Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Hoffmann Rózsa és a tandíj

2012. december 22. - Nívó blog

hoffmannrozsa.jpg

"A minap kezdődött - jelentőségében csak a '68-as diáklázadásokhoz, esetleg az '56-os forradalomhoz fogható - megmozdulások alaposan áthúzták a számításaimat! És nem csupán annyiban, hogy a dugó miatt órákkal később értem haza a megszokottnál, hanem mert eredetileg a jégeralsóról szerettem volna írni, ami így télvíz idején - a maláj kurvákkal egyetemben - a férfiember legjobb barátja.

A címszereplőről annyit mindenképpen érdemes leszögeznünk, hogy nemzetünk legújabbkori történelmének egyik legaljasabb megrontója. Csak azért nem árokásónak bélyegeztem, mert oly megkapó egységbe kovácsolta a diákokat a tanárokkal, amilyet a Holt költők társasága óta aligha láthattunk.

Hoffmann Rózsa volt az, aki bevezette a mindennapi békaügetést és indiánszökdelést az iskolákban. Akik szeretnek a dolgok mélyére látni, persze kitalálhatták, hogy nem mezei szivatásról van szó, hanem így próbálja garantálni, hogy a Nyírő Gyula-i eszmékkel mételyezett gyermekserege egy szál Gárda-mellényben is képes legyen elmasírozni a Don-kanyarig...

Ugyanő forgatta meg a kést minden tanárok szívében, amikor oly képtelenségekkel állt elő, hogy a három hónap fizetett szabadság mellett akár napi 4-5 órát is méltóztassanak dolgozni a pénzükért. Elhihetitek, a végén még ebből is lehet országos sztrájk!

Ennyi gonoszság láttán már igazán nem hibáztathatjuk magunkat, ha arra gondolunk, hogy az államtitkár-asszony szülei nem hobbikertészek, esetleg pillangó kergető hippik, hanem bizony a Volksbund tagjai voltak...


A pontot az Í-re viszont az egyetemi tandíj bevezetése tette fel, s a jövő értelmisége végre egyemberként kiáltott fel, hogy elég volt! Hiszen miféle retrográd ostobaságra vall, hogy a kormány, személy szerint pedig hoffmann rózsa (akinek nevét a jövőben csak kisbetűvel vagyok hajlandó leírni...) nem veszi észre, hogy tudásalapú világgazdaságban élünk, és országunkat csak a kiművelt emberfők virágoztathatják fel, a tandíj viszont szegregál, középkori szintre taszítja vissza a társadalmat. Elég csak megnézni, hogy ma, amikor minden második középiskolás továbbtanul, mennyivel jobban élünk, stabilabbak a kilátásaink, egyszóval boldogabbak vagyunk, mint 25 éve, amikor csak minden tizedik ember szerzett diplomát!

Kérlek titeket pesti, szegedi és mindenféle srácok, hogy tiszta szívetekkel, ábrándos, csillogó szemetekkel a jövőbe tekintsetek, aztán pedig vegyétek is kezetekbe azt! (Az alábbi videón látható fogatlan, torzonborz, beszédképtelen, túlkoros svihákok természetesen nem reprezentálják a mozgalmat.)

Ugyanakkor azt mindenképpen az oktatás nagyasszonyának javára kell írnunk, hogy korához képest jól tartja magát. (itt egy fél mondatot kihagytunk az eredeti szövegből) Arról nem is beszélve, hogy aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, még akkor sem, ha nincsen rózsa tövis nélkül!"

:)) Köztudott, hogy időnként idegen tollakkal is ékesítjük blogunkat. Csak olyan írásokról lehet szó, amelyek kimagasló értéket és nívót képviselnek. Tesszük ezt azért, hogy aki esetleg valamiért az eredeti cikkről lemaradt valamilyen okból, annak újabb esélyt adjunk az elolvasására. És persze azért is, mert így karácsony tájékán kicsit már lazulunk. A fenti írás is ilyen, - egyedül a sorkizárást hiányoljuk - a Kigondoltam blogról másoltuk át, majdnem szó szerint. Ezért is van idézőjelbe foglalva. (A háttér dizájnt is az ő tiszteletükre változtattuk meg a mai napra.)

Az eredeti íráshoz, már jó néhányan hozzászóltak, javasolt azt is megnézni. Teljes egészében ide kattintva olvasható. Érdemes kattintani, már csak kíváncsiságból is az eredeti írásból itt kihagyott félmondat miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr994977527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DIldiko 2012.12.23. 12:25:35

"Ugyanő forgatta meg a kést minden tanárok szívében, amikor oly képtelenségekkel állt elő, hogy a három hónap fizetett szabadság mellett akár napi 4-5 órát is méltóztassanak dolgozni a pénzükért. Elhihetitek, a végén még ebből is lehet országos sztrájk!" Egy tanárnak sincs 3 hónap fizetett szabadsága és a napi 4-5 óránál is többet dolgozik. Ha csak a tanórák számát nézzük, akkor is min. 22-25 órát dolgozik egy héten. Emellett van adminisztratív teendője is, kb. napi 1 óra. Felkészül az óráira, dolgozatokat készít, javít. Emellett korrepetál vagy a tehetségeseknek tart különórát - mindezt természetesen ingyen (nálunk pl. heti 2 óra tehetséggondozás, 2 óra korrepetálás a tanár mindkét tantárgyából)! Ezeket összeadva simán kijön a heti 40 óra.
A nyári szabadság se úgy van, ők még értékelik a tanévet, és aug. közepétől készülnek a következőre - órarend, tananyag összeállítása. A napi órákra lebontása a NAT-nak se 2 perces munka.
Aki nem hiszi, járjon utána!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.12.23. 16:38:04

@DIldiko:

Javaslom, hogy a cikk szerzőjének tedd meg észrevételed:

kigondoltam.blog.hu/2012/12/11/hoffmann_rozsa_es_a_tandij

Ahogy ismerem, egészen biztosan nagyon szívesen reagálni fog az észrevételedre, ami első blikkre jogosnak tűnik.

DIldiko 2012.12.23. 19:19:30

@ccactus:
Ha nem így gondoljátok akkor miért jelentettétek meg a blogon az egész írást?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.12.23. 19:59:51

@DIldiko:

Egyebekben ezek szerint egyetértesz az írással?

DIldiko 2012.12.23. 20:08:49

@ccactus: Se füle, se farka, teli féligazságokkal és félhazugságokkal - olyan mint a címszereplő maga.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.12.23. 23:03:51

Azannya, tudott erről a szerző? Annyit mondhatok, akár idézőjel van, akár nem, ez lopás! A portfóliónkat rontod, ha minket egy ilyen bulvárblogon idézgetnek, akkor előbb-utóbb az Akadémia nem fizet elő a titkos tanulmányainkra!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2012.12.24. 19:14:56

@ccactus:

Hogy savanyodna a hajadba apád csicskagecije, te legutolsó poszttolvaj girnyó! Mellesleg így újraolvasva javítottam egy tárgyi tévedést a posztban, kérlek te se légy rest...

Egyébként kellemes Karácsonyt mindenkinek, kivéve DIldikónak, aki egy kekec tesitanárnő, semmi több!

DIldiko 2012.12.25. 18:21:08

@"the dragon": Köszönöm! nem vagyok tanár, semmi pénzért nem is tanítanám egyes nagyon okosok hülye gyerekeit!

közösperonos átszállás 2013.01.02. 14:59:35

@ccactus: Ennél sokkal érdekesebb és jogosabb kérdés, hogy ezek szerint _te_ egyetértesz-e az írással?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.01.02. 21:34:59

@közösperonos átszállás:

Természetesen nem! Igazán berakhatott volna egy fiatalkori képet Rózsa asszonyról.

Mondjuk ezt:
m.cdn.blog.hu/os/osztjonapot/image/hg.jpg
süti beállítások módosítása