Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Legyen a vasárnap a családé!

2014. november 06. - Droli

Bevallom, most, hogy a kormány megtárgyalta és elfogadta a KDNP javaslatát a vasárnapi hiperes zárva tartásról, én is megvilágosodtam. Igazuk van! Az embereknek vasárnap otthon, a családjukkal a helyük; kirándulgassanak, főzzenek egy jó ebédet, és nevessenek sokat, ne hagyják, hogy a multik ezen a napon is kizsigereljék őket! Sőt, javaslom, hogy terjesszük ki ezt a vasárnapi törvényt annak érdekében, hogy tényleg megvalósuljanak eme nemes célok!

Itt van például az internet: mindannyian ismerjük azt a jelenséget, mikor a családtagok nem egymással foglalkoznak, hanem nyomogatják azt, amijük van (okostelefon, tablet, számítógép, stb.). Zárjuk be vasárnap az internetet, mert nem lehet tőle családi programokat szervezni! Pár kivétellel persze: a kormany.hu vagy a fidesz.hu legyen elérhető, mert némi információra azért szüksége lehet az embereknek.

Vagy ott a tévé: sok család mit csinál vasárnap? Leül, és nézi a tévét. Nem kirándul, nem templomba megy, hanem tévézik. Zárjuk be vasárnap a tévét, nincs adás, nincs Berki, sem X-faktor vagy tudom is én hányadik reinkarnációja, sőt, még Hupikék törpikék sem, mert hogy néz ki, hogy a család azért nem tud együtt lenni, mert a gyerek már megint azt a kibaszott mesét nézi? Na! Persze javaslom, hogy a Hír TV maradjon, hogyha valami fontos dolog lenne, pl. Orbánnak beszélhetnékje támad, nehogy lemaradjanak róla a családok!

De nem kellenek a telefonok sem. Ismerős, mikor egy családtag órákon keresztül a semmiről beszél valakivel, miközben a család nem tud együtt lenni? Ne legyen vonal vasárnap, hogy mindenki 100%-ban a család rendelkezésére álljon!

És ne dolgozzanak vasárnap a mentősök, a rendőrök, az orvosok, a tűzoltók, a gyári munkások, a politikusok (jajj, bocsánat, ők hétköznap sem szoktak), a papok, senki, abszolút senki, mert mindenkinek alanyi joga, hogy vasárnap a családjával legyen!

Milyen jó lesz majd! Vasárnap együtt lesznek a családok, lesz sok móka és kacagás, miközben anyu főzi a pörköltet, apu meg a régmúlt időkről sztorizik, majd délután elmegy a család kirándulni, és vidáman énekli, hogy "mint a mókus fenn a fán", és este, mikor hazaérnek, még mindig lesz idő - például elmenni tüntetni a kormány ellen. Hiszen mi is tartaná össze jobban a családokat, mint mikor minden torokból zúg az "Orbán, takarodj"!

És amilyen hülye ez a kormány, hogy ilyen piszlicsáré dolgokkal hergeli az embereket, mint a netadó vagy ez a vasárnapi zárva tartásos história (persze a haveri cégeknek nem), meg is érdemli, hogy elzavarják őket a francba. Majd választunk egy másikat, amelyik - szemernyi kétségem sincs - legalább annyira korrupt lesz, mint az eddigi kormányok voltak, de legalább békén hagyják az embereket, és nem hergelik feleslegesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr246870133

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vallás vs Alkohol 2014.11.06. 20:27:01

Csomó oka van annak, hogy bizonyos kor alatt be van tiltva az alkohol fogyasztása. Például: 1. Az agy még nem fejlődött ki teljesen, így megakadályozzuk annak fejlődését. 2. Erősen függőséget okoz és károsítja az ember ítélőképess...

Trackback: A tömeg nem fognak beférni a vasárnapi misére 2014.11.06. 20:24:20

KDNP hibás elképzelése: Bezárjuk a teszkót vasárnap és ettől nem fog beférni majd a tömeg a misére.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csergolec 2014.11.06. 16:38:08

Gondolom,a hatalmas tömegbázissal rendelkező KDNP politikusai,majd szétdobják a fizetésüket,a vasárnapi zárva tartás miatt leépített dolgozók között,már csak felebaráti meggondolás végett.

bontottcsirke 2014.11.06. 16:47:04

Ausztriában be vannak zárva vasárnap a boltok és az emberek kirándulnak. Télen síelnek. Nálunk össznépi program a vasárnapi korzózás, pedig az tényleg pénze kerül. Ez a második értelmes döntése a kormánynak a cigisek kocsmából kibaszása után. A többi 99% szar.

mikka 2014.11.06. 18:41:32

A család a jövő alapja. Nem csak most, mindenkor.
Ezt a nagy profit hajhászás közben nem kellene elfelejteni..
Egyetlen multinacionális vezető sem dolgozik hétvégén..de a droid, aki megtermeli a milliós bónuszt az igen..

kvadrillio 2014.11.06. 18:52:58

Gazdaság
"Átjátszották" a takarékszövetkezetek pénzét?
Népszava-információ|2014. nov 06. 05:24
[A+ A-]
[Nyomtatás]
[Küldés e-mailben]

Fotó: Népszava

Csak a döntés után értesültek a takarékszövetkezetek arról, hogy a Takarékbankból - mai hatállyal - kiszervezték a mintegy 1000 milliárd forintra tehető szabad pénzeszközeik kezelését. Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) megdöbbenésének adott hangot a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete és a Takarékbank vezetőinek küldött nyílt levelében és sérelmeikről értesítették Lázár Jánost, a területért felelős minisztert is.

Az OTSZ tagjai elégedettek voltak a Takarékbank által irányított alapkezelő tevékenységével és a szabad pénzeszközök hasznosításával, ugyanakkor, amellett, hogy nem értenek egyet a kiszervezéssel, kifogásolják az egész eljárást. Kérdezik, miért nem volt közgyűlési döntés ilyen stratégiai kérdésben és mi indokolta, hogy a Spéder Zoltán által is tulajdonolt FHB Jelzálogbank Nyrt. lévő - amúgy 2013-ban veszteséges - Diófa Alapkezelő Zrt. pályáztatás nélkül "nyerte" el a megbízást és így 1000 milliárd forint betétet kezelhet? Többek között azt is tudakolják, hogy miért nem volt a pályázat nyilvános és van-e garancia arra, hogy az új alapkezelő és tulajdonosa a Takarékbanknál eredményesebben végzi az alapkezelést?

A Demján Sándor OTSZ elnök nevével fémjelzett levélben felvetik, jogszerű és etikus-e, hogy maguknak megszavazzák az alapkezelést, hiszen az FHB etikátlan tulajdonszerzése után, a szabad likviditás 1000 milliárdja alapvetően nem az integrációt, a szövetkezeti csoporttulajdont erősíti, hanem azokat a kiválasztott magánszemélyeket, akik a külső befektető 400 milliárdos pályázati feltétele helyett mintegy 9 milliárdért - a külső befektető árának 2,5 százalékáért - jutottak a Takarékbank 55 százalékához.

A vagyonkezelés gyalázatos kiszervezésével tovább folytatódik a takarékszövetkezetek kivéreztetése - hangsúlyozta Demján Sándor.

CSAK AZT NEM TUDOM, DEMJÁN MIÉRT JÁCCA AZ ÁRTATLANT, AMIKOR VASTAGON BENNE VAN !!! :o)

SZEGÉNY KERESKEDELMI DOLGOZÓK, 60-70 EZER NETTÓT KAPNAK A KIZSÁKMÁNYOLÁSUKÉRT ÉS MINDENKI SZARIK AZ ÉRDEKEIKRE !!!

Izildur 2014.11.06. 19:09:21

A kedves posztolótól megkérdezném, hogy nyugaton, pölö Svájcban vajon hány bevásárlóközpont van vasárnap nyitva? Lehet-e vasárnaponként mondjuk kenyeret kapni? Esetleg leugrani a közértbe pepsiért (feszítővas nélkül)? Van-e nyitva vasárnap autómosó?

ParaZita2 2014.11.06. 19:13:56

Süt-főz a csudát: gázszolgáltatóknak is a családdal kell lenni, áramszolgáltatóknak is, de a szülések, halálozások is tilosak, a tömegközlekedés sem megy, multinacionális repülők is lezuhannak, de senki nem sérülhet meg, mert mentők, orvosok sincsenek, stb,stb. Szép új világ, ez az igazi rezsicsökkentés!

DarthVader 2014.11.06. 19:17:12

Ti is mind beleestek a csapdába, és érveket kerestek pro és kontra a vasárnapi nyitvatartás ellen-mellett. Holott az egész arról szól, hogy mivel a CBA segitette a Fideszt az illegalitás keserű évei alatt, a mangementet ki kell fizetni. Merthogy Svejccal ellentétben nálunk továbbra is le lehet majd ugrani vasárnap kenyérért, meg Pepsiért, ha az az üzlet, ahova ugrándozunk, CBA. Mert a CBA dolgozóinak nem jár a vasárnapi családi együttlét, csak a Tesco dolgozóinak. Világos?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.11.06. 19:17:30

Szerintem a jövő egyébként a személyzet nélküli boltoké! Tejautomata, gyümölcsautomata, túrórudi automata...satöbbi. A fogyasztó fogyaszthat vasárnap is, a dolgozó meg otthon maradhat a családdal.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.11.06. 19:22:38

@DarthVader:

Igazad van, ez is benne van szerintem is. A kormány újabb piacokat akar a külföldi tulajdonú multiktól visszaszerezni. Az irány szépen beleillik az étkezési utalványok, a közművek, a banki szolgáltatások, a dohányáruk piacának visszaszerzésének sorába. Meg ugye próbálkoztak egy állami mobiltelefon hálózat indításával is (ezt a piacot is jórészt külföldiek uralják), de ez valamiért befuccsolt. Miért is kellene ezen piacok hasznának külföldi kezekbe kerülnie? Végül is innen is megközelíthetjük a dolgot.

Szelid sunmalac 2014.11.06. 19:29:09

@bontottcsirke: Kedves szuklatorkoru baratom! Azt meg sem emlitve, hogy a mocskos kapitalista kizsakmanyolo nyugatot hozod fel peldanak, vajon elgondolkodtal-e mar rajta, hogy
- megteheti-e a magyar csaladok tulnyomo resze, hogy minden hetvegen kiranduljon, telente nyaraljon, az utcakon korzozzon es beuljon az egesz csalad sutemenyre, kavera, miutan etteremben megebedeltek
- mennyit keres aranyaiban egy magyar es egy osztrak elado, vajon melyiknek van szuksege a vasarnapi tulorapenzre inkabb
- meddig dolgozik hetkoznap az atlag osztrak es meddig az atlag magyar

Majd ha ezeket voltal szives kozolni, akkor esetleg lehet tovabb gondolkodni.

Azert meg egy pont: kicsit furcsallom, hogy ennyire tapsikolsz, ha torvenyileg szabalyozzak mit csinalj szabadidodben. Nem rossz helyre szulettel?

tcom 2014.11.06. 19:31:53

A kurva anyjukat a rohadt álszent KDNP-seknek. Meg a rohadt Orbánnak. A hülye magyar meg majd ezért is tapsol. Persze, falun nincs Tesco.
Mi a fasz köze van ennek a korrupt elmebajos orban bandának az én vasárnaphoz. Persze mindez azért, hogy a haverok cégeinek jobb legyen.
Akkor sem fogok a CBA/Coop ban vásárolni vasárnap, ha törvénybe iktatja. Majd ÉN eldöntöm.
Mindenestre csak neki kell kezdeni megújítani az angol tudásomat. Csak bírják még ki egy kicsit Orbán. A kommunizmust, vagy a Magyarország szovjet köztársaságban való lépését már nem várom meg.

Barbagáz 2014.11.06. 19:33:03

@Szelid sunmalac: Igen. Jó logika. Mivel mi rosszabbul élünk mint az osztrákok, így nálunk nemhogy vasárnaponként, de ha lehet éjszakánként, sőt napi 24 órában az év 365 napján lehessen dolgozni. Lehessen? Legyen kötelező! Majd alszunk a sírban!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.11.06. 19:34:20

@Barbagáz:

Azt mondjuk meg lehetne egyidejűleg tenni, hogy a kieső vasárnapi pótlék kompenzálására megemelnék a szombati, vagy az éjszakai pótlék mértékét.

jet set 2014.11.06. 19:38:14

@Izildur: Elolvastad a posztot és felfogtad? Miért csak a nagyobb üzletek dolgozóinak fontos a családi együttlét, a rendőröknek, mentősöknek, stb. nem?

2014.11.06. 19:40:30

Legyen - de ne a munkanélküli családé.

Szelid sunmalac 2014.11.06. 19:50:48

@Barbagáz: Mi lenne ha az embereket felnott, onallo dontesekre kepes egyedekkent probalnad kezelni, nem kisgyerekkent, akit torvenyekkel kell rendberakni es megmondani, hogy mit csonaljon? Mi lenne, ha o donthetne el, hogy akar-e dolgozni, vagy sem?

efi 2014.11.06. 19:51:41

@bontottcsirke:
És mi a rossebb közöd van neked vagy a kormánynak ahhoz, hogy én vagy más mit akarunk vasárnap csinálni?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.11.06. 19:51:55

@Szelid sunmalac:

"Mi lenne, ha o donthetne el, hogy akar-e dolgozni, vagy sem?"

Ez lenne a legjobb!

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2014.11.06. 20:03:16

@Szelid sunmalac: mert ugye most ki donti el?
Mondjuk annak is orulnek, ha a kormany nem szolna bele, hogy mit csinalok hetvegen. Ha vasarolni akarok akkor vasarolok. Lehet igy akarjak novelni a stadionok latogatottsagat. :DDDD

Szelid sunmalac 2014.11.06. 20:13:08

@Tyson925: Most te dontod el! Pont errol van szo! De ha meglepik ezt a hulyeseget, akkor ok.

tcom 2014.11.06. 20:14:25

Nem kell itt játszani az eszeteket. Ha a Tesco bezár, akkor a CBA miért nem? A CBA- nál többen dolgoznak, mint a tesconál.
A minap voltam egy CBA-ban. Állok a pénztárnál, amikor mindenki elé pofátlankodik a kapafogú bolti eladó, hogy ne kelljen kivárnak a sorát. Ez a magyar munkakultúra. És még nyugati fizetést akarunk.

Barbagáz 2014.11.06. 20:15:59

@Szelid sunmalac: Ha pl. a gazdálkodó szervezetek és a törvényi szabályozások összefüggéseivel tisztában lennél (vö. Munka törvénykönyve), akkor tudnád, hogy nem dönthetsz szabadon afelől, hogy mikor dolgozol. (Ha ez így lenne, nagyon-nagyon nagy bajban lenne a gazdaság.)
Pillanatnyilag a munkáltató szabja meg ezeket a feltételeket a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

2014.11.06. 20:21:39

kb 35-50e embert leépítenek azok egész héten a családdal lehetnek bármikor vásárolhatnak. az amúgy is alulfizetett döglödő kereskedemre pont jó hatással lesz, a maradékot még kevesebbért fogják alkalmazni. egyébként azért vásárolnak vasárnap sokan mert persze a magyar munkáltatok rengeteg túlórát várnak el örüljünk ha kifizetnek.

2014.11.06. 20:24:58

@tcom: tyúk vagy a tojás volt előbb? hidd el, ha meg lennének fizetve sokkal jobb teljesítményt nyújtanának. nettó 70-90 dolgoznak emberek a kereskedelemben mert nincs más. ennyi.

denisaw. 2014.11.06. 20:30:25

Érdekes, hogy mindenki ennyire a bolti dolgozók javát akarja, csak picilit sántít a dolog, mert akkor mi lesz így a mentősökkel, rendőrökkel, tűzoltókkal, stb.-vel?? Egyébként meg, ha a kedves munkavállaló nem akar hétvégén dolgozni, akkor egyáltalán ne dolgozzon sehol se, mert pont ez az ország az, ahol még a legutolsó szutyok irodista is hétvégére haza viszi a melóját, és szépen otthon -a gép előtt ülve egész nap- megcsinálja, amire hétköznap nem jutott ideje, a napi 12 óra alatt. És még annyi, hogy dolgoztam kereskedelemben, vendéglátásban is, jól tudom mi hogyan működik. Havi egy szabad hétvége jár, egy szabad vasárnap vagy szombat szintén jár, a többi 2 hétvégén kell csak mindkét napon dolgozni. Ez persze függ a munkáltatótól, nagy multik esetében meg a kis főnöködtől, h gyökér vagy nem gyökér és annak fényében simán meg lehet oldani, hogy mindenki jól járjon. Érdekes módon elég sok helyen dolgoztam, és többnyire meg lehetett oldani, hogy legyen "családinap"ja mindenkinek legalább egyszer egy hónapban, sőt még szabad hétvégéd is volt!

bontottcsirke 2014.11.06. 20:49:52

@efi: Nekem semmi, mert gondolom neked ott a diliházban jó lehet.

bontottcsirke 2014.11.06. 20:50:29

@Szelid sunmalac: Komolyan? Nem tudtam, hogy a gyalogláshoz pénz kell.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2014.11.06. 20:50:31

Erre csak azt tudom mondani, hogy engem az atkosban neveltek fel amikor egyetlen egy bolt se volt nyitva vasarnap es erdekes modon felnottem, nem haltunk ehen.
Tolunk egy kicsit nyugatabbra (Ausztriaban, Nemetorszagban) vasarnap szinte semmi sincs nyitva (benzinkut, meg a nagyobb fo allomasokon az uzleteket) es erdekes modon ott se halnak ehen az emberek, bevasarolnak szombaton es a vasarnapjuk szabad mindenkinek aki nem FOLYAMATOS munkarendben dolgozik.

Altalaban azok sirnak a legjobban, hogy jaj istenem mi lesz nem tudom megvenni a kajam a boltban akik meg sose dolgoztak kereskedelemben, nem keltek fel vasarnap hajnalok hajnalan, hogy bemenjenek valahova dolgozni vagy bumszliztak vasarnap ejfel fele a munkabol, mert a parasztnak vasarnap este tizkor kell friss kenyer.

Szelid sunmalac 2014.11.06. 21:19:36

@Barbagáz: Kedves Barbagaz! Nem kozszolga vagyok. Egesz eletemben a versenyszferaban dolgoztam, volt sajat vallalkozasom is es tagja voltam/vagyok uzemi tanacsnak is. Nem hiszem ,hogy el kene magyaraznod mi a munka torvenykonyve es hogyan mukodik a gazdasag. TE viszont lathatoan nem dolgoztal meg ilyen helyen, mert akkor tudnad, hogy az idobeosztas a nagyobb bevasarlokozpontokban ugy keszitik el, hogy figyelembeveszik ki akar onkent esti muszakban vagy vasarnap dolgozni. Es akar hiszed, akar nem, legtobbszor van onkent jelentkezo.

Szelid sunmalac 2014.11.06. 21:26:07

@bontottcsirke: Komolyan? Nem tudtam, hogy jatszod a hulyet, csak hogy a kdnp seggebe bujhass.

bontottcsirke 2014.11.06. 21:30:01

@Szelid sunmalac: Nem tudtam, hogy nem tudsz olvasni.

zorki 2014.11.06. 21:30:03

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:
Hát...,ha így állunk! Volt mikor sem TV, sem telefon, sem autó nem volt, és valóban el lehet rendelni, hogy egyik se legyen!
Ebből a szempontból valójában nem lehet józanul megközelíteni a kérdést.
Abból a szempontból sem, hogy így majd kevesebben fognak az áruházakban dolgozni kevesebbért.
Nyilván nem alkalmaznának több embert az áruházak, ha nem érné meg.
Ha megéri nekik, akkor van rá kereslet és van olyan munkaerő-áru aki vállalja/vállalni kénytelen ezt a munkát. Ez lehet eltérő szokás-kultúra kérdése is
Ahol nem tartanak nyitva az üzletek vasárnap, ott nyilván az előbbi feltételekből egy vagy több hiányzik.
Azt pedig nem az állam tudja megmondani, hogy mire van kereslet, de még azt sem, hogy mi a szokás-kultúra, mert nem ez a dolga!
A családra hivatkozni kifejezetten álságos, mert egész családokat látok együtt vásárolni a nagy áruházakban vasárnap. ( A vásárok korábban szórakozást is jelentettek, ha nem is minden hétvégén.)
Miért természetesebb az, ha például a Lego gyárban, főszezonban minden hétvégén dolgozni kell?
A bazár nem zár be.
Az éjszakai nyitvatartás munkaszervezési kérdés a nagyáruháznál. Ha akkor amúgy is dolgoznak -feltöltés, takarítás- akkor már/még árulnak is.

efi 2014.11.06. 21:40:30

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:
Tájékoztatlak, hogy akkor se halna éhen senki, ha csak kedden és pénteken lenne minden bolt nyitva, máskor zárva. Attól még nem ez kell legyen a követendő példa. Ez meg tipikusan a leghülyébb indoklás kategória, hogy régen is bla-bla és lám akkor is felkelt a nap. Régen net nélkül is lehetett éni, te például mi a francért netezel most akkor? Sőt miért nem zárjuk be az internetet is, hiszen régen is bla-bla-bla.
@Barbagáz:
Te meg látom nem érted. Úgy döntheted el, hogy dolgozol-e hétvégén, hogy eleve elmész vagy nem mész olyan munkahelyre ahol hétvégén is meló van.
Egyébként is egy irtózatos hülyeség az, hogy ahol nyitva vannak hétvégén, ott akkor MINDENKI MINDEN hétvégén dolgozik. Talán még a felén sem. Az is egy nagy hülyeség, hogy majd azért nem küldenek el senkit, mert így is kevesen vannak. Hát kérem ha a munkáltató eddig is 80% emberrel oldotta meg a 100%-nyi melót, akkor most is tartani fogja a 2 arányát és biza a 100 helyett 85% melót meg 65%-kal akarja majd, úgyhogy egy részük röpül.

Szelid sunmalac 2014.11.06. 21:45:04

@bontottcsirke: Micsoda frappans valasz! Tudod mit? Inkabb el is megyek, nehogy meg jobban megalazz elmes visszavagasaiddal!

ebella 2014.11.07. 05:12:56

Akkor nem a családé a vasárnap, ha együtt bevásárolunk? És akkor semmit nem tanul a gyerek, ha látja mit is veszünk és az mibe is kerül?

megamedve 2014.11.07. 06:06:27

@bontottcsirke: nagyrészt egyetértek.
Csak az a dolog szépséghibája, hogy megint csak a külföldi cégekre érvényes jórészt. COOP-os (kisbolt) már mondta: eddig nem kellett nyitva lenniük vasárnap, de szerinte ezután muszáj lesz.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2014.11.07. 09:03:18

@bontottcsirke: "Ausztriában be vannak zárva vasárnap a boltok"

Írországban meg nemhogy vasárnap, de pl. karácsony másnapján, dec. 26-án is nyitva vannak. És akkor mi van?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2014.11.07. 09:10:30

@mikka: "Egyetlen multinacionális vezető sem dolgozik hétvégén."

Persze, hogy nem. Pl. pénztárosok adják az áruházügyeletet :-)

Ugye, ezt csak hülyeségből írtad?

bontottcsirke 2014.11.07. 10:02:42

@Droli: Na és Ugandában? És azt komolyan mondod, hogy vasárnap majd az akciós mosógép körül kell somfordálni, szórólappal a kézben? Vagy ha bezár a teszkó akkor elmennek majd a Coopba? Ki? Az megy, aki eddig se nézte az árcédulát. A kirándulás, a séta friss levegőn nem kerül pénzbe. Kirúgja a multi az alkalmazottakat? Ugyan már ki fog nyolcvanezerért elmenni dolgozni? Csak a leghülyébbje.

István Tamasi 2014.11.07. 10:06:35

A fitymaszközeli CBA dolgozóinak nem kellene vasárnap a családjukkal lenni?? Vagy ők nyugodtan elidegenedhetnek a családjuktól?

István Tamasi 2014.11.07. 10:08:44

Inkább megejtem a bevásárlást a hét 6 napján, de azért e fogok a fitymaszközeli CBA-ban vásárolni vasárnap. Arról nem is beszélve hogy nagyon sok termék esetében a cba jóval drágább.

rikitiki 2014.11.07. 11:11:59

@ccactus: meglepődtem volna, ha ideológiailag nem tudnád támogatni ezt is.
Drolival megbeszélted? trapistával, bogánccsal kiegészülve leülhetnétek értekezletet tartani.

Négyszemközt:)

cleanwater 2014.11.07. 12:00:53

Régi vicc:A faéknél nincs egyszerűbb! Ez már a múlt.Dehogy nincs! Egy fideszes vagy Kdnp-s!

Béla 60 2014.11.07. 15:16:38

Majd az állam biztosít közmunkát.Nem hagyják őket az útszélén,a 40 felettieknek nyugdíjig ez marad!

Imadom a trapistát 2014.11.07. 19:53:15

@rikitiki: Meg marcus addicussal, aki te vagy.

ccactus · nivo.blog.hu/ 2014.01.31. 21:36:07
@rikitiki:

:))

szép ez a szövegfolyam, de közben meg:

"Emlékeztetlek, hogy előbb született meg az az elmélet, hogy a Föld lapos, mint az az elmélet, hogy gömbölyű. A változást pedig a gyakorlati tapasztalat és tudásban bekövetkezett változás adta. A vitorlás hajó, amely el tudott távolodni a parttól...
Szegény Kolumbusz kénytelen volt nívótlanul gyakorlati példával igazolni elméletét, a nívós okoskodás helyett."

vs.

"Kolumbusz egy dolgot bizonyított, a széláramlásokat."

Vagy:

"a vitorlás hajók idejében már elég közismert volt, hogy a Föld gömbölyű, hiszen már az ókorban is tisztában voltak ezzel.
Pitagorasz vetette fel először az elméletet, amit Arisztotelész igazolt gyakorlati példákkal."

vs.

"Nem, arisztotelész nem igazolta, ő elméleti úton egy elméletet vetett fel. Igazolni Pitagorasz igazolta."

vs.

"Bocs, az igazolta, aki később élt :), tehát Arisztotelész. De nem elméleti úton, hanem megfigyeléssel, ami igazolta Pitagorasz elméletét."

vs.

"Ne haragudj már, de az elméleti tudás az, hogy ülök a szobámban, kinézek és elméleteket gyártok. A szobából úgy látom lapos, akkor lapos.

A gyakorlati tudás meg az, hogy konkrétan hajózom, és majd kiderül, hogy lapos vagy nem."

Válasz erre a másik nickről:
marcus addicus 2014.02.01. 12:10:43
@ccactus: Igen, tisztában vagyok vele, hogy vannak inkoherenciák a fejből rövid idő alatt idetett kommmentjeimben, de összességében mégis kettőnk közül én tudom értelmezni helyesen a következő szavakat: elméleti, gyakorlati, empirikus

és te vagy aki ilyen hülyeségeket ír:
"Egy elmélet helyességét, vagy helytelenségét nem lehet gyakorlati példákkal igazolni, vagy cáfolni. Ez alapvető logikai hiba lenne."

ez mindent elmond a tudományosnak vélt okoskodásaid színvonaláról, ezek alapján semmi fogalmad nincs a tudomány működéséről.
A tudomány alapja az elméletek gyakorlati igazolása, megismételhető, szabályozott kísérletekkel (empíria találkozzon az elmélettel).
Te meg kizárnád a kettő találkozását.

Másrészt, azon kívül, hogy egyes részletekbe próbálsz belekötni, érdemben megint semmilyen felvetésemhez nem szóltál hozzá, csak a szofista terelősdit vetted elő, mint mindig, ha "beforgatnak"

ccactus · nivo.blog.hu/ 2014.02.02. 13:42:18
@marcus addicus:

"Másrészt, azon kívül, hogy egyes részletekbe próbálsz belekötni, érdemben megint semmilyen felvetésemhez nem szóltál hozzá, csak a szofista terelősdit vetted elő, mint mindig, ha "beforgatnak" "

Mókás, hogy ezt pont ebben a kommentben írtad le. :) Beforgattál, belátom.

rikitiki 2014.11.07. 23:23:12

@Imadom a trapistát: Mondjuk nem releváns, de nyugodtan folytasd kétségbeesetten a béna kísérleteidet :)

amúgy drolival leülnék, a másik "három" emberkével nem, mert megválogatom kivel ülök le.

Nagyon elkelne egy smittpali védelemhez hasonló poszt áramlat NAV és Vida ügyben.
A Békemenet beelőz téged, az meg hogy veszi már ki magát? Toljál már valamit, mert nagyon elbizonytalanodik a célközönséged.

anonymand 2014.11.08. 07:24:30

@rikitiki:

"Drolival megbeszélted? trapistával, bogánccsal kiegészülve leülhetnétek értekezletet tartani." - parázs vita lenne.
Tán még tettlegességig is fajulhat.
:)

annamanna 2014.11.08. 21:42:19

Ha a KDNP a tízparancsolatra hivatkozik, meg hogy vasárnap templomba kell menni, mert a vasárnap az ÚR napja - nos, ez hazugság. A következő okból.
Van egy katolikus ismerősöm, aki egy megyeközpontban lakik, a városban jó pár katolikus templom található, és van katolikus gimnázium is, az ismerősöm ott tanított. A gimnázium élére érkezett egy olyan szerzetes, aki meglehetősen aktivizálta a városi hitéletet, az ismerősöm is minden reggel lelkigyakorlatra járt, és a következőt állította:
Noha a városban MINDEN TEMPLOM KONG AZ ÜRESSÉGTŐL, az a templom, ahol az igazgató prédikál vasárnaponként, zsúfolásig megtelik.
A helyi püspök egy év után elzavarta az igazgatót a gimnázium éléről és a városból.
Magának az egyháznak nem kellenek a hívek, csak megzavarják őket.
Ugyanezt tudom elmondani a protestáns egyházakról is.
Maguk az egyházak tartják távol az embereket a hittől, a vallástól, a Bibliától, Istentől.
Meg vagyok győződve róla, hogy tudatosan.
Ha valahol felüti a fejét egy hívő, azt gyorsan lebunkózzák, nehogy zavart okozzon.

Ha a KDNP a Bibliára hivatkozik, azt szerintem azért teszi, hogy az emberek elhányják magukat, ha azt a szót meghallják, hogy Jézus, Isten, Biblia vagy kereszténység.

Jézus ezt mondta a farizeusokról:
"De jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert a mennyeknek országát bezárjátok az emberek előtt; mivelhogy ti nem mentek be, a kik be akarnának menni, azokat sem bocsátjátok be.
Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.
Vak vezérek, a kik megszűritek a szúnyogot, a tevét pedig elnyelitek.
Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megtisztítjátok a pohárnak és tálnak külsejét, belől pedig rakvák azok ragadománynyal és mértékletlenséggel.
Épen így ti is, kívülről igazaknak látszotok ugyan az emberek előtt, de belől rakva vagytok képmutatással és törvénytelenséggel.
Kígyók, mérges kígyóknak fajzatai, miképen kerülitek ki a gyehennának büntetését?"

aki mást mond az hazudik (törölt) 2014.11.09. 00:48:15

Az a szep, hogy itt gazdasagpolitikai ervelgetessel probalkoznak sokan egy tisztan kleriklafasiszta szellemisegu javaslat ellen ervelni.
A KDNP-t nem erdekli se az AFA-bevetelek elmaradasa, se az elbocsatasra kerulo tizezernyi magyar ember
Ok a Biblia cimu mesekonyvbol elolvasta egy reszt es most azt akarjak atultetni a valo eletbe. Vallasi szabalyok alapjan akarjak szabalyozni a vilagot. Ahogy az iszlam allam is ezt akarja. Fanatikusok. Leszarjak, hogy zsido kecskepasztorok hagymazas lazalmai mar a keletkezesukkor total hulyesegek voltak, ok ok kotik az ebet a karohoz.
De miert eppen a vasarnap? Mert a keresztenyfasisztak igy akarjak. Zsidok, muszlimok le vannak szarva. Ateistak meg magasabbrol le vannak szarva.
Az kulon felgaborito, hogy egy ilyen csaladvedelmi mondvacsinalt indokkal akarnak nekimenni a multiknak. Kozben kilog a lolab, hogy a CBA-t akarjak helyzetbe hozni. Ugyanis a CBA dolgozoinak nem jar majd a szabad vasarnap, az o csaladi eletukre szarnak. Itt bukik le a hazug javaslat.

Az is netto hulyeseg, hogy nemetek es osztrakok jol megvannak a casarnapi zarva tartassal. Lofaszt. Tomegesen jarnak at vasarnap Magyarorszagra vasarolni az osztrakok.
Melesleg mi a feszkes faszt kezd majd a sok munkanelkulivel a kormany?
Miert jobb vasarnap szabadnapot kapni, mint a het tobbi napjan. Kedden mondjuk el is tud valamit intezni a paraszt, ha van valami hivatali ugye stb. De vasarnap? Azt remelik, hogy majd ozonlenek a templomokba az emberek, mert se dolgozni, se vasarolni nem engedik oket? Csalodni fognak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.11.13. 08:27:46

Ezmiakarlenni....
Valahol írtak a mozialkalmazottakról,hogy azoknak nem jár a vasárnap?

Krumpli Bogart 2014.12.19. 15:43:57

Én támogatom a vasárnapi zárvatartást, mert a kirúgott dolgozók bérét a multi megtakarítja és emiatt még jobban tudja csökkenteni az árait, ami nekem jó.

Sosem vásároltam vasárnap, leszarom, hogy nyitva vannak-e a multik.

Családi kisboltba nem megyek, mert drága és nincs választék (hiszen tőkeerő sincs).

Annyi fog változni, hogy CBA-ba soha, de soha többet nem teszem be a lábam és soha, de soha nem költök el ott egyetlen fillért sem. Épp így bojkottáltam a nemzeti dohányboltokat is.
süti beállítások módosítása