Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

A köztévé éjjel-nappal hazudik (?)

2012. november 02. - Droli

Ha egy külföldi ma Magyarországra téved, és elkezdi olvasni a köztévéről szóló blogokat-cikkeket, akkor a következő tézisek alakulnak ki benne:

1. A köztévé nézettsége a béka segge alatt van, alig nézi valaki - ezt mutatják a különböző felmérések

2. A köztévé éjjel nappal hazudik, erősen elfogult, Orbánimádó, és az ellenzéki álláspontokat nem jeleníti meg - ezt mondják a balliberális értelmiségiek.

3. (1+2): Ma Magyarországon a köztévét csak a balliberális értelmiség nézi - ez következik a roppant alacsony nézettségből, és abból, hogy a balliberális értelmiségiek valószínűleg nem a levegőből veszik az állításaikat.

Én nem tartom magam balliberális értelmiséginek, de bevallom, én is azon kevesek közé tartozom, akik nézik a köztévét. Ennek nem politikai okai vannak, hanem az, hogy nincs semmilyen kábeltévém, így marad az ingyenesen nézhető hét csatorna: M1, M2, Duna, Duna2 vagy mi, Tv2, RTL, Euronews. Most nem játszom az álszentet, hogy "nem nézem a két kereskedelmi mocskot", mert bizony odakapcsolok egy jó filmre, időnként megnézem az éneklős tehetségkutatójukat is, meg a híradójukat (a TV2-ét nem, mert az inkább Kék fény, nem híradó), de legtöbbször a közszolgálatin kötök ki. Nagyon jó műsorok vannak rajta, pl. ismétlik a Másfélmillió lépést, nagyon érdekes a Duna anzix, Gundel-Takács vetélkedője is szórakoztató, na meg a régi kabaréismétléseket illetve válogatásokat sem hagyom ki. (Ha van rá időm, persze.)

És általában megnézem az esti Híradót. Javaslom nektek is, mert kifejezetten színvonalas, pláne a kereskedelmik bűnügyes borzalma után. Miután a nézettségi felmérések szerint pl. jelen poszt olvasóinak 90-95%-a nem nézi az M1 Híradóját, hadd meséljem el, milyen is egy M1-es Híradó.

Először is, nem a bűnögyre helyezik a hangsúlyt, hanem az aktuálpolitikára. Általában mind a négy (öt) nagy párt képviselőjét megszólaltatják egy-egy témában, nem ritkán látni, hogy egy-egy sajtótájékoztatón csak a közszolgálati tévé mikrofonja van jelen. Bevallom, nehezen tudom értelmezni azt a vádat, hogy az ellenzéki hangok el vannak hallgatva a közszolgálati Híradóban, könyörgöm, tessék megnézni egyet, és meggyőződni az ellenkezőjéről! Nagyon tetszik a Híradóban, hogy képviselteti magát a külpolitika és a gazdaság is, és persze a bűnügyek sem maradnak el, de ezek is pont a helyükön vannak. Na és nincsenek celebhírek, pont tegnap volt valamelyik kereskedelmi híradóban, hogy valamelyik általam nem ismert celeb hogyan erősít. (Mit keres ez egy híradóban?)

Most komolyan nem akarok reklámposztot írni a köztévének, csak arra kérek mindenkit, hogy előbb tessék belenézni a közszolgálati műsorába, pl. végignézni egy Híradót vagy egy-egy esti műsort, és utána véleményt nyilvánítani, mert a jelenlegi helyzet - senki nem nézi, de mindenki képben van vele, milyen - erősen álszent dolog. Olyan lehet ez, mint a valóságshow-k: mindenki utálja, senki nem nézi, mégis roppant népszerűek. Hogy is van ez?

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr204885862

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elolvadó hír adók - a tájékozatlan választópolgár a cél? 2012.11.03. 12:55:47

Komoly tanulságokkal szolgált a Mérték átfogó kutatása a kereskedelmi és közszolgálati média politikai-közéleti híradásairól. A teljes egészében még nem nyilvános, de a Ténytár által már megismert elemzés empirikusan is megerősíti azt a képet, amelyet ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HomicideWatch (törölt) 2012.11.03. 19:41:42

Ha nem a liberális elveket vallod, akkor a szemükben hazug vagy, rasszista, náci, veszélyezted a demokráciát. Azt a demokráciát, amit ők úgy képzelnek, hogy őket és csakis őket vannak hatalmon, mindenkinek kötelező liberális elveket vallania. Ennyire befogadók ők.
Soha, soha ezt a magyar szemetet vissza.

Konzervatív jobboldaliként jobban el tudom fogadni mások nézőpontját, mint Ezek a szánalmas érdekliberâlisok.

kalapocska 2012.11.03. 19:42:13

Micsoda hulye poszt te jo isten!
Aki irta az kemenyen buta es nincs semmi logikai erzeke sajnalom.
Es meg neha azon gondolkodom hogy biztos nem csak az enyhen ertelmi fogyatekosak tamogatjak a Fideszt mar. Ez a blog mindig azt bizonyitja hogy sajnos de ha ez az ertelmesebbje.

Azt mondod:
"
1. Nem nézi senki a köztévét.
2. A köztévé hazudik.
=
Valakik úgy állapítják meg, hogy hazudik a köztévé, hogy azt közbe senki sem nézi... "

Az igazsag:
1. Nezem a koztevet hazudik
2. Nezem a koztevet hazudik
3. Nem nezem a koztevet es azt mondom hazudik.
Az ok okozati osszefugges mind a nem nezes mind a kijelentes mogott all!!

Ha azt latom hogy a kozteve hazudik nem fogom minden nap nezni hogy megbizonyosodjak rola minden egyes nap hogy je tenyleg.

Bizonyitek: a TV nezetsege csokken. Tehat az emberek egyessevel hagyjak abba a nezeset nem ugy egyszerre mert egy masik part nyert.

Kerek négyszög 2012.11.03. 19:47:58

@HomicideWatch:
"Azt a demokráciát, amit ők úgy képzelnek, hogy őket és csakis őket vannak hatalmon"

Ez a ti beteges gondolataitokban van így. Mondjuk sokat elárul a gondolatvilágotokról is.

Az például hogy illik bele a liberálisok hatalomvágyába, hogy a regnáló rezsimet jobboldali szervezetek, politikusok, újságok, gazdasági lapok egyaránt lerántják a sárga földig világszerte?

Namir 2012.11.03. 19:50:16

Színházba, operába egész évben kevesebben járnak, mint ahányan megnézik egy szombat este az X-faktort, vagy a valóságshow-kat. Akkor most a kultúra is szar? Vagy a kereskedelmi csatornák a fos műsoraikkal, amit néz a sok...demokrata? "Panem et circenses"

Macropus Rufus 2012.11.03. 19:52:13

@Konrad:
"A konzervatív liberalizmus vagy jobboldali liberalizmus az az irányzat, mely összeegyeztethetőnek tartja a hagyományos, konzervatív, jobb oldali értéket - úgy mint hazaszeretet, család, vallási értékek tisztelete, a meglévő intézmények iránti tisztelet - a liberális eszmékkel. Tehát a liberális elveket lassan, konzervatív módon akarja érvényesíteni, ahogy a közfelfogás változik."
azért képben vagyok.
Én a tiszta liberlaizmus és a tiszta konzervatízmusról íroigattam.

Nem vitás, hogy vannak átmenetek. De a hozzászólsáom elsősorban a mostani regnáló hatalomra értendő + az olyan emberekre mint akinek válaszoltam. Azok ott csak és kizárólag valami űberkonzervatív marhaságot képviselnekn amibe smemi nem fér bele ami új vagy ami más mint amit az elmúlt x évben műveltek.

dr kíváncsivagyok 2012.11.03. 19:52:14

"Általában mind a négy (öt) nagy párt képviselőjét megszólaltatják egy-egy témában, nem ritkán látni, hogy egy-egy sajtótájékoztatón csak a közszolgálati tévé mikrofonja van jelen. Bevallom, nehezen tudom értelmezni azt a vádat, hogy az ellenzéki hangok el vannak hallgatva a közszolgálati Híradóban, könyörgöm, tessék megnézni egyet, és meggyőződni az ellenkezőjéről! "

Na de a szerkesztés .... hogy nem retusálnak ki minden nem tetsző , esetleg kínos részletet ? Nem ! Egyszerűen elhallgatják , vagy nem a súlyának megfelelően mutatják be !

Kerek négyszög 2012.11.03. 19:54:18

@Ad Dio:
"A bankoknak gazdasági érdeke fűződött a devizahitelekhez. A zembereknek mennek a kisebb ellenellás felé minimális gazdasági ismeretekkel.
"

Köszönjük ezt meg Járai Zsigmondnak, aki amint bement az MNB- be, azonnal felnyomza minden indok nélkül az alapkamatot 12,5%-ra. Így lehetetlenné vált a forinthitelezés. (Bár indok az volt, de az nem lesz soha kimondva: ott ártson a kormánynak, ahol csak tud)

A másik, meg hogy az akkor már fideszes kézben levő önkormányzatok is mértéktelenül eladósodtak CHF hitelekben. Ők is a buta emberek közé tartoznak tehát?

dr kíváncsivagyok 2012.11.03. 19:54:20

...és milyen sok egyházi műsor van a közszolgálati adókon... nagyon sok !

politikus-omm 2012.11.03. 19:54:33

@kov_vacs: Mer aztán az ecceri paraszt világán sokat változtat, hogy a híradóban válság van vagy minden rózsaszín, nem?

Ha megtudja hogy válság van mindjárt jobban/többet fog dolgozni, mert ilyen a magyar zsellér, igaz?

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2012.11.03. 19:56:55

@Macropus Rufus: Valójában nem konzervatív a mostani hatalom, pontosabban alapvető konzervatív étékeket vesznek a semmibe. Ilyenek a magántulajdon, a piacgazdaság. Elképzelhetetlen lenne, hogy valaki, aki konzervatív, részt vegyen bármilyen államosításban...

politikus-omm 2012.11.03. 19:58:47

@Konrad: Államosítás nem egyenlő állami tulajdonba vétel ellenértékért cserébe, kedves Kohnrád.

szita szita péntek 2012.11.03. 20:00:42

Nem is értem, hogy hogyan merülhet fel felnőtt emberekben, hogy a közpénzből működő, állami tisztségviselők irányítása alatt működő média hiteles és kiegyensúlyozott lehet. Nem lehet - a rendszer logikája gondoskodik erről. Jelen ciklusban az kormányzati befolyást baromi erősnek látom.

Azt sem árt tudatosítani, hogy a kereskedelmi média sem okvetlen elfogulatlan. Egész egyszerűen túl pici ország vagyunk ahhoz, hogy a hitelességgel szerzett nézőkön keresztül lehetne pénzhez jutni. Ez van.

A minimális esély a reális tájékozódásra az az, ha sok forrásból szerzel be információt, majd magadban azt összegzed és levonod a tanulságot. Ehhez azonban marha sok idő, energia kell - aki nem hivatás szerűen űzi ezt a sportot szükségképpen részlegesen és félretájékozott marad.

Más: Az, hogy egyáltalán felmerül a kérdés, hogy a kiegyensúlyozottságot idő alapon patikamérlegen lehet mérni egyszerűen nevetséges. Akkor is az, ha a mandátum alapján mérjük az időt, akkor is ha mindenki egyenlő időt kap. Nyilván számít a hangvétel, a beállítás - nyilván. Ugyanakkor annak kell az időt adni, aki "hírt csinál". Az milyen lenne már, hogy egy folyamatosan aktív pártnak szűkebb időkeretet kell adni, hogy a százalékos arány stimmeljen. :D A híradónak a hírekről kellene szólnia, nem pedig a méricskélésről.

Spiro 2012.11.03. 20:09:31

@Droli:
A közmédiumokra kb. évi 80 MRD Ft-ot pörkölünk el (ez a szám szépen növöget 2010 óta), és semmi olyat nem nyújtanak – 0% közeli nézettség, hallgatottság mellett (habár lehet, hogy a földönkívüli nézettség miatt) -, amit a kereskedelmi adók az NMHH kontrollja mellett ne tudnának.

Szóval a helyes kérdés –pláne ilyen gazdasági helyzetben -, hogy minek az évi deficit 1/7-ét erre elkölteni úgy, hogy hétről hétre újabb adókat kell feltalálni, többek között ezért.
Pl. idén 0,4%-kal csökkenhetett volna az államadósság, ha nem az éterbe szórnánk el a befizetett adókat (mindenhez bátran hozzányúltak ezt miért nem forszírozzák).

Ha tényleg nem érted, akkor merengj el a BBC és az MTV híradó különbségein (már, ha van rá módod).

politikus-omm 2012.11.03. 20:11:53

@Spiro: Forrás?

Az MTV úgy kezdte az új ciklust hogy felezte a létszámot.

csg67 2012.11.03. 20:12:20

Objektív tájékoztatásról annyit, hogy az esti híradóban Vettelt még a harmadik helyre sorolták az időmérő alapján, holott a büntetéséről (ti. az utolsó helyről kell indulnia holnap) már legalább félórás hírek keringtek a neten. Ez azért is kínos, mert csak az M1 közvetíti élőben a futamot és az időmérőket.

taga20 2012.11.03. 20:13:44

@Spiro: Kurvára én is ezt gondolom. Nem is értem, hogy az ilyen Droli arcok hol élnek?

Moan 2012.11.03. 20:19:23

A köztévé hazudik ez tény. No nem csak azért, mert kihagy, hozzátesz, átalakít, megvagdos híreket, vagy nem csak azért, mert még a szakértői is dilettánsok és részlehajlók, hanem mert eleve hazug a kommunikáció MINDENRŐL ebben az országban. Ha nagyon korrekt akarna lenni, akkor sem menne neki, mert amit infót kap, az eleve hazugság. :)
De egyébként elég sűrűn derülnek ki csúsztatások és hazugságok az MTV körül. Mi itt a kérdés? :)

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2012.11.03. 20:27:58

@politikus-omm: állami tulajdonba vétel = államosítás. A komcsik is fizettek kártérítést. Egy konzervatív ember számára az elfogadhatatlan, hogy az állam tulajdonol olyan cégeket, amelyek amúgy piaci alapon kellene működjenek.

nyünyüge 2012.11.03. 20:33:17

@Moan:
Ráadásul szerintem elméletileg szakmaiatlan az felépítés, működésmód, szabályrendszer (vagy minek nevezzem), hogy a közmédia csak a Hírcentrum által készített híreket használhatja.
Egy akármilyen (összetett tartalmú) eseményről elkészül egy vagy több (rövid, közepes, hosszú) változatú hír és háttér képanyag, és utána ez megy le egyszer, kétszer, háromszor.
Egyáltalán nem tartom jónak (akármilyen témában), hogy egy-két szerkesztő szóhasználata, jelzőhasználata, képi világa legyen "a hír". A Hírcentrumnak a száraz hír- és képanyagot kellene kiadnia, és pont akkor lenne jól tájékozott a közönség, ha ugyanazon anyagból kiindulva az mtv annak egyik részről beszélne bővebben, a Kossuth a másikról, a kereskedelmi meg a harmadikról.
Az, hogy tv2 és az mtv ugyanazt a nyelvhelyességi hibával összerakott hírt olvassa be szó szerint tájékoztatás címén, az kinek jó? (az olcsóságon és a felelősséghárításon kívül)

A szerelő 2012.11.03. 20:35:26

Az ilyen csontig hatoló seggnyalás az utóbbi két év meghatározó eleme lett. Már nem is csodálkozok, amikor egy droid hazudik és erősen csúsztat, amikor hazugságról és csúsztatásról ír :)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.03. 20:38:08

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az ilyenekről a Lakat T. volt híres.
Szal Obersovszky az új Lakat T :)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.11.03. 20:45:03

@Egy igaz ember: és ettől jó ma a TV, hogy amazok ugyanilyen szarok voltak. Gratulálok!

Spiro 2012.11.03. 20:49:19

@politikus-omm:
2011, 2012 költségvetési törvény, 1. számú melléklet, I. Országgyűlés fejezet. 10 sor -Közszolgálati hozzájárulás, és 11. sor Fejezeti biztonsági tartalék, összesen évente 64,8 MRD (ezen felül vannak még a többi fejezetben is tételek,szponzorációk, nem beszélve a médiumok egyéb bevételeiről) .

Attól, hogy az MTV létszámot csökkent a kiadásaik nem szükségszerűen csökkennek, pláne ha az új munkaerőt csillagászati összegért alkalmazza, és a külső gyártásra horror áron szerződik.

Van még kérdés?

Ha a közmédiumokra fordított ~80MRD-ot szétosztanák a 4 millió háztartás között, akkor kb. a minimál csomag kétszeres (1666 Ft/hó) összege állna mindenkinek a rendelkezésére, hogy kábel/műholdas tv vagy, internet előfizetésre, vagy másra költse.

megtorolom 2012.11.03. 20:56:39

@A szerelő:
Nem néztél közszolgálatit régebben? Mindig az aktuális hatalom nevezte ki vagy be a saját klientúráját.Nem tudom mi a bánatosf...t kell ezen csodálkozni?
Többieknek!
Mindenki azt hiszi magáról hogy ő a frankó: Egy lószart egyforma bunkók vagytok ű, mert semmi tisztelet nincs a másik irányába. Ha jobb oldali, akkor Orbán fan, ha baloldali akkor olyan fan, ha más akkor az. Szóval! Ideültök ledroidozzátok azt aki más véleményt fejt ki mint ti a megtestesült igazság hordozói. Bassz....k meg nem veszitek észre, hogy ez k...a unalmas? Hihetetlen! Nincs hol levezetnetek az agressziót? Persze itt könnyű, mert nem csap pofán senki. A monitor meg elbírja. Egyszer a büdös életben , nem tudnátok normális hangot megütni egymással? Frankón megdumálni a témát, nem parasztozva, mert akkor te is az vagy. Na! Azt a terem búráját! Az agyam ledobja a szíjjat!

VT Man 2012.11.03. 21:11:44

A ballibek akkor most magyarázzák el, hogy mi is volt az a "Pártkelte" című műsor.

Utána lehet folytatni a vitát.

VT Man 2012.11.03. 21:13:36

Sajtószabadság akkor lesz, ha az index blogketrec politikai tartalma nem 99% ballib és 1% jobboldali tartalmú lesz.

Addig pártosság van, és az Index se független.

taga20 2012.11.03. 21:20:10

@VT Man: Akkor lesz sajtószabadság ha az ilyen arcok mint te nem uralják a királyitévét!

nu pagagyí 2012.11.03. 21:26:14

Majd, ha seggnyalók helyett ismét autonóm vezetése lesz a köztévéknek nézni fogom. Nincs kedvem a pártbizottságon kidekázott hírek megfejtéséhez. Már leszoktam róla, nem akarok ismét rászokni.

nu pagagyí 2012.11.03. 21:28:14

@VT Man: Az Index egy magán portál. A magadfajták csináljanak jobbat, ha tudnak. Pénzt már loptatok hozzá.

Venyigeszu 2012.11.03. 21:29:35

@Droli:
" Tisztázzunk egy-két dolgot:"
Elég egyetlen dolgot tisztázni: egy szót sem értettél meg abból, amit neked írtam.

Ducasse 2012.11.03. 21:30:31

Oltári dezsavű érzésem van a 70 évekből!

P.Freddy 2012.11.03. 21:51:48

@Önnek megyünk:

"A balliberálisok szerint mindenki hazudik, aki nem ez ő propagandaprogramjukat nyomja."

"Egyébként igen, látványosan jobbra tolódott a közszolgálat. Valljuk be őszintén, volt honnan..."

Ez hihetetlen. Tehát szerinted az se baj ha _tényként hazudnak_ (merthogy tényleg ezt teszik, ezt nehogy már tagadjátok), a lényeg, hogy tolódjon jobbra.

Nem baj ha nem igaz amit mond és az se baj ha elhallgat lényeges dolgokat.

Ezek szerint az baj lenne, ha kimondaná az igazságot, és mindent elmondana ami lényeges? Ez baj lenne, és ez a balliberálisok világmételye? Az, hogy mindenről tud mindenki és mindenki az igazat tudja, ez a balliberális veszedelem?

Lehet hogy igazad van, és biztosan kezelhetőbb lenne a világ bizonyos ideig, mint azt a kommunista diktatúrákban meg is tapasztaltuk. De ha ezt akarjátok, akkor ezt a vágyat azt légyszi ne itt, hanem pl. Észak-Koreában hirdessétek és gyakoroljátok - amíg még lehet.

csíkosfejű cserregő nádiposzáta 2012.11.03. 21:59:28

Az a baj, hogy én havonta egyszer ránézek az állami médiára, és üzembiztosan megállapítom, hogy még mindig nem ér az egész egy garaboly fingot sem. Ellenben ez a havonkénti ránézés kerül évente több, mint 70 milliárdba, fejenként évi 7800 forintba, én ezt kicsit sokallom. Tulajdonképpen rohadtul bezárhatnák már az egész kócerájt, megtarthatnának egy intézetet, ami feldolgozza, digitalizálja és neten közzéteszi az archívumot, hogy ne vesszen el a misimókus.

csíkosfejű cserregő nádiposzáta 2012.11.03. 22:02:32

De abban is benne vagyok, hogy megmarad, és Droli kifizeti a részemet is.

NYJetsTD 2012.11.03. 22:07:02

@megtorolom: de paraszt vagy : ))) ; )

NYJetsTD 2012.11.03. 22:21:51

@VT Man: Apafej, mi a szart rakjanak a blogketrecbe? Ezen a szerencsétlen nívón kívül mit tud felmutatni a "jobb" oldal? Színvonaltalan írásokat, amikben három dolog mindig szerepel, "gyurcsányahibás, emútnyócév, akinemszeretiorbántazballibsi"...
Képtelenek vagytok a legkisebb kritikával is nézni a kormányoldalt, ellenben azon fetrengtek, hogy az ellenzék a sokszínűsége és a teljesen eltérő, de a demokratizmus határain belül mozgó véleményei miatt mennyire nehezen áll össze. A jobb oldalon mikor látok ilyet? Önálló vélemény, netán vitára is bocsátott törvény-előkészítés lesz valaha? Vagy olyan blog, ami nem mandineresen ha kritizál is, azért a végére mindig szemkilövetőzik egy jóízűt?

NYJetsTD 2012.11.03. 22:30:12

@droli: neked meg segítek egy picit megérteni mi a baj nálunk, mióta van egyáltalán tv adás. Így kellene tenni mindenkivel, aki beteszi a mocskos kezét bármelyik oldalról a közszolgálati tévébe, rádióba:
hvg.hu/vilag/20121103_Kozmediat_probaltak_befolyasolni_nemet_ko#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_11_3

Az külön bája a történetnek, hogy azonnal lemondtak, amint kiderült a történet. Magyarországon lesz valaha ilyen? Basszus, még egy baltás gyilkos pénzlejmolós kiadatásának sem lett következménye...

zotyesz11 2012.11.03. 22:36:56

@szita szita péntek: Ott a pont...

Múltkor Index cikkeket olvastam egymásután és az volt az érzésem, hogy itt mindjárt becsődöl az állam; a portfolio vagy kicsoda kiszámolta, hogy mennyi nem jön be a Matolcsy-csomagjaiból, közbe az IMF meg megsértődött és soha többé nem ad pénzt nekünk vagyis holnapra mindenki éhen hal és még a bankszektor is itt akar hagyni minket.

Az Orbán Viktor pedig hazudott, amikor azt mondta, hogy ilyen feltételek mellett nem kell IMF megállapodás, miközben az IMF semmilyen feltételeket nem támasztott, de az IMF szóvivő szerint a magyar kormány azokkal is szembe megy.

Ráadás:
A még januárban láttam az ATV Egyenes Beszédében a Róna Péter közgazdász szakértő urat beszélni, aki elmondta, hogy 2012 tavasz végéig itt IMF megállapodás kell, hogy legyen, különben államcsőd lesz, meg stb.
Azóta persze máshogy alakultak a dolgok...

ügyfélszolgálatos 2012.11.03. 22:38:04

Ha neked a köztévé híradója kiegyensúlyozott, akkor nálad eléggé nagy gondok lehetnek mentálisan... Vagy írás közben a golyóidat a fidesztől kapott csekkel dörzsölgetted.

bgp 2012.11.03. 22:41:59

@ügyfélszolgálatos: És ezt hívják Nívónak :D

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.03. 22:45:33

@VT Man: Ha figyeltél volna, a poszt nem azt állítja, h a köztévé hazudik, de nem baj, mert korábban is hazudott, hanem azt állítja, h most egyáltalán nem hazudik, hanem kiegyensúlyozott és tök tárgyilagos. Tehát hha 2010 előtt mindennap 3szor bemondták volna a köztévében, h OV kislányokat erőszakol meg, az is irreleváns lenne a poszt igazságtartalma szempontjából.
Ha te úgy véled, ha köztévé most is hazudik, de régebben még jobban hazudott, akkor szerinted is hazugság a poszt (és a ballib kommentelőkkel értesz egyet).

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.03. 22:47:10

@NYJetsTD: Stefike azért elég sűrűn ki tudott kerülni :)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.03. 22:51:17

@zotyesz11: Hát én jópárszor láttam Róna Pétert az ATV-ben, és tavaly év vége óta mindig azt mondja, h OV-ék nem akarnak és nem is fognak megállapodni az IMF-fel. Eddig bejött neki.
De ennek semmi köze a köztévéhez.

sztd 2012.11.03. 23:15:58

Nos, nekünk nincs tévénk, így készséggel elhiszem, hogy színvonalas az összes híradó, és amúgy is jó műsorok vannak a köztévében.

Azt is elhiszem, hogy a minősége folyamatosan fejlődik, stb. Személyesen meggyőződni viszont sem most, sem a jövőben nem áll szándékomban. Annyit biztosan nem ér az egész. :P

NYJetsTD 2012.11.03. 23:22:19

@MolnarErik: Stefinek könnyű, ő az a fidesz droid, aki több hasznot hajt az eget verő ostobaságaival a baloldalnak, mint amit azok maguktól tudnának csinálni... bár lehet hogy ez is a célja...

T mint T 2012.11.03. 23:22:36

Hát, mielőtt a posztoló ír egy ilyen szösszenetet, esetleg előtte mégiscsak be kéne kötnie egy kábel TV-t vagy IP TV-t és meg kellene néznie egy másik oldali híradót. Akkor rájönne, hogy az ellenzéknek nem pont az a véleménye, és talán egy kicsit bővebb is a véleménye annál, mint amit a "közszolgálatiban" jól megrágnak, eléhánynak és felszolgálnak.
Meglehet, meglepődne azon, hogy néha vágatlan verzióban más jön ki az ellenzék száján, mint az, amit a köztv lenyom. Sőt, meglehet, pár összehasonlítás után igazat adna azoknak, akik az 1 és 2 pontban leírtakat tartják a valóságnak.

dr kíváncsivagyok 2012.11.03. 23:23:08

IGEN, A KÖZTÉVÉ HAZUDIK , ELHALLGAT , FERDÍT , RETUSÁL ÉS KORMÁNYPROPAGANDÁT FOLYTAT !

Ennyi....

dr kíváncsivagyok 2012.11.03. 23:25:23

@ügyfélszolgálatos: "
Örömmel fizetjük ki a lázár jános és kósa lajos által felvett hiteleket, esztergom meg pusztuljon!"

Valóban szerepel a köztévében az ellenzék is , de :
nem a lényege
nem teljes terjedelemben
és nem tárgyilagosan.

nu pagagyí 2012.11.03. 23:34:28

@VT Man:
@megtorolom:
Nem tudok arról, hogy korábban híreket hamisítottak. Most szakmányban folyik: riport a nemtüntetőkról, riport nemlomnicziról és a többi. Tegyük még hozzá a Varánusz értesülését Böröczky III/III-as múltjáról, igazi szakértő lehet.

Egyébként korábban a TV, rádió vezetőit a médikuratórium jelölte, amelyben 50-50%-os volt a kormánypártok és ellenzékiek aránya. A Fidesz például a Miép segítségével (amelyet papíron ellenzékinek neveztek), tudott első ciklusa alatt szintén seggnyalókból álló vezetést állítani a közmédiumok élére. A másik oldal ilyet soha nem tett, így Kondor Katica is vígan oszthatta az igét, a vasárnap reggeli Bayerzsótis, Csurkás fröcsögéssel egyetemben a baloldali, liberális érában.

leonito77 2012.11.03. 23:56:24

(minimálisan sem) Tisztelt posztoló!

Most ugye arról a köztévéről tetszett posztot írni, ahol kiretusálnak embereket a riportokból???

Azt hiszem ezek után nincsen miről beszélni... szóval gyomor kell ehhez kérem...

NA YA! 2012.11.03. 23:58:10

Nézzétek mee jóóó! Értem? Nem a megfélemlített kertévés kriminális-celebes faszság, hanem olyan klassz nyolcvanas évekbeli agitprop. Azért néha egy jó skála kópés reklám is mehetne közben!;)

Dr.Zemberevő 2012.11.03. 23:59:25

@Kókadt-szegfű: Neked komoly orvosi segítségre van szükséged.
Ha már kezelnek, akkor kérd hogy valami rendesebb szerre tegyenek.

Dr.Zemberevő 2012.11.04. 00:03:01

@bgp: Van öniróniája a posztolónak, ezért csúfolja nívó néven a blogját.

Ad Dio 2012.11.04. 00:14:01

@kerek négyszög:

Azért az a történet egy picit összetettebb volt. Én 10%+ -os államháztartási hiányra emlékszem, meg forintspekulációra két hullámban.

Járai amúgy szerintem is kicsit túlpolitizálta a szerepét, de alapvetően a kamatcsökkentést maximum késleltette, de nem -azért- emelkedett a kamat mert ártani akart vele a kormánynak. Ez meglehetősen kereknégyszög így.

Ad Dio 2012.11.04. 00:20:21

@kerek négyszög:

"A másik, meg hogy az akkor már fideszes kézben levő önkormányzatok is mértéktelenül eladósodtak CHF hitelekben. Ők is a buta emberek közé tartoznak tehát?"

Nem, ők a buta önkormányzatok közé tartoznak :). Csűrheted, csavarhatod, de egyedül a kormány feladata (és lehetősége is csak neki van rá) megszabni a kereteteket. Ne mosdasd szerencsétlen négert, nem lesz fehér. Hibás itt mindenki (bankok, felelőtlen emberek, önkormányzatok, jegybank) DE az akkori kormány is hatalmas felelőtlenséget követett el. Ennek ma sokan isszák a levét.

vazzup 2012.11.04. 00:23:40

Még szerencse, hogy a címben feltett kérdésre egyszerű, rövid és velős a válasz: Igen.

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.04. 00:26:16

A köztévé Magyarországon mindig is ferdített, amikor az MSZP-SZDSZ volt hatalmon, akkor is ferdítettek és a bólogató Jánosaikat ültették oda. Most is hasonló a helyzet, aki ezen még meglepődik, az nem tudom hol élt az elmúlt 50 évben.

Magyarországon a közszolgálati média kormánypárti, aki ezzel nem tud megbékélni, az ne nézze, van más lehetőség is, kertévék, ATV, már amennyiben az valakinek színvonalat jelent. Mindig az aktuális kormány kegyeitől függ a közmédia, mindig napraforgóként követi a hatalmon lévőket. Álszent dolog erre rácsodálkozni.

Azzal viszont egyetértek, hogy semmivel nem rosszabb a köztévé általános a színvonala, mint a kereskedelmi tévéknek. Egy-két műsortípus itt erősebb, más műsortípusok meg máshol. Filmekben elég jó szokott lenni néha a köztévé is, a kertévéken sok a Gyilkos polip támadása 4. és más hasonló ZS-kategóriás filmek, a tehetségkutatók meg konzerv, licencia műsorok, nem érdekelnek a hisztis tini dívák és műsírásra is képes mentorok. A kertévés híradók tényleg vérben tocsogó bulvárműsorok lettek, a köztévé meg cenzúráz néha, most ezek közül lehet választani, illetve variálni.
Ennyi erővel minden tv-ből ki kellene venni azt a műsort, amivel veri a többit abban a stílusban és összegyúrni egy tv csatornává. Értelme ennek sem lenne. Szerencsére feltalálták már a távirányítót, lehet elkapcsolni, átkapcsolni, kikapcsolni.

Arról nem is szólva, hogy minden pártnak megvan már a maga médiabirodalma. A köztévé csak egy szereplő, amit állítólag nem is néznek sokan. Akkor meg mire fel a hiszti? Ja, hogy a nézők nagy része baloldali értelmiségi, akik csak a saját bosszantásuk miatt és a másnapi blogbejegyzésükhöz témát gyűjteni nézik a köztévét? Mazochisták! Ha nekem nem tetszik valami, akkor elkapcsolok onnan, nem hogy még hergeljem magamat vele.

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.04. 00:38:55

Olyan dolgokat kértek számon a köztévétől, amit az sose teljesített. Minden kormány alatt seggnyaló volt. Gyurcsány alatt is, az első Orbán kormány alatt is, meg most a második alatt is.
Napkelte című gyönyörű műsor vajon elfogulatlan, közszolgálati volt? A baloldaliak, liberálisok számára biztos úgy tűnt. A mostani műsorok meg a jobbosok ízlésének kedveznek. Ez a közszolgálatiság Magyarországon. Talán nem kellene elvárni olyat tőle, amire sose volt képes és nem kellene úgy beállítani, mintha most romlott volna el minden a közmédiában.

"Szerencsére" minden pártnak van már saját médiabirodalma, lehet az ATV-s Vidám Vasárnapra pogózni a libsiknek, vagy a HírTV-s Civil Kaszinóra bólogatni a jobbereknek. Szerencsére színes a világ, nyugi egy esetleges kormányváltás után a köztévé 180 fokos fordulatot fog venni. Ebben biztosak lehetünk.
Aki meg minőségi szórakozást akar, az nézze a csehszlovák 2-es csatornán a Kórház a város szélén-t :) Vagy bármit, ami nem magyar. Komolyan, van még, aki filmet tv-ben néz? Letöltöd és nem kell reklámot kerülgetni.

A köztévé az előző rezsim (Megyó-Gyurcsány-Bajnai) alatt is azt állította, hogy rohadtul elfogulatlan, aztán csak ott nyalták a kormánypárti seggeket a Napkeltében. Most mások nyalnak más seggeket. Én ezen már nem akadok fenn, szerencsére a tv-n kívül van más szórakozásom is.

renevol 2012.11.04. 00:39:26

A mindenkori hatalmon kívül kinek van szüksége a köztévére?

Hatvan-valahány csatorna jön be a tévén, köszönöm, nem kell tőlem elvenni erőszakkal a pénzt azért, hogy fenntartsanak plusz 4 adót, hogy azok majd jól informáljanak engem, tök pártsemleges módon ráadásul, és a színvonalas szórakozásomat biztosítsák. Köszönöm, meg vagyok ezekkel anélkül is, hogy az Állam Bácsi gondoskodna rólam a saját pénzemből.

Annak az évi 70-80 milliárd forintnak a töredékéből meg lehetne szüntetni pl. a hajléktalanságot Magyarországon.

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.04. 01:24:47

@renevol: ez elég demagóg szöveg, a hajléktalanság megszüntetésére semmi pénz nem lenne elég, nem is lehet (nem is kell) megszüntetni
úgyis újratermeli magát, nagyrészt önhibából, nem lehet minden embernek visszafizetni a devizahitelét, erőszakkal leszoktatni a piáról nem is lenne szabad mindent az adófizetők nyakába varrni

amúgy a most megölt Szita Bence gyilkosai is hajléktalanok voltak... nem hiszem, hogy most a hajléktalanok olyan népszerűek lennének, hogy hirtelen évi 80 milliárdot kellene rájuk elcseszni

ha már demagóg szöveget nyomsz, akkor inkább a "hány lélegeztetőgépet lehetne ebből venni" szlogent írhattad volna

a köztévére valóban nem sok szükség van a mai formájában, de a balosoknak ez is csak most jut eszébe, nem pedig 4-5 éve, amikor nekik kedvezett a közmédia
tájékozódni ezer helyről lehet, nálam a köztévé és a kertévék az utolsó hírforrások között vannak, annál lejjebb már csak a nyomtatott sajtó áll

csunyadiszno 2012.11.04. 01:28:51

@wmiki: A darwinizmus baloldali? Érdekes egy vélemény.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.11.04. 01:29:44

"Most komolyan nem akarok reklámposztot írni a köztévének,"

Pedig sikerült.

Nem azzal van a gond, hogy a köztévé de facto éjjel-nappal hazudik, hanem azzal, hogy meglehetősen tematizál, olykor pedig retusál - ráadásul nem is akárkit.
A köztévé mindig is a kormányon álló erőkhöz áll közelebb, általában arra lejt a pálya, ahonnan a pénz jön.
Nincs ezzel semmi gond, ha van némi arányérzék a dolgok mögött.

Az azonban, amit most a köztévé, illetve a felettük álló szerv művel (MTVA), finoman szólva is: nem elegáns, mondhatni ciki.

S erről ilyen posztot írni, vajon micsoda?

renevol 2012.11.04. 02:19:28

@wásztákhurwáh: Demagóg az a jó kurva anyád.

Egy példát írtam a lehetséges százmillió dolog közül, hogy hozzávetőlegesen mekkora nagyságrend az a pénz, amiről szó van. De hát ezt te is nyilván értetted, csak hát valahogy védened kell a védhetetlent, kedves tegnap regisztrált fidesztroll.

wásztákhurwáh (törölt) 2012.11.04. 02:34:24

@renevol: ha nem fáj az olvasás, akkor légy szíves elolvasni, amit írtam, mert látni fogod, hogy egy szóval sem mondtam, hogy a köztévé nem elfogult, tárgyilagossággal sem vádoltam meg, attól messze áll sajnos

én arra hívtam fel a figyelmet, hogy akinek nem tetszik az ne nézz, én sem teszem
mondjuk én a kertévéket sem...

továbbá azt is írtam, hogy a köztévé elfogultsága az aktuális kormánnyal szemben nem új jelenség, nem most kezdődött, hanem már évtizedek óta így működik
ez nem jó, sőt, elég felháborító, de ezt úgy előadni, mintha ez most alakult volna ki a második Orbán-kormány alatt, egy hülyeség

már a rendszerváltás óta így van (előtte fel sem merült, hogy hova húzzon a közmédia, mert nem is volt más média, meg nem volt kormányváltogatás)

a 80 milliárd elköltése a hajléktalanokra igenis demagóg hülyeség
pont olyan ostobaság és felelőtlenség, mint a magán nyugdíjpénztári megtakarítások elvétele, a nyugdíjemelgetés, a devizahiteles hitelből dőzsölő parasztok, prolik "megmentése" az én adómból
ezek a demagóg dolgok, pont mint képzeletben 80 milliárd szétosztása mindenféle börtönbe való, gusztustalan, munkakerülő, alkoholista hajléktalan között
nem is értem miért írtad azt a hülyeséget, biztos jól hangzott, népszerű, olyan jótékony... csak értelme nincs
nem vagyok fideszes, sem bajnaista, én a józan ész híve vagyok, amit sajnos ma egyik párt sem képvisel

dekol84 2012.11.04. 02:51:04

@Kókadt-szegfű: "minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk" elv alapján működnek, és
készek akár a saját országuk ellen is totális háborút viselni csak azért, hogy mindenáron visszatérhessenek a hatalomba.

Leszarom még a leszart szart is, de ha ez a mondat nemállja meg a helyét a zorbánra és az ő csürhéjére, akkor én vagyok a máriáshuncut!

Gondoljon cska mindenki a végig cirkuszolt, tüntetett, bépszavazott, vekkerezett "eemúúútnyóóócévre"! Hát mit csinált ez a szarjankó 8 évig, ha nem ezt? Hmm?

dekol84 2012.11.04. 02:59:51

@Kókadt-szegfű: Annyira kretén vagy barátom, hogy egy fost sem érdemelsz meg! Agymosott fityesz droid!

ügyfélszolgálatos 2012.11.04. 03:01:44

@Kókadt-szegfű: Oké én sajnálom, hogy az OPNI megszűnésével neked és Wmikinek oda a kényelmes szobája és a kiszolgálás, meg az ingyé' nyugtatók. De itt most a felnőttek szeretnének beszélgetni, m'kay?

Pop40 2012.11.04. 06:03:24

"amúgy a most megölt Szita Bence gyilkosai is hajléktalanok voltak... nem hiszem, hogy most a hajléktalanok olyan népszerűek lennének, hogy hirtelen évi 80 milliárdot kellene rájuk elcseszni"

Pengeéles logikád van, elismerem.
Tehát a hajléktalanokon nem kell segíteni, mert volt köztük olyan, aki közreműködött egy gyilkosságban.

1, Abban a gyilkosságban egy nő is közreműködött. Eszerint innentől szerinted őket sem kéne segíteni semmiben?
2, Sok olyan gyilkosság volt már, amit nem hajléktalanok követtek el. Őket sem szabad eztán segíteni, vagy ez a brilliáns logikád csak a hajléktalanokra áll?

Pop40 2012.11.04. 06:04:06

@wásztákhurwáh:
sorry, kimaradt, az előző kommentem önnek szólt, professzor úr.

buddha 2012.11.04. 07:18:25

az meg van,hogy csak a CBA-s droid nyilatkozik?
más embert nem engednek oda nyilatkozni,ha az élelmiszerekről van szó?

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.11.04. 07:53:25

"Először is, nem a bűnögyre helyezik a hangsúlyt, hanem az aktuálpolitikára."

Ja, hogy aktuálisan szétlopják az országot, az nem bűn.

nu pagagyí 2012.11.04. 08:09:06

Az Orbán-kormány a szűkös pénzügyi lehetőségek mellett azért három komoly beruházásba is belefog: felássák a Parlament előtti területet, nekikezdenek az Erzsébet-híd környékének átépítésébe, most meg monumentális szobrot készítenek a tévé székház elé. Ha így haladunk, a kordonok városa lesz Budapest.

imres 2012.11.04. 08:33:29

Nagy az Isten állatkertje!
Idézetek itteni kommentekből:
"Ne a tévének higgy, hanem a statisztikának!"
:)
"Én nem nézem, de a köztévé éjjel-nappal hazudik."
:)
Tipikusan primitív, balliberális megnyilvánulások.

hetigenya 2012.11.04. 08:53:59

Mennyire utolsó libsi nyálazik itt még mindig. A levesbe mentek apafej! Rakjátok fel falaitokra a vezéreitek képeit, el ne felejtsétek őket, mert itt már nem látjátok őket.
Segítek: Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy? Medgyessy? Bokros bajusz. Szépen tapétázzatok ti fröcsgő seggfejek!:DD

okostojgli (törölt) 2012.11.04. 09:05:02

"A köztévé éjjel-nappal hazudik (?)"

A kretén moslékzabáló fajtádat, ha az "éjjel-nappal" nem igaz akkor az azt jelenti, hogy SOHASEM hazudott, SOHASEM hazudik?

nu pagagyí 2012.11.04. 09:20:13

@hetigenya: Nyáladzást nem akarunk tőletek tanulni. Undorító dolog. Szerencsére lassan körbezárnak benneteket a kordonok és ott maradsz összezárva Orbánnal és Matolcsyval. Egy komplett idegosztály handbandázó betegekkel.

Pop40 2012.11.04. 09:31:05

@hetigenya:
Nem gondoltál még rá, hogy megtanulj magyarul?

Néha hasznos lehet, főleg, ha magyar nyelvű blogon szeretnél kommentelni.

blah 2012.11.04. 09:32:57

mondjuk a köztévé híradójára azt mondani, hogy nem elfogult elég óvatlan kijelentés...

déjá vu39 2012.11.04. 10:03:54

@poszt: "Ma Magyarországon a köztévét csak a balliberális értelmiség nézi - ez következik a roppant alacsony nézettségből, és abból, hogy a balliberális értelmiségiek valószínűleg nem a levegőből veszik az állításaikat."

Ez marhaság. A törzsközönség a hívőkből áll.

"Általában mind a négy (öt) nagy párt képviselőjét megszólaltatják egy-egy témában, nem ritkán látni, hogy egy-egy sajtótájékoztatón csak a közszolgálati tévé mikrofonja van jelen."

Nem mindet szólaltatják meg. Meg csak őket (a közTV-t) engedik be. Jó tudni.

És nem mindegy, hogy hogyan vágják meg az anyagot (A valóság, és annak TV-s mása...). A klasszikus példa: "A királynőt megölni nem kell..."

b46 2012.11.04. 10:10:33

Valóban baj van a közmédiával. Folyamatosan eltorzítják a tényeket. Sikerként számolnak be arról, hogy felavattak egy új üzemet ahol 200 főt tudnak foglalkoztatni, de hallgatnak arról, hogy közben meg elbocsájtottak több ezret,mert egyre több külföldi cég vonul ki, és nő a munkanélküliség. Sikerrel számolnak be arról, hogy milyen sikeres az devizahitellel kapcsolatos intézkedésük, de arról nem számolnak be, hogy az eladósodott emberek 80 %-a nem tudta igénybe venni, mivel nincs rá pénzük. Lényegében ezt is maguknak találták ki. A kormánytagoknak és a tehetősebbeknek viszont jól jött. Még bőven lehetne sorolni a tények egyoldalú megközelítését, de aki figyelmesen nézi, hallgatja a közmédiát azok úgy is tudják. Aki meg nem,azok írnak ilyen bejegyzéseket. Ezek után nekem senki ne beszéljen nekem a közmédia függetlenségéről.

GHSTMS 2012.11.04. 10:17:15

Azon filozok, ha csak 2 csatorna lenne a teveben, az egyiken matematika menne egesz nap (a szamok nem hazudnak), a masikon meg buvesztrukkok - szemfenyvesztes, es csak az egyiket nezhatnem, vajon melyiket valasztanam?

dogbakszi 2012.11.04. 11:22:39

@Ad Dio:
"Sajnos a Medgessy-Gyurcsány-Bajnai kormánynak kapóra jött a devizahitelezés felfutása, mivel a jólét látszatát hozta. Ergo nagy ívben beáldozták a hosszútávú érdekeket a rövidtávú politikai haszonért. Ez az újraválasztásukat eredményezte. "
Bravó! Tud számolni? Emlékszik valamire 2009-2010 körülről? Kit választottak újra a 2009-2010 közötti egy éves kormányzása után?
... vagy talán azért sorolta Bajnait bele a sorba, hogy teljesítsen állampárti elvárásokat, s amortizálja azt, aki veszélyes az állampárti vezérre?
Egyébként a nívótlan blogírónak csak annyit, hogy nyugodtan értékelje az MTV híradóját kiegyensúlyozottnak, korrektnek, attól még nem az...
...hiszen ha valakinek van internet hozzáférése, akkor tudja, hogy sok olyan dolog történik országunkban, melyről az MTV híradója (nem vizsgálom milyen okból) hallgat. Amiről meg tudósít, ott nincs bemutatva, hogy bizonyos kormánypárti politikusi kijelentések, bizonyos törvények meghozatala mekkora kárt okoz az országnak. Egyet értek b46 2012.11.04. 10:10:33 beírásával ezügyben.

inebhedj - szerintem 2012.11.04. 11:45:44

@Venyigeszu:

"Annak, hogy a kereskedelmi TV-k kerülik a politikát a híradóikban mint a pestist, megvan az oka. 2010 előtt ez nem így volt, és remélhetőleg 2014 után sem így lesz."

Pedig speciel ugyanígy volt. És az elmúlt tizenegynehány év alapján vélhetőleg ugyanígy lesz.

A szerelő 2012.11.04. 12:07:02

@megtorolom: A párbeszéd fontos, nagyon!, de amikor valaki a tények figyelembe vétele nélkül, a hite alapján, ráadásul egy megfelelési kényszertől vezérelve állít valótlant, ami még úgy is néz ki, hogy saját maga még igaznak is hiszi, na, az droid. Neked meg nem kell magadra venni.
És még valami. Annál nagyobb butaság nem is létezik, hogy folyton vissza mutogatunk. Hogy de bezzeg a szocik, meg a mit tudom én kik, azok is loptak, kirúgtak, kézi vezérelnek ... stb. És ezzel a sületlen baromsággal akarják magyarázni, hogy most miért van még mindig ugyanaz. Hát a kurva életbe, pont ezért kapott a fidesz 2/3-ot, hogy ennek vége legyen és mi történik? Ugyanaz tízzel szorozva, plusz bónuszként megfejelve a demokrácia lebontásával! És ehhez a gazsághoz vannak, akik két kézzel tapsolnak, minden tényszerűséget figyelmen kívül hagyva.

Ad Dio 2012.11.04. 19:50:52

@dogbakszi:

Brávó! Ön igazán kommunikatív, szellemes és felsőbbrendűen könnyed stílusban reagált :p! A nyeremény Sport-szeletet átveheti a portán :).

Ha nem lett volna egyértelmű: Bajnai annyiban profitált a helyzetből, hogy az újraválasztott kormányban kapott szerepet. De természetesen nem akarom bántani a Szent Embert, így azt nem hozom fel, hogy mint gazdasági miniszter milyen szinten felelős a helyzet nem-szabályzásáért :D.

megtorolom 2012.11.04. 20:44:44

@A szerelő:
Csak most értem rá. Na! Így van! A médiát csak sok oldalról szabad nézegetni, mert különben bevisz az erdőbe! Amit a politikusok mondanak, sokszor még a politikai elemzők is megérik megmagyarázni. Tehát aki itt tényeket próbál aposztrofálni, minimum, elemzőnek és elfogulatlannak kellene hogy legyen.Persze tudom én, hogy van szíve választottja mindenkinek, de azért a másikat attól lehet tisztelni, mert mindketten "valakit" választottak. Hogy is mondta Hofi?: munkás ököl ,vasököl, odaüt, ahova köll.Mondom a Halásznak, tanulni kéne ám neked, meg főleg nekem. Mert különben egymást verjük fejbe!
Ezért rohantam ki előrébb:

anonymand 2012.11.05. 12:52:01

Tisztelt Droli!

Ölég érdekes elolvasgatni a bejegyzéseket.

Én a magam részéről a következő megállapításokat tettem:
1. A Fidesz híveinek egyáltalán nem zavaró tényező, hogy a közszolgálatinak mondott TV Híradó című műsora kormány,- illetve pártpolitikai eszköz.
Olyan eszköz, amelyet hol többé, hol kevésbé gátlástalanul használnak a polgárok befolyásolására.
2. A hívek talán leggyakrabban hangoztatott "érve", hogy az előző kormányzat is uralta a "királyi" TV-t.
Mintha ez felmentés lenne bármire is.
Az soha részükről fel nem merül, hogy a zemútnyócévben retusálás (Lomniczi), riporthamisítás (lásd Cohn-Bendit) nem történt (nekem az Opera előtti tüntetésről készült "riporthoz" hasonló sem ugrik be. Mentségemül szolgáljon, hogy akkor is igen ritkán fanyalodtam a "királyi" TV-re).
3. Logikusnak tűnően érvelnek azzal, hogy a statisztikák hűen tükrözik a megjelenésben a parlamenti erőviszonyokat. Logikájuk ott bicsaklik meg, amit persze nem vesznek észre, hogy a közszolgálati TV-t nem a parlamenti erőviszonyok alapján fizetik az állampolgárok.
Az ellenzék, a szavazástól tartózkodók (ők sem mind Fidesz rajongók) adóforintjaiból fizetik a retusálást, a hamisítást, az elhallgatást.

Mindenesetre én a helyedben nem ajánlgatnám, maximum elrettentő példaként, a "királyi" Híradó című műsorát...

Tisztelettel:
anonymand

dr. pretender 2012.11.07. 23:01:46

most arról a híradóról beszélünk, amelyik kiretusálta lomnicit és nem találta a tüntit az operánál?

anonymand 2012.11.08. 05:48:42

@dr. pretender:

Tisztelt dr. pretender!

Ha nekem szántad a kérdést, akkor igen!
Voltam olyan bátor felemlegetni, mert az a mi az itt megnyilvánuló jobbosokat nem zavarja, olyan esetek voltak, amihez hasonlót a judeoszociálliberálisbolsevik "hazaárulók" nem engedtek meg maguknak.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2012.11.08. 11:55:01

@MolnarErik:

Tisztelt MolnarErik!

Nem kőne ilyen megjegyzéseket tenned!
1. Azért Nívó a neve, mert ettől nívós
2. Az elfogulatlanságot a Nívó blog szerzői többször kinyilvánították, mindezekből fakadóan más blog csak gyatrább lehet
3. Oszt ne feledd, hogy a Ténytár blog hazudik, lásd az autentikus forrást:
nivo.blog.hu/2012/08/22/hazudos_a_tenytar_blog

Tisztelettel:
anonymand

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2012.11.08. 14:43:22

@MolnarErik: A Ténytár "érdekes" következtetésekre jutott az adatok alapján; erről a hozzászólások között leírtam a véleményemet. (Amúgy nemcsak nekem tűnt fel, azt nézem.) Sőt, a felmérés erőteljesen engem igazol: nem beszélhetünk párthíradóról, az ellenzék most is erőteljesen megjelenik a Híradóban!

dogbakszi 2012.11.09. 16:40:53

@Ad Dio:
"Ha nem lett volna egyértelmű: Bajnai annyiban profitált a helyzetből, hogy az újraválasztott kormányban kapott szerepet. De természetesen nem akarom bántani a Szent Embert, így azt nem hozom fel, hogy mint gazdasági miniszter milyen szinten felelős a helyzet nem-szabályzásáért :D."

Erről csak annyit, hogy...

"Kormányzati pozíciót először 2006. július 1-jétől 2007. június 30-áig vállalt, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérésére a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos lett. Felügyelete alá tartozott az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) vezetőjeként – pártonkívüliként – 2007. július 1-jétől 2008. május 14-éig[7] tevékenykedett, ahol Lamperth Mónikát váltotta. A területfejlesztés nélküli, Önkormányzati Minisztériummá átkeresztelt tárca élén utódja Gyenesei István lett.

Miután az SZDSZ kilépett a koalícióból, 2008. május 15-étől[8] a kormányban az újonnan alakult Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetését vette át. Ez a megbízatása az új, általa vezetett kormány megalakulásával, 2009. április 16-ával[8] szűnt meg. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon)"
...vagyis az az állítás, amiért én a korábbi hozzászólását kritizáltam, az még mindig áll, hiszen ha Bajnai politikai karrierje csak 2006 07.01-től kezdődött, akkor hogy a fenébe csúszott oda az az állítás, hogy "Bajnai annyiban profitált a helyzetből, hogy az újraválasztott kormányban kapott szerepet."?
- Hogy jön össze Bajnai a 2006-07-01 dátum előtt történtekkel?
- A devizahitelezés sokkalta korábban kezdődött, így milyen döntéseket nem hozott meg Bajnai 2006.07.01 előtt?
- Bajnai 2008. május 15-ig fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos, utána az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) vezetője volt. Ebben az időtartamban milyen gazdasági döntéseket nem hozott meg, amiből ő profitál, főleg azt figyelembe véve, hogy nem volt a gazdasági tárca közelében sem?
- 2008. május 15-e és 2008. szeptember 16 között milyen döntésekkel korlátozhatta volna a devizahitelek felvételét? Ha megnézzük a 2009-2010 közötti kormányon tett intézkedéseit, az önkormányzatok hitelfelvételét korlátozta, de ezt a korlátozást kikerülendő, a többségében fideszes önkormányzatok a "minél rosszabb a kormánynak, annál jobb a Fidesznek" elv alapján kötvényeket bocsátottak ki, ezzel adósítva tovább az önkormányzatokat. Bajnaiék az eladósodási spirált hiteles gazdaságpolitikával fogták meg (melyről a kormányváltás után még Orbán is elismerően nyilatkozott)... így szerintem jó lenne vizsgálnia, hogy "mint gazdasági miniszter milyen szinten felelős a helyzet nem-szabályzásáért :D."
Amit ön leírt, az nagymértékben hamis mellébeszélés ":p! A nyeremény Sport-szeletet (vagy hangszórót?)átveheti a portán :)"

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2012.11.15. 10:18:13

Ma este megnézem a híradót, kíváncsi vagyok hogyan fogják prezentálni a folytatódó recessziót...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2012.12.13. 15:35:19

@spontan: Most akkor menj fel a hirado.hu-ra, és győződj meg saját szemeddel arról, hogy a köztévének mennyire nem fontos a diáktüntetés... Segítek: ez a főhír. Sőt, még a poszt szerzője is elsimeri, hogy a félórás híradóban volt szó a diáktüntetésről...

anonymand 2012.12.14. 07:14:55

@Droli:

Tisztelt Droli!

Köszi a segítséget!
Mintha az orosz rulettben figyelmeztetnél, hogy vigyázzak, mert van egy éles lőszer is a tárban.
Lottózzam ki, hogy melyik híradó kiadás az amiben tájékoztatnak, mi az a miben elhallgatnak,...

Még egyszer, kösz!

Tisztelettel:
anonymand
süti beállítások módosítása