Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Ha Gyurcsány is, akkor Schmitt is?

2012. március 29. - Droli

Megfogalmaznék egy különvéleményt ccactus legutóbbi posztjával ellenében. (A fenét, most szólt le Viktor a pártközpontból, hogy most már lehet ekézni :-) Ígérem, rövid lesz.

Szóval anno sokat bíráltuk Gyurcsányt, mert nem mondott le, miután napvilágra került az a bizonyos beszéd. Azt is sokféleképpen magyarázták, hogy igazságbeszéd, meg hogy tulajdonképpen semmi különös nincs benne, csak a mindenkori politikai mocskot magyarázza, de abban megegyezhetünk, hogy elég sok terhelő dolgot mondott az MSZP-ről és az addigi kormányzásról. Ott, akkor, Gyurcsánynak le kellett volna mondania, jobban járt volna ő is, a párt is, az ország is, de nem tette, a végét látjuk, hogy mi lett: az MSZP gyakorlatilag marginális párttá vált, Gyurcsányt meg senki nem veszi igazán komolyan - megérte?

Ugyanez a véleményem Schmitt Pálról is. Lehet magyarázni, hogy most akkor mennyit másolt, csak pár oldalt, vagy egy egész értekezést, arról is, hogy ez mennyiben felelt meg az akkori követelményeknek, csak nem érdemes. Valószínű, hogy nem ő az egyetlen, ez az ország tele van kamu nyelvvizsgákkal és diplomamunkákkal, a köztársasági elnök nincs egyedül, csak megtestesíti ezt az "ügyeskedős" stílust, mely sajnos sok emberre jellemző. Szóval tudjuk, miről van szó, és ez méltatlan a köztársasági elnökre nézve. A zemberek ugyanolyan jogosan követelik Schmitt lemondását, mint anno Gyurcsány lemondását, más kérdés, hogy egy köztársasági elnöki pozíciónak itt csak formai jelentősége van, ebben a formában tulajdonképpen nyugodt szívvel meg lehetne szüntetni, de akkor is.

Úgyhogy legyünk következetesek, és monjonle!

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr464347356

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:30

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Trackback: Kezdeményezik Schmitt doktorijának visszavonását 2012.03.29. 11:39:01

A doktori tanács ülése után Tulassy Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora bejelentette, hogy kezdeményezik Schmitt Pál doktori címének visszavonását. A testület 22 tagjából 18-an vettek részt az ülésen, közülük 16-an szavaztak a doktori elvétele mellett.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.29. 11:17:19

Egyrészt korrekt az álláspontod.

Másrészt nem gondolom, hogy ha akkor Gyurcsány lemond, jobb lett volna. Morális szempontból jogos lett volna a lemondása, gazdasági szempontból nem, kivéve egyetlen módon, ha már másnap feláll azonnal egy másik kormány. Ugyanis akkor 10% körüli hiány volt, ha egy miniszterelnöki lemondás miatt elhúzódnak a megszorítások, akkor ott az államcsőd.

Ezzel nem Gyurcsányt akarom védeni, csak arra hívom fel a figyelmet, hogy az a helyzet kicsit bonyolultabb volt. A mostani sokkal egyszerűbb, mert a köztársasági elnök esetében csak mint morális kérdés merülhet fel ez az ügy, mivel a köztársasági elnök inkább csak formális tisztség, ellenben ő az ország arca, tekintélye, utóbbit ő játszhatja el, a lemondásával pedig semmiféle mellékes kár nem keletkezhet, azaz egyértelműen a lemondás a megoldás.

Az meg egy másik kérdés, hogy azoknak is van felelőssége, akik oda ültették, hiszen ez az ember nyilvánvalóan sosem volt tiszta.

Egyébként szerintem Orbánék is kénytelenek lesznek előbb-utóbb megadni magukat, és kihátrálni Schmidt mögül, kérdés, hogy ki lesz az utódja.

vlacko 2012.03.29. 12:01:28

Látom megérkezett a kilövési engedély!
Örülök hogy Viktor belátta a helyzet tarthatatlanságát. :-)))

TBP · http://egeszuton.blog.hu/ 2012.03.29. 12:23:24

Jó a poszt :-)
A párhuzamról meg annyit, hogy Gyurcsány esetében sem volt egy szoci sem, aki felállt volna, és azt mondta volna, hogy "Fletókám, te hazudtál b*meg, nem én, és takarodj", most sincs egy tökös fideszes sem, aki odaszólna Plagibának, hogy ideje lelépni... Azt gondolom, ezzel az utolsó rögje is eltűnt a Fidesz morális magaslatának... És ezen az sem változtat, ha ezután lesz is vki, aki kiáll, és beolvas, mert az egész frakció beállt a "lezártuk az ügyet" egymondatos mögé.

Attilajukkaja 2012.03.29. 12:56:02

Gyurcsany vegul le is mondott.
Az Elnok Ur is le fog, mikor Orban belatja, hogy ez az egesz mar az o tekintelye rovasara is megy. Elotte pedig sajnalatos modon lealazta a SOTE, az Elnoki Hivatal, es egyes tudos emberek tekintelyet. De mit szamit az? Ka'llo, forgalmazasi vesztesseg. Barati tu"z. Nem tobb.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.29. 14:21:36

@TBP:
Gyurcsánynál nem lehetett, mert az őszödi beszédet éppen a frakciónak osztotta az észt, tehát ők maguk is nyakig benne voltak.

Orbán pártja meg kézzel vezérelt, ha Orbán rábólint, akkor kiállnak, amíg nem, addig terelnek.

Morgó Muki 2012.03.29. 14:54:56

Ebben az egészben sokkal érdekesebb, hogy az erkölcsi megitélés pártfüggő. Akkoriban Gyurcsányt mosdatta a bal, és mocskolta a jobb oldal, most meg fordult a kocka. Szerintem nem is Gyurcsányhoz, inkább Medgyessyhez kellene hasonlítani ezt a sztorit. Ez már csak azért is jobb példa, mert akkor a jobb oldal ügynöközött, de ugyanez a jobb oldal mélyen hallgat, Martonyi Úr és Matolcsy Úr esetleges ügynöki tevékenységéről, vagy arról, hogy mit keres Pozsgay Úr Orbán Viktor környékén. Elképesztő, hogy még mindig el lehet mondani, "minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek". Pártállástól független az ostobaság és az erkölcstelenség. Meg a mértéke is.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.29. 15:04:13

@Morgó Muki:
A Medgyessy hasonlat tényleg jobb, mert az őszödi beszéd politika, a plágium a sötét múlt, mint megyónál az, hogy ügynök volt.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.03.29. 15:23:13

Nekem tetszett az öszödi beszéd, de szerintem is le kellett volna mondania. És ugyanígy Schmittnek is le kellene.

Balt 2012.03.29. 16:27:06

@TBP: Egy kicsit árnyaljuk azért:
"Érdekes ugyanakkor, hogy miközben a jobboldali politikai szereplők - az egy szem Pokorni Zoltán kivételével - nem lehetnek túl büszkék a megszólalásaikra (vagy azok hiányára), a túlzott párthűség miatt sokat szidott jobboldali média és véleményvezér kör egy része - szemben másokkal - kifejezetten példamutatóan teljesített.. A Mandiner, a Konzervatórium, a Jobbklikk, Békés Márton, Stumpf András, Techet Péter vagy Fricz Tamás, de még mai számában a Magyar Nemzet szerkesztősége is példát mutatott arról, hogy nem csak egyetlen mérce, kapaszkodó létezik, hogy érdemes néha kidugni a fejünket a párthomokozóból. Sajnálhatják, akik elszalasztották az alkalmat." (Török Gábor)

Morgó Muki 2012.03.29. 16:44:15

@Balt: Helyes az árnyalás. Mondjuk az mno.hu-n tegnap egész nap azt láttam, hogy próbálják élét venni a jelentésnek és csak ma reggelre került ki a vezércikk.

mrs. white 2012.03.29. 17:11:27

Gyurcsnynál tudathasadásos állapot volt. Maga a beszéd remek lett volna, ha nem éppen saját magáról és a pártjáról szól. Le kellett volna mondania és az mszp-nek menni a lecsóba. A doktor urat ki semkellett volna nevezni. Ez volt az ős hiba. Ha már kinevezik, az ügy kirobbanásakor lemondhatott volna saját magától, vagy finom rábeszélésre. Az egész semmi másra nem jó mint ismét megállapítani, hogy a politikai osztály végtelenül korrupt és ügyefogyott emberekből áll. Igaz nem csak itt, hanem a világ minden táján, csak egy nem elhanyagolható különbség azért van. Ott kedves ősi népszokás a lemondás. Addig, amíg ebben nem történik változás teljesen felesleges illuzió elvárni az ország felemelkedését. Sajnos innentől kezdve(illetve már régóta) pofázhat a fidesz becsületes adózásról, munka becsületéről, látszat rokkant nyugdíjasok kiszűréséről, a fizetős tandíjról, stb. Ami miatt pedig tök idióták, hogy ezt nem is érzékelik. A zseniális politikusoknak nem volt egy verziójuk arra, hogy mi lesz akkor ha 215 oldalból 200 plágium. Vicc.Ennyi előrelátással a piacon éhen halnának.

Mitzimackó 2012.03.29. 17:35:11

zombik beszélnek hülyeségeket itt.
az öszödi beszéd egy tabula rasa-ról próbált meg szólni a megjelent mszp-vezetésnek, amely a továbbiakban mindig támogatta gyurcsányt, hogy a parlamentben maradhasson, de kihátrált majdnem minden kezdeményezése mögül. nem lepődtem meg, amikor létrejött a dk.
ennek semmi köze a zsebnéró ámokfutásához, hogy lézer jani vagy shit pál vagy éppen balsai vagy egy másik fidesz-zombi az eszköz, mindegy. ha már a 2006-ban puccsot megkísérlő szarládát a hugyos fülkeforradalmárok kormányfői székbe emelték, viseljék a kínjait. az egész ámokfutás eltörölhető egy népszavazással.

Munchausen 2012.03.29. 20:37:57

Alairasokat kell gyujteni.
Nepszavazas arrol, hogy lehessen nepszavazas nehany olyan kerdesben amiben most jelenleg valamiert nem lehet, azutan meg nepszavazast arrol, hogy a nep valaszthassa meg az elnokot, ne a miniszterelnok jelolje ki, kisebb a rizikofaktor.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.29. 20:51:13

Bocs de én anno nem ragaszkodtam feri lemondásához és ez a mostani ügy sem érdekel.Majd viki kitalál valamit ha még nem tette.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 23:17:41

Egyetérek veled Droli.

Csupán egyetlen kiegészítés: Gyurcsány ugye nem az őszödi beszéd miatt mondott le, hanem jóval később és más miatt.

prkl 2012.03.30. 06:23:24

Óvodában még elmegy ez a fajta "de Pistike is rossz volt, tessék őt megbüntetni" színvonal.

pityipalkó 2012.03.30. 09:13:29

Az egész ügyben az a szomorú,mit szomorú SZÉGYENTELJES,hogy ilyen kérdések felvetődhettek : 1)"sok múlik azon is egy forrás szerint, hogy Schmitt érti-e a dolgát." Mi az hogy érti e ? Olyan ember írja alá a törvényeket akinél felvetődhet,hogy nem érti ? 2) "A szerdai kormányülés szünetében az [origo] információi szerint több kormánytag illetve a miniszterelnök is elégedetten nyugtázta a vizsgálat eredményét, illetve Schmitt szerdai, Szöulban adott nyilatkozatát, amelyben az államfő megerősítésként értékelte a vizsgálat eredményét és közölte, hogy "egy pillanatig sem gondoltam, hogy lemondok." Olyan emberek hoznak törvényeket akik nem értik a leírt szöveget,a vizsgálat eredményét !! 3)"Erre meg is volt az esély: egy az SE vizsgálatára rálátó forrás szerint a vizsgálóbizottság tagjai "nagy nyomás alatt voltak" és a szövegegyezések konstatálásán túl jó ideje annak "kreatív kimunkálásával" foglalkoztak, hogy milyen megoldással lehetne mentesíteni a szöveglopás alól a köztársasági elnököt." Ez aztán mindennek a csúcsa !!

pityipalkó 2012.03.30. 09:23:48

„Az, aki huszonvalahány év után vette a fáradtságot, és Isten tudja meddig járt azután, hogy Schmitt Pálnak kárt okozzon, az jobb ha arra is gondol, hogy az országnak több kárt okozott, mint Schmitt Pálnak” - jelentette ki Tarlós István a köztévében. Ez a magyar politikai vezetők morálja,mentalitása !!! Nem az a hibás aki odatette,elfogadta,hanem az aki kiderítette,hogy LOPOTT !!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.03.30. 17:43:52

@pityipalkó: Ez várható volt. Nem a Schmitt okozott kárt az országnak, hanem aki a Schmitt simlijét feltárta, persze.

Mindenesetre aki doktor, ne menjen Koreába...:
kepfeltoltes.hu/120330/drSchmitt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Doberdo 2012.03.31. 11:33:46

Azért nem lehet egyenlőségjelen tenni a
"Plagi bá", a Gyurcsány és a Medgyessy
Péter közé semmilyen indok alapján.
1.) Gyurcsány igazat mondott, de a jobb
oldal politikai érdekből ügyesen ezt
hazugságnak tüntette fel.
2.) A Medgyessy nem volt a szó szoros értelemben besúgó, ez soha nem is bizonyosodott be róla,a III/II-es feladatok teljesen eltérnek a III/III-as
feladatoktól. A jobb oldal plakátokra
írta, hogy Medgyessy besúgó.
Lemondására azonban nem ezért, hanem a
totálisan elrontott gazdaságpolitika
okából került sor. Most mit csinál a
Matolcsy-Orbán tandem. Totálisan elrontja a gazd. polt! Lemondási szándék
helyett dicső felmagasztalásra számítanak.
3.) Plagi bá a tőlük szokásos módon
nagyokat lódít és védi álláspontját.
Orbán kiáll mellette. A kiállás oka
lehet
a.) az ő bábja a közt elnök
b.) Plagi Bá tud valamit Orbánról !
Röviden ennyit.
süti beállítások módosítása