Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Ön elfogadja majd a szenátus döntését?

2012. március 29. - ccactus

Tegnap nyilvánosságra került a Schmitt Pál doktori disszertációját vizsgáló bizottság jelentése, és bár számos hibát feltárt, végkövetkeztetésében arra jutott, hogy az mindent egybevetve megfelelt az adott kor követelményének.

Tegnapi posztomban ezt a jelentést, illetve az erre adott ellenzéki reakciókat elemezgettem kicsit, letéve a garast amellett, hogy fogadjuk el a bizottság döntését.

Közben azonban kiderült, hogy a doktori cím jogosságáról nem ez a bizottság, hanem az egyetemi szenátus dönt majd, amely ezekben a percekben is ülésezik. Az ő szavuk lesz majd a perdöntő.

A tegnapi bizottsági döntés alapján bíráltam az ellenzéki pártok reakcióit, miszerint figyelmen kívül hagyva a jelentés végkövetkeztetését, kiragadott félmondatokat és a Schmitt Pálra nézve terhelő részeket emelték ki és szólították fel Schmitt Pált lemondásra. Szerintem pedig az igazi demokraták megvárják az arra illetékes hatóságok állásfoglalását és döntését, és azt elfogadják. És ez még akkor is igaz, ha a várható döntés eredménye egyre valószínűbb.  

A tegnapi posztra meglehetősen indulatos hozzászólásokat kaptam, jórészt jogosan, ugyanis a bizottsági döntést úgy értelmeztem, mint az ügy lezárását, utolsó stádiumot, nem volt tudomásom róla, hogy az ügynek további folyományai is vannak, és a döntő szót csak az éppen most ülésező szenátus mondja majd ki. Megjegyzem ezek után nem értem, miért kellett a vizsgáló bizottságnak következtetést kiadnia tegnap, miért nem szorítkozott csupán megállapításokra, amely alapján a szenátus ma dönthet? Na mindegy. Én mindenesetre elnézést kérek azoktól, akiket a tegnapi írásommal feleslegesen felhergeltem, felbőszítettem.

Álláspontom szerint az arra illetékes felkent szakértői grémium döntését minden fenntartás nélkül el kell fogadni, még ha az privát véleményemmel nem is egyezik.

A fő kérdés tehát továbbra is az, amit tegnap feszegettem, hogy elfogadja-e majd mindenki így látatlanban, előzetesen a mai döntést, függetlenül attól, hogy az az ő véleményével egyezik-e, vagy sem. Mennyire vagyunk érettek a demokráciára?

Erről szeretnék most egy szavazást indítani:

És persze elvárnám, hogy a döntésből Schmitt Pál is a megfelelő konzekvenciákat vonja le. Tehát amennyiben a szenátusi döntés szerint jogos a doktori cím akkor kérjünk elnézést az elnök úrtól az elmúlt hetek cirkuszáért, ha viszont jogtalannak bizonyul a címre, akkor bizony mondjon le, nincs mese!

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr514348447

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:27

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dézsàvü 2012.03.29. 18:49:05

Már napokkal ezelőtt beírtam egy másik blogba, de tegnap a "Plágium" blogodba is, hogy én SP helyében visszaadtam volna hetekkel ezelőtt a doktori címet.

Kihúzta volna a méregfogát a "felhajtásnak". És még némi tartással kiszállhatott volna ebből az ügyből. Doktorit lehet írni másikat is, ha Katikának annyira szüksége van rá. Így mindent elveszített, aminek egy része menthető lett volna. :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 18:52:52

@dézsàvü:

Valószínűleg igazad van. Kérdés, hogy miért nem tette meg? Tényleg bízik az ártatlanságában, vagy esezleg abban, hogy valahogy majd kibulizza a dolgot magának?

hackbard.celine 2012.03.29. 19:04:16

@ccactus: 33:4 arányban döntött a Szenátus. Többé nem jogosult a címét használni, mert egyértelműen csalt.
Hiba volt tegnap beposztolnod a sumákbizottság 3 oldalas kivonata alapján az észosztást.
Egyébként biztos lehetsz benne, hogy leszóltak a Pártházból, különben az MNO és a processzorok Batyi köre nem tolongott volna egész nap. Meg a KDNP.
Hirtelen hogy megvilágosodtak...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 19:09:04

@hackbard.celine:

Miután megszületett a döntés, leírom a szavazás jelenlegi állását, hiszen a döntés ismertté vált.

62% Igen
29% Nem
8%-ot pedig nem érdekli a dolog

Azért ez megnyugtató eredmény, azt hiszem.

Veder1 2012.03.29. 19:10:26

Az a baj, hogy maszatolsz. Nem azért volt téves a tegnapi posztod, mert nem tudtad, hogy ki mondja ki a végső szót, és addig nem szabadott volna megszólalnod, hanem azért mert szembementél a nyilvánvaló tényekkel méghozzá saját politikai véleményed miatt. A bizottságban is megállapították, hogy a dolgozat döntő részben nem saját munka. Ez alapszinten kizárja, hogy doktori disszertáció, vagy akár szakdolgozat lehessen. Minden más körülmény lényegtelen.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 19:12:47

@Vödör:

Én a bizottság jelentésének KÖVETKEZTETÉSÉBŐL indultam ki.

A többi csak a körülmények feltárása, ami alapján a döntést meghozták.

hackbard.celine 2012.03.29. 19:17:56

@ccactus: egyáltalán nem megnyugtató, hogy a sumákbizottság (egy különvéleménytől eltekintve) azt emelte, ki, hogy formailag és a helyi szokásoknak megfelelt, különben is nem Sch, hanem az intézmény hibázott.
Na itt álljon meg a menet! Akkor az összes TF-es sportdoktorit nagyon gyorsan meg kell vizsgálni, különös tekintettel arra, hogy ki kinek volt bírálatkor a beosztottja és milyen pozíciót kapott.
Fenntartom a korábbi véleményemet: a doktorit nem Sch írta, megírták neki, helyben elbírálták, Summa Cum Laude díjazták. POzíciókért, jól fizető MOB állásokért.
Ez egy szégyen.
Kerényi miniszterelnöki megbízott szerint ez így rendben is van, akkoriban szerinte futószalagon így ment.
Azért ez is sokat elmond a narancskommunista fidesz káderpolitikájáról.

Veder1 2012.03.29. 19:19:08

ccactus, de ez már olyan szintű farízeusság, hogy ha a bizottság azt mondja, az ég az zöld a fű meg kék, akkor is kiállsz mellette. Szerintem nem ér meg ennyit egyik politikai oldal támogatása sem, de elfogadom, ha ezt te másképp gondolod.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 19:20:48

@hackbard.celine:

"Egyébként biztos lehetsz benne, hogy leszóltak a Pártházból"

De én ezt egyszerűen nem akarom elfogadni.

Ha ilyen jellegű kételyek vannak az országban, akkor ennek a dolognak a kivizsgálását sokkal de sokkal fontosabbnak tartom, mint magát a plágiumügyet.

Ha ez így van, és valóban leszóltak a Fideszből, vagy bármilyen más módon megpróbálták akár csak kicsit is befolyásolni az eredményt, az számomra megbocsáthatatlan bűn.

Sokkal nagyobb horderejű ügy, mint egy plágiumvád.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 19:22:49

@Vödör:

"ha a bizottság azt mondja, az ég az zöld a fű meg kék, akkor is kiállsz mellette"

Nyilván nem. A saját szememnek jobban hiszem. Ám a plágiumügy olyan dolog, amire a bizottságnak jóval nagyobb rálátása volt, hetekig vizsgálták az ügyet, én meg csak sajtóhíreket olvastam az ügyről.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 19:23:58

@hackbard.celine:

Közben már 68% az igenek száma. A döntés ismertetésekor még csak 62% volt...

Veder1 2012.03.29. 19:25:25

így már ok. Egyébként én a nemre szavaztam, pedig már tudtam az eredményt :)

Úgy gondolom a véleményem eltérhet az egyetemétől, de tüntetni nem mennék.

hackbard.celine 2012.03.29. 19:28:58

@ccactus: Melyik országban élsz? A sumákbizottság meg próbált megfelelni a politikai akaratnak a nyilvánvaló tények elkendőzésével. Felküldték az illetékes minisztériumnak, visszapattant. Megkérdezték az Akadémiát, visszapattant.
Na ettől a ponttól nem volt visszaút. A SE kormányokon átívelő tevékenysége és doktori habitálási eljárása nem adhatott több egérutat. 16:2, aztán 33:4.
Csak azt ne felejtsd el, hogy amelyik felsőoktatási intézmény szembe ment a Párttal az mit kapott? Corvinus és a jogi egyetemek támogatott létszámát megtizedelték. Jövőre jön a SE?
Nagyon nem csodálkoznék.

Munchausen 2012.03.29. 20:04:50

Az a baj, hogy nyilvan nem O az egyetlen aki csalt, itt lenne az ido egy teljes etikai es vagyonvizsalatra, szerintem kezdhetnek elso korben a miniszterelnokkel, a miniszterekkel, a kormany tagjaival, a parlamenti kepviselokkel, aztan szepen sorban a rektorokkal, egyetemi tanarokkal, egyhazi vezetokkel, fotisztviselokkel folytatni...
Ha ezt rendesen vegigcsinalnak megtisztulna az orszag es elindulhatna a felemelkedes utjan, ez egy igazan nemzeti program, mindenkinek tamogatnia kell.

emhem 2012.03.29. 20:05:40

@ccactus: hasonlítsd össze a tegnapelőtti és a mai vezércikkeit a témában a magyar nemzetnek. ég és föld.

amúgy amit rosszul látsz a keddi jelentésből: nem azt mondta a bizottság, hogy a doktori megfelel az adott követelményeknek, hanem hogy formailag megfelel, és utalva arra, hogy tartalmilag nem, az opponenseket hibáztatta ennek fel nem tárásáért.
a doktori sorsát illetően nem foglalt állást, a plágium szót nem használta a jelentés, pedig a jelenség, amit leírt, az egyértelműen plágium. az érdekes az, hogy miért nem: nyilvánvalóan félt a kormánytól. látták, mi történt a költségvetési tanáccsal, az alkotmánybírósággal, a földrajzinév-bizottsággal, amikor szakmai döntést hoztak a kormány ellenében.
és nem azért nem foglalt állást, mert nem volt jogköre. ugyanis ettől még kvázi mindenki várt tőlük egy javaslatot. és ezt máshol meg is tették: remekül megállapították a testnevelési egyetem felelősségét, és fluck ákos különvéleményében javasolja is.
nem, ez kérlek az a pont, ahol választ kaphattok rá, hogy hol antidemokratikus a kormány: itt. amikor egy kellemetlen döntést saját egzisztenciáját féltve nem mer meghozni egy szakmai testület.

aztán az elmúlt két napban a közhangulat erősen schmitt-ellenes lett. hogy erről közvetlenül tehet-e a fidesz azzal, hogy titokban tájékoztatta a médiáját, hogy lemondott schmitt pálról, avagy közvetetten, a téma agyonhallgatásával, mintegy beismerő vallomásként, azt én nem tudom.
ami tény, hogy tegnap este már sokkal magabiztosabban hívhatta össze a sote a testületét, és estére vissza merte vonni a doktori címet.
hát itt tartunk most.

ami meg a szavazásodat illeti: a tudományos élethez közel álló személyként számomra már a hvg cikke elég bizonyíték arra, hogy schmitt plagizált (a cikk hitelességét a borzasztó könnyen cáfolható állítások elleni perek hiánya, illetve schmitt saját beismerő vallomása is garantálja). ha ezt a sote nem találta volna kizáró oknak, az a sotét minősítette volna (és borzalmasan gáz lett volna), nem a doktorit. sajnos nem lehetett kizárni az egyetem behódolását sem, ezért nem szavaznék egy ilyen kérdésre.

kzoltana 2012.03.29. 20:13:17

A nemzet golyóstolla megbukott, Debrecen város töltőtolla meg nagyon büszke. Itt lehet röhögni a magából hülyét csináló fideszes önkormányzati képviselőn:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1955_szabo_gyula_egy_toltotoll
Kósa csapata.

Melee 2012.03.29. 20:40:01

ccactus, írod: "Szerintem pedig az igazi demokraták megvárják az arra illetékes hatóságok állásfoglalását és döntését, és azt elfogadják. "

Kérdem tisztelettel, hogy ennek szellemében utasította vissza Orbán a földrajzi neveket vizsgáló bizottság döntését és rúgatta ki főállásukból a bizottság tagjait, amikor azok nem értettek egyet a Bonsai Duce magyartalan elnevezésével, amikor a Ferihegyi Repülőteret átnevezte?

gaboca41 2012.03.29. 20:44:05

Kicsit elkapkodtad a tegnapi cikkedet. A bizottság döntése egy olyan ítélet volt, mintha a biróság a tolvajt felmentené, mert a rendőrség a lopás előtt nem világosította fel, hogy lopni nem szabad. A KDNP is így értelmezte, mert a Fidesz-pártközpontból ezt az utasítást kapták. Gondolom, hamut szórni a fejedre kissé késő, elfogultságod és a tények félreértelmezése sokszor megfigyelhető nálatok. SP legsúlyosabb bűne nem is a plagizálás, hanem a hazudozás. Ezért Gyurcsányból politikai hullát csináltak. Ez tipikusan az az állapot, mikor az én kommunistám jó, az én hazugom még köztársasági elnöknek is jó, bezzeg a másik oldal....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.29. 20:49:48

Aki a Birodalmiak oldalán van az elfogadja.
A többiek a Lázadók.
Bocs gyenge volt,de ez jutott eszembe.:))
De látom már puhul a poszt írója is.:))

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 20:56:31

@gaboca41:

Így van, egyet kell értsek veled.

Mentségemre csak az szolgál, hogy tegnap este abban a tudatban írtam a cikket, hogy a bizottsági jelentés volt az ügy utolsó stádiuma.

Ha megfigyeled, ezelőtt nem is írtunk még itt a blogon egyszer sem a plágiumügyről, meg akartam várni a bizottsági jelentést.

Ennek a jelentésnek volt egy következtetése, ami véleményem szerint akkor is erős, ha volt egy különvélemény. Az egyik ugyanis többségi döntés eredménye volt, míg a másik a neve alapján is különvélemény.

A mai döntés azonban már teljesen egyértelmű. Schmitt Pál plagizált.

"elfogultságod és a tények félreértelmezése sokszor megfigyelhető nálatok"

A konkrét esetekben mindig nyitottak vagyunk ezt higgadtan megvitatni bárkivel. Remélem ezt is elismered.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 20:58:20

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Nem puhulásról van szó. Egész egyszerűen elfogadom igaznak egy, a témában felkent szakértő grémium ítéletét az ügyben.

Ennyi.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2012.03.29. 20:59:41

Kedves ccactus!

A tegnapi posztod bizony jól példázta azt, hogy te mindent beszopsz amit a Fidesz mond. És közben leszarod azt, hogy más emberek életét cseszik szét akik keményen megdolgoztak a dr. címükért. Ez a mai poszt egy gyenge magyarázkodás csak. És a tegnapi posztod, bizony jól példázza azt, hogy ez az egész blog milyen elképesztő és undorító módon elvakult.
És bizony a tegnapi, kit, meg hogy nem tekintesz demokratának dologért, lehet elnézést kéne kérni. A szavazás meg teljesen felesleges, bizony valószínűleg fordított volna az arány ha ellenkező döntés születik. Ez a szavazás egészen mást mutat meg.

gaboca41 2012.03.29. 21:07:27

@ccactus: OK, utolsó mondatod korrekt, ebben a stilusban vitatkozzunk tovább, tisztelve a másik véleményét és igyekezve saját igazunk bizonyítását:)

hackbard.celine 2012.03.29. 21:10:41

@ccactus: a bizottság jelentése megállapította, hogy 15 oldal egy német szerzőtől, 180 oldal egy bolgár szerzőtől jobb-rosszabb fordításban, de szinte változtatás nélkül átvett anyag volt. A plagizálást magyarra fordítva: másolt.
Ezen mit nem lehetett érteni?
Azt, hogy áthárították a felelősséget egy megszűnt intézményre?
Ennyire átlátszó maszatolást azért elég nehéz összehozni, mégis négyen a nevüket adták hozzá.
Te meg benyaltad. Próbáld meg legközelebb elfogulatlanul, értelmezve olvasni a híreket. Nem, még véletlenül sem a Demokrata és MNO híreket.
És ha teheted, vond le a konzekvenciákat:
dr. Schmitt Pál
dr. Matolcsy György
dr. Handó Tünde
dr. Szájer József
dr. Illés Zoltán
kivétel nélkül kontraszelekció eredményeként töltik be a rájuk kiosztott pozíciókat. És még sokan mások.
A pornós Szalairól van értelme szót vesztegetni médiaügyi főhatóságként?
Kézivezérelt vagy ami még rosszabb egyszerűen megfelelni vágyásból túlkompenzáló párthű bábok.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 21:51:33

@Tyson925:

"A tegnapi posztod bizony jól példázta azt, hogy te mindent beszopsz amit a Fidesz mond.
...
Ez a mai poszt egy gyenge magyarázkodás csak. És a tegnapi posztod, bizony jól példázza azt, hogy ez az egész blog milyen elképesztő és undorító módon elvakult."

Sajnálom, ha így gondolod. A plágiumügy kivizsgálására létrehozott bizottság KÖVETKEZTETÉSÉBŐL indultam ki.

"És közben leszarod azt, hogy más emberek életét cseszik szét akik keményen megdolgoztak a dr. címükért."

Elolvastam Fluck Ákos különvéleményét, ahol említ néhány fejezetcímet. Őszintén? Így utólag nekem az a véleményem, hogy abból a témából, amiből Schmitt Pál írt, nem kellene doktori címeket osztogatni. Elismerem, hogy olimpiai bajnok volt, MOB elnök volt, NOB tag volt, tehát marha sokat tud az olimpiáról, de ettől még nem lesz az ember az én fogalmaim szerint doktor.

@hackbard.celine:

"Ennyire átlátszó maszatolást azért elég nehéz összehozni, mégis négyen a nevüket adták hozzá."

A focimeccsen a bíró is megítélhet bármikor egy egyértelműen szabálytalan gólt. Az attól még gól.

De ha úgy van, ahogy te mondod, akkor simán felelősségre kellene vonni a bizottság tagjait is, hogy nem az igazság feltárását tartották szem előtt, hanem valami más érdeket. Aztán majd a tárgyaláson magyarázhatják, hogy mit miért tettek.

Addig, amíg ez nem így lesz és nem lesz bizonyítva, addig az elméleted nem más, mint összeesküvés elmélet.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.29. 21:54:37

Azért szívtad meg tegnap, mert az elfogultságtól képtelen voltál a sorok között olvasni: a bizottság felsorolta a plágium minden ismérvét, de állást nem foglalt, mivel tudomásuk szerint nem ők voltak azok, akik kimondják a végső szót, hanem Réthelyi.

Politikai döntést hoztak, az általuk kiadott szöveg jól használható Réthelyi kezében mindkét irányba: egyik irányba azért, mert világosan felsorolták, hogy csak nyomokban tartalmaz saját munkát, a másik irányba azért, mert csak körülírták, hogy nem felel meg a követelményeknek, ezt kategorikusan nem jelentették ki.

Réthelyi (természetesen) olvasatlanul másra bízta azt a veszélyes feladatot, hogy állást foglaljon az ügyben.

Ekkor rábízták a SOTÉsekre, akik meg (valószínűleg kisebb részben a megváltozott körülmények miatt, és nagyobb részben a szakmaiság általános elvárása és az intézmény jó hírneve miatt) meghozta a döntést.

Most jön az a kör, amikor a kormány (meg gondolom te is) elmagyarázza, miért nem fontos a kisdoktori egy köztársasági elnöknek, és egyébként sem történt semmi, csak az elefántcsonttoronyba zárkózó irigy tudósok játszanak a homokozójukban, amit mellesleg az adóellenőrök mindjárt jobban meg is néznek, nehogy herdálják az emberek pénzét.

Az egészben számomra az a legdühítőbb, hogy sokan tényleg úgy kezelik a már januárban tökéletesen világos plágiumügyet, hogy csak akkor lesz valóságos, ha hivatalos bizottság is pecsétet üt rá. Addig meg mint valami megtárgyalhatatlan, megfoghatatlan üres vádaskodást kezelik. Közben meg persze reménykednek, hogy a haverok elintézik az ilyesmit rutinosan..

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 22:01:02

@flugi_:

"Azért szívtad meg tegnap, mert az elfogultságtól képtelen voltál a sorok között olvasni"

Szándékosan nem akartam a sorok között olvasni!

Egy ország várta a bizottság jelentését, és a bizottság tagjai ennek pontosan tudatában voltak. Mint ahogy annak is, hogy tőlük várták az egyértelmű állásfoglalást.

Vagy nem így van? Nem erre lett létrehozva a bizottság? Mert ha nem, az is rendben lenne, de akkor meg minek fogalmaztak meg következtetést? Szorítkoztak volna simán a megállapításra! Ez így nagyon nem oké nekem.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 22:06:51

@flugi_:

"Most jön az a kör, amikor a kormány (meg gondolom te is) elmagyarázza, miért nem fontos a kisdoktori egy köztársasági elnöknek"

Aki ebben az esetben prekoncepciókkal él, az nem én vagyok, hanem te. Én a bizottság jelentésére vártam, mielőtt bármit is szóltam volna plágiumügyben.

Amúgy a véleményem most már az, hogy Schmitt Pál mondjon le! Nem feltétlenül azért, mert kell a doktori cím egy elnöknek vagy sem, hanem azért, mert ez a poszt a nemzet egységét hivatott megtestesíteni. És ezzel az üggyel Schmitt Pál erre a funkcióra tökéletesen alkalmatlanná vált.

hackbard.celine 2012.03.29. 22:12:27

@ccactus:
A bizottság tagjai féltették az egzisztenciájukat, de ezt már fentebb is leírtam: első körben Réthelyi minisztériumának küldték el véleményezésre a jelentés. Lepattantak. SP pedig örömmel vette tudomásul, hogy minden rendben, igaza volt, az intézmény hibázott, nem ő.
Ezen a ponton lépett közbe a SE és a Szenátus.
A lepattanóra ráugrott Pálinkás és a PBK. Meg szép sorban a többiek.
Amúgy mennyire olvasol utána konkrét témáknak?
SP, mint olimpikon hitelessége
(forrás: mob.hu, SP saját elbeszélése)
"A döntő első csörtéjét Vitebski ellen én vívtam...azt az utasítást kaptam, hogy nem jöhetek le vesztesen a pástról. Ez akkoriban a még érvényben lévő kettős vereséget jelentette. Vitebski minden bizonnyal hasonló utasítást kapott, és az asszó kezdete után jó hat méterre megálltunk egymástól, szinte mozdulatlanul vártuk az idő múlását, nehogy valaki véletlenül megszúrhassa a másikat."
Hősies helybenállás?
De ennél sokkal cifrább a dopping:
"a szovjetek arra gyanakodtak, hogy a kávéban még alkohol is volt, annak hatásától vívtunk olyan bátran, vagányul, s doppingellenőrzést követeltek a versenybíróságtól. Erről értesülve azután, biztos, ami biztos, szegény Varjú Vilit hívtuk segítségül. Az eredményhirdetéskor már az emelvényre álltunk, amikor kérésünkre egy üveg ginnel jelent meg, s jó barátjának, Nemere Zolinak a torkán jó adagot leöntött belőle. A közjátékot rendkívüli derültség kísérte, az ünneplés nem volt tiltva, s a versenybíróság ezek után természetesen lemondott a doppingellenőrzésrôl."
Előző este eseményei:
"A sörözőben, legnagyobb meglepetésünkre, már ötven üveg sör sorakozott Győzőék asztalán. Nemere Zoli ugyan büszke volt spanyolnyelv-tudására, de biztosra vettem, hogy csak öt üveg sört akart rendelni, de mégis ötven lett belőle. Zoli azonban csak erősködött, ő ötvenet rendelt, hiszen legjobb barátjával csak meg kell ünnepelni ezt az olimpiai bajnokságot. Mi, akik - elsősorban B. Nagy Palival - a csapat „sportszerűbb” tagjai közé tartoztunk, úgy gondoltuk, hogy be kell szállnunk, közös teherviselést kell vállalnunk, mert abból ha a csapat két legjobbja 25-25 üveg sört leereszt a torkán a verseny előtt, semmi jó nem származhat. Így azután mi is hozzáláttunk az előttünk levő üvegek kiürítéséhez."

hackbard.celine 2012.03.29. 22:17:02

@ccactus: tehát most érte el az ingerküszöbödet SP alkalmatlansága?
Jó reggelt kívánok!
Elétettek bármit, simán aláírta az álamfői éttermi nyelvvédelmi intézkedésétől kezdve az összes alkotmányellenes, EU közösségi jogba ütköző egyéni indítványon alapuló kidolgozatlan törvénynek nevezett baromságig.
Orbán bábja, nem csak SP a hibás.

dr. pretender 2012.03.29. 22:17:31

@ccactus: épp hogy a jelentésnek nem volt következtetése, a különvéleménynek pedig igen. szerintem te nem olvasol elég figyelmesen :)
amúgy ma mráz ágoston sámuel és kumin ferenc gyomorforgatóan mentegették schmittet az info rádióban, ők speciel egészen biztosak abban, hogy nem mond le. kb. az "ez a 20 évvel ezelőtti sztori semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy schmitt pál ma milyen jó köztársasági elnök" logika mentén. kb ahogy @flugi_ is leírta.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 22:21:20

@hackbard.celine:

"A bizottság tagjai féltették az egzisztenciájukat, de ezt már fentebb is leírtam"

De ha tényleg így van, akkor egyrészt miért vállalja el a bizottsági tagságot?

Másrészt meg akkor ezt ki kellene vizsgálni, mert sokkal súlyosabb dolog, mint egy doktori plágium. Csakhát ebben a témában valahogy senkit sem érdekel annyira az igazság. Épp elég, ha határozott hangon harsogni lehet.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 22:23:05

@hackbard.celine:

"Elétettek bármit, simán aláírta..."

Gondolod, ha más az elnök, akár baloldali, tudott volna bármi érdemlegeset tenni a 2/3-os parlamenti többség ellenében?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 22:24:12

@dr. pretender:

"épp hogy a jelentésnek nem volt következtetése"

De volt! Linkeltem a jelentést a posztban. Pörgess a végére!

Veder1 2012.03.29. 23:03:26

@ccactus nono pl.:elküldhette volna az alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra, vagy visszaküldhette volna az OGY-nek újratárgyalásra, sőt akár törvényt is kezdeményezhetett volna, ha valamelyikkel nem ért egyet.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 23:07:54

@Vödör:

És te mindezt az érdemleges kategóriába sorolod? A végeredmény néhány hét eltéréssel ugyanaz lett volna.

ayatollah 2012.03.29. 23:21:29

@Vödör: @ccactus: Az az igazság, hogy én nem is nézem ki Pali bácsiból, hogy megértett volna bármit is azokból a dolgokból amit elé toltak. A nevét aláírni legalább megtanulta, ez is valami. A Salétrom-utcai cigányok nagyrésze csak x-et tud húzni aláírásnak...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.29. 23:54:30

@ccactus: "És ezzel az üggyel Schmitt Pál erre a funkcióra tökéletesen alkalmatlanná vált. "

Miért pont ezzel? Hogy érted, hogy "vált"? 93-ban történt, és most vált valamivé?

Nem csak arról van szó, hogy ez az első olyan esemény, ami még a legelhivatottabb drukkerek számára sem letagadható?

Schmitt a kinevezése pillanatában is alkalmatlan volt, csak vannak akik ezt nem látják. Most felháborodni pont olyan, mint a rendszerváltás után kommunistázni - most már könnyű.

Dworkyll · http://ekonyvolvaso.blog.hu/ 2012.03.30. 00:21:35

Idéznék az hatályos alaptörvényből:
"Magyarország államfõje a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és õrködik az államszervezet
demokratikus mûködése felett."

Ebből melyik igaz SP-re? Egységes támogatása nincs, demokráciavédelmi lépéséről nem tudok.

Innen idéztem: www.kormany.hu/download/0/d9/30000/Alapt%C3%B6rv%C3%A9ny.pdf

Téged meg vigasztaljon, hogy azért Bencsik méretű beégést nem hoztál össze: mandiner.hu/cikk/20120329_bencsikek_megmentettek_a_jobboldali_media_becsuletet

Vizslah 2012.03.30. 01:23:51

@ccactus: Ez az újra elismételt tételmondat, hogy attól vagyunk demokraták hogy "fenntartások nélkül" elfogadjuk bármilyen bizottság bármilyen döntését, ez valami egészen elképesztő sületlenség, már meg ne haragudj.

A demokrácia éppen a különböző vélemények kulturált vitájára épül. Arra, hogy az ellenvélemény is kifejthető, és arra, hogy az intézmények kritizálhatóak, a döntések megkérdőjelezhetőek, a döntéshozók elszámoltathatóak. Bár végül a többség szava dönt, a demokrácia egyáltalán nem a többség uralma a kisebbség felett.

Te bizonyára arra gondolsz, hogy egy demokratikus döntést erőszakkal megtámadni nem lehet. Például nem verjük szét a fővárost, csak mert nem tetszik a miniszterelnök. De a vita, és a különvélemény nyilvános kifejtése, az demokratikus alapérték.

Nagyon örvendek, hogy a többség akkora birka, hogy bármit elfogadna, csak nem tudom ez mitől demokratikus. Egyáltalán, mi köze van egy független intézmény belső döntési mechanizmusának a demokráciához?

dr. Le Monde 2012.03.30. 01:41:08

@ccactus:

Késő bánat már ez a poszt a tegnapi után. Ahogy tegnap Schmittet próbáltad kimosni, úgy próbálod most saját magadat.

Szomorú, hogy ahelyett, hogy megpróbálnád saját magad mérlegelni a tényeket és saját magad levonni ezekből a konzekvenciát, ezt a feladatot teljes egészében a Fideszre bízod, azt látod amit ők láttatni akarnak, azt gondolod, amit ők akarnak és ami a legnagyobb baj: ezt közvetíted mások felé is, saját véleményként tálalva.

Hogy Schmitt doktorija mögött nincs önálló tudományos teljesítmény, az már jóval a bizottsági jelentés előtt teljesen nyilvánvaló volt - nagyon alapos gyanú nélkül, meg se indult volna a vizsgálat. Aki egy ilyen cselekdetet bármilyen formában mentegetni próbál, az pontosan olyan nemtelen, szánalmas alak, mint az aki az adott tettet elkövette, ezen nincs mit szépíteni.

A tegnapi posztoddal te itt végeztél.

A becsületed, a hiteled (ha volt egyáltalán) dobtad oda a semmiért, ezt a szégyent soha nem fogod tudni lemosni magadról, akárhányszor is kérsz bocsánatot miatta. A mai mentegetőzésed csak még szánalmasabbá teszi az egészet és jól mutatja, hogy a te blogbeli teljesítményed mögött is pontosan annyi önálló gondolat van mint amennyi Schmitt doktori disszertációjában.

Miért is kérsz most bocsánatot?

A tények tegnap óta semmit se változtak, az, hogy Schmitt disszertációja másolásra épült a jelentésből is kiderült, innentől kezdve pedig bármilyen további kormányzati/egyetemi lépéstől, aktuális vagy korabeli szabályoktól függetlenül, erkölcsös becsületes ember számára Schmitt vállalhatatlanná vált. Ez így volt már tegnap is. A becsület nem azon múlik, hogy van-e róla pecsétes papír! Számodra viszont relytéjes módon csak ma lett vállalhatatlan a történet, amikor megérkezett a kilövési engedély - a doktori visszavonása formájában. Ezen nem nagyon van mit magyarázni.

Szóval én a helyedben most magamba szállnék és elgondolkoznék a történteken, a tevékenységemen és leginkább azon, hogy az itteni tevékenységedet hogyan fogod majd összegyeztetni a lelkiismereteddel.

dézsàvü 2012.03.30. 03:10:17

@dr. Le Monde:
Csodálatosan beszélsz magyarul! Szavaidnak muzsikája elfelejthetetlen!

(Azért a "relytéjes" -t ha még megtanulnád leírni helyesen, hitelesebb lehetnél.) :)

rámenős 2012.03.30. 06:04:01

@dézsàvü: Jé, találtál egy hibát a helyesírás ellenőrző programban?
Olcsó dolog.

rámenős 2012.03.30. 06:12:08

@ccactus: Azért vállalták ezt a tagságot, amiért a cikket írtad. Nem érdes a nyelvük.
Ez a szomorú ebben az egész felhajtásban, hogy nyilvánvaló dolgokat figyelmen kívül hagytok lojalitásból, elvakultságból.
Lopni szabad? Háááát bizonyos körülmények esetén, meggondolandó lehetne, ha a következmények nem derülnének ki, stb, stb.
Itt már az első pillanatban kiderült, de ti még mindig a hhhhháááááátnál tartotok.

rámenős 2012.03.30. 06:14:05

@dr. Le Monde: Tökéletesen kifejtetted a lényeget.

fantam 2012.03.30. 08:51:49

@ccactus: Te is kiemelted, hogy 15 oldal szövegazonos fordítás van benne, ha minden más a saját kutatása és munkája lenne ez már akkor is plágium. Ezt mindenki tudja aki akárcsak egy szakdolgozatot is írt. Ha a bizottsági döntés mást mond akkor is. Ezért nincs mentséged az elvakultságodra. Ha neked a fehérre azt mondják, hogy fekete és kész akkor az fekete is lesz? Önálló gondolatok, döntések? Hány éves vagy?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2012.03.30. 10:54:06

@hackbard.celine: "
Sajnálom, ha így gondolod. A plágiumügy kivizsgálására létrehozott bizottság KÖVETKEZTETÉSÉBŐL indultam ki."

Ha valóban abból indultál volna ki, és nem a szőke ribanc (Selmeczi Gabriella) szájából, akkor nem született volna meg az a bizonyos poszt. Mivel a doktori tanács, stb. utánna a bizottság következtetései alapján vonta meg a címet. Tehát
a, hazudsz és, beszoptad azt amit a Fidesz mond, ezáltál deklarálad, hogy totál elvakult Fidesz fan vagy. Ez pedig bizony magyarázza az egész blog színvonalát. Itt nem vélemények vannak, ez egy szócső.
b, funkcionális analfabéta vagy, képtelen vagy elolvasni, és értelmezni egy 3 oldalas írást. Ennek ellenére igen súlyos kijelentéseket teszel, amiért elnézést sem kérsz később.

Gyakorlatileg megsemmisítetted ezt a blogot.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2012.03.30. 10:55:08

@ccactus: "
Sajnálom, ha így gondolod. A plágiumügy kivizsgálására létrehozott bizottság KÖVETKEZTETÉSÉBŐL indultam ki."

Ha valóban abból indultál volna ki, és nem a szőke ribanc (Selmeczi Gabriella) szájából, akkor nem született volna meg az a bizonyos poszt. Mivel a doktori tanács, stb. utánna a bizottság következtetései alapján vonta meg a címet. Tehát
a, hazudsz és, beszoptad azt amit a Fidesz mond, ezáltál deklarálad, hogy totál elvakult Fidesz fan vagy. Ez pedig bizony magyarázza az egész blog színvonalát. Itt nem vélemények vannak, ez egy szócső.
b, funkcionális analfabéta vagy, képtelen vagy elolvasni, és értelmezni egy 3 oldalas írást. Ennek ellenére igen súlyos kijelentéseket teszel, amiért elnézést sem kérsz később.

Gyakorlatileg megsemmisítetted ezt a blogot.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2012.03.30. 10:57:25

@hackbard.celine: bocs, nem neked akartam válaszolni természetesen!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.03.30. 17:47:09

@Tyson925: "Gyakorlatileg megsemmisítetted ezt a blogot."

És én még örültem, hogy egy új, értelmes hang...

kepfeltoltes.hu/120330/drSchmitt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.03.30. 17:59:44

@emhem: Tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy a vizsgálóbizottsági jelentéseknek formailag megfelelő tartalom született: nem mond ki egyértelműen semmi konkrétumot, viszont sejtet - ezt is bele lehet magyarázni, meg azt is (Lásd Schmitt első nyilatkozata a jelentésről). Ilyenkor az Igenis, miniszter úr! jelenete jut eszembe, amikor a a veszélytelen metadioxinról kell a jelentésben sejtetni, hogy bizonyos - elsősorban politikai - körülmények esetén rendkívül káros is lehet ;-)

nocsak! 2012.03.31. 09:40:46

Kedves ccactus,

Ez nem valtoztat ugyan semmit, de azert hadd hivjam fel a figyelmedet hogy elnezted a bizottsag donteset.
"s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak. "
ami azt jelenti nem felel meg. Ezert vettek el tole

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.31. 09:43:19

@nocsak!:

"ami azt jelenti nem felel meg"

Odaírhatták volna, és akkor nincs ez a vita.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.31. 15:07:25

@ccactus: ön elfogadja a köztársasági elnök döntését? Demokrata-e ön? :)

nocsak! 2012.03.31. 22:09:07

@ccactus: igen, csak akkor meg Tulassay es Racz probalta a miniszteriumra a dontest ratolni. Az egyetem penze a kormannyal valo kapcsolaton is mulik

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.01. 21:27:57

@nocsak!:

Ezt én nem fogadom el indokként.

nocsak! 2012.04.02. 09:15:20

Nos tegnap lathattad mennyire komoly indok. Valoszinuleg ezert nem lenne egyikunk sem alkalmas ilyen pozicioba.
Az egyik klinikan dolgozo orvoskent valamennyire reszt vettem a finanszirozassal kapcsolatos dolgokban. Az OEP finanszirozas valtoztatasaval drasztikusan befolyasolhato a SE klinikak sorsa (pl. elfogadott intenzives vagy onkologiai kapacitas valtoztatasa), mivel a betegek s a gepek adottak. That pl. a lelegezteto gep ott all, beteg is van rajta tobbnyire, az viszont valtozhat hogy az OEP fizeti-e az ellatast fuggetlenul a beteg ervenyes biztositasatol. Gyakorlatilag allando huzavona, melyet az aktualis kormany konnyen befolyasol.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.02. 21:10:34

@nocsak!:

Azért ez súlyos állítás. Gyakorlatilag azt mondod, hogy a kormány emberéletekkel játszik különböző előnyökért, vagy szivességekért cserébe.

Nagyon tragikus ez, ha tényleg így van.

Ezeknek a dolgoknak kellene kiderülnie, én lennék az első, aki kimenne tüntetni a bűnösök ellen. De persze ez nem olyan fontos, mint egy plágiumügy.. :(
süti beállítások módosítása