Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Külföldön is egyre többen hisznek a magyar tündérmesében?

2013. július 06. - Nívó blog

Néhány jó hír az elmúlt két napból:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/jo_adat_jott_csucsot_dontott_a_magyar_koltes.558475.html

"Tavaly két évtizedes csúcsra jutottak a kutatás-fejlesztés célú költések Magyarországon, a nagyon jó számok kizárólag a vállalkozásoknak köszönhetőek"

www.vg.hu/kkv/jo-hangulatban-a-magyar-kkv-k-407152

"Jó hangulatban a magyar kkv-k


Az előző negyedévhez képest ugrásszerű, 15 pontos emelkedést követően jelenleg -11 ponton áll a hazai vállalkozások egyéves várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index. Ez az index történetében az utóbbi évek legnagyobb pozitív irányú változása.
Az optimizmus főként azzal magyarázható, hogy a vállalkozások a vállalati hitelkamatokat, a gazdaságpolitikát valamint a versenyhelyzetüket tekintve is jóval derűlátóbbak lettek – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb adataiból."

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/kis/kis21305.pdf

"2013. májusban 2,5%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest."


www.portfolio.hu/gazdasag/optimistabban_velekednek_magyarorszagrol_londonban.186258.html

"Optimistábban vélekednek Magyarországról Londonban
Javították a magyar befektetések súlyozására adott ajánlásukat csütörtökön londoni pénzügyi elemzők, egyebek mellett a javuló közfinanszírozási helyzettel és a továbbra is kiszámítható monetáris politikával indokolva az átértékelést.

Timothy Ash, a Standard Bank londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott vezető közgazdásza csütörtökön összeállított átfogó elemzésében közölte, hogy a ház FELÜLSÚLYOZÁSRA módosította a magyar szuverén külső adóssággal kapcsolatos befektetői pozícióajánlását.

Néhány héten belül ez a második hasonló lépés a City befektetési szolgáltatói közösségében. A JP Morgan londoni befektetési és elemző részlege május végén közölte, hogy az általa vezetett globális felzárkózó piaci kötvényindex (EMBIG) modellportfoliójának átegyensúlyozása keretében FELÜLSÚLYOZÁSRA módosította a magyar befektetésekre szóló ajánlását az addig érvényben volt piaci súlyozási ajánlásról.

A Standard Bank vezető londoni közgazdásza csütörtöki elemzésében kiemelte azt a véleményét, hogy az Orbán-kormánynak "így vagy úgy", de sikerült markáns javulást elérnie a magyar közfinanszírozási rendszerben. Ezt jelezte, hogy a hazai össztermékhez (GDP) mért államháztartási hiány tavaly jóval az EU-átlag alatt volt, és elmaradt a 3 százalékos maastrichti felső tűréshatártól is.

Ennek folyományaként a GDP-arányos államadósság-ráta a 2010-ben mért 81,8 százalékos tetőzésről tavaly 78,6 százalékra - vagyis szintén jóval a 90 százalék körüli EU-átlag alá - csökkent.

Igaz, hogy ennek a kiigazításnak a jelentős részét gyakran vitatott, vagy egyszeri hatású intézkedésekkel sikerült elérni - például a nyugdíjrendszer második pillérének lebontásával vagy a szolgáltatási szektorokra kirótt különadókkal és a pénzügyi tranzakciós illetékkel -, ÁM EZEK KÉNYSZERHELYZETI LÉPÉSEK VOLTAK, ÉS EURÓPÁBAN MA MÁR SOK MÁS KORMÁNY IS NEHÉZ, GYAKRAN "UNORTODOX" GAZDASÁGPOLITIKAI DÖNTÉSEK MEGHOZATALÁRA SZORUL - hangsúlyozza csütörtöki elemzésében Timothy Ash.

A Standard Bank vezető londoni elemzője kiemeli, hogy Lengyelország is a magyarországihoz hasonlónak tűnő reformtervekkel készül felülvizsgálni nyugdíjrendszerének második pillérét.

Ash szerint mindemellett az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) is "KIVÁLÓ MUNKÁT VÉGZETT" az elmúlt néhány évben az ország proaktív előfinanszírozásában. Ennek elsődleges példája volt a Standard Bank elemzője szerint a februári 3,25 milliárd dolláros devizakötvény-kibocsátás, amellyel a kormány jelentős mértékben fedezte idei külső finanszírozási igényét.

Mindemellett mára jórészt elültek azok a félelmek is, hogy Matolcsy György MNB-elnöki kinevezésével az "über-unortodoxia" korszaka kezdődik a monetáris politikában, sőt MATOLCSY GYÖRGY inkább "FIGYELEMREMÉLTÓAN ORTODOXNAK" BIZONYULT hivatalba lépése óta - fogalmaz a Standard Bank londoni közgazdásza a befektetési ajánlás javításához fűzött csütörtöki indoklásában."



Persze a Nívó blog nem azt akarja mondani ezzel, hogy minden rózsaszín és tündérmeseszerű, rossz gazdasági híreket is bizonyára lehet találni, de ahol ennyi jó hírt össze lehet szedni az elmúlt egy-két napból, ott azért az sem olyan egyértelmű, amit az ellenzék állít, hogy itt minden rossz, és egyre rosszabb és rosszabb.

Mint látható külföldön és belföldön egyaránt egyre többen módosítják álláspontjukat hazánkkal kapcsolatban pozitív irányba gazdasági téren. És Ön hogy van ezzel? Erről szól mai szavazásunk:

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr595393373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

komiszár 2013.07.06. 14:34:13

Igen mert nem vettünk mfel IMF hitelt mint a komcsik.

szist 2013.07.06. 14:43:02

ezek után mire ez a sok pesszimista szavazat ?
Jaaa a szokásos magyar pesszimizmus

toportyánzsóti 2013.07.06. 14:54:55

Mindig van lejjebb a narancsmaffiával,kicsit még odébb van mikor a világ a csuti gátonfutkosó jelekből olvasótól fog polgazdot tanulni!A világban sokan tudják már az ámokot futásnak kalasnyikov csövébe nézés vagy ciánkapszulára harapás,kötélen lógás a vége...

toportyánzsóti 2013.07.06. 14:59:34

@szist: Kevés a fényevő.Hamarabb éhenvész mint sikerülne neki fényen élni.

Husz_János_Puszita 2013.07.06. 17:32:01

A kkv optimizmusa addig tart, amíg rá nem jönnek, hogy nem ők kapják a 2%-os hitelt. :D

Husz_János_Puszita 2013.07.06. 17:40:20

"A Világbank július 1-jén publikálta az országok egy főre eső bruttó nemzeti jövedelem (GNI) alapján történő, minden évben elkészített besorolását. 2012-ről 2013-ra mindössze két ország került alsóbb kategóriába: Magyarország és a fegyveres konfliktusok sújtotta Dél-Szudán."
/origo/

De jó is nekünk. Olyan boldog vagyok, sugárzó arccal nézek a jövőbe.
Elfogy a nyugdíjvagyon sebaj! Van még pénz a bankbetétekben.
Kevés lesz a tranzakciós díjbevétel sebaj! Megemeljük a duplájára.
82 milliárddal túlléptük a nyugdíjkasszát sebaj! Bevezetünk még pár adót. A koporsón nincsen zseb.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.06. 18:09:37

@DIldiko:

Mi a gondod ezzel?

Olvastad a cikket is, vagy csak a címet? :) Csak mert a cím alapján lehet arra gondolni, hogy itt valami tömeges csődről van szó, aztán ha elolvassa az ember, kiderül, hogy csak a kattintáshajhász cím egész más tartalmat takar.

Idézek a cikkből:
"A statisztikák szerint ugyan működő kft-ként nyilvántartott, de a gyakorlatban valós tevékenységet nem végző társaságok tehát eltűnhetnek a piacról. További fontos szempont lehet, hogy a tőkekövetelmény megemelése hozzájárulhat a kft-k pénzügyi stabilitásához – derül ki az elemzésből."

De ha találsz a cikkben negatívumot, idézd kérlek. Kíváncsi vagyok.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.06. 18:10:33

@toportyánzsóti:

"Kevés a fényevő.Hamarabb éhenvész mint sikerülne neki fényen élni."

Felhívnám a figyelmedet a poszt harmadik linkjére:
"2013. májusban 2,5%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest."

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.06. 18:16:28

@Husz_János_Puszita:

"2012-ről 2013-ra mindössze két ország került alsóbb kategóriába: Magyarország és a fegyveres konfliktusok sújtotta Dél-Szudán.
/origo/"

Az origónál már megvannak a 2013-as GDP adatok? :) Csak azért kérdezem, mert én lemaradtam az első negyedévnél, amikor is Magyarország dobogós volt az EU27-ben a növekedési rangsorban.

Forrás:
index.hu/chart/2013/05/15/europai_dobogos_a_magyar_novekedes/

Namost kérdem én, hogy az ördögbe kerülhettünk lejjebb a rangsorban EU-beli dobogós növekedéssel?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.06. 18:19:50

@Husz_János_Puszita:

"A Világbank július 1-jén publikálta az országok egy főre eső bruttó nemzeti jövedelem (GNI) alapján történő, minden évben elkészített besorolását. 2012-ről 2013-ra mindössze két ország került alsóbb kategóriába: Magyarország és a fegyveres konfliktusok sújtotta Dél-Szudán.
/origo/"

Hopp! Megtaláltam az origo-s cikket. Linkelem, hogy más is elolvashassa:
www.origo.hu/gazdasag/20130704-vilagbank-fejlodesi-jelentes-csak-magyarorszag-es-del-szudan-lett-szegenyebb.html

És idéznék is belőle egy mondatot én is, mert nem is olyan diszkréten elmúltnyolcévezik a cikk. :))

Tehát: "Magyarország 12 390 dolláros egy főre jutó jövedelemmel a 70. helyen áll a 214 országot tartalmazó rangsorban. Megelőzi Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Lengyelország, Horvátország, mögötte van Románia, Szerbia, Bulgária, Montenegró, Ukrajna. Tíz éve, 12 570 dollárral, még a világ 29. leggazdagabbjai voltunk."

Tíz éve, tehát amikor a Fidesz átadta a kormányzást a szociknak...

kublerek · www.vasalobolt.hu 2013.07.06. 18:20:57

@komiszár: Kedves barátom te nagy idióta vagy. Igaz hitelt nem vettünk föll mert az csak 3,8%-os volt DE!!! Kötvényt kibocsájtottunk aminek a kamata amit az állam fizet bizony néha még a 10%-ot is túllépte!!!!! Szerinted ez nem hitel? Ezt majd a jóisten fogja kifizetni? Édes istenem de hülye emberek vannak!!!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.06. 18:29:54

@kublerek:

Hülye aki mondja! :)

Csak abba gondolj még bele kérlek, hogy az IMF program előtt is annál folyamatosan sokkal magasabb kamaton bocsátott ki állampapírokat az állam. Mégpedig rengeteget, mert a szocik alatt repkedtek a 10% körüli hiányok.

Most pedig éppen történelmi mélypontos bocsát ki az állam állampapírokat, ami már megegyezik az IMF kamattal. Csak éppen kisbetűs feltételek nélkül...

Tehát?

toportyánzsóti 2013.07.06. 20:38:19

@ccactus: Bajnaival dupla ennyi lenne évek óta,az államadósság meg éppen nő,pedig 70% körülre igérte kuszaszem ez évre,a narancsbirkák pedig bekajálták.A szocikat a szádra majd akkor vedd ha bizonyított pár évig a narancsmaffia.Előbb a házi feladat,aztán a mocskolás,nem fordítva.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.06. 21:00:24

@toportyánzsóti:

Íme házi feladatom:

nivo.blog.hu/2012/05/24/a_fidesz_gazdasagpolitikaja_jobb_mint_az_mszp_e_volt

Ajánlod figyelmedbe az első grafikont, ami mutatja, hogy melyik kormány alatt hogyan változott az államadósság és a GDP.

Valamint a harmadik grafikont, amely mutatja, hogy melyik kormányt mennyit privatizált az állami vagyonból.

Namost ebből az látszik, hogy a szocik alatt úgy nőtt a csillagos égig az államadósság, hogy mindemellett az állami vagyont is szinte mind eladták.

Nos? Számra vehetem a szocikat? :)

toportyánzsóti 2013.07.06. 22:16:47

@ccactus: Gondod van a szövegértelmezéssel,a narancsmaffia házija van mindig elqrva,csak igérnek és aztán láthatatlan sikereket vizionálnak a fényevőiknek.Szóval ha meg van a 70% év végén akkor lehet mocskolni és magukat fényezni pszichopata módon.Ahogy elnéztem a házid sem aratott komoly sikert.Felminősítés is késik pedig ömlik a pénzpiacokra a dollár...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.06. 22:25:48

@toportyánzsóti:

"csak igérnek és aztán láthatatlan sikereket vizionálnak a fényevőiknek."

Csakhogy a posztn nem a kormány általi sikerjelentéseket linkelt, hanem nemzetközi szervezetekét:

1. A JP Morgan londoni befektetési és elemző részlege ... FELÜLSÚLYOZÁSRA módosította a magyar befektetésekre szóló ajánlását.

2. A Standard Bank londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott vezető közgazdásza átfogó elemzésében közölte, hogy a ház FELÜLSÚLYOZÁSRA módosította a magyar szuverén külső adóssággal kapcsolatos befektetői pozícióajánlását.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.06. 22:27:48

@toportyánzsóti:

"Ahogy elnéztem a házid sem aratott komoly sikert."

Hát persze, hogy nem! A baloldaliak hangosan anyáztak, pedig a számok és grafikonok magukért beszélnek. Érdemes megnézni, hogy milyen érvekkel és "érvekkel" jöttek.

toportyánzsóti 2013.07.06. 22:30:15

Magadhoz képest ugyanúgy le vagy maradva,mint kuszaszem,felesleges erőltetned ha évek óta nem jön be.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.06. 22:36:29

@toportyánzsóti:

Hehe! Már személyeskedsz. Ez annak a jele, hogy kezdesz alulmaradni az érvelésben! :)

toportyánzsóti 2013.07.06. 22:42:41

@ccactus: Balosokat szidod a szánalmas buktádért,kéne némi önkontroll okoska.Jelenleg bizonyítottan,fizetett trollsereg dolgozik a narancsmaffiának,de te a balosokat okolod?!Érdekes erkölcsre utal ha a narancs szekeret tolod,maffia gyilkos,kábszerterjesztő kurvafuttató verőemberekkel vagy egy platformon,akik holnap lehet hogy a te gyermekeidet fogják verni,vagy kirakni szexrabszolgának az utszélre...

toportyánzsóti 2013.07.06. 22:45:00

@ccactus: Ahogy elnéztem a szavazás állását,én maradtam alul,unortodox matek szerint.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.06. 22:45:49

@toportyánzsóti:

"Jelenleg bizonyítottan,fizetett trollsereg dolgozik a narancsmaffiának"

Amolyan bérrettegőhöz van szerencsém a személyedben? :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.06. 22:47:24

@toportyánzsóti:

"Ahogy elnéztem a szavazás állását,én maradtam alul,unortodox matek szerint."

Csak tudnám, hol van már a "narancsmaffiának dolgozó fizetett trollsereg"!?

toportyánzsóti 2013.07.06. 22:48:58

@ccactus: Kicsi személyeskedésbe belefogtál az imént,angyali oldali.18.29-nél.nektek szabad,más büntit kap ha viktorbánt idézi...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.06. 23:23:51

@toportyánzsóti:

Úgy érzed, hogy büntit kaptál? Szerintem nem. De ha mégis így érzed, elnézést kérek érte. Nem volt szándékos. Csupán a posztban felvetett témát szeretném megvitatni az olvasóinkkal.

Doberdo 2013.07.07. 08:04:50

Orbán és Matolcsy, s most Varga valóban tündérivé
teszi az országot. Igazi argentin típusú tehetségek....

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.07. 08:44:24

@Doberdo:

az elmúltnyolcév tehetségeiről (Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai) nem is beszélve :)

Béres György 2013.07.07. 09:54:40

A javulás borítékolható volt. Nem kellett hozzá más, mint lemenni a bányászbéka valaga alá.Onnan már csak felfelé lehet menni.Ha a kiürült raktáraikat a cégek feltöltik, már az is GDP növekedést mutat. Bár most éppen megint erős visszaesést jelentenek a legfrissebb adatok. Egy olyan országban, ahol erős tőkekivonás esetén is minden képzeletet felülmúló tőke beáramlást jelentenek, mivel az országon átvonuló tőke átcsoportosítást is aktív befektetésnek jelzik, önmagában az ilyen adatok semmit nem jelentenek. Majd ha az emberek is javulást éreznek, akkor érdemes erről beszélni.

Doberdo 2013.07.07. 11:30:15

@ccactus: A fent nevezett baloldali uraknak azonban egy pillanatig sem volt prekoncepciójuk a dolgokról.
Orbán már 2010 előtt kitalálta, hogy s takarék-szövetkezeteket meg kell erősíteni, majd direkt gyengítette őket, hogy azután törvénybe foglalja kiszolgáltatottságukat. Ezt követően pedig a takarékszövetkezetek majd "vakarék" szövetkezetként
fognak tengődni !!!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.07. 11:39:52

@Béres György:

"Majd ha az emberek is javulást éreznek, akkor érdemes erről beszélni."

Lásd a posztból: "2013. májusban 2,5%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest."

@Doberdo:

"Ezt követően pedig a takarékszövetkezetek majd "vakarék" szövetkezetként
fognak tengődni !!!"

Az eddigi virágzás után, természetesen. Én egyébként úgy gondolom, hogy a cél az lehet, hogy a vidéki kkv-k hitelezését felpörgessék ezzel a lépéssel. Az más kérdés, hogy fog-e sikerülni. De ha belegondolunk, a takarékszövetkezeteknek van az egyik legkiterjedtebb vidéki hálózata. Eddig tulajdonképpen nem hiteleztek, hanem az összegyűjtött betéteket befektették valamibe, és annak hozamából csepegtettek a betéteseknek. Remélhetőleg a tranzakciós illetéket éa a bankadót sem fogják a jövőben átterelni az állami szerepvállalás következtében a lakosságra, így pedig versenyképes szolgáltatóvá válhatnak betétesi és számlavezetői oldalon. Hitelezési oldalon pedig igen nagy szelet jutott a takarékoknak az MNB 0%-os növekedési hitelprogramjából, ami megteremti a feltételeit a versenyképes hitelezési oldalnak. Így végeredményben egy magyar tulajdonban lévő, versenyképes betéti-, hitel-, és számlavezetési szolgáltatásokat nyújtó, kiterjedt vidéki hálózattal rendelkező takarékszövetkezeti rendszerhez jutunk, ami katalizátorszerephez jut a hazai kkv-k hitelezésében, így a beruházások és a gazdaság növekedésében, a vidékfejlesztésben, és az új munkahelyek teremtésében szintén a hazai kkv szektorban.

Szerintem ez jó elgondolás és szép terv, kérdés, hogy megvalósul-e. Egyelőre nem látszanak olyan történések, hogy miért ne valósulhatna meg.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.07. 11:42:45

@Béres György:

"Ha a kiürült raktáraikat a cégek feltöltik, már az is GDP növekedést mutat."

Viszont a raktárakból a lakossági fogyasztás is növekszik, ami megteremti a feltételeit, hogy a jövőben még nagyobb ütemben kell azokat a raktárakat feltölteni.

"A javulás borítékolható volt. Nem kellett hozzá más, mint lemenni a bányászbéka valaga alá.Onnan már csak felfelé lehet menni."

Előbb-utóbb az EU is elindul majd felfelé. Mi 4 negyedév után fordultunk, az EU már 6 negyedéve tart lefelé. A gazdaság már csak ilyen ciklikus módon működik.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.07.07. 17:44:11

@ccactus: "Nem volt szándékos. Csupán a posztban felvetett témát szeretném megvitatni az olvasóinkkal. "

Azért ezen jót röhögtem.
Látom megint megy a hülyézés (hopp ott megint repülnek az ezresek), ezaz, "vitassuk meg!"
:-)))
Aki nem ért egyet kaktusszal az hülye, pont. Unortodox vita! :-DDDD

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.07.07. 17:56:59

@DIldiko: Kaktusz elvtárs szokás szerint ferdít itt is. Nyilván, zsiros állami állással, leszarja a többieket.
Nos, mikor ugye rájöttem, h fizetésbe csücskös megélni, és kéne mellékes, még volt szellemi szabadfoglalkozás. Utánna, csak alanyi mentes számlát lehetett adni, majd jött az újabb unortodox fordulat, és a versenyt "elősegítő" csak kft-ként lehetett folytatni a tevékenyéget. Most, meg jön a 3 millás határ, vagyis valahonnan elő kell teremtsek 3 millát a semmiből, mert csak, ha folytatni akarom (valszeg megyek szlovákiába és ott adózom). Jah, az új cégek 90%-a nem felel meg ennek a feltételnek. A szabály értelmetlenségéet jól mutatja, hogy a 90-s évek végén is 3 milla volt a limit, de a fizetési fegyelem akkor sem volt jobb, hiszen felszámolás előtt gyorsan kimentették a cégekből a pénzt. Nos, így kell egy vergödő gazdaságba és egy nagyot rúgni. És így kell megfolytani az olyanokat aki vállalkozni szertne. És ehhez, kaktusz még tapsol is, nyilván, hiszen ő abban hisz, h az állam majd mindent megold. Érhető, hiszen onnan kapja, jó kis zsíros fizuját...

Doberdo 2013.07.07. 19:40:46

@ccactus: Talán, talán, talán............... A
"dohány szektor" feldúlása nem figyelmeztet
semmire ? Nos Ön csupa jóakarat, de én nem látom
azt az ideát, amiről Ön olyan szépet kerekített a
fentiekben. Bár igen tehetségesen védi !

kifordított nagyanyó 2013.07.08. 08:06:43

Na ezt ide is.
vastagbor.blog.hu/2013/07/05/a_rendszer_mukodese_stabilizalodott#comment-form
A másik posztba is beraktam.
Olvassátok.
Ezt is mi fizetjük.
Tapsikolj csak kaktusz!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.11. 00:14:30

@Tyson925:

"Azért ezen jót röhögtem."

Örülök! :)

"Kaktusz elvtárs szokás szerint ferdít itt is. Nyilván, zsiros állami állással, leszarja a többieket."

Bagoly mondja..

"Nos, mikor ugye rájöttem, h fizetésbe csücskös megélni, és kéne mellékes, még volt szellemi szabadfoglalkozás. Utánna..."

UTÁNNA... Szellemi szabadfoglalkozás... Hmmm!? Orbán lenne a hibás? :LOL

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.11. 00:17:51

@Doberdo:

"A "dohány szektor" feldúlása nem figyelmeztet
semmire ?"

Semmire! Engem valahogy nem érint sem a trafikmutyi, sem a földrablás, sem az e-útdíj. Sem a médiaszabadság felszámolása, sem az igazságszolgáltatás kormány alá rendelése, sem a közműadó, sem a bankadó, sem telekomadó sem más béna kormánykritikai elem.

Doberdo 2013.07.11. 07:21:15

@ccactus: "Az igazságszolgáltatás kormány alá rendelése" szerintem nem valósult meg. Persze a
többi is pont elég, hogy gyanakodjunk a Fidesz
feudális jellegű berendezkedésére.....

rikitiki 2013.07.11. 16:17:38

@ccactus: Gyakran nem tudom (nem tudtam) eldönteni, hogy a vita során bizonyos "érveid", cinikus tartalmaid mögött mi áll. Okosan játszott szerep, a másik szándékos hergelése, vagy valóban olyan vagy, amilyennek a leírt gondolataid lefestenek.

Azért is nehéz ezt néha eldönteni, mert változó - amikor úgy érzed túllőttél a célon, akkor visszaveszel, változtatsz.

De egyértelmű, hogy ilyenkor ezt csak számításból teszed, te valóban olyan vagy, ami a gondolataid mögött néha felsejlik.

Aki az elmúlt 20 év legpimaszabb, legocsmányabb körébe tartozó politikai rablásaira (pedig az elmúlt 20 évben volt néhány) nem hogy rosszat nem tud mondani, de azokat "kormánykritikai elemként" kezeli (ami ráadásul "béna") - főként azért mert őt személyesen nem érinti -

az vitaképtelen ember.

És akkor még a személyeskedő minősítéseket mellőztem, holott a mögötte meghúzódó személyiség több mint vitaképtelen. Ahogy mondani szokták, más aljasságra is képes.

(Az ügyet megszellőztető fideszes szerint kapásból 30-40 ezer kisembert semmiznek ki, a járulékos több ezres munkanélküliségről amit majd okoz nem beszélve - csak viszonyításképpen, libás Bajnai 500-as gazdalétszámot semmizett ki)

Gyakran ment a nívó a béka feneke alá, biztos az én hibám, hogy sokszor megelőlegeztem a bizalmat amikor jött az "imidzsváltás".
Majd többször nem teszem.

A röhej az, hogy a nívó blog az egyoldalú kormánykritikát teszi szóvá - miközben ő egyoldalú kormánypropagandát folytat, ahol egyetlen rossz szó sem hangozhat el a "kedvencekről", még a legvállalhatatlanabb ügyek is vállalhatóak itt, sőt, vállalni kell, úgy tűnik.

Hajrá, megy ez neked, csak így tovább.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.11. 21:54:05

@rikitiki:

Szerintem ott követsz el hibát, hogy túlságosan emberközpontú a gondolkodásod. Nekem meg nem az.

Azt mondod, vitaképtelen vagyok. Pedig nem engem kellene jellemezned, nem velem kellene vitáznod, hanem az érvekkel. Ha egyetértünk valamiben, az tök jó. Ha meg nem, akkor le kell írni hogy mivel nem értek egyet, és miért.

Vitában nem a másik legyőzése, a másikon való felülkerekedés a cél, hanem az érvek ütköztetése. Nem azért, hogy engem, vagy bárki mást legyőzzünk, hanem azért mert a véleményét, meggyőződését mindenki szabadon leírhatja. Ha valaki a gondolatmenetben hibát talál, vagy csak érzésből máshogy gondolja, az meg hajrá!, írja le. Soha semmit nem törlünk ki innen, minden vélemény szent.

Nekem is megvan a véleményem mindenről. Le is írom, reagálok mások véleményére. Én is emberből vagyok, néha leírok olyat is, amit nem kellene, Ezeket igyekszem korrigálni. Ennyi.

Ennyit tudok tenni a nívóért. Ez volt az elképzelés az egész blog mögött az indításakor, illetve mikor én csatlakoztam.

És ebben nem is árultunk soha zsákbamacskát. Olvasd csak el a blog legelső posztját:

nivo.blog.hu/2010/08/24/moderalasi_alapelvek

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.11. 21:59:19

@rikitiki:

Tehát őszintén nem értem, hogy miért foglalkozol annyit azzal, hogy engem kiismerj, hogy engem jellemezz?

Mintha fontosabb lenne a 'ki mondja' a mit mond'-nál.

rikitiki 2013.07.12. 18:31:28

@ccactus: Tényszerűen a következőket állítottad:
-nem érint téged pl. a trafikmutyi (meg sok más)
-béna kormánykritikai elem szerinted

Ezek a tények.
A baj az, hogy a tényekről alkotott vélemények jellemeznek minket mint embert.
Pl. téged ezek szerint befolyásol valamiről alkotott véleményedben hogy érint téged vagy nem. (Önmagában nem baj, de egy objektív vitában azért érdekes szempont)
A másik fele a dolognak meg önmagáért beszél, kellenek bizonyos közös alapok egy vitához. Pl. hogy a korrupciót, a csalást, az önkényt elítéljük. Lehet vitatkozni ilyen alap dolgokról is, csak ahhoz nekem sem kedvem, sem időm nincs.

Pl. én tapsolhatok egy emberevő sorozatgyilkosnak, de ez jellemez engem, és nem biztos hogy sokan vitaképesnek tekintenek.

De itt most ez nem ezért érdekes. Félreérted, ha ezt látod bele lényegesnek, a lényeges a következő:

Én azzal fogok vitázni, akivel érdemes, mert hajlandó érveket ütköztetni, és figyelembe venni, és akár a véleményét is módosítani ennek hatására.
Teljesen rendben van, hogy ti nem kormányellenes blog vagytok.
Szükség is van mindkét oldal érveire.

De propagandát viszont nem fogok olvasni, propagandistával nem fogok leállni vitatkozni.
Aki a legnyilvánvalóbb hülyeségeit sem ítéli el a kormányoldalnak (amit egyébként még a kormánypárti szavazók jelentős része is elítél) azzal miről vitázzak?
Akkor kinyitom a kormány napilapját, ha propagandára vagyok kíváncsi.
Aki nem ismeri el ha téved, azzal miről vitázzak?
Aki szerint a piros kék, azért mert most ez felel meg a kormányoldalnak, azzal miről vitázzak?
Aki szerint a kormány csókosainak kisajátított sok milliárdos üzletág kérdése "béna kormánykritikai elem" azzal miről vitázzak? Aki szerint erre egy vitában az az érv, hogy őt nem érinti?
Ez Magyar Nemzet színvonal.

Nem tudom érted-e, miért vitaképtelen egy propagandista? Mert nem vitázni akar.
Én meg nem pazarlom rá az időmet.

Soha semmikor nem ismerted el, ha a kormány valamit elcseszett, soha semmikor nem ismerted el lényeges kérdésben a tévedésed.
Általában olyankor próbálod valami vices módon elütni a témát, vagy akár a másikat hergelni. Tovább.

Emlékszel az 1000 Ft-os kérdésedre?
Hosszú napokon keresztül terelted/tagadtad a nyilvánvaló tévedésed.

Szóval ilyen emberrel, a vita ilyen kezelésével ez soha nem vita. A propaganda meg megy neked egyedül is, arra rám nincs szükség.
Vitához talán lenne, de itt nem az megy, nem az ment.
Ahhoz két fél kell, aki hajlandó belátni ha téved.

No minden jót.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.07.12. 19:16:31

@rikitiki: Amúgy, hogy mennyire igaz, h propaganda amit nyom a kaktusz, az ott is kiderült, amikor ugye milyen nagyon fel volt háborodva, hogy az ő pénztárcájában ne kutakodjon senki, utánna pedig nyomta a szöveget és pont ő helyeselte a legjobban a mások zsebébe való nyúlkálást! Az nem érintette, így az helyes volt!

De amúgy ez a propaganda a részéről teljesen érthető. Zsíros állami állásból, könnyű lenézni a népket, másrészről tudja pontosan, ha a rendszer bukik, az ő állása is bukik. Egész egyszerűen megvette őt a rendszer, ő pedig lelkesen nyomatja a propagandát, amit megpróbál vitának álcázni. A Schmitt ügy is egészen elképesztő volt, hiszen akkor is jött ki poszt ami a szegény Palit védte, amikor már az emberek 90%-a szerint mennie kellett volna... Kaktusz a végsőkig kitart, jó elvtárs!

És igen, _ilyenkor_ bizony számít h ki mondja: a rendszer kegyetljének végtelenül elfogult véleménye nem lehet releváns.

"Emlékszel az 1000 Ft-os kérdésedre?
Hosszú napokon keresztül terelted/tagadtad a nyilvánvaló tévedésed."

És tegyük hozzá, hogy NEM fizetedd egy fillért se, pedig jótékony célra ment volna a pénz. Pontosan ennyit ér a szava. SEMMIT. Érdekes kérdés, hogy hogyan is mer valaki moralizálni (meg nívót emlegetni), aki a saját szavát sem tartja...

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.07.12. 19:20:14

@ccactus: "Semmire! Engem valahogy nem érint sem a trafikmutyi, sem a földrablás, sem az e-útdíj. Sem a médiaszabadság felszámolása, sem az igazságszolgáltatás kormány alá rendelése, sem a közműadó, sem a bankadó, sem telekomadó sem más béna kormánykritikai elem. "

Mi a helyzet Szlovákiában? :-DDDD

rikitiki 2013.07.12. 22:46:27

@Tyson925: Hogy is lehetne a Schmitt időszakot itt a blogon feledni? :))

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.14. 12:36:52

@rikitiki:

"Pl. téged ezek szerint befolyásol valamiről alkotott véleményedben hogy érint téged vagy nem."

Ez így van!

"Önmagában nem baj, de egy objektív vitában azért érdekes szempont"

A politika erről szól. Különböző érdekek összehangolása, kompromisszumok megtalálása.

A középosztály érdekeit nem képviselheti a munkáspárt, mint ahogy a kisgazdapárt sem a felső osztályra koncentrál. Ugyanígy a kereszténydemokraták sem a melegek házasságáért áll ki elsősorban, és a liberálisok sem harcolnak az állam növekvő szerepvállalásáért az energiaszektorban.

Nekem van egy társadalmi helyzetem, van egy világképem, életfelfogásom, vannak céljaim az életben és van egy elképzelésem a hazám fejlődési irányáról, jövendőbeli kívánatos állapotáról. És keresem azt a politikai erőt, amely ehhez a legközelebb áll. Ez jelen pillanatban a Fidesz.

És vannak tőlem teljesen távol álló dolgok, amik nem igazán érdekelnek. A trafikmutyi kifejezetten ilyen. Dem dohányzom, és trafikos sem vagyok. Felőlem azt csinálnak amit akarnak, amíg az én köreimet nem zavarják.

Amivel ebben a témában témában egyetértek:
- 18 év alatt ne lehessen dohánytermékhez jutni, mert a rászokók nagy része fiatalkorú
- egyetértek azzal, hogy limitált helyen lehessen csak hozzájutni a dohányhoz, ez elősegíti, hogy a fiatalkorúak ne férhessenek hozzá, hiszen a trafikos pontosan tudja, ha kiderül, hogy fiatalkorúnak adott el dohányt és lebukik, akkor ugrott az engedélye
- lehetőség szerint minél jobban szorítsák vissza a dohányzást közterületen: megállókban, munkahelyen, iskolákban, tömegközlekedési járműveken. De akár még a járdán is. Pl.: Utálom, amikor előttem sétálgat a járdán egymás mellett két dohányos, én meg mögöttük megyek, és rám jön a cigifüst. Kikerülni is nehéz őket, mert teljes szélességében elfoglalják a járdát.
- egyetértek azzal, hogy a dohánytermékeket magas jövedéki adó terhelje, abból az államnak minél nagyobb bevétele legyen. Inkább a dohányt, a chipset, az alkoholt adóztassák, mint a munkát vagy az ingatlant. Így aki nem iszik, nem dohányzik, nem eszik chipset, tehát egészségesen él, az minden jövedelemszint mellett anyagilag is jobban jár, mint az, aki ezeket műveli. És ez szerintem jó, én ezt maximálisan támogatom. Megvan az ösztönző is a leszokásra, hiszen ha ezekről az egészségtelen dolgokat leszokik valaki, akkor több szempontból is jobban jár.

Ami visszás:
- Ki és milyen módon kap dohánykoncessziót. Mint minden államilag kiírt pályázat, ez is a korrupció melegágya. Ez a mindenkori kormánytól függetlenül így van. Itt mérlegelni kell a szempontokat, hogy az előnyök vagy a hátrányok nyomnak többet a latban.

A megoldásra szerintem tökéletesek azok az OVB által elfogadott népszavazási kezdeményezések, hogy a trafikos csak dohányt árulhasson, és azt se a jelenlegi 10%-os haszonkulccsal, hanem csak 3,33%-ossal.

Aztán tessék, lehet gondolkodni, szavazni. Én támogatom mind a két elképzelést. A korrupció lehetőségét visszaszorítja, hiszen kisebb haszonkulccsal kevésbé vonzó a trafikjog. Ugyanakkor dohányosok számára meggondolandó, hogy kisebb haszonkulcs mellett valószínűleg jópár trafik bezárna, így még kevesebb helyen lehetne dohányhoz jutni. De persze bármikor úgy dönthet az illető, hogy leszokik. Egyrészt a saját egészsége érdekében, másrészt meg azért, mert nem szeretné a fideszes trafikosok zsebét tömni.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.14. 12:58:08

@rikitiki:

"A másik fele a dolognak meg önmagáért beszél, kellenek bizonyos közös alapok egy vitához. Pl. hogy a korrupciót, a csalást, az önkényt elítéljük. "

Szerintem ebben nincs különbség közöttünk. Én is elítélem. Éppúgy, mint te. De az elítélésnek szerintem nem a szavak szintjén kell megtörténnie elsősorban. Tenni kellene ellene. Például te voltál a legjobban felháborodva, mikor az egyik cikkünk arról szólt, hogy jelentsük be a számlát nem adó vállalkozásokat a NAV-nál. Miért is? Számlát nem adni egyértelmű és bizonyított csalás, korrupció. Tenni kell ellene valamit. Kinek árt a dolog? Minden adófizetőnek, hiszen a kereskedő által be nem fizetett adó miatt majd az én adómat emelik meg. Tehát minden becsületes magyar embernek árt.

Trafikügyben mi a csalás? Az, hogy nem objektíven ítélték oda a trafikjogokat. Kinek árt a dolog? Annak a vesztes trafikpályázónak, aki objektív pályázat elbírálás esetén trafikjogot nyerhetett volna. Másnak nem nagyon. Lehet, hogy most emiatt valaki elfordul a Fidesztől, (mondjuk a korábban fideszes vesztes trafikos, amiből valószínűleg nincs túl sok :), de a többséget nem érinti a dolog közvetlenül. És te erre azt mondod, hogy ez a rendszerváltás óta a legnagyobb sztori...

A megoldás pedig az lenne, hogy csökkenteni a trafikosok haszonkulcsát, ami csökkenti a korrupciót is, mert nem lenne a trafikjog annyira vonzó kiváltság. A megoldási lehetőség tehát adott. Innentől a népen múlik a dolog. Alá kell írni a népszavazást kezdeményező ívet, majd elmenni népszavazni. Ennyi. Tehát cselekedni kell, mert az eszköz adott. Nem pedig a szánkat tépni rajta.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.14. 13:08:29

@rikitiki:

"Én azzal fogok vitázni, akivel érdemes, mert hajlandó érveket ütköztetni, és figyelembe venni, és akár a véleményét is módosítani ennek hatására."

Én meg mindenkivel vitatkozom, nincsenek feltételeim. Ha valaki leír itt valamit (bármit leírhat), én pedig másképp gondolom, akkor reagálok rá.

Persze előfordul, hogy némi iróniával, vagy csipkelődő stílusban reagálok, de ennek általában oka van. Például az, hogy annyira képtelenséget állít valaki, vagy eleve agresszív stílusban szól be.

Lásd: @kublerek: "Kedves barátom te nagy idióta vagy. Igaz hitelt nem vettünk föll mert az csak 3,8%-os volt DE!!! Kötvényt kibocsájtottunk aminek a kamata amit az állam fizet bizony néha még a 10%-ot is túllépte!!!!! Szerinted ez nem hitel? Ezt majd a jóisten fogja kifizetni? Édes istenem de hülye emberek vannak!!!"

Erre a válaszom: @ccactus: "Hülye aki mondja! :)

Csak abba gondolj még bele kérlek, hogy az IMF program előtt is annál folyamatosan sokkal magasabb kamaton bocsátott ki állampapírokat az állam. Mégpedig rengeteget, mert a szocik alatt repkedtek a 10% körüli hiányok.

Most pedig éppen történelmi mélypontos bocsát ki az állam állampapírokat, ami már megegyezik az IMF kamattal. Csak éppen kisbetűs feltételek nélkül...

Tehát?"

Majd jön @Tyson925: és kéri az ezer Ft-ot, mert lehülyéztem valakit..

Namost kit mi minősít? Fölösleges ezzel foglalkozni. Az állítások ott vannak, az ellenérveim is. Aki meg csúnyán beszélt, az kapott egy leheletfinom fricskát. Az olvasó meg próbálhat eligazodni, és az érvek alapján eldöntheti, hogy az IMF hitel lett volna a jobb, vagy a saját lábunkra állás, a piaci forrásokra támaszkodás.

Az, hogy kublerek milyen stílusban írt, az őt minősíti. Nem áll módomban megnevelni őt. Abban sincs kétségem, hogy ellenérveim hatására majd megváltoztatja a véleményét. Én mégis szükségét éreztem, hogy odaírjam az én véleményemet, mert szerintem nem volt igaza. Nekem ez a fontos, nem az, hogy kiismerjem őt mint embert, és ez alapján eldöntsem, hogy vitaképesnek tartom-e, vagy sem. Beszéljenek az érvek.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.14. 13:13:17

@rikitiki:

"De propagandát viszont nem fogok olvasni, propagandistával nem fogok leállni vitatkozni."

Ott vannak a posztban felvetett témák. És az állítás hozzá a végén:
"Persze a Nívó blog nem azt akarja mondani ezzel, hogy minden rózsaszín és tündérmeseszerű, rossz gazdasági híreket is bizonyára lehet találni, de ahol ennyi jó hírt össze lehet szedni az elmúlt egy-két napból, ott azért az sem olyan egyértelmű, amit az ellenzék állít, hogy itt minden rossz, és egyre rosszabb és rosszabb."

Jelen poszt utáni kommentekben elsősorban erről kellene eszmét cserélni. Persze beszélhetünk a trafikmutyiról is, semmi akadálya. Amennyiben korrupció, csalás történt, azt elítélem, ugyanúgy, mint te. Ebben nincs különbség köztünk.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.14. 13:16:28

@rikitiki:

"Akkor kinyitom a kormány napilapját, ha propagandára vagyok kíváncsi.
Aki nem ismeri el ha téved, azzal miről vitázzak?"

De mit nevezel a tévedés elismerésének? Elég egy "Ja, tényleg. Mindegy, akkor is utálom/támogatom Orbánt"?

rikitiki 2013.07.14. 14:33:48

@ccactus:
""Pl. téged ezek szerint befolyásol valamiről alkotott véleményedben hogy érint téged vagy nem."

Ez így van!"

Ez az objektív vitát kizárja.
Az ország érdekéről úgy lehet vitázni, ha az ország egésze szempontjából vizsgálom a kérdést, és nem a sajátoméból.
Nekem ez a kormány csak engem hátrányosan érintő döntéseket hozott, de ettől még tudom magam függetleníteni, és látni hogy az ország egésze szempontjából egy részük hasznos, egy része nem.

Az engem marhára nem érdekel, hogy neked személyesen mi jó, mi nem, és erről nem fogok diskurálni egy blogon.

"És vannak tőlem teljesen távol álló dolgok, amik nem igazán érdekelnek. A trafikmutyi kifejezetten ilyen. Dem dohányzom, és trafikos sem vagyok. Felőlem azt csinálnak amit akarnak, amíg az én köreimet nem zavarják. "

Ezzel meg nálam teljesen vitaképtelen vagy, ne haragudj de ez van. Betűt is kár pazarolni ilyen hozzáállású vitapartnerre részemről.

Te jól jártál a rezsimmel, személyesen jobban megy neked. Rendben. Csak nem vagyok rá kíváncsi.
Ezt te meg is hálálod nekik, egy blogot írsz, ahol propagandát folytatsz, csak pozitív amit a rezsim csinál, és véded őket mindig. A legjobb példa tényleg a Schmitt ügy, akkora égés és ordító talpnyalás azért ritka széles e neten.

Nekem ezzel semmi bajom nincs, van sok rezsimszolga, megdolgoznak a pénzükért, mindenkinek meg kell élnie valamiből, talpnyalókra is szükség van mindig. Csak egy darabig megadtam a bizalmat, hogy esetleg ez itt egy fokkal komolyabb blog.
Nem az.

A te személyes érdekeid és boldogulásod szerinti vitákra meg nem vagyok kíváncsi.
Az ország egészéről hajlandó lennék vitázni, de többször (és a hangsúly ezen van, adtam azért néhány esélyt) be kellett lássam, itt nem erről megy a vita.

Schmittet védjük, támadjuk naponta 180 fokos fodulatokkal, aszerint hogy a rezsim éppen milyen ideológiát követel aznapra.

Oktatáspolitikáról vitázunk, de teljesen elvont filozófikus módon, aminek semmi köze a gyakorlati oktatáspolitikai helyzethez.

Egészségügyről vitázunk, de megint elvont módon, aminek semmi köze a hétköznapok valóságához.

És tapsolunk a gazdaságpolitikához mert mi személy szerint jól jártunk.

A trafikmutyi minket nem érint, ezért az nem téma.

Egészen gyatra nívó, kivéve ha propaganda a cél, annak nem rossz.

U.i:halvány fogalmam sincs hol és min háborodtam fel én a legjobban valami NAV témában, de megkeresni nem fogom, szerintem megint valamit benéztél.
Ha te előkeresed lehet hogy elolvasom, de a legvalószínűbb hogy nem.
Rezsimszolgákra nem pazarlom az időmet.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.07.14. 20:21:23

@rikitiki: szerintem soha nem fogja megérteni.
Vagy nem akarja.

@ccactus: "Majd jön @Tyson925: és kéri az ezer Ft-ot, mert lehülyéztem valakit.."

Jut eszembe, még mindig tartozol...
Tán nem fussa? :-)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.18. 22:02:30

@rikitiki:

"Ez az objektív vitát kizárja.
Az ország érdekéről úgy lehet vitázni, ha az ország egésze szempontjából vizsgálom a kérdést, és nem a sajátoméból."

Szerintem nem zárja ki. Az ország egészének én is része vagyok, ugyanakkor a trafikmutyi az ország egészéhez képest nagyon kevés embert érint. Ilyen esetben nem azon kevesek szempontját veszem figyelembe, akiket érint, hanem azon túlnyomó többség szempontját, akiket nem érint.

Ugyanakkor a mutyit, csalást, lopást, korrupciót elutasítom. És megoldási javaslatot is tettem, hogy szerintem ezt hogy lehet megoldani. Egyrészt az olyan rendszerben, ahol kiváltságokat osztogatnak, ott elkerülhetetlen a korrupció. HOgy ezt csökkentsük, csökkenteni kell a kiváltság értékét: árréscsökkentés, csak cigarettát árulhatnak. Ezt kellene csinálni, és a döntés a nép (a csalást, a korrupciót elutasító nép) kezében van, népszavazás formájában.

A túlnyomó többség érdeke, pedig szerintem az, ami az én érdekem is: fiatalkorúak dohányhoz jutásának korlátozása, dohányárusítóhelyek számának csökkentése, magas jövedéki adó a dohánytermékeken, a dohányzás visszaszorítása közterületeken, meg úgy egyáltalán. És az, hogy én állást foglalok, hogy személyesen mi az érdekem, az szerintem nem az objektivitást kizáró ok, hanem tiszta lappal való játszás.

"Nekem ez a kormány csak engem hátrányosan érintő döntéseket hozott"

Szerintem pont az ilyen kijelentések azok, amelyek kizárják az objektivitást. Egészen biztos vagyok abban, hogy hozott a kormány olyan intézkedéseket is, amelyek téged előnyösen érintettek. Persze ettől még a mérleged lehet negatív.

"de ettől még tudom magam függetleníteni, és látni hogy az ország egésze szempontjából egy részük hasznos, egy része nem."

Ez pedig itt egy fórum. A blog szándéka szerint arról szól a vita, hogy egyik egyik vagy másik intézkedés, elképzelés hasznos-e az ország számára, vagy sem. Ugyanis ezek a dolgok messze nem olyan egyértelműek, mint amilyen könnyen eldönti róla az emberek többsége, hogy hasznos vagy sem. Mindennek éremnek két oldala van, minden intézkedésnek vannak előnyei és hátrányai is az ország számára. A döntéshozók, a kormány ilyen pro- és kontra érveket sorakoztatnak minden egyez döntés előtt. Ugyanígy mi is mint értelmiség próbálunk érveket összegyűjteni itt.

"Ezt te meg is hálálod nekik, egy blogot írsz, ahol propagandát folytatsz, csak pozitív amit a rezsim csinál, és véded őket mindig. A legjobb példa tényleg a Schmitt ügy, akkora égés és ordító talpnyalás azért ritka széles e neten."

Nekem továbbra is az a véleményem, hogy a szakdolgozatok körüli téma marhára fel lett fújva, egyesek politikai érdekétől vezérelve. Egyébként álláspontomhoz hű maradtam attól függetlenül, hogy jobb vagy baloldali politikus került-e plágiumbortányba. Lásd:
nivo.blog.hu/2012/05/04/szeretnem_megvedeni_gyurcsany_ferencet

Sem Schmitt olipmiáról írt dolgozata, tudása, sem Gyurcsány borászatról írt dolgozata, tudása semmiben sem befolyásolja jelenlegi munkájában, hozzáértésében. Ez a véleményem. Ettől függetlenül csalni természetesen nem szabad, de kezeljük helyén a dolgokat.

Ugyanez lenne a véleményem Bajnai, Vona, vagy Mesterházy esetében is. Pártoktól teljesen függetlenül. Ezzel szerintem előbb idézett kijelentésed bukik.

"Az ország egészéről hajlandó lennék vitázni"

A poszt témájához még egy betűt sem szóltál hozzá.

"Schmittet védjük, támadjuk naponta 180 fokos fodulatokkal, aszerint hogy a rezsim éppen milyen ideológiát követel aznapra."

Ezt mivel támasztod alá??

"Oktatáspolitikáról vitázunk, de teljesen elvont filozófikus módon, aminek semmi köze a gyakorlati oktatáspolitikai helyzethez."

Ahhoz nincs. De attól még hasznos az elméleti vita is.

"Egészségügyről vitázunk, de megint elvont módon, aminek semmi köze a hétköznapok valóságához."

Nincs. De attól még hasznos az elméleti vita.

"U.i:halvány fogalmam sincs hol és min háborodtam fel én a legjobban valami NAV témában, de megkeresni nem fogom, szerintem megint valamit benéztél.
Ha te előkeresed lehet hogy elolvasom, de a legvalószínűbb hogy nem."

Erre a posztunkra gondoltam:
nivo.blog.hu/2011/09/10/szamlaval_otvenezer_anelkul_negyven?fullcommentlist=1#comments

De lehet, hogy tényleg kevertelek valakivel, mert ahogy belepörgettem, nem szóltál hozzá.

rikitiki 2013.07.21. 23:11:16

@ccactus: Bullshit.

Többször (min. kétszer) leírtad, azért nem érdekel a trafikmutyi, mert konkrétan téged nem érint. Minden más csak bullshit ezután.
Egyetlen egyszer sem ítélted el a több vonatkozó hozzászólásodban sem.
Az, hogy te elítéled a korrupciót, csalást tehát megint bullshit. Van amit elítélsz, van amit nem, főleg azt nem ami nem érint téged, és a kedveltjeidhez köthető.

"Egészen biztos vagyok abban, hogy hozott a kormány olyan intézkedéseket is, amelyek téged előnyösen érintettek."
Oké, ha olyan biztos vagy mondj egyet, tippelj.
Segítségképpen: gyerekem nincs, 200k alatti a munkajövedelmem, unokaöcsémet támogatom anyagilag hogy tudjon továbbtanulni.

Schmitt ügy: írtál egy fertelmes minőségű mosdató posztot.
A Magyar Nemzet szintén. Egy nappal később a jobbos média már támadni kezdi. Blogtársad, droli, ír egy posztot, hogy nem ért veled egyet, és monnyon le. Te pedig odaírod, hogy igen, egyetértesz Drolival. Ennyit a stabil álláspontodról.

Az elméleti vita meg nem hasznos, sőt káros, ha szándékosan függetleníted a gyakorlati tapasztalatoktól.
(Ha filozofálgatni akarunk, akkor meg mondd azt, de az senkit nem érdekel, egy aktuálpolitikai blogon)

Azt meg már megszoktam, hogy teljesen légből kapott hülyeségekkel támadod a személyemet.
Lásd én sanyargatni akarom a jövőbeli nyugdíjasokat, meg most én támogatom az adócsalást.
Hajrá, mutasd meg hogy tudsz jobban is teljesíteni, ez így még kevés a személyem kikezdéséhez.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.21. 23:21:21

@rikitiki:

"Az elméleti vita meg nem hasznos, sőt káros, ha szándékosan függetleníted a gyakorlati tapasztalatoktól.
(Ha filozofálgatni akarunk, akkor meg mondd azt, de az senkit nem érdekel, egy aktuálpolitikai blogon)
..."

Érdekes hozzáállás ezzel nem tudok mit kezdeni. Már csak azért sem, mert szerintem az elméleti vita többeked érdekelne, mint a személyeskedés.

rikitiki 2013.07.21. 23:27:34

@ccactus: Akkor miért személyeskedsz, olyasmivel amit még csak nem is írtam?

Egyébként szavaztasd meg, kiket érdekel a főorvosjelöltek nehéz helyzete, a teljesen fizetős, mindenki számára nyitott, hozzáférhető és igazságos, magas minőséget nyújtó felsőoktatás a jelen kormány politikájának tükrében.

Schmitt ügyet néztem, még jobb mint emlékeztem. Először tövig seggbenyalva mosdatod. Másnap droli szerint monnyon le, amivel egyetértesz. Harmadnap mégis vissza az egész és védjük meg megint. Érdekes módon, pont ahogy a jobbos média egésze is forog.
Jobb mint egy szappanopera, te meg a stabil álláspont :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.21. 23:33:52

@rikitiki:

"Schmitt ügyet néztem, még jobb mint emlékeztem. Először tövig seggbenyalva mosdatod. Másnap droli szerint monnyon le, amivel egyetértesz."

Nem emlékszem! Linket tudsz dobni? Én is kíváncsi vagyok, mit írtam.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.22. 00:18:21

@rikitiki:

Én azt keresem, ahol egyetértettem azzal, hogy mondjon le a plágiumügy miatt.

rikitiki 2013.07.22. 04:06:58

@ccactus: a 2. linkelt poszt

"ccactus · nivo.blog.hu/ 2012.03.29. 23:17:41
Egyetérek veled Droli.

Csupán egyetlen kiegészítés: Gyurcsány ugye nem az őszödi beszéd miatt mondott le, hanem jóval később és más miatt."

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.07.30. 22:02:54

@rikitiki:

Tényleg! Igazad van. Erre nem emlékeztem.

Ettől függetlenül, ha megengeded a véleményem ez:

Sem Schmitt olimpiáról írt dolgozata, tudása, sem Gyurcsány borászatról írt dolgozata, tudása semmiben sem befolyásolja jelenlegi munkájában, hozzáértésében. Ez a véleményem. Ettől függetlenül csalni természetesen nem szabad, de kezeljük helyén a dolgokat. Ha valaki csalt egy borászatról, vagy olimpiáról szóló dolgozatban, annak semmilyen hatása nincs az adott egyén abbéli képességére, hogy hogyan tudja ellátni a köztársasági elnöki vagy a miniszterelnöki, vagy a pártelnöki munkát. Mások morális érveit természetesen el tudom fogadni, de én tartom a fenti véleményemet. Rablóból lesz a legjobb pandúr, kurvából a legjobb feleség. Tartja a mondás. :)

Magam részéről praktikus vagyok, nem moralizálok. De erre talán már magad is rájöttél.
süti beállítások módosítása