Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Ki tud többet Örményországról?

2012. szeptember 02. - Nívó blog

Bevallom, az elmúlt öt napban nem láttam internetet (ne tessék irigyelni, nem nyaralás, hanem munka), így cseppet lemaradtam a világ történéseiről. Egy hatalmas különbséget azonban felfedeztem: öt nappal ezelőtt szerintem senki sem tudta, hol van Azerbajdzsán és Örményország, most meg a netes társadalom nagyja hirtelen örmény-szakértő lett.

Itt van ennek a baltás emberkének az ügye, akit átadtunk Azerbajdzsánnak; szerintem az emberek 99%-nak halvány lila gőze sincs a nemzetközi jog és a nemzetközi egyezmények ide vonatkozó passzusairól, és egy nemzetközi jog vizsgán akkorát hasalnának, mint a csuda. Félreértés ne essék, én is közéjük-közétek tartozom, és most azért, mert egy-két internetes portál ebből a meglehetősen bonyolult jogszabályrendszerből beidéz két-három mondatot, még továbbra sem érzem magam szakértőnek. Sőt.

Aztán itt van az azeri-örmény konfliktus, melyről ha pár nappal ezelőtt megkérdeznek járókelőket, szerintem 99%-nak halvány lila gőze sem lett volna, miről szól, a maradék 1% meg alighanem az alapján mondott volna véleményt, amit erről olvasott. Csak hát kérdés: ki írta azt a cikket? Egy örmény újságíró egészen más aspektusból mutatná be a konflikust, mint egy azeri, egy magyar újságíró mondanivalóját meg alighanem alapvetően befolyásolja az a cikk, amit ő olvasott. Így kívülről nehéz ítéletet mondani, nem élünk benne, nem tudjuk, mi van ott, nem ismerjük a pontos hátteret, a történelmi-kulturális okokat, ezek nélkül pedig nehéz. Magyarország egyes újságcikkek alapján például olyan államnak tűnik, ahol megszűnt a demokrácia, egy diktátor vezeti a fasiszta népet, és ahol üldözik a cigányságot. Igaz ez? Nem, nyilvánvalóan túlzás, de aki ezeket a cikkeket olvasta, annak Magyarországról ilyen kép él a fejében.

Most persze megy a partalan vita, az állásfoglalás, naná, hogy pártalapon, azaz a fideszesek jellemzően helyeslik a kiadatást, az ellenzékiek meg nem. Pedig ebben az ügyben a (sajátos) magyar politikai kötődés a legkevésbé fontos tényező. Néha olyan érzésem van, hogy itt már lassan egy vakbélműtét is pártalapon fog eldőlni: ha egy jobboldali orvos azt mondja, hogy kell műtét, akkor a baloldaliak ezt ellenezni fogják, illetve fordítva. A szakma meg valahol ott marad a háttérben. Agyrém.

Breaking news: Megvan a hódmezővásárhelyi időközi választás végeredménye! A Nívó blog erről szóló elemzése itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr134747013

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Safarov gyilkosság képregényben? 2012.09.04. 08:02:46

Még a legvadabb álmomban sem gondoltam, hogy ennek a blognak valaha is köze lesz akár a leghalványabban is aktuálpolitikához (tulajdonképpen pont azért is indítottam ebben a témában). De rá kellett döbbennem, hogy a lányok egyik kalandjuk során egy o...

Trackback: Ezalatt a kormány Facebook-oldalán… 2012.09.02. 20:26:39

“Na, leboltoltam az azeri elnökkel. Kiadjuk azt a baltást nekik és cserében betolnak 3 milliárdot nekünk. @Lala, dobj össze valami útfelújításos tendert aztán hadd szóljon!” – olvashatjuk a kormány fake Facebook-oldalán. Simicska Lajo...

Trackback: AXE – Hungarian Edition plakát 2012.09.02. 20:24:45

Még az angyalok is bűnbe esnének Orbán gátlástalan, pofátlan cinizmusát látva… Lehet, hogy az örmények fogják eltakarítani helyettünk ezt a szarkupacot, amit Fidesznek hívunk? * *...

Trackback: Örvényben 2012.09.02. 20:24:45

Eszem megáll, de tényleg: Örményország megszakította a hivatalos kapcsolatokat Magyarországgal... A helyzetért a magyar diplomácia, élén Orbán Viktorral és Martonyi Jánossal, súlyosan felelős. Vagy azért, mert egészen fantasztikusan amatőr volt, vagy ...

Trackback: Örvényben 2012.09.02. 20:24:40

Eszem megáll, de tényleg: Örményország megszakította a hivatalos kapcsolatokat Magyarországgal... A helyzetért a magyar diplomácia, élén Orbán Viktorral és Martonyi Jánossal, súlyosan felelős. Vagy azért, mert egészen fantasztikusan amatőr volt, vagy ...

Trackback: Örvényben 2012.09.02. 20:22:50

Eszem megáll, de tényleg: Örményország megszakította a hivatalos kapcsolatokat Magyarországgal... A helyzetért a magyar diplomácia, élén Orbán Viktorral és Martonyi Jánossal, súlyosan felelős. Vagy azért, mert egészen fantasztikusan amatőr volt, vagy ...

Trackback: Az Alku 2012.09.02. 18:46:08

"Ilham Alijev azeri elnök hosszú idő óta követte a magyar és azeri jogi irodák munkáját, és az ügy lezárásához végül az az egyezmény vezetett, amely Orbán Viktor magyar miniszterelnök azeri látogatásakor született." Kivonat Ali és Ovi tárgyalási je...

Trackback: Emberkereskedelem ára 2012.09.02. 18:45:48

Az F.MPSZ-KDNP kormány az erkölcs és az etikaoktatás csúcspontjait verdesi tetteivel.  Persze ez csak egy szarkasztikus kijelentés. Ezek akarnak a gyerekeinknek bármit is tanítani? Erkölcsöt és etikát? Na ne! Sokan javasolják, hogy a következő hatalom,...

Trackback: Tökös gyerekek 2012.09.02. 18:41:26

Az örményes ügyben mindenki azt találgatja, hogy a magyar kormány elővigyázatlanul vagy szándékosan cselekedett-e. Nyilván az első verzió cseppet sem izgalmas, csak tanulságos. Miközben belecsöppentünk két másik ország konfliktusába. arra is gondoljunk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYJetsTD 2012.09.02. 10:29:31

Pedig a dolog rém egyszerű:

Magukat kereszténynek hazudott barmok kiadnak beígért pénzért egy másik embert kifiléző baltás gyilkost. Ennek pedig magukat kereszténynek hazudott szavazóik erősen tapsolnak, illetve pártpolitikai ügynek próbálják beállítani.

rikitiki 2012.09.02. 12:58:46

A szakmai részéhez én sem értek, csak a következők alapján tudok véleményt alkotni, ha akarok:
8 évig nem adták ki, holott kérték.
Most kiadták, és áll a bál.
Ilyen bál pedig még nem volt, megszakadtak a diplomáciai kapcsolatok és magyar zászlót égettek. Gondolom a terrorfenyegetettség sem csökkent az örmény harag okán. Ügyes húzásnak tűnik.
Annyit pedig tudok az örményekről, hogy nyugaton súlyuknál jóval befolyásosabbak.

Persze azt sem mossuk le magunkról soha, hogy megvettek minket.
A legszebb pedig az, hogy akár még a pénzt is megtartják az azeriek.

Szakmailag én ezek alapján tudok gondolkodni, ami alapján elképesztő "orvosi műhiba" történt, az meg pártoktól függetlenül műhiba...

Ritka az ilyen méretű baklövés.

Imadom a trapistát 2012.09.02. 13:31:35

Én a problémát a következőben látom: Jelenleg az a trendi a neten, hogy ha egy fideszes akár csak levegőt vesz, akkor kritizáljuk. (Erre jó példa a Ténytár blog, akit ti nívósok is sokszor támadtatok ezért.)
Azért akad közöttünk néhány kormánypárti olvasó is, vagy akár csak jóérzésű ellenzéki olvasó is, akik a hamis, vagy mondvacsinált kritikákra reagálnak.

Az anonimitásból adódóan pedig mindenki markánsan fogalmaz, hogy finoman fogalmazzak. Innentől egyenes az út odáig, hogy a vitázó nickek kisodródnak a két szélső álláspontra és onnan megy a parttalan vita.

Ennyi a történet. Semmi köze Örményországhoz. Ahhoz van köze, hogy a kormány tett valamit, tehát kritizálni és védeni kell. Nekem sem tetszik, de ez van.

NYJetsTD 2012.09.02. 13:42:12

@Imadom a trapistát: Rendben, a belpolitikai fejlemények szinte teljesen kiszámíthatóak voltak.
De a kormánynak kell gondolnia a külpolitikai következményekre is. Ez mintha a nagy pénzszerzési körút közben picit elmaradt volna...

laci0011 2012.09.02. 13:44:14

Baltás emberke,noná hogy pártalapon,öt napja senki nem tudta hol van Azerbajdzsán,parttalan vita...Lenézed az olvasókat?!Vagy csak felületes vagy?

Imadom a trapistát 2012.09.02. 13:56:05

@NYJetsTD:

A te nyitányod a netes kommunikáció állatorvosi lova. Markáns fogalmazás, kényszeres kormánykritika ha van rajtuk kalap azért, ha nincs azért. Csak egy dolgot felejtettél ki, hogy mit szólnának a fidesz szavazók, ha Bajnai adta volna ki a baltást.

Külön vicces, hogy most meg azt írod, hogy a belpolitikai fejlemények kiszámíthatóak voltak. Csakhogy ez nem politika. Erre nincs is magyar szó.

NYJetsTD 2012.09.02. 14:10:40

@Imadom a trapistát: Sajnos most nem érek rá vitázni,de három dologra még reagálok iziben:

1. Egyrészt eszembe jutott.
Nívó: Hazudós a Ténytár blog!
NYJetsTD 2012.09.02. 01:31:52

2. Másrészt sohasem titkoltam, bár az ellenzéket körberöhögöm, a fideszt és rajongóit egyenesen a holdra lőném.

3. "Külön vicces, hogy most meg azt írod, hogy a belpolitikai fejlemények kiszámíthatóak voltak." Semmi vicces nincs ebben. Van rá magyar szó: BIRKÁK.
Mentek a kolomp után. Ki az aki nem tudta, hogy még ezt is félremagyarázzátok?

spongya.bob 2012.09.02. 14:11:31

Ejnye, no...ennél többre nem telik, bevetettétek a jól ismert karaktergyilkosságot? Most már az olvasó a hiteltelen, mi :))))

Hosszú évek után a Vezér kiad egy hidegvérű gyilkost egy országnak, ahol ezt a személyt istenként kezelik. Ez a "tett" véletlenül egybeesik Mo. finanszírozási ügyleteinek időzítésével. Eztuán a gyilokember mennybe megy a hazájában. Nahát, ki gondolta volna. Felháborító.

Erre jöttök a b@romsággal, hogy nemzetközi jogi diploma kell hozzá? Leközelebb ha azt kritizálják az olvasók, hogy csökken a GDP, akkor azzal magyarázzátok a dolgokat, hogy az emberek 99%-a nem lehet makroközgazdász és ne mondjanak véleményt?

Hehehe, ez elég gáz.Tényleg csúsztok lefelé a lejtőn. De én bírlak titeket, mindig jó látni az ovifan tábor szellemi holdudvarát. Azért csak kell a viszonyítási alap, no. (Bár ez most elég gyengére és kapálózóra sikeredett. Sebaj, legközelebb jobban fog menni, szedjetek több vitamint...úgyis jön az ősz.)

rikitiki 2012.09.02. 14:14:32

@Imadom a trapistát: Csakhogy tudjuk, hogy Bajnai (sem Gyurcsány) nem adta ki. Sőt, 2 évig a Fidesz sem.
A van rajtuk kalap azért, ha nincs azért jellegű kritkát elfelejtheted ez esetben. Senki nem kritizálta sem a baloldalt, sem a jobboldalt semelyik oldalról, amíg nem adták ki.

rikitiki 2012.09.02. 14:39:50

Egyébként meg már számtalanszor leírtam, parafrázisaként a Nívó megjegyzésének:
számtalan ok és eset van, amikor lehet megalapozottan védeni a Fideszt vagy Orbánt.
A Nívó rendszeresen fejjel megy a falnak, vállalhatatlan és védhetetlen ügyekben szólalva meg.

index.hu/kulfold/2012/09/02/a_vilag_osszes_ormenye_fellazad_magyarorszag_ellen/

Lehet tenni a hülyét, de ennyi erővel tényleg semmiről ne vitatkozzunk, mert a civil semmihez nem ért, sem politológiához, sem közgazdaságtanhoz, sem oktatáspolitikához.

Imadom a trapistát 2012.09.02. 14:53:14

@rikitiki: Nem azzal van gond, ha valaki olyanról vitázik, amihez nem ért, hanem azzal, ha nem ért hozzá, és mégis határozott, megingathatatlan véleménye van valakinek, a szakmai érvek meg leperegnek róla, csak fújja a hülyeségét.

Velence19 2012.09.02. 16:26:37

Ritkán olvasom a "Nívó (?????)"-t, még ritkábban szólok hozzá. Nem szeretem a felesleges cselekvéseket, márpedig a Nívó-tól tényszerű értékelést várni ezek közé tartozik. Egy monatra azért reagálnék. "Itt van ennek a baltás emberkének az ügye, akit átadtunk Azerbajdzsánnak; szerintem az emberek 99%-nak halvány lila gőze sincs a nemzetközi jog és a nemzetközi egyezmények ide vonatkozó passzusairól,". Hozzá teszem, a Nívó a 99%-hoz tartozik. A büntetés helyének megváltoztatása kérhető és adható...de nem kötelező. Hasonló a Köztársasági Elnök nálunk is létező jogához. Hangsúlyozom mégegyszer, hogy a Nívó is megértse: kérhető és adható.

laci0011 2012.09.02. 16:36:51

@Imadom a trapistát: Mi abban a trendi,hogy a fideszes megszólalást megtámadnak?Ha valaki ennyire nagyképű és hozzá nemértő arrogáns balfék,csak helyre kell tenni!Mire van akkora arc,ha még számolni sem tudnak,a szavak jelentését megváltoztatva röhögnek rajtad?

rikitiki 2012.09.02. 16:39:21

@Imadom a trapistát: Értem. Sorolnád a szakmai érveket, amik leperegtek valakikről?

Esetleg önmagukban a szakmai érveket?

Imadom a trapistát 2012.09.02. 16:48:56

@rikitiki: Ejha! Te magadra vetted. Ezek után meg sem kell kérdeznem: Miért? Szerinted nincs ilyen?

rikitiki 2012.09.02. 17:24:28

@Imadom a trapistát: Ja, ha meg sem kérdezed, úgy könnyű :)

Te állítottál valamit, úgy tűnik elég megfellebbezhetetlenül, hiszen kérdezni sem kell, biztosan úgy van.

Én kérem, hogy hozzál példát. Szerinted szakmai érvek leperegnek valakikről. Én ilyenről nem tudok, ezért kérem, hogy hozzál példát.

Magamra nem vettem, de a választ, példát várom továbbra is.

rikitiki 2012.09.02. 17:25:31

@rikitiki: Javítok, elég ha szakmai érveket hozol a témában, a lepergős részt túlzásnak véve átléphetjük.

2012.09.02. 18:11:51

Minden libsi költözzön Örményországba és sírdogáljanak ott a hirtelen felfedezett pártfogoltjaikkal :)

flippant 2012.09.02. 18:13:40

@Imadom a trapistát: Védeni kéne ezt a bábkormányt? Mégha magyar kormány lenne... Ezeknél még a bolsevikok is korrektebbek voltak a 8 éves országromboló ámokfutásukkal, mert legalább nyíltan felvállalták hazaárulásukat s így kiszámíthatóbbak voltak.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.02. 18:19:10

De most tényleg! Ne csináljunk már Krisztusból révkalaúzt! Ki nem szarja le az örményeket???

collateral collector (törölt) 2012.09.02. 18:20:36

Leszarom az azeri-örmény konfliktust. Engem az érdekel, hogy megint lejáratták az országomat. És nem, nem azok járatták le, akik "az 56. posztot írják róla", és a "címlapon tartják". Nem is a külügy tehet róla, a magyar kormány rég kirúgta az összes szakértőt vagy lefenyítették és meg sem kérdezik őket, igaz ez bármire, gazdaságra / politikára. Ez viktorunk érdeme, pont. Nagyon-nagyon ciki, nem lehet kimagyarázni.

MACISAJT 2012.09.02. 18:21:16

Amúgy az örmény -azeri konfliktus(mely a gyilkosság hátterében is állt) megoldásához talán a legközelebb 1997-ben jártak, amikor is az azerieknek, és az akkori örmény elnöknek, Levon Ter-Petroszjánnak legalább abban sikerült megegyeznie, hogyan indítsák el a békefolyamatot.
A terv az lett volna, hogy az örmények először kivonják a katonáikat a Karabah környéki azeri területekről, majd mindkét ország újra lehetővé teszi az átkelést az örmény-azeri határon. A Karabah státuszáról szóló vitát csak ezután vették volna elő. Ter-Petroszján kormányának tagjai viszont nem voltak elragadtatva az ötlettől. Az akkori miniszterelnök (jelenlegi elnök) Robert Kocsarján, valamint a védelmi miniszter Vazgen Szarkiszján -aki harcolt a háborúban, és akit később, már miniszterelnökként A PARLAMENTBEN MEGGYILKOLTAK- túl kockázatosnak találta a tervet, mely szerintük aláássa Örményország biztonságát, és nem biztosította volna Hegyi-Karabah státuszának számukra megnyugtató rendezését. Ők egy olyan tervet szerettek volna, amely azonnal és egyszerre rendezi az összes kérdést, beleértve Hegyi-Karabah helyzetét is. Ebbe azonban az azeriek nem mentek volna bele. Másrészt sok kormánytag attól tartott, hogy Ter-Petroszján később hajlandó lett volna beleegyezni egy olyan megoldásba, mely révén a terület azeri fennhatóság alatt marad, nagyfokú autonómiával. Kocsarjánéknak kormánybeli befolyásuk és az ellenzék segítségével sikerült megfúrni a tervet, és lemondásra kényszeríteni Ter-Petroszjánt, aki aztán évekre eltűnt a közéletből. Miután azonban Kocsarján az azóta eltelt tíz évben semmivel sem került közelebb a megoldáshoz, Ter-Petroszján elérkezettnek látta az időt, hogy visszatérjen a politika színpadára. E lépésének a korrupció mellett egyik fő oka az volt, hogy szerinte Kocsarján, és kijelölt utódja, a Hegyi-Karabah területéről származó Szerzs Szarkiszján un. keményvonalas politikája további bizonytalanságban tartja a régiót, mely árt az ország gazdasági érdekeinek, és előbb-utóbb egy újabb örmény-azeri háborúhoz vezethet.
Hát, vezet is.

Az örmény parlamenti mészárlásról olvasható:

magyarnarancs.hu/kulpol/merenylet_jerevanban_tobb_mint_kormanyvaltas-60057

Anti Anyag (törölt) 2012.09.02. 18:22:19

Örmények irtják az azerieket és fordítva.

Most tényleg azt hiszitek ballibsik, hogy ettől megrázkódik az ország? Csupán azért mert Örményország USA érdekszféra?

Kurvára nem érdekel ez senkit, nagyon helyes volt Orbánéktól, hogy kiadták a csákót, legalább megszűnt egy feszültségforrás.

lobster thermidor 2012.09.02. 18:24:06

@libbancs:

Esetleg egy időben, a nácik Iránba településével...

Link Elek 2012.09.02. 18:26:59

semmi meglepo nincs azon, hogy a fideszesek szeretik a baltas gyilkosokat az, hogy azeri az mind1, ha magayr lenne akkor is oda lennenek erte

GuloGulo 2012.09.02. 18:35:36

A szerző vajon alkotmányjogász-e, amikor választásjogi kérdésekben állást foglal?
Vagy a környezetvédelem szakértője, amikor abban a témában ír?
Esetleg neves közgazdász szaktekintély, amikor a költségvetésről alkot véleményt?
Vagy talán szociológus, mikor a nyugdíjrendszer átalakítása a téma?
És vajon teljesen átlátja-e a magyar társadalom minden rétegének problémáját, mikor a minimálbérből élés van terítéken?

Minden témával tökéletesen képben van, mikor szavazni megy?

Gyanítom, hogy egyik sem.
De nem is baj ez.

Ahogy az sem ha az egyszeri olvasó, blogger véleményt mond a baltás gyilkos kiadatásával kapcsolatban.

blogol-ó 2012.09.02. 18:37:46

Idehaza (érje ezt most nyugodtan kritika, mert persze, lehet) a gyilkosság átlagos büntetése 8 év. Kábé.
Ez megvolt. Továbbiakban nem etettünk napi többezer Ft-ért egy faszit, aki most oda ment haza, ahol menő az, amit csinált: zászlógyalázásért baltával gyilkolni.

Idehaza, ha valaki zászlót rongál, azért elmarasztalják - főleg, ha izraeli zászlóról van szó - de baltával azért nem szokás nekiesni. 8 év mennyibe is került nekünk?
Számolja már ki valaki...

is 2012.09.02. 18:41:59

@Anti Anyag: "Kurvára nem érdekel ez senkit, nagyon helyes volt Orbánéktól, hogy kiadták a csákót, legalább megszűnt egy feszültségforrás."

Melyik szűnt meg konkrétan? Mert én tudok mondani hármat, ami támadt.

@poszt: ne tessék idekeverni az örményeket. ez egyetlen ügy a magyarok és az azeriek között. mi kiadtuk nekik, pedig pontosan tudtuk, hogy fel fogják menteni. se örmény, se USA, se orosz, se EU, se Kína. csak Mo és Azerbajdzsán. aki idekeveri az örményeket, az szándékosan ferdítő.

Karl Ferdinand von Buol-Schauenstein (törölt) 2012.09.02. 18:43:56

Armenia...
Hahó minden rendben?
Ha eddig megvolt a szándék, hogy mérvadóak legyetek, nos az innen az a múlté!

Putyilov a gyari melos 2012.09.02. 18:45:49

@NYJetsTD: "Mentek a kolomp után." Szerintem meg pont te mész a kolomp után mint a birka és kolompolod ugyanazt te is amit elötted 45678954 darab x oldali már elkolompolt. Így mentek szépen tömött sorokban. Pont mint a birkák. Nézzd meg a kirakott blogokat és olvassd el a kommenteket látni fogod.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 18:47:02

"Aztán itt van az azeri-örmény konfliktus, melyről ha pár nappal ezelőtt megkérdeznek járókelőket, szerintem 99%-nak halvány lila gőze sem lett volna, miről szól, a maradék 1% meg alighanem az alapján mondott volna véleményt, amit erről olvasott."

*

Ez mekkora idiótaság, bazmeg! Ne nézd már ennyire hülyének a magyarokat!

Lehet, hogy te be voltál oltva földrajz ellen, és az is lehet, hogy a pelenka még a seggeden van, de akinek már nincs, az emlékszik rá, hogy az azeri-örmény konfliktus kirobbanásakor, meg a földrengés idején még a csapból is az onnan jövő hírek folytak.

Szégyellhetnéd magad, hogy abban az igyekezetedben, hogy terjeszd a fideszcsürhe egyik aktuális baromságát, tételesen azt, hogy a "magyarok 99%-ának fogalma sincs róla...", ebben az igyekezetedben hülyének nézel mindenkit, és lekezelően beszélsz gyakorlatilag a teljes magyar felnőtt lakosságról.

Szégyellhetnéd magad! Hülyemagyar! Lenézni a másikat, ez a fideszcsürhe specialitása.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.09.02. 18:47:41

@NYJetsTD:

"Tegyük hozzá a legfontosabbat, a kaukázusi térségben Örményország az egyetlen keresztény állam, az etnikai konfliktusok is ebből adódnak. Ennyit a nagy magyar szemfényvesztő kereszténydemokrata, nemzeti kormányunkról. "

hungarianvirus.wordpress.com/2012/09/02/orban-haboruba-vinne-magyarorszagot-egetik-a-magyar-zaszlot-de-ez-meg-csak-a-kezdet/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.02. 18:48:43

@NYJetsTD:

"Pedig a dolog rém egyszerű:

Magukat kereszténynek hazudott barmok kiadnak beígért pénzért egy másik embert kifiléző baltás gyilkost. Ennek pedig magukat kereszténynek hazudott szavazóik erősen tapsolnak, illetve pártpolitikai ügynek próbálják beállítani."

Pedig speciel ez a dolog nem olyan rém egyszerű. Az én esetemben például úgy áll a helyzet, hogy évek óta érdekel Örményország és környéke, ismerek olyan embereket, akik jártak is Hegyi-Karabahban, Safarov esetét szintén évek óta ismerem, ahogy a kiadatás kérhetőségét és adhatóságát is, 2010-ben a Fideszre szavaztam, kereszténynek vallom magam, és elbaltázott, ígéretszegő lépésnek tartom a kiadatást. (A kommunikációról már nem is beszélve.) Na, akkor most mi vagyok?;-)

GERI87 2012.09.02. 18:48:51

@blogol-ó:

Ha magyart gyilkolt volna pl egy szerb akkor rendbe van az is mert nem kell etetni???

Amúgy érdekes a radikális balfaszok hozzáállása is:
Azerpajtik nagyon szittyák, nagyon nomád izék és olajuk is van fűteni a sátort ezért ők melléjük állnak...."mert ez becsületbeli ügy volt"
szánalmas...

Én arra számítottam hogy jön a párhuzam karabah = székelyföld, örmény = magyar, azeri = román...
Logikus és érthető lett volna.

de nem!
a pogány, turáni nomád sámán izé felülírja a keresztény oldalukat:)

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 18:50:39

@blogol-ó:

"8 év mennyibe is került nekünk? Számolja már ki valaki..."

*

Majd azt add össze, hogy az mennyibe fog nekünk kerülni, ami ezután következni fog, és amit most még fel se fog a kétbites agyatok.

Putyilov a gyari melos 2012.09.02. 18:51:05

@collateral collector: "lejáratták az országomat" életem én külföldön élek senkit nem érdekel ez az egész, csak az örményeket meg a balibeket. Persze megjelennek cikkek mindenhol hiszen ez a dolga az ujsagoknak ha van valami botrany akor leadjak de nehogy azt hidd hogy az olvasok masnap emlekeznek arra melyik ket orszaggal tortent is ez :D :D

csa ti porogtok itt mint golyafos a levegőbe, és vonyítotok renduletlenul

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.09.02. 18:51:15

@No_Fidesz_No_Problem:

Örmények üzenetei a Facebookon:

“Bravo, Mr Viktor, eladtad az országod imázsát 3 milliárd euróért. Pénzzel támogatod az azeri gyilkosokat, és hagyod őket megszökni. Gyűlölünk benneteket.”

“Soha nem gondoltam volna ezt egy békeszerető nemzetről. Eladtátok a szabadságotokat és az identitásotokat. Szégyen, nem tisztelitek az emberi jogokat. Ezért megfizettek.”

“Megvett benneteket az azerbajdzsáni olaj, most aztán büszkék lehettek a szörnyű országotokra.”

“Magyarország egy török és muszlim ország. És ők tartoznak Európához. Gyertek el hozzánk, megtanítjuk, hogyan kell élni.”

“Rémálmai lesznek, Mr. Orbán, Gurgen Margaryan lelke minden éjjel kísérteni fogja, és ugyanazt a kérdést teszi majd fel: miért adtad el a gyilkosomat?”

“Emberek, vigyázzatok, ha Magyarországra mentek, álmotokban megölhetnek benneteket egy magyar gyártmányú baltával!”

Putyilov a gyari melos 2012.09.02. 18:53:01

@No_Fidesz_No_Problem: mi fog kovetkezni te agybeteg??? azon kivul hogy vonyitotok itt a holdra meg 2 hetig aztan jon valami mas amin retteghettek majd megint

te 1bites agyalagyult

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.02. 18:53:30

@IGe: Az semmi! Tudjátok mit láttam? Akasztott afro-amerikait egy cukorkás zacskón!

GennagyijGolovkin 2012.09.02. 18:54:57

@Anti Anyag: Alapvetően egyetértek a leírtakkal. Csak apró pontosítás: Örményország orosz érdekszféra, Azerbajdzsán török, meg úgy általában nyugati. Örményországban kedvelik az oroszokat, Azerbajdzsánban meg rühellik. Úgy nagy vonalakban ez a felállás.

Putyilov a gyari melos 2012.09.02. 18:55:27

@dr. Kóser Malac: igy van terjed a rasszizmus ezt a ormenyek is tudjak, alitolag soha tobbet nem esznek negrot....

baszod mi lesz igy velunk

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 18:55:30

@rikitiki:

"A legszebb pedig az, hogy akár még a pénzt is megtartják az azeriek."

*

A pénzt természetesen megtartják az azeriek, bár egyébként se a baltásért adták volna, hanem kölcsönbe, magas kamatra.

De most már ez se megy, hiszen óriási hiba lenne a jelenlegi világméretű megvetést megfejelni azzal, hogy elismerik Orbánék, hogy tényleg a kölcsön miatt adtak ki egy gyilkost.

laci0011 2012.09.02. 18:55:57

@No_Fidesz_No_Problem: Nézd már meg a blog nevét,mit csodálkozol?Szimpla önjelölt,zseni.Még válaszolni is lusta,kb 2 órája.

GennagyijGolovkin 2012.09.02. 18:56:14

@IGe: Na most össze szartam magam ezeken az üzeneteken. Holnap biztos, a lakásból sem merek majd kilépni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.02. 18:56:29

@blogol-ó:

Átlagos büntetési tétel "az emberölésnél", ez jó.:) Ember, ez a gyilkos előre kitervelten, aljas indokból - csak azért, mert az áldozat örmény -, különös kegyetlenséggel hentelte le éjszaka az alvó katonatársát - ami ráadásul gusztustalanul gyáva dolog egy katonától -, aztán egy másikkal is megpróbált végezni, ami emberölés kísérlete. Szerinted ez egyenértékű egy hirtelen felindulásból elkövetett halált okozó testi sértéssel? (Például apukának elborul az agya, megveri a gyerekét, az elmegy aludni, majd álmában belehal a belső vérzésbe.) Áhh, minek magyarázom annak, aki az egészet a fogvatartás költségeire hegyezi ki...

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 18:56:37

@Putyilov a gyari melos:

Agybeteg a kurva anyád. Majd figyelj, pubi, mi fog következni.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 18:59:31

@laci0011:

Tudom, hol vagyok :)

Pár hónapja még versenyt nyalták a fidesz seggét a posztokban a Bogáncs meg a párja, a kommentezők meg röhögni jártak ide rajtuk, azóta úgy tűnik egybeolvadt a két posztoló :D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.02. 18:59:39

@IGe:

Khm, halkan szólok, hogy a grúzok is keresztények. Még a zászlajukra is pöttyintettek néhány keresztet.

GennagyijGolovkin 2012.09.02. 18:59:49

@Putyilov a gyari melos: Ez jó. Így van. Ezek a hülyék azt hiszik, hogy a nemzetközi sajtó a nap 24 órájában a magyarországi eseményeken pörög. És mindenhol ott toporog a nép, hogy reggel olvashassa a friss magyarországi híreket, mert enélkül a világ egyetlen pontján sem indulhat a nap.

Putyilov a gyari melos 2012.09.02. 19:00:20

@No_Fidesz_No_Problem: na mi fog pöcsike? robbantani fogsz a lanchidnal vagy mire keszulsz az ormenyek neveben?

egyebkent se fog sikerulni mert anyad kibeszeli a kuncsaftjainak hogy a kisfia a hatso szobaba valami fura dologgal tustenkedik...

hala istennek kezdodik a suli mehetsz oskoloba aztan lefoglaljak az agyadat kicsit, nem vinnyoghatsz itt ejjel nappal

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 19:00:50

@dr. Kóser Malac:

Ez sem kizárt, de én speciel a megváltozott hőfokú nyugati gazdasági és diplomáciai kapcsolatokra gondoltam.

Putyilov a gyari melos 2012.09.02. 19:01:21

@AnnаKаreninа: direkt megkerdeztem itt az ismeroseimet ki hallott a dologrol... senki :D :D

csak ezek a balibek tornaznak ejjel nappal itt :D

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 19:01:43

@Putyilov a gyari melos:

"na mi fog pöcsike? "

*

Pinám van, rábasztál.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.02. 19:02:28

@AnnаKаreninа:

Azerbajdzsán viszont az oroszoktól is kap fegyvert azért, mert az orosz birodalmi politika része a Kaukázus megosztása, ha már nem lehet teljesen az övék.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.09.02. 19:03:51

Ki tud többet Örményországról?
A CIA!

Blogger Géza 2012.09.02. 19:05:59

@Anti Anyag: Szerintem erős leegyszerűsítés Örményországot USA érdekszférának nevezi. A 3 kaukázusi közül Grúzia egyértelműen oroszellenes és USA-barát, a másik kettőnek nincs kifejezetten feszült viszonya Oroszországgal, mindkettő tagja az orosz erőtért megtestesítő FÁK védelmi rendszerének. Örményországban orosz csapatok állomásoznak, ők ellenőrzik az örmény-iráni határt is. Örményország leginkább az oroszokra támaszkodhat, az azeriek mögött meg a NATO tag (USA szövetséges) Törökország áll.

Ráadásul Örményország igen jó viszonyt ápol az USA-ellenes Iránnal.

Komplikált, zavaros viszonyok vannak,a hol mindkét fél próbál maga mögé állítani csoportokat, hogy a karabahi rendezésnél számukra kedvezőbb eredmény jöjjön ki. Valójában racionális mérlegelés alapján az USA a háta közepére sem kívánná az orosz- és iránbarát kis agresszor államot, de a vallási és emigráns tényezők ez ellen hatnak.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 19:06:10

@Putyilov a gyari melos:

És neked mid van a felrobbanni készülő tökfejeden kívül?

KopaszMercis 2012.09.02. 19:07:50

Az azert kemeny, hogy a jobboldaliak egy baltaval faji alapon hidegverrel elore kitervelten gyilkolo allatot vedenek...

Ezexerint mozes es a 10 parancsolata opcionalis...

Putyilov a gyari melos 2012.09.02. 19:09:52

@No_Fidesz_No_Problem: kerlekszepen nekem van egy nofidesznoproblem nevezetu allatkam akit osztok a kommentben.

egyeb kerdes?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.02. 19:10:38

@KopaszMercis:

Én szóltam, hogy jobboldali vagyok, a napokban pedig éppen elég helyen fejtettem ki a meglehetősen lesújtó véleményemet.:P De úgy látszik, azzal senki sem foglalkozik, ami/aki kilóg a jól bevált sémából.

shwarcz bácsi 2012.09.02. 19:10:54

gyurcsány tehet róla, a kommunisták, a zsidók, a liberálisok, az imf az eu, a nato, az usa, a szabadkőművesek, és persze a cigányok.

a 2/3 al kormányzó fidesz és KERESZTÉNY demokrata kormány, és az orbán, semmiképpen sem. egyértelmű.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.09.02. 19:11:19

Minden az Európa tanácsi egyezmény szerint történt:
1994. évi XX. törvény
a Strasbourgban, 1983. március 23-án kelt, az elítélt személyek átszállításáról szóló egyezmény kihirdetéséről
12. Cikk
Egyéni kegyelem, közkegyelem, büntetés átváltoztatása
Mindegyik Fél gyakorolhat egyéni kegyelmet, közkegyelmet vagy átváltoztathatja a büntetést alkotmányának vagy más jogszabályainak megfelelően.
Megjegyzem, hogy a nagorno-karabahi balhéról elég sokat lehetett annakidején olvasni, mondjuk én meg olajos is voltam, tehát Azerbajdzsánt onnan is tudtam, és örményekkel is találkoztam már (nem Lányi Zsolttal, habár egyszer őt is láttam tankolni Balatonról visszafelé), és tőlük hallottam a kaukázusi konfliktusokról.
Tehát hogy senki se tudta, hol van Örményország vagy Azerbajdzsán, az barokkos túlzás.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 19:11:41

@Putyilov a gyari melos:

Ja, látom, mennyire megy neked ez az osztogatás :)))

Putyilov a gyari melos 2012.09.02. 19:14:22

@No_Fidesz_No_Problem: varj emlekszem mar rad te a vagy a maria, egy ilyen nagyon buta csaj... huh tudom ilyen fasz blodsegeket irkaltal regebben is...

johat igy mar ertem nehez gyerekkor, nem sikerult a a suli se ...meg aztan a noi logika

vagom vagom nem lehet konnyu az eleted

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.09.02. 19:14:54

@Putyilov a gyari melos: @AnnаKаreninа: Guglizd meg, oszt látod, hogy sokan foglalkoznak vele. Egyébként meg nem a sajtó a gond, hanem a politikai vezetők reakciói.
De Ti csak higgyetek, annál nagyobb lesz a meglepi.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 19:15:25

@shwarcz bácsi:

Két éve más sincs, mint hogy mindenért, amit a Kedves Vezető elkúr, mindenért valaki más a hibás.

Természetesen az azeri baltás botrányért sem a Kedves Vezetőt terheli a felelősség, hanem valaki mást.

A magyarokat pedig mindig mindenki mindenhonnan támadja.

Paranoid skizofréniának nevezik ezt a hozzáállást, a doktordiagon fent van a többi tünete is a kórnak.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 19:17:20

@Putyilov a gyari melos:

Mégsem azon röhögnek, amiket én írok, amikor éppen nem téged szívatlak, hanem azokon a fasságokon, amikkel teletömték a tökfejedet a pártközpontban :)))

shwarcz bácsi 2012.09.02. 19:18:44

@No_Fidesz_No_Problem:
ird le konkrétan kit terhel a felelősség.
kérlek.

2012.09.02. 19:18:52

Kedden, este 6-kor tüntetés a Kossuth téren a baltás gyilkos kiengedése elleni tiltakozásul!

Mi nem vagyunk hullarablók, mi nem vagyunk gyávák és hitszegők.

Találkozunk szeptember 4-én, kedden 18:00 órakor a Kossuth téren, hogy ne legyen visszataszító állapot magyarnak lenni, hogy tükörbe tudjunk nézi ezután is, hogy ne jogosan vessenek meg minket a szerencsésebb nemzetek polgárai, hogy ne kelljen ezzel az irtózatos szégyennel élnünk a továbbiakban!

www.facebook.com/events/258927310876694/

livengood 2012.09.02. 19:19:03

Hú a kis alamuszi! Mintha nem tudná bárki eldönteni helyes e valakit álmában baltával fejbe verni, majd valakiknek ezért felmarni a pénzt?

Putyilov a gyari melos 2012.09.02. 19:19:37

@Kuviklacz: nah a kov agyatlan. hat apám nem az én dolgom hogy a hiányos tudásodat itt javitsam élj tovabb hulyen elég nagy buntetes az neked

Steppenwolf 2012.09.02. 19:20:25

@No_Fidesz_No_Problem: Pedig mint tudjuk, a több évtizedes örmény-azeri konfliktusért is a "kedves vezető" a felelős, sőt, biztos forrásból tudom, hogy a "kedves vezető" (ez a megnevezés legalább olyan kibaszott fantáziátlan és unalmas mint a "libajnai" és a "gyurcsótány), sugallatára gyilkolta meg az azeri srác az örményt. Bemondta a jereváni rádió... ;)

Steppenwolf 2012.09.02. 19:21:55

@livengood: Valaki azért pénzt mart fel, mert ez az idióta lemészárolta az örmény társát? Te is megütötted magad, pendejo?

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 19:22:05

@shwarcz bácsi:

Én tudjam?

Hiszen kussolnak róla a narancselvtársak. Baltával se lehetne kiverni belőlük, hogy ki intézte a kiadatási papírokat, ki hagyta jóvá, és melyik magyar politikusnak a határozott utasítására.

Szerintem erre várnunk kell még legalább két évet, meg egy kormányváltást, hogy megtudjuk.

Putyilov a gyari melos 2012.09.02. 19:22:15

@No_Fidesz_No_Problem: mint mar tobbszor leirtam neked is (csak a likas agyad keptelen megerteni) kulfoldon elek szoval en biztos nem allok kapcsolatban egyetlen partkozponttal sem ami ugye rad viszont nem vonatkozik...

de vinnyogjal nyugodtan tovabb ezzel csak a jobboldalnak kedvezel meg erre se vagy kepes rajonni...

Putyilov a gyari melos 2012.09.02. 19:23:35

nah gyerekek tovabbi jo rettegest en most megyek a tengerhez...

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 19:24:17

@livengood:

"Mintha nem tudná bárki eldönteni helyes e valakit álmában baltával fejbe verni, majd valakiknek ezért felmarni a pénzt?"

*

Ha az állása függ tőle, akkor okosabb, ha megvárja, amíg kiadják az iránymutatást a pártközpontban, hogy mit kell gondolni az ügyről.

Imadom a trapistát 2012.09.02. 19:28:18

@No_Fidesz_No_Problem: @Putyilov a gyari melos:
Titeket ki kellene innen tiltani. Olvashatóbb lenne a kommentfolyam. Úgysem fogtok megegyezni.

Régi Péter 2012.09.02. 19:28:21

Az átlag magyar még azt se tudja milyen országok határolnak minket. Ha megkérdeznénk egy nyugdíjast ilyen válaszokat kapunk: Csehszlovákia, Jugoszlávia, Lengyelország. Szlovéniáról sose hallottak, vagy azt hiszik u.az mint Szlovákia.

Imadom a trapistát 2012.09.02. 19:30:24

@Régi Péter: Előítéletes fasiszta állat vagy! Te se fogod tudni nyugdíjas korodban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.02. 19:33:02

@Régi Péter:

Miért, az átlag magyar nyugdíjas?:) Egyébként nem egy videót láttam már arról, hogy a járókelők zöme mennyire sötét az alapműveltséghez tartozó kérdésekben is, és ez nem csak nálunk, hanem gyakorlatilag bárhol a világon így van.:-/

huncut 2012.09.02. 19:34:11

A kormány úgy adta ki a baltás gyilkost, hogy pontosan tudta, hogy őt a hazájában hősként tisztelik. Ha nem voltak tisztában a várható következményekkel, akkor azért, ha pedig ennek ellenére is kiadták, akkor azért buktak meg diplomáciából, tisztességből, erkölcsből, emberségből. Szégyenletes.

És él ebben az országban legalább ezer ember (de akár 30 ezer is lehet a létszámuk), aki örménynek vallja magát, önkormányzati kisebbségi képviseletük van, és bizonyára ezer szállal kötődnek valamilyen szinten Örményországhoz...

Ronald 2012.09.02. 19:36:01

@Putyilov a gyari melos: és akkor rendben is van a dolog, szerinted?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.09.02. 19:37:43

Vannak a gyilkosokat, csalókat védő ügyvédek, akik jó pénzért felmentetik az ügyfeleiket bármilyen vád alól.
Törvényesen járnak el (megtalálva a kiskapukat), de mégis közutálat övezi őket.

Magyarország törvényesen járt el, de erkölcsileg ezekkel az ügyvédekkel van egy szinten.
Innentől kezdve itélje meg mindenki, hogy beveszi-e a gyomra, vagy sem...

Régi Péter 2012.09.02. 19:37:47

@Imadom a trapistát: Arról nem is beszélve, hogy a nagymami a 12 évvel ezelőtti NATO bombázás idején jött rá, hogy Szabadka már Szerbiában van.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 19:37:56

@Régi Péter:

Lehet, hogy a köztévében nem a Nagy-Magyarország térképen kellene mutatni a másnapi időjárást, meg a közmédiában nem felvidékezni, kárpátaljázni, erdélyezni meg délvidékezni kellene, és akkor az emberek jobban tudnák, mi merre van.

blogol-ó 2012.09.02. 19:38:57

@GERI87: Idehaza a gyilkosok átlagban 8 évet kapnak. Ez zavar? Mert pl engem igen. Miért nem erről beszélünk? Ez a fazon leült már 8 évet. Aztán kiadták, mert a miniszterük megígérte, hogy folytatni fogja a büntit. Nem így lett. Nem szoktam védeni a fideszt, de bocsi, Kadafiéknak nem adták ki a britek a rosszfiút? Hogy is van ez? Ki is szorul rá jobban a gyors pénzre? Mi vagy a britek? Hm? Csak, hogy tegyük helyre a dolgokat. Az a fickó leült 8 évet, többet nem fog örményt gyilkolni valószínűleg és egyértelmű, hogy soha nem fog az EU területére lépni.
Konkrétan TE milyen veszélyt látsz az ő létezésében pl magadra vagy családodra nézel?
Vagy ez most neked valami becsületbeli ügy?

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 19:39:07

@AnnаKаreninа: ez kb így van, csak a sunyi oroszok min2 félnek adnak el fegyvert! itt ők jártak jól... egyébként: ez el lett baltázva! nem kicsit, nagyon!

Régi Péter 2012.09.02. 19:40:26

@No_Fidesz_No_Problem: Tudjuk, hogy neked jobban tetszene, a határon túli magyarokat meg biztosan szlováknak, románnak, ukránnak netalán jugoszlávnak nevezed.

shwarcz bácsi 2012.09.02. 19:40:38

@No_Fidesz_No_Problem: sose fogjuk megtudni.
majd hazudnak valamit, emelik a benzint, az áfát, ráfogják az eu ra, az imfre és mindenki szépen hazamegy.
Aztán, ha az örmény - azeri határon kirobban egy fegyveres konfliktus, akkor a magyar kormánynak ahhoz egyértelműen semmi köze nem lesz.

blogol-ó 2012.09.02. 19:42:33

@Mj: Nem egyenértékű. Ugyanarról beszélünk. És nem, nem fogadom el, hogy valaki egy másik embert álmában leöljön beltával. Nem hittem, hogy valaha ezt kell bizonygatnom, de hát itt tartunk :D
Fogadd el: a britek is kiadták a rosszfiút Kadafiéknak, pedig kevésbé voltak és vannak megszorulva, mint mi. Elteltek az évek és az a fazon nem jön többet ide, a közelbe se, hidd el.
Most emiatt alszol rosszul? Vagy azért, mert az egyértelműen keleti vonalat fölvállaló és aszerint politizáló fidesz van hatalmon?
Így döntöttek az emberek. Amikor Gyurcsány volt hatalmon, akkor meg azt kellett tudomásul venni. Egyik rosszabb, mint a másik. De itt ez van, négyévente az emberek többsége valakiket megválaszt és aztán az van egy ciklus erejéig, amit ők akarnak. EZ ITT A FIDESZ politikája. Ha nem tetszik, akkor legközelebb ne rájuk szavazz. Ilyen egyszerű.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 19:43:06

baltáztunk reggel, délben és este! legfőképpen este!

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 19:43:33

@Régi Péter:

1. A magad nevében beszélj, széljobberkém.

2. Honnan tudhatnád?

A véleményem pedig az, hogy aki Nagy-Magyarország térképről jósoltatja az időjárást, az egy idióta baromarc.

M_R 2012.09.02. 19:44:40

A Kedves Vezetőnek meg a Magyar Közgéptársaságnak az a szerencséje hogy Örményország több ezer kilométere van.

Ha annak idején a délszláv háború idején játszották volna el hogy egy magyar területen szerbet ölő horvátot kiadnak Horvátországnak akkor órákon belül a szerb légierő szarrá bombázta volna első körben a kecskeméti repülőteret és utána mindent Békéscsabától Győrig... A magyar operetthadsereg akkor is olyan magas szinten művelte az ország megvédését hogy egy szerb felderítőgép belépett valahol Röszkénél és 50-60 km mélységben végigrepült majd valahol Bajától nyugatra távozott...

Blogger Géza 2012.09.02. 19:45:03

@No_Fidesz_No_Problem: Nem, Mária, fordítva, két éve teljesen mindegy, hogy mi történik, szerintetek mindenért Orbán Viktor a felelős. (Pl. aszály van, erősödik a CHF az euróval szemben, válságban az eurózóna, azeriek ölnek örményeket vagy fordítva stb.:) Ez a paranoid skizofrénia!

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 19:45:06

ezt elbaltáztuk, nem kicsit nagyon!

laci0011 2012.09.02. 19:45:17

@Putyilov a gyari melos: Ömlik belőled a kultúra,mint tehénből a ....Nagy arc kicsi répa.Tudod.

blogol-ó 2012.09.02. 19:45:57

@No_Fidesz_No_Problem:

"Majd azt add össze, hogy az mennyibe fog nekünk kerülni, ami ezután következni fog, és amit most még fel se fog a kétbites agyatok."

Szerinted mennyibe? Lesz annyi, amennyiért államkötvényt vesznek az azeriek? Komolyan érdekelne... merthogy a briteknél is csak a pénz számított, amikor Kadafiéknak kiadták a srácot.... vagy arra nem emlékszel? :o

livengood 2012.09.02. 19:46:19

Jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy agyon vertek nálunk baltával egy embert. Mi pedig vígan elfogadnánk a pénzt azért mert félrenéztünk.

Ezt nem hagyhatja Orbán sem, mert rásül rendesen. Valahogy a világ más lett még Ázsiában is az elmúlt évtizedekben, civilizáltabb. Lassan, de rá fog jönni. Hétfőn beindul a munka, nyögve nyelősen, de egyszer csak rájön ő, meg a stábja, hogy komolyabban veszik ezt, mint amihez szokva vannak. Lesz itt még azeri politikát elítélő nyilatkozat, csak jó sokára.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.02. 19:46:51

@No_Fidesz_No_Problem:

Speciel arról senki sem tehet, hogy Nagy-Magyarország körvonalait adja ki régiónk domborzati térképe.:P Meg ugyebár ma is élnek olyan történeti földrajzi fogalmak, mint Felvidék, Délvidék vagy Erdély, ahol még mindig számottevő magyarság hívja ugyanígy szűkebb pátriáját.:) Namármost ennek a még mindig számottevő magyarságnak is szól az időjárás-jelentés, merthogy ők is nézik az M1-et vagy a Dunát.;-) (Mutasson már nekem valaki olyan embert, aki tényleg azt hiszi, hogy Nagy-Magyarországon él, és mindezt az időjárás-jelentés domborzati térképe alapján.:D)

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 19:46:53

@blogol-ó:

"Vagy azért, mert az egyértelműen keleti vonalat fölvállaló és aszerint politizáló fidesz van hatalmon?"

*

1. Mi hasznunk volt eddig a keleti vonalból?

2. Mi hasznunk lesz ezután a keleti vonalból?

3. Miért lenne jobb nekünk, ha kétszer akkora kamatra kapnánk kölcsön keletről, mint ha feleannyiért az IMF-től?

blogol-ó 2012.09.02. 19:47:02

@GERI87:

"Ha magyart gyilkolt volna pl egy szerb akkor rendbe van az is mert nem kell etetni???"

Egy gyilkosság semmiképpen sincs RENDBEN. Talán rosszul fogalmazok. De ezt a fazont többet nem látjuk, ez a jó oldala....

blogol-ó 2012.09.02. 19:48:58

@No_Fidesz_No_Problem:

A válaszom röviden annyi, hogy azért kell a keleti vonal, mert ott még szóbaállnak velünk (bár most egyel kevesebben) és talán jobban tisztelnek minket...

Régi Péter 2012.09.02. 19:50:09

@No_Fidesz_No_Problem: No ha már így összehaverkodtunk, nem tartozik szorosan ide, de kérlek válaszolj, hogy valóban Orbán miatt ment ki a Nokia?

blogol-ó 2012.09.02. 19:50:39

@No_Fidesz_No_Problem:

"A véleményem pedig az, hogy aki Nagy-Magyarország térképről jósoltatja az időjárást, az egy idióta baromarc."

Szerintem meg te még nem láttad a domborzati térképet. Ugyi, ahhoz iskolába kellene járni. Na most már mindegy....

Imadom a trapistát 2012.09.02. 19:51:11

@No_Fidesz_No_Problem: "Lehet, hogy a köztévében nem a Nagy-Magyarország térképen kellene mutatni a másnapi időjárást, meg a közmédiában nem felvidékezni, kárpátaljázni, erdélyezni meg délvidékezni kellene, és akkor az emberek jobban tudnák, mi merre van." - Sőt! a reformkori országgyűlések is Bratislavában voltak. :)

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 19:51:14

@Mj:

Jó, de akkor ne csodálkozzon az átlagjobber, ha az átlagnéző, akinek a tévéjén csak az alapcsatornák jönnek, és a köztévén letakarják neki felhőkkel meg napocskákkal az országhatárokat, nem tudja, merre van Szlovénia meg Szerbia, és Ukrajnát se tudja hová tenni, mert az ő gyerekkorában az még Szovjetunió volt.

Mindfield 2012.09.02. 19:52:37

Ja, azt ugye egyébként tudjuk, hogy Gyurcsány keményen örmény származású?

blogol-ó 2012.09.02. 19:53:04

@No_Fidesz_No_Problem: Szerintem ideje lenne pihenned. Ez már tényleg kóros :(

blogol-ó 2012.09.02. 19:53:52

@Mindfield: A Lányi Zsolt is az.... és akkor mi van? Nem számít. Egyik se lesz itt többet miniszterelnök. Még államtitkár se.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 19:53:57

@blogol-ó:

"azért kell a keleti vonal, mert ott még szóbaállnak velünk (bár most egyel kevesebben) és talán jobban tisztelnek minket"

*

Tisztelnek?

Látszik, Orbánt is mennyire tisztelték Azerbajdzsánban.

béla a görög (törölt) 2012.09.02. 19:55:13

Nem pajtás. Segitek.
Ez a történet már nem örmény-azer-magyar konfliktusról szól.
Ez a történet már olyan mint Sitt Pali bá'é.
Ez a történet már az Orbánról és kormányáról szól, nemzetközi és hazai vizeken.
Ez a történet arról szól, hogy elbaltázták, nem kicsit nagyon. Tudod, Európában még... Csak az az ember aki ezt mondta jobban csinálta. Ezt is.
Ez a történet arról szól, hogy ha kilóg a segged a gatyából akkor a legkevésbé sem szeretnél még egy konfliktus okozója is lenni egy idegbeteg miniszterelnök miatt.
Ez a történet arról szól, hogy lehet mások is csinálnak ilyesmit, de nem ilyen b...sz módon.
Mert máshol nem egy paranoiás viziója jelenti a politikát, hanem jobbára szakemberek munkája.
Nem kell maszatolni.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 19:55:33

@Régi Péter:

Szerintem nem haverkodtunk össze egyáltalán.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.02. 19:55:53

@blogol-ó:

Engem nem érdekelnek a britek. Engem Magyarország érdekel, és az, hogy ez az ember nem 8, hanem minimum 30 évet kellett volna, hogy jogszerűen leüljön, amit látszólag garantáltak az azeriek, de pontosan tudható volt, hogy kegyelemmel kiengedik. Pont.
Azt meg te sem hiszed el, hogy ez az ember ezek után - amint lehetősége lesz - nem akar megint örményt ölni. Ezért lett katona, basszus! És ehhez semmi köze annak, hogy négyévente választás van, vagy hogy mennyire nyugodtan alszom. Itt ugyanis még mindig arról van szó, hogy olcsó ígéretekért - érted, nem pénzért, ígéretért - eladtuk az ország hitelességét. Bár, ha pénzért adtuk volna el, akkor sem lennénk kint a pöcegödörből.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.02. 19:57:51

@blogol-ó:

"De ezt a fazont többet nem látjuk, ez a jó oldala...."

Bocs, de eddig sem láttuk. Tudod, börtönben ült, életfogyttal.

Imadom a trapistát 2012.09.02. 19:58:58

Egyébként aki még Magyarországnál is jobban lejáratta magát az Azerbajdzsán. Visszaéltek a nemzetközi joggal, innentől kezdve egy csepp hitelük sem lesz.

shwarcz bácsi 2012.09.02. 19:59:04

@Mindfield: na tessék !! Mondtam én hogy a jó öreg fletó van emögött is :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.02. 19:59:41

@No_Fidesz_No_Problem:

Aha, persze. A domborzati térkép miatt, ahol mindig letakarják a felhők az országhatárokat. Az összeset. Ne haragudj, de ez még hozzád képest is gyenge volt.:)

Imadom a trapistát 2012.09.02. 20:01:37

@No_Fidesz_No_Problem: "Lehet, hogy a köztévében nem a Nagy-Magyarország térképen kellene mutatni a másnapi időjárást, meg a közmédiában nem felvidékezni, kárpátaljázni, erdélyezni meg délvidékezni kellene, és akkor az emberek jobban tudnák, mi merre van." - Szerintem ez azért van, mert műholdon keresztül a határon túli magyarok is elérik és nagy számban nézik a köztévét.

shwarcz bácsi 2012.09.02. 20:01:55

Egyébkén egy magát mélyen kereszténynek hirdető ország kormánya mit üzletel, egy iszlám országgal?

roki 2012.09.02. 20:02:13

@Mj:

Azerbajdzsán addig kap az oroszoktól fegyvert, míg a politikai elit képes fenntartani a szekuláris berendezkedést.
Azért kap fegyvert az oroszoktól, hogy képes legyen hatékonyan felderíteni és megvédeni a Kaukázus rejtett hágóin területéről északra szivárgó iszlamista fegyver és egyéb utánpótlás szállítmányokat, amik a csecsenek és a dagesztáni Sharija Islamaat militáns iszlamista szervezet részére vannak címezve.

Orbán is ezért szállította Safarovot 'katonai' segélyként, mert ugyanis a segítségével nacionalista irányba kódolható a társadalom, pláne a hősködésre mindig is kapható fiatalság.
Dagesztán azeriak lakta területén az avar, lezg, dargin, kumik népesség által lakotthoz hasonlóan a munkanélküli, kallódó fiatalság egyre inkább a Sharija Islaamathoz csapódik, félő, hogy átterjed Azerbajdzsánra is a hangulat.

Igen, feltehetőleg háború lesz belőle az örményekkel, mert valahogy csak mederbe kell terelni az érzelmeket....megköszönhetjük az iszlamizmus szításával politikai téren manőverező hatalmaknak, hogy így alakul a helyzet.

livengood 2012.09.02. 20:02:16

@béla a görög: "Ez a történet már olyan mint Sitt Pali bá'é."

Ez az amit még nem értenek sokan.

torró 2012.09.02. 20:05:44

Akkor itt is kérdezem , melyik évben történt ez a baltás eset, mert ezt is kellene firtatni. Ugyanis akkor is tudott volt a konfliktus, és nem lett volna szabad egy szobába tenni őket!Szóval?

shwarcz bácsi 2012.09.02. 20:07:56

@torró: leirták már máshol is. nem voltak egy szobába.

blogol-ó 2012.09.02. 20:08:32

@Mj: Maradjunk a tényeknél. Érzelmeknek itt nincs helye. Két év múlva lehet szavazni. Vegyük úgy, hogy aki ezek után Orbán Viktorékra szavaz, az a baltás gyilkos barátaira szavaz. Te és a hozzád hasonló emberek nem fognak szavazni rá. Ennél többet képviseleti demokráciában nem lehet tenni. Szerintem. Annyit tehetsz, hogy elmész és szavazol valaki másra.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.09.02. 20:09:21

Nem akarlak elkeseríteni, de ez a web2.0. A laikusok forradalma. Nem lehet valaki elég tájékozatlan, vagy hülye ahhoz, hogy a véleménye ne számítson.

roki 2012.09.02. 20:10:31

@blogol-ó:

'Vagy azért, mert az egyértelműen keleti vonalat fölvállaló és aszerint politizáló fidesz van hatalmon?
Így döntöttek az emberek. Amikor Gyurcsány volt hatalmon, akkor meg azt kellett tudomásul venni.'

Az igazság kedvéért hozzá kell tenni, hogy már Gyurcsányék is ugyanabban a politikai keretrendszerben gondolkodtak, nem véletlenül járogatott Putyinhoz, vagy pl. a stupid Demszky Pekingbe törpenövésűzni Orbánt.

Magyarország geostratégiai érdekeit az egymást váltó kormányok folyamatosan karban tartják, megtreszik a megfelelő lépéseket, legfeljebb nem tudják azt eladni a társadalomnak, pl. azért, mert Gyurcsány szócsöve a ballib sajtómunkások hada törzsi alapállásból kifolyólag viszolygott a turáni rokonyoktól, vagy úgy általában kelettől, Kínától.

Az ok, hogy ők (hibásan) minden helyzetre kihatóan az USA-t tekintették érdekeik letéteményesének ugyanúgy, mint korábban egy másik csapat Moszkva szatellitjeként nem volt képes a regionális érdekekben gondolkodni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.02. 20:11:46

@IGe:

Tévesek az infóid. A 6 kaukázusi államból 5 keresztény. De ha csak az ENSZ-tagállamokat számítod, akkor is 3-ból 2 az arány.

Blogger Géza 2012.09.02. 20:13:08

@blogol-ó: Ezt a marhaságot. És aki meg nem Orbán Viktorra szavaz, az meg a fenyegetőző agresszor örmények bábja? Vagy beszari alak, aki megijedt egy jelentéktelen ország zsarolásától?

Vagy aki annak idején az MSZP-re szavazott, az egyetértett azzal, hogy a szaúdi labdarúgók terroristák, mert Gyurcsány azt mondta róluk?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.02. 20:16:13

@Mj:

Egy egyetemet végzett ismerősöm szerint Magyarország délen Koszovóval határos. Megjegyzésemre, hogy nem határos, azt válaszolta, hogy biztosan tévedek, hiszen ha nem lenne határos, nem beszélnének róla annyit a hírekben. Ez pár éve volt.

Bloodscalp 2012.09.02. 20:20:03

@Mj: van még archiregnum?:)
azért döbbenet azzal szembesülni hogy a droidok mennyire bevédik a csapatukat-lásd nívó.

visszatérve egy régi beszélgetésre, ebben a Videotonban látok fantáziát, PS-furják is rendesen csak mert nem magyar...ellenben a válogatottnak most sem adok sok esélyt.

blogol-ó 2012.09.02. 20:20:11

@roki: Tudod, nekem elsősorban az fáj a hozzászólásodban, hogy ez általános az emberek körében. EZ, hogy van kétféle párt és nem lehet máshogy dönteni, mintha nem lenne több társaság. Nem értem, hogy ha nem jó az MSZP, akkor marad a fidesz? Ha meg nem jó a fidesz, akkor jönnek a szocik? De miért? Ez nem az USA :(

Imadom a trapistát 2012.09.02. 20:21:20

@green2126: "Azért ez a lépés nem volt etikus, hiába nem törvénybe ütköző!" - Ilyen esetekben törvényileg tiltani kellene a törvényes, de nem etikus cselekedeteket! :)

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.09.02. 20:21:41

Álszent, sunyi, tetű bóvlista fidesz banda. Eddig is sokat ártottatok a magyar népnek, de ezt a szégyent nehéz lesz megemészteni.
Európa után már a világ is utál és megvet bennünket.

Ha nem hullanak fejek, Magyarország egy trágyadomb!

Magyarország én nem így szeretlek!

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 20:23:41

@Imadom a trapistát: eddig se volt! :) csak most süllyedünk a szintjükre! ráadásul pofán is köptek minket, hogy ilyen pofátlanul csinálták! és még mindig itt vannak a diplomatáik! azonnal meg kellett volna szakítani velük a diplomáciai kapcsolatot, miután a szemünkbe hazudtak! miért is nem tettük még meg?????

roki 2012.09.02. 20:26:29

@blogol-ó:

Magyarország stratégiai érdekei nem fognak megváltozni attól, hogy kormányváltás történik, tehát tulajdonképpen az összes kormány ugyanazokat a feladatokat kell, hogy megoldja. Az eszközkészletük természetesen különbözik valamennyire, sőt a feladatsor sorrendjében is tudnak változtatgatni, de nem túl széles a mozgástér.

blogol-ó 2012.09.02. 20:26:41

@Blogger Géza:

"Vagy aki annak idején az MSZP-re szavazott, az egyetértett azzal, hogy a szaúdi labdarúgók terroristák, mert Gyurcsány azt mondta róluk?"

Nézd, konkrétan ezzel lehet, hogy nem értett egyet, de azt én magam tapasztaltam, hogy azonosultak azzal, aki ezt mondta, esetleg mentegették, vagy durván nekiálltak védeni. Nekem ez az ijesztő.
Erről beszélek... érted?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.02. 20:27:17

@Blogger Géza:

Örményország szerencsétlen helyen van.

5 országgal határos.

Az egyikkel, Azerbajdzsánnal háborúban áll. A másikkal, Törökországgal feszült a viszony, mind a mai napig diplomáciai kapcsolat sincs. Az örmény-azeri és az örmény-török határon át se lehet menni, a határ le van zárva a SZU megszűnése óta.

Északon Grúzia a szomszéd, vele a viszony normális, de alapvetően nem rajonganak egymásért a grúzok és az örmények. S külpolitikailag egész más szövetségi rendszerbe tartozik a 2 ország. Grúzia USA-barát és oroszellenes, Örményország meg erősen oroszbarát, ennek erős történelmi hagyományai vannak még a szovjet korszak előttről. Az örmények azért igyekeznek nem idegesíteni a grúzokat egyes érzékeny kérdésekben, pl. emiatt nem ismerték el Abháziát és Dél-Oszétiát.

Iránnak szintén normális a viszony, de ott is megvan a kölcsönös bizalmatlanság vallási okokból.

Az 5. szomszéd pedig Karabah, mely valójában nem is szomszéd, hiszen de facto Karabah=Örményország. Bár formálisan Karabah független állam saját közigazgatással, kormánnyal, mindenki számára világos, hogy ez egy ideiglenes állapot csak Karabah Örményországba való beolvadása ellen.

A szovjet korszakban érdekes volt, hogy a 3 balti államon kívül csak a grúzok és az örmények álltak ki határozottan saját identitásuk mellett, a többi nép többé vagy kevésbé el volt oroszosodva.

blogol-ó 2012.09.02. 20:28:21

@roki: A stílus azonban más. Ahogy itt elhangzott az, hogy a szaúdiak terroristák, most meg más a stílus...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.02. 20:30:38

Egyébként az azeri-örmény konfliktus arról szól, hogy az azeriek meg akartak szerezni egy örménylakta területet, mely SOSEM volt az azeri állam része. Az örmények meg ezt nem hagyták. Háború lett, amit az örmények megnyertek 1994-ben. Ezt viszont mind a mai napig képtelenek az azeriek felfogni.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.09.02. 20:31:07

Nagyon durva ahogy az agyhalott Gyurcsanyisták ismét saját országuknak esnek, egy azeri hazugság és átverés miatt.
Agyrém ahogy ezek a férgek viselkednek.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 20:32:41

@roki:

"Magyarország stratégiai érdekei nem fognak megváltozni attól, hogy kormányváltás történik, tehát tulajdonképpen az összes kormány ugyanazokat a feladatokat kell, hogy megoldja."

*

Orbán kölcsönt akar.

Miért nem jó neki az IMF hitel fele áron? Miért kell neki az azeriek pénze, kétszer akkora, vagy még nagyobb kamatra?

Én tudom a választ. Te is tudod?

Ludovikás Levente 2012.09.02. 20:37:40

Nagyot röhögtem ezen a blogon.

Arra jó hogy bebizonyítsa: elég bedobni egy 100-szor lerágott témát - minden konkrétum nélkül - ahhoz hogy a két oldal ész nélkül egymásnak essen.

Kit érdekel ezek után hogy mi a bibi a Kaukázusban?

ketroot 2012.09.02. 20:38:01

@iii:

Ahogy olvasom az oldalt, látom, hogy már mennek a frissen regisztrált bérfirkászok téríteni.

roki 2012.09.02. 20:40:30

@No_Fidesz_No_Problem:

Azért nem jó az IMF kölcsön, mert gusztustalan politikai feltételeik vannak, ragaszkodnak a középosztály végletes kifosztásához és a további szociális transzferekhez az eddigi ellátottak felé.

Már pedig pont azért volt kétharmad, mert a társadalom nemet mondott az eladósodáson keresztül megvalósított szocializmusra.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 20:44:30

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: nem esett a saját országának senki! :) és hol van már fleto? a kormány bakizott nem is kicsit, majd szarul kezeli... meg hagyjuk már az mszpzést, hol vannak már, mért ők az etalon, bezzeg ők... azért mert ők nagyon gázok, kevésbé gázosnak vélt dolgokat akkor lehet?

Blogger Géza 2012.09.02. 20:46:19

@No_Fidesz_No_Problem: A két dolog nem zárja ki egymást, az IMF soha az életben nem fogja finanszírozni a teljes államadósságunkat, csak egy töredékét.

A nagy különbség egy kötvénykibocsátás meg az IMF között, hogy egy kötvényvásárló nem támaszt egyéb feltételeket, ellenben az IMF félig-meddig át akarja venni az ország irányítását.

euAgWzgmmtq7K 2012.09.02. 20:46:30

"Itt van az azeri-örmény konfliktus, melyről ha pár nappal ezelőtt megkérdeznek járókelőket, 99%-nak halvány lila gőze sem lett volna."

És? Akkor a kormánynak igaza van? Szalmabáb érvelés.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 20:47:17

@roki: ja még jó, hogy te ott ülsz a tárgyalóasztalnál és tudod mi van! ja és pont ezért volt 2/3 is! ma is tanultam valamit...

Pistie 2012.09.02. 20:49:03

Ez szerintem emberileg bajos. Itt van két ösztöndíjas hallgató, akik közül az egyik baltával lemészárolja a másikat. Mi pedig hazaengedjük, ahol ő gyakorlatilag innentől kezdve nemzeti hős (ahogy eddig is az volt).
Ennek az ügynek az elítélése független a pártállástól. Minden jóérzésű embernek el kell ítélnie azt, hogy egy gyilkos (egy mészáros) szabadon járhat.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 20:51:32

@Blogger Géza: ja mert ők nem vették félig-meddig át az irányítást! :) csak kiszabadítottak egy köztörvényest...

roki 2012.09.02. 20:54:08

@Mókusokkaltáncoló:

A feltételeiket leközölték, nyilvánosak.
Nyilván egy-két ponton engedi fognak belőle, de összességében tudni lehet, hogy mit akarnak.... mondjuk egy baller átlagjancsinak természetesen kihívás értelmezni az IMF feltételek hatását, de nem is várja el tőlük senki a vitaképességhez ezt a képességet, elég ha orbánozni tudnak.

húsgombóc · http://husgomboc.blog.hu 2012.09.02. 20:56:56

Hracsja Kocsar: Nahapet
fordította: Krajcsir Piroska.

Aki többet akar tudni az örményekről, olvassa el.

Blogger Géza 2012.09.02. 20:59:02

@Mókusokkaltáncoló: Nézd, ez is egyfajta költségvetési megtakarítás, ezentúl nem nekünk kell etetni. :) Sajna az IMF brutálisabb dogokat szokott követelni.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 20:59:55

@roki: a hiba: nem vagyok balos, se orbán hívő! egyik táborba se tartozom, mert miattatok tart itt ez az ország! egyik hülyébb mint a másik! tiétek volt 22 év! fele jobb, fele bal vezetésbe, a mostani nagy vezír, ugyan úgy 22 éve ott ül... kíváncsi voltam mit válaszolsz egy kis trollkodásra, sajnos nem leptél meg...

roki 2012.09.02. 21:00:37

@húsgombóc:

Már megbocsáss, ha én valakire kíváncsi vagyok, akkor előbb inkább a szomszédját kérdezném meg mint egy propagandistáját.

roki 2012.09.02. 21:01:40

@Mókusokkaltáncoló:

A se hús, se hal embert az isten a szájában megforgatja és kiköpi.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 21:04:32

@Blogger Géza: ebbe is belekeverni az imfet! az a szomorú, hogy itt imfezünk, örményezünk meg ilyenek amikor a lényegről elcsúszik a figyelem! valamit megigértek nekünk ( ez estben, hogy leültetik), nem úgy lett, semmibe vettek minket ezzel! és mi a válaszunk? semmi! ma hívták be a nagykövetet, hogy most ez mi! és ez pártól, imftől, örményektől független! és milyen pénzt vársz tőlük, ha ebben se tudtak partnerek lenni! aki téged egyszer átbasz azzal majd kötsz üzletet? áááá de biztos én vagyok a hülye...

NA YA! 2012.09.02. 21:05:52

@poszt:"Néha olyan érzésem van, hogy itt már lassan egy vakbélműtét is pártalapon fog eldőlni"

Igen, neked egy azeri fogja csinálni!;)

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 21:05:57

@roki: azt se mondtam, hogy nincs világnézetem vagy nem állok ki az igazamért! csak annál több vagyok tudod, hogy bal6jobba besoroljam magam!

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 21:11:56

@roki:

"Azért nem jó az IMF kölcsön, mert gusztustalan politikai feltételeik vannak"

Mint például?

*

"Ragaszkodnak a középosztály végletes kifosztásához"

Úgy érted, hogy az IMF azt mondta, csak akkor ad kölcsönt, ha kifoszthatja a középosztályt?

*

"És a további szociális transzferekhez az eddigi ellátottak felé."

Ezt is mondta az IMF? Hol mondta? Mikor mondta?

*

"Már pedig pont azért volt kétharmad, mert a társadalom nemet mondott az eladósodáson keresztül megvalósított szocializmusra."

Miféle kétharmad volt? A hivatalos statisztikák szerint a választókorú lakosság 33%-a szavazott a Fidesz-KDNP kombóra.

Mikor mondott a TÁRSADALOM nemet ilyesmire? Volt erről valamilyen népszavazás?

*

Más:

Ha már eladósodás: tisztában vagy vele, hogy mekkora horror kölcsönöket vettek fel Orbánék az elmúlt két év alatt?

Van valami tipped, hogy miből lehet visszafizetni a "piaci" alapú kölcsönöket akkor, amikor, hála a matolcsyzmusnak, leállt a magyar gazdaság?

Vagy ez már legyen a következő kormány problémája?

hackbard.celine 2012.09.02. 21:12:04

A blog szokás szerint hülyének tetteti magát, mint mindig, amikor kiderül az orbáni kézivezérléses dilettáns káderpolitika következő kudarca. SchP, Matolcsy esetében is így volt.
Legfőbb pártkülügyérnek Szijjártó Pétert nevezte ki Orbán. Péterünk - állítása ellenére - igenis pénzt kuncsorogni ment ki és egyúttal egyezkedett a Safarov kiengedéséért felelős kormányzati tisztviselővel (aki szerint deklaráltan azért hozták létre a bp-i követséget, hogy kiszabadítsák a hős hazafit) :
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=182985
"Az államtitkár tárgyal majd az azeri Állami Értékpapír Felügyelet igazgatójával és Ilham Aliyev államfő kül- és biztonságpolitikai főtanácsadójával is."
Nem igaz az az állítás, hogy a kormányzat nem tudott arról, hogy Safarovra szabadság vár.
Számtalanszor, legutóbb pl. nyílt levélben fordultak a magyar kormányhoz és a hatóságokhoz:
"http://www.panorama.am/en/comments/2012/08/27/safarov/"
Idézem:
"We believe it is our duty to address the Hungarian public and government agencies with an appeal to prevent the extradition of Safarov to Azerbaijan, where no further punishment is certainly expected, but freedom, honor and even greater glorification await him."
Ezek után aki továbbra is azt állítja, hogy a kormányt teljesen váratlanul és előre nem látható módon átverték, annak a kognitív képességei erősen korlátozottak és legfeljebb csak sajnálatot érdemel.

Blogger Géza 2012.09.02. 21:16:54

@Mókusokkaltáncoló: Ez nem egészen pontos, nem azt ígérték meg, hogy "leültetik", hanem hogy nem indtank új eljárást, nem lesz perújrafelvétel és hasonlók. Azt nem ígérték meg, hogy nem adnak neki kegyelmet. Nem is tudom, hogy ilyet ígérhetne-e mondjuk egy külügyminiszter, mivel nem az elnök felettese. Az államelnök nálunk is annak ad kegyelmet, akinek akar.

Az USA elnöke adócsalóknak szokott, múltkor abból volt botrány... :)

Igazából ha egy ország kiad valakit egy másik országnak, onnantól kezdve soha az életben nincs már hatalma felette.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 21:19:30

@hackbard.celine: jó nem tudták! ez legalább olyan rossz mintha tudták volna! ráadásul ahogy lereagálták az elképesztő! miért kapnak fizetést ha ilyen szarul végzik a munkájukat? nembaj ez is az imf, meg az örmények, ja igen meg az elmuuut nyóc év hibája! ezek legalább olyan szarok, mint az előzőek, ha nem szarabbak! ha hab a tortán viszont akkor jön, ha 2014ben nyer a jobbik! az pont lenne az i-n!

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 21:22:03

@Blogger Géza: ja az nem új eljárás ha megszüntetik! értem! hát persze eljárás sem kell! ezt elbaltázták azt kéne beismerni, úgy ahogy van az egészet! ott folytatódik a nyóóóc év ahol abbamaradt!

Gyárfás 2012.09.02. 21:22:09

@No_Fidesz_No_Problem:

Jó lesz az 6 évnek marcsa. 2 év múlva nem lesz itt kormányváltás...

mallac 2012.09.02. 21:22:38

Én már 88-ban ismertem a sztorijukat,hallgattam a deutschelandfunkot, ott és akkor már téma volt az etnikai törésvonalak mentén széteső Szovjetunió.A jelen esetben pedig mindenki hibázott,Orbánék amikor azt hitték ez sikeres húzás lesz,az azeriek amikor egy fejszés pszichopatából nemzeti hőst csinálnak, és végül az örmény elnök aki gondolkodás és mérlegelés nélkül,látványosan felrúgott minden kapcsolatot a magyarokkal.Anélkül hogy megkérdezte volna a népét, vagy a parlamentjét.

hackbard.celine 2012.09.02. 21:24:33

@Mókusokkaltáncoló: mostanra nagyjából az derült ki, hogy ez az egész Orbán és Szijjártó közös bulija volt, de mivel mindketten remekül értenek a külügyhöz, ezért nem hallgattak senkire. Illetve a külügy leginkább kussolt, mert nem mernek a vezér ellenében egy lépést se tenni.
Orbán leszólt belső vonalon a KIM-be Navracsicsnak, hogy papírozza le. Ilyen egyszerű.
Nem meglepő, hogy csúfos kudarc és diplomáciai botrány lett a vége.
Illetve sajnos még nincs vége.

roki 2012.09.02. 21:25:25

@No_Fidesz_No_Problem:

Keresd meg az IMF feltételeit és olvasd el, ha már eddig nem tetted meg, aztán értelmezd, ha van rá képességed.

Azt a faszságodat pedig, hogy a Fideszre mutogatsz az eladósodási folyamat okozójaként a valódi elkövető ballib oldal helyett, meglehetősen szánalmas teljesítménynek tartom.

Természetesen lehetne okosan érvelni az mellett, hogy miért volt politikailag vállalható az eladósodás és miért volt bátor Gyurcsány... de ti arra alkalmatlanok vagytok, ezért csupán felszínes demagógiával tematizálva bírtok vitába keveredni, ami szarbirkózáshoz nekem nem sok kedvem van, úgyhogy, ha nem haragszol, de megmaradnék a topik eredeti vonala mellett, nem etetek trollt.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 21:26:47

@roki:

"A feltételeiket leközölték, nyilvánosak."

*

Téged valaki nagyon átbaszott.

Az IMF nem úgy tárgyal, hogy "közli a feltételeit", amiket el kell fogadni. Úgy tárgyal, hogy a kölcsönt igénylő fél áll elő a visszafizetésre vonatkozó elképzeléseivel, amiket, ha megalapozottak, akkor az IMF jóváhagy, és lehívhatóvá teszi a kölcsönt.

A feltételekkel kapcsolatban sztem te kevered azokkal a feltételekkel, hogy a törvényhozás szintjén nem mehetünk szembe az uniós törvényekkel.

De ezekkel akkor se mehetünk szembe, ha nem az IMF-től van a kölcsön, hanem kétszer akkora kamatra, akárhonnan.

A különbség csak annyi, hogy ha akar az ország IMF-kölcsönt, akkor még előtte rendbe kell tenni a dolgokat, ha meg nincs IMF kölcsön, akkor csak hónapokkal később indulnak el a kötelezettségszegési eljárások.

De elindulnak, ez olyan biztos, mint az adók, meg a halál.

hackbard.celine 2012.09.02. 21:28:13

@roki: hol is vannak az IMF feltételei, okostojás? Még le se ültek tárgyalni, csak az időt húzzák, hátha valakitől sikerül összeszedni az idei 900 Mrd-ot és nyerni fél évet.
De ilyen áron?

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 21:29:55

@hackbard.celine: ez nyilván való... de valós bizonyíték nélkül megvádolni valakit, még ha utálod is csúnya dolog! :) majd ha lesz rá bizonyíték akkor lehet köpködni, de addig meg végezzék rendesen a munkájukat... ja, hogy nem tudják? lehet akkor tovább lépni! de ki fog jönni! ez itt a nagy baj! nincs alternatíva!

liberaliskonzervativ 2012.09.02. 21:30:13

ez nem pártpolitikai kérdés, és igazából az se számít, hogy Örményország hol van.

Én most is leszarom, hol az azeri-örmény konfliktust, itt arról van szó, hogy nem adunk ki egy embert, aki álmában lemészárol egy teljesen ártatlan embert egy baltával csak a származása miatt, egy olyan országnak, ahol 90%-ig biztos, hogy hősként ünneplik majd.

tényleg leszarom, hogy honnan jött, meg kicsoda, ilyet épeszű ember nem csinál, és ha gyurcsány lett vna ekkora fasz, akkor is szégyen lett volna. vagy ha horn, vagy akárki.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 21:31:23

@hackbard.celine: ez nyilván való... de valós bizonyíték nélkül megvádolni valakit, még ha utálod is csúnya dolog! :) majd ha lesz rá bizonyíték akkor lehet köpködni, de addig meg végezzék rendesen a munkájukat... ja, hogy nem tudják? lehet akkor tovább lépni! de ki fog jönni! ez itt a nagy baj! nincs alternatíva!

shwarcz bácsi 2012.09.02. 21:31:32

@roki: az IMF el nem kötelező tárgyalni, IMF hitelt sem kötelező felvenni csak akkor azt kell mondani, hogy nem tárgyalunk, és nem kell. nem pedig hülyiteni a fél világot, és csinálni az ingyencirkuszt.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 21:32:35

@roki:

Feleslegesen pattogsz szívecske.

Mind a ketten tudjuk a VALÓDI okait annak, hogy Orbán miért nem akarja az IMF-kölcsönt.

A különbség kettőnk között az, hogy én elítélem őt a VALÓDI indítékai miatt, míg te sajnos görcsösen próbálod igazolni saját magad számára, hogy az, amit a Kedves Vezetőd csinál, az tulajdonképpen a te javadat szolgálja.

Hiszen megbíztál benne, rá szavaztál, és olyan nem lehet, hogy rosszul döntöttél, és érdemtelen senkinek szavaztál bizalmat. Nem igaz?

roki 2012.09.02. 21:32:46

@hackbard.celine:

Milyen áron?

Feltehetőleg ingyen is megteszik.

roki 2012.09.02. 21:33:46

@shwarcz bácsi:

Így van, lehet pénzt keríteni máshonnét is.
Most kerítenek, hol is itt a probléma?

roki 2012.09.02. 21:35:20

@No_Fidesz_No_Problem:

Mi as faszt tudsz te 'valódi ok'-ként?
Ez az általad előadott demagóg faszság, sejtetés csupán orbánfób monománia a ciki fajtából.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 21:35:37

@roki: addig álljál fél lábon míg tőlük kapunk! :)

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 21:36:29

@liberaliskonzervativ:

"és ha gyurcsány lett vna ekkora fasz, akkor is szégyen lett volna"

*

Ha Gyurcsány lett volna ekkora fasz, darabokra szaggatta volna őt a Fidesz, ellenzékből.

Sajnos a jelenlegi ellenzék egy fasz, és nem teszi ugyanezt Orbánnal.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 21:37:05

@roki: te meg a ló túl oldalán ülsz! és ugyan azt a hülyeséget dobálod vissza! oszd meg és uralkodj és működik!

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 21:38:06

@roki:

Egyetlen fentebbi kérdésemre se válaszoltál.

Leszel szíves moderálni magad, amíg szét nem szaggatlak.

roki 2012.09.02. 21:39:15

@Mókusokkaltáncoló:

Hehehe, aztán ezt miből jósolod?
Madárbélből, vagy csontot vetsz?

De,adni fognak hitelt, elsősorban azért, mert megéri adniuk már az elérhető kamatok miatt is.

roki 2012.09.02. 21:40:21

@No_Fidesz_No_Problem:

Szétszaggatni legfeljebb az istrángjaidat tudod....

shwarcz bácsi 2012.09.02. 21:40:37

@roki: pénzt keriteniiiiiiii ?????
apám azzal van tele a magyar sajtó, hogy dübörög a gazdaság, brutális statisztikákkal igazolják, hogy
mi az őskeresztény magyar állam, fényévekkel beelőztük európát.
akkor minek nekünk kölcsön?

ráadásul kitől kérünk mi kölcsön? egy iszlám országtól?? mióta haverkodunk mi az őskeresztény semjén táltos által vezetett magyar haza,egy iszlamista állammal?

más különben meg, kölcsönt tőlük?
tudjuk mit kértek cserébe?

miért kell mindig ilyen pitiánernek lenni?

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 21:41:56

@roki: előbb csontot vettettem de a madárbél se mondott mást! igen kinek éri meg? mert nekünk biztos nem! de ezen nem aggódom, ők most úgy is az oroszoktól fognak fegyvert venni...

Bakacsin 2012.09.02. 21:42:59

"Néha olyan érzésem van, hogy itt már lassan egy vakbélműtét is pártalapon fog eldőlni:"
Már csak az kérdés, melyik pártalapon döntő fogja jobb, illetve bal oldalon keresni a vakbeledet :P

Egyébként meg... "Vannak blogok ahol a kormányellenességgel olcsó népszerűséget keresnek -..."
Nem lehet, hogy igény is van rá? Ahogy az "emútnyócévben" is volt rá igény. Nem is alaptalanul.

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.09.02. 21:43:06

@spongya.bob: "Tényleg csúsztok lefelé a lejtőn."

Nem, én emlékszem, már kezdetben is ilyen gyengék voltak.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 21:44:04

@Bakacsin: hát ha ezért a sok hülyeségért fizetnének még lenne remény...

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 21:46:45

@roki:

"Így van, lehet pénzt keríteni máshonnét is.
Most kerítenek, hol is itt a probléma?"

*

A kamat mértékével van a gond, meg a recesszióval, ami a matolcsyzmus következményeként szakadt a magyar gazdaságra.

Mégis miből akarod visszafizetni a piaci alapon felvett kölcsönök kamatát, aranyom?

Hiszen süt a hozzászólásaidból, hogy a segged kivan a gatyából, azért örülsz annak a pártízezer forintnyi plusz nettó bérednek, amit a Kegyelmes Úrék hozzád vágtak, és amiért cserébe kész vagy mannaként szürcsölni a híg trágyalevet is, ha az ő seggükből csordogál.

Miből is akarod visszafizetni a piaci alapú kölcsön piaci mértékű kamatait?

Ja, hogy semmiből? Merthogy te vagy Orbánék kilóg-a-seggem-a-gatyából új-középosztálya?

Blogger Géza 2012.09.02. 21:46:49

@No_Fidesz_No_Problem: A kormányváltás után az addig recesszióban lévő (Bajnai alatt kb 6%-kal esett vissza) magyar gazdaság hálistennek beindult, még ha ez az év gyengébb is lesz. Mária, tanulmányozzál már egy GDP-arányos államdósság grafikont, és hagyd abba ezt a hülyeséget a "horror" kölcsönöddel. 2002 és 2010 között visítoztál? Akkor kellett volna...

roki 2012.09.02. 21:47:22

@shwarcz bácsi:

Azért wazze, mert refinanszírozni kell a lejáró hiteleket.

Tudod mi az a refinanszírozás vagy elbábozzam?

Blogger Géza 2012.09.02. 21:47:51

@Mókusokkaltáncoló: Még mindig nem érted. Nem szüntettek meg semmit. Elnöki kegyelmet kapott.

roki 2012.09.02. 21:52:59

@No_Fidesz_No_Problem:

Az IMF kamat csak látszólag alacsony, mert ugyanis az IMF politikai feltételei olyan mértékben fogják vissza a gazdaságot, amin keletkező veszteségek önmagukban nagyságrendekkel múlják felül a kamatelőnyt, nem beszélve arról, hogy a társadalom szétrombolásával milyen károk keletkeznek például nem megszülető produktív gyerekek, és megszülető inproduktiv gyerekek formájában, csak, hogy egyetlen ráutaló példát hozzak.

'Kegyelmes Úrék hozzád vágtak, és amiért cserébe kész vagy mannaként szürcsölni a híg trágyalevet is, ha az ő seggükből csordogál.'

Prosztókám, gratulálok a környezeted inspiurálta képi világhoz, mutass még valamit, mit tud egy virtigli baller.;))

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 21:54:25

@Blogger Géza: ja az más! így már értem a logikád! :) pont ez a bibi! így nem adunk ki egy őrült gyilkost! vagy ti minden oldaltól függetlenül ezt a cikit nem érzitek? nembaj hála istennek erkölcstant már fog tanulni a gyereked, eddig nem röhögtem rajta, de ez tényleg kell!

seagull 2012.09.02. 21:56:05

Teljesen fölösleges itt nemzetközi jogról, meg örményekről és azeriekről vitatkozni és nem is kell e mögé bújva megint relativizálni. Tökmindegy, hogy azeri, örmény vagy bármely két másik nemzet fiáról lenne szó: egy idióta álmában baltával szanaszét kaszabolta egy katonatársát. Nálunk, Mo-n. Elkezdte letölteni a büntetését, majd mi, vélhetően némi(egyébként a sztoritól függetlenül is erősen megkérdőjelezhető) gazdasági előny fejében kiadtuk annak az országnak, ahol tudhatóan hősként tisztelik az illetőt és ahol azonnal szabadon is engedték. Ennyi a sztori, és aki szerint ez teljesen rendben van, és aki szerint az ezen felháborodó, az komcsi-libsi-stb., az nézzen már egy kicsit magába! Legalább egyszer! A gazdasági háttérszál is tökmindegy, csak feltételezés, de nehezen lemosható és erősen tovább rontja az erkölcsből és diplomáciai érzékből elégtelenre vizsgázott kormány renoméját. Nem ez a baj, mert az amúgy sem sok van, csak az ilyen Nív- féléknél, akiknek a szar is csokiízű, de a sztori általában a magyarokra sem vet túl jó fényt. Az már csak hab a tortán, hogy ezt megint a az erkölcs, a becsület és a nemzet védőjének szerepében tetszelgő kormány követte el.

Blogger Géza 2012.09.02. 21:56:43

@No_Fidesz_No_Problem: Mária, te már egy kérdést sem tudsz rendesen feltenni, menjél aludni. Egy kamatot nem fizetünk vissza, mert azt nem is kaptuk meg, hogy visszafizessük. Nem értem, miért gondolod, hogy nem tudjuk visszafizetni a kölcsönöket, devizatartalékaink rekord szinten vannak, a külker mérlegünk rekord pluszokat döntöget. Amíg van olyan határozott kormány, amelyik nem felé beszedni az adókat, és fenntartható pályán tudja tartani az adósságot, addig nincs probléma. A 2002 és 2010 közötti pályának hálistennek vége, bár az akkor kialakult magas adósság terheit sokáig fogjuk még nyögni.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 21:56:45

@Blogger Géza:

Minden egyes nap tapasztalod, hogy nálam a személyeskedéssel nem mész semmire.

Mégis minden egyes nap bepróbálkozol.

Tényleg ennyire hülye vagy?

neuromanc 2012.09.02. 21:59:05

Eddig ez a legértelmesebb poszt, ami a témával kapcsolatban kikerült címlapra.
Való igaz, az örmény - azeri konfliktusról kisebb regényt lehetne írni. S akkor hol van még a számlálatlan nemzetközi szál (és szempont), energiabiznisz/energiafüggőség, Nabucco pro és kontra, Irán problémája, stb. ( vagy akár a "kisebb " ügyek: tudjuk-e pl., hogy idén januárban miért volt komoly diplomáciai csörte Franciaország és Törökország között? Örmény népirtás okán, bizony, érdemes utánaolvasni.)
Picuri pont vagyunk mi ebben, ez igaz. De, mint posztíró is megjegyezte: tízmillió örményszakértő országa lettünk.:)
Ami pedig a baltás gyilkost illeti: KI volt az az orbitális nagy marha, aki egy napnál hosszabb időre zárt össze örményt és azerit, akik ráadásul katonák, ráadásul Karabah-ból valók (az azeri legalábbis) ?!!!
Nnnnna.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 22:00:41

@Blogger Géza: meg amit előtte a fidesz előtte az mszp vett fel! na meg amiket most! szeretem ezt a nyóccc évezést, és mielőtt lehordanátok minden szar baloldalinak, meg libsinek nem vagyok egyik sem! csak már unalmas! látom az országot 4 év múlva: mert a fleto meg az a nyóóóc év! kicsit beakadt a lemez srácok!

Blogger Géza 2012.09.02. 22:01:43

@Mókusokkaltáncoló: Ha "őrült", börtönbe se lett volna szabad zárni.

Szerintem minden elnöki kegyelem ciki, de valahogy minden állam jogrendjében benne van, amit ismerek. A legtöbb elnöki kegyelem után felmerülnek kritikák. Pl:

"Bill Clinton elnökségének utolsó napjaiban több bűnözőnek is kegyelmet adott, beleértve a milliárdos bűnöző-szökevény Marc Rich-et. Számos kritika érte akkor ezért a volt elnököt. Most kiderült, hogy szövetségi nyomozók azzal kapcsolatban nyomoznak, hogy Marc Rich Szaddám Husszeinnel is üzleti kapcsolatban állt már 1991-től, az Irak elleni embargó ellenére. Clinton tanácsadói a kegyelem megadása ellen foglaltak állást, de az elnök egy Ehud Baraktól kapott telefonhívás után mégis kegyelemben részesítette a Svájcba menekült szökevényt, aki korábban több millió dollárnyi humanitárius ajándékban részesítette Izraelt. "

mno.hu/migr/clinton-bunozoket-engedett-szabadon-613913

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 22:04:30

@roki:

"Az IMF kamat csak látszólag alacsony, mert ugyanis az IMF politikai feltételei olyan mértékben fogják vissza a gazdaságot, amin keletkező veszteségek önmagukban nagyságrendekkel múlják felül a kamatelőnyt, nem beszélve arról, hogy a társadalom szétrombolásával milyen károk keletkeznek például nem megszülető produktív gyerekek, és megszülető inproduktiv gyerekek formájában, csak, hogy egyetlen ráutaló példát hozzak."

*

Ez ostobaság.

Tudsz netán linkelni hatástanulmányokat?

A társadalom szétrombolását meg inkább hagyjuk. Más se folyik ebben az országban 2010 tavasza óta.

Blogger Géza 2012.09.02. 22:05:47

@No_Fidesz_No_Problem: Köszi, hogy a grafikonnal is alátámasztottad, amit mondtam, hogy a Bajnai korszak nagy recessziója a "matolcsyzmus" (ha már ragaszkodsz ehhez a szóhoz) következtében váltott át gazdasági növekedésbe. (bár a 2009-es számok "érdekes" módon "lemaradtak" a 168 óra grafikonjáról)

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 22:07:44

@Blogger Géza: ez h jön ide! leszarom a kegyelmét! de ez itt történt és viktorék keze is benne van, akik minket képviselnek! és nem is a legrosszabb az, hogy kiadták, hanem hogy? és azóta mit csináltak? azt mivel magyarázod, egyébként azt mondták, hogy folytatja a letöltést... ez az egész böszme dolog volt és kész! bárki csinálta volna alkalmatlan a vezetésre, ahogy fleto is az volt!

roki 2012.09.02. 22:08:55

@neuromanc:

Igen, Franciaországban hagyományosan erős politikai érdekérvényesítő képessége van az örmény diaszpórának, a közelmúltban még kormányfőt is adtak Edouard Balladur személyében, aki Izmirben(Musza Dagh)született virtigli örmény.
Az örmények hagyományosan a jobboldal támogatói, amit pl. Chirac elnök azzal honorált, hogy a törökök EU csatlakozásának feltételéül az örmény népirtás és nyilvánvalóan horror kártérítés elismerését kérte.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 22:09:49

ezt elbaltáztuk! nem kicsit nagyon!

Blogger Géza 2012.09.02. 22:09:59

@Mókusokkaltáncoló: Ha hitelekről, adósságról beszélünk, megkerülhetetlen, hogy megvizsgáljuk, mikor is alakult ki ez a magas szint.

NA YA! 2012.09.02. 22:10:40

Na, kerényi megfestetheti a történelmünk legújabb gyöngyszemét, címe: az azeri baltás gyík, "anemzetközijoggalteljesenkompatibilisdeátbasztakaszemetekminketmertnaívakvagyunknemaljaspénzéhesbármilyendiktatúráhozdörgőlőzünkmertmiisazzászeretnénkválni" kiszabadulása és mennybemenetele!

roki 2012.09.02. 22:11:53

@neuromanc:

Piciny pont vagyunk ebben, de talán tényleg kellene foglalkozni saját örményeinkkel, hogy önmagunk történelmét megismerhessük legalább.

Adódik kezdetnek Szalosján, vagy éppen a rákosi éra zsidó tisztségviselői ellenében forradalmárkodó Pongrátz bácsi indíttatásának megismerése.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 22:12:29

@Blogger Géza:

"a Bajnai korszak nagy recessziója a "matolcsyzmus" (ha már ragaszkodsz ehhez a szóhoz) következtében váltott át gazdasági növekedésbe."

*

Hehe. És akkor a dübörgő matolcsyzmus alatti nagy zuhanást mivel magyarázod?

A 2010 első negyedév és 2011 első negyedév közötti emelkedés a korábbi, Bajnai-féle intézkedések áldásos hatása, hiszen te is TUDOD, hogy mennyi idő telik el egy-egy intézkedés bevezetése, és az eredmények jelentkezése között.

A grafikon következő, 2011. első negyedéve és 2012. második negyedéve közötti szakaszán látható csúfos zuhanás az, ami a matolcsyzmus hatása.

Blogger Géza 2012.09.02. 22:14:39

@Mókusokkaltáncoló: "ez h jön ide! leszarom a kegyelmét! "

Az egész ügy lényege az, hogy az azeri elnök kegyelemben részesített egy azeri katonát, akinek családja egy részét kiirtották az örmények, másik részét etnikai tisztogatás keretében elkergették szülőföldjükről, és a gyilkosságért, amit elkövetett, már 8 évet ült magánzárkában. Úgy döntött, hogy ennyi elég volt neki büntetésből, és kegyelmet adott neki. Így jön ide.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 22:16:55

@Blogger Géza: pl első orbán kormány is belehúzott! kár kiállni az egyik mellett ők is ott ültek a parlamentben, ők is ugyan annyit kormányoztak mint a szocik, az ő faszuk is szaros! szóval nekem ne mentsed az egyiket vagy másikat! és legfőképpen mi választópolgárok vagyunk a hibásak, hogy még mindig tűrjük!

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 22:17:42

@Blogger Géza: nem erre írtam! clinton kegyelme h jön ide?

Blogger Géza 2012.09.02. 22:17:46

@No_Fidesz_No_Problem: :DDD Ez annyira jó, ha a Fidesz alatt növekedés van, akkor az a Bajnai (vagy a Bokros esetleg a Télapó) miatt van, ha recesszió (ami mondjuk 7 fideszes évből egyszer volt) , az meg a Fidesz "érdeme". Ezt van még, aki elhiszi?

roki 2012.09.02. 22:18:31

@No_Fidesz_No_Problem:

Milyen hatástanulmányokat vársz arról, hogy a szoctranszfer miatt adóval végletesen nyomorgatott középosztályba nem születik elég gyerek, mert a szülők nem merik vállalni azokat, tehát hiány lesz a jövőben jól képzett szakemberekből, azokból akik az adót fizethetnék.... ellenben tömegesen születnek a támogatásnak köszönhetően gyerekek oda, ahonnét szinte csak aluliskolázott, a jövőben, felnőttként is csak támogatásból élősködők kerülnek ki?

Érted az összefüggést az IMF feltételek és a költségvetési egyensúlytalanságba mutató problémája között, vagy szótagonként vegyük át a problémát stupid baller???

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 22:19:27

@Blogger Géza: látom a szemellenző fent van! kár, hogy a segged alá nemraktak kakazacsit, így legalább nem lócitromoznád össze a világot

Blogger Géza 2012.09.02. 22:19:53

@Mókusokkaltáncoló: Ugyanúgy egy vitatott elnöki kegyelem, mint amiről szó van. Annyiban vitatottabb, hogy azt még az adott országon belül is vitatják, ezt meg csak az országon kívül, legalábbis még nem hallottam az azeri tiltakozásokat.

hackbard.celine 2012.09.02. 22:20:42

@Blogger Géza: a különbség mindössze annyi, hogy Bajnai idején egy globális gazdasági válságban a visszaesés a német gazdasághoz láncolt magyar exportnak volt köszönhető:
www.vg.hu/lapokkepek/cikkek/27000/27746_ipari.JPG
A mostani helyzet viszont abból adódik, hogy Magyarország az unortodoxia következtében leszakadt a régiótól és végső soron a német piacon keresztül Európáról, a 2011-es beruházási ráta még a Matolcsy minisztérium által tervezett nem túl magas 21%-ot is messze alúlmúlva 16% lett és sajnos tovább romlott az idei második félévben (-5,8%), az export annak ellenére csökken, hogy a német ipar nőtt.
Az megvan, hogy a Párt szerint 2012 az elrugaszkodás éve? Aztán most már 2013 is az elrugaszkodás éve.Szóval told csak a propagandát, ugyanúgy elrugaszkodtál mostanra a valóságtól, mint hőn szeretett pártod és vezéred.
Amúgy hogy is jön ez a baltás gyilkos kérdéshez?
Ja, csak a szokásos terelés, mert a védhetetlen, minősíthetetlen orbitális elkúrás kapcsán kifogytál a melléduma panelek ismétléséből?
Nem vagyok meglepve.

neuromanc 2012.09.02. 22:22:26

@roki: No igen, megismerhetnénk jobban a saját örményeinket, ahogy mondod.
De ez itt (Magyarországon) a kutyát sem érdekli.
Itt minden történet csak arra jó, hogy muníciót adjon az acsarkodáshoz. Ami ráadásul kétségbejtően provinciális. Sajnos:(

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 22:23:15

@Blogger Géza: jó keverjük a szezont a fazonnal!

Blogger Géza 2012.09.02. 22:24:48

@hackbard.celine: Ezt Máriától kérdezd, ő írja állandóan ide a hazugságait, csak javítgatom.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 22:25:53

@Blogger Géza:

Mint mondtam, egy intézkedés bevezetése, és annak hatása között eltelik jópár hónap.

Érted?

A Bajnai intézkedések hatására kezdtek jobbra fordulni a dolgok. A jobbra fordulás átnyúlt az Orbán-kormány ciklusának az elejére is. Ezért emelkedik a grafikon 2011 márciusáig.

Azonban 2010 nyarán jött matolcsy, jött a 29 pont és azóta is jönnek folyamatosan a nagyszerű elgondolások.

Amelyek következtében, kb. fél évvel a bevezetés után, meg is jelenik a grafikonon a matolcsyzmus egy-egy újabb nagyszerűségének a hatása.

*

Ne örülj, nem a te kedvedért töröm magam a magyarázással, hanem azok kedvéért, akiket érdekel a dolog.

Itt van a grafikon, aminek a magyarázata nem fér a mi drága jó Gézánk buksi fejébe:

static.168ora.hu/db/01/00/recesszio-copy-d00017100f459b9168424.jpg

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 22:28:07

@roki:

"ellenben tömegesen születnek a támogatásnak köszönhetően gyerekek oda, ahonnét szinte csak aluliskolázott, a jövőben, felnőttként is csak támogatásból élősködők kerülnek ki"

*

Ezeknek a felnövekvő gyerekeknek a jövőben miért is nem lesz állása?

Nos?

hackbard.celine 2012.09.02. 22:28:28

@roki: cseppet se zavarjon, hogy a matolcsyzmusnak hála a reálkeresetek csökkentek, az infláció 5,8%, a gazdasági visszaesés 1,2%, nincs érdemi beruházás, 3500 Mrd tőke ment ki a bankrendszerből, soroljam?
És rekord alacsony a születésszám, a kormányváltás óta tovább csökkent.
Az IMF Orbán szerint a mi bankunk, szóval nem értem mit parázol, a főnök is megmondta, hogy jó barát. :)

Blogger Géza 2012.09.02. 22:29:50

@No_Fidesz_No_Problem: Ahol látszik, hogy a "matolcsyzmus" fordította gazdasági növekedésbe Magyarországot, mert előtte -6%-os zónában voltunk. :) A 2012-es (részben külföld által kikényszerített) intézkedések növekedési áldozata vélhetően átmeneti.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 22:33:13

@Blogger Géza:

Reménytelen vagy, nem értem miért éri meg neked, hogy az "eszme" érdekében hülyének tettesd magad.

Blogger Géza 2012.09.02. 22:35:12

@No_Fidesz_No_Problem: Miért ne lenne? A kormányváltás óta 120 ezerrel több a munkahely.

roki 2012.09.02. 22:38:12

@hackbard.celine:

'A mostani helyzet viszont abból adódik, hogy Magyarország az unortodoxia következtében leszakadt a régiótól és végső soron a német piacon keresztül Európáról,'

Butaság.
tudod mi a GDP?
Beruházás-fogyasztás- nettó export

Magyarországon az elvonások növekedése miatt esik, jó esetben stagnál a fogyasztás, miközben a nettó export folyamatosan pozitív, tehát nem szakadtunk le Európától, mint az utóbbi érték mutatja.

A beruházásokra kellene kitérni még, ez a politikai irányváltás sarokköve igazán és itt lehetne azt mondani, hogy az unortodox politika miatt büntetnek bennünket a cégek, mert nem építenének..... csak itt kell feltenni a kérdést, hogy mégis mi a faszt építenének? Még egy bankszékházat, vagy biztosítót?... hát nem, mert ugyanis a banktőke már azelőtt elkezdett hazaszivárogni, mielőtt Matolcsy belé nem karmolt, hogy valamennyit mégis itt tartson. Tehát unortodoxia ide, unortodoxia oda, a beruházási pozíciónk nélküle sem lett volna sokkal jobb.

ayatollah 2012.09.02. 22:39:31

Teljesen lényegtelenek az 'Örmény-Azeri konfliktus mélyebb részletei', az ökölszabály, hogy egy magát kereszténynek tartó állam nem ad ki egy kereszténygyilkost, akármi is legyen az ellentételezés. Főleg ha a hatalom magát keresztény-nemzetiként definiálja, az ügy még sokkal-sokkal szégyenletesebb.

roki 2012.09.02. 22:39:40

@No_Fidesz_No_Problem:

Wazze, a te fogadat majd kihúzatod Kalányos János nyolc osztályos okleveles szájsebésszel.... én meg majd megnézem a pofádat, ahogy kijössz a rendelőből.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 22:41:02

fentebb látható, hogy miért van szükség lipótra! mielött valaki magára venné, ez mindenki inge!

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 22:41:24

@Blogger Géza:

Ez sem igaz.

nem a munkahelyek száma lett több, hanem a közmunkások és a részmunkaidőben foglalkoztatottak száma.

A közmunka NEM munkahely, hiszen a bérük alatta van a minimálbérnek, a munkabérük pedig onann van, hogy az állam átrakja a pénzt egyik zsebéből a másikba.

A részmunkaidős munkahelyek számának a növekedése meg azért nem munkahelyteremtés, mert ha például egy cégnél januárban volt két nyolcórás alkalmazott, akik helyére és bérköltségén februárban felvettek négy négyórásat, akkor a statisztikákban ugyan megduplázták az alkalmazottaik számát, valójában azonban se többet nem termelnek, se többet nem szolgáltatnak, se több adót nem fizetnek, mint januárban.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 22:45:52

@roki:

A házadat ki fogja felépíteni? A krumplit az asztalodra ki fogja megtermelni? A szemetet a kukádból ki fogja elszállítani? A csapvizedet ki fogja előállítani? Az infúziódat ki fogja bekötni? A pelenkát ki fogja cserélni alattad?

Középosztálybeli diplomások?

roki 2012.09.02. 22:46:24

@hackbard.celine:

Nem a matolcsyzmus miatt csökkentek a keresetek, hanem amiatt, hogy az IMF rákényszerített bennünket további megszorításokra és most még jobban rá akar kényszeríteni.Orbánék be akarták indítani a gazdaságot, hogy a felpörgés teremtette plussz bevételek segítségével kinőjék a problémát.

Mit gondolsz ki fizeti ki a költségvetésből kieső bevételt, az eddig a multikat sújtó adót?
Te fogod kifizetni.

micsoda? 2012.09.02. 22:47:15

Kedvenc könyveim egyike, Werfel: "A Musza Dagh 40 napja". Mindig szerettem volna Örményországba eljutni, sajnos nem sikerült. Most azt hiszem nem lenne aktuális:) Azerbajdzsán nem képezte vágyaim tárgyát.Pedig most az lenne jó:)

Blogger Géza 2012.09.02. 22:47:27

@No_Fidesz_No_Problem: De igaz. Az idei első félévben átlagosan 72 ezer közmunkás volt, ez nagyjából megegyezik a 2009-es szinttel.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 22:47:53

bakker itt fentebb elég sok nevet látok, amit látok minden blognál!ahogy olvasom, úgy-ahogy ismeritek is egymást! ezúton minden rossz szándék nélkül szeretném megkérdezni: nincs munkátok? családotok? jobb dolgotok? vagy szerintetek ezt rajtatok kívül olvassa bárki? van értelme itt szájkaratézni?

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 22:50:55

@roki:

"Orbánék be akarták indítani a gazdaságot, hogy a felpörgés teremtette plussz bevételek segítségével kinőjék a problémát."

*

Beindították? Nem indították be. Ellenkezőleg: leállították.

Persze, nyilvánvalóan nem ők tehetnek róla, hanem az IMF, az EU, meg a külföldi összeesküvők, akik a magyarokat mindig bántják.

Tudod, próbálkozni a vécén kell, nem a gazdaságban, főleg nem egy ország népének a rovására.

roki 2012.09.02. 22:52:58

@No_Fidesz_No_Problem:

Krumpiszedőknek csak krumpliszedőkhöz mért civilizációs szint dukál.

Majd idetelepszik a csúcstechnológia, mert ugyan mérnök nincs, de látja, hogy krupliszedő az van doszt.
Ugye, magad sem gondoltad komolyan?

Wazze, különben pedig menj le szabolcsi falvakba 'oszt szedd be tőlük a rájuk eső adót, ami kell az állam működéséhez.

Amit pedig nem sikerül, azt

Imadom a trapistát 2012.09.02. 22:53:12

@No_Fidesz_No_Problem: "Beindították? Nem indították be. Ellenkezőleg: leállították."

Leállították?? Eleve állt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.02. 22:54:33

@shwarcz bácsi:

Ez a kérdés ugye nem volt komoly?:) Ez alapján a kommunista Kína se adjon hitelt a gaz, kapitalista, imperialista USÁ-nak.:P

@roki:

Nem háború nem lesz, hanem még most sem lesz béke.:-/

@blogol-ó:

De miért tereled el a szavazás irányába? Ennyi erővel soha egyetlen kritikát se fogalmazzunk meg, és soha egyetlen közvetlen demokratikus eszközzel se éljünk, mert majd a következő választáson úgyis leválthatjuk a kormányt. Gondolom 2006 őszén, vagy 2008. március 9-én is ezt mondtad...
Egyébként pedig elég kevés az olyan választó, aki a szavazatát úgy adja le, hogy adott párttal mindenben egyetért, másik párttal meg semmiben sem.

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Egyszer ELTÉ-seket kérdeztek meg arról, hogy ki volt Eötvös Loránd, és mi történik, ha elengedünk egy tollat a Holdon, illetve műegyetemistákat arról, hogy mikor volt a II. világháború. Kiábrándító válaszok születtek, mondanom sem kell.:-/

@Bloodscalp:

Ha rákattintasz a nickem melletti linkre, láthatod.;-) Szerintem most van a legnagyobb esélyünk megszorongatni itthon a hollandokat.:) Természetesen kint szurkolnék, ha nem lennék akkor Toszkánában.:)

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 22:55:07

bakker itt fentebb elég sok nevet látok, amit látok minden blognál!ahogy olvasom, úgy-ahogy ismeritek is egymást! ezúton minden rossz szándék nélkül szeretném megkérdezni: nincs munkátok? családotok? jobb dolgotok? vagy szerintetek ezt rajtatok kívül olvassa bárki? van értelme itt szájkaratézni?

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 22:55:44

@Imadom a trapistát:

Ha eleve állt volna, akkor a 2008-as válság miatti zuhanásból nem jutottunk volna feljebb 2010 tavaszára.

Igaz?

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 22:56:49

@roki:

"Krumpiszedőknek csak krumpliszedőkhöz mért civilizációs szint dukál."

*

És neked milyen civilizációs szint dukál? Elég együgyűnek látszol :)

bgp 2012.09.02. 22:56:55

@Mókusokkaltáncoló: Sokat nem mernek beszólni, mert az azeriek még a végén nem adnak pénzt.
Egyébként, nem fognak. Ők már megkapták, amit akartak. Mi a fenének vennének magyar vécépapírt?

roki 2012.09.02. 22:57:41

@No_Fidesz_No_Problem:

'Beindították? Nem indították be. Ellenkezőleg: leállították.'

Nem indíthatták be, mert kórusban zengett a ballerek által fellármázott EU csinyovnyikság.

Úgyhogy szopjatok, adózzatok és kuss legyen, megharcolt a ballib oldal a terheitekért, de lám még ez sem elég, magatok követelitek, hogy az IMF még jobban szorongasson, magatok követelitek, hogy a jövőben azt az adót is ti fizethessétek, amik eddig a multikat terhelték... hangotok ne legyen.

Nívó blog 2012.09.02. 22:57:50

@Mókusokkaltáncoló:

"szerintetek ezt rajtatok kívül olvassa bárki? van értelme itt szájkaratézni?"

Ha kattintasz a jobb oldalon lévő kis kattintásmérőre, láthatod, hogy a fullkommentlistát jelenleg 7-en olvassák. :)

marcus addicus 2012.09.02. 23:00:29

@roki+Blogger Géza:

vááá, bazzmeeeg
ekkora marhákat hinnan szalajtanak??
leesik a laptopom a röhögéstől
:DDDD

jobb, mint a vasárnapi kabaré
a vasárnapi Nívó

hiihííj

méghogy hozzáértés nlkül ne pofázzunk?? csak az megy itt :DDD

roki Géza itt vagytok minden vasárnap? mert akkor ideszokom :DDD

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:00:35

@bgp: valószínű azon kommentemre válaszoltad ezt amibe, ezt már nem akartam kiírni, de a válasz ez rá! xD remélem más is erre a következtetésre jut belőle...

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 23:01:18

@roki:

"Úgyhogy szopjatok, adózzatok és kuss legyen, megharcolt a ballib oldal a terheitekért, de lám még ez sem elég, magatok követelitek, hogy az IMF még jobban szorongasson, magatok követelitek, hogy a jövőben azt az adót is ti fizethessétek, amik eddig a multikat terhelték... hangotok ne legyen."

*

Mondtam én, hogy kint van a csupasz segged a gatyából.

Egy felkapaszkodott, kimosakodott prolihoz van szerencsénk, aki gyűlöli a családja sorsát?

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:02:14

@Nívó blog: ja az a pár hülye velem egyetembe akik, ezzel ütik el a vasárnap estét! ilyenkor hiányzik a barátnőm ;)

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:02:56

@Nívó blog: uu és köszönöm a válaszod itt csak jobb balozni lehet!

roki 2012.09.02. 23:03:54

@No_Fidesz_No_Problem:

Mint fejtegettem, jobban szeretnék egy erős középosztállyal rendelkező Magyarországot, ahol magasan kvalifikált emberekre épül a gazdsaság.

A krumlpiszedők és kukások teljesítményére épülő világ a te valóságod... feltételezem, mert abba a perspektívába születtél bele, mert azt hiszed, hogy a világnak az a rendje, hogy a szegénység bassza a nyomorúságot és a nyomoroncok legyenek azok, akik más zsírján szaporodnak.

Az én szemléletemben az élősködés az negatív kategória... én polgár vagyok.

hackbard.celine 2012.09.02. 23:04:23

@roki: "az IMF rákényszerített bennünket további megszorításokra"
He? 2010 júliusban szépen hazament az IMF, Matolcsy hívta őket vissza tavaly év végén, amikor elszállt a Ft. A regnáló kormánynak semmiféle megállapodása nincs az IMF-el, miféle kényszerről beszélsz? Az unortodox nemmegszorításokat saját maguktól vezeték be a sokadik dicstelen századelős politikusról elnevezett terv keretében. Lassan már olyan hosszú lesz a névsor, hogy ember legyen aki tudja követni. Most asszem az S után már a W betűnél tartanak.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:05:17

@roki: haha ez jó! a mai este legjobbja! én polgár vagyok!

roki 2012.09.02. 23:05:47

@No_Fidesz_No_Problem:

'Mondtam én, hogy kint van a csupasz segged a gatyából.'

Kizárólag akkor, ha úri kedvem úgy tartja, hogy az arcodra szarok.

hackbard.celine 2012.09.02. 23:07:21

@Nívó blog: és van aki ilyenkor is dolgozik, termeli a GDP-t, csak épp amíg renderelődik egy nagyobbacska HD videó, addig nincs mit csinálni :)

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 23:08:20

@roki:

Valószínűleg nem tévedtem a neveltetéseddel kapcsolatban. Egy, a saját családját, a saját múltját szégyellő, kikupálódott senki vagy.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:08:41

@roki: mert ilyen egy úr! ;) apám te ettől nagyon messze állsz! xD

roki 2012.09.02. 23:09:23

@marcus addicus:

Érdemben valamit a böfögéseden túl???

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 23:12:05

@roki:

"Az én szemléletemben az élősködés az negatív kategória... én polgár vagyok."

*

Lófaszt vagy te polgár.

A polgár tudja, hogy a társadalom bármely szintjén álló ember munkájára szükség van, és kijár neki a megbecsülés és a tisztes munkabér.

hackbard.celine 2012.09.02. 23:13:43

@roki: archetipikus fideszpolgár: gőgös, arrogáns és tudatlan :)

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:14:39

@No_Fidesz_No_Problem: jaj már! ő polgár és úr! csak a prosztó szülei azt nem tanították meg neki, hogy béltartalmunkat nem ürítjük hölgyek fejére! xD

roki 2012.09.02. 23:14:46

@hackbard.celine:

Ne csinálj úgy, mintha az IMF-EU páros nem azonos kottából játszott volna.. .még a feltételeik is egyeztek.

Igen, volt lehetőség az AHT hiány elengedésével a gazdaság felpörgetésére, csak ugye politikai sandaságból a ballib oldal arra játszott nemzetközi szövetségeseivel, hogy legyen minél rosszabb a gazdasági helyzet, bíztak a kormánybuktatásban... ami nem jött össze.
Nem kellene nyavalyogni, egyétek meg amit főztetek, fizessétek majd azt az adótöbbletet is, amit az IMF követelésére a jövőben a multiktól nem lehet beszedni. Megérdemlitek, megharcoltok érte, magatok akarjátok az IMF feltételei közé tartozó megszorítást.

roki 2012.09.02. 23:16:27

@hackbard.celine:

Kiscsillag, én kulturáltan lkezdtem a vitát, aztán szépen váltottam arra, hogy spiccből rugom oldalba a bokám után kapkodó baller trollokat.

Nem tetszik?
Tanuljatok meg viselkedni.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:16:46

@roki: jó roki! ülj roki! helyedre roki! már széttépted azt az imf babát

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:17:36

@roki: sőt a balos babát is! ráadásul rászartál az arcára!

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 23:17:48

@roki:

"Ne csinálj úgy, mintha az IMF-EU páros nem azonos kottából játszott volna.. .még a feltételeik is egyeztek."

*

Angyalka, ez azért lehetett, mert EU-tagállamnak csak akkor ad kölcsön az IMF, ha az EU is jóváhagyja.

Ezért lehetett annyira hasonló a kotta :D

Imadom a trapistát 2012.09.02. 23:17:58

@hackbard.celine: @roki: Tök mindegy, hogy az IMF miatt, vagy nem amiatt kellettek a megszorítások. A költségvetést egyensúlyba kellett hozni, ez gazdálkodási szükségszerűség.

A mindenkori ellenzék persze azt mondja, hogy ehhez elegendő egy hiteles és megbízható kormány, és akkor majd a kamatkiadások automatikusan csökkennek, ami elég is lesz. De ezt ugye ti sem hiszitek el.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 23:19:16

@Mókusokkaltáncoló:

Nem mondod, hogy Roki nem szobatiszta XDDD

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:20:16

@No_Fidesz_No_Problem: de ez csak egy kis becsúszás volt! kérem, hogy feltételezhet ilyet egy úrról!

roki 2012.09.02. 23:20:18

@No_Fidesz_No_Problem:

'A polgár tudja, hogy a társadalom bármely szintjén álló ember munkájára szükség van, és kijár neki a megbecsülés és a tisztes munkabér.'

Hát nem.
Amiről te beszélsz, az a kommunizmus.
A piac szarik az elveidre és csak a valódi értéket fizeti meg, mint láthatod.

Meséld már el, hogy miért nem zsizseg Szabolcsba az Apple, hogy kutatóközpontot nyisson?
Szerinted értékes munkanélküli annyi van mint a nyű.

roki 2012.09.02. 23:21:48

@Imadom a trapistát:

Veled nyilván nem ugyanezeket a szempontokat vitatnám meg, nem pont így, de egyszerű emberekhez muszáj egyszerűsíteni az érvkészletet.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 23:21:52

@roki:

"Amiről te beszélsz, az a kommunizmus."

Akkor Nyugat-Európában bizonyára kommunizmus van.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:23:30

@roki: haha! te mikor szoktál aktív lenni? jókat mulatok rajtad! köhög a faék!

Bakacsin 2012.09.02. 23:24:06

@Mókusokkaltáncoló: Nekem, neked vagy a posztolónak?
Nem mindegy.

hackbard.celine 2012.09.02. 23:24:53

@roki: mondom én, hogy tudatlan: pajtikám, IMF hitelt az EU jóváhagyása nélkül nem vehet fel egyetlen tagállam se. Az IMF csak a pénzt adja, a feltételeket (Maastrichti kritériumok) meg Magyarország vállalta a 2004-es csatlakozáskor.
A fenntartható adósságpálya és növekedés nem az EU érdeke, hanem Magyarországé, szóval először talán tanulj, tájékozódj, aztán érdemes végiggondolni, hogy mennyivel is rosszabb 3,7% kamatot fizetni az IMF-től lehívott ~4 Mrd SDR után, mint 7,62%-ot a fideszes 30 éves 1,25 Mrd dollárkötvény után.
Ha nem csak a Boros-Bogár standupot néznéd az Echo-n, akkor kicsit fejlődhetne a makro közgazdaságtani ismeretanyagod és nem vagdalkoznál sült hülyeségekkel.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:25:52

@Bakacsin: bocsánat de nincs meg az a .... fonál! ha egy kicsit segítenél megköszönném!

bretman 2012.09.02. 23:28:23

@Imadom a trapistát:

"Nem a matolcsyzmus miatt csökkentek a keresetek, hanem amiatt, hogy az IMF rákényszerített bennünket további megszorításokra és most még jobban rá akar kényszeríteni."

Már bocs, de eddig konkrétan melyik megszorításra kényszerítette az Orbán-kormányt az IMF? Ahogy hatalomra kerültek, elküldték az IMF-et és bár most kuncsorognánk, de nem tudok arról, hogy lenne megállapodás.

Az IMF az Orbán-kormány alatt még egyetlen fillért sem adott - ugye nem akarod azt mondani, hogy ennek ellenére a kedükért csináltunk megszorításokat, úgy, hogy nem kaptunk érte semmit?

roki 2012.09.02. 23:28:33

@No_Fidesz_No_Problem:

A lényegen nem cáfoltál semmit.
Az IMF és a feltételei folyamatosan kényszerítették a kormányt, nem tehette meg a költségvetés elengedésével történő gazdaságélénkítést.

A vicc az egészben, hogy a folyamatos megszorítással pont ti szoptok legnagyobbat, mert nektek a mindennapi megélhetésre megy, míg a középosztálytól az ingatlanvagyont szeretnék kicsikarni, hogy tartalékok nélküli proletárrá váljanak ők is.

Ezért vagytok megvetendők.
Nem jobbra-többre vágytok, nem elre akartok lépni, hanem másokat is oda akarnátok inkább húzni magatok mellé, a teljesítménytelen, semmitérő proletár nihilbe.

Nem véletlenül dőlt be a szocializmus, mert ugyanis aki képes teljesítményre, az nem fog csak jópofaságból többet dolgozni azért, hogy a lumpen rétegek jól élhessenek. Ez alapigazság.... és ma is ott tart a magyar gazdaság, hogy érvényesül visszatartó hatása, szóval ballibeknek és magasztos elveiknek egy időre kuss van.

bretman 2012.09.02. 23:30:01

@roki:

Bocs, az előzőt neked akartam írni, nem "trapistának"

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:30:25

@Mókusokkaltáncoló: ooo megvan! ennek a sok jobb/ball matyinak meg a többieknek! legalább nyugodtan gondolnék rá, hogy nem hülyék ők csak valamiből élni kell...

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:31:00

@Bakacsin: ooo megvan! ennek a sok jobb/ball matyinak meg a többieknek! legalább nyugodtan gondolnék rá, hogy nem hülyék ők csak valamiből élni kell...

Bakacsin 2012.09.02. 23:31:12

Bakacsin 2012.09.02. 21:42:59
"Néha olyan érzésem van, hogy itt már lassan egy vakbélműtét is pártalapon fog eldőlni:"
Már csak az kérdés, melyik pártalapon döntő fogja jobb, illetve bal oldalon keresni a vakbeledet :P

Egyébként meg... "Vannak blogok ahol a kormányellenességgel olcsó népszerűséget keresnek -..."
Nem lehet, hogy igény is van rá? Ahogy az "emútnyócévben" is volt rá igény. Nem is alaptalanul.

________________________________________________

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 21:44:04
@Bakacsin: hát ha ezért a sok hülyeségért fizetnének még lenne remény...

Imadom a trapistát 2012.09.02. 23:32:07

@bretman: Tök mindegy, hogy az IMF miatt, vagy nem amiatt kellettek a megszorítások. A költségvetést egyensúlyba kellett hozni, ez gazdálkodási szükségszerűség.

A mindenkori ellenzék persze azt mondja, hogy ehhez elegendő egy hiteles és megbízható kormány, és akkor majd a kamatkiadások automatikusan csökkennek, ami elég is lesz. De ezt ugye te sem hiszed el.

Bakacsin 2012.09.02. 23:32:32

Elkéstem :)

Valami profitjuk nyilván származik belőle. Illetve ezt remélik. Ha nem is közvetlen anyagi.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 23:32:58

@roki:

Angyalka, én egy szóval se mondtam, hogy proli vagyok, én azt látom, hogy te tipikusan úgy viselkedsz, mint aki végre kitört a nélkülözésből, és egyfajta bizarr kompenzációként gyűlölettel tekint az ott maradtakra.

Elég gyakori eset, igen könnyű azonosítani a típusodat.

roki 2012.09.02. 23:33:25

@hackbard.celine:

'mondom én, hogy tudatlan: pajtikám, IMF hitelt az EU jóváhagyása nélkül nem vehet fel egyetlen tagállam se. Az IMF csak a pénzt adja, a feltételeket (Maastrichti kritériumok) meg Magyarország vállalta a 2004-es csatlakozáskor.'

Mondd már meg, hogy a masatrichti kritériumokban hol szerepel, hogy Magyarország nem vethet be multikat sujtó adókat?... mert ezrek eltörlése, valamint újabb formában bevezetéstől elhatárolódás pl. IMF feltétel.

bretman 2012.09.02. 23:34:37

@Imadom a trapistát:

Értem, értem. mellényúltam, nem neked, akartam írni, hanem rokinak.

Imadom a trapistát 2012.09.02. 23:35:14

@roki: @No_Fidesz_No_Problem: @bretman: @hackbard.celine: Igazán nem szeretnék belepofázni a "nagyok" vitájában, de mindannyian hülyeséget beszéltek. :))))

roki 2012.09.02. 23:35:45

@bretman:

Ne csinálj te is úgy, mintha az IMF-EU páros feltételei lényegesen különböznének?

Orbánék eredeti elképzelése az AHT hiány elengedésén keresztül történő gazdaságélénkítés, erre egyként mondtak nemet.

Imadom a trapistát 2012.09.02. 23:35:48

@bretman: Lényegtelen, hogy kinek írod, az a lényeg, hogy mit írsz.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:37:46

@Imadom a trapistát: ez a felület arra jó, hogy hülyeségeket írjon az ember! és ők élnek is vele!

tundrazuzmo (törölt) 2012.09.02. 23:38:28

Az állami hivatalnokok és vezetők már hoztak ilyen "erkölcsös" döntést a múltban is, amikor tudhatták, hogy mi lesz a következmény, de NEM AKARTÁK TUDNI.

Például több százezer magyar embert összegyűjtöttek, bevagoníroztak, és elküldték őket Auschwitz felé. Talán abban a reményben, hogy egy kis közmunka után visszatérnek? Nem hinném.

Hasonlóan nem akarnak tudni most sem a döntés következményéről, pedig ezt lehetett tudni. ALJAS hivatalnokaink és vezetőink a nemzetközi jogra hivatkozva mossák kezeiket, miután újfent sikerült a gyilkos eszméket (most épp nem náci, hanem muszlim nacionalista indíttatásból öltek) kiszolgálniuk.

hackbard.celine 2012.09.02. 23:38:43

@roki: azok a szocialista, sőt egyenest komenyista ballib osztrákok is hogy nyomorba taszajtják a középosztályt a "teljesítmény" adóztatásával a brutális (ide se merj nézni, mert horror jön!!!) 0-36-43-50% sávos SZJA-jukkal!
Na van még mára valami szokásos kamu propaganda panel?

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 23:38:53

@roki:

"Magyarország nem vethet be multikat sujtó adókat"

*

Multikat sújtó különadók, amiket a multik fizetnek meg a nyereségükből, olyanok nincsenek.

Láttad mostanában a bankszámládat, a telefonszámládat, vagy a közüzemi számláidat?

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:38:53

@roki: azon nem gondolkodtál, hogy nem mindenki máséba van a hiba hanem orbánékba? :)

roki 2012.09.02. 23:39:24

@No_Fidesz_No_Problem:

Lófaszt nem vagy proli, legfeljebb olyan valaki, aki kivakaródzottként jól él abból, hogy politikai szinten képviseli a proli szemléletet és annyit nem lát ki a fejéből, hogy hol a határ, amitől már nem gurul a bicikli.

Imadom a trapistát 2012.09.02. 23:40:12

@Mókusokkaltáncoló:

Hehe! Kellene csinálni nekik egy dühöngőtopikot, hogy ott vívják harcukat az urak! Én a bloggazda helyében ezt ajánlanám fel nekik. Ha meg erre nem hajlandóak, akkor kitiltani őket innen a picsába.

Még azt sem mondhatják, hogy a szólásszabadsághoz való joguk korlátozódna. :))

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 23:40:42

@Mókusokkaltáncoló:

Az nem lehet, hogy Orbánékban van a hiba, mert akkor be kellene ismernie, hogy rossz pártra szavazott, és két éve négy hónapja rossz segget nyal.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:41:20

@roki: hát ide alacsonyodik le egy ÚR, hogy így beszél hölgyekkel? érdekes az én nagyapám nem ezt tanította!

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:42:46

@Imadom a trapistát: ja csak azt nem értem, miből telik netre ennek a sok lipótról szabadultnak! kár, hogy bezárták! xD

bretman 2012.09.02. 23:42:48

@Imadom a trapistát:

Nem, nem mindegy, hogy kinek írom. Mert egy vita attól lesz vita, hogy egy érvre válaszul jön egy másik érv. Amit te írtál, arra az én válaszom értelmetlen, nyilván ezért ismételted meg szó szerint az előzőt.

Roki viszont azt írta, hogy nem az Orbán-kormány döntése volt a megszorítás, hanem az IMF kényszerítette ki. Az én válaszom arról szólt, hogy ez hülyeség.

És nem, nem mindegy, hogy a kormányunk saját maga látja be, hogy egyensúlyba kell hozni a költségvetést, vagy rákényszerítik. Előző esetben ugyanis van felelős kormányunk, utóbbi esetben nincs.

roki 2012.09.02. 23:43:59

@No_Fidesz_No_Problem:

Persze.
Nem zavar, mert amit így vesznek el, azt elveszik mindenkitől, elveszik az utolsó stricitől is, aki most majd legalább a telefonszámlán keresztül elérhetővé válik adóilag.
Ha tőlük nem vennék el, akkor tőlem vennék el más formában még azt is, amit most velük fizettetnek.... mert csak az igen ostobák gondolják, hogy a szükséges adót nem fogják beszedni.

Mondd csak, te különben adózó polgár lennél, vagy csak amolyan strici, aki szíja a fogát, hogy most őt is megtalálták?

bretman 2012.09.02. 23:45:51

@Imadom a trapistát:

Amúgy, hogy válaszoljak: nem, nem hiszem el. Akkor sem hittem, amikor Szíjjártó Péter 2009-ben elkezdte mondani, hogy a kormányváltással évente 400 milliárdot spórolunk a kamatkiadásokon. Ha most ezt mondják a szocik, akkor nekik sem hiszem el.

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 23:46:16

@roki:

"Mondd csak, te különben adózó polgár lennél, vagy csak amolyan strici, aki szíja a fogát, hogy most őt is megtalálták?"

*

Ez meg miféle kérdés?

Az előbb közölted, hogy proli vagyok ;-)

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:46:56

@roki: na örülj! éljen orbán! minden fasza! mindenki megkapja ami jár neki! az imf és az eu az ördög de orbán hála isten megment minket! ja és egy ÚR vagy! mehetsz is! :)

hackbard.celine 2012.09.02. 23:47:48

@roki: nem a maastrichtiben, de Magyarország is elfogadta, hogy a telekom szektor adóztatása csak akkor lehetséges, ha azt visszaforgatják a fejlesztésére. Kötelezettségszegési eljárás folyamatban.
A különadókon túl sikerült belenyúlni a magántulajdont és a polgári szerződéseket visszamenőlegesen érintő kérdésbe a végtörlesztéssel, 250 Mrd a tét, bírósági eljárás folyamatban. Annyira biztosak voltak benne, hogy nem nyerhetik meg, hogy sunyiban betolták a december végi salátatörvénybe az ebből adódó kormányzati kötelezettség különadók formájában beszedhetőségét. Az AB elkaszálta. Tehát itt egy újabb 250 Mrd-os bukta.
A kereskedelmi láncokat érintő különadókat is vizsgálja az EU, mert irreális, hogy a legnagyobb kisker forgalmat bonyolító CBA-t a franchise jelleg miatt gyakorlatilag kivonták az adó hatálya alól, arányaiban tizedét sem fizeti a külföldi tulajdonú láncoknak.
És még lehetne sorolni, de minek? Számodra a polgári jog, versenyjog alapvető fogalmai gyakorlatilag ismeretlenek, leragadtál ott, hogy "meragonoszmultikhöööörrrrr".

bretman 2012.09.02. 23:50:20

@roki:

"Ne csinálj te is úgy, mintha az IMF-EU páros feltételei lényegesen különböznének?"

Mármint mitől különböznének? A kérdésem továbbra is az: az IMF-EU melyik gazdasági követelését fogadtuk el eddig, és mit kaptunk érte cserébe? (és nem összekeverni az EU politikai feltételeivel, amiért cserébe azt kaptuk, hogy nem indítottak eljárást ellenünk).

roki 2012.09.02. 23:51:25

@hackbard.celine:

Ausztriában van miből, ellenben Magyarországon olyan alacsonyak a középosztály jövedelmei, hogy Ausztriában egyenest segélyeznék őket, hogy a társadalom érdekében teljesítőknek kijáró emberhez méltó életet finaszírozni tudják belőle.

A magyarországi ballib gondolkodás pedig még tovább nyúzná ezt az önreprodukcióra lassan képtelen réteget, mert csak azt tartja szem előtt, hogy kellenek a források aszegénytenyésztő hobbijukra.

Alapigazság pedig, hogy az alultáplált tehénnek előbb-utóbb elapad a teje .... és akkor tényleg éhendöglik a felszaporított kiccsalád.

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:52:24

bár nevéhez nem hű! roki állta a pofonokat... gyerünk roki kelj fel! egy ÚR aki POLGÁR nem adja fel! orbánért!

hackbard.celine 2012.09.02. 23:56:23

@bretman: a legszebb, hogy a 2013-as költségvetésbe a munkahelyvédelmi tervbe belevették forrásként az IMF megállapodás következtében felszabaduló 100 Mrd kamatkiadás csökkenést.
Fingból rózsaszín légvárat építeni azért komoly teljesítmény, ez már gyakorlatilag sci-fi, de ha a matolcsysta feritél felhővárosában megint lefagyasztják Han Solot, nagyon morcos leszek. :))

roki 2012.09.02. 23:57:04

@bretman:

'és nem összekeverni az EU politikai feltételeivel, amiért cserébe azt kaptuk, hogy nem indítottak eljárást ellenünk).'

Hazúg dolog ezzel érvelni, mert hiszen alapvetően politikai követelés mind az IMF, mind az EU feltételrendszere még akkor is, ha gazdasági formába öntik.Nem mellékesen ugyanaz a preferenciaszemlélet húzódik meg mindkettő mögött, ami után nincs miről beszélni indítványozó terén.

shwarcz bácsi 2012.09.02. 23:57:31

@roki: azt bábozd el, hol van a növekedés,
amiről ódákat zengenek...

Mókusokkaltáncoló 2012.09.02. 23:59:07

@roki: nem indulsz választásokon!? én biztos rád szavazok! rég láttam ilyen értelmes, jó gondolkozású, jó világképpel megáldott urat! gondolatmeneted briliáns, ötleteid eredetiek, a közgázhoz látom értesz! ilyen tettre kész polgárok kénének orbán mellé, mint te és drága nemzetünk jövője felragyogna!

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.02. 23:59:18

@roki:

"még tovább nyúzná ezt az önreprodukcióra lassan képtelen réteget"

*

A te fajtádat egyáltalán nem kellene szaporítani, mert antiszociális vagy.

Ne válaszolj, megyek aludni.

hackbard.celine 2012.09.03. 00:01:37

@roki: okés, tehát kiderült, hogy a közgazdaságtan mellett a szociológiához sincs semmi affinitásod. 4 millióan élnek ma a létminimum alatt, ez a szám Orbánék regnálása alatt ugrott meg. A leszakadó néprétegek (pedagógusok, orvosok, ápolók) szenvedő alanyai a reálkeresetek csökkenésének.
Közben a fidesz parlamenti képviselői összesen 1 Mrd-al többet visznek haza a ciklus végéig a számukra kedvező egykulcsos nettó bér emelkedés következtében.
Amíg politikus percemberke, a tanár egy életre nevel és ad indíttatást, az orvos meg naponta életekért felel.
Napi demagógia kommentemet olvashattad, de még ennek is nagyságrendekkel több a valóságtartalma, mint a marhaságaidnak, szerintem ezen a ponton be is fejeztem a veled folytatott parttalan kommunikációt.

roki 2012.09.03. 00:05:17

@hackbard.celine:

No és a többi szektor?
Azokat hol tiltják a maaastrichti kritériumok, hogy az IMF feltételei között azok alapján szerepel a különadók visszavonása és más formában bevezetése?

Mert ugyew a telekomszektor esetében legfeljebb visszaperlik az államtól és megkapják idővel, ha jogosnak ítélik.

babraba 2012.09.03. 00:09:53

@roki: ja... kamatostul... amit, egy új adó formájában fognak tőlem, adófizetőtől beszedni! Remélem, te többet fogsz fizetni nálam! Gratulálok, nagy ötlet volt! Bár, tényleg az volt, hiszen a visszafizetendő adó+kamat+bünti kifizetésének terhe, már egy másik kormányt fog érinteni. Ennyit a te nemzeti kormányodról! Érted??? nem más nemzetet, csak másik kormányt!!! bár, te úgysem érted

Mókusokkaltáncoló 2012.09.03. 00:09:59

@roki: jaj URAM nem unod még? vagy van egy bizonyos komment mennyiség amit ki kell adnod mert nem lesz fizu? azzal a vakkal van a legnagyobb baj aki nem is akar látni! ezen gondolkodj el az este, miután mindenkit lenyomtál és álomba ringattál hülyeségeiddel! imftől és rokitól mentes jó éjszakát mindenkinek!

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.09.03. 00:11:51

Nos, nemzetközi jogilag pusztán az a kérdés, köteles volt-e a kormány kiadni az embert vagy sem. És nem kell jogásznak lenni ahhoz, hogy tudjuk: nyilvánvalóan nem volt köteles. Ha ugyanis az lett volna, akkor a legelső közleményben erre hivatkoztak volna. Ez tehát a kormány elvi döntése volt.

Amúgy szerintem rengetegen tisztában vannak az örmény-azeri konfliktussal, sőt, gondolom, rajtam kívül olyanok is sokan vannak, akik a kérdéses gyilkosságra is jól emlékeznek.

roki 2012.09.03. 00:14:50

@hackbard.celine:

'Közben a fidesz parlamenti képviselői összesen 1 Mrd-al többet visznek haza a ciklus végéig a számukra kedvező egykulcsos nettó bér emelkedés következtében.'

Olcsó demagógia, oszd már vissza a tanároknak és az egészségügybe. Mennyi béremelést kapnának?
Tízfillért?

És ezért szűnjön meg az egykulcsos adó,

Tudod mit tesz erre számtalan ember,
Kimenti a jövedelmét olyan helyre, ahol 19% a cégadó és nincs még oszatlékadó sem.
Ha azt hiszed jobban jársz a több kulcsossal tévedsz. A társadalomban jövedelmet termelők látóköre szélesedik, lehetőségeik bővülnek. Ma már adóoptimalizálásban egy kőműves is képes azt megtenni, amit öt-hat éve még csak egy komolyabb vállalkozó.

Élettelen demagógiában utaztok, nem mellékesen ritka kártékony ötlet a több kulcsos adó, következtében a munkahelyeket hozó cégek messze elkerülnek bennünket, ugyanis megdrágítja a munkaerőt, kizsigerelt, motiválhatatlan emberekkel nem szeretnek dolgoztatni, ide se hozzák a termelést.

roki 2012.09.03. 00:17:49

@babraba:

Mit nem értesz azon, hogy a társadalomnak van egy olyan széles szegmense, akinél jelentős, általában feketén szerzett jövedelmek keletkeznek, de nem lehet elérni őket a hagyományos módokon.

Aki feketén szerez jövedelmet az többnyire sokat telefonál, a pénzt pedig mozgatja.

marcus addicus 2012.09.03. 00:18:18

Vacsiztam, kb. fél óráig néztem egy szar amcsi vígjátékot.

Itt viszont folyamatosan röhögök :DDD

bretman 2012.09.03. 00:20:27

@roki:

Hagyd már ezt az ostoba brossúra szöveget.

Válaszolj inkább a kérdésre: milyen követelést teljesítettünk, és mit kaptunk érte?

shwarcz bácsi 2012.09.03. 00:21:10

@Mj: Önmagában megdöbbentő az a helyzet, hogy egy feltételezett kölcsönért cserébe ( a feltételeket és az árazását senki nem ismeri ) egy ilyen szintre letud a politika alacsonyodni.

persze lehet, hogy ez egy új pénzkereseti forma amit kitaláltak, hogy jó pénzért kiengedjük más országok nálunk raboskodó állampolgárait.
ki tudja?

ez a hülyités, ami itt megy, hogy nem tudtuk, hogy ez lesz, meg átvertek minket, meg nekünk adtak egy igérvényt, és mi is meglepődtünk...
na ez a gáz.
ez a hülyének nézés magasfoka.
pitiáner.

shwarcz bácsi 2012.09.03. 00:22:56

@roki: gondolom itt elsősorban a politikusokra gondolsz.

bretman 2012.09.03. 00:25:04

@roki:

"ritka kártékony ötlet a több kulcsos adó, következtében a munkahelyeket hozó cégek messze elkerülnek bennünket, ugyanis megdrágítja a munkaerőt, kizsigerelt, motiválhatatlan emberekkel nem szeretnek dolgoztatni, ide se hozzák a termelést."

Hát hiszen a munkások bére hagyományosan a magasabb adókulcsokba tartozik, ugye? És most akkor kedvezni kell a multiknak vagy jól meg kell őket különadóztatni? Vagy a különadók miatt nem vonulnak ki, csak az szja miatt, amin egyébként semmit sem nyertek?

Érted te azt, amit írsz? Legalább a jó fejezetet találd meg a brossúrában!

bretman 2012.09.03. 00:29:40

@shwarcz bácsi:

Ráadásul azt a kölcsönt ezek után jó eséllyel nem tudjuk felvenni.

Amúgy is, miről lenne szó? 2-3 milliárd dollár hitelről, piaci áron (nagyjából 7 százalékon). Az IMF-től 20 milliárdot kérünk 4,5 százalékon.

Persze lehetne kérni olcsóbban is, ezt akartuk Kínától és a szaúdiaktól is, de akkor nekik is lettek/lesznek feltételeik, amik jóval vállalhatatlanabbak, mint az IMF feltételei. A kínai és a szaúdi hitel ezért nem jött össze.

shwarcz bácsi 2012.09.03. 00:34:21

@bretman: be van dobva valami a köztudatba. de, pontos részleteket, számokat, és ugye a feltételeket senki sem ismeri.
aki meg igen, az jobban teszi ha hallgat.

roki 2012.09.03. 00:35:33

Bizony, elég sok olyan munkahelyet fel tudok sorolni, ahol a bér már elérné a magasabb kulcsot.. pl. autógyárak, de jónéhány kutatóközpontban sem alacsony bérűek az alkalmazottak.

Ezeket inkább vonzzani kellene az alacsony közterhekkel, nem máshová riasztani őket a környéken.

>> És most akkor kedvezni kell a multiknak vagy jól meg kell őket különadóztatni?

Ezt az álnaiv kérdést....

A termelő multiknak kedvezni kell, mert munkahelyeket, tudást hoznak ide.

Vanank akiket lehet adóztatni, mert akkor sem mennének el innen, ha bottal kergetnénk őket, hiszen a pozícióik és a vastag profit még adóztatás mellett is megéri nekik.

hackbard.celine 2012.09.03. 00:49:19

@shwarcz bácsi: mindenki ismeri az IMF hitel feltételeit: az országkvóta erejéig 2,7% az éves kamat, felette 200 bázisponttal +1%, ami ezen felül van az pedig újabb 1%.
A legutóbbi IMF hitelfelvételnél az országkvóta 1,04 Mrd SRD volt, ezt a fidesz kormány egy döntéssel pár hónapja 2 Mrd SDR-re emelte, tehát közel megduplázta.
Lefordítva kamattáblázatra:
Korábban:
1 Mrd SDR 2,7%
1-3 Mrd SDR 3,7%
3+ Mrd SDR 4,7%
Jelenleg:
2 Mrd SDR 2,7%
2-6 Mrd SDR 3,7%
6+ Mrd SDR 4,7%
Magyarán még olcsóbban juthatnánk több hitelhez, a piaci árazáshoz képest akár harmad áron.
És mivel Magyarország jelenleg is részese egy IMF programnak, nincs befizetési kötelezettsége a részvények arányában.
A feltételeket továbbra sem az IMF "diktálja", hanem az EU ragaszkodik a csatlakozási szerződésben foglaltak és vonatkozó nemzeti vállalások betartásához.

roki 2012.09.03. 01:00:30

@hackbard.celine:

Hol szerepel a csatlakozási szerződésben, hogy nem adóztathatjuk a multikat különadóval?
Hol van benne például a magáncsőd intézményének kötelező bevezetése, vagy a közlekedési vállalatok átszervezése, tehát tarifaemelés???

Hol szerepel a csatlakozási szerződésben a szociális juttatások rendszerének átszervezése, azaz nagyobb források biztosítása, ami éppen az egyensúlytalanság felé mutat és nem egyensúlyjavító lépés lenne??

Ha nem szerepel, akkor milyen alapon csavargatja a karunkat az IMF ezekkel a feltételekkel?

bretman 2012.09.03. 01:16:32

@roki:

Az autógyárakban az átlagnál magasabbak a fizetések, de a döntő többség az alsó kulcsban van. A kutatóközpontokat meg engedelmedddel viccnek tekintem. A magyar GDP hány százalékát adják és hányan dolgoznak itt?

"A termelő multiknak kedvezni kell, mert munkahelyeket, tudást hoznak ide."

Nem azoknak kéne elsősorban kedvezni, akik a legtöbb embernek adnak munkát (és akiknek kivonulása, leépítése a legnagyobb munkanélküliség-növekedést okozná)?

"Vanank akiket lehet adóztatni, mert akkor sem mennének el innen, ha bottal kergetnénk őket, hiszen a pozícióik és a vastag profit még adóztatás mellett is megéri nekik."

Ahhoz képest, amennyit kommunistázol, elég durva komcsi dumát nyomsz.

bretman 2012.09.03. 01:20:32

@roki:

"Hol szerepel a csatlakozási szerződésben, hogy nem adóztathatjuk a multikat különadóval?"

Nem a csatlakozási szerződésben szerepel, hanem az uniós versenyjogban. A csatlakozással pedig vállaltuk ennek betartását.

Például azt, hogy ágazatspecifikus különadót kizárólag az ágazat fejlesztésével kapcsolatos költségekre lehet kivetni.

roki 2012.09.03. 01:37:23

@bretman:

A letelepítendő kapacitások szempontjából messze nem vicc a magasan képzett munkaerőre támaszkodó munkahely, mert ugyanis pont magasan képzett munkaerőből körvonalazódik hiány nyugaton is... és nem a krumpliszedőket keresik ott sem.

A gazdaság élénkítő hatású adóztatási szemlélet talán az egyik olyan pont az IMF követelései közül, amire Orbánék könnyűszerrel rábólintanak, mert lényegében azonosak az elképzelések.
(Másik az utazási kedvezmények drasztikus megkurtítása.)

>>Ahhoz képest, amennyit kommunistázol, elég durva komcsi dumát nyomsz.

Semmi komcsi nincsen benne.
Mindenki tisztában van azzal, hogy a gazdsaságunk nem véletlen van mélyrepülésben, az eladósodás során fogyasztásra költött hatalmas summákon keletkezett profit bizony némileg felelőssé is teszi azokat az iparágakat, akik ezt a folyamatot gondolom dagadó zsebeiket simogatva az öröm-meglepetéstől tágra nyílt szemmel csak bámulták és semmi politikai lépést nem tettek előmozdítása érdekében.

Rosszabb helyeken, rosszabb időkben lincselések, akasztások is befigyelhettek volna. Az adó egy méltányos elintézési mód a felelősség érvényesítésére.

roki 2012.09.03. 01:38:47

@bretman:

>>Nem a csatlakozási szerződésben szerepel, hanem az uniós versenyjogban. A csatlakozással pedig vállaltuk ennek betartását.

Hol szerepel ebben a magáncsőd intézményének kötelezettsége, vagy az, hogy szűkebb kör felé, nagyobb összegben kell szoctranszfert áramoltatni????

bretman 2012.09.03. 01:55:45

"Mindenki tisztában van azzal, hogy a gazdsaságunk nem véletlen van mélyrepülésben, az eladósodás során fogyasztásra költött hatalmas summákon keletkezett profit bizony némileg felelőssé is teszi azokat az iparágakat, akik ezt a folyamatot gondolom dagadó zsebeiket simogatva az öröm-meglepetéstől tágra nyílt szemmel csak bámulták és semmi politikai lépést nem tettek előmozdítása érdekében."

Bocs, de ez a mondat tartalmilag és nyelvtanilag is blőd (gyakran fordul elő, ha valaki frázisokat szór egymás után, gondolkodás nélkül, ahogy te teszed). Gondolom a végének úgy kéne hangzania: "semmi politikai lépést nem tettek a folyamat ellen", nem pedig az "előmozdítása érdekében" Vagy pedig kimaradt a mondatból, hogy minek az előmozdítása érdekében kellett volna politikai lépéseket tenni, mert így éppen az eladósodás növelésére tett lépéseket követeled azoktól, akiket felelősnek tartasz érte.

Ebben az esetben már csak az a kérdés, hogy milyen politikai lépéseket tehet egy bank vagy egy fogyasztásra termelő cég? Politikai lépéseket a kormánynak kell tennie, a versenyszférában pedig üzleti döntéseket kell hozni. Megint: politikai lépéseket várni a piactól komcsi gondolkodás.

2004 körül a kormánynak be kellett volna tiltania (vagy a PSZÁF segítségével el kellett volna lehetetlenítenie a devizahitelezést). Mivel nem tették, senki nem várhatja a bankoktól, hogy ne szálljanak be a versenybe, egy olyan piacon, ahol több, mint tíz versenytárs van.

hackbard.celine 2012.09.03. 01:58:40

Csak hogy ne a parttalan tereléssel legyen vége a napnak, visszatérnék a poszt eredeti témájához, mert méltatlanul háttérbe szorult:
A blog szokás szerint hülyének tetteti magát, mint mindig, amikor kiderül az orbáni kézivezérléses dilettáns káderpolitika következő kudarca. SchP, Matolcsy esetében is így volt.
Legfőbb pártkülügyérnek Szijjártó Pétert nevezte ki Orbán. Péterünk - állítása ellenére - igenis pénzt kuncsorogni ment ki és egyúttal egyezkedett a Safarov kiengedéséért felelős kormányzati tisztviselővel (aki szerint deklaráltan azért hozták létre a bp-i követséget, hogy kiszabadítsák a hős hazafit) :
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=182985
"Az államtitkár tárgyal majd az azeri Állami Értékpapír Felügyelet igazgatójával és Ilham Aliyev államfő kül- és biztonságpolitikai főtanácsadójával is."
Nem igaz az az állítás, hogy a kormányzat nem tudott arról, hogy Safarovra szabadság vár.
Számtalanszor, legutóbb pl. nyílt levélben fordultak a magyar kormányhoz és a hatóságokhoz:
www.panorama.am/en/comments/2012/08/27/safarov/
Idézem:
"We believe it is our duty to address the Hungarian public and government agencies with an appeal to prevent the extradition of Safarov to Azerbaijan, where no further punishment is certainly expected, but freedom, honor and even greater glorification await him."
Ezek után aki továbbra is azt állítja, hogy a kormányt teljesen váratlanul és előre nem látható módon átverték, annak a kognitív képességei erősen korlátozottak és legfeljebb csak sajnálatot érdemel.

bretman 2012.09.03. 02:14:55

@roki:

Mondd, te nem tudsz olvasni, vagy csak ilyen primitíven csúsztatsz?

Akárhány kérdőjelet hánysz oda, én nem írtam olyat, hogy az uniós versenyjogban szerepel a magáncsőd és "Szűkebb kör felé nagyobb összegben szoctranszfert áramoltatni". A multik különadójának tilalma szerepel benne, és jól láthatóan erre válaszoltam.

"Szűkebb kör felé nagyobb összegben szoctranszfert" pedig nem az EU akar áramoltatni, és pláne nem az IMF, hanem a kormány, például akkor, amikor Orbán Viktor a nyugdíjasok jólétét a demokrácia lapakérdésének nevezi. Az IMF hagyományosan hevesen ellenzi a "szoctranszfereket". Azt hiszem itt valamit nagyon összekevertél.

Ami a magáncsődöt illeti: nem tudom, hogy az IMF ragaszkodik-e hozzá (szerintem nem), de az biztos, hogy az EU nem. Bármennyire is próbálod egybemosni, mi két szervezettel tárgyalunk, akiknek a feltételei részben különböznek. Például az IMF leszarja a nemzeti bank elnökének fizetését, az az EU topicja. Arról nem is beszélve, hogy az általad előbb hevesen megrendszabályozni akart bankok piszkosul hadonásznak a magáncsőd ellen (mert csökkentené a fizetési fegyelmet).

bretman 2012.09.03. 02:25:13

@hackbard.celine:

Azért csúszott el a vita máshova, mert a poszt valójában nem mond semmit. Illetve azt mondja: túl keveset tudunk Örményországról és Azerbajdzsánról, ezért nem is mondhatunk róla véleményt.

Ez nyilvánvaló marhaság. A filmrendezéshez sem értünk, mégis mondhatunk róla véleményt (lásd még futball, főzés, kórházak).

És valóban: szerintem is nyilvánvaló terelés. Annyit viszonylag hamar meg lehet tudni, hogy van két gyakorlatilag hadiállapotban lévő ország, az egyiknek a katonája nálunk alattomos és könyörtelen módon megölte a másik katonáját, aki egyébként a mi vendégünk volt. Ez szimpla gyilkosság, a kollégiumban semmilyen harci cselekmény nem zajlott. Ezt a köztörvényes bűnözőt hazájában nemzeti hősnek tekintik, hiszen "minden örmény ellenség". És mi kiadtuk nekik, pedig többen előre szóltak, hogy baj lesz belőle. Lehet ezt pragmatizmussal és üzleti haszonnal magyarázni, de akkor is meg lehet vizsgálni a kár és haszon oldalt. Például: felvehetjük-e mi ezek után azt a 3 milliárd hitelt? És ha igen, tényleg olyan baromi szükségünk van-e rá, ha az IMF-től 20 miliiárdot kaphatunk olcsóbban? (és lám, feltételeik az azerieknek is vannak, tartok tőle nem ez volt az egyetlen)

Ennél csak bonyolultabb ügyekről születnek posztok.

Na, jó éjszakát, ma még dolgozni is kell.

bretman 2012.09.03. 02:26:30

@bretman:

lapakérdés=alapkérdés

Kék az ég 2012.09.03. 04:24:06

Ez nivo?!

Meselj már hány magyar TUDAJA HOL VAN TAMPA? Aztan világhir eppen a magyar sajtoban is.

Na mondd tudod miert?

Pipas 2012.09.03. 06:47:19

@No_Fidesz_No_Problem:
"A polgár tudja, hogy a társadalom bármely szintjén álló ember munkájára szükség van, és kijár neki a megbecsülés és a tisztes munkabér. "

Mária, rosszul látod. Amiket írtál, azokat a proletárok szokták emlegetni. A polgár nem foglalkozik olyanokkal, hogy 'tisztes munkabér' meg 'társadalom bármely szintjén'. Ezeket az ideológiailag képzett, megbízható kommunisták szájából hallod.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 07:21:24

@Mj:

Sajnos van rosszabb is: amikor humán területű emberek nem tudnak humán témákról.

Ez egy kb. 10-15 éves gyűjtés a Pázmány jogi karára felvételizőkkel folytatott felvételi beszélgetésekből.

*

- Mivel ért véget az I. világháború?

- A Varsói Szerződéssel.

*

- Mit tud az 1054-es egyházszakadásról?

- Az 1054-es egyházszakadás előtt volt az avignoni-római kettős pápaság, utána lett az avignoni-római-moszkvai hármas pápaság.

*

- Mit tud Széchenyiről?

- Fő műve a Tőke.

*

- Kik voltak a honoratiorok?

- Honoráriumért dolgozó parasztok.

*

- Mikor tört ki az 1848-as forradalom?

- Február 1-jén.

*

- Ki kötötte a Bethlen-Peyer-paktumot?

- Az SZDSZ és az MDF.

*

- Mondjon magyar kormányzókat!

- Göncz Árpád, Fráter György.

*

- Ki volt Szent Imre nevelője?

- Várszegi Asztrik.

*

- Mikor alapították a Szovjetuniót?

- XVII. század?

- Nem. Mikor szűnt meg?

- 1450-es, 1460-as évek.

- Nem jó. Azt mondja meg, mely országok tartoztak hozzá!

- Az északiak!

- Például?

- Norvégia!

*

- Mit tud a pápáról?

- A pápa református vallású.

*

- Kik a vatikáni svájci gárdisták?

- A Vatikán hadserege, papokból és bíborosokból áll.

*

- Mely országokban élnek többségében ortodox keresztények?

- Nem tudom.

- Gondoljon keletre!

- Ja igen, Japánban és Indiában.

*

- Mit tud a keleti kereszténységről?

- A keleti kereszténység vezetője a tibeti láma.

*

- Mondjon párat a Tízparancsolatból!

- Felebarátod feleségét szeresd!

*

- Mondjon magyar szenteket!

- Szűz Mária.

*

- Mondjon nemzetközi szervezeteket!

- Pl. a volt Szovjetúnió, s a tűzoltóság.

*

- Foglalja össze a keresztény tanítás lényegét!

- Hát, ezt így Anschluss nem tudnám megmondani.

*

- Ki volt az első pápa?

- VII. Gergely.

*

- Ki volt Luther Márton?

- Luther Márton templomi könyvnyomtatással foglalkozott, és egyet-kettőt ki is szögezett a templomkapura.

*

- Mi a feminizmus?

- A feminizmus azt jelenti, hogy a nők el vannak nyomva a férfiak alatt.

*

- Mi az eutanázia?

- Az eutanázia például azt jelenti, hogy ha valakinek az anyósa lélegeztetőgépen van, s kikapcsolja a lélegeztetőgépet.

*

- Mit takar az RMDSZ rövidítés?

- Az RMDSZ egy román alapítvány, a kuratórium elnöke Tőkés László.

*

- Ki jelenleg a köztársasági elnök?

- Nem tudom, mert szerintem alkalmatlan.

*

- Ki jelenleg a köztársasági elnök?

- Nem tudom.

- Segítek… Gondoljon egy madárra!

- Ja, igen. Sas József.

*

- Ki a Munkáspárt elnöke?

- Csurka István.

*

- Ki volt kormányon 1994-1998 között?

- A MIÉP és az MSZMP.

*

- Milyen jogi pályákat ismer?

- Van a jogász, az ügyvéd és a védőbíró.

*

- Soroljon fel alkotmányos szabadságjogokat!

- Két szabadságjogot ismerek: a vallásit és a szexuálisat.

*

- Mi az Alkotmány?

- Az Alkotmány egy intézmény, szervei: az Alkotmánybíróság, a zászló, s a címer.

*

- Mi az Alkotmánybíróság szerepe?

- Az Alkotmánybíróság létrehozza az Alkotmányt és belefoglalja az alkotmányos jogokat.

*

- Melyek Svájc hivatalos nyelvei?

- Az egyik a svéd, mert Svájc Svédországgal határos.

*

- Sorolja fel Magyarország szomszédait!

- Magyarország szomszédai: északon Románia és Szlovénia, Kárpátalja Csehországban és Koszovó délen.

*

- Hol van Bős és Nagymaros?

- A Tiszán.

- Hol?

- Elnézést, a Maroson!

*

- Bős-Nagymarosról mi jut eszébe?

- A víziorgona.

*

- Mit tud mondani Szent Istvánról?

- Szent István kért egy koronát, majd megfogalmazta a szatmári tizenkét pontot.

*

- Hogyan ért véget a Rákóczi-szabadságharc?

- Károlyi Mihály Világosnál letette a fegyvert.

*

- Ki volt Szent István felesége?

- Bajor Gizi.

*

- Ki volt Rákosi Mátyás?

- Személyikultusz-miniszter a Kiegyezés után.

*

- Mi a Szentháromság?

- Jézus Krisztus, Mária Magdaléna és a galambjuk.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.09.03. 07:49:56

@Mj: Köszönöm neked, hogy ide írtál trolltengerben úszó néhány értelmes kommentet ;-)

Droli, vagy Bogacs - ezt e cikket el nem tudom dönteni, melyiktek írta - csak a ti (és Török Gábor!) fejetekben él ez ügyben a pártszimpátián alapuló megosztottság, szerintem az emberek 70%-a mélységesen elítéli a kiadatást pártszimpátiától függetlenül. Csak épp két nap után a trollok is megkapták az utasítást a pártközpontból.

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 08:11:15

Na, van már valami kézzelfogható eredmény? Még mindig nem utalták a lóvét az azeriek?

Még mindig erőlködnek a rajongók, hogy mosdassák viktort?

laci0011 2012.09.03. 08:15:10

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ez most komoly?Elképedtem,pedig gépészként végeztem.

roki 2012.09.03. 08:35:18

@bretman:

'Ami a magáncsődöt illeti: nem tudom, hogy az IMF ragaszkodik-e hozzá (szerintem nem), de az biztos, hogy az EU nem. '

Az IMF feltételei között szerepel, tehát nem állíthatod azt, hogy az IMF-nek nincs is feltétele, feltételt csupán az EU szab és azok teljesítése után egy automatizmus lenne az IMF hitel.

Azt sem sikerült bizonyítanod, hogy az EU feltételei csak csupán a csatlakozási szerződésből fakadó automatizmusok lennének, nem pedig olyan utasítások, amit a brüsszeli központ sajátos politikai okokból szeretne Magyarországgal elfogadtatni.
Nagyon úgy tűnik, hogy a brüsszeli központ illegitim gazdaságpolitikai kormányzást szeretne folytatni annak érdekében, hogy a közjóról alkotott balliberális irányból megközelített elképzelések ne csorbulhassanak Magyarországon.

Ki hatalmazta őket erre fel?
Mert semmi ezirányú demokratikus felhatalnmazással nem rendelkezik a brüsszeli csinyovnyikság....pláne nem az IMF.

Roy 2012.09.03. 08:37:16

@libbancs: Te meg költözz Azerbajdzsánba. Oda való vagy. Különben majd itt is megtapasztalhatod az ottani viszonyokat nemsokára.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 08:41:12

@laci0011:

Komoly. Annak idején a Pázmány diáklapjában jelent meg.

Roy 2012.09.03. 08:41:36

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ez óriási. Sajnos jellemző is, és szomorú is.
Ez csak romlani fog.

roki 2012.09.03. 08:43:08

@vadász2:

Már pedig pártszimpátia alapján megosztott szinte minden kérdésben a magyar közvélemény, így fordulhat elő az a nevetséges helyzet is, hogy éppen olyan szavazói blokk követeli az IMF feltételeinek teljesítését, akiken majd a következtében foganatosított megszorítások leginkább érvényesülni fognak.;))

roki 2012.09.03. 08:47:13

@Roy:

Kétirányú a folyamat, mert szélesedik az iskolapadból kikerülnek az a köre is, akik az átlagosnál szerteágazóbb ismeretekkel, megalapozottabb tudással rendelkeznek.
Jól láthatóan válik ketté a két hozzáállás a tudás megszerzéséhez.

Belagezapista (törölt) 2012.09.03. 14:05:07

"öt nappal ezelőtt szerintem senki sem tudta, hol van Azerbajdzsán és Örményország, most meg a netes társadalom nagyja hirtelen örmény-szakértő lett."

Nem mindenki földrajzi analfabéta, mint a posztíró. Mivel hétvégén egyáltalán nem olvastam sajtót, ezért csak ma hallottam a balhéról, és arra is emlékszek, amikor anno hír volt az azeri elítélése.

Ami az örményeket illeti, ott járt magyaroktól hallottam, hogy kimondottan szeretik a magyarokat, lehet ez most el fog múlni, de azért bízok benne, hogy mégsem.

Belagezapista (törölt) 2012.09.03. 14:08:09

A következő vicc jut eszembe a Kaukázusról:

Elmegy egy újságíró Örményországba, ahol azt látja, hogy minden férfi kopasz, de mosolyognak. Megkérdezi egyiküket:
- Miért kopaszok mind?
- Hát mert nem sikerült teljesíteni Sztálin elvtárs gyapjú előállítási terveit, így az összes férfi haját levágatta.
- Jó, de akkor meg miért mosolyognak ennyire?
- Mert a grúzok meg a tojás tervszámokat nem teljesítették...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.03. 15:03:05

@shwarcz bácsi:

Igazából már túl van tárgyalva.:-/ 3 napja másról se kommentálok.

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Azért ebből jónéhány vagy vicces beszólás - Szent István felesége valóban Bajor Gizi lenne becézve, Bősről meg bármire lehet asszociálni:) -, vagy erősen gyanús. De ha levonom őket, a maradék akkor is szánalmas marad. Vajon hányat vettek föl, és hányan végezték el legalább cum laudéval? (Van egy pár Pázmány jogot végzett, vagy még odajáró ismerősöm, kíváncsi vagyok, hogy mit szólnak.)

@vadász2:

Én köszönöm az észrevételt, bár, utólag visszaolvasva ezt a hihetetlen nívótlan baromságot, ami itt folyt, szerintem kidobott idő volt.:-/

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 15:35:32

@Mj:

Nem hiszem, hogy az átlag pázmányos hallgató eltérne más egyetemek hallgatóitól műveltségben.

Ki hogy végzett, ez csak a szaktudást mutatja, nem az általános műveltséget. Egy totális bunkó is lehet nagyszerű jogász.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 15:40:02

@Belagezapista:

Megkérdezik a jereváni rádiót:
- Fel lehet-e építeni a kommunizmust Örményországban?
A rádió válaszol:
- Lehet, de inkább Grúziában tessék építeni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.03. 15:40:20

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Ezt én nem nem hiszem, hanem nem tudom. Érdekes lenne egy felmérés etéren.

Csakhogy itt voltak szakmai kérdések is - pl. alkotmánybíróság -, ami miatt még pikánsabb a dolog.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 15:42:10

@Mj:

"Én szóltam, hogy jobboldali vagyok, a napokban pedig éppen elég helyen fejtettem ki a meglehetősen lesújtó véleményemet.:P De úgy látszik, azzal senki sem foglalkozik, ami/aki kilóg a jól bevált sémából."

Ezt nem lehet. Válassz magadnak egy skatulyát és élj a szabályai szerint. Különben megzavarod a kommentelőket! :-)))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.03. 15:43:24

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Erről jut eszembe.:)

Megkérdezik a jereváni rádiót:
-Melyek voltak a szocialista mezõgazdaság útjában álló legfõbb akadályok?
A jereváni rádió válaszol:
-A tudósok szerint 4 ilyen akadály létezett: a tavasz, a nyár, az õsz és a tél.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 15:44:31

@Mj:

Hát igen, vicces, hogy valaki jogi szakra megy, s nem tudja, hogy mi az AB. Kb. mintha teológiára jelentkezne és nem tudná melyik az Újszövetség első könyve.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 15:48:45

@Mj:

Hát ilyen vicc nagyon sok van. A kedvenceim az orosz viccek, a legjobb politikai viccek oroszak.

*

- Miért elfogadhatatlan a kommunisták számára a Biblia tanítása?

- Mert a Biblia azt tanítja, hogy először volt káosz, majd ebből az isteni terv segítségével rend lett. A kommunisták viszont tudják a gyakorlatból, hogy először szokott lenni terv, s aztán jön a káosz.

*

Megkérdezik a jereváni rádiót:

- Lesz-e háború?

- Háború az nem lesz, de olyan békeharc lesz, hogy kő kövön nem marad.

*

Egy kérdés, melyre a jereváni rádió nem tudott választ adni:

- Ha az egész világon győz a szocializmust, honnan fog a Szovjetúnió búzát vásárolni?

*

Megkérdezik a jereváni rádiót:

- Meg lehet-e élni egy szovjet átlagfizetésből?

- Nem tudjuk, nem próbáltuk.

*

Egy amerikai hallgató betelefonál a jereváni rádióba és megkérdezi:

- Mennyi egy szovjet mérnök havi átlagfizetése?

A rádió sokáig nem mond semmit, majd indulatosan visszaválaszol:

- Maguknál meg verik a négereket!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.03. 15:50:23

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Egy pszichológiai vizsgálat szerint elvakult párthívők agya dopaminnal jutalmazta az alanyt, ha az illető elengedte a füle mellett a pártját negatív színben feltüntető tényeket.:) Úgyhogy dehogy zavarok én, nem foglalkoznak velem, és ettől még jobban is érzik magukat.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.03. 16:04:32

@Gondolkodni Próbáló Birca:

És ami kevésbé vicces: levelezőn simán elvégzik, aztán elmehetnek bíráskodni.

Na ja, van belőlük bőven klasszikus.:)

Megkérdezik a jereváni rádiót:
-Igaz-e a hír, hogy Brezsnyev elvtárs minden létezõ kitüntetést kikövetelt magának?
A jereváni rádió válaszol:
-A hír hazug és nagyon rosszindulatú. Köztudott ugyanis, hogy a "Hős anya" és a "Kiváló Áruk Fóruma" díjat Brezsnyev elvtárs eddig még nem kapta meg, de reméljük, hogy akiket illet, azok most hallják és értik ezt az adást.

Megkérdezik a jereváni rádiót:
-Mi a különbség az Üllői út és Gagarin között?
A jereváni rádió válaszol:
Semmi, mind a kettõt az oroszok lőtték ki.

Megkérdezik a jereváni rádiót:
-Mit tud az csinálni egy társadalomban, aki nem tud sem írni, sem olvasni?
A jereváni rádió válaszol:
-Az majd diktál.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 18:25:56

@laci0011:

Három birca legel a mezőn.

Az egyik azt mondja: bee.
A második azt mondja: bee.
A harmadik azt mondja: beeeeee.

Erre az első birca pisztolyt ragad és lelövi a harmadik bircát.

A második birca megkérdezi:
- Ezt miért csináltad?
Mire az első birca válaszol:
- Túl sokat tudott.

laci0011 2012.09.03. 18:27:34

@Gondolkodni Próbáló Birca: Remélem az első birca nem talál meg...

laci0011 2012.09.03. 18:28:58

@Mj: Küldhetnél erről 1 linket,TE TÜNDÉRKE.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.03. 18:35:40

@laci0011:

Passz, valahol az Indexen olvastam. Ha olyannyira érdekel, majd úgyis kikeresed, én most nem fogom toszkánai útvonaltervezések helyett guglizásba ölni az időmet, ne haragudj.
De miért lettem én nagybetűs tündérke, hm? Valami nem tetszik, amit passzív agresszióval kívánsz megoldani?;-)

laci0011 2012.09.03. 18:43:37

Előre is köszönöm,pozitív akart lenni a kiemelés,ha félreérthető volt,bocsánatot kérek.Tetszenek a kommentjeid.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.09.03. 19:52:00

Szerintem ez egy elég szánalmasra sikeredett bejegyzés, ennél komolyabbat vártam volna Tőletek.

1) Hivatkoztok arra, hogy a Zemberek nem értenek a nemzetközi joghoz. Sajna ez nevetséges "érv", az egyetlen releváns kérdés az, hogy van-e olyan nemzetközi jogi szabály, amely szerint Magyarországnak kötelező volt kiadni Safarovot. Ha nem (és ugye nem akarjátok az ellenkezőjét állítani...), akkor itt született egy szuverén magyar döntés, amit teljes joggal itélhet meg a közvélemény.

2) Hivatkoztok arra, hogy a Zemberek nem ismerik az örmény-azeri konfliktus hátterét. Ugyan szerintem az általatok írt arányok túlzóak, erről a konfliktusról sokat írt az elmúlt évizedekben a sajtó, kizárt, hogy a Zemberek 1%-a emlékszik rá csak, de ez megint csak mellébeszélés. Az egyetlen, amit tudnunk kell, az az, hogy ki Safarov és mit csinált. (Ezt pedig megintcsak lehet tudni, én speciel még emlékszem is arra, amikor az eset történt, elég sokat írtak róla a sajtóban. De ha valaki nem emlékszik, az elolvashatja most.) Ezután tök mindegy, mit tudunk vagy gondolunk arról, hogy ki a jófiú az azeri-örmény konfliktusban általában, mert az tuti, hogy egy baltás gyilkos konkrétan nem lehet az.

Szóval hiába próbáljátok úgy beállítani a dolgot, mintha Ti lennétek a reális, nem pártalapon gondolkodó bloggerek, pont beálltok az egyik táborba.

Amit lehet, de akkor ne csináljatok úgy, mintha mégse...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.09.04. 20:03:08

@Mj: @Gondolkodni Próbáló Birca: feljavítottátok@Belagezapista:

Én pedig köszönöm, hogy itt a végére a viccekkel felhúztátok a kommentek színvonalát.

Egy vicc tőlem is:
Svájc, az Egyesült Államok, és a Szovjetunió vezetői utaznak egy repülőn. Egyszer csak a svájci kinyúl az ablakon és megjegyzi:
-Most Svájc felett repülünk.
-Honnan tudod? - kérdi a másik kettő meglepetten
-Érzem az Alpok havas csúcsait a kezemmel.
Repülnek tovább, most az amerikai nyúl ki az ablakon:
-Most az Egyesült Államok felett repülünk.
-Honnan tudod?
-A felhőkarcolók megkarcolták a tenyerem.
Repülnek tovább, végül az orosz is kidugja a kezét.
-Most a Szovjetunió felett repülünk.
-Honnan tudod?
-Ellopták az órámat.

Tündérkének kellemes toszkánai őszölést!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.04. 20:44:52

@vadász2:

Nixon a SZU-ba utazik. Brezsnyev megmutatja neki a legújabb szovjet találmányt, egy telefont, mellyel a pokollal lehet kapcsolatba lépni. Nixon nem hiszi először, de aztán kipróbálja, beszél egy ördöggel, majd a beszélgetés után a készülék kiírja "beszélgetés díja: 87 kopejka".

Amikor hazaér Nixon Washingtonba, azonnal összehívja a Nemzetbiztonsági Bizottságot és ismerteti velük a tényt, hogy az oroszok megelőztek Amerikát, mert kifejlesztették a pokollal kapcsolatot tartó telefont.

A CIA elnöke közbeszól:
- Ön téved, elnök úr, mi már 30 éve kifejlesztettük ugyanezt, tehát az oroszok nem előztek meg minket, legyen nyugodt!

Nixon megörül a hírnek és kéri, hogy mutassák be neki az amerikai pokoltelefont.

Hozzák. Nixon kipróbálja, beszél egy ördöggel, majd a beszélgetés után a készülék kiírja "beszélgetés díja: 895 dollár".

Nixon megdöbben:
- Dehát miért ilyen drága a mi készülékünk? Ott 1 rubelt sem érte el a költség, pedig ugyanannyi ideig beszéltem, mint most?
- Elnök úr - magyarázza neki a CIA elnöke -, az ott helyi beszélgetésnek számít, ezért olyan olcsó.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.04. 20:49:57

@vadász2:

Ennek a viccnek az orosz eredetije egy kicsit más.

Saljapin, a világhírű orosz operaénekes, aki 1917-ben Amerikába emigrált, hazatér Moszkvába egy fellépés kedvéért. Saljapin amikor kiép a repülőtérről, döbbenten veszi észre a leromlott viszonyokat. Döbbenetében leteszi maga mellé két bőröndjét, majd két kezét a levegőbe emeli és felkiált:
- Oroszország, nem ismerlek meg!
Majd pár másodperc múlva megnyugszik, lenyúl a bőröndökért, de azoknak már csak hűlt helye van. Ekkor Saljapin ismét megszólal:
- Oroszország, most már megismerlek!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.09.05. 18:42:17

@laci0011:

Oké, én kérek elnézést, csak valahogy a tündérke jelzőt nem érzem magaménak.:)

@vadász2:

Köszönöm, bár inkább maradjunk a nickemnél.:)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.09.06. 19:26:55

@Mj: Visszavonom.
Mj tündértelenítve. ;-)
süti beállítások módosítása