Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

A fő különbség a magyarok és az angolok között - Ebből származik minden gondunk

2011. augusztus 12. - bogancs

Do not jump into conclusions! Azaz 'Ne következtess elhamarkodottan!'

Mi magyarok rendszerint tudálékosak vagyunk. Mindig mindent jobban tudunk a másiknál, és elhanyagolható jelekből is messzemenő következtetéseket vonunk le. Az angolok például csak kellő mennyiségű adat birtokában következtetnek, és akkor is csak óvatosan. Az angolok mindig adnak esélyt arra, hogy létezik előttük ismeretlen tényező, és nem feltétlenül az a helyzet, ami első látásra nyilvánvalónak tűnik. Közel sem olyan magabiztosak, mint mi, és ebből következően sokkal ritkábban mennek fejjel a falnak, mint mi.

Forrás: Egy bölcs öregember aki sok mindent összehord itt a neten, de vannak köztük nagyon jó gondolatok is.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr613150057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.08.12. 23:59:42

Na ha ez neked a fő különbség, akkor nem láttál még angol nőt.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.08.13. 00:04:52

@Levéltáros:

Érdekes, hogy a nőkre asszociáltál. Az ilyen írások általában a férfiakról szólnak.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.08.13. 00:15:04

@bogancs:

Ja hogy még nőt se láttál, értem.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.08.13. 00:19:14

@Levéltáros:

Élő példa lettél a posztban foglalt állításokra. :)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.08.13. 00:24:21

@bogancs:

Ja, habozva és óvatosan gyarmatosították a fél világot, győzték le az Armadát és találták ki a focit. Meg most a zavargásokat is kicsit félszegen csinálják, meggondolják lassan, melyik kirakatot rúgják be.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.08.13. 00:48:09

@Levéltáros:

Nem arra, hanem, a magyarokra vonatkozó részre.

Amúgy ha jobban belegondolunk nem lehet mondani, hogy elkapkodták volna bármelyiket is. Azt ugye tudod, hogy a zavargásokban főként a másik oldalon állnak angolok?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.08.13. 13:57:10

@Levéltáros: No igen, a az amerikaiak (valahai angolok leszármazottai...) milyen forrófejűen dobálóztak a teával. Ellentétben a megfontolt az angolokkal (jó néhányuk mai amerikaiak felmenői) akik megnyerték a háborút :-D

Gandhi is milyen elhamarkodottan következte, hogy jobb lesz Indiának az angolok nélkül - pedig az angolok jól megfontolva foglalták el az egészet területet. Aztán lett belőle három is (Gandhi is... meg India is...)

berzenke 2011.08.15. 14:15:40

Én is hidegfejűnek és megfontoltnak ismerem az angolokat, elég közelről, mint akik nem vevők pl. összeesküvés elméletekre, nacionalista zagyvaságokra, stb. Racionálisabban állnak dolgokhoz, a célszerűséget, hasznosságot keresik.

A gyarmatok lakói pedig azt hiszem jobban jártak volna, ha a helyi kiskirályok/diktátorok helyett maradnak a britek, akkor nem csúsztak volna bele a 'felszabadulás' után azonnal véres polgárháborúkba, diktatúrákba, éhínségbe.
süti beállítások módosítása