Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

A netezők mind utálják Orbánt?

2011. augusztus 31. - bogancs

A tegnapi napon megjelent egy cikk az fn.hu-n, amelyet én eddig az egyik mértéktartó hazai gazdasági tematikájú internetes újságnak tartottam. A cikk arról szólt, hogy a magánnyugdíj pénztáraktól az államhoz kerülő vagyonból újabb adósságcsökkentést hajt végre a kormány szeptemberben. A hírt egyébként valamennyi nagyobb hírportál leadta.

Amin megdöbbentem, az a cikkhez kapcsolódó olvasói hozzászólások. Valamennyi komment negatív volt. Volt köztük mélyen elítélő, rendkívül indulatos, Orbánt személyében gyalázó, vagy esetleg csak irónikusan kritizáló írás, de kivétel nélkül negatív hozzászólás. A hozzászólók ráadásul Facebook-os profiljukat is adták sarkos véleményükhöz.

Íme néhány szemelvény:

Van aki a tavalyi Fidesz szavazókra haragszik:

Megint a nyugdijakból? Mi marad? Az éhen halás? Ez elmebeteg! Köszönjük FIDESZ szimpatizánsok, hogy mélyszegénységbe döntöttétek az országot! Reméllem a ti szüleitek is megszopják a FIDESZ emlőjét!

Van aki a 80-as évekbeli erőltetett román adósságcsökkentéssel lát párhuzamot:

Úgy járunk, mint a románok.

Van akinek sommás a véleménye, persze alátámasztás nélkül, szubjektíven:

A kormányban csupa idegbeteg ember ül, aki magát épeszűnek gondolja

Van aki a nyugdíját félti az adósságcsökkentés miatt:

De ugyan mit akar már megint a nyuggerekkel? feszt ezen lovagol! ennyire szúrja a szemét?

Van aki nagyon utálja Viktort:

még hogy épeszü emberek a kormányban. Felháboritó! miről beszél ez a TUDATHASADÁSOS HATALOMRA ÉHES HAZUG KUTYA! DE UTÁLLAK UTÁLLAK ORBÁN ÉS A MAFFIA BANDÁDAT IS!

Van aki a cigánykérdést is belelátja a dologba:

Mit vársz tőle?? Cigány a köcsög!!! Ugyanazt csinálja mint minden cigány lop csal! Tisztelet annak az 1-2 kivételnek a cigányoktól!

Kisebb vita alakult ki, hogy Orbán azért elmebeteg, mert ebéd után teli hassal tartatja a tornaórát a gyerekeknek, vagy azért, mert korgó gyomorral tornáztatja őket. Na ezért nem lesz itt soha kormányváltás, mert az ellenzék ilyen megosztott:

Orbán az elején dühítő volt, utána nevetséges, majd szánalmas.Most már kezd unalmas lenni.Szép lassan leszarja mindenki, ahogy ő minket.--Épelméjű ember nem tanít alkotmányt az alsósoknak, épeszű ember nem ír elő testnevelés órát ebéd utánra a gyerekeknek tele hassal... stb.Sokszor hallgatom a híreket és felteszem a kérdést: Ezek normálisak?

mit tele hassal, korgó gyomorral.....

Valaki szerint nagyon fontos a szavazás:

A villamos alá raknám a kezemet ha ezekre szavaztam volna!

Van aki egy kis aktuálkülpolitikai fűszerezéssel ad nyomatékot véleményének:

Kadhafi nem ragaszkodik olyan erővel a hatalomhoz, mint Orbán Viktor.

Ehhez a kettőhöz no comment:

Ez már a hülyeség csimboraszója! Hogy valaki ennyire ész nélkül szajkózza a hülyeségeket amit kitalált. Nemrégen még egész Európa példát vehetet volna rólunk / szerinte /, de érdekes módón az a sok hülye nem tette, hanem csak jót röhögöt rajta. Most már az egész világ röhög rajta. Sajnos mi nem. A mérhetlenül ostoba bandájával végleg lepadlózza az országot, és az embereket, miközben olyan lehetőség volt a 2/3 miatt a kezében, amely megmenthette volna a csődtől. Nem tette, sőt tevékenyen részt vett, vesz az ország kirablásában. Nincs rend, a cigányok sorozatosan gyilkolnak, a gazdaság még eddig nem látott méretekben esik szét, az emberek lába alól a maradék lehetőségeket is kihúzták, az egészségügy széthullott, stb. stb. stb. Köszönjük narancsagyú tolvajok!

Ez, egy elme beteg... hány bőrt akar még lehúzni a szegényebb emberekről???? ....miközben ő és csatlósai jól élnek a megszigorítások közepette... vagy rájuk nem érvényes? Ők is részesei az állam eladósodásának ha jól tudom...csak erről nem beszélnek... de remélem lesz olyan aki őket is elszámoltatja mihamarabb....és azokat is kárpótoljak, akiket tönkre tettek a hülye adóikkal, megszigoritásukkal, meg az átszervezés címén az átnevezett népnyúzásukról...

Van aki finoman fogalmaz, kipontozza csúnya részt:

Nem hülyeségeket kell bejelentgetni, hanem ésszerüen, megértően kellene kezelni az ország dolgait. Nem a szegényektől elvenni, a gazdagoknak busásan adni!!! Ha ennyit sem fognak fel, akkor menjenek el ...... akárhová!

Élne meg egyszer egy hónapig minimálbérből, aztán utána dumáljon:

Ez a parazita könnyen beszél a milliós fizetésével ő biztosan megél, de szerintem biztos húzná a száját ha egy hónapig a mi fizetésünkből kéne élnie és fizetni az ő baromságait a mocskos parazitájának. De ez kellet ennek a sok sötét emberkének.

Van akinek tele a töke:

Az a bizonyos testrészem is tele van az eszement, hülye bejelentéseivel !

Van akit olyan eredeti, hogy Kövér László is megirigyelné:

Ezt az a szarházi is olvassa mert lenne neki egy ajánlatom adok neki egy vastag kötelet megy mutatok neki egy jó méretes fát és segítek neki hogy fel kösse magát és még rá is csimpaszkodok hogy tuti legyen.

A devizahiteles is haragszik:

Bejelentett oszt rögtön felment a frank 5. Ft-al.

Van aki a teljes rendszerváltás óta eltelt időszakot átlátja:

Ez az idióta, idegbeteg, elmebeteg FIDROIDOK gyülekezete, mikor veszi vissza azoktól az ellopott, rabolt pénzt, a hiánypótlására akik ellopták a Genszterváltozás utáni privatízácíókor? Persze ők már tisztára mosták az ellopott javakat és most is ott vannak a húsosfazék körül!!!!! Menjenek a ..csába rohadt , köcsög politikusok!!!!!

Van aki szerint csinálnia kéne már valamit a diktátornak:

VIKTÁTOR, már megint elkezdi hinteni a port a szemünkbe! Az ellopott, magán nyugdíjjakon kívül semmi érdemlegeset a haza javára NEM CSINÁLTAK!!

Másnak is furcsa a bíráló kommentfolyam, nem csak nekem. Ő viszont a rejtélyt is megfejtette, bérkommentelőkről van szó. Persze ha valaki tényleg fizetne a kommentekért, akkor én is szívesen jelentkezem, félretéve elveimet. Elvégre a pénz nagy úr ezekben a nehéz időkben. Várom a megkereséseket, mindenféle bérkommentelést olcsón elvállalnék:

Mutassatok nekem egyetlen olyan embert ma Mo.-on, aki ehenhalt a nyugdijabol!!! Sokkal inakabb le kellene fogyni elvtarsak, MSZ(M)P-es bertollnokok, a magyar lakossag donto hanyada tulsulyos ugyanis.

Van aki tetézi:

Ha nem is éhen halt, de megfagyott, vagy öngyilkos lett. Ha tényleg Svájcban él ne írjon olyanokat amiket nem ért, vagy nem tapasztal.

Egy eredeti vallásos idézet és egy eredeti helyesírási hiba (eszt):

Miért kell eszt csinálni?Mire jó ez nekik?Ennyire elvakitja ezeket a pénz??Hihetetlen, Istenem bocsáss meg nekik, mert nemtudják mit cselekszenek..:-(

Végül van aki szerint ez már a vég:

Ebből a fantasztikus szónoklatból csak egy dolog világos mégpedig egy vesztésre álló elmebeteg diktátor utolsó erőlködése a totális káosz kirobbantására.Mostanában le szokott a kőműves munkákról a beton meg kötött, az új jelszó a hadviselés azt hiszem el lehet gondolkodni a végleges szándékán ennek az őrültnek!!!!!!!

És ez még semmi. Aki a többi egytől egyig hasonlóan magas színvonalú kommentre is kíváncsi, az nézze meg eredetiben! És még van aki csodálkozik, hogy a magyar politika populizmusba hajló….

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr173194185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.08.31. 22:52:53

Populista=az átlagember véleményét hangoztató
Racionális politikus a legnagyobb sűrűséggel előforduló álláspont mellé sorakozik fel. (vö: nemzeti konzultáció ill. nyuggerek és kokerók laffantása)
A poszt szerzője populista. Persze lesz néhány ellenvélemény, de ez csak jó, mert kommenteket generál.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.08.31. 23:26:36

@ripők:

Úgy érted Orbánt szidni populista dolognak számít manapság?

cöcö:
kigondoltam.blog.hu/2011/08/29/evertekelo_2028

IGAZ MAGYAR 2011.09.01. 00:00:58

A netezők mind utálják Orbánt? Szerintem nem!!! ....még nem!!!! Még van egy-két haszonleső, bérkommentelő, állami megrendelést lenyúló vagy csak egyszerűen mazochista nemzet gyalázó segg cleaner (de ezek mindig minden rendszerben ugyanazok csak néha segget váltanak) akik szeretik ha a fejükre szarnak!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.09.01. 00:10:20

@bogancs: Meglehetősen álságos dolog összemosni egy hirtelen felindulásból - ámbár kiváló ütemérzékről tanúskodó - odarittyentett kétmondatos posztot egy olyannal, amely nehezen titkolható, hatásvadász céllal íródott, a közvélekedés vastagbetűs hívó- vagy provokálószavait meglovagolandó.

Egyébként, ha komolyan kíváncsi vagy a véleményemre, Orbánt szidni racionális dolog. Mer egy töppedt, ostoba fasz.
Alapvető dolgokról beszélünk, melyekkel - reményeim szerint - te is tisztában vagy. Gyurcsány fasz. Mesterházy fasz. Schiffer fasz. Vona fasz. Bokros fasz. Kupa fasz. Mindenki fasz. Hálás téma.
Csak populizmussal nyerhetsz meg egy választást és az alapvető hiba itt van. Az egyik erre ugrik, a másik arra, de végső soron mind lemmingek vagyunk. Persze meg lehet próbálni középen állni. De az meg egy faszság. Mert nincs közép. Beleszarni mégsem lehet. Vagy de.

Mindazonáltal felhívom a figyelmedet, hogy az átlagot egy szorosan körülhatárolt halmaz egyedeinek összessége adja ki, ebbe a legextrémebb szélsőségeket is beleértve. Persze a medián időről időre elmoccan valamerre.
De hogy most miért írom ezt, arra már nem tudnék felelni. Le is fekszem.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.01. 00:30:49

@ripők:

No jól van! Gyakorlatilag mindennel egyetértek.

Azt meg el kell ismerned, hogy kiválóan címezem a posztokat.

Ilyen lapos címekkel, mint 'A romantika', sosem fogsz labdába rúgni. A helyes cím ez lett volna: 'Négy tipp, hogyan ne udvarolj, ha egy extra nagymellű (képpel) barátnőt szeretnél.' Máris toplistás lehetnél a bulvárvilágban. És talán az átlag gondolkodásmód is elmozdulna, ha a cikk sikerén felbuzdulva még vissza-visszalátogatnak hozzátok az olvasók.

Ripők cikke itt olvasható:
kigondoltam.blog.hu/2011/08/31/a_romantika

(Na ezt kapd ki Ripőkkém!)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.09.01. 07:28:59

Akkor ez most egy bérposzt volt? :-P

A facebokkos kommentelésről a kissé már megromlott (2 hónapos) véleményem:
2011.07.04
"a Véleményvezéren egy hónapja vezették be a név szerinti kommentelést, a fészbukon keresztül (így most én és még gondolom sokan mások, akik indáznak, de a fészbukra nem akarnak feljelentkezni, ki is szorultak a hozzászólás lehetőségéből = szűkítették a szólásszabadságot?). Azzal érveltek, hogy majd így a trollokat, meg a színvonaltalan kommenteket kiszűrik (aki ismeri, előtte sem volt a moderatúrája valami észveszejtően jó - tkp. eltűntek kommentek, több nappal később jeletek meg stb...) Szóval nem javult a helyzet, mert troll jellegű beszólások most is vannak, viszont a jó hangulatú kommentsoroknak lőttek, unalmas szájtépés, követhetetlen hozzászólásrend, s ráadásul mindenki névvel fényképpel, lakhellyel, esetleg munkahellyel jelenik meg. Ez aztán csodálatos...
Összefoglalva: a véleményvezér kommentárjai ugyan olyan szárazak és unalmasak lettek, mint a posztjai. Ny.B.
Köszönöm, hogy ezt leírhattam."

A "békommentelőknek" tekintett egyének pedig javarészt nem a fent idézettek (vannak hasonló hülyék mindkét oldalon. pld. különböző "takarodj" fedőnevű illető), hanem azok akik a kormány (Orbány) legnagyobb hülyeségét is képesek körömszakadtukig irracionális érvekkel és személyeskedéssel védelmezni.
Jellemzően bicskanyitogatóan tenyérbemászó - izé ez szép képzavar, szóval ingerlően fölényeskedő sítus jellemzi őket.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.09.01. 08:05:06

@ripők: Jól látod, minden politikai pártunk minősíthetetlen. A kérdés ez.

Miért?

Egy lehetséges (sajnos hosszú) magyarázat alább:

www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

Peripetia 2011.09.01. 09:05:24

Az utolsó bekezdés olyan ostoba, mint az orbán-rezsim. Visszautasítom, hogy miattam, a netezők miatt lenne populista a magyar politika. Sőt, mi ütjük-vágjuk a mocskos magyar politikai osztályt. Nekem hiába ígérget bármelyik mocsok magyar politikus, az a legkevesebb, hogy kiröhögöm. Az utálat már gyenge kifejezés ebben a témában. Ébredezik a gyűlölet.

Ipari-antidepresszió 2011.09.01. 09:23:09

Én pár napja akartam postot írni arról, hogy teljesen irracionális lett a közélet. Én egy horror filmhez akartam hasonlítani, ahol megmagyarázhatatlan rossz dolgok történnek, meg tiszta ijesztő az egész. A Fidesznek mindenképp van felelőssége ebben, mert se nem kiszámítható, se nem racionális amit csinál. pl. a MANYUP számlák ügye jól mutatja, hogy nem meggyőzni akarták az embereket, hanem teljesen irracionális, félelemkeltő légkört hoztak létre. pl. beleírták a törvénybe, hogy a MANYUP számla magántulajdon, majd kiálltak a kamerák elé és azt mondták, hogy nem is magántulajdon, mert az állam vonja el kötelezően, meg nem is a tiéd, mert nem rendelkezhetsz fölötte, meg ilyenek. A mostani gazdasági lassulással kapcsolatban is csak szajkózzák, hogy nem lesz megszorítás, de azért bejelentik, hogy majd valamit elvonnak, meg majd valami lesz a nyugdíjakkal. Csikán is panaszkodott, hogy a közgazdász réteg teljesen kiszorult a politikából, tanácsaikra nem is kíváncsiak. Meg itt van ez az alkotmányozás, ami nem tudom kit érdekel egyáltalán, meg mit is akarnak vele. Az átlagember tisztára horrorfilmeben érezheti magát, ahol támad a láthatatlan magas frank, ijesztő megszorításokkal riogatnak, eltűnik a magántulajdon, morajlik a gazdasági válság, napirenden van a népességfogyás, az államadósság, meg egyéb nem hétköznapi dolgok.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.01. 10:39:09

@Ipari-antidepresszió:

"Az átlagember tisztára horrorfilmeben érezheti magát, ahol támad a láthatatlan magas frank, ijesztő megszorításokkal riogatnak, eltűnik a magántulajdon, morajlik a gazdasági válság, napirenden van a népességfogyás, az államadósság, meg egyéb nem hétköznapi dolgok. "

Igen, de ez valahol jellemzője a gazdasági életnek. Ciklikusság van. 5 éve még hurráoptimizmus és kedvező kilátások voltak.

Mikor nagyobb a bizonytalanságérzés, akkor mindenki megtakarítani szeretne, optimizmus esetén meg vesszük fel nyakló nélkül a hitelt.

Én egyébként magasabbra testálom az átlagember értelmi szintjét. Megélt ő már rendszerváltást, munkanélküliséget, vágtató inflációt, Bokros csomagot, lakáshitel utáni havi 20ezres adókedvezményt, adóemelést, adócsökkentést, mindent. Szóval van itt tapasztalat, csak ez az eltelt 20 év demokrácia még kevés volt ahhoz, hogy a tapasztalatokat rendszerezni lehessen.

Ma még a politika olyan szakaszában van, hogy mindig újra tudja csomagolni a mondandóját úgy, hogy az átlagember ne jöjjön rá, hogy hoppá, ez ugyanaz, mint ami hat éve volt.

Angliában például ezt már nem lehet megtenni. De legalábbis sokkal nehezebb:

nivo.blog.hu/2011/08/12/mi_magyarok_mindig_fejjel_megyunk_a_falnak

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.01. 10:47:55

@Peripetia:

"Nekem hiába ígérget bármelyik mocsok magyar politikus, az a legkevesebb, hogy kiröhögöm. Az utálat már gyenge kifejezés ebben a témában. Ébredezik a gyűlölet."

Magyarul pont te vagy a magyar politika célcsoportja: Legközelebb, ha elégedetlenek leszünk a kormánnyal, majd jól arra az új pártra szavazunk, aki a leghangosabban gyűlölködik a hatalmon lévőkkel szemben.

Ezen kellene felülemelkednie az okos embernek. A Gyűlölködés tök felesleges energiaveszteség. Ilyenekbe okos ember nem megy bele.

kigondoltam.blog.hu/2010/10/30/politikusok_4

Azaz:

"A politikusok olyan államférfiak, akik az állam ügyeit intézik, például kölcsönöket vesznek fel, vagy adókat módosítanak. A politikusok éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy az ország lakói nyugodtan hajthassák álomra fejüket egy dolgos nap után!

Sajnos napjainkban egyre jobban elterjed, hogy a politikusokat leszólják, munkájukat semmibe veszik. Ez azért van, mert a sok suttyó parasztnak minden magas, ami nem a zabálás-szarás-baszás háromszögből kerül ki! Ha olyan kurva jó politikusnak lenni, Te miért nem vagy az, kispofám?!

Barom."

Venyigeszu 2011.09.01. 10:50:51

Minek ír blogot, akinek szövegértési gondjai vannak?

"Kisebb vita alakult ki, hogy Orbán azért elmebeteg, mert ebéd után teli hassal tartatja a tornaórát a gyerekeknek, vagy azért, mert korgó gyomorral tornáztatja őket. Na ezért nem lesz itt soha kormányváltás, mert az ellenzék ilyen megosztott:

Orbán az elején dühítő volt, utána nevetséges, majd szánalmas.Most már kezd unalmas lenni.Szép lassan leszarja mindenki, ahogy ő minket.--Épelméjű ember nem tanít alkotmányt az alsósoknak, épeszű ember nem ír elő testnevelés órát ebéd utánra a gyerekeknek tele hassal... stb.Sokszor hallgatom a híreket és felteszem a kérdést: Ezek normálisak?

mit tele hassal, korgó gyomorral..... "

Nem alakult itt ki semmilyen vita.
Az első - komment jogosan - az oktatással kapcsolatos ámokfutást kritizálja.
A második pedig erre reflektálva arra utal, hogy lassan olyan szegénység van, hogy elvétve sem lehet teli hasú gyereket találni.

Meg kéne érteni a kritikákat, nem csak a vezér szennyesét mosni!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.09.01. 10:54:51

Addig oké, hogy a neten lassan mindenki, sokféle stílusban szidja Orbánt. A kérdés az, hogy ez miért baj? A választók nagy része még most is bőven megválasztaná sajnos...

Sátán meg a Jocó 2011.09.01. 10:58:54

Több ötletem van:

1. Bér- iletve NAGYON ráérő, esetleg fanatikus, kommentelők.

2. FB-os accal nagyon egyszerű kommentelni, nem kell regisztrálni, a proliagyat jelszavakal megterhelni.
Így szinte ömlik a sértett proliönérzet

3. zombiaccountok.
Napok alatt létrehozható egy FB-os zombisereg, amelyet használva lehet a közvéleményt befolyásolni.
Amerikában ez bevett gyakorlat, s mivel nem nehéz, itthon is könnyedén alkalmazható.

4. szelektív hallás: az ember a hangosakat jegyzi meg, illetve nem tudja, hogy hányan nézték meg a cikket és ebből hányan kommenteltek.
Mindösszesen azt látja, hogy sokan, ebből könnyen következik, hogy az az érzés marad meg benne, hogy "mindenki" utálja Orbánt.

Lehet választani :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.01. 11:03:58

@Venyigeszu:

Megnyugodhatsz, értem értettem én az iróniát. Ezek szerint te nem értetted az enyémet.

Megjegyzem a figyelőnetre szerintem nem feltétlenül azért jár az ember, hogy ilyen jellegű eszmecserét olvasson.

Volt egy konkrét hír, majd ennek megvitatása helyett az emberek a világfájdalmukat írták ki magukból. Ezzel önmagában nem is lenne probléma, de hol marad a konkrét ügy értelmes megvitatása? Persze játszhatjuk ugyanazt, mint Gyurcsánynál, hogy választások után néhány hét után csak fújunk a kormányra, de hosszú távon nem gondolom, hogy ez lenne a célravezető stratégia.

rókafogta 2011.09.01. 11:28:21

Én nem tudom ,hogy a netezők utálják -e Orbánt (többség) de egy tény a tele van utálható tulajdonságokkal (nem sorolom)teljesítménye a"00" egyenlő akárcsak a körülötte legyeskedő bagázsnak.

Venyigeszu 2011.09.01. 11:33:27

@bogancs:
Ha értetted volna, akkor nem így tálalod.
Az emberek meg azt írják le, amit gondolnak.
Aki nem ezért jár az FN-re, az ne olvassa a kommenteket, csak a cikkeket.

Egyébként szerinted mit elehet ezen a híren "megvitatni"?
Az MNYP-lenyúlással kapcsolatos érveit már mindenki elmondta, az államadósság mára magasabb, mint amivel tavaly átvették, így az ezzel kapcsolatos "harcra" már a legtöbben legyintenek, mint orbánék újabb parasztvakítására.

Az meg, hogy ilyen indulatokat vált ki az emberekből az a mérhetetlen arrogancia, pökhendiség és cinizmus, ami az egész kormányt, de legfőképp orbánt jellemzi, ne a "zemberek" hibája legyen már!

csilisav 2011.09.01. 11:36:52

Magam részéről azt gondolom,hogy nem minden netező utalja Orbán Viktort,én sem pedig még soha nem szavaztam a Fideszre vagy jelőltjeire.A dolog egyszerü,nem azt teszik amit a kampányban mondtak,de ezt már megtették 1998-ban is!!!!!.Most is az a helyzet mint akkor,más a kampány és más a kormányzás.Az,hogy a mult évben nekik 2/3-t adó választók esetleg már megbánták szavazatukat,azaz Ő dolguk.2014-ben lehet javítani,de nem úgy hogy az LMP-be szökött és most még háttérben lévő szadeszt hatalomra juttasuk.Megitélésem szerint a szocikra kell szavazni 2014-ben,de csak akkor,ha egyértelmüen elhatárolják magukat a neo liberalizmustól!!! Egy vélemény............

Sumegan 2011.09.01. 12:37:29

Sajnálatos módon, csak csatlakozni tudok az előttem szólók széles tömegeihez. Kergessük el ezekt az elmebetegeket a vezérükkel az élen a búsba!!!!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.01. 12:53:02

@Sumegan:

Az elkergetésnek ugye egyetlen útja az, ha a választásokon (akár előrehozott) nem rájuk szavazunk, hanem valaki másra. Mégis mit gondolsz, melyik pártra kellene szavaznunk?

lajafix 2011.09.01. 13:06:09

"az fn.hu-n, amelyet én eddig az egyik mértéktartó hazai gazdasági tematikájú internetes újságnak tartottam."
10 éve még ez igaz volt, de az a lap ahol Gazdag L és az álmodozók ligája rendszeresen posztol nem lehet se mértéktartó, se gazdasági tematikájú.

mondom ezt volt Figyelő előfizetőként.

Sorge 2011.09.01. 13:32:23

Magyarországon is tőkés csoportok irányítják a politikai pártokat.
Az aktivisták is pénzért bohóckodnak.
Addig csak hazudozás és kínlódás lesz itt, amíg a pártok nem az őket megválasztó emberek érdekét képviselik, hanem, a választáshoz szükséges pénzt adó tőkésekét. Vagyis még sokáig...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.01. 13:52:04

@Sorge:

A lobbitevékenységre gondolsz?

Bankadó? Különadók? (Tudom, ez csak egy nagyon kis csepp a tengerben, meg különben is továbbhárították a lakosságra..)

is 2011.09.01. 14:11:41

@bogancs: "Mégis mit gondolsz, melyik pártra kellene szavaznunk? "

Amelyikben Bokros vagy Bajnai feltunik. Mindegy, hogy ki all mellette, es mi a part neve. 2010-ben ez az MDF lett volna, egyszer mar hibaztal. Remelem meg egyszer nem fogsz.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.01. 14:52:53

@Sátán meg a Jocó:

1. A nagyon ráérő, fanatikus sanszos.

2. Az megmosolyogtató, mikor valaki az FB accountjával (névvel, címmel) azt löki az éterbe, hogy Orbán VIKTÁTOR. Valószínűleg nem élt még a Rákosi korszakban. Még ha azt is mondja, hogy élt, és a mai folyamatok arra emlékeztetik őt.

3. Ez majdnem ugyanaz a kategória, mint az 1-es. Valamiért mégsem hiszem, hogy erről lenne szó.

4. "az ember a hangosakat jegyzi meg" Ez igaz, bár az ingadozókban inkább ellenszenvet vált ki ez a vehemencia szerintem.

Sorge 2011.09.01. 14:58:43

@bogancs:
Ez azért bonyolultabb kérdés. A lobbitevékenység csak a felszín.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.01. 15:08:33

@Sorge:

Szóval te is azok közé tartozol, akik osztják a jobb fölső sarokban lévő aktuális mottónkat?

Sorge 2011.09.01. 15:57:03

@bogancs:
Ilyen sík marhaságot én nem mondok. :)

ratched nővér 2011.09.01. 16:32:42

talán ezzel a címmel találóbb :

a netezôk is mind utálják orbánt

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.01. 18:37:25

@ratched nővér:

A többi politikusról nem is beszélve..

Ne feledjük, hogy Magyarország legnépszerűbb politikusáról beszélünk.

Szépen állunk, nemde? :)

rámenős 2011.09.05. 06:13:38

@is: Egyik pártra sem. Kíváncsi lennék a választások utáni napra.
Egyébként Vikivel semmi bajom, sőt. Olyan szépeket mond, hogy a kapitalizmus nem emberarcú,senkit nem hagyunk az utcán, stb. A híd alatt aludva is olyan szépeket lehet álmodni, csak nem történik semmi. SEMMI! Csak duma van.
A kérdőívre azt írtam, hogy ha a hogyanra kíváncsiak akkor majd megkérem az 5 éves unokámat, hogy válaszoljon.
Most legközelebb a véleményemhez a Jobbik van szavakban. Szavaztam már Antalra, Hornra, Orbánra, senkire, Jobbikra. Az ember mindig reménykedik, az okok meg egy külön posztot igényelnének. A csalódás marad meg a duma.

ursus artos 2011.09.06. 10:11:18

Ez nekem is relytély(sic!)!

tintamin 2011.09.07. 13:39:19

Én nem utálom őket.
Sőt!

Nélkülük nem léteznének olyan (ál???)hírportálok, mint a Hírcsárda.

Hofiért kiált minden perc, mióta hatalmon van. (Már ha kapna egyáltalán színpadot, műsoridőt, ugye..)

Georgina Bojana 2011.10.20. 21:28:14

Évtizedek óta lopnak tőlünk... Kik? Akik ott üldögélnek az országunk házában, újságot olvasnak, vagy meg sem jelennek. Könnyű úgy megszavazni az újabb embernyúzó lehetőséget, hogy tele van a zsebük, sőt a dédunoka is be van biztosítva szegénység ellen...
Már régen rájöttem, Torgyán apus is csak addig hörgött, ordítozott, amíg meg nem tömte a zsebeit... Lepaktált Orbán atyuskával - aki bebiztosította a szép öregkort a bőbeszédű Ügyvéd Úrnak... Hol is élünk tulajdonképpen? Nemcsak érzem, mondom, sőt le is írom, lassan Cárevicska országja lettünk. Hja, és ki a Cár?! Hja... Szemüveg sem kell, hogy rájöjjünk... De nem Ő kezdte, Ő csak folytatja. No, meg aztán a válság is bekavar. Nem védem, sokszor rettenetesen dühös vagyok Cárevicskára... nem is titkolom. De vannak dolgok, amelyek különösen zene füleimnek... A bukások... De arról nem szól a fáma, hogy akik annyit loptak, meg még többször is annyit, elvették-e a vagyonát? Befizettették-e vele az adót, amit tőlünk oly boldogan lenyúznak? No, meg, akik fent vannak, azok nem esnek nagyot, mert meg tudják fizetni a drága ügyvédeket. Azok meg titkosítanak, meg mosnak. Szennyeseket. Hja, a Patyolat Vállalat már régen megszűnt... Úgy hallottam, az ügyvéd urak vállalták a szennyesek kimosását... S, csinálják is, mert lám, lám van akit kiengednek, s csak otthon kell tartózkodnia... Közben eheti a csirekpörköltet, s akár pezsgőt is ihat rá, minden nap... telik rá. Megfizettük... Tehát, nem Cárevicska tehet egyedül a nyomorunkról. Hosszú, egymást követő évek alatt jutottunk idáig... Ő csak folytat. No, erről ennyit... De ne hazudnának bele a szemem közé! Ezt nem tudom elviselni... De ki törődik velem? Veled? - Megnyugtatlak. Ők nem... Ennyi.

Georgina Bojana 2011.10.20. 21:34:19

Hja, az egyik beíró hivatkozott HOFI GÉZÁRA! Félelmetes, Hofi mennyire ÖRÖK! Bármikor megnézem, mindig igazat adok. S, naprakész! Ez hihetetlen!
Még a síron túl is minden szava megáll! S, megcáfolhatatlan...
Maradjunk annyiban. HOFI örök, nagyon szerettük, Ő volt a megmondó ember. De Ő sem tudott csodát tenni... Hiába nyitogatta a szemeket felfele...
Vakegérként éltünk és éljünk egyik évet a másik után... Hja, miért is ünnepelünk Szilveszterkor? Kinek lesz jobb a jövő évben? - Csak nézem az emberek arcát, a megfáradt tekinteteket... A bizonytalanságot. Minden inog és ingoványos... Törvényeket visszamenőlegesen? Hihetetlen dolgokat produkál az élet. S, mi - 61 éves vagyok - valaha mennyire rettegtünk az új mechanizmustól... Emlékeztek? Be voltunk tojva... S, mi volt az - ehhez képest? De nagyon akartuk ezt a rendszert. Megkaptuk! Kamatostól... csak bírjuk kinyögni...

andga 2011.10.23. 13:35:08

Az összes kormánypárti képviselő számláját zárolni kell.Kapjanak havi 65000e.ft.Éljenek meg belőle!

táltos 2012.02.08. 08:34:20

Nem relytély, hanem rejtély.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.02.08. 19:01:31

@táltos:

Hogy egy klasszikust idézzek:

"A hejessírás korunkban pont annyira értelmetlen és felesleges, mint a klasszikafilológia meg a dialektikus materializmus. A nyelvművelő körök meg a aprtizánszöveccséghez hasonlóan szemölcsök a Nemzeti Pélón.

A hejeschyrás legfejjebb az ember telóját minősíti, javíccsa-é a komment, vagy nem. Az monnyuk jó meglátás, hogy akinek szar a telója, az annyit is ér."

Egyébiránt igazad van, köszi!
süti beállítások módosítása