Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Magyarország csodálatos!

2012. május 19. - ccactus
Sokakban felmerül, hogy Magyarországról el kell menni mert kilátástalan a helyzet, vannak akik ezt csak nyifegésnek tartják. Megint mások szerint a boldogság nem csak anyagi jellegű.

Az illusztrációként szolgáló kép Magyarországon készült.

És ön mit gondol? Magyarországról el kell menni, mert a helyzet kilátástalan? Vagy ez csak nyifegés? Esetleg ön megtalálta itt a boldogságot az anyagiaktól függetlenül? Erről szavazunk ezen a gyönyörű májusi vasárnapon.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr734526640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forgalomkorlatozas · http://forgalomkorlatozas.blog.hu/ 2012.05.20. 00:02:14

Szerintem:
El lehet innen menni, de nem csak azért, mert a helyzet kilátástalan, hanem azért is, mert az növeli a látókörünket, valamint ez az egész csak nyifegés és igen, a boldogság nem anyagi természetű.

spongya.bob 2012.05.20. 02:08:06

A boldogság alapja, hogy ne nélkülözzünk. Én még nem láttam korgó gyomrú embert boldogan vigyorogni.

Az elköltözés már komolyabb tétel, főleg ha gyerekekkel menne az ember. Ne nagyon szépítsük a dolgot: aki innen nyugatra költözött az elmúlt...mondjuk ezer évben, az nem nagyon nyúlt mellé. Ebből a statisztikai adatból kiidulva nem látom miért kéne itt maradni azoknak, akiknek nem okoz kultúr- és szociális sokkot a kiköltözés. Ha pedig arra gondolok, hogy gyermekeik és unokáik szépen imába foglalják ezen emigránsok nevét, akkor már életcélnek sem utolsó.

Lássuk be: nem az országgal van a gond, hanem az apáról-fiúra szálló, együttműködésre és közösségi gondolkodásra képtelen, irigykedő, gyűlölködő, józan-ész-defektes, stb. felfogásrendszerrel. Ezen pedig a pénz nem fog változtatni. Lehetünk mi a régió Svájca....akkor sem.

anonymand 2012.05.20. 04:41:27

@forgalomkorlatozas: @ccactus:

Tisztelt forgalomkorlatozas, ccactus!

Forgalomkorlatozás véleményével majdnem teljes mértékben egyetértek.
..."valamint ez az egész csak nyifegés" - az általam kifogásolt, és helytelennek tartott kijelentés.

"El lehet innen menni, de nem csak azért, mert a helyzet kilátástalan, hanem azért is, mert az növeli a látókörünket,"... - teljes mértékben igaznak tartom, és helyeselni tudtam nagyobbik gyermekem döntését, aki külföldön próbál boldogulni.
A boldogulni azonban nem azt jelenti, hogy boldogságot keresni. A boldogsághoz valóban kevés köze van a mocskos anyagiaknak.

..."a boldogság nem anyagi természetű." - aki a boldogságot anyagiakban próbálja mérni, az sokat fog csalódni az életben. Persze, hogy az anyagi függetlenség jó ha része az életünknek.

Tisztelt ccactus! "Magyarországról el kell menni, mert a helyzet kilátástalan?" - jól írta az első bejegyzésében a kollega: el lehet menni. Nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy idegenben próbálkozhasson, mégsem gondolom, hogy akiknek a maradás az osztályrészük, boldogtalanságra lennének kárhoztatva. A helyzet nem túl rózsás, de nem kilátástalan.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: akinek van érzéke a széphez, mint a kép készítőjének, az az anyagiaktól független is lehet boldog (én még a madarak picsogását is hallom, és csodálatos illatot a tóparti sétányon)....

istvankah 2012.05.20. 08:24:02

@anonymand: Teljes mértékben egyetértek,de:Édesanyám szenvedője volt a 44-es szelektálásnak!Az azzal egyetértők,ma a házban csaknem kakastollal írják a tőrténelmet!Akkor miről beszélünk!A meglett nénit a közlekedésben zaklatják,hogy élve visszajött a pokolból!Akkor miről beszélünk!Jobb helyeken az ilyen ordas eszmét támogatókat már jegelik!Szóval én is szeretem a természetet,de a szemetet csak a helyén szeretem nem az ország volt házában!

glinolid 2012.05.20. 08:40:34

És a túró rudi, meg a többi baromság?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.05.20. 09:15:02

@anonymand:

Örülök, hogy tetszik a kép. Magam lőttem tegnap délután.

anonymand 2012.05.20. 09:25:15

@istvankah:

Tisztelt istvankah!

Te valamit félreértelmezel.

A poszt címe: "Magyarország csodálatos!" - ezzel csak egyet tudok érteni. Minden nekem nem tetsző dolog ellenére csodálatos.

Az, hogy a poszt írójában felvetődik a kérdés (bocs, mások által mondott dologra utal), csak egy jelenség ismertetése. Az elvándorlás kényszer-e?
Nem kényszer.

Számomra ugyan nem logikusan, de összeveti az elvándorlási kényszer(?) és a boldogság anyagi-nem anyagi jellegének filozófiai kérdését.
Nem összevethető, semmi közük egymáshoz, nem is volt szándékomban a szerző és közöttem levő viszony további rongálása. Véleményt írtam.
Mit érzek, hogyan gondolom.

Amit Te, számomra szintén logikátlanul behozol a képbe, az a mai magyar politikának egy súlyos kérdése, ami szintén nem indokolja az elköltözést, valamint semmi köze a boldogság (de még a boldogulás) lehetőségéhez sem.
"Szóval én is szeretem a természetet,de a szemetet csak a helyén szeretem nem az ország volt házában!" - akkor tegyél ellene! Ne költözz el, igyekezz itthon boldogulni s boldognak lenni.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2012.05.20. 09:36:04

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

Melyik arborétumban?

Tisztelettel:
anonymand

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.05.20. 09:40:26

@anonymand:

Nem arborétum. A kép a dunai ártéri erdőben készült, természetvédelmi területen.

Mzperx 2012.05.20. 11:25:08

spongya.bob: Tökéletesen osztom a véleményét!
Magyarország valóban csodálatos, nem a földdel, a természettel van baj, hanem az emberekkel. A magyar ember negatív tulajdonságai alig hasonlíthatóak össze más népek fiaival, lányaival. Ezt csak az értheti meg, aki élt külföldön - bárhol - huzamosabb ideig.

kifordított nagyanyó 2012.05.20. 14:11:47

Egész jól áll a szavazás:69% el kell menni.:))
Na csá!

Elijah_Baley 2012.05.20. 20:19:47

azért ahhoz h valaki a természetvédelmi terület közepére építkezzen nem kevés pénz és kapcsolat köll.
tessék idetenni békásmegyer képét, az a realitás, és messze nem a legrosszabb, van aki az avason lakik
:)

seahawks 2012.05.21. 07:17:45

öreg, ez egy poszt? kb 3 db mondattal?
írsz néhány sort, beraksz 1 képet vagy egy videjót, oszt ennyi?
írjál már valamiről! pl. hogy szerinted el kell-e menni. de csak akkor, ha már legalább 2 évet éltél külföldön. ha még nem, akkor ne írjál cikket róla.

ayad 2012.05.21. 07:41:43

meg tudnad mondani hogy _pontosan_ hol lotted ezt a kepet?koszi

Sátán meg a Jocó 2012.05.21. 11:14:37

Igen, el kell innen menni pár évre tanulni, dolgozni, nyelveket és TAPASZTALATOT szerezni.

Aztán szépen visszajönni ide, ahol végre fehér arcokat is látsz, még a bicskás cigányoknak is tudsz örülni.

Aki szerint nyugat-Eu-ban jobb az élet, az először is olvasgasson nem mainstream médiát, hogy milyen állapotok alakultak ki a bevándorlók miatt, majd lépje át a faluhatárt is, hogy szép lasan tágítsa látómezejét, ne csak a fotelben okoskodva sírjon az itthoni "borzasztó" állapotok miatt.

lajafix 2012.05.21. 12:59:05

sokkal jobb cikk ez, mint a korábbi cikkeid kaktusz, javaslom a blog nivostermeszetfotok.blog.hu-ra átnevezését! :)

Bicepsz Elek77 2012.05.22. 14:51:24

@Mzperx: Koltozz Kinaba. Ott nagyon tolerans emberek laknak.
Magyarorszag azert "elhetetlen" mert rakenyszerul a tarsadalom a myugati eletmodra, de nincsenek meg a nyugati anyagi eszkozok ehhez. El lehet menni kiprobalni es ha bejott kinnmaradni vagy hazajonni. Esetleg letelepedni az osztrak hatarnal es atjarni dolgozni..

anima_trix 2012.05.23. 16:19:13

@czejp: A túró rudi mindig is a miénk lesz, és Isteni finom. Nem hiába kérnek a külföldi rokonok mindig rudit tőlünk :) az új madártejes nagyon finom lett, a család kedvence minu.me/-tejblog

czejp (törölt) 2012.05.23. 19:32:48

@anima_trix: Legalább valamire büszkék lehetünk.

mókáné 2012.06.18. 10:27:08

@ccactus:

Lehetne szebb, lehetne jobb, de álmodni csak itt tudok.
www.youtube.com/watch?v=NyHRo5d6aVw&feature=fvwrel
süti beállítások módosítása