Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Politikai érettségi

2011. május 02. - Droli

Ma kezdődik az érettségi, és ez remek alkalom arra, hogy a kedves olvasó is számot adjon politikai tudásáról, úgyhogy kérjük a tollakat és a zsebszámológépet elővenni, aztán hajrá!

Magyar irodalom (iskolatípusonként):
Hagyományos gimnázium: Arany János: Családi kör elemzése, összehasonlítva Vergilius szerelmi költészetével, és Tóth Árpád költészetére gyakorolt hatásával.
Alternatív gimnázium: Arany János: Családi kör; itt van kinyomtatva a vers, színezze ki benne a betűket!
Protekciós „elitgimnázium”: Írjon egy mondatot Arany Jánosról, majd írja le protekciójának nevét, beosztását, és hogy milyen kapcsolatban áll önnel!

Magyar nyelvtan:
Hány hibát talál a következő mondatban?
Az álamfő ál.
Értékelés pályaválasztás szempontjából:
2 hibát talált: magyartanár minimálbérért valami eldugott gimiben
1 hibát talált: fogalmazó vagy titkár a közszférában, esetleg internetes újságíró
0 hibát talált: köztársasági elnök!

Matematika:
1, Bizonyítsa be, hogy 53%=kétharmad!
2, Ha Magyarország államadóssága 21.200 milliárd forint, és többek között a magánnyugdíjpénzeket is ennek törlesztésére fordítjuk, akkor hogy a fenébe van az, hogy az adósság mégis tovább nő?

Angol nyelv:
Mit jelent a következő mondat?
Hungary is a beautiful country.
1, Kedves polgártársak, kedves barátaim, a szociálliberális kormány nyolc év alatt, még egyszer mondom nyolc év alatt tönkretette az országot, de a Fidesz Magyar Polgári Párt már tavaly is készen állt a kormányzásra, és megvédtük az embereket, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
2, Hun=hol, Gary=meleg férfi, is=van, a=egy beauti=szép, ful=fool régiesen, azaz bolond, count=számol, try=próbál, tehát Hol van Gary, a szép meleg férfi, aki bolond módon próbál számolni.

Elemezze Deutsch Tamás brüsszeli angol nyelvű beszédét!
1, Mit mondott Deutsch Tamás?
2, Érdekel valakit, mit mondott Deutsch Tamás?
3, Ha értette, mit mondott Deutsch Tamás, mit keres még Magyarországon?

Fizika
1, Az egyik vonaton a Fidesz és KDNP politikusai ülnek, és 260 km/órás sebességgel robognak egy irányba. A másik vonaton az MSZP, Jobbik és LMP politikusai ülnek, és 230 km/órás sebességgel robognak pont a másik vonattal szembe. Ha összeütköznek, hányan fognak nagyon örülni?
2, Ha egy villamosszék elé beteszünk egy két ohmos ellenállást, a székbe meg beleültetjük valamelyik politikust, elég-e a 10.000 voltos feszültség, vagy a biztonság kedvéért vizezzük is be?

Biológia
Melyik családba tartoznak a politikusok?
a, gerinctelenek
b, férgek
c, csúszómászók

Ének-zene

(Előzmény - hogyan készült az ének-érettségi? - levél: Kedves Bélám! Az addig rendben van, hogy az unokaöcséd az Oktatási Minisztériumban dolgozik főosztályvezetőként hat általánossal. Az is rendben van, hogy egész nap nem csinál semmit azon kívül, hogy terrorizálja az ott dolgozó kétdiplomás beosztottjait. Az is rendben van, hogy ezért havi másfélmillió forintot kap. De ugyan, kérd már meg, hogy állítson már össze egy kérdéssort az ének-zene érettségire! Idén Liszt emlékév van, tudod, neki voltak olyan zongoraversenyei, jó lenne, ha a kérdés ezzel kapcsolatos lenne! Üdvözlettel: Józsi)

És íme az idei érettségi kérdés:

Ki nyerte Liszt zongoraversenyét?

Testnevelés:

1. 1000 méteres hegyi futás a gárdisták elől

2. 1000 méteres hegyi futás a helyi romák elől

3. Tojáscélbadobás tetszőleges politikusra



 

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr332866581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reni0214 2011.05.02. 14:31:14

Bepisiltem!!!!! Nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóó!!! :-DDDDDDDD

Köszi:))
süti beállítások módosítása