Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Miért foglalkozik velünk a világ?

2012. január 04. - Droli

Érezzük megtisztelve magunkat: velünk foglalkozik a világsajtó! A Financial Times ma három cikket is írt rólunk, a Wall Street Journal szintén, de a Bloomberg, a MarketWatch vagy a Le Monde is kiemelten figyel minket. És akinek ez nem lenne elég: a német ZDF gyerekeknek szóló műsorában (!) is a magyar alkotmányt magyarázzák. Hiába, ezt is megértük, Orbánnal ijeszgetik a kis dajcsokat. (A „rasszista magyarok” kártyát eddig még nem sikerült kijátszani, de kétségem sincs affelől, majd előkerül.)

 

Nem értem ezt a kiemelt figyelmet. Magyarország az EU egyik periferiális országa, mely éppen most készül kisírni 10-15 milliárd eurónyi hitelt, ami ilyen szinten aprópénz (ennél jóval többet kaptak a „nagy uniós múltú fejlett országok”). Vajon mi lehet annak az oka, hogy MOST, EGYSZERRE, ír a nyugati sajtó pár lapja hazánkról szóló cikkeket, egymástól függetlenül (nem feltételezem, hogy összehangolták volna), melyek többsége nemcsak tényeket közöl, hanem véleményt is nyilvánít (némelyikből éppen csak az „Orbán, takarodj!” hiányzik)? Mi irányíthatta a figyelmet ennyire hazánkra? A gazdasági helyzet? Az „gány” volt eddig is. Az alkotmány vagy a jegybanktörvény? Hát, nem irigylem azt, akinek más dolga sincs az ünnepek idején, minthogy a magyar alkotmányt meg a jegybanktörvényt olvasgassa és elemezze (azt természetesen nem tételezem fel, hogy ezen nagy múltú lapok enélkül írták volna meg a cikkeket, pusztán valamelyik hazai médiumra támaszkodva...). Vagy a 30-50 ezres összellenzéki tüntetés irányította volna a figyelmet Magyarországra? Könyörgöm, némelyik magyar labdarúgó (!) válogatott (!) mérkőzésre (!) több fizető (!) néző (!) jön össze, mint a hatalmas ellenzéki és civil összefogás komoly reklámot kapott megmozdulására! Esetleg az IMF-tárgyalás előtt szeretnének némi nyomást gyakorolni a magyar kormányra azok a”bizonyos körök”? Ilyet természetesen nem tételezünk fel, ilyen körök nincsenek, a nemzetközi gazdaság és politika minden nyomástól függetlenül, demokratikusan és szabadon működik.

 

Szóval továbbra is a kedves olvasó segítségét várom, mert nem értem, hogy miért pont MA szállt ránk a világsajtó egy része, elvileg egymástól függetlenül. (Szíjjártónak biztos lenne rá valami magyarázata, arra viszont én nem vagyok kíváncsi.) Mindenesetre hiába hatalmas a nyomás az országon, a forint valahogy nem akar hatalmasat zuhanni, jelenleg olyan 320 Ft egy euró, és összesen nem gyengült másfél százalékot. Pedig már az Európai Parlament zöld frakciója is ellenünk van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr713520233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gono 2012.01.04. 22:45:29

alkotmanyozos gergoke dec 30-n mondott szavai az mnb-rol pont eleg sulyosak mindehhez, és az adekvalt reakciókat váltották ki a vilag kulturaltabb felen. persze itthon fel sem tunik. mitobb szerinted renben van. sőt, már megin báncsák a magyart.

garrett27 2012.01.04. 22:51:28

Mindez azért van, mert köhög a bolha! Mert nem vagyunk képesek a valós potenciálunkhoz mérten viselkedni a világgal és különösen az EU-val szemben. Verjük magunkat, csak nincs mire. Több szerénység és kevesebb nagyképűség kellene.

Ipari-antidepresszió 2012.01.04. 23:54:39

Röviden: senki nem akarja hitelezni az országot.
Az okokat pl. az amerikai külügyminiszter asszony leírta levélben:
nol.hu/kulfold/hillary_clinton_levele_orban_viktornak_-_itt_a_teljes_szoveg

... "Kounalakis nagykövet és mások a Külügyminisztériumban azóta is aggodalmukat fejezték ki, mindig a barátság szellemében, és bízva abban, hogy barátaink a magyar kormányban komolyan fogják venni építő jellegű megjegyzéseinket. Aggodalmaink jelentősek és megalapozottak. A sarkalatos törvények szövegének alapos vizsgálatára épülnek, valamint olyan nemzetközi, nagy tiszteletnek örvendő civil szervezetek elemzésén alapulnak, mint a Transparency International, a Riporterek Határok Nélkül, az EU Velencei Bizottsága, vallási szervezetek szövetségei, valamint független magyar társadalmi szervezetek. A közelmúltban aggodalmaink kifejezéséhez csatlakozott az Európai Bizottság Igazsági, Alapjogi és Polgárjogi alelnöke, valamint az EU Pénzügyi Bizottságának hivatala is. Ennél is frissebb fejlemény, mint értesültem, hogy a magyar Alkotmánybíróság néhány sarkalatos törvény bizonyos pontjait alkotmányellenesnek ítélte.

Két hét van Magyarország új Alaptörvénye és számos hozzá kapcsolódó, fontos sarkalatos törvény hatályba lépéséig. Sajnálom, hogy a párbeszéd a magyar és az amerikai kormány között, a kormányunk és a fent említett más konstruktív csoportok építő jellegű észrevételei nem vezettek a törvények alapos újragondolásához. Bár teljes mértékben tiszteletben tartom a magyarok jogát arra, hogy Magyarország számára törvényeket alkossanak, a magam részéről mégis csak sürgetném, hogy fontolja meg a következményeit annak, hogy ha az említett törvények a jövő hónapban változás nélkül lépnek hatályba." ...

rámenős 2012.01.05. 04:58:35

@Ipari-antidepresszió: Jó, csak az okokat nem írja.
Nekem is annyi bajom van az amerikai banktörvénnyel. Az elnök hatalmával, stb,stb.
Kit érdekel ? Még az emberek sem elégedettek mind, lásd a tüntetéseket.
Az természetes, mi meg renitensek vagyunk.
Világos, hogy a stílus nem szerencsés. Nem politikusi.

Joooe 2012.01.05. 08:43:44

@rámenős: nekem is az a bajom a bírálatokkal, hogy valahogy az indokok mindig kimaradnak, homályos, szubjektív bullshit kategóriás "érvek" hangzanak csak el esetleg.

Logikailag nem teljesen érzem korrektnek az "azért gyengül a forint mert magas az államcsőd kockázata és azért magas az államcsőd kockázata mert gyengül a forint" helyzetet sem. :)

Államcsőd esetén leírják az államadósságot? Ha igen, akkor lehet jobb lenne csinálni egyet és tiszta lappal indulni :))

BolondIstók 2012.01.05. 08:54:24

T. Cikkíró!

Te ugye csak most hülyéskedsz? Mert ha komoly a kérdésed, akkor menj vissza az oviba, mert a világnézeti képességed nagyjából azon a szinten van.

Joooe 2012.01.05. 09:06:13

Régóta foglalkoztat egy gondolat, nem teljesen kidolgozott, nem biztos, hogy helyes, de azért bedobom s közösbe :)

Kicsit furcsának találom, hogy a globális pénzvilág, már szinte úgy működik mint egy állam... vannak benne kis halak, akik a pénzükkel szavaznak, nekik vannak elvárásaik, és vannak nagy halak, akik a kis halakat befolyásolják... sokfelé húznak, mint egy államban a pártok, de mégis egy közösséget alkotnak. Ennek a közösségnek vannak érdekei, és vannak ESZKÖZEI... Más államok a föld egy részét birtokolják és ilyen területi alapon szerveződnek, ennek a virtuális államnak sokkal nagyobb értékek, "monetáris" értékek képezik az alapját. Az államok nagy gondot fordítanak arra hogy egymással szemben óvják szuverenitásukat, míg ennek a virtuális pénzállamnak boldogan kiszolgáltatják magukat.

Nézzük Magyarországot: elég ha egy másodvonalbeli politikus olyat nyilatkozik ami a pénzállamnak nem tetszik, máris megnézhetjük magunkat. És még csak nem is arról van szó hogy a kormány csinált valamit. Ez egy szabad ország, azt lehet mondani és csinálni amit szabad. Szuverenitás? Ha ha :(

Ilyenkor őszintén azt gondolom, nem az a valódi probléma, hogy az adott politikus esetleg hülyeséget beszél, hanem hogy a magyar választón kívül van más is aki büntetni tud emiatt.

kirsten 2012.01.05. 09:18:56

@garrett27: Teljesen egyetértek. orbán úgy viselkedik mintha ő irányítaná az egész világot. Ez nem csoda ha a normális an működő demokráciákban ellenérzést vált ki.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.05. 09:39:05

Ha nem csukott szemmel járnál, megértenéd.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.05. 09:42:04

@Joooe:
A hibát inkább a kedvenceidnél keresd! Még egyszer, nem attól lesz jó egy (gazdaság)politika, hogy elvileg működne, ha nem ilyen lenne a világ reakciója rá, hanem az, amelyik működik is adott környezetben. Mert ahhoz kevés Magyarország, hogy a környezetet változtassuk meg(de mondjuk olyan irányba, amilyenbe Orbánéknak lenne kívánatos, még jó hogy nem lehet)!

Joooe 2012.01.05. 09:58:56

@kirsten: pontosítok a tévedésen: Orbán úgy viselkedik mintha ő irányítaná az országot.

A véleménykülönbségek abban vannak, hogy orbán tévedése a hiba, vagy az a hiba hogy ez tévedés.

A hirtelen megszaporodott árfolyamhuszárok szerint egyértelmű tévedés bármi olyan politikát folytatni, ami nem behúzott farokként értelmezhető.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.05. 10:11:20

@Joooe:
Te óriási barom vagy, erre nem lehet mást mondani. A behúzott farokról annyit, hogy az a behúzott farok, hogy mi tűrjük Orbánék ámokfutását. Az, hogy lassan minden hatalmi ág egy kézben összpontosul, szerinted rendben van? Az, hogy nincs jogbiztonság, mert magánvagyont államosítottak nemrég, szerinted rendben van? Az, hogy 2/3-ba betonozták be az szja törvényt, szerinted rendben van?

Ezek mind-mind az ország érdekei ellen történnek, és neked van pofád az ország érdekeiről beszélni, meg a behúzott farokról. Nem, nem, ezek kedvenceid érdekei, ezek állnak szemben az ország és a piac érdekeivel is!

Joooe 2012.01.05. 10:30:20

@Zabalint: Áh hagyjuk, én komoly kérdéseket próbálok felvetni, de te beragadtál a primitív fröcsögésbe, pedig szerintem kurvára nem az számít amin itt sirdogálsz:

"Az, hogy lassan minden hatalmi ág egy kézben összpontosul, szerinted rendben van?"
Ez mindig is így volt, ne vesszünk el formaságokban.

"Az, hogy nincs jogbiztonság, mert magánvagyont államosítottak nemrég, szerinted rendben van? "
Hülye vagy :) Az állami vagyont magánosították, majd azt mondták mégse vagy fizess. Kurva nagy különbség van ez, és magánvagyon államosítása között. Ha az állam nem adja oda neked ajándékba az adófizetők pénzéből a (nyugdíjak kifizetéséhez szükséges) nyugdíjjárulék negyedét akkor már nincs jogbiztonság? Az eszem megáll, most nagyon felhúztál... Ez nem azért bosszantó mert egy ember ilyen hülye, hanem mert tömegek. Bakker én adót fizetek, ne verd más faszával a csalánt.

"Az, hogy 2/3-ba betonozták be az szja törvényt, szerinted rendben van?"
Határozottan igen, az adó szintje bármikor módosítható, az adóztatás természete csak konszenzussal. Ha négy évente más irányba rohanunk, sehova sem jutunk, ezt akkor is el kell ismerned ha te nem pont erre szeretnél menni.

"Ezek mind-mind az ország érdekei ellen történnek"
Nem, ezek NEKED nem tetszenek, ami azért szerencsére nem egyenlő az ország érdekével.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.05. 10:52:54

@Joooe:
Te semmiféle komoly kérdést nem vetsz fel, csak a szokásos felelősség hárítás, kedvenceid viselt dolgaid próbálod áthárítani a nemzetközi piacokra és sajtóra. Egyébként egyedi sincs abban amit mondasz, ezt kedvenceidtől mondod vissza.

"Ez mindig is így volt, ne vesszünk el formaságokban."

Ez nem igaz. Lásd pl. egy csomó alkotmányellenes törvényt elmeszelt anno az Alkotmánybíróság, most sokkal inkább meg van kötve a keze, ráadásul azért, hogy saját embereket ültessenek oda, növelték a létszámot. A legfelsőbb bíróság élén is házi ember van. De sorolhatnám még, az a baj nem csak a te bajod, hogy vak vagy 1,5 millió droiddal együtt.

"Hülye vagy :) Az állami vagyont magánosították, majd azt mondták mégse vagy fizess. Kurva nagy különbség van ez, és magánvagyon államosítása között. Ha az állam nem adja oda neked ajándékba az adófizetők pénzéből a (nyugdíjak kifizetéséhez szükséges) nyugdíjjárulék negyedét akkor már nincs jogbiztonság? Az eszem megáll, most nagyon felhúztál... Ez nem azért bosszantó mert egy ember ilyen hülye, hanem mert tömegek. Bakker én adót fizetek, ne verd más faszával a csalánt."

Igen, bosszantó, hogy a hozzád hasonló ostoba embereket nem zavarják a tények. A manyup törvény szerint magánvagyon volt. Nem véletlenül nem lehetett közvetlenül államosítani, el kellet lehetetleníteni. Segítek, attól hogy kötelezően fizetendő valami járulék, még nem jelenti azt, hogy állami vagyon.

És egyébként attól, hogy adót fizetsz, még más magánvagyonához semmi közöd!

"Határozottan igen, az adó szintje bármikor módosítható, az adóztatás természete csak konszenzussal. Ha négy évente más irányba rohanunk, sehova sem jutunk, ezt akkor is el kell ismerned ha te nem pont erre szeretnél menni."

Tehát a mostani felelőtlen kormány bármilyen hülye adót elfogadtathat, amely később módosíthatatlan lesz... Ez a másik megközelítés.

"Nem, ezek NEKED nem tetszenek, ami azért szerencsére nem egyenlő az ország érdekével. "

Nem, te állítod, hogy a külföld a mi szuverenitásunkat korlátozza. Pedig nem, csak a kormányét.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.05. 10:55:10

@Joooe:
"Ilyenkor őszintén azt gondolom, nem az a valódi probléma, hogy az adott politikus esetleg hülyeséget beszél, hanem hogy a magyar választón kívül van más is aki büntetni tud emiatt. "

Az a helyzet, hogy ennek ebben a helyzetben inkább örülni kellene, mert ugyan a magyar választók többsége, így te is, bármit lenyel, ha a kedvencei csinálják, de szerencsére ugyanezt nem lehet megetetni a piaccal.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.05. 11:05:21

@Joooe:
"Az eszem megáll, most nagyon felhúztál..."

Oké, beszélhetünk másképp is. Eddig csak hülyének tekintettelek, de vehetlek komolyan is. Ez esetben te is ugyanolyan aljas tolvaj vagy, mint a gazdáid! És még neked van pofád felháborodni. Te vered más faszával a csalánt, mikor tapsolsz a szabad rablásnak. És még véletlenül sem próbálsz elgondolkodni, hogy esetleg ez az egész így nem jó. Az egész manyup rablás éppen azoknak jó, akik minimálbérre vannak bejelentve, a többit elcsalják, mert az állam úgysem fog tudni arra arányosan nyugdíjat fizetni. De nem zavar ez téged, mert csak egy dolog érdekel, hogy a vezéred hatalomban legyen, nyugodtan szembeszállhat a gazdasági realitásokkal, akkor meg a szemét külföldi karvajtőke a hibás. És próbálod ezt olyan mázba helyezni, mint ha önálló gondolataid lennének, holott ezeket a szövegeket, lásd spekulációs támadás hazánk ellen, stb. éppen a vezető Fideszes politikusok hangoztatják. Komoly kérdéseket vetsz fel? Aha, persze...

Joooe 2012.01.05. 11:05:41

@Zabalint: "Alkotmánybíróság, most sokkal inkább meg van kötve a keze"
2/3 módosíthatja az alkotmányt, felhatalmazása van rá, itt csak a jóérzés szab határt. Ebben nincs semmi rossz. Az alkotmánybíróságot működőképessé kellett tenni, mert eddig csak elvétve volt az. Nem minden jó ami történt, többször elmondtam már hogy nem értek egyet a hatáskör korlátozással, nem elegáns, hogy az új emberek személyén nem vitatkoztak éveket hanem berakták aki nekik tetszett, de ez nem súlyos probléma.

"Segítek, attól hogy kötelezően fizetendő valami járulék, még nem jelenti azt, hogy állami vagyon."
Segítek, kb. ez az állami vagyon definíciója... amit tőled és tőlem elvesz közösségi célokra, az az állami vagyon. Ennyi erővel az adó is magántulajdon. Így ha valaki nem volt manyup tag (nyilván a manyup iszonyatos költségét ő is fizette az adójából) akkor az ő adóját mint magánvagyont einstandolták amikor bevezették a magán pénztárakat? PErsze baromság, de a te érvelésedből következik.

" A manyup törvény szerint magánvagyon volt."
Hát beszarás :DDD Ha az amit törvénybe írnak automatikusan helyes, akkor miért pattogsz az államosítás miatt? Arról is törvény született. Nem arról van szó hogy mi kerül törvénybe, nyilván az amit az aktuális kormány bele akar írni, hanem hogy a törvény jó-e.

"bármilyen hülye adót elfogadtathat, amely később módosíthatatlan lesz"
ami tényleg hülyeség módosítható. ami csak egyesek szerint hülyeség, az nem.

ayatollah 2012.01.05. 11:07:09

Tegnap kérdezte egy cseh kollégám, hogy mi volt az a nagy újévi tüntetés, amit a tévében látott. Hogy tényleg Oroszországihoz hasonló diktatúra épül-e nálunk. Én csak annyit mondtam neki, hogy arról a nagy "uprising"-ról amit a tévében láttál nálunk üres utcákat mutatott a tévé, azt hiszem ennyi elég.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.05. 11:07:38

@Joooe:
Na jó, kérlek, csak egyszer, csak egyszer gondolkodj el azon, hogy esetleg nem a piac a gonosz, hanem valamit igen rosszul csinál a kormány, és ezért rendült meg a bizalom. Csak vesd fel ezt a gondolatot, és ebből próbálj következtetni. Ugyanis minden perspektívát meg kell nézni, hogy komolyan elgondolkozz a dolgokon, az nem komoly gondolat, hogy kiindulsz abból, hogy a kormány jól végzi a dolgát, és akkor a piac miért is büntet minket.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.05. 11:12:27

@Joooe:
"Az alkotmánybíróságot működőképessé kellett tenni, mert eddig csak elvétve volt az."

Te tényleg reménytelen eset vagy. Mitől lett most működőképesebb???

"Segítek, kb. ez az állami vagyon definíciója... amit tőled és tőlem elvesz közösségi célokra, az az állami vagyon. Ennyi erővel az adó is magántulajdon. Így ha valaki nem volt manyup tag (nyilván a manyup iszonyatos költségét ő is fizette az adójából) akkor az ő adóját mint magánvagyont einstandolták amikor bevezették a magán pénztárakat? PErsze baromság, de a te érvelésedből következik."

El vagy te tévedve. A manyup vagyonról törvény mondta ki, hogy magántulajdon, és ettől lett magántulajdon. Mellesleg a járulék és az adó sem ugyanaz. A te logikád szerint egyébként az adókedvezmény is állami tulajdon.

Joooe 2012.01.05. 11:13:14

@Zabalint: erre most nem tudok válaszolni mert még nem mondták meg a gazdáim mit kell írni.
Hagyjuk a fenébe, nagyon szeretnél sírni, dühöngeni, szitkozódni, ezt látom, és semmilyen észérvvel nem lehet róla lebeszélni, csak feleslegesen felhúzol, mert én meg olyan hülye vagyok hogy mindenki véleményét próbálom komolyan venni. Esetedben ez hibának bizonyult.

Azért idegesít az egész mert demokráciában az történik többnyire amit a többség akar, és ha többség vérgőzös aggyal ragaszkodik az ilyen baromságokhoz amit írsz, akkor az van ami az elmúlt 8, 20 vagy 60 évben volt: esélyünk nincs hogy legyen valami egyszer ebből az országból: tessék tapsolni neki.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.05. 11:13:18

@Joooe:
"Hát beszarás :DDD Ha az amit törvénybe írnak automatikusan helyes, akkor miért pattogsz az államosítás miatt? Arról is törvény született. Nem arról van szó hogy mi kerül törvénybe, nyilván az amit az aktuális kormány bele akar írni, hanem hogy a törvény jó-e."

Írtam, hogy ettől helyes? Nem, nem is mentem bele abba a hibába. Azt írtam, hogy magántulajdon. Érted, te egyszerű???

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.05. 11:15:42

@Joooe:
Te és az észérvek? LOL

"Azért idegesít az egész mert demokráciában az történik többnyire amit a többség akar, és ha többség vérgőzös aggyal ragaszkodik az ilyen baromságokhoz amit írsz, akkor az van ami az elmúlt 8, 20 vagy 60 évben volt: esélyünk nincs hogy legyen valami egyszer ebből az országból: tessék tapsolni neki. "

A többség megválasztotta a kedvenceidet. Mindig arra szavaztak, aki több megvalósíthatatlant ígért. Mert olyan hülyék, mint te vagy. A demagógiára szavaztok, ezért nem lesz változás, nem azért mert veletek ellentétben vannak akik elgondolkodnak, és nem veszik be a cumit!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.05. 11:17:06

Na jó, mostantól ignore on, fogyatékossal nincs értelme vitatkozni, csak felhúzol. Úgy látom stílusban már sikerült lesüllyednem a te szintedre, a végén majd én is egybitesen fogok gondolkodni, mint te...

Joooe 2012.01.05. 11:23:37

@Zabalint: " Úgy látom stílusban már sikerült lesüllyednem a te szintedre"
És még van képed... :) Ki is kezdte olyan sértésekkel az érveléseit hogy a orbánékat a "kedvenceimként" azonosítja, illetve úgy rögtön hangulatcsináló bevezetésként "Te óriási barom vagy"?

Elnézést, hogy alkalmazkodtam a stílusodhoz, azt hittem csak ebből értesz, de rájöttem, hogy ebből se :)
Az ignore-t köszönöm, Tőled kitüntetés :)

fonó 2012.01.05. 11:28:37

Altassuk magunkat a nyomjak Krahacsot a csunya vilag a KIS Mo ellen.....Ez a legjobb mod h tanulni, onkorrekciot vegezni, elemezni,valosaggal szembenezni se tudjunk, igy a realitas utjara lepni se. Oszodon legalabb felismerek a helyzetet, sajnos Orbanek erre sem kepesek.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.05. 11:36:38

@fonó:
Az a baj, ezek azt hiszik, az a sikeres politika, ha verik a mellüket, hogy nagy faszuk van, holott egy jó diplomata ha kell, meghúzni is képes magát, hogy aztán ebből is jól jöjjön ki. Erre ők képtelenek.

nagydee 2012.01.05. 11:45:38

egyszerűen fogalmazva a helyzet jelenleg:

Orbán: Piros Terített Durchmarsch Ulti 20-100...fedáksári

és most mindenki baromira kíváncsi.

kirsten 2012.01.05. 12:04:46

@Joooe: Nagy tévedés. Annakidején a visegrádi négyek sem véletlenül, nem voltak hajlandóak vele egy asztalhoz ülni. Akkor is úgy viselkedett mint kakas a szemétdombon. Ő hiszi azt, hogy a világon mindenki hasra esik előtte, mint az itthoni birkái. Hát remélem már rábredt hogy sehol nem kívánatos személy, ahol demokratikus kultúra is van,. Sőt még a diktatórikus Putyinnál sem.

Joooe 2012.01.05. 12:46:30

@kirsten: nem véletlen nevezik ezt az álláspontot, amikor a világ minden gondját egy személyre vetítik ki - jelen esetben - Orbán-fóbiának.

"A fóbia indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől, amely(ek) igazolhatatlan voltát általában a fóbiás személy is felismeri, de szabadulni nem tud tőle."

BolondIstók 2012.01.05. 13:12:11

@nagydee: Az a baj, hogy a fedáksárit nem éppen orbán mondta, hanem az Únió és az IMF és tudod miért mert orbánéknak nincs piros ászuk és anélkül meg az egész bukta, Ahogy szokás mondani: kocsi, ló.

BolondIstók 2012.01.05. 13:13:00

...és félek, hogy piros hetesünk sincs...

BolondIstók 2012.01.05. 13:15:13

@Joooe: Rossz a wikipedia megfogalmazása, mert eredetileg az INDOKOLATLAN szó nincs benne.

BolondIstók 2012.01.05. 13:17:42

@kirsten: Lassan már sehol sem fogadják szívesen. Talán még Kim Dzsong Un-hoz kimehetne, ha merne. Viszont engem igazából egy dolog érdekel. Hányszor fogja még lezáratni a fél Budapestet a látványos gyűléseivel, hányszor fog még kiállni hívei elé és szónokolni. Borítékolom a számot: 0.

laszlos 2012.01.05. 13:18:57

Képzeljétek! 4 évig fizettem az 5 évre felvett ötszázezret fix 13 ezrével és most mennyi fizetnivalóm van még?Ötszázezer. Na? Uzsorások! A nemzetközi pénzvilág megcsinálta azt, hogy fizethetünk fránya ötszázezret életünk végéig. És nem Orbán miatt van ez, hanem a láthatatlan nemzetközi pénzvilág miatt, Orbánra hivatkoznak, pedig az a cél hogy becsődöljön M.o. és mindent-mindent megvegyenek. Zabalin te hogy látod? Szerinted Orbán a hibás?
Megvan ugy csinálva, hogy ugy látszódjon hogy Orbán a hibás, közben ott valahol a láthatatlanok bedöntenek, mert már tiz éve megmondták hogy M.o. és Lengyelo.-ot megvásárolják. Tetszik a hely nekik, de van is itt minden, föld, viz, erdő, kell ez nekik. De a finneknél semmi föld, tavak, erdő van, hideg tundra és ők bezzeg gazdagok. Oda nem akarnak menni az elvtársak, vagyis a láthatatlanok? Mert ezek láthatatlan befektetők!!!

BolondIstók 2012.01.05. 14:31:05

Hú haver, te nagyon zavaros vagy :-)

Joooe 2012.01.05. 18:04:44

@laszlos: Látod már te is hibás vagy nem csak orbán :) Következő dzsemborin már azt fogják kiabálni, laszlos takarodj :) Ha szerencsés vagy még dal is születik rólad :)

De szerintem ahhoz hogy a pénzvilág érdekvezéreltségével és az ebből eredő esetleges kártételével foglalkozzunk nem szükséges olyan - általában nemkívánatos - feltételezésekkel élni amit írásodba rejtettél.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.05. 18:30:17

@laszlos:
Na, most hogy több időm van rá, részletesebben is kifejtem.

Nem ismerem, milyen konstrukcióban vettél fel hitelt. És nem mentem fel a bankokat sem, mert vannak dolgok, amikről tehetnek. De arról viszont te (is) tehetsz, hogy baszol utánajárni a dolgoknak, felveszel egy hitelt, havi fix törlesztéssel, és csak 4 év múlva derül ki, hogy a törlesztés valamilyen okból nem csökkenti az adósságodat(nem tudom devizahitel volt, vagy hitelkártya, vásárlói kártya, nem nevezted meg az okot). Addig mit csináltál, miért nem tűnt fel, miért nem foglalkoztál vele? Lehet, ha 20 ezret fizetsz, akkor már csak 100 ezer, ha 25 ezret, akkor már semmi sem marad mára. De nem, te basztál utánajárni, most meg hangosan szidod érte a nemzetközi pénzvilágot. Te ugyanaz vagy kicsiben, ami a kormány nagyban, hibázol, aztán próbálod külső okokra kenni a következményeket.

hackbard.celine 2012.01.05. 19:10:34

Droli: segítek megérteni, mert a helyzet nagyon egyszerű.
Egy olyan kormány, amelyik forradalmat hirdet és folyamatos háborúban áll mindenkivel, az nem szalonképes.
Ha ezt azzal tetézi, hogy nem szövetségeseket, hanem ellenségeket keres, akkor előbb-utóbb csak ellenségeket fog találni a kőfejű, gőgös arroganciájával.
Trianon megvan?
De nézzük csak az elmúlt 1 hónapot:
Barroso személyes hangvételű levelére kurucos válasz ment: nem engedünk, oszt csá.
Hillary Clinton az ide delegált nagykövet útján korábban (egy letagadott) démarche-ban figyelmeztette Orbánt, hogy NATO tagként maradjon a demokratikus úton, ezúttal a kötelező előszóban elismerve a Magyar Köztársaság korábbi érdemeit a jövőre nézve tanácsosnak tartotta továbbra is a nyugati típusú konszenzuális demokrácia követését. Őt is lehülyézték.
A francia külügy (és azóta a korábbi belga miniszterelnök) is figyelmeztette a kormány, hogy ez így nem lesz jó.
A magyar Külügyminisztérium szerint Juppé nyilatkozata "nem felel meg a két ország hagyományosan baráti kapcsolatának".
Tehát már a franciák sem barátaink.
Maradna Németország utolsó mentsvárként, akkor nézzük velük hányadán állunk:
December 11-én Orbán megtorpedózta az EUROzóna Sárközy-Merkel féle belső szabályozását, holott itthon nincs EUR.
Ez a politikai háttér.
A többi már csak a hab a tortán: Fellegit küldték tárca nélkül kuncsorogni? Sem Washingtonban, sem Brüsszelben nem fogadják. Még a telefonját sem mindig.

rámenős 2012.01.06. 05:32:29

Summa summárum, politizálni tudni kell. Mi soha nem tudtunk. Most miért lenne másképp?

Joooe 2012.01.06. 08:33:02

@hackbard.celine: "segítek megérteni, mert a helyzet nagyon egyszerű.
Egy olyan kormány, amelyik forradalmat hirdet és folyamatos háborúban áll mindenkivel, az nem szalonképes."
Az ország átszervezését ígéri az elmúlt 20 év magyar és nemzetközi tapasztalatai alapján, ez konfliktusos dolog. Ezt nevezed te nem szalonképesnek. A választási ciklus hosszából adódóan ezt ráadásul gyorsan kell csinálni, még konfliktusosabb. (Igazából szerintem csúszásban vannak, 2011 végére be kellett volna fejezni a nagy törvények elfogadását, ehhez képest az idei év első felére ígérik)

Az eu-s elemzéseddel az a probléma, hogy a nálunk jóval fejlettebb országok papolnak, véletlen sem Lengyelország, Szlovákia, Lettország, stb... És úgy általában minden változást rossznak tekintenek, mert NEKIK jó így ahogy most állnak az erőviszonyok, fejlettségi szintek. A gazdagabb eu tagok feljogosítva érzik magukat, hogy dirigáljanak a csóróknak, és az együtt fejlődést(különbségek fenntartását) tartják üdvözítő útnak a felzárkóztatás helyett. Ezzel szembe kell menni, én még az eu-ból való kilépést sem tartanám ördögtől valónak, HA, ismétlem HA így működik európa....

A manuál józsi levelei szerintem óriási arcátlanságról tanúskodnak, meg akarják mondani hogy milyen törvényeket fogadhat el a magyar parlament? Abszurdum... HA tényleg ütközünk ránk nézve kötelező eu-s joggal, akkor folytassanak le korrekt szabályszerű eljárást, és módosítva lesz... de ez stílus a pofátlanság teteje...

hackbard.celine 2012.01.06. 17:01:43

@Joooe: egy autoriter kormányzat egyéni indítványok formájában, érdemi vita nélkül bármilyen törvényt elfogadhat. Ettől se nemzeti, se szuverén nem lesz, legfeljebb idióta.
Elfogadtatni egy demokratikus közösséggel a bolsevik berendezkedést viszont más kérdés.
Számos nemzetközi szerződés köti meg a gátlástalan törvénykezést, ezek közül a Lisszaboni Szerződés, az EU Alapjogi Charta (korábban az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata) a fontosabbak.
Vezető EU politikusok, a nagyhatalmak (USA, Franciaország, Németország) külügye diplomatikusan jelzi, hogy ne várjátok meg a szankciókat, most még tudtok változtatni.
Mi a kormány válasza? Neszójjatokbe_bazze_mi_jobbantuggyuk_mer_fel_vagyunk_hatalmazva.
Alpári bolsevik kocsmai salleres-kokis stílus. Ennyit tudnak, ennyit érnek.

karatekutya 2012.01.06. 17:07:50

@Joooe: "Az ország átszervezését ígéri az elmúlt 20 év magyar és nemzetközi tapasztalatai alapján, ez konfliktusos dolog."

Remek. Ezt nekünk, magyaroknak, akiknek jelen pillanatban ő a miniszterelnöke, még meg lehet magyarázni. Kifelé viszont az nem megy, hogy ami tövényt az Alkotmánybíróság elkaszál, azt dafke betesszük az alkotmányba. Ami működik befelé (korlátlan hatalom miatt), az nem működik kifelé.
Lehet, hogy ezt Orbán Viktor eddig nem tudta, de majd most rájön.

Joooe 2012.01.06. 17:31:01

@hackbard.celine: "érdemi vita nélkül bármilyen törvényt elfogadhat"
Na ne mond :) Mégis mikor volt érdemi vita bármilyen törvényről? Az hogy kicsit tovább színészkednek az üres padsorokban az éppen megbízott felszólalók szerintem nagyon mindegy. Nem jó ez így, csak hát nem lehetséges másként, ilyen a politika, már orbánék előtt is ilyen volt :)

"Számos nemzetközi szerződés köti meg a gátlástalan törvénykezést"
Ezeket tudomásom szerint nem sértettük meg.

Szerintem egy másik ország belügyeibe beleszólni az az alpári dolog. Azért egy német meg egy amerikai tényleg ne pofázzon, ha eddig amíg belesüllyedtünk a kakiba kussoltak. Szerintem a magyar kormány intézkedései szokatlanok de az alapvető értékeket tiszteletben tartják. A külföld szerint a szokatlanság alapvetően rossz, szerintem meg számunkra elkerülhetetlen, egyetlen esély, hogy a másodvonalbeli helyünkről kitörjünk(ami a külföldnek ugyebár fontos lenne hogy ne történjen meg, sokkal jobb nekik ha szép lassan stabilan, biztos távolságból követve fejlődgetünk).

@karatekutya:
"ami tövényt az Alkotmánybíróság elkaszál, azt dafke betesszük az alkotmányba"
Nem érzel csöppnyi logikai hiányosságot abban, hogy az alkotmányozó hatalmat az alkotmány módosításával vádolod?

karatekutya 2012.01.06. 17:44:29

@Joooe: "meg akarják mondani hogy milyen törvényeket fogadhat el a magyar parlament"

Bizony meg. A különbség csak annyi, hogy nem a saját szája íze alapján, hanem mindenféle - magyarok által is aláírt - nemzetközi szerződések alapján.
Tudod ez olyan, mikor az MNB-ben pár tapasztalt diplomás munkásember kiszámolja az államadósságot, majd jön Selmeczi Gabriella, oszt lehülyéz mindenkit. Itthon elmegy. Külföldön nem.

karatekutya 2012.01.06. 18:09:34

@Joooe: bogancs kollégával is azért szoktunk sokat vitázni, mert annyira akarja az általa kívánt végeredményt, hogy az azzal ellentétes érveket az agya kioltja.

Nincs itt semmi logikai hiányosság, és valószínűleg ezt nem érti a Fidesz sem.

Attól még, hogy a hatalom alkotmányozó, az nem azt jelenti, hogy bármit bele lehet tenni az alkotmányba.

Tehát ha az Alkotmánybíróság kimondja egy törvényről, hogy nem egyeztethető össze az alkotmánnyal, majd ezt a rendelkezést a hatalom betolja az alkotmányba, csak azért, hogy az Alkotmánybíróság ne tudja vizsgálni, attól az a rendelkezés még ugyanolyan rossz. Attól, hogy nem vizsgálható, még nem javult meg.

Egy idézettel zárom G.B.Shaw-tól, remélem érthető a lényeg.

NAPOLEON: What shall we do with this soldier, Giuseppe? Everything he
says is wrong.
GIUSEPPE: Make him a general, Excellency, and then everything he says
will be right.
-- G. B. Shaw, "The Man of Destiny"

karatekutya 2012.01.06. 18:21:44

Na de az alapkérdés: "Miért foglalkozik velünk a világ?"

Mert kevés ehhez hasonló történik a világban, főleg anélkül, hogy a kormány lemondana. Ellentmondásos kommunikáció, megkérdőjelezhető hatalomépítés, stb. Külföldiül kell újságot olvasni, ott van minden. Vannak radikális vélemények, vannak békésebb vélemények, ki ki a szájíze szerint válogathat.
Twitteren keress rá arra, hogy "hungary"

hackbard.celine 2012.01.06. 19:36:42

@Joooe: "A külföld szerint a szokatlanság alapvetően rossz, szerintem meg számunkra elkerülhetetlen"
Ha már személy szerint ennyire értetlen vagy: amikor a "külföld" gazdasági potenciálban, érdekérvényesítő képességben sokkal többen van, mint a hazai kétharmadból korlátlan hatalmat levezető kormányzat, akkor nem lenne ideje kicsit észbe kapni?
Jó úton haladsz a vitaképtelenség felé, én is csak udvariasságból válaszoltam.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.01.06. 19:55:29

@hackbard.celine:
Szerintem nem érdemes vitatkoznod vele. Nem hülye ő, csak minden amit kigondol, abból indul ki, hogy a kormány jó úton halad, ha ennek ellenkezője derül ki, akkor kicsavart logikával bebizonyítja az ellenkezőjét. Hitre építő logikával vitatkozni még annyira sem lehet, mint hittel.

Joooe 2012.01.08. 07:48:48

@Zabalint: "Hitre építő logikával vitatkozni még annyira sem lehet, mint hittel."
Na ezzel egyetértek. Sok nehézséget okoz nekem, hogy mégis megpróbálom logikus keretek közé terelni a hőbörgőket, egyszerűen zavar az értelem hiánya.

Egyébként nem abból indulok ki hogy a kormány jó úton halad, sőt, ezzel még csak nem is értek 100%-ban egyet. Abszolút részletekbe menően kifejtettem hogy a kormány mely intézkedései azok amik számomra aggályosak, és melyek azok amik az én világnézetemmel, helyzetértékelésemmel azonos irányt képviselnek(sajnos a nagyobb súlyúak nagy része ilyen, így jól kibasztak velem, mert kénytelen vagyok örülni neki, pedig az nagyon nem menő). A ____ takarodj! mindig sokkal menőbb függetlenül attól hogy kit írunk a vonalra. Csak hát szerintem most magyarországnak egy határozott programra, erős kormányra van szüksége ahhoz, hogy a szar helyzetünkből előre mozduljunk... és bár a fideszt ért kritikák jelentős része abszolút értékben részben vagy egészben jogos, ha relativizáljuk a kérdést és aki BÁRMELYIK jelenleg elérhető alternatívát jobbnak tartja az szerintem súlyos vakhít (vagy annak speciális esete, az egyszerű orbánfóbia) következménye. Márpedig az egyetlen elfogadható cselekvési lehetőség nem építő jellegű hanem romboló támadása az a "ne tegyünk semmit" álláspontot jelenti számomra és elfogadhatatlan.

@hackbard.celine: igaz, látjuk is hogy ez így van, ma már a szalonképtelenség olyan szintjén járnak, hogy nyíltan be is ismerik: gazdasági eszközökkel akarnak nyomást gyakorolni, korlátozni az ország szuverenitását. Ez már persze egyéni hozzáállás kérdése, de szerintem nem arra kell törekedni hogy külső erőknek tetsszen amit csinálunk, hanem kevésbé számítson hogy tetszik-e nekik...
süti beállítások módosítása