Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Na nehogy már Kövér László!

2012. április 02. - ccactus

Meghalt a király, éljen a király! Most, hogy Schmitt Pál lemondott, egykettőre vége lett az elmúlt napok hisztijének, a szappanopera ott folytatódik, hogy ki legyen az új elnök?

Sokan azt rebesgetik, hogy a Fidesz Kövér László mellett teszi le a garast, de én ezt nagyon nem szeretném. Schmitt Pál után ez egy valódi visszalépés lenne. Alapból elég faragatlan figura, és még a köteles beszéde is élénken él az emberek emlékezetében, pedig nem most mondta el. Összességében nem hinném, hogy népszerű köztársasági elnök lehetne belőle, még ha a szellemi képességei éppen meg is lennének hozzá (ha már szegény Schmitt Pálnak állítólag nem volt meg). Kövér elnökké választása nagy arcul csapás lenne nem csak a Schmitt Pál lemondását követelőknek, hanem azoknak is, akik kitartottak Schmitt mellett.

Viszont Mesterházy Attila jelöltje, Sólyom László nagyon szimpatikus választásnak tűnik. Szakértelméhez nem férhet kétség, alkotmánybírósági elnökként és köztársasági elnökként is elismerésre méltót alkotott. Az a típus, aki valóban tudna őrködni a demokratikus intézmények működése fölött. A nemzet egységének megtestesítésében pedig pont az Mszp sietne a segítségére azzal, hogy jelölték őt a pozícióra annak ellenére, hogy korábban sokat bírálták, és a Gyurcsány Ferenc lemondását követelő fellépéseivel sem feltétlenül lopta be magát a szocialista szívekbe.

További előnye lenne egy második Sólyom elnökségnek, hogy Magyarország nemzetközi tekintélyének visszaállításában is hathatósan segíthetne, és jó szűrője lenne a Fidesz azon törvényjavaslatainak, amelyek feltehetően vitát váltanának ki az Európai Unióban.

Egy szó mint száz, keresve sem lehetne jobb elnököt találni nála, és talán most, 2012-ben személye még a Fidesz konszolidációs politikájába is beleillene.

Szóval a Nívó blog azt mondja: Hajrá Magyarok, Húzzunk bele! Sólyom Lászlót köztársasági elnöknek! Mától ez a jelszó. Indítunk is erről egy szavazást:

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr364359795

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit szólt be Kövér László Schmitt lemondása után a Parlamentben a szocialista frakciónak? 2012.04.03. 11:46:41

Ezt mondta: “Ha már az elmúlt napokban a méltóságról és méltatlanságról hosszú vita kerekedett a sajtóban, hogy az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az országgyűlésben....

Trackback: Schmitt plagizált doktorija: számok, tények, grafikon 2012.04.03. 11:07:28

Nézzük a Schmitt-botrány tényeit számokkal, grafikonnal, érzelmek nélkül! 215 számozott oldalból áll a dokumentum 10 oldalnyi diagram és táblázat tartozik hozzá 16 oldalnyi teljes szövegazonosság található a dokumentumban Klaus Heinemann tanulmányának ...

Trackback: Hogyan maradhatott volna köztársasági elnök Schmitt Pál? 2012.04.03. 11:04:53

Ha nem hallgat a tanácsadókra, nem gabalyodik bele az általuk kreált, hazugságokból és csúsztatásokból építkező “szómágiába”, hanem kiáll a kamerák elé, és elismeri, hogy a Tényfeltáró Bizottság állításai megalapozottak és jogos a doktori c...

Trackback: Győztünk! Győztünk? 2012.04.03. 09:11:58

Ma lemondott Magyarország köztársasági elnöke Schmitt Pál. Hosszas huzavona után született meg a döntés, mely igazság szerint már csak kényszerpálya volt, és aminek már régen meg kellett volna történnie. Már megint minden rosszul alakult! Most soka...

Trackback: Egy ember, egy párt és egy ország tragédiája 2012.04.03. 06:48:08

Schmitt tényleg az alapvető erkölcsi értékek fölött áll? Ha ezt elfogadjuk, ha ebbe beletörődünk, az már maga a vég. De hogy is van ez? És miért csinálja ezt velünk a kormány? Félek, hogy a magyarázatok meglehetősen félelmetesek. Az, hogy Schmitt ma le...

Trackback: Lemondott és perelni fog 2012.04.03. 00:07:12

A hétfő reggel frakcióülésre érkező Orbán Viktor még azt mondta: ha Schmitt Pál köztársasági elnök úgy dönt, hogy az igazságáért harcolni akar, akkor ezt a jogot senki sem veheti el tőle. A kormányfő kijelentette továbbá, hogy azt az ellenzéki javaslat...

Trackback: Fogást találni a Sárkányon 2012.04.02. 23:30:27

Most, miután végre oly sokaknál a remény,  kicsi, de annál melengetőbb tüzei gyúltak a lelkében a Lemondás után (továbbiakban L.u.) Sokan azt gondolják most hogy a változás szelei legalább egy ici-picit beosontak a pangó lavórunk szélén. Ki kell ábránd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tcom 2012.04.02. 23:37:48

Nevetséges lenne, ha Sólyom elfogadná. Ebben a bóhozatban ô már nem venne részt. Komoly ember ô. Nyilvn tudja, hogy nem felel meg Orbánnak.
Sólyom a kormányváltás óta számtalanszor kritizálta az új hatalom cselekedeteit.
Ha részt venne egy jelölési ceremónián, a saját reputációjával, hírnevével játszana, mert ma a politika teljesen kiszámíthatatlan. Nincs garancia arra, hogy a hatalommániás, köpönyegforgató, orvosi mintaprogramnak beillô fidesz galeri komolyan gondolná.

Sólyom egyetlen igazi tévedése az volt, amikor gyermeki naívsággal hitt a kormányváltás sikerében, hogy Orbánnal végre megszûik a baloldali ámokfutás. Nyilatkozatai alapján, úgy tûnik nagyobb csalódás nem èrhette.

Csak reménykedni tudok, hogy Sólyom László újra betölthet fontos poziciót. Isten éltesse soká!

gaston 2012.04.02. 23:45:20

Annyira szánalmasan tudatlan az író...a "köteles beszédről" régen kiderült, hogy az is csak egy kamu! Maga gyurcsány (a blog szerzője rajongásának tárgya) vallotta be könyvében, hogy a beszédet ő maga fújta fel kovácslaci bácsival és kamu az egész! Olvasd el a gyurcsány könyvet! Bár biztos a párnád alatt van már, és arra élvezel!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.02. 23:48:07

@gaston:

Mint ahogy a plágiumügy is alaposan fel lett fújva...

Köteles beszéddel, vagy anélkül, Kövér László nekem nem szimpatikus, Schmitt sokkal inkább. (Persze ez az én egyéni szoc. problémám.)

Tidal Wave 2012.04.02. 23:53:59

Alaptörvény 11. cikk, 2. bekezdés:

"A köztársasági elnök választását jelölés elõzi meg. A jelölés érvényességéhez az országgyûlési képviselõk legalább
egyötödének írásbeli ajánlása szükséges."

A 386 képviselő egyötöde az 78 fő. Namármost az MSZP frakciója 48 tagot számlál, tehát az MSZP-nek nem lehet egyedül köztársasági elnökjelöltje. Szóba jöhetne még az LMP, ők biztosan elfogadhatónak tartanák Sólyomot, de ez még mindig csak 63 fő (15 fős az LMP frakció) A függetlenek között van egy volt MSZP-s, egy LMP-s és egy jobbikos. Ez így 66 fő, ha mindegyikük egyetértene a jelöléssel.

Na, és ott van még DK Feri 10 fős bandája (de szép is lenne, ha Sólyom jelöléséhez a nevüket adnák), de ez még mindig csak 76 fő. Ezen kívül kellene még két ember. A Fidesz és a KDNP együtt 263 főt alkot, a Jobbik meg 46-ot, így valaki innen kellene, hogy jelölje Sólyom Lászlót.

Ez így esélytelen...

dr. pretender 2012.04.02. 23:55:31

de hová tűnt bogáncs?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.02. 23:56:28

@Tidal Wave:

Tök mindegy hány fős az MSZP frakció.

Sólyomból csak akkor lehet elnök, ha a Fidesz támogatja.

Erre próbálnék most kapacitálni.

A szavazások eredményei jól mutatják, hogy Sólyom elfogadható a többség személyében, míg Kövérnél Schmitt is sokkal jobb volt.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.02. 23:57:51

@dr. pretender:

Köztársasági elnöknek szeretnéd? ;)

Squid 2012.04.03. 00:02:45

Ugyan már...

OV nem fogja megkockáztatni, hogy olyan ember kerüljön oda aki nem ír alá mindent amit elé raknak, nem olyan időket élünk.

Kb egy Plagibá szintű szervilis gumigerincű aláírásstempli lesz az utód, ebbe az irányba kezdeném a tapogatózást.

Golovics József · http://leviathan.blog.hu/ 2012.04.03. 00:05:17

Az első kérdésre nem tudok válaszolni. A plágiumügy előtt egyértelműen Schmittre szavaztam volna, most viszont Kövérre lennék kénytelen voksolni. Ez így eldönthetetlen, vagy ha gonosz lennék, úgy fogalmaznék, hogy rossz a kérdés :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 00:11:35

@Golovics József:

Az első kérdés szándékosan provokatív. Visszasírhatjuk mi még Palibát, avagy nem tudom, mire számítottak a leghevesebb Schmitt-ellenzők, hogy ki lesz majd az utódja?

Különben sokan vannak úgy mint te, hogy nem tudnak rá felelni. Ha megnézed a szavazatszámokat, le is van maradva rendesen a másik szavazástól.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.04.03. 00:14:27

Értem én, hogy ez egy díszfideszes blog. Kellett valakit találni a Kumin helyére. Mert még a Népszavának, akarommondani az Indexnek sincs pofája 100%-ban Fidesz-gyűlölő blogokat ajánlani. Kellenek a ritka kivételek. De éppen ezért, ennek a blognak meg kellene próbálnia képviselni az ellensúlyt a többi véresszájú ellenzéki bloggal szemben. Ez azért lássuk be nem mindig sikerül. De megértem, mert akkor a címlaprakerülés esélyei igencsak csökkennének. Nem könnyű fideszes bloggernek lenni fideszes online média híján.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.04.03. 00:19:26

Nem támogatom Sólymot. Egyrészt őt is pontosan így támadták, amíg hatalmon volt, most hogy nincs, nyalja-falja ugyanaz a falka, nem rég pedig tahó volt...
Másrészt sértettségből túl sokszor szólalt meg az elmúlt években, amikor hallgatnia kellett volna, és túl sokszor hallgatott, amikor szólnia kellett volna.

csillámpóni 2012.04.03. 00:22:21

"még a köteles beszéde is élénken él az emberek emlékezetében, pedig nem most mondta el" - egész pontosan sose mondta, és ahogy Betlen Gábor fogalmaz egy korabeli Aktuálisban: "amit az ön szemére vetnek, az nem idézése annak amit mondott, hanem értelmezése, és annak se jó indulatú".

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.04.03. 00:23:48

@csillámpóni: Csak a szokásos balliberális hecckampány, levadászás, a módszereik azóta sem változtak.

csillámpóni 2012.04.03. 00:26:18

@proeskontra: Az hát. Amúgy természetesen Betlen János, nem Betlen Gábor. Megyek aludni.

Golovics József · http://leviathan.blog.hu/ 2012.04.03. 00:28:54

@ccactus: a szavazatszámot látom, viszont az eredményre kíváncsi lennék, s azt nem látom.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 00:34:40

@csillámpóni: @proeskontra:

Akárhogy is, a köteles beszéd nekem nem szimpi. És nemcsak a Gyurcsány verzió, hanem az eredeti sem.

Mikka-Makka 2012.04.03. 01:33:25

a helyzet az h Kövér sosem csinált volna magából bohócot mint Pali bá
a köteles beszéddel jönni nevetséges, anno nagyot szólt, bejött, de ez alapján megítélni az embert..
persze jöhetne Sólyom is de ennek kb 0% esélyt adok, igaz Kövérnek se olyan nagyon sokat, Orbán nem szeret fajsúlyos embereket fontos pozícióban maga körül

Törzsanyag 2012.04.03. 01:46:36

Sólyom talán akkor fogadná el a jelölést, ha a nemzet közvetlenül választaná meg, népszavazással.

gerdo 2012.04.03. 01:58:32

Solyom jelolese elkepzelhetetlen. Solyom alkotmanyjogasz, ez a kormany pedig gyakorlatilag jelentektelenne tette az alkotmanybirosagot. Ennyi.

Az, hogy Solyom jobboldali, senkit ne tevesszen meg: a fidesz mar reg NEM az.

Lapos Erzsi 2012.04.03. 02:11:50

Mennyivel szebb és jobb lenne a világ a liberálisok és a baloldaliak nélkül.

De ha már vannak, legalább kussolnának.

KoNor_engineer 2012.04.03. 02:40:33

Eszednél vagy ember? Sólyom László jó döntés? Törölje fel velünk Ficó megint a Duna-hidat? Kövér azért erősebb személyiség, és nem olyan beszari alak, mint S.L. És mivel a K.e. leginkább protokoláris szerepet játszik, előnyösebb lenne egy "erős kezű" embert ültetni ebbe a pozícióba.

Gera 2012.04.03. 02:50:58

Kövér köteles beszéde pontosan ugyanaz, mint Gyurcsánytól az "el lehet menni". Érdekes, hogy ez utóbbival kapcsolatban mintha kevésbé lenne érzékeny a manipulációra a jobbodal.

Gera 2012.04.03. 02:57:02

Számomra Kövér elfogadhatóbb, mint Schmitt. Plágium nélkül is, azzal együtt meg pláne. Schmitt egy komcsi seggnyaló volt, ezzel szemben Kövér egy elég egyenes figura. Az más kérdés, hogy kevés olyan téma van, amiben egyetértenék vele, de Orbántól amúgy se várom, hogy olyan elnököt jelöljön, aki tetszik nekem :) Sólyom egy egyedi eset volt, amikor jelölték, ők se hitték, hogy lenne esélye. Mindenesetre én erősen kétlem, hogy Kövért jelölnék, mert vele sem biztos, hogy jól járnának. Van az a hülyeség, amit már nem írna alá.

rockjano 2012.04.03. 03:30:06

Kövér egy erőszakos retrográd öntelt tahó.

Igazi hortysta csendőrtábornok, az a fajta aki erkölcsről papol de akit nem szeret azt a sárba tapossa.

Pinka-Panka 2012.04.03. 04:34:59

A Sólyom nem lesz az is biztos...

Lencsés lstván 2012.04.03. 04:48:40

@Lapos Erzsi: Mi van te anonim ? Nicket váltottál ? Örzse néni ! Ne hidd hogy nem ismerünk fel te anonimusságban fetrengő ! ÉN NEM VAGYOK ANONIM ÉS EZ EGY HAZUG BLOG ANONIM HAZUDOZÓKKAL . :) ;)

rajaram 2012.04.03. 05:14:39

nehéz lesz köztársasági elnököt találni, mert most már minden jelölt tudja, hogy jönnek a leleplező akták és aztán lehet menni obersovszkyhoz.

dézsàvü 2012.04.03. 05:36:59

Valamiféle "Nemzet Nagypapája" típus lenne most az alkalmas jelölt.

Niebur 2012.04.03. 05:47:30

Ennél nincs lejjebb...
Kövér László, -de facto- Magyarország köztársasági elnöke, tisztségének első percében, első mondatával mintegy 2 millió választó polgárt tett partvonalon kívülre. Az, akinek az egységet kellene szimbolizálnia. Ez a mondata -bármit magyaráz bele és kér elnézést- egyszerre szólt az MSZP, az LMP, a Jobbik, a függetlenek szavazóinak is. Nemhogy KE-nek, de PE-nek sem lenne szabad maradnia. Főleg neki ilyen előélettel.

Niebur 2012.04.03. 05:56:54

Sólyom Lászlóhoz:
Kiábrándító volt hallani Mesterházy Attilát. Egy politikusnak mindenre fel kellene készülnie. A lemondás híre annyira meglephette, hogy köpni-nyelni nem tudott. Neki -és a szocialistáknak- tudni kellene, hogy sem Sólyom, sem a FIDESZ nem fogja elfogadni ezt a felállást. Sólyom valószínűleg megpróbálna, az Alaptörvénnyel az élén, sok mindent visszacsinálni, ez pedig a FIDESZ számára elfogadhatatlan. Sólyom soha nem fogja eljátszani a "motor" szerepet, kár erőltetni.

Pan Modry 2012.04.03. 06:07:52

En annak ellenere hogy nem agyok fideszdroid vegul is Kovert el tudnam fogadni, nem azt mondom hogy nem lenne jobb otletem, meg nem is a legjobb valasztas lenne, de nekem messze nem annyira unszimpatikus ahogy beszelni szoktak egyesek rola.

tomwar 2012.04.03. 06:20:45

@Pan Modry: Kover Laszlot? Aki SP lemondasanak pillanataban az ervenyes parlamenti valasztason megvalasztott kepviselok mandatumat kifogasolta?
A mondokajanak elso felevel teljesen egyet ertettem, meltatlan volt a volt KE beszedebe belebeszelni, de amit utana odabufogott, az pedig a demokracia szegyene volt, plane a Parlament elnoketol.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2012.04.03. 06:34:18

ilyen poszttal be lehet kerülni a blogketrecbe?!

lima31 2012.04.03. 06:41:51

@Pan Modry:

Elfogadni, na ja, mást nem tehetsz...

ex Dr Kormányzó Dr. 2012.04.03. 06:46:25

@Pan Modry:
Ízlésről,valóban nem érdemes vitatkozni.

Sólyom?Csapás a múltból!
Kövér?Súlyos hülyeség lenne Orbán SS-hadseregének "gyámságát" a nyakába venni.
Martonyinak, messze több esze van.
Tudós ember nem bolond.

Tömjén,a keresztény mészáros lesz a befutó.Karakter-gyilkolásban mester,és a védett állatok kipusztítását is szent kötelességének érzi.

FLAZZ 2012.04.03. 06:51:17

ez mar annyira nivo alatti, hogy nincs mit hozzaszolni.
ccactus!
hol volt a solyom, inkabb vereb, amikor fleto- az o nagy koztarsasagi demokraciajaban- agyba-fobe verette az embereket, amikor kiderult a boszmesege??? most hany ember volt lefujva (raadasul ulve) a hidfoglalasok alatt?
az a baj, hogy titeket-tudjatok kik vagytok- anno odaengedtek pl az allatkert igazgatoi szekebe es azota is belulrol ragjatok ezt az orszagot.

biohouse 2012.04.03. 06:51:48

Mit tett le Kövér László eddig az asztalra?
Magyar Narancs első főszerkesztője, még a liberális korszakból: elvei nincsenek, váltogatni azokat nem gond.
Titkosszolgálati miniszter, parlamenti elnök: mindkettő kinevezett poszt, egyiket sem a saját érdeméból érte el, hanem mint megbízható káder.
Az ügynöknyilvánosság legnagyobb ellensége.
MSZMP funkcionárius.
Na,ne!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.04.03. 07:06:52

Lehet Kövért szeretni nem szeretni.

De azért azt tudhatnád, hogy a köteles beszéd abban a formában soha nem hangzott el, ahogy aszt a szocik állították, és ebben a formában a szoci előadás az személyesen Gyurcsány ötlete volt:

hu.wikipedia.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc
"2002-ben a választási kampány során az ő ötlete alapján szerveztek a szocialisták tüntetést és kampányt, ami Kövér László „köteles beszéd”[39] néven híressé vált mondatainak kiforgatására épült. Debreczeni József könyvében később Gyurcsány beismerte, hogy Kövér kijelentését tudatosan rossz szándékúan értelmezve, hatásvadász módon, félelemkeltésre használták fel a kampány során.[40] A beszéd értelmezése és az azt követő tüntetés - ahol baloldali személyiségek kötéllel a nyakukban jelentek meg - jelentős indulatokat keltett a magyar közéletben."

nu pagagyí 2012.04.03. 07:09:56

Rendes ember el sem vállalná, hogy egy diktatúra csúcsdísze legyen, de ilyesmi nem is fenyeget minket. Valami sötétmúltú csirkefogóra vár a poszt.

vlacko 2012.04.03. 07:10:35

@ccactus: Az alkotmány okán Sólyom és Orbán között a logikai reláció "kizáró vagy".
De szerintem is ilyen k. elnök kellene, szóval behúztam egy igent.

nu pagagyí 2012.04.03. 07:17:08

@Trompf: Nem kell Kövért mosdatni. Csak olyannal vádolták, ami tökéletesen passzolt rá. Így jár egy kommunistázó kommunista. Gyurcsányt hasonlóan csinálták ki, végül is egy politikusról mindenki elhiszi, hogy hazudik és pont úgy, ahogy a hiszékeny ember is szokott.

nemecsek ernő áruló 2012.04.03. 07:20:24

Legyen Kövér! A Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársaként, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsának (MISZOT) alelnökeként (aminek a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt) Már bizonyította elvtársi rátermettségét, ha a szocializmust kell szolgálni!

ÉLJEN A PÁRT!!!

William Kidd 2012.04.03. 07:29:01

Na ha valaki alkalmatlan a koztarsasagi elnok poziciora, a nemzet egysegenek kifejezesere az a poszkommunista, primitiv Kover. Meg az is dobbenetes, hogy a neve szoba kerul. Egy fuggetlen, kozismert, koztiszteletnek orvendo, tudos embernek kellene lenni a kovetkezo jeloltnek. Az en jeloltem Papp Lajos szivsebesz, aki mar bizonyitott a Sziv gyogyitasaban, prezentalja o magyar nemzet egyseget!

hammerhead 2012.04.03. 07:35:04

legyen Kövér! éljen a Párt! (természetesen én a Fideszre gondolok).

DurvaPisti 2012.04.03. 07:37:40

Csita az idomított csimpánz lenne alkalmas Orbán mellé a köztársaság elnökének. Minden aláírásért adnak neki egy banánt!
EZ egy VICC! Teljesen mindegy, hogy ki lesz az, MERT a fidesz nem fog olyan embert odatenni, amelyik korlátozná még a legkissebb mértékben is. EZ kirárt! Szarnak a közvéleményre ilyen szinten, EZ kell a NEMZETNEK, ez kell a HAZÁNAK! - és ezzel meg is van indokolva a dolog.
SP egyetlen percig is alkalmas volt bármire azon túl, hogy aláírta az ÖSSZES!! törvényt amit elétettek és idiótán vigyorgott a hivatalos megjelenéseken? NA, most akkor jöhet Kovács Koko István, vagy Ákos a konzervatív ikon...

And37 2012.04.03. 07:39:43

@tomwar: mekkora lenne már, mikor Kövér leniggerezi Obamát... :) (Nem rosszindulatból, csak rossz passzban.)

brahamb 2012.04.03. 07:39:44

Álmodik a nyomor.

Mindeképpen Fidesz közeli közt. elnök lesz a következő. Vagy Kövér, esetleg Rogán, Navracsics :)))

Pontosan az lesz az elnök, akit OV akar, olyan aki nem vétózza meg azokat a dolgokat, melyeket egy közt. elnök megvétózhat.

Sólyom kizárva.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.04.03. 07:47:08

Ha Orbán megengedi azt, h Kövér legyen az elnök, akkor megint elfelejti azt, h ebben az országban élnek olyanok is, akik ezt a jobboldali elvrendszert mélységesen elutasítják, azaz a nemzet egysége megint semmit nem jelentene. Lásd. tegnapi kiszólása a házelnöknek, mely szerint az a szégyen, h a baloldal egyáltalán bent ül a házban.

Ez még akkor is durva, ha ma elnézést kért a beszólásáért. Hát kapja be a hülye bajszos!

Ne legyen ő.

(bár tudom, h Viktor pont lesz@rja az elvével nem egyet értők véleményét)

nu pagagyí 2012.04.03. 07:48:02

A posztra csak egyetlen ember méltó! Nem tudom megoldható-e, hogy a Miniszter Elnök úr egyszemélyben Köztársági Elnök legyen? Minden más eset csak félmegoldás lehet. Viktor Orbánnál jobbat el sem lehet képzelni. Így biztosítva lenne nemzet tökéletes megtestesülése egy tökéletes emberben. Ki lennének küszöbölve azok a fránya kommunikációs problémák, amik már annyi bajt okoztak, az állam is kisebb és hatékonyabb lenne. A felszabaduló pénzt akár lélegeztető gépre is lehetne költeni.

maskep 2012.04.03. 07:48:58

Nem sok olyan közszereplő van, akit kevésbé fogadnék el köztársasági elnöknek, mint Kövér László. Schmitt Pál az elmúlt két év után beletartozik ebbe a szűk elitbe...

Kövér László egyébként rögtön Schmitt Pál lemondása után, - rutinos rókaként és a házelnöki hatalmát felhasználva - bejelentette, hogy nem kíván köztársaasági elnök lenni, mikor szándékosan kirekesztő kijelentést tett a baloldalról. maskep nem tudom értelmezni azt a megszólalását, pont akkor, pont ott és pont annak kapcsán: Egy nemzetbiztonsággal (is) foglalkozó vezető politikus nem támadja meg az ország felét (na jó, legalább egyharmadát) egy olyan ügy mellett kiállva, ami épp akkor és ott kapitulált...

Sólyom Lászlóra mondta Harrach, hogy olyat jelöl az MSZP, akit nem szavazott meg. Harrach pedig olyat szavazott meg (szigorú áderi ellenőrzés mellett), akit legutolsóként jelölne most... Ez az erkölcsi magasság valóban eléri példaképének (ő mondta!), Schmitt Pálnak a színvonalát.

Se több, se kevesebb...

buddha 2012.04.03. 07:49:55

Uhrin Benedeket elnöknek!!!!!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.04.03. 07:54:55

Ez lenne a köteles beszéd a Wikipédia szerint - hangfelvétellel...

" Szóval mindezt felejtsük el és egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat! Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják súlykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elő jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk. "

Nem értem, hogyha ez a Kövérrel a gond, akkor miért nem idézi a posztoló.

Fél, hogy bepereli őt is a Kövér ?

Morgó Muki 2012.04.03. 07:58:06

Az a baj ccactus, hogy te lettél e blog Bolgár Györgye vagy Obersovszky Pétere. Olyan vállalhatatlan posztot írtál néhány napja (nivo.blog.hu/2012/03/28/eldolt_ki_itt_a_demokrata), ami miatt minden további bejegyzésed olvasása alatt ez jut eszembe. Hiteltelen lettél.

choko 2012.04.03. 07:59:21

@rockjano:
"Kövér egy erőszakos retrográd öntelt tahó."

I couldn't agree more!

Szerintem Martonyi jön a tahó "Angyal Bandi" helyett!

Roy 2012.04.03. 08:00:25

Egyáltalán minek a köztársasági elnök amikor az ország neve Magyarország, és nem Magyar köztársaság.
Az államformája, és a neve is rövid időn belül Magyar királyság lesz.
Minden kellék meg van csak a trón hiányzik egyenlőre.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 08:06:59

@triumphator:

"ilyen poszttal be lehet kerülni a blogketrecbe?!"

Beleolvastam a te blogodba, szerintem ezzel soha nem leszel címlapos. :(

belekotyogó 2012.04.03. 08:09:01

előbb látni kéne a diplomamunkákat, hogy szavazni tudjon az ember lánya.

Kutchek (törölt) 2012.04.03. 08:09:32

Kerényi Imrét szeretném!!!

Sokkal szórakoztatóbb mint Schmitt, csak sajnos el van nyomva. Kell neki a szerep, hogy kibontakozhasson:))))

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 08:09:40

@Dr. simonmondja.:

Megkönnyeztem, olyan szép beszéd.

Hozhattam volna még sok-sok megnyilvánulását, ami unszimpatikus, de a köteles beszéd vált ikonná.

Amúgy értem én, hogy sokan félremagyarázták a beszédet, de az eredeti verzió is kicsit hátborzongató szerintem.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 08:11:47

@Morgó Muki:

Én vállalom, hogy én írtam.

Nem értem, hogy jön ez a hitelességhez? Egyáltalán mit értesz hitelesség alatt?

scsaba1 2012.04.03. 08:12:13

@ccactus: Csak akkor ha elvállalja minimálbérérért.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 08:13:16

@Roy:

A királyság visszaállítását szeretnéd? Az is csak egy szimbolikus pozíció ám. Túl nagy jelentősége nincs.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 08:14:09

@scsaba1:

Csak akkor, ha 8 órába belefér és a hétvégék szabadok. :)

belekotyogó 2012.04.03. 08:16:09

Nekem a Pálinkás József tetszik,mert harcos és nem unalmas figurának látszik!Őt akarom mert hasonlít kicsit a télapóra és mert okos!:)

nu pagagyí 2012.04.03. 08:18:18

@Kutchek: Nem rossz ötlet, ő aztán tudná emelni a poszt méltóságát. Kicsit ugyan sokba kerülnének zseniális látványtervei, amellyel a pompát szimulálni tudná, de az eredmény megérné.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 08:21:02

@belekotyogó:

"Nekem a Pálinkás József tetszik,mert harcos és nem unalmas figurának látszik!"

Én egyszer voltam egy Pálinkás előadáson, még amikor Oktatási miniszter volt.

Elárulom: Ő a világ egyik legunalmasabb embere. Emberkínzás volt végigülni azt a másfél órát, amíg beszélt.

belekotyogó 2012.04.03. 08:22:24

@ccactus: majd nem lesz az,ha neki is előveszi a sajtó a diplomamunkáját!
no!:)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.03. 08:23:20

Anno Sólyom szépen nyalizott a Fidesznek, aztán ez nem volt elég, leváltották, szerintem ez a tüske még benne van, jöhet. :)

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.03. 08:23:49

Az ideális jelölt, aki méltó folytatója lehet Schmitt munkásságának és rendelkezik Schmitt kvalitásaival is: Selmeczi Gabriella. Egyetlen hátránya van: ismeri a magyar helyesírást. Minden másban tökéletes.

Roy 2012.04.03. 08:25:17

@ccactus: Szeretné a rossz nyavaja. Csak a lehetőséget vázoltam.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 08:26:26

@Member:

"Anno Sólyom szépen nyalizott a Fidesznek"

v.ö. az Mszp jelölte Sólyomot.

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.03. 08:26:48

@Roy:

Valóban, az igazi megoldás a parlamentáris monarchia lenne. Köztársaságban képtelenség valóban semleges, nemzeti egységet jelképező államfőt találni, hiszen az államfő a köztársaságban eleve politikai poszt.

Én tehát legszívesebben a monarchia visszaállítását javasolnám. Nem viccelek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.03. 08:26:59

Sólyom volt eddig az egyetlen államfő, a többi csak ott volt.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 08:27:30

@Roy:

Akkor így elcsépelt a dolog. Lerágott csont.

vitamax 2012.04.03. 08:28:41

Tisztelt Honfitársaim!

Sajnos, újra kiderült, hogy nekem csak két elemim, és négy ostobám van amit fel tudok mutatni és valószínű, hogy én vagyok egyedül ebben az országban aki nem érti a kialakult helyzetet.
Megmagyarázom: A kormány éppen azon munkálkodik, hogy megváltoztassa a Magyar Köztársaság nevet, mert ugye azt nem lehet, hogy köz, mert abba az emberek is benne vannak, na nehogy már... így tehát marad Magyarország. Épp most történik ez ugye, amikor az ország a legjobban áll, és az életszínvonal szinte dübörög (pannon puma2). Tehát marad a kérdés, minek a köztársasági elnök akár új akár régi, hiszen már nincs is köztársaság. Javaslom, hogy talán akkor legyen királyság vagy nem ez a cél? Mert én nem értem, segítene nekem ebben valaki? Talán megérdemelne egy új blogot is, ha valaki nálamnál okosabb felvállalja.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 08:28:51

@bircaman maxval:

Szerintem @Roy: abszolutikus monarchiára gondolt. De aztán bevallotta, hogy csak bérretteg. :)

esoutankoponyeg 2012.04.03. 08:28:53

www.youtube.com/watch?v=N62E6gjxUXw

nem értem miért akadnak ki kötél elvtárs mondatain, úgy gondolom a nemteccikarendszerről is hasonló véleménnyel volt/van. ('akinek nem tetszik akassza fel magát..') erről megítélni egy politikust? naná! a stílus maga az ember. :)

kövért köztársasági elnöknek! ezt a bárdolatlan 'embert' legalább joggal lehet utálni. pali már szinte szánalmasan egyszerű hozzá képest. :)

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.03. 08:29:47

@Roy:

"Egyáltalán minek a köztársasági elnök amikor az ország neve Magyarország, és nem Magyar köztársaság."

Egyébként jelzem: ez nem egyedi magyar jelenség.

Nagyon kevés fideszes intézkedést támogatok, de kettőt mindenképpen:
- az egykulcsos adót,
- s a "Magyar Köztársaság" név megváltoztatását "Magyarország" névre.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 08:30:41

@vitamax:

Tisztelt vitamax!

Pont ez a téma, ha elolvasod az utolsó 10-15 hozzászólást.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 08:32:18

@esoutankoponyeg:

"a stílus maga az ember"

Amolyan divatdiktátor vagy? Előre szólok, hogy mi itt a Nívó blogon nem adunk a formaságokra.

A stílus csak arra jó, hogy az emberek könnyebben alkothassanak előítéleteket. És mint ilyen, káros.

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.03. 08:34:14

@ccactus:

Abszolút monarchia sosem volt az országban, talán csak 1849-1867 között volt majdnem az. Szóval nincs ilyen hagyomány.

S én kifejezetten parlamentáris monarchiát, nem alkotmányos monarchiát javaslok. Azaz az alapfelállás nem változna: az államfő maradna jelképes, hatalomnélküli figura.

Viszont sosem értettem MINEK egy köztársaságban egy jelképes, hatalomnélküli figura. Monarchiában van értelme, mert megtestesíti az állami hagyományt, de mi a fenét jelképes egy VÁLASZTOTT politikus? Semmit. Akkor meg minek?

Szóval:
- vagy parlamentáris monarchia,
- vagy pedig a kormányfő legyen egyben államfő is.

Mindkettőre van példa demokratikus országokban.

tomwar 2012.04.03. 08:34:16

@brahamb: Kover...haaaat nem tudom, elvallalja-e? Schmitt utan meg foleg...
Rogan tuti nem, ez neki apropenz, es annyira nem a cimek erdeklik.
Navracsis erdekes felvetes, bar azt hiszem a torvenygyar motorja - bar o az egyik fo alapanyaggyaros - azert nem akarna lenni...

dr.kakaósbögre 2012.04.03. 08:35:18

Bartos Cs.István,erre a célra épp megfelelne.

Göntér László 2012.04.03. 08:35:40

@Roy: A ktkj.blog.hu A demokratikus közhatalom felépítése című bejegyzése nem beszél sem köztársasasági elnökről sem királyról, hanem az elnökök tanácsának elnökéről. A hivatkozott személy feladatát az alábbiakban írja le: vezeti az elnökök tanácsának üléseit, az ülések közti időszakokban megtestesíti az országos népakaratot, rajta keresztül valósul meg az ország politikai képviselete a nemzetközi életben. Résztvevője az ország törvényhozásának és az ország mit akar és azt hogyan akarja megfogalmazásának. Legitimitását a nép általi közvetlen megválasztása biztosítja.

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.03. 08:36:16

@vitamax:

A köztársasági államformának SEMMI köze az ország hivatalos nevéhez. Több olyan ország is van, mely köztársaság és hivatalos nevében nem szerepel a köztársaság szó. Nem is kell messzire menni: rögtön itt van Ukrajna és Románia.

spinat 2012.04.03. 08:36:26

@tcom: nem venne részt a bohózatban? emlékszel még hogyan választatta meg öt a fidesuz annó? én már akkor csodálkoztam, hogy nem mondta: bocs fiúk, de így nem.

ladislaus 2012.04.03. 08:37:16

@Squid: így van. Sólyom sem érne ott sokat, mert hatalma nincs sok a köztársasági elnöknek a napi politikában.

Fertőtlenítés a faluban 2012.04.03. 08:37:17

@tomwar: Nem a képviselőkre gondolt, hallgasd meg még egyszer, kikre célzott!

tomwar 2012.04.03. 08:37:20

@nu pagagyí: Ez is eljon, ne felj...a korona mar keszenletben!:-)) S van mar puspok is a tarsolyban. (na jo, a tarsoly az kepzavar...:-))

pfekete101 2012.04.03. 08:38:37

Az ellenzek megkapta amit akart: Schmitt lemondott. Senki se mondta, hogy az utodja jobb lesz nala. Ugy kell nekik. Muhahahaaaa........

nocsak! 2012.04.03. 08:40:38

Kedves ccactus,

nahat, egyre gondoltunk. Kar hogy semmi esely ra..

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 08:42:35

@Niebur:
Mesterházy nem hülye, nagyon jó ötlet volt a részéről Sólyom ajánlása, mivel nyilvánvalóan olyan személyről van szó, akit anno a Fidesz (és az MSZP bafaszsága) tett köztársasági elnökké, majd mivel túlzottan önálló személyiség, ezért veszélyessé vált a forradalmi 2/3 számára, így leváltották. Ő olyan személy, akit ha egyenesek lennének, a Fideszesek megszavaznának, de nyilván nem fognak, és így Mesterházyék mutogathatnak majd rájuk. Tehát politikailag nem rossz húzás elővenni Sólyom Lászlót. Persze ha nem vállalja, akkor mindegy, akkor nem olyan jó ötlet.

Én Vonának adnék igazat, közvetlen köztársasági elnök választás kellene, az a baj, ez a Fidesznek nem érdeke, így nem lesz belőle semmi.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2012.04.03. 08:45:21

kedves posztoló!

kövér soha el nem hangzott "köteles-beszéde", mint hivatkozási alap, illetve sólyom, mint a nemzetközi tekintély visszaállítója...

az első nettó gyurcsányista hazugság, a másodikra pedig javasolom felidézni az esztergom-párkányi kirándulásról készített képsorokat.

orbánnak pont nem szűrőre van szüksége, ennyire talán nem kellene síkhülyének nézni.

olyan ember lesz a ke, aki 2014 után is feltétlen módon kiszolgálja orbán hatalmi ambícióit, egészen mandátuma 2017-es végéig. lehet ezen fröcsögni, hogy fúj pártérdek, de ez az ideákat kergető "értelmiségen" kívül senkit sem érdekel.

tehát: tessék kapaszkodni, mert schmitt csak egy jópofa kirakatbábu volt ahhoz képest, akivel együtt kell élnetek. 2017-ig.

Mérges 1234 2012.04.03. 08:45:31

@(ha már szegény Schmitt Pálnak állítólag nem volt meg@

Nem állítólag nem volt meg, hanem valójában nem.

Egyébként szimpatikus a poszt. Kövér jóval intelligensebb figura, mint Scmitt, de tényleg faragatlan és nyers néha, illetve ő is komcsi alomból való. (MSZMP-s volt valaha.)

A legjobb választás valóban Sólyom lenne. De erre semmi esély.

Sajnos megint nem a józan gondolkodok fognak felülkerekdeni a Fideeszben, hanem Viktor.

Az egész Fidesz rákfenéje Orbán Viktor csökönnyössége.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 08:45:40

@nocsak!:

Az első elnökségére sem volt sok esély..

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 08:46:51

@William Kidd:
Nemzet egységének kifejezésére? Erre Schmitt is alkalmatlan volt a kezdetektől fogva, hiszen ha nem is ősfideszes, de Fideszes. Nyilván nem fognak olyat választani, aki nem belső ember. Ha olyan nevet mondasz Kövér helyett, aki nem tagja a Fidesznek, vagy legalább nem áll ott a kampányrendezvények többségén, akkor csak álmodozol.

Mérges 1234 2012.04.03. 08:47:24

@triumphator:

Volt köteles beszéd, de nem úgy, ahogy később kiforgatták. Durván ki lett forgatva de valóban volt.

"orbánnak pont nem szűrőre van szüksége, ennyire talán nem kellene síkhülyének nézni."

NEki nincs, de az országnak lenne.....

Trejo 2012.04.03. 08:47:52

Az első kérdés igazán nehéz.
Gennyes tus vagy Redvás szendvics?

Kutchek (törölt) 2012.04.03. 08:48:13

Pozsgay jelképezné a legjobban, hogy most már végképp szakítottunk a kommunizmussal meg az elmúlt 20 évvel:))))

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 08:48:36

@Zabalint:

"Tehát politikailag nem rossz húzás elővenni Sólyom Lászlót."

Szerinted demokrata hozzáállásra vall, ha a köztársasági elnökjelölési folyamatot bárki politikai haszonszerzésre és taktikázásra használja fel, ahelyett, hogy azt nézné, hogy mi a legjobb az ország számára?

És most nem az Mszp-re célzok, hanem rád. Én az Mszp-hez ebben a témában jóhiszeműen állok hozzá. Mint ahogy Mesterházy hétvégi hibákat beismerő beszéde is szimpatikus volt.

ioi (törölt) 2012.04.03. 08:50:03

Kövér tényleg gáz. Mindegy, hol fel lett-e fújva a köteles beszéd, bármikor produkál hasonlókat, lásd tegnapi. Vagy a 2010-es beszéde Békés megyéről, szavazati jogról. Mindent megtestesít, ami a Fideszben gáz.

Martonyi lehetne még jó választás, de őrá most a külügyben van a legnagyobb szüksége a kormánynak, és ezt nyilván ők is tudják.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 08:50:05

@Dr. simonmondja.:
Én azóta sem értem, mit forgatott ki Gyurcsány. Ez így szövegkörnyezettel együtt sem változtat a lényegen.

Mérges 1234 2012.04.03. 08:50:40

@ccactus:

"Szerinted demokrata hozzáállásra vall, ha a köztársasági elnökjelölési folyamatot bárki politikai haszonszerzésre és taktikázásra használja fel, ahelyett, hogy azt nézné, hogy mi a legjobb az ország számára?"

Schmitt nem ezen az alapon jutott fel a palotába?

nu pagagyí 2012.04.03. 08:52:50

Azért Tőkés sem lenne rossz. Megszabadítanánk édes Erdélyt egy bajkeverőtől, nekünk meg már úgyis mindegy.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 08:53:38

@triumphator:

"kövér soha el nem hangzott "köteles-beszéde" "

A köteles beszéd itt van a hozzászólások között szó szerint, ahogy elhangzott.

"orbánnak pont nem szűrőre van szüksége, ennyire talán nem kellene síkhülyének nézni"

Csakhogy köztársasági elnökre nem Orbánnak van szüksége, hanem a köztársaságnak.

"lehet ezen fröcsögni, hogy fúj pártérdek, de ez az ideákat kergető "értelmiségen" kívül senkit sem érdekel."

Én úgy gondolom, hogy egy országban akkor lehet jó demokrácia, ha nem elsősorban a vezetői azok, hanem a polgárai.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 08:54:13

@ccactus:
Szerinted nem erről szól az egész politika? Naiv vagy, ha azt hiszed, van olyan politikai erő, amely nem használná erre. Ráadásul ebben az esetben az MSZP nem lőhet bakot, mert ha Sólyom újra köztársasági elnök lesz, akkor az az egész országnak jó, mert majd bizonyos forradalmi törvényeket visszadobna, ha meg a Fidesz utasítja el Sólyom Lászlót, akkor az a Fidesz részéről politikai öngól.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 08:55:22

@ccactus:
Amúgy meg azért is naiv vagy, mert azt hiszed, van esély a Fidesz részéről, hogy Sólyom Lászlót újra megszavazzák.

bruhahahahihihi 2012.04.03. 08:55:47

Köteles Lacának nemcsak a surólókefe lóg ki a száján hanem a kapa is....AZ EGY igazi SUTTYÓ BUNKÓ !!!!!
Ő lesz az első Közt. Elnök akit biztos lelőnek !!!!!

Netuddki. 2012.04.03. 08:58:15

Sólyom már öreg.
A busuló juhásszal meg mi a bajod? Minden kvalitása megvan egy köztársasági elnökhöz. Nézzük csak mi is? Ööööööö... XD

nu pagagyí 2012.04.03. 08:58:27

Azért Sólyomot a cuclisták biztosan nem kérdezték meg, mit szólna egy sajátmaga által alkotmányellenes alaptörvénynek nevezett irományban szereplő köztársasági elnöki poszthoz.

Bicepsz Elek77 2012.04.03. 09:00:26

Gyozike
Fekete Pako
Torgyan Jozsef
Sebeok Janos
Damu Roland
Havas Henrik
Hajdu Peter

Ezek mind megfelelo emberek lennenek...

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.04.03. 09:01:10

Hát ez a civil kampányolás Sólyom László professzor (vagy bárki más valóban értelmes jelölt) érdekében nekem nem sikerült sem Varanuséknál ( hajnalvilag.blogspot.com/2012/01/es-meg-folytatom-is.html ) sem pedig a Millánál. Adja ég, hogy itt mozduljon valami, de valós esélyt nem látok rá.

Ha már tippelünk, szerintem a két hét türelmi idő a marketing csapatnak kell ahhoz, hogy végül mégiscsak Orbán Viktor lehessen a jelölt. A magyarázatom e bejegyzés alján olvasható:
hajnalvilag.blogspot.com/2012/04/eddig-tartott.html

icentrifuga · http://centrifuga.blog.hu 2012.04.03. 09:04:17

NŐ lesz az új köztársasági elnök! - a politikai elemzők azt jelzik, hogy nem lesz könnyű egy újabb intellektuálisan és/vagy pénzügyileg kétes politikust az ország nyakába varrni két hét múlva.

Hogy ne kelljen a sporton túl látni, például Gyarmati Andrea vagy Polgár Judit alighanem mentálisan és szellemileg magasan megfelelő jelöltek lennének, és többségi eredménnyel választhatók.

Ugyancsak kiváló jelölt Geréb Ágnes, és nagyon is égető politikai kérdés az ő meghurcolásának jóvátétele a 'férfiszakmák' részéről.
Ők, vagy hasonló kvalitású magyar NŐK a 'köztársasági elnök'-i cím hitelességét talán néhány évtized alatt helyreállítanák.

town 2012.04.03. 09:06:47

Az Mszp ott rugott bele Sólyomba, ahol csak tudott, amikor közti elnök volt. A mostani ajánlás Mesterházy részéről is csak a szokásos pimaszkodás, a Sólyom talpát nem nyalhatná meg.

Kövér jó lesz, ha elvállalja (ebben nem vagyok biztos), de bárki is lesz, előbb fel kell készítenie magát a mocskolódásra ami kap.

dr kíváncsivagyok 2012.04.03. 09:07:23

@Mikka-Makka: "a köteles beszéddel jönni nevetséges, anno nagyot szólt, bejött, de ez alapján megítélni az embert.."

Ugyan,...kedves barátom , ha nem kijelentései , álláspontja , véleménye,.....akkor mi a fészkes fene alapján ítélünk meg egy embert ?!?! Talán a járása alapján ?! Vagy a szeme színe alapján ?!

tomwar 2012.04.03. 09:08:19

@Fertőtlenítés a faluban:
AKKOR KIRE GONDOLT?
www.youtube.com/watch?v=kW5B3kjiE9M&feature=related

Az ezt megelozo rendreutasitassal egyetertettem.

cafeluxx 2012.04.03. 09:09:06

Lám, a végén csak meg szopatja magát a gyűlölködő ballib! :Dpp

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 09:09:23

@Doubledecker:

"Schmitt nem ezen az alapon jutott fel a palotába?"

Ő már lemondott. Tudod, ne a múltba mutogassunk mindig vissza. :)

dr kíváncsivagyok 2012.04.03. 09:09:34

@town: Kövér jó lesz, ha elvállalja (ebben nem vagyok biztos), de bárki is lesz, előbb fel kell készítenie magát a mocskolódásra ami kap.

Mert nem fogja megérdemelni ?! Milyen köztársasági elnök az,...aki nyíltan náci kijelentéseket tesz , és az ellenzéket látni sem szeretné a parlamentben ?! Egypárti !

Kutchek (törölt) 2012.04.03. 09:09:37

@nu pagagyí: Lehet a vörösök egyáltalán nem is akarják Sólyom jelölését. De mivel ők ajánlották a narancsok biztos ki fogják szórni.

1. Nem kell majd egy olyan közt. elnöknél pedálozni, akire kígyót-békát kiabáltak.
2. Elmondhatják, hogy a fideszben nincs kompromisszum-készség.

barli 2012.04.03. 09:09:56

@Bicepsz Elek77:

Farkas Flórián :) Na ö kifejezné az egységet :))

cafeluxx 2012.04.03. 09:10:44

@ccactus: Kövér köteles beszédét már a D-209-es elsődleges kampánytanácsadója GYURCSÁNY Ferenc kreálta meg. Szili Katikával együtt. Beismerték, tessék guglizgatni.

bruhahahahihihi 2012.04.03. 09:11:25

A Tőkés meg menjen vissza a kurva anyjába a román szőröstalpú Schmitt-hez hasonló pozicióhajhászó gerinctelen állat!
Magyarul röfögő Román szőrőstalpú elnök se kell!!!!
Olyan kell akit az egész ország elfogad!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 09:11:41

@Zabalint:

"Szerinted nem erről szól az egész politika? Naiv vagy, ha azt hiszed"

Ha mindig a gyanakvás légköre érvényesül, az megöli a demokráciát. Aki demokrata, az legyen kicsit naív, de legalábbis jóhiszemű.

dr kíváncsivagyok 2012.04.03. 09:12:22

@cafeluxx: "gyűlölködő ballib! "
Ilyen szóösszetételt még nem hallottam . A gyűlölködés nem a "ballibek" sajátja . Talán a szélsőjobb alkalmasabb rá....

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 09:12:49

@nu pagagyí:

alkotmányellenes alaptörvény? Ezt hogy érted?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 09:14:09

@Bicepsz Elek77:

"Ezek mind megfelelo emberek lennenek..."

Szerintem te is elvállalhatnád.

dr kíváncsivagyok 2012.04.03. 09:14:14

@cafeluxx: Kövér köteles beszédét már a D-209-es elsődleges kampánytanácsadója GYURCSÁNY Ferenc kreálta meg. Szili Katikával együtt. Beismerték, tessék guglizgatni.

Ja...ja...és miattuk van a globális felmelegedés is....faszkalap...

town 2012.04.03. 09:14:28

@dr kíváncsivagyok:

Ahogy az Mszp tegnap a S. beszéde alatt viselkedett, tényleg nem a parlamentbe valók. Proli banda, nem fognak soha megváltozni.

Bicepsz Elek77 2012.04.03. 09:16:00

@icentrifuga:
ok.
Selmeczi Gabriella
Szalai Annamaria
Schmidt Maria
Anettka
Ciccolina
Kelemen Anna
...

barli 2012.04.03. 09:17:57

@bruhahahahihihi:
és te szoktad nácizni a fideszt? Gratulálok!

barli 2012.04.03. 09:19:56

@bruhahahahihihi: mondjál már egy olyan embert, akit az egész ország elfogad!

keptelen kepkeret 2012.04.03. 09:21:59

Remelem,a legrosszabb jon.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2012.04.03. 09:23:36

@Dr. simonmondja.:
Szerintem ez egy egyáltalán nem egy vállalhatatlan beszéd. Ettől sokkal de sokkal durvábbakat is hallottunk. persze ezt Kövér mondta, aki ki lett kiáltva mucsaji bunkónak.
Ha valaki emlészik még az interpertációra, a szocik ezt úgy értelmeztek, hogy Kövér azt mondta hogy minden szocialista szavazó akassza fel magát, még egy betiltott reklámfilmet is csináltak róla.

cafeluxx 2012.04.03. 09:23:46

@dr kíváncsivagyok: Bocs, magadfajta liberálnáci hülyékkel nem érdemes foglalkozni, nálatok a tény mindig a vakfoltra esik ...

bruhahahahihihi 2012.04.03. 09:23:50

ha van Schmitt Pálnál alkalmatlanabb és méltatlanabb személy a magyar nemzet egységének kifejezésére, az "Kövér köteles László". Még az is szégyen, hogy a néhány napig "ideiglenes" köztársasági elnök lehet

tomwar 2012.04.03. 09:24:23

@Lapos Erzsi:
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd." Voltaire

Kossuth pl. liberalis volt, es baloldaliak nelkul kb. az ipari forradalom alatti munkakorulmenyek kozott huzhatnad az igat...

cafeluxx 2012.04.03. 09:24:56

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Pontosan!

Na, kis hülyém, "dr kíváncsivagyok", tessék, itt a nagy büdös helyzet: egy másik kommentelő biza engem igazol és nem téged, "dr kíváncsivagyok".

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.04.03. 09:25:53

"Sólyom László nagyon szimpatikus választásnak tűnik. Szakértelméhez nem férhet kétség, alkotmánybírósági elnökként és köztársasági elnökként is elismerésre méltót alkotott"

Épp ezért lehet elfogadhatatlan Orbán számára.

"Kövér köteles beszédét már a D-209-es elsődleges kampánytanácsadója GYURCSÁNY Ferenc kreálta meg. Szili Katikával együtt. Beismerték, tessék guglizgatni."

Nem megkreálta, hisz az egy létező beszéd volt, csak meglátta benne a lehetőséget, hogy mit lehet belemagyarázni, tessék guglizgatni. Aztán meg Öszöd kapcsán százszorosan visszakapta ugyanazt.

cafeluxx 2012.04.03. 09:27:21

@dr kíváncsivagyok: Kövér nem azt mondta, hogy nem szeretné látni az ellenzéket a parlamentben. Javaslom, kezdd el újra az általános iskolát, alapvető gondjaid vannak a szövegértelmezéssel.

De épp ezért kellene a választásokon cenzus, hogy az ilyen dr. kíváncsivagyok-féle IQ-Nuku alakok ne basszák el az értelmes emberek jövőjét.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2012.04.03. 09:27:52

@ccactus:
Semmi baj nem lenne ha a hibákat beismerő beszéd hallgatósága első sorában nem ugyanazok az arcok bólogatnának, akik anno állva tapsolták a táncoslábú idiótát. A szocik soha nem lesznek hitelesek Mesterházyval, Lendvaival, Kováccsal, Kiss Péterrel és még sorolhatnám.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2012.04.03. 09:31:40

@bruhahahahihihi: egyetértek.
Sólymot viszont szerintem nem teszik oda, mert nem báb.

béla a görög (törölt) 2012.04.03. 09:32:00

Nincs egy késsel-villával enni tudó emberetek?

Az a nagy helyzet, hogy a nagy büdös konzervativizmusban megrekedt az egész bagázs a XX. században.
Kövér - aki jó kommunistaként indult, most jó hazafi meg konzervatív és ebből akar egész életében megélni, hogy Ő Kövér Laca... Se munkahely, se tapasztalat 25 éve ott vannak a hatalomban csak épp működtetni nem tudják a hatalmat. Kommunikálnak, jobbra-balra és közben lassan paranoiássá válnak. Orbán dettó.
Nézz rá erre a két emberre ezeknek diplomáciai érzékkel kéne rendelkezniük, ha már egyszer politikust játszanak. Szerinted van nekik?

Jó lenne ha valami értelmes embert tudnátok előbányászni - persze azok veszélyesek mert még gondolkodnak, az meg a fideszben veszélyes.
Nekem mindegy, úgyis csak online fogom elolvasni ha valami nagy sötétséget művel. Bízom a sajtóban (is), hogy ha nagyon sötét vagy nagyon hazudik, lop akkor ki tudják csinálni. Mert a nyilvánosság jó fegyver még a 2/3 paranoiái ellen is. Ez a XXI. század.

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.03. 09:32:50

@cafeluxx: de az is lehet, hogy ő jobban érti, amit az a komcsi disznó mond, mint te.

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.03. 09:33:25

Bocs, a disznót visszavonom! Ha nem tartják mocsokban, akkor egy értelmes és viszonylag tiszta állat, eltérően a bajszos köcsögtől...

Trejo 2012.04.03. 09:34:54

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Vállalhatatlan MSZP/MSZMP káderek, hazug csalónak állva tapsoló kormánypártiak. Patinás színház a parlamentünk.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 09:37:21

@cafeluxx:

Kövér köteles beszédét szó szerint beidézte ide valaki a hozzászólásokban.

Megkeresheted.

barli 2012.04.03. 09:37:41

Nagy húzás lenne a Fidesztöl, ha hivatalosan felkérné Sólyom Lászlót (aki gondolom nemet mondana :) ).
Szerintem - remélem . nem kövér lesz, inkább valami súlytalan figura, akire eddig még nem is gondolt senki. A zorbánéknak most IMF hitel kell, szerintem valami konszolidációs jelölt jön.
Csak azt remélem, hogy a fideszék nem játsszák el a szocik nagy casting showját a gordon elött.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 09:38:18

@bruhahahahihihi:

"Olyan kell akit az egész ország elfogad!"

Olyan nincs.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 09:39:10

@keptelen kepkeret:

"Remelem,a legrosszabb jon."

Miért akarsz rosszat?

Trejo 2012.04.03. 09:40:55

Obersovszky Péter kitűnően megfelelne országunk reprezentálására és aláírógépnek sem lenne utolsó.

town 2012.04.03. 09:40:56

Bárki lesz, a balliberális oldal nem fog neki örülni. :-) De ez legyen az ő gondjuk. Majd ha 1x megint választást nyernek, akkor bedobhatják újra a Szili Katalint, vagy a Szanyit. :-)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 09:41:28

@Fedor:

"Épp ezért lehet elfogadhatatlan Orbán számára."

Attól még nekünk tetszhet.

Fura, hogy a népharag el tud zavarni egy köztársasági elnököt, aminek eredménye könnyen az lehet, hogy kapunk egy még rosszabbat..

szakállasbácsi 2012.04.03. 09:43:06

@town: Mert nevettek (mint a Fidesz MINDEN alkalommal, ha ellenzékben, vagy kormányon a bal oldal meg mer szólalni)?

Mert beszóltak (mint a Fidesz minden alkalommal, amikor az ellenzék, vagy a bal oldalról bárki felszólal)?

Nem vagy méltányos egy cseppet sem.

Lemondott a csaló, beszóltak a matthülye olimpikonnak, aki azt sem tudta, mert "nem szóltak neki", hogy ha idéz, akkor idézőjel és forrásmegjelölés kell (már általánosban is!)? És ezt a "legjobb tudásának" nevezi?
Hát mi mást kellene tenni ilyenkor?

Az nevetséges és méltatlan a parlamentben, hogy ennyire ostoba szemtelen és cinikus elnökünk legyen! Szégyen... És aztán a blöff a PhD-ről, az mindennek a teteje. És a T. Fidesz-KDNP felállva tapsol a saját dildójának, akit ő maga erektált oda és ő maga buktatott ki onnan? Mintha ez VALÓBAN SP jellméről mondana valamit. Ember ezt el lehet hinni röhögés, vagy émelygés nélkül?

town 2012.04.03. 09:50:33

@szakállasbácsi:

Majd most jön a sírás, amikor a sok MSZP-s káder diplomája, és "kisdoktorija" terítékre kerül. :-)

Fertőtlenítés a faluban 2012.04.03. 09:54:59

@tomwar: Ezt nagyon csúnyán benéztem, itt valóban a képviselőkre célzott.
Előtte ekézte a páholyban ülőket (képviselők vendégei) rájuk gondoltam. Az Általad belinkelt részlet elkerülte a figyelmem :(
Nekem nem ártott volna végignézni még egyszer a felvételeket.

Lasombra 2012.04.03. 09:56:37

két dolgot nem értek (mármint ezzel kapcsolatban. amúgy egy csomó dolgot nem értek.)

1.
az miért jó egyes elvakult jobbernek, ha olyan KE lesz, aki a baloldalt szopatni fogja?

nem arról volt szó, hogy a KE a nemzet egységét hivatott szolgálni és szimbolizálni?

furcsa mód ennek SP pont eleget tett, annak ellenére, hogy a lemondó beszédében épp egy állítólagos megosztást hozott fel indokként. holott épp egy kivételes pillanat volt, amikor jobbról és balról is vállalhatatlannak tartotta szinte mindenki. nem is emlékszem nagyobb egységre mostanában.

aztán, ha valami vérjobber, balgyűlölő fanatikus kerülne oda, és teszem az, lesz egy kormányváltás (oké, ma kevés esély látszik, de tegyük fel a vita kedvéért), akkor azzal mit ér el a jobb oldal?
visszadobál mindent, egyszer. normakontrollra küld mindent, egyszer. ugyanúgy lehet törvénykezni, csak lassabban, körülményesebben. feloszlatja a parlamentet? azzal meg még jobban elidegeníti a fideszt a szavazóktól, és még nagyobb zakóval jönnének ki belőle.

szóval ebben nem tudom, mi lenne jó, azon kívül, hogy pár agyhalott otthon erre recskázhatna.

2.
miért javasolnak sokan megbecsült, köztiszteletnek örvendő, értelmes, bölcs embereket?

ebben a kurzusban ez épp hogy hátrány!
melyik okos ember vállalna egy ilyen bábszerepet? ki lenne önként és dalolva OV pincsikutyája?

az új elnököt valahol a Semjén, Kerényi, Századvég vonalon kell keresni, nem az Akadémián.

nu pagagyí 2012.04.03. 09:57:36

@ccactus: Helyesbítek, Sólyom pontosan így fogalmazott:

"Merem állítani, hogy nem alkotmányos a rendszer - jelentette ki Sólyom László szombaton a Történelemtanárok Egyletének országos konferenciáján.
"

www.kormanyvaltas.hu/politikai_hirek/solyom_laszlo

szgy 2012.04.03. 09:59:45

"még a köteles beszéde is élénken él az emberek emlékezetében"

élénken él ahogy az mszp és társai kiforgatták és félremagyarázták, szép volt, szövegértésből nulla, funkcionális analfabéták már tudnak blogot írni, gratulálok.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 10:00:27

@J.László:

"Annyira buták vagytok. "

Gondolom, neked is hangos kopogással leesett a tantusz, miközben olvastad a linkedet. :)

cafeluxx 2012.04.03. 10:01:07

@Lasombra: a ballib nem része a nemzetnek, mondjuk, nem volt része sosem (leég Károlyira, Kunbélára stb. gondolni...), de a kettős állampolgárságról szóló népszavazással az összes ballib - önként - kiiratkozott a magyar nemzetből, mert ők ajrópéerek mán csak.

Hihhetetlen 2012.04.03. 10:01:44

Bocs, esélyem sincs a kommentek végigolvasására, ezért csak indokolnám a két szavazatom:
1) Kövér jobb, mint Schmitt. Ez ugye erősen relatív, tekintettel arra, hogy Kövér és egy találomra kisorsolt magyar állampolgár közül az utóbbira szavaznék feltéve, hogy az nem Schmitt. Úgy értem ez e két fickó van nálam a lehetséges jelöltlista 9.999.999-dik és 10.000.000-dik helyén, vagy mittudomén hányan vagyunk éppen. Schmitt mára nemcsak belföldön, de külföldön is csak egy röhejes báb. Kövér mellett szól viszont, hogy nyilván erős elnök lenne, innentől legalább nem lennének egyszemélyi Orbán döntések, mert minimum a Kövérrel meg kellene beszélni. Hogy ettől nem-e lesz minden még ennél is rosszabb az viszont kérdés.
2) Sólyommal kapcsolatban annyit, hogy én támogatnám, de nagyon meglepődnék, ha ezzel az alkotmánnyal és politikai berendezkedéssel vállalná. Szerintem elég nyilvánvalóan kifejtette, hogy mit gondol a mostani rendszerről és az előző cseréjéről ahhoz, hogy ne asszisztáljon a működtetéséhez. Persze a kérdés nyilván elméleti, a Fidesz soha nem engedné a jelöltség közelébe se.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 10:02:21

@nu pagagyí:

Igen, gondoltam én, hogy csak félreérthettél valamit..

szakállasbácsi 2012.04.03. 10:03:30

@town: Nem nagyon érted ennek a lényegét barátom.
Az helyes, ha valaki lebukik, akkor annak következményei legyenek, bántsák és állítsák csak pellengérre! Az is helyes, hogy most ellenőrizni fogják egy kicsit erősebben a balosok doktorijait (és nyilván találnak egy csomó copy-paste doktorit).

Sírás akkor van, ha a fake doktori tulajdonosa Köztársasági Elnökké pottyan és a hamisítást először tagadja hónapokig (hazudik magyarul) a "legjobb tudásának" nevezi, amit "megígért a mamájának". Ez vérciki. Jellemnagyságról sztem még az sem árulkodna, ha nem hazudott volna, csak elismeri a csalást és lemond. Csakhát egyeztetni kellett a Kedves Vezetővel.
BTW: szemernyi kétsége sem volt senkinek, aki ismerte SP-t korábban, hogy maximum pina témában írhatna bármit. Ez a "doktori" cím az elvtársak ajándéka volt az akkor-még-úgylátszott balos érzelmű (Isten nevét soha sehol nem használó) MOB tagnak, ex ("komcsi)" miniszterhelyettesnek.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 10:03:42

@szgy:

"élénken él ahogy az mszp és társai kiforgatták és félremagyarázták, szép volt, szövegértésből nulla, funkcionális analfabéták már tudnak blogot írni, gratulálok."

A hozzászólásokban valaki bemásolta a köteles beszédet szó szerint. Olvasd csak el?

szakállasbácsi 2012.04.03. 10:03:56

@town: Nem nagyon érted ennek a lényegét barátom.
Az helyes, ha valaki lebukik, akkor annak következményei legyenek, bántsák és állítsák csak pellengérre! Az is helyes, hogy most ellenőrizni fogják egy kicsit erősebben a balosok doktorijait (és nyilván találnak egy csomó copy-paste doktorit).

Sírás akkor van, ha a fake doktori tulajdonosa Köztársasági Elnökké pottyan és a hamisítást először tagadja hónapokig (hazudik magyarul) a "legjobb tudásának" nevezi, amit "megígért a mamájának". Ez vérciki. Jellemnagyságról sztem még az sem árulkodna, ha nem hazudott volna, csak elismeri a csalást és lemond. Csakhát egyeztetni kellett a Kedves Vezetővel.
BTW: szemernyi kétsége sem volt senkinek, aki ismerte SP-t korábban, hogy maximum pina témában írhatna bármit. Ez a "doktori" cím az elvtársak ajándéka volt az akkor-még-úgylátszott balos érzelmű (Isten nevét soha sehol nem használó) MOB tagnak, ex ("komcsi)" miniszterhelyettesnek.

cafeluxx 2012.04.03. 10:04:44

@szgy: A ballibek mellett elment az idő, azt hiszik szegénykék, hogy még mindig működik a manipulációs gépezetük ... :) hát egy lóf@szt! :D

Hix__ · http://hix--.blog.hu 2012.04.03. 10:05:35

Nagyon ritkán értek egyet a szerzővel, de most igen ;)

tomwar 2012.04.03. 10:06:39

@Fertőtlenítés a faluban: Semmi gond. Az altalad emlitettekkel egyetertettem, ugy is, hogy nem szeretem Kover Laszlot, es Schmitt Pal lemondasat is vartam. (nem kifejezetten a plagium ugy miatt, szamomra eddig se volt melto e posztra, de mindegy)
Illetlen es meltatlen dolog volt belekiabalni. Ennyi tisztesseg kijart volna neki a vegen. A halottaknak is kijar.

Az altalam belinkelt video tartalma miatt sem szeretem Kover Laszlot, tobbek kozott. Ilyet, abbol a szekbol nem lehet mondani.

J.László 2012.04.03. 10:07:48

@ccactus:
Hát így van, nem esett le. Ezért kérem szépen, hogy magyarázná el nekem valaki, ami ott van.

tomwar 2012.04.03. 10:08:22

@Fertőtlenítés a faluban: Semmi gond. Az altalad emlitettekkel egyetertettem, ugy is, hogy nem szeretem Kover Laszlot, es Schmitt Pal lemondasat is vartam. (nem kifejezetten a plagium ugy miatt, szamomra eddig se volt melto e posztra, de mindegy)
Illetlen es meltatlen dolog volt belekiabalni. Ennyi tisztesseg kijart volna neki a vegen. A halottaknak is kijar.

Az altalam belinkelt video tartalma miatt sem szeretem Kover Laszlot, tobbek kozott. Ilyet, abbol a szekbol nem lehet mondani.

tomwar 2012.04.03. 10:09:31

@Fertőtlenítés a faluban: Semmi gond. Az altalad emlitettekkel egyetertettem, ugy is, hogy nem szeretem Kover Laszlot, es Schmitt Pal lemondasat is vartam. (nem kifejezetten a plagium ugy miatt, szamomra eddig se volt melto e posztra, de mindegy)
Illetlen es meltatlen dolog volt belekiabalni. Ennyi tisztesseg kijart volna neki a vegen. A halottaknak is kijar.

Az altalam belinkelt video tartalma miatt sem szeretem Kover Laszlot, tobbek kozott. Ilyet, abbol a szekbol nem lehet mondani.

town 2012.04.03. 10:10:12

Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható.

Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.”

Gyurcsány szavai Debreczeni József: Az új miniszterelnök c. könyvében

nu pagagyí 2012.04.03. 10:10:42

@cafeluxx: Szerintem fordítva van, a magát nemzetnek tekintő jobboldal, eddig csak a nemzet kiárusításában vitézkedett: osztráknak, Antantnak, németnek, most meg éppen csomagban akarja a népet rabszolgaként kiárusítani némi anyagi előnyért.

Lasombra 2012.04.03. 10:11:47

@cafeluxx:
először is, isten éltessen blogéleted 4. napján!
szimpatikus embernek tűnsz. biztos sokan örülnek, hogy ilyen remek reklámot csinálsz a jobboldalnak. nagy szükség van rád a mostani nehéz időkben.

itt a lehetőség, sokan olvasnak, ne szoruljon beléd semmilyen gondolat.

hajrá!

nu pagagyí 2012.04.03. 10:12:49

@town: Nincs ezzel semmi gond. Kövér azért nem tudta cáfolni hitelesen az értelmezést, mert ő is pontosan arra gondolt.

tomwar 2012.04.03. 10:13:32

@szgy: Ime kiforditas nelkul: "Szóval mindezt felejtsük el és egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat! Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják súlykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elő jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk." Kover Laszlo

Megjegyeznem, hogy ritkan jarhatott pinceben, mert ott nem nagyon van fagerenda...de talan ennyi belefer:-)))

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 10:14:14

@nu pagagyí:

"Kövér azért nem tudta cáfolni hitelesen az értelmezést, mert..."

Miért van az, hogy mindenkinek ez a "hitelesség" a vesszőparipája mostanában?

town 2012.04.03. 10:17:18

@nu pagagyí:

Ha ciántablettát ajánlgatott volna az ellenfeleinek (Kuncze), biztos ő is jófej lenne.:-)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 10:21:38

@Hix__:

"Nagyon ritkán értek egyet a szerzővel, de most igen ;)"

Ez biztosan azért van, mert túl komolyan veszed azokat az írásainkat, amelyeket mi sem gondolunk teljesen komolyan. ;)

gnme 2012.04.03. 10:22:25

eza kövér ismeri a zangol wc-t?

mondjuk a zországházba' biztos megismertették vele, ott nincs pottyantós

nem hagymaszagú ez a mandri?

tomwar 2012.04.03. 10:22:38

@town: Nos, a beszed alatt nem csak ok nem viselkedtek....

szgy 2012.04.03. 10:24:49

@tomwar: @ccactus: biztos az volt a szöveg. viszont itt van beidézve az is amit az mszp mondott a szándékos rosszindulatú félreértelmezéséről. az igaz hogy nem a köteles szöveg emléke él hanem a körülötte csapott cirkusz emléke.

nem akarok itt újra belemenni az okoskodásba, de azt hiszem elég egyértelmű első olvasásra hogy kb. a reménytelenségről beszélt (nem biztos hogy ez a legjobb kifejezés) - már ha az elejét is elolvasom hozzá :-) személyesen is ismerek olyat akivel ezeket elhihették, hasonlóan érezte magát mint az utána leírtak.

nem pártpolitikai hanem csupán emberi alapon: ha valakivel elhitetik hogy egy senki, nulla, az sem fogja magát jobban érezni.

cafeluxx 2012.04.03. 10:25:49

@Lasombra: Kis hülyék, ti tényleg azt hiszitek, az a dátum az az? Amatőrök. :P

J.László 2012.04.03. 10:25:51

@town:
Kedves town. A ciántabletta az egészen más. Attól azonnal meghalsz, nem úgy, mint a kötéltől. Na ugye? Szóval légy szíves, ne terjeszd itt a kódolt rasszizmust. Egyébként is a Kuncze nem is mondott ciántablettát, csak mindenki más úgy hallotta.

Willy 2012.04.03. 10:26:58

Khmm, Ccactuss. Megint. Gondolkodás! A FIDESZ-nek már mindegy szinte ki lesz a KE. Januárban közölték, amit akartak megvan. A KE az ország leigázásában nem vesz részt. Reprezentatív funkció elindul, jóságos KE is lehet, jóságos kormány bácsi is lehet ami küzd a kívülről "begyűrűző" (ugye ismerős kifejezés 25 év távlatából) problémákkal.
Figyelemmel a DK-s kérdésre, most az a helyzet állt elő, hogy az a Kövér László írhatja alá a törvényt amely megtiltja a frakcióalapítást a DK-nak aki közölte: amíg tőle függ nem lesz a DK-nak frakciója. (Ezért érdekes az április 16-a)
Szóval mindegy. Majd eldöntik épp melyik jelölt nekik az ideális!
Gondolkodtam rajta, hogy ez a naivság ami megjelenik az minek köszönhető?

cafeluxx 2012.04.03. 10:27:13

@szgy: Nem is kell, semmi kifogás az ellen, ha a ballibek nekimennek bánatukban a Dunának. Csak hajrá!

town 2012.04.03. 10:30:10

@J.László:

A ciántabletta ajánlgatása ellenfeleinknek európéer, a kötél bunkó.

:-)

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2012.04.03. 10:30:11

Legyen a következő lottó nyertes :) Ő is jó lesz!

J.László 2012.04.03. 10:31:50

@town:
Mivel Adolf Hitler ciántablettával végzett magával, aki ciántablettát emleget, az maga a kódolt antiszemitizmus és holokauszttagadás.
Egy liberális eleve nem lehet egyik sem, következésképpen nem is mondhatott Kuncze ciántablettát, tehát már megint hazudik mindenki. Sőt valójában
a mindenki az antiszemita és a holokauszttagadó szemétláda állat.

nu pagagyí 2012.04.03. 10:32:23

@ccactus: "Miért van az, hogy mindenkinek ez a "hitelesség" a vesszőparipája mostanában? "

Egyszerű az ok. A Fidesz korbácsolta fel az "erkölcsi" megújulás vágyát az emberekben nyolcévnyi sziszifuszi küzdelem során. Mióta hatalomra jutott tapasztaljuk is, milyen príma bunkót lehet faragni ebből a természetes igényből. Az amúgy, légynek sem ártó Plagi bácsi is ennek lett áldozata.

Joe Pass · http://vegyes.blog.hu 2012.04.03. 10:32:33

Kövér a legkisebb kiszabható büntetés azoknak, akik Schmitt Pált ilyen klasszikus patkány-módszerekkel kicsinálták. Az igazi bünti talán Vona Gábor lenne, vagy egy Szálasi-unoka.

Nektek egyébként legközelebb akkor osztanak lapot ebben a témában, amikor megint Gyurcsány jelöli Szilit...

XDDD

Lencsés István 2012.04.03. 10:32:36

Mi lenne a baj Kövér Lászlóval ? :O Ez nem szappanopera ,hanem 1 komoly dolog amiről most dönt az Országgyűlés .

Állásrafal 2012.04.03. 10:35:19

Szerintem Schmitt Pál lemondásakor tett megjegyzésével eldöntötte, hogy nem Köztársasági Elnöknek való.

The brain 2012.04.03. 10:42:02

Majd a Fidesz eldönti ki lesz a KE.
Komcsiknak libsiknek pssszt!!!!

nu pagagyí 2012.04.03. 10:43:27

@Lencsés István: Nehogy már egy KISZ-titkár legyen az államelnök!

J.László 2012.04.03. 10:48:14

@nu pagagyí:
Besúgó volt már államelnök. Karhatalmista, titkos ügynök és csaló pedig kormányfő. Mi itt a gond?

nu pagagyí 2012.04.03. 10:50:42

Jelöltem Áder, ő valóban hitelesen testesítené meg ezt a szomorú, élhetetlen országot. Ha beiktatják, javasolom, hogy mosolygásért is lehessen bírságot kiszabni. Nem fizetőnek közmunka/börtön szabad választás szerint.

nu pagagyí 2012.04.03. 10:51:55

@J.László: Talán veled van valami, sürgősen nézesd meg!

tomwar 2012.04.03. 10:52:15

@szgy: A remenytelensegrol, amely ugy fordul remennye, hogy azok, akik a remenytelenseget sugalljak, felkotik magukat. Az en ertelmezesem szerint.

town 2012.04.03. 10:53:32

Kedves balliberálisok, nem tudjuk hogy ki lesz az elnök, de nektek nem lesz jó ennyit már most tudunk. Aznap megpróbáljátok majd kicsinálni.
Mert "azOrbánembere", és nektek ennyi elég is lesz. Ha Tulassay lenne a közti (aki most a kedvencetek lett egycsapásra), az is megkapná a magáét.

Előre látható volt, hogy jön a másnaposság. Este még dínomdánom ("mondjonleaSmittmondjonlea Smitt"), reggel meg fejfájás és depresszió.

cafeluxx 2012.04.03. 10:58:19

@town: A ballibek olyanok, mint a kiselefánt :)

J.László 2012.04.03. 10:58:24

@nu pagagyí:
Szóra sem érdemes. Most az egyszer elnézem neked.

tomwar 2012.04.03. 10:59:51

@The brain: Orom ilyen szellemes hozzaszolasokat olvasni, Agy.

szgy 2012.04.03. 11:01:59

@tomwar: szerintem egyszerűen annyi hogy ha valaki elhiszi magáról hogy nem ér semmit az utána nem fog sokat érni - kb. mint egy önmagát beteljesítő jóslat. szerintem erre volt egy szerencsétlen utalás hogy az majdnem olyan mintha felkötné magát az ember.

nu pagagyí 2012.04.03. 11:03:32

@town: Van még kit kicsinálni a kontraszelektált választékból. Én nem aggódom. Megtörtént a repedés a masszív hülyeségpáncélon. Orbán nem tudta megvédeni zemberét. Az események felgyorsulhatnak, a NER hazugsága és a centrális erőtér primitívsége már nem elégíti ki azokat, akik csak taktikának hitték és most elhűlve tapasztalják, hogy ez volt a stratégia. Az információáramlás felgyorsulhat.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2012.04.03. 11:04:35

Én Bill Clintont jelölném köztársasági elnöknek. Egy igazi cowboy kell ide.... :DD

J.László 2012.04.03. 11:09:42

@town:
Ezt a Schmitt akciót tanítani kéne a politológia karokon, hogy nem szabad ezt csinálni. Olyan ütőkártyákat adtak a Fidesz kezébe évekre előre, hogy csak az ólajtó nem dől ki. Ezen kívül egy értelmes politikus tudja, hogy közismert emberből veszélyes dolog mártírt csinálni. Szerintem hihetetlen bakot lőttek. Ami engem illet, el sem akarom hinni, mekkora ziccert csináltak.

vlacko 2012.04.03. 11:14:52

@town: Inkább lottózzál, ha már egyszer ennyire látod a jövőt...

Kave 2012.04.03. 11:22:31

Balliberós pártkatonák eszetlen médiabalhéja volt a Schmitt ügy. Remélem tényleg elkezdik a kis doktorikat átvizsgálni. A sok pártdiplomás üresfejű balost kiszórják a közéletből. Amúgy meg mindegy, hogy ki lesz a köztársasági elnök.

Göncz „Patkány” Árpád után lejjebb süllyedni már nem lehet.

tomwar 2012.04.03. 11:26:35

@town: Szerinted Pali ba'val a kisdoktori volt a baj? Na ne mar...

Rowar Atkinson 2012.04.03. 11:26:52

Köztársasági elnök jelöltjeim:

Medgyessy Péter, mert D-209-ként a hazáját szolgálta;
Gyurcsány Ferencet, mert szenvedélyes igazságbeszédével nemzeti egységet teremtett.

Szavazni lehet ezen a blogon, a piroslapon, és az örülönk vincent-en.

blaubner 2012.04.03. 11:30:45

szerintem kövér nem lenne rossz, lévén kb. ő egyetlen, aki ellent tud / mer mondani orbánnak, így gyakorlatilag ő tényleg ellensúly lenne.

sajnos a megjelenésével, modorával nem lenne túl népszerű nyugaton, bár schmitt nem tudta kihasználni ezirányú előnyeit.

a baloldal mindenesetre kellően nem szeretné, folyamatosan ütnék-vágnák, kérdés, hogy ezt akár ő, akár orbán fel akarja-e vállalni.

Lencsés István 2012.04.03. 11:31:21

@nu pagagyí: Majd az Országgyűlés eldönti ki lesz az elnök .

tomwar 2012.04.03. 11:33:05

@Kave: Ezt a "Goncz ugyet" mivel tamasztanad ala? Mert par helyre mar benyomtad...

Móg 2012.04.03. 11:36:23

Sólyom László közzétett véleményét ismerve
az alkotmányozás folyamatáról és az alaptörvényről,erősen kétlem,hogy Orbán
mellet {alatt}vállalná a KE posztot.

Két érdek áll szemben egymással
1.Orbán érdeke{szerinte},hogy ha nem is
motor,de 100%-ban lojális,mindent
elfogadó elnök legyen{a megnyilvá-
nulásaiban is}
2.Az ország érdeke,hogy tekintélyes
belföldön és külföldön is a tiszte-
letet hamar kivívó, valamilyen szak-
területen magasan kvalifikált
{nem politikus} személyt válasszanak
Tippelhettek melyik variáns jön be
Mindkét feltételnek megfelelő ember
nincs

parttalan 2012.04.03. 11:47:57

"Alapból elég faragatlan figura, és még a köteles beszéde is élénken él az emberek emlékezetében, pedig nem most mondta el."

Bennem Kövér L. 1998 óta elmondott beszédei élnek élénken, amiket valóban elmondott, amiketés hozzá hasonlókat ma is mond, ami - és a bomlott agyú világképe és bolsevik mentaitása - miatt a legutolsók között van, akiből közt.i elnököt választhatna a Parlament.

B.B/alias B.B · http://libero.blog.hu/ 2012.04.03. 11:54:47

Nem is értem, miért ne lehetne Kövér Laci köztársasági elnök?
Kövér László annak idején KISZ-titkárként is, és az MSZMP KB Társadalompolitikai Intézetének munkatársaként is bizonyította hűségét a néphez, hűségét a Párthoz.
Benne nem fogtok csalódni, elvtársak!

belekotty 2012.04.03. 12:00:10

@Lencsés István: Pityú! Király anyagot tolhatcc, ha nem írtad le az anonim szót semmilyen összefüggésben! :-))
Van még belőle? Használd! Bár jókat mulattunk rajtad. :-))

belekotty 2012.04.03. 12:01:53

@J.László: Olyan vagy minit a kiütött boxszoló aki mormogja magában - hogy bekajolták hogy lefeküdtem!
Milyen adu? :-))

belekotty 2012.04.03. 12:03:56

@Lencsés István: Hú! Már a második röfid amiben nem szerepel az anonim szó! Már elvonási tüneteim vannak! :-))

J.László 2012.04.03. 12:04:18

@belekotty:
Rendkívül ostoba akció volt ez a Schmitt ügy. Ez a saját véleményem. Szerintem jól csinálja a ballib, mert így egészen kiüti magát.

ananda123 2012.04.03. 12:05:21

1. Kövér nem lesz köztársasági elnök, a neve csak azért forog a köztudatban, hogy villámhárítója legyen egy alapvetően fidesz közeli, de nívós jelölt ellen induló azonnali karaktergyilkossági kísérletnek. Ugyanezt csinálták anno Torgyán nevének lebegtetésével. Miközben mindenkit kivert a hideg verejték már a "Torgyán" és a "köztársasági elnök" kifejezések együttes emlegetésére is, Mádl megválasztása a "semmiből" megnyugvást hozott, így Mádl nem vált még a jelöltsége szakaszában a baloldali támadások célpontjává.
A nyíltan konfrontálódó Kövér ugyanezt a szerepet fogja eljátszani. Miközben a ballibek azon acsarognak, hogy "ne hogy már Kövér", a Fidesz sutyiban behozhatja Pálinkás Józsefet vagy egy hasonló kaliberű és elfogadottságú értelmiségi figurát és íme, itt a Fidesz-konform köztársasági elnök, akinek megválasztása megnyugtatja a közvéleményt.
2. Sólyom László újraválasztása esélytelen, egyrészt mert már a jelölése is hiteltelen: azok a szocik dobják be a nevét a köztudatba, akik annak idején mindent elkövettek (bele értve az MDF-es képviselők felvásárlását), hogy ne ő legyen az elnök, később a ballib papagálykommandó támadta meglehetősen aljas eszközökkel, amiért az öszödi balhé során nem a ballib megmondóemberek, hanem a demokrácia oldalára állt.
Az nyilvánvaló, hogy a Fidesz - ha már megteheti - egy vele együttműködő, a jobboldallal lojális elnököt fog támogatni. Az is nyilvánvaló, hogy Orbánék és EU-IMF küzdelme még csak el sem kezdődött és nagy eséllyel egyik oldal sem veti meg a szalonképtelen eszközök használatát (pl. EU: kettős mérce alkalmazása, forint elleni spekulációs támadások vs. különadók bevetése az EU mögött álló lobbicsoportok megfenyítésére). Ebből a szempontból pedig egy "szőrszálhasogató" köztársasági elnök, aki egy vessző hibára hivatkozva megtagadhatja az - adott helyzetben kritikus - törvények aláírását, nem jönne jól a kormánynak, hülyék lennének tehát önként a saját nyakukba ültetni.

dr kíváncsivagyok 2012.04.03. 12:08:10

@town: Ahogy az Mszp tegnap a S. beszéde alatt viselkedett, tényleg nem a parlamentbe valók. Proli banda, nem fognak soha megváltozni.

Én csodálkoztam hogy így visszafogták magukat . Amit ez a jellemtelen komcsi művelt ,az már a Haza megsértése , a magyarok lejáratása volt ! És azóta is hazudozik , hazudozik folyamatosan ! Ez az ember már minden volt : MSZMP felső-vezető ....ajánlkozott az MSZP - nek,...végül kikötött ott , ahová való , a jellemtelenek táborában. Most bukott ember...ez való neki !

dr kíváncsivagyok 2012.04.03. 12:10:05

@J.László: Ja...ja,...ez majd meg is látszik a következő közvélemény-kutatási adatokban....seggfej...

dr kíváncsivagyok 2012.04.03. 12:11:00

@cafeluxx: " liberálnáci "...ez tetszik...

J.László 2012.04.03. 12:12:12

@dr kíváncsivagyok:
Anyáddal. OK? Végül is ő nevelt.

dr kíváncsivagyok 2012.04.03. 12:13:51

@cafeluxx: Kövér nem azt mondta, hogy nem szeretné látni az ellenzéket a parlamentben.

Nem ,azt nem Ő mondta...azt Én mondom . Mármint hogy Kövér nem szeretné látni az ellenzéket a parlamentben . Kövér csak azt mondta , hogy nem kell ellenzék , elég ügyesen elkormányozzák az országot egymagukban is..

town 2012.04.03. 12:32:17

@dr kíváncsivagyok

Most már kijöhetsz a lövészárokból, a háborúnak vége, S. P. lemondott. Vagy neked nem szóltak?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 12:49:38

@town:

Hékás! Moderáld magad légy szíves! Ez itt a Nívó blog!

Roa 2012.04.03. 13:49:53

Két kérdésem van:
1. Ki az a 30%, aki Sólymot nem akarná?
2. Miért van választójoguk?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.03. 13:54:18

@Roa:

Demokrata vagy-e?

70+%-os összefogás az nagyon jónak tűnik. Ha csak arra gondolsz, hogy a Fidesz 53%-kal nyert 2010-ben.

town 2012.04.03. 14:02:04

@ccactus:

Örülök, hogy az én stílusommal van bajod, a "faszfejezés", "román szőrőstalpuzás" fel se tünt neked. :-)

Nívó blog ugye?

town 2012.04.03. 14:04:41

@Roa:

"Két kérdésem van:
1. Ki az a 30%, aki Sólymot nem akarná?
2. Miért van választójoguk?"

Az MSZP nem akarta, meg is alázták azzal, hogy nem szavazták meg.

Roa 2012.04.03. 14:06:45

@ccactus:
Ha az a demokrataság mércéje, hogy mindig minden átverhető/ elvakult/ megvesztegetett hülye dönthessen az én életemről, akkor nem vagyok az, és elegem is van már belőle. Kevés annál egyértelműbb dolog van, hogy KE-nek Sólyom kaliberű ember kellene és kellett volna mindig is. Ez nem politikai kérdés, hanem szakmai.

town 2012.04.03. 14:15:58

@ccactus:

Akkor máskor ha óvonénit akarsz játszani, először az "elv" barátaidra szólj rá, ha tahóskodnak.

tomwar 2012.04.03. 14:22:05

@belekotty: Latom Neked is azonnal feltunt!:-)))
Szoba allt egy anonimmal...hihetetlen...micsoda valtozasok szelei soportek vegig e hazan!:-)))

belekotty 2012.04.03. 16:45:46

@J.László: Szerintem meg nem. Nagyot ütöttek ezzel Orbán hitelességén pont a zombi hívők között.

J.László 2012.04.03. 16:49:00

@belekotty:
Erről beszélek. Az összeomlás szélén is zombi hívőkről beszéltek. De folytassátok így. Komolyan.

town 2012.04.03. 17:20:04

mandiner.blog.hu/2012/04/03/kisdoktorik_a_kozgazon_hogyan_hivatkoztunk_20_eve

(A poszthoz felhasznált háttérkutatásokat 2012. február 3. és 6. között végezte kollégánk – köszönet érte. Amikor legutóbb az egyetem könyvtárában járt, nem találta a polcokon a dolgozatokat.)

Nahát mik vannak. :-)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.04. 22:17:38

@Roa:

"Ha az a demokrataság mércéje, hogy mindig minden átverhető/ elvakult/ megvesztegetett hülye dönthessen az én életemről, akkor nem vagyok az, és elegem is van már belőle. "

Nagyon sarkosan fogalmaztál, de ez a tömegdemokrácia. Lehet, hogy doktori címhez kellene kötni a szavazati jogot. :-))

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.04. 22:18:15

@town:

"Akkor máskor ha óvonénit akarsz játszani, először az "elv" barátaidra szólj rá, ha tahóskodnak."

Engem nem érdekel, hogy ki kezdte! :)

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.11. 20:25:53

Az MSZP jelöltje tuti elbukó lesz akár milyen szupermen, ez már elvi kérdés!
süti beállítások módosítása