Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Négy jó nagy nem az LMP-nek!

2012. március 09. - Nívó blog

Sétálgattam a városban csütörtök délután, és valahogy feltűnően nagy volt a politikai aktivitás az utcákon. Mszp-s aktivisták mindenfelé vörös szegfűt osztogattak a lányoknak és asszonyoknak, közben meg zöldkabátos elempés jócsajok aláírásokat gyűjtögettek, mert népszavazást akarnak tartani néhány nagyon fontos, az emberek életét alapvetően befolyásoló kérdésben.

Alább az LMP kérdései, illetve az én véleményem róluk. Elöljáróban a válaszom négy jó nagy nem mind a négy kérdésre. Hogy miért? Lássuk sorjában:

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 260 nap legyen?

Nem értek egyet! Miért pont 260 nap? Ez 8,666667 hónap. Ki sem jön egészre. A francnak kell így túlbonyolítani mindent. Különben meg a minimum az, hogy a munkanélküli segély addig járjon, amíg az illető munkát nem talál. És ha letelik az a 8,666667 hónap, utána mi lesz? Szegény munkanélküli haljon éhen?? Én inkább azt kérdezném, hogy Ön 260 napos álláskeresési járadékot szeretne, vagy hosszabbat? Fel is teszem kérdéseimet online szavazás formájában:

2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni?

Határozottan nem értek egyet! Az éves szabadság így is baromi kevés. Nem elég, hogy az ember egész életét a melóhelyen tölti egészen vénségéig, hanem még abba a 20-30 nap szabadságba is beleszólna a munkáltató? Én inkább azt kérdezném: Ön a szabadsága 2/3-adáról szeretne szabadon rendelkezni, vagy többel?

3.Egyetért-e Ön azzal, hogy 100 napnál hosszabb próbaidőt munkaviszony esetében ne lehessen kikötni?

Ezzel nagyon nem értek egyet! 100 nap baromi hosszú! Nem lehet ilyen sokáig bizonytalanságban tartani az embert. Aki töltött már próbaidőt, az tudja, hogy miről beszélek. Amelyik párt 100 napos próbaidőt akar kikötni, arra nekem eszem ágában sincsen szavazni. Ráadásul már megint ez a törthónap: 100 nap az 3,33333 hónap. Ennyi lenne a próbaidő. Én inkább ezt kérdezném: Ön 100 napos próbaidőt szeretne, vagy rövidebbet?

4.Egyetért-e Ön azzal, hogy a tankötelezettség továbbra is annak a tanévnek a végéig tartson, amelyben az érintett személy a 18. életévét betöltötte?

Na ezen a kérdésen röhögtem a legjobbat. Nem értek egyet! Manapság ha 18 évesen kikerül az ember az iskolából, az még nem ért semmihez. Csórikám kezdheti egyből a 260 napos munkanélküli segéllyel, az fix. 18 évesen az ember még gyerek. Ugyanakkor pont abban a lázadó korban van, amikor ha valamit kötelezően előírnak neki, azt csakazértsem csinálja meg. Szóval ennél rafináltabban kellene feltenni a kérdést. Mondjuk így: Egyetért Ön azzal, hogy minden fiatal piacképes szakmával a zsebében hagyja el az iskolák kapuit?

No mindegy! Én azért aláírtam a népszavazási ívet. Az elempés kiscsaj olyan szépen mosolygott, hogy nem volt szívem elkeseríteni. Szóval rajtam már nem fog múlni, hogy az emberek felelősen dönthessenek a munka világának alakításáról. Csak arra tudok bíztatni mindenkit, hogy keresse a zöld standokat és írja alá a papírt!

Nekem csak egyetlen javaslatom lenne még az egyébként tényleg nagyon szimpatikus kezdeményezés mellé: Fel kellene tenni egy környezetvédelemmel kapcsolatos kérdést is, erősítendő a köztudatban sajnálatos módon egyre halványuló ökopárt imidzset. Javaslatom kérdésnek a következő:

5. Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország 93ezer négyzetkilométeres területéből 65422,6 négyzetkilométernyi terület nemzeti parkká és természetvédelmi övezetté nyilvánítsunk?

A gond csak az, hogy saját kérdésemmel sem értek egyet. Szívem szerint ugyanis sokkal nagyobb területet nyilvánítanék természetvédelmi területté. Nagy kár, hogy nincs egy párt, aki pajzsára emelné a környezetvédelem ügyét Magyarországon.

Persze tudom (megelőzendő a támadásokat a kommentekben), hogy egy olyan országban, ahol az emberek 95%-a nyomorog és az éhhalállal meg a magas adóztatással küszködik, a környezetvédelem csakis valami burzsuj hepciáskodás, sötétzöld elitista nyavalygás, felesleges és értelmetlen pénzkidobás lenne. Hiszen nehogy már az őzet támogassuk és etessük a drága kukoricával az adófizetők pénzén, mikormeg az adófizetők lassan már csak málén élnek.

Egyáltalán! Milyen munkahelyről szólnak az LMP kérdései? Nincs is ebben az országban munkahely, csak minimálbéres rabszolgatartás van. Hol élnek ezek az elefántcsonttoronyban? Ha bárki is közli a munkaadójával, hogy ő bizony szabadságra akar menni, azonnal repül. Ezzel ez egésszel is csak a gazdagok járnának jól már megint.

Ja, és én egyébként a jelenlegi pártok közül nem szavaznék egyikre sem. Valami szakértői alapon szerveződő, pártoktól független, az ország érdekét szem előtt tartó Bajnai-Oszkó-féle kormányra lenne itt szükség. Talán ha összefognának a Millával, meg más ilyenekkel talán nem is lenne lehetetlen.

Mindenesetre azért alább lehet szavazni az eredeti LMP-s kérdésekre is. Aztán lehet hasonlítgatni az eredményét a nép valódi akaratához..

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr624300977

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hány rabszolgát tartasz? 2012.03.12. 16:48:16

 Most már egészen megszoktuk, hogy mindenre ráaggatunk mindenféle mérőszámokat. A reggeli kávé sem fél deci, ami kényelmesen elfér a bögrében, hanem 170 l virtuális vizet tartalmaz. A lábamról sem ad már az elég infót, hogy 40-es, még ha nem is fo...

Trackback: Mi lesz jobb ha tüntetek? 2012.03.10. 18:20:34

A Magyar Szolidaritás Mozgalom tüntetést szervezett mára, a tüntetésen a helyszíni tudósítók szerint 2-3 ezren, a stream alapján többen voltak, de összességében kevesen. Ennek több oka is van, az egyik, hogy igazi nagy faszság volt feldarabolni a tünte...

Trackback: A népszavazás rendszeridegen marad 2012.03.10. 13:38:22

Az Országgyűlés hamarosan elfogadja az új népszavazási törvényt, ami a referendum megtartásáról rendelkezik, a tartalmi kérdéseket az új alkotmány rendezi. A régihez hasonlóan rosszul. Pedig itt lett volna az alkalom a valódi reformra, "az ország ...

Trackback: Írjatok kérdéseket, legyen népszavazás a tandíjról! 2012.03.10. 13:37:58

Itt most egy Jobbikról szóló cikknek kellene következnie, de majd hétfőn, addig egy felhívás. Előtte kezdjük messzebbről: 2008-ban szavazott az ország arról, hogy ne legyen egyetemi tandíj, most meg mégis lesz korábbi ellenzőik révén. Az legalább ...

Trackback: Patrióta Európa Mozgalom: Tűzzünk a mellünkre virágot! 2012.03.10. 12:44:01

Tűzzünk ánuszrózsát minden fideszes gomblyukába! Ha szeretnél júdáspénz, útilapu, kokárdavirág, csuporka, orbáncfű, szóvirág és Virág elvtárs motívumokkal díszített kitűzőket, hogy csatlakozhass a Patrióta Európa Mozgalom felhívásához, töltsd le ingyen...

Trackback: Hogyan szedjen be még több pénzt a kormány? 2012.03.10. 12:23:13

Vegye rá a szimpatizánsait, a szavazóbázisát és a holdudvarát, hogy ne csak tüntetésekkel támogassák a kormányt, hanem nyúljanak a pénztárcájukba és adakozzanak! Jelenleg ugyanis úgy tűnik, hogy a szimpatizánsok, a szavazóbázis és a holdudvar csak addi...

Trackback: Kétezer lengyel statiszta-tüntetőt hozat a kormány március 15-re 2012.03.10. 12:21:42

Az Orbán-kormány Lengyelországból importál kormánypárti tüntetőket a március 15-i állami ünnepségekre. A jelentkezők utaztatását a Gazeta Polska szervezi, felhívásában különvonatról, olcsó szállásról és jelképes összegű költségekről ír, a tüntetések sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ayatollah 2012.03.10. 00:42:04

"az ország érdekét szem előtt tartó Bajnai-Oszkó-féle kormányra lenne itt szükség"

Aztán mit szólnak majd ehhez a békemeneten az elvtársaid? :-)

is 2012.03.10. 03:28:08

@ayatollah: ez egy viccposzt. annyi a tartalma, hogy szépen elhallgatja, hogy a FIDESZ konkrétan milyen intézkedéseket hozott meg (3 hónap munkanélküli segély; 6 hónapos próbaidő; semmi beleszólás a szabadságba, majd amikor a munkáltatónak tetszik; képzetlen fiatalok utcára rakása munkakilátás nélkül). ott érvel a még hosszabb munkanélküli ellátásért, de le nem írná, hogy a NEM-je az a 3 hónaposra rakott IGEN-nel egyenlő a jelen jogi helyzetben. a második NEM azt jelenti, hoyg 0-át határozhasson meg a munkavállaló; a harmadik NEM azt jelenti, hogy 180 napot lehet kikötni; a negyedik NEM azt jelenti, hogy 16 év. csak ezeket elhallgatva, elferdítve az LMP-t próbálja mószerolni.

Golovics József · http://leviathan.blog.hu/ 2012.03.10. 07:58:23

Én értem a dolgot, csak nekem a stílus nem tetszik. Szerintem nektek nem kéne ebbe az irányba elmenni.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 08:38:34

@is: @Golovics József:

Kérdés, hogy így kell-e feltenni, megfogalmazni a kérdéseket.

Értem én, hogy a jelen jogi helyzetben mit jelent a nem.

Ugyanakkor ha megszavazzuk a 100 napos próbaidőt, a következő népszavazás kérdése simán lehetne az, hogy legyen 30 nap a próbaidő. Szerintem az is nyerne egy népszavazáson, és a többség elvetné a 100 napot. Szóval akkor ki tudják fejezni a választópolgárok a kérdés megválaszolásával, hogy mit szeretnének?

És ugyanígy van ez a többi kérdéssel is.

Ezért olyan a poszt stílusa is, amilyen. Nem vagyok biztos benne, hogy szerencsés dolog abszolút számokat belefogalmazni egy népszavazási kérdésbe.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 08:42:47

@Golovics József:

Ahogy te is írtad a blogodban:

"az ellenzék mindent meg fog tenni azért, hogy a referendum reggelén a választó azt tudja érezni: Orbán Viktornak int be azzal, hogy a próbaidő száz napban történő maximálása mellett teszi le a voksát."

Nem lehet nem kiérezni a párhuzamot a Fidesz 2008-as népszavazásával. Akkor pedig már tök lényegtelen, hogy mik a kérdések, az meg pláne. Ezért a stílus. Tök feleslegesnek érzem komolyan beszélni a kérdésekről és azok lehetséges munkapiaci hatásáról.

is 2012.03.10. 08:48:05

@bogancs: sajnos az OVB az ennél általánosabb kérdéseket nem engedi, mert az a választónak nem egyértelmű, márpedig Mo-n egyértelmű, eldönthető, igen-nem kérdéseket lehet csak népszavazásra bocsátani, az OVB (és az AB) pedig ezt a szellemi szintet nézi ki a magyar választópolgárból.

szerintem sajnos joggal.....

is 2012.03.10. 08:50:53

@bogancs: ja, még annyit, hoyg az egészben valójában az a legnevetségesebb, hogy te pl. 2008-ban biztosan megszavaztad az igent, aztán kognitív csend, memóriatörlő tabletták, erkölcstakarítógép, gumigerincreparálás után már hirtelen az összes blog úgy beszél 2008-ról, hogy hát az tényleg egy populista parasztság volt, és nehogy már igennel szavazz most. mindenképpen nívó ez, csak kérdés, hogy melyik.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 08:54:27

@is:

Készítem az általam feltet kérdésekre az online szavazófelületet. Mindjárt frissítem vele a posztot. Itt legalább lehessen róla szavazni.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 08:56:09

@is:

Igen, megszavaztam a kérdéseket 2008-ban. De nem azért, mert nem értettem egyet a vizitdíjjal, hanem mert a kormány politikáját általában elleneztem. Nem titkolom én ezt.

iphilosopher 2012.03.10. 09:12:55

Hát ja, a kérdés módja is nagyon sokat számít, sok esetben előrevetíti a választ. Demagóg kérdésekre (ígéretekre) sajnos sokan igennel válaszolnak. És ezt most nem csak az LMP ellen hozom fel...

iphilosopher 2012.03.10. 09:15:35

@bogancs: mondjuk felvehetnéd az iróniát is a címkék közé (asszem szokott ilyen lenni).

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 09:51:19

@iphilosopher:

"Demagóg kérdésekre (ígéretekre) sajnos sokan igennel válaszolnak."

Arról ugye nem is beszélve, hogy lehet-e más a politika.. :-)))

Golovics József · http://leviathan.blog.hu/ 2012.03.10. 09:54:18

@bogancs: Ne érts félre, én nem bántásból mondtam ezt, nincs többről szó, minthogy én személy szerint nem szeretem az ilyen stílusú bejegyzéseket. Nem szeretem azokat a blogokat, ahol így írnak, és szeretem, hogy ti általában nem így írtok.
Ennyi, csak egy vélemény megfogalmazása volt, nem beszólás :)

Egyébként amit írsz a stabil többséggel kapcsolatban, az valószínűleg úgy lenne, . Ennek a ciklikusság problémájának egyébként van is irodalma a közösségi döntések elméletében.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 10:02:03

@Golovics József:

Semmi gond. Értem én mi a problémád.

Komoly dolgokról komolyan írok!

Ugyanakkor demagóg, népbutító helyzetekben gyakran élek az irónia és a polgárpukkasztás fegyverével is. Persze ezzel óvatosan kell bánni, mert könnyen félreérthetővé válik a mondanivaló és visszafelé sül el. Ez egy nehéz stílus.

blur7 2012.03.10. 11:02:03

"Csórikám kezdheti egyből a 260 napos munkanélküli segéllyel, az fix. 18 évesen az ember még gyerek." Nincs is ilyen juttatás pályakezdőknek, nem kap semmit.

A tankötelezettség korhatárát ettől függetlenül tovább kellene csökkenteni, akár 10-12 éves korig. Viszont aki akar tanulni, annak részére biztosítson annyi lehetőséget az állam, hogy legalább 18 éves koráig ingyen tanulhasson.
Kötelezettség hiányában talán jobban megbecsülnék a diákok és családjaik ezt az értékes állami/önkormányzati szolgáltatást. Akik pedig nem képesek ezt belátni, azok ne zavarják a tanulni akarókat.

NYJetsTD 2012.03.10. 11:03:58

@bogancs: "Igen, megszavaztam a kérdéseket 2008-ban. De nem azért, mert nem értettem egyet a vizitdíjjal, hanem mert a kormány politikáját általában elleneztem. Nem titkolom én ezt."

Csak tudnám, hogy akkor most miért csodálkozol a demagógia folytatásától? Nem is érdekeltek igazából a kérdések akkor, csak a politikai pártod szándékait követted. Baszki, te is pontosan azt csináltad, ami ellen most szót emelsz...

NYJetsTD 2012.03.10. 11:14:39

@bogancs: az, hogy van ráció a kérdések átalakításában. Még ha a cinizmus erősebb benned a valóságérzetnél, akkor is.
Csakhogy ideje lenne elgondolkodnod azon is, vajon miért ezt a fegyvert választotta az LMP és annak idején a fidesz is? Talán pont azért, mert tisztában voltak vele, hogy az olyan emberek mint te is, birkaként megszavaznak mindent, ami a politikai ellenfélnek rossz?
Csak egy tagja vagy a nyájnak, terelgetnek össze-vissza, de mégis büszke vagy rá. Csak én nem értem miért?

NYJetsTD 2012.03.10. 11:31:11

@bogancs: Még valami.
Ami a szavazást illeti: Simán meglesz a négy igen. Emlékszem, 2008-ban a fidesz folyamatosan azt kiabálta, ha az igenek nyerik a népszavazást, akkor Gyurcsánynak le kell mondania.
Orbán szó szerint a következőket hangoztatta: „A népszavazással nem pártok, nem politikusok, hanem Magyarország győzött, a kormánypártok pedig veszítettek.”
Ugye milyen szar, amikor visszanyal a fagyi….és ugye milyen szar, hogy erre megy rá az ország 20 éve?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 11:32:28

@NYJetsTD:

És te is igennel fogsz szavazni? 2008-ban mire szavaztál?

mirikrantz 2012.03.10. 11:34:36

Szerintem a jelen körülmények között és ahhoz képest amit a fidesz kormányzat elért a két év alatt a munkaügy szabadság/próbaidő, a munkanélküliség ideje, és tankötelezettség területén nagyon rossz, ehhez képest az LMP népszavazási kérdései sokkal jobb alternatívát jelentenek ha átmennek! Lehet kritizálni a kérdéseket, de abba a formában ahogy pl. Nívó gondolja soha nem lesznek feltéve. Viszont ami szavazásra kerülhet, az sokkal jobb helyzetet teremt a mostaninál. Ezért hülyeség nem-mel voksolni, hacsak nem vagy kizsákmányoló vállalkozó!
Ha nem tetszik, tessék csinálni népszavazást, elérni egyáltalán addig, hogy aláírást gyűjts, átverekedni magad a kérdésekkel a bizottságon, aztán, beadni az íveket 31 nap alatt, hát csak tessék.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 11:37:04

@mirikrantz:

Ha megfigyeled, én is arra buzdítok a cikkben, hogy tessék aláírni a kérdőíveket.

Aztán a nép döntését én 100%-ban elfogadom. Elvégre demokraták vagyunk.

knorbert 2012.03.10. 11:45:46

@NYJetsTD: teljesen egyetértek veled.

A népszavazáson nem arra kell figyelni, hogy ki tette fel a kérdést, hanem hogy az adott kérdésben mi a véleményed. Ha nem akarod a véleményed kifejteni, akkor pedig nem mész el a népszavazásra.
Ez a hsz-a ( nivo.blog.hu/2012/03/09/mar_gyujti_az_alairasokat_a_nepszavazashoz_az_lmp/fullcommentlist/1#c16055591 ) teljesen hitelteleníti a cikkíró jelen cikkét (önmagára nézve).

NYJetsTD 2012.03.10. 11:47:54

@bogancs: el se mentem. Demagógiával nem szoktam foglalkozni. Tök egyértelmű volt, mi lesz az eredmény.

reccs 2012.03.10. 11:50:41

@bogancs: Ja, nehéz kenyér a hazaárulás. Majd még megsajnállak.

Blogger Géza 2012.03.10. 11:50:56

@is: "semmi beleszólás a szabadságba," ezt meg hol olvastad? Amúgy meg a poszt annyiban valóban elhallgat lényeges dolgokat, hogy:

1) A munkavállaló eddig az a alapszabadsága egynegyedével rendelkezett szabadon, szóval innentől többel fog.
2) A próbaidő 3 hónapnál hosszabb amúgy is csak akkor és ott lehetne, ahol ehhez a kollektív szerződésben hozzájárulnak, tehát várhatóan a magyar lakosság döntő többségét úgysem érinti majd.
3) Az, hogy meddig tart a tankötelezettség, egyáltalán nem érinti hátrányosan azt, aki VALÓBAN tanulni akar, ez azok számára érdekes, akiik csak ott ülnek, mert muszáj...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 11:50:59

@NYJetsTD:

És az LMP-s népszavazásra elmennél? (Úgy kell mindent harapófogóval kihúzni belőled.)

magyar ember teli szájjal 2012.03.10. 11:52:31

Gondolom amikor a Fidesz szavaztatott ugyanilyen baromságokról, akkor tapsikoltál a gyönyörtől.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 11:52:35

@Blogger Géza:

Dehogy hallgatok én el semmit. Ott vannak a szavazások, egyértelmű az eredménye.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.03.10. 11:53:40

Nem szép dolog gúnyolódni, amikor végre formálódik egy makulátlan múltú és jelenű, progresszív demokrata ellenzék!! Szerencsére egyre többen értik meg, hogy csak így parancsolhatunk megálljt a narancsdespotizmusnak.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 11:53:57

@magyar ember teli szájjal:

Igen, de csak azért, mert így "el lehetett küldeni Ferit a picsába", ahogy Horn Gábor fogalmazta meg akkoriban.

A konkrét kérdések miatt azonban sokat hezitáltam, hogy ér-e annyit ez, hogy leszavazzam a vizitdíjat meg a tandíjat.

ayatollah 2012.03.10. 11:54:50

@blur7: na de ugye akkor a 10 éves gyerekeket meg vigyék munkatáborba mert nehogy már kidobják a szüleik a legjobb büntethatetlen korban lopni, rabolni.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 11:56:07

@ayatollah:

Fölösleges vitáznod vele. A többség a szavazás szerint azt akarja, hogy addig kelljen tanulni, amíg piacképes szakmát nem szerez mindenki.

Anselmo 2012.03.10. 11:57:50

Tényleg ezeket a kérdéseket teszik fel, vazze??? Egyik nagyobb butaság, mint a másik.

Németországban egyébként fél év a próbaidő, már ha egyáltalán hajlandóak meghatározatlan ideig alkalmazni. Nyilván nekünk ennél jobb jár, mert nekünk jár (a pofánk).

Anselmo 2012.03.10. 11:58:44

@Anselmo: "mert nekünk jár (a pofánk)"

vagy egy fánk

NYJetsTD 2012.03.10. 12:03:00

@bogancs:
basszus, ne köcsögösködj... : )
Te mikor válaszolsz arra, hogy egyenes gerincünek tartod-e magad, hogy nem is törődtél a kérdésekkel, fontosabb volt számodra a fidesz nyerése.
De hogy válaszoljak: nem megyek, de igennel szavaznék.

Blogger Géza 2012.03.10. 12:03:55

@Anselmo: Hát igen, még áltathatjuk magunkat azzal, hogy majd mi itt csinálunk egy svéd típusú szociális ellátást meg munkajogi szabályozást, ezt ötvözzük egy balkáni termelékenységgel, és ettől majd felemelkedünk. Sajnos erre nem sok esély van.

Hatalmas globális harc folyik a munkahelyekért, és ezt a Magyarországnak nevezett valamit tartósan csak akkor lehet úgy finanszírozni, hogyha sokkal több adófizető(!) munkavállaló van, aki eltartja nem adófizetőket. Különben elhúz az a kis adófizető réteg, amelyik eltartja a maradékot. (Az SZJA háromnegyedét az SZJA-fizetők 20%-a fizette meg eddig...)

NYJetsTD 2012.03.10. 12:06:11

@bogancs: Már párszor kitárgyaltuk más blogokon is, az emberek a "LEGYEN INGYEN A SÖR?"-t is megszavaznák.

2012.03.10. 12:06:28

Ezért szar, hogy csak igen-nemmel lehet válaszolni a népszavazáson.

Mert ha azt kérdezik meg, hogy (pl.) 100 nap legyen az álláskeresési járulék, akkor a két lehetséges válasz az az, hogy a, igen, 260 legyen, vagy b, nem, ne 260. Hanem mennyi? 0? 10? 259? 261? 1500? A bináris válasz egyszerűen nem ad elégséges véleménynyilvánítási lehetőséget!

Viszont Bogancs, a próbaidős kérdésre te aktuálisan IGENNEL válaszolsz. Ugyanis a kérdés az, hogy "ne lehessen TÖBBET, mint 100 nap". Igen, ne lehessen többet (és valamint egyébként sőt, 30-nál se).

2012.03.10. 12:07:00

@Lrdx: Eh, 260 akart lenni az az első 100.

ayatollah 2012.03.10. 12:09:59

@Modor Tibi: bírom ezt a primitív baromságot hogy a mindenkori elvtársak (mint te) az ún. ellenzéket fikázzák, hogy ezek milyen szánalmasak (ami igaz) mélyen hallgatva a hatalom szánalomra és megvetésre méltó mivoltától. És viszont a mindenkori ellenzékiek meg azzal érvelnek, hogy ennél már csak jobb lehet, ami megint hülyeség, mindig lehet még rosszabb. Azt csak elenyészően kevesen látják be hogy nem pálya különböző formájú szarok közt választani, pláne kardoskodni mellettük. És hogy milyen szánalmas aki ebbe a cirkuszba beszáll.

Mária 2012.03.10. 12:12:29

Nagy seggfej vagy kedves barátom :)

Ha még azt se tudod, hogy a fent cikizett napokat NEM naptári napban, hanem MUNKAnapokban számolják, akkor inkább hallgass, pláne, ha még azt se tudod, hogy az iskolapadból kiesve NEM jár senkinek semmiféle segély vagy támogatás.

*

Persze a blogposzt-lopós Indexnek a hozzád hasonló primkókra van szüksége, hogy megtöltse a Blogketrecnek nevezett moslékosvályút :)

És ha most erre azt mondanád, hogy irigy vagyok, hát tévedsz. Már kértem a blogomra a Csizmás Kandúr státuszt, és az azzal járó címlapmentességet.

pucros 2012.03.10. 12:16:13

Én csak azt nem értem, hogy mitől más ez a politika, mint amikor az volt népszavazási kérdés, hogy szeretne-e megspórolni háromszáz forintot.

Szerintem ez már tökugyanaz a politika.

Elég gyorsan sikerült ideérni!

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.03.10. 12:17:31

@bogancs: jaaaa, hogy akkor le lehetett szarni a kérdések tartalmát, most pedig pont nem!

alfacharlybravo 2012.03.10. 12:17:32

@ayatollah: A két igen legnagyobb tolvajra bíznád az Országot?
Na most húz el a saját hazádba és azt árultasd.

FreeWilly! 2012.03.10. 12:17:59

@bogancs:
Nézzük akkor, mit is szeretnél Te:
1."A munkanélküli segély addig járjon, amíg az illető munkát nem talál" Ez nem fogja ösztönözni arra, hogy hamar találjon munkát, és sok pénzbe kerül az államnak.
2. "Nem elég, hogy az ember egész életét a melóhelyen tölti egészen vénségéig, hanem még abba a 20-30 nap szabadságba is beleszólna a munkáltató?" Sok cég leállással oldja meg azt, hogy a nyári, téli szabadság ne akassza meg a termelést, szolgáltatást. Akkor ezzel őket hoznád lehetetlen helyzetbe. Az nem baj, majd elmennek olyan országba, ahol ezeket tervezhetik. Ekkor ugye a kirúgottakra automatikusan az 1. pont vonatkozik, gondolom.
3. pontban egyetértek veled.
4. "Manapság ha 18 évesen kikerül az ember az iskolából, az még nem ért semmihez. " De legalább az alapokat megtanulja. Csak azért nem lehet tanítani egy esztergályost élete végéig, mert még mindig nem tudja tökéletesen.
Az 1. 4. pontban mindenképpen valamilyen kompromisszumot kell az egyén és a költségvetés között kötni, a 3. pontban pedig a munkáltatónak is kell maradjon joga.
Ha mindenki úgy gondolkodna, mint Te, akkor bizony a költségvetési hiány hamar az egekben lenne, és munkahely sem sok maradna.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 12:20:47

@Mária:

És a trackback-elést is befejezted?

alfacharlybravo 2012.03.10. 12:20:54

Majd a Baroso a piros könyves ad majd nekünk népszavazást.
Majd jön a közvetlen Brüsszeli kormányzás. És akkor boldog lesz sok Dohány utcai demokrata, csak 8 milla fogja kicsit szorosabbra a nadrág szíját.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 12:21:50

@a fene tudja még:

"jaaaa, hogy akkor le lehetett szarni a kérdések tartalmát, most pedig pont nem!"

Hát szard le! Ki ki maga döntse el. Nem volt ez tiltva sem akkor, sem ma.

dr. Bubó 2012.03.10. 12:25:45

követelem, hogy:

legyen a próba idő 8-10-12 év (minimum), és a végén dönthessen a munkaadó hogy fizet e... előre egy kanyi vasat se...

akinek nincs munkahejje (hujja) az kapjon élete végéig ingyensört stb

hm... kicsit hüjenépszavazgatásnak tűnik... pont mint a fides... debilország debil kérdései, debilválaszokkal...

magyarország egy csoda... csoda hogy létezik...

NYJetsTD 2012.03.10. 12:27:33

@Blogger Géza: Igaz. De az a baj, hogy a kormányzat közelében lebzselő nyalógépek is csak eddig jutnak el... Akarom mondani, addig, hogy nyúzzuk meg a munkavállalót..
Ez a pöcs Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamelyik nap azt nyilatkozta, hogy a szegény ember ha gombát szed és azt egy kisüzemben lefagyassza és ezt értékesíti mondjuk valamilyen városban az ottani konyhán vagy étteremben, akkor ez már működik...
Na ennyit tudnak ezek a majmok. Ántsz, Nav, gombabevizsgálás? Számla, adózás, járulékok? Most amikor annyira fehéríteni akarnak? Szóval fingjuk sincs már alapszinten sen a megoldásokról, a valós élethelyzetről.
Mikro szinten se tudnak gondolkodni, makro szintekről ne is álmodjunk...

alfacharlybravo 2012.03.10. 12:27:37

Ez a hülye Orbán nem érti, pedig már beleverték a orrát mint kis kutyának a szarba. Radikális megszorítás a népnek adókedvezmény a külföldieknek és még végkiárusítást rendezni szarért húgyért és akkor kap egy barackot a fejére és elhúzhat örökre a politikából. Arra már ne számítson PPP, hogy kap valami júdás pénzt is, mert nagyon sok gond volt vele.
Mekkora ötlet a hollandok ki akarnak rúgni az EU ból, hát adná az a kapor szakállú jóságos megmentőnk, hogy így legyen.

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.03.10. 12:27:41

@bogancs: arra próbáltam finoman célozni, hogy ezek szerint neked természetes, hogy pár évente homlokegyenesen ellentétes véleményen vagy.
mintha ismernék ebben az országban legalább még egy ilyen embert...

asz0089 2012.03.10. 12:28:50

Sajnos hazánkban megölték a szakszervezeteket, a valós civil érdekképviseletet. Így ma például ott tartunk, hogy a legtöbb ember nem is mer elmenni szabadságra. Nemhogy még akkor vegye ki, amikor ő akarja. Ez sajnos a büdös nagy realitás. Kivetitek vele, amikor úgy tartja kedve a munkaadónak. A legtöbb ember örül, hogy van munkája. Papíron elő lehet írni bármi szépet, ettől ez még nem változik. Adott multiknál van olyan, hogy bónuszt kapsz, ha nem mész szabadságra. Magyarul az emberek hordják ki lábon a tüdőgyulladásokat és egyéb komoly betegségeket.
A próbaidőről csak annyit, a nálunk azért némivel jobb északi országokban még hosszabb idő is van. Nem múlik ezen semmi. Papíron itt is elő lehet írni valamit, sok értelme nincs.
Tankötelezettség. Teljesen mindegy, hogy 18 vagy 16 év. Akiket most fognak kiebrudalni a rendszerből, azt megtennék 18 éves kora után is. Az fog kiesni a rendszerből, aki 16 évesen, meg 18 évesen sem tud írni, funkcionálisan analfabéta. Semmilyen piacképes tudása nincs. Érettségiig se jutnak el a legtöbben, még 18 éves korukig sem. Ha meg mégis, teljesen mindegy, hogy nulla tudással esetleg átrugdossák a fiatalokat.
A Fidesz célja ezzel az, hogy 16 évesen menjenek ki a rendszerből, aztán húzzanak közmunkára. Vagy majd a börtönbe, szigorított BTK-val, mert lopni fognak járni és nem fognak félni semmitől. Nyilván soha nem jön meg az eszük ezeknek az embereknek, ahogy OV mondja, mert nem kaptak mintákat, a szülők sem dolgoznak stb.
Az álláskeresési járadék kérdésében egyet tudok érteni. És való igaz, ma Magyarországon a 9 hónap is kevés. Hiszen az átlagos munkanélküliség ma itthon 17 hónap. Nyilván a világ végéig sem lehet munkanélküli segélyt adni. Mert akkor valóban működne egy idő után az elkényelmesedési faktor. Esetleg az álláskeresők jó pár ajánlatot utasítanának vissza, gondolván, hogy tulajdonképpen bármeddig kapják a munkanélküli segélyt. Ami bár valóban nem magas összeg, akármilyen fizetés adott %-ban állapítják meg. Viszont a 9 hónap körüli időt mindenképpen meg kell hagyni. Én egyedül erre a kérdésre voksolok majd igennel, a többit szépen áthúzom, 2008-ban is érvénytelenül voksoltam mind a három kérdésre. Nincs értelme egyikre sem szavazni a történetben. Az LMP csak a saját pecsenyéjét akarja sütögetni ezzel. Egyébként meg az, hogy 4 millió ember részvétele kell, hát az kemény. Nem tudom, hogy ennyi összejön-e.

alfacharlybravo 2012.03.10. 12:30:50

@dr. Bubó: Nálunk próba idő után is egy nap alatt kirúgna. Másnap bejössz és már le van tiltva a accountod. A multiknál ez így megy.

NYJetsTD 2012.03.10. 12:33:08

@asz0089: Amíg a szakszervezeti vezetőket nem a tagok befizetéséből fizetik, ne is csodálkozz....
Jelenleg a kormány bagóért megveszi őket...

Mária 2012.03.10. 12:33:09

@asz0089:

"Az LMP csak a saját pecsenyéjét akarja sütögetni ezzel. Egyébként meg az, hogy 4 millió ember részvétele kell, hát az kemény. Nem tudom, hogy ennyi összejön-e."

Az LMP egy idióta. Természetesen nem fog öszejönni nekik, mert hülyék ahhoz, hogy a célcsoportjukat alkotó 18-25 éves korosztály mellett hogyan kell komolyan vehető stílusban megszólítani a maradék hétmillió választójoggal rendelkező embert.

béla a görög (törölt) 2012.03.10. 12:34:37

Ember te kezdesz ideges lenni!

Először is nagyon szeretnéd az LMP beskatulyázni vagy az a látszatot kelteni, hogy ők zöld párt foglalkozzanak zöldségekkel. Hát nem pajtás a világ nem a te szád íze szerint működik. Hagyatkozz a tényekre mert még azt hiszi valaki, hogy befolyásolni, csúsztatni, moszerolni akarsz! :D így az 5. kérdés és vele együtt leírt hülyeséged kiesik.

Piacképes végzettség kérdése - ami ismét csak nem volt kérdés - de hát nem bírsz magaddal, mert dühöngsz.

Fenti kérdést csak akkor lehetne megválaszolni ha csak szakmunkásképzők és technikumok lennének, mert ugye gimnázium nem ad végzettséget. Vagy mindenkinek szakmunkásképzőben kéne kezdeni. de a 16 év akkor sem jönne ki.
Másrészt meg szart az állam szájába - mert elvenne 3-4 évet attól aki utána gimnáziumba/egyetemre menne.
Ergo a feltett kérdés logikailag értelmetlen.

Tehát maradnak az LMP által ténylegesen feltett kérdések.
Nos azt pedig meg fogom válaszolni ha eljön az ideje!

Egyébként a) első blikkre szerintem magadban definiáld a(z)
- (fizetett) szabadság
- próbaidő
- munkanélküli járadék/segély/álláskeresési támogatás
- tankötelezettség
fogalmakat
keress egy alkalmazottat a környezetedben (nem számlást - alkalmazottat, keress egy (volt) munkanélkülit a környezetedben és beszélgess az utánad jövő generációval - mert jönnek - és meséld el, hogy szerinted miért tesz velük jót a kormány ha kirúg alóluk minden eddig számikra kedvező szociális intézkedést.

Mert, hogy gonosz legyek a kérdéseidet így is feltehetted volna - csak hogy én is provokáljak:
-Egyetért-e azzal, hogy egyáltalán ne legyen munkanélküli támogatás (igen/nem)
-Egyetért-e azzal, hogy a dolgozónak járó SZABADSÁGgal a munkáltató rendelkezzen (igen/nem) - előtte definiálja a szabadság fogalmát - most tegyük fel hogy van szabadsága - ezek után válaszolja meg a feltett kérdést :)
-Egyetért-e azzal hogy a próbaidő tartamát a munkáltató határozza meg (igen/nem)
-egyetért-e azzal, hogy 16 év felett bárki eltávolítható az iskolából (igen/nem)

Te azt hiszed ez demagógia.
NEM az volt demagógia amit ti csináltatok 2008-ban. És bűn az elcseszett 4 év miatt.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.03.10. 12:37:37

@FreeWilly!: Mint vállalkozó mélységesen egyetértek veled. A sok agyatlan nem fogja fel, hogy az ország rendbetételéről van szó és nem arról, hogy hawaii dj továbbra is.
Inkább arról kéne posztolni, hogy ilyen gazdasági helyzetben miért kellett minimálbér emelést végrehajtani, illetve, hogy az eü járulékot miért a minimálbér 150%-a után kell fizetni, a szociális hozzájárulási adót meg a minimálbér 112,5%-a után? Mert erről nem ugat senki.

Idézném a klasszikust:
"Elvtársak, nem a zsömle kicsi, a pofátok nagy!" (Marosán)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 12:39:27

@béla a görög:

"így az 5. kérdés és vele együtt leírt hülyeséged kiesik."

Nézd meg a szavazás állását! Fele-fele.

"Ergo a feltett kérdés logikailag értelmetlen."

A te érvelésed is az.

"Tehát maradnak az LMP által ténylegesen feltett kérdések."

Te biztos valami elempés vagy. :))

Mária 2012.03.10. 12:39:32

@asz0089:

"Esetleg az álláskeresők jó pár ajánlatot utasítanának vissza, gondolván, hogy tulajdonképpen bármeddig kapják a munkanélküli segélyt. "

Ezt mégis hogy érted?

Úgy érted, hogy a munkaadók szokták megkeresni a munkanélkülieket állás-AJÁNLATOKKAL, amit azok visszautasíthatnak?

LOL

Szabványok 2012.03.10. 12:40:32

Hiányolom a kérdések közül az állampolgári jogon járó ingyen sört!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 12:41:26

@Prof. Dr. James Onedin a naviatika elismert tanára:

"Inkább arról kéne posztolni, hogy ilyen gazdasági helyzetben miért kellett minimálbér emelést végrehajtani"

Most ugye csak viccelsz? A minimálbérből nem lehet megélni. De még a duplájából sem! Tudod: lakás kellene, mert nem jó a szülőknél, 10ezer a BKV bérlet, satöbbi, satöbbi.

Vagy esetleg szerinted meg lehet élni 47ezer forintból? :)))))

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 12:42:33

@Mária:

"Úgy érted, hogy a munkaadók szokták megkeresni a munkanélkülieket állás-AJÁNLATOKKAL, amit azok visszautasíthatnak? LOL"

A Munkaügyi központ közvetít ki munkát, amit ha nem fogadsz el, ugrik a segély.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 12:43:19

@dr. Szabványok:

"Hiányolom a kérdések közül az állampolgári jogon járó ingyen sört!"

Arról kár szavazni, és a pénzt költeni. Egyértelmű a nép akarata.

asz0089 2012.03.10. 12:45:00

@NYJetsTD: Az a probléma, hogy a szakszervezeti vezetők is javarészt köthetők valahová. Mert ez az egész pártrendszer benyelte azt a szót, hogy civilek, függetlenek, csak az ország érdekét szemük előtt tartó emberek stb.
Meg maga az, hogy nincs olyan kérdés, ahol a kormány egyeztetne. Lehet, hogy sok esetben nekik lenne igazuk, vagy ők állnának közelebb a valósághoz, mindegy, hogy ez a Fidesz vagy bárki más. De nincs is párbeszéd, egyeztetés, számolgatás, szakmai koncepciók stb. Csak gőg van.
@Mária: A kormánnyal szembeni ellenérzésekre épít az LMP és elvileg az MSZP és a Szolidaritás is beáll a történet mögé.
Lényeg, hogy visszataszító az, hogy ma a népszavazás az csak arról szól, -és most már minden ciklusra jut egy- hogy a kormánnyal szemben felgyülemlett érzelmeket jól ki lehessen fejezni, meg egy kicsit lehessen miről beszélnie Török Gábornak. Pedig az én szememben a népszavazást nem erre találták ki. És igen, bár nem értek egyet a cikk írójával, de el kell mondani, hogy még itt sincs társadalmi párbeszéd, hogy mennyinek is kellene lenni az álláskeresési járadéknak, meg milyennek is kellene lenni az oktatásnak, egyáltalán. Ahogy annak idején sem beszélt senki erről és az egészségügyről sincs semmilyen konkrét elképzelése senkinek.
Az MSZP részéről pl. Tukacs kiáll hetente és elmondja, hogy a többkulcsos adó a megoldás. És kb. itt ki is merül a társadalom párbeszéd képessége az adórendszer témájában is. Pedig azt hiszem ez is igen éles téma.
Ahogy például a tömegközlekedéssel kapcsolatos kedvezmények, vagy a valós kihasználtság, igények felmérése és sorolhatnám a világ végéig.

mikénehavóna 2012.03.10. 12:45:20

A sors úgy hozta, hogy egy nagyon lerobbant, távoli megye egy középiskolai kollégiumában dolgoztam. Sok-sok szegény gyerek között. A kollégiumban tanulták meg a civilizált viselkedés alapjait, amit ma egy komolyabb munkaadó elvár. A (szak)iskolában fegyelmet tanultak, és írni-olvasni legalább. Volt egy csomó túlkoros. Ezek közül is jónéhányan szakmunkásbizonyítványt szereztek, olyat-amilyet. Némelyik később még az érettségit is letette. Kaptak kedvezményeket mindaddig, amíg tanultak. A korhatár leszállítása azzal jár, hogy az ilyen fiatalok tömegével fognak kiesni az iskolarendszerből, és nem lesznek képesek dolgozni akkor sem, ha valamilyen csoda (vagy egy jó kormány) folytán munkahely települne a környékükre.
El vagyok keseredve, ha rájuk, és a reménytelen jövőjükre gondolok.

Mária 2012.03.10. 12:46:38

@bogancs:

A Munkaügyi Központ NEM közvetít ki munkát. Adminisztratív látszattevékenységet végez.

Anselmo 2012.03.10. 12:50:23

@mikénehavóna: "A (szak)iskolában fegyelmet tanultak, és írni-olvasni legalább."

Úristen.

Mária 2012.03.10. 12:50:25

@asz0089:

Én komolyan megcsinálnám, ha rajtam múlna, hogy tessék, hölgyeim, uraim, lehet népszavazást rendezni, de amennyiben a részvételi arány NEM éri el az 50% + 1 főt, akkor kéretik a teljes költséget a szervezők saját zsebéből / pártkasszából / szponzori pénzekből az államkasszába befizetni.

Az LMP-nek ma NINCS támogatottsága. Ezért is bicskanyitogató, ahogy más faxával, sok közpénzből akarják magukra a figyelmet ráirányítani.

asz0089 2012.03.10. 12:51:12

@Mária: Nem, hanem mikor szépen elmegy az álláskereső egy interjúra és netán el is jutnának odáig, hogy megegyeznek valamiben, az álláskereső nem fogadja el az ajánlatot. Mert mondjuk kevesli a pénzt az előző munkahelyéből kiindulva. Vagy több munkája lenne, esetleg nehezebb stb.
És azt mondja, hogy keresgélek még tovább.
Nincs jó és tökéletes megoldás ebben a kérdésben sem.
Ugyanis sajnos a legtöbben, akik elveszítik az állásukat, azt követően minden ajánlatot elfogadnak, csak legyen már valami bejelentett munkájuk. Így legtöbb esetben kevesebbet kapnak, rosszabb körülmények között kell dolgozniuk stb. Nyilvánvalóan ez sem jó, de a csodás állásra sem lehet várni mondjuk 2 évet, mert hogy ő addig úgymond elvan. És amint mondtam is, 17 hónap az átlagos időszak, tehát a 1,5 alapból is megvan.
Azért az ország versenyképességét ezzel nem kellene még jobban aláásni. Mert nyilvánvalóan az álláskeresési járadék mellett rengetegen végeznék még feketemunkát, hogy meg tudjanak élni.

Anselmo 2012.03.10. 12:56:04

@dr. Szabványok: mivel az ország többsége ingyen sört szeretne, és a kormány ezt nem adja meg, semmibe veszik a nép akaratát, ezért Magyarországon diktatúra van. Már csak egy lépés a nácizmustól.

Mária 2012.03.10. 12:56:44

@Prof. Dr. James Onedin a naviatika elismert tanára:

"Inkább arról kéne posztolni, hogy ilyen gazdasági helyzetben miért kellett minimálbér emelést végrehajtani,"

Szerintem aki csak nettóhatvanat tud fizetni az embereinek, az inkább ne vállalkozzon.

DE van megoldás a problémádra:

Rúgd ki az összes minimálbéres idiótát, és kérj a helyükre közmunkás rabszolgákat állami támogatással!

Roy 2012.03.10. 13:01:25

Gondolja egyáltalán valaki, hogy egy sikeres népszavazás esetén bármit is változtatna a kormány. Ne legyünk ennyire naivak. Csak az valósulhat meg amit a 2/3 elképzelt.
Ezért sok értelme nem lesz a népszavazásnak, csak pénzkidobás.
Sajnálom, hogy ezt kellett írnom, de ideáig kinek a véleményére hallgattak. Mindenkit magasról lesz@rnak.

Mária 2012.03.10. 13:01:32

@bogancs:

Nem, a trackbackelést nem fejeztem be, csak a címlapot akarom elkerülni.

asz0089 2012.03.10. 13:02:16

@Mária: Az én véleményem szerint sokkal szigorúbban kellene behatárolni magát a feltehető kérdéseket is. Ahogy nem lehet adókról szavazni, úgy nem kellene olyan kérdésekben, melyekről igazából valós szakmai viták sem nagyon voltak.
Plusz el kellene már jutni odáig, hogy ne egy párt akarjon népszavaztatni, hanem az emberek kényszerítsék ki a népszavazást. Az állampolgári aktivitás jelenjen meg az utcákon és a hétköznapi életünkben. De ez már tényleg utópia, már csak azért is, mert ha ez működne, akkor ma nem ülnének egyes emberek 20 éve a parlamentben és jó eséllyel ilyen erősségű radikális párt sem lenne és sokkal jobban is élnénk, de ez az itthoni sötétség, ami még mindig a fejekben maradt a Kádár-korszakból, velünk van és velünk is marad, ahogy elnézem, még jó sokáig.
És igen, valóban ez lesz a "megoldás" most már mindenre, a közmunkások majd megoldják elmélet.

Netuddki. 2012.03.10. 13:03:13

A blogíró egy seggfej fideszes. Így kell a blogját is nézni. A fideszeseknek meg valamiért nem megy az irónia, kisüt belőle a parasztság...

nickM 2012.03.10. 13:03:24

OFF Technikai kérdés:
Nálam kb. 250-300 hozzászólás környékén "összecsúsznak" a kommentek, olvashatatlanok, csak nálam van probléma? ON

Miért az a kiindulási alap, hogy Magyarországon minden alkalmazott csal, lop, hazudik, meg egyébként is csak zavaró tényező a cégben és minden vállalkozó, tulajdonos Szent Européer?
Menj már el egy "tanulmányi kirándulásra"!

A kérdések helyesen:
Forduljon fel 30 nap után az, aki ledolgozott már 25-30 évet mert kirúgták 'túlkoros' indoklással?
(Az álláskeresési járadék eddig az alapján járt, hogy mennyit dolgozott az illető előtte, a 260 nap a maximum volt, ezt arányosították. Tavaly a hatalmas szerezhető jövedelem az első felében az előző fizetés kb. 60%-a maximum a minimálbér duplája, a második felében ennek az összegnek a fele _adókötelesen_. Nagy üzlet volt! _DE_ legalább a TB járulékot rendezték és jogosultság szerző időnek számított az első fele teljesen a második fele félig.)
2, Szeretné-e Ön, hogy a hónapokkal előre bejelentett, elfogadott szabadságát inkább mégse adják ki, mert a főnök barátnője/haverja két nappal korábban bejelenti, hogy most inkább Ő menne szabadságra?
3, Egyetért-e Ön azzal, hogy gyakorlatilag nem létezik szakképzés?
(Ellenben részben emiatt "képezzük" a 17 éves 3 gyerekes főállású leányanyákat?)
4, Egyetért-e azzal, hogy a tizenx%-os munkanélküliség mellett megszerzett állása 6-8-10 hónapig járjon a, csökkentett bérrel és kirúgják 6-8-10 hónap - 1 nap után?

Gondolom ez neked igen-igen-igen-igen.

Mária 2012.03.10. 13:06:37

@asz0089:

"Az állampolgári aktivitás jelenjen meg az utcákon és a hétköznapi életünkben."

Itt van a kutya elásva.

Ha egy-egy választókerület képviselői két választás között ellenőrizhetőek, számonkérhetőek, visszahívhatóak lennének, SENKI nem akarna semmiről két választás között népszavazni.

És így nem is lehetne pártérdekből visszaélni a népszavazás lehetőségével.

A népszavazás csak egy pótcselekvés a problémás kérdések valós rendezése helyett.

Netuddki. 2012.03.10. 13:07:32

@Mária: Nagyon egyszerű lenne a dolog. Aki szavaz a szavazata mellé fizessen be 200Ft-ot. Ja, és a többség dönt. Ha 10% ment el, akkor azok. Ennyi...

béla a görög (törölt) 2012.03.10. 13:08:22

@bogancs: Téves. Műszaki (is) vagyok nem így működöm.
Az írást olvasom el és arra válaszolok!

"Nézd meg a szavazás állását! Fele-fele."

NEM NÉZ(T)EM meg és nem is fogom. Nem hagyom magam befolyásolni semmilyen módon! Az írást olvasom el és arra válaszolok!

"A te érvelésed is az."
Jó. Akkor definiáld, hogy jelen törvény keretek közt (a tervezettről már ne is beszéljünk) hogy biztosítod az általad feltett kérdésben a 'piacképes szakmát'?
Mert ha nincs meg a feltétele akkor a feltett kérdés értelmetlen! Ennyi!
Mondtam, vettem a fáradságot - elolvastam és válaszoltam rá és nem hagyom magam befolyásolni.

"Te biztos valami elempés vagy. :))"
Ismét csak nem. Ballib. nem LMP-s. De még lehetek az is :)
Azért maradnak az LMP kérdései mert azok a ténylegesen eldöntendő kérdések!

Ez van.

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2012.03.10. 13:09:55

@bogancs: "Igen, megszavaztam a kérdéseket 2008-ban. De nem azért, mert nem értettem egyet a vizitdíjjal, hanem mert a kormány politikáját általában elleneztem. Nem titkolom én ezt."

Sajnos kis hazánk ezért tart ott, ahol tart, illetve ezért süllyed tovább a lejtőn, mert errefelé még az alapvetően intelligens, széles látókörű és művelt emberek is képesek az intelligenciájukat, látókörüket és műveltségüket sutba dobni, majd gond nélkül képesek primitív ösztönállat módján gondolkodni és reagálni politikai kérdésekben...

Amíg az ilyen primitív ösztönök és az protest érzelmek irányítják a szavazófülkében a tollat, addig ebben az országban racionális és ok-okozati összefüggéseken alapuló gazdaság, illetve annak erőteljes növekedése nem várható.

Biztos jó ennek az országnak, hogy a kormánylapát úgy forog, mint a szélkakas, pedig ugyanaz a kéz tartja? Biztos jó ennek az országnak, hogy a kormányt fogó kezekhez tartozó politikusok rendszeresen segget csinálnak a szájukból? Biztos jó ennek az országnak, hogy alapvetően csak a párt programjától teljesen független fanatikusok és protest szavazók százezrei húzzá a jelet a szavazófülkékben?

Biztos nem éreznéd jobban magad, ha a _saját_ értékrended szerint szavaznál, függetlenül attól, hogy éppen melyik segg van a piramis tetején?

ordovícium 2012.03.10. 13:12:54

Kicsit benézte a kérdéseket a blogíró. A 2. pontra nyugodtan adhat igen választ. Ugyanis értem én, hogy ő a szabadság egészével szeretne rendelkezni. Azonban jelenleg a munkavállaló az Mt. szerint 25 %-kal rendelkezik, a 07.01-jétől hatályos új Munka Törvénykönyve passzusai szerint pedig 7 nappal fog (ami hasonló nagyságrend az életkor szerinti 20-30 nap szabi arányában, egyéb pótszabadságokat most nem számolva). Tehát a kérdés a jogszabályban rögzített mértékhez viszonyítva válaszolható meg helyesen. Ha annál többet akar, úgy igennel válaszol, mert a 2/3-os rendelkezési arány bizony jobbnak tűnik. Szóval mielőtt okoskodunk egyet, ismerni kéne a törvényi hátterét. A többi kérdésnél nem volt tárgyi tévedés, de itt is a háttér feltárása helyett a kérdés átfogalmazásán ügyködött (általában értelmetlenül), meg a törthónapokkal foglalkozott (amúgy egy hónap 28-31 napig terjedhet, tehát "kerek" végösszeget ne nagyon várjunk). De a legfontosabb konklúzió nem a cikkhez köthető: semmi értelme az egésszel foglalkozni, a népszavazás érvényességéhez 50 %-os részvétel kell, és még ott az eredményességi kritérium is. De ha tegyük fel, meg is szavazzák a választók, az elmúlt másfél év ismeretében inkább kitörlik a ma már másképp nevezett Alkotmányból a népszavazás eredményének kötelező jellegét. Ami tuti, a Fidesz akaratán kívül más úgysem érvényesülhet.

asz0089 2012.03.10. 13:15:25

@Mária: Ahol én élek, 16 évig volt a kerületnek egy szocialista képviselője. Az, hogy alkoholista volt, egy dolog, de szart se csinált. Hiába mondtam neki, hogy mégis nem ártana, ha levágatná a bokrot a kanyarban, mert balesetveszélyes. Megcsináltatná a gyerekek kosárlabda palánkját. Tartana valami fórumot, vagy érdeklődne a lakóknál, hogy mit szólnak ahhoz, hogy a kanyarban parkolnak és ez bizony nagyon is balesetveszélyes erre. Egyik esetben sem történt semmi.
A választások előtt csináltatott egy lámpát egy részre. Ami már nagyon kellett, valóban. És ennyi.
Persze nem szavazták meg, de nem azért, mert, hogy nem csinált semmit. Hanem azért, mert most a Fidesz volt a terítéken. És egy olyan csávó lett az egyéni önkormányzati képviselő, akit még élő ember nemigen látott. Egy milliomos kis gazdag ficsúr a paneltől távoli kertes házában.
Na, ez a k.rva nagy demokrácia. Az emberek 40% tolja el magát egy megyeszékhelyen a szavazásra, annyira nem érdekli őket a történet. Miközben elvileg a saját, közvetlen lakókörnyezetedről van szó. Ma aki fel mer szólalni az őt zavaró kérdésekben, sok támogatásra nem számíthat. Sőt, leginkább mindenki kussol, nehogy valamelyik képviselőnek esetleg ezzel beleköpjön a levesébe, aki még véletlenül utánanéz, hogy ki is ez az ember. Teljesen komolytalan, ami itt megy.

Mária 2012.03.10. 13:17:23

@auth.gabor:

"Biztos nem éreznéd jobban magad, ha a _saját_ értékrended szerint szavaznál, függetlenül attól, hogy éppen melyik segg van a piramis tetején?"

Ezzel egy baj van:

Saját értékrendet nem lehet pénzért megvenni a teszkóban. Van, aki képes rá, és csinál magának otthon, van, aki azt használja, amit a szüleitől kapott, és van, aki egyikre sem képes.

Ők a VÉLT érdekeik mentén tetszőleges csoportokba terelhető, és egymás ellen kijátszható választópolgárok.

barrix 2012.03.10. 13:22:34

Az persze álom, hogy te szabod meg 100 %-ban a szabadságod. Még az egynegyed is nehezen jön össze olyan helyeken, ahol nem lehet leállni, vagy ünnepnapokon van a nagy hajtás. Igazából az elmúlt években pontosan a MT nagyvonalú, munkavállalókat támogató szabályainak köszönhető, hogy a munkaerő-kölcsönzők, diákmunka-közvetítők olyan sikeresek tudnak lenni. Teljesen visszaszorulnak a klasszikus, határozatlan időre szóló szerződések, mivel a legtöbb cégnek bizonytalan a helyzete.Nem beszélve az elvileg nőket védő, gyakorlatilag nők felvétele ellen ható intézkedéseknek /terhesség estén akár 6 hónap táppénz, táppénz és gyed idejére szabadság,sok évig gyeden, gyesen lévőnek ugyanúgy emelni a bérét, gyerekek utáni pótszabadság, stb.../

VIII. Nagyapó 2012.03.10. 13:27:49

@is:

" az összes blog úgy beszél 2008-ról, hogy hát az tényleg egy populista parasztság volt, és nehogy már igennel szavazz most."

(Személyeskedés ON.)

Hát ha jól emlékszem, a mondat első felét legalábbis Te elég következetesen és hangsúlyosan képviselted hosszú időn keresztül. Megkaptam Tőled én is néhányszor.

Én amúgy akkor egy szép, nagy érvénytelent szavaztam. Kíváncsian várom: te most mit fogsz? :-)

(Személyeskedés OFF.)

Mária 2012.03.10. 13:28:50

@asz0089:

Nekünk olyan alpolgink van, aki éveken át hazudta a doktoriját, pedig csak egy szakközépiskolai középfokú végzettsége van szegénynek, ami államilag is elismert végzettségnek számít.

Amikor kirobbant a botrány, mindenki várta, hogy lemond, vagy elzavarja a polgármester főnöke, de nem... vannak emberek, akiknek bármi ráfér az arcára.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 13:34:51

@auth.gabor:

"Sajnos kis hazánk ezért tart ott, ahol tart, illetve ezért süllyed tovább a lejtőn, mert errefelé még az alapvetően intelligens, széles látókörű és művelt emberek is képesek az intelligenciájukat, látókörüket és műveltségüket sutba dobni, majd gond nélkül képesek primitív ösztönállat módján gondolkodni és reagálni politikai kérdésekben."

Úgy éreztem, így teszek legjobbat az országért.

asz0089 2012.03.10. 13:35:13

@Mária: A külsős bizottságokba meg a felügyelő bizottságokba nem járnak dolgozni a képviselők errefelé. Csak felveszik a lóvékat. A közgyűlés az totálisan komolytalan. Az ellenzék nem vergődik, az önkormányzatot vezető fölényes Fideszes többség meg arrogánsan megszavazgat mindent, persze ellenzékben totál mást szajkóztak előtte.
A nyugdíjasok párttagok meg örömmel szorongatja a kezét az összes pártos embernek, hogy micsoda hősök és milyen bátrak. Nem is tudom, hogy szánalmasnak tartsam őket, vagy csak röhögjek rajtuk. A képviselőket meg bele tudnám vágni a földbe kb.

Sieg 2012.03.10. 13:36:04

Zavarba ejtő poszt. Egyik ponttal sem ért egyet, pedig mindegyik abba az irányba vinné a jelenlegi szabályozást, amit kifogásol. Akkora okosság mind, mint hogy "Egyetért azzal, hogy húsz százalékkal megemeljék a fizetését? Határozottan NEM, legalább 40 százalékot érdemlek!"

Az oka többrétű lehet, még nem tudom melyik igaz:
- a szerző szarkasztikus akar lenni, csak nem jön át
- a szerzőnek nem esett le, hogy önmagának mond ellent
- a szerzőnek fogalma sincs a jelenlegi szabályozásról
- a szerző politikai szurkoló, és most a feladat az volt, hogy ellenkezzen.

Mellesleg a pontokkal lehet vitatkozni, de amúgy a pontok lényegtelenek, pontosan az a szerepe, mint a Fidesz "szociális" népszavazásának, véleménynyilvánítási lehetőséget akar teremteni a kormány ellen.

angyalföldi partizán 2012.03.10. 13:37:20

@Mária: mária! szeretlek! elvtársnő ne hagy el! mit bánom én ,hogy dagadt vagy,a combod egy narancs liget,nem számít,csak a tűzes kommancs nézésed érdekel.te vagy nekem a Pusztító.ígyunk kannásbort a lovera.

dr. Bubó 2012.03.10. 13:38:22

@Sieg: vagyis LMP

"lehet méghüjébb a politika" ?
lehet méghüjébb a népszavazás?

igen lehet...

debilország debil pátyai...

asz0089 2012.03.10. 13:38:31

@bogancs: Akkor viszont számolj el a lelkiismereteddel, mert kellene lennie némi kellemetlen érzésnek. Még akkor is, ha nem a vizitdíj és kórházi napidíj volt a megoldás az egészségügy problémáira. Ahogy annak eltörlése is tökéletes blöffként hat, majd nem oszt, nem szoroz.
És a tandíj sem oldja meg a felsőoktatás kibeszéletlenségeit önmagában.

deportált 2012.03.10. 13:41:50

Bajnai-oszkót kivéve, max. egyetértek!
Meddig tűrik még a magyarok, hogy ingyen rabszolgának használják őket! Ezek nem munkát akarnak adni, hanem bevezették a rabszolgatartást!

asz0089 2012.03.10. 13:43:00

Senkinek ne legyen kétsége, hogy amennyiben a Fidesz lenne ellenzékben és a szocialisták csinálnák ezeket a dolgokat kormányon, miközben az LMP elindítja ugyanezt a népszavazási történetet, akkor a Fidesz nem ugyanezt mondaná, amit ez a poszt is. :D
Kevés a 260 nap, 600 napot! Nem kell egy nap próbaidő sem! 20 év legyen a tankötelezettség! És még több szabadság is legyen és csak a munkavállaló dönthessen mikor akarja kivenni. :D Nincsen messze az örök élet, ingyen sör már!

politologus · http://politologus.blog.hu 2012.03.10. 13:44:27

@Lrdx: Bizony! Az egyértelműség követelménye általában bonyolult kérdéseket szül, de az általad felvetettre, ti. hogy miért csak az igennel-nemmel megválaszolható kérdések számítanak egyértelműnek, nincs igazi válasz.

A többieknek, a szerzőnek is mondom, hogy a kérdések megfogalmazása valószínűleg azért ilyen, hogy egyértelmű legyen, melyik törvényt hogyan kell módosítania a T. Háznak.

angyalföldi partizán 2012.03.10. 13:46:59

figyú bogáncs,lehet még szavazni? olyan izgalmas,tegyél még fel vagy 8 kérdést,alig várom,hogy ikszelhessek.kimaradt a lufiba még több gázt kérdés,de no problemo,a kispénzű mókusoktól nem várok mást.terólad meg tudjuk,hogy csóri kisiparos vagy,azé írogatsz csacskaságokat.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.03.10. 13:49:33

Mi a fene akar lenni ez a bejegyzés? Ez most iróniától csepeg, vagy bogáncs pálforduláson eset át, vagy agyműtéten? Egészen épeszűnek tűnik, kivételesen.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.03.10. 13:52:21

OFF: "esett át". A francba az ebéd utáni "kómával".

Mária 2012.03.10. 13:55:17

@angyalföldi partizán:

Nagy szarban lehetsz, ha semmi más nem jut neked, csak hogy a Nívó blogon ajánlkozz fel alkalmi szexpartnernek :)

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2012.03.10. 13:55:32

@bogancs: Te se nagyon voltál még munkaügyi központban.

Munkát egyáltalán nem ajánlanak. Én legalábbis nem vettem észre,pedig Budapesten élek, és a nejem már elkísértem jó párszor.

Welcome to the Real World!

Mariann19 2012.03.10. 14:03:52

Az LMP a népakarat érvényesülését kivánja megmutatni és létrehozni.Egy népszavazásnak mindíg mozgósító hatása van, és ezzel a megmozdulásával képes kilendíteni az állampolgárokat abból a mély apátiából, melyben leledzik és inkább ráébred a változtatás szükségességére, mely elérésében részt is szeretne vállalni.Ezzel az állampolgárok lelkivilágát is aktivizálja, mert végre azt érzik, hogy érdeklődésre tart számon a véleménye, és ez nagyon fontos.A magam részéről - a kérdések értékelésének mellőzésével - csakis támogatni tudom az LMP egyre gyakoribb megmozdulásait, mert mögötte felsejlik a valós tenni akarás a sok, parlamenti kövület közül kiemelkedve.Megfigyelhető, hogy ennek a pártnak szakmailag igen képzett vezető gárdája van, mely nekem nagyon meggyőző, mivel én egy ország irányitását csakis magas szintű szakmai tudással tudom elfogadni.

rikitiki 2012.03.10. 14:07:30

Eddig a posztig még alapvetően úgy éreztem, hogy egy enyhe (vállalható) mértékben elfogult, alapvetően értelmes és érdemes blog.

Ez a poszt nívón aluli. Az irónia nem jött be, ez így egyszerűen nem humoros, hanem gyenge.

Az pedig, hogy a szerző elismeri, hogy bár egyetértett volna a vizitdíjjal, tandíjjal, de csakazértsem, az az elfogultság mértékét helyezi vállalhatatlan polcra. Hogy is akarunk hitelesen érvelni bármilyen rendsze átalakítása, tandíj mellett?

(Mielőtt bárki kérdezi, vizitdíj és tandíj mellett szavaztam, mert az szolgálja az ország érdekét. Nem az hogy demagóg pártpolitikai csatákban adjuk a hülyék alá a lovat)

Ez a poszt súlyos hiba volt, léket kapott a nívó blog.

Szerintem nehéz lesz olyat találni akinek a poszt tetszik, annál több támadási felületet adott.

Kár.

komplikato 2012.03.10. 14:16:37

"Hiszen nehogy már az őzet támogassuk és etessük a drága kukoricával az adófizetők pénzén, mikormeg az adófizetők lassan már csak málén élnek."

Ez vicces mondat akart lenni vagy nem tudod mi a málé? :)

Amúgy pár szavazás nem stimmel, álláskeresést 6 hónapig kéne támogatni, nem 90 és nem is 260 napig. Szvsz.

A 100 napos próbaidő meg baromság, legyen 3 hónap és nem véletlenül nem 90 napot írtam.

A környezet védelmi terület meg vicces szavazás, de tekintve hány idióta mérgezi a valóban védett területeket, mennyi illegális szemétlerakat van, hányan gyújtanak fel erdőt és nádast ... egész országot kéne és jól szénné büntetni az elkövetőket.

komplikato 2012.03.10. 14:23:17

@bogancs: És a valóság ...
Beregisztrálsz szépen. Rajtad kívűl van még ott kb. 3000 ember. Ezekre jut kb. 30-60 állás 1-2 hetente. Ezen állások jó része olyan hiányszakmákat keres amik képviselői NYILVÁN hamar állást találhatnak. A maradék egyharmad kapásból azzal kezd, hogy létminimumért és fillérért sem többért kell valami nem éppen agysebész munkát végezned. A maradék a Start kártyádra játszik amit eleve több hónap után kaphatsz csak meg. Az így kihirdetett állások fele már akkor betelt mire neked kinyomtatnák ...
Ezek után időnként kapsz emailt (már ha van emailed), hogy fasza munkahelyeket tudnak neked ajánlani Németországban(!) vagy Ausztriában.
Szerinted ilyen felhozatal és arányszám miatt milyen gyakran szüntetik meg valaki járadékát mert nem vállalt el "felajánlott" munkát? lol.

komplikato 2012.03.10. 14:25:08

@bogancs: Én is elleneztem, de "aljas módon" sem a 3 Igen, sem a 3 Nem beikszelését nem támogattam, érthetően nem valamelyik párt kampány baromsága alapján szavaztam.

desw 2012.03.10. 14:25:16

@bogancs:
"Igen, megszavaztam a kérdéseket 2008-ban. De nem azért, mert nem értettem egyet a vizitdíjjal, hanem mert a kormány politikáját általában elleneztem. Nem titkolom én ezt. "

Gratulálok neked is! Ezzel csak azt bizonyítottad be, hogy éretlen vagy a demokráciára. Gondolom még valamilyen diplomás is vagy. Miért csodálkozunk akkor, hogy szarban van az ország, ha ilyen a társadalmi "elit"!

Mariann19 2012.03.10. 14:31:00

@auth.gabor: Bocsáss meg, de nem értek egyet veled abban, hogy eszes, intelligens, széles látókörű emberek szavazáskor ösztönlényként sutba dobják saját valójukat. Ezt a szavazás végeredményeiből vezetted le?Nem tudhatod a szavazat tömegből ezeket az információkat.Általában politikai blogokat látogatok, sokszor elámulok hozzászóló társaim nagy tudásán, informáltságán, egyes kérdések analízisein, és büszke vagyok arra, hogy ilyen tudású emberek sokan vannak.Azt mondom, ha a parlamenti képviselők olvasnák ezeket, meg sem mernének mukkani e szellemi fölény láttán.A gondot én inkább a képzetlenebb emberek politikai és szellemi leépülésében látom, melyet a kiábrándultságuk teremtett meg.Ennek a következménye pedig az jelenleg és a jövőben is, hogy demagógiával, nacionalzmussal fűszerezve arra orientálódjanak, ahol a manipulációra van nagyobb lehetőség a pártfinanszirozás torzulásai következtében.Nemszabad elfelejteni, hogy a szavazó bázis nagy tömegét ez a csoport képezi, hiába van itt sok gondolkodó szellem, alárendelt szerepet vállalhat csupán létszámának kicsiny volta miatt.

komplikato 2012.03.10. 14:31:20

@NYJetsTD: Eleve munkanélkülis segély és munkakeresési járadék csak X munkaviszony után jár igen régen csak ugye nem lehetne megetetni sok sötét emberrel, hogy vannak akik sosem dolgoztak és munkanélküli segélyből éltek és élnek ... és ezt még a 3 hónapos határidő után is megeszik.

komplikato 2012.03.10. 14:34:02

@Mariann19: Gonosz emberek elterjesztették a köztudatban, hogy valós társadalmi változásokhoz elégséges 5%-nyi öntudatos ember, de sajnos feltétel, hogy összetalálkozzanak, tudjanak a többiekről.
Márpedig az az egy biztos, hogy itt semmi ilyesmi nem volt gengszterváltás óta. Isszuk is a levét.

VT Man 2012.03.10. 14:38:39

Hülye ez az LMP. A tankötelezettséget 23 évre kellene előírni, és akkor minden ember diplomásként hagyná el az oktatási rendszert!

Esetleg 30 éves tankötelezettség legyen, és akkor évente lesz 100 ezer Doktori címet szerző ember :-)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2012.03.10. 14:40:19

A kommenteket nem olvasom el, csak a bejegyzést, így ahhoz szólok hozzá.

A kérdések alapvetően a 2 évvel ezelőtti állapotokig visznek vissza. Az Orbán-rezsim néhány népnyúzó intézkedése ellen szólnak.

1. Azért 260 nap, mert korábban talán annyi volt. Ezt vitték le Viktorék 90 napra.
Ez a járadék a korábbi munkaviszonyhoz kapcsolódik. (Függ a keresettől és az időtartalomtól.)
Azután foglalkoztatáshelyettesítő támogatást lehet kérni, amiért a diplomásnak is utcát kell seperni adott esetben, (közmunka) és aminek az összegét 28500-ról most vitték le 22600-ra.
És csak a rászorulók kaphatják.

2. Ha jól rémlik most a felével rendelkezik a munkáltató! Tehát a lépéssel a dolgozók szabadsága nőne a napok kiválasztásánál!
Szerintem egyébként az 1/3 - 2/3 arány jónak tűnik. :) Jobb mint a mostani.

3. A 100 nap lehet szerinted hosszú, de e rezsim uralkodásáig e körül volt. 3 nónap ha jól rémlik. (Vagy 90 nap.) A kedvenc kormányod viszont féléves próbaidőt tett lehetővé!
Szerintem egyébként a 90-100 nap a reális.

4. Az hogy mi a piacképes papír az relatív. Egy kommunikációs vagy jogi DIPLOMa is használhatatlan adott esetben.
A korábbi 18 év legalább az érettségi időtartalmáig ott tartotta a gyerekeket az iskolába. (Aki 18 éves koráig tanul, legalább azt nagyobb eséllyel teszi le, mint aki már 16 évesen lelép az iskolából 8 általánossal.)
A 16 évet szintén az Orbán-kormány vezette be...

Ha a saját érveidet fenntartod, akkor 4 IGENnel kell szavaznod! :)

A kérdések egyébként még csak nem is demagógok. Inkább a te hisztériás írásod az.

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2012.03.10. 14:42:35

@bogancs: "Úgy éreztem, így teszek legjobbat az országért."

Pont ez a baj. Nem úgy _gondoltad_, hanem úgy _érezted_, hogy ezzel jobbat teszel. Hatalmas különbség.

A helyzet pedig az, hogy aki "úgy gondolja", azt sokkal nehezebb befolyásolni, mint aki "úgy érzi".

NYJetsTD 2012.03.10. 14:42:53

@Kompli: Bár szerintem ezt a választ nem nekem szántad, de egyetértek vele.
A lényeg, az éppen megalázni kívánt réteg demagóg hazugságokkal való befeketítése, amire mint tyúk a takonyra rá tud ugrani az egyszerű polgár...
Csinálták már ezt a tanárokkal, rendvédelmisekkel, tűzoltókkal, most éppen a munkanélküliek, diákok és az alacsony keresetűek vannak soron. Felkészülhetnek a közszolgák, akik nem vesznek államkötvényeket.

Walter Melone (törölt) 2012.03.10. 14:46:03

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni?

Határozottan nem értek egyet! Az éves szabadság így is baromi kevés. Nem elég, hogy az ember egész életét a melóhelyen tölti egészen vénségéig, hanem még abba a 20-30 nap szabadságba is beleszólna a munkáltató?"

Itt mintha szövegértési nehézségekkel küzdene bogáncsunk.
:-))))))

Trackback 2012.03.10. 14:48:31

"2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni?

Határozottan nem értek egyet! Az éves szabadság így is baromi kevés. Nem elég, hogy az ember egész életét a melóhelyen tölti egészen vénségéig, hanem még abba a 20-30 nap szabadságba is beleszólna a munkáltató?"

Nálam itt fagyott le a szoftver.

Mérges 1234 2012.03.10. 14:53:58

@bogancs:

Bogancs bogancs nem válaszoltál a Matolcsy bébis felvetésemre......

Pedig, mint mondtam a Hazúg mno is megírta, sajnos nem jönnek a Matolcsy bébik... Betettem a linket, ahoigy kérted.

De az írásaidat elnézve az a fajta vagy, aki szándékosan kizárja a külvilágot, csak hogy ne kellejen meghallania a furcsa elképzeléseinek ellentmondó valóságot...

Pont, mint a fönököd a kis tapló....

Mr. Acid 2012.03.10. 14:56:34

@bogancs: Hét neked is murva nénikéd! Ha legalább tanultál volna valamit a "sikeres" "minimálbéres" időszakodból. Menj a fenébe.

ayatollah 2012.03.10. 14:57:31

@alfacharlybravo: mi a faszt hadoválsz te barom? am nekem itt a hazám szal max te húzhatsz el ahova akarsz, köcsög.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.03.10. 14:57:59

@bogancs: Látom most legalább - megelőzendő a kérdésemet - kitetted az irónia címkét. Társszerzőnek bevették valakit a modorosblog csapatából :-D

dissipation 2012.03.10. 14:58:21

mekkora egy demagóg görény vagy te.
pártod kiváló tanítványa.:-(

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.03.10. 15:02:01

bogancs, ugye hasonló alapon négy éve is nemmel szavaztál? Mert akkor rendben van...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.03.10. 15:02:25

@bogancs: Jah, látom már nem önmagadtól jött az ötlet a címkére :-(

Mariann19 2012.03.10. 15:05:03

@Kompli: Hozzászólásomban nem utaltam arra, hogy a gondolataim nem a vezető értelmiségre vonatkoztak, hanem az értékekő, szemlélődő, tájékozott emberekre. Sajnos, a találkozások helye itt az interneten lehetséges csupán, ahol létrejönnek a véleménycserék.Itt azonban megáll a változtatás lehetősége, tényleg stagnálás van. Egy hozadéka lehet, hogy az értelem a szűkebb környezetre hatással lehet, kérdés, hogy tud-e olyan erős lenni, mint a pártok demagóg retorikája.

ayatollah 2012.03.10. 15:06:05

@Mária: az, de a kormány folyamatos propagandája sok-sok milliárdért még inkább az. Támogatottsága annak sincs, ha jól tudom maximum minden 3. ember szerint végzi jól a munkáját, és ez az egyharmad nagyjából egybeesik a magyar társdalom egyharmadát kitevő funkcionális analfabétákkal.

ayatollah 2012.03.10. 15:07:51

@bogancs: nem mondod van még olyan hogy mszp aktivista? beszarok...

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.03.10. 15:12:23

@Mariann19: Magam is így látom és érzem. Ezért támogattam az aláírásommal a népszavazás kiírását. A tüntetések semmik a hatalom szemében.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.10. 15:13:22

Fura ez a poszt.Nem tartalmazza a szerző véleményét,miszerint csak a fidesz.:))

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2012.03.10. 15:21:56

@Mariann19: "Bocsáss meg, de nem értek egyet veled abban, hogy eszes, intelligens, széles látókörű emberek szavazáskor ösztönlényként sutba dobják saját valójukat. Ezt a szavazás végeredményeiből vezetted le?"

Nem. Abból, amit olvasok.

Abból, hogy ezek az intelligens, széles látószögű emberek is szélkakasként forognak, állnak be az új irányba, és bevallottan ösztönösen, az észérvek figyelembevétele nélkül szavaznak és érvelnek politikai témában.

Ezek az emberek hihetetlen szellemi energiákat ölnek bele a kognitív disszonancia leküzdésébe, amikor magyarázatok és érvek tucatjait hozzák fel blog formájában, amiért normál esetben pár évvel ezelőtti önmagukat egyébként szembeköpnék...

2012.03.10. 15:26:04

@Mária: 3 különböző helyen kezdtem munkát eddig, és mindhárom alkalommal 30 naptári nap volt a próbaidőm. Erről ennyit.

svanu 2012.03.10. 15:26:26

bogancs te megint olyan hülye vagy mint 2 másik.

mardekar 2012.03.10. 15:46:00

Atyaég mekkora segg. Nem ért egyet egyik kérdéssel sem, de aláírja. Ilyen is csak Magyarisztánban van.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.10. 15:49:07

@bogancs:
Magyarul ezzel beismerted, ostoba droid vagy. Azok konkrét kérdések voltak, dehátagyurcsánytakarodjon...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.10. 15:59:01

@auth.gabor:
Pedig a saját értékrendje szerint szavazott. Az az értékrendje, amit a Vezír mond, most nem ismert volna be ilyesmit, ha a Vezír nem váltott volna hivatalos álláspontot(pl. a tandíjról).

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.10. 16:04:17

@bogancs:
Nem, te a kedvenceidért tettél így legtöbbet. Az országért akkor teszel legtöbbet, ha felelősen szavazol, ha az a véleményed, hogy kell a vizitdíj/tandíj/kórházi napidíj, a Fidesz meg ellenzi, akkor képes vagy felfogni, hogy ez NÉPSZAVAZÁS, és nem pártszimpátia alapján szavazol. De te erre nem vagy képes, egy percre sem voltál hajlandó kimászni a seggükből. Az a baj, egy messiástól várod a csodát, és még ha néha elgondolkodsz is, hogy hogyan kellene működnie a dolgoknak ahhoz, hogy jó legyen, ha választanod kell, hogy ezen módon működjenek a dolgok, bárki is csinálja, vagy a messiásod csinálja, de teljesen máshogy, akkor utóbbit választod.

Na éppen ezen gondolkodásmód alapján tekintem én a Fideszt és sok szavazóját ideológia, elvek és gondolkodás nélküli embereknek. Mert még ha gondolkodtok is, azt is felülírja az érzelmetek.

komplikato 2012.03.10. 16:07:59

@Zabalint: Fentebb vallotta be, hogy előzőnél sem a szerint szavazott ...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.10. 16:12:19

@auth.gabor:
Nagyon jól látod, ez a blog pontosan erről szól.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.10. 16:14:03

@Kompli:
Igen, én is olvastam. De szerintem ennél bonyolultabb a dolog. Úgy gondolom, amikor szavazott, akkor meggyőzte magát, hogy nem jó a tandíj. Most, hogy a Fidesz álláspontja változott, most azt vallja, hogy jó a tandíj, csak azért, mert a pártja is ezt vallja, viszont meg kell valamivel magyaráznia a múltbeli döntését.

Szóval szerintem nincsen neki egyáltalán saját értékrendje.

high up! 2012.03.10. 16:16:55

A Lomposok a legnagyobb marhák a parlamentben!

Ez a népszavazási dolog megint egy bizonyíték rá. A marhák ezer más kérdést feltehettek volna, ami az emberek sokkal szélesebb rétegét érinti és az emberek meg is értik, hogy mi a faxot kérdeznek ezek a pesti kávéházi bohócok?

Aki meg elmegy, és az idióták idióta kérdéseire még válaszol is, az maga is egy IDIÓTA!
Az idiótákat legalizáló idióta!

svanu 2012.03.10. 16:18:18

@Zabalint:
Tökéletesen így van ahogy mondod. Nehezen lehetett volna jobban összefoglalni bogancs és a többi retardált fideszdroid gondolkodását.

NYJetsTD 2012.03.10. 16:21:52

@Zabalint:
Mi ezt nem érthetjük.. ő már úgy rákapcsolódott a fideszes NER-re, mint Neo a matrixra...

svanu 2012.03.10. 16:23:13

@high up!:
Még ilyet, egy párt meg akar kérdezni valamiről? Hát hogy képzelik ezek?
(a te szaros fajtád miatt tényleg nincs értelme itt megkérdezni az embereket semmiről, mert az se jó ha megkérdeznek de azért legyen minden úgy ahogy akarod mi?)

dr. pretender 2012.03.10. 16:24:47

@bogancs: ez a poszt a "szociális" népszavazás negyedik évfordulóján egészen elkeserítő :((((
hol van a gerincetek? legalább ilyenkor befognátok a szátokat...

desw 2012.03.10. 16:29:29

@bogancs:

Ahogy a kommentekből látom, ez nem a te napod, bogancs! Tudod, a vicc: "Vadász, vadász te szopni jársz ide..."

Orbán a magyar nép ópiuma! 2012.03.10. 16:39:03

Na, a nívótlan blog már megint böffentett egy párat. Hihetetlen, hogy a modern világ miket és kiket képes kitermelni magából…

"Ja, és én egyébként a jelenlegi pártok közül nem szavaznék egyikre sem. Valami szakértői alapon szerveződő, pártoktól független, az ország érdekét szem előtt tartó Bajnai-Oszkó-féle kormányra lenne itt szükség."

Te figyelj már bogáncsmajom! Amikor ilyeneket leírsz, nem félsz attól, hogy mit fog szólni hozzá A Viktor? Vagy már nem akarsz ingyen szopni neki?

high up! 2012.03.10. 16:45:02

@svanu:

Na te vagy a legjpobb példa arra, hogy mit is jelent az, amikor azt mondom, hogy ezek az idióta lomposok még fel se fogják, hogy mennyire marhák ahhoz, hogy értelmes, érthetö és az emberek széles körét megmozgató kérdéseket tegyenek fel.
Maradj te csak hü ehhez az idióta cirkuszi bohócokhoz, látom lövésed sincs ahhoz, hogy kellene tenni, hogy egy ellenzéki párt tömegbázisú párttá fejlödjön fel.
Lúzerek!!!

blur7 2012.03.10. 16:45:56

@bogancs: @ayatollah: Hiszen én is azt szeretném, hogy mindenki addig tanulhasson (ingyen lehetőleg), amíg piacképes szakmát nem szerez. De az iskolában maradás ne a kényszeren, hanem a belátáson alapuljon. Mivel gyerekekről van szó, komoly szerepe van szülői belátásnak. Erre a belátásra pedig lehet hatni végső esetben a szociális juttatások korlátozásával. De jobb lenne, ha enélkül is menne.

komplikato 2012.03.10. 16:53:05

@Zabalint: Nem tudhatom, de még mindig jobb ha nincs neki és másét veszi át, mint ha van neki és úgy teszi ugyan azt. :(
Mert ilyenek sokan vannak.

svanu 2012.03.10. 16:54:04

@high up!:
Aha, látom te sokkal jobban szereted amikor populista baromságokkal tömnek, ahhoz van csak eszed gondolom.

vkaresz6 2012.03.10. 16:54:12

Egyedül a szabadsággal való rendelkezés jogához akarok hozzászólni. Ez szerintem 100% bizonyos írott íratlan szabályokat betartva.
Családi vállalkozásunk van 5 alkalmazottal. Nálunk a teljes szabadságukkal ők rendelkeznek aminek az lett a következménye hogy karácsony előtt másfél héttel kollektívan az összes szabadságra vonult nekünk meg a szenteste üres tekintetű bambulásból állt a fáradtságtól a végére. Egyetértek azzal hogy a dolgozók a szabadságuk 100% ával rendelkezzenek de nem az év 365 napján hanem mondjuk a munkáltató jelölhessen ki 30 napot amikor mégsem.

Húsleves 2012.03.10. 16:56:07

"Én komolyan megcsinálnám, ha rajtam múlna, hogy tessék, hölgyeim, uraim, lehet népszavazást rendezni, de amennyiben a részvételi arány NEM éri el az 50% + 1 főt, akkor kéretik a teljes költséget a szervezők saját zsebéből / pártkasszából / szponzori pénzekből az államkasszába befizetni.

Az LMP-nek ma NINCS támogatottsága. Ezért is bicskanyitogató, ahogy más faxával, sok közpénzből akarják magukra a figyelmet ráirányítani."

Ezzel tökéletesen egyetértek. De természetesen ez ugyanúgy igaz volt anno a Fiatal Demagógok Szövetségére is.

high up! 2012.03.10. 16:58:06

Azt meg tudni kell ehhez a Lompos akcióhoz, hogy azt mondják, hogy azért csinálják ezt a népszavazást, mert a szakpolitizálásukkal nem tudták megszólítani a választókat.

Na ti marhák, hogy nem szakad rátok az istálló teteje! Mi a lófax szakpolitikátok volt nektek az elmúlt két év alatt? Egy nagy semmi.

A hülyébbnél hülyébb megjelenésetek viszont naponta átjutott a választóhoz. Ennyi hülye csaj összesen nincs a parlamentben, mint magában a Lomposokban. Meg se lehet mondani, hogy melyikük a mélységi csúcs, Kaufer Viri vagy a szejpítösz picsa vagy melyik?
Ez a Vágó meg úgy néz ki, mint aki egy 18. századi vándorcirkuszból pottyant volna ide. Karácsonyt látva meg mindig az jut az meber eszébe,hogy mit adjunk ennek a gyereknek karácsonyra, ami a szellemi képességeinek való, mondjuk villanyvasutat? A komolyabb játékot valszeg nem fogja megérteni és használni tudni.

Lúzerek! Szakpolitikailag leláncolták magukat a parlamenthez! Tíz éves szellemi szintü Idióták!

vadfarkatlan 2012.03.10. 16:58:15

"Ja, és én egyébként a jelenlegi pártok közül nem szavaznék egyikre sem. Valami szakértői alapon szerveződő, pártoktól független, az ország érdekét szem előtt tartó Bajnai-Oszkó-féle kormányra lenne itt szükség. Talán ha összefognának a Millával, meg más ilyenekkel talán nem is lenne lehetetlen."

Ne haragudj, de ezen - mint általában az ilyen jellegű véleményeken - jót nevettem. Érteni vélem a jó szándékot és az idealista hozzáállást, de amiről Te - és még oly sokan mások - álmodozol, az éppen a demokrácia megcsúfolása lenne. Hogy miért? Nyilván a szakértői kormánytól azt várná mindenki, hogy elfogulatlanul, ne saját rövidtávú politikai érdekeit szem előtt tartva kormányozzon. De gondolj bele, hogy mit is jelent ez a valóságban. Hiszen ez esetben egy "anti-populista" irányítás jellemezné az országot, ahol a kormány mindent, de mindent megtenne, ami szükséges, ámde fájó lépés. Nem mérlegelné, hogy az adott intézkedések kire milyen hatással vannak és mindezt - egyébként védhető módon - a lépések szükségszerűségével indokolhatná. Arról nem is beszélve, hogy a kormányok sosem önmagukban állnak, hiszen a megválasztott törvényhozási többség támogatásával működhetne csak. Alig hiszem, hogy lenne olyan politikai szervezet, aki bevállalná a nép sanyargatását, ezáltal felélve támogatói bázisát. Enélkül pedig nem működhet a szakértői kormány sem, hiszen azért a nép felhatalmazása rá is vonatkozik. Szerintem a politikai párt, mint eszköz jó és hasznos dolog. Persze nem működik 100%-osan, de semmi sem tökéletes. Lehetne jobban csinálni? Biztosan. De Churchill is megmondta, hogy a demokrácia nem a legtökéletesebb rendszer, de jobbat még nem találtak ki. A pártok azért hasznosak, mert ütőképes alakulatokként egy csokorba gyűjtve csatornázzák be a rájuk szavazó tömegek igényeit a döntéshozatalba. Teszik mégpedig mindezt egy összefüggő értékrend alapján, legyen az bármilyen is. A szakértő egy dicsérő kifejezés hazánkban, amit a politikussal, mint dilettáns, öncélú és tolvaj bandával állítanak szembe. Pedig a politikus feladata egészen más. Neki a szakértői véleményekből és a választói akaratból kell valahogyan olyan masszát gyúrnia, ami a lehető legnagyobb tömegek számára nyújthat pozitívumokat. Mindenki persze nem járhat jól, sajnos. Ha pedig ezek a pártok többé nem vennék figyelembe a választóik igényeit és érdekeit, hanem csupán a szakértői kormány által előterjesztett javaslatokat szavaznák meg - még ha azok szükségszerűek is - akkor hol maradna a tömegek érdekeinek képviselete, amire végül is ezek a pártok megszerveződtek. Ez esetben akkor a demokratikus választásokat is be lehetne szüntetni, hiszen innentől kezdve funkcióját veszítené, csupán komédiává degradálódna, ami azt lenne hivatott szolgálni, hogy egy felvilágosult abszolutista kormány szavazógépe legyen, ami a tömegek mögé bújva díszletként szolgálhatna a döntések legitimálásához. Tehát hiába választanánk, úgysem képviselnének minket, szavazókat, ez esetben pedig felesleges lenne lebonyolítani az egész procedúrát. Komolyan ez lenne a helyes út? Én azt gondolom, hogy nem.

high up! 2012.03.10. 17:05:24

@vadfarkatlan:

Ezen én is jót röhögtem, hogy Libajnai meg Oszkó mint szekértői kormány! Ez a két ember csak azt hajtotta végre, amit a 2008-as IMF-es egyezményben kúrtcsányinak kellett volna. Csak hogy kúrtcsányi elfutott amikor a nyugdíjakat el kellett volna venni. Helyette beszálltak az offshore oligarcha haverok és véghez vitték a parancsot.

S most meg már tudjuk, hogy kúrtcsány, Oszkó, Kóka, Dobrev Klára közös cégben bizniszelnek Bulgáriában az államtól meg Csányitól lenyúlt pénzekből. Mert ennyire nincs közük egymáshoz.
Na vaker, a lúzerjei meg még ezeknek a comebackjéről álmodoznak.

vajdasagi 2012.03.10. 17:10:52

@bogancs: Nagy hülyeség volt azért szavazni igennel!!!

Today05 2012.03.10. 17:11:30

miért van az, hogy egyetlen népszavazósdi kérdésben sincs konkrétan feltéve a kérdés? tudom, hogy mérnök vagyok, és belémverték az iskolában, hogy pontosan kell fogalmazni, különben kivágnak a vizsgáról, de az, hogy nem értek egyet a 260 nappal az mit is jelent? konkrétan azt, hogy én vagy többet vagy kevesebbet akarok, ergo nem az itt a kérdés, hogy a nép mit akar, hanem az, hogy valaki mit nem akar, ezt pedig nincs értelme népszavazgatni. Egyszer kédeznék azt, hogy egyetért -e ön azzal, hogy aki 1990 előtt politikai szervezet tagja volt, ne vehessen részt államigazgatásban, közberuházásban résztvevő valamint állami cégek vezetőségében. na ezt lenne értelme megnépszavaztatni, és asszem részvétel is lenne :D

svanu 2012.03.10. 17:12:42

@high up!:
Hát egy tízéves szellemi szintjén inkább te vagy ha a kinézetükkel meg pöszeséggel próbálsz oltani politikusokat.
Egyébként az LMP szakmai politizálásával semelyik párt nem veheti fel a versenyt, az egyetlen szervezet ami valóban szakmai oldalról közelíti meg a dolgokat és nem érzelmi (mint a jobbik) vagy érdeki (mszp és fidesz) szemszögből vizsgálta őket.

Igazából te csak utálni akarod az LMP-t bár eddig még senkinek nem sikerült érvelnie amellett hogy miért is utálja őket.

politologus · http://politologus.blog.hu 2012.03.10. 17:24:30

Itt sokan fikázzátok a szerzőt korábbi igen-szavazatai miatt, pedig nem árt tudni, hogy akkor NAGYON SOKAN szavaztak így, szerzőnk egyáltalán nem volt kivétel, se jobb, se rosszabb, mint a nagy többség!
És igen, egy politikusok által adott gondolatmankó mentén szavazott, na bumm, mindenki így szokott.

A másik: legalább őszintén elmondta a dilemmáit, bevállalta bizonyos fokú elvtelenségét, ami mégis szimpatikusabb, mint a jól ismert győzteshez húzó - és baromi rosszul emlékező - választói magatartás.

Már ha nem kamu az egész...

politologus · http://politologus.blog.hu 2012.03.10. 17:32:09

@Today05: Ha túl egyszerűen megfogalmazott kérdést teszel fel, az egyértelműség hiánya miatt utasítanak el, ha túl bonyolultat, akkor a változatosság kedvéért az egyértelműség hiánya miatt. De ha a kérés mégis érthető, akkor azzal a kiegészítéssel, hogy nem egyértelmű, a jogalkotónak milyen kötelessége következik belőle.
Az általad írt kérdést pedig burkolt alkotmánymódosítás miatt utasítanák el.

Népszavazási kérdést megfogalmazni és elfogadtatni nehéz!

komplikato 2012.03.10. 17:33:36

@svanu: Szakmailag? Régebben megettem volna, de most csináltak egy éppen olyan populista népszavazást, mint anno a FiZesz.

Dr. GGG77 2012.03.10. 17:35:26

bogancs
"De nem azért, mert nem értettem egyet a vizitdíjjal, hanem mert a kormány politikáját általában elleneztem."

Brávó, ez MINDENT elmond rólad. Az igazi droid.

Én speciel 2004-ben igennel szavaztam a kettős állampolgárságra SZDSZ-szavazó létemre.

desw 2012.03.10. 17:37:47

@politologus:
"Itt sokan fikázzátok a szerzőt korábbi igen-szavazatai miatt, pedig nem árt tudni, hogy akkor NAGYON SOKAN szavaztak így, szerzőnk egyáltalán nem volt kivétel, se jobb, se rosszabb, mint a nagy többség!"

Nem az igenjével van baj, hanem azzal, hogy nem a feltett kérdésre válaszolta az igent, hanem a fidesz érdekét képviselve. Egy művelt és képzett embertől azért más várnék.

"És igen, egy politikusok által adott gondolatmankó mentén szavazott, na bumm, mindenki így szokott."

A "gondolatmankó" itt az volt, hogy akar-e vizitdíjat fizetni -> Gyurcsány takarodj??

dr. pretender 2012.03.10. 17:40:38

@vkaresz6: a tv. szerint most sem a munkavállaló rendelkezik a 100%-kal... csak úgy szólok :) ha te hagytad, h karácsonykor mki elmenjen szabira, az már a te okosságod volt :)

Dr. GGG77 2012.03.10. 17:41:57

@svanu: "vagy érdeki (mszp és fidesz) szemszögből vizsgálta őket."

Azért az remélem megvan, amikor Karácsony Gergely (bár kissé zavartan) közölte a Házon kívülben, hogy azért élt a végtörlesztéssel (ami ELLEN szavazott, helyesen!), mert hát "ki az, aki kihagyta volna"...

dr. pretender 2012.03.10. 17:43:42

@desw: én nem értem, hogy hogy blogolhat még ilyen lelkesen :D

Dr. GGG77 2012.03.10. 17:45:28

@politologus: "akkor NAGYON SOKAN szavaztak így, szerzőnk egyáltalán nem volt kivétel, se jobb, se rosszabb, mint a nagy többség!"

Ez semmivel sem jelent többet, mint hogy ebben az esetben a többség birka.

"A másik: legalább őszintén elmondta a dilemmáit, bevállalta bizonyos fokú elvtelenségét"

Nem vállalta be. Csak annyit írt, hogy 2008-ban a vizitdíj ellen szavazott, annak ellenére, hogy egyetértett vele. Csak azért, mert az Orbán azt mondta.
Azt nem tette utána hozzá, hogy "bocs, barom voltam".

Hkacsa · http://hkacsa.blog.hu 2012.03.10. 17:46:27

@bogancs
1. Az álláskeresési járadék biztosítás jellegű. az állam nyugodtan rábízhatná magánbiztosítókra is. Aki akar vesz magának biztonságot.

2. Munkavállalóként persze SZERETNÉK rendelkezni felette, de vannak munkahelyek, ahol bizonyos időszakban nélkülözhetetlen az ember, máskor meg nyugodtan elmehet. Ehhez alkalmazkodni kell. Kell valamennyi minimum, de ha szezon közepén eltűnsz 20 napra, akkor nem lesz állásod mire visszajössz.

3. Próbaidő eldöntése ágazatfüggő. Egyes munkákra 1 hét alatt kiderül, hogy alkalmas-e, míg máshol olyan komplex kompetenciákkal kell rendelkezni, ahol kellhet a 3 hónap, akár több is. De erre még azt mondom, hogy a 100 nap nincs szemben az általános piaci igényektől.

4. Ha valaki a 3 évesnek tervezett szakképzéses rendszerben végez 17 évesen, akkor 1 évig még nem dolgozhatna, hanem tanulnia kell?

dr. pretender 2012.03.10. 17:46:55

@Dr. GGG77: ezen én is gondolkodtam, hogy ilyen helyzetben mit tettem volna. te mit? végül is pénzügyileg az a racionális, ha él vele. és még be is vallotta, ez határozottan szimpatikusabb, mint ha a kérdésre válaszul benyögné, hogy "nademitkeresoszkópéteravizerben"

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.03.10. 17:48:58

Beesettmellű, görbeorrú, göndörhajú, nagyfülű, vagottfaszú liberális köcsögök! CSAK NEM HISZITEK KOMOLYAN, HOGY NÉPSZAVAZÁST TUDTOK GENERÁLNI! Majd ad a Viktor a pofátokra! Jó nagyot!:)))

Dr. GGG77 2012.03.10. 17:49:57

@dr. pretender: Én, ha élni kívánok vele, megszavazom a Parlamentben, vagy minimum tartózkodom.

Így már nem tud olyat lépni, ami "szimpatikus".

desw 2012.03.10. 17:52:58

@dr. pretender:
:) Biztos erre indul be a mellékveséje oszt így termelődik a zadrenalinnya' neki. Elvégre nem vagyunk egyformák, kinek mitől...

svanu 2012.03.10. 17:54:33

@Dr. GGG77:
Ezt egyáltalán nem értem hogy miért gáz? A kormány ilyen lehetőséget adott az embereknek, Karácsony nem értett vele egyet mert más megoldást akartak volna de nyilván a 2/3ot nem lehet legyőzni úgyhogy ez lett.
És mivel Karácsony is ember, neki is vannak adósságai ezért még jó hogy élt egy lehetőséggel ami ugyan rossz, de nincs más.

politologus · http://politologus.blog.hu 2012.03.10. 17:55:18

@desw: Igen, az, végül is az egész népszavazást ezért indította a Fidesz, jó sok kérdéssel, hogy a kormány teljes elutasítottságát megmutathassa.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.03.10. 17:57:47

A blogíró meg az LMP javaslatai között az a különbség, hogy az utóbbiak reális kompromisszumot javasolnak, mintegy középutat. Nyilván ha eddig a szabadság 2/3-ával rendelkezett a munkavállaló, most ennek töredékével, az eredeti visszaállításának több esélye van, mint még az eredetinél is a munkavállalónak sokkal kedvezőbbnek.

desw 2012.03.10. 18:00:20

@politologus:

"Igen, az, végül is az egész népszavazást ezért indította a Fidesz, jó sok kérdéssel, hogy a kormány teljes elutasítottságát megmutathassa. "

Magyarán nemcsak a T. választópolgárok többsége éretlen még a demokráciára, hanem a Fidesz is. Gratulálok!

dr. pretender 2012.03.10. 18:04:15

@Dr. GGG77: de itt összekevered az okot és az okozatot... ha rajta múlik, nem hoz ilyen szabályozást. az lmp mint párt nem a kedvencem, de belőlük pont kinézek ennyi becsületet.

monanarchia · http://kretenvilag.blog.hu/ 2012.03.10. 18:05:06

@desw:

"Magyarán nemcsak a T. választópolgárok többsége éretlen még a demokráciára, hanem a Fidesz is. Gratulálok! "

hogy ez mennyire igaz. de mit is várunk, kérdem én, mint egyszerű polgártárs?

specialist 2012.03.10. 18:05:13

@Mária: Az LMP-nek nincsen támogatottsága... De most nem az LMP támogatottságáról bszélgetünk, hanem egy népszavazási kezdeményezésről...És itt előtűnik az ostoba választói gondolkodás: A kedvenc pártom legnagyobb hülyesége is jogos, hiszen a pártnak van támogatottsága. Ha egy nem támogatott párt ugyanezt veti fel egy másik időpontban, az teljesen elítélendő, hiszen a pártnak nincs támogatottsága. Még szerencse, hogy népszavazásra nemcsak nagy támogatottsággal rendelkező pártok, sőt, kapaszkodj meg, nemcsak pártok írhatnak gyűjthetnek aláírást. Ha Tóth Béláné kisnyugdíjas gyűjtene aláírást, az is elítélendő lenne, hiszen Tóth Bélánénak egészen kicsi a támogatottsága??? Ezt a szervilis, atyaképkereső, tekintélyfüggő mentalitást levethetnénk már...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 18:11:48

@Sieg:

"Az oka többrétű lehet, még nem tudom melyik igaz:
- a szerző szarkasztikus akar lenni, csak nem jön át"

Ez a bingó! Odatettem a címkék közé az irónia szócskát. Meg szerintem egyébként is... :))

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 18:14:03

@asz0089:

"Senkinek ne legyen kétsége, hogy amennyiben a Fidesz lenne ellenzékben és a szocialisták csinálnák ezeket a dolgokat kormányon..."

Ne nézd már hülyének az embereket. Senkinek sincs kétsége, megnyugodhatsz! :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 18:15:26

@Gamma Leonis:

"Mi a fene akar lenni ez a bejegyzés? Ez most iróniától csepeg, vagy bogáncs pálforduláson eset át, vagy agyműtéten? Egészen épeszűnek tűnik, kivételesen."

Köszi! :)

rikitiki 2012.03.10. 18:18:08

A Karácsonyos áletikai vitához: az elveinek megfelelően szavazott a parlamentben, mert bár neki egyénileg haszna származna a törvényből, mégsem szavazta meg. Így etikus.

Ha a törvény meg van szavazva, akkor neki is ugyanannyi joga van a törvény adta lehetőséggel élni, mint bárki másnak.

Felesleges ilyen gyenge morális vitákat keresni.

Akkor már mindjárt ott a szembeötlőbb az ügynöktörvényről...

Kivlov 2012.03.10. 18:20:14

idióta, kiscserkész társaság ez az elempé. vissza kéne mindent zavarni legózni meg homokozni...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 18:24:37

@rikitiki:

"Mielőtt bárki kérdezi, vizitdíj és tandíj mellett szavaztam, mert az szolgálja az ország érdekét. Nem az hogy demagóg pártpolitikai csatákban adjuk a hülyék alá a lovat)

Ez a poszt súlyos hiba volt, léket kapott a nívó blog."

Én meg azért szavaztam ellene, mert bár önmagában egy előremutató dolog volt, az nem lett volna az, ha Gyurcsány 2010-ig húzza az ország élén.

Szerintem jobb volt ez így. A vizitdíj megszűnése ért annyit, (bár kétségkívül nagy áldozat volt) hogy megindultak a változások az országban.

Mindazonáltal sajnálom, hogy csalódnod kellett blogunkban. Én ezt a posztot érzem az eddigi egyik legnagyobb dobásunknak. Még akkor is, ha ezt úgy sikerült elérnünk, hogy a demagógiát egy még nagyobb demagógiával győztük le. :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 18:25:45

@rikitiki:

És szerintem a legnagyobb tragédia, hogy ezt a kezdeményezést pont az LMP kezdeményezte, amelyik eddig (bár egyre kevésbé) az egyik kedvenc pártom volt.

2012.03.10. 18:26:28

Na, szokás szerint ránéztem erre a blogra, csak hogy szokás szerint jól felhúzzam magam a fantasztikus, nívótlan ostobaságon.

Ezaz, szavazz majd az LMP-nek nemmel, és ezzel szavazd meg, hogy MÉG SOKKAL ROSSZABB legyen a helyzet, mint amit ők akarnak. Csupa tiszta fidesznyik elvhűségből nemmel fogsz szavazni (persze megmagyarázod szépen, legalábbis megpróbáltad), és azzal megszavazod, hogy a fidesz által kreált mostani szabályok, amik sokkal szigorúbbak ezeknél, érvényben maradjanak. Hadd gratuláljak...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.03.10. 18:27:09

Eléggé demagóg, sőt, trollkodó poszt, nagy része teljesen betarthatatlan. Amúgy volna ötödik kérdés a korkedvezményes szolgálati nyugdíjakról, csak az AB arra ráült.

Vidi Rita · http://www.hosnok.hu 2012.03.10. 18:27:10

Csak gyorsan írom, míg el nem felejtem: pályakezdő álláskereső nem kap semmiféle járadékot, ha nem volt előtte 1 éves munkaviszonya.

pimpalini 2012.03.10. 18:30:30

Bajnai-Oszkó páros? Gyerekek! Rosszabbak vagytok egy karámnyi tegnap született báránynál.
Komolyan mondom, csak nyeretlen kétévesek dőlnek be ennek a dolognak.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 18:34:53

@APOSTOL - Szemben az árral.:

"Azért 260 nap, mert korábban talán annyi volt. Ezt vitték le Viktorék 90 napra."

Korábban 9 hónap volt. Azt viszont ne feledd, hogy érdemi pénz (korábbi bér 60%-a) régen is csak az első 3 hónapban járt, utána 6 hónapig csak az akkori minimálbér 60%-a.

Namost ez változott meg úgy, hogy 3 hónap a segély, de akkor még több, mint korábban volt, és csak a minimálbérhez kötött 6 hónap szűnt meg.

Összességében tehát vannak akik még többet is kapnak most három hónap alatt, mint korábban a 9 hónap alatt.

desw 2012.03.10. 18:36:58

@bogancs:
"Én meg azért szavaztam ellene, mert bár önmagában egy előremutató dolog volt, az nem lett volna az, ha Gyurcsány 2010-ig húzza az ország élén.

Szerintem jobb volt ez így. A vizitdíj megszűnése ért annyit, (bár kétségkívül nagy áldozat volt) hogy megindultak a változások az országban."

Tekintsünk most el attól, hogy szerintem a 2008-as demagóg népszavazással a Fidesz tulképpen visszaélt a demokrácia által biztosított jogokkal, és a pártszimpátia alapján szavazók pedig idió... izéé éretlenek.

Tehát akkor ha az LMP-s népszavazás sikerrel jár, Orbánnak takarodnia kell?
Nos?

pimpalini 2012.03.10. 18:38:19

Az ötödik kérdés amúgy nevetséges volt.

A tankötelezettség ilyetén szűkítése muszáj, mivel etnikai alapon nem lehet kiebrudalni az embereket az iskolából.

Ma, mivel minden ember tanköteles 18 éves koráig, egyszerűen nem lehet kirúgni azt a diákot, aki nem akar tanulni. Nem lehet. Mert valahová járnia kell.
Így gyakorlatilag egy osztálynyi tanuló jár rosszul 3-4 18 éve túlkoros rendetlenkedő miatt. Ez jó? Jó az az állapot, ahol a tanulni kiívánó gyerek nem tud órán odafigyelni azok miatt, akik NEM AKARNAK tanulni, csak és kimondottan rendet zavarni?

Annak a kormányintézkedésnek is lett foganatja, amely a családi pótlékot a gyerek iskoláztatásához kötötte. Valahogy rögtön el tudtak járni a suliba az addig hiányzó, az iskola mellé járó diákok. Érdekes.

Ha nem megy szép szóval, akkor "vassal" kell nevelni a nép egy részét. Ez van.

Kemény kéz kell(ene) ide. Egy idézettel élve: "Ez a nép boldogulni fog, ha beledöglik, akkor is."

asz0089 2012.03.10. 18:38:46

@bogancs: Te már leszerepeltél, életem első blogbejegyzése volt ezen az oldalon, amit elolvastam, de az utolsó is.

desw 2012.03.10. 18:39:31

@Moszkvaország:
"hogy ez mennyire igaz. de mit is várunk, kérdem én, mint egyszerű polgártárs? "

Én már semmi jót nem várok. :( A Fidesz a baromságaival akarva-akaratlanul a Jobbik felé tereli a választókat, aminek nem lesz jó vége.

rikitiki 2012.03.10. 18:41:18

@bogancs: Ezzel ugye két probléma van. Az egyik, hogy a cél szentesíti az eszközt érvelésben, hol a határ?

Lelőjük Gyurcsányt? Mert kétségkívül nagy áldozat (Gyurcsánynak is, de az elkövetőnek is) de megindulnak vele a változások.

A másik - azt gondolni, hogy Gyurcsány eltávolítása indított el változásokat, nem fedi a valóságot. Ezt már korábban megvitattuk - Gyurcsány indította ela változásokat még jóval 2008 előtt. Ebből a szempontból a logika hibás.
A fentiek miatt pedig erkölcstelen.
(Kevésbé durva megfogalmazásban, a demagógia kiszolgálása semmilyen szempontból sem szerencsés)

Reálpolitikailag is szerencsétlen dolog volt, figyeld csak meg mekkora bukás lesz a tandíj miatt ez. Elég egyszerű lesz a 2014-es kampány az ellenzéknek, csak be kell játszani néhány antitandíjas Orbán videót.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 18:43:13

@Doubledecker:

"Bogancs bogancs nem válaszoltál a Matolcsy bébis felvetésemre......

Pedig, mint mondtam a Hazúg mno is megírta, sajnos nem jönnek a Matolcsy bébik... Betettem a linket, ahoigy kérted.

De az írásaidat elnézve az a fajta vagy, aki szándékosan kizárja a külvilágot, csak hogy ne kellejen meghallania a furcsa elképzeléseinek ellentmondó valóságot..."

Bocsánat! Nagy a pörgés nálunk mostanában. A linkeddel az a gondom, hogy 2011 éves adatokra vonatkozik. A trend pedig az általam írt posztban jelezve feltételezhetően tavaly májusban fordult, vagyis jó 9 hónappal a családbarát intézkedések bevezetése után.

Az általad linkelt cikkben is az áll, hogy év elején még csökkent a születésszám, viszont ez májustól megállt, és enyhe növekedésbe váltott.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 18:44:39

@Doubledecker:

Különben meg már akkor jeleztem, hogy a következtetés levonásával várni kell még néhány hónapot, hogy tényleg trendforduló történt tavaly májusban, vagy csak egy véletlen megugrás volt néhány hónapban.

Továbbra is azt mondom, térjünk vissza a témára valamikor idén kora ősszel.

pimpalini 2012.03.10. 18:47:11

@desw:

Logikátlan és elfogult vagy.

1. Az akkori helyzet nem hasonlítható kormányzati szempontból a mostanihoz. Itt 2/3 van, ott jóval kisebb volt a kormány háttere, ráadásul az is koalícióban.

2. A Fidesz még nem veszített annyit a támogatottságából, mint az akkori kormány.

3. Egy népszavazásba, vagy kettőbe, tizenötbe, akárhányba nem fog belebukni ez a kormány, mint ahogy a gyurcsány-kormány sem abba bukott bele.

4. Jellemzően éretlen vagy, mikor azokat idiótázod le, akik másképp gondolkodnak, mint te. Ilyenért mondjuk műveletlenebb, és/vagy büszkébb körökben fogkiverés és gyomros jár, de van aki rugós kést nyom a bordáid közé, s izgulhatsz, hogy a penge kiugrik-e a helyéről...
Műveltebb körökben csak szépen ott hagynak az udvariatlan hülyeségeiddel, vitázz csak magaddal.

5. A gyurcsány-kormány kártékonysága nehezen mérhető. A 300 forintok nem jelentettek éppen anyagi világvégét az orvoshoz járóknak, de meg sem váltották a világot (anyagilag elenyésző összeg az ellopott pénzekhez képest). Ráadásul nem elsősorban a 300 forintokról szólt a történet (mint ahogy demagóg módon ezt beállították), hanem az egész eü-reformról, ami kórházak privatizálásával és bezárásával járt, s jóval nagyobb terheket rótt volna az emberekre.

monanarchia · http://kretenvilag.blog.hu/ 2012.03.10. 18:49:06

@desw:

ez mennyire igaz. a szélsőségek eddig a történelem során soha nem vezettek semmi jóra. egy fasisztoid berendezkedésű országban pedig semmi kedvem élni.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 18:49:33

@Zabalint:

"De te erre nem vagy képes, egy percre sem voltál hajlandó kimászni a seggükből. Az a baj, egy messiástól várod a csodát, és még ha néha elgondolkodsz is, hogy hogyan kellene működnie a dolgoknak ahhoz, hogy jó legyen, ha választanod kell, hogy ezen módon működjenek a dolgok, bárki is csinálja, vagy a messiásod csinálja, de teljesen máshogy, akkor utóbbit választod."

Miért tennék ilyesmiket?

Mariann19 2012.03.10. 18:50:24

@auth.gabor: Ugy tűnik, lehangoló tapasztalataid vannak egyes emberek pálfordulásai miatt, amit őszintén sajnálok.Ezeknek az embreknek a korábbi megnyilvánulásaikat ismerned kellett ahhoz, hogy megváltoztatott véleményüket felismerhesd.Ezek az emberek valóban szélkakasok, mert nincs alap ideológiájuk, amelyek mentén kialakítják állásfoglalásaikat. Látszólagos a tudásuk és gondolatiságuk, ezért nem is sorolom az eszes, értékelő, szellemileg kiemelkedőek közé. Ezért kár ezzel az embercsoporttal foglalkozni, szinvonaluk at a félműveltekéhez hasonlítom.Azonban nagyon sok kiváló ember létezik, akik tisztán és világosan képesek folyamatában értékelni a társadalmi és politikai jelenségeket, a probléma az, hogy ennek egyenlőre nem látható a társadalmi hozadéka és nem is remélhető.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 18:54:02

@rikitiki:

"A másik - azt gondolni, hogy Gyurcsány eltávolítása indított el változásokat, nem fedi a valóságot. Ezt már korábban megvitattuk - Gyurcsány indította ela változásokat még jóval 2008 előtt. Ebből a szempontból a logika hibás."

Hát nem tudom. Én semmiféle változást nem érzékeltem akkoriban. Bajnai lépte meg az igazán fenntarthatatlan rendszerek korrekcióját, Gyurcsány erre már nem lett volna képes.

"A fentiek miatt pedig erkölcstelen.
(Kevésbé durva megfogalmazásban, a demagógia kiszolgálása semmilyen szempontból sem szerencsés)

Reálpolitikailag is szerencsétlen dolog volt, figyeld csak meg mekkora bukás lesz a tandíj miatt ez. Elég egyszerű lesz a 2014-es kampány az ellenzéknek, csak be kell játszani néhány antitandíjas Orbán videót."

Én optimista vagyok. Bízom benne, hogy csak tanultak valamit a szavazópolgárok az elmúlt évekből.

pimpalini 2012.03.10. 18:55:15

@van-itt-ész:

Simán meg lesz nekik a 200 000 aláíró. Elég sok helyen gyűjtenek. Szóval lesz itt népszavazás, bár igazából mindegy milyen eredménnyel.
Nem fogja magát összetojni a kormány az eredménytől.

Egy a baj: az lmp sajnos elrontotta. ŰUgyanis lehetőséget adott a gyurcsányi köröknek, hogy egy kalap alá vegyék a dk-val őket. A dk meg ügyesen meglovagolja a "spontán elégedetlenkedő mozgalmakat", s a választásokid szép lassan, fokozatosan az élükre áll. Ne féljen senki: lesz itt pénz. Még ellenzékből is elérik majd, hogy mindenhonnét gyurcsány arca vigyorogjon 2014-ben.
Az lmp meg... nos... tartalékszdsz, pótszdsz, pincsikutya, vagy a kutyát casóváló farok szerepét fogja betölteni. Az L és M betűk elég egy nagy N fog kerülni (gy.k. nem). S megint ott fogunk állni, mint 2010-ben.
Pontosabban rosszabb helyzetben leszünk.

rikitiki 2012.03.10. 18:56:08

A Fidesz, és Orbán támogatottsága most nagyjából megegyezik a Gyurcsány kormány hasonló időszakával (2008 eleje).

A Fidesz sokkal nagyobb támogatottságvesztést szenvedett el, mint Gyurcsány, mert sokkal nagyobb támogatottsággal indult, de sikerült beérnie az elutasítottság terén.

Lásd ténytár blog összehasonlító elemzése.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 18:57:00

@desw:

"Tehát akkor ha az LMP-s népszavazás sikerrel jár, Orbánnak takarodnia kell?
Nos?"

Lehetett volna olyan kérdéseket feltenni, amit biztosan megszavaz a nép, és akkor bizony nehéz helyzetbe kerültek volna Orbánék.

Jelen kérdések azonban szerintem kicsit erélytelenek, és szerintem nem is számíthatnak egyöntetű támogatásra.

Nem reprezentatív az online szavazás, de szerintem ütős az eredménye.

pimpalini 2012.03.10. 18:58:03

@Moszkvaország:

Unalmas. Unalmas vagy. Mesélnél már arról, hogy mi is a fasizmus? Aztán megmagyaráznád azt mit jelent a fasisztoid? Megmondanád azt is, hogy milyen országra gondolsz, mikor fasisztoid országot emlegetsz? A jövőbe látsz (Fico Szlovákiája?)?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 18:59:12

@high up!:

"Aki meg elmegy, és az idióták idióta kérdéseire még válaszol is, az maga is egy IDIÓTA!
Az idiótákat legalizáló idióta!"

Nem vagy egy nagy demokrata, az fix!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:00:41

@dr. pretender:

"ez a poszt a "szociális" népszavazás negyedik évfordulóján egészen elkeserítő :((((
hol van a gerincetek? legalább ilyenkor befognátok a szátokat..."

Iróniának szántam

pimpalini 2012.03.10. 19:03:34

@Kivlov:

Annál azért veszélyesebbek, minthogy kiscserkésznek nézhetnénk őket.
Lelkesek, s helyenként még eszük is van. Szemben mondjuk a dk első vonalával, meg az egész mszp-vel.

A gondom nekem az velük kapcsolatban, hogy nem hiszem el azt, amit magukról állítanak. Sajnos nem hiszem el, hogy lehet más a politika.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:03:50

@desw:

"Ahogy a kommentekből látom, ez nem a te napod, bogancs! "

Nézd a szavazások eredményét. Kicsit több van belőle, mint kommentből, és szerintem nagyon ütős!

Szóval az eddigi egyik legnagyobb dobásunknak tartom ezt a posztot. Irónikus demagógiával győztük le a demagógiát. :)

monanarchia · http://kretenvilag.blog.hu/ 2012.03.10. 19:03:53

@pimpalini:

jól van, látom megérkezett az ügyeletes Jobbikos. menj kurucra.

rikitiki 2012.03.10. 19:04:01

@bogancs:
A trendforduló 2006, legkésőbb 2007 volt, amíg le nem mondott, Gyurcsány kb. 4%-os hiánycsökkentést csinált. Bajnai utána még kb. 4%-ot.

A folyamatokban 2008-ban semmilyen változás nem állt be, mert a trend már 2006-ban megfordult - épp az volt a politikai gond, hogy a kampány után azonnal hátraarc jött, és kiigazítás.

Orbánékkal most éppen az a baj, hogy nem lesz fordulat, marad az unortodoxia, ami eddig 4%-kal rontotta a hiányt.

Sem a demokrácia, sem az ország, sem a politikai kultúra 'fejlődését' nem szolgálja, ha nem a racionális meggyőződésünk szerint szavazunk, hanem pártpreferenciánk szerint.
Így soha nem lesz sem vizitdíj, sem tandíj, sem szociális kiadáscsökkentés, mert mindig jöhet az ellenfél és meglovagolhatja a populista válaszlehetőséget.

Az LMP számára a Fidesz (és tevőlegesen te) engedted ki azt a szellemet, amit most kifogásolsz rajtuk.

Ez az, ami hiteltelen - neked szabad demagóg szavazatot leadnod, de az LMP-nek ezt felrovod.

Ez nem elvszerű gondolkodás.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:05:17

@Orbán a magyar nép ópiuma!:

"Na, a nívótlan blog már megint böffentett egy párat. Hihetetlen, hogy a modern világ miket és kiket képes kitermelni magából…"

Mi a konkrét problémád?

svanu 2012.03.10. 19:08:08

@bogancs:
Mégis mit győztél le konkrétan? Milyen demagógiát? Most őszintént ki volt demagóg amit le kellett győzni? Az LMP? Merthogy?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:08:25

@rikitiki:

"Ez az, ami hiteltelen - neked szabad demagóg szavazatot leadnod, de az LMP-nek ezt felrovod.

Ez nem elvszerű gondolkodás."

Nem értelek pontosan. Akkor te most mit gondolsz az LMP kérdéseiről?

desw 2012.03.10. 19:08:33

@pimpalini:

"Logikátlan és elfogult vagy."

Te meg lazán mellébeszélsz!

"1. Az akkori helyzet nem hasonlítható kormányzati szempontból a mostanihoz. Itt 2/3 van, ott jóval kisebb volt a kormány háttere, ráadásul az is koalícióban."

Bocs, de 2008-ban a Fidesz úgy állította be a népszavazást, mint előrehozott választást. Tehát a kérdésem még mindig az: ha sikeres lesz az LMP-s népszavazás, takarodnia kell-e Orbánnak?

"2. A Fidesz még nem veszített annyit a támogatottságából, mint az akkori kormány."

Kuytát nem érdekli, nem ez a kérdésem!

"3. Egy népszavazásba, vagy kettőbe, tizenötbe, akárhányba nem fog belebukni ez a kormány, mint ahogy a gyurcsány-kormány sem abba bukott bele."

Akkor miért szavaztak az emberek (pl.: bogancs is) pártszimpátia alapján? Csak nem azért, amiért ki akarod verni a fogamat?

"4. Jellemzően éretlen vagy, mikor azokat idiótázod le, akik másképp gondolkodnak, mint te. "

Tiszteletben tartom mindenkinek a véleményét, és nem bogancs és a többiek igen-jével van bajom, hanem azzal, hogy párt(un)szimpátia alapján mondott/mondtak igent. Érted a különbséget? Ha azt mondta volna bogancs, hogy azért szavazott igennel, mert szerinte a tandíj, vizitdíj... hülyeség és igazságtalan, nincs semmi gond.

Tehát továbbra is fenntartom, hogy aki akkor pártszimpátia alapján szavazott, az éretlen a demokráciára.

"Ilyenért mondjuk műveletlenebb, és/vagy büszkébb körökben fogkiverés és gyomros jár, de van aki rugós kést nyom a bordáid közé, s izgulhatsz, hogy a penge kiugrik-e a helyéről...
Műveltebb körökben csak szépen ott hagynak az udvariatlan hülyeségeiddel, vitázz csak magaddal."

Ha szövegértési problémáid vannak, lécci ne az én fogaimat veresd má' ki.

"5. A gyurcsány-kormány kártékonysága nehezen mérhető."

Azért a Fidesz is ütyködik serényen!

"A 300 forintok nem jelentettek éppen anyagi világvégét az orvoshoz járóknak, de meg sem váltották a világot"

Ez senki sem állította. Viszont valami végre megmozdult volna ebben a híg fostengerben.

"Ráadásul nem elsősorban a 300 forintokról szólt a történet (mint ahogy demagóg módon ezt beállították), hanem az egész eü-reformról, ami kórházak privatizálásával és bezárásával járt, s jóval nagyobb terheket rótt volna az emberekre."

A kérdések mik voltak?

exypsilon 2012.03.10. 19:10:30

Négy igen - nem négy nem! Nagyjából egyetértek a cikkben leírtakkal, de a válasz pont az ellenkező kell, hogy legyen:

1. Igen, EGYETÉRTEK azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 260 nap legyen. 260 nap okés. Annak ebben az országban nincs értelme, hogy addig kapjál segélyt, amíg nem találsz munkát - akkor mi motiválná a sok lusta disznót? (ha nemet mondasz, nem változik semmi, marad a 90 napos éhbér)
2. Igen, EGYETÉRTEK azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni. Ha normális a munkáltatód, akkor nem fog visszaélni a szabadságokkal, ha meg paraszt, akkor meg mindegy mi van a törvényben - megtalálja a módját, hogy kiszúrjon veled. (itt is ha nemet mondasz, marad a mostani állapot (75% a munkáltató javára))
3. Igen, EGYETÉRTEK azzal, hogy 100 napnál hosszabb próbaidőt munkaviszony esetében ne lehessen kikötni. Nem esetén marad a fél év. Én két hónapot javasolnék - a három hónap para. Bár úgyis érzed, hogy mi a helyzet, és azért lehet sejteni, hogy neked ez bejön vagy sem.
4. Igen, EGYETÉRTEK azzal, hogy a tankötelezettség továbbra is annak a tanévnek a végéig tartson, amelyben az érintett személy a 18. életévét betöltötte. Ha nemet mondasz, akkor marad a 16 év. Legjobb tényleg az lenne, ha szakmáig vinnék a diákot. Még akkor is, ha orvos, vagy más, jó hosszú tanulási időszakot kívánó szakmát választ az illető. Sosem árt, és manapság legtöbben (helyesen) úgyis dolgoznak az egyetem/főiskola, sőt gimi alatt is.

Szóval négy igen. A nemekkel marad az egész ugyanúgy, ahogy volt. És a népszavazásokon sajnos csak eldöntendő kérdések lehetnek.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:11:27

@svanu:

"Most őszintént ki volt demagóg amit le kellett győzni? Az LMP? Merthogy?"

A vizitdíjas és a tandíjas kérdés azért volt demagóg, mert az egészségügy és az oktatás hatékonnyá tételét akadályozta meg rövid távú anyagi érdekek alapján.

Most ugyanez a helyzet. Az LMP kérdéseit azért tartom demagógnak, mert a munkaerőpiac rugalmasságát célzó intézkedéseket akarja visszacsinálni.

De visszakérdezek: Ha szerinted az LMP kérdései nem demagógok, akkor az én azonos témában feltett kérdéseim sem azok szerinted?

desw 2012.03.10. 19:12:24

@bogancs:

Egy IGEN v. NEM válasz elég lesz a kérdésemre. Nos?

vargánya 2012.03.10. 19:14:24

@blur7: "
A tankötelezettség korhatárát ettől függetlenül tovább kellene csökkenteni, akár 10-12 éves korig. Viszont aki akar tanulni, annak részére biztosítson annyi lehetőséget az állam, hogy legalább 18 éves koráig ingyen tanulhasson.
Kötelezettség hiányában talán jobban megbecsülnék a diákok és családjaik ezt az értékes állami/önkormányzati szolgáltatást. Akik pedig nem képesek ezt belátni, azok ne zavarják a tanulni akarókat."
Tökéletesen egyetértek. Meg kell fordítani a jelenlegi érdekeltségi viszonyokat: ne a pedagógusnak kelljen azon erőlködnie, hogy bent tartson az oktatási rendszerben olyanokat, akik abban nem akarnak résztvenni (ha már csak az uralkodó liberális felfogást vesszük alapul, akkor annak szellemében ne akarjuk már a gyerek helyett eldönteni, hogy neki mi a jó. Hozhasson döntést és viselje annak következ- ményeit! A jelenlegi rendszer már kitermelt egy felelőtlen és élősködő mentalitású generációt.) És éppen ők azok , akik miatt (legalábbis a szakközép- és szakiskolákban) szinte lehetetlen a normális tanítás. Ezzel a tanulni akaró gyerekek elől veszik el az esélyt. Ezt sajnos a gyakorlatból tudom.Meg kell tehát fordítani az érdekeltséget - küzdjön és tejesítsen az, aki a rendszerben benn akar maradni! Nehogymár azt higgye, hogy ő gyakorol kegyet azzal, bejön iskolába. Az oktatásban való résvételt tekintse jognak, de egyúttal olyan megtisztelő lehetőségnek is, amely csak az arra méltóaknak jár. Azoknak, akik elfogadják az adott rendszer "játékszabályait". Minden normálisan működő rendszer kilöki magából a normaszegőket. Mért tagadnánk meg ezt a lehetőséget az oktatás rendszerétől (lehetetlen helyzetbe hozva és demoralizálva ezáltal a pedagógusokat, utána meg jön a "tudományos rácsodálkozás', hogy "fásult" meg "kiégett" ...).

rikitiki 2012.03.10. 19:14:40

@bogancs: nem értem, mit tartasz ütősnek a szavazásokon, az eredményen sem, de tekintettel arra, hogy teljesen más válaszlehetőségeket adtál meg, alapból nagyjából ellehetetlenítetted a normális összehasonlítás lehetőségét.

Szándékos volt?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:15:25

@exypsilon:

"a népszavazásokon sajnos csak eldöntendő kérdések lehetnek."

Viszont az eldöntendő kérdéseket lehetne úgy alakítani, ahogy egyéb felmérések (mondjuk az itteni online népszavazás) eredményéből kiderül, tehát hogy mit is akar valójában a nép.

30 napos próbaidőt, következő állásig tartó munkanélküli ellátást, piacképes szakmaszerzésig tartó kötelező közoktatást, vagy éppen munkavállaló általi szabad rendelkezést a szabadságairól. :-))

dr. pretender 2012.03.10. 19:16:19

@bogancs: remélem tudod, hogy a koalíció kb. pont ez eü reformok miatt szakadt, és rohadtul _nem_ Gyurcsány erőltette az eü átalakítását :)
de nem baj, örültetek, mert elértétek, hogy ő menjen, az egészségügy meg rohadjon csak ránk nyugodtan, ki nem szarja le :(

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:16:41

@rikitiki:

"de tekintettel arra, hogy teljesen más válaszlehetőségeket adtál meg, alapból nagyjából ellehetetlenítetted a normális összehasonlítás lehetőségét"

Ezt nem értem. Mindegyik kérdésemnél ott van az LMP által javasolt válaszlehetőség.

rikitiki 2012.03.10. 19:17:12

@bogancs: Mit gondolok az LMP kérdéseiről? Nagyon egyszerű, egyenként megnézem őket, és egyenként eldöntöm egyetértek velük vagy sem.

Függetlenül a pártoktól.

Értem, hogy ezt neked kérdezni kell :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:17:57

@desw:

"Egy IGEN v. NEM válasz elég lesz a kérdésemre. Nos?"

Gondolkodtam rajta, de nem tudok rá válaszolni.

Szerinted?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:18:41

@rikitiki:

"Mit gondolok az LMP kérdéseiről? Nagyon egyszerű, egyenként megnézem őket, és egyenként eldöntöm egyetértek velük vagy sem."

Nade mégis! Igenek, vagy nemek?

Fatman 2012.03.10. 19:19:27

Nagyon idétlen kezdeményezés! Én biztos nem írom majd alá!

1. 260 napos segély: ezzel spec. egyet érték. Aki pl. 10-15 éven át fizeti az adót, annak járnia kellene ennyinek (sőt többnek is), ha bajba kerül! (tudom, hogy a régi szabályok szerint 4 év munka után járt a 270 nap alamizsna)

2. alapszabadság: egy világban, ahol mindenki íróasztalra vágyik egy légkondicionált irodában, elég nehéz elképzelni, hogy egyesek pl. gyárban dolgoznak, és még csak nem is ülő helyzetben. A lényeg, ahová ki akarok lyukadni az az, hogy bizonyos munkahelyeken nem tűnhet el bárki csak úgy, egy hétre, ha úgy tetszik neki, mert esetleg komoly fennakadást tud okozni ezzel a cég életében! (pedig nincs is diplomája). Sőt, olyan vállalatok is vannak, ahol évente egyszer van egy nagy leállás, (jó esetben nyáron), akkor kikapja mindenki a szabiját, a gyártósort pedig megszállják a karbantartó cég emberei. Ha pedig az oviban, nem erre a hónapra teszik az óvónénik a szünetet, akkor a kedves szülőknek főhet a feje! (Tudom, tudom... Kínába az ilyenekkel! Ne aggódjatok, megyegetnek már ...)
3. 100 nap mint próbaidő, mint a kormánynak: ezzel spec. szintén egyetértek. Az emberek 90%-áról az első héten kiderül, hogy érdemes-e velük tovább vesződni? Én már sok újonc betanításában vettem részt, aki két hónap betanítás után nem áll készen a tesztírásra, illetve, az önálló munkára az négy hónap után sem fog. Egyébként pedig az, hogy befogadja-e az új embert a csapat, szintén gyorsan kiderül. Kivétel lehet pl. egy szívsebész, mert nincs minden héten szívátültetés, ahol kiderülhetne, hogy mit is tud, vagy pedig egy kutató, akinek a munkája ugyancsak nem mérhető tonnában, vagy méterben. De az ilyen embereket, nem az utcáról toborozzák, hanem megvan az a hagyományos szamárlétra, amin végig kell menniük.
4. 18 év a suliban: Az elmúlt évtized (vagy talán az unió) legostobább délibábja, hogy bárki számára hasznos lehet az, ha hozzákötözzük az iskolapadhoz azokat, akik nem hajlandóak az oktatásban részt venni! Ha egy gyerek bármilyen okból szembehelyezkedik az oktatással, rosszabb esetben (új módi szerint) szülői támogatással, és ezt a rendszer nem tudja/akarja lekezelni, annak sok, és kínos következménye lehet:
- iskolai erőszak, illetve bűnözés, hiszen annak a sok "szabad időnek" el kell telnie valahogy
- rossz példa: mama NEKI bezzeg soha sincs házija, egész órán mással foglalkozik, NEKI MIÉRT LEHET?
- többiek hátráltatása: erről sokat tudnék mesélni, mert egy nagyon rossz hírű általános iskolába jártam, ahol pl. a harmadik-negyedik padban már semmit sem lehetett hallani a tanár magyarázatából, az "alapzaj" miatt. Akit esetleg érdekelt volna, az sem hallott semmit.
Összefoglalva: Ha nem tudod részvételre bírni el kell engedni! Ezt hívják úgy, hogy KÖZÉRDEK!

F.

vargánya 2012.03.10. 19:21:19

@pimpalini: "
Ma, mivel minden ember tanköteles 18 éves koráig, egyszerűen nem lehet kirúgni azt a diákot, aki nem akar tanulni. Nem lehet. Mert valahová járnia kell.
Így gyakorlatilag egy osztálynyi tanuló jár rosszul 3-4 18 éve túlkoros rendetlenkedő miatt. Ez jó? Jó az az állapot, ahol a tanulni kiívánó gyerek nem tud órán odafigyelni azok miatt, akik NEM AKARNAK tanulni, csak és kimondottan rendet zavarni?"
Igen, ez is arra hajaz amit az imént magam is írtam. Csak nem gyakorló kolléga? Mert a többinek fingja nincs mi folyik ma ezekben az iskolákban.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:21:23

@vadfarkatlan:

Egyetértek veled. Csak egy irónia akart lenni a teljes cikk.

rikitiki 2012.03.10. 19:22:36

@bogancs: Az LMP kérdései egy IGEN NEM kérdések. Nagyon nem ugyanaz, ha négyféle lehetőséget adsz meg.
Pl. egyetért-e hogy 260 nap legyen a járadék?

Erre neked 4 lehetőséged van, és nem tudod hogy hogyan szavaz a 2 lehetőség esetén az aki bármelyikre szavaz a 4-ből. Lehet hogy sokallja, lehet hogy kevesli a 260-at. Lehet hogy az is a 260-ra szavaz aki 90-et szeretne, ha csak két lehetősége van, mert nem tudja hogy a jelen állapot micsoda - nem egyszerű komplementer halmazokról van szó...

Ez így nem összehasonlítható, eleve egy kételemű csoportot nem tudsz összehasonlítani korrekt módon egy négyeleművel.

desw 2012.03.10. 19:22:55

@bogancs:

Ha következetes lennél, rávágnád az igent.

Ezt te írtad:

"Én meg azért szavaztam ellene, mert bár önmagában egy előremutató dolog volt, az nem lett volna az, ha Gyurcsány 2010-ig húzza az ország élén.

Szerintem jobb volt ez így. A vizitdíj megszűnése ért annyit, (bár kétségkívül nagy áldozat volt) hogy megindultak a változások az országban."

dr. pretender 2012.03.10. 19:22:56

@bogancs: akkor bocsánatot kérek :(

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:24:50

@desw:

"A "gondolatmankó" itt az volt, hogy akar-e vizitdíjat fizetni -> Gyurcsány takarodj??"

Horn Gábor is ezt mondta, emlékszel?

pimpalini 2012.03.10. 19:27:04

@Moszkvaország:

Te nem kicsit vagy agyatlan...:)
Szomorúan szánalmas szivacsos agyú turbóvöröském, mondd már meg, mi a bánatból döntöd el 3 kommentből, hogy ki jobbikos, ki nem?
Kategorizáld inkább magad, mintsem mást. Tudom, aki nem azt mondja, mint te, az már jobbikos...
Menj, s inkább járd ki az általános iskolát!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:28:33

@Dr. GGG77:

"Nem vállalta be. Csak annyit írt, hogy 2008-ban a vizitdíj ellen szavazott, annak ellenére, hogy egyetértett vele. Csak azért, mert az Orbán azt mondta."

Ne forgasd ki kérlek a szavaimat!

rikitiki 2012.03.10. 19:29:04

A megadott lehetőség közül:

2/3
260 nap (speciel nekem 180 is megfelelne)
próbaidő - 90 a szimpatikus, tehát akkor a 100at választom, ha munkanapra vonatkozik, akkor 60, de olyan nincs

az utolsó kérdésed meg szerintem tényleg hülyeség, a 16 és 18 közül 18, és ez a legfontosabb kérdés mind közül

a szociális népszavazáson Orbán sokat érvelt, hogy Magyarország egyetlen lehetősége a kiművelt emberfőkben rejlik, egyet is értek vele

csak én még mindig egyetértek vele, ő meg nem :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:30:13

@Hkacsa:

"Ha valaki a 3 évesnek tervezett szakképzéses rendszerben végez 17 évesen, akkor 1 évig még nem dolgozhatna, hanem tanulnia kell?"

Hát ez az! Én is ezt mondom! :))

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:31:19

@rikitiki:

Akkor ha jól értem, te is nemmel szavaznál a kérdések többségére? Vagy igennel?

-JzK- 2012.03.10. 19:32:23

Orbán akkor lenne ravasz, hogyha a szabadságos meg a próbaidős kérdést egyszerűen megszavaztatná a parlamentben, így aztán erről nem lenne miért szavazni.
A maradék kettőt meg lehetne úgy kommunikálni, hogy cigányok segélyezéséről, és megvadult kancigányoknak a gyerekeiddel való összezárásáról szól....

ENNYI ;)

monanarchia · http://kretenvilag.blog.hu/ 2012.03.10. 19:33:07

10 millió politikus országa vagyunk.
btw én kiszállnék ebből a sekélyes beszélgetésből, csak azért írok, hogy enyém legyen az utolsó szó!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:33:12

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:

"Nyilván ha eddig a szabadság 2/3-ával rendelkezett a munkavállaló, most ennek töredékével, az eredeti visszaállításának több esélye van, mint még az eredetinél is a munkavállalónak sokkal kedvezőbbnek."

Kérdés, hogy ennek mi az ára?

rikitiki 2012.03.10. 19:35:28

@bogancs: Ezzel továbbra is az a gond, hogy szerinted a nemzet érdekét az szolgálja, ha Gyurcsányt leváltjuk, még rövidtávú kárt okozva is a nemzetnek (hiszen a vizitdíj, tandíj szükséges)

1. ha ezt mindig így tesszük, soha nem lesz vizitdíj és tandíj

2. honnan tudod, hogy Gyurcsánynál jobb lesz Orbán? Míg abban biztos lehetsz, hogy a vizitdíj, tandíj a nemzet érdekét szolgálja.

Utólag egyébként sajnos igazolódni látszik a probléma: egyre kevésbé lehet nem demagóg módon intézni bármit - lásd LMP szavazás, másrészt 2006 után már semmi gond nem volt sem Gyurcsánnyal, sem Bajnaival, mindkettő hatalmas kiigazítást hajtott végre. Ezzel szemben Orbánék rendesen eltérítették a gyorsnaszádot a fenntartható pályáról..

A jelen állás szerint egy morálisan megkérdőjelezhető, a cél szentesíti az eszközt lépéssel sikerült a célt sem elérni, míg a hátrányokat természetesen igen.

Mennem kell, további jó együtt gondolkodást.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:35:31

@canahari:

"megszavazod, hogy a fidesz által kreált mostani szabályok, amik sokkal szigorúbbak ezeknél, érvényben maradjanak. Hadd gratuláljak."

Ne légy demagóg!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:37:20

@asz0089:

"Te már leszerepeltél, életem első blogbejegyzése volt ezen az oldalon, amit elolvastam, de az utolsó is."

Sajnálom, hogy így gondolod.

rikitiki 2012.03.10. 19:37:27

@bogancs: Igennel szavaznék, kivéve a harmadik, a próbaidő.

desw 2012.03.10. 19:38:28

@bogancs:
""A "gondolatmankó" itt az volt, hogy akar-e vizitdíjat fizetni -> Gyurcsány takarodj??"

Horn Gábor is ezt mondta, emlékszel? "

Emlékszem, de Horn ezt a választás éjszakáján mondta félrészegen.

Politológus fórumtárs viszont arról beszélt, hogy nincs azzal semmi gond, ha valaki nem a feltett kérdésre válaszol, hanem pártszimpátia alapján dönt. Nem hitelteleníti ez el az egész népszavazósdit? Ezért mondom én azt, hogy éretlen még a jelenlegi magyar társadalom a demokráciára...

pimpalini 2012.03.10. 19:38:32

@desw:

Hmm... Olvasd vissza magadat. Látom már elfeledted, hogy magas lórol idiótáztad le azokat, akik nem úgy szavaztak, mint te. Jó, oké, nem írtad végig. De aki elkezdni magát a szót, az odagondolja a befejezését is.
Erre vonatkozott a fogkiverés, amit megint szépen félreértettél, mint ahogy nem tudsz olvasni, vagy nem akarsz tudni.
Mivel ugye az elején feltett kérdésedre megadtam a választ.
Kétszer is.
Nem, nem fog belebukni a Fidesz-kormány.
Sőt: még egyszer leírom, hogy te is megértsd: Nem, ettől nem fog megbukni a Fidesz-kormány.
Remélem most már el tudod olvasni, s meg is érted.

Pártszimpátia? Mindenki úgy szavaz, ahogy akar. Ha nem tetszik, akkor lehet tenni egy szívességet.
Ne te mondd már meg ki éretlen és ki nem a demokráciára. Szerintem emg az éretlen a demokráciára, aki egy jól felépített lejárató-rágalmazó hadjáratnak felülve, kettős mércét alkalmazva levált egy miniszterelnököt, ráadásul egy olyan emberre, aki felelős beosztásban, miniszteri poizícióban volt a diktatúra idején.
Tudod: demokrácia vs. diktatúra.
De aki annyira éretlen, hogy inkább az ördög, mintsem egy ember, aki szúrja a szemét, hááát...
S még ő akar kioktatni demokráciából.:)

Mint Lendvai Ildikó, aki cenzorként oktatta az embereket a demokráciáról...):))
Nevetséges. De inkább szánalmas, hogy még mindig itt tartunk.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:38:39

@Moszkvaország:

"egy fasisztoid berendezkedésű országban pedig semmi kedvem élni."

Szerencsére ilyen ország nem is nagyon létezik jelenleg a világon. :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 19:39:17

@Moszkvaország:

Esetleg Magyarország. Bár ez elég valószínűtlennek és hihetetlennek tűnik.

rikitiki 2012.03.10. 19:40:26

@rikitiki: Visszacsatolásként arra, hogy te 4 válaszlehetőséget adtál meg, mindjárt teljesen másként szavaznék...
az utolsónál arra szavaznék hogy piacképes tudással hagyja el, (ami teljes baromság), a próbaidőnél pedig nálad nem szerepel a nem lehet hosszabb kitétel, ami megint más.

Nem véletlen, hogy ennyire kötött a kérdésfeltevés módja népszavazásoknál.

pimpalini 2012.03.10. 19:41:40

desw:

Ezt csak most látom: "ütyködni"...:)

pimpalini 2012.03.10. 19:46:42

@bogancs:

Ezek nem tudnak mást. Ülnek otthon, annak idején megtanulták:
fehér-fekete.
kommunisták-fasiszták.
mi-többiek.
Aki nincs velünk, az ellenünk van.
Az fasiszta.
Ha jobboldali kormány van, "az feudális, soviniszta, rasszista, fasiszta, náci." Bár legtöbbjük a 2. és a 3. szót nem is ismeri, az utolsó kettő jelentését keveri.
A feudális szót meg már az általános iskolában utálta, mivel nem tudta mit jelent. Ezért gyorsan elfelejtette, mert inkáűbb ment ki zászlót lengetni. mintthogy olvasott, tanult volna.:)

S ez rohadtul nem vicces, hanem tragikus. S ezek az emberek (Moszkvaország - már a neve is önmagáért beszél) szavaznak, de rosszabb esetben "csinálják" a demokráciát mindenféle álarc alatt.

Minden településen megfigyelhető ez az embertípus. Az idősebbek még tudják ki kicsoda volt régen. De ahogy megyünk előre az időben, minden elfelejtődik (következmények nélküli ország).
S ez rombolóbb, mint bármekkora adósság, bármekkora munkanélküliség, mert ez a nemzet lelkét gyilkolja meg, a pozitív hozzáállást irtja ki a fejekből, az elmét mérgezi meg.

dvhr 2012.03.10. 19:52:57

Setalgattal a varosban csutortok delutan? hat ne setalgass a varosban csutortok delutan. Setalj csutortok reggel! Esetleg szerda delutan!

desw 2012.03.10. 19:53:11

@pimpalini:

"Hmm... Olvasd vissza magadat.

Visszaolvastam. Ezt írtam:

"Tekintsünk most el attól, hogy szerintem a 2008-as demagóg népszavazással a Fidesz tulképpen visszaélt a demokrácia által biztosított jogokkal, és a PÁRTSZIMPÁTIA alapján szavazók pedig idió... izéé éretlenek. "

"Látom már elfeledted, hogy magas lórol idiótáztad le azokat, akik nem úgy szavaztak, mint te."

Fenntartom a véleményemet: aki egy ilyen kérdésben PÁRTSZIMPÁTIA alapján dönt, az egy seggfej idióta.

"Pártszimpátia? Mindenki úgy szavaz, ahogy akar. Ha nem tetszik, akkor lehet tenni egy szívességet."

Okés! Na látod, ez különbözteti meg a hívőket a gondolkodó választópolgároktól. Neked az számít, hogy KI mondja, nekem meg az, hogy MIT.

Rendkívüli módon utálom Orbánt és ezt a jogászcsűrhét, de sok kérdésben (korkedvezményes és rokkantnyugdíj felülvizsgálata, munkavállalói jogok szűkítése ,..) egyetértek velük, és ha népszavazásra kerülne a sor, e kérdésekben, bizony az eszemre hallgatnék, nem a szívemre.

desw 2012.03.10. 19:55:42

@pimpalini:
"Ezt csak most látom: "ütyködni"...:) "

:)))) Huuu, bazzz. Bocs, nem humánszakos vagyok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.03.10. 19:55:45

A munkanélküli segély tök jó lenne, ha járna, amíg melót nem talál az ember, csak ugye mint tudjuk, elég sokan ingyen fizetésnek tekintik - amíg ez így megy, addig sajnos magunkat szívatjuk a szociális érzékenységgel.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.03.10. 19:56:08

@bogancs: őszintén kérdem, szerinted rendben van az új Munka Törvénykönyve? Szerinted nincsenek így is eléggé kiszolgáltatva az egyszerű alkalmazottak? Hozhatjuk a kelet-ázsiai példát, de lehet ám japán mintára is gazdasági fellendülést hozni, nem csak a kínai módon. Mert ebből, és a Kína felé nyitásról csak a vak nem gondol arra, hogy ez egy nyílt gesztus nekik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.03.10. 19:56:34

@desw: És akkor már nem kell tudni írni? :D

desw 2012.03.10. 19:59:06

@ColT: :)) Jó' van má'! Elpirultam!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 20:01:56

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:

"őszintén kérdem, szerinted rendben van az új Munka Törvénykönyve? Szerinted nincsenek így is eléggé kiszolgáltatva az egyszerű alkalmazottak?"

Van aki igen, van aki nem. Az új MT szerintem nem azokat érinti, akik eddig is ki voltak szolgáltatva (pl. szürkegazdaság), hanem a bebetonozott pozíciójúakat. (közszféra, MÁV, ilyesmi)

Az új MT célja a munkaerőpiac rugalmasságának fokozása, ami elvileg új állásokat teremt. Merthát lehet, hogy kiszolgáltatott az egyszerű alkalmazott, de még kiszolgáltatottabb a munkanélküli, aki összetenné a két kezét, ha kiszolgáltatott alkalmazott lehetne.

Sajnos ez van...

pimpalini 2012.03.10. 20:08:54

@desw:

"Fenntartom a véleményemet: aki egy ilyen kérdésben PÁRTSZIMPÁTIA alapján dönt, az egy seggfej idióta."

Na ezért vagy te éretlen. Ezért van az, hogy te semmivel sem vagy különb azoknál, mint akiket idiótának tartasz. Sőt. Nagyfokú beszűkültség kell ahhoz, hogy ezt valaki leírja.
Emellett pedig a másik véleményének intolerálása. Gondolj csak bele: egy ilyesmi miatt te leidiótázol művelt és értékes embereket, akik (nem tudom te mi/ki vagy) de adott esetben sokat vernek rád mind műveltségben, mind hasznosságban (mindenkinél van okosabb ember).

Rossz a következtetésed: abból, amit idéztél (miszerint semnkinek semmi köze ahhoz, hogy a másik ember kire szavaz) nem következik az, hogy okos-e az, aki azt nézi ki mondja, vagy éppen az, aki azt nézi, hogy mit mondanak.

Amúgy ez megérne egy külön misét.
Mert ugye egy pedofil gyilkosnak nem biztos, hogy elhiszed azt, hogy éppen csak haza akarja kísérni a négyévels Pistikét. Politikában a bizalom, a szavahihetőség alapvető. Ezért lehet csipcsup ügyek miatt megbukni (nyugaton persze). Keleten még akkor sem, ha a kamerák előtt darálsz le 314 db, 84 éves szűzleányt.
Vagyis egy gyurcsánynál igenis nézni kell, ki mondja.
Egy régi állampárti figuránál nézni kell, ki mondja. Elvégre én is tudom bármit mondani. Aztán vagy betartom, vagy nem.

gabocaboy 2012.03.10. 20:10:28

dolgoztam olyan maszeknál, aki 5 napot adott ki egy évben, azt is előre lefixálva, hogy mikor, és levonta azt a hetet a fizetésből. minimálbérre jelentett be, és a betegállományt se fizette ki. vagy güriztünk non stop, vagy nem volt lé. ha mégis nagyon beteg lett az ember, egy pár nap után már telefonon hivott, hogy kapd össze magad, mert kirúglak.

amugy szvsz ez nem egy gyökér ország. imádom.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.03.10. 20:12:21

@bogancs: "elvileg új állásokat teremt"

Igen, ez alapvetően jó. Kár, hogy az itthonni KKV-kat szívatják (lásd EVA), külföldön meg már mindenkit hülyének nézünk, így a kutya se jön már jó szájízzel. Tehát új munkahelyek továbbra sincsenek, viszont aki eddig dolgozott, azt megszopatjuk. A nagyvállalatok, akikről írsz (közszféra, MÁV) pedig annyi emberrel rendelkeztek eddig is, hogy rohadtul nem számított hogy a szabadság 2/3-át a dolgozó dönti el. Sőt, a MÁV-nál ezután se fog különösebben számítani, ezt mozdonyvezetőként mondom. A szerencsétlen kisemberek fognak szívni, mint anyám, akik ha kivennének egy-egy nap szabit ügyintézni, vagy a beteg szüleiket gondozni, nem fognak tudni a gyártósor mellől minimálbér mellett, mert egyszerűen a nyári leállásra fogja kiszórni nekik a cég. Ez a rideg valóság.

pimpalini 2012.03.10. 20:19:29

Egyébként meg vállalom. S magasról teszek azokra, akik emiatt letódiznak.:)

Igen, szavaztam a tandíj ellen - elvből.
Szavaztam a vizitdíj ellen, pedig egyetértettem vele, de az egész eü-reformmal a kórházak bezárásával és privatizálásával, egyszóval a mellben erős szőke lány intézkedéseivel baromira nem.
Sőt. Kóka kimondottan idegesített, hogy a tetves vizitdíj-automaták körüli bizniszből sem tudott kimaradni. Az a kóka, aki annyira üldözte a fekete munkát, hogy csak a saját kertjében nem vette észre. :)

ben2 2012.03.10. 20:20:31

Az LMP népszavazási akciója arra épít, hogy aki nem ért egyet a népszavazási kérdésekkel, az nem nemmel szavaz, hanem otthon marad. Így ugyan érvénytelen lesz a népszavazás, de van esély, hogy az igenek kerülnek többségbe, ami aztán kitűnő muníció a követeléseik legimitásának bizonyítására.
Több probléma is van ezzel:
1. Gyurcsányék a kettős népszavazásról szóló népszavazáskor tettek róla, hogy beleneveljék a népbe: csak az érvényes népszavazás a sikeres népszavazás, minden más csak duma. "A népszavazás elbukott" ezt kommunikálták hónapokon keresztül. (Pont ezért ütött utána olyan nagyot, amikor a szociális népszavazás nemcsak, hogy érvényes lett, de még a szoci szimpatizánsok is igennel szavaztak.)
2. A nem szavazók véleménye egy érvénytelen népszavazástól nem fog megváltozni. Így az egész akció csak egy kommunikációs blöff marad. Aztán lesz nagy meglepi, hogy a giganagy médiafelhajtás után sem változnak a pártpreferenciák, legfeljebb a konstans 20-25%-nyi baloldali szavazótáborban indul be némi átrendeződés.
3. A jobboldali szimpatizánsokban a konstans balos hecckampány és az ország ellen folytatott nemzetközi balliberális lejáratóhadjárat eredményeként komoly frusztráció halmozódott fel. Könnyen meglehet, hogy kapnak az alkalmon és nem csak, hogy érvényes lesz a népszavazás, de a nemek lesznek többségben, mert míg a balosok inkább a pc vagy a tévé előtt anyáznak, a jobbosok megindulnak, hogy végre tevékenyen részt vállaljanak a politikában. Lásd a Bayerék által szervezett jobbos tüntetés meglepő nagysága. Afelől ugyanis senkinek ne legyen kétsége, hogy ha a baloldal ezt a népszavazást a kormányról szóló bizalmi szavazásnak állítja be, akkor a jobbosok is ez alapján fognak szavazni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.03.10. 20:21:15

@bogancs: Hát én sem látom benne, hogy a a közalkalmazottakat érintené. A közszférában nem szoktak csak próbaidőre felvenni embereket.

A szürkegazdaság meg azért szürke, mert nem annyira tartják be a törvényeket. Na most ha az eddigieket nem tartották, akkor ezt se fogják.

Na persze a drasztikusabb módszerek (ellenőrzés) meg nem érdeke a qrmánynak, mert azért hős vezetőink cégeit mégsem lehet megkapargatni...

pimpalini 2012.03.10. 20:21:38

@gabocaboy:

Hát igen.
Meg mikor örülhetsz, hogy dolgozhatsz, de azt is csak feketén. S még ők vannak megsértődve, mikor szerződést akarnál.:)
Az egész ország erről szól.

Steve31 2012.03.10. 20:23:54

Akkor téptétek volna így a szátokat amikor a 300 forintos vizitdíjas népszavazásra gyűjtötték az aláírásokat.

Lassan szivesen fizetnétek 3000-t vagy még többet, de nem lesz kinek,és persze nem lesz aki gyógyítana.

Nem lesz 2000-es tandíj sem. Most persze akinek nem lenne ennyi pénze az nem fogja tudni kifizetni a több szászezres tandíjat kifizetni.
Ja persze nem tandíj lesz csak hozzzájárulás.

Viktor tényleg eltörölte a tandíjat!

Remélen hamarosan viktort törli el valaki a föld szinéről.

pimpalini 2012.03.10. 20:24:09

@ColT:

Meg az ellenőrzés is komolytalan. Ha ismersz valakit és tejelsz, akkor előre telefonálnak, hogy kedden ellenőrzés. Te meg 3 nap alatt papíron szépen rendbe teszel mindent, s ennyi.:)
Azt marasztalják el, akit a kutya sem ismer. Mint a rendőrök az autósokat.
Kivéve persze Bud-ot és Terence-t.:)))))
"Mit csinálsz te a kormányzóságon? Takarítasz?"
"Én vagyok a kormányzó...:"
:D

pimpalini 2012.03.10. 20:26:47

@ben2:

Pontosan.

Azért vannak még itt gondolkodó emberek is.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.03.10. 20:27:40

@pimpalini: Ez már részletkérdés, nyilván ez azért van, amit leírtam, mert a haveri cégek érinthetetlenek.
Amíg ez így van, addig nem változik itt semmi.

pimpalini 2012.03.10. 20:30:02

@bogancs:

"Reméljük igazad lesz! "

Mire gondoltál?:)

Ha a dk-ra, akkor remélem nem lesz igazam. Ha itt még egyszer gyurcsány-kormány lesz, megyek Ugandába. Inkább...:)

pimpalini 2012.03.10. 20:32:32

@Steve31:

Az a baj ezzel, hogy elfeledi azt a nem túl elhanyagolható tényt, miszerint azért maraadt mintegy 34000 főnyi államilag finanszírozott, "ingyenes" hely. Csak néhány felesleges szakot (sajnos nem túl jól) radikálisan megvágtak.
Mert nincs rá szükség. Ezt mutatják a siplomás munkanélküliségi adatok.
Meg a diplomás dolgozók csaposként, krumplisütőként és telemarketingesként.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.10. 20:32:40

@bogancs:
Állításod szerint pontosan ezt tetted a szociális népszavazásnál.

pimpalini 2012.03.10. 20:34:55

@vargánya:

Részben emiatt nem vagyok hajlandó középiskolában tanítani.:) Tehát nem gyakorló kolléga, de el tudom képzelni, sőt, hallottam, hogy ez megy. Sajnos.

desw 2012.03.10. 20:35:43

@pimpalini:

"Emellett pedig a másik véleményének intolerálása."

Nem az igen v. nem kérdésről beszélünk, hanem a döntés menetéről. Teccik érteni? Ha valaki azért szavazott nemmel 2008-ban, mert az a Fidesznek rossz, az is idióta. Azért szavazz és úgy, ahogy akarsz, mert egyetértesz vagy ellenzel valamit. Ne azért, mert a pártodnak az a jó. Érted a különbséget?

"Gondolj csak bele: egy ilyesmi miatt te leidiótázol művelt és értékes embereket, akik (nem tudom te mi/ki vagy) de adott esetben sokat vernek rád mind műveltségben, mind hasznosságban (mindenkinél van okosabb ember)."

Ahogy mondod, ez nagyobb szégyen, ha művelt és okos emberek szavaznak pártszimpátia alapján.

"Rossz a következtetésed: abból, amit idéztél (miszerint semnkinek semmi köze ahhoz, hogy a másik ember kire szavaz) nem következik az, hogy okos-e az, aki azt nézi ki mondja, vagy éppen az, aki azt nézi, hogy mit mondanak."

Sajnálatos módon semmilyen módon nem szűrik a választópolgárokat. Ez hiba!

"Amúgy ez megérne egy külön misét.
Mert ugye egy pedofil gyilkosnak nem biztos, hogy elhiszed azt, hogy éppen csak haza akarja kísérni a négyévels Pistikét."

Itt az volt a kérdés, hogy akarsz-e fizetni vagy sem. De már a kérdés is idióta és demagóg volt, és ezzel lett szépen lejáratva az egész népszavazósdi.

"Politikában a bizalom, a szavahihetőség alapvető.

Akkor Orbán és brigádja már bukott kedves pampalini.

"Vagyis egy gyurcsánynál igenis nézni kell, ki mondja.
Egy régi állampárti figuránál nézni kell, ki mondja."

Huuu, látom ahogy véreznek ki a Fideszes elvtársak...

"Elvégre én is tudom bármit mondani. Aztán vagy betartom, vagy nem."

:))) Addig fog erről szólni a politika, amíg a T. választópolgárok érzelmi alapon döntenek, és nem az eszükre hallgatva. (halkan megjegyzem, erről beszélek fél napja)

Hundoc 2012.03.10. 20:39:49

OMFG!

1. Véleményed nem kicsit elősegítené az ún. megélhetési munkanélküliség kialakulását és a feketemunkát.

2. A munkavállaló által a szabadsága 2/3-a feletti rendelkezés szerintem normális. A maradék 1/3-ot is lehet, hogy az ő kérése alapján adják ki(munkahely és főnök függvénye). De pl.: 3 nap leállás, mert nem jött meg vmilyen anyag időben. Vajon mi jobb ma Mo-n egy melósnak: ha a főnök hazaküldi mínusz 3 napi bérrel vagy kiírja neki fizetett szabinak?

3. A Fidesz féléves javaslata előtt a próbaidő hossza maximum 3 hónap lehetett(max. NEM fix). Hogy az LMP miért max. 100 napot lőtt be a max. 90 helyett, a fene se tudja. De 100 nap vs. 6 hónap nem mindegy.

4. A tankötelezettségi korhatár nem azt jelenti, hogy 18 évesen kib*sszák a suliból. A jelenlegi 5 éves képzéseket alapul véve, ha nem bukdácsol, akkor 19 évesen van egy szakmája. De mivel 18 évesen felnőttkorba lép így alapvető joga eldönteni, hogy szakmát akar és dolgozni vagy éhen dögleni. A kérdésed BS.

pimpalini 2012.03.10. 20:45:39

@desw:

A baj ezzel az, hogy ugyanazt ismétled ,miközben nem fedezed fel, hogy felesleges.
Szerinted ha valakinek nem hisz az ember az érzelmi döntés és nem racionális?
Úgy szoktam tapasztalni a fórumozóknál, hogy a racionalitás is egyoldalúan értelmezett fogalom.:) Mint minden.

Ha az ember megnézte magát a népszavazást, a kérdéseivel, meg amiről valójában szólt (egész eü reform), akkor ez ugye racionális döntés?:) Vagy nem, mert "rosszul szavazott" az illető?:)
Értem ám én...:) Aki leszavazta a vizitdíjat, biztosan pártszimpátiából tette.:)

Nézd: nekem az alapok hiányoznak a baloldallal és a liberálisokkal kapcsolatban. Én alapból nem tekintem őket demokratikusnak. Nem, mert a legfontosabb, kirakatembereik olyanok, amilyenek. S onnét jöttek, ahonnan. Lehet, hogy ez szerinted érzelmi hozzáállás, de szerintem meg racionális.

Aki a diktatúráűban miniszter volt, nem lehet demokrata. Régen szüklettek még olyan emberek, akiknek elvei voltak, s nem érdekei. Így elvből nem válthattak ekkorát. Más kérdés, hogy elértük azt a szintet, amikor ez már nem számít. Csak a pénz.
Széchenyinek még számított. Kossuth-nak is, pedig ő nem volt arisztokrata, nem voltak 1000 holdjai.
Ma a helikopter sem elég, mert a szomszédnak nagyobb van.

Alikam 2012.03.10. 20:49:29

Ma hülye-blog nap van?

Én ha közlöm hogy el akarok menni szabadságra, akkor az esetek 99%-ban elengednek, ha nem, annak nyomós okai vannak.

Mózsi bá (törölt) 2012.03.10. 20:50:45

Ejj-ejj bogibaba. Nagyon huncut ma. Még elhitetni sem tudja az olvasókkal, hogy gondolkodásra képes készülék.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 20:53:54

@Alikam:

Ugye? Én is ezt tapasztalom. És így is lenne a korrekt.

Kicsit ha az ember figyelembe veszi a munkahelyi csúcsidőszakokat, illetve nyáron a kollégák szabadság-elképzelését, simán meg lehet oldani úgy, hogy mindenkinek jól legyen.

Persze vannak olyan műszakos, és folyamatos üzemű munkahelyek, ahol ez nem ilyen egyszerű. Azonban ha jó előre szól az ember, általában ott is megoldható a dolog. Ha valahol nem így van, akkor az a munkaadó rosszindulatán múlik.

Másrészt én még nem láttam olyan nyilvántartást, ahol a munkaadó vezette volna, hogy melyik napról rendelkezett a munkavállaló maga, és melyről a munkaadó. Egy szabadságtömb van és kész.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 20:55:18

@Zabalint:

"Állításod szerint pontosan ezt tetted a szociális népszavazásnál."

Hol? Ezeket csak te adtad a számba.

desw 2012.03.10. 21:12:32

@pimpalini:

Bevallom, 2008-ban nem voltam szavazni, mert egy demagóg baromságnak tartottam az egészet, és biztos voltam a végeredményben. Ha elmentem volna, mindhárom kérdésre nemmel szavaztam volna. És nem azért szavaztam volna nemmel, mert utálom Orbánékat, hanem azért, mert szerintem ez volt a helyes (öngondoskodás és egyéni felelősségvállalás elvét vallomn). Ha most más vinné ugyanezeket a kérdéseket a nép elé, akkor is a vizitdíj, tandíj, mellett szavaznék.

Sőt, a jelenlegi orbáni felsőoktatás átalakítással is részben egyetértek (én máshogy csinálnám, de jobb, mint a régi), pedig utálom Orbánékat.

Nekem azzal van bajom, amit Bogancs írt: Ő tulképpen egyetértett a vizitdíjjal, tandíjjal, de mivel ott volt a csunya gyurcsánybácsi, ezért inkább ellene szavazott. Ez szerintem kreténség, a demokrácia megcsúfolása, főleg egy művelt embertől.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.10. 21:15:22

Mennyire érdektelenek ezek a problémák Magyarország igazi problémáihoz képest. Az első 2 kérdés abszolút súlytalan. Az lesz az eredmény, hogy lesz 10% részvétel és az LMP szétesik. Szerintem.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 21:17:08

@desw:

Protestszavazat.

Sokak szerint erről szól a legtöbb tagállamban az EU parlamenti választás is.

Pedig ott azért jó régi demokráciák is működnek.

Szerintem felesleges ezen kiakadni, leírtam már fentebb a pontos motivációimat.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.03.10. 21:17:47

Pedig ezek a követelések még nem annyira valóságtól elrugaszkodottak.
A 90 nap (,ami most van) irreálisan kevés. 90 nap alatt egy mérnök talál új munkát. A 260 talán egy kicsit tényleg túlzás.

Teljes szabadság megvalósíthatatlan. Pl. egy gyárban évenkénti tervezett leállás van. Olyankor csak a karbantartók dolgoznak. Most akkor tekintsük ezt extra szabadságnak? Azért ez kibaszás a munkáltatóval.
Viszont ők nem is ezt követelik. Az 2/3 teljesen kivitelezhető.

Kell a 100 nap. 1 hónap alatt lószar nem derül ki egy munkavállalóról. Egy hónapig szinte semmit nem lehet tőle elvárni, mert még minden új neki.
Viszont, ha 100 nap alatt nem tudod kideríteni, hogy alkalmas-e, akkor te vagy alkalmatlan.

18 év azért lenne fontos, mert 16 évesen még korlátozottak a jogai, tehát nem tud munkába állni. Nem írhatja alá a szerződést...

És valószínűleg azért, nem érti senki, hogy te ezt iróniának szántad, mert olvastunk már tőled hasonlókat...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.10. 21:22:13

"Teljes szabadság megvalósíthatatlan. Pl. egy gyárban évenkénti tervezett leállás van. Olyankor csak a karbantartók dolgoznak. Most akkor tekintsük ezt extra szabadságnak? Azért ez kibaszás a munkáltatóval.
Viszont ők nem is ezt követelik. Az 2/3 teljesen kivitelezhető."

Ahol kivitelezhető, ott nyilván ki is vitelezik.

Ahol meg nem, ott ugyanolyan kibaszás a 2/3-ad törvénybe foglalása is.

Nzoltan 2012.03.10. 21:27:56

Nem értem miért kell mindent támogatni. A munkanélküliséget meg főleg. Ez az egész rákfenéje.
Ha mindent önerőből kellene létrehozni, sokkal egyszerűbb lenne az élet. A sokkal kevesebb elvonás sokkal kevesebb anyagi problémát okozna. Így meg marad a folyamatos újraosztás. És a pénzek többsége sajnos az arra nem érdemesek kezében köt ki.

Jelenleg a szorgalmasak vérét szívja a lusta többség.

rikitiki 2012.03.10. 21:50:17

@pimpalini: Ezt nehéz kihagyni :)

A legtöbb exMSZMP-s a Fidesz-ben ül. Most éppen leszavazták az újabb ügynöktörvényt.
Elvből meg nehéz nagyobbat váltani, mint a Fidesz, ami librálisból lett keresztény-konzervatív, de leginkább baloldali populista.

Ez a baj, hogy elvek szintjén a szavazók egy része is mélységesen ingoványos talajon áll.

Ennek így ugyanis semmilyen racionalitáshoz nincs köze, csak simán a ballib gyűlölethez.
Nem baj, van olyan is, lehet így is csinálni, de lássuk be a racionálisnak vélt indokaid nagyon gyorsan megbuknak :)

Félre ne érts, semmi bajom, zsigerből gyűlölöd a ballibet, ezt értem.
De ne próbálj racionalitást keríteni köré :)

ayatollah 2012.03.10. 22:06:32

@blur7: a valóságban a szülő sokszor belátási alapon nem a suliba hanem segédmunkába, lopni, vagy kurválkodni küldené a gyereket. ezért kell némi kényszer is.

Makkoshotyka 2012.03.10. 22:12:40

"szakértői alapon szerveződő, pártoktól független, az ország érdekét szem előtt tartó Bajnai-Oszkó-féle kormány"
Ez jó :o)
Ennyire rövid az emberi emlékezet? Még nincs két éve, hogy ez a két haramia itt garázdálkodott....

desw 2012.03.10. 22:13:44

@bogancs:
Ha szerinted ez így rendben van, akkor én kérek elnézést!

Viszont akkor minek ez kínlódás a kérdések körül? Legyen csak az éppen aktuális Gyurcsány takarodj! Orbán takarodj! ...

Továbbá nekem nem fog gondot okozni tükörbe nézni és elszámolni a lelkiismeretemmel. Bár gondolom téged se visel meg lelkileg, hogy néhány évvel ezelőtt pont az ellenkezőjéért harcoltál. Végülis csak a megfelelő ideológiát kell köré kreálni, nem olyan nagy gond ez egy kiművelt főnek.

Ja, továbbá még mindig várom a konkrét igen v. nem válaszodat, hogy LMP-s siker esetén Orbánnak mennie kell-e.

ayatollah 2012.03.10. 22:14:10

@pimpalini: és a kórházak mostani csődbevitelével, és ilyenformán megszüntetésével/összevonásával/privatizálásával egyetértesz?

ayatollah 2012.03.10. 22:17:01

Basszus 24 találatot adott ki a króm a "gyurcsány" szócskára itt a kommentfolyamon (egy hsz.-t kerestem) olyan témában amihez köze nincs. :)

Egy ilyen senki ember, mint GY. (főleg manapság) hogy tud ekkora hatással lenni?! Bennünk lehet a baj...

ayatollah 2012.03.10. 22:19:03

@ben2: annyi elvtárs nincs már az országban mint azt te hiszed, szerencsére.

ayatollah 2012.03.10. 22:23:24

@ben2: "Afelől ugyanis senkinek ne legyen kétsége, hogy ha a baloldal ezt a népszavazást a kormányról szóló bizalmi szavazásnak állítja be, akkor a jobbosok is ez alapján fognak szavazni."

Ezzel kimondtad, hogy a 'jobbosok' effektíve potenciális nemzetárulók, ha lehet őket úgy befolyásolni, hogy saját népük megnyomorítását támogassák...

ayatollah 2012.03.10. 22:26:20

@Steve31: "Remélen hamarosan viktort törli el valaki a föld szinéről."

Beszarás, én sem nézem semmibe a törpét, de amilyen centralizáció van ezeknél, ha ez a fasz kiesne, komolyan veszélybe kerülne az ország működőképessége. Ennyire nyomorékok, hogy erre nem gondolnak, hogy mi van ha Orbánt meg Simiscskát elviszi a kolera egyazon nap, itt áll majd a teljes állami és gazdasági gépezet tanácstalanul. Félelmetes...

ayatollah 2012.03.10. 22:29:48

@pimpalini: ha neked most annyival jobb, akkor valami nagy elvtárs lehetsz. nekem semmivel nem lett jobb az életem, és akiket ismerek, a legtöbbnek szintén nem. pedig mind azt hittük gyurcsánynál már csak jobb lehet. nem lett.

desw 2012.03.10. 22:35:46

@ayatollah:
"ha neked most annyival jobb, akkor valami nagy elvtárs lehetsz. "

Nekem is volt ismerősöm, aki kizárólag azért szavazott a Fideszre, mert akkor jött neki a zsíros, seggmeresztő titkárnői állas. Ezzel igazából nem is lenne gond, csak legalább ne gyártsanak köré átlátszó ideológiát, hogy most akkor milyen fasza és ügyes a jelenlegi kormány.

ayatollah 2012.03.10. 22:36:19

@Makkoshotyka: az semmi. vannak több százezren akik a most itt garázdálkodó rablóhordákat (ez persze részben azonos a korábbival) se veszik észre, sőt mennek védeni őket. na erre varjál gombot...

pimpalini 2012.03.10. 22:39:58

@rikitiki:

Nem a ballibbel van bajom, pontosabban nem a baloldali elvekkel, meg nem is a klasszikus liberalizmussal (más kérdés a gazdasági része), hanem azokkal a szarjankókkal, akik Magyarországon kisajátították mindkettőt. Akik számára kb. annyi a liberalizmus, hogy minden fasiszta, amire ők azt mondják.

Majd ha lesz egy valódi baloldali párt, amelyben nem a régi elvtársak ülnek, akkor talán elfogadom őket.

ayatollah 2012.03.10. 22:40:44

@desw: na ja akkor én is tuti azokra szavaznék, és beleröhögnék az egészbe :)

pimpalini 2012.03.10. 22:41:23

@ayatollah:

Ez kicsit olyan, mint amikor kimész meccsre, ha nyer egy csapat, de átkozod őket, ha éppen kikap. Ki kell várni, hogy ismét nyerésbe jöjjön. Ez a baj nálunk többek között, hogy senki sem akar a jövőbe fektetni, mindenki mindent most akar. S a gond az, hogy legfőképp az elit ilyen mentalitású.

pimpalini 2012.03.10. 22:42:28

@ayatollah:

Nem vagyok tájékozott ebben a témában. Amennyiben konkrét bezárásokról van szó, akkor azzal sem értek egyet.

ayatollah 2012.03.10. 22:45:49

@pimpalini: "Akik számára kb. annyi a liberalizmus, hogy minden fasiszta, amire ők azt mondják."

Tökéletes jellemzés. Ráadásul egyik sem képes liberális módon viselkedni, de mégcsak szimplán toleránsnak lenni sem.

Viszont ugyanez 1:1 igaz az orbánistákra, akiknek mindenki kommunista aki nem követi a vezér napi útmutatásait, tök függetlenül attól, hogy amúgy hány száz valódi (ex)kommunista van orbán körében.

tisztelet minden oldalra a kivételeknek

pimpalini 2012.03.10. 22:46:14

@desw:

Pontosan értem amiről írsz. MEgértem, hogy ez számodra aggasztó fejlemény.

Viszont én el tudom képzelni azt, hogyvalaki így tegyen, mert Magyarországon a politika bizonyos politikusok szerint csak és kizárólag a népszerűség hajhászásáról szól. S ezért képesek bármit beáldozni, bármit hazudni, számukra semmi sem szent. Így el tudom fogadni, hogy bizonyos honpolgár egy ilyen esetben is azt nézze, hogy azzal az a banda, akik beterjesztették, pontosan mit is nyernek, s ennek a "győzelemnek" mi lesz a következménye.

rikitiki 2012.03.10. 22:47:16

@pimpalini: semmi baj, van olyan hogy kognitív disszonancia.

Példákra is szükség van :)

pimpalini 2012.03.10. 22:49:18

@ayatollah:

Igen, egyébként sok ex-mszmp-s vana Fideszben. Nem számoltam mennyi, de van.
Ez 2002 egyenes következménye. Viktor nyerni akart. A "mocsár" meg túlélni. A két érdek találkozott egymással.
Nem jó, de még mindig jobb, mint a másik oldal.

Valóban, van a kormánypártiak között is olyan csőlátású és szűk látókörű, mint a turbólibsik. De hát ez már csak egy ilyen üzem. Mindenhová kellenek szurkolók is.
Engem jobban idegesít az, hogy a liberális oldalon éveken keresztül ezető politikusok játszották az óvodást, s ők nézték hülyének a nagyérdeműt. Sokszor sikerrel.

ayatollah 2012.03.10. 22:49:59

@pimpalini: hát rengeteg kórház megy egyenesen a csőd felé, főleg vidéken. ezeket már nem lehet államosítani, mert tovább vinné fölfele az áht hiányt, tehát megszüntetés vagy privatizáció. én az elsőt tippelem mert kórházüzemeltetésre nem hiszem hogy bárki is maszek vállakozna, még elvtársak se.

pimpalini 2012.03.10. 22:50:07

@ayatollah:

Igen, egyébként sok ex-mszmp-s vana Fideszben. Nem számoltam mennyi, de van.
Ez 2002 egyenes következménye. Viktor nyerni akart. A "mocsár" meg túlélni. A két érdek találkozott egymással.
Nem jó, de még mindig jobb, mint a másik oldal.

Valóban, van a kormánypártiak között is olyan csőlátású és szűk látókörű, mint a turbólibsik. De hát ez már csak egy ilyen üzem. Mindenhová kellenek szurkolók is.
Engem jobban idegesít az, hogy a liberális oldalon éveken keresztül ezető politikusok játszották az óvodást, s ők nézték hülyének a nagyérdeműt. Sokszor sikerrel.

ayatollah 2012.03.10. 22:51:14

...nézzük a jó oldalát, kisebb lesz az orvos/nővérhiány :)

pimpalini 2012.03.10. 22:53:32

@ayatollah:

Tehát állami döntéssel még egyet sem zártak be. Értem.

Szóval lehet, hogy zárnak be kórházakat. Rendben, majd ha tényleg úgy lesz, akkor tiltakozni fogok. Mint ahogy akkor, mikor a mi mszp-s ogy-i képviselőnk nem tudta elérni, hogy a pár éve felújított városik kórházunkat ne zűrjáűk be.

ayatollah 2012.03.10. 23:00:22

@pimpalini: minél kevesebben esnek áldozatul a Nagy Néphülyítő Programnak, aminek a Magyarországon politikának nevezett szekértáboros sárdobáláson kívül szerves része a kereskedelmi média (fuck RTL!), és az ún. 'szórakoztatóipar' is, annál jobb.

minél többen tanulnak nyelvet és szakadnak ki kicsit ebből a 'mocsár'-ból annál jobb.

eszembe jut a nagyszerű Bikini dal: "kizárom magam a mából, ebből a tolakodó buta világból, kizárom magamat végre, ne jusson minden az Ördög kezére" :)

ayatollah 2012.03.10. 23:03:33

@pimpalini: ez a trükk hogy nem felsőbb utasításra zárnak be/vonnak össze kórházakat, hanem egyre kevesebb pénzt adnak nekik (plusz erre fel még sok kórházban szar is a gazdálkodás, ill. keményen megy a kilambadázás) így rákényszerülnek hogy maguk ill. a fenntartójuk lépje ezt meg. tehát nincs szervezett leépítés, lesz viszont szervezetlen összeomlás.

ayatollah 2012.03.10. 23:07:52

@pimpalini: ...amúgy nem tudom, hogy állami döntéssel zártak-e már be vagy sem. az állam kezében nem sok kórház van amennyire én tudom, szóval a papírmunka alacsonyabb szinten fog megtörténni, azt hiszem.

pimpalini 2012.03.10. 23:14:16

@ayatollah:

Igazából Ágnesék konkrétan bezárattak kormányzati döntéssel kórházakat. Pl. zirci, várpalotai, lipótmező (okés, nem kórház). Pontosabban Várpalotán elfekvő maradt, de minden ment Veszprémbe.

Amúgy ezeket nyilván nem látja a nagyérdemű, mármint amiket leírtál. Sajnos.

Persze ha látná, akkor sem lehetne a sumákságok ellen túl sokat tenni.

Ez Magyarország, ahol a maffiózót lelövő embert 12 évre csukják, ráadásul olyan helyre, ahol egy cellában van a maffiózó bűntársaival. Jog? Igazságszolgáltatás? Ugyan már...

Orbán a magyar nép ópiuma! 2012.03.11. 01:04:27

@bogancs:
Az, hogy állandóan hülyeségeket kérdezel!

ayatollah 2012.03.11. 01:12:28

@pimpalini: ez van, sajnos. amíg még vannak páran akik látják ezt, még nincs veszve minden...

blur7 2012.03.11. 07:17:27

@ayatollah: Ezekben sajnos igazad van. Azért is gondolom, hogy a szociális juttatások iskolalátogatáshoz kötésével lehetne ösztönözni őket (amint már csinálják is egy ideje).
Volt pár ilyen rossz családi hátterű osztálytársam. A társadalom érdeke is az lenne, hogy iskolában legyenek ÉS tanuljanak, addig se bűnöznek. Viszont sokuk nagy mértékben zavarta az órák rendjét. Nekem is jogom lett volna a minőségi oktatáshoz, de az ordibáló osztálytársaim miatt a tanárok sokszor szóhoz se nagyon jutottak. Szóval van a zavaró viselkedésnek az a mértéke, amelynél már azt mondom, hogy ki kell tiltani őket az iskolából (magántanulóként még befejezhetik elvileg, bár pont náluk nem nagyon működne ez a rendszer se).
Az én problémám úgy oldódott meg, hogy végül elmenekültem az iskolából. De nincs mindenkinek lehetősége erre. Ne a terrorizálókhoz kelljen már alkalmazkodnunk!

biohouse 2012.03.11. 07:57:09

Én meg ezt a kérdést várom már régóta feltenni: Egyetért-e azzal, hogy a vállalkozásokat magántőkéből működtessék Magyarországon?
Nem esetén, szépen vegyül elő a komódból a pirosnyakkendőket, és elkezdhetjük ezt az idióta kommunista kérdésfelvetést.
Én nem értem a szerzőt, ha minden kérdésre nem a válasza, akkor minek dobjunk ki x milliárdot népszavazósdira? Mert egy csinos nő áll ott? Akkor neked a farkad fontosabb, mint az ország sorsa. Nincs is ezzel semmi baj, én is így vagyok vele, de akkor minek ez a cikk?

midnight coder 2012.03.11. 08:12:34

Ez az egész népszavazósdi engem kb. arra emlékeztet, hogy akartok-e ingyen sört ?

Igazából azzal kellene szembenézni, hogy a magyar munkavállaló így is versenyképtelen. Nem annyira mint az európai, de a kicsi kínai mellett esélye sincs labdába rúgni. Lásd Nokia. Mivel szabad piac van, arra kell felkészülni, hogy az életszínvonal a kicsi kínai melós és a kicsi európai melós közt ki fog egyenlítődni. És az az ország fogja nagyon megszívni, aki ezt nem tudja vagy akarja tudomásul venni. Európa a tartalékai felélésével ideig-óráig fékezni tudja ezt, de nincs már messze az összeomlás.

AzHofi 2012.03.11. 08:12:45

Tudnám, hogy minek a paródiája ez a blog.

Dr. Bélus___ 2012.03.11. 08:19:37

Szép kis demagóg írás. Vegyük sorra!
1. Álláskeresési járadék örökkön örökké ámen.
- Hát ez remek. És ha soha többé nem talál állást, mert mondjuk 8 általánosa van és kurvákat futtat, akkor 40 évig fizetjük? És ha fizetjük, azt is meg kéne mondani, h miből!
2. Munkáltató 2/3-1/3 szabi.
- Na ez érdekes kérdés, érintett vagyok (BTW, most nem 50-50% az arány?), minden évben a gyárleállás idején megyünk nyaralni, mert asszony akkor szabad. Ha nem akarsz olyan cégeket tönkretenni, mint a Richter, akkor jó lesz ha a demagógiádat hagyod.
(Ja és légyszi, a tanárok is akkor vehessék már ki a szabijukat, amikor akarják!)
3. 100 napot vagy kevesebbet?
- Hülye vagy öcsém, nyilván kevesebbet szeretnék! Meg ingyen sört!
4. 18 éves tankötelezettség.
- Na ha ezt visszahozzák remélem, hogy egy két kis túlkorossal összehozza az élet a gyerekeid. Hátha azok kiverik majd a családodból a libsi hülyeséget.

kirsten 2012.03.11. 09:03:01

@desw: Sajnos 2010-től nagyon rossz irányba változtak az ország dolgai a kedves vezető és bandája jóvoltából.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.03.11. 09:03:23

@bogancs: Néhány pontatlanság és tudatlanságból származó tévhit járja át a blogot, sajnos a lakosság jogi ismeretei nem megfelelőek.
1) A közszférára nem vonatkozik a Munka Törvénykönyve. A közszférára ágazati törvények vonatkoznak, a közalkalmazotti törvény, a kormánytisztviselői törvény és a hszt ( ide tartoznak a fegyveresek lásd katona, rendőr, adónyomozó stb. )
Pl. a kormánytisztviselőre vonatkozó szabályok közül néhány : Nincs béralku, csak bértábla. Ezt mindenki maga döntse el, jó-e vagy nem. Továbbá bizalomvesztés esetén a kormánytisztviselő elbocsájtható. A bizalomvesztés nincs definiálva, bármi szolgálhatja alapját, de indokolni kell ( korábban a kormány több ezer embert indokolás nélkül bocsájtott el ).
Az emberek fejében élő sztereotípia nem reális.

2) Álláskeresési járadékra egy iskolából kibukott ex-tanuló nem jogosult. Jogosultsághoz legálisan bejelentett munkaviszony szükséges, a béred egy részét ugyanis a munkaerőpiaci alapba fizeted kötelezően, tehát megvásárolod magadnak ezt a jogot. Aki nem vásárolja meg, az nem kap semmit. Mehet isten hírével. Az Orbán-kabinet lecsökkentette a járadék hosszát és maximális összegét,de természetesen a bért terhelő levonás egy forinttal nem csökkent. Itt szolgáltatás lerontás történt, azonos árért.
Érdekesség, hogy ez lett Európa legrövidebb biztosítási alapú állami járadékszolgáltatása. Aki ennek örül, az örüljön neki.

3) Tankötelezettség leszámítása. A kormányzati háttéranyagból kiderül hogy a cél egyértelműen a takarékosság. Nem az a rendelkezés célja, hogy a diákok 16 évesen választhassanak,hanem az, hogy rábírják őket tömegesen az oktatási rendszerből való kilépésre ezt követően a tanárokat lehet leépíteni. A várt megtakarítás 10 milliárdos tétel.
Kérdés, mi lesz ezekkel a fiatalokkal. Szerintem munkanélküliek lesznek. Nem fognak felvenni 16-17 éves fiatalt, akinek papírja van arról hogy nem akart tanulni. Ilyen selejtet nem fognak alkalmazni. Felvesznek helyette diákmunkást, töredékbérét ( diákmunkás a legolcsóbb foglalkoztatási forma, egy az iskolarendszerből kilőtt fiatal versenyképtelen lesz emiatt ).

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 09:07:46

@Dr. Bélus___:

"Szép kis demagóg írás."

Ez volt a cél. Ha megfigyeled a szavazások eredményét, az LMP-s demagógiát legyőztük még nagyobb demagógiával.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 09:10:00

@ciceró:

"A közszférára nem vonatkozik a Munka Törvénykönyve. "

Az a baj, hogy ez nem érződik ki az LMP kérdéseiből sem. Egyébként köszönöm a pontosítást, ezt valóban nem tudtam.

Nem volt még szerencsém a közszférához.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 09:11:41

@ciceró:

"korábban a kormány több ezer embert indokolás nélkül bocsájtott el "

Lehet, hogy azért, mert maximum az lehetett volna az indoklás, hogy "nincs szükség a munkádra. Sohasem volt és nem is lesz."

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 09:15:53

@ciceró:

"Mehet isten hírével. Az Orbán-kabinet lecsökkentette a járadék hosszát és maximális összegét,de természetesen a bért terhelő levonás egy forinttal nem csökkent. Itt szolgáltatás lerontás történt, azonos árért.
Érdekesség, hogy ez lett Európa legrövidebb biztosítási alapú állami járadékszolgáltatása. Aki ennek örül, az örüljön neki."

No azért ez pontosításra szorul: Korábban 9 hónapig járt a munkanélküli segély, méghozzá úgy, hogy 3 hónapig a korábbi bét 60%-a, utána hat hónapig a minimálbér 60%-a (tehát szinte nulla).

Ezt úgy változtatta a Fidesz, hogy az első 3 hónapban megemelte a juttatás összegét (havonta a korábbi bér 90-80-70%-át), és a minimálbéres hat hónapot hagyta el.

Tehát a három hónap alatt majdhogynem több pénz kap a munkanélküli, mint korábban a 9 hónap alatt.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 09:20:22

@ciceró:

"Kérdés, mi lesz ezekkel a fiatalokkal. Szerintem munkanélküliek lesznek. Nem fognak felvenni 16-17 éves fiatalt, akinek papírja van arról hogy nem akart tanulni. Ilyen selejtet nem fognak alkalmazni."

Kérdés, hogy ezeken segít-e az, ha 18 éves korukig ülnek az iskolában? Szerintem nem. De legalább a pénzt is elköltöttük...

Csak egy példa: Kecskeméten a Knorr-Bremse 1milliárd forintos állami támogatással 100 munkahelyes beruházást hajtott véget.

Az általad említett 10 milliárd megtakarításból 1000 munkahely jöhet létre, ha nem. És minden évben...

Így is lehet ezt szemlélni.

Ugyanakkor ha megnézed az én kérdésemre adott válaszok eredményeit, a többség arra szavazna, hogy piacképes szakma megszerzéséig tartson a tankötelezettség, és a 18 évnél még a 16 évre is többen szavaztak..

Gábork 2012.03.11. 09:34:08

Na jo. NEm olvastam a kommenteket, sajnalom, lusta vagyok. Nem is kommentelnek, csak idegesit ez a fajta naivitas.
Allaskeresesi jaradek addig, amig munkat nem talal az illeto. Egy nagy turot! Szerintetek hany ember keresne igazabol munkat ahelyett, hogy otthon ulne es varna a postat a munkanelkulisegellyel? Apu-anyu munkanelkulin, nagyszulok rokkantsagin, minden gyerek utan szocpol, plusz lakastamogatas, es szepen hatra lehet dolni, majd a tobbi f@sz eltart minket.
Aztan. Miert ne lehetne a szabadsagom legalabb 2/3-at akkor kivenni, amikor en akarom? 100% lenne az igazi, de elismerem, ez is naivitas. Kotelezni kell minden munkaadot, hogy igazitsa a szabadsagolast a munkavallalo igenyeihez, legalabb 2/3 aranyban.
Aztan. Hol el a kedves poszt iro, hogy a 100 nap tul hosszu probaido??? Jeleznem, hogy a romlott Nyugaton egy koszos McDoba is fel ev (6 honap!!!) a probaido, es ha nincsenek teljesen megelegedve, adnak meg 3 honap probaidot, aztan kirugnak.
Aztan. LMP kerdes is hulye, Nivo kerdese is hulye. Egyesek a 18. evukben is max 4 altalanosnal jarnak, tehat felesleges volt legalabb 6-8 ev iskolaztatas, ugyanakkor legalabb egy erettsegi kotelezo kene hogy legyen, bar tudom, hogy sz@rt sem er. Piackepes diploma meg mi a francot jelent? Legyen mindenki bank-manager? Vagy kommunikacios-tv-ben ulos nagyokos? Vagy kozgazdasz? NEm kellenek tanarok? NEm kellenek muveszek? Nem kellenek ovodapedagogusok, kutatok, regeszek, stb? NEm az lenne az ertelmes, hogy ne vegyenek fel minden evben nyolcvanezer szinhaztorteneszt (peldaul), ha az orszagnak max ketto kell?
Na ennyi, megint nem kommentelek par evig, lehet szidni, trollkodni es trollnak hivni.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 09:40:59

@Gábork:

Teljesen igazad van! Én is valahogy így gondolom.

Valószínűleg elkerülte a figyelmedet, hogy a cikk egy irónia akart lenni (a címkék közt jeleztem). De azért már a környezetvédelmis cikknél is leeshetett volna.

Tehát a cikk csattanója valami olyasmi akart lenni, hogy legyőzni az LMP-s demagógiát egy még nagyobb demagógiával.

És ha megnézed az én kérdéseimre adott válaszokat, láthatod, hogy sikerült is. Az LMP kérdéseiben szereplő számok a fasorban sincsenek.

Ilyen szemüvegben olvasd végig még egyszer a posztot kérlek! Szerintem nagyon ütős. :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 09:42:16

@bogancs:

környezetvédelmis szavazásnál (bocs)

midnight coder 2012.03.11. 09:46:11

@ciceró: Szerinted, ha a lumpenproletár 18 éves koráig dekkol az általánosban akkor vajon mi lesz ha kikerül onnan ? Agysebész ? Persze, kisbaltával... És vajon hány gyerek tanulását lehetetleníti el addig amíg ott dekkol ?

Ez egy jó irányba tett lépés volt - csak kevés. Ahhoz, hogy az iskolának tekintélye legyen, Pl. az is kellene, hogy ha kirúgják a gyereket annak következménye legyen, Pl. a kedves szülő kereshessen neki másik iskolát. És hogy ne nézzenek el mindent a gyereknek csak azért, hogy meglegyen a fejkvóta. Ezek azok az antiliberális intézkedések amikkel el lehetne érni, hogy úgy 10-15 év múlva - esetleg - már kerüljenek ki nagyobb számban versenyképes diákok az iskolapadból.

Gábork 2012.03.11. 09:49:05

@bogancs: OKe, lehet hogy reggel van, es az ejjel aktiv nappal alvo gyerek, plusz a kave hianya eltompitott, es csak annyit fogtam fel, hogy ez mekkora hulyeseg. Mea culpa. Raadasul megszegtem a fogadalmam es megint kommentelek.
BAr az ironiat nem mindig tudom szetvalasztani a cikkedben. Utolso bekezdesek pl.
Jelenlegi partokra nem szavaznek, igaz, semmi ironia (nekem). Partoktol fuggetlen valaki tudna kirangatni minket a kakibol, igaz, nem ironia (nekem). NA de Bajnai-Oszko??? Remelem ez ironia volt...!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 09:55:28

@Gábork:

Szerintem már adtam elég mankót a poszt értelmezéséhez.

Nekem a citált mondat egy az egyben irónia.

Nem hiszek láthatatlan, megfoghatatlan szakértői kormányokban. Mint ahogy abban sem, hogy az ilyen az ország érdekét képviselné, míg a pártok csak a saját érdeküket.. Hülyeség!

De ha ez megnyugtat, a Bajnai-kormányt is iróniának szántam.

baloo112 2012.03.11. 10:08:26

kokis kézzel ülünk az asztalnál és csak nem jönnek. hát hülyék ezek? Nem látják milyen jó irányba mennek a dolgok?
Végre hiteles, nem hazudozós politikusok, iszonyatosan csökkenő államadósság, megvédett stabil nyugdíjak, ingyenes oktatás, újranyitott szárnyvonalak, oligarchák a börtönökben, a lobbi végre nem ír törvényeket (csak amin a nevük véletlenül rajtamarad), a múltat feltártuk teljesen (ügynöktörvény).
Nincs itt szükség változásra, az egész rendszer úgy jó ahogy van, élén a tisztesség megtestesítőjével a makulátlan Dr. Smitt Pállal....

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 10:13:39

@baloo112:

Ha ezzel most sikerült könnyíteni magadon, akkor örülök! :))

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.03.11. 10:28:11

@midnight coder: A lumpenpolgáron azt sem segít ha 16 évesen kerül ki az iskolából. Így sem, úgy sem lesz belőle semmi jó eséllyel.
Ami megtakarítás így keletkezik, annak jó részét elviszi a segélyezése, mert hát azt is az állam finanszírozza. Majd jó lesz közmunkásnak, aki minimálbért sem kap és elmegy árkot takarítani meg bozótot irtani.

Ez egy álprobléma. Ami haszna lesz, hogy totálisan érdektelen fiatalok nem az iskolapadban hanem közmunkán vagy az utcán fognak ülni. Nem az iskolában verik össze a társaikat, hanem majd az utcán. Ez a lumpenkérdést nem oldja meg, más színtérre helyezi át őket.

De a kérdésre nem válaszoltál te sem, sem a bloggazda. Miért alkalmazzak minimálbérért egy iskolából kibukott selejtet, miközben olcsóbban tudok értelmes munkaerőt alkalmazni diákszövetkezen keresztül. Semmi indokom nincs hogy a 17 éves selejtet alkalmazzam.

Arról pedig nincs szó hogy a szakmunkásképzés 16 éves korig tartson. Amiről itt szó van és törvényerőre emelkedett az az, hogy a diák dönthet ( meg gondolom a képző intézmény is ) ha 16 évesen takarodjon onnan.

Ezekkel az emberekből ugyanúgy nem lesz semmi, mint egyébként. Ez egy kényelmi döntés amitől pluszban pénzt várnak megtakarítani. A többi bla-bla, döm-dö-döm baromság. Életszerűtlen érvek és nevetséges indokolások.

noreg 2012.03.11. 10:30:21

@pimpalini: evvel mindenki jól járna'

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.03.11. 10:33:27

@bogancs:
Szerintem a 2/3 szinte mindenhol megoldható, de mondj egy másik számot, amit te reálisabbnak tartasz.

@midnight coder:
Tudod, hogy mire nem gondoltak? Amikor kidobsz valakit az iskolából 16 évesen, akkor azt nem tudod alkalmazni, mert a jog szerint még nem írhatja alá a munkaszerződést.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.03.11. 10:44:08

@bogancs: Téged megvezettek. A mostani rendszetben max 78 ezret kaphatsz, ha előtte havi 15 milliót is kerestél akkor is. Mert ugyan valóban a bér 90/80/70%-át kapod, ez itt a Rodolfo szabály de természetesen van egy felső plafon. Ez idén 78 ezer forint.

www.hrportal.hu/index.phtml?page=allaskereso_tamogatas_kulator

Korábban a maximum amivel indultál az a minimálbér 120%-a volt, onnan csökkent le. Ez az utolsó évben még érvényben volt, az 93 600 Ft.

Mondom, a Fidesz Rodolfo trükkjeivel szépen átveri a lakosságot. Ugyanaz a módszer mint a közmunkánál. Ott a 24 ezres rendelkezésre állásit hasonlították össze a 47 ezerrel miközben a 47 ezer az magasabb összegről csökkent le. Ezt a trükköt is levezették már.

De természetesen a jogi analfabéta lakosság, aki annyira hinni akar a politikai elitnek, elhiszi ezt is.

Összefoglalva: Kevesebb időszakra kevesebb pénz jár. De a levonás ugyanakkora.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.03.11. 10:48:34

@bogancs: A pénzt így is, úgy is elköltöd. A megtakarítások nagy részét elviszik a más területeken kifizetett segélyek. Nem tudom mi a megoldás, de legyen, 16 évesen rúgják ki a selejtet. Legyen így.
Csak ne gondoljuk hogy ezeket a fiatalokat alkalmazni fogják vagy hogy ezzel a kérdés megoldódik. Nem fog megoldódni. Sőt. Még ez a minimális szervezettség is eltűnik az életükből.

De pénzt valamennyit meg lehet takarítani. Ez igaz. Kérdés, hogy mi kerül hosszú távon többe. Ezt én nem tudom eldönteni, nem vagyok szociológus szakember.

dr. pretender 2012.03.11. 11:46:26

@pimpalini: de, állami döntéssel lesz 15-16 intézményben "funkcióváltás" - ami azt jelenti, hogy rehabilitációs, illetve krónikus ápolási intézményként fognak tovább működni (mint aktív ellátást nyújtó kórház tehát megszűnik a lakosság számára). egyébként ezzel semmi gond, sok ilyen kellene még. a gond ott van, hogy amikor Molnár Lajos csinálta ugyanezt, akkor ő minimum genocídiumot követett el...

dr. pretender 2012.03.11. 11:49:28

@pimpalini: És Zircen van kórház, csak az is funkciót váltott (krónikus ellátás).

dr. pretender 2012.03.11. 11:56:26

@bogancs: akkor státuszt szüntetett volna meg (=átszervezés), és az nem indoklás nélküli elbocsátás!

+"Ezt úgy változtatta a Fidesz, hogy az első 3 hónapban megemelte a juttatás összegét (havonta a korábbi bér 90-80-70%-át), és a minimálbéres hat hónapot hagyta el."

a munkanélküli segélyes eszmefuttatásod szintén arról tanúskodik, hogy nem vagy tisztában a helyzettel, a hőn szeretett fidesz-kormány ugyanis 3 hónapban és NAPI maximum összegben limitálta az ellátást (a régi minimálbér szerint ez bruttó 2600 ft/nap volt, most nem tudom pontosan mennyi), azaz kurvára nem járt jól az sem, aki rohadt sokat adózott eddig.
bogáncs! amihez nem értesz, arról miért osztod az észt???

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.11. 12:05:34

@bogancs:
Pártszimpátia alapján szavaztál, ahelyett, hogy a kérdésekre válaszoltál volna. Segítek, az hogy el akartad zavarni a kormányt ezen kérdések megválaszolásával, az pontosan ezt jelenti.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.11. 12:07:01

@bogancs:
Ezt van képed leírni, miután te voltál az aki a demagógiára szavaztál 2008-ban?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.11. 12:08:13

@bogancs:
És ha minimálbért kapott alapból? Gondolkozz mielőtt ilyen hatalmas hülyeségeket leírsz!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.11. 12:11:20

@bogancs:
"Kérdés, hogy ezeken segít-e az, ha 18 éves korukig ülnek az iskolában? Szerintem nem. De legalább a pénzt is elköltöttük..."

Gondolom nem olvastad a kormány tervezetét ezzel kapcsolatban.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 13:50:40

@ciceró: @dr. pretender:

"Mert ugyan valóban a bér 90/80/70%-át kapod"

Sőt, még ez sem igaz! Megnéztem a linket, és 3 hónapig csak a 60% jár, de max. havi 78ezres plafonnal.

Való igaz, itt az emlékeimben csalatkoznom kellett, kb. fél évvel ezelőtti újsághíreknél leragadtam.

Szerencsére nem kell napi szinten benne lennem a témában, de ezzel mellélőttem, ez tény.

Tulajdonképpen népszavazást kellene tartani a járadék havi összegéről is, hiszen a napok száma, hogy meddig kapod, semmit sem jelent.

Tegyük fel, hogy nyer a népszavazás, hogy 260 napig járjon a segély. Simán megteheti a kormány, hogy oké, akkor amit eddig 90 napra kaptak, azt széthúzzuk 260 napra....

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 13:53:45

@Zabalint:

"Ezt van képed leírni, miután te voltál az aki a demagógiára szavaztál 2008-ban?"

IGEN, VAN!

2008-ban a Fidesz tette fel a kérdéseket, akiről tudtuk, hogy demagógiára hajlamos.

Most viszont az LMP, aki azzal indított, hogy lehet más a politika.

Különben meg szavazzon igennel az LMP kérdésére az, aki Orbán távozását kívánja. Engem nem zavar a dolog.

Mindenki úgy szavaz, ahogy akar! Ezt el kell fogadni, ezt egy igazi demokrata elfogadja szó nélkül.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 13:54:47

@Zabalint:

"Gondolom nem olvastad a kormány tervezetét ezzel kapcsolatban."

Hát nem. Eléggé mérsékelten érdekel a dolog, az az igazság.

rikitiki 2012.03.11. 14:24:43

Egy igazi demokrata a nemzet érdekének megfelelően szavaz egy népszavazáson, és nem a demagógia szerint. Lásd Svájc.

Egy igazi demokrata tudja, hogy amennyiben az országgyűlési választásokon kell leszavazni valakit, akkor ott teszi, és nem máshol.

Egy igazi demokrata másként kezeli azt a helyzetet, amikor még élnek a demokratikus elhetőségek, és másként kezel egy olyan helyzetet, amikor már népszavazásra sincs demokratikus lehetőség, csak azért, mert az LMP még 'időben ' benyújtott néhány olyan kérdést, ami átment az előző rendszeren, mert az új rendszerben már erre sem lenne lehetőség.

Egy igazi demokrata nem szavazza le demagógiával az egyik kormányt, majd védi ellenkező előjelű demagógiával a másik kormányt, amely folyamatosan megvonja a demokratikus kritika lehetőségeit.

Semmi baj nem lenne, ha nem vallottad volna be, hogy a demagógiára szavaztál, amikor le akartad váltani egy népszavazáson Gyurcsányt (aki, mint mondtam, évi 3%-kal csökkentette éppen akkor a hiányt)

ezek után demagógiával élned ellenkező előjellel álszent és képmutató, és természetesen logikailag csak az egyik lépésed lehet demokratikus (ha már ezzel érvelsz) - vagy akkor nem voltál demokratikus, vagy most nem vagy az.
Érdekes módon mindkét esetben, ellenkező előjelű demagógiával ugyanazt a pártoldalt támogatod.

Amely pártoldal, akkor ellenzett mindent, amikor 3%-kal csökkent évente a hiány, és most ő maga 4%-kal növelte.

Gratulálok a nemzet érdekében végzett "demokratikus" és demagóg cselekvéseidhez.

Mint mondtam, nincsen semmi gond sem egyik se másik népszavazáshoz viszonyulásoddal.

A kettő együtt viszont szembemegy egymással.

Pragmatikusan szemlélve pedig a nemzet érdeke ellen való, mert most sokkal nagyobb a hiány, rosszabb a dinamikája, és a demokráciát is leépítették.

Egy igazi demokrata pontosan tudja mi a szerepe a hatalmi ágak szétválasztásának, a szekularizációnak, a népszavazás intézményének (annak korlátozásának) és pl. ellenkező oldalon a visszamenőleges törvénykezésnek.

Egy igazi demokrata nem vált a demagógiáján előjelet, a pártjának helyzetétől függően, lévén hogy egy demokrata eleve nem demagóg. Te pedig kétszer, pártosan elfogultan.

Gratulálok.

Nincs ezzel baj, szabad, csak egy pillanatig se hidd hogy ennek bármi köze van a demokratasághoz.

Gyurcsány ugyanolyan kevés támogatottsággal rendelkezett 2008-ban mint most Orbán.
Most egyébként a lakosság 85%-a szerint rossz irányba megy az ország.

Egy demokratában mégsem merül fel, hogy idő előtt le kellene váltani, meg kellene dönteni az Orbán-kormányt.

Romboljon még két évig nyugodtan az Orbán kormány a porcelánboltban, akkor is ha ez nem a nemzet érdeke. Mert megválasztották.

Így gondolja egy demokrata.

Te ne tetszelegjél ebben a szerepben, mert sajnos hiteltelen vagy, mint demokrata a fentiek tükrében.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 14:40:30

@rikitiki:

Hát mit mondjak. Elég érdekesen látod a dolgokat.

Szerintem az a demokrata, aki mindig elmegy a szavazófülkébe, amikor népszavazás, vagy választás van, és az a demokrata, aki elfogadja a többség akaratát.

Te egy kicsit összemixeled a demokrácia és a demagógia fogalmát.

Minden demokráciában van demagógia. És ezek egymást nem kizáró tényezők. Persze szerencsésebb, ha egy politikai élet mentes a demagógiától, de ilyen szerintem sehol sincs.

Úgy is mondhatnám, hogy van tökéletes demokrácia és nem tökéletes demokrácia. De mindkettő demokrácia. És megkockáztatom, a tökéletes demokráciában is van demagógia.

Csak egy példa Angliából: Hogy is volt az a sztori az iraki tömegpusztító fegyverekről, ami alapján megtámadták Szaddam Huszeinéket?

Most akkor Tony Brair demokrata, vagy sem? Demagóg, vagy sem?

dr. pretender 2012.03.11. 15:11:46

@bogancs: igen, mi is ezt írtuk. a napi 2600 Ft = havi 78 ezer. bruttó! az összeg most kicsit változott a minimálbér-emelés miatt.
és a 90 nap pedig MAXIMUM. Ehhez az kell, hogy a megelőző 5 évben legyen legalább 900 nap (!!!) munkaviszonyod. 10 nap munkaviszony = 1 nap munkanélküli segély.
és ez 2011 szeptembere óta van így, szóval kb fél éve.
értem, hogy ebben a posztban ez most félig off, de elegánsan elsiklasz azért a téma felett. mit gondolsz erről nagylelkű rendszerről, bogáncs?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 15:35:28

@dr. pretender:

Miért? 10 nap munka után hány nap segélyt tartanál jogosnak?

rikitiki 2012.03.11. 15:40:14

@bogancs: Félreérthető voltam...nem kívántam összemosni.

H. L. Mencken humorista definíciója szerint a demagóg
„valaki, aki olyan tanokat hirdet, amikről tudja, hogy hamisak, olyan embereknek, akikről tudja, hogy idióták.”

Külön választom.

1. Demagóg módon szavaztál 4 éve.

Most, a hasonló demagógiát elítéled. (Még nagyobb demagógiával, mint írod)
Az LMP-től nem ezt vártad. Hát, ezt hiteltelen számonkérned, valamint írtam, hogy a helyzet sem ugyanolyan, hanem rosszabb.

2. Másik kérdés a demokrata kérdése. A demokrata nem kívánja idő előtt, akár a nemzet érdekére hivatkozva sem - elküldeni azt a kormányt amely meg lett választva.
Úgy, hogy ezzel az eszközzel az egyik párt felé elfogultan élek, az még kevésbé demokrata.

Adjuk meg a demokráciában az ellenfelünknek is, a másik oldalnak is, a többi választónak is hogy éljen a megválasztás jogával, hogy megvalósíthassa politikai elképzeléseit.

Ha ő vizitdíjat akar, akkor azt (ne azért szavazzam le, mert az ellenfelem nem tetszik).

Ha ő 180 napos segélyt akar, akkor azt, ne azért szavazzam le, mert most hirtelen ezt már demagógiának érzem.

Az pedig végképp nem demokrata hozzáállás, hogy azt gondolom, az én IGEN szavazatom a nemzet érdekét képviseli, a másik IGEN szavazat 4 év múlva nem , sőt, demagógia.

Nem értem, hogy nem látod hogy ez öngól, kurva nagy, amiből nem lehet hitelvesztés nélkül kikerülni.

(Mások ezt úgy fogalmazzák meg, hogy droid, lehet úgy jobban érthető, mint ahogy én a demokrata szellemiségével érvelek - azért egyébként, mert szerinted ez így demokrata viselkedés volt - én pusztán ezt vitatom, hiszen nem, ahogy logikailag is kizárja egymást a két döntésed, nem érvelhetsz két ellenkező döntés mellett ugyanazzal a logikával. Pártszimpátia szerint szemléled a demagógiát - ez maga a demagógia.

„valaki, aki olyan tanokat hirdet, amikről tudja, hogy hamisak, olyan embereknek, akikről tudja, hogy idióták.”

érzésem szerint a demokrata, tudatosan nem lehet demagóg, a démosz akarata akkor érvényesülhet szabadon, ha nem tévesztjük meg. Persze nem azonos fogalmak, nem zárja ki szemantikailag egyik a másikat, én mégis úgy vélem, a szűken vett demokrata viselkedésébe nem fér bele a választó megtévesztése és hülyének nézése.

Röviden:
4 éve, racionálisan és tudatosan a szerinted a nemzet érdekét nem szolgáló konkrét rövidtávú döntést hoztál, pártos érdekből. Mert szerinted a te pártod a nemzet érdekében fog később cselekedni, míg a másik (a választók által megválasztott) nem.

Hogy ezt te hogyan tudod összeegyeztetni, akár a demokratasággal, akár a nem demagógiával, azt nem tudom.

rikitiki 2012.03.11. 15:44:51

@bogancs: Nem Tony Blairről van szó, hanem rólad, és arról, mennyire hiteles a te szádból bárkin is számonkérni a demagógiát, vagy a demokrataságot.

A Tony Blair példát alkalmazva - arra a kérdésre, hogy hasznos-e a vizitdíj, te azt válaszoltad nem, holott úgy gondolod igen, azért hogy a gaz Gyurcsány Husszeinnel leszámolhass, akár egy ilyen nem igaz szavazás árán is.

Mint mondtam, ebből te nem tudsz jól kijönni, bárhogy is csavarod.

Innentől sajnos Tony Blair-t sem kritizálhatod morális felsőbbrendűséggel, mert más kérdésben, a céljaid elérése érdekében, hasonló manipulációval, demagógiával éltél.

Ez a gond, a hitelvesztés.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 15:56:52

@rikitiki:

„valaki, aki olyan tanokat hirdet, amikről tudja, hogy hamisak, olyan embereknek, akikről tudja, hogy idióták.”

Ez tényleg csak viccnek jó. Ahol az idióták sokan vannak, ott sosem lesz demokrácia.

"1. Demagóg módon szavaztál 4 éve.

Most, a hasonló demagógiát elítéled. (Még nagyobb demagógiával, mint írod)"

Mondjuk az egy érdekes kérdés lett volna négy éve is, hogy Ön mekkora vizitdíjat akar fizetni? 0-át, 300-at, 1000-et, vagy 5000-et.

Én nem érzem demagógiának a protestszavazatot. Mert én négy éve egy protestszavazatot adtam le. Mint ahogy véleményem szerint a 3millió igennel szavazók többsége is így járt el.

"Az LMP-től nem ezt vártad. Hát, ezt hiteltelen számonkérned, "

Ugyanakkor a számonkérés a személyemtől függetlenül jogos. Nemde? Valahogy nagyon áttértünk az én személyemre a konkrét ügyről. Simán behazudhattam volna, hogy én négy éve is nemmel szavaztam. A leányzó fekvése most akkor is ugyanaz lenne. Persze ha csak nem az én személyemen akarsz rugózni.

"2. Másik kérdés a demokrata kérdése. A demokrata nem kívánja idő előtt, akár a nemzet érdekére hivatkozva sem - elküldeni azt a kormányt amely meg lett választva."

Szerintem kívánni kívánhatja, és ennek hangot is adhat. A lényeg, hogy demokráciában erre nincs eszköze. Azon lehetne esetleg vitatkozni, hogy egy népszavazás lehet-e eszköze arra a népnek, hogy kifejezze a kormánnyal szembeni bizalmának elvesztését.

Maga Horn Gábor (SZDSZ ügyvivő) mondta azt a 2008-as szavazás eredménye után, hogy "Nem azt mondták Feri! Azt mondták, hogy menj a picsába!"

De egy kérdésem is lenne: Szerinted demagógia az LMP mostani 4 kérdése, vagy sem? Mert ha igen, akkor nem értem, miért véded. Ha meg nem, akkor azt nem értem, hogy miért állítod párhuzamba 2008-cal?

Ezenfelül: Ha egy népszavazási kérdést totális demagógiával tesznek fel, akkor arra szerintem nem feltétlenül az a demokrata válasz, hogy a konkrét kérdést szakmai szempontból ítélem meg, hanem olyan szempontból, ahogy azt a kérdésfeltevő feltette.

dr. pretender 2012.03.11. 16:02:20

@bogancs: hehe, a szokásos bogáncs-taktika: nem válaszolsz, de visszakérdezel.
persze, meg lehet így is közelíteni, de akkor miért maximáljuk az összeget és a napot? hm?
csak mert ez a rendszer nem kifejezetten a jövedelmek kifehérítését ösztönzi... a te mániád is az, hogy aki adózik, az kapjon vissza belőle. akkor itt miért maximáljuk a járadékot egy nevetségesen alacsony összegben? havi 55 ezer forint annak is, aki korábban éveken keresztül ennek a többszörösét fizette be havonta az államnak? ez nevetséges.
szóval? TE mit gondolsz?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 16:04:17

@rikitiki:

"Innentől sajnos Tony Blair-t sem kritizálhatod morális felsőbbrendűséggel, mert más kérdésben, a céljaid elérése érdekében, hasonló manipulációval, demagógiával éltél.

Ez a gond, a hitelvesztés."

Nincs nekem semmilyen morális felsőbbrendűség érzésem. Ugyanolyan gyarló vagyok, mint bárki más. Én inkább a részedről érzek ilyesmit.

Ugyanakkor a hitelvesztés témában sem értek veled egyet. Gyurcsány hitelét vesztette az Őszödi hazugságbeszéddel, illetve az azt megelőző kétéves tevékenységének lelepleződésével. Utána mégis hitelesnek gondolod a hiánycsökkentő tevékenységét.

Most akkor hogy is van? Miért akarsz mindenáron engem hitelteleníteni? Én nem árulok zsákbamacskát, elmondtam, mikor mit szavaztam és miért. Nem érzek ebben demagógiát, egy sima protestszavazat volt.

Visszamennék egy kicsit 2004-re. Akkor a kettős állampolgárságra igennel szavaztam (Gyurcsány ellen), a kórházprivatizáció tiltására pedig nemmel (Gyurcsány mellett). Tehát szakmai szempontok alapján döntöttem, mert akkor még megvolt a szememben Gyurcsány hitelessége.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 16:05:43

@dr. pretender:

"akkor itt miért maximáljuk a járadékot egy nevetségesen alacsony összegben? havi 55 ezer forint annak is, aki korábban éveken keresztül ennek a többszörösét fizette be havonta az államnak? ez nevetséges.
szóval? TE mit gondolsz?"

Azt gondolom, hogy azért maximalizálják alacsonyan, bármily nevetséges is, mert az államnak szimplán NINCS PÉNZE.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 16:08:31

@dr. pretender:

"hehe, a szokásos bogáncs-taktika: nem válaszolsz, de visszakérdezel"

Muszáj tisztázni, hogy miről beszélünk, nem? Különben is te tértél át a témára, hogy nevetséges, hogy 10 nap munka után csak 1 nap segélyjogosultság jár.

dr. pretender 2012.03.11. 16:11:21

@bogancs: aha. én meg azt gondolom, hogy az állam egy valóban véges összeget úgy költ el, hogy PRIORIZÁL.
most nem akarok belemenni a gumicsont egykulcsosadó-vitába és hasonlókba, de el lehet gondolkodni, hogy akkor így a számok alapján vajon mi is a fontos ennek a kormánynak. meg kell nézni: mire van pénz és mire nincs. NMHH meg lovas stratégia az igen, munkanélküli segély az nem. na többek között ez az, amitől felfordul a gyomrom.

dr. pretender 2012.03.11. 16:12:22

@bogancs: nem kifejezetten a 10/1 váltószámra gondoltam, hanem en bloc az egész rendszerre. speciel a max. 90 nap jobban felháborít...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 16:16:18

@dr. pretender:

"én meg azt gondolom, hogy az állam egy valóban véges összeget úgy költ el, hogy PRIORIZÁL."

És ezt NAGYON HELYESEN teszi. Az állam nem kizárólag egy szociális pénztár. Persze kell, hogy legyen egy szociális keret is, de azon túl, vagy a mellett még célokat is kell megfogalmaznia, hogy hová akarunk eljutni, azok között PRIORIZÁLNI kell, mert mindent nem lehet egyszerre akarni.

"NMHH meg lovas stratégia az igen, munkanélküli segély az nem. na többek között ez az, amitől felfordul a gyomrom."

Na ez az igazi demagógia! NMHH meg lovas stratégia is kell!! Jó, hogy nem lélegeztetőgépre számolod el az ezekre szánt összegegeket!?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 16:19:56

@dr. pretender:

"speciel a max. 90 nap jobban felháborít..."

Meg az összege is felháborít téged ugyebár. Én meg azt mondom, hogy az a lényeg, hogy a teljes folyósítási idő alatt mennyit juttat az állam. A havi összeg, és a jogosultsági időtartam emellett másodlagos.

Én nem bánnám a csak egy hónapig járó juttatást sem, ha az abból kapott pénzt kényelmesen be tudom osztani hosszabb időre. (Már ha az a cél, hogy minél tovább el lehessen élni munkanélküli segélyből.)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 16:21:02

@dr. pretender:

Ja, és még ne feledd, hogy a 90 nap bevezetésével egy időben kiterjesztették a közmunkaprogramot.. A segély helyett munkát elv mentén. Persze gondolom, te ezzel sem értesz egyet.

rikitiki 2012.03.11. 16:21:32

@bogancs: Állj, én hol mondtam, hogy számomra hitelét vesztette Gyurcsány?

Én egyik politikusnak a hazugságának sem dőlök be, nem is kérem számon rajtuk. Azt nézem mit tesznek.

Legfeljebb a hipokritákon kérem számon az álságosságot. Mint rajtad a 4 évvel ezelőtti és a mostani népszavazáshoz történő ellenkező előjelű hozzáállásodat.

Én sem vagyok szent. De pl. a politikusokon nem is kérem számon az ígéreteiket.

Viszont nem vagyok álságos, így számonkérhetem akár rajtad is az álságosságot.

Te a hitelvesztésed után hitelesen nem kérheted számon a demagógiát az LMP-n.
Hiteltelenül teheted, teszed is.

rikitiki 2012.03.11. 16:26:24

@rikitiki: Félreértések elkerülése végett Gyurcsány 2006-ig elkúrta. 2006 után jól csinálta, sokkal jobban, mint most Orbán.

Ha a hitelüket nézném, Orbánnál cinikusabb hazugságokat Gyurcsány 20 év alatt sem tudna összegyűjteni.

De én nem a hitelüket nézem.

Ami mellesleg megint csak a te álságosságodat mutatja. A hitelét vesztett Gyurcsány ellen neked szabad a protestszavazat, de az LMP-nek ezt felrovod most.

Orbán maradt netán számodra hiteles? Vagy álságos vagy?

Megint nem tudsz ebből kijönni egyenes derékkal - Gyurcsánynál számít hogyan szegte meg ígéretét, de nem számít hogy utána kiigazít és rendberakja a költségvetést?

Orbánnál nem számít hogyan szegte ígéreteit, de még az sem számít hogyan cseszte el a költségvetést?

Nem igaz hogy csak szakmai alapon nézed, mert Gyurcsánynak a nem szakmait is felrovod, Orbánnak a szakmait sem.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 16:32:05

@rikitiki:

"Gyurcsány 2006-ig elkúrta. 2006 után jól csinálta"

Szerintem itt fejezzük be ezt a vitát.

Te vélekedsz valahogy rólam, én ezt elfogadom. Nem szeretnék saját magamról vitatkozni.

rikitiki 2012.03.11. 16:46:28

@bogancs: Nem rólad vélekedem, hanem a véleményedről amit egy nyilvános blogon vállalsz.

Mondtam, hogy ez a poszt hitelvesztést jelent, bocs ha nem tetszik a helyzet.

A posztot egy nyilvános blogon írtad. Ha nem tetszik a kritika, ne csinálj blogot.

rikitiki 2012.03.11. 17:23:23

@bogancs: Ebből az idézetből és reakciódból egyébként még az is következhet hogy te vagy Gyurcsány :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 18:03:42

@rikitiki:

"Ha nem tetszik a kritika, ne csinálj blogot."

Mondom, elfogadom a kritikádat. Csak nem értek egyet vele.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.03.11. 20:40:27

@bogancs: A munkanélküli járadék összegének nem kellene népszavazás tárgyát képeznie, sőt ennek a népszavazásnak sincs nagy értelme, esélytelen hogy érvényes legyen, a Fideszt ismerve nyilván nyár közepére tűzik ki, hogy minél kevesebb esélye legyen a sikernek.
Az utolsó értelmes népszavazás az EU csatlakozás, NATO csatlakozás és a kettős állampolgárság témakörében voltak.
Ezek fontos témák, érdemes volt kikérni a lakosság véleményét.

A mostani szavazásnak sok értelme nincsen, még ha a nyugdíjat hozzácsapom akkor sem.

Ezek nem különösebben fontos kérdések.

A Fidesznek a politikai árat úgyis meg kell majd fizetnie, felesleges ezt sürgetni.

Az ellenzék nem tudja azt kihozni ebből a populista népszavazásból, mint annó a Fidesz. Annó a Fidesz hasonlóan demagóg kérdésekkel egy szervezett ellenzékként tudta hozni az eredményt. A mai ellenzék romokban hever.

Én nem fogom a kérdőívet pedig aláírni mert biztos vagyok benne, hogy a Fidesz-káderek átadják Kubatovéknak a listát.
Nem kívánok felkerülni olyan listára, amelyből a politikai véleményem miatt bármikor is sérelmet szenvedhetek.
Ennek szerintem reális ugyanis az esélye.

Én semmennyire sem bízom sem a Fideszben, sem az OVB-ben, sem a kormányunkban.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.03.11. 20:45:25

Ami a legjobban zavarhatna, de nem zavar, mert nem tudok rajta változtatni, az hogy hazánknak sem jelene nincs sem közeljövője.

Jelene nincs mert csak rá kell nézni a magyar kormányra, közeljövője sincs, mert csak rá kell nézni az ellenzékre.

Ez a véleményem, tartok tőle sokan gondolják így.

dr. pretender 2012.03.11. 20:48:14

@bogancs: igen, bármibe fogadtam volna, hogy ez lesz a válasz... de nem baj, bogáncs, te már számtalanszor bizonyítottad hozzá nem értésedet ezen a blogon és azt is, hogy nem tartozol azok közé, akiket "jóérzésű" embernek lehetne nevezni.
igen, priorizálni kell. én is pontosan ezt mondtam...kell a lovasstratégia? esetleg hajlandó lennél ezért több adót is fizetni? fontosabb a lovasstratégia mint egy európai államhoz méltó álláskeresést támogató rendszer? (félreértések elkerülése végett ez nem egyenlő a segéllyel).
most egy korábban magyar átlagfizetéssel rendelkező munkanélküli, aki tegyük fel végigdolgozta az elmúlt 5 évet, a 3 havi munkanélküli segély alatt összesen kap annyi pénzt nettóban, mint ami egyhavi fizetése volt. annyit kap, amit kb 2 hónap alatt befizetett az államkasszába.
csűrheted-csavarhatod a szavakat, ez bizony megalázóan kevés. európa legszűkmarkúbb rendszere.
a közmunkaprogramról pedig minden hozzáértő tudja, hogy nem vezet vissza a munkába. a közmunkaprogram egy rakás csőd. persze nyilván te ehhez is hozzászólsz, mintha tudnál róla bármit is. bogáncs, pár kommenttel feljebb vallottad be, hogy gőzöd sincs a jelenlegi munkanélküli segélyezési rendszerről sem. legalább ilyenkor gyakorolj egy kis önmérsékletet. önkritikáról már nem is merek beszélni.

rikitiki 2012.03.11. 21:07:57

@ciceró: Egyetértek mindkét hozzászólásoddal.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 21:08:47

@dr. pretender:

Héhéhé! Csak nyugi! :)

"most egy korábban magyar átlagfizetéssel rendelkező munkanélküli, aki tegyük fel végigdolgozta az elmúlt 5 évet, a 3 havi munkanélküli segély alatt összesen kap annyi pénzt nettóban, mint ami egyhavi fizetése volt"

Lehet róla gondolkodni, hogy mennyit kellene kapnia. Szívem szerint én i többet adnék neki. Inkább neki adnám, mint a lovas stratégiára, elhiheted. De mit akarsz ezzel bizonyítani? Hogy majd az LMP kérdése megoldja a problémát?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 21:12:43

@ciceró:

"Én nem fogom a kérdőívet pedig aláírni mert biztos vagyok benne, hogy a Fidesz-káderek átadják Kubatovéknak a listát.
Nem kívánok felkerülni olyan listára, amelyből a politikai véleményem miatt bármikor is sérelmet szenvedhetek."

Te amolyan bérrettegő lennél? Itt szidod a rendszert nyilvánosan, lenyomozható módon, közben meg hirdeted, hogy félsz, hogy véleményed miatt hátrány érhet...

cöcöcö!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 21:14:01

@rikitiki:

Te is félsz a Kubatov listától mi??

Nevetségesek vagytok.

Imadom a trapistát 2012.03.11. 21:20:02

@dr. pretender:

Muhaha! Ön valószínűleg egy buta nő! Csak így tudom értelmezni amit ír!

Gondolom utálják a munkatársai mint a szart, valami furkálódó fúria lehet odabenn.

Szóval fejezze be hölgyem ezt a hangnemet, mert senki nem vevő rá!

Ha valamivel nem ért egyet, akkor érveljen, világítson rá objektíven a dolgokra, de ne személyeskedjen itt, megkérem!

Komolyan, rossz olvasni amit ír!

"nem baj, bogáncs" így meg úgy! Hagyjuk már kérem!

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.03.11. 21:55:19

@bogancs: Ahhoz rendőrségi nyomozás kellene hogy kiderítsék én ki vagyok, tehát ez anonim marad, mert hát a magyar rendőrségnek nincs kapacitása beazonosítani több ezer, több tízezer kormányzatot bíráló kommentelőt.
Csak úgy az ip címet nem adják ám ki Kubatovnak, annak híre menne.

Az OVB-ben pedig elég minden ívet lefénymásolni. Nem nagy kunszt. Egy embernek kell tudnia róla, aki lefénymásolja.

Ha szerinted a két dolog egy szinten van, hát hidd azt.

Meg fogják tenni.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.11. 22:02:49

@ciceró:

"Csak úgy az ip címet nem adják ám ki Kubatovnak"

Kik? Nem ott is ők ülnek? :)

dr. pretender 2012.03.11. 22:27:34

@Imadom a trapistát: :DDD na ha valaki tényeket hozott fel, az én voltam. bogáncs ugyanis nem ismerte őket. olvass vissza...
@bogancs: nem akarok bizonyítani az égvilágon semmit :) nem kedvelem az lmp-t, és nem látom értelmét a népszavazásnak. azért szóltam hozzá, mert mindig égnek áll a hajam, amikor látom, hogy az ismeretek hiánya és a dogmatikusság milyen magabiztossággal párosul :(

ayatollah 2012.03.12. 01:09:52

@blur7: az itt felvázolt helyzetleírás (mit sajnos el kell ismernem sok esetben helytállónak) nem igazán hiszem hogy gettósítás nélkül bármilyen módon kezelhető.

ayatollah 2012.03.12. 01:13:55

@bogancs: "Ilyen szemüvegben olvasd végig még egyszer a posztot kérlek! Szerintem nagyon ütős. :)"

Az önimádat diszkrét bája :-)

ayatollah 2012.03.12. 01:20:21

@Gábork: @bogancs:
komolyan gondoljátok, hogy Orbán+Matolcsy jobbak mint Bajnai+Oszkó? ez azért mindenesetre elég abszurd. főleg ha a képhez hozzáadjuk Schmitt "nyelvtanvédő" Palibácsit is :DD. Szerintem az Orbán+Matolcsy páros bénaságban csak a Medgyessy időszakhoz hasonlítható, nehéz megmondani melyik még nyomorékabb, talán nem is lényeges (én azért még így is Medgyessyre tippelnék, de lényegtelen)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2012.03.12. 11:25:04

"A gond csak az, hogy saját kérdésemmel sem értek egyet. Szívem szerint ugyanis sokkal nagyobb területet nyilvánítanék természetvédelmi területté. Nagy kár, hogy nincs egy párt, aki pajzsára emelné a környezetvédelem ügyét Magyarországon. "

hmm...

Mint az Élőlánc Magyarországért?

www.elolanc.hu/
www.elolanc.hu/phocadownload/vitairat_2010.pdf

www.elolanc.hu/index.php/termeszet
www.elolanc.hu/index.php/dunakeszitozeglap

rikitiki 2012.03.17. 10:00:51

@bogancs: Nem, nem félek a Kubatov listától. Sok más gondolat volt leírva, amivel egyet érthetek, miért éppen ezt szemelted ki magadnak?

Nem azért nem félek, mert nincs ok a félelemre, biztos vagyok benne, hogy vannak ilyen jellegű listák (már csak azért is, mert ezt lényegében be is ismerték).

Egyszerűen nem félek.
Talán mert demokrata vagyok.

(Tudod, az az, aki nem demagóg módon szavaz a népszavazáson, vagy ha igen, akkor nem fordít egyet a demagógián/köpönyegen a következő alkalommal)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.02. 21:16:59

A poszt margójára.

index.hu/belfold/2012/04/02/ervenytelen_az_lmp_nepszavazasi_kezdemenyezese/#

Talán neki kellene futni még egyszer a Nívó blog kérdéseivel...
süti beállítások módosítása