Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

A köztévé éjjel-nappal hazudik (?)

2012. november 02. - Droli

Ha egy külföldi ma Magyarországra téved, és elkezdi olvasni a köztévéről szóló blogokat-cikkeket, akkor a következő tézisek alakulnak ki benne:

1. A köztévé nézettsége a béka segge alatt van, alig nézi valaki - ezt mutatják a különböző felmérések

2. A köztévé éjjel nappal hazudik, erősen elfogult, Orbánimádó, és az ellenzéki álláspontokat nem jeleníti meg - ezt mondják a balliberális értelmiségiek.

3. (1+2): Ma Magyarországon a köztévét csak a balliberális értelmiség nézi - ez következik a roppant alacsony nézettségből, és abból, hogy a balliberális értelmiségiek valószínűleg nem a levegőből veszik az állításaikat.

Én nem tartom magam balliberális értelmiséginek, de bevallom, én is azon kevesek közé tartozom, akik nézik a köztévét. Ennek nem politikai okai vannak, hanem az, hogy nincs semmilyen kábeltévém, így marad az ingyenesen nézhető hét csatorna: M1, M2, Duna, Duna2 vagy mi, Tv2, RTL, Euronews. Most nem játszom az álszentet, hogy "nem nézem a két kereskedelmi mocskot", mert bizony odakapcsolok egy jó filmre, időnként megnézem az éneklős tehetségkutatójukat is, meg a híradójukat (a TV2-ét nem, mert az inkább Kék fény, nem híradó), de legtöbbször a közszolgálatin kötök ki. Nagyon jó műsorok vannak rajta, pl. ismétlik a Másfélmillió lépést, nagyon érdekes a Duna anzix, Gundel-Takács vetélkedője is szórakoztató, na meg a régi kabaréismétléseket illetve válogatásokat sem hagyom ki. (Ha van rá időm, persze.)

És általában megnézem az esti Híradót. Javaslom nektek is, mert kifejezetten színvonalas, pláne a kereskedelmik bűnügyes borzalma után. Miután a nézettségi felmérések szerint pl. jelen poszt olvasóinak 90-95%-a nem nézi az M1 Híradóját, hadd meséljem el, milyen is egy M1-es Híradó.

Először is, nem a bűnögyre helyezik a hangsúlyt, hanem az aktuálpolitikára. Általában mind a négy (öt) nagy párt képviselőjét megszólaltatják egy-egy témában, nem ritkán látni, hogy egy-egy sajtótájékoztatón csak a közszolgálati tévé mikrofonja van jelen. Bevallom, nehezen tudom értelmezni azt a vádat, hogy az ellenzéki hangok el vannak hallgatva a közszolgálati Híradóban, könyörgöm, tessék megnézni egyet, és meggyőződni az ellenkezőjéről! Nagyon tetszik a Híradóban, hogy képviselteti magát a külpolitika és a gazdaság is, és persze a bűnügyek sem maradnak el, de ezek is pont a helyükön vannak. Na és nincsenek celebhírek, pont tegnap volt valamelyik kereskedelmi híradóban, hogy valamelyik általam nem ismert celeb hogyan erősít. (Mit keres ez egy híradóban?)

Most komolyan nem akarok reklámposztot írni a köztévének, csak arra kérek mindenkit, hogy előbb tessék belenézni a közszolgálati műsorába, pl. végignézni egy Híradót vagy egy-egy esti műsort, és utána véleményt nyilvánítani, mert a jelenlegi helyzet - senki nem nézi, de mindenki képben van vele, milyen - erősen álszent dolog. Olyan lehet ez, mint a valóságshow-k: mindenki utálja, senki nem nézi, mégis roppant népszerűek. Hogy is van ez?

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr724885862

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elolvadó hír adók - a tájékozatlan választópolgár a cél? 2012.11.03. 12:55:47

Komoly tanulságokkal szolgált a Mérték átfogó kutatása a kereskedelmi és közszolgálati média politikai-közéleti híradásairól. A teljes egészében még nem nyilvános, de a Ténytár által már megismert elemzés empirikusan is megerősíti azt a képet, amelyet ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2012.11.02. 19:25:32

Tisztelt Droli!

"Bevallom, nehezen tudom értelmezni azt a vádat, hogy az ellenzéki hangok el vannak hallgatva a közszolgálati Híradóban, könyörgöm, tessék megnézni egyet, és meggyőződni az ellenkezőjéről!" - ajánlatod végtelenül kedves, ám félek, hogy mégsem élek a lehetőséggel.
Láttam ugyanis néhány statisztikát, sőt!
Horribile dictu láttam ott Obersowszky riportot (ha tévednék, mert nem ott láttam, akkor mea culpa. mea maxima culpa).
Ajánlom, hogy Te is nézd meg a statisztikákat és ne légy olyan mint a feleségem.
Ő jobban hisz a szemének, mint nekem.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2012.11.02. 20:53:00

Tisztelt Droli!

"És általában megnézem az esti Híradót. Javaslom nektek is, mert kifejezetten színvonalas, pláne a kereskedelmik bűnügyes borzalma után. Miután a nézettségi felmérések szerint pl. jelen poszt olvasóinak 90-95%-a nem nézi az M1 Híradóját, hadd meséljem el, milyen is egy M1-es Híradó." - kiegészítelek, ha megengeded.
"Az NMHH jelentése szerint az M1 esti Híradójában a múlt hónapban 3,2 százaléknyi szereplési lehetőséghez jutott a kormány a politikai híreken belül. A Fidesz 52 százaléknyi időt töltött ki, míg a KDNP 6,8 százalékot – írja az MTI. Az MSZP aránya 14,7 százalékot tett ki, a Jobbik 11,1 százaléknyi híridőt kapott, az LMP majdnem 8,6-ot, a Demokratikus Koalíciót (DK) is magába foglaló függetlenek tábora pedig 3,6 százalékban jelent meg a politikai híreken belül."
www.mmonline.hu/cikk/a_hiradokban_is_folenyben_a_kormanypartok
"A politikusok médiahasználatára vonatkozó jelentés, amelyet csütörtökön az MTI-hez is eljuttatott a hatóság, azt tartalmazza: az M1 esti Híradójában 7,7 százalékos arányban szerepelt a kormány a politikai témájú hírek között, míg a Fidesz majdnem 51 százalékban, a KDNP pedig további 5,6 százalékban. Az MSZP aránya majdnem 12 százalékos volt, ugyanennyi hely jutott a Jobbiknak is, míg az LMP-nek 8,1 százaléknyi szereplési lehetőség, a Demokratikus Koalíciót magában foglaló függetleneknek pedig 4,4 százalékos."
profitline.hu/hircentrum/hir/272303/Media---Teljes-a-Fidesz-foleny-a-politikai-hirekben

"Most komolyan nem akarok reklámposztot írni a köztévének, csak arra kérek mindenkit, hogy előbb tessék belenézni a közszolgálati műsorába, pl. végignézni egy Híradót vagy egy-egy esti műsort, és utána véleményt nyilvánítani,"... - tudod mit?
Nem!

Tisztelettel:
anonymand

NYJetsTD 2012.11.02. 22:00:20

Én idáig úgy tudtam, hogy külföldön laksz, ccactus alias bogancs volt a hazai helytartó...
Most akkor ezt így hogy?

Venyigeszu 2012.11.02. 22:35:28

T. Droli!

Ez a poszt nagyon gáz!

Pár gondolat:
Azok a "balliberális értelmiségiek",akik azt mondják, hogy a köztévé hazudik, alá is szokták támasztani az állításukat, amelyeket eddig egyszer sem tudott sem a TV, sem más megcáfolni.

Amit te következtetésként "kinyilatkoztatsz, az infantilis csúsztatás. Elég, ha 10 - 20 "ballib" nézi és látja a TV hazugságait, a többieknek már azt a részt visszanézni ( és azt sem a TV-n), amit kiemelnek. A köztévé nézettsége viszont ennél azért - még - magasabb.

A "Nem nézem..." mozgalom(?) nyilván nem arra vonatkozik, hogy ott senki- semmit ne nézne meg, legyen szó egy jó filmről, sportról, vagy koncertről, hanem azt, hogy nem onnan tájékozódik a politikával kapcsolatban. Sohasem gondoltam, hogy ezt valakinek el kell magyarázni.
( Én pld. egyedül az F1 közvetítéseket nézem ott, de csak kényszerből. És még itt is sikerült elérniük, hogy hiába szerettem régebben a futam előtti és utáni "magazin részt2 is, mára már nem nézem, olyan gyalázatos lett a színvonaluk. Mérei Andrea, aki boxtól kezdve a korcsolyán át a F1-ig mindenhez ért, a falnak kerget a megjátszott érdeklődésével és ostoba kérdéseivel, a beszélgetések alatt folyamatosan ismétlődő gépi szignál az őrületbe kerget, a stúdió berendezése übergagyi, a "háttérkén" funkcionáló, 10 évvel ezelőtt is gyengének számító számítógépes F1 autó-grafika röhejes a pixelesedésével, torz alakjával, elnagyolt vonalaival, folyamatos "áttöréseivel.)

Aki nem nézi a köztévét, máshonnan az is tájékozódhat a sorozatos lebukásaikról.
Egyébként meg "úgy van ez", hogy a köztévé nézettsége folyamatosan süllyedt a jelenlegi szintre, nem egyik napról a másikra zuhant le. ez pedig úgy lehet, hogy az emberek eleinte nézték, aztán ki hamarabb - ki később, de kialakították róla a véleményüket, és többet nem nézik. Úgyhogy nem az az álszent dolog, hogy olyanoknak is(!) van véleménye, akik már nem nézik, hanem az, hogy te úgy próbálod meg beállítani, hogy ezek az emberek azt sem tudják, mit tesznek/gondolnak.
( Tudod, ha én egy étteremben kétszer ételmérgezést kapok, akkor magyarázhat a szakács, hogy ne vagdalkozzak és ítélkezzek az éttermével kapcsolatban, hanem menjek be, és kóstoljam meg az ételt! Én bizony nem megyek be, és minden ismerősömet is lebeszélem róla.)

Annak, hogy a kereskedelmi TV-k kerülik a politikát a híradóikban mint a pestist, megvan az oka. 2010 előtt ez nem így volt, és remélhetőleg 2014 után sem így lesz.

Szerinted mekkora hülyét csinálsz magadból, amikor leírod, hogy mást nem is tudsz fogni, majd érvelsz a köztévé objektivitása mellett?! :-)

anonymand 2012.11.03. 04:55:08

Tisztelt Droli!

Csemegézz!

"Bocsánatot kér a köztévé Lomnici Zoltán kiretusálása miatt"
www.dehir.hu/belfold/bocsanatot-ker-a-kozteve/2011/12/07/

www.hir24.hu/vizioblog/2011/12/21/meg-ne-nyelvcsapasok-es-ferditesek-a-kozteveben/

A nívóról is légyen szó:
hvg.hu/napi_merites/20120402_obersovszky_interju

"Újabb manipuláció éhségsztrájk idején. Miközben egy hete éhségsztrájkolnak a Magyar Televízió épülete előtt, az m1 Híradója – amely négy napig be sem számolt kollégáik tiltakozásáról – csütörtökön olyan színben tüntette fel az MTVA Központi Üzemi Tanácsát, az MTI Üzemi Tanácsát, valamint hét közmédiás szakszervezetet, mintha azok elhatárolódnának az éhezőktől."
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/sztrajk_televizio_mtv_botrany_tuntetes

Tisztelettel?
anonymand

anonymand 2012.11.03. 08:10:50

Tisztelt Droli!

"Így a béka segge alatt levő magyar köztévé: „a magyar származású Nobel-díjas író, Kertész Imre"
www.parameter.sk/rovat/kulfold/2012/10/13/igy-beka-segge-alatt-levo-magyar-kozteve-magyar-szarmazasu-nobel-dijas-iro

"És nem szakad be a képernyő!! Az igazság az, hogy a magyar pártok egyáltalán nem indulnak a választásokon. Az egyik párt egyetlen árva képviselője egy másik párt listáján indul eséllyel, a másik pártnak pedig egyéni képviselői indulnak igen csekély eséllyel egyéni jelöltként."
gepnarancs.hu/2012/10/igy-hazudik-a-kozteve/

Azért ennek csak volt kiváltó oka:
mtvahirado.tumblr.com/
Neeem???

Tisztelettel:
anonymand

Farkasokkal táncoló 2012.11.03. 11:06:48

Én nézni szoktam az M1 hiradót, és onnan tudom, hogy éjjel nappal hazudik.

Pontosabban nem ad híreket, kizárólag a fidesz propagandaanyagát szajkózza, ha riportok vannak, akkor alákérdezés van, ha ellenzéki képviselő nyilatkozik, akkor a szavába vágnak, vagy valami gúnyos felhanggal kommentálják. Az átlag néző teljesen hamis képet kap a magyar politikai életről, amúgy meg azért nézik legtöbben ezeket az alap adókat, mert sokan vannak, akiknek nincsen kábeltévéje.

Azt viszont készséggel elhiszem, hogy ha valaki csakis a köztévéből tájékozódik, az ilyen seggnyalós cikkeket képes kipréselni magából.

kirsten 2012.11.03. 11:34:13

@Venyigeszu: Teljes egyetértésem. Amióta a köztévén láttam egy pár hajmeresztő politikai hírt, amit azok is tudták hogy hazugság akik mondták, én egyáltalán nem nézek köztévét. Meghagyom azoknak akik még naivan elhiszik amit hazudik. Ez a poszt egy seggnyalás, bár nem tudom mi fog járni érte.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2012.11.03. 12:17:59

@anonymand: @Venyigeszu: Tisztázzunk egy-két dolgot:
1. Nem nézitek az M1 Híradóját
2. De véleményetek az van róla, az alapján, hogy XY mit mond.

Anno olvastam ,hogy valamelyik madár úgy táplálja kicsinyét, hogy előbb megcsócsálja az ennivalót, előemészti, aztán szépen visszaböfögi, és ezzel táplálja a fiókáját. Ez a jelenség a magyar politikai életben is tökéletesen megfigyelhető: egy-egy politikus szépen megcsócsál egy álláspontot, átadja a híveknek, akik gondolkodás nélkül böfögik minden létező fórumon, anélkül, hogy meggyőződnének magáról a dologról. Blogunk ezerrel harcol ez ellen, és én pl. nagyon szeretném, ha az embereknek saját véleményük lenne, nem más megzabált ennivalóját böfögnék újra. Higyjétek el, ez többet érne, mint hatezer Együtt 2014 meg Orbán takaroggy.

Kérlek, nézzétek meg az M1 Híradóját. Pl. a tegnapi balhéról is igen korrekt tudósítást rittyentettek össze: www.hirado.hu/Hirek/2012/11/02/14/Az_MTVA_szekhaza_elott_demonstralok_tiltakoztak_satraik_arrebb.aspx

@Farkasokkal táncoló: Gúnyos felhanggal kommentálnak, meg közbevágnak a Híradóban. Az. Szeretném megkérdezni, hogy te magad bosszantására nézed ezt az általad leírt borzasztóan elfogult és dicstelen Híradót vagy álmaid Fideszes híradóját próbálod nekünk előadni? :-)

Igen, a köztévének vannak hibái, van, hogy egy-két elfogult szerkesztő túlzottan nyalja Orbán seggét, de korántsem annyira durva a helyzet, mint sokan elképzelik. De, mint mondtam, tessék SZEMÉLYESEN meggyőződni róla, tudjátok, ehhez nem is kell nagy energia, csak egy gomb a távkapcsolón.

is 2012.11.03. 13:07:30

@Droli: te kevered azt, hogy az én saját véleményem megegyezik XY-néval azzal, ogy azt a véleményt XY adta a számba. sőt, ezt feltételezed. sőt, ezzel megvádolsz.

azt a tényt, mely szerint a Tv Híradóban Élő Gábor szóról-szóra lediktálta, hogy melyik MSZP-s megszólalás alá milyen negatív képsort kell beszerkeszteni, valamint mi legyen a rákövetkező, azt cáfoló, vagy azt lejárató hír; azt te simán figyelmen kívül hagyod. azt a tényt, hogy az MSZP ugyan kap 15%-ot, de azt kb. mind negatív kontextusban, azt ugye elfelejtetted a posztodban hozni. érdekes statisztikákkal kísérletezel, csak mi olvasunk, tájékozódunk, és ezalapján látjuk az egész kérdést is, nemcsak ezt az NMHH-s saját magára kihegyezett adatsort.

tudod, hogy van ez némely statisztikákkal: hazugság, ordas hazugság, statisztika. és te bepróbálkoztál. hát nem sikerült, sajnálunk téged.

MLaszlo 2012.11.03. 13:19:08

Akik balról kritizálják a mostani köztévét, azok vígan élvezték a pártos köztévé előnyeit. Lásd Lendvai Ildi néni, aki Gyárfással indította a napot a köztévén évekig. Az nem fájt neki, csak az ami most van. nem véletlenül tüntetnek ott negyvenen. Szánalmas képmutatás az egész. lehetne vitatkozni a mai közmédiáról, de, hogy ez korlátozná a sajtószabadságot, nevetséges hazugság. A filmek, egyáltalán a műsor 100%-ot javult, mióta nem politikai elfekvő a közmédia, és a létszámcsökkentés eredményeként van pénz műsorokra...

madware666 2012.11.03. 13:22:18

Haha, köztévé és a hiteles tájékoztatás. Kismillió statisztika van róla, hogy a Fidesz kétharmados többségben van a köztévén, és ott ahol az ellenzék szerepel inkább a negatív oldalt próbálják megmutatni, mint a tényeket.

Abban viszont egyetértek, hogy a kereskedelmi tv-k a legalja, élükön a TV2-vel, ahol a "hírek" legalább 50%-a arról szól, hogy hol hányan sérültek meg egy balesetben. A maradék meg kutyaharapásról, vagy hogy cerkófmajom született az állatkertben.

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2012.11.03. 13:22:40

Annak, aki ma a köztévéből igyekszik összeszedni aktuálpolitikai ismereteit, nagy téves képe lesz a helyzetről.

3dom'f'speech 2012.11.03. 13:24:33

@anonymand: a %-os megjelenési arányok kb. megfelelnek a parlamenti mandátumarányoknak, úgyhogy bekaphatjátok - ez a gyurcsányipojáca alatti kiszorítósdival szöges ellentétben áll

a cikk alapmondanivalójával pedig egyetértek: ez a balliberális fika-kultúra (persze a sajátjaikat ájultan ajnározzák, pl. az atv-re átnyergelő, korábbi "köz"-televíziós propagandisták) szánalmas

Mindfield 2012.11.03. 13:25:59

"A köztévé éjjel-nappal hazudik (?)"

Nahja, csak ők nem lesznek olyan hülyék, hogy be is vallják!

lobster thermidor 2012.11.03. 13:26:03

Ilyen az, amikor egy kis hülye taknyos okoskodni próbál.

3dom'f'speech 2012.11.03. 13:26:57

@MLaszlo: ja tényleg, a balliberráltaknak a NapTV féle (gyárfás-maffiózó által odahányt) förmedvény jelentette a "közszolgálatot" hosszú éveken át

wicha 2012.11.03. 13:27:18

@Droli: Tulajdonképpen félig egyetértek veled is és a többiekkel is. Kétségtelen, hogy az M1 ezerszer színvonalasabb műsorokat tud leadni, mint a másik két csatorna összesen. Nem gondoltam volna, hogy rajta tudok ragadni egy beszélgetős műsoron (pl. Borvacsora ) vagy vetélkedőt nézni (Maradj Talpon), saját sorozatok, mint (Mindenből egy van, Munkaügyek) az esti színház-koncert előadások is nagyon jók, a műsorstruktúrát sikerült elég magas színvonalra hozni. Ilyen tekintetben én szeretem a királyi tévét. DE! Attól a pillanattól kezdve, hogy belép a politika-gazdaság, onnantól kezdve ömlik a nyalás-félretájékoztatás-elhallgatás háromsága. A híradó az icipicit is kellemetlen híreknél torzít vagy nem adja le, az Este riportere legalább annyira nyal a kormányembereknek, ahogy a HírTV-s csaj teszi, az egész hírstruktúrán érződik a teljes átpolitizáltság. Nem véletlenül, lévén ez volt a cél a hírek kiszervezésénél.

Lehet, hogy szar példa, úgyis üvölteni fogja majd valami barom, de szeptemberben ugyanaznap az RTL is meg az M1 is leadott egy riportot az iskolákról. RTL szalagcím: "teljes káosz az új iskolatörvény" M1: "jól startolt az új iskolatörvény". Azon túl hogy az rtl híradó sem egy CNN, figyelembe véve azt, hogy az iskolák helyzetét még mindig nem rendezték, a történelemkönyveket a tört.tan. egyesülete használhatatlannak, súlyosan pontatlannak és fércmunkának tartja, az informatikusok detto a maga részüket, ésatöbbi, így jelen helyzetben inkább az RTL-nek hittem.

A posztod engem nem győzött meg. Ennek ellenére örülök, hogy azért félig egyetértünk :)

Üdv

gabest1 2012.11.03. 13:28:01

nivónak: 20e-ért egy éves előfizetést adnak a dvbt dekóder mellé és lehet nézni az atv/hírtv híradóit is... Hogy lehet valaki ennyire igénytelen?

szakáll 2012.11.03. 13:28:36

"Ma Magyarországon a köztévét csak a balliberális értelmiség nézi..."

Ezt aztán miből állapítottad meg?

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.03. 13:32:20

Ezen a blogon ritkán írok ilyet, de egyetértek a poszt mondanivalójával.

A balliberálisok szerint mindenki hazudik, aki nem ez ő propagandaprogramjukat nyomja. Ha valaki esetleg más nézőpontok alapján (is) bemutat valamit, akkor az már nem jó.

Egyébként igen, látványosan jobbra tolódott a közszolgálat. Valljuk be őszintén, volt honnan...
És még mindig nincs középen. Elég csak megnézni, hogy például a reggeli műsorokban szereplő vendégek mennyire reprezentálják a pártjaik támogatottságát. Kb. semennyire...

Amit viszont ki nem állhatok, az a sok bűnügyi meg balesetes hír. Nyilván ezek is fontos események, ezekről is be kell számolni, de azét jó lenne, ha ésszerűbben válogatnának ezek közül.

kártékony 2012.11.03. 13:32:39

Aha.. :) Tényleg a hiteles napraforgó blogon van már új bejegyzés? (Gyorsan megnéztem, nincs...)

Mérges 1234 2012.11.03. 13:33:39

@Droli:

Én is belenézek néha, igenis durva a helyzet, neked azért nem tűnik fel, mert az általuk bemútatott világ egybeesik a te hitrendszereddel.

Nincs is ezzel semmi baj, csak akkor ne beszélj objeltivitásról. Első lépésként fel kellene ismerned, hogy szemüveg van előtted.

Ja és igen az egik legméyebb pont, a Palgi bácsis interjú volt, siettem haza, hogy megnézzem, ültem a TV előtt és nagyon úgy éreztem, hogy belevágok valamit. Ilyesmit útoljára Gyurcsány ámokfutása idején éreztem.

Nem ekte hazudnak, cak majd minden hír csúsztatás.

zotyesz11 2012.11.03. 13:35:02

@anonymand: Mit egy hete, már egy éve éhség sztrájkolnak, öreg?!!
(Pfff!!!)

Amúgy tényleg jó az érvelésed:
- Elég, ha páran nézik közülünk, abból mindenki megtudja állapítani, hogy tényleg szar és hazug a köztévé.

51% a hírekben a Fidesz aránya?
A kormányban Fideszes képviselők ülnek, a törvényeket döntően a választott fideszes parlamenti hozzák és fogadják el.
A megszólaltatott ellenzéki képviselők meg a Fidesszel foglalkoznak...
Ennyi

Droli szerintem logikus az érvelésed:
1. Nem nézi senki a köztévét.
2. A köztévé hazudik.
=
Valakik úgy állapítják meg, hogy hazudik a köztévé, hogy azt közbe senki sem nézi...

lujo22 2012.11.03. 13:38:17

A köztévé a korábbi botrányaival, retusálás, munkatárs kitiltása, stb. meg azzal, ahogy indult, hogy minden közszolgálat híradót egy központi irányításba, úgy el baszta a hitelességét, tekintélyét, hogy csak az nézi, aki máshoz nem jut hozzá.
Elég bizonyíték erre, pl. a Fábry show , amelynek nézettsége jóval alacsonyabb itt, mit at RTL-n volt.
de hogy érdemben is szóljak a témához, ez a cikk mindennél többet mond:
nol.hu/belfold/propaganda_a_kozmediaban
"A MÉM-elemzés minőségi romlást is regisztrált, amit a forintgyengülés médiareprezentációjának elemzésével mutattak be. A vizsgálat szerint a közmédia tájékoztatási tevékenysége már 2008-ban is kritikával volt illethető. Ugyan informatívabb és szakmailag színvonalasabb volt, mint a két kereskedelmi TV, de összességében kimondható, hogy az Este és a Híradó a kormányzat iránt elfogult volt, bár nem volt tendenciózusan propagandisztikus. A reflektivitás megjelent, de nem volt jellemző, és hiányoztak a nehezen érthető, de fontos ügyek összefüggéseit magyarázó beszámolók, összehasonlító elemzések is."

Farkasokkal táncoló 2012.11.03. 13:38:22

@Droli:
Van egy ismerősöm, nagy fidesz fan (mint ezen a környéken mindenki, Buda, kertes villák) épitési vállalkozó. Volt, amíg volt mire vállalkoznia, ma már szinte senki nem építtet. Meghalt az anyja, örökölt egy hatalmas házat, sikerült eladnia csodával határos módon (bagóért) az egész összeget elvitte az adó vagy mi a franc meg az alvállalkozók még régebbi tartozások miatt, nem értek hozzá, mindenesetre huss elment a pénz az államnak. MOst a saját házát árulja (özvegy lett)amit évtizedek óta szeretettel csinosított és a kertben még a füge is megterem, annyit bíbelődött vele. Vevő persze nincsen rá, közben minden tartalékát felélte, a nyugdíja nevetségesen alacsony (ahogy ez lenni szokott magát minimálbérre jelentette be), mindenesetre kvázi nyomorog.
MUltkor (nem szokásom) kissé belebonyolódtunk abba a kérdésbe, hogy ez miért alakult így, nos ő még mindig meg van győződve róla, hogy ebben a fidesz gazdaságpolitikájának az égvilágon semmi de semmi szerepe nincsen, és hogy a rohadék bankok tünjenek el az országból. Hát ő tudja ugye.

Később ujra találkoztunk, kérdeztem tőle hogy áll most a házeladás, hogyan áll anyagilag st, mire megelőzendő a kínosabb témákat azt mondta, hogy "beszéljünk szép dolgokról", és arról kezdett gagyogni, hogy van egy ismerőse, aki Attila sírját keresi és ez milyen izgalmas.

Nahát te éppen olyan vagy mint ő.
Beszélgessünk inkább szép dolgokról.

Lovastengerész 2012.11.03. 13:38:31

Kedves Posztíró,

abban igazad van, hogy a köztv-ben is megszólalnak ellenzékiek, valószínűleg számtanilag a kiegyensúlyozottság követelményének megfelelően.

az is tény hogy a kezdeti ámokfutás után (lomniczi, konbendit, stb ügyek) némileg javulni kezdett a színvonal...

Viszont vannak dolgok amiket nem lehet nem észrevenni, illetve akik nem veszik észre azok valószínüleg a közmédia ideális célcsoportját teszik ki.

1. tendenciózus manipuláció, a mérsékeltség álarca alatt
2. kommersz jobbos sztereotipiák alkalmazása (MSZP: bűnözők, kommunisták utódai,hazaárulók, LMP: szdsz,gyengeség,deviancia, drogosok, buzik, stb,
FIDESZ: erő, hatalom, igazságosság, harc...)
3. teljesen racionális gazdasági kérdésekben a népszerű összeesküvés elméletek táplálása ( nem kimondva, csak sejtetve: világhatalmi pénzuralom, zsidók, IMF, magyarország kifosztása, stb)
4.a kormányzat szakrális politikai élménymarketingjének kritikátlan megjelenítése.
5. jól felfedezhető a kézi vezérlés leg nyilvánvalóbb jele: a szondázási, tesztelési szándékkal meglebegtetett döntéselőkészítési folyamatok témáiban látszólag "ellenzéki" , kritikus hangú, kemény kérdések.
6. Ahogyan az már több kommentben ki lett fejtve, az ellenzéli megszólalások jó része ügyesen van negatív kontextusba helyezve direkt vagy indirekt eszközökkel.

Összességében szórakoztatóak ezek a műsorok,egy nem létező országról szólnak, amolyan intellektuális sci-fi. Mindenkinek javaslom hogy nézzen híradót, és hírháttér műsorokat a köz TV-n, igen tanulságos, és egyben szórakoztató,

2012.11.03. 13:38:55

@MLaszlo: Vagyis ha az mszpnek alányalt a közmédia, akkor úgy fair, hogy most a fidesznek tegye ugyanezt? Tehát a fidesz ugyanúgy intézi a dolgait, mint az mszp? Akkor mi a francért kellett az mszpt leváltani? Maradhattak volna, hiszen igazából túl sok minden változott.

A fidesz 2010 előtt azt ígérte, hogy minden másként lesz, ehhez képest minden ugyanúgy, sőt még úgyabbul van.
A fidesztrollok meg most annak örülnek, ami miatt 8 éven át rühellték az mszptrollokat.

Kis hazánk simán vezet az egy főre jutó idióták számában.

Netuddki. 2012.11.03. 13:39:02

Mivel fideszes vagy éppúgy hazudsz mint a közpénzből eltartott, köztévének hazudott fidesz TV. ;)

lujo22 2012.11.03. 13:39:56

elszúrtam, nem éppen itt van a lényeg, amit idekopiztam, de aki a linkre rákattint, majd megtalálja

Mérges 1234 2012.11.03. 13:40:02

@MLaszlo:

De ember túl kellene már lendülni ezen a ha nem vagy velünk akkor elenünk vagy, ez osztja ketté az országot, és ezért sem jutunk egyről a kettőre.

Én konkrétan már akkor is szét voltam akadva a napkeltétől, a Lendvaitől, és a vége delé a Gyurcsánytól is. Higyétek már el, hogy aki nem szerti Orbán rendszerét automatikusan like-olja az MSZP-t, mert nagyon nem.

nem várt fordulat 2012.11.03. 13:41:56

Tájékozódni a pénztárcából kell, nem a híradóból :)

Amúgy szerintem a legjobb, ha megnézed mind, aztán összeállítod magadnak a képet.

Mondjuk a hírTV -s híradó nálam néha kiveri a biztosítékot.

sárkányfő 2012.11.03. 13:42:26

Ez vicces poszt volt :)
Miután a Hír Tv, Echo Tv, MN és egyéb Fidesz-csika médiumok emberei elárasztották a köztévét, még van aki ilyeneket ír...

Áruld már el kedves Droli, mennyire kiegyensúlyozott az a Híradó, ahol nyíltan, vállaltan a Fidesz embere olvassa be a híreket?

www.hir24.hu/vizioblog/2012/10/24/kozteves-musorvezeto-konferalt-orbannak/

"A Híradó műsorvezetője konferált a Kossuth téren, az október huszonharmadikai állami ünnepségen.
Az MTV ismét bizonyságot tett arról, hogy a pártatlanság látszatára sem ad."

"A Kossuth téri pódiumról Szöllősi Györgyi köszöntötte a Békemenetben érkező tömeget, majd a rendezvény konferálásában is részt vett."

Erről hol egy poszt? Erről mi a véleményed?

Ez pont ugyanaz, mintha Selmeczi Gabika lenne a Híradó arca. És ez neked okés...

Ja, és hogy hisztériázna az összes jobber, ha valaha is egy köztévés konferált volna fel egy szoci rendezvényen... fideszes kettő mérce és képmutatás, szevasztok...

sárkányfő 2012.11.03. 13:44:00

Haha, érdemes elolvasni a cikk végét is...

"A műsorvezetőnek nem ez volt az első hatalomközeli megjelenése. Májusban ugyanazon a napon konferálta fel a Corvin-lánc átadási ünnepségén Orbán Viktort, Áder Jánost és Kövér Lászlót és a díjazottakat, amikor este interjút készített a miniszterelnökkel a köztévében."

www.hir24.hu/vizioblog/2012/10/24/kozteves-musorvezeto-konferalt-orbannak/

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.03. 13:46:43

@Mérges 1234: "Higyétek már el, hogy aki nem szerti Orbán rendszerét automatikusan like-olja az MSZP-t, mert nagyon nem."
Ezt nem mondja senki. Nagyon jól meg lehet különböztetni a liberális kormány visszasíróit azoktól, akiknek tényleg elege van a fidesz kormányból.

profilo 2012.11.03. 13:48:15

Hogy elfogult a köztévé?
Persze...
Melyik kormány alatt nem volt az?
Na ugye.
Ilyen a három zavarócsatorna is.(Hír,ATV,Echo)

A "hívőknek" azt ajánlom,hogy nézzék a "vallásuknak" megfelelőt és ott megkapják a napi betevőt.
Vagy ahogy az írott sajtónál is van.
Egy jobbos fan sem a Népszavát járatja.(Kivétel az önsanyargató típus)

Mérges 1234 2012.11.03. 13:50:02

@Önnek megyünk:

Kéréds melyikből van több, ahogy én ltom a legtöbb ember nem kér az MSZP-ból és abból a politikából, amit ők nyomtaj (ha egyáltaán volt vlaami irányelv).

Visszont azért nagyon sokan ki vannak a mostani kormánytól is, hiába vanak jó elképelések, ha a megvalósítás szar, ha sokszpor előbbre van a hatalom és enne érdekében a hazugságok, mint maga a nép.

Kb. ebbe bukott bele az MSZP is.

Balance Of Power 2012.11.03. 13:51:09

Lehet, hogy én vagyok túl cinikus, de nem tudom miért vár bárki objektív tájékoztatást bármelyik csatornától - van ilyen itthon egyáltalán? Mondjuk Obersovszky seggnyalóként is vállalhatatlan, az igaz.

Mindenesetre ha már közmédia, kb. 8 éve hallgatom minden reggel a Kossuthot, de a személycserék ellenére sem változott különösebben a hangvétel. Havonta egyszer ugyanúgy bent van Orbán, mint elődei, de általánosságban többet hallom az ellenzékieket, mint a kormányoldalt. Na nem mintha bármelyikük süket szövege számítana bármit is.

lujo22 2012.11.03. 13:53:46

@Balance Of Power: sztem moss fület: :D
Az ország leghallgatottabb rádiós hírműsora, a Déli Krónika az elemzés szerint a legkevésbé felel meg a közszolgálati követelményeknek. Ez azonban nem újdonság, már 2008-ban is a Déli Krónika volt a vizsgált közszolgálati hírműsorok közül a legelfogultabb, sőt összességében enyhén propagandisztikusnak volt tekinthető. 2011-re a műsor irányultsága még nyilvánvalóbb, a Krónika durván propagandisztikus, reflektálatlan és manipulatív hírszolgáltatóvá vált – írja a Mérték Médiaelemző Műhely.

kristofxx 2012.11.03. 13:54:14

Akkor ott van még az izgalmas, kulturált, tartalams egyházi vetélkedő. Szimpatikus sok gyerekes, példa értékű családokkal.
A izgalmas témákat és kérdésket is meg tudják meg toldani a családok közismert segítő, akik már önmagukban is értékesek, így értéket teremtenek, egy-két óvatosan fricskázó megjegyzéssel,amivel nem csak csálád férfitagjai, hanem a nézők arcára is mosolyt varázsolnak.
A helszín annyira élethű és jól kigondolt, a díszlet elénk varázsolja a katedrálisok hűvös, nyírkos és egyben kékes fénykeben fürdő világát.

És akkor a modern kor csodája, a kivetitő hátul..........

ZöldszemM2 2012.11.03. 13:54:45

Hát igen a mocsok ballibbek !!
Száradjon le a kezem ha rájuk szavaznék. Hogy kire ?
majd eldöntöm !!

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.11.03. 13:55:22

Rossz a megközelítés. Nem is az a gond, hogy hazudik, konkrét hazugság azért annyira nem gyakori, viszont az ügyes csúsztatások mindennaposak, arról nem beszélve, hogy konkrétan SEMMIT nem adnak le, ami a fideszt rossz fényben tünteti fel. Volt szó arról, mennyibe kerül a vasútépítgetősdi? Az egymilliárdos Századvég buliról? A 15 milliós traktorról? Kövér benzinpénzéről? Lázár lézerblokkolójáról? Az IMF tárgyalásról bármilyen más szemszögből, mint ami a kormány aktuális álláspontja?

Mindent, amit a Fidesz kitalál, éljenez a közmédia, amit nem, amiatt meg az EU-t szidja jellemzően. De szerencsére azért a libsi él annyira még megmaradt, hogy pl. erről sehol semmit nem írtak: kuruc.info/r/35/103472/ (nem olvasok kurucot, de más nem hozta le, ez kivételesen hiteles, ott voltam). Ezt meg csak arra, hogy mennyire tolódott jobboldalra...

szakáll 2012.11.03. 13:55:25

"Ez pont ugyanaz, mintha Selmeczi Gabika lenne a Híradó arca."

Na, még csak ez hiányozna! Kivert a veríték!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 13:57:12

@Droli:
Vicces fiú vagy te! Nem tudom mennyi idős vagy, de döglöttél volna a tévé híradóért '89 előtt, mert az legalább ilyen "kiegyensúlyozott" volt! :))
A közszolgálatiságról valami fura kép élhet a fejedben, ajánlom tanulj nyelveket, hallgass pl. német rádió adót, azután majd elkezd összeállni neked is...

zotyesz11 2012.11.03. 13:57:22

@sárkányfő: Áruld már el kedves sárkányfő, hogy mi a probléma, ha az október 23.-ai állami ünnepségen az állami tévé egyik műsorvezetője konferálja fel a magyar állam jelenlegi miniszter elnökét?

Vagy az is megbotránkoztató, hogy ugyanezen állami ünnepségen a Magyar Rádió szimfonikus zenekara is megszólalt?

(Fideszes droid voltam tökéletesen jelentéktelen érvekkel, amik hazugságok)

"A legjobb indulattal is szereptévesztésnek minősíthető, hogy az M1 Híradójának egyik műsorvezetője aktív részt vállalt az október huszonharmadikai állami ünnepségen." - ez jó!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 13:58:20

@szakáll:
Halálozási rovat vezetésére és a szolárium reklámok káros hatásainak bemutatására remek lenne pedig! Mi a gondod azzal??? :))

Mérges 1234 2012.11.03. 14:00:25

@Balance Of Power:

Ok nem várjuk, hogy objektív legyen a köztévé, de akkor legalább ne hazudják annak.... :D

Amilyen hazudozá most megy az országban, gondolom összemérhető a szocializmusban tapasztaltal, és ze nagy baj...

Alonee 2012.11.03. 14:03:34

@Lovastengerész: Halálpontos komment, ugyanezt érzem én is, sajnos Droli ezt sosem lesz képes látni, mert a lényeg itt az árnyalatokban van.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 14:04:10

@Mérges 1234: @Droli:
Végül is ott tanult a csapat, ott szocializálódott, a köztévé elnöke pedig egy szimpla 3/3-as ügynök manapság.
Miről beszélünk akkor???

w.kuruc.org/galeriaN/hir/borocz2.jpg

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.03. 14:04:14

Nemrégiben láttam egy teljes híradót az M1-en. Ezeket tapasztaltam:
- a hírek többsége a bulvár kategóriába tartozott, ez régebben a kereskedelmi tévékre volt jellemző
- csak 2 politikus szólalt meg, mindkettő kormánypárti volt (Rogán és Szíjjártó)
- aznapi jelentős, a kormány számára kellemetlen hírek kimaradtak

Nem számoltam a hazugságokat és a csúsztatásokat, de szerintem komolyabb bűn a tények elhallgatása.

Ilyen a közérdekű tájékoztatás közpénzből manapság Magyarországon.

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2012.11.03. 14:04:44

Akkor én jönnék, - a számotokra fasiszta, náci, rasszista, stb. - Jobbik tévékben való megjelenésével. Az MTV-be legalább behívják a képviselőiket, RTL Klubon és TV2-n 0% -ban jelennek meg, hogy ATV-ről ne is beszéljünk. Ezek ugye a demokratikus és objektív médiumok...

Példák:

barikad.hu/jogerosen_pert_nyert_jobbik_tv2-vel_szemben-20111028

jobbikjog.jobbik.hu/imf_tv2_jobbik_m%C3%A9diatan%C3%A1cs

jobbikjog.jobbik.hu/az_rtl_klub_%C3%A9s_tv2-vel_szemben_nyert_panaszelj%C3%A1r%C3%A1sokat_jobbik

jobbikjog.jobbik.hu/pert_nyert_jobbik_m%C3%A9diatan%C3%A1ccsal_%C3%A9s_tv2-vel_szemben

Lovastengerész 2012.11.03. 14:05:05

a legviccesebb az egészben az a szemlélet amit szánalmasan erölködve probálnak ráeröltetni a nézőkre, kb így lehetne definiálni:

"Mi, művelt értelmes emberek - keresztényértelmiségiek- tudjuk hogy mi az igazság, és nem dőlünk be a posztkommunista zsidóliberális hazaáruló propagandának, hiszen az csak a proliknak szól, az alsóbbrendű ostoba tömegek- akik annyit is érnek amennyijük van- elégedetlenségére épít. Mi viszont tudjuk hogy a mi kormányunk helyes úton jár, és isten kegyelméből felemeli az országot, és megvédi a világhatalmi erőktől."

Ennek azért van vonzereje, sokan bekajálják

graycivil 2012.11.03. 14:05:44

Én még a Kedves Vezető elismerésének megszerzéséért sem tenném ilyen hülyévé magamat mások előtt. Ez már valóban "Nívó"!

lujo22 2012.11.03. 14:07:52

mertek.hvg.hu/2012/10/17/mi-a-hir-a-tajekozodas-eselyei/
2008-ban az akkori kormány és az MSZP, mint kormánypárt 27%-át kezdeményezte a híreknek; az akkor már a koalícióból kilépett, de a kormányt támogató SZDSZ a hírek 2%-át generálta. Legnagyobb ellenzéki pártként a Fidesz a hírek 3%-ában jelent meg kezdeményezőként. 2011-ben a mostani kormány egyedül többször jelent meg kezdeményezőként, mint 3 évvel korábban a kormány és a kormánypárt együtt. A Fidesz összességében a közéleti hírek több mint egyharmadában (35%) szerepelt hírcsinálóként. Ezzel párhuzamosan az ellenzék is nagyobb arányban vált a hírek kezdeményezőjévé: az MSZP 5,9%-kal, az LMP 4,9%-kal, a Jobbik 3%-kal és a DK 3,8%-kal jelent meg a hírműsorokban hírcsinálóként.

ZöldszemM2 2012.11.03. 14:08:09

@3dom'f'speech: Bizony az atv az egyik legszánalmasabb adó. Nem mintha a ehco jobb lenne, de ők legalább válaják, hogy jobbosok. Az atv meg sunyi és hazug !!

avanivi/ 2012.11.03. 14:08:25

@Önnek megyünk: Az Operaház elötti tüntetést is sikerül bemutatni úgy, hogy az MTV szerint egyedül volt a riporter.
Más volt a nézőpont :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 14:09:52

@Droli:
Kedves PosztToló-t megkérdezném, a közszolgálatiság és a pártatlan tájékoztatás, majd a szimpla és nevetségesen átlátszó hazugság is ebbe mind belefért?
Mert akkor értem... :))

comment.blog.hu/2012/01/03/nem_eltevedt_csak_elkesett_az_mtv_a_tuntetesrol

bulista 2012.11.03. 14:09:53

@Önnek megyünk: Hát nem, az emberek többségének pontosan azzal van tele a töke, hogy a győztes pártok 4-8 évente megszállják a közszolgálati tévéket-rádiókat, kitakarítják az előző banda embereit, beültetik a saját fél-analfabéta szolgálóikat - és mindezt az adófizetők tíz- és százmilliárdjaiból. És bizony: az elvakult párt-híveket leszámítva még véletlenül sem szeretnék, hogy a közszolgálati tévékben-rádiókban a választási eredmények arányában szólalhassanak meg az egyes pártok képviselői, márt csak azért sem, mert akár pár hónap hazudozás és/vagy elcseszett kormányzás elég ahhoz, hogy alapvetően megváltozzon a közhangulat - és ezzel együtt a pártok támogatottság.

Pontosan ezért szeretnénk a BBC-kódexben lefektetett elveket viszontlátni a magyar közszoláglati médiában is: valamennyi parlamenti (és jelentősebb parlamenten kívüli) párt képviselője azonos időkeretben kifejtheti álláspontját - aztán majd én, a VÁLASZTÓPOLGÁR eldöntöm, hogy kinek hiszek... A regnáló kormányok illetékes miniszterei, államtitkárai pedig csak annyival szerepelnek többet a képernyőn, hogy kénytelenek válaszolni a riporterek kőkemény, gyakran rendkívül kínos kérdéseire. Arrafelé Obersovszky mestert és balos megfelelőt még takarítónak sem vennék fel...

Természetesen egészen más kérdés a nem az adófizetők pénzéből működő Hir TV, Echo TV és ATV helyzete. Ha van rá igény, és van, aki finanszírozza nem állami pénzekből a működésüket - akkor engem nem zavarnak. Bár erősek a kétségeim, hogy valóban soha nem kapott közülük egyik sem közpénzt...

ZöldszemM2 2012.11.03. 14:09:55

Viszont a legjobb a spektrum - home.
Tegnap pl. swindlis válalkozókról volt szó és nem nálunk, hanem a Nagybritanniában !!

sárkányfő 2012.11.03. 14:11:37

@zotyesz11:
:DD
EZ egy fideszes pártrendezvény volt valójában, hagyjuk már a kamu álszent dumát. A "Békemenet" (amit a hazai gyűlölködés pápája, Bayer szervez és vezet) a fidesz támogatja (a képzeletükben élő szabadságharcban :)

"A Kossuth téri pódiumról Szöllősi Györgyi köszöntötte a Békemenetben érkező tömeget"

Hagyjuk már az álszent rizsát, köszi.

Joaquin 2012.11.03. 14:15:10

Én néha odakapcsolok, és még sosem csalódtam abban, hogy ne a kormány propagandáját hirdetné. Nehezen tudom elképzelni, hogy pont amikor nézem ilyen kiegyensúlyozatlan, amúgy meg jó lenne.

Az ellenzéki vélemények mutatóba vannak. Jellemző, hogy fontossági sorrendben a 25. érvüket vágják be abba az egy mondatba, ami nekik jut, majd persze azonnal "cáfolják is".
Például a választási regisztrációval kapcsolatban (esti híradóban): az ellenérvek közül azt az egyet választották be, hogy nyugaton sehol sincsen választási regisztráció (sic!), majd kormánypárti válaszként egy képviselő felsorolt 5-öt amiben van. A valódi ellenérv talán valahogy úgy szól, hogy nyugaton sehol sincs választási regisztráció ott, ahol ezt a népesség-nyilvántartás hiánya nem indokolja. Persze erre nem tudnának mit válaszolni kormány oldalon, így ez nem létezik a köztévében. És az ilyesmi teljesen általános.

Az igazat megvallva persze nem 2010-ben kezdődött ez, bár én úgy érzem a helyzet sokat romlott azóta.

Lovastengerész 2012.11.03. 14:16:01

@bulista: nyilván, a HírTV, vagy az Echo sosem kap közpénzt egy fillért se. A Közgép csoport vagy a Switelsky csoport cégei például azért hírdetnek, mert szeretnék, hogy az a kedves néző aki esetleg autópályát vagy hidat építene az az ő szolgáltatásaikat rendelje meg :)

Zozi79 2012.11.03. 14:16:03

Droli, kűzdhetsz keményen, de úgyis reménytelen.

Magyarországon van egy (nem is szűk) réteg, akiknek az a természetes, ha az MSZP és az SZDSZ van hatalmon, akiknek az a természetes és a normális, ha Orbánt és a Fideszt szidják minden médiából, és mindeközben kioktatnak téged liberalizmusból, objektivitásból és függetlenségből. Aztán amikor nem ez a számukra természetes helyzet áll fenn, olyankor nincs demokrácia, nincs pártatlan média, csak a diktatúrában elhülyített hívek, meg ők, az ellenzék, akik majd megmentik az országot...

Ezeket bármiről meggyőzni? Ugyan.

Balance Of Power 2012.11.03. 14:17:58

@lujo22: Én abból indulok ki, hogy a média alapvető, egyik legfontosabb funkciója, amióta létezik, hogy hazudjon, csúsztasson, manipuláljon. A BBC elfogulatlansága is inkább az angol távolságtartással és ridegséggel magyarázható. Másfelől: KIVEL lehetne politikailag elfogulatlan közmédiát csinálni? Merthogy Magyarországon nem létezik olyan médiamunkás, aki elfogulatlan lenne, de szívesen olvasnék neveket, hátha rosszul tudom.

Azoknak persze igazuk van, akik felháborodnak azon, hogy közpénzen hazudoznak, de ugye pont azok szoktak felháborodni azokon a felvetéseken is, hogy semmilyen politikai tömörülés vagy párt ne kapjon állami támogatást. Ezt kissé ellentmondásosnak érzem.

sajtoskenyér 2012.11.03. 14:18:54

@John Preston: Mivel a fasiszták leszarják a szólásszabadságot, leszarom a fasiszták szólásszabadságát.

Sir Galahad 2012.11.03. 14:19:05

Oké, a köztévé szokott elfogult lenni: ha jobboldali kormány van, akkor jobbra, ha baloldali, akkor meg balra. Előbbi a baloldaliaknak szokott fájni, utóbbi meg a jobboldaliaknak. És? Mivel egyébként sajtószabadság van, sokféle tévé működik, nem is beszélve a nyomtatott sajtóról és az internetről, szerintem ez nem egy borzalmas nagy probléma. Jobb lenne, ha ilyesmi nem fordulna elő, de ne legyünk naivak. Egyébként aki azzal a süket dumával jön, hogy a köztévé az adófizetők pénzéből működik, annak ajánlom figyelmébe azt a tényt, hogy a reklámbevételeken keresztül az összes többi tévét is mi tartjuk el. Azt már hozzá se teszem, hogy bizony a köztévé híradója is bulvárosodik, egyre kevésbé hangsúlyos benne a közélet - mivel ugyancsak rászorulnak a reklámbevételekre. De ez már más téma.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.03. 14:22:22

abban azért megegyezhetünk, hogy mert jobb, mint a keres híradók az azért még nem színvonalat jelent, ugye??

(én is nézem egyéb iránt a köztévéket)

kis_kiraly · http://kiskiraly.blog.hu 2012.11.03. 14:22:34

Sok ember nem néz M1 híradót, mert sok ember nem is néz M1-t, csak azt hallják amire azért máshol is felkapják a fejüket (képretusálás, külföldi politikusok, politikai események más színben való feltüntetése).

Ez pont elég arra, hogy OKKAL rossz híre, brand-je alakuljon ki a köztv-nek a nyilvánosság előtt, amit ha nem kezel (ahogy most is) csak még jobban lerontja az amúgy sem nagy hitelességét.

Joaquin 2012.11.03. 14:22:38

@Sir Galahad: "Oké, a köztévé szokott elfogult lenni"

Bár egyetértek, engedtessék meg, hogy egy kicsit közösségileg borzongjunk rajta.

Lovastengerész 2012.11.03. 14:23:24

@Joaquin: igen, pont erről van szó, erre mondtam hogy "ügyes". Az ellenzéki megszólalásokat hihetetlen ravaszsággal manipulálják. Nem ez az egyetlen példa erre, általában olyan, kevéssé sikerült érveket és megnyilvánulásokat választanak ki amikre aztán jól reagálhat a kormánypárti megszólaló. Evvel is sugallva hogy a szerencsétlen barom MSZP/LMPS milyen ostoba.

Persze amikor a tejfeles szájú fidesznyik lúzer mekeget makogott arról hogy negyvenhétezerből hogy lehet megélni, azt nem mutatták be :)

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2012.11.03. 14:26:02

@sajtoskenyér: remélem, te is széplelkű demokratának tartod magad, és majd hordod szépen a Kossuth címert.

béla a görög (törölt) 2012.11.03. 14:26:05

Köszönöm, de inkább a netről összegyűjtöm azt ami érdekel. Mivel Orbántól fejétől hányok, továbbá sok pénzembe került eddig a kormány - hagy ne nézzem már a közszolgálati tv-t. NEM!
Majd ha lesz mit félretennem, befektetnem (magamnak és nem a tetves államnak), könnyedén tudok állást váltani és tudok tervezni - akkor majd esetleg foglalkozom azzal, hogy egy hatalmon lévő kormány mit akar velem közölni.
Addig azonban NEM!
De mondom egyszerűbben:
- Tényleg tele a tököm Orbán-nal. Tényleg nem érdekel, hogy makrogazdaságilag milyen jó is volt államositani az én MANYUP-omat (magántulajdon).
Tényleg nem óhajtom, hogy megideológizálják nekem, hogy miért jó nekem a szabad választás adminisztrativ korlátozása, vagy a demokratikus intézmények szétb...sa.
Tényleg azt akarom, hogy húzzanak a francba.
Ennyi. És ez nem vitaalap.

Sir Galahad 2012.11.03. 14:27:32

@Joaquin: Tőlem aztán nyugodtan. Attól,hogy egy probléma jelentéktelen, még bárkinek joga van beleborzongani :).

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 14:27:43

@Zozi79:
Az a szép, hogy ti ezt el is hiszitek... :))
Látszik, hogy én többet láttam az előző rendszerből, mint te, de ez akkor is csak ugyan az a bolsi mocsok, mint az volt!

comment.blog.hu/2012/01/03/nem_eltevedt_csak_elkesett_az_mtv_a_tuntetesrol

Egy III/III-as besúgó az MTV ügyvezetője, Navarró elvtárs, de ez sem zavar egy cseppet benneteket... Értelek, jó nektek! :)

Zozi79 2012.11.03. 14:28:59

@John Preston: Szoktak is lenni blogposztok az index főoldalán, amelyekben baloldali és liberális értelmiségiek a Hozzászólás gombot egymás kezéből kitépve igyekeznek tudatni a világgal, hogy a Jobbik bizony a parlamenti arányához képest igencsak alulszerepel az összes médiában. Ez ugyanis zavarja a liberális igazságérzetüket és elveiket. Néha már nem is látszanak a hírek a sok poszttól és kommenttől!

***

Muhahahahahahahhhahaahhahhahhahaha!!!!

Vahakomb 2012.11.03. 14:30:12

Nagyon jó, elfogulatlan poszt!
Egyébként az országromboló Gyurcsány alatt is a köztévén néztem a híradókat.
Néha a HírTV-én is, csak az az utóbbi időben nagyon unalmas: örökké a szocik bírósági perein rágódnak (amikből ugye általában felmentés születik).
Az EchoTV-t leginkább a külföldi hírek miatt nézem. Az összes adó közül náluk van a legtöbb külföldi hír - szerintem.
RTL és TV2 = nix!
ATV-n is szoktam néha. Amikor elfogy otthon a kávé, és alacsony a vérnyomásom, akkor odakapcsolok egy 10 percre! :)))

Gaius Plinius Secundus 2012.11.03. 14:31:07

2002 és 2008 között mint tudjuk a csókosokkal feltöltött MTI és MTV volt a magyar médiaszolgáltatás csúcsa, az abszolút független és tájékozott újságírás magasiskolája. Ott aztán még véletlenül sem volt semmilyen a baloldalra vagy a liberális vonalra mutató magatartás, hiába a "jó" családokból származó, apuci pártkötődése, esetleg szimplán faji alapon bekerült tudosítók és szerkesztők.

Addig semmi gyanúsat nem tapasztaltál, míg láttad, hogy kétnaponta klezmer és/vagy cigányzene nap volt, na meg előszeretettel tudósítottak az x+1 holokauszt konferenciáról, de ez csak amolyan finom kvázi pártállás volt.

Ehhez képes a mocskos Zorbán képes magyar (!) néptáncokról műsort csinálni, pfúj undorító hol van ebben a kozmopolita szemita vonal? ZORBÁN TÚL MESSZIRE MENT, A KÖVETKEZŐ KÉPÉS A DUNÁBA LÖVÉS OJ VEJ.

Zozi79 2012.11.03. 14:31:59

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ja, most jön a Fidesz = fasiszta párt / Fidesz = kommunsita párt lózungokból a második.

Iszom inkább egy sört, te csak liberáliskodjál addig :)

Joaquin 2012.11.03. 14:33:38

@Zozi79: Az index nem köztévé, nem közpénzből megy. Lehet kurucot olvasni helyette. Jó szórakozást hozzá!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 14:34:48

@Zozi79:
Igazad van, élvezd a komcsi agymosást! :))
Amíg iszol, sem kell szembesülnöd a saját HITeddel

gigacherry 2012.11.03. 14:34:57

@Venyigeszu: Én frankón nem nézem (mondjuk mást sem nagyon, a fiam nézi leginkább a Boomerang mesecsatornát), híradót ott semmiképpen, néha egy-egy meccs vagy Eurovíziós dalfesztivál miatt kapcsolunk csak a köztévére. Ja, én balliberális értelmiségi vagyok.

komplikato 2012.11.03. 14:36:15

" Nagyon jó műsorok vannak rajta, pl. ismétlik a Másfélmillió lépést, ..."

Annak újkori verziója Bayer féle kissé náci szövegezésével, de legalább 0 természetjárással is nagyon "színvonalas" mi?

septem 2012.11.03. 14:42:26

a múltkor láttam egy fábry showt az m1-en. kb. 24 nagyságrenddel volt szórakoztatóbb, mint amikor a reteken ment.

amikor nyomogatom a távirányítót, rendszeresen látok ellenzéki (oh pardony, igazi demokrata) politikust a köztévén. de aztán, amikor mozogni kezd a szája, gyorsan elkapcsolok.

ja, tényleg, a jobbik alig van benne a híradókban. de értük soha nem sírnak a legeslegeslegdemokratábbak. ez hogy van? nem kell válaszolni, mert tudom: szinte az összes itt nyígó arc, köcsög párttag v. pártcsicska. csak a hatalomért megy a sirám, nem a demokráciért.

de most komolyan, kinek van ideje arra, hogy pl. az utóbbi 2 évben többezer kommentet beírjon? ja, tudom, olyanoknak, mint akik hívtak engem is, hogy kommenteljek para-kovács imike szadeszes csapatában, ahol is az lett volna a feladat, hogy durva rasszista, antiszemita szövegeket kellett volna költeni más pártok nevében, ill. összetartandó a szadesz megtépett táborát.
hogy mik vannak, nem? de!

Zozi79 2012.11.03. 14:42:26

@Joaquin: nem is annyira az index mint újság zavar ebben az egészben, hanem a posztolók és kommentelők. A liberálisok. Akik mindig kiállnak a liberális elveik mellett. Böhöhöhö :D:D:D

babhun 2012.11.03. 14:42:41

A posztíró szerint az MTV láthatóan még mindig nem hazudik eleget.

Zozi79 2012.11.03. 14:44:34

@septem: Ne viccelj, a demokrácia érdekében ennyit igazán meghetettél volna!

komplikato 2012.11.03. 14:45:09

@zotyesz11: "Mit egy hete, már egy éve éhség sztrájkolnak, öreg?!!"

Te vagy az ezredik aki ezen rugózik, miközben az éhség sztrájk valami 3 hétig vagy se tartott. Azóta csak folyik a demonstráció váltásban.

A posztoló nem győzött meg semmiről, mert azzal a kamu híreket nem teszik jóvá, hogy néha színvonalas egyéb műsort adnak. Az meg, hogy a királyi TV mindig kormánypárti egy dolog, de tessék sorolni a 2010 előtti ilyen szintű MTI/MTVA kamu híreket, hírhamisításokat, de részletesen ám!

Balance Of Power 2012.11.03. 14:45:18

@bulista: Sosem értettem, miért jó a közszférában tevékenykedni és négy évente rettegni, hogy akkor most kirúgnak-e vagy nem. Eleve teljesen mentes minden professzionalizmustól az egész - ha én egy kurva jó szerkesztő vagy operatőr vagyok, nem kurvára mindegy, hogy kire szavaztam?

Médiás ismerősöm mesélte pár éve, hogy amit az RTL meg a TV2 2-300-as gárdával megcsinál (és még itt is voltak leépítések, többször is!), ahhoz az MTV-nél 5000 ember kell. Ez tényleg nonszensz. Ugyanakkor a múltkor amikor kirúgtak pár embert, ment a cirkusz meg az éhségsztrájk.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 14:48:31

@Zozi79:
Azok lehetnek még zakkantak, akiket egy III/III-as komcsi spicli ténykedése zavar a közmédiában...
Megtért, ahogy a fideszes KISZ titkárok, MSZMP tagok, titkárok, spiclik és munkásőr elvtársak is megtértek. Tudjuk!
Sőt mára vallásosak is lettek, hisz Piktorról tudjuk, hogy...

... mélyen vallásos - "Csuhások! Térdre, imához!" + ezért vannak a gyerekek különböző hitre keresztelve.

... mélyen elítéli Trianont - " Itt van mindjárt az 1990. június 4-i Fidesz-kivonulás, a trianoni békediktátum 70. évfordulóján. Ez a ,,szecesszió” a Fiatal Demokraták egyet nem értésének kifejezésére szolgált. Az ifjú titánok ugyanis nem kívántak részt venni a többi képviselő egyperces néma felállással történő megemlékezésben. Felmerül a kérdés, hogy a mai ,,modern Mária országában” következmények nélkül maradna-e egy ilyesfajta, tekintély- és hagyományellenes megnyilvánulás?"
gepnarancs.hu/2012/03/a-konzervativizmus-alarca/

... mélyen hisz a piacgazdaságban - muhahaha... :))

septem 2012.11.03. 14:50:55

@Zozi79: sajnálom, gyenge voltam, nem lehetek igazi demokrata. de igyekszem, legközelebb én is elmegyek ildikó nénivel, draskovics tibi bácsival meg a nemlétezó sajtószabadsággal a sajtószabadásgért kft-vel tünteni!

Kovács Béla váltóőr 2012.11.03. 14:51:20

Persze, és az Opera előtti tüntetésen is sokan voltak, Lomniczi is benne maradt a vágott anyagban, és egyáltalán, a ZDF is tanulhatna az MTVA mint gyártó és egyidejűleg megrendelő híradásaiból, miután az MTV mint megrendelő a megrendelő és gyártó alvállalkozója és főnöke lett egyidejűleg, de nem gyárt semmit, és ahol egy harmadik szervezet, az MTI irányítja a hírszolgálgatást az MTV-nek - és kapaszkodjunk meg, a Magyar Rádiónak is!

Szóval minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg lehetünk elégedve (és tandíj sincs.)

esmivanhabrucespringsteenkeszitettefel 2012.11.03. 14:51:31

En szoktam nezni M1 hiradot, mert szorakoztat. :)
Persze inkabb bosszant, de mar annyira bosszant, hogy szinte szorakoztat.

komplikato 2012.11.03. 14:54:06

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ugyan már, mekkora gerince lehet annak a Böröcz Istvánnak, akit 1989 májusában, PÉNZÉRT szerveztek be III/III-as ügynöknek?
De ugye a Fidesz kommunistái jó elvtársak, a többi komcsi meg szemét ...

Martian (törölt) 2012.11.03. 14:55:38

A média minden ága, műfaja csúsztat, mert különféle érdekek propaganda szócsövei. Pont.

komplikato 2012.11.03. 14:55:55

@septem: Arról a Napkeltéről beszélünk amit a köz tévében betiltottak mert szó kimondó volt és utána kék szalagot hordott minden MTV-s dolgozó, vagy arról a szemétkupacról amit később hívtak így, mert NEM mindegy.

komplikato 2012.11.03. 14:56:45

@Martian: A csúsztatás és a kamu hír gyártás és hírhamisítás között van pár fokozat. Szerintem.

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.03. 14:56:47

@Mérges 1234: Pontosan. Ha elmondja, hogy mi miért nem tetszik, vagy miért nem jó/szemétség, ahogy a kormány csinálja, azzal akár egyet is tudok érteni.

(tudom ezt most némileg lerombolta a kormánypárti hozzászólók fanatizmusáról szőtt meséket)

De ha kezd jönni a demokráciarétegessel, meg azzal, hogy a kormány miért megy szembe az EU-val, miért akar unortodoxiát, akkor pedig csak legyintek, mert tudom, hogy nem túl hiteles emberrel vitatkozok.

görbén felfele néző 2012.11.03. 14:57:01

"A köztévé éjjel-nappal hazudik"

Ez nem előítélet, hanem tapasztalat.

septem 2012.11.03. 14:59:55

@komplikato: minden komcsi szar szemét. azon belül van a legszemetebb aljaféreg, aki az egész országnak árt, olyan dolgokkal, hogy pl. külföldön roadshow-zik nyilvánvaló hazugságokkal. pl. nem lőtték ki senkinek a szemét, tomboló antiszemitizmius, munkatáborok, stb. biztos tudsz még mondani párat.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 15:00:30

@komplikato:
Ugye a bokréta a narancsbolsi tagozat kalpján pedig hát Pozsgai elvtárs... :))

"A rendszerváltást egy személyhez, azaz saját magához kötő és a húszéves évfordulón önmagát magasztaló Pozsgay már teljesen elfeledkezett arról, hogy 1957 augusztusában a Petőfi Népe című megyei lapban nem csupán „ellenforradalomnak” nevezte népünk forradalmát, de saját jelzőkkel is cifrázta írásait.

„Tépett szájú, hasított körmű sok kis senkinek”, „úri bitangnak” meg „nemzeti szocialistának” nevezte 1956 hőseit a marxista egyetemi igazgató. Arról az igaz kommunistáról, Nagy Imréről pedig (akinek 1989. június 16-án a koporsójánál tisztelgett) azt írta, hogy „szellemi képességeit egy adóvégrehajtó karrierjéhez szabták”, valamint hogy az „áruló és revizionista” Nagy Imre „jellemtelensége biztosította, hogy miniszterelnök legyen a legdühöngőbb fehérterror napjaiban”."

Érdemes Pozsgay elvtárs véleményét felidézni, persze agyhalott narancsbolsevikoknak ne, mert még törést okozna a világképükbe... :))

"És jött 1956. október 23. Lopva, alattomosan közeledett. Sunyi bábáinak száján egy percre sem halkult el a szocializmus igéje, miközben egy nyáron át járták a Petőfi-rondót, „nemzeti sajátosságaink” körül, azzal a magasztos céllal, hogy kiküszöböljék a szocializmus építésében elkövetett hibákat. – Majdnem sikerült nekik még a szocializmust is kiküszöbölni.
Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, háta mögött még több úri bitanggal, megcsinálta az „Első Hazai Nemzeti Forradalmat”, melyet kis híján „Nemzeti Szocialista Forradalomnak” neveztek. A szociális elemet Mindszenty – Pehm József képviselte benne, a nemzetit pedig Lőwenstein herceg. Hogy mégsem „nemzeti szocialistának” keresztelték vívmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy e két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes emberben és ők nem látták még időszerűnek e hányingert kiváltani.
Lehetett-e nálunk forradalom 1956. októberében? Hová vezethet nálunk a termelési viszonyok megváltoztatása és az uralkodó osztály megdöntése? – (Mondjuk, hogy a forradalom ezt jelenti.) Ilyen lépés nálunk csakis visszafelé, a kapitalista viszonyok és a burzsoá uralom visszaállításához vezethetett és vezetne ma is. Ez viszont színtiszta, steril ellenforradalom.
Miért kellett mégis forradalomnak álcázni azt, ami annak éppen az ellenkezője volt? Nagyon egyszerű ennek a magyarázata. Tudjuk jól, hogy a szocializmus vívmányai, minden elkövetett hiba ellenére, mély nyomokat hagytak a dolgozó nép gondolkodásában."

www.lakatospal.hu/index.php?page=kategorizalt&kat_id=11&id=797&regi-idok-nagy-tanui--a-petofi-nepeben-jelent-meg-kecskemeten-1957-december-15-en

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.03. 15:00:48

@bulista: Ha egy elméletben létező, izolált környezetben lennék, akkor azt mondanám, hogy igazad van.

De ilyen a valóságban nem létezik. A gyakorlat az, hogy amikor baloldali megszállás van, akkor az független, amikor jobboldali, akkor meg fújj hazudik. És pártmédia.

Csak a rend kedvéért, akik most olyan nagyon odavannak a függetlenségért, azok hol voltak az előző években? Ja, hogy akkor osztották az észt, hogy attól, hogy páraknak nem tetszik, attól még jó az...

komplikato 2012.11.03. 15:02:53

@Balance Of Power: "Médiás ismerősöm mesélte pár éve, hogy amit az RTL meg a TV2 2-300-as gárdával megcsinál (és még itt is voltak leépítések, többször is!), ahhoz az MTV-nél 5000 ember kell. Ez tényleg nonszensz. Ugyanakkor a múltkor amikor kirúgtak pár embert, ment a cirkusz meg az éhségsztrájk."

Ezzel több baj is van. Az egyik, hogy a valós munkavégzők száma abból 2500-3000-ből (nem 5000), olyan 5-600 fő volt. Az RTL és TV2 műsorainak jó részét külsős cégek csinálják, igaz most már elvileg az MTVA műsorát is, de sikerült ezt a legrosszabbul megoldani. Lásd Marslakók balhé, vagy Hacktion körüli balhé, stb.
A vicc az volt, hogy miután kidobtak "spórolásból"* 500 embert az MTVA-tól, megpróbálták őket kisebb fizetéssel vissza "bérelni", de megszívták, mert ha megteszik akkor a kirúgottaknak adott volna igazat a munkaügyi bíróság LOL.
Mindezek után a 2011 szeptemberére tervezett hétköznapi 1 órás műsorblokk MENT A LEVESBE, mert a megmaradt több ezer ember közül nem tudtak egy használható stábot összeszedni hozzá! Nem volt rá emberük! Egyből felmerül, hogy nem a felesleges embereket rúgták ki, és aki maradt az mind haveri alapon ott lévő semmihez sem értő ejtőernyős.

A kirúgottak meg más más formában most is dolgoznak az MTVA-nak, csak sikerült megkerülni a problémát cseles módokon a munkaügyi bíróság témában.

*Spórolás Fidesz nyelven, MTVA költségvetés megduplázása ...

zotyesz11 2012.11.03. 15:04:52

@sárkányfő: Oké. Szerintem is hagyjuk a tényeket, mert látom teljesen eredménytelenek.

Tényleg, valóban közbeszerzésen kellett volna kiírni az állami ünnepség konferansziéi szerepét, amin mondjuk Till Attila nyer néhány milliós gázsiért. És ügyesen belenyerít néhány mondatot a mikrofonba ezért a pénzért...

Ja és persze több kamerával kellett volna kint lennie az M1-nek a Millások rendezvényén is, hogy megmutathassa azok embertelen tömegeit, és azt az elégedetlenséget, ami az országban van.
Habár ennek a tüntetésnek nem volt semmilyen megemlékezés jellege az M1-nek kötelessége ott lenni és Bajnait az Együtt 2014 "parlamenti párt" elnökjelöltjét messiásként bemutatni.

Továbbá hadd mondjam el, hogy mennyire utálom az M1 azon műsorszerkesztési elvét, hogy amikor olyan filmet adnak vasárnap késő este, mint a Fegyvernepper, akkor egyetlen reklámot sem tesznek bele. Pedig néhány tampon, vagy hüvelygomba elleni krém reklámja igazán beleférhetett volna.
Meg amikor a Forma1-et adják, akkor is elhazudják az egészet és persze azt sem nézi senki...

komplikato 2012.11.03. 15:06:02

@septem: Nem mindegy, mert jó sok év óta NEM a köztévén megy, ráadásul a megszüntetésük utáni újraéledés óta egy rohadó holttest a műsor és nem az, amiért anno a többi tévés kiállt. Márpedig itt egy köztévéről van szó, nem a tököm tudja milyen másik párt tévéjéről.

yves larock 2012.11.03. 15:06:46

kedves poszt tolo,az a nagy helyzet,hogy igazad van...
:)
epp eleg csak itt elolvasni a ballibbant olvtarsak orjongeset...
nem nezik,utaljak,de percrol percre tudjak,hogy mikor mi megy...
sajnos epp azok az emberek(???)probalnak orokke demokratikus-liberalis-nyitott-europeer maszk moge bujini,akik a legkevesbe sem azok...
ok azok,akiket a partkelte nem zavar,a ballibbant sajtotulsuly kicsit sem erdekel,mert megszoktak,hogy csak ok vannak...es ellenvelemeny nincs...
(erdekes a kontroll csoport sajtofigyeleseit es publikacioit olvasgatni...)
aztan ha ellentmodasz nekik,akkor jonnek a panelek,az izmusok,a szolobanyak es a zorban ciganyozasa...

de ez egy ilyen orszag-sajnos-ahol az egybitesek probaljak magukat mindig egyenlobbeknek eladni...
ha nem begetsz a ballib hordaval akkor te vagy a droid,pedig atlatszo a berkommentelok utasitasra valo munkalkodasa...eleg megnezni a zindex cimlapjat,ahol most "teljesen veletlenul" egyszerre ment neki az osszes onmagat "mertektarto,mertekado es meghatarozo" libbant blog a kozmedianak...

abszurdisztan,2012...

komplikato 2012.11.03. 15:12:59

@zotyesz11: Mellébeszélsz te is mint a posztoló, mi a halál köze van a nem hírműsoroknak ahhoz, hogy kamuzik, ferdít, hírt hamisít a királyi TV?
Ja semmi.
Ha az Echon leadnák a világ legjobb filmjeit reklám nélkül, akkor azzal ellensúlyozná a másfél órás zsidózós, fröcsögős náci betétműsoraikat? Nyilván nem.

Az operaházi tüntetésen meg nem egy kamerával voltak ott, hanem eggyel sem, mivel le cövekelt vagy 300 méterre onnan és mutattak egy üres kihalt utcát ami pont ellenkező irányba volt.

A 2012 október 23-i többi rendezvényről miért is tudtak közvetíteni? Mert azok mind baromi fontosak voltak, főleg a Gyurcsányos, mi?

septem 2012.11.03. 15:13:47

2009 nem volt annyira régen.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.03. 15:16:20

@Droli: Na, aztán te is jókorát csúsztatsz (ami azt jelenti, h hazudsz, ha nem lenne elég világos) már az elején, a poszt címe határozottan a köztévéről szólt, de te most már csakis a híradóról v hajlandó beszélni.

septem 2012.11.03. 15:16:49

@komplikato: melyik műsorokban zsidóztak az echon? de részletesen ám!

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.11.03. 15:17:46

Kedves Blogíró!
A Köztévé sajnos nézhetetlen lett. Az, hogy a nézettsége itt tart szomorú, hiszen közpénzen lett egy KÖZNEK szánt tvből újabb párttv (Hír, Echo tv, ATV ganz egal).
A műsorok kiegyensúlyozottsága egy dolog, már itt is megbicsaklik az érvelés, de az összefüggések és kontexusok annyira jellemzőek, hogy tényleg felfordul néha az ember gyomra.
Jómagam minden oldalról igyekszem informálódni, amit ma már csak úgy tudok megtenni, hogy Hír TV-ben és ATV ben is megnézem ugyanazt az eseményt, s próbálok egy jó átlagot leképezni belőle objektiv és szubjektiv mércével egyszerre.
EZ LENNE A KÖZTÉVÉ FELADATA AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL!
A jelenlegi poszt inkább igazodik a "Szeressük egymást gyerekek" új szózatához, ami azt a valódi társadalmi igényt igyekszik kielégíteni, miszerint a hócipőnk is tele van a darabokra szabdalt országunkkal és közbeszédünkkel.

Már csak a HITELESSÉG hiányzik, és fog is még sokáig. Ezt a mutatványt nem a fidesz fogja megcsinálni, bármennyire is imponáló lenne a "haza legujabb bölcse" szerepkörben tetszelegni, bármelyik párt-funkcionárusainak is, mert nem tudja. Ugyanis azután az ámokfutás után ami eddig ment és megy, szimplán hiteltelen "Konszolidációt és Társadalmimegbékélést" hirdetni. Lövetek majd simogatok?
Ja, persze meg lehet próbálni ráerőltetni a sok korlátoltra, "Megbékélsz és kuss" csak érthetetlen, hogy a nemzeti és keresztény (következményesen megbocsájtó...?) oldal miért van meglepődve az ellenálláson. Hiszen közben maga is csak szajkózza a régmúlt dolgait, vagy akár csak elmultnyócévez.
Ki kell takarítani a genszterváltás hiteltelen klientúráját (szocistól fideszestől zusammen) mert mára már mindenki számára világos kell legyen hogy másképpen itt nem lesz megbékélés. Még ha negédesen susogja az MTV-ben maga OV és/vagy Gyurcsány egyszerre akkor sem.

Új gondolatok csak új emberek fejében tudnak megszületni, a lövészárok háború pedig nem megnyerhető, jól látszik.
Ügynöktörvényt, titkosítások feloldását, és következményesen sok sok LEMONDÁST!
Belátást és önvizsgálatot mindenkinek, s fel kéne már NŐNI végre...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.11.03. 15:17:59

Hát én csak egy másnap reggeli ajánlót láttam a köztévén,de nekem az is elég volt.

zotyesz11 2012.11.03. 15:19:17

@komplikato: JA!
Akkor váltásban éhség sztrájkolnak?
Akkor oké...

Most jöjjek elő 2006-tal?
Az egy szép év volt...
A nap-kelte 2009-ig működött?
Azt is szerettem...
Főleg Bánó, meg Aczél Endre urakat.

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.03. 15:19:21

@avani: "Az Operaház elötti tüntetést is sikerül bemutatni úgy, hogy az MTV szerint egyedül volt a riporter."
Te jó Isten.... :(
Gondolom szerinted akkor a brüsszeli csúcsok is egy brüsszeli ház sokadik emeleti lakásának erkélyén szoktak lenni. Ahonnan jelentkezik tudósító...

Tényleg kellene valami minimális IQ szint a kommenteléshez. Meg úgy alapból a politikában való részvételhez.

De nem, tudom én mi a probléma. Az MTV-nek olyan kameraállásokat kellett volna találnia, ahonnan az Opera és az Oktogon között álló és az egész Andrássy utat betöltő tömeg ugyanakkorának látszódik. Vagy ami még függetlenebb lett volna, az az, ha az előbbi látszódik nagyobbnak. Lásd ORF: pár ezer ember Orbánnál és 20 ezer a millán...

profilo 2012.11.03. 15:19:51

@komplikato:
Talán nem itt kellene kinevettetned magad a kiegyensúlyozottság és az elfogulatlanság példájaként felhozott Napkeltével.

Csak szólok.Ne tedd ezt magaddal....

vajdasagi 2012.11.03. 15:20:12

@Lovastengerész: Amit leírsz, az telitalálat. Még hozzátenném, hogy ezek az "értelmiségiek" legalább fele egyszerre elképesztően buta is és nagyképű is. Nagyon visszataszító a dolog. Azért vannak ott okos, szimpatikus emberek is, de nem több, mit a "vendégek" fele.

Kovács Béla váltóőr 2012.11.03. 15:23:26

@Önnek megyünk:
Te jó isten. Kérlek, idézd fel, hányszor állította a tudósító a brüsszeli csúcsokról, hogy az erkélyen tartják őket. És vesd össze Vidámbandi Andrássy úti tudósításával. Kösz, mehetünk is tovább.

komplikato 2012.11.03. 15:23:38

@profilo: "Talán nem itt kellene kinevettetned magad a kiegyensúlyozottság és az elfogulatlanság példájaként felhozott Napkeltével."
Miért a 18 évvel ezelőtti Napkeltének mi köze ahhoz amiről itt szó van avagy inkább nincsen? Mondtam, hogy mikor anno letiltották nem is néztem. De azóta nagyjából nem is az MTV/MTVA-ból próbálok érdemi híreket szerezni ...

komplikato 2012.11.03. 15:25:50

@zotyesz11: "Akkor váltásban éhség sztrájkolnak?
Akkor oké..."
hasonlót sem írtam, sikerült a szöveg értelmezés ... csak rosszul. vagy meg sem próbáltad, csak kellett egy "vicces" poszt?

vajdasagi 2012.11.03. 15:26:11

@esmivanhabrucespringsteenkeszitettefel: Én is pont így vagyok vele :-) Annyira bosszant, hogy már szinte szórakozat.

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.03. 15:26:14

@Kovács Béla váltóőr: Miért, az Operánál lévő tüntetésen azt állította a riporter, hogy nem volt ott senki? (hivatkozva a mögötte lévő üres utcára)
Szerintem nem.

Akkor most ki is hazudik?

komplikato 2012.11.03. 15:27:33

@Önnek megyünk: "Az MTV-nek olyan kameraállásokat kellett volna találnia, ahonnan az Opera és az Oktogon között álló és az egész Andrássy utat betöltő tömeg ugyanakkorának látszódik."

Olyat SEM sikerült amelyiken bármennyire látszódik, mivel az esemény közelében sem jártak, nem de???

komplikato 2012.11.03. 15:29:29

@Önnek megyünk: Ja ha üres utcát mutatott és szólt róla van valami demonstráció, akkor nem próbálta azt a látszatot kelteni, hogy nincs ott senki?

Ellenben azt is hazudták a hírekben, hogy nem volt atrocitás a rendezvényen, miközben több szemtanú is megírta, hogy az egyik Operaházi kormánybuli vendéget bizony megverték ...

bulista 2012.11.03. 15:29:36

@Önnek megyünk: Ja, értelek: ezek szerint kizárásos alapon minden rosszról az egyik oldal - jelesül a bal - tehet, mert most kiabálnak, bezzeg az "elmúttnyócév" alatt csendben voltak, nem háborogtak a média-fölény miatt. Bezzeg a jobb oldalnak egy rossz szava sem volt 2002-2010 között - viszont 1998-2202 között, és 2010 óta folyamatosan tüntet saját maga ellen.

Vagy nem??? Nem.

Kovács Béla váltóőr 2012.11.03. 15:30:26

@Önnek megyünk:
Mondtam, hogy mehetünk is tovább, miután Vidámbandi állította, ami akkora ordenáré balfaszság volt, hogy kénytelen volt belső vizsgálatot elrendelni a III/III-as fizetett ügynök. Pihenj, folytasd tovább.

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.11.03. 15:30:52

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Na pont erről beszélek...
Ott a pont, s az idézetet köszönöm.

A legtragikusabb az, hogy a csörgő vekkerre sokan nem FELÉBREDNEK, hanem dühöngve szerteszét verik.
Inkább vissza az álomba, még ha az egyre többször rémálom, akkor is.

judy7 2012.11.03. 15:33:03

Jah.. köztévé és tájékoztatás.. Na ne röhögtess!! :)

Pár hete nekem sincs kábeltévém, így valamivel gyakrabban tévedek a királyi tv-re. Amit ott politikai elemzőműsor címen gyakorolnak az röhej. Az meg, hogy büntetlenül, közpénz pocsékolásával művelik azt remélem egyszer még valakin számonkérik majd...

szobatars 2012.11.03. 15:33:46

"Ugyanakkor a múltkor amikor kirúgtak pár embert, ment a cirkusz meg az éhségsztrájk."

Én azért nem nevezném éhségsztrájknak, ha valakik felváltva nem esznek egy-egy nap.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2012.11.03. 15:36:07

Az 2002-2010 között ennél sokkal objektívebb volt az m1-m2, de még az akkor is jobbra hajló Duna is, hírműsorokban, háttérműsorokban egyaránt. Az Este is. Tudom, mert néztem. Ami viszont most megy, az egyértelmű kormánypropaganda. Tudom, mert nézem. Nézd meg, ha ellenzéki megszólaló jön, a kérdező előredől, egyfajta "ülő" támadóállásba (igen, van ilyen... :) ), és támad. ha "jóoldali", akkor alákérdez, ziccerbe hoz, s az csak a "jóoldali" fütyi bénaságát mutatja, hogy néha még arra is képtelen, hogy a feladott magas labdát leüsse. Mindössze ennyi a mai "közmédia" objektivitása. Erre viszont kárt volt posztot pazarolni.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.11.03. 15:36:29

egy ballibsinek lételeme a hazudozás, olyan, mint más embernek a lélegzetvétel

már eleve az hazugság, hogy ő liberális, miközben mindenkit engesztelhetetlenül gyűlöl, akinek más a véleménye mint neki

az ilyen baloldali "értékek"re épült ideológiáknak mind hazugság az alapja, az ateizmus/materializmus/darwinizmus/liberalizmus...

ezenközben ha nem ők vannak hatalmon, állandóan amiatt ajvékolnak, hogy itt diktatúra van, és nincs szólásszabaccság

de ez még nem is lenne baj, ha nem erőltetnék a hitüket normális emberekre
de még azt is... :x

devailaszlo 2012.11.03. 15:37:36

az a baj egyébként a blogolással, hogy az ilyen semmi bejegyzések is index főoldalasak tudnak lenni. A sokat dícsért blogger-közeg annyi demagóg szarral van tele... Komolyan hova jutunk ha már ilyen kis szinten sincs rendben minden ....

komplikato 2012.11.03. 15:37:58

@septem: " melyik műsorokban zsidóztak az echon? de részletesen ám!"

Nem leltem meg a videót, jó hosszú volt, nem ilyen pár perces és egy beszélgetés volt (inkább Szaniszló monológ) egy négy kiváló (értsd kutya nem ismeri) magyar író könyvéről a zsidó összeesküvésről, meg az EU-ról.
Sajnos nem tudom megkeresni neked, mert töménytelen zsidózós és antiszemita, meg cigányozós Echo-s Szaniszló videó van fent, amiből élő ember nem találja meg.

Amúgy volt nekem egy házinénim aki állandóan azt nézte, így felmerül a kérdés, volt ott egyáltalán beszélgetős műsor amiben nem zsidóztak???

Balance Of Power 2012.11.03. 15:39:10

@szobatars: Hát ha egyszer nem bírták... :)

septem 2012.11.03. 15:41:21

@komplikato: hanem, az echoról?

na sorold csak a zsidózásokat!

meg akkor azt is írd már le, hogy honnan kell tájékozódni. én is tájékozott szeretnék lenni.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.11.03. 15:42:43

vágó istván eklatáns példája ennek a magát felsőbbrendűnek képzelő fajnak
hetivalasz.hu/itthon/fabry-sandor-es-vago-istvan-a-ringben-i-19145/
hetivalasz.hu/itthon/fabry-sandor-es-vago-istvan-a-ringben-ii-19212/?oldal=1

de dopeman, vagy gyferenc is remekül beleillik a sorba
ő egyetlenegyszer el is ismerte, hogy hazudnak reggel, délben, meg este...

mondom, náluk ez bevett szokás

septem 2012.11.03. 15:44:27

@komplikato: hazudsz, mint a vízfolyás.

nem is láttál egy műsort sem, vagy a kulcslyukon leskelődtél, amikor nézte a házinéni?

profilo 2012.11.03. 15:45:13

@komplikato:

A 18 évvel ezelőtti Napkelte sem volt a kiegyensúlyozottság és az elfogulatlanság példaképe.
Az utolsó években pedig pláne nem.Egy könnycseppet sem hullajtottam amikor megszűnt.

Az pedig különösen vicces,hogy le- és betiltották.

zotyesz11 2012.11.03. 15:45:20

@komplikato: Szerintem az éveken át tartó 2-3 fős éhség sztrájkos tüntetés és az elhazudott tömegek szlogen mindig vicces, mondhatnám röhejes...

Joaquin 2012.11.03. 15:46:46

OFF

@septem: a Pénzügyi Háttérhatalom (mindig komoly hatásszünettel előtte és utána) amit a New York - Tel-Aviv tengely irányít az nem zsidózás, ügye? :)
(Ne erőlködj, nem fogok válaszolni, elég offolás volt ez is.)

ON

avanivi/ 2012.11.03. 15:47:17

@Önnek megyünk: Csak azt a tömeget kellett volna mutatni, ami valóban volt. Ennyi.

septem 2012.11.03. 15:50:17

@Joaquin: te tudod, én nem értek az ilyen dolgokhoz. csak nem hiszem el, hogy tv-műsorban lehet manapság zsidózni. ügye? nem erőlködöm, elég gyorsan írok. te ujjal pötyögöd?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 15:51:24

@wmiki:
Hűűűű mikike, jól megmondtad!
Mióta van az, hogy te nem az eddigi vörös fiúkáidat preferálod??? Te kis hamis... ;)

backer 2012.11.03. 15:53:23

Obersovszky alányalós, totál szürreális schmittpálinterjúja után ugyan senki ne írja már azt, hogy kiegyensúlyozott a köztévé...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 15:55:54

@backer:
Azóta új mikrofonállványok vannak forgalomban, "Obersovszky" márkanévvel. :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.11.03. 15:57:53

Nem sokat nézek köztévét. A hiradót néha bekapcsolom, de olyan a hangvétele, mintha a hirtv-t nézném. Mivel a hirtv hazudik, így gondolom a köztévé is.

A minap este beszámoltak róla, hogy juhéjj, szobor épül az mtva székháza elé. Mellékesen ehhez tüntetőket kell elebrudalni, de nem baj, mert van még egy 800 méteres útszakasz, ahol tüntethetnek. Szinte szó szerint ez volt a hírcikk. Ekkor mondtam, hogy köszi, majd pár hónap múlva visszanézek, bár lehet, hogy jobb lenne 2 év múlva.

zotyesz11 2012.11.03. 15:58:46

Ja, a comment com múltkor azon volt kiakadva, hogy Kertész Imrét lemagyarszármazásúzták az M1-ben.
De hát, hogy nevezzék azt az embert, aki többször a médiának nyilatkozva nyíltan megtagadta magyarságát?

comment.blog.hu/2012/10/12/kertesz_imre_magyar_szarmazasu
Persze kifejtették: - hogy lehetett volna Nobel-díjas írónak is nevezni, csak így simán.
Most már ezt is tudjuk...

vajdasagi 2012.11.03. 15:59:49

@komplikato: Atrocitás az nem is volt, mert az atrocitás ott kezdődik, hogy pl. levágják a füleit, vagy a jobb kezét csuklóból. A megverés az ennél kisebb bántalmazás. Arra ne használjuk már az atrocitás szót, ha javasolhatom.

profilo 2012.11.03. 16:01:24

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

És ha már mikrofonállványok...
Emlékezzünk meg azokról a felejthetetlen percekről,amikor Orosz József,Aczél Endre és Németh Péter vette "kereszttűz" alá Kovács Laci bácsit abban a bizonyos etalon reggeli műsorban.

Azt hiszen ilyen elődöknek méltó utódja a seggnyaló Obersovszky.Nélküle,nélkülük nem is lenne teljes a tabló.

komplikato 2012.11.03. 16:04:18

@septem: "na sorold csak a zsidózásokat!"
Cseszd meg írd be a Youtube keresőbe az echo tv, szaniszló és zsidó szavakat és ömleni fog. De a Google is barátod ...

Macropus Rufus 2012.11.03. 16:08:07

"...nem ritkán látni, hogy egy-egy sajtótájékoztatón csak a közszolgálati tévé mikrofonja van jelen. Bevallom, nehezen tudom értelmezni azt a vádat, hogy az ellenzéki hangok el vannak hallgatva..."

sztem innentől kezdve felesleges téged megérteni, hiszen az egyértelmű jeleket sem tudod megérteni.
Azért nincsenek ott mert
a) nem hívták őket
b) ott voltak csak nem engedik be (több példa is volt)
c) el sem mennek mert teljesen felesleges, úgy sem érnek vele semmi.
Tovább az a tény, hogy olyan embereket retusálnak ki a képekről ami a Fideszre nézve esetleg kellemetlen lehet alátámasztja, hogy hazudnak. Ferdítenek, és az obiektív hírekhez semmiféle közük nincsen.

Megjegyzem: nem érdekes, hogy 2010 elött mindíg ott volt az összes mikorofon a tájékoztatón most meg kizárólag csak at mtv cuccai vannak ott? Szted ezt mit jelent?
Ne válaszolj kőltői volt (úgy sem tudod, hiszen a fenti okfejtésedből következik, hogy nem látod át az ok és okozatt közti összefüggéseket)

Mert ha azt fejtegetted volna, hogy miértnézi a sok bírka a kereskedelmiket amikor a m1/m2 egészen jó máűsorok vannak akkor nem is tudnék veled kötekedni, hiszen igaz. (ráadásúl 1080-ban nyomják éls nem 576-ban mint a gatyi kereskedelmiek) De pont a hírek azok azok amikkel szépen megvezetnek téged is.

vajdasagi 2012.11.03. 16:08:31

@profilo: Ez igaz. Ergó: most nagyon szar a köztévé, de szar volt az régen is. Csakhogy ez azokat, akik egyik oldal seggét sem szeretnék nyalni, nem vigasztalja egyáltalán. Német-angol mintákat kéne követnünk az objektív tudósítások terén.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 16:10:25

@profilo:
Egyszer tényleg, mintha az Orosszal láttam volna hasonló gyomorforgató stílusú röffenést pár éve... Mintha talán a Kovácsnak bakolt volna be ott... :))
Szóval mindkét eszetlen oldal tele van szervilis seggnyaloncokkal, nem kétséges!

laci0011 2012.11.03. 16:11:30

A cím igaz.1 volt III/III-as besúgó vezeti a TV-t a fityusz nagy dicsőségére.Előre elvtársak,a nemzetközi helyzet fokozódik!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 16:12:12

@Macropus Rufus:
Most mit kekeckedsz? :))
Megmondták, hogy az egyetlen hiteles hírforrás az MTI.
Kérdés??? :DD

is 2012.11.03. 16:12:23

@Zozi79: ja, Virág elvtárs, ha ez az ítélet már megvan, akkor minden ezt fogja alátámasztani. konkrétan kérdezném, hogy hogyan is volt az Operaházi tudósítás? konkrétan kérdezném, hogy ez az eset pl. hogy van: @Joaquin ? konkrétan a témához tudsz-e hozzálszólni, vagy próbálsz okosnak látszani ilyen általánosságokkal?

septem 2012.11.03. 16:12:30

@komplikato: cseszd meg te, nagyon gyenge vagy. egy műsort adj, ahol zsidóznak. ahol szidnak bárkit származása miatt, vagy erőszakos cselekményekre buzdítanak származási alapon.

gondolom pártérdekből írsz hazugságokat.

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.11.03. 16:13:46

A közmédia 2010 óta régebbi szokásától eltérőleg pártatlanságra, sőt tárgyilagosságra törekszik, ami nagyban emeli munkája értékét. A liberbolsevik elvtársakat valójában az zavarja, hogy már nem ők ülnek a mikrofonállványok és a kamerák előtt. Elég egy pillantást vetnünk a Ma Reggel című műsorra, és máris láthatjuk, hogy óriási minőségbeli különbség van a Ma Reggel és a Gyárfás-féle Pártkelte között.

9 dolog, amit a liberalizmus működéséről tudni kell:

stefania.blog.hu/2012/11/03/9_dolog_amit_a_liberalizmus_mukodeserol_tudni_kell

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 16:14:12

@laci0011:
Még a kartonja is publikált...

w.kuruc.org/galeriaN/hir/borocz2.jpg

Ezek után szemfényvesztés címszó alatt a jobbik is hol tüntet?
Nem, nem a fidesz és nem az MTV székháznál... :)

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.11.03. 16:14:48

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

A közmédia 2010 óta régebbi szokásától eltérőleg pártatlanságra, sőt tárgyilagosságra törekszik, ami nagyban emeli munkája értékét. A liberbolsevik elvtársakat valójában az zavarja, hogy már nem ők ülnek a mikrofonállványok és a kamerák előtt. Elég egy pillantást vetnünk a Ma Reggel című műsorra, és máris láthatjuk, hogy óriási minőségbeli különbség van a Ma Reggel és a Gyárfás-féle Pártkelte között.

9 dolog, amit a liberalizmus működéséről tudni kell:

stefania.blog.hu/2012/11/03/9_dolog_amit_a_liberalizmus_mukodeserol_tudni_kell

Macropus Rufus 2012.11.03. 16:15:04

@vajdasagi: az atrocitás latiun szó, jelentése, erőszakoskodás, kegyetlenség.
Simán illik arra ami ott volt, hiszen erőszakosan távolították el onnan őket.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 16:15:59

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Ha nézettségi statisztikákat hozol a két műsor csúcs értékeiből, akkor azért tudod, hogy buktad??? :))
Reklámozod öreganyám a blogodat?
Nem megy a szekér?

zotyesz11 2012.11.03. 16:16:04

@backer: Hát szerintem meg így volt kiegyensúlyozott...

Egészen odáig csak a vádak hangzottak el Schmit Pál ellen, meg hogy mit kell tennie.
Az Index meg a teljes kis bloggyűjteménye gyakorlatilag a vád mellé állt, majd el is ítélte a közt.elnököt.
Szerintem csak illendő volt meghallgatni az Államfő véleményét is az állami tévében, esetleg érveit a védelmében.
Vagy ilyesmit "NEM DEMOKRÁCIÁBAN" nem szokás...

Vagy demokraták közt nem szokás...

is 2012.11.03. 16:16:36

@Önnek megyünk: hallottál már TV tudosításban képi információról? hogy egy TV tudosításban nem csak az számít, amit mondanak, hanem az is, amit mutatnak? hát persze, hogy te ezeket mind tudod, csak próbálsz terelni, maszatolni, elhazudni. ez pedig erkölcsi kérdés, nem szellemi, és jól megbuktál rajta.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 16:18:05

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Te, mint a Kumminista Ifjúsági Szövetség tiszteletbeli vénséges tagja, nem ciki a gerillamarketing?
Vagy ez fizet jobban, nem Kurt Úrfi boltja? :D

Facehugger 2012.11.03. 16:18:12

@wmiki:
Mingyár megölelem az arcod, te kis jobboskomcsimikikeke. Annyira buta vagy, hogy máig asziszed, úgy fogantál, hogy apád rápisilt anyádra. Ami nem gond, az ovis kislányom is erről beszélget az ovis fiúbarátaival, de a te életkorodban ez azért ölég ciki. De minek is ragozzam, úccse érted, mikike, te mindenkit uránbányában látnál szívesen, aki nem úgy nyal be a Szeretett Vezető Elvtársatyaúristenoltáriszencségesjézuskabuddha méhéig, ahogy te - széles mosollyal, és azzal a kérdéssel: repetázni lehet, drága elvtársam? Ennek szellemében további szép szerbuszt.

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.11.03. 16:21:03

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Már megint hazudsz, kutya!

Pontos szám nincs a birtokomban, de nem járhat messze a valóságtól a feltételezés, hogy a közmédia 2010 óta nagyjából 20-30 százalékkal növelte nézettségét/hallgatottságát.

Jelentősen nőtt a Kossuth Rádió hallgatottsága:

www.hirado.hu/Hirek/2012/09/27/12/Jelentosen_nott_a_Kossuth_Radio_hallgatottsaga.aspx

profilo 2012.11.03. 16:22:03

@vajdasagi:

Ott sem tökéletes minden.Az elfogultság tetten érhető a BBC és az ARD műsorain is.Talán az arányok jobbak és ezt mi már a Kánaánnak látjuk.

Náluk viszont irritálóbb a kínosan betartott PC beszéd az egyértelmű és valóban nevén nevezhető,megnevezhető esetekben is.

Facehugger 2012.11.03. 16:22:10

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Minden kurzusban vannak százával és ezrével olyanok, akik saját pénzből vett vazelinnal mennek interjút adni, kérdezni, traktort vezetni stb. Az emúttnyóccévben is hadseregnyi önkéntes járult a fasz elé, oszt pucsított örömmel. Ne csodálkozzunk, ha az újnyóccév is megtalálja a maga faszszopóit. De legalább kussolnának.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 16:23:46

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Próbáltam veled, mint csökkent értelmi képességű szerencsétlennel szót érteni, de mivel képtelen vagy felfogni a mondatot és mellébeszélsz, feladom.
Nem ezt mondtam eccerike!
Te tényleg ennyire vagy csak képes...
Ki írja akkor a blogodat??? :) Obersovszky?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.11.03. 16:25:00

am a kommenteken is látszik kik képzelik magukat felsőbbrendű liberális mindenttudóknak...

amelyik jobbára csak mocskolódást tartalmaz.... na ők igazi ballibsik... ez a teljes tudásuk tárháza, a hazudozáson kívűl

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 16:25:58

@Facehugger:
Manapság dicsőség doszt hülyének lenni, itt van ez a szerencsétlen SStefánia nevű véglény is.
Bele lehet olvasni a szörmedvényébe, persze, ha bírod gyomorral a ragadós és nyálas stílust. Enyhén szervilis és seggnyalonc, de ha bírja valaki, akkor egy KINCS! :))

Darkcomet 2012.11.03. 16:26:52

"de bevallom, én is azon kevesek közé tartozom, akik nézik a köztévét. Ennek nem politikai okai vannak, hanem az, hogy nincs semmilyen kábeltévém, így marad az ingyenesen nézhető hét csatorna: M1, M2, Duna, Duna2 vagy mi, Tv2, RTL, Euronews."

Gratulálok. 2012-be tévét nézni, - miközben blogolsz, ezáltal valszeg netezgetsz is sűrűn -, nem menő. De te tudod. Én csak annyit tudok mondani/írni, hogy néha a hirado.hu-n megnézem az aktuális hírműsort, és hányingert tudnék kapni tőle. De ez van, kinek a pap, kinek a pap kutyája...

Macropus Rufus 2012.11.03. 16:26:56

D@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Ne felejtsd el a liberalizmus engedi neked pl., hogy azt csinálj amit szeretnél, addíg amíg másnak ez nem okozz kárt (ellentétben a konzervatívval, aki még esélyt sem ad annka, hogy kipróbálj valami mást, mást ami eltér a megsazokottól). Hagyja, hogy véleményt formálj, adott esetben olyat ami szidja a liberlaizmust.
Próbáld ilyen hévvel szidni a konzervatívokat... Egyből virtuális kivégzésed lenne az fix. Ez a különbség a két nézet között + az, hogy a világot soha nem a konzervatív gondolatok viszik előlre. Hiszen a filozófiájából adódik, hogy minden ami eltér a megszokottól az rossz.

Mondjuk azt, hogy eg ykonzervatív képtelen túllépni azon a dolgon, hogy egy család CSAK házas emberek kapcsolatából állhat. És pont leszarja, hogy a házasságok 2/3 válással végződik nálunk. A konzervatív nézeteivel belekényszeríti (illetve próbálja) az embereket egy olyan döntésbe aminek csupán 1/3-a lesz boldog. De nem számít! Fő a tradicció.

Szóval inkább liberális leszek mind begyöpösödött konzervatív. (megjegyzem: ha a világot a konzervatívok irányítanák akkor biztos, hogy bikini nem is létezne és monden nőnek a csípőjétől a bokájáik jetiszerő szőr borítaná, csak sötétben lehetne szeretkezni és orál nincs. Welcome tot the new world. :p)

is 2012.11.03. 16:27:09

@zotyesz11: nyilván, az mind nem számított, hogy ő már márciusban nyilatkozott, hogy itt olyan szintű ténykérdésekről volt szó, amihez semmmilyen véleményre nincs szükség. nem kell se pro se kontra senkinek a véleményét kikérni arról, hogy hány C fokon forr a víz, még akkor sem, ha emiatt valakit leforráznak, talán érted. de talán nem, az is lehet.

pjm 2012.11.03. 16:28:18

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: NEM ugyanaz a bolsi mocsok, mert akkor orbánéknak nem lenne diplomája. Ezen felül mondjuk egy megyei párttitkárnak annyi előjoga volt, hogy kapott banánt, vagy valami kényes függönyanyagot, a mostani pártcsinovnyikoknak meg milliárdok jutnak a ti pénzetekből. Hát NEM ugyanaz a bolsi mocsok, ha csak nem a rákosi-féle rendszerre gondolsz.

Facehugger 2012.11.03. 16:28:46

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Idefigyelj, te vaskeresztes műfasz (merthogy műpina nem lehetsz, az egészen biztos - még guminőben sincs ennyire ostoba, mint te.)

Az MTV átlagnézettsége bármelyik demográfiai csoportban már nagyon régen, kb. 6-8 éve, tudományosan igazolt mérések szerint a piaci részesedés értékében sem tudta megverni a rémisztően fos TV2 elérésének adatait. Hát még a még ijesztőbb RTL-elérést. És az adatokat azóta csak drámaian romlottak. Érted, miről beszélünk? A fasz kertévét amr-je nagyobb, mint az mtv shr-je. Ami több mint ciki. Na erre varrd fel a lovagkeresztedet, és ülj bele a Kuala Lumpur-i Ikertornyok tetejébe hatalmas ánuszoddal, kösz.

Prekoncepció 2012.11.03. 16:29:11

Már meg ne haragudj, de ez a poszt kb egy általános iskolás gyerek fogalmazásának felel meg. Nagyon színvonalas, és a belföldi hírek mellett a gazdaság is helyet kap.
Ettől még nem lesz színvonalas, ettől még csak eleget tesz annak a minimális elvárásnak, amit egy híradóval szemben elvárhatsz - a ker tévék bűnügyi félórája a végén egy állatkerti tudósítással ezt sem éri el, de ettől még nem lesz magasabb színvonalú a királyi sem.
Nem a kvázi elfogultság a probléma, a köztévé technikailag többet kell hogy foglalkozzék a kormány álláspontjával, mint az ellenzékével, ez mindig is így volt. A probléma az olyan esetekkel van, mint a mémmé vált tüntetés-tudósítás vagy a Lominczi-kitakarás és az azt követő roppant szánalmas próbálkozások.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 16:29:28

@Macropus Rufus:
Piktort is ennyire egyelhette a kicsike, amikor Piktorka 8 évig a Liberális Internacionálé alelnökeként tengette napjait? :)

Facehugger 2012.11.03. 16:30:35

@wmiki:
Repetázni jöttél, mikike? Kell a fasz?:))

Macropus Rufus 2012.11.03. 16:30:44

@zotyesz11: a vád mi is volt? (ezt írta az Index is)
Pláfium. És? Megtudta védeni az igazát? Nem tudta.
Bukta a pert.
Tehát az index-nl már az elején sejtették, hogy ebből nem jöhet ki nyertesen senki, még a Pali sem. És igazuk lett.
AMúgy az index mivel magán cég nem kötelessége obiektív tájékoztatást adnia. Hiszen az az üzemeltetők véleményét is kiszogálja ellentétben egy állami médiával amit a tévhiedelemmel ellentétben NEM a mindnekori hatalom fizet, hanem az adófizetők és ezért kell obiektíven tájékoztatni hiszen az ugyan úgy a tied is mint az enyém.
(a kereskedelmi meg reklámból él)

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.11.03. 16:30:50

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Szerintem jobban jársz, ha meghunyászkodva visszakullogsz Fabius oltalmazó szárnyai alá, mert ellenem itt nem győzhetsz.

Tudom, hogy sok szempontból egyszerűbb és kényelmesebb megoldást jelent abba a hamis tudatba menekülni, hogy én csak egy troll vagyok, akit nem szabad komolyan venni. Így egyszerűbb félresöpörni az acélkeménységű érveimet, amelyekkel képtelenek vagytok vitába szállni.

Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak, kedvesem.

Nem troll vagyok, hanem hús-vér valóság! Egy igazi csípős nyelvű baranyai parasztlány.

Azért vagyok itt, hogy kíméletlenül földbe döngöljelek benneteket.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 16:30:50

@Facehugger:
Csak FAPINÁNAK keresztelte el Fabius a Varanus-on... :)
Úgyhogy majdnem eltaláltad!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 16:33:01

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Cucuka, olyan kis szúrós tudsz lenni... Mióta van ez nálad? Doktorbácsi látta már? Adtak rá bogyókat? Be kéne szedni rendesen...
Most miért kell idegesnek lenni? Nem megy a verkli? Nem áll fel? Mi a gond, mesélj???
Hány ilyen kényszerképzet tör rád naponta? Fáj is a pocika?

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.11.03. 16:33:09

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Szerintem jobban jársz, ha meghunyászkodva visszakullogsz Fabius oltalmazó szárnyai alá, mert ellenem itt nem győzhetsz.

Tudom, hogy sok szempontból egyszerűbb és kényelmesebb megoldást jelent abba a hamis tudatba menekülni, hogy én csak egy troll vagyok, akit nem szabad komolyan venni. Így egyszerűbb félresöpörni az acélkeménységű érveimet, amelyekkel képtelenek vagytok vitába szállni.

Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak, kedvesem.

Nem troll vagyok, hanem hús-vér valóság! Egy igazi csípős nyelvű baranyai parasztlány.

Azért vagyok itt, hogy kíméletlenül földbe döngöljelek benneteket.

Macropus Rufus 2012.11.03. 16:34:45

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
kár, hogy nem értem mit akarsz írni.

A Viktor akkor volt liberális amikor én trollibusz. Az is csak egy duma volt, hogy a sok agyamentett megvezesse. Tudod ha valaki liberális az óckodik a konzervatív nézetektől. A Viktor 1988-ban már egy kötekedő, hepciás senki volt. Sok embert meggyőzött azzal, hogy ő más. 98-ban aztán megkaptátok, hogy ő más.
2010-ben meg ismét...
A Viktor nem konzervatív és nem is liberálsi. Aszt mondja amit Ti hallani akartok. És ez be is jött neki eddíg 2x, ráadásúl második alkalommal 2/3-od hozott neki.

Viszont ellentétben veletek, a világ demokratikus oldalán ő már csak egy senkinek tartják, ezért nyit keletre.

taga20 2012.11.03. 16:34:47

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Én régóta nézem a tevékenységedet különböző blogokon. Nincs jelző arra amit te összehordasz. Te ezért pénzt kapsz?

profilo 2012.11.03. 16:35:29

@pjm:

Egy kicsit tévedsz.Még egy községi párttitkárnak is több jutott némi banánnál vagy nehezen beszerezhető árucikknél.Hogy a beosztással,a kapcsolatokkal ki hogyan,miként,mennyire gátlástalanul élt vagy éppen nem élt vissza,az teljesen az adott egyén habitusából,személyiségéből fakadt.
Ez pedig a rendszerváltást követő szabad rablás,azaz privatizáció idején érvényesült igazán.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 16:36:13

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Te, nyuszifül, elmeséled itt is, hogy hányszor alázkodtál ott meg és csúsztál vissza térden állva, bocsánatkéréseket rebegve?
Olyankor olyan szépen tudsz beszélni...
Segítsek? Keressek belőle és csemegézzünk itt is rajta? :))

Macropus Rufus 2012.11.03. 16:36:43

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
látszik, hogy sokat éltélt vidéken.... (a többit megtlaálod a Csapd le Csacsiban)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 16:37:23

@Macropus Rufus:
Nem liberálisnak mondtam, csak a Liberális Internacionálé alelnökének, 1992-2000. RIP. :))

judy7 2012.11.03. 16:38:31

Amúgy az írás címe pontatlan: a köztévé kb. hajnal 1-től reggel kb. 6-ig és a leadott filmek alatt nem hazudik :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 16:38:37

@Macropus Rufus:
Én 1989-ben is ripők seggfejnek tartottam, ami azóta sem változott! :)

komplikato 2012.11.03. 16:41:22

@ormány triktor: "A hiradót néha bekapcsolom, de olyan a hangvétele, mintha a hirtv-t nézném."

Na hallod, mióta a kamu hírgyártó MTI mellett egyre többször a hírforrás a HírTV ... emlékszik még valaki a kamu nyugdíjas otthon leleplező riportra???

profilo 2012.11.03. 16:42:23

@taga20:

Mondjuk tündérkénk tényleg nem semmi,de én a napokban a Youtube-on belebotlottam egy általam eddig nem ismert,Molnár F. Árpád nevezetű idiótába.
Szerintem a csávó mindent visz.
A régi klasszikus,könnyesre röhögött Budapest Tv-s elmebetegeket idézi.

Facehugger 2012.11.03. 16:43:35

@taga20:
Rájöttem a tuttira. Az ilyen véglényeket, mint ez a vaskeresztes műfaszka (pardon) nevezte ojjektumnak a szolgálatvezető őrmester a boldogult MN6119-ben. Ez a lényképződmény is egy ojjektum, és ez mindent megmagyaráz.

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.11.03. 16:45:27

@Macropus Rufus:

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @taga20:

Na, nekem most lett elegem belőletek, diadalittasan távozom.

Egyébként megrökönyödéssel tapasztaltam a mai nap folyamán, hogy egyre agresszívabb támadásokat zúdítotok felém. Szemmel láthatóan nem tudtok mit kezdeni az acélszilárdságú érveimmel, és ezért megpróbáljátok kizökkenteni a vitát a szakmai mederből, és inkább egy verbális kocsmaverekedés felé próbáljátok terelni.

Én ebben nem óhajtok részt venni.

Egy igaz ember 2012.11.03. 16:46:32

Azért most valamivel jobb a helyzet, mint anno néhány éve, amikor a Napkeltében Fiala János a 2005. február 22-i műsorban kijelentette: "Kérdezőtársaimmal együtt azt a szellemet képviselem, hogy hajrá MSZP”
Nem mellesleg Hiller István MSZP-elnökhöz hívtak két "független" újságírót: Kocsi Ilonát a Népszavától és őt, a műsorvezető pedig Bánó András volt, akik egyáltalán nem tiltakoztak, miként a szólásszabadságra és a közpénzre oly hiú balliberális közéleti személyiségek sem.

Most pedig hiába keresem az "objektív hírforrásban" (ATV) a Jobbikot, valahogy kimarad a választók hatoda által bejuttatott párt. Ellentétben sokat látok a hasonló arányt elért MSZP-t, a harmad akkorát szerzett LMP-t és a senki által meg nem választott DK-t.

komplikato 2012.11.03. 16:47:43

@septem: Párt érdekből? nem vagyok egyetlen párt tagja sem, ami meg valaha szimpatikus volt, azok közül egy sem került be soha a parlamentbe.

De tudod mit, lusta voltál beírni 3 db szót a keresőbe, de megkerestem neked, mert ugyan elszállt a könyvjelzőmből, de szerencsére a YB megőrzi miket láthattam:
youtu.be/4je4GfNz978

Ezt magyarázd ki igazmondó erkölcsi oszlop.

Facehugger 2012.11.03. 16:50:50

@wmiki:
Ej,vadász, te magad baszatni jársz az erdőbe, vagy vadászni? Te kis ojjektum.

profilo 2012.11.03. 16:51:21

@komplikato:

Ezen megakadt a szemem:
"...ami meg valaha szimpatikus volt, azok közül egy sem került be soha a parlamentbe."

Kifejtenéd ezt bővebben.
...Ha nem vagyok túl tolakodó.

taga20 2012.11.03. 16:51:42

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Komolyan mondom, ha te ezt évek óta brahiból csinálod akkor egy zseni vagy. Másra nem merek gondolni, mert akkor el kell innen minden értelmes embernek húznia.

M_R 2012.11.03. 16:52:39

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
"Nem troll vagyok, hanem hús-vér valóság! Egy igazi csípős nyelvű baranyai parasztlány."

Hát parasztnak paraszt vagy, az biztos :) Nem földművelői értelemben...

Bár hasznos tagja vagy a jobboldalnak - igen sok kételkedőt meg tudsz győzni hogy még egy csapat majmomra is érdemesebb szavazni mint a narancskomcsi FIDESZ-re.

komplikato 2012.11.03. 16:52:54

@Egy igaz ember: Én a Jobbikot rühellem*, nem tagadtam ezt soha, de ha felemelnék végre a seggüket és tiltakoznának ez ellen, de igazából és/vagy aláírást gyűjtenének, támogatnám őket. De nem teszik. Pont olyan tesze-tosza párt, mint a többi. Ellenzéknek is olyan kutya ütőek.

*Jelen formájában, és főleg a "vezetősége okán. Van és volt értelmes ötletük, de pont rosszul előadva, meg van ott egy két értelmes képviselők, de a kevés média időben pont nem ők szoktak szerepelni.

Macropus Rufus 2012.11.03. 16:57:18

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: a baj az,
hogy amiket én írtam még csak meg sem cáfoltad :p
ebből következik, hogy nincs érved. :p
a fogaddel el mert a vezetőd ezt mondta itt nem játszik.
See Yeah

Egy igaz ember 2012.11.03. 16:57:59

@komplikato: Én sem szoktam a sávos zászlókat lobogtatni a tüntetéseiken, elhiheted :-)
De ami tény, az tény: aki kirekeszt, az nem objektív és ha annak hirdeti magát, az hazug és undorító.
A Hír TV pedig valami döbbenetesen primitív módon csúsztat. Néha úgy rákérdeznék a riporterre, hogy nincs-e hiányérzete?

Szóval ha itt tartunk, még az MTV hírei a legkiegyensúlyozottabbak az összes tv közül. De ha valaki tud jobbat, örömmel veszem.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.11.03. 16:58:58

Igazad van, pl. az az Obersovszky interjú Copy Pállal a színvonalas tájékoztatás netovábbja volt. Sietek tapsikolva csatlakozni az örömödhöz, hogy azt a szennyet nem sikerül naponta alulmúlni.

kzoltana 2012.11.03. 16:59:14

Viktort csak mosolygósan vagy sehogy? Micsoda médiakívánalmak!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3204_miniszterelnok_mozgasban

komplikato 2012.11.03. 17:01:12

@taga20: Troll Ellenpólus kollégának ez a nickje nem olyan nagyon régi szerintem, hogy évek alatt nyomja ezt. :)

@profilo: Nem túl bonyolult, az első választás 3 tucat pártjából volt egy darab aki megszorításokat és átalakításokat szorgalmazta, szvsz az 1%-ot sem kapták meg. A nevét azóta én is elfeledtem szégyen szemre, talán egy korabeli hír digitális verziójában meg van még. A következő szimpatikus próbálkozás a Centrum lett volna, de azt, bár sokan nem így emlékeznek, szándékosan kicsinálták belülről a nem oda való arcok. Mivel mindenki más azt hazudta nem kell nagy átalakítás, sem megszorítás őket nem is tudtam komolyan venni, most meg ezek elmaradásának okán ilyen sz*r a gazdasági helyzetünk és nem független az államadósságtól sem, még a lopások beleszámolásával sem.

Egy igaz ember 2012.11.03. 17:02:24

@Macropus Rufus: Arra a demokratikus oldalra gondolsz, aki hőbörög a szólásszabadságért, aztán Kínába megy és hosszú nyelvcsapásokat ereget a hátsó felükbe a pénzükért?
Akiknél minden diktátor demokratikus, amíg kiszolgálja őket?

Egy igaz ember 2012.11.03. 17:03:57

@RAMBO: Az arany Obersovszky-díjat de sok ballibsi újságírónak odaítélném :-)

taga20 2012.11.03. 17:05:54

@Egy igaz ember: Te Orbán és bandájára gondoltál?

taga20 2012.11.03. 17:06:53

@komplikato: Szerintem legalább egy éve nyomja.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.11.03. 17:08:09

@Macropus Rufus: Szerintem ez egy téves, előítéleteken alapuló uniformizálás. :) A vérkonzervek tényleg olyanok, amilyennek leírtad őket, de a normálisak nem. Az utóbbiakkal például simán szót tudok érteni. Most róluk fogok írni. :)

"Ne felejtsd el a liberalizmus engedi neked pl., hogy azt csinálj amit szeretnél, ... "

A konzervek is engedik. Esetleg - ha olyasmit csinálsz - közlik veled, hogy nem helyeslik, de ha akarod, csinálhatod. Csak azt várják el, hogy őket hagyd ki belőle, szerintem jogosan.

"Hagyja, hogy véleményt formálj, adott esetben olyat ami szidja a liberlaizmust."

A konzervek is hagyják. Adott esetben azt is, hogy szidd őket.

"... a világot soha nem a konzervatív gondolatok viszik előlre. Hiszen a filozófiájából adódik, hogy minden ami eltér a megszokottól az rossz."

A normális konzervativizmus "fontolva haladást" jelent. Vagyis lehet változtatni valamin, de csak óvatosan, és ha nem lesz belőle baj, haladhatunk tovább is azon az úton.

"Mondjuk azt, hogy eg ykonzervatív képtelen túllépni azon a dolgon, hogy egy család CSAK házas emberek kapcsolatából állhat."

Egy normális konzerv túllép rajta. Csak ne ŐT akard feleségül venni/ne akarj hozzámenni.

"Szóval inkább liberális leszek mind begyöpösödött konzervatív."

A libsikkel semmi bajom, a vadlibákkal (szélsőséges liberálisok) van. Ahogy a begyöpösödött konzervatívokkal (vérkonzervekkel) is van... :)

esef 2012.11.03. 17:18:10

"királyi" tévét (milyen diszkrét bája van manapság...) nem néztünk/nézünk sem a fasiszta gyurcsány, sem az ultraortodox kommunista-sztálinista orsós-orbán alatt sem. mindig azt hazudják amit az éppen illetékes hatalom kíván tőlük...

Kókadt-szegfű 2012.11.03. 17:20:00

a magyarok elfogadják
- az európai együttműködés és együtt élés szabályait, de azt nem, hogy
idegenek kormányozzák a magyarokat,
- de azt nem, hogy idegenek által beidomított,
idegen érdekeket képviselő paprikajancsik,
kormányzati tényező lehessen Magyarországon

Kókadt-szegfű 2012.11.03. 17:22:10

MAGYAROK!!!
Soha ne feledjétek el mit csináltak, nagy szüleinkkel, szüleinkkel, testvéreinkkel, a magyar fiatalokkal, a
kommunista=szocialista gyilkosok!!!
www.patriotaeuropa.hu/?p=13835
kommunisták=szocialisták tettei... a magyar nép, a magyar fiatalság ellen

sárkányfő 2012.11.03. 17:23:05

@zotyesz11: azért ez elég szánalmas volt, ugye te is tudod.

Kókadt-szegfű 2012.11.03. 17:24:08

A magyarság BELSŐ és KÜLSŐ ellenségei… bele őrülnek, és azért őrjöngenek, hogy Magyarországból, a külföldi multik 2010-óta NEM tudnak, Görögországot, Portugáliát, Romániát, Ciprust, vagy Spanyolországot csinálni!
A magyar nép legnagyobb ellenségét,
évtizedeken át 1956-1990 közt az orosz hadsereggel, külföldi tankokkal, tartották hatalomban, a nemzetidegen, magyar gyűlölő, a
magyar családokat mesterlövészekkel lövető szocialista csőcseléket!!
E magyar gyűlölő szocialisták, a lebutított szavazóbázisuk nagy örömére
egyszer az oroszoknak adják el országot, majd a külföldi multiknak, majd 2008-2009-ben meg az IMF csicskásaivá teszik a magyar népet!

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2012.11.03. 17:27:00

En semmilyen tv semmilyen hiradojat nem nezem kb 12 eve ... johogynem mar fatuzelesu gozauton kozlekedjek ? :) XXI. szazadban TV-t ? maga nooormalis ?

taga20 2012.11.03. 17:28:47

@Kókadt-szegfű: Te fasz a főnököd is éppen az IMF-nél koldul. Na ehhez mit szólsz te droid?

fonó 2012.11.03. 17:30:53

Kisasszony tündérke nem beszélgetni érvelni akar hanem "kiméletlenül földbe döngölni", szegény árgyélus királyfi hívő, szektatag. Akinek kijön 2x2=4 az liberálbolsi. Amilyen sértett kisebbségi komplexusos a pávatáncnok a D.Cohn-Bendit sajtótájékoztatót is végighazudta megmásította a köztv.

pjm 2012.11.03. 17:33:01

@profilo: mint egy szervezet vezetője, ami éppen nem politikai, hanem sport szervezet volt, láttam, hogy mennyi előjoga volt egy megyei párttitkárnak. Ahhoz nem volt joga, hogy kizsebeljen. Vadásztak, ittak, mint a barom, elmulattak az elvtársakkal (akik közül nem egy most a legnagyobb kdnps), de az antalli szabad rablást is ügyesen terelgették. Bár abban sokat segített az mdf és a kisgazda párt képviselő testülete is...

Nils. H 2012.11.03. 17:35:08

Ami ma folyik ott regelente és esténként közéleti-politikai műsor címén, az minden, csak nem színvonalas pártatlan tájékoztatás....

Ezeknél még Gyárfásék is kérdeztek keményebbet kormánypárti politikusoktól...
A köztévé riporterei ma mikrofonállványok csupán.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.11.03. 17:37:38

Az elfogultság azért jelen van hiszen ha csak a köztévé híradását nézed sohase értesülhetsz olyan malőrökről mint a " mondjál kevesebbet abba nem tudnak belekötni"

nyünyüge 2012.11.03. 17:48:23

@ormány triktor:
Miután a munkaszüneti napon hajnali fél ötkor kezdett sürgős építési területté nyilvánítás c. eseményről kiadott mti sajtószolgálati hír címe olyan tárgyilagosra sikerült, hogy "Szobrozás helyett szoborállítás", a királyi tévé tudósításán már meg sem lepődtem.

A posztolónak meg ajánlom, hogy ha hozzájut, pár hétig nézzen felváltva, HírTV, ATV híreket is, és vesse össze ezek információtartalmát az mtv1-ben elhangzottakkal. Előbbi kettő lényegesen több hírt közöl, lényegesen kevesebb "sugallattal" (a hírműsorokról beszélek). Arról nem beszélve, hogy az mtv1 híradóban reggel, délben, szó szerint megkaphatja az ember ugyanazt, az aznapra rendelt, "kiválasztott" hírcsomagot a néhány kiemelten fontosnak tekintett témában /a szabadságharcunk küzdelme, határon kívüliek, elmúltnyócév, az mtva házatája,.../ amiken max. egy 3. világháború kitörése változtathat.
(Amúgy a tv2 is igen gyakran ugyanazokkal az anyagokkal dolgozik, szó szerint átveszi-megveszi azokat, és ott tényleg több a meggyilkolta, feldarabolta, kigyulladt, felborult, .., hír, de ugyanezek a mtv1-en is megjelennek, csak nem elől, hanem a legfontosabbnak minősített politikai hírek után). Kórosan hiányzik az mtv1-ről már régóta a külpolitika, a szomszédainkról csak akkor van szó, ha odalátogat valamelyik politikus, vagy ha a határontúli magyarokról szóló hír van. )

Kerek négyszög 2012.11.03. 17:50:12

@Kókadt-szegfű:
Basszus ember miért van az, hogy a jobbantak ennyire mélyen tudnak gyűlölni? Talán a keresztyén alázat hatására? Ez a mély gyűlölet szövi át az egész magyar társadalmat, ezért menekülnek a diplomás képzett magyar fiatalok tízezer számra.

Kókadt-szegfű 2012.11.03. 17:55:05

MAGYAROK!!!
Soha ne feledjétek el mit csináltak, nagy szüleinkkel, szüleinkkel, testvéreinkkel, a magyar fiatalokkal, a
kommunista=szocialista gyilkosok!!!

www.patriotaeuropa.hu/?p=13835

kommunisták=szocialistáktettei... a magyar nép, a magyar fiatalság ellen

Kókadt-szegfű 2012.11.03. 17:56:17

@taga20: A magyarság BELSŐ és KÜLSŐ ellenségei… bele őrülnek, és azért őrjöngenek, hogy Magyarországból, a külföldi multik 2010-óta NEM tudnak, Görögországot, Portugáliát, Romániát, Ciprust, vagy Spanyolországot csinálni!
A magyar nép legnagyobb ellenségét,
évtizedeken át 1956-1990 közt az orosz hadsereggel, külföldi tankokkal, tartották hatalomban, a nemzetidegen, magyar gyűlölő, a
magyar családokat mesterlövészekkel lövető szocialista csőcseléket!!
E magyar gyűlölő szocialisták, a
lebutított szavazóbázisuk nagy örömére
egyszer az oroszoknak adják el országot,
majd a külföldi multiknak, majd
2008-2009-ben meg az IMF csicskásaivá teszik a magyar népet!

Kókadt-szegfű 2012.11.03. 17:58:40

@kerek négyszög: A balliberális hisztériapropagandának évtizedekre visszamenő hagyománya van.
Ezek a gazemberek mindmáig a Jászi Oszkár,
Kun Béla és
Károlyi Mihály által kifejlesztett és meghonosított
"minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk" elv alapján működnek, és
készek akár a saját országuk ellen is totális háborút viselni csak azért, hogy mindenáron visszatérhessenek a hatalomba.

Kókadt-szegfű 2012.11.03. 18:01:31

Magyarország a magyar nép ellensége...
a szemedbe hazudik!!!
www.youtube.com/watch?v=l2UVo-BX1xw

anonymand 2012.11.03. 18:01:40

@3dom'f'speech:

"a %-os megjelenési arányok kb. megfelelnek a parlamenti mandátumarányoknak, úgyhogy bekaphatjátok"... kapja be neked egy fogaskerékpár!
a százalékos arány nem tükrözi, hogy milyen is a megjelenítés módja, minősége. Hazugság, csúsztatás, ferdítés, lényeg elhallgatása, nyalás a hatalomnak, stb.

..."- ez a gyurcsányipojáca alatti kiszorítósdival szöges ellentétben áll" - a pártatlan, objektív közszolgálatiságtól pedig olyan távol. mint ide az Orion csillagkép.

anonymand

taga20 2012.11.03. 18:02:23

@Kókadt-szegfű:IMF és ORBÁN VIKTOR. Ezt érted?

Kókadt-szegfű 2012.11.03. 18:07:05

három lengyel dokumentumfilm mutatta be a
kommunista hatalom gátlástalanságát, cinizmusát,
valamint azt, hogy mindezzel szemben épült ki véres események tragikus tapasztalatainak köszönhetően egy számunkra szokatlanul szélesnek tűnő társada
lmi ellenállás, amiben
.. munkások és értelmiségiek találták meg a közös hangot, és ami hosszas küzdelmek és emberáldozatok árán képes volt térdre készíteni
kommunista a rezsimet.

mno.hu/grund/latleletek-a-kommunizmus-cinizmusarol-1114388

tass-tass 2012.11.03. 18:08:28

Azt mondani, hogy nincs (nem volt mit) nézni a közszolgálati tv-n, akkor csak néhány példa akció sorozat kategóriában: Luther, Strike back, Sherlock, Wallander. Jó-jó ez nem elégíti ki azokat, akik napi 4-5 órát töltenek tv nézéssel, de ez a tartalom minőségi. Borbás Marcsi műsoraival sincs probléma. Nekem még mindig bejön Fábry, meg DTK is. A sugárzott filmek is inkább elgondolkodtatóak, semmint a szem rágógumijai (lőnek, b.sznak, száguldoznak). Mást nem nagyon néztem, mert inkább az interneten tájékozódok, nézek filmet.

Viszont szerintem is sok a 4 földi adó és 3 műholdas adó (a sok ismétlés olyanná teszi őket, mintha a kábel tv-k volnának). Elég lenne egy általános közszolgálati, egy tematikus gyerek, egy tematikus ismeretterjesztő, és egy kereskedelmi csatorna.

Manapság minden (privatizált)piacra újra beteszi az állam a lábát. Megtehetné ezt a kereskedelmi tv-k piacára is.

Aztán hajrá nézettség.

NIL7 2012.11.03. 18:10:02

Kedves posztíró,

Hála magamnak (és senki másnak), nem nézek magyar tévét mert minden magyar csatorna szar, mint ahogy a magyar termékek általában szar minőságűek - miért éppen a politika, a kúrmány vagy éppen pont a köztévé lenne jobb?

Loryyy 2012.11.03. 18:13:47

1!!!! A fene vitte volna már meg! Miért nem szabad zsidózni vagy cigányozni,ha egyszer valaki az! Talán a zsidók szégyenlik vagy a cigányok? Én büszke vagyok arra,ha magyaroznak! A köztévéhez meg csak ezt a videót mutatnám meg ami 2009 előtt készült! Akkor sírt volna kurva szátok amikor évekig ment a napkelte szennyes,káros műsor!!!
www.youtube.com/watch?v=2dkG4NuJAEg

taga20 2012.11.03. 18:14:43

@Kókadt-szegfű: Azért b..d meg, mert a kenyéradó gazdád ott pucsit és várja, hogy seggbe kúrják. Te pondró.

Kókadt-szegfű 2012.11.03. 18:15:40

@taga20:
Az államadósság az első Orbán-kormány idején még csökkent:
1998-ban a GDP 60,9 százalékáról
2001-ben 52,7 százalékra sikerült leszorítani.
A 2002-őt követő 8 - mszmp=mszp - évben azonban folyamatosan emelkedett az adósság
Az Eurostat statisztikái szerint a magyar adósságszint 2005-ben lépte át újra az
1998-as mértéket,
2009-ben a 80 százalékos szint fölé került,
2010-ben bajnai elzavarásakor pedig
már a GDP 82,6 százalékára nőtt.
Ember, érti??? 27%, 27%!
8 év alatt 27%-kal növekedett az államadósság ezekkel... a gyurcsányi-bajnai fajta trükkös gazemberekkel!!

Ezeket a trükkös gazembereket,
-- 2010-ben aztán, már az igen, igen
éhező milliók, a
megélhetési hitelek felvételére kényszerült családok 100 000-rei,
a nemzetidegen gyurcsányi-bajnai féle szocialistákat kidobták az ablakon, a trükkös hazug eszméjükkel együtt, szakértőikkel együtt!!!

nyünyüge 2012.11.03. 18:19:25

"Borbás Marcsi műsoraival sincs probléma. "

Hát egy baj biztosan van velük, hogy nagyon sokan vannak. És annyira azért nem jók :).
A hétvégi reggelek meg egyszerűen szánalmasak. Főznek valamit, lehetőleg a köznép számára elérhetetlen alapanyagokból, kicsit incselkednek egymással a műsorvezetők, az a poén, hogy "titkon" belenyalnak a kajába, hogy megeszik a másik elől (ebben hasonlítanak Borbás Marcsira), ... és akkor az aktuális vendégeknek feltett kérdések bárgyúságát még nem is említettem.

Kókadt-szegfű 2012.11.03. 18:19:36

@taga20: FEJTÖRŐ, Neked...
Vajon … MIÉRT van az
amikor a szocialista diktatúra van hatalmon,
EGY RÉTEG , mint aki
megőrült veszi fel a hiteleket,
az ÖNKORMÁNYZATOK,
meg a LAKOSSÁG egy köre is??????????
--> Pedig mint mesélik valakik,
... nagy ám a jólét a szocialista évtizedekben
és ráadásul mindig
dübörög
a gazdaság is!!!
vagy csak, mint évtizedeken keresztül megszokhattuk, csak a hazugság dübörgött???
A kommunista=mszmp=mszp kormány ez alatt egyébként mit csinált, az eladósításon, és az ország kirablásán kívül?????

Ja ezeket a trükkös hiteleket is, most kell visszafizetni!!

nyünyüge 2012.11.03. 18:23:19

@Kókadt-szegfű:
abból a 27%-ból vonjad le az I.Orbán kormány grandiózus lakástámogatási politikája (állami kamattámogatás akármekkora ingatlan építési kölcsönéhez), ami éppenséggel az elmúltnyócévben érett be - évente többszáz-milliárd.

taga20 2012.11.03. 18:24:24

@Kókadt-szegfű: Öcsém ezt a süketelést mikor hagyod abba? A 2x 100 napos programot nem szavazta meg Orbán? De! Ki szervezett népszavazást a tandíj ellen? Orbán és bandája!!! Te fideszdroid, te ostoba véglény.

dr Smittpálelnökúr 2012.11.03. 18:29:09

A poszthoz szólva:

schmitt interjú, megvolt?
Lomnici retusálása megvolt?
Az elveszett tüntetés megvolt?

Akkor mi a fasz ez a poszt?
Újabb bizonyítéka annak, hogy a fideszes seegnyaló droidok mindent bevesznek, nemcsak a vezér faszát?

dr Smittpálelnökúr 2012.11.03. 18:30:00

@Kókadt-szegfű: a manyup 3 ezer milliárdja nem zavar, te fasz?

politikus-omm 2012.11.03. 18:38:23

Ha egy külföldi ma Magyarországra téved, és elkezdi olvasni a köztévéről szóló blogokat-cikkeket

- Na ez nem fog soha előfordulni. Ha te Kambodzsába mész, akkor rácuppansz a közszolgálatira?

Én nem nézek politikai müsorokat, de ezenkívül teljesen jó az M1 müsora, ha helyette TV2-t néznek az őket minősíti.

tass-tass 2012.11.03. 18:39:41

@Kókadt-szegfű: "MAGYAROK? HAJRÁ!! "

Én az Európai Unió egyik államának állampolgára vagyok. Vagyis európai. Sokat segítene, ha sokan így tekintetének magukra és lehetőségeikre. Szabad mozgás, szabad költözködés, szabad munkavállalás.

Az amcsik azt mondják bármelyik államból is származnak:
I'm proud to be an american.

Én meg azt, hogy egy európai Magyarországról.

nyünyüge 2012.11.03. 18:46:57

@politikus-omm:
Főleg, mert a tv2 igen kevés politikai tartalma az mtv1 politikai tartalmából válogat, esetleg kicsit zanzásítja.
Nem tudom, hány évtizedig fog még élni az a tévhit, hogy a régi kereskedelmi tévék a baloldal szekerét tolják. Ők a pénz szekerét tolják, és a tv2 már évek óta - 2010 előtt óta - a fidesz mellé állásban lát több pénzt.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.03. 18:47:21

@dr Kangörény:
Ejnye, így beszélni! El vagy szokva már mindentől, vagy csak nem olvasol SStefikét?? :))

nyünyüge 2012.11.03. 18:49:41

@nyünyüge:
Épp most szól mellettem a TV2. Ez is, hogy-hogy nem, csak a CBA kereskedelmi igazgatójának segítségével tud a Mikulás-előkészületekről beszélni :).

Lovastengerész 2012.11.03. 18:53:27

@nyünyüge: igen, ez így van.
Annyit tennék még hozzá hogy igazából a kereskedelmi TV-k nek nincs túl sok "pénz" egyik oldal mellé állásban sem. Minél agresszívebb egy hatalom kommunikációja, annál távolabb kerül az egészségesen gondolkodó kerTV a politikától. Így lesz aztán bulvár-vér-halál-celeb-katasztrófa köré épülő "hírműsor" a lehető legminimálisabb politikai véleménnyel.

komplikato 2012.11.03. 18:58:15

@Kókadt-szegfű: "az ÖNKORMÁNYZATOK,"
Engem is érdekel, hogy a többségében Fideszes önkormányzatok (2006 önkormányzati választások meg van?) miért adósodtak el teljesen és ahol úgy sikkasztották a pénzeket, mint az esztergomi gárda, ott miért nem a sitten vannak és miért mosdatja őket a kormány?
Vagy mi van Lézer Jani befuccsolt CHF kötvényes ötlete miatt csődközelben lévő Hódmezővásárhely városkával?

Akarsz róla beszélni? mert a közmédia, meg a kézi-vezérelt kereskedelmi tévék biztosan nem.

komplikato 2012.11.03. 19:00:52

@nyünyüge: Diák hitel rendszer? Bevezettet 13-ik havi nyugdíj? Azok sem smafu tételek voltak benne.

dr yetee 69 2012.11.03. 19:10:55

@septem: Nyilván rájuk gondolsz!

Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Csurka István - III/3 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Boross Péter - MSZMP tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Boros Imre - MSZMP-titkár
III/2 ügynök D-8
Balogh Gyula - MSZMP tag
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Viktor - Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag

kov_vacs 2012.11.03. 19:17:47

A poszthoz.

Droli!
Én sokszor néztem az elejétől végig a híradót!
Valóban színvonalas, szép, ügyes, kedves, stb.
DE szelektíven válogat az aznapi hírekből.
Képes nagyvonalúan megfeledkezni kétségbeejtő és nagyon fontos gazdasági eseményekről, miközben kicsi léptékű jó hírek vannak benne.
Ha az m1 híradót nézi valaki, el se tudja képzelni, hogy ma Mo-n a gazdaság nagy bajban van pl. Nem érti, miért kell IMF hitel, és pontosan miért is nem kell ebben a pillanatban.

Egy nagyon szép, nagyon kedves, nagyon nyugis ország képe rajzolódik ki az m1 híradóból, aminek vannak ugyan apró-cseprő gondjai, ki is töltik a mindennapokat, de nincs semmi komoly gondja.

Szépnek szép, de nem sok köze van a reális világhoz.

is 2012.11.03. 19:23:43

@Kókadt-szegfű: sosem feledjük, ahogy a mongolokat (tatárokat), törököket, Habsburgokat, Horthyt, nyilasokat és ruszkikat sem feledjük. kihagytam még valamit a történelemkönyvből? mit akarsz most mondani immár majd 25 éves dolgokról? hogy még mindig itt van köztünk Poszgay meg Szűrös? tőlük meg a komcsi pártjuktól kellene idegenkednünk? na hát azt eddig is tudtuk, de kösz, hogy szóltál.

Ad Dio 2012.11.03. 19:26:51

@Macropus Rufus:

Új dolgokat tud meg Tőled az ember a liberalizmusról meg a konzervativizmusról :))). Nagyon mélyen Te ebben a témában nem mélyedtél el, tévedek-e? Mondjuk véleményed lehet ettől függetlenül.

is 2012.11.03. 19:27:17

@kov_vacs: és ezt hívjuk éjjel-nappal hazugságnak, hiszen a Rákosiék is csak ezt csinálták. cséplőgép-átadás, munkaverseny-győztes, Rákosi (Orbán) elvtárs gyárlátogatáson, még fokozni kell a munkatempót, erősíteni az összefogást (ne röhögj, Rákosi is ezt mondta), a hibákat éber szemmel észrevenni, és kijavítani, és így épül-szépül a cocializmus/NER.

is 2012.11.03. 19:29:55

@Kókadt-szegfű: ühüm. tehát a kormány adósította el az embereket, nem ők magukat, és az önkormányzatokat is a kormány adósította el, nem a saját döntésük alapján adósodtak el. mindkét csoportban van sok olyan, aki ezt nem tette, szóval ne gyere azzal, hogy de muszáj volt.

azt jól látom ugye, hogy az érvek hiányát erővel és kiabálással próbálod helyettesíteni?

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2012.11.03. 19:38:49

@Macropus Rufus: Liberális vagyok ÉS konzervatív is. Ilyen is van: konzervatív liberális...
hu.wikipedia.org/wiki/Konzervat%C3%ADv_liberalizmus

Ad Dio 2012.11.03. 19:39:26

@is:

A bankoknak gazdasági érdeke fűződött a devizahitelekhez. A zembereknek mennek a kisebb ellenellás felé minimális gazdasági ismeretekkel.

A mindenkori kormánynak a feladata az hogy a rendszert csillapítsa hosszú távú érdekek mentén.

Sajnos a Medgessy-Gyurcsány-Bajnai kormánynak kapóra jött a devizahitelezés felfutása, mivel a jólét látszatát hozta. Ergo nagy ívben beáldozták a hosszútávú érdekeket a rövidtávú politikai haszonért. Ez az újraválasztásukat eredményezte. Hogy megérte-e, azon lehet vitatkozni. Nekem is van erről véleményem...

Nem kell a szerecsenmosdatás. Ezen a téren nagyon komoly felelősség terheli a politikusainkat,

HomicideWatch (törölt) 2012.11.03. 19:41:42

Ha nem a liberális elveket vallod, akkor a szemükben hazug vagy, rasszista, náci, veszélyezted a demokráciát. Azt a demokráciát, amit ők úgy képzelnek, hogy őket és csakis őket vannak hatalmon, mindenkinek kötelező liberális elveket vallania. Ennyire befogadók ők.
Soha, soha ezt a magyar szemetet vissza.

Konzervatív jobboldaliként jobban el tudom fogadni mások nézőpontját, mint Ezek a szánalmas érdekliberâlisok.

kalapocska 2012.11.03. 19:42:13

Micsoda hulye poszt te jo isten!
Aki irta az kemenyen buta es nincs semmi logikai erzeke sajnalom.
Es meg neha azon gondolkodom hogy biztos nem csak az enyhen ertelmi fogyatekosak tamogatjak a Fideszt mar. Ez a blog mindig azt bizonyitja hogy sajnos de ha ez az ertelmesebbje.

Azt mondod:
"
1. Nem nézi senki a köztévét.
2. A köztévé hazudik.
=
Valakik úgy állapítják meg, hogy hazudik a köztévé, hogy azt közbe senki sem nézi... "

Az igazsag:
1. Nezem a koztevet hazudik
2. Nezem a koztevet hazudik
3. Nem nezem a koztevet es azt mondom hazudik.
Az ok okozati osszefugges mind a nem nezes mind a kijelentes mogott all!!

Ha azt latom hogy a kozteve hazudik nem fogom minden nap nezni hogy megbizonyosodjak rola minden egyes nap hogy je tenyleg.

Bizonyitek: a TV nezetsege csokken. Tehat az emberek egyessevel hagyjak abba a nezeset nem ugy egyszerre mert egy masik part nyert.

Kerek négyszög 2012.11.03. 19:47:58

@HomicideWatch:
"Azt a demokráciát, amit ők úgy képzelnek, hogy őket és csakis őket vannak hatalmon"

Ez a ti beteges gondolataitokban van így. Mondjuk sokat elárul a gondolatvilágotokról is.

Az például hogy illik bele a liberálisok hatalomvágyába, hogy a regnáló rezsimet jobboldali szervezetek, politikusok, újságok, gazdasági lapok egyaránt lerántják a sárga földig világszerte?

Namir 2012.11.03. 19:50:16

Színházba, operába egész évben kevesebben járnak, mint ahányan megnézik egy szombat este az X-faktort, vagy a valóságshow-kat. Akkor most a kultúra is szar? Vagy a kereskedelmi csatornák a fos műsoraikkal, amit néz a sok...demokrata? "Panem et circenses"

Macropus Rufus 2012.11.03. 19:52:13

@Konrad:
"A konzervatív liberalizmus vagy jobboldali liberalizmus az az irányzat, mely összeegyeztethetőnek tartja a hagyományos, konzervatív, jobb oldali értéket - úgy mint hazaszeretet, család, vallási értékek tisztelete, a meglévő intézmények iránti tisztelet - a liberális eszmékkel. Tehát a liberális elveket lassan, konzervatív módon akarja érvényesíteni, ahogy a közfelfogás változik."
azért képben vagyok.
Én a tiszta liberlaizmus és a tiszta konzervatízmusról íroigattam.

Nem vitás, hogy vannak átmenetek. De a hozzászólsáom elsősorban a mostani regnáló hatalomra értendő + az olyan emberekre mint akinek válaszoltam. Azok ott csak és kizárólag valami űberkonzervatív marhaságot képviselnekn amibe smemi nem fér bele ami új vagy ami más mint amit az elmúlt x évben műveltek.

dr kíváncsivagyok 2012.11.03. 19:52:14

"Általában mind a négy (öt) nagy párt képviselőjét megszólaltatják egy-egy témában, nem ritkán látni, hogy egy-egy sajtótájékoztatón csak a közszolgálati tévé mikrofonja van jelen. Bevallom, nehezen tudom értelmezni azt a vádat, hogy az ellenzéki hangok el vannak hallgatva a közszolgálati Híradóban, könyörgöm, tessék megnézni egyet, és meggyőződni az ellenkezőjéről! "

Na de a szerkesztés .... hogy nem retusálnak ki minden nem tetsző , esetleg kínos részletet ? Nem ! Egyszerűen elhallgatják , vagy nem a súlyának megfelelően mutatják be !

Kerek négyszög 2012.11.03. 19:54:18

@Ad Dio:
"A bankoknak gazdasági érdeke fűződött a devizahitelekhez. A zembereknek mennek a kisebb ellenellás felé minimális gazdasági ismeretekkel.
"

Köszönjük ezt meg Járai Zsigmondnak, aki amint bement az MNB- be, azonnal felnyomza minden indok nélkül az alapkamatot 12,5%-ra. Így lehetetlenné vált a forinthitelezés. (Bár indok az volt, de az nem lesz soha kimondva: ott ártson a kormánynak, ahol csak tud)

A másik, meg hogy az akkor már fideszes kézben levő önkormányzatok is mértéktelenül eladósodtak CHF hitelekben. Ők is a buta emberek közé tartoznak tehát?

dr kíváncsivagyok 2012.11.03. 19:54:20

...és milyen sok egyházi műsor van a közszolgálati adókon... nagyon sok !

politikus-omm 2012.11.03. 19:54:33

@kov_vacs: Mer aztán az ecceri paraszt világán sokat változtat, hogy a híradóban válság van vagy minden rózsaszín, nem?

Ha megtudja hogy válság van mindjárt jobban/többet fog dolgozni, mert ilyen a magyar zsellér, igaz?

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2012.11.03. 19:56:55

@Macropus Rufus: Valójában nem konzervatív a mostani hatalom, pontosabban alapvető konzervatív étékeket vesznek a semmibe. Ilyenek a magántulajdon, a piacgazdaság. Elképzelhetetlen lenne, hogy valaki, aki konzervatív, részt vegyen bármilyen államosításban...

politikus-omm 2012.11.03. 19:58:47

@Konrad: Államosítás nem egyenlő állami tulajdonba vétel ellenértékért cserébe, kedves Kohnrád.

szita szita péntek 2012.11.03. 20:00:42

Nem is értem, hogy hogyan merülhet fel felnőtt emberekben, hogy a közpénzből működő, állami tisztségviselők irányítása alatt működő média hiteles és kiegyensúlyozott lehet. Nem lehet - a rendszer logikája gondoskodik erről. Jelen ciklusban az kormányzati befolyást baromi erősnek látom.

Azt sem árt tudatosítani, hogy a kereskedelmi média sem okvetlen elfogulatlan. Egész egyszerűen túl pici ország vagyunk ahhoz, hogy a hitelességgel szerzett nézőkön keresztül lehetne pénzhez jutni. Ez van.

A minimális esély a reális tájékozódásra az az, ha sok forrásból szerzel be információt, majd magadban azt összegzed és levonod a tanulságot. Ehhez azonban marha sok idő, energia kell - aki nem hivatás szerűen űzi ezt a sportot szükségképpen részlegesen és félretájékozott marad.

Más: Az, hogy egyáltalán felmerül a kérdés, hogy a kiegyensúlyozottságot idő alapon patikamérlegen lehet mérni egyszerűen nevetséges. Akkor is az, ha a mandátum alapján mérjük az időt, akkor is ha mindenki egyenlő időt kap. Nyilván számít a hangvétel, a beállítás - nyilván. Ugyanakkor annak kell az időt adni, aki "hírt csinál". Az milyen lenne már, hogy egy folyamatosan aktív pártnak szűkebb időkeretet kell adni, hogy a százalékos arány stimmeljen. :D A híradónak a hírekről kellene szólnia, nem pedig a méricskélésről.

Spiro 2012.11.03. 20:09:31

@Droli:
A közmédiumokra kb. évi 80 MRD Ft-ot pörkölünk el (ez a szám szépen növöget 2010 óta), és semmi olyat nem nyújtanak – 0% közeli nézettség, hallgatottság mellett (habár lehet, hogy a földönkívüli nézettség miatt) -, amit a kereskedelmi adók az NMHH kontrollja mellett ne tudnának.

Szóval a helyes kérdés –pláne ilyen gazdasági helyzetben -, hogy minek az évi deficit 1/7-ét erre elkölteni úgy, hogy hétről hétre újabb adókat kell feltalálni, többek között ezért.
Pl. idén 0,4%-kal csökkenhetett volna az államadósság, ha nem az éterbe szórnánk el a befizetett adókat (mindenhez bátran hozzányúltak ezt miért nem forszírozzák).

Ha tényleg nem érted, akkor merengj el a BBC és az MTV híradó különbségein (már, ha van rá módod).

politikus-omm 2012.11.03. 20:11:53

@Spiro: Forrás?

Az MTV úgy kezdte az új ciklust hogy felezte a létszámot.

csg67 2012.11.03. 20:12:20

Objektív tájékoztatásról annyit, hogy az esti híradóban Vettelt még a harmadik helyre sorolták az időmérő alapján, holott a büntetéséről (ti. az utolsó helyről kell indulnia holnap) már legalább félórás hírek keringtek a neten. Ez azért is kínos, mert csak az M1 közvetíti élőben a futamot és az időmérőket.

taga20 2012.11.03. 20:13:44

@Spiro: Kurvára én is ezt gondolom. Nem is értem, hogy az ilyen Droli arcok hol élnek?

Moan 2012.11.03. 20:19:23

A köztévé hazudik ez tény. No nem csak azért, mert kihagy, hozzátesz, átalakít, megvagdos híreket, vagy nem csak azért, mert még a szakértői is dilettánsok és részlehajlók, hanem mert eleve hazug a kommunikáció MINDENRŐL ebben az országban. Ha nagyon korrekt akarna lenni, akkor sem menne neki, mert amit infót kap, az eleve hazugság. :)
De egyébként elég sűrűn derülnek ki csúsztatások és hazugságok az MTV körül. Mi itt a kérdés? :)

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2012.11.03. 20:27:58

@politikus-omm: állami tulajdonba vétel = államosítás. A komcsik is fizettek kártérítést. Egy konzervatív ember számára az elfogadhatatlan, hogy az állam tulajdonol olyan cégeket, amelyek amúgy piaci alapon kellene működjenek.

nyünyüge 2012.11.03. 20:33:17

@Moan:
Ráadásul szerintem elméletileg szakmaiatlan az felépítés, működésmód, szabályrendszer (vagy minek nevezzem), hogy a közmédia csak a Hírcentrum által készített híreket használhatja.
Egy akármilyen (összetett tartalmú) eseményről elkészül egy vagy több (rövid, közepes, hosszú) változatú hír és háttér képanyag, és utána ez megy le egyszer, kétszer, háromszor.
Egyáltalán nem tartom jónak (akármilyen témában), hogy egy-két szerkesztő szóhasználata, jelzőhasználata, képi világa legyen "a hír". A Hírcentrumnak a száraz hír- és képanyagot kellene kiadnia, és pont akkor lenne jól tájékozott a közönség, ha ugyanazon anyagból kiindulva az mtv annak egyik részről beszélne bővebben, a Kossuth a másikról, a kereskedelmi meg a harmadikról.
Az, hogy tv2 és az mtv ugyanazt a nyelvhelyességi hibával összerakott hírt olvassa be szó szerint tájékoztatás címén, az kinek jó? (az olcsóságon és a felelősséghárításon kívül)

A szerelő 2012.11.03. 20:35:26

Az ilyen csontig hatoló seggnyalás az utóbbi két év meghatározó eleme lett. Már nem is csodálkozok, amikor egy droid hazudik és erősen csúsztat, amikor hazugságról és csúsztatásról ír :)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.03. 20:38:08

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az ilyenekről a Lakat T. volt híres.
Szal Obersovszky az új Lakat T :)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.11.03. 20:45:03

@Egy igaz ember: és ettől jó ma a TV, hogy amazok ugyanilyen szarok voltak. Gratulálok!

Spiro 2012.11.03. 20:49:19

@politikus-omm:
2011, 2012 költségvetési törvény, 1. számú melléklet, I. Országgyűlés fejezet. 10 sor -Közszolgálati hozzájárulás, és 11. sor Fejezeti biztonsági tartalék, összesen évente 64,8 MRD (ezen felül vannak még a többi fejezetben is tételek,szponzorációk, nem beszélve a médiumok egyéb bevételeiről) .

Attól, hogy az MTV létszámot csökkent a kiadásaik nem szükségszerűen csökkennek, pláne ha az új munkaerőt csillagászati összegért alkalmazza, és a külső gyártásra horror áron szerződik.

Van még kérdés?

Ha a közmédiumokra fordított ~80MRD-ot szétosztanák a 4 millió háztartás között, akkor kb. a minimál csomag kétszeres (1666 Ft/hó) összege állna mindenkinek a rendelkezésére, hogy kábel/műholdas tv vagy, internet előfizetésre, vagy másra költse.

megtorolom 2012.11.03. 20:56:39

@A szerelő:
Nem néztél közszolgálatit régebben? Mindig az aktuális hatalom nevezte ki vagy be a saját klientúráját.Nem tudom mi a bánatosf...t kell ezen csodálkozni?
Többieknek!
Mindenki azt hiszi magáról hogy ő a frankó: Egy lószart egyforma bunkók vagytok ű, mert semmi tisztelet nincs a másik irányába. Ha jobb oldali, akkor Orbán fan, ha baloldali akkor olyan fan, ha más akkor az. Szóval! Ideültök ledroidozzátok azt aki más véleményt fejt ki mint ti a megtestesült igazság hordozói. Bassz....k meg nem veszitek észre, hogy ez k...a unalmas? Hihetetlen! Nincs hol levezetnetek az agressziót? Persze itt könnyű, mert nem csap pofán senki. A monitor meg elbírja. Egyszer a büdös életben , nem tudnátok normális hangot megütni egymással? Frankón megdumálni a témát, nem parasztozva, mert akkor te is az vagy. Na! Azt a terem búráját! Az agyam ledobja a szíjjat!

VT Man 2012.11.03. 21:11:44

A ballibek akkor most magyarázzák el, hogy mi is volt az a "Pártkelte" című műsor.

Utána lehet folytatni a vitát.

VT Man 2012.11.03. 21:13:36

Sajtószabadság akkor lesz, ha az index blogketrec politikai tartalma nem 99% ballib és 1% jobboldali tartalmú lesz.

Addig pártosság van, és az Index se független.

taga20 2012.11.03. 21:20:10

@VT Man: Akkor lesz sajtószabadság ha az ilyen arcok mint te nem uralják a királyitévét!

nu pagagyí 2012.11.03. 21:26:14

Majd, ha seggnyalók helyett ismét autonóm vezetése lesz a köztévéknek nézni fogom. Nincs kedvem a pártbizottságon kidekázott hírek megfejtéséhez. Már leszoktam róla, nem akarok ismét rászokni.

nu pagagyí 2012.11.03. 21:28:14

@VT Man: Az Index egy magán portál. A magadfajták csináljanak jobbat, ha tudnak. Pénzt már loptatok hozzá.

Venyigeszu 2012.11.03. 21:29:35

@Droli:
" Tisztázzunk egy-két dolgot:"
Elég egyetlen dolgot tisztázni: egy szót sem értettél meg abból, amit neked írtam.

Ducasse 2012.11.03. 21:30:31

Oltári dezsavű érzésem van a 70 évekből!

P.Freddy 2012.11.03. 21:51:48

@Önnek megyünk:

"A balliberálisok szerint mindenki hazudik, aki nem ez ő propagandaprogramjukat nyomja."

"Egyébként igen, látványosan jobbra tolódott a közszolgálat. Valljuk be őszintén, volt honnan..."

Ez hihetetlen. Tehát szerinted az se baj ha _tényként hazudnak_ (merthogy tényleg ezt teszik, ezt nehogy már tagadjátok), a lényeg, hogy tolódjon jobbra.

Nem baj ha nem igaz amit mond és az se baj ha elhallgat lényeges dolgokat.

Ezek szerint az baj lenne, ha kimondaná az igazságot, és mindent elmondana ami lényeges? Ez baj lenne, és ez a balliberálisok világmételye? Az, hogy mindenről tud mindenki és mindenki az igazat tudja, ez a balliberális veszedelem?

Lehet hogy igazad van, és biztosan kezelhetőbb lenne a világ bizonyos ideig, mint azt a kommunista diktatúrákban meg is tapasztaltuk. De ha ezt akarjátok, akkor ezt a vágyat azt légyszi ne itt, hanem pl. Észak-Koreában hirdessétek és gyakoroljátok - amíg még lehet.

csíkosfejű cserregő nádiposzáta 2012.11.03. 21:59:28

Az a baj, hogy én havonta egyszer ránézek az állami médiára, és üzembiztosan megállapítom, hogy még mindig nem ér az egész egy garaboly fingot sem. Ellenben ez a havonkénti ránézés kerül évente több, mint 70 milliárdba, fejenként évi 7800 forintba, én ezt kicsit sokallom. Tulajdonképpen rohadtul bezárhatnák már az egész kócerájt, megtarthatnának egy intézetet, ami feldolgozza, digitalizálja és neten közzéteszi az archívumot, hogy ne vesszen el a misimókus.

csíkosfejű cserregő nádiposzáta 2012.11.03. 22:02:32

De abban is benne vagyok, hogy megmarad, és Droli kifizeti a részemet is.

NYJetsTD 2012.11.03. 22:07:02

@megtorolom: de paraszt vagy : ))) ; )

NYJetsTD 2012.11.03. 22:21:51

@VT Man: Apafej, mi a szart rakjanak a blogketrecbe? Ezen a szerencsétlen nívón kívül mit tud felmutatni a "jobb" oldal? Színvonaltalan írásokat, amikben három dolog mindig szerepel, "gyurcsányahibás, emútnyócév, akinemszeretiorbántazballibsi"...
Képtelenek vagytok a legkisebb kritikával is nézni a kormányoldalt, ellenben azon fetrengtek, hogy az ellenzék a sokszínűsége és a teljesen eltérő, de a demokratizmus határain belül mozgó véleményei miatt mennyire nehezen áll össze. A jobb oldalon mikor látok ilyet? Önálló vélemény, netán vitára is bocsátott törvény-előkészítés lesz valaha? Vagy olyan blog, ami nem mandineresen ha kritizál is, azért a végére mindig szemkilövetőzik egy jóízűt?

NYJetsTD 2012.11.03. 22:30:12

@droli: neked meg segítek egy picit megérteni mi a baj nálunk, mióta van egyáltalán tv adás. Így kellene tenni mindenkivel, aki beteszi a mocskos kezét bármelyik oldalról a közszolgálati tévébe, rádióba:
hvg.hu/vilag/20121103_Kozmediat_probaltak_befolyasolni_nemet_ko#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_11_3

Az külön bája a történetnek, hogy azonnal lemondtak, amint kiderült a történet. Magyarországon lesz valaha ilyen? Basszus, még egy baltás gyilkos pénzlejmolós kiadatásának sem lett következménye...

zotyesz11 2012.11.03. 22:36:56

@szita szita péntek: Ott a pont...

Múltkor Index cikkeket olvastam egymásután és az volt az érzésem, hogy itt mindjárt becsődöl az állam; a portfolio vagy kicsoda kiszámolta, hogy mennyi nem jön be a Matolcsy-csomagjaiból, közbe az IMF meg megsértődött és soha többé nem ad pénzt nekünk vagyis holnapra mindenki éhen hal és még a bankszektor is itt akar hagyni minket.

Az Orbán Viktor pedig hazudott, amikor azt mondta, hogy ilyen feltételek mellett nem kell IMF megállapodás, miközben az IMF semmilyen feltételeket nem támasztott, de az IMF szóvivő szerint a magyar kormány azokkal is szembe megy.

Ráadás:
A még januárban láttam az ATV Egyenes Beszédében a Róna Péter közgazdász szakértő urat beszélni, aki elmondta, hogy 2012 tavasz végéig itt IMF megállapodás kell, hogy legyen, különben államcsőd lesz, meg stb.
Azóta persze máshogy alakultak a dolgok...

ügyfélszolgálatos 2012.11.03. 22:38:04

Ha neked a köztévé híradója kiegyensúlyozott, akkor nálad eléggé nagy gondok lehetnek mentálisan... Vagy írás közben a golyóidat a fidesztől kapott csekkel dörzsölgetted.

bgp 2012.11.03. 22:41:59

@ügyfélszolgálatos: És ezt hívják Nívónak :D

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.03. 22:45:33

@VT Man: Ha figyeltél volna, a poszt nem azt állítja, h a köztévé hazudik, de nem baj, mert korábban is hazudott, hanem azt állítja, h most egyáltalán nem hazudik, hanem kiegyensúlyozott és tök tárgyilagos. Tehát hha 2010 előtt mindennap 3szor bemondták volna a köztévében, h OV kislányokat erőszakol meg, az is irreleváns lenne a poszt igazságtartalma szempontjából.
Ha te úgy véled, ha köztévé most is hazudik, de régebben még jobban hazudott, akkor szerinted is hazugság a poszt (és a ballib kommentelőkkel értesz egyet).

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.03. 22:47:10

@NYJetsTD: Stefike azért elég sűrűn ki tudott kerülni :)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.03. 22:51:17

@zotyesz11: Hát én jópárszor láttam Róna Pétert az ATV-ben, és tavaly év vége óta mindig azt mondja, h OV-ék nem akarnak és nem is fognak megállapodni az IMF-fel. Eddig bejött neki.
De ennek semmi köze a köztévéhez.

sztd 2012.11.03. 23:15:58

Nos, nekünk nincs tévénk, így készséggel elhiszem, hogy színvonalas az összes híradó, és amúgy is jó műsorok vannak a köztévében.

Azt is elhiszem, hogy a minősége folyamatosan fejlődik, stb. Személyesen meggyőződni viszont sem most, sem a jövőben nem áll szándékomban. Annyit biztosan nem ér az egész. :P

NYJetsTD 2012.11.03. 23:22:19

@MolnarErik: Stefinek könnyű, ő az a fidesz droid, aki több hasznot hajt az eget verő ostobaságaival a baloldalnak, mint amit azok maguktól tudnának csinálni... bár lehet hogy ez is a célja...

T mint T 2012.11.03. 23:22:36

Hát, mielőtt a posztoló ír egy ilyen szösszenetet, esetleg előtte mégiscsak be kéne kötnie egy kábel TV-t vagy IP TV-t és meg kellene néznie egy másik oldali híradót. Akkor rájönne, hogy az ellenzéknek nem pont az a véleménye, és talán egy kicsit bővebb is a véleménye annál, mint amit a "közszolgálatiban" jól megrágnak, eléhánynak és felszolgálnak.
Meglehet, meglepődne azon, hogy néha vágatlan verzióban más jön ki az ellenzék száján, mint az, amit a köztv lenyom. Sőt, meglehet, pár összehasonlítás után igazat adna azoknak, akik az 1 és 2 pontban leírtakat tartják a valóságnak.

dr kíváncsivagyok 2012.11.03. 23:23:08

IGEN, A KÖZTÉVÉ HAZUDIK , ELHALLGAT , FERDÍT , RETUSÁL ÉS KORMÁNYPROPAGANDÁT FOLYTAT !

Ennyi....

dr kíváncsivagyok 2012.11.03. 23:25:23

@ügyfélszolgálatos: "
Örömmel fizetjük ki a lázár jános és kósa lajos által felvett hiteleket, esztergom meg pusztuljon!"

Valóban szerepel a köztévében az ellenzék is , de :
nem a lényege
nem teljes terjedelemben
és nem tárgyilagosan.

nu pagagyí 2012.11.03. 23:34:28

@VT Man:
@megtorolom:
Nem tudok arról, hogy korábban híreket hamisítottak. Most szakmányban folyik: riport a nemtüntetőkról, riport nemlomnicziról és a többi. Tegyük még hozzá a Varánusz értesülését Böröczky III/III-as múltjáról, igazi szakértő lehet.

Egyébként korábban a TV, rádió vezetőit a médikuratórium jelölte, amelyben 50-50%-os volt a kormánypártok és ellenzékiek aránya. A Fidesz például a Miép segítségével (amelyet papíron ellenzékinek neveztek), tudott első ciklusa alatt szintén seggnyalókból álló vezetést állítani a közmédiumok élére. A másik oldal ilyet soha nem tett, így Kondor Katica is vígan oszthatta az igét, a vasárnap reggeli Bayerzsótis, Csurkás fröcsögéssel egyetemben a baloldali, liberális érában.

leonito77 2012.11.03. 23:56:24

(minimálisan sem) Tisztelt posztoló!

Most ugye arról a köztévéről tetszett posztot írni, ahol kiretusálnak embereket a riportokból???

Azt hiszem ezek után nincsen miről beszélni... szóval gyomor kell ehhez kérem...

NA YA! 2012.11.03. 23:58:10

Nézzétek mee jóóó! Értem? Nem a megfélemlített kertévés kriminális-celebes faszság, hanem olyan klassz nyolcvanas évekbeli agitprop. Azért néha egy jó skála kópés reklám is mehetne közben!;)

Dr.Zemberevő 2012.11.03. 23:59:25

@Kókadt-szegfű: Neked komoly orvosi segítségre van szükséged.
Ha már kezelnek, akkor kérd hogy valami rendesebb szerre tegyenek.

Dr.Zemberevő 2012.11.04. 00:03:01

@bgp: Van öniróniája a posztolónak, ezért csúfolja nívó néven a blogját.

Ad Dio 2012.11.04. 00:14:01

@kerek négyszög:

Azért az a történet egy picit összetettebb volt. Én 10%+ -os államháztartási hiányra emlékszem, meg forintspekulációra két hullámban.

Járai amúgy szerintem is kicsit túlpolitizálta a szerepét, de alapvetően a kamatcsökkentést maximum késleltette, de nem -azért- emelkedett a kamat mert ártani akart vele a kormánynak. Ez meglehetősen kereknégyszög így.

Ad Dio 2012.11.04. 00:20:21

@kerek négyszög:

"A másik, meg hogy az akkor már fideszes kézben levő önkormányzatok is mértéktelenül eladósodtak CHF hitelekben. Ők is a buta emberek közé tartoznak tehát?"

Nem, ők a buta önkormányzatok közé tartoznak :). Csűrheted, csavarhatod, de egyedül a kormány feladata (és lehetősége is csak neki van rá) megszabni a kereteteket. Ne mosdasd szerencsétlen négert, nem lesz fehér. Hibás itt mindenki (bankok, felelőtlen emberek, önkormányzatok, jegybank) DE az akkori kormány is hatalmas felelőtlenséget követett el. Ennek ma sokan isszák a levét.

vazzup 2012.11.04. 00:23:40

Még szerencse, hogy a címben feltett kérdésre egyszerű, rövid és velős a válasz: Igen.

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.04. 00:26:16

A köztévé Magyarországon mindig is ferdített, amikor az MSZP-SZDSZ volt hatalmon, akkor is ferdítettek és a bólogató Jánosaikat ültették oda. Most is hasonló a helyzet, aki ezen még meglepődik, az nem tudom hol élt az elmúlt 50 évben.

Magyarországon a közszolgálati média kormánypárti, aki ezzel nem tud megbékélni, az ne nézze, van más lehetőség is, kertévék, ATV, már amennyiben az valakinek színvonalat jelent. Mindig az aktuális kormány kegyeitől függ a közmédia, mindig napraforgóként követi a hatalmon lévőket. Álszent dolog erre rácsodálkozni.

Azzal viszont egyetértek, hogy semmivel nem rosszabb a köztévé általános a színvonala, mint a kereskedelmi tévéknek. Egy-két műsortípus itt erősebb, más műsortípusok meg máshol. Filmekben elég jó szokott lenni néha a köztévé is, a kertévéken sok a Gyilkos polip támadása 4. és más hasonló ZS-kategóriás filmek, a tehetségkutatók meg konzerv, licencia műsorok, nem érdekelnek a hisztis tini dívák és műsírásra is képes mentorok. A kertévés híradók tényleg vérben tocsogó bulvárműsorok lettek, a köztévé meg cenzúráz néha, most ezek közül lehet választani, illetve variálni.
Ennyi erővel minden tv-ből ki kellene venni azt a műsort, amivel veri a többit abban a stílusban és összegyúrni egy tv csatornává. Értelme ennek sem lenne. Szerencsére feltalálták már a távirányítót, lehet elkapcsolni, átkapcsolni, kikapcsolni.

Arról nem is szólva, hogy minden pártnak megvan már a maga médiabirodalma. A köztévé csak egy szereplő, amit állítólag nem is néznek sokan. Akkor meg mire fel a hiszti? Ja, hogy a nézők nagy része baloldali értelmiségi, akik csak a saját bosszantásuk miatt és a másnapi blogbejegyzésükhöz témát gyűjteni nézik a köztévét? Mazochisták! Ha nekem nem tetszik valami, akkor elkapcsolok onnan, nem hogy még hergeljem magamat vele.

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.04. 00:38:55

Olyan dolgokat kértek számon a köztévétől, amit az sose teljesített. Minden kormány alatt seggnyaló volt. Gyurcsány alatt is, az első Orbán kormány alatt is, meg most a második alatt is.
Napkelte című gyönyörű műsor vajon elfogulatlan, közszolgálati volt? A baloldaliak, liberálisok számára biztos úgy tűnt. A mostani műsorok meg a jobbosok ízlésének kedveznek. Ez a közszolgálatiság Magyarországon. Talán nem kellene elvárni olyat tőle, amire sose volt képes és nem kellene úgy beállítani, mintha most romlott volna el minden a közmédiában.

"Szerencsére" minden pártnak van már saját médiabirodalma, lehet az ATV-s Vidám Vasárnapra pogózni a libsiknek, vagy a HírTV-s Civil Kaszinóra bólogatni a jobbereknek. Szerencsére színes a világ, nyugi egy esetleges kormányváltás után a köztévé 180 fokos fordulatot fog venni. Ebben biztosak lehetünk.
Aki meg minőségi szórakozást akar, az nézze a csehszlovák 2-es csatornán a Kórház a város szélén-t :) Vagy bármit, ami nem magyar. Komolyan, van még, aki filmet tv-ben néz? Letöltöd és nem kell reklámot kerülgetni.

A köztévé az előző rezsim (Megyó-Gyurcsány-Bajnai) alatt is azt állította, hogy rohadtul elfogulatlan, aztán csak ott nyalták a kormánypárti seggeket a Napkeltében. Most mások nyalnak más seggeket. Én ezen már nem akadok fenn, szerencsére a tv-n kívül van más szórakozásom is.

renevol 2012.11.04. 00:39:26

A mindenkori hatalmon kívül kinek van szüksége a köztévére?

Hatvan-valahány csatorna jön be a tévén, köszönöm, nem kell tőlem elvenni erőszakkal a pénzt azért, hogy fenntartsanak plusz 4 adót, hogy azok majd jól informáljanak engem, tök pártsemleges módon ráadásul, és a színvonalas szórakozásomat biztosítsák. Köszönöm, meg vagyok ezekkel anélkül is, hogy az Állam Bácsi gondoskodna rólam a saját pénzemből.

Annak az évi 70-80 milliárd forintnak a töredékéből meg lehetne szüntetni pl. a hajléktalanságot Magyarországon.

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.04. 01:24:47

@renevol: ez elég demagóg szöveg, a hajléktalanság megszüntetésére semmi pénz nem lenne elég, nem is lehet (nem is kell) megszüntetni
úgyis újratermeli magát, nagyrészt önhibából, nem lehet minden embernek visszafizetni a devizahitelét, erőszakkal leszoktatni a piáról nem is lenne szabad mindent az adófizetők nyakába varrni

amúgy a most megölt Szita Bence gyilkosai is hajléktalanok voltak... nem hiszem, hogy most a hajléktalanok olyan népszerűek lennének, hogy hirtelen évi 80 milliárdot kellene rájuk elcseszni

ha már demagóg szöveget nyomsz, akkor inkább a "hány lélegeztetőgépet lehetne ebből venni" szlogent írhattad volna

a köztévére valóban nem sok szükség van a mai formájában, de a balosoknak ez is csak most jut eszébe, nem pedig 4-5 éve, amikor nekik kedvezett a közmédia
tájékozódni ezer helyről lehet, nálam a köztévé és a kertévék az utolsó hírforrások között vannak, annál lejjebb már csak a nyomtatott sajtó áll

csunyadiszno 2012.11.04. 01:28:51

@wmiki: A darwinizmus baloldali? Érdekes egy vélemény.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.11.04. 01:29:44

"Most komolyan nem akarok reklámposztot írni a köztévének,"

Pedig sikerült.

Nem azzal van a gond, hogy a köztévé de facto éjjel-nappal hazudik, hanem azzal, hogy meglehetősen tematizál, olykor pedig retusál - ráadásul nem is akárkit.
A köztévé mindig is a kormányon álló erőkhöz áll közelebb, általában arra lejt a pálya, ahonnan a pénz jön.
Nincs ezzel semmi gond, ha van némi arányérzék a dolgok mögött.

Az azonban, amit most a köztévé, illetve a felettük álló szerv művel (MTVA), finoman szólva is: nem elegáns, mondhatni ciki.

S erről ilyen posztot írni, vajon micsoda?

renevol 2012.11.04. 02:19:28

@wásztákhurwáh: Demagóg az a jó kurva anyád.

Egy példát írtam a lehetséges százmillió dolog közül, hogy hozzávetőlegesen mekkora nagyságrend az a pénz, amiről szó van. De hát ezt te is nyilván értetted, csak hát valahogy védened kell a védhetetlent, kedves tegnap regisztrált fidesztroll.

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.04. 02:34:24

@renevol: ha nem fáj az olvasás, akkor légy szíves elolvasni, amit írtam, mert látni fogod, hogy egy szóval sem mondtam, hogy a köztévé nem elfogult, tárgyilagossággal sem vádoltam meg, attól messze áll sajnos

én arra hívtam fel a figyelmet, hogy akinek nem tetszik az ne nézz, én sem teszem
mondjuk én a kertévéket sem...

továbbá azt is írtam, hogy a köztévé elfogultsága az aktuális kormánnyal szemben nem új jelenség, nem most kezdődött, hanem már évtizedek óta így működik
ez nem jó, sőt, elég felháborító, de ezt úgy előadni, mintha ez most alakult volna ki a második Orbán-kormány alatt, egy hülyeség

már a rendszerváltás óta így van (előtte fel sem merült, hogy hova húzzon a közmédia, mert nem is volt más média, meg nem volt kormányváltogatás)

a 80 milliárd elköltése a hajléktalanokra igenis demagóg hülyeség
pont olyan ostobaság és felelőtlenség, mint a magán nyugdíjpénztári megtakarítások elvétele, a nyugdíjemelgetés, a devizahiteles hitelből dőzsölő parasztok, prolik "megmentése" az én adómból
ezek a demagóg dolgok, pont mint képzeletben 80 milliárd szétosztása mindenféle börtönbe való, gusztustalan, munkakerülő, alkoholista hajléktalan között
nem is értem miért írtad azt a hülyeséget, biztos jól hangzott, népszerű, olyan jótékony... csak értelme nincs
nem vagyok fideszes, sem bajnaista, én a józan ész híve vagyok, amit sajnos ma egyik párt sem képvisel

dekol84 2012.11.04. 02:51:04

@Kókadt-szegfű: "minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk" elv alapján működnek, és
készek akár a saját országuk ellen is totális háborút viselni csak azért, hogy mindenáron visszatérhessenek a hatalomba.

Leszarom még a leszart szart is, de ha ez a mondat nemállja meg a helyét a zorbánra és az ő csürhéjére, akkor én vagyok a máriáshuncut!

Gondoljon cska mindenki a végig cirkuszolt, tüntetett, bépszavazott, vekkerezett "eemúúútnyóóócévre"! Hát mit csinált ez a szarjankó 8 évig, ha nem ezt? Hmm?

dekol84 2012.11.04. 02:59:51

@Kókadt-szegfű: Annyira kretén vagy barátom, hogy egy fost sem érdemelsz meg! Agymosott fityesz droid!

ügyfélszolgálatos 2012.11.04. 03:01:44

@Kókadt-szegfű: Oké én sajnálom, hogy az OPNI megszűnésével neked és Wmikinek oda a kényelmes szobája és a kiszolgálás, meg az ingyé' nyugtatók. De itt most a felnőttek szeretnének beszélgetni, m'kay?

Pop40 2012.11.04. 06:03:24

"amúgy a most megölt Szita Bence gyilkosai is hajléktalanok voltak... nem hiszem, hogy most a hajléktalanok olyan népszerűek lennének, hogy hirtelen évi 80 milliárdot kellene rájuk elcseszni"

Pengeéles logikád van, elismerem.
Tehát a hajléktalanokon nem kell segíteni, mert volt köztük olyan, aki közreműködött egy gyilkosságban.

1, Abban a gyilkosságban egy nő is közreműködött. Eszerint innentől szerinted őket sem kéne segíteni semmiben?
2, Sok olyan gyilkosság volt már, amit nem hajléktalanok követtek el. Őket sem szabad eztán segíteni, vagy ez a brilliáns logikád csak a hajléktalanokra áll?

Pop40 2012.11.04. 06:04:06

@wásztákhurwáh:
sorry, kimaradt, az előző kommentem önnek szólt, professzor úr.

buddha 2012.11.04. 07:18:25

az meg van,hogy csak a CBA-s droid nyilatkozik?
más embert nem engednek oda nyilatkozni,ha az élelmiszerekről van szó?

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.11.04. 07:53:25

"Először is, nem a bűnögyre helyezik a hangsúlyt, hanem az aktuálpolitikára."

Ja, hogy aktuálisan szétlopják az országot, az nem bűn.

nu pagagyí 2012.11.04. 08:09:06

Az Orbán-kormány a szűkös pénzügyi lehetőségek mellett azért három komoly beruházásba is belefog: felássák a Parlament előtti területet, nekikezdenek az Erzsébet-híd környékének átépítésébe, most meg monumentális szobrot készítenek a tévé székház elé. Ha így haladunk, a kordonok városa lesz Budapest.

imres 2012.11.04. 08:33:29

Nagy az Isten állatkertje!
Idézetek itteni kommentekből:
"Ne a tévének higgy, hanem a statisztikának!"
:)
"Én nem nézem, de a köztévé éjjel-nappal hazudik."
:)
Tipikusan primitív, balliberális megnyilvánulások.

hetigenya 2012.11.04. 08:53:59

Mennyire utolsó libsi nyálazik itt még mindig. A levesbe mentek apafej! Rakjátok fel falaitokra a vezéreitek képeit, el ne felejtsétek őket, mert itt már nem látjátok őket.
Segítek: Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy? Medgyessy? Bokros bajusz. Szépen tapétázzatok ti fröcsgő seggfejek!:DD

okostojgli (törölt) 2012.11.04. 09:05:02

"A köztévé éjjel-nappal hazudik (?)"

A kretén moslékzabáló fajtádat, ha az "éjjel-nappal" nem igaz akkor az azt jelenti, hogy SOHASEM hazudott, SOHASEM hazudik?

nu pagagyí 2012.11.04. 09:20:13

@hetigenya: Nyáladzást nem akarunk tőletek tanulni. Undorító dolog. Szerencsére lassan körbezárnak benneteket a kordonok és ott maradsz összezárva Orbánnal és Matolcsyval. Egy komplett idegosztály handbandázó betegekkel.

Pop40 2012.11.04. 09:31:05

@hetigenya:
Nem gondoltál még rá, hogy megtanulj magyarul?

Néha hasznos lehet, főleg, ha magyar nyelvű blogon szeretnél kommentelni.

blah 2012.11.04. 09:32:57

mondjuk a köztévé híradójára azt mondani, hogy nem elfogult elég óvatlan kijelentés...

déjá vu39 2012.11.04. 10:03:54

@poszt: "Ma Magyarországon a köztévét csak a balliberális értelmiség nézi - ez következik a roppant alacsony nézettségből, és abból, hogy a balliberális értelmiségiek valószínűleg nem a levegőből veszik az állításaikat."

Ez marhaság. A törzsközönség a hívőkből áll.

"Általában mind a négy (öt) nagy párt képviselőjét megszólaltatják egy-egy témában, nem ritkán látni, hogy egy-egy sajtótájékoztatón csak a közszolgálati tévé mikrofonja van jelen."

Nem mindet szólaltatják meg. Meg csak őket (a közTV-t) engedik be. Jó tudni.

És nem mindegy, hogy hogyan vágják meg az anyagot (A valóság, és annak TV-s mása...). A klasszikus példa: "A királynőt megölni nem kell..."

b46 2012.11.04. 10:10:33

Valóban baj van a közmédiával. Folyamatosan eltorzítják a tényeket. Sikerként számolnak be arról, hogy felavattak egy új üzemet ahol 200 főt tudnak foglalkoztatni, de hallgatnak arról, hogy közben meg elbocsájtottak több ezret,mert egyre több külföldi cég vonul ki, és nő a munkanélküliség. Sikerrel számolnak be arról, hogy milyen sikeres az devizahitellel kapcsolatos intézkedésük, de arról nem számolnak be, hogy az eladósodott emberek 80 %-a nem tudta igénybe venni, mivel nincs rá pénzük. Lényegében ezt is maguknak találták ki. A kormánytagoknak és a tehetősebbeknek viszont jól jött. Még bőven lehetne sorolni a tények egyoldalú megközelítését, de aki figyelmesen nézi, hallgatja a közmédiát azok úgy is tudják. Aki meg nem,azok írnak ilyen bejegyzéseket. Ezek után nekem senki ne beszéljen nekem a közmédia függetlenségéről.

GHSTMS 2012.11.04. 10:17:15

Azon filozok, ha csak 2 csatorna lenne a teveben, az egyiken matematika menne egesz nap (a szamok nem hazudnak), a masikon meg buvesztrukkok - szemfenyvesztes, es csak az egyiket nezhatnem, vajon melyiket valasztanam?

dogbakszi 2012.11.04. 11:22:39

@Ad Dio:
"Sajnos a Medgessy-Gyurcsány-Bajnai kormánynak kapóra jött a devizahitelezés felfutása, mivel a jólét látszatát hozta. Ergo nagy ívben beáldozták a hosszútávú érdekeket a rövidtávú politikai haszonért. Ez az újraválasztásukat eredményezte. "
Bravó! Tud számolni? Emlékszik valamire 2009-2010 körülről? Kit választottak újra a 2009-2010 közötti egy éves kormányzása után?
... vagy talán azért sorolta Bajnait bele a sorba, hogy teljesítsen állampárti elvárásokat, s amortizálja azt, aki veszélyes az állampárti vezérre?
Egyébként a nívótlan blogírónak csak annyit, hogy nyugodtan értékelje az MTV híradóját kiegyensúlyozottnak, korrektnek, attól még nem az...
...hiszen ha valakinek van internet hozzáférése, akkor tudja, hogy sok olyan dolog történik országunkban, melyről az MTV híradója (nem vizsgálom milyen okból) hallgat. Amiről meg tudósít, ott nincs bemutatva, hogy bizonyos kormánypárti politikusi kijelentések, bizonyos törvények meghozatala mekkora kárt okoz az országnak. Egyet értek b46 2012.11.04. 10:10:33 beírásával ezügyben.

inebhedj - szerintem 2012.11.04. 11:45:44

@Venyigeszu:

"Annak, hogy a kereskedelmi TV-k kerülik a politikát a híradóikban mint a pestist, megvan az oka. 2010 előtt ez nem így volt, és remélhetőleg 2014 után sem így lesz."

Pedig speciel ugyanígy volt. És az elmúlt tizenegynehány év alapján vélhetőleg ugyanígy lesz.

A szerelő 2012.11.04. 12:07:02

@megtorolom: A párbeszéd fontos, nagyon!, de amikor valaki a tények figyelembe vétele nélkül, a hite alapján, ráadásul egy megfelelési kényszertől vezérelve állít valótlant, ami még úgy is néz ki, hogy saját maga még igaznak is hiszi, na, az droid. Neked meg nem kell magadra venni.
És még valami. Annál nagyobb butaság nem is létezik, hogy folyton vissza mutogatunk. Hogy de bezzeg a szocik, meg a mit tudom én kik, azok is loptak, kirúgtak, kézi vezérelnek ... stb. És ezzel a sületlen baromsággal akarják magyarázni, hogy most miért van még mindig ugyanaz. Hát a kurva életbe, pont ezért kapott a fidesz 2/3-ot, hogy ennek vége legyen és mi történik? Ugyanaz tízzel szorozva, plusz bónuszként megfejelve a demokrácia lebontásával! És ehhez a gazsághoz vannak, akik két kézzel tapsolnak, minden tényszerűséget figyelmen kívül hagyva.

Ad Dio 2012.11.04. 19:50:52

@dogbakszi:

Brávó! Ön igazán kommunikatív, szellemes és felsőbbrendűen könnyed stílusban reagált :p! A nyeremény Sport-szeletet átveheti a portán :).

Ha nem lett volna egyértelmű: Bajnai annyiban profitált a helyzetből, hogy az újraválasztott kormányban kapott szerepet. De természetesen nem akarom bántani a Szent Embert, így azt nem hozom fel, hogy mint gazdasági miniszter milyen szinten felelős a helyzet nem-szabályzásáért :D.

megtorolom 2012.11.04. 20:44:44

@A szerelő:
Csak most értem rá. Na! Így van! A médiát csak sok oldalról szabad nézegetni, mert különben bevisz az erdőbe! Amit a politikusok mondanak, sokszor még a politikai elemzők is megérik megmagyarázni. Tehát aki itt tényeket próbál aposztrofálni, minimum, elemzőnek és elfogulatlannak kellene hogy legyen.Persze tudom én, hogy van szíve választottja mindenkinek, de azért a másikat attól lehet tisztelni, mert mindketten "valakit" választottak. Hogy is mondta Hofi?: munkás ököl ,vasököl, odaüt, ahova köll.Mondom a Halásznak, tanulni kéne ám neked, meg főleg nekem. Mert különben egymást verjük fejbe!
Ezért rohantam ki előrébb:

anonymand 2012.11.05. 12:52:01

Tisztelt Droli!

Ölég érdekes elolvasgatni a bejegyzéseket.

Én a magam részéről a következő megállapításokat tettem:
1. A Fidesz híveinek egyáltalán nem zavaró tényező, hogy a közszolgálatinak mondott TV Híradó című műsora kormány,- illetve pártpolitikai eszköz.
Olyan eszköz, amelyet hol többé, hol kevésbé gátlástalanul használnak a polgárok befolyásolására.
2. A hívek talán leggyakrabban hangoztatott "érve", hogy az előző kormányzat is uralta a "királyi" TV-t.
Mintha ez felmentés lenne bármire is.
Az soha részükről fel nem merül, hogy a zemútnyócévben retusálás (Lomniczi), riporthamisítás (lásd Cohn-Bendit) nem történt (nekem az Opera előtti tüntetésről készült "riporthoz" hasonló sem ugrik be. Mentségemül szolgáljon, hogy akkor is igen ritkán fanyalodtam a "királyi" TV-re).
3. Logikusnak tűnően érvelnek azzal, hogy a statisztikák hűen tükrözik a megjelenésben a parlamenti erőviszonyokat. Logikájuk ott bicsaklik meg, amit persze nem vesznek észre, hogy a közszolgálati TV-t nem a parlamenti erőviszonyok alapján fizetik az állampolgárok.
Az ellenzék, a szavazástól tartózkodók (ők sem mind Fidesz rajongók) adóforintjaiból fizetik a retusálást, a hamisítást, az elhallgatást.

Mindenesetre én a helyedben nem ajánlgatnám, maximum elrettentő példaként, a "királyi" Híradó című műsorát...

Tisztelettel:
anonymand

dr. pretender 2012.11.07. 23:01:46

most arról a híradóról beszélünk, amelyik kiretusálta lomnicit és nem találta a tüntit az operánál?

anonymand 2012.11.08. 05:48:42

@dr. pretender:

Tisztelt dr. pretender!

Ha nekem szántad a kérdést, akkor igen!
Voltam olyan bátor felemlegetni, mert az a mi az itt megnyilvánuló jobbosokat nem zavarja, olyan esetek voltak, amihez hasonlót a judeoszociálliberálisbolsevik "hazaárulók" nem engedtek meg maguknak.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2012.11.08. 11:55:01

@MolnarErik:

Tisztelt MolnarErik!

Nem kőne ilyen megjegyzéseket tenned!
1. Azért Nívó a neve, mert ettől nívós
2. Az elfogulatlanságot a Nívó blog szerzői többször kinyilvánították, mindezekből fakadóan más blog csak gyatrább lehet
3. Oszt ne feledd, hogy a Ténytár blog hazudik, lásd az autentikus forrást:
nivo.blog.hu/2012/08/22/hazudos_a_tenytar_blog

Tisztelettel:
anonymand

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2012.11.08. 14:43:22

@MolnarErik: A Ténytár "érdekes" következtetésekre jutott az adatok alapján; erről a hozzászólások között leírtam a véleményemet. (Amúgy nemcsak nekem tűnt fel, azt nézem.) Sőt, a felmérés erőteljesen engem igazol: nem beszélhetünk párthíradóról, az ellenzék most is erőteljesen megjelenik a Híradóban!

dogbakszi 2012.11.09. 16:40:53

@Ad Dio:
"Ha nem lett volna egyértelmű: Bajnai annyiban profitált a helyzetből, hogy az újraválasztott kormányban kapott szerepet. De természetesen nem akarom bántani a Szent Embert, így azt nem hozom fel, hogy mint gazdasági miniszter milyen szinten felelős a helyzet nem-szabályzásáért :D."

Erről csak annyit, hogy...

"Kormányzati pozíciót először 2006. július 1-jétől 2007. június 30-áig vállalt, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérésére a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos lett. Felügyelete alá tartozott az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) vezetőjeként – pártonkívüliként – 2007. július 1-jétől 2008. május 14-éig[7] tevékenykedett, ahol Lamperth Mónikát váltotta. A területfejlesztés nélküli, Önkormányzati Minisztériummá átkeresztelt tárca élén utódja Gyenesei István lett.

Miután az SZDSZ kilépett a koalícióból, 2008. május 15-étől[8] a kormányban az újonnan alakult Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetését vette át. Ez a megbízatása az új, általa vezetett kormány megalakulásával, 2009. április 16-ával[8] szűnt meg. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon)"
...vagyis az az állítás, amiért én a korábbi hozzászólását kritizáltam, az még mindig áll, hiszen ha Bajnai politikai karrierje csak 2006 07.01-től kezdődött, akkor hogy a fenébe csúszott oda az az állítás, hogy "Bajnai annyiban profitált a helyzetből, hogy az újraválasztott kormányban kapott szerepet."?
- Hogy jön össze Bajnai a 2006-07-01 dátum előtt történtekkel?
- A devizahitelezés sokkalta korábban kezdődött, így milyen döntéseket nem hozott meg Bajnai 2006.07.01 előtt?
- Bajnai 2008. május 15-ig fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos, utána az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) vezetője volt. Ebben az időtartamban milyen gazdasági döntéseket nem hozott meg, amiből ő profitál, főleg azt figyelembe véve, hogy nem volt a gazdasági tárca közelében sem?
- 2008. május 15-e és 2008. szeptember 16 között milyen döntésekkel korlátozhatta volna a devizahitelek felvételét? Ha megnézzük a 2009-2010 közötti kormányon tett intézkedéseit, az önkormányzatok hitelfelvételét korlátozta, de ezt a korlátozást kikerülendő, a többségében fideszes önkormányzatok a "minél rosszabb a kormánynak, annál jobb a Fidesznek" elv alapján kötvényeket bocsátottak ki, ezzel adósítva tovább az önkormányzatokat. Bajnaiék az eladósodási spirált hiteles gazdaságpolitikával fogták meg (melyről a kormányváltás után még Orbán is elismerően nyilatkozott)... így szerintem jó lenne vizsgálnia, hogy "mint gazdasági miniszter milyen szinten felelős a helyzet nem-szabályzásáért :D."
Amit ön leírt, az nagymértékben hamis mellébeszélés ":p! A nyeremény Sport-szeletet (vagy hangszórót?)átveheti a portán :)"

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2012.11.15. 10:18:13

Ma este megnézem a híradót, kíváncsi vagyok hogyan fogják prezentálni a folytatódó recessziót...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2012.12.13. 15:35:19

@spontan: Most akkor menj fel a hirado.hu-ra, és győződj meg saját szemeddel arról, hogy a köztévének mennyire nem fontos a diáktüntetés... Segítek: ez a főhír. Sőt, még a poszt szerzője is elsimeri, hogy a félórás híradóban volt szó a diáktüntetésről...

anonymand 2012.12.14. 07:14:55

@Droli:

Tisztelt Droli!

Köszi a segítséget!
Mintha az orosz rulettben figyelmeztetnél, hogy vigyázzak, mert van egy éles lőszer is a tárban.
Lottózzam ki, hogy melyik híradó kiadás az amiben tájékoztatnak, mi az a miben elhallgatnak,...

Még egyszer, kösz!

Tisztelettel:
anonymand
süti beállítások módosítása