Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Plágium - Mi a helyzet szent királyainkkal?

2012. március 28. - ccactus

A bizottság megtette a jelentését Schmitt Pál plágiumügyében. De kérdem én, minek?? Mi itt a Nívó blogon eleddig nem foglalkoztunk a plágiumüggyel, de most már nem tudom megállni.

Demokráciákban az a szokás, hogy ha alakul egy szakértői vizsgálóbizottság, egy olyan bizottság amelynek a tagjai köztiszteletben állnak, szakmájukban elértek valamit, véleményük mérvadó, akkor jelentésüknek tartalmát a demokraták fenntartás nélkül elfogadják, és tiszteletben tartják, még ha nem is értenek vele egyet. A demokraták ilyenkor lapoznak, lezárják az ügyet, és előre tekintve haladnak tovább útjukon.

Ez így működik egy demokráciában. De nálunk nem így működik. A bizottság jelentését csak az fogadja el, akinek az kedvez. Az ellenzéki pártok egytől egyig lemondásra szólították fel a köztársasági elnök urat mondván, hogy a bizottság jelentése egyértelműen megállapítja, hogy plágium történt.

Nos, én elolvastam a 3 oldalas jelentést, és ez alapján elég éles kijelentésnek, csúsztatásnak vélem az ellenzéki vádat. Csúsztatás, és messze nem objektív, nevezhetnénk féligazságnak, vagy hazugságnak is az állítást, mert kiragad a jelentésből egy mondatot, átfogalmazza, felerősíti jelentését és mindezt úgy tálalja, mint a bizottság vizsgálatának végeredményét, következtetését.

Pedig a következtetés nem ez! Itt van leírva feketén fehéren: Link Schmitt Pál kisdoktori értekezése tárgyában készült bizottsági jelentés összefoglalójához. – Remélem szabályosan hivatkoztam.

Ha valakinek igénye van egy objektív összefoglalóra, anélkül, hogy a jelentést elolvasná, mert nem akar rászánni az ügyre annyi időt, hát íme:

A jelentés felvázolja a kisdoktori cím adományozásának 1992-es szabályozási környezetét, hivatkozva a vonatkozó törvényekre, illetve a kisdoktori cím várományosának személyi feltételeire, melyek a következők: 1. egyetemi végzettség, 2. sikeres doktori szigorlat, 3. egy középfokú nyelvvizsga, és a legfontosabb: 4. a tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített, önálló kutatáson alapuló, új tudományos eredményt tartalmazó értekezés vagy a társadalom számára hasznos, új és a gyakorlatban hasznosított alkotás benyújtása, valamint 5. ezen értekezés megvédése.

Nyilvánvaló, hogy Schmitt Pál az első három pontnak és az ötödik pontnak megfelel, a kérdéses pont a 4-es, a jelentés a további részében leginkább pontosan ezt vizsgálja.

A továbbiakban olvasható, hogy a jelentkezés és a doktori értekezés megvédése között mindössze egy hónap telt el. Mindezt feltűnőnek, de nem szabálytalannak ítéli a testület.

A következő megállapítás egy formai szabálytalanság megállapítása, miszerint a doktori értekezést bíráló bizottság üléséről készült jegyzőkönyv nem lelhető fel, azonban a korabeli szokásoknak megfelelően a jegyzőkönyvi minimum adatok a kisdoktori anyakönyvben megtalálhatóak. – Mindez azonban nem Schmitt Pálnak róható fel, hanem az oktatási intézmény akkori felelőseinek.

Ezután a jelentés formai hibának és nem szabálytalanságnak aposztrofálja, hogy a dolgozatra általában jellemző a szakszerűtlen forrásmegjelölés, illetve a hivatkozásokra történő szakszerű utalások hiánya. Erre a jelentés szerint még a dolgozat leadása előtt a témavezetőnek, illetve az elő-opponensi véleményben a bírálóknak is fel kellett volna hívnia a figyelmet, még a felkészülési időszakban. - Itt tehát egy bírálói és/vagy témavezetői mulasztás is történhetett.

Ezután következnek a konkrét tartalmi megállapítások, melyeket szeretnék szó szerint idézni:

A dolgozat 34. oldalától 50. oldaláig teljes szövegazonosságot tartalmaz Klaus Heinemann … művének 312. oldalától 319. oldaláig tartó részével.

Ez a legsúlyosabb állítás. Ezután felsorol néhány diagramot és táblázatot, melyek teljesen, vagy kis formai módosítással megegyeznek Nikolaj Georgiev táblázataival és diagramjaival. Majd pedig jön a botrányt kirobbantó ominózus 180 oldalra vonatkozó megjegyzés:

A kisdoktori értekezés mintegy 180 további oldala részleges egyezést mutat a Georgijev művel. (A két dolgozatban az egyező részek rendkívül szétszórtan szerepelnek.) A Georgijev műhöz képest valamennyi részlegesen egyező rész kibővül a kisdoktoriban a szöuli olimpia adataival. Számos esetben a Georgijev műhöz képest kihagyások, összevonások pluszban hozzátett mondatok lelhetők föl. A Tényfeltáró Bizottság megjegyzi, hogy az azonosság több esetben indokolt, pl. sportági definíciók.

Ugye ez az a 180 oldal, amelyre Schmitt Pál is azt mondta, hogy tulajdonképpen összegyűjtött tényadatokról van szó. Ha tényleg ez a helyzet, akkor ha Schmitt a nulláról gyűjtötte volna az adatokat, akkor is ugyanoda jutott volna mint így. Ehhez jön még a szöuli adatokkal való kiegészítés, valamint a jelzett saját mondatok, mint valódi hozzáadott érték.

És ezután már csak a következtetés van hátra:

Következtetés:

A doktori eljárás – a fent részletezett eljárási hiányosságokkal ugyan, de – formailag megfelelt az akkor még önállóan működő Testnevelési Egyetem gyakorlatának. A dolgozat szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul, ami nem derült ki időben, holott annak feltárása a korabeli védési eljárás részét kellett volna, hogy képezze. A Testnevelési Egyetem szakmai hibát vétett, amikor ezt a szövegazonosságot nem tárta fel időben, s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak.

Mindez az én értelmezésem szerint azt jelenti, hogy voltak ugyan hibák mind Schmitt Pál, mind az egyetem részéről, ám azok nem olyan jelentőségűek, ami a doktori cím elvételét indokolnák. Más művekből idézni egy doktori értekezésben szabad, még ha az „szokatlanul nagy terjedelmű” is, csak azt szakszerű hivatkozásokkal jelezni kellett volna. Mindazonáltal egyértelműnek tűnik a jelentésből az is, hogy Schmitt Pál a felhasznált forrásanyagokon kívül saját következtetéseket is levont.

Hogy mindebből ki milyen következtetéseket von le, azt ki-ki döntse el maga. Persze feltárhatták volna a témavezetők vagy az előbírálók a hiányosságokat, de a formai követelményekről ezen a szinten talán már Schmitt Pálnak is tisztában kellett volna lennie. Ezek után megnézném én egyébként a sima egyetemi szakdolgozatát is, hiszen ha a doktori értekezésénél nem tudta, hogy hivatkozásokat kell használni, akkor valószínűleg a diplomamunkájánál sem használt, ergó az is szabálytalan.

Továbbmegyek, a szentté avatáshoz ugye a delikvenseknek életükben két csodát kellett tenniük. Ha profán akarnék lenni, felvethetnénk mi kukacoskodó magyarok azt is, hogy ugyan vizsgáljuk már meg, hogy korábbi államfő-királyaink (például Szent István, Szent László királyok) ugyan milyen csodát tettek, nincs-e arra a csodára esetleg valamilyen tudományos magyarázat? Azt aztán vessük össze, hogy az adott kor követelményei, a tudomány akkori állása szerint mindaz tényleg csodának minősíthető-e, vagy szimpla csalás, hazugság, legenda….

Az ellenzéki pártok reakcióiról meg csak annyit, hogy a Nívó blog szerint nem minősíthető demokratának az a párt, amely utólag, a döntés ismeretében nem fogadja el, vonja kétségbe egy független szakértői testület állásfoglalását.

Schmitt Pál elnök úrtól meg én kérek elnézést az alább várható kommentfolyam tartalmáért.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr284346903

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmitt Pál TAKARODJ! 2012.03.29. 10:16:06

Mint a Hadkötelezettséget Ellenzők Köre Figyelő Bizottságának egyik tagja, egyelőre csak saját nevemben felszólítom Schmitt Pált magyarosan, hogy megértse: Ilyen ember, aki lop, csal és hazudik, megalázza hazánk függetlenségét egy haramia törpeállam e...

Trackback: Mert megérdemeljük 2012.03.29. 10:03:37

Mit is? Hát ezt a több felvonásos kutyakomádiát, aminek a Fidesz álláspontja alapján tegnap vége lett. Az ítélet megszületett, SP bár másolt, de nem bűnös. Nincs tehát mit tenni, minden a legnagyobb rendben, eddig is felesleges volt izgulni, a rendszer...

Trackback: Különvélemény 2012.03.29. 09:55:56

Spilberg Különvélemény (Minority Report) című filmje óta tudjuk, egyáltalán nem lényegtelen, mit tartalmaz a különvélemény. Dramaturgiai szempontból igen érdekes pillanatban, tegnap este hirtelen felbukkant a Schmitt-ügy különvéleménye olyan állításo...

Trackback: Schmitt-ügy: Gerinc, minek? 2012.03.29. 09:48:24

Ha van megfelelő mondja annak, hogy minden kétséget kizáróan bebizonyítsa a hatalom, hogy Magyarországon bármit meg lehet tenni, akkor a Schmitt-ügy pontosan ez. Jobb helyeken rohadtul nem a magyarázkodással telnek el hónapok, azzal, hogy hogyan lehet ...

Trackback: A plágium kormánya 2012.03.29. 09:33:41

Sokat cikizték a Millát Dopeman, és az ő korábbi dalszövegei miatt. Pedig amíg az alternatív köztársasági elnök (ami eleve csak egy paródia pozíció) csak énekelt arról, hogy megy lopni, addig az igazi konkrétan meg is tette, mégis pökhendi módon a demo...

Trackback: A plágium-ügy elkenése bepillantást enged a totális állam építésébe 2012.03.29. 09:07:37

Sokan vállrándítással, vagy éppenséggel a bérrettegés vádjával intézik el a totális állam alapjainak lerakásával kapcsolatos bírálatokat. Most azonban bepillanthattunk a kulisszák mögé, remélhetőleg ez sokakat elgondolkodtat. A plágium-ügyben már nem i...

Trackback: Schmitt pál és a sün 2012.03.29. 08:58:58

Rájöttem. Rájöttem mit készít mindez elő. Nagyon hamar új miniszterelnöke lesz az országnak. Orbán egyre veszít a népszerűségéből és az emberek annyira kiábrándultak a politikából, hogy egyre kevésbé hajlandóak támogatni a jelenlegi pártokat.Mi a probl...

Trackback: A plágium-ügy elkenése bepillantást enged a totális állam építésébe 2012.03.29. 08:56:06

Sokan vállrándítással, vagy éppenséggel a bérrettegés vádjával intézik el a totális állam alapjainak lerakásával kapcsolatos bírálatokat. Most azonban bepillanthattunk a kulisszák mögé, remélhetőleg ez sokakat elgondolkodtat. A plágium-ügyben már nem i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mérges 1234 2012.03.29. 08:14:34

A vicc nem is a plágium,hanem a köré szövödő bizonyítható hazudozás vesztegetés, stb.....

íszerinte erklcsileg Palinak vége,

dr. vuvuzelafan 2012.03.29. 08:15:57

A poszter egy f*sz, visszamehetne általános iskola alsó tagozatába szövegértést tanulni... És nemcsak az azóta napvilágra került különvélemény miatt, az eredeti jelentés (összefoglalója) sem mondja azt, hogy szabályos lett volna a doktori cím megszerzése.

2012.03.29. 08:24:57

Cactus basszus az egy dolog, hogy még nem olvashattad Fluck különvéleményét de hogy a vizsgálat eredményét se tudd értelmezni. Ha virágnyelven is de leírták, hogy másolt baszdki...

na__most__akkor 2012.03.29. 08:29:13

@gomorra:
Van másik !!! (nemcsak ARANYköpés, KISFALUDYköpés is...)

"Él magyar, áll Buda még! a mult csak példa legyen most,
S égve honért bizton nézzen előre szemünk,"

Kisfaludy: Mohács

*************************
Él magyar, kettő. Te meg én. Vaze.

_______________________
Ja, és még valami:

"Hajh! s ezt visszavonás okozá mind s durva irigység,
Egységünk törten törve, hanyatla erőnk.
A sorvasztó láncz igy készüle árva hazánkra;
Nem! nem az ellenség, ön fia vágta sebét."

Mrs.Columbo 2012.03.29. 08:30:11

Kedves ccactus!

Én nem akarok véleményt írni erről a posztról, csupán egyetlen kérésem lenne: felmerült ugyebár , hogy Bokros Lajos doktorija is plágiumgyanús.
Érdekelne majd a véleményed egy poszt formájában, ha esetleg születik döntés abban az ügyben.

Illetve: nagyon szépen megkérlek, 20-30 év múlva olvasd vissza ezt az írást.

Adalberto Gellenzeeri 2012.03.29. 08:31:26

2007-ben írtam a főiskolai diplomadolgozatomat.60 oldal. Ha csak egyetlen mondatot is idéztem valakitől, akkor azt fel kellett tüntetni. Felsorolni minden szakirodalmat amit akár csak elolvastál, még akkor is, ha egyetlen szót sem idéztél belőle. Háromszor kellet konzultációra mennem a tanáromhoz. Ha nem lett volna eredeti a dolgozat, beadni sem engedte volna. Ez persze nem hőstett. Igen sokan írtak diplomadolgozatot. Egy hónap? lehetetlen. Így hát kinek akarjátok bedumálni, hogy "elnök" úr dolgozata nem plágium és csalás. Minden szó ami ezt a szarságot védi csak még erkölcstelenebbé teszi ezt az országot. Kedves FIDESZ hívők. Nem mindenki buta szektatag ám még ebben az országban sem.

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2012.03.29. 08:31:58

Viccnek, iróniának elég gyenge, valóságnak pedig rettenetesen elkeserítő.

debreceni.blog 2012.03.29. 08:36:10

Pali egyedül maradt, palira vették. Tényleg nem lehet egyszerű a helyzete, egy percig sem állítom.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1475_doktorsmitt_a_pali

Melchi Zadok 2012.03.29. 08:37:34

@ post neked még nem szóltak a központból, hogy állj, új utasítás van, nem védjük tovább a palit?
azon gondolkodom, vajon milyen érzés lesz lejönnöd a fidesz tripről?
éveken át tartó mély, gyötrő önértékelési válság, vagy csak simán kiírod a homlokodra: "köpjetek le" ?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.29. 08:38:16

@nincs semmi baj!:
Nem, rosszul látod, érdemes megnézni a blog korábbi bejegyzéseit. Egyszerű Fidesz fanok a blog szerzői, hármuk közül bogáncs ccactus menthetetlen, droli azért általában értelmes bejegyzéseket ír.

Mérges 1234 2012.03.29. 08:46:52

@dr.melchi zadok:

Szerinted????

Ezreket látunk nap, mint nap, akik hűen követték a szocialista eszmét, aztán hopp, máris konzervatívok lettek.....

Pont ebben áll a lényeg, hogy a FIdesz ezekre a könnyen manipulálható, egyszerű lelkekre vadászik. Aki igaz szívvel tudott odállni a szocializmus mellé, annak nem gond egy másik szar eszme mögé is odetenni magát.

DIldiko 2012.03.29. 09:05:38

"Mindazonáltal egyértelműnek tűnik a jelentésből az is, hogy Schmitt Pál a felhasznált forrásanyagokon kívül saját következtetéseket is levont. " - az egész dolgozatnak saját következményekből kellene állnia - ha már az egyező részek állítólag hivatalos eredmények, adatok, tények. Ha meg valaki más megállapításával egyetért akkor jelezze, hogy én Kovács Anna megállapításával - a sportoló általában jobb állóképesség birtokában van, mint az aki az ideális testsúlyának dupláját nyomja - egyetértek.

Mérges 1234 2012.03.29. 09:09:07

MNO ma reggeli vezércikk, néhány idézet:

"Nyilvánvaló, hogy a kormány nem szólíthatja fel lemondásra a köztársasági elnököt, aki számára a jelentés azt a kegyelmi állapotot teremtette meg, hogy a lelkiismeretére támaszkodva, szabadon mérlegelhette, milyen lépés szolgálja a legjobban az általa a legmagasabb szinten képviselt közösség érdekét"

"A Fidesz lezártnak tekinti az ügyet. Sírjunk vagy nevessünk? A KDNP reményei szerint a jelentés pontot tett a politikai támadások végére. Tényleg erős hit kell ahhoz, hogy valaki ezt komolyan is gondolja."

Ennyi, annyira hülyék a narancsköd fidesz birka doridok.....

Forog a gyomrom ettől a blogtól, koolyan, hogy lehet valaki ennyire hülye????

És hogyan fogjátok megmagyarzáni, hogy holnaptól mindennek éppen az ellenkezője igaz....

2012.03.29. 09:10:28

Kedves blogíró, ccatus!
A bizottsági többségi vélemény meglehetősen eltérő következtetésre jutott, noha a fordítás tényét ha nem is hasonló részletességgel, összefoglalójukban megerősítették. A bizottság szerint "a dolgozat szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul, ami nem derült ki időben, holott annak feltárása a korabeli védési eljárás részét kellett volna, hogy képezze. A Testnevelési Egyetem szakmai hibát vétett, amikor ezt a szövegazonosságot nem tárta fel időben, s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak".

Hát azért elég szánalmas ez a szerecsenmosdatás.
A gyilkosnak sem jár börtön, mert a rendőr nem figyelmeztette?
A doktori kritériumrendszere nem volt elérhető annak idején,
Hagyjuk már! Egy sima szakdolgozat egy sima diplomáért több önálló gondolatot követelt meg abban az időben!!!
Ja, persze nem az elvtársaknak!

Mérges 1234 2012.03.29. 09:14:48

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Olvasd el az MNO mai vezércikkét, spt mindeki olvassa.

Úgy tűnik vége........

Kutchek (törölt) 2012.03.29. 09:15:38

"Demokráciákban az a szokás, hogy ha alakul egy szakértői vizsgálóbizottság, ...akkor jelentésüknek tartalmát a demokraták fenntartás nélkül elfogadják, és tiszteletben tartják, még ha nem is értenek vele egyet."

Kedves ccactus!

Ez a demokrácia nem az a demokrácia. Abban a demokráciában aki 10 oldalnyi önálló munkára képes felvenni egy doktori címet, az nem viselhetne kmolyabb tisztséget. De ha lelepleződne, akkor előbb mondana le, mielőtt az egyetem elveszi a titulust.

Másodszor: ha elfogadjuk a szakértői vizsgálóbizottság véleményét, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy Schmitt korábbi nyilatkozata a "törzsanyagról", a "következtetésekről" egyértelmű hazugság.

Harmadszor: egy időközben elhunyt opponensre kenni a felelősséget egy fokkal jobb ugyan a portás megvádolásánál, de még minidig a gyávaság kategória.

Negyedszer: tényleg megérdemel az ember egy doktori címet, ha bemásol 200 oldalt és többé-kevésbé önállóan ír mellé 8-10 oldalt????
Mert másolni én is tudok, plussz 1 hónap alatt atomfizikától kezdve klasszika-filológiáig simán összerizsázok 5-6 oldalt a semmiről.

tamareaf 2012.03.29. 09:19:12

Kedves Bogáncs elvtárs! Te kell, hogy légy a szerző, mert ilyet csak te tudsz írni. Már kezdem azt hinni, hogy nem a feltétlen párthűség, hanem a provokáció miatt írod ezeket a posztokat. Mert az biztos, hogy minden normális embert felhúz, amikor egy diplomázott fiatalember ilyeneket bír írni. Öröm látni, hogy amit már a jobb oldali média sem tart védhetőnek, azt te továbbra is szeretett pártunk véleményének megfelelően kommunikálunk.
Horn elvtársra azt mondtuk: pufajkás volt, naés?
Medgyesi ügynök volt. Azt mondtuk, naés?
Erre itt van még egy kommunista, bizonyos Schmitt, ki az állam csecsét szívja évek óta, egy csaló. És mondjuk megint azt: naés?

De te kedves Bogáncs elvtárs, biztos megérted.

Éljen a haza, éljen a párt.

baloo112 2012.03.29. 09:20:04

Nagyon sajnalnam ha lemondana, egy igazi eredeti figura palika.

1. SP MTI nyilatkozat tegnap: "a biralo bizottsag, aminek a tagjai eddig ismeretlenek voltak elöttem"

2. nyilvanossagra hozott kulönvelemeny: a bizottsag elnöke a vizsgalat alatt a Sandorpalotaban jart, ott hallgatta meg SP vedekezeset

halali pofa, hazudni azt tud mint gyurcsany az avason....

mikka 2012.03.29. 09:22:40

itt minden ertelmes ember tudja hogy mukodik a magyar sajto es a ballib oldal. kell valakit emlekeztetni arra hogya 47 ezer forintot miota emlegetik? sajtoszabadsag? Az ordito hazugsagaikat orakig lehetne sorolni..
Schmitt Pal az egyike azon keves magyar embernek az orszagban aki annak idejen tokeletes munkat vegzett a szakteruleten es nemzetkozileg elismert es tisztelt magyar sport diplomaciat hozott letre. Rengeteget tett azert hogy a magyar sportolok sikeresek legyenek a vilagban es itthon is megbecsuljek oket..halkan jegyzem meg,ketszeres olimpiai bajnok is.. Ha vannak is ketsegeim az ellenzek olyan messzire ment a gyalazkodasban hogy mar csak azert sem erdekel. bekaphatjak :) most is es a kovetkezo valasztason utan is.

tamareaf 2012.03.29. 09:23:08

@feamatar: elnézést, Gyurcsány elvtárs kifelejtettem a szégyenlistáról, pedig igazán oda tartozik ő is.

Pobjeda elvtárs 2012.03.29. 09:23:12

@Kék az ég:

Erre céloztam a tollbamondásal :)

VT Man 2012.03.29. 09:23:42

A posztoló teljesen mellélőtt.

Akinek van diplomája, azt tudja, hogy egy szakdolgozat is mennyi munka, és ott se fogadható el a copy/paste. De ezt még az is tudja, akinek nincs diplomája.

Schmitt csalt, hibázott, mondjon le.

Szinte még az SZDSZ 2.0-val is hajlandó lennék együtt tüntetni azért, hogy Schmitt mondjon le!

johevi 2012.03.29. 09:30:38

"Lásd 10-es táblázat". Az övében összesen 7 van. Az eredetiban van 10-es.... Nincs miről beszélni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.29. 09:32:38

Kedves posztoló! Te is is hiszed, amit írtál?

GL-581 g 2012.03.29. 09:33:30

Fú, a bigott jobbereknél tényleg kötelező viselet a szemellenző. Amikor a Jobbklikk és az MNO gyakorlatilag lemondásra szólítja fel ezt a paprikajancsit (az előbbi még a kormánynak is nekimegy ügynöktörvény ügyben) a Nívó még nyal egyet azon a bizonyos fenéken.

"Schmitt Pál elnök úrtól meg én kérek elnézést az alább várható kommentfolyam tartalmáért."

Az én nevemben nem kell. Pali bácsi egy cinikus kis hazug senki, kádári reflexekkel. Köp a közvéleményre, köp az igazságra, a tisztességről azt hiszi, hogy hajdúsági tésztaétel.

Mérges 1234 2012.03.29. 09:34:28

@mikka:

Neked is csak az MNO vezrécikkét tudom ajánalni.

Már szerintük is mennie kell......

Magustanonc 2012.03.29. 09:34:43

Ajánlom mindenki figyelmébe ezt az írást, ami segít értelmezni azt a bizonyos három oldalt:
mediasarok.sote.hu/wp-content/uploads/2012/03/dr_fluck_kulonvelemeny.pdf

Türelmetleneknek elég, ha csak az utolsó oldalt olvassák el.

Pinka-Panka 2012.03.29. 09:39:15

Azt hiszem, hogy ha az ember téved, vagy vét, a legemberibb és legintelligensebb megnyilvánulása - az legyen, hogy beismerje a hibát. Az vesse rá a az első követ...
Én azt gondolom, hogy le kell mondania, mert árt mindenfajta hitelesnek hitt elvnek. Én is bevallom, hogy megdöbbent vagyok, de nem azért mert ezt csinálta illetve azért is - mert nem sokan vagyunk akik nem csaltak, félrekúrtak, elkúrtak is valamit - de akkor nem vállalok el egy ilyen tisztséget.
Mindamellett, hogy igazak a vádak, a rá dobált követ is soknak találom, mert kúrtak már itt el sokan sok mindent...
De le kell mondania mindenképpen az lenne a legtisztességesebb dolog ebben a fertő, elcseszett országban.

Pinka-Panka 2012.03.29. 09:41:54

@Doubledecker: neked meg szép reggelt, ne hergeld agyon magadat, árt a szépségednek:)

seahawks 2012.03.29. 09:42:28

schmitty Magyarország szégyene.
ki akar fogadni velem, hogy max. 1 hete van hátra?

vargalukrécia 2012.03.29. 09:42:32

@Fedor: Tegnap még elhitte... De ma reggelre már más az irány. :) Majd igazodik. Megy ez nekik. De ismerős valahonnan a múltból!

fantam 2012.03.29. 09:44:26

Tisztelt szerző!

Egész eddig bírtam, hogy ne írjak, ha minden más rendben lenne Ön szerint akkor a német szó szerinti idézet forrásmegjelölés nélkül akkor is plagizálás bárki bármit mond. Ha akkor nem derült ki ez amikor készült, akkor abban a pillanatban amikor kiderül vissza kell vonni a doktori címet. Egyébként meg ha 215 oldalból 190 innen-onnan másolt akkor egy 25 oldalas önálló gondolatra nem doktorit, de még diplomát sem adnak. Éppen ennek fényében én a kis főiskolai diplomámért is többet dolgoztam. Üdvözlettel valaki aki már tette a Fideszhez az "X"-et, de nagyon megbánta. Örülök, hogy Ön olyan eltántoríthatatlan még mindig. Kíváncsi lennék egyébként Bogáncs véleményére

Mérges 1234 2012.03.29. 09:48:12

@Pinka-Panka:

Szép reggelt oda is.

Valahogy azért durvának találom, hogy leírják valairől, hogy fekete, egyesek még mindig fehérnek látják, pedig már a pártközpont kiadta az utasítást, hogy a valódi szín mégiscsak fekete.

Birkaságban tarani a népeket jó lehet, de egy idő útán kicsúszika kézből az irányítás. Az ilyen mebr tulajdonképpen bármit elhisz.

@seahawks:

Szerintem ma délútánra meglezs a lemondás. Ha nem a helyzet napról napra rosszabb lesz.....

Persze még ki kell találni a megfeleő szöveget, hogy az alaptalán ám annál durvább, ballib támadások miatt érdemei eliserése bla bla bla......

Mérges 1234 2012.03.29. 09:50:42

@Pinka-Panka:

Amúgy szerintem már nem is a plágium miatt kell lemondania, hanem közben kiderült, írásos, illetve videó felvételek vannak rola, hogy 3-4x is hazudott egyértelműen és félremagyarázhatatlanul az ügy kapcsán.

Ha rögtön az elején ellnézést kér, akár maradhatott is volna.

Elkúrta nem kicsit....

Pinka-Panka 2012.03.29. 09:51:57

@Doubledecker: elolvastad mit írtam, én is ezt kérném tőle...én, én:)

Hunor Levente 2012.03.29. 09:52:32

Éljen a Fidesz! Itt az idő!

Melchi Zadok 2012.03.29. 09:57:57

@Pinka-Panka: fogsz te még sokkal nagyobbakat is döbbenni kedves pina-panka.

Melchi Zadok 2012.03.29. 09:58:42

elnézést, pinka-panka sorry :)

Pinka-Panka 2012.03.29. 10:00:04

@dr.melchi zadok: majd azt én eldöntöm:)
szerencséd, hogy kijavitottad!!:)

négyzet báró · http://utalomazecetet.blog.hu 2012.03.29. 10:08:06

kkaktusz, ez a legdurvább smitpalis poszt, amit olvastam mostanság.
a szentekről szóló rész nagyon kiváló lett, de ezt nem kéne szanakürtölni, ezért megkérlek, hogy azt töröld. elég a népnek feldolgozni a doktor pál bukását, nem kell, hogy eme nehéz órákban szembesüljenek azzal, hogy a szentséges szentek nem is igaziak. komolyan nem értem, hogy ezt hogy gondoltad.(

ayatollah 2012.03.29. 10:16:57

Nehogy már lemondjon bakker! Kin fogunk ennyit röhögni :DD Ekkora hülyéje bocs hüjéje még nem volt a nemzetnek :DDD

ősbölény 2012.03.29. 10:26:42

Kedves ccactus!
A blogod igazán nívón alulira sikerült. 1. A legviccesebb önkényességgel válogatsz a bizottság szövegének figyelembe vétele során, 2. Szándékosan félreértelmezed a bizottság szövegét.
1. A bizottság megállapította, hogy Schmitt úr 16 oldalt vett át Heinemann könyvéből. Ezt el méltóztatol felejteni, holott magát a megállapítást idézed. Márpedig 16 mondat jelöletlen átvétele is plágium, aminek szerzői jogi következményei is vannak, és megszegi azt a követelményt, hogy a dolgozatnak "a tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített, önálló kutatáson alapuló, új tudományos eredményt tartalmazó értekezés"-nek kell lennie.Az, hogy egy teljes fejezetet, vagy akár csak egy mondatot is jelöletlenül átveszünk mástól, az szemben áll a tudományos kutatás módszereivel. Ezt nekem, 1965-ben, amikor elsőéves voltam, a tört. seg. tud. c. tantárgy első óráján elmagyarázta Bertényi Iván, akkor még tanársegéd. Az első irodalmi szemináriumon pedig Tarnócz Márton docens.
2. A bizottság azt állítja, hogy Schmitt úr Georguivev szövegét úgy applikálja a dolgozatába, hogy néha mondatokat kihagy vagy összevon, esetleg mondatokat betold, de ezzel együtt a jelöletlen applikációt szövegazonosnak minősíti. Tehát az csak a te félreolvasásod, hogy ezek a betoldott mondatok önálló tudományos eredményeket tartalmaznának, erre nézve a bizottság csak azt mondja, hogy az adatok közé beszúrja a szöuli olimpia adatait. Adatokat tehát, nem pedig tudományos megállapításokat.
Továbbiak, amelyek már az 1. és 2. pomntokon kívül esenek: Honnanm tudod, hogy volt egyáltalán doktori szigorlat? Nincs jegyzőkönyve, csak az anyakönyvben van igazolva a meglétük. De ha nincs jegyzőkönyv, akkor nyilvánvalóan az anyakönyvi bejegyzés alaptalan vagy egyenesen hamisítvány. Láttam én már ilyent annak idején egyetemi leckekönyvben: egy csoporttársam megbukott két részszigorlaton, de mivel a papája a BAZ megyei első titkár, keresztapja pedig Aczél György volt, a tanszéki adminisztrátor sk-zott neki két eredményes pótszigorlatot. Ezzel együtt évet kellett volna ismételnie, de járt tovább velünk, mintha mise (nem mi se!)történt volna. Különbem a doktori szigorlatnak tantárgyai vannak, amire szakirodalomból kell felkészülni, nekem az egy fél évbe került, mert a doktorim már készen volt a jelentkezéskor. Lehet, hogy Schmitt úr biflázó zseni, de ezeket a könyveket a mennyiségük okán általában elolvasni sem lehet egy hónap alatt, nemhogy megtanulni.
Mi az hogy témavezető? Ki volt az? Nyilván senki. Nem is neveznek meg senkit témavezetőként, illetve az egyik opponens azt állítja hogy témavezetőről nem tud.
Egyszóval: a bizottság elolvasta a szóban forgó műveket és azok összefüggéséről adott egy tényszerű beszámolót. A "doktori esemény körülményeit" viszont egyáltalán nem vizsgálta, pedig erre szólt a mandátuma, és végül adott egy olyan összegezést, amire az ügyvédek azt mondják, hogy "iratellenes": tehát nem felel meg az általuk feltárt tényeknek.
És végül javaslatot sem tesznek, pedig ez szintén feladatuk lett volna.
Vagyis: a szembeötlő tényket nem merték letagadni, de amit lehetett azt elmismásolták, hogy moshassák a kezeiket. Ez alól egyedül a jogász-tag volt kivétel (már ami a következtetéseket illeti, mert magát a doktori vizsgát ő sem vizsgálta).
Te pedig, kedves blogger szerecsent modatsz.

Kutchek (törölt) 2012.03.29. 10:34:05

"Ha profán akarnék lenni, felvethetnénk mi kukacoskodó magyarok azt is, hogy ugyan vizsgáljuk már meg, hogy korábbi államfő-királyaink (például Szent István, Szent László királyok) ugyan milyen csodát tettek, nincs-e arra a csodára esetleg valamilyen tudományos magyarázat?"

I. István halála után 45, I. Lászlót halála után majdnem 100 évvel avatták szentté.

Ezek után teljesség kizárható, hogy saját barátaik, esetleges beosztottak, ivócimborák, seggnyalók adták volna nekik a címet.
Mindezeken túl, évszázados távlatból az is megállapíthatjuk, hogy valóban rengeteget tettek a keresztény magyar államért, erkölcsért.

Nem is értem honnan van bőr a pofádon, hogy a fenti két királyt párhuzamba állítod ezzel a pojácával?!

DurvaPisti 2012.03.29. 10:34:15

ccactus:
Szerintem neked komoly problémád van, HA szerinted ez így Rendben van. A tag MÁSOLTA a dolgozatát, másolta a diagramokat (amikre az eredeti szöveg szerint (hiszen MÁSOLTA) hivatkozott, de még ahoz is hülye volt, hogy átszámozza a Hivatkozásokban a diagarmokat, így az eredeti szöveg hivatkozásait használta. MUHAHAHA!
ILYEN, van és is puskáztam és Én is használtam mások szakdolgozatait, az enyémhez. DE ha lebukott és ez nyilvánvaló, AKKOR miért ragaszodik ahoz, hogy ez rendben van? És te miért teszed? MI az oka?

is 2012.03.29. 10:36:25

@poszt: annyit mondanék, hogy Földrajzi-név bizottság. na, azok aztán 30 éve folyamatosan bizottság voltak, csak és kizárólag szakértők, szakmai delegáltak. azok is tettek egy javaslatot, másnap szét is lettek kergetve. talán az ellenzék által?

meg még annyit, hogy Költségvetési Tanács hivatala. több tucat magasan képzett szakember, akik kb. átlátták a költségvetést, és elmondták róla a véleményüket. őket is szétkergették. talán az ellenzék?

na és akkor ezen példákon felbuzdulva most jön ez a "nívós" blog, és akkor kezdi magyarázni, hogy dehogy arról van szó, hogy ez a bizottság már nem merte elmondani, csak a jó kádári időkhöz hasonlóan, sorok között, hogy mi is az állás (de azért egy 5 éves gyerek szintjén álló bárki képes volt kiolvasni, hogy miről is van szó, beleértve az MNO-t, Stumpf Andrást a Heti Válasznál stb.); hanem jó Nívós blogunk szeirnt ezt lehet úgyis olvasni, mintha hibbant 70IQ-s félhülyék lennénk, mint a komcsi időkben a komcsi Szabad Nép vezércikket.

nos, lehet úgy olvasni. hibbant, 70IQ-s félhülyék, és FIDESZ komcsi olvasók olvassák csak így. mi maradnánk az 5 éves gyerekek szintje felett.

Avatar 2012.03.29. 10:38:34

Kedves ccactus! Nem tudom, van-e összefüggés a mai postod és az én alábbi kommentem között, de ha igen, akkor azért jelezném, hogy én vicceltem!

mandiner.blog.hu/2012/03/28/doktor_schmitt_a_tehertetel/fullcommentlist/1#c16212608

"Avatar 2012.03.28. 14:13:20
Ugyan már gyerekek! Amit egyszer már odaadtunk, azt nem konzervatív dolog visszavenni. Hogy nézne ki, ha mondjuk a szentté avatási eljárásokat felülvizsgálnák Vatikánban, és megállapítanák, hogy Szent István igen komolyan bűnrészes sok-sok ember halálában, így utólag visszavonják a szentté avatást, hiszen ilyen halálos bűnöket elkövető embert mégse hívhatunk szentnek... Míg a 12 apostol többnyire életével fizetett azért, hogy a hitét terjesztette a pogányok között, addig az apostoli királyok esetében inkább a pogányok fizettek életükkel a hitükért.
Még csak az kéne, hogy visszavonjunk bármit is! Mi lesz a következő lépés, végképp eltöröljük a múltat?"

2012.03.29. 10:40:15

@Doubledecker: Ezért döbbent meg a NÍVÓ (sic) álláspontja.
Azért ha valaki ezt nevezi meg a blog címének (nívó) illene tartania magát hozzá.

Sittes Paja 2012.03.29. 10:41:37

16-2 arányban elvették a mocskos állat doktoriját :DDD

a 2 férget azért illene kirúgni...

Kopi3.14 2012.03.29. 10:41:55

Nem tudom, de aki annyira hülye, hogy képtelen szöveget értelmezve olvasni, s annak alapján a leírt modnatok közötti kapcsolatot feltárni, majd a valós következtetést levonni, az ne bolgot írjon, hanem szorzótáblát, 1*1-es mátrixban. Mivel a követelmények 4-es pontja a bizottsági állítás alapján egyértelmüen igazoltan nem tlejesült, innentöl kezdve tényleg csak negatív iq esetén lehet ezt kimosdatni. A blog pedig a nevével ellentétben nívótlan.

m.gray 2012.03.29. 10:44:07

@ poszt: ez plágium nekem annyi, mintha lopnál csokit a boltban, és miután nem kaptak el vele, óbégatva hirdetnéd az utcákon rohangálva, hogy mekkora lúzer fasz a boltos. Most ha a stílustól eltekintünk, a lopás akkor is lopás marad. Ha valakinek el kell magyarázni, hogy nem azért nem lopunk, mert azzal le lehet bukni, és esetleg következményei vannak, hanem azért nem, mert erkölcsileg nem; ott kibaszott nagy baj van.

@ posztoló: te tényleg ennyire hülye vagy, hogy írsz egy blogot, amiben még a normálisabb narancsdroidok is a fejedre okádnak? ez neked jó? nem gondoltam volna, hogy embereknek ilyen furcsa perverzióik vannak....

Fatal Error! System Halted! 2012.03.29. 10:44:26

"Az ellenzéki pártok reakcióiról meg csak annyit, hogy a Nívó blog szerint nem minősíthető demokratának az a párt, amely utólag, a döntés ismeretében nem fogadja el, vonja kétségbe egy független szakértői testület állásfoglalását."

A jó kurva anyádat te tetves köcsög. Ez az én szerény véleményem rólatok ti aljadékok. Rajtatok csak a lobotómia segít.

Sittes Paja 2012.03.29. 10:46:11

@dr. Fatal Error! System Halted!: innen jobboldalról értek egyet veled.
az ilyen féreg ugyanolyan káros, mint az agyhalott MSZP-SZDSZ-es.

beteg a magyar társadalom, itt már csak egy Jobbik-LMP kormánykoalíció segíthet :D

2012.03.29. 10:49:06

@johevi: Azért nem érted, mert ez unortodox sorszámozása a grafikonoknak. Te sose fogsz felnőni eddig.:-)

Fatal Error! System Halted! 2012.03.29. 10:49:24

@Sittes Paja: "beteg a magyar társadalom, itt már csak egy Jobbik-LMP kormánykoalíció segíthet :D "

Azt megnézném:) S közösen Gyurcsányt jelölnék min.elnöknek:D

VT Man 2012.03.29. 10:49:48

@Sittes Paja:
"16-2 arányban elvették a doktoriját :DDD"

Na, van még remény ebben az országban, 16 gerinces ember (sajnos a 18-ból)

pounderstibbons 2012.03.29. 10:57:51

"Továbbmegyek, a szentté avatáshoz ugye a delikvenseknek életükben két csodát kellett tenniük."

Még csak ez se jött össze.

Természetesen az avatandók halála utáni csodák is beszámíthatók, és vannak esetek, amikor csak ilyen csodákra épül a boldoggá-szentté avatási eljárás.

Az cikk bizottsági jelentést értelmezni próbáló része pedig ismételten a bloggazda olvasási-szövegértési képességeinek alacsony nívójáról állított ki bizonyítványt.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.29. 11:00:18

@feamatar:
Hmmm, elgondolkodtató, hogy a szerzőt bogánccsal azonosítod. Elképzelhető, hogy a ccactus nicknév mögött is bogáncs áll. Lehet azért hozta létre, mert a bogáncs nickel ugyan 100%-osan elvakult módon cikkezett és kommentelt, ám igyekezett kulturáltan viselkedni, ha belé kötöttek, inkább ignorálta, ccactus néven meg agresszívebben kommentelhet.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.29. 11:05:36

Ccactus vagy bogáncs vagy ki vagy, mit fogsz szólni, ha tényleg elveszik Bólogató Pali doktoriját?

index.hu/belfold/2012/03/29/16_2_aranyban_elvennek_schmitt_doktori_cimet/

Kutchek (törölt) 2012.03.29. 11:06:28

"Nívó blog szerint nem minősíthető demokratának az a párt, amely utólag, a döntés ismeretében nem fogadja el, vonja kétségbe egy független szakértői testület állásfoglalását."

Ezek szerint a doktori tanács sem demokratikus, vagy mondjuk ők helyesen értelmezték a bizottság jelentését; ellentétben veled!

E poszt alapján rólad az utolsó seggnyaló csatlósok jutnak eszembe. Nyalni -ha már annyira szeretnél- csak olyannak érdemes akitől remélhetsz is valamit.

Rteg 2012.03.29. 11:08:55

Az a baj a nívóval, hogy megint nagyon alacsonyan áll.

Ahogy a blogger javasolta, végigolvastam azt a 3 oldalt, és egyébként meg kell hagyni, hogy tisztességesen kielemezte, csak értelmezhetetlen következtetéseket von le.
Először is a bizottság nem döntést hozott. Ez nem volt feladata. Ő megállapította, hogy mi a helyzet a doktorival. A döntést ma hozza meg a SOTE szenátusa, ha van elég tökük. Ezért, az, hogy ezzel lezártnak tekintendő a dolog, értelmezhetetlen, hisz most lett hivatalos, hogy mi történt a doktorival. Tulajdonképpen most indul csak a történet, nemhogy lezáródik.
A második az, hogy a szokatlan időrövidség, a jegyzőkönyvek hiánya, és, hogy összeollózott dolgozatról van szó, az egy amőbánál bonyolultabb teremtménynek már teljesen világossá teszi, hogy az államfőnek anno "összebundáztak" egy doktori fokozatot, amit ilyen módon sikerült lepapírozni. Ebből kifolyólag felesleges is taglalni, hogy mi meg hogy van abban a dolgozatban, hisz komolytalan az egész.
Harmadszor pedig azt nem érti a blogger, hogy itt nem Schmitt Pálról van szó, ő olyan amilyen, tőle ennél többet valószínűleg nem vártak...a fideszben sem. A történet arról szól, hogy ez a dolog ebben az országban a pozíció miatt morálisan megúszható, és ez a nemzet morális nívóját (hogy erőltetett legyek) tükrözi.
Végül, pedig ismeretlenül is barátilag azt javaslom az a bloggernek, hogy az utolsó gúnyos kirohanásához hasonlóktól a jövőben tartózkodjék, mert ezekkel nem a kritikusairól mond véleményt, hanem önmagáról.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2012.03.29. 11:19:26

@Haverka: nyilván így van.
ha nulláról indulva saját munkával meggazdagodom, és felépítem a házamat, az nyilván megegyezik azzal, mint mikor harisnyával a fejemen bemegyek a bankba, és a szerzett pénzből házat építek...
csak tudnám, hogy akkor a viszkist miért csukták börtönbe...

Sittes Paja 2012.03.29. 11:20:26

@dr. Fatal Error! System Halted!:

nem. Dopeman lenne a KE, Budaházy a ME.

amúgy Magyarország akkor lesz demokrácia, amikor Budaházy ME jelölt lehet.

miért mondom ezt: terrorista? ugyanmár, csak úgy kellett nekünk is egy terrorista a nagy nemzetközi hangulatban, mint egy falat kenyér. kicsit sárgább, kicsit savanyúbb :D

vicc. Budaházy kb az, mint a Franciáknál José Bové.

ez a José GMO-s táblákat gyújtott fel, mcdonalds éttermet bontottak szét stb stb. José múltkor Sarkozy egyik kihívója volt...

nocsak! 2012.03.29. 11:22:41

kedves ccactus,

attol tartok ez blogiroi palyafutasod legnagyobb mellenyulasa. csak egy dolgot gondolj vegig meg1x:
"s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak."
jelentes: tehat nem felel meg. De remelem ezt mar te is eszrevetted..

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.29. 11:24:08

@Kutchek:
A szenátus most nehéz döntés előtt áll.

Ha az igazságot akarják képviselni, akkor egyértelmű, de ott van az egyetemeken is a politika.

Ugyanis nyilvánvaló, hogy a közgáz keretszámok sem véletlenül születtek meg úgy ahogy. Tehát ha Bólogató Palitól elveszik a doktoriját, azt kockáztatják, hogy tőlük is elveszik a keretszámokat. Ellenben ha nem veszik el tőle, az egyetem tekintélyét kockáztatják, márpedig ez az egyetem nagyban él a külföldi orvostanhallgató diákokból. A harmadik tényező személyes, hiszen a szenátusban ülőket fentről kirobbanthatja a székükből a kormány, 2/3-al bármit megtehetnek. De persze az is lehet, hogy Orbán fog kihátrálni, de tudjuk milyen bosszúálló, ha most nem tud bosszút állni, megteheti évekkel később.

kifordított nagyanyó 2012.03.29. 11:43:08

I.orbán viktor királyunk egyik nagy mutatványa,hogy eltüntetett 3000 milliárdot.Ez egy igazi nagy csodatétel.

kifordított nagyanyó 2012.03.29. 11:46:26

Ez az egész pont olyan,mint 6 évvel ezelőtt:Monnyonle!-Nem mondok.
Csak az oldalak cserélődtek.

Haverka 2012.03.29. 11:50:39

Jó ez a blog!
Erőteljesen segíti a Fidesz 2014-es csúfos bukását!
Csak így tovább!

Haverka 2012.03.29. 11:55:57

Schmitt Pál

A köztársasági elnök a plágiumbizottság jelentése után sem kíván lemondani a posztjáról.

Ön szerint le kellene mondania azután, hogy bebizonyosodott, dolgozatának nagy részét másolta?

Igen, le kell mondani 5281 90.5 %
Nem kell lemondani 390 6.7 %
Nem tudom eldönteni 166 2.8 %

Összesen:
5837

Köszönjük, hogy szavazott!

DurvaPisti 2012.03.29. 11:55:58

Na mi van kópé? Mit fogsz írni ma délután, amikor kiderül, hogy nagyon nem frankó az álláspontod? Vagy a SOTE doktori tanácsa is rosszúl értelmezte a jelentést? Talán nem olvasták a blogodat Kaktusz komám!

Haverka 2012.03.29. 11:57:16

Hála Istennek az ilyen nívó blogot vezető agymosott barmokból már csak 7%-nyi maradt.

2/3! :))))

progizmo 2012.03.29. 11:57:56

Tisztelt Blogíró!

Két dolgot tudok elképzelni:
1; Troll vagy, ellenzéki, és csak gerjeszted a feszültséget
2; Ugyan olyan ostoba vagy, mint Pali bátyánk, először írsz, utána gondolkozol.

Miért kellett egyáltalán megírnod ezt a posztot a döntés előtt??? Ugyan akkora marhaság volt, mint Pali bácsi kommentje a bizottsági jelentésre. Csak magatok alatt vágtátok a fát. Az a maszlagot a szentté avatásról meg pláne nem értem. A szentté avatást az egyház végezte, akinek a dolga a dolgok misztifikálása és nem pedig a csodák tudományos magyarázata.

A legfontosabb pont pedig az, hogy míg egy cégvezető bármilyen szankció nélkül megúszhatná ezt az ügyet (esetleg az emberek a háta mögött kiröhögik), addig az "álamfő" ezt nem engedheti meg magának. Szerinted egy ilyen ügy után ugyan úgy tudja majd képviselni Magyarországot a többi államfő előtt? Szerinted nem fogják kiröhögni a háta mögött? Egyenlő partnere lesz a többi ország vezetőjének, és a legkisebb hátrány sem fogja érni Magyarországot miatta? Mert amíg ezeknek a legkisebb esélye is fennáll, addig ő nem lehet Magyarország arca, mert ránk vet rossz fényt. Ennyi.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.29. 12:16:37

"Ez így működik egy demokráciában."
Ebből látszik, hogy nálunk nincs demokrácia, ahogy a cikkíró is írja. Mert milyen egy olyan bizottság, amelyik fél, hogy ha elmarasztal, akkor kirúgják? Hiszen ott van példaként a Földrajzinév Bizottság! A civil állásukból is kirúgták a tagokat.

Bohócország!

Balt 2012.03.29. 12:20:20

Csak annyit: Schmitt nyilván kikezdhető, de bárki lenne is a KE (Göncz Árpádon kívül), a hvg kikezdené.* Természetesen(?) a szent királyaink is egy micisapkázást és tetemcafatot érnek azon az oldalon, tehát ezen felesleges meglepődni.
Ezzel együtt nézzük praktikusan a dolgokat: Schmitt nyilván tarthatatlan, a választásoknak nekimenni nem lehet úgy, hogy ő az elnök. Viszont egy jövőre tartandó KE választáson állított elnök az egész következő ciklust végigszolgálja (hacsak be nem buktatják...), a mostani kkutatási adatokból kiindulva jó eséllyel a következő utánit (2018-2023) is meghatározva...

*Adalék: Tóta Weiss interjú őszről, a hvg-hez igazolás idejéből:

- Hol az a bolond tõkés, aki megvesz vagy felépít egy olyan médiavállalkozást, amely 2014-ig, illetve aztán plusz n-szer négy évig egyetlen hirdetést sem kap majd?

- Szerintem van az a bolond külföldi tõkés. Én leginkább a különadóval sújtottak körében kotorásznék; tudok pár szereplõrõl, aki szívesen alátenne a kormányzatnak. Így zajlott ez Lengyelországban is, ahol a hatalommal ellenérdekelt gazdasági csoportok jelentõs segítséget nyújtottak Tuskéknak Kaczynskiék leváltásában. Itthon sem reménytelen a helyzet, hiszen a kormányzás rossz, amitõl egyre nagyobb az igény az ellenzéki sajtóra. Pusztán az a kérdés, sikerül-e életben tartani azokat a bázisokat, melyekbõl abban a pillanatban, amint a piac megbarátkozik a gondolattal, hogy ezek megbukhatnak, vissza lehet térni. Addig meg védelemre kell berendezkedni.

- Épp most adtok fel egy bázist.

- Én átvezényeltem magam egy másikra. Csapásokat adunk és csapásokat kapunk.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2012.03.29. 14:19:57

Kedves kommentelők!

Szomorú, hogy már a sporttudományban sem bízhat az ember. A reáliákban akkor csalódtam, mikor egy galád matektanár ellopta a radikálisan új bizonyításomat a Fermat - sejtésre, a humán tudományban pedig akkor, amikor ellopták Varró Dani laptopját. Most meg itt a sportudomány! Maradt-e még szűz területe a Tudománynak? Vagy menjek el én is az Ezo tvbe?
Aggódva kérdi:
ifj. Farkas Gyula

Pobjeda elvtárs 2012.03.29. 14:57:54

Azért nem gondoltam hogy Schmidtt Pálnál fog ma bárki is nagyobbat égni ma, de a poszt írójának sikerült. :D

Melchi Zadok 2012.03.29. 15:12:41

@Balt: a micisapkás sztori már akkor döglött volt, mikor megszületett, ma már tényleg csak hardcore jobbikos arcok nyomják, de róluk meg tudjuk, hogy eleve így születtek szegények.
láthatóan neked azzal van problémád, hogy plagi doktorúr takonygerincének számos megnyilvánulásának egyikéről pont a hvg rántotta le a leplet. miért mire számítottál, majd pont a magyar nemzet jön ezzel elő?
viszont végre volt egy kis lehetőséged a szalonzsidózásra, na, ez is több a semminél ezekben az ínséges időkben.

Balt 2012.03.29. 16:20:15

@dr.melchi zadok: Micisapka:
www.felvidek.ma/tajolo/multidezo/26208-a-szent-korona-hazater
vastagbor.blog.hu/2009/05/22/meg_tobb_szdsz_meg_tobb_provokacio

A hvg-t pont leszarom, de az kifejezetten dühítene, ha Tóta elképzelése beválna... És nem ezért, mert szégyelli a második nevét.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 18:18:35

Miután az ügynek korábbi ismereteim ellenére folytatása van, itt írtam róla:

nivo.blog.hu/2012/03/29/on_elfogadja_majd_a_szenatus_donteset

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.03.29. 19:32:09

Elvették. A SOTE se így értelmezte...

@Balt:
Tóta W. nevében a W nem hivatalos és Worlukot jelent. Ez a főellenség volt a Wizard of Wor nevű játékban.

Melee 2012.03.29. 19:57:29

"Demokráciákban az a szokás, hogy ha alakul egy szakértői vizsgálóbizottság, egy olyan bizottság amelynek a tagjai köztiszteletben állnak, szakmájukban elértek valamit, véleményük mérvadó, akkor jelentésüknek tartalmát a demokraták fenntartás nélkül elfogadják, és tiszteletben tartják, még ha nem is értenek vele egyet. A demokraták ilyenkor lapoznak, lezárják az ügyet, és előre tekintve haladnak tovább útjukon. "

ccactus: Kérdem tisztelettel, hogy ennek szellemében utasította vissza Orbán a földrajzi neveket vizsgáló bizottság döntését és rúgatta ki főállásukból a bizottság tagjait, amikor azok nem értettek egyet a Bonsai Duce magyartalan elnevezésével, amikor a Ferihegyi Repülőteret átnevezte?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 20:20:00

@Melee:

Szintén ki kellene vizsgálni azt az ügyet. Ha ezért kirúgnak valakit, akkor perre kell menni.

ősbölény 2012.03.29. 22:34:20

Csak két elvi dolog, amely nem tartozik szorosan a témához.
1. A demokrata nem arról ismerszik meg, hogy bármilyen testület vagy személy véleményét automatikusan elfogadja csak azért, mert ez a testület ilyen ,eg olyan pozícióban van. Ez a gondolkodás felvilágosodás előtti, és akkor nem volt demokrácia (Athénban sem, az annak nevezett rendszer nem felelt meg a mai demokrácia-felfogásunknak.) Hanem arról, hogy végiggondolja és kialakítja a saját álláspontját. És ha a hivatalos fórum, legyen bármilyen tekintélyes is, nem úhgy dönt, ahogy ő a józan esze alapján elvárná, akkor ennek hangot is ad. Persze nem biztos, hogy igaza van, és persze lövöldözni sem kezd, de a véleménynek integernek kell lennie. Ez a demokrácia. A SOTE bizottsága most jól döntött, de ha másként döntött volna, azt nem fogadtam volna el és kritizáltam volna.
2. Igazad van, hogy a szentté avatás irracinális bizonyítékok alapján történt és történik mind a mai napig. Ha végigolvasod a Legenda Aureát, láthatod, hogy az életrajzok tele vannak toposzokkal, ami kegalkább annyira mutatja fiktív voltukat, mint a csodák. A szentek szentségét épp ezért természetesen csak a hívők fogadják el, azok, akik a katolikus felekezet hívei, más keresztények pl. nem, vagy nem ugyanazokat a szenteket. Ez persze nem azt jelenti, hogy I. István (Szent István) mondjon le, hanem azt, hogy a megítélését a nem egyházfüggő katolikusokon kívül más nem a szettéavatás alapján fogja megítélni. Ha tehát konszenzus van I. István megítélésében, akkor az nem a katolikusok által neki adományozott titulusnak köszönhető.
Egyébként Schmitt úr közvélemény általi megítélésének története ékesen bizonyítja, hogy a személyes kvalítások ellenére nem lehet tartós népszerűségre szert tenni.

ősbölény 2012.03.29. 22:36:56

pardon: helyesen az egyházfüggő katolikusokon kívül (a nem törölve).

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 22:44:41

@ősbölény:

Az egyes pontodhoz: Ha egyszer felállítunk egy bizottságot, akkor azt azért tesszük, akkor van értelme, ha utána elfogadjuk a következtetését. Ha már előre azt mondjuk, hogy csak akkor fogadjuk el a jelentést, ha az a mi véleményünket fogja tükrözni, akkor felesleges bizottságot létrehozni. Akkor csak vitázzunk a dolgon, mert vitázni, véleménynek hangot adni demokráciában természetesen szabad. Ugyanakkor kell lennie olyan fórumoknak, akik a vitás kérdéseket megoldják. Ha ilyen nincs, akkor az ökölszabály és a dzsungel törvényei fognak dönteni. Na ez már nem demokrácia.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 22:55:13

@ősbölény:

ja, és a bizottság se olyan jelentést adjon ki egy hónap után, hogy lehessen értelmezni így is, meg úgy is.

Mondja azt, hogy Összességében, mindent mérlegelve, mindent egybevetve igen, vagy nem!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.03.30. 07:11:57

@ccactus:
A devizahitelezési bizottság se azt hozta ki, amit a Fidesz hallani szeretett volna. Papcsák Ferenc kénytelen volt saját kezűleg hozzátenni Gyurcsány miatt.

Tudod, a bíróság, vagy egy bizottság csak akkor lehet autoritás, hogy ha tudod, hogy független. Ha olyan emberekből áll, akiknek az állása függ attól, hogy mit mondanak, akkor az nem autoritás. Különösen nem a kormány viselt dolgaiban.

Baines 2012.03.30. 09:33:24

"Következtetés:

A doktori eljárás – a fent részletezett eljárási hiányosságokkal ugyan, de – formailag megfelelt az akkor még önállóan működő Testnevelési Egyetem gyakorlatának."

Magyarul az eljárás (ugyan mutatott hiányosságokat, de összességében) jogszerű volt. Az eljárás tárgya azonban...

ősbölény 2012.03.30. 17:45:41

@ccactus:
Nem értek veled egyet. Nincs az a bizottság, amelynek véleményét eleve, feltétel nélkül elfogadnám, mint gondolkodó, ételmiségi ember. Hanem megnézem a döntését, annak indoklását, és aztán mérlegelem, hogy igaza van-e vagy sem. Még a bíróságok esetében is így viselkedem, holott egy jogerős ítéletet persze nyilváén el kell fogadnom, ha engem érint. A kritika jogát azoban fenntartom. És még egyszer mondom: nem azért, mert tévedhetetlennek tartom magam, hanem azért mert a mérlegelés, a gondolkodás jogához mindenek fölött ragaszkodom.
Arra egyébként felhívom a figyelmedet, hogy a SOTE doktori tanácsa végül pont arra az érvre hivatkozva vonta vissza Schmitt úr doktori címét, amit én is megfogalmaztam a kommentemben. Ez persze nem telepátia eredménye és nem is az én különös éleslátásomat mutatja, hanem annak a következménye, hogy ez az idevágó jogszabály egyetlen lehetséges értelmezése volt.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.30. 22:53:32

@ősbölény:

Ebben akkor eltérően gondolkodunk a demokráciával kapcsolatban.

Melchi Zadok 2012.03.31. 08:39:30

@Balt: na kösz, hogy idebökted ezt az oldschool baromságot. a történet úgy szól, hogy amikor kis jánost megkérdezték arról annó, hogy szerinte koronás, vagy nem koronás címere kellene magyarországnak. (mert mi magyarok már akkor is nagyon faszán tudtuk, hogy mik is az igazán fontos dolgok, egy új demokratikus köztársaság kiépítésekor) azt felelte, hogy tőle akár micisapka is lehetne, annyire nem ez a releváns kérdés.
nota bene, azon egyik vérbarom sem gondokodott el, hogy mégis egy köztársaság címerében mi a pélót keres a szent-korona, ami egyértelműen monarchikus szimbólum. az akkori szdsz a kossuth címert javasolta, de végül is a szimbólikus baromságokra már akkor is nagyon fogékony magyr politikai többség végül a koronás címerre szavazott.

na, kb. ennyi a sztori, de kösz, hogy feldobtad, legalább ismét ráirányítottuk a figyelmet arra, hogy porladnak el az idővel az ún. jobboldal karaktergyilkosságra kihegyezett, méltatlan, lebutító, relativizáló hazugságai.
átlátszóak és egyszerűek, mint egy tányér langyos víz...

Balt 2012.03.31. 12:21:50

@dr.melchi zadok: Helyes. Micisapkás Kis János végül is legalább otthagyta a kollaboráló párttársait a D-209 ügy kipattanásakor (mondjuk '94 után minek...?), de ma legalább a maszop végre a Kossuth-címerrel nyomul, lehet megint faszán nyalni őket. :))

Melchi Zadok 2012.03.31. 19:39:16

@Balt: aha, bájos, ahogyan relativizálod a témát... ha már kibukott, hogy a hülye sablonjaitok egyike egy konkrét baromság, akkor jön "a legalább othagyta az szdsz-t" szöveg. :) most akkor van valami bajod kis jánossal, vagy nincs? :)
a maszopot meg nyilván leszarom, de mégegyszer: ez az egész, most mire is volt válasz?
mert a világ annál egy picivel bonyolultabb, hogy ha nekünk szentkoronás, akkor nektek kossuth. pont erről szólt kis jános, hogy ennek gyakorlatilag nulla jelentősége van. és igen, akár micisapka is lehetne rajta, ha az végre egy normális magyar állam címere lenne. tiszta monty python nem?

Balt 2012.03.31. 20:50:06

@dr.melchi zadok: Én meg leszarom Kis Jánost is, ez a minimum az árulásukért. (A '94-es első fordulóig SZDSZ szavazó valék...)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.01. 21:44:01

@Hiteles007:

Olyan furcsák ezek a linkek! Biztosan nem vírusosak?

Az az igazság, hogy nem merek rákattintani, pedig nagyon csábítónak tűnik. :)

Bicepsz Elek77 2012.04.03. 09:12:16

Anno a szentte avatas is politikai ugy volt es nem nagyon volt "nemzetkozileg leszabalyozva"kb. az 1100-as evekig. pl. Clodvig (I. Lajos)frank kiraly is szent lett (helyi szent) a halala utan, holott a fel csaladjat kiirtotta...
Ami a diplomakat illeti szerintem a politikusok fele masolta vagy megiratta valakivel...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 09:49:26

@Bicepsz Elek77:

"Ami a diplomakat illeti szerintem a politikusok fele masolta vagy megiratta valakivel..."

Ezt miből gondolod?

És gondolod, hogy a politikusoknál rosszabb az arány a nagy átlagnál?
süti beállítások módosítása