Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Magyarország csodálatos! - videó

2014. december 21. - Nívó blog

Több próbálkozás volt már ezen a blogon is annak bemutatására, hogy Magyarország mennyire csodálatos és fantasztikus ország. Az ember nem is gondolná a szürke hétköznapok során, hogy mennyi mindent meg lehetne, kellene nézni határainkon belül. És azt sem gondolnánk, hogy mekkora hatalmas potenciál van még a magyar idegenforgalomban. Mert bizony múltunknak, jelenünknek, természeti és kulturális értékeinknek pénzben kifejezett értéke van, amelyre nagyon kell, kellene vigyázni. Többet ér ez a kincs bármely közel-keleti olajkincsnél. Csak tudni kellene fenntartható módon kiaknázni. Milliók életén segíthetne ebben a "szegény" országban.

"Magyarország számos olyan értéket mondhat magáénak, melyek miatt messze földről felkeresik. Magyarország állatvilágát tekintve az egyik leggazdagabb ország Európában. Az eredeti állapotában fennmaradt növény- és állatvilág védelmére Magyarországon 10 nemzeti parkot, 38 tájvédelmi körzetet, 142 országos természetvédelmi területet, és 1125 önkormányzatok által védett természeti területet hoztak létre eddig, összesen 816 008 hektáron. Magyarország védett természeti értékei közé számos park, erdő, hegy, tó, folyószakasz, vizes élőhely és barlang tartozik. Ezeket valamint Magyarország városait, falvait kívánom felkutatni, képeken megörökíteni. Nem elhanyagolva a gasztronómiai különlegességeket sem, és ha mindezekkel találkozom, akkor azokat lencsevégre kapom fotó, vagy videó formájában, majd itt és a Facebookon müködő, azonos nevü oldalon bemutatom." - írja a Megnézlek Magyarország blog szerzője, akinek írásait, képeit, videóit nagyon érdemes megnézni.

Íme egy kis ízelítő a Megnézlek Magyarország blogról:

 

 Az emberben felmerül időnként, hogy van az, hogy Magyarország ennyire szegény az élővilágát, természeti és kulturális értékeit bemutató színvonalas minőségi modern dokumentumfilmekből? Miközben az oroszlánokról, gepárdokról tengernyi dokumentumfilm van, az állatokat egyenként elnevezik ezekben és az egész életüket, vadászati stratégiáikat, problémáikat, örömeiket bemutatják, addig ilyen nálunk nem nagyon van. Mindent tudunk az antilopokról, semmit a szarvasokról és az őzekről. Mindent tudunk a cápákról meg a tonhalakról, de semmit a harcsákról vagy a vizákról. Mindent tudunk az Amazonasról, de semmit a Dunáról és a Tiszáról. Mindent tudunk a Bodeni tóról, de sokkal kevesebbet a Velencei tó, vagy a Kis-Balaton sokkal gazdagabb élővilágáról. Mindent tudunk az angliai Stonehenge-ről, de semmit sem a mégoly sejtelmes velencei tavi ingókövekről. És még sorolhatnánk reggelig.

Hajlamosak vagyunk sokszor felvetni, hogy a Népstadionra költendő 100 milliárdot el lehetne sokkal jobban is költeni. Mondjuk professzionális technikával, vízen, földön, levegőben, erdőben, mezőn, dombon, helyen, tavakon, folyókon, falvakban, városokban bemutatni Magyarországot. Én inkább erre költeném a pénzt. Ezerszeresen megtérülne.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr837001979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása