Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Miért? Beteg a magyar futball?

2013. október 17. - Droli

A magyar szurkoló lelkiállapota már csak ilyen egy 1-8 után: ha valami nem sikerül, akkor dobjunk ki mindent, égessük fel, sózzuk be a helyét, és akkor minden jobb lesz! Pedig tudjátok, mennyin múlott az, hogy a mostani hullaszag pont az ellenkezőjébe, önfeledt önneplésbe váltson, és hogy megdicsőítsük Egervárit, Csányit, meg az összes labdarúgás körül dolgozó szakembert? Egy percen.

Bizony, azon a bizonyos magyar-román utolsó percén, ahol egy erősen véleményes tiltás miatt nem szurkolhattak a magyar szurkolók. A 92. percig mi vezettünk 2-1-re, de a hosszabbításban a románok találtak egy gólt, és így lett pontosztozkodás a már-már biztosnak tűnő 3 pontból. Habár a futballban nincs "ha", de ha az a 92. perc nem lett volna, akkor csoportmásodikként megelőzzük a románokat, és most egész Magyarország azon izgulna, hogy vajon kit kapunk ellenfélnek a VB pótselejtezőn, és közben örömmel nyugtáznánk a nemzetközi sajtó megállapításait, hogy a magyar válogatott a selejtezők során páratlan bravúrt hajtott végre azzal, hogy megelőzte az esélyesebb Romániát és Törökországot. Mondom, mindez egyetlen percen múlott.

De az az egy perc megtörtént, így most gyászhangulat van - na nem amiatt, hanem a pénteki események miatt. De vajon kudarcnak tekinthető-e ez az eredmény? Lássuk a tényeket:

- A magyar válogatott így is bravúrt könyvelhetett el azzal, hogy csoportjában a harmadik helyen végzett, megelőzve a nálunk sokkal jegyzettebb Törökországot. 

- A magyar válogatott szinte az utolsó pillanatig versenyben volt a pótselejtezőt jelentő 2. helyért - ilyenre már régen volt példa. 

- A magyar válogatott végre levetkőzte azt a rossz szokását, hogy nem hozza a kötelezőket: a csoportkörben Észtország és Andorra ellen is sikerült bezsebelni a mérkőzésenkénti három pontot. Hol van már Izland vagy Málta?

- Mindezen felül bravúrt is be tudtunk mutatni: a törökök ellen szerzett 4 pontra például nem sokan számítottak. 

Látható-e a fejlődés? A válasz határozottan IGEN. A válogatott ebben a selejtezőcsoportban picit várakozások felett teljesített, ami megsüvegelendő!

És mi hiányzott?

- Nem sikerült a bravúr négy fontos meccsen: a hollandok ellen mindkét meccs csúnya zakóval végződött - tegyük hozzá, ők a VB egyik esélyesei -, míg a románok elleni idegenbeli 3-0 csúnyán megtépázta a válogatott és a szurkolók kapcsolatát. Na és az a bizonyos 92. perc... Hiába papírforma mind a négy mérkőzés, bravúrok nélkül nehéz kijutni a VB-re.

És akkor az utolsó kérdés: látszik-e valamiféle kiugrási lehetőség válogatott szinten a jövőre nézve? A válasz határozottan IGEN!

- Van két-három meghatározó játékosunk, akiket nemzetközi (top) szinten is jegyeznek: Szalai, Dzsudzsák, Bogdán. Ilyenre is régen volt példa. 

- Utaltam rá, hogy mostanában a válogatott gond nélkül hozza a kötelezőket, némelyiket impozáns eredménnyel, többgólos különbséggel. Ez a jövőre nézve igen biztató, végre nem a csoport legvégén harcolunk a negyedik helyért, hanem az elején is "beleszólunk" a nagyok dolgába.

- Utánpótlás! Divat hangoztatni, hogy itt nincs előrelépés, pedig elég egy kicsit alaposabban körülnézni: ma már számos nyugati sztárklubban nevelkednek magyar tehetségek, akik nem "fertőződnek meg" a magyar utánpótlásbetegségtől: pl Adorján Krisztián (Liverpool), Novothny Soma (Napoli), Tamás Krisztián (Milan), Otigba Kenneth (Heerenveen). Ha mindegyikük bejárná Szalai pályáját (aki a Real Madridban érlelődött), és felnőne hozzájuk pár még hazánkban játszó tehetség is, akkor 2-3 éven belül a mostaninál sokkal ütőképesebb csapat jönne össze.

Ehhez képest mi megy most? Volt egy rosszul sikerült mérkőzés a világ egyik legjobbja ellen, aminek hatására éppen megpróbáljuk szétrombolni az eddig elért eredményeket, hogy ismét (kb. huszadjára) az alapoktól elkezdve kezdjünk el építkezni. Külföldi, nagynevű szövetségi kapitány kell és külföldi edzők tömkelege? Tessék, pl. Hiddink alig évi másfélmilliárd forintba kerül... És ettől majd megverjük a hollandokat idegenben? És neki elnézné a magyar szurkoló, hogy rövid távon nem tud csodát tenni, és ismét kikapunk egy jegyzett csapattól idegenben? És az ő addig elért eredményeit is porig zúzná egy-két meccs miatt?

Hosszútávon kell a változás, és örvendetes, hogy végre elindult valami, pl. a szervezettebben folyó utánpótlásképzés (labdarúgó-akadémiák), illetve a javuló infrastruktúra miatt (új, európai szinten is jegyzett stadionok a mostani balkáni szint ALATTI stadionok helyett). De ezek eredményei nem azonnal fognak látszódni, bármennyire is szeretnénk, hanem inkább 5-10 év múlva. Viszont rövidtávon sem annyira rossz a helyzet, mint sokan láttatni szeretnék, határozott fejlődés látható a válogatott eredményeiben, ezért azt javaslom, nyugodjunk meg egy kicsit, és úgy gondoljuk újra a magyar foci rövidtávú programját. Én mindezt egy hazai, a mostani viszonyokat jól ismerő szövetségi kapitánnyal kezdeném, pl. Mészöly Gézával. Hátha ő szerencsésebb lesz abban a bizonyos egy percben.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr625580455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.12.18. 23:24:38

@ccactus: esetleg tudnál olyan focimeccset mondani a közelmúltból, amikor a magyar válogatottéert, külföldön több mint 5000-n szurkoltak?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.12.31. 10:47:25

@NYJetsTD: Mi meg szokás szerint nem jutottunk be.
És már megint az utolsó meccsen (is) buktuk el.:((

NYJetsTD 2013.12.31. 14:23:41

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Jaja, gondoltam, most kaptok agyvérzést. De megint bebizonyosodott, nem elég 50% körül teljesíteni. Még ha kedvenceinkről van is szó.
Az Eagles óriásit húzott ezzel az edzővel, a Cowboys meg bármennyit fizethet, Romo nem elég jó nem hogy Super Bowl nyerésre, de még rájátszásra sem. Idén szegény Arizona drukkereket sajnáltam a legjobban, 10-6 sem volt elég. Aki meg hatalmas tapsot érdemel, az Luck, elképesztő a srác tehetsége, Colts fanok rohadt jó évek elé néznek...

kifordított nagyanyó 2014.01.08. 09:41:16

@NYJetsTD: A 10-6 ot én is néztem.Szerencsétlenek.
New Orleans-Denver döntő?
Seahawks is kemény dió.

NYJetsTD 2014.01.08. 11:53:37

@kifordított nagyanyó: áááá, én már nem merek tippelni. Mind a négy párharcban a vesztes csapat továbbjutására fogadtam volna. Elmebeteg, de ettől szuper a rájátszás. Luck megint óriásit nyomott, picskuba nincs a Jetsnek szerencséje az irányítókkal, egy hasonló karakterrel simán ott lenne a rájátszásban. Közben meg az egyetemi döntőket is nézem, ott is keresztbe akadnak néha a szemeim, amikor az utolsó öt percben négyszer változik a vezető... Eszméletlen.

Én Sea-Den döntőt várok, de már amikor leírom, sejtem, úgy sem ez lesz.

anonymand 2014.06.05. 13:12:21

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

Tudjuk!
Kis pénz, kis foci...

"A magyar válogatott két helyet rontva 47. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb, csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, amelyet változatlanul az Európa- és világbajnok spanyolok vezetnek."
hvg.hu/sport/20140605_Ket_helyet_rontott_a_magyar_csapat_a_FIFA#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_6_5

Tisztelettel:
anonymand

ui: a Puskás Akadémia hátulról a harmadik...

Imadom a trapistát 2014.06.14. 15:30:19

@anonymand: Újabb sakkmatt, öreg! 2010-ben még csak 62. helyen állt a válogatott. A mostani 47. hely ennél 25 helyezéssel jobb. Magyarország jobban teljesít.

anonymand 2014.09.08. 07:14:51

@Imadom a trapistát:

"Szörnyű játék, borzalmas „eredmény": a vendégként négy éve nyeretlen északír együttes 2-1-re legyőzte a szánalmasan futballozó magyar válogatottat az Üllői úti luxusarénában rendezett Eb-selejtezőn. Miként azt sejteni lehetett, a fényűző stadionok nem változtatnak a magyar futball nyomorán..."
nol.hu/sport/luxus-arenaban-teljes-nyomor-1484859?system=cachefrissit&ajax=1

Egyébként a futballban gólok vannak (többet kapunk, mint lövünk).
A sakk , más játék, ahhoz ész is kő, nem csak pénz.
"Kis pénz, kis foci"...

anonymand 2014.09.08. 13:21:53

@Tyson925:

Szerintem meg rosszul látod.
Érik a magyar futball, mint Magyarország felminősítése...

anonymand 2014.09.18. 11:28:26

@Imadom a trapistát:

"Újabb sakkmatt, öreg! 2010-ben még csak 62. helyen állt a válogatott. A mostani 47. hely ennél 25 helyezéssel jobb. Magyarország jobban teljesít." - a világ fejlődése meg nem áll.
A magyar focié sem.
Az első eredmények már körvonalazódni látszanak,:
"Húsz helyet rontva az 54. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb viilágranglistáján a magyar válogatott."
Mondom és, hogy érik a magyar futball, mint Magyarország felminősítése...
Minden esetre talán nem elhamarkodott kijelentés, hogy jó helyre mentek a milliárdok (inkább a focira, mint felsőoktatásba!!!):
"A Center for World University Rankings (CWUR) 2014. július 15-én hozta nyilvánosságra legfrissebb, a világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listáját. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem – a lista legjobb magyar intézményeként – az előkelő 371. helyen szerepel." - fociban ötvennegyedik!
Akkor talán mégsem sakk-matt?

anonymand 2017.10.15. 02:44:44

@ccactus:

Drolinak üzenem kedves ccactus, igen, beteg a magyar futball.

anonymand 2017.10.29. 17:46:13

@ccactus:

Szinte már alig emlékszem, hogyan is szólt a kérdés.
Miért? Beteg a magyar futball?
Vagy valahogy így.

Nos, kedves ccactus, jelentem nem a futball beteg.
Ezt nem ártana, ha Drolinak is elmagyaráznád.

"10675-en voltak "kiváncsiak" az NB1 hétvégi fordulójára, ez 1779 nézőt jelent meccsenként, ami újabb negatív csúcs a két héttel ezelőtti óta"
444.hu/2017/10/29/ujabb-hetvege-ujabb-negativ-nezocsucs-az-nb1-ben

Azt már csak félve teszem hozzá, hogy egyesek szerint a nézőszámot kozmetikázni szokás.

anonymand 2018.03.10. 20:26:13

@ccactus:

"Miért? Beteg a magyar futball?" - igen, beteg.
Nem is akármennyire.

Imadom a trapistát 2018.03.14. 21:09:54

@anonymand: Na és az EB csoportelsőség? Azt már elfelejtetted? Miféle divatdrukker vagy te?

anonymand 2018.03.15. 06:59:55

@Imadom a trapistát:

Amilyen öreg vagyok, én már mindent elfelejtek.
A drukkerséget pedig feladtam vagy 40 éve.
Úgy döntöttem, hogy jobb ellendrukkernek lenni.

anonymand 2018.03.15. 15:11:28

@Imadom a trapistát:

A drukkerség feladásában nem volt semmi jó, kényszerhelyzet volt, és sajnálom, hogy így esett.
Az ellendrukkerség pedig nem a sportra, hanem a politikai hatalomra értendő.
Amiben szintén semmi jó, kényszerhelyzet, és nagyon sajnálom, hogy így kell lennie.

Imadom a trapistát 2018.03.15. 15:33:07

@anonymand: Húbazmeg. Nem bírlak követni. Visszatérve a focira, a legutóbbi EB-n csoportelsők voltunk. És készülünk a következőre, amelyben hazánk társrendező lesz egy vadiúj stadionnal. Beteg futballunk ennyit tud jelenleg a tízmillió futballszakértő országában.

anonymand 2018.03.15. 17:14:03

@Imadom a trapistát:

Ne add fel!

A focival azóta nem foglalkozom, hogy
- a Népstadion VIP páholyát ott kellett hagynom a mérkőzés felénél, amit tiszteletjeggyel nézhettem volna, hogy látványosan bundáztak,
- Szepesi a bizonyított bundázások ellenére bajnoknak hozta ki a Honvéd csapatát.
Egyébként pedig nézz utána a ranglistának, hova küzdötte magát a magyar válogatott.

"Beteg futballunk ennyit tud jelenleg a tízmillió futballszakértő országában" - a zemútnyócévben mennyi is ment a betegre?
Azért, mert nem tudok tojást tojni, még meg tudom ítélni, hogy milyen egy jó omlett..
Mondotta volt valaki, valaha, nem szó szerint.
Nem a tízmillióval van baj, hanem a tízmilliárdokkal.

Imadom a trapistát 2018.03.15. 17:43:09

@anonymand: Senkit nem érdekel, mióta nem foglalkozol a focival. Azt mond meg, miről karattyolsz itt akkor a focitopikban!? Épülnek a stadionok, kulturált körülmények között folyik a játék. Kijutottunk a legutóbbi EB-re, és jól játszottunk, életre szóló élményt nyújtva a magyaroknak. Készülünk a következőre EB-re, amelynek a társrendezői jogát is elnyertük.

Imadom a trapistát 2018.03.15. 21:22:41

@anonymand: Majd ha nyerünk, örvendezek. Ha vesztünk szomorkodom, ha rosszul játszunk, bosszankodom. Ilyen a foci, ez a jó benne. Már aki szereti. De azon sopánkodni, hogy most éppen hanyadikok vagyunk a világranglistán és az hány forintot ér.... Szánalmas. Kicsinyes.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.16. 07:47:45

@anonymand: "kulturált körülmények között folyik a játék" JATEK, erted JATEK!?

Azon gondolkozom, vajh a sajt gyerek mikor volt utoljara meccsen. Pf... Kaktusz meddig tolod meg a sjatos nickeddel?

Imadom a trapistát 2018.03.16. 08:30:53

@Tyson925: Neked mi bajod van tulajdonképpen?

Imadom a trapistát 2018.03.17. 20:14:17

@Tyson925: Emlékeim szerint utoljára a Magyarország-Elefántcsontpart meccsen voltam, ha csak a focit nézzük. 0-0 lett a vége. A magyar-norvégra akartunk eredetileg menni, de már az első napon elkapkodták az összes jegyet... Így lett helyette ez.
Te jössz! Mi a bajod tulajdonképpen?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.17. 20:17:08

@Imadom a trapistát:

Hogy tobb nicket hasznalsz, es hogy hazudsz.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.17. 20:19:19

@Imadom a trapistát: Jo nagy drukker vagy te is. Evi egy meccs? nem semmi. Eleg sokba kerul NEKEM a te evi egyszeri "szorakozasod".

Imadom a trapistát 2018.03.17. 20:37:38

@Tyson925: Ez azért van, mert egy lúzer vagy. A bajaidon sem tudok segíteni. Csak te magad segíthetsz magadon.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.17. 21:33:51

@Imadom a trapistát: :DDD Meghajlok az erveid sulya alatt kaktuszka... :D Szemelyeskedsz, ennyire futatta elvtars? :DDD

Imadom a trapistát 2018.03.17. 22:51:58

@Tyson925: Arra akartam célozni, te fogalmatlan hülyegyerek, baromarc, hogy akinek semmi nem jó, mint neked, az örök háborúban fog állni az egész országgal, világgal. Annak mindenki hülye, csak te vagy az okos. Mindenki hazudik, csak te hangoztatod az igazságot. És akkor még a téveszméidről szót sem ejtettem. Olvasd vissza az első hozzászólásomat a politikusokról szóló humorosnak szánt eszmefuttatásról és azt a hisztit, amit azóta nyomoz itt. Hogy miért csinálod mindezt, elképzelni nem tudom. De csak csináld, egészségedre. Engem nem zavar, ereszd ki a gőzt. Hajrá magyarok! (ha már focitopik)

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.17. 22:54:31

@Imadom a trapistát: ennyire faj, h mocskos mod lebuktal a hazugsagaiddal? :DDD A stilus, tudod, kaktuszka, a stilus. Kereszteny, meg demokrata, igaz? :D

Imadom a trapistát 2018.03.18. 08:45:39

@Tyson925: Bevallom, én vagyok kaktuszka és nagyon fáj, hogy mocskos mód lebuktam a hazugságaimmal. Töredelmesen térden állva elnézésedet kérem. Meg tudsz nekem bocsátani, hogy a végveszedelembe sodortam az országot?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.18. 16:56:08

@Imadom a trapistát: Elobb elarulod a hazad, aztan bocsanatert esedezel. Szep.

anonymand 2018.03.24. 05:34:15

Má hogy lenne beteg?
Diadalt diadalra halmoz.

..."hazai pályán kaptunk ki a világ 136. válogatottjától."
Hol van már az a bizonyos 1:8?
444.hu/2018/03/23/es-vegul-sikerult-a-bravur-hazai-palyan-kaptunk-ki-a-vilag-136-valogatottjatol

Imadom a trapistát 2018.03.24. 14:42:36

@Tyson925: Tv-ben néztem. Mi bajod van még mindig?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.24. 19:36:54

@Imadom a trapistát: Kaktusz lesz meg? :D Vagy megmaradsz a nemethszilardi paraszt stilusnal? :DDD

Imadom a trapistát 2018.03.24. 23:27:31

@Tyson925: Nem tudom. Milyen stílust szeretnél???

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.28. 13:30:23

@Imadom a trapistát: hát, látom neked nem esett nehezedre a némethszilárdi stílus felvétele...
Aztán meccsen voltál-e?

Imadom a trapistát 2018.03.28. 21:02:38

@Tyson925: Na ne röhögtess!! Én még tanulok. Nem tőled, szerencsére.

anonymand 2018.05.16. 16:07:36

@ccactus:

"Közzétette a nemzeti labdarúgó ligák új rangsorát az UEFA. A magyar bajnokság az európai lista 36. helyén áll, az előző évadnál is 3 hellyel hátrébb. Ennél rosszabbul még egyszer sem álltunk, ugyanilyen helyezéssel egyedül csak a 2009/2010-es évadban, tehát 9 éve kellett beérnünk - írja a mfor.hu.

Hiába áramlik soha nem látott mennyiségű pénz a magyar fociba, a szomszédos országok bajnokságai közül mindegyik megelőzi az OTP Bank Ligát. Legelőrébb az osztrákok (11.) és az ukránok (8.) állnak az 55 tételes listán."
444.hu/2018/05/16/soha-nem-volt-melyebben-a-magyar-bajnoksag-mint-most
Véleményed változatlan, kedves ccactus?

www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/country/index.html

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.19. 22:25:46

@anonymand: Köszönjük a tájékoztatást. Ne feledjük ezt a hírt! Négy év múlva ezért le kell váltani a Fideszt! :) Sőt, legjobb, ha már az önkormányzati választáson ez lesz a fő szempont az ikszelésnél. :D

anonymand 2018.05.20. 07:47:19

@ccactus:

Örvendek, hogy humorodnál vagy.
Tényleg.
Arra azonban továbbra is várom válaszod, hogy még mindig az-é a véleményed, hogy a focit a sokmilliárdos támogatás, a felsőoktatás színvonalát pedig a forráskivonás javítja-é?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.20. 21:55:42

@anonymand:

Ja, hogy te várod erre a válaszomat? Valami borzasztó félreértés lehet itt köztünk. Én meg már azt hittem, hogy ez a te, vagy az ország legnagyobb problémája, hogy éppen hanyadik a fociválogatott. De te is félreértésben leledzel ám. Honnan veszed, hogy nekem az a véleményem, amit leírtál?

anonymand 2018.05.21. 04:17:30

@ccactus:

"Honnan veszed, hogy nekem az a véleményem, amit leírtál?" - romlik a memóriád?
Anno a foci kapcsán nem egy poszt jelent meg a Nívó-blogon.
Ott és akkor helyeselted azt, hogy a fociba áramlik a pénz, mert ettől tartottad várhatónak a színvonal javulását.
Emlékeim szerint.
Szóba került az akkori forráskivonás a felsőoktatásból ... is.
Nékem úgy rémlik, hogy az esetükben azt tartottad üdvösnek, hogy a pénzkivonással versenyre késztetik az intézményeket, és ez nyilvánvaló színvonal-emelkedéssel jár.
Majd.
Javíts ki ha tévedek!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.21. 07:56:33

@anonymand:

Igen, tévedsz!! Valóban írtam a fociról is, a felsőoktatásról is, de nem olyan összefüggésben, mint ami a te emlékeidben megmaradt...
Olyan leszel már, mint Tyson, aki mindig olyanokat kér rajtam számon, amiket sohasem mondtam..

anonymand 2018.05.21. 10:04:58

@ccactus:

Remember!

"ccactus · nivo.blog.hu/ 2013.01.01. 11:03:02
@anonymand:

De hiszen te magad linkelted feljebb, hogy az állami költségvetés hozzájárulása a felsőoktatáshoz hogyan csökkent az elmúlt 6 évben. Tehát állami forráskivonás és a tandíj révén magán forrásbevonás együttesen érvényesülne. Ez ország szinten nem feltétlenül jelent forráskivonást. De mint fentebb már tárgyaltuk, a reform lényege lehet az, hogy ugyanannyi outputot kevesebb forrásból állítunk elő. Ezt te vitattad, hozva a cigány lovát. Meg, hogy te nem teszel egyenlőségjelet a forráskivonás és a reform közé.

Feljebb meg azt írtad, hogy nem vitatkozol azzal, hogy a reform lényege lehet, hogy kevesebb erőforrásból azonos output állhasson elő. Csak épp az adott helyzetre ezt nem tartottad reálisnak.

Megkérdeztem, hogy azért-e, mert szerinted már annyira hatékony a rendszer, hogy az tovább nem javítható. Erre azt írtad: "Hogy a rendszer hatékonysága javítható, azt nem forráskivonással lehet bizonyítani. Lásd cigány lova.
Még mindig nem érted.
Nem állítottam, hogy nem kellenek reformok."

Igazad van, nem értem, mit akarsz közölni. Újra csak azt kell kérdeznem, hogy akkor hogy gondolod? És milyen reformokat szeretnél a felsőoktatásban? És szerinted mi a reform lényege, jelentése, definíciója?

Muszáj ezeket a kérdéseket feltennem, mert úgy érzem, hogy elbeszélünk egymás mellett. (Szerintem te is így érzed, mint írod, még mindig nem értem.)

"Valószínűleg még tart (nálad) a másnap, ha nem veszed a lapot az iróniára.
Sebaj!"

Elképzelhető. Épp ezért megkérlek, ha lehet, maradjunk tárgyilagosak a jobb érthetőség kedvéért."

És:
"ccactus · nivo.blog.hu/ 2013.02.02. 09:11:16
@Tyson925:

"Mi ebben a jó kedves Kaktusz? Gyerekeidnek már nem lesz hova egyetemre járnia..."

Nagyon drámai volt a kommented, majdnem meghatódtam.

Én a magam részéről azt követelem, hogy az adófizetői pénzemből igenis gazdálkodjanak takarékosan. Gondolják át a működést, és állítsanak elő több produktumot kevesebb pénzből. Folyamatosan javítsák a hatékonyságot, végezzék el a szükséges ésszerűsítéseket, nyúljanak hozzá a szent tehenekhez.

Persze, hogy emiatt panaszkodnak! Én sem lennék boldog a helyükben. Másrészről ez csak pozíciófogás mindkét részről a tárgyalások előtt, hogy legyen miből engedni a kompromisszum érdekében.

Szóval én nem aggódom az egyetemek jövője miatt. Biztosan megegyeznek, kompromisszumot kötnek.

Az ilyen típusú kijelentéseket, hogy nem lesz a gyerekednek hova járnia, erősen hangulatkeltőnek tartom.

De majd meglátjuk, kinek lesz igaza.

Éna magam részéről az óvodákra, általános és középiskolákra költenék többet, hogy 18 éves korra versenyképes erős alapképzéssel, és gyakorlati tudással tudjanak jelentkezni a felsőoktatásba.

A szükséges több pénz forrását pedig a felsőoktatás önfinanszírozóvá tételéből teremteném elő. Legyenek nagy tudású versenyképes 18 éves érettségizett fiataljaink állami pénzből, akik aztán jelentkezzenek az önfinanszírozó magas színvonalú felsőoktatásba 2%-os diákhitelből, majd pedig a közalkalmazottaknak vállalja azt át az állam, a versenyszférában pedig jó állásokba helyezkedjenek el, végessenek képességeiknek megfelelő magas hozzáadott értékű munkát, és magas fizetésükből fizessék vissza diákhitelüket egy egykulcsos alacsony adókörnyezetben, gyermek és lakásszerzési kedvezményekkel támogatott fiatalok.

Nekem ez a vízióm, amihez a Fidesz elképzelése áll a legközelebb."

"2013.02.15. 22:31:16
@Tyson925:

...

"4. Mi lesz a diákokkal akiknek a témavezetőjük, mentorkat elküldik?"

Nem tudom. Gondolom ezelőtt is előfordult ilyen. Azokkal mi lett?

"5. Hogyan várható el, 3 év alatt 100%-s teljesítményjavulás közintézmények esetén?"

Ez attól függ, hogy a kiinduló állapotban mekkora volt az esetleges hatékonytalanság. Ha eleve 100%-os hatékonysággal működtek, akkor sehogy.

"6. Hogyan várható el, egy egyetemi adjunktustól, hogy havi nettó 120-t dolgozzon, mikor a mávnál egy jegykezelő keres kb ennyit, egy mozdonyvezető pedig ennek jóval többet. A mávnál nem kell teljesítményt fokozni? Szegeden a nagyállomás 12-ig úgy ki van világítva mint a salamon töke, míg a könyvtár 6 kor bezár, a rektori épületben pedig fel sem kapcsolják a villanyt. 65 év felettiek természetesen ingyen utaznak..."

A magánegyetemeknél magasabb a bérszínvonal. Összefüggésében: Az önfinanszírozó felsőoktatásban lehet magasabb béreket fizetni, csak akkor emelkedni fog a tandíj. Az állami egyetemeken is lehet magasabb béreket fizetni, csak akkor emelni kell az adókat. Nincs ingyen kenyér."

Csak olvasd végig saját(?) korábbi szavaidat!
A fociról a korlátok miatt odébb.

anonymand 2018.05.21. 10:21:24

@ccactus:

A poszt (némi szerkesztéssel):

"2013. július 30. - Droli
Manapság nagy divat belerúgni a magyar fociba, különösen az NB1-es élcsapataink idei nemzetközi (le)szereplése miatt, azonban ezen írásokat rendkívül egyoldalúnak érzem. Szeretném, ha egy kicsit túllépnénk a "miért öntenek ennyi pénzt a magyar fociba" témakörön, és a mostani bukássorozat valódi okait tárnánk fel.

...

És mi hiányzott még? 3 dolog, de nem az olaj, hanem a pénz, pénz, pénz. Míg a Győr ellenfele, a Maccabi 1,1 millió euróért igazolt egy csatárt, addig a hazai csapatok ingyen igazolható játékosokból szemezgettek, ugyanis 1,1 millió euróból Magyarországon egy teljes NB1-es csapatot lehet fenntartani. Sokan mutogatnak a Videotonra, hogy ők milyen gazdagok, mert 2012-ben 2 milliárdos költségvetéssel dolgoztak, de ez a pénz (olyan 6-7 millió euró) Európában aprópénz; összehasonlításképp csak Dzsudzsákért 19 millió eurót fizetett a Dinamo Moszkva,.. Elgondolkoztató az is, hogy a tehetségesebb magyar játékosok valósággal menekülnek külföldre, hogy pénzt keressenek, hiszen egy nyugati kiesőjelölt jóval többet fizet, mint egy magyar élvonalbeli klub. Meg is látszik mindez a hazai bajnokságon - aki emelné a színvonalat, elmegy, így marad az, aki már külföldi másodosztályba sem kell.

Sokan nem értik, hogy miért költ a kormány milliárdokat stadionokra, itt van pl. a Debrecen, amelyik új stadiont kap, miközben hazai pályán 3-0-ra kikapott... álljunk csak meg, milyen hazai pálya? A Loki Nyíregyházán játszott, mert az UEFA már az első selejtezőkörre sem találta alkalmasnak a régi debreceni stadiont (nem az épülőt, hanem az Oláh Gábor utcait), így a Loki végig idegenben játszott volna! A dolog azért szomorú, mert míg a lesajnált albán, montenegrói, szerb, azeri, stb. csapatok saját stadionjukban játszhatnak, addig a többszörös magyar bajnok nem. Olyan ez, mintha a magyar országgyűlés egy roskadozó panelban tartaná üléseit, és oda hívná meg a külföldi diplomatákat - szegénységi bizonyítvány. Arról nem a jelenlegi vagy az előző kormány tehet, hogy a magyar stadionok fejlesztése évtizedekkel le van maradva (hozhatnám példának a Puskás stadiont is), és hát utol kell érni magunkat, mielőtt az a szégyen megesne, hogy a magyar válogatott vagy egy magyar kupacsapat csak külföldön játszhatná hazai meccseit. És itt visszautalnék a "pénzes" bekezdésre - amíg annyira nincs pénz a magyar labdarúgásban, hogy a csapatok hónapról hónapra tengődnek, ne számítsunk arra, hogy hazánkban majd magánbefektető épít stadionokat. Erre meglehetősen kevés példa akad.

Szóval a kudarc kódolva volt, és csak azt érhette meglepetésként, aki nem követi a hazai bajnokságot. Aztán persze lehet arról beszélni, hogy jó-e, hogy a Fidesz "házicsapatokat" épít állami pénzen (Videoton, Fradi, Mezőkövesd, Felcsút), de ennek hatásait majd a jövőbeni kupaszereplésekben lehet meglátni. Egyelőre annyit tudunk, hogy az elmúlt évek reménykeltő szereplései után (Debrecen BL, EL csoportkör, Videoton EL csoportkör) ez az év nem sikerült. De egyik népszerű csapatunk szurkolóit idézve: majd jövőre!" - úgy tudom, egy rugóra jártatok.

"ccactus · nivo.blog.hu/ 2014.03.08. 19:58:30
@NYJetsTD:

"A magyar foci pontosan attól szar, hogy nem üzleti alapon kezeljük. Csak a mutyi megy itt is, ne csodáljuk, ha nem jönnek az eredmények."

Na erről egy egész posztunk foglalkozik:
nivo.blog.hu/2013/10/18/on_szeretne_jo_magyar_focit_aldozna_is_ra

A lényeg:
Képzeljük el egy pillanatra, hogy a Manchester United egy magyar csapat, Magyarországon játszanának, mondjuk a Ferencvárosban, vagy Debrecenben, vagy Székesfehérváron. Adott lenne tehát a jó foci. És mégis! Vajon elérné ez a jó magyar csapat ugyanazt a bevételt, mint amit Angliában elér? Egészen biztosan nem. Mert ugyanis a verseny terepe ugyanaz, a focipálya, de a piaci vásárlóerő már közel sem ugyanaz. Következésképpen a csapat is gyorsan szétoszlana.

A verseny nemzetközi, a piac hazai.

Avagy kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. A totál piaci viszonyok között is lehetnek persze meglepetések, mert a labda gömbölyű, de azért hosszú távon mégiscsak az lenne a tendencia, hogy ahol a legjobbak a piaci feltételek, ott lenne nagy foci. Kis ország, mint mi pedig csak akkor rúghatunk labdába egy ilyen terepen az adottságainknál nagyobbat, ha az állam beszáll, ergo javunkra torzítjuk a piaci versenyt. Ezt persze akkor lehet megtenni, ha erre adófizetői (szavazópolgári? - mert ugye a kettő nem tökéletes szinonimája egymásnak) igény mutatkozik, vagyis az emberek igényeinek megfelelően felvesszük a foci támogatását is az állam feladatai közé."

Nem folytatom.
Nyugodtan visszakeresheted korábbi bejegyzéseidet, csak ne lepődj meg nagyon!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.21. 21:43:52

@anonymand:

Nem lepődtem meg. Csak a te következtetéseidet nem értem ezekből. Főként amikor az iróniáról, illetve annak félreértéséről idézel.

Tehát mi a gond? A foci állapota? Emlékeztetlek, hogy kijutottunk egy EB-re azóta, ahol csoportelsőként jutottunk tovább, és 3-3-at játszottunk a későbbi bajnok portugálokkal.
Vagy a felsőoktatás állapota? Mintha azóta sem omlott volna össze. Persze haldoklik, mint a kapitalizmus. :) - Hogy egy kis iróniát csempésszek én is a kommentembe.

anonymand 2018.05.22. 03:35:25

@ccactus:

"Tehát mi a gond? A foci állapota? Emlékeztetlek, hogy kijutottunk egy EB-re azóta, ahol csoportelsőként jutottunk tovább, és 3-3-at játszottunk a későbbi bajnok portugálokkal." - hogy mi a gond?
Nem is tudom.
Tán az, hogy a számtalan milliárdnak nyoma nem látszik, az új és felújított stadionokon kívül?
Tán a nézőszámok alakulása?
Tán a világranglistán történt besorolásunk?
Tán az, hogy a legtámogatottabb csapat szerepelteti a legkevesebb saját nevelésű játékost a bajnokságban?
Tán az, hogy (populista leszek) évről évre sokan halnak meg saját otthonukban kihűlésben?
Nem is értem, tényleg, mi a gond?

"Vagy a felsőoktatás állapota? Mintha azóta sem omlott volna össze." - igaz, nem.
Igaz van fizetős felsőoktatás, igaz nem javul az egyetemek besorolása (egy-egy siker azért akad), igaz nem tudnak az egyetemek nemzetközileg elismert előadókat fizetni, de valóban nem omlott össze.

"Persze haldoklik, mint a kapitalizmus. :)" - ez jó, csak nem tudok szívből jövően nevetni rajta.
Mert az állapotuk összehasonlíthatatlan.

"Hogy egy kis iróniát csempésszek én is a kommentembe." - jelentem sikerült.
Azért a kérdés csak válasz nélkül maradt: nem lett volna jobb helye ugyanezen milliárdoknak az egészségügyben, vagy az oktatásban (befektetés a jövőbe)?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.22. 20:46:58

@anonymand:

Befektetés a jövőbe. Igen, ez fontos. Meg az is, hogy nem csak vetni, aratni is kell olykor. Egyezzünk ki abban, hogy kellene jó oktatás és jó foci is.. No meg szép új kórházak meg stadionok. Meg színházak, meg főterek is. Meg okos, egészséges gyerekek. Meg kevés szegény ember. Meg ingyen sör. :)

anonymand 2018.05.23. 01:40:14

@ccactus:

..."kellene jó oktatás és jó foci is." - meg Unicum, ingyen, nekem.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.27. 21:43:09

@anonymand:

Kezdhetsz követni még egy ranglistát. És nézőszám statisztikát. :)
index.hu/sport/kezilabda/2017/11/22/kezilabda_tao_milliardok/

A focinál is több pénzt kap a kézilabda.

anonymand 2018.05.28. 20:30:24

@ccactus:

Sommás véleményed csúsztatás.
Nézem, meg az eredményességet ... is.
"Eddig összesen mintegy 81,8 milliárd forintot hívtak le az igényelt 154 milliárd és jóváhagyott 97,5 milliárd forintból. A tavalyi évet tekintve már több taótámogatást – 32,4 milliárd forintot – hagytak jóvá a kézilabda számára, mint a labdarúgásra."
"Ráadásul amíg a felnőttválogatottak mindkét nemnél a vártnál gyengébben szerepeltek a világversenyeken, addig a korosztályos csapataink közül a junior-férfiválogatott tavaly ötödik helyen végzett a világbajnokságon, az ifik 2016-ban megnyerték a divízió 1-es Európa-bajnokságot, a hölgyeknél pedig mindkét korosztály harmadik lett az Eb-n, a Győrben rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) az U17-esek megszerezték az aranyérmet."
mno.hu/gazdasag/a-sportag-amely-taopenzek-teren-megelozte-a-magyar-focit-2446454

Csúsztatás amit írsz, hiszen kiemeled az utolsó évet, mintha előtte semmi nem történt volna.
Ajánlom becses figyelmedbe:
g7.24.hu/allam/20171113/osszeszedtuk-az-osszes-tao-tamogatast-hat-eve-minden-kilencedik-adoforintrol-lemond-az-allam/

Labdarúgás: 127,8 milliárd
Kézilabda: 86,3 milliárd

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.28. 21:12:06

@anonymand:

Bocs. Igazad van, a foci még vezet. Nem olvastam el pontosan a cikket, csak felületesen. Nem mintha az egyes évek támogatását szimplán összeadva pontos összehasonlítást kapnánk, de kicsire nem adunk.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.28. 21:16:20

@anonymand:

És ehhez mit szólsz? Szoktad kérdezni, milyen áron rendezte a kormány a költségvetést.
index.hu/gazdasag/allas/2018/05/28/alacsony_vegzettsegu_fizetesek/
Csökkentek a bérkülönbségek, az alacsonyabb bérek gyorsabban nőttek, 62 százalékkal az elmúlt években.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.28. 21:20:23

@anonymand:

Ez is érdekes:
Szoktad kritizálni a jelenlegi kormányt a kivándorlás miatt. Most meg kiderül, hogy a régióban a csehek után Magyarországról vándoroltak a második legkevesebben nyugatra a boldogulás érdekében.
index.hu/gazdasag/allas/2018/05/28/eurostat/

anonymand 2018.05.29. 18:27:03

@ccactus:

"Nem mintha az egyes évek támogatását szimplán összeadva pontos összehasonlítást kapnánk, de kicsire nem adunk." - "A focinál is több pénzt kap a kézilabda."
Mert egyetlen évet (az utolsót) kiragadva pontosabb?
No comment.

anonymand 2018.05.29. 18:47:21

@ccactus:

"Csökkentek a bérkülönbségek, az alacsonyabb bérek gyorsabban nőttek, 62 százalékkal az elmúlt években." - soha nem állítottam, hogy semmiben nem történik pozitív változás.
Örök ellenzékiként viszont nem a dicséret a műfajom.
Véleményem az, ha valami jobban, netán jól megy, az a normális, az a természetes.

"Szoktad kérdezni, milyen áron rendezte a kormány a költségvetést." - inkább azt, hogy a rendezés megérte-e az árat, amit fizettünk érte?
Énnekem vannak kételyeim.
Nem árt a jó hírek mellett még olvasgatni mást ... is.
Például:
24.hu/belfold/2018/05/28/elelmiszerdoboz-szegenyek/
Nem felületesen, odafigyelősen.
("Nem olvastam el pontosan a cikket, csak felületesen.")

Vagy netán ezt (2017.dec.29.):
olkt.hu/szivszorito-interju-l-ritok-nora-egy-millioan-elnek-melyszegenysegben-nyomort-ujratermelve-kepek/

Esetleg arról meditálhatnál, hogy mennyien is haltak meg kihűlésben, saját otthonban.
És lenne még nehány tippem.
Mert az árban mindezek benne foglaltatnak.

anonymand 2018.05.29. 18:52:25

@ccactus:

"Szoktad kritizálni a jelenlegi kormányt a kivándorlás miatt. Most meg kiderül, hogy a régióban a csehek után Magyarországról vándoroltak a második legkevesebben nyugatra a boldogulás érdekében." - ez engem meg kőne vigasztaljon?
Amikor a magyar egészségügyben, ha jól tudom, 3400 idegen származású orvos helyettesíti (részben) az itthonról elmenteket (a lányom migrált).
Egy csöppet sem derít jobb kedvre, hogy ilyen jól teljesítünk.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.29. 19:30:52

@anonymand:

Amennyiben örök ellenzéki vagy, lesz még alkalom, hogy vállvetve küzdünk egy kormány ellen. Kivéve, ha én meg örök kormánypárti lennék. :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.29. 19:31:47

@anonymand:

100 nem számít! Egy számít! :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.29. 19:32:22

@anonymand:

Mondom, igazad van még vezet a foci.

anonymand 2018.05.30. 09:28:35

@ccactus:

Csak most ugrott be, hogy sehol nem vagy Vidéki nick-nevű kommentelőhöz (Disqus).
"100 nem számít! Egy számít!" - ő képes volt nem is oly rég 200 tudós véleményét összevetni egy "tudóséval".
Tehát igyekezned köl, már ha verni kívánod...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.02. 08:35:48

@anonymand:

Ezt csak kínodban raktár be, ugye? :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.02. 08:37:55

@anonymand:

"100 nem számít! Egy számít!" Ezt rád írtam! Te kezdesz felzárkózni Vidékihez, bárki is legyen ő.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.02. 08:38:52

No de ezt itt zárjuk le! Mélyen nívó alatti ez a párbeszéd. :(

anonymand 2018.06.03. 05:10:36

@ccactus:

Nem, nem kínomban adtam meg a linket.
Tudod, ha "eredményekről" van szó, hát nincs határ (kivéve a focit).
Hogy mire mennek el pénzek (fölöslegesen, hiábavalóan a focit is beleértve), az hétköznapi embernek eszébe sem jutna.
Ennek csodás példája az a kép (szimbólum), amit kínosnak lehet (igen helyesen) minősíteni, de nem az én kínom.
Sajnálom, hogy nem értetted (tán el sem olvastad a hozzá fűzött szöveget) a párhuzamot.
"Nos Örkény novellái egy korai diktatúra remek paródiái voltak, hogy az idiotizmus, hogy kap politikai felhatalmazást. S ki gondolta volna, hogy újra megelevenedik Örkény és az ő realitásokon túli világa." - onnan vett idézet.

Igen járatlan vagy a kommentelők világában, ha azt sem tudod, ki az a Vidéki.
Majdnem olyan jól csengő név, mint Lencsés István, vagy "maxval bircaman".

Ez itt zárva.

anonymand 2018.06.03. 05:42:46

"Kétszer annyiból gazdálkodott a Puskás Akadémia, mint amennyi tornatermekre jutott az egész országban"
g7.24.hu/penz/20180602/ketszer-annyibol-gazdalkodott-a-puskas-akademia-mint-amennyi-tornatermekre-jutott-az-egesz-orszagban/

"Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány" - most sírjak-é, avagy röhögjek?
"Akadémia" - ?
"Utánpótlás Neveléséért" -?
"Miért? Beteg a magyar futball?" - igen, beteg.
Miért beteg a magyar futball?
A kérdés költői.

anonymand 2018.06.03. 05:47:30

"Miért? Beteg a magyar futball?" - igen, beteg.
Miért beteg a magyar futball? - vajon miért?

444.hu/2018/06/02/a-puskas-akademia-a-magyar-bajnoksag-nagy-alulteljesitoje?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-puskas-akademia-a-magyar-bajnoksag-nagy-alulteljesitoje

"Azért nem lehet mégsem a felduzzasztott kasszák teljes győzelmének nevezni a mostani bajnokságot, mert a messze a harmadik legnagyobb költségvetésű Puskás Akadémia csak hatodik lett. Pintér Attila vezetőedző nem győzte hangsúlyozni, hogy feljutó csapatként a céljuk a bennmaradás, ilyen alacsonyra elég nevetséges tenni a lécet, ha a tavalyi mérlege szerint 2,5 milliárdos bevétele volt a csapatnak úgy, hogy egy fél évet az NBII-ben játszottak. És erre is rá tudtak tenni egy lapáttal, mert 2018 telén még szerződtettek négy idegenlégióst, akik közül volt, aki olyan mesteri igazolásnak bizonyult az uruguayi első osztályból, hogy egy percet sem játszott. Saját nevelésű fiatalok pedig azért nem játszanak, mert hozni kell az eredményeket. A Puskásban kapott messze-messze a legkevesebb lehetőséget utánpótláskorú saját nevelésű játékos, mindössze 26 percet, az a Sallai Roland, aki két külföldi szerződés között egy meccsre beállt. Még a semmiről sem döntő utolsó fordulóban sem rakta be Pintér a kispadon ülő saját nevelésű kapust, Tóth Balázst (a 27-es keretben lévő mindössze két egykori akadémista egyike), miközben a harmadik helyről döntő meccsen az Újpestben ismét lehetőséget kapott a 20 éves Gundel-Takács Bence, aki felcsúti nevelés, de ott nem kellett."
Akadémia, saját nevelés...

Miért, beteg a magyar futball?
Beteg.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.03. 08:29:29

@anonymand:

Szerintem kínodban raktad be. Semmi megerősítés nincs a hírről más oldalakon. De még a város honlapján sem, a nagy eseményről. Csak a hírhugón. Sem dátum, sem nevek. Sem semmi arról, hány embert jelent a város összegyűlő apraja-nagyja. Mi ez a hírhugó? Egy fake news oldal? Facebookon jól lehet megosztogatni, erre lett kitalálva, nem többre.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.03. 08:30:52

@anonymand:

Ki játszon, ki ne játszon? Úgy látom a te is a tízmillió futballszakértő közé tartozol... :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.03. 08:33:58

@anonymand:

Kérdem én, mi a gond azzal, hogy egy felcsúti nevelésű játékos befért a kupagyőztes Újpest keretébe, és megméretheti magát az európai kupákban? Nem pont ez a célja egy futballakadémiának?

anonymand 2018.06.03. 18:21:02

@ccactus:

Tudod, nem ér ennyit az egész, de jellemző.
Tudod, nem ér ennyit az egész, de én libsi vagyok, tehát igyekszem nem hazudni, keveset tévedni, állításaimat autentikus forrással igazolni (sokszor ez sem elég a meggyőzéshez).

"Szerintem kínodban raktad be. Semmi megerősítés nincs a hírről más oldalakon. De még a város honlapján sem, a nagy eseményről. Csak a hírhugón. Sem dátum, sem nevek." - szerintem pedig meg kőne ösmerkedj a Google-val.

"Dr. Puskás Tivadar
Ivókúttal gazdagodott a Gothard Jenő Általános Iskola

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Gothard Jenő Általános Iskolában elhelyezett ivókút átadó ünnepségén. Az eseményen jelen volt Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Kohuth Viktor a VASIVÍZ ZRt. vezérigazgatója is.

Fotó: Cseh Gábor"
Forrás:
www.szombathely.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-hirek/dr-puskas-tivadar/ivokuttal-gazdagodott-a-gothard-jeno-altalanos-iskola.13301/

Ui.: a legeredetibb forrást adtam csak meg, de másutt is elérhető.
Itt viszont minden általad fel nem lelt "hiányosság" jelen van.

anonymand 2018.06.03. 18:22:08

@ccactus:

M.országamutyisztánban a focihoz mindenki ért.
Ráadásul jobban! :)

anonymand 2018.06.03. 18:26:38

@ccactus:

"Kérdem én, mi a gond azzal, hogy egy felcsúti nevelésű játékos befért a kupagyőztes Újpest keretébe, és megméretheti magát az európai kupákban?" - fordítva ülsz a lovon, csak figyelmeztetlek.
Más kérdést kőne feltegyél.
Szerintem.

Ez már kicsit jobban sikerült:
"Nem pont ez a célja egy futballakadémiának?" - igen, fel kell tenni a kérdés(eke)t:
- mi a célja?
- mi valósult meg a cél(ok)ból?
- jó helyre megy-é az adófizetők pénze?
Persze ezek a kérdések, csak libsikben fogalmazód(hat)nak meg...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.03. 21:44:32

@anonymand:

No látod! Így már mindjárt több az információ. Mondtam én, hogy fake news ahogy hírhugó prezentálni a dolgot. Remélem most már te is belátod!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.03. 21:48:40

@anonymand:

Ezekre a kérdésekre megadták a választ az adófizetők. Lásd Fidesz 2/3-ad.
Mióta vagy te liberális? Én azt hittem szocialista vagy..

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.03. 21:49:18

@anonymand:

Én azt hittem, te nem szereted a focit..

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.03. 21:50:10

Sajnos továbbra sem tudjuk emelni a nívót... :(

anonymand 2018.06.04. 04:46:28

@ccactus:

Ez aztán nem semmi!
"Semmi megerősítés nincs a hírről más oldalakon. De még a város honlapján sem, a nagy eseményről. Csak a hírhugón. Sem dátum, sem nevek. Sem semmi arról, hány embert jelent a város összegyűlő apraja-nagyja." - hazudsz orrba-szájba, majd még ráteszel egy lapáttal:
"Mondtam én, hogy fake news ahogy hírhugó prezentálni a dolgot. Remélem most már te is belátod!"

"Mondtam én, hogy fake news"... - igen mondtad, de nem igaz.
Meg ezt is:
"Semmi megerősítés nincs a hírről más oldalakon" - ami nem igaz, mert van.
24.hu/belfold/2018/05/24/szombathelyen-harom-politikus-es-egy-vezerigazgato-adott-at-egy-ivokutat/

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/minden_rekord_megdolt_harom_politikus_es_egy_egy

"De még a város honlapján sem, a nagy eseményről." - ismét egy hazudság.
www.szombathely.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-hirek/dr-puskas-tivadar/ivokuttal-gazdagodott-a-gothard-jeno-altalanos-iskola.13301/

"Sem dátum, sem nevek" - hazudsz, mert a honlapon, amit te meglelni sem voltál képes, ott van.
"Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Gothard Jenő Általános Iskolában elhelyezett ivókút átadó ünnepségén. Az eseményen jelen volt Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Kohuth Viktor a VASIVÍZ ZRt. vezérigazgatója is."

"Mondtam én, hogy fake news ahogy hírhugó prezentálni a dolgot" - mondtad, s hazudtál.

"Sajnos továbbra sem tudjuk emelni a nívót... :(" - te beszélsz nívóról?
Oszt milyen alapon?
Gondolom teszerinted erkölcsin.
Mert a te erkölcsöd nem a hazudozást, hanem a bocsánatkérést tiltja?

"Mióta vagy te liberális? Én azt hittem szocialista vagy.." - tévedtél (nem először), én már a Kádár rendszerben is liberális felfogású voltam (ölég rég volt), és most már 71 évesen nem is igen akarok változtatni rajta.

"Én azt hittem, te nem szereted a focit.." - nem is azt írtam, hogy szeretem.
Tán vissza kőne nézzed...

"Sajnos továbbra sem tudjuk emelni a nívót... :(" - szerintem nem ildomos többesszámot használnod.
Beszélj csak magadról, arról, hogy a fejedre olvasott hazudságok okán nem bocsánatot kérsz, hanem még mellébeszélsz.
Nálatok ismeretlen a tükör fogalma?

anonymand 2018.06.04. 15:13:54

"Miért? Beteg a magyar futball?"
Beteg.

"A hétvégén kikapott a Szeged-Csanádi Egyházmegye focicsapata, így ősztől NB III.-as meccseket játszhatnak. Ha elkészül a nyolcezres lelátóval a tízmilliárdból megépített aréna, akkor majd ott."
hvg.hu/kkv/20180604_Kiesett_a_puspok_csapata_de_rovidesen_lesz_egy_csodaarenajuk?s=hk
Vagy a stadionmániásak betegek.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.04. 23:16:04

@anonymand:

Ez azért lehet, mert én a Szombathely csap átadás kulcsszót a kerestem rá, ami az első cikkben szerepelt. Tudod, amit siker siker hátán komment tel prezentáltál..

anonymand 2018.06.05. 07:34:04

"Miért? Beteg a magyar futball?"
Igen, beteg.

"A „stadion van, foci nincs” elvet azonban Szigetszentmiklóson vitték tökélyre idén. Ott egy utánpótlásközpontot kezdtek el 3,5 milliárd forintért felépíteni még a másodosztályú csapat mellé, csakhogy nem találtak elég céget, amely szívesen adott volna tao-támogatást, a klubnak pedig minden pénzét elvitte az építkezés, és kiestek az NB III.-ba."
hvg.hu/kkv/20180605_stadionok_NBI_NBII_kieso_csapatok_stadionepitesi_program#rss

Nagyon, nagyon beteg.

anonymand 2018.06.07. 07:46:38

"Miért? Beteg a magyar futball?"
Igen, beteg.

"1-1-es döntetlent játszott a magyar válogatott a fehéroroszországi Bresztben a FIFA világranglistájának 79. helyén álló belorusz csapattal. Hogy nem kaptunk egynél több gólt, az jórészt Gulácsi Péter kapusnak köszönhető."
444.hu/2018/06/06/1-1-et-jatszottunk-feheroroszorszaggal-de-minden-kiraly-leekens-szerint-volt-a-csapatnak-tartasa

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.08. 16:29:40

@anonymand:

Úgy látom be akadt a lemez. :) Minden vesztes meccsnél bemondod, hogy beteg, győztes meccsnél meg csendben vagy.

anonymand 2018.06.09. 05:53:17

@ccactus:

Ismét tévedsz!
Nem a lemez akadt be, hanem én akadtam ki.
Már anno.
Ígérem, most hogy végre reagáltál, abbahagyom.
Amúgy nem minden vesztes meccset hoztam.
Neked ugyan nem tűnik fel, de olyanokat szemelgettem, amelyek adekvát módon mutatják be, hogy igenis beteg a magyar futball, amelyek szerintem bizonyító értékkel bírnak, hogy a töméntelen stadionokba, futballba fektetett pénz nem volt, és most sem példa a jó befektetésre.
Te egyes győzelmeket, az EB-re való kijutást igazolásnak tekintetted, és tekinted.
De valamikor, még évekkel ezelőtt, azt javasoltad nekem, próbáljak rendszerszinten gondolkodni.
Nos, erről a jó tanácsról mintha megfeledkeznél, mintha csak rám, vagy másokra nézve látnád értelmét, hasznosságát.
Nem volt véletlen, hogy hoztam az ide nem valónak tűnő példát az ivókút átadásáról.
A rendszert tükrözi.
A rendszert tükrözik a bőséges pénzforrással rendelkező focicsapatok általam hozott vereségei ... is.
Szigetszentmiklós példája, a püspöki csapat, a Puskás Akadémia (az egyetlen általad hozott ellenpélda dacára), a FIFA világranglistán elfoglalt helyünk.
2010 óta dől a pénz a fociba.
Nyolc év után én kudarcnak értékelem a történteket (az EB-re való kijutás ellenére), neked más a véleményed.
Csak azt nem értem, hogy miért?
süti beállítások módosítása