Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Hagyjátok békén Dzsudzsákot!

2011. június 08. - Droli

Megdöbbentő, hogy milyen gyűlölettel reagált a magyar közvélemény arra a hírre, hogy Dzsudzsák az Anzsi Mahacskalához igazolt. "Feláldozta a karrierjét a pénzért!" - ez az általános álláspont, csak éppen ez egy óriási tévedés. 

Dzsudzsák egy magyar népmesei hős, egy nyírségi fiú, akinek bejött az élet, és olyan karriert futott be (már eddig is), amelyről sokan még álmodni sem mernek. A holland bajnokság egyik meghatározó csapatának kiemelkedő tagja volt, végre egy magyar légiós, aki nem padozott egy német másodosztályú csapatban, hanem játszott is, ráadásul ontotta a gólpasszokat és a gólokat! Az emberek úgy tekintettek Dzsudzsákra, mint a legkisebb királyfira, aki nagy valószínűség szerint elnyeri a szépséges leány kezét, és átveszi apjától az ország irányítását. Volt itt nagy ábrándozás, Dzsudzsák a Manchesterbe megy, Dzsudzsák a Real Madridba megy, Dzsudzsák az Arsenalban játszik Van Persie mellett, ilyenekről álmodott a legtöbb szurkoló. Aztán meg a szurkolók álma szertefoszlott, és Dzsudzsákra rázúdult a népharag.

Pedig szegény Balázsnak nem volt sok választási lehetősége. Egyrészt ott van jelenlegi klubja, a PSV, mely anyagilag nincs jó helyzetben, "kiárusításra" kényszerül, a BL szereplés elúszott, és kérdéses, hogy egy gyengébb csapattal lesz-e erre remény a közeljövőben. A Hamburg letett az asztalra egy nevetséges ajánlatott (nevetséges - 5 millió eurós :-) , ezen kívül még a Lille érdeklődött komolyabban (akkor is sírt mindenki), de ennyi. A többi csapat megmaradt pletykaszinten, max. a sportújságok írtak ezekről, a kattintásszám növelése érdekében. Tehát tisztázzuk le, nem arról van szó, hogy Dzsudzsák elvetette a Real, a Barcelona és a Juventus ajánlatát, pusztán mert az Anzsi több pénzt ajánlott! Egyszerűen lépnie kellett, de csak a dagesztáni csapat tette le érte a kért pénzt. 

Másrészt itt ez a karrierdolog... attól, hogy az átlag magyar szurkoló nem ismeri az orosz bajnokságot, az még biza' erős. A szakvélemények szerint még a hollandnál is erősebb. Az EL-ben igen jól szerepelnek az orosz csapatok (a közelmúltban meg is nyerték időnként), másrészt meg olyan játékosok játszanak ott, mint pl. Kuranyi, Maicon, vagy éppen a levezető Roberto Carlos. Szóval szó sincs arról, hogy Balázs majd odamegy, és megtanítja őket focizni, ellenkezőleg, igencsak fel kell kötnie a gatyáját a sok orosz válogatott, a pengés brazilok és az "utódállamok" játékosainak színe-java ellen! Ráadásul ha ebben a közegben is bizonyít, és megmutatja, hogy a holland időszak nemcsak egy "kifutás" volt, igencsak felfigyelnek rá komolyabb nyugati csapatok is, és akkor már nemcsak érdeklődgetni fognak!

Azt a dolgot, hogy sok pénzt fog keresni, ne sajnáljuk tőle. Nem tudom, kedves olvasók közül hányan utasítanák vissza helyből a konkurencia jóval több pénzzel kecsegtető ajánlatát, pláne, ha a jelenlegi munkahelyüknél nem éppen a legjobban mennének a dolgok. Balázs ugyanebbe a helyzetbe került, teljesen racionális döntést hozott, és ő nem az a játékos, akit egyszerűen csak le lehet írni.

Szóval hagyjátok békén Dzsudzsákot!

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr742969164

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dzsudzsák és a rezidensek 2011.06.12. 11:40:32

A rezidens orvosok köszönettel tartoznak Dzsudzsák Balázsnak, hogy a Macskahalacska, vagy milyen nevű klubhoz szerződik, és ezzel rövid időre kiszorította a hírekből a magyar egészségügyet. Köszönettel tartoznak azért is, mert az a gyűlölet meg nem ért...

Trackback: Dzsudzsák Balázs az egyszeri balatoni lángosos nyomdokain 2011.06.09. 08:48:27

A baj az, hogy egy ilyen döntés sokkal érthetőbb volt a nyolcvanas években, Détári Lajos idején, mint ma. Hiszen akkor még az egész ország így működött és gondolkodott. (Fotó: Kollányi Péter/MTI) Valószínűleg minden magyar focirajongóban egy világ dő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.06.08. 23:23:00

No4 Ez egy új megvilágítása a dolgoknak.

Az még azért kérdés, hogy az Anzsi képes lesz-e európai kupaszereplést érő helyen végezni a bajnokságban. Ez azért kellene ahhoz, hogy ne felejtsék el nagyon a nevét Európában.

Először az sem esett le, hogy Dagesztán Oroszország része, és nem független állam.

Ami azért furi lesz, hogy le kell adni a holland színvonalat. Hiszen mégiscsak egy kultúrországból költözik át a Kaukázusba..

dupi 2011.06.08. 23:45:46

@bogancs: moszkvában fog élni.

Izo 2011.06.08. 23:54:59

Ez mind nagyon szép, csakhát ő maga nyilatkozta nem is olyan rég, hogy „Nem olyan játékos vagyok, akinek az a célja, hogy kétmillió euró fölött keressen. Én spanyol vagy olasz csapatban játszanék szívesen, csak azért nem mennék el Törökországba, hogy ne legyenek anyagi gondjaim.” Úgy látszik, a nép kevéssé tolerálja, hogy - már bocsánat, de - segget csinál a szájából egy közszereplő. Éppen elegünk van ebből a politikusoknál.

Peripetia 2011.06.09. 08:53:01

@Izo: Aki egy kicsit is higgadtan figyelte a hajcihőt az átigazolási híreiről, hogy ide igazol,,oda igazol, már látta, hogy az egész kamu. A nyugati csapatok nem versengtek érte. Szedje meg magát és esetleg még jöhet valami "európai" csapat is.Azért arra nem vennék mérget!

don brada · http://www.sajatwebsite.hu/ 2011.06.09. 09:23:40

Balázs, ha csak valami elképesztő csoda nem történik, ezzel a szignóval elcseszi a karrierjét.
A mahalacska egy középfölde után kettővel lévő ország maffiamilliárdosának a hobbicsapata.
Az tény, hogy a Prjemier Liga már Európa egyik legjobb bajnoksága, DE... Ott a Zeniten, a Kazan-on, és a Moszkvai csapatokon kívül semmi esély a húsosfazék közelébe érni. A csapat költségvetése ötöd-hatod akkora, mint a nagy csapatoknak.
A csapat 90%-a a nb1 szintjét is alulról súroló grúz, afrikai és orosz nímand, a többi 1-2 nevesebb, és 2-3 egykori klasszis levezető körrel.
A PSV-nél ehhez képest, az utánpótlás bázisnak, és a játékosmegfigyelőknek köszönhetően európa és dél-amerika legtehetségesebb fiataljai, európai él-válogatottak alapemberei, plusz a legjobb hazai hollandok.
Jön tehát Dzsudzsák, mint extraklasszis. BL-csoportkör ilyen kutyaütő társasággal lehetetlen. Az EL is csoda lenne, de az megvolt a PSV-vel is. Akkor meg?

Gondolkozott 1 percet is ezen az egészen Balázs, vagy csak a milliók pörögtek a szeme előtt?

-------------
Honlapkészítés:
sajatwebsite.hu

bpetrol 2011.06.09. 10:02:22

Droli, te egy igazi droid vagy a cikkért. Ha szerinted releváns úticél egy Hollandiában sztárként kezelt játékosnak a dagesztáni stadion, akkor kívánom, hogy tartozz a mahalacskai b-középhez.

J.B. 2011.06.09. 10:15:21

Azért van egy kis különbség Maicon, Robi Carlos meg Dzsudzsák között: ők egy nagy karrier után levezetnek, mint Henry az USA-ban, Dzsudzsákban pedig még benne volt a nagy karrier lehetősége. Talán ez az elszalasztott esély fáj mindenkinek leginkább.
Persze a cikkíró nem érti miért lenne ez elszalasztott: azért mert a foci centrumából elmegy a perifériájára. Ezzel kikerül mindenki (szúrkolók, nagy európai klubok) látóköréből. Innenn így nincs visszatérés, ez egy zsákutca. És ez az amit Maicon meg Robi Carlos tud, ezért is vállalták be karrierjük végén. Úgy látszik Balázs nem tudta.
És még egy dolog: a PSV-nek két közel azonos húzóembere volt: Dzsudzsák és Affellay. Nos Balázs ízlelgetheti: Ibrahim a Barca-ban, ő meg az Anzsi Mahacskalában...

egggyüttműködő partner 2011.06.09. 10:33:47

Nem bántottam Dzsudzsákot sehol, tökre meg tudom érteni a döntését. De a macskahala piaci értéke (dzsudzsák nélküli), kizárólag a német és olasz bajnokság egy-egy (st. Pauli, Lecce) csapatánál magasabb. Az összes többi csapaté nagyobb… csakúgy, mint a spanyol-angoloknál a komplett mezőnynek.
Csak példa: a francia bajnokság alsó három csapata érték szempontjából a Caen, Brest és Avignon. Na, náluk értékesebb a Macskahala, pont. Szakmailag ez egy rohadt nagy visszalépés.

smartdrive 2011.06.09. 13:25:33

az egy másik Maicon :DD

smartdrive 2011.06.09. 13:27:06

mi több, Tardelli és Makarov is ott játszik (és tervezik Fetyiszov leigazolását is)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.06.09. 15:55:16

Nagyon jó cikket találtam, szépen ki lehet olvasni belőle, miért nem igazolta le Dzsudzsákot valamelyik "nagy nyugati futballklub": www.origo.hu/sport/magyarfoci/20110609-dzsudzsak-tart-a-spanyol-kispadtol-torinoban-vedekeznie-is-kellett-volna.html

Túl sokat kért érte a PSV. Ennyi.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.06.09. 15:56:55

@smartdrive:...meg az újabb hírek szerint Aimarét. Ha leigazolják azokat, akiket terveznek, bombaerős csapatuk lesz.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2011.06.09. 20:08:21

Ha egy moszkvai csapatba megy, nagyon boldog lennék. Rengeteg pénz van Oroszországban.
Ami zavar, hogy ez "csak" a 7. leggazdagabb orosz csapat. Így nehéz lesz még dobogóra is kerülni. Nehéz lesz kikerülni a nemzetközi porondra.
Viszont egy moszkvai csapat elviheti majd.
Az orosz bajnokság pedig nagyon erős lehet, ha már ennyi ott a pénz és a jó csapat. :)

Jesus Joker 2011.06.10. 06:51:59

Egyébként nem olyan nagy eresztés ez a gyerek, jobb csapatba esélye sem lett volna bekerülni, mert ott követelmények is lettek volna. Érdekes, amikor a hollandok tartották a markukat a dohányért, mindenki visszakozott, egyedül ez a csecsen vagy miféle fegyverkereskedő volt hajlandó perkálni. Lehet, hogy sokan csalódásként élik meg, de Dzsudzsákot sehol nem jegyzik a nyugat-európai játékospiacon.

MACISAJT 2011.06.12. 07:58:27

„Nem olyan játékos vagyok, akinek az a célja, hogy kétmillió euró fölött keressen. Én spanyol vagy olasz csapatban játszanék szívesen, csak azért nem mennék el Törökországba, hogy ne legyenek anyagi gondjaim.” (Dzsudzsák Balázs 2010-ben)

Nem tehetek róla, nekem most Fábry Sanyi örökzöld mondása ugrik be:
" Zimányi Linda egymillió alatt még a száját sem nyitja ki "...

És bizonyára ez is közrejátszhatott abban hogy Dzsudzsák most eladta a lelkét a "sötét nagyúrnak"...
Mert azért ne tegyünk úgy mintha nem tudnánk: ez bizony a legsötétebb orosz(országi) maffia és annak a "jobbhanemfirtatjuk" eredetü pénzei...

És csak reméljük hogy Balázs nem nullázza le magát fociügyben mint Huszti Szabolcs és a pénzt is előre elkérte, arra az esetre ha ez a "macskalaskás" nagyvezér is úgy járna arrafelé mint Rátgéber egykori főnöke, Sabtaj von(sic) Kalmanovics ....

Mert ott ahol a rendőrfőnököt és komplett munkatársi gárdáját a nyílt utcán mészárolnak le, ott bármikor bármi megtörténhet:

Lelőtték Mahacskala rendőrfőnökét
MTI
2010. február 5., péntek 22:56
Lelőtték Mahacskala rendőrfőnökét és három beosztottját pénteken a késő esti órákban - közölték helyi rendőrségi források.

Az Oroszországhoz tartozó Dagesztán közigazgatási székhelyének egyik sugárútján ismeretlen tettesek nyitottak tüzet Ahmed Magomedov ezredes Volga márkájú szolgálati gépkocsijára, valamit a nyomában haladó Lada biztonsági kísérőautóra . A lövéseket több helyről adták le. Két testőr és egy sofőr a helyszínen életét vesztette. Az ezredes a kórházba szállítás közben halt meg.

Magomedov 2009 novemberében került a mahacskalai rendőrség élére. Előtte a bűnügyi főosztályt vezette. Dagesztánban és az Oroszországhoz tartozó más észak-kaukázusi területeken fegyveres lázadás zajlik, gyakoriak a rendfenntartók elleni támadások.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2011.06.12. 10:09:58

"Megdöbbentő, hogy milyen gyűlölettel reagált a magyar közvélemény arra a hírre, hogy Dzsudzsák az Anzsi Mahacskalához igazolt."

Annyira azért nem, a magyarok többsége ugyanis elég skizofrén módon áll a tehetségekhez: szereti és kedveli őket egészen addig, míg ezért nem kérnek túl sokat. Tucatnyi példát lehetne hozni, hogy amikor egy tehetség az eredményeit pénzre váltotta, milyen felháborodást váltott ki. Ha már sport vonalon mozgunk, néhány név: Görbicz Anita, amikor megkapta a főszponzortól az ajándék autót (www.kisalfold.hu/auto/gorbicz_anita_uj_audival_kezdi_az_uj_szezont/2069846/ érdemes a hozzászólásokat nézni), Kokó, amikor éttermet nyitott, Vajda Attila, mikor felvetette, hogy az olimpiai aranyért neki is járna a plusz jutalom (www.borsonline.hu/news.php?hid=13823), és végül Nagy László, aki konkrétan hazaáruló lett, mert az (elsősorban) anyagi feltételeket kritizálta a válogatottban.

infuzio 2011.06.21. 20:59:13

A sok okos(kodó)!Mutassatok csak egy icipici szerződési ajánlatot egy Európai
"nagy csapattól"

infuzio 2011.06.21. 21:05:56

Ha mégis bejön neki, akik most szidják, majd a hátsóját nyalják.Jó magyar szokás szerint!!

infuzio 2011.06.21. 21:08:03

@MACISAJT: Látod milyen bátor gyerek, és még focizni is tud!
süti beállítások módosítása