Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Nem ért egyet a nép az LMP kérdéseivel!

2012. március 11. - bogancs

A Nívó blog felmérése szerint 30 napos próbaidőt, és elhelyezkedésig járó munkanélküli segélyt szeretnénk. Az LMP-s demagógiát sikerült legyőzni egy még nagyobb demagógiával.

Több ezer válasz érkezett online felmérésünk kérdéseire, amely bár nem reprezentatív, az eredménye elgondolkodtató. Az LMP a népszavazásra bocsátandó kérdéseivel 260 napos álláskeresési járadékra, 100 napos próbaidőre, 18 éves tankötelezettségre és a munkahelyi szabadságok 2/3-ad arányú alkalmazotti rendelkezésére bólintattatnák rá a szavazókat. Aki tehát ezeknél a számoknál többet, vagy kevesebbet szeretne, az a népszavazáson nem tudja kifejezni az akaratát, akár az igenre, akár a nemre voksol. És ez még akkor is így van, ha a jelenlegi jogi környezet az LMP verziójánál egy fokkal szigorúbb.

Alternatív online szavazásunk eredménye alapján az LMP-nek változtatni kellene a kérdésein, hogy azok igazán találkozzanak a nép akaratával. Mert hát valójában elhelyezkedésig járó álláskeresési járadékot, 30 napos próbaidőt, piacképes szakma megszerzéséig tartó tankötelezettséget, és 100%-os arányú rendelkezést szeretnénk munkahelyi szabadságunk felett. :)

Az alábbi grafikonokon látható a Nívó blog témába vágó altarnatív kérdéseiről folyó szavazásának vasárnap esti állapota - 3458 és 4263 közötti szavazatszám érkezett eddig az egyes kérdésekre -, amely bár nem reprezentatív, de az eredménye olyan átütő, hogy jó eséllyel mutatja a teljes lakosság véleményét is az adott ügyekben. A piros oszlop jelzi a legtöbb választ kapott opciót, a zöld pedig az LMP kérdéseiben szereplő javaslatot.

https://m.blog.hu/ni/nivo/lmp1.JPG

Szoros csatában bár, de a legtöbben a következő munkahely megszerzéséig tartó álláskeresési járadékot szeretnének. Ugyanakkor az LMP javaslatát támogatóknál még azok is többen vannak, akik a szigorúbb, a Fidesz által bevezetett 90 napos szabályt részesítik előnyben.

https://m.blog.hu/ni/nivo/lmp2.JPG

Az LMP javaslata itt is kisebbségbe szorult. Az abszolút többség a szabadságok 100%-ával szeretne rendelkezni.

https://m.blog.hu/ni/nivo/lmp5.JPG

Itt tapasztalható a legnagyobb egyetértés, a túlnyomó többség 30 napos próbaidőt szeretne, az LMP által javasolt 100 nappal csak 26% ért egyet.

https://m.blog.hu/ni/nivo/lmp4.JPG

A Nívó blog szerint a legígéretesebb eredmény talán a tankötelezettséggel kapcsolatban született. Szintén az abszolút többség addig nem engedné ki az iskolapadból a fiatalokat, amíg piacképes szakmát nem szereznek. Ugyanakkor az LMP 18 éves korhatár javaslatánál még a Fidesz által bevezetett 16 év is népszerűbb.

Az eredmény alapján felmerül az elcsépelt kérdés: Lehet más a politika, mint demagóg? A szavazás egyébként még nincs lezárva, aki szeretné még alakítani az eredményt, az ezen a linken - Négy jó nagy nem az LMP-nek! - megteheti.

Az LMP-nek meg csak azt tudjuk javasolni, hogy ha valóban a nép akaratát akarja képviselni, akkor némileg módosítani kellene a népszavazásra feltett kérdésein a fentiek alapján.

Mindenesetre ha jelen állapotukban jutnak el a kérdések a népszavazásig, akkor azt tanácsoljuk jól gondolja át mindenki, hogy mit jelent a nem és mit az igen, nehogy véletlenül akaratával ellenkező módon szavazzon valaki.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr544310624

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: natural garcinia cambogia 2014.03.31. 10:25:25

Bár nem reprezentatív, az eredménye elgondolkodtató - Nullextra

Trackback: Nem száll rá az LMP kezdeményezésére az MSZP 2012.03.12. 13:42:03

A szocialisták támogatják az LMP népszavazási kezdeményezését, de aktivistákkal nem segítik őket, mert nem akarják, hogy úgy tűnjön, rátelepednek az akcióra.

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.03.12. 10:15:01

A bejegyzésed bekerült a Mandiner blogajánlójába.

Trackback: Jobb lett volna Észak-Koreába születni 2012.03.12. 09:32:08

A minap megkaptam, hogyha úgy gondolom, hogy hasztalan az ellenállás a tüntetés, akkor jobb lett volna, ha Észak-Koreába születek. (A kedves kommentelő azért gondolja így, mert szerinte én örömmel nézem ezt a szart, ami az országban zajlik és ha szerin...

Trackback: Nooormális? 1,7 millió új munkahely? Miből? Hogyan? 2012.03.12. 09:10:04

A Kedves Vezető már megint túl nagyot mert álmodni. 5,5 millió munkahelyet vizionált a mostani 3,8 millió helyett. Ez „valamivel” több új munkahely az eddig mantrázott egymilliónál is, miközben ahhoz is kisebb csoda kell, hogy egyáltalán nőjön pár tíze...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2012.03.12. 06:52:50

azért egy polblog olvasóközönsége elég szűk és szelektált része a teljes társadalomnak, így nyilván finoman szólva sem reprezentatív az eredmény. arról nem beszélve, hogy a valamerre húzó blogokat zömmel ugyanarra húzó emberek olvassák.

belepofazok 2012.03.12. 06:57:34

A felmérés nem reprezentatív, de elgondolkodtató... ló...t. A felmérés egy politikailag erősen terhelt blog olvasói körében készült.

De az LMP megkapja a címoldalat az indexen.

Amikor meg a multik elhúznak majd szlovákiába, mert ennyi joggal bíró alkalmazott cserében semmivel sem intelligensebb a szomszédos országnál, akkor kereshetünk állást ...

A holtig tartó álláskeresés joga.

Kalmár 2012.03.12. 07:00:09

@d'oh: Valóban. A net mindig a liberális oldal felé torzul. Egy népszavazáson sokkal rosszabbul szerepelne a kérdéssor.

m3kk 3l3k 2012.03.12. 07:03:51

a posztolo megint nagyon erolkodott aztan megint csak csoki szuletett a gatyaban.mar nem eloszor..

egyenlítő 2012.03.12. 07:09:03

@politologus: Odanézünk, de nem látunk semmit.

Erdőtársulás 2012.03.12. 07:20:43

"Az LMP-s demagógiát sikerült legyőzni egy még nagyobb demagógiával."

Nem értem mi a "demagógia" az LMP felvetéseiben. A felvetett, munkavállalók számára még kedvezőbb lehetőségekben sem látok demagógiát. Miért ne lehetne 30 nap a próbaidő? Miért ne járhatna álláskeresési támogatás/segély a munkanélküliség teljes időtartamára?
Avagy például Finnország demagóg ország csak azért mert ezek teljesülnek? Vagy a keresztéydemokrata Németország, csak azért mert ez a gyakorlat?
Ez igazán gyenge, színvonalon aluli, nívótlan post volt.

Adalberto Gellenzeeri 2012.03.12. 07:21:25

Az elmúlt két évben ez a népszavazás kezdeményezés az egyetlen pozitív dolog. Kár ezt fikázni, és előre kijelenteni, hogy nem találkozik a népakarattal. majd meglátjuk. Az orbán féle "rendszerek" működésénél egyébként minden jobb. Ha az LMP-nek nem sikerül ez az akciója, csak a magyar lakosságot minősíti. Egyébként is számtalan írásban olvashatjuk, hogy a jelenlegi iszonyú helyzetet mi magunk okoztuk magunknak. Mindenfajta törvényes lehetőség a korrekcióra csak üdvözlendő.

nigara 2012.03.12. 07:34:17

A manipulációt bogáncs végzi a legjobban...

Miért nem azt a szavazást teszed fel, ami az LMP-nél szerepel, és az előző posztodban is benne volt - az igen-nem válaszokat??? Tegnap elég meggyőző eredménye volt (magasan az igenek), azóta nem biztos nem változott érdemben!

És ezzel nem az LMP-t védem... de annak fényében, ami a jelenlegi szabályozás, mindegyik szavazásra bocsátott kérdésben - igen-nem válaszok esetén - igenis jogos az igenekre szavazni.

Pernahajder Viktor 2012.03.12. 07:37:14

Azt magyarázza meg valaki, hogy a fél év próbaidő mi a szarnak jó?

Emiksz 2012.03.12. 07:43:01

Szép, hogy az LMP felkarolja a proletárok érdekeit, de valahogy nekem az az érzésem, hogy ezeket a kérdéseket Kb Szanyi Tibor fogalmazta meg.
Ami nem baj, csak akkor ne határolódjanak el folyton az Mszp-től!

OkoskaTo:rp 2012.03.12. 07:46:27

Azon túl, hogy a blog nagyon nem reprezentatív - sem szociális helyzet, sem anyagi helyzet, de főleg nem politikai nézetek szerint - mi a mondanivalója ennek a posztnak? Hogy a szerző nem ért egyet a kérdésekkel?

Legalább arra vehette volna a fáradságot, hogy összevesse, az LMP-s kérdések a Fideszes törvényekhez képest milyen irányba mozdulnának el, és ez vajon egybeesik-e az olvasótáborának véleményével. (Pl. a legelső grafikonnál a fideszista vagy még keményebb válaszok száma 30%, az LMP-s vagy enyhébb válaszoké 70%. Most akkor melyik álláspont a győztes?...)

Kalmár 2012.03.12. 07:56:12

@Pernahajder Viktor: Sok olyan munkakör van ahol nem elég 3 hónap. Különösen a magasabb szakmai ismereteket igénylő és a szezonálisan hullámzó területeken.
Egyébként ezt jelenleg is kikerülik a nagy cégek. Kötnek egy éves határozott idejű szerződést, és ha beválik az illető akkor kaphat határozatlan idejűt. Nincs túl nagy jelentősége a dolognak. Kicsit könnyebbé teszi a felvételét a dolgozónak. Sok országban gátolja a foglalkoztatást a túlzott munkavállalói jogkör. Bújtatott vállalkozások és szerződéses viszonyba kényszerítik a feleket.
A munka törvénykönyvének munkaadót segítő változásai pontosan ezt a célt szolgálja. Ha könnyebb elküldeni az alkalmatlan embert akkor könnyebben is vesznek föl. Tőlünk nyugatra ugyanezekkel a gondokkal küzd a munkaerő piac.(többek közt)

sárkányfő 2012.03.12. 07:57:17

Még te beszélsz demagógiáról, aki beálltál a "Nem leszünk gyarmat" transzparens mögé vonulni?

Elképesztő....
Ismered a mondást, hogy "bagoly mondja verébnek"?

Apropó, nem látom itt fent a blogod fejlécében a "Fidesz-blog" feliratot. Ezzel folyamatosan megtéveszted az olvasóid. Csúnya dolog hazudni.

Kalmár 2012.03.12. 08:00:09

@Adalberto Gellenzeeri: Igazi liberális gondolkodás:
Ha győz az ötletem, akkor igazam volt.
Ha nem győz, akkor is igazam van, de a többiek hülyék.
Gratulálok.

Knorr 2012.03.12. 08:02:22

A legnagyobb hazugságokat mindig a "nép" nevében szokás elóadni. A postíró sem maradt alul, büszke lehet magára.

OkoskaTo:rp 2012.03.12. 08:06:32

@Kalmár: A közszférában (pl. egészségügy) is teljesen általános az évente megismételt, határozott idejű szerződét. Különösen a 40 év alatti nőknél. Ha elmegy szülni, hát nem kell fenntartani a státuszát, és a gyes után nem kell visszavenni.

Slim 2012.03.12. 08:10:13

@Erdőtársulás:
Egyetértek.

Az pedig nagyon furcsállom, hogy még nem olvastam a neten pozitív kritikát erről a kezdeményezésről.

Ti, akik ezeket a cikkeket írjátok, nem magatok is munkavállalók vagytok?

Vagy tényleg ennyire lehet azonosulni azzal a gondolattal, hogy inkább szívunk mi többet, csak legyen már jó a gazdaságnak ebben a legcsodálatosabb országban? El lehet ezt hinni egyáltalán?

Kivlov 2012.03.12. 08:18:30

"...elhelyezkedésig járó munkanélküli segélyt szeretnénk..."

Aha. Azaz az állam fizessen kvázi "bért" azoknak akiknek nincs munkájuk, addig amíg a versenyszférában nem találnak melót. gyönyörű. És ehhez hány %-os SZJA kulcsot, ÁFÁt, mekkora benzinárak képzel el ez a sok barom??? Kb a mostaniak triplája kellene. És akkor sem működne valószínűleg, mert azonnal eltűnne pár100ezer (milla) munkavállaló ás adózó... :D

tamareaf 2012.03.12. 08:35:08

kedves bogáncs, nem szeretek ilyet mondani, de az ön fejében igen nagy sötétség honol. Értem én, hogy az észérveket Önnél mindig felülbírálja az, hogy választott pártja mit mond.
De hadd mondjak Önnek valamit:
1.Az LMP több mint száz kérdést nyújtott be, ezek közül ezek lettek elfogadva az OVB által.
2. Ön szintén beadhatja a maga kérdéseit.
3. Az, hogy sokan még nagyobb kiváltságokat szeretnének, nem jelenti azt, hogy az LMP-jét nem fogadnák el. Ezt hívják ugyanis kompromisszumnak, amit persze a Fidesz hírből sem ismer.
4. Látva az Ön által mutatott táblázatokat, látszik, hogy az LMP jó lóra tett, hisz mindegyik mutatja, hogy a népszavazásban a többség támogatná a javaslatokat, hisz többen vannak akik szerint ebbe az irányba kell elmozdulni.

Azt meg csak külön szeretném megemlíteni, hogy a 16 éves tankötelezettség csak spórolás a fiatalok kárára. De attól még nem lesz jobb az oktatás színvonala, csak lesz egy nagy rakat 18 éven aluli munkanélküli.

Golovics József · http://leviathan.blog.hu/ 2012.03.12. 08:37:54

Annyira kíváncsi lennék, hogy akik 260 napos, meg örökjáradékszerű munkanélküli segélyt akarnak, azok miből szeretnék azt fedezni. Tudom, Matolcsynak mennie kell és akkor majd hirtelen lesz pénz mindenre...
Olyan jó lenne már felfogni végre, hogy ha valahova az állam többet akar tenni, akkor vagy máshonnan kell elvennie vagy több pénzt kell beszednie az emberektől. Kíváncsi lennék, hogy akik a fentiek szerint gondolkodnak, megszavaznák-e, hogy havi ötezer forinttal több adót fizessenek azért, hogy a segély időtartama megemelkedhessen...

Húsleves 2012.03.12. 08:40:57

A népszavazásra feltett kérdések közül egy van, amivel engem meg tudott szólítani az LMP, a 18 éves tankötelezettség korhatár. Az az egyetlen kérdés, amiért lehet hogy elmegyek szavazni NEM-mel.

Ha pozitív választ szeretne tőlem az LMP, akkor ezt a kérdést tegye fel:
1. "Egyetért-e Ön azzal, hogy MINDEN titkosított dokumentum és adat, amely nem jelent közvetlen nemzetbiztonsági kockázatot az országra, beleértve a korábbi rendszer kiszolgálóit, a rendszerváltás körülményeit és a rendszerváltás után titkosított iratokat nyilvánosságra kerüljön?"
2. "Egyetért-e Ön azzal, hogy a nyilvánosságra került dokumentumok alapján a bíróságok dolga legyen eldönteni, hogy ki volt valóban bűnös és ki az aki csak kényszerűségből szolgálta ki az előző rendszert, és ez alapján vonják felelősségre a valódi bűnösöket?"
Nekem ezt jelentené az a fogalom, hogy lehet más a politika.

svanu 2012.03.12. 08:42:26

bazdmeg bogáncs egyedül te voltál és vagy demagóg.

jo.e 2012.03.12. 08:42:48

@Erdőtársulás: "Miért ne járhatna álláskeresési támogatás/segély a munkanélküliség teljes időtartamára?"
Ezt komolyan gondolod? Mert viccnek elég durva :)
Vagy akkor definiálni kéne, h. mi az "álláskeresés".

OkoskaTo:rp 2012.03.12. 08:46:51

@Húsleves: Néhány, nem csupán pártközpontból kiadott fikázást közvetítő blogon már kielemezték a kérdéseket. A Fidesz olyannyira szűkítette a népszavazásra vihető kérdések körét, hogy az igazán érdekes kérdésekről (manyup-pénzek, új alaptörvény, új választási rendszer, egypárti bíróság/ügyészség stb.) már nem lehet népszavazni. Maradtak hát ezek a béna kérdések, és ezekkel lehet kifejezni, hogy "Orbántakaroggy!".

CsákNorisz (törölt) 2012.03.12. 08:47:07

A 18 éves tankötelezettséghez szólok hozzá.
Röviden, nem értek vele egyet. Nem old meg semmit, ha újra bevezetnék!
Több évtizedes tanári tapasztalatom azt mutatja, hogy teljesen felesleges benntartani az oktatási rendszerben olyan diákokat, akiknél reménytelen az, hogy eredményesen fejezzék be tanulmányaikat.

Persze az egy-kétszeri bukás még észhez térít vagy felzárkóztat jó pár diákot, nem is rájuk gondolok. Ha nem azokra, akiket gyakorlatilag minden év végén meg lehetne buktatni egy idő után.
Az ilyen diákokat vagy felfelé buktatja a tanár, akkor meg milyen értékű az a bizonyítvány? Vagy ha nem, akkor nekik is frusztráció 14-15 évesen az 5. osztályban ülni. Iszonyatos romboló erővel hat! Tanúsíthatom! És nem kívánom senki gyermekének, hogy ilyen osztálytárssal járjon egy osztályba!
Fel kellene végre fogni végre a drága libsi jogvédőknek (Az integráció és szegregálást illetően): Az nem büntetés, ezeknek a tanulóknak, ha NEM normál osztályba járnak, mert egyszerűen nem működik a nagy különbségek miatt, hanem egy lehetőség a tisztességes életre, ha számukra tudásuknak és szociális helyzetüknek megfelelő intézményben tanulhatnának. Régen ezt úgy nevezték, hogy korrekciós osztály. Csökkentett tananyag volt, speciális könyvek, rövidebb órák és magas szinten, erre a célra felkészített tanárok. De a nagy integráció és szegregáció ellenesség jegyében megszüntették.
És azt is tudni kell, hogy piacképes szakmát megfelelő alaptudás nélkül megszerezni nem lehet. És NEM LEHET GYAKOROLNI! Az nem elég, hogy az illetők kezébe nyomunk egy bizonyítványt, nesze neked most már van 8 általánosod (18 évesen) vagy szakmunkás végzettséged (24 évesen)! A kőkemény piaci viszonyok között ezek az emberek előbb- utóbb a segédmunkás szinten találják magukat úgyis, legjobb esetben...) De hol vannak ma már azok a nagyvállalatok, amely ezeket az embereket tízezrével vette fel? Mi marad a számukra? Segély és/vagy bűnözés. Itt tartunk. A Fidesz által kitalált HÍD programok is csak félmegoldások. Megfelelő munkahelyek nélkül csak pótcselekvések, de legalább a "normál" gyerekeknek van egy kicsivel nagyobb esélyük, hogy "normál" osztálytársakkal tanulhatnak majd.

jo.e 2012.03.12. 08:50:00

Szerintem a post és a legelső komment nol idézete remekül rámutat az ilyen jellegű kérdések értelmetlenségére. Tekintsünk 1et közülük. Mondjuk a 18 éves tankötelezettségeset. Miért pont 18? Mit akar az aki nem -mel szavaz? 14 évet? Netán 20-at? Ez bizony nem "eldöntendő kérdés", hanem "kifejtős" :)

Húsleves 2012.03.12. 08:54:19

@OkoskaTo:rp:
Nos, arra meg ott lenne a civil Milla, amely - még annak ellenére is, hogy az alternatív köztársasági elnök választással szarrá égette magát - meg tudna szólítani engem, az utca emberét az ügy érdekében.
A Millával együtt ez már kétfrontos támadás lenne. És az, hogy nem megy azonnal, nem jelenti azt, hogy fel kell adni. Mondani kell folyamatosan, és majd gyűlnek az emberek.

kvadrillio 2012.03.12. 08:56:04

hmm....kéRjük vissza..... a GYÁRAINKAT, NAGY- ÉS KÖZÉPVÁLLALATAINKAT, TÉESZEINKET AHOL DOLGOZHATTAK A ZEMBEREK ÉS ANNYIT KERESTEK, HOGY KI TUDTÁK FIZETNI A REZSIJÜKET IS.

...EZEKET A JELENLEG REGNÁLÓ KÉNYSZER SZÜLTE ADÓCSALÓ VÁLLALKOZÁSOKAT MEG SZÜNTESSÉK MEG.

EZ ILLEN ECCERŰ....

Kivlov 2012.03.12. 09:13:23

@kvadrillio:
Alapítsál TSZ-t akkor, barátom. Meg gyárat (vaskohászatra), hátha meg tudsz belőle élni. vicc...

kitiltott bögre 2012.03.12. 09:13:51

ha lehetne még mondjuk azt hozzábiggyeszteni hogy :akarja-e hogy a politikusok hazugságait illetve közpénzlopását letöltendő börtönbüntetéssel büntetni?

kitiltott bögre 2012.03.12. 09:15:28

@Kivlov: ha jó helyen van a TSZ, megvan a megfelelő infrastruktúrája és van egy kis pénz mögötte akkor lehetséges megélni belőle.

Hohó60 2012.03.12. 09:16:40

Az LMP-nek az lenne a legnagyobb szívás, ha netán hatalomra kerülne, és ott végre kellene hajtaniaa kérdések következményeit. Illetve nekik nem gond, megint csinálnának horribilis adót azok számára, akik előre viszik az országot.
A Fidesz is csapdában van a szoc. népszavazás miatt. Az persze más kérdés, hogy ott az arról szólt, hogy Gyurcsányt ezzel lehetett megbuktatni, ami közérdek volt.
Most pedig az a tét, hogy a SZADESZMP ne tudjon visszatérni se Gyurcsány, se Bajnai, se senki más személyében.
Ezért 4 NEM a Fidesz hibáitól függetlenül. Illetve el sem kell menni, és akkor nem lesz meg a részvétel.

Kalmár 2012.03.12. 09:17:17

@OkoskaTo:rp: Sajnos ez így van. Be kell látni, hogy egy határon túl, nem segíti az foglalkoztatást, a túlzó munkavállalói jog. Már ott tartunk, hogy egy alkalmatlan, lusta dolgozót nem lehet kirúgni, mert hónapokra táppénzre menekül, majd évekig perel mondvacsinált okokkal. Nem csoda, ha ezt nem akarja vállalni sok munkaadó. Inkább kikerülik a dolgot.
Pont most olvastam, hogy Portugália ugyanilyen törvényekben gondolokodik, mert már szinte nincs határozatlan idejű szerződésű alkalmazott. Ott is ez megy.

kalandfereg 2012.03.12. 09:18:20

Jól emlékszünk, hogy a Fidesz legfőbb fegyevere ellenzékben az volt, hogy amikor a kormány nagy nehezen kiizzadt magából egy reformot, azt népszavazással lehetetlenítették el. Minden törvénynek van olyan pontja, ami bár a társadalom egészének kedvező, az egyes emberek számára népszerűtlen lehet. Ezeket szépen meg kell keresni és már mehet is a destrukció, illetve, bocs, a szociális népszavazás. Ilyen helyzetben az van a legnagyobb ívben leszarva, hogy hogyan haladhatna Magyarország előre, az egy helyben toporgás és visszalépések helyett.
Az LMP-s népszavazási kérdések azért szerintem nem 100%-osan a rombolást szolgálják, mint a fideszesek, viszont azért figyeljük meg, hogy az LMP részéről több év komoly háttérmunkája, erőfeszítése teljesen láthatatlan maradt, köszönhetően a mo-i sajtó igen alacsony színvonalának, viszont a múltkor, amikor leláncolták magukat és most, hogy előkapták a szociális népszavazást, mindjárt róluk szól az élet. Aki ismeri más, tőlünk nyugatabbra lévő országok újságírói kultúráját, az tudja, hogy ez, ami Mo-n folyik, hihetetlenül gagyi és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az embereknek 4évente mindent be lehet adni, aztán meg lehet szarni a teljesítésre.

Kalmár 2012.03.12. 09:18:40

@kitiltott bögre: És akkor majd mindenki egyenlően vehet a bőség szarujából, a szükségleti szerint.
Ezzel meg is érkeztünk a kommunizmus utópiájába.

room_101 2012.03.12. 09:22:16

Erről szól egy szakállas vicc:
Mit mondott a pölöskei kispap mikor a kóbor apácák a nadrágját kérték?

Hát ugyanazt, mint a norvég váltókezelő, amikor a lábát levitte a vonat.

kitiltott bögre 2012.03.12. 09:25:39

@Kalmár: ezt mondtam volna? azt hiszem nem.én arról regéltem hogy megfelelő minőségű földön,megfelelő infrastruktúrával és gépesítéssel gazdaságilag működhet.

dr. pretender 2012.03.12. 09:31:34

"amely bár nem reprezentatív, de az eredménye olyan átütő, hogy jó eséllyel mutatja a teljes lakosság véleményét is az adott ügyekben."

bogáncs! mivel te a közvélemény-kutatáshoz IS értesz, kérdezem, hogy ez a mondat mégis mit jelent? valami vagy reprezentatív (="jó eséllyel mutatja a teljes lakosság véleményét"), vagy nem az. a blogos szavazás egyértelműen nem az. egyébként az eredményből akkor a te logikád szerint az is kiderül, hogy a "nép" a jelenlegi rendszerrel sem ért egyet. miért nem ez a cím? "Nem ért egyet a nép a Fidesz intézkedéseivel!"

@nigara: abszolút jogos, mondjuk mit vártunk? :D

@Golovics József: esetleg nem most kellett volna pl. a felső adókulcsot eltörölni vagy a Mol pakettet megvenni stb stb... hosszan folytatható a sor. egyébként eddig is 260 nap volt a munkanélküli (szerintem is sok, én mondjuk 5-6- hónapot tartanék reálisnak). 2011 szeptembere óta lett 3 hónap, maximum a minimálbér összege erejéig. na akkor most te is gondolkozz el azon, hogy vajon miért pont akkor vágták meg ennyire és hogy közben mi mindenre ment el nagyságrendekkel több pénz...

Kave 2012.03.12. 09:33:25

Az elempé mindent elkövet azért, hogy róla beszéljenek. A csekély súlyú kérdésben indukál egy népszavazást. Ja, hogy pár milliárdba kerül majd? Nem baj, nem ők fizetik, a lényeg a média felhajtás.

Amúgy meg új kérdések:
- Szeretne 100 %-os béremelést?
- egyetért a nyugdíjkorhatár 50 évre való leszállításával?
- stb…

Nem értem, hogy a baloldali pártok miért ilyen nevetségesen demagógok…..
Mint nemrég az idióta mszp-s gyerek, aki azzal kampányolt Budapesten, hogy ingyenes (!!!) lesz a BKV- bérlet.

kb. kognitív disszonancia · http://hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia 2012.03.12. 09:36:03

A felmérésből is kiderül, hogy a többség (legalábbis a felmérésetekben résztvevők többsége) lesz@rja, hogy mi a gazdaságosság, hatékonyság, csak az számít neki, hogy minél többet lehessen kisíbolni a közös kasszából, minél kevesebb melóval.

Az nem számít, hogy hosszú távon mindegyik hülye rosszul jár.
hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1t%C3%A9kelm%C3%A9let#A_k.C3.B6zlegel.C5.91_probl.C3.A9m.C3.A1ja

nigara 2012.03.12. 09:37:13

Többen a munkanélküli segélyre reagálnak, és ők valszeg nem tudják, hogy a jelenlegi szabályozás szerint 30 napig jár a járadék.

Nyilván a 260 nap nem a legjobb választás. DE.

Munkanélküli sokféle van, és nagyon nem kéne általánosítnai, mhogy egyikük sem akar dolgozni, mert a segély jobb.
Pl. azok, akik 25-30 év becsületes munkaviszony után elvesztik a munkájukat (leépítés, csőd, bármi), azok 30 napig kapnak ellátást, aztán éhhalál. Mert az ő korukban már nem piacképesek...

Régebben legalább a munkaviszonyban töltött idő alapján lehetett max 270 (vagy valami ilyesmi) napra kapni ellátást. Ez sztem méltányos volt.

Kutchek (törölt) 2012.03.12. 09:37:15

Gondolom 2008-ban is feltetted a jópofa kérdéseidet:)

Kalmár 2012.03.12. 09:40:28

@kitiltott bögre: A tsz-ből az elnök tud megéllni. A valóságban a rendszerváltáskor a kárpótlás és tész átalakulások során rávették az embereket, hogy több tagban vegyék ki a földet, ezzel költséghatékonyság szempontjából versenyképtelen lett a művelést. Ott voltam láttam.
Olyan telepítésekre vették rá a tagokat, ami miatt tönkrementek.
Olyan költségeket számláztak le, amik nem voltak (vagy ne teljesen) valósak. (permetezések, őrzés-védelem, útkarbantartás stb)
Mindezekután a tönkrement gazdák földjeit fölvásárolták fillérekért a volt téesz elnökök, főagronómusok, főkönyvelők, főkomcsi brigantik.

A közepes méretű magángazdaságokat kell feltőkésíteni, gépesíteni és segíteni a piacra jutásukat.
A közösen termelő, hatékony gazdaságok az utópia kategóriába tartozik.
A valóságban a régi káderek kifosztják a belépőket.

nigara 2012.03.12. 09:44:25

@dr. pretender: én is abszolut egyetértek :) pláne a poszt címére javaslattal... :D

kitiltott bögre 2012.03.12. 09:45:26

@Kalmár: elbeszélünk egymás mellett. én csupán arról beszélek hogy lehet működtetni gazdaságosan.ennyi és nem több.

stabiloboss 2012.03.12. 09:48:51

miért is hinné el bárki, hogy nem f@szság ez a cikk?? :-))

mindenki tudja, hogy az olyan kérdésekre mindig IGEN lesz a szavazók válasza, ami így szól: szeretnél-e "_még több kedvezményt és ingyen dolgot_"? (az idézőjelek közti rész szabadon behelyettesíthető bármilyen aktuálisan trendi témával..)

Szóval a kérdések:
szerenél-e:
- álláskeresési járadékot még 210 nappal azután is, hogy már van munkád?
- 127.5%-os rendelkezést a szabadságaid felett
- számodra tetszőleges próbaidőt, amiben még bármikor meg is gondolhatod magad?
- tankötelezettséget 2 diplomáig ingyen?

stabiloboss 2012.03.12. 09:53:10

én örülök neki, hogy a Zelempé legalább nem csak nívosblogot irogat, hanem beterjeszt népszavazási kérdéseket, és azzal hogy nem szállnak el a számokkat talán el lehet hinni, hogy MINDKÉT oldal érdekeit alaposan megfontolták és kompromisszum születik, nem pedig újabb népengedmények és tarthatatlan ígéretek tengere..

stabiloboss 2012.03.12. 09:55:01

.. és remélhetőleg nem csak azért, hogy bármilyen eszközzel is, csak "verjünk egyet alá a kormánynak" és szerezzünk 1-2 szavazót..

Kalmár 2012.03.12. 09:55:03

@kitiltott bögre: Nem beszélünk el. Szerintem nem lehet működtetni. Több évtizedes tapasztalat van rá.
Ha úgy érted, mint a világbékét szokták, hogy az is "lehetne" akkor igaz.

kalandfereg 2012.03.12. 10:01:25

@Kave:
Nem is értem, hogy a demagógiát miért a "baloldali pártok"-nak tulajdonítod. Nem voltál Mo-n a Fidesz-féle szociális népszavazás idején? Az volt a legalja demagógiából, azt a színvonalat azóta se sikerült senkinek alulmúlnia, pedig igyekeznek.
@kb. kognitív disszonancia:
Erről van szó, ebben nagyok vagyunk, mi magyarok.

puszták éhes vándora 2012.03.12. 10:04:59

Maradjunk annyiban, hogy az LMP által feltett kérdések nem jók. Nagyon nem jók, mert nem lehet tudni, hogy az egy-egy válaszra adott igen avagy nem valójában mit takar. Vissza kell ezt vonni, kár erre egy fillér is.
Én nem tudom, hogy az LMP milyen párt(?), mit akar. Ez nem is lenne baj, mert csak az én tudatlanságomat tükrözi. A baj az, hogy szerintem már az LMP sem tudja, megkockáztatom, soha nem is tudta.
Lehet Más a Politika! Milyen? Egyáltalán: kérdezzük vagy mondjuk, esetleg felkiáltjuk v. óhajtjuk!

kalandfereg 2012.03.12. 10:06:04

Amit én egyébként nem értek, de lehet, hogy csak tudatlan vagyok, hogy az LMP miért ilyen viszonylagosan jelentéktelen ügyekben indított népszavazást. Az új alkotmányból valami kirívóan nagy baromságra nem lehetett volna? Van benne elég. Vagy a médiatörvényre? Vagy a főbíró hatáskörének kiterjesztésére?

aFx 2012.03.12. 10:08:29

zseniális, a blogíró feltesz pár erőteljesen biasolt kérdést, próbálja meggyőzni a kitöltőt, hogy válassza a legnagyobbat, majd elemzi az eredményeket, és közli, hogy jé, tényleg!

namost, komolyabb helyen ezt beadandóként is visszadobták volna, elszúrt módszer miatt. első féléves tárgynál is.

és ami bosszant, hogy a kommentelők meg persze nem vesznek észre semmit.

Szevasztok 2012.03.12. 10:16:50

A legnagyobb hazugság maga a blogbejegyzés címe!

A szerző a fenti adatokból tényleg erre a következtetésre bírt jutni???

Erről egyik hardcore fideszes ismerősöm kiszólása jutott eszembe: "De hiszen az ÁFÁt is CSÖKKENTETTÜK 27%-ra!"

asz0089 2012.03.12. 10:24:16

Egy ilyen javaslat végleg tönkre is verné az ország még meglévő, de már gyakorlatilag nem létező versenyképességét. Az utolsó kérdés meg úgy baromság ahogy van, nyilván nem lehet felmérni, hogy mi, miként piacképes úgymond. Az egyetem ma már sokkal inkább a gondolkodásmódra, a rugalmasságra, a képességekre nevel.

tamareaf 2012.03.12. 10:29:14

@kalandfereg: mert nem lehet! Ezeket a kérdéseket engedte az OVB népszavazásra alkalmasnak.
Az új alkotmány értelmében eleve nem népszavazhatsz az alkotmányról.
A nyugdíjakról sem.

kitiltott bögre 2012.03.12. 10:33:08

@Kivlov: ismerek olyanokat akik így csinálják.

Sieg 2012.03.12. 10:39:13

Az előzővel együtt elképesztően erőlködő félremagyarázó poszt. Lehet ennél kevésbé önmegalázóan is drukkernek lenni.

Én mint munkáltató sem érzem demagógnak a kérdéseket, mindegyik ponton lehet és érdemes vitatkozni. Szemben például az "egészség nem üzlet" szlogennel (mellé kötelező csecsemő anyával kép), ha már a nagy elődöt akarjuk vizsgálni.

béla a görög (törölt) 2012.03.12. 10:45:32

Mindegy, hogy próbálsz befolyásolni, dezinformálni - HA népszavazás lesz ott az LMP 4 kérdése fog szerepelni és arra kell választ adni.
Ilyenformán minden más információ, statisztika teljesen lényegtelen.

Satyala 2012.03.12. 10:50:11

Muhhhaah...
Négy jó nagy nem az LMP-nek az oldal cime ahol szavazni lehet...
De tényleg?
Persze nem elfogult egy picit sem...
Drága kicsi Fidesz fanok, lehet itt erölködni, de a zemberek nem felejtették el a tandíjas-vizitdíjas szavazást, ahogy azt sem ahogy Viktorunk a hordóra kerülve szembe hugyozott mindenkit aki akkor ezek ellen szavazott.
Az LMP tanult a Fidesztől, és a saját fegyverét fordítja ellene. Visszanyal a fagyi. Ennyi.

akimellon 2012.03.12. 10:58:48

nagyon be lehet sz.rva a fidesz, ha ennyire sokan nyírják a népszavazást.
1. ezeket a kérdéseket engedte át az új alk.bíróság
2.végre titkosan,félelem nélkül nyilatkozhatnak az emberek a fidesz politikájáról.
3. ezek a kérdések akkor lennének demagógok, ha abszurd dolgokat kérnének /munkaidő csökkentés pl./, ezek a kérdések tényleg a munkavállalók érdekeit szolgálják,úgy, hogy annak állami kompenzációját sem zárják ki, akár a munkaidő emelését is, ami tényleg növelné amerikával szembeni versenyképességünket.

Senkifia 2012.03.12. 11:06:50

@Adalberto Gellenzeeri: persze,hogy mi magunk okoztunk mindent. kezdve azzal, hogy nem vertük agyon mondjuk petőfiéket,meg kossuthékat, amiért szembemennek a monarchiával(de kezdhetnénk IV. Bélával,ha az úgy jobb,vagy a tatárjárással). Aztán meg agyonverni azokat,akik úgy döntöttek( a mi nevünkben,ugye,hogy a rossz oldalra álljunk,aztán meg ebből kifolyólag elveszítsük a területeink kétharmadát(ebből legalább három hatodot megalapozatlanul). Aztán azért i mi vagyunk a hibásak,hogy a szélsőjobbot nem lőttük le, amiért a németek mellé állítottak,kitartva utolsó emberig. Majd azért is,hogy ezután a (szélső)baloldaliak elcsalták a 48as választásokat, a nyakunkra ültek 40 évig,miközben szorgosan felakasztgattak pár politikai meg eszmei ellenfelet,természetesen szintén a mi hibánkból.Mindezt bosszúból azért,amiért a mi hibánkból a jobboldaliak meg a háború alatt a baloldaliakat lőtték halomra,meg hurcolták el(egyéb aspektusokra most ne térjünk ki. a lényeg,hogy a mi hibánkból.)Végül meg 90 óta a mi hibánkból hól a bal,hol a jobboldali politikusok(egyesek kevésbé,mások többé) lopják szét az országot,és rohasztanak le mindent, különböző,végre tőlünk független,érdekek mentén. De ha belegondolunk, kizárt,hogy ezen érdekek is ne a mi hibáinkból eredeztessenek...
A mi hibánk gyurcsány és bandája, a mi hibánk orbán és sleppje....
Egyszóval: mi kérünk elnézést. Sőt, a mi anyánk p.csája...

gregibroki 2012.03.12. 11:11:16

ennél szánalmasabb cikket és kérdéseket nem is lehetett volna feltenni,
sajnos az lmp azt sem kérdezte meg, hogy: " szeretne-e Ön ingyen sört?"

Kivlov 2012.03.12. 11:14:43

@kitiltott bögre:
zsír. húzzanak bele, sok embernek adhatnának munkát.

Cartman (ex Cartman) 2012.03.12. 11:31:02

A szokásoshoz képest is rendkívül nívótlan ez a blog. Az LMP-t cseszegeti az (állítólagos) demagógia miatt, holott nap, mint nap a létező legdemagógabb párt, a fidesz seggét nyalja csontig.

Arról a logikai csavarról már nem is beszélve, hogy a nép - bármilyen idióta módon próbálja meg a blog ezt prezentálni -, valójában egyetért az LMP törekvéseivel... (Idióta=fideszes? - ez már lassan szinonímává válik. Nem kis részben ennek a bugyuta blognak betudhatóan is.)

rikitiki 2012.03.12. 11:51:27

Demagógiával sikerült legyőzni a demagógiát. Mondja az aki támogatta a 4 évvel ezelőtti demagógiát.

Rendkívül hiteles :)

De ami rosszabb, vagy halvány lila gőzöd sincs statisztikáról, felmérés készítésről, vagy tudatosan hagyod figyelmen kívül a legelemibb alapelveket.

A múltkor felhívtam a figyelmed, hogy 4 más válaszlehetőséggel nem lehet korrekt módon összehasonlítani 2 választásos mintát.

Ami azért érdekes mert azóta ezt átgondolhattad volna.

Nemhogy nem reprezentatív a felmérés, de teljesen más felmérés, mint amivel össze akarod hasonlítani. Ez így matekból is egyes.

vladimir964 2012.03.12. 11:56:10

Ez mind renben is van, akár reprezentatív, akár nem a blog felmérése, azonban a kérdésekre adandó válaszok már magukban hordják a válaszokat is. Ki az az idióta, aki maga ellen akar döntést hozni, ha van rá módja elkerülni - még ha az ország és a gazdaság helyzete ezt másként is kívánja? Persze, hogy hali-galit akar mindenki. Meggyőződésem, hogy nem ezek a kérdések az okozói, sem a megoldói a kialakult gazdasági és társadalmi helyzetben, ennél sokkal-sokkal fajsúlyosabb kérdéseket kellett volna népszavazásra feltenni, minthogy a 2/3-ot másként megdönteni nem lehet. De hát nokedli párttól nokedli kérdések...

rikitiki 2012.03.12. 11:57:26

Most olvastam csak el a kommenteket. Bogáncs volt olyan posztod ahol egyetlen támogató kommentet sem kaptál ? :)

A hozzászólók fele szerint te vagy a demagóg, egy negyede szerint szar a felmérésed, egy negyed meg elvitatkozgat egymással.

Megmondtam előre, ez így a tipikus példája a teljesen felesleges pofonba szaladásnak.

Újfent csak annyit tudok mondani, kár.

Zotya 2012.03.12. 11:58:24

"Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok"

Ez az egész cikk így tényleg csúsztatás. Megrendelésre szoktak ilyen félrevezető "statisztikai elemzéseket" készíteni. Kritikán aluli...

Doctor Klauße 2012.03.12. 12:09:25

óóó, hogy örül majd a sok "kisebbségi" a 9 hónapos segílynek, dicsák, két szülés közt eltartja az állam és a gyerekére fűtenek meg főznek 18éves koráig..

ez az LMP-s életpályamodell?

eddig nem vettem komolyan, hogy erre a pártra az "új-SZDSZ" jelzőt aggatták, de most úgy néz ki, ismét a nagy reneszánszok ideje van

Pernahajder Viktor 2012.03.12. 13:13:46

@Kalmár: értem. Viszont mi védi a munkavállalót? Vagy azt jelen körülmények között nem kell védeni? Vagy ez azért jó így, mert a munkavállaló az aki többségében visszaél a túlzott jogaival, míg a munkaadó az áldozat?
Elvileg mindkettőnek érdeke a "jól viselkedés". Nekem ez inkább arról szól, hogy a munkaadó indoklás és anyagi kötelezettség nélkül kitegye a dolgozót, mert pl. a szerződés úgy szól, hogy egyéb juttatások a próbaidő lejárta után járnak. Szerintem több az olyan munka, amit könnyen, pár hét alatt be lehet tanulni (az összes munkáról és munkahelyről beszélek), például gyárak, építőipar, kereskedelem, adminisztráció, projekt jellegű munkák.

Cartman (ex Cartman) 2012.03.12. 15:06:19

@Doctor Klauße:
Gratulálok a nagy eszedhez!

Tudod, ahhoz, hogy valaki jogosultságot szerezzen a munkanélküli segélyre, ahhoz dolgozni kell! Nem tudom, most épp hogy van, de amikor még egy évig járt a munkanélküli segély, akkor is négy (4!) évet kellett ahhoz előtte ledolgozni, hogy valaki a teljes időszakra jogosult legyen.

Másrészt ez egyébként egyfajta biztosítás. A munkaerőpiaci hozzájárulásból fizették, és - ha jól tudom - a bevezetését követő évtől a kassza szufficites volt. Tehát lehet tapsolni a fidesznek. A "neazénadómból" itt is nagyszerűen megvalósult. A Te adódból nem támogatják ezentúl (annyira) azokat, akik elvesztik a munkájukat. Helyette megy a pénz a kormányzati elkúrásokra.

m.gray 2012.03.12. 15:32:46

Ne haragudj meg kedves posztíró, de te magadtól vagy ennyire hülye, vagy súgnak neked?
Álláskeresési járadék, szabadság, próbaidő, és tankötelezettség.

Gondolom szerinted az összes olyan munkanélkülit az államnak kéne eltartania, aki soha nem is akart dolgozni, ugye? Jajj, hát 40 évig nem találtam állást, tartson el az állam. Normális?
Szabik: tudod van ahol tényleg termelő munka folyik. Vannak még gyárak. Lehet, hogy a mocskos imperialista kizsákmányoló gyurcsánybérenc nyugatiak üzemeltetik és multicégek, de vannak, SŐT, ott embereknek munkát és fizetést adnak, és borzalom, néha azt mondják, hogy bocs, Józsikám, de lesz nyáron 3 hét leállás, addig nem te dolgozol a sor mellett, hanem a karbantartók, kérlek akkor menj szabira. Megjegyzem; mindemellett ha valaki kulturáltan kéri, el szokták engedni, bármikor.
Próbaidő: te 30 nap alatt meg tudod mondani valakiről, hogy alkalmas-e? Tutira? Mert sztem nem. 30 nap alatt sok esetben a delikvens még be sem tud tanulni rendesen. Azt ugyan még nem 100%-ban tudja, hogy mikor mit kell csinálnia, de vegyük fel örökre, igaz? Nehogymár ki lehessen rúgni valakit, aki alkalmatlan....
A tankötelességről meg annyit, hogy a kenyéradó gazdáid, amikor először kormányra kerültek, kitalálták, hogy úgy fogják megkozmetikázni a munkanélküliségre vonatkozó adatokat, hogy minden bokorba raktak egy fősulit vagy egyetemet. Aki az iskolapadot nyomja, az nem munkanélküli! Most meg nézünk, hogy nem ér semmit az egyetemi diploma, hogy a portás melóhoz is diploma kell.
Mi a megoldás? 16 évesen ki a suliból! Vágjuk meg a felsőoktatási keretszámokat is! Kérdezem én: ki a bánatos rosseb fogja felvenni azokat a szakképzetlen 16 éveseket, amikor általában takarítót is minimum főiskolai diplomával és középfokú nyelvvizsgával keresnek a munkaadók???? HMMM? Erre is van válasz?

Erdőtársulás 2012.03.12. 18:18:24

@jo.e: Álláskeresés = a frikcionális munkanélküliség hosszának KSH által mért adata. Ennek én kétszeresét látnám jónak.

vargalukrécia 2012.03.12. 18:51:29

@aFx: Dehogynem. Csakazért is engedtem a manipulációnak. :) Reméltem, nem leszek ezzel egyedül és úgy lett... :)Tudtam, hogy kiakad a posztoló, már vártam az értékelést. 2008- ban meg én akadtam ki a "három igenesre". Csak az élesben ment. :(
Most isszuk a levét. Mindannyian.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.12. 19:38:06

@d'oh:

"arról nem beszélve, hogy a valamerre húzó blogokat zömmel ugyanarra húzó emberek olvassák."

Lehet, hogy zömmel olyanok olvassák, de hogy kommentelni zömében nem ők szoktak, az biztos. :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.12. 19:41:14

@nigara:

"A manipulációt bogáncs végzi a legjobban..."

Ez volt a célom, hogy megmutassam, milyen könnyű manipulálni. Azonban mindezt már az első bekezdésben jeleztem, mármint hogy kérdéseim demagógiában túlszárnyalták az LMP-ét, és ezért is sikerült legyőzni az LMP által javasolt számokat még "népbarátabb" számokkal.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.12. 19:43:46

@svanu:

"bazdmeg bogáncs egyedül te voltál és vagy demagóg."

Ez is egy vélemény..

rikitiki 2012.03.12. 19:44:59

@bogancs: Ezzel mondjuk az a gond, hogy ilyen kérdéseket népszavazáson nem lehet feltenni. (Más kérdéssel is lehet persze manipulálni)

De ez mellékes.
Most jól megmutattad, milyen könnyű manipulálni.
És? Ezzel mi volt a célod?
Az eredménye rád nézve a kommentekben egyértelmű, de gondolom nem ez volt a cél :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.12. 19:46:17

@Szevasztok:

"A szerző a fenti adatokból tényleg erre a következtetésre bírt jutni???"

Te mire következtetsz belőle?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.12. 19:49:10

@rikitiki:

"Ezzel mondjuk az a gond, hogy ilyen kérdéseket népszavazáson nem lehet feltenni."

De a 260 napot ki lehet cserélni elhelyezkedésig tartóra, a 100 nap próbaidőt ki lehet cserélni 30 napra az LMP-s kérdésekben és így tovább.

"Ezzel mi volt a célod?
Az eredménye rád nézve a kommentekben egyértelmű, de gondolom nem ez volt a cél :) "

Azért kaptam lájkot is szép számban, ha megnézed. :) Legalább annyit, mint ahány kritikus itt felszólalt.

rikitiki 2012.03.12. 21:45:57

@bogancs: És meg tudod mondani mi volt a cél?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.12. 22:27:47

@rikitiki:

Az LMP-s demagógiát legyőzni egy még nagyobb demagógiával.

Ennyi.

Csak egy példa: 60% szavazott a 30 napos próbaidőra, az LMP által kérdésben feltett 100 napra meg 25%..

Miről beszélünk? Ha a 30 napos próbaidő mennek népszavazásra, azt is megszavazná a nép. Sőt, még lelkesebb is lenne.

És ez csak az egyik példa volt.

Nézd meg, hogy hányan szavaztak a 16 éves tankötelezettségre, és hányan a 18-ra.

Akkor mi a célja a népszavazásnak?

Szevasztok 2012.03.13. 11:08:00

@bogancs: Kedves Bogáncs!

Próbálok egy hasonlattal élni:
Ha megkérdezem tőled, hogy iszol-e egy pohár sört, és erre azt válaszolod, hogy inkább egy korsóval kérek, akkor a te értelmezésedben most nemet mondtál nekem.

Logikus?

jo.e 2012.03.13. 14:26:21

@Erdőtársulás: Nem így értettem a definíciót és nem is tartom jó ötletnek amit írtál. Azért nem, mert 1 kalap alá veszi a tevőlegesen munkát keresőket és az otthon a s..güket vakarókat. Ez így nem nem mehet tovább, mert egész 1xűen nincs rá pénz. Aztán meg persze majd jön a de x ezer ft-ból nem lehet megélni, stb.
Most jut eszembe. Láttad tegnap az rtl híradóban az áramlopásokról szóló riportban megszólalót. "Előbb adjanak mindenkinek munkát, utána jöjjenek itt az áramdíjjal" Ezeknek, még a mostaninál is hosszabb ideig segélyt...
Inkább segítsük őket a progresszív adózással! MUHAHAHA, vicc az egész lmp! népszavazásostól, kisebbségestől, úgy ahogy van!

rikitiki 2012.03.13. 17:03:41

@bogancs: Butább vagy, mint gondoltam.
A például hozott 16-18 év kérdésben van egy 3. válaszlehetőséged ami többet kapott, mint a másik kettő együtt.

Nagyon okos vagy, ha ebből statisztikailag bármit szeretnél levonni.

A vicc ellenben az, hogy a 3. válasz a mindenki piacképes szakmával hagyja el az iskolák kapuit.

Érzésed szerint ehhez melyik válasz állhat közelebb, a 16 év, vagy a 18. év?

Én még értelmes embert nem láttam ennyiszer öngólt rúgni.
Az látszik, hogy halvány lila segédfogalmad sincs kérdőívek kérdéseinek összehasonlíthatóságáról.

Mondjuk mások arra is rámutattak, hogy a Mt. sem ismerős neked. Így persze nagyon könnyű magabiztosan kijelenteni ilyen butaságokat, mint teszed, tárgyi tudástól összezavarva lényegesen nehezebb lenne.

Erdőtársulás 2012.03.13. 18:16:45

@jo.e: Én pedig úgy gondolom, hogy nem "nem így értetted a definíciót", hanem a helyes megfogalmazás az, hogy "nem értetted a definíciót". Ez egy egzakt meghatározás, amelyet a fejlett kereszténydemorkata vagy szociáldemokrata OECD országokban használnak. Semmit sem mos össze, éppen hogy elkülönít. Sajnálom, hogy nem érted amit leírtam. Még jobban sajnálom, hogy nem azt írtad le, hogy nem érted, azaz nem kérdeztél, hanem ostobaságot válaszoltál, valamint azt, hogy "nem támogatod". Ne érts félre, véleményt bárki alkothat, de az csak akkor lesz elfogdható, ha - szakmailag - megfelelően megalapozott. Én úgy gondolom, hogy amit én javaslok, az példának okáért erősen megállja a helyét e kritérium tekintetében.

ayatollah 2012.03.13. 19:41:08

Ennyire átlátszóan szar propagandát! Ezt tanítani kéne...

Persze a többi analfabéta narancsbolsi lehet ezt is megeszi.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.13. 20:56:58

@rikitiki:

Az a vicc, hogy már megint visszatértünk az én személyemre..

Csak tudnám mire jó ez??

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.13. 20:57:50

@ayatollah:

Hogy érted azt, hogy átlátszó?

dr. pretender 2012.03.13. 22:22:09

@rikitiki: ő nem hagyja, hogy a tények elhomályosítsák a hitét...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.13. 23:38:12

@rikitiki: @dr. pretender:

Tudom, hogy demagóg volt a kérdésem, és demagóg módon elemeztem az eredményét.

Ezzel kezdődik a poszt, hogy ezt jeleztem.

Ennek célját is deklaráltam már többször, hogy miért. (LMP-s demagógia plasztikussá tétele) Nincs itt semmiféle hitbéli kérdés. Az eredmények félremagyarázása meg előre jelzetten szándékos volt.

Kéretik ezt megérteni.

rikitiki 2012.03.14. 00:15:38

@bogancs: Arról nem írtál, hogy az eredmények interpretálása minden józan észt nélkülöz. Az nem demagógia.

A kérdések megválasztása demagóg, azzal nincs is gondom, de az interpretálás nem demagóg, mert a 2+2=5 az nem demagógia, hanem más.

Ezt nem írtad, ha tudom akkor a nemortodox matek szerint olvasom és meg sem szólalok.

Akkor az eredmény értelmezését viccnek fogom fel és aszerint kezelem.
Pedig reméltem, hogy komoly mert viccnek nagyon szar.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.14. 00:18:28

@rikitiki:

Egy demagóg módon feltett kérdés eredményét szerintem nem lehet komolyan venni.

ayatollah 2012.03.14. 08:56:26

@bogancs: elvtársaknak miért nem szóltál erről 2008-ban? :)

félreértés ne essék örülök hogy nincs vizitdíj de most meg csődbeviszik az elvtársak a kórházakat, hát kösz, tényleg sokkal jobb.

Joooe 2012.03.20. 11:44:46

@bogancs: most kivételesen ellentmondok neked :) szerintem az lmp-s cikkeid gúnyolódó hangneme nem teljesen megalapozott.
Szerintem két kérdés kifejezetten támogatható (szabadság kiadása, próbaidő - ezek rendesen működő cégnél semmilyen plusz terhet nem jelentő, csak a munkavállaló indokolatlan kiszolgáltatottságát csökkentő szabályok), bár a másik kettő tényleg demagóg hülyeség.
Igazából - bár a népszavazás intézményének szélesebb körű alkalmazását általában támogatom - nem tartom helyesnek a jelenlegi helyzetben a népszavazgatást kisebb jelentőségű kérdésekről, ezért nem is írtam/írom alá egyik kérdőívet sem. De ha lesz népszavazás, a két kérdést támogatni fogom.
süti beállítások módosítása