Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Az IMF hitel és a gumicsónak

2012. december 13. - Nívó blog

Nem kis megrökönyödést keltett az IMF delegációban, amikor az amúgy unortodox megoldásairól híres Orbán Viktor a mintegy 20 milliárd eurós IMF-hitelt egy lyukas gumicsónakkal kívánta visszafizetni. Az ügyben természetesen nyomozás indult, és a következőket állapították meg:

Amikor 2008-ban a magyar kormány megkapta az IMF és az EU 20 milliárd euróját, a pénzt továbbutalta a BKV-nak, hogy az végre tegye rendbe magát. A BKV azonnal kiírt egy pályázatot a "Hatos villamos hátsó ülésének rázkódása, és ennek hatása a 90 éven felüliek szexuális életére" témában, melynek értéke pontosan 20 milliárd euró volt, és melyet Gy. Viktor "Szalámiszsömle Offshore Consulting and Managment HR Corporation de legyen az asztalon egy jó zsíros szalonna is LTD"-je nyert meg. A nyomozás során megállapították, hogy a tanulmány 100%-ban megegyezik a Wikipédia "BKV" című szócikkével, tehát plágiumgyanús, de mivel ez az eljárás bevett szokás a magas rangú politikusok diplomamunkáiban is, ezért ez ügyben nem indult eljárás. Gy. Viktor a 20 milliárd euróból vásárolt két fogpiszkálót, melyet egy zálogházba adott, és még aznap visszaváltotta, majd egy barterügylettel egybekötött lízingelt jelzálogkölcsönügylet keretében a két fogpiszkálót visszaváltotta pénzre. A nyomozás során enyhítő körülményként merült fel, hogy az üzlet hasznát Gy. Viktor nem tartotta meg, hanem átutalta az "Éhező korrupt politikusokért és pártokért" nevű alapítványnak. Később a 20 milliárd eurót megbízási díjként átutalta a "Kolbászoszsömle Offshore Consulting and Managment HR Corporation LOL BTW és egyéb közhelyek LTD"- be, melynek szintén ő volt a tulajdonosa, majd a pénzből vásárolt egy lyukas gumicsónakot, melyet leselejtezett, az LTD-t eladta egy hajléktalannak, majd felszámolási eljárást indított volt cége ellen, mint hitelező. Itt lépett közbe az új magyar kormány, mely "megvédte" a lyukas gumicsónakot, és ezt adta át az IMF-nek, mint fizettséget. 

A magyarországi viszonyokhoz hozzászokott kezdő NAV-os nyomozónak nem okozott problémát az egész ügy hátterének felderítése, de az IMF sokat látott és széles nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakemberei már a felénél elveszítették a fonalat, így fogcsikorgatva, szakmai önbecsülésüket féltve, elfogadták a lyukas gumicsónakot, mint hitelmegváltást. Gy. Viktort természetesen szigorúan megbüntették: kötelezték, hogy tegyen ki egy táblát "Ez mind az elmúlt nyolc év mocska!" felirattal, melyet rövid töprengés után rózsadombi villájának régi pöcegödre felé helyezett el.

Mikor legközelebb a magyar kormánynak IMF hitelre volt szüksége, az IMF tárgyalóbizottsága azt üzente, hogy persze, semmi gond, jöjjön csak a magyar vezető politikusokból álló tárgyalóbizottság nyugodtan, de mivel most az IMF egy olyan szigeten tartózkodik, amelyre nem vezet híd, ezért a magyar tárgyalópartnernek meg kell oldani a folyón való átkelést - és hogy lássák az IMF jó szándékát, szívesen felajánlanak e célból egy gumicsónakot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr584963369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beleduma 2012.12.13. 17:08:16

@kolbászoszsömle: Ha nem érted, az nem biztos, hogy a poszter hibája.... :Đ

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.13. 17:11:43

@beleduma: érten én, de szar.
Olyan, mint a Kossuth rádió vicces felkonferálásai.

zsolt64 2012.12.13. 17:28:18

Ez olyan stílusú akar lenni mint egy Moldova szatíra, csak persze nem éri el a színvonalat.

trazz 2012.12.13. 17:30:46

Kolbászoszsömle : nem lehet minden egyes viccesnek szánt felkonf olyan humoros mint az ATV vagy a Hír-tévé műsorai. :D

moncayo 2012.12.13. 17:32:52

Hmm, ez nem humor. Ez tényfeltárás.

is 2012.12.13. 17:38:41

Egynek jó volt.

nemecsek ernő áruló 2012.12.13. 17:44:20

És ismét láttuk, hogy gyűlöletből nem lehet humorosat alkotni. Köszönjük szépen.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.12.13. 17:48:48

Orbán takarodj, tanár
, orvos, egészségügyis, mérnök, paraszt figyeljetek a diákokra, támogassátok és Ti is álljatok ki az igazatok mellett!

Sir Galahad 2012.12.13. 17:52:12

Szerintem is erőltetett, ebből a témábólki lehetett volna hozni jobbat is. Ráadás: "fizettséget" Aztt hátt...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.12.13. 17:55:41

Hát, ez humornak gyenge, tényfeltárásnak meg szar...
Még gyakorolni kéne, mert ez elég szánalmasra sikeredett! :(

hackbard.celine 2012.12.13. 18:01:39

Ebben leginkább az a vicc, hogy Orbánnak nem gumicsónakja, hanem elképzelt forradalmi gyorsnaszádja van. Halad is szépen lefele a vízesésen.
Ha a kabarécsütörtökön picit is reflektálna a valóságra a nívó blog, akkor látná, hogy épp annyival csökkent a devizatartalék, mint amennyi IMF hitel vissza lett fizetve a pl. a múlt héten.
Az adósság ezen része tartalék volt, a fedezete is volt.
Gumicsónak max. majd akkor lesz, amint Matolcsy vagy Varga kerül a jegybank élére.

Kivancsi 2012.12.13. 18:05:05

ertjuk mi meg humoros is....
de eleg nyenge szar fos az egesz
ezzel mar csak az eroltetett angol humor egyenerteku
szoval kedves blogiro szerintem huzz el angliaba
ilyen iromanyokkal nagy sikert fogsz elerni
egy kalappal...

mement 2012.12.13. 18:18:08

Hát ez télleg fos volt, bár értékelem az igyekezetet, lehet ebből többet is kihozni.

zotyesz11 2012.12.13. 18:29:12

Jaj...

Nem értettem az első két bekezdést, ezért a kommentekre görgettem.
Ez vicc akar lenni?

(a kommenteket olvasva) Igen, az akar lenni!
...
Áhhááá!!! Nagyon röhögcséges!
(mint amikor elmagyarázzák a poént)

Prien-u47 2012.12.13. 18:29:17

@kolbászoszsömle: "Kolbászoszsömle Offshore Consulting and Managment HR Corporation LOL BTW és egyéb közhelyek LTD"

érintett vagy, az zavar

kpityu2 2012.12.13. 18:29:57

Egy újszülöttnek minden vicc új. Legközelebb tessék böcsületes politikusokra szavazni. Há, há, ez is vicc volt.

von Putri 2012.12.13. 18:32:32

@kolbászoszsömle:

Jó hírnév megsértéséért helyedben perelnék a "Szalámiszsömle Offshore Consulting and Managment HR Corporation " miatt

Lődörgő Hollandi 2012.12.13. 18:36:31

Értem én a humort, meg van is ebben sok igazság, egyetlen tévedéssel: az IMF mindenkinek pont ugyanazokat a feltételeket ajánlja. Nem azért nem ad pénzt, mert az előző adagot már elherdálták, hanem mert azt látja, hogy a mostanit is elherdálnák, ha nem nézne a kormány körmére.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.13. 18:37:10

@Prien-u47: Mondom én, hogy nem vicces.

@von Putri: A korrupció az, amiből kihagynak.
Márpedig nem volt korrupció.
Meg taggyűlés sem.

kela-bá 2012.12.13. 18:39:52

Ma este is hajrá magyar kézilabdás lányok !
Hajrá magyar úszók Törökországban !
További szép estét !

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2012.12.13. 18:53:53

kac kac miccsoda humor... bar ha vki nagyon elfogult annak meg bejohet

ah mar tudom ki tudna ezen "oltari nagyot kacagni". valami modoros kis fasz akinek elmenni a tescoba mar adrenalin pumpalo akcio

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.12.13. 19:07:23

A kedves szerző szerintem fülest kapott, hogy a Vígszinházat is államositani akarják, és ezzel a szösszenettel próbálja bizonyitani a tehetségét a színházigazgatói álláspályázathoz.

Publius Decius Mus 2012.12.13. 19:12:55

Az IMF nagyon hajt a saját érdekeire. Nekünk is ez a dolgunk.

A legszebb anikor a Dél Afrikában élő indiai könyvelő találja ki a 10 millió embert megszorító intézkedések részleteit excel táblákból, gyed-et csökkent, fogászati ellátást, stb. Bokros-Bajnai meg végrehajtja. Mondjuk ezt a srácot konkrétan agyonlőtte a buzi barátja azóta. aki figyel, az lát barátaim.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.12.13. 19:53:24

Hat pályázat nyert Baranyában a szálláshely-fejlesztési pályázaton, ebből kettő erős fideszes kötődésű, egy pedig a megyei közgyűlés elnöke - mondta Tóth Bertalan a pécsi megyeházán tartott sajtótájékoztatón. - Tiffán Zsolt egyben a területfejlesztési pénzek elosztásával is foglalkozó megyei önkormányzat elnöke.
A sajtótájékoztatón kiderült: az elnyert összegek 60 százaléka fideszes pályázóhoz vándorolt.

Pécsett a Hausmann Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Szálloda kialakítása belvárosi műemléki épületben Pécsett című pályázata 223 millió forint támogatást nyert. A Hausmann Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. bár felesége lánykori nevén fut, valójában Schneider János érdekeltsége, vagy az övé is, mindenesetre tag a kft-ben. Schneider az ismert bajor autómárkával kereskedik, és a Fidesz egyik helyi háttérembereként ismert. Korábban a Fidesz-KDNP színeiben a pécsi közgyűlés képviselője is volt, jelenleg a Pécs Holding Igazgatóságának tagja és az Ipark felügyelőbizottságának tagja.

Pogányban a Mátrix-Workmanlike nyert 270 millió forintot. Bár a társaság honlapján kevés a valódi információ, hiszen az 1,5 éve frissült utoljára, ügyvezetőjén, Zsuffa Ákoson keresztül a cég szervesen kapcsolódik az orbáni fogászati turizmus programirodához.

Az egyik nyertes villányi társaságot, a Colchium Kft-t hat hónapja alapították, tulajdonosai Tiffán Ede és fia, Tiffán Zsolt pártelnök, parlamenti képviselő, a területfejlesztési pénzek elosztását végző baranyai közgyűlés elnöke - tette hozzá.
- Itt az idő, Fidesz - hangzott 2010-ben. Itt az idő, fizess! - hangzik ma keserűen sokak szájából, egyetemistákéból, dolgozókéból, vállalkozókéból - mondta Nagy Attila.

A baranyai közgyűlés fejlesztési bizottságának tagja szerint az arra hivatottak jobban figyelnek köreikbe tartozó cégek, mint a megye fejlesztésére. Nagy emlékeztetett rá: régen, ha egy vezető elhajlott, levonta a következtetéseket, lemondás, politikából való visszavonulás formájában. Hozzátette: nem csak a fejlesztési források alanyai a túlkapásoknak, nemzeti kincsünk, a föld is.

Tóth Bertalan Wekler Ferencre emlékeztetett: 2004-ben a Parlament alelnökeként, 2007-ben a fejlesztési tanács elnökeként mondott le posztjáról. Mindkét esetben általa elnyert nagy összegű pályázatok miatt vonult vissza Wekler akkori politikai posztjairól.

Hargitai János (Fidesz) akkor azt mondta: szerinte a politikusnak azért kellett lemondania, mert pártja és a kormány számára vállalhatatlanná vált a DDRFT élén - így Tóth.

- Kíváncsi vagyok, hogy most a kormányhivatal elnökeként mit gondol és milyen lépést fog tenni ezek után - mondta Tóth Bertalan. - Az ember, aki felelős a megyei fejlesztésekért, miért a saját zsebét tömi? Miért szívja el a fejlesztési pénzeket, pár hónapos céggel több mint 100 millió forinthoz jut? Ez lenne a keresztény erkölcs?

Tóth szerint Tiffán Zsolt Simicska és Nyerges nyomdokain jár, de ha valami maradt benne az általa sokat hivatkozott keresztény erkölcsökből, akkor le kell mondania. Erre a szocialisták fel is szólítják, a Fideszt pedig arra, hogy olyan embert válasszanak, aki a megye, és nem saját fejlődését tartja szem előtt.

Mocskos disznók!

Szakértő? az nem volt 2012.12.13. 19:56:18

Este lekváros kenyér lesz vacsorára. Az IMF-től kaptam kölcsibe.

Gatinho 2012.12.13. 20:49:31

@Szakértő? az nem volt:

Na és akkor mi van? Sajnáljunk?

J.W. Booth 2012.12.13. 20:51:41

egy kicsit erőltetett próbálkozás

kúrórudi 2012.12.13. 20:59:58

ez geci fos poszt...

ez valaki szerint vicces?

szerintem kb. olyan rettenetes szint mint a szeszélyes évszakok legrosszabb részei mai szemmel nézve...

kúrórudi 2012.12.13. 21:02:11

ez olyan szar h olvasás közben én égek....

balambher 2012.12.13. 22:01:29

Egy főiskolai gólyabálon még elmegy, bár oda meg nem való.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.12.13. 22:15:54

@kúrórudi: Ez jó volt!XD
Tényleg nem tudom mi történt.kaktusznak elgurult a gyógyszere.

dr kíváncsivagyok 2012.12.13. 22:54:03

@kela-bá:
"Ma este is hajrá magyar kézilabdás lányok !
Hajrá magyar úszók Törökországban !
További szép estét ! "

Ebből főzzünk ebédet...
(Kikaptak...)
( Kicsit égtek...)

a pontosság kedvéért 2012.12.13. 23:13:43

@hackbard.celine: "épp annyival csökkent a devizatartalék, mint amennyi IMF hitel vissza lett fizetve a pl. a múlt héten." Ebben mi a meglepő?

2012.12.13. 23:47:12

én bevallom, nem értem, ha valaki dekódolná nekem. valami van a gumicsanakkal, ami lyukas, és az imfő visszadja. de mi a szar köze van a gumicsanaknak a combinóhoz?

Táskás Tóni 2012.12.14. 00:29:41

Kurva szar . ..és olvashatatlan.

spongya.bob 2012.12.14. 01:22:40

Úgy látszik ma kaktuszék toltak egy kis szpész kukit és most Hofinak képzelik magukat :)))

A gazdáik szövegénél és a gyakorta torz bejegyzéseiknél még ez is jobb....ne bántsátok őket.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.12.14. 02:08:55

Vagy abba kellene hagyni az ivást, vagy el kellene kezdeni.
De ez, így?

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.12.14. 02:48:08

@Publius Decius Mus: hát nem tudom, az tény hogy odakint csak excel tábla van, de itthon meg csak a haverok érdeke, lásd a földpályázatok. Az az átlagembernek jobb? Nem. A dél afrikában matematikailag kiszámolt dolgokra legalább logikailag rá lehet fogni, hogy igazságos.

rámenős 2012.12.14. 04:46:39

Nagyon nívótlan lett ez a blog.
Kezdem visszakívánni Bogáncsot.
Ő legalább aláírta amit írt és kommentelt is.
Ez így egy személytelen bosszantás.

Joooe 2012.12.14. 07:11:13

Most mi baj van, meg kell ragasztani és jó az még...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.12.14. 07:41:23

ha ha ha lehet rajta röhögni....

jövő évben 3 billió forintot vissza kell fizetni, a hitelkamatokon kívül...

a 13 billió forint adóbevételből.. jó ha marad 4...

Ez kb a fele a szokásosnak...

Azaz Májustól nem hogy fizetésemelések nem lesznek a közalkalmazottaknak, hanem valószínű jegyrendszer lesz, ha lesz pénz jegyeket nyomni...

Az közoktatásban dolgozók jegyein 1-es szám lesz található, a felsőoktatásén 0...

Ami a társadalmunk számára való hasznosságot szimbolizálja...

NA YA! 2012.12.14. 08:20:03

Elég ha az ehhez hasonló fideszfan oldalak csak azt írják le mondjuk,hogy PINA! Talán ezzel egy percre elterelik a figyelmet azokról, akik most tényleg tönkre teszik ezt az országot!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.14. 08:25:09

jó kis poszt, így reggelre felébredtem. :D

alien 2012.12.14. 08:30:05

Az összes trollnak ez bizony sajnos humoros, de inkább a tragikomédia jut eszembe

vargalukrécia 2012.12.14. 08:37:17

Ami nem megy, nem kell erőltetni. Fröcsögjetek csak úgy simán, suttyó természetességgel! Már megjegyeztem egyszer, hogy az iróniához, szatírához valami több kell, amivel sajnos a jobboldal egyáltalán nem rendelkezik. Pedig úgy azért elviselhetőbbek lennének...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.12.14. 08:56:43

@NA YA!: hát a 10 billiós IMF hitelt nem Orbánék vették fel...

NA YA! 2012.12.14. 09:11:46

@Con Storm: "hát a 10 billiós IMF hitelt nem Orbánék vették fel.."

Igen, orbánék már egyszer tönkre tették az országot, akkor kezdődött a nép eladósítása! Igazad van, most is megy pl. a közbeszerzésen keresztül a lopás, a néptől pedig a megszorításokon keresztül szedik el a pénzt! Ja, és szeretném ha Bajnai megint úgy tenné tönkre az országot ahogy miniszterelnökként tette! Valamint klassz az óriásplakát kampány Bajnai ellen, amikor csak látom, megerősít, hogy mindenképpen rá szavazzak legközelebb, ha lesznek választások (ha nem, akkor majd csak kitalálunk valamit, mert mint köztudott: leleményes a mi kis népünk!).

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2012.12.14. 09:24:11

uncsi, lejárt lemez. vannak ennél jobb blogok. ezt kár volt kirakni

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.12.14. 09:36:10

@NA YA!: Jah azt hittem harmadával csökkent az adósság...

Én csak arra emlékszem, e mellett elkezdték rendbe tenni az árvízi védműveket!

Valamint segítettek fellendíteni a kert jellegű mezőgazdasági termelést!

De mik is voltak azok az intézkedések, amivel elkezdték tönkretenni a gazdaságot!? De konkrétat!

NA YA! 2012.12.14. 09:38:41

@Con Storm:

Egyetértek, zavarjuk el ezt a csaló hazug rezsimet!

tass-tass 2012.12.14. 10:43:53

Én csak azt nem értem (persze értem én), hogy miért akarja bármiáron csökkenteni ez a diktatórikus kormány(?) az államadósságot, miután egy demokratikus kormány halmozta azt fel?

Az m1 Este című műsorában szegény demokrata(?) Bajnai nehezen állta a sarat Szöllősi Györgyi elfogult kérdéseivel szemben. Mindenesetre terelt arra a kérdésre, hogy ő hogyan lábalna ki ebből a sz@rkupacból. Csak a jogállamiság, demokratikus eszmék stb. mellett foglalt állást.

Természetesen ezek fontos dolgok, amik valóban jelentősen sérültek, de ezek nagyrészét demokrataferi is meglépte és meg is lépné, ha még pozizióban lenne. ( pl. a Monetáris Tanácsot négy külső taggal bővítette, 2006-os választások előtt államháztartási adatokkal való trükközés, stb.).

Visszatérve Bajnaira, a megoldás szerinte megint az lenne, hogy újra felossza a társadalmat "szorgos-dolgos" és un. "élősködő" (abszolút idézőjelbe rakva) rétegekre.

Amit én érzékelek a mindennapokban, az "élősködők" számának minimalizálására való törekvés és ez szerintem jó irány.

Jó példa erre a mostani diáktüntetések. A HÖOK néhány vezetőjéről is kiderült, hogy már rég prof. dr. phd. fokozatokkal kellene rendelkezniük az egyetemen eltöltött évek számának alapján. Persze ez igaz jónéhány hallgatóra is, akiket ezek a vezetők képviselnek.
Mikor azt skandálják, hogy "TANDÍJ", akkor kicsit magukba szállhatnának, hogy jelentős részben miattuk is van ez a szivatás és ennek tükrében legyenek szolidárisak az utánuk jövőkkel.

Kekszemu 2012.12.23. 19:46:24

@Diákok, ne bízzatok a sunyi Orbán kormányban!:

Elkezdhetnénk 1989-től is nézni kinek a kije mit kapott nem?! Sőt vissza mehetnénk akár 1949-ig is. Sokra megyünk vele...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.12.23. 19:59:02

@Kekszemu:

Ugye nem mondod komolyan, hogy azt a hosszú kommentet végigolvastad?

Kekszemu 2012.12.23. 20:25:08

@ccactus:
Szeretem a kommenteket.
És ha már a kigondoltamról idetévedtem kicsit olvasgattam :D
süti beállítások módosítása