Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Kutyatámadás

2016. február 21. - Droli

Belehalt sérüléseibe az a nő, akit egy kutya támadott meg Nádasdladányban, írja az MTI.

A kutya kiszökött az ingatlanból és rátámadott a nőre, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy végül belehalt.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az állat 33 éves gazdája ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Az a durva, hogy pont a napokban gondolkodtam arról, hogy írni kellene egy posztot a kutyatámadásokról, mert mióta nem lehet láncon tartani a kutyákat, az utcákon mintha elszabadult volna a pokol.

Én évek óta kerékpárral és gyalog járok munkába. Azt már nem is számolom, hányszor támadott meg kutya - nem, nem kóbor kutya, mert az egyszer sem, hanem legtöbbször a nyitott kapun (!) keresztül kiszökő kutya. A legdurvább - pontosabban nem a legdurvább, hanem a legpofátlanabb - eset talán az volt, amikor egy ipartelep őrző-védő kutyái terrorizálták az arra kerékpározókat a portás hangos röhögései közepette. Sőt, a kutyák gyakran éjszaka is az utcán kóboroltak, olyan rossz volt a kerítés, és hajnalban nem kellemes úgy kerékpározni, hogy melletted fut egy pitbullszerű valami. Valahol az isteni gondviselésnek köszönhető, hogy itt nem történt tragédia. Egyszer meguntam, feljelentettem őket az önkormányzatnál. Azóta nincs probléma.

De lassan már meg sem lepődök azon, ha az utcán szembe jön velem a gazdi kedvence, aki "nem bánt". Nem, biztos örül nekem, ezért vicsorít rám, ezért ugat és ezért próbál megtámadni. Gondolom a területét védi - az utcán. Szinte már rutinszerűen tartom magam elé a táskám, és szembefordulva próbálok nem elfutni, hanem lassan hátrálni, remélve, hogy a gazda (?) visszahívja őket (alig egy hete "gyakoroltam" egy ilyet egy kifejezetten gazdagok által lakott utcában, ahol a tulaj kinyitotta a kaput, hogy kiálljon a kocsival, és nem különösebben érdekelte, hogy a kutyák máris az utcán voltak). Oké, én tudom, hogy ezt kell tenni, de vajon ha egy kisgyerek jár arra, aki sikítozva próbál elfutni, mi lesz? 

Ráadásul ezek a felelőtlen kutyatartók újabban a láncon tartás elleni törvényre hivatkoznak. Mintha a kutyatartást kizárólag ez az egy jogszabály határozná meg, és nem lenne mellette még pár, ami többek között azt írja elő, hogy a kutya nem futkározhat kedvére az utcán. Az sem véletlen, hogy most írom ezt a posztot, mert az utóbbi másfél hónapban egyre több kutyát látok az utcán; és örülök annak, hogy végre van egy jogszabály, amit az emberek igyekeznek betartani, de ha ennek ez a következménye, inkább legyen láncon az a kutya.

Újra kihangsúlyozom: saját tapasztalat, hogy utóbbi időben egyre több a kutya az utcán. Tartok tőle, hogy a fenti hírhez hasonlók is egyre többször fognak megjelenni. Tegnap tüntettek az állatok bántalmazása ellen, szigorúbb büntetéseket követelve a bántalmazóknak. Maximálisan egyetértek. De kérném, hogy a kutyatartás szabályainak durva megsértése is essen hasonló kategóriába, és kőkeményen büntessék meg azokat, akik a kutyát - különösen ha agresszív - az utcán tartják!

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr98408206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2016.02.26. 12:51:42

Anélkül, hogy bagatellizálnám a dolgot, ölég látványos, hogy mennyire fontos, mindenkit érdeklő, vagy érintő témát választottál.

További erőt, egészséget!
süti beállítások módosítása