Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Az amerikai film

2011. március 31. - Droli

Az amerikai film, olyan mint a szex 15 év házasság után - sok újat már nem tud mutatni, de mégis azt mondja a végén az ember: ez jó volt! De mi jellemzi igazából ezeket a filmeket?

A főhős

Az amerikai filmben a főhős, aki általában egy fiatal szívdöglesztő férfi, egy bazinagy házban lakik egy farmon, vagy valahol a századik emelet környékén egy nagyon előkelő felhőkarcolóban. A fiatal szívdöglesztő férfit kevésbé fiatal, egykor szívdöglesztőnek számító színészek próbálják játszani, így lehet egy 30 körüli meglett emberből középiskolás, vagy 70 éves nyugdíjaskorúból szerelmes negyvenes. Vele él a lánya is, aki kb. 14 éves, és hősünk, mint egyedülálló szülő próbálja megoldani a kamasz lány nevelését. Hogy anyuci hol van, nem tudjuk, általában a film közepén derül ki, hogy már rég meghalt, és  ilyenkor apa-lánya rendez egy meghitt, egyperces, egymás vállán sírdogálást. (Másik variáció, hogy a szülők elváltak, és anyu már talált egy másik pasit, de ettől függetlenül összejárnak, és anyuci ex- és jelenlegi férje jóban vannak egymással - mint a való életben, nem?) A főhős munkahelye egy bank, vagy egy nagyobb multi, ahol a feladata az, hogy számítógépen pötyögjön, illetve olyan értekezletekre járjon, ahol a többi résztvevő átlagéletkora minimum duplája a mi titánunknak. Szartúrás, fizikai munka, bányász kizárva. A munkafegyelem amúgy elég laza, hősünk időnként kiugrik, hogy munkaidőben elintézzen ezt-azt, pl. pár hétre is el lehet tűnni feltűnés nélkül, de ez gondolom mindannyiunk munkahelyén így van. Az értekezleten mindig álmodozik egy kicsit (pl. régen látott már sunát, vagy ilyesmi), és amikor a kellős közepén van ennek, pont akkor kérdez tőle valamit a fővezér. Vagyoni helyzetére jellemző, hogy nem okoz problémát megvenni egy aznapra szóló repülőjegyet az első osztályra, már ha éppen nem a több tízmilliós kocsijával megy.

A szerelem és a szex

És igen, megjelenik a NŐ, mindjárt a film elején. A NŐ először a férfi lányával lesz jóban, apuka ekkor még maximum szemlesütve nézi, mint apáca a hardcore pornót. Aztán elviszi a nőt vacsorázni egy elegáns étterembe (nem kocsmába berúgni, neeeem), ahol az előre foglalt asztalnál gyertyafény mellett sűrű mosolyok mellett beszélgetnek, és várják, hogy mikor eshetnek már egymásnak. A vacsora után a férfi hazakíséri a nőt, az ajtóban elbúcsúzik tőle, megpuszilja, majd megcsókolja, hogy aztán vadul egymásba fonódva, csókolózva menjenek el az ágyig, ahol végre letéphetik egymás ruháját. (A legutolsó film, amiben nem volt szex, az a Szomszédok volt.) Eddig jutunk el, itt megvágják a filmet, szóval csak találgatni lehet, hogy volt-e szex, vagy csak a kullancsokat ellenőrizték egymás testén. A következő képen a nő éppen felkel, keresi a férfit, de nem találja, így a friss, nem hagyományos mosóporral mosott ágyneműben szomorkodik egy cseppet - de lám, a férfi  megjelenik, mosolyog, és kezében pár darab friss kifli van - nemrég szaladt le érte. Hogy mit csinálnak a kiflivel a továbbiakban, az a film jellegétől függ (van olyan film, ahol nem eszik meg). Mindenesetre búcsúcsók, megállapodnak, hogy este újra találkoznak, majd a férfi kifogástalan öltözetben megy dolgozni, gondolom, veletek is volt már olyan, hogy az összegyűrődött, széttépett ruha másnapra magától kitisztult és kivasalódott. A legközelebbi jelenetben minimum egyszer megcsodálhatjuk a főhős meztelen, simára borotvált valagát zuhanyzás után.

A konfliktus

A konfliktus két szálon fut: egyrészt emberünk lát valami gyilkosságot, és ezért a maffia elkezdi üldözni, másrészt meg az imádott nővel is gyorsan összeveszik valami egészen egyszerű dolgon. Ez utóbbinál sokszor egészen könnyen kivághatná magát a főhős, de ahelyett, hogy azt mondaná, hogy "figyelj te tyúk, az a nő, akit megcsókoltam a húgom volt", csak néz bambán, mint Pákó a műveltségi vetékedőn. A lényeg az, hogy az eddig felépített csodavilág hirtelen összeomlik, de nem is baj, mert rövidesen kezdődik:

A "csata"

Ezt a részt rögtön bontsuk ketté, attól függően, hogy ütik, vagy lövik egymást.

a, Verekedés: A legfontosabb, hogy hiába támadják többen a főhőst, egyszerre csak egy menjen neki, a többi várjon szépen a sorára. Hősünk így szépen egyesével elintézi az akár húszfős sereget is. Ha a főhős nő, akkor minimum egy támadót tökön rúg, akinek ez kb. három másodpercig fáj, de utána már újra jön. Ha a főhős férfi, akkor a verekedés során egy-egy ütéssel elintézi a neki támadó hordát, de a végén a főgonosszal meggyűlik a baja - ugyanis az sok ütést bevisz neki, így kedvencünk több ütést kap pár perc alatt, mint Kokó teljes pályafutása során. A hősünk meghanyatlik, eldől, és mikor már úgy néz ki, mindennek vége, akkor - mintha hirtelen megivott volna 24 liter Red Bullt - új erőre kap, és megfordítja a meccset.

b, Lövöldözés: Fontos! A főhősünknél egy darab pisztolynak látszó tárgy van, míg az ellenfeleknél golyószóró, ágyú, tank, atomfegyver, stb. Az emberünk fut a teljesen nyílt terepen, de a 20 mesterlövész, aki rálő, képtelen eltalálni, még gépuskával sem, csak úgy csapódnak a lövések főhősünk mellett vagy mögött. Ekkor beugrik valami asztal mögé, ahonnan éppen csak kikukucskálva, lazán leszedi mind a húsz ellenfelet. További változatok: helikopterről lövik emberünket, de nem találják el, aki ekkor egy kővel megdobja a helikoptert, mely felrobban; tűzharcnál emberünk kiáll a parkett közepére, és onnan lő le mindenkit; főhősünk köp egyet, erre elpusztul a teljes kínai hadsereg; stb.

Fontos! A csata közben vagy után a nő kibékül a férfival, még akkor is, ha az előzőleg végigdugta a teljes rokonságát, a hímneműeket is beleértve.

Utószó: a kutya

Ma már hála istennek nem zsúfolják tele a filmeket kutyákkal és gyerekekkel, és maximum középkategóriás német-osztrák filmekben láthatunk csak ilyet. Pl. Klaus, tízenhárom éves Amod-mosolyú kisfiú meglátogatja a szintén hasonló korú influenzás Heidit, majd halált megvető módon beviszi annak orvosi igazolását a tanító néninek. Közben persze Klaus megpuszilja a kislányt, hiszen nagy fiú már, és tudja, hogyha ő is elkapja, akkor minimum 1,5-2 hetet lóghat az iskolából. Megdugni nem meri, mert az apja is otthon van.

THE END

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr712786472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása