Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Miért? Beteg a magyar futball?

2013. október 17. - Droli

A magyar szurkoló lelkiállapota már csak ilyen egy 1-8 után: ha valami nem sikerül, akkor dobjunk ki mindent, égessük fel, sózzuk be a helyét, és akkor minden jobb lesz! Pedig tudjátok, mennyin múlott az, hogy a mostani hullaszag pont az ellenkezőjébe, önfeledt önneplésbe váltson, és hogy megdicsőítsük Egervárit, Csányit, meg az összes labdarúgás körül dolgozó szakembert? Egy percen.

Bizony, azon a bizonyos magyar-román utolsó percén, ahol egy erősen véleményes tiltás miatt nem szurkolhattak a magyar szurkolók. A 92. percig mi vezettünk 2-1-re, de a hosszabbításban a románok találtak egy gólt, és így lett pontosztozkodás a már-már biztosnak tűnő 3 pontból. Habár a futballban nincs "ha", de ha az a 92. perc nem lett volna, akkor csoportmásodikként megelőzzük a románokat, és most egész Magyarország azon izgulna, hogy vajon kit kapunk ellenfélnek a VB pótselejtezőn, és közben örömmel nyugtáznánk a nemzetközi sajtó megállapításait, hogy a magyar válogatott a selejtezők során páratlan bravúrt hajtott végre azzal, hogy megelőzte az esélyesebb Romániát és Törökországot. Mondom, mindez egyetlen percen múlott.

De az az egy perc megtörtént, így most gyászhangulat van - na nem amiatt, hanem a pénteki események miatt. De vajon kudarcnak tekinthető-e ez az eredmény? Lássuk a tényeket:

- A magyar válogatott így is bravúrt könyvelhetett el azzal, hogy csoportjában a harmadik helyen végzett, megelőzve a nálunk sokkal jegyzettebb Törökországot. 

- A magyar válogatott szinte az utolsó pillanatig versenyben volt a pótselejtezőt jelentő 2. helyért - ilyenre már régen volt példa. 

- A magyar válogatott végre levetkőzte azt a rossz szokását, hogy nem hozza a kötelezőket: a csoportkörben Észtország és Andorra ellen is sikerült bezsebelni a mérkőzésenkénti három pontot. Hol van már Izland vagy Málta?

- Mindezen felül bravúrt is be tudtunk mutatni: a törökök ellen szerzett 4 pontra például nem sokan számítottak. 

Látható-e a fejlődés? A válasz határozottan IGEN. A válogatott ebben a selejtezőcsoportban picit várakozások felett teljesített, ami megsüvegelendő!

És mi hiányzott?

- Nem sikerült a bravúr négy fontos meccsen: a hollandok ellen mindkét meccs csúnya zakóval végződött - tegyük hozzá, ők a VB egyik esélyesei -, míg a románok elleni idegenbeli 3-0 csúnyán megtépázta a válogatott és a szurkolók kapcsolatát. Na és az a bizonyos 92. perc... Hiába papírforma mind a négy mérkőzés, bravúrok nélkül nehéz kijutni a VB-re.

És akkor az utolsó kérdés: látszik-e valamiféle kiugrási lehetőség válogatott szinten a jövőre nézve? A válasz határozottan IGEN!

- Van két-három meghatározó játékosunk, akiket nemzetközi (top) szinten is jegyeznek: Szalai, Dzsudzsák, Bogdán. Ilyenre is régen volt példa. 

- Utaltam rá, hogy mostanában a válogatott gond nélkül hozza a kötelezőket, némelyiket impozáns eredménnyel, többgólos különbséggel. Ez a jövőre nézve igen biztató, végre nem a csoport legvégén harcolunk a negyedik helyért, hanem az elején is "beleszólunk" a nagyok dolgába.

- Utánpótlás! Divat hangoztatni, hogy itt nincs előrelépés, pedig elég egy kicsit alaposabban körülnézni: ma már számos nyugati sztárklubban nevelkednek magyar tehetségek, akik nem "fertőződnek meg" a magyar utánpótlásbetegségtől: pl Adorján Krisztián (Liverpool), Novothny Soma (Napoli), Tamás Krisztián (Milan), Otigba Kenneth (Heerenveen). Ha mindegyikük bejárná Szalai pályáját (aki a Real Madridban érlelődött), és felnőne hozzájuk pár még hazánkban játszó tehetség is, akkor 2-3 éven belül a mostaninál sokkal ütőképesebb csapat jönne össze.

Ehhez képest mi megy most? Volt egy rosszul sikerült mérkőzés a világ egyik legjobbja ellen, aminek hatására éppen megpróbáljuk szétrombolni az eddig elért eredményeket, hogy ismét (kb. huszadjára) az alapoktól elkezdve kezdjünk el építkezni. Külföldi, nagynevű szövetségi kapitány kell és külföldi edzők tömkelege? Tessék, pl. Hiddink alig évi másfélmilliárd forintba kerül... És ettől majd megverjük a hollandokat idegenben? És neki elnézné a magyar szurkoló, hogy rövid távon nem tud csodát tenni, és ismét kikapunk egy jegyzett csapattól idegenben? És az ő addig elért eredményeit is porig zúzná egy-két meccs miatt?

Hosszútávon kell a változás, és örvendetes, hogy végre elindult valami, pl. a szervezettebben folyó utánpótlásképzés (labdarúgó-akadémiák), illetve a javuló infrastruktúra miatt (új, európai szinten is jegyzett stadionok a mostani balkáni szint ALATTI stadionok helyett). De ezek eredményei nem azonnal fognak látszódni, bármennyire is szeretnénk, hanem inkább 5-10 év múlva. Viszont rövidtávon sem annyira rossz a helyzet, mint sokan láttatni szeretnék, határozott fejlődés látható a válogatott eredményeiben, ezért azt javaslom, nyugodjunk meg egy kicsit, és úgy gondoljuk újra a magyar foci rövidtávú programját. Én mindezt egy hazai, a mostani viszonyokat jól ismerő szövetségi kapitánnyal kezdeném, pl. Mészöly Gézával. Hátha ő szerencsésebb lesz abban a bizonyos egy percben.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr535580455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2013.10.17. 12:44:47

Tisztelt Droli!

Igen örülök, hogy Te ilyen jónak ítéled a helyzetet.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2013.10.17. 12:52:05

Tisztelt Droli!

Nagyon örülök, hogy ilyen rózsásnak látod a helyzetet.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2013.10.17. 12:53:44

Tisztelt Nívó blog!

Annak már nem örülök annyira, hogy a blogmotor hibája miatt úgy tűnik, mindent kétszer mondok, mindent kétszer mondok...

Tisztelettel:
anonymand

bankvezér 2013.10.17. 13:43:14

Kit érdekel a foci??? :((((
Most ezt a posztot kár volt megírni.
Sanyi bácsi és a fidesz-fiúk kölcsönös anyázása sokkal fontosabb és érdekesebb. :)))

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2013.10.17. 15:07:30

Az igaz, hogy nálunk mindig nemzethalál van, ha jön egy látványos zakó, de ez a poszt meg szerintem az ellenkező véglet, az irreálisan rózsaszín helyzetkép világa.

A magyar légiósok többsége átlagos iparos, szó sincs topjátékosokról (Ami a három konkrétan megemlített játékost illeti, azon is lehetne vitatkozni, hogy Dzsudzsák vagy Szalai mennyiben "top" szinten jegyzett, Szalai pl. magát sem tartotta annak az ominózus nyilatkozatában - ha megragad a Schalkéban, akkor esetleg lehet az - de hogy az angol másodosztályban játszó Bogdán nem "top" szinten jegyzett játékos, az tuti.)

Mellettük vannak abban a magyar bajnokságban "edződő" játékosok, amely bajnokság elég gyatrán szerepel hosszú évek óta a nemzetközi kupákban, csodaszámba megy, ha egy-egy csapat bejut az csoportkörbe. Legutóbb a Videoton ezt külföldi edzővel és teljes külföldi védősorral tette meg, de általában is mutatóban játszott abban a csapatban magyar.

Ez rá is mutat a válogatott szempontjából alapvető problémára, nevezetesen hogy a védelem még ezt az erősen középszerű szintet se üti meg, amit a csatársor és a középpályás sor hoz.

Emiatt aztán a válogatottnál szerintem "rövidtávon" egyetlen tényező jelenthet "javulást", nevezetesen az, hogy bővtik az Eb mezőnyét és emiatt a csoportharmadikok is továbbjuthatnak majd. Garancia persze a harmadik helyre sincs, de az kétségtelenül elérhetőbb, mint a második...

önk. figyelő 2013.10.17. 16:18:38

Na, ezt most én akartam megírni, de így is jó. Minden szavával egyetértek. ki beszél arról, hogy a köv. sorozatban a 2. kalapban leszünk?

toportyánzsóti 2013.10.17. 18:28:09

1. Ezeknek a politikai és szakmai „eliteknek”, a gazdaságpolitikától a felsőoktatásig, a külpolitikától az élelmiszeriparig fogalmuk sincs arról, mi van most a világban. És halálos sértésnek vesznek minden erre tett utalást, főleg mert nem is értik.

2. Megrekedtek negyedszázaddal ezelőtt, a nyolcvanas években. Ez volt az utolsó történelmi pillanat, amikor a magyar eliteket komolyan érdekelte, hogy mi van a világban. Akkor is volt némi lemaradás, de megpróbálták ledolgozni a maguk eszközeivel. Úgy sikerült, ahogy sikerülhetett. A politikából véve a példát: a parlamenti demokrácia ezen elitek számára dekadens marhálkodásnak rémlett, mert hogy is van az, hogy nem csak az egyiknek lehet igaza? Mi ennek az értelme? Hogyhogy nem a nemzeti egységből lesznek a jó dolgok? Össze kell fogni, kezicsókolom, a széthúzás magyar átok. A demokráciára azért és annyira van szükség, hogy Nyugatról pénzt kapjunk. Ha úgy is megkapjuk, akkor nincs rá jobban szükség. Aztán ezek így maradtak.

3. Nagyjából húsz (1993-4) és majdnem pontosan tíz éve (2002) annak, hogy elkezdett megmutatkozni az ellentét a világ aktuális állapota és a róla szerzett nyolcvanas évekbeli tudás között, és az elitek megkezdték önmaguk és a nép masszív hülyítését. A politika legfontosabb összetevőjéről, a gazdaságpolitikáról beszélek. Az első Orbán-kormány eleinte csak agitpropszinten, szavakban szidalmazta azt, ami túllépett a nyolcvanas éveken – a Bokros-csomagot és a nagy privatizációt –, de olyan költségvetési szigorral sanyargatta a népet, hogy ihaj, mérsékelte az újraelosztást, és szemérmetlen beruházóbarát politikát folytatott. Amikor aztán félidőben a Chikán-Járai-Surányi háromság helyébe a Matolcsy-Varga-Járai trió lépett, a pragmatikus,

toportyánzsóti 2013.10.17. 18:29:08

1. A magyar futballból hivatásszerűen élőknek fogalmuk sincs, hogy mi van ma a való világban, különös tekintettel az edzőkre, merthogy ők tanítják a focistákat focizni. És ezt a sportág irányítói rájuk hagyják, mivel nekik sincs fogalmuk.

2. De azt hiszik, hogy tudják. Ugyanis „húsz-harminc évvel ezelőtt” még tudták, és megrekedtek az akkori állapotban.

3. Attól fogva, hogy letagadhatatlanná vált a világról való elavult tudásuk és a jelen világa közötti ellentmondás, azaz „tíz-húsz éve” folyamatosan „átverik” és „hülyítik” saját magukat, az állami felelősöket és magánszponzorokat, valamint a közönséget.

4. Az egész magyarfocivilágban nincs egy ember, aki tudja is, hogy mi van a való világban, és lehetőséget is kaphatna a változtatásra.

toportyánzsóti 2013.10.17. 18:30:18

Félrelöktél pár nyaloncot viktorbán hátsójától.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.17. 19:25:37

@bankvezér: Nincs arról mit beszélni! Csányinak volt igaza.

bankvezér 2013.10.17. 19:55:31

@ccactus:
Érdekes, hogy csak nekem válaszolsz. :)

Egyébként a mostani anyázás következményeként azt olvastam "bajer zsóti"-tól, hogy ezután nem kapnak a focisták közpénzt (!) hanem,tartsák el magukat .
Erre azt gondoltam,hogy te jó ég, 23 évvel a Kádár rendszer vége után még mindig állami pénzből megy a foci és nem piaci alapon???
Ez bizonyára Kádár utolsó bosszúja lehet... :((

2013.10.17. 22:07:58

Ki ez a hülye?

Nincsenek egy percek. Ha a románok ellen 5 gólt rúgtunk volna, akkor nem lett volna érdekes az utolsó percben rúgott gól. A hollandoknak nem kellett izgulniuk, hogy milyen akciót fogunk vezetni az utolsó percben.

Az az ember, aki pozitívumként említi, hogy legyőztük Andorrát, nem merjen írni a fociról.

Azt mondja a 17 éves fiam: "Apu, attól félek, én sosem fogok magyar válogattat látni VB-n."

Ha nem tudnám, hogy én 27 éve láttam utoljára (és bár ne láttam volna), azt mondanám, pesszimista.
Így azt mondom: "Fiam, felejtsd el a magyar focit. Nem a sport, hanem a parazitológiába tárgykörébe tartozik."

Muhammad Balfas 2013.10.18. 00:41:45

Ha nem lett volna az a " 92." perc, és most másodikak lennénk, akkor valszeg az a helyzet állt volna elő mint '97-ben a Csank féle csapattal. (12-1-es összesítéssel nem jutottunk ki a francia Vb-re.) Előbb- utóbb előjöttek volna most is a hiányosságok. Az is lehet persze hogy mondjuk Izland ellen kijutunk Brazíliába és ott égtünk volna óriásit.

Muhammad Balfas 2013.10.18. 00:45:30

@önk. figyelő: Biztos ez? Hisz a világranglistán visszaestünk. Én egyébként úgy tudtam hogy maradunk a 3. kalapban.

Muhammad Balfas 2013.10.18. 00:48:30

@promontor: Majd most Dzsudzsi a Juvéban..?))

Muhammad Balfas 2013.10.18. 00:54:47

Azért tényleg érdekes belegondolni így egy kissé lehiggadva: a selejtezősorozat előtt magamban számolgatva a kötelező győzelmeken túl úgy kalkuláltam hogy ugye Hollaniától oda-vissza kikapunk: teljesült; Törököktől idegenben kikapunk itthon verjük őket: túlteljesítve; Románoktól Bukarestben zakó itthon talán elkapjuk őket: ez utóbbi nem jött össze. Tehát az elvárásaimhoz képest 1 ponttal szereztek kevesebbet.

Bambano 2013.10.18. 01:41:24

@promontor: azé' dzsudzsák a casco önrész kategóriában meglehetősen top játékos...

Csigataposó 2013.10.18. 03:17:03

Kb egyet ertek az irassal, torokok ellen volt mazlink is romanok ellen meg pechunk ilyen jatek a foci a harmat gyenge esztek velunk-torok-roman valogatottal ellentetben csipet pontot hollandiatol neha benne van. De hogy nalunk mindig csak a pech az mar nem normalis. Egyebkent a bukersti meccsig szerintem egesz jok voltunk, ott vegleg megroppant a valogatott fejben.

csavari 2013.10.18. 04:30:03

A Magyar foci betegsége a négyek bandájához köthető nevezetesen a baróti-illovszky-szepesi-vitray bagázshoz! A látszólag eredményes 66-os vb-én 2 csatáros támadósort játszatott baróti amikor a hazai bajnokságban 4-5 olyan csapatunk volt akiknek 4-5 fogatos támadósoruk a föld összes válogatottjába befért volna, a többi kiváló csatárt nem is vettem figyelembe akik egyedül voltak csapataikban (Csernai, Monostori, stb)! Ezt megfejelve a vb után a szepesi-vitray páros nyomására elkezdték a erőltetni a brutális pankrátor angol focit azaz az erőnlétet amivel elérték, hogy kiölték a Magyar fociból a fineszt, a technikát, a virtualitást! Ennek eredménye már Marseilben jelentkezett a csehek elleni csúfod vereségben! Utána már csak zuhanó repülés következett! Ezt tette teljessé megint baróti amikor az Argentin vb-én Töröcsiket egy száll magában állította a csatársorba aminek egyenes következménye lett a kiállítás az állatias argentin védők állandó rugdosása miatt! Utána pedig már felvillanások se voltak, csak a hülyítés! Amíg nem térnek vissza a gyökerekhez hozhatnak ide bárkit soha nem lesz eredményes Magyar foci!

rámenős 2013.10.18. 06:07:32

Uraim, uraim.
Nézzétek inkább Hofit. / Aranycsapat. Koós só. /
Változott valami?
Tud úszni? Nem. Pedig ma megfizetik.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.18. 06:59:32

Top jatekos? :D hol? Az oroszoknal?

Aki ezt a cikket irta az nem ert a focihoz

nu pagagyí 2013.10.18. 07:16:26

Most, hogy "tönkrevertük" Andorrát, ideje a biztató jelekről értekezni.

Szánalom a köbön! Vegyük már észre, amíg olyan országban élünk, ahol az egyéni teljesítmény gyanús, ahol minden eszközzel gátolják a valódi versenyt, ahol hatalami pozícióba nem életművük, hanem seggnyalásbeli jártasságuk alapján kerülnek emberek, addig Luxemburg, Fareoer-szigetek, Liechtenstein, vagy éppen Andorra lelkes amatőreinek legyőzése is gondot fog okozni. Tartós, kiszámítható teljesítmény csapatainktól nem várható, mert ahhoz hétköznapokon is úgy kell élni, hogy természetes az erőfeszítés, a munka, a verseny. A fociban sem mástól (csodától, körülmények szerencsés alakulásától) kell várni a javulást, hanem attól, hogy mindenki minden percben arra törekszik, hogy a legjobb legyen.

Vírusbácsi 2013.10.18. 07:44:28

Ugye ez egy vicc, ez a topik? Mondjátok, hogy ez egy vicc! Fejlődés? Hol? Egy jó meccsünk volt, a megnyert Török. Ennyi. Ezért lettünk 3., és nem 4. a csoportban. Ha csoda folytán 2. lettünk volna pótselejtezőn mit kapunk a Portugáloktól? Horvátoktól? Nem szeretem a C Ronaldót, de olyan 3ast berámolt volna kb. 20 perc alatt, hogy ihaj.... Hulladékok vagyunk, túlteljesítettünk a csoportban. Európában reálisan a törpeállamok, és egy-két kisebb ország áll mögöttünk VALÓS tudásban. Top játékosok? Zsuzsi? Szalai? BOGDÁN????? Top játékos, aki top bajnokság top csapatába játszik. Ez egyikre sem igaz. Szóval a nívó blog hozta ismét a jó pártkatonához méltó igen magas szintet. Hajrá Magyarország, hajrá stadionépítés......

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.18. 07:55:31

@Vírusbácsi: ne viccelj, c ronaldo ( akit ruhellek amugy ) gyorsasagaval harompercenkent rugna / fejelne kapura. Osszejott volna egy portugal - magyar potselejtezo akkor ott ki fogta volna c-t? Devecseri? Gyorsasagban kb akkora a kulonbseg mint a 424 es gozos meg a 747es jumbo!:D:D teljessen igazad van, verfurdo lett volna, minimum.

A blog iro meg vagy teljessen hulye vagy partkatona.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.18. 07:57:47

Andorra elen amatorokkel jatszottunk, rugtunk egy golt ( a masik ongolt volt ) a topjatekosaink erre voltak kepesek. Szalai meg Dzsudzsak. Olyan messze vannak az europai elittol mint mako jeruzsalemtol.

yafet 2013.10.18. 08:13:45

Ha a sorsolás úgy hozza, hogy a visszavágókat a Hollandia-Románia-....Andorra sorrendben kezdjük akkor meg kurva hamar eldőlt volna minden......
Az, hogy egy jelenleg velünk egy súlycsoportban lévő csapatot nem tudunk megverni, illetve többet kapunk Hollandiától mint Andorra az magáért beszél.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.10.18. 08:29:29

Ki nem szarja le a magyar focit.
Én ha tehetem úgy is mást nézek.

Falkbeer_ellencsel (törölt) 2013.10.18. 08:31:59

Én örülök, hogy nem jutott ki a válogatott. Eléggé gáz lenne pótselejtezőn egy újabb jugó 1:12, vagy épp a csoportkörben egy 0:20-as gólátlag.

☉ ☾ 2013.10.18. 08:42:55

Akik sértegetik a magyar focistákat, azok elfelejtik, hogy egy diktatúra hibrid közegében olyan elvárásokat erőszakolnak rájuk, amiket nem is vállalhatnának fel. Megtehetnék, hogy nem csatlakoznak a válogatotthoz, de hazaárulóznák őket, gondolom ezt nem szeretnék.

De az tény: értelmes közegben a magyar foci SEMMIFÉLE támogatást nem kaphatna.

Ezzel még kampányolni is lehetne...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.10.18. 08:44:32

A holland meccset nem láttam de olyan lehetett hogy nekik minden összejött,nekünk meg semmi.
Dzsudzsák meg jó játékos csak valami nyugati topcsapatban kéne játszania.

szamaritánus 2013.10.18. 08:52:26

elmegy a posztoló a picsába. nyilvánvalóan nem értette meg szalai szavait, úgyhogy nézze meg a videót ismét.

Drago Brutic 2013.10.18. 09:05:48

Én is eljátszottam a gondolattal, hogy mi lett volna, ha a magyar-románon...
De sajnos többről van itt szó. Ezek a lehetőségek már 30 éve adódnak, kerültünk közel a továbbjutáshoz, mégsem lett semmi. A legfontosabb pillanatban mindig csődöt mondtunk, és ez azért nem véletlen. És itt jön a mentális probléma, valamint Bosznia és Izland példája, ahol szintén nincsenek "topjátékosok", de van csapat, és van hit. Amit Szalai mondott, csak takarózás, mentegetőzés, hogyan lehet ideológiát csinálni a sikertelenségből. Mert itt mindig a "megmondóembereket" szeretik, akik megmondják az "igazságot". Mindezt persze csak a kudarc után, amiből kivonják magukat. Na ez a hozzáállás pont az, amitől a magyar válogatott sosem lesz csapat. Szerintem.

joszip 2013.10.18. 09:16:51

Nekem is eszembe jutott ez az egy perc (mi az, hogy eszembe jutott, annak idején amikor az a meccs volt, és a románok betaláltak, azt üvöltöttem, hogy "k**vaisten hogy ezzel jutnak tovább a románok"), de úgy is fel lehet fogni, hogy az az egy perc ajándék volt, hogy boruljon a bili.
Puskás nemzetének nem lehet az a célja, hogy szerencsével végigbukdácsoljon egy selejtezőkörön, valóban sóval behintve és újrakezdve a cél csakis a csoportgyőzelem és immár a tornán egy méltó szereplés lehet.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.10.18. 09:28:53

Mondjuk ki az igazat: a magyar foci úgy szar ahogy van. Csak a pénzért játszadoznak a pályán, semmi lélek, semmi más nem motiválja őket. Ha egy Dzsudzsák vagy egy Devecseri annyiból élne mint egy átlag magyar - abbahagynák a focit. Ez a jövő generációjánál is így lesz. A szomorú az, hogy még ennyi pénzért sem hajlandóak küzdeni mint amennyit beleölnek ezekbe. A magyar focit nem szabadna támogatni. Attól még, hogy Európában ez az első számú labdasport még nem muszáj utánoznunk nekünk a többi országot. Ez majmolás semmi más.

edietheeagle 2013.10.18. 09:30:36

Én már azt hittem ebben az 1.0-ás színvonalú szitokáradatban, hogy egyedül én gondolom úgy, hogy azért van némi fejlődés. Illetve azt hiszem, hogy az Egervári-ciklus első részében volt egyértelmű fejlődés, az utóbbi egy évre inkább a visszafejlődés volt jellemzőbb; egy korábbi jobb helyzet romlott le a mostani szintre (0-3, 1-8). Ehhez hozzátartozik, hogy a kulcsjátékosok (Gera, Hajnal, Koman stb.) szinte mindegyike rosszabb helyzetben van most, mint mondjuk 2-3 éve, és nincsenek helyettük újak. Szerintem egy új kapitánnyal most nagy változások várhatók a csapatban. Még egy dolog: a válságot kiáltóknak annyiban igazuk van, hogy a korábbi viszonylagos jobb helyzetnek az volt az oka, hogy a LÉGIÓSOK nyújtottak jobb teljesítményt, tehát a magyar bajnokság színvonala továbbra sem emelkedik számottevően.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.10.18. 09:33:00

" A magyar válogatott végre levetkőzte azt a rossz szokását, hogy nem hozza a kötelezőket: a csoportkörben Észtország és Andorra ellen is sikerült bezsebelni a mérkőzésenkénti három pontot."

Mennyien is élnek Andorrában? Mint Veszprémben vagy Szombathelyen? (utóbbiban még többen is)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.10.18. 09:42:06

Nézd a jó oldalát, ha nem bénáznának a magyarok, nem születnének ilyen frappáns videók mint ez: :))

www.youtube.com/watch?v=klL99Z-exiA

tom28 2013.10.18. 09:44:49

Magyar foci már nem létezik, régen volt, véletlenül, mert egy-két ember rossz helyre született, de aztán elment innen.
Egyébként a másik cikkben olvastam, hogy a holland-magyar tiszteletére (gondolom mi másért) a Microsoft kihozta a Windows 8.1-et. Mi ez ha nem történelem. Upgradet minden parlamenti laptopra!! Gyorsabb rajta a foci és a pornó!

jet set 2013.10.18. 09:47:25

A jelenlegi magyar válogatott reális helye a 4. lett volna. Ezt túlteljesítették egy helyezéssel, mert a törökök éppen akkor, mikor velünk játszottak gödörben voltak. Most nem vernénk meg őket. A hoki vb-n sem nyekergett senki sem azon, ha nincs a Korea elleni bénázás, akkor továbbjutunk, hanem minden kommentár arról szólt, hogy pont jó helyen vagyunk. Ez a jelenlegi focicsapat ne jusson tovább, nem érdemlik meg. Még akkor sem, ha pl. Honduras valószínűleg gyengébb játékerőt képvisel, mégis kint lesznek.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.10.18. 09:51:38

A focistáink olyanok mint a szakembereink, mérnökeink. A jók elmennek. Akik beérik a kevesebbel, nem akarnak feljebb kerülni, azok maradnak. Talán ezzel lehet ezt a legjobban jellemezni.

doktor.dikhed 2013.10.18. 09:56:07

"Látható-e a fejlődés? A válasz határozottan IGEN. "

Pont erről beszéltem még a holland meccs előtt, meg folyamatosan. A mutatott játék képe alapján nem látszik a fejlődés.
Esetleges gólokat lövünk. szerencsével, egyéni teljesítménnyel, a buta hibáinkat meg eleinte gyakran megúsztuk. Nem látni olyan 10-20 percet, amikor jól mozog a csapat és gólt szerez a végén. A szerencse meg nem tart ki, össze is omlottunk.

GHSTMS 2013.10.18. 10:53:08

Szerintem a magyar focival az a baj, hogy nem a fociról szól.
Olyasmi lehet a probléma, mint pl az Észak-kóreaival, hogy senkinek sem igazán jó.
Azt sajnos nem tudom, mi tehetné jóvá. Talán hagyni kéne meghalni, hogy aztán a hamvaiból újra feltámadjon...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.10.18. 11:01:01

A magyar foci elmúlt 40-50 (vagy még több?) éves folyamatos züllését nézve nem az a véletlen, hogy az utolsó percben gólt kaptunk a románoktól, hanem az, hogy addig egyáltalán vezettünk.
Korszerűtlen az utánpótlás képzésünk és a gátlástalan korrupció lenyeli az állambácsi elvtelenül a honi sörfociba hányt közpénzeit. A fociból élők ugyanolyan aránytalanul a teljesítményük felett dúskálnak, mint ahogyan a velük mutyiban összefonódó politikusok is. Szerintem ez a közeg a közbeszerzésekhez hasonlóan egy nagy pártkassza (és saját zseb) töltő vircsaft.
Egy elfogulatlan főügyész szerintem százakat (ezreket) küldhetne börtönbe, ha kivizsgáltatná, mi is folyik valójában a kulisszák mögött.
Hajrá FC. Abszurdisztán! :)

Amatőr 2013.10.18. 11:04:15

@önk. figyelő: "...ki beszél arról, hogy a köv. sorozatban a 2. kalapban leszünk?"

Kalapban? Inkább biliben...

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2013.10.18. 11:06:04

Hol van már Izland vagy Málta?

Izland speciel pótselejtezőt érő helyen, mi meg a béka segge alatt... (és Máltával szinte egy szinten)

sas70 2013.10.18. 11:06:27

A magyar focisták mindig azt felejtik el, hogy egy focimeccsnek nem akkor van vége amikor a 90 perc letelt, hanem akkor amikor a bíró lefújja a meccset!
De ez csak egy momentum a sok(k) közül, mert egy napig lehetne sorolni. Sajnos ez a helyzet és szerintem nem is nagyon kellene ezt erőltetni!

shwarcz bácsi 2013.10.18. 11:17:15

Elképesztő ez a hülyeségcunami, amit itt a szerző leír.
Egyszerűen döbbenetes, hogy közel 40 év szánalmas vergődés után, még van aki képes ilyen rózsaszínben látni a magyar futball helyzetét. Hacsak, ez nem egy propaganda cikk. De őszintén remélem, nem az.

A magyar futball helyzetén, semmilyen szövetségi kapitány nem fog tudni segíteni. Ez nem egy " one man show "..

A rendszert, a közeget kell leváltani, de örökre.
Elég volt belőlük.
Attól beteg a magyar futball, ahogyan azt Végh Antal 78'ban megírta. szomorú, hogy még ma is aktuális.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2013.10.18. 11:27:48

ez a blog mondjuk mindig szuper vicces, szóval nem lepődtem nagyon meg, na de ez itt mi lenne?
a magyar focicsapat hármat nem képes pontosan passzolni 10 perc alatt, a játékosok össze vissza helyezkednek, lassan futnak, még lassabban szaladnak a hatvanadik percben már a kanadai női csörgőlabda válogatott ellen is a seggükön veszik a levegőt, és ez egyáltalán nem a rumán meccs óta van, hanem kábé amióta én élek (legalább harminc éve). nem tudom, hogy van-e a kettő között összefüggés, de ha van, az nagyon misztikus. mindenesetre azt nem tudom megérteni, hogy miért gondolja bárki, hogy a mostani válogatott jobb, vagy rosszabb, mint az elmúlt 25-30 évben bármelyik. az osztrák foci is rémgyenge, mégis voltak itt ott, mióta a magyarok nem.

persze ha valakinek úgy tartja kedve, akkor gondolhatja, hogy jó ez a csapat meg amúgy a magyar foci is weltklasse, csak mindig szerencsétlenség történik és pont mindig pont velünk, meg már kölcsey ferenc is megírta abban a nyolcszor nyolc sorosban, hogy az egész csak a mogyorók istenén múlik, de ettől még a magyar foci egy nagy kaka. vagy szimplán devecseri meg cvitkovics meg a többi aranylábú nem imádkozik rendesen lefekvés előtt, mert az is lehet. nem?

amúgy az enestén van egy rakat ennél sokkal remekebb cikk, szerintem azokat olvassa, akit a foci érdekel, a nívóblog meg továbbra is megmarad az internet egyik legszórakoztatóbb kuckójának, mint valami macskaásításképgyűjtőfórum.

meg még azt akartam megkérdezni valamelyik szerzőtől, hogy még tart-e a negyvenhétezres kísérlete és ha igen, akkor hogy megy?

okostojgli (törölt) 2013.10.18. 11:32:12

"de ha az a 92. perc nem lett volna, akkor csoportmásodikként megelőzzük a románokat"

Azt hogy a kurva isten faszából szoptad ki, hogy minden azután lejátszott meccsnek UGYANAZ lett volna a vége, bazmeg?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

Csak neked, csak itt, csak most:
1986 - 0:6
1997 - 1:7 (PÓTSELEJTEZŐ!!!!!)
2013 - 8:1

A kapanyél a te barátod.

Muhammad Balfas 2013.10.18. 11:58:40

@csavari: Mit keresett ott Vitray? Ő nem az MTV-nél volt?

arizmendi 2013.10.18. 12:00:57

1-8 után ilyen cikket írni a fejlődésről...
a nemzetközileg jegyzett három játékosból az egyik az angol másodosztály sokadrangú kapusa, a másik az orosz ligában az egyik szélső a sok közül.
a nyugaton tengődő ifiktől és a klubjaiktól meg ne ájulj el, Filkor is volt az Internél, Németh, Gulácsi és valamelyik kutyaütő Simon a Poolnál, Dudás a moszkvai Szpartaknál, Koman meg a Sampnál, látjuk mire vitték. inkább nézted volna meg, hogy mit csináltak Róth Antal fiacskái az osztrákok, meg a spanyolok ellen. semmit!
amúgy grat! jó kis provokáció a bejegyzés, szerencsére én nem húztam fel magamat rajta. :)))

hírfaló · http://www.hirfalo.hu 2013.10.18. 12:00:57

Nem értem, mindenki olyan negatív a magyar focival kapcsolatban. Inkább annak kellene örülni, hogy nem 10-0-ra kaptak ki aranylábú focistáink :)

campobaszo 2013.10.18. 12:04:59

Szerintem a posztot küldjétek át a Tibinek,a modorosra.Imádni fogja!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.18. 12:26:35

Beteg a magyar foci? Igen.
A hollandok elleni 8-1-es vagy a románok elleni 3-0-ás vereség a betegség első jele? Nem.
20 éve is ugyanilyen volt a magyar foci állapota? Igen.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.18. 12:35:04

@csavari: Az a hiba, hogy elkezdték erőltetni az erőnlétet? Érdekes, az utóbbi évtizedekben pont az erőnlét az egyik gyengéje a magyar csapatoknak a pszichológiai felkészületlenség mellett, hogy az állandó bundákról ne is beszéljünk.

arizmendi 2013.10.18. 12:37:20

online-nak: nem, most már a betegség már elhatalmasodott.

tomfree 2013.10.18. 12:49:08

"de ha az a 92. perc nem lett volna, akkor csoportmásodikként megelőzzük a románokat, és most egész Magyarország azon izgulna, hogy vajon kit kapunk ellenfélnek a VB pótselejtezőn"

Ne viccelj már. A gyenge románok ellen lélektelen kinti játék (és sima vereség) után a holland zakó után mire készülnénk a pótselejtezőre? Most komolyan. A románok ellen kint jóformán egy épkézláb kapurarugásunk nem volt, a holland meccsen nyújtott teljesítmény meg egy vicc volt, nincs védelmünk sem. Tétmeccsen lenne esélyünk akár csak a görögök vagy Izland ellen? Vagy reménykednénk, hogy a portugál, svéd, ukrán, francia, horvát csapat rossz napot fogna ki??? Ne vicceljetek már! Amíg nem lesz egy közepes védelmünk, addig ne akarjunk sehová kijutni pofozógépnek inkább.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.10.18. 12:49:15

Lehet, hogy egy percen múlt, de a mostani "kesergés" legalább a valódi probléma felett történik, akkor meg a realitáson messze túlmutattó áltatás lenne. Jobb ez így "nekünk Mohács kell".

Roan 2013.10.18. 13:22:28

Ha Görögország EB-t tudott nyerni egy közepes képességű játékosokból álló csapattal, elég vicces bármilyen más körülményre hivatkozni, meg mi lett volna, ha... Itt alapjaiban van elrontva valami, nem kicsit, hanem nagyon.

Muhammad Balfas 2013.10.18. 13:41:03

@Online Távmunkás: Úgy értette, hogy a technika rovására, és ebben van valami.

Amatőr 2013.10.18. 14:09:15

@Online Távmunkás: "Az a hiba, hogy elkezdték erőltetni az erőnlétet? Érdekes, az utóbbi évtizedekben pont az erőnlét az egyik gyengéje..."

A sprinternek, ha 10 mp-en belül akarja futni a százat, akkor kiváló erőnléttel kell rendelkeznie. Bár a maratonra akkor sem alkalmas.

A hosszútávfutó kettő tízre is tudja a 42-t, ha jó az erőnléte, de ő már az életben nem lesz képes tízen belül futni a százat.

Tehát a jó erőnlét tág fogalom. Más kell a focihoz és más a maraton futáshoz.

Szarazinda 2013.10.18. 14:21:00

Előre jelzem, hogy nem nagyon érdekel a foci, nem is értek hozzá, véleményemet tessék ennek fényében értelmezni. Nekem úgy tűnik, hogy mindez nem is releváns, mert ez az egész valójában nem a fociról szól.

Először is nem értem, miért kell a poszt szerzőjét hülyének nézni, csak azért mert nem értünk egyet vele (én sem), de ettől még kifejtette, elég koherens és normális módon a véleményét.

Másodszor, az egész dolognak engem riaszt a társadalmi, kulturális háttere, és szerintem ez az évtizedes focikudarc csak a nagykép része. A magyar gondolkodás, mind egyéni, mind kollektív/politikai egy borzasztó rossz és infantilis sémát követ. Ahogy nem értjük meg, hogy nem lehet overnight felzárkózni gazdaságilag a nyugathoz, és nincsenek gyors, fájdalmommentes módszerek, ahogy nem értjük meg, hogy Nagy Magyarország sem lesz már soha, ahogy nem értjük meg, hogy nem vagyunk vezető civilizációs fáklya, nemhogy Közép, de Kelet Európában sem, úgy nem vagyunk hajlandók elfogadni, hogy csak egy rövid történelmi időpillanatig tartoztunk gazdaságilag a nyugathoz (kábé egy generáció a Monarchia alatt), Nagy Magyarország soha nem is volt úgy, ahogy ma elképzeljük, és a magyar foci is csak néhány kegyelmi évig tartozott a világ abszolút élvonalába, majd fokozatosan, évtizedek alatt rohadt le, de a világszínvonal 54-ig tartott (vagy mikor volt a nyugatnémet bukta?).

Ezekben mind két közös elem van: 1) valami, valamikor kiemelkedő, világszínvonalú volt, és ettől van nálunk tradíciója (valójában ezek mind rövid ideig tartó, fenntarthatatlan fellángolások voltak, nem lett belőle sem tradíció, sem semmi).

2) a wishful thinking elem: csak épp egy milliméter hiányzik, csak épp az elhatározás, a lelkesedés, a kormányváltás, az új szövetségi kapitány, az új stadionok, a messiás, tökmindegy mi, a lényeg, hogy merjünk nagyot álmodni (csak dolgozni ne kelljen).

Szerintem pontosan ezzel a gondolkodással kellene felhagyni, minden területen. És elfogadni, hogy meló és idő kell a sikerhez, és, hogy nem 9-ről kell 10-re lépni, hanem 0-ról.

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a stadionépítésekkel a kormány egész egyszerűen fordítva ül a lovon, félretéve a morált, meg a gazdasági racionalitást, arról van szó, hogy nem a stadiontól jó a foci, hanem a jó fictól jön a befektető, aki üzleti lehetőséget lát a stadionépítésben. Miért hívják Allianz meg T-mobile arénának a korszerű európai stadionokat. Szerintem a magyarnál némileg tehetősebb német állam egy fillér közpénzt nem fordított a korszerű stadionjaikra.

neutreality 2013.10.18. 14:37:37

Kedves posztolo, ha barmilyen dinamikus jelenseg folyamatainak vizsgalataval szeretnel a jelenseg egeszere megallo kovetkeztetest levonni, erdemes a vizsgalodast az elejen kezdeni. Labda feltalalasa, labdarugas feltalalasa, allando csapatok, tornak, bajnoksagok, majd ligak alapitasa, a futball elterjedese egyre tobb orszagban, amelyek egy szep napon felvetettek egymas kozott a nemzetkozi torna lehetoseget, igy talalva fel a nemzeti valogatott fogalmat. Tehat

1. A nemzeti labdarugovalogatottak letjogosultsagat a nemzetkozi tornakon valo reszvetel adja. Ez nem egyenlo a baratsagos-, a gala-, vagy a selejtezo-merkozeseken valo reszvetellel.

2. Ebbol kovetkezoen gyakorlati szempontbol nemletezonek tekintheto az a valogatott, amelyik huzamosabb ideig nem vesz reszt valamilyen nemzetkozi tornan.

Hogy mi tekintheto huzamosabb idonek az persze relativ, en a magyar-roman 3-0 utan fogadtam meg, hogy a magyar valogatottnak legkozelebb vb/Eb meccsen fogok szurkolni. Ezt sikerult megszegnem mult penteken (6-1-ig birtam), tobbe nem fogom.
Na de vissza a lenyegre: fejlodesrol beszelni a magyar nemzeti szinekben jatszo csapattal kapcsolatban ertelmezhetetlen a fentiek alapjan, kb. mintha a Phd-re valo javulo eselyeit latolgatnank annak a "diaknak", aki epp most bukta az egyetemi felvetelit zsinorban tizennegyedszer.

neutreality 2013.10.18. 14:39:46

Bocsanat, magyar-roman 3-0 a Nepstadionban, asszem 2001/02.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.18. 16:43:42

@Amatőr: És akkor mi van, ha sem sprintelni nem tud, sem a meccs végéig nem bírja valaki szuflával és mégis a válogatottban van a helye?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.18. 17:30:37

@bankvezér:

"Érdekes, hogy csak nekem válaszolsz. :)"

Mert csak te kérdeztél. Mire kellene még válaszolnom?

"te jó ég, 23 évvel a Kádár rendszer vége után még mindig állami pénzből megy a foci és nem piaci alapon???"

Válogatott, mint piaci vállalkozás?? :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.18. 17:45:35

@bankvezér:

Egyébként érteni vélem én a kérdést, minden bizonnyal a klubcsapatokra gondoltál. A piaci alappal szerintem az a baj, hogy hiába lenne a Manchester United IX. kerületi csapat, vagy debreceni, vagy fehérvári, itt nem tudná ugyanazt a piaci bevételt elérni, mint Angliában. Mert ugyanis a verseny terepe ugyanaz, a focipálya, de a piaci vásárlóerő már közel sem ugyanaz. Következésképpen a csapat is gyorsan szétoszlana.

A verseny nemzetközi, a piaci hazai.

Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. A totál piaci viszonyok között is lehetnek persze meglepetések, mert a labda gömbölyű, de azért hosszú távon mégiscsak az lenne a tendencia, hogy ahol a legjobbak a piaci feltételek, ott lenne nagy foci. Kis ország, mint mi pedig csak akkor rúghatunk labdába egy ilyen terepen az adottságainknál nagyobbat, ha az állam beszáll, ergó javunkra torzítjuk a piaci versenyt. Ezt persze akkor lehet megtenni, ha erre adófizetői (szavazópolgári? - mert ugye a kettő nem tökéletes szininímája egymásnak) igény mutatkozik, vagyis az emberek igényeinek megfelelően felvesszük a foci támogatását is az állam feladatai közé.

Ha csak tisztán piaci mechanizmusokat veszünk figyelembe, akkor nagyjából ez a helyzet szerintem.

drkovax 2013.10.18. 17:49:10

@Szarazinda:
1) Ne feledd, hogy az'54-es VB-n kívül még a 2VH előtt is játszottunk VB döntőt és volt néhány olimpiai bajnoki cím is. Tehát a semminél, vagy a villanásnál többről van szó ha a foci 100-120 éves nemzetközi történetéhez mérünk.
2) Az overnight csodavárás mint a minden szintű "véleményvezér"-ek, talán néplélekben gyökerező, de kellemetlen tulajdonsága szerintem is fennáll.
3) Az Allianz, meg T-Mobile arénákat még a Lajtán túl sem akárhová építik és nem akármilyen előzmények (korábban használt létesítmények) helyett/mellé. Ha nem lett volna ott az előző létesítmény és nem nőtt volna föl/működött volna benne az aki, ezek sem készülnek el. Azok mind szerves fejlődés (ennek megfelelően több évtizedes, kudarcokkal is járó, munka) eredményei. (Ld. nincsenek overnight megoldások).

drkovax 2013.10.18. 17:51:03

@ccactus: Ezzel teljes egészében egyet tudok érteni.

drkovax 2013.10.18. 17:53:12

@ccactus: Stimmt. Épp a piaci érdek az ami a válogatottak és a nagy klubok közti állandó feszültség oka.

Dubovánszky László 2013.10.18. 18:41:29

Alapvetően egyetértek a poszt tartalmával, de azzal nem, hogy ne kellene ide egy igen nagy tudású és tekintélyű (ergo: külföldi), tapasztalt szakember.

Egyrészt a játékosok is fel tudnának rá nézni, tudnának tőle tanulni és tekintélye is lenne előttük, másrészt meg vélhetően nem követne el olyan óriási szakmai hibákat, mint Egervári két alkalommal is:

1. a tavaszi románok elleni meccsen, tíz perccel a vége előtt, 2:1-es magyar vezetésnél, ahelyett, hogy stabilizálta volna a fáradó középpályát egy védekező emberrel, behozta az újonc Kovács Istvánt, aki ugye támadó középpályás, másrészt meg ilyen szinten abszolút rutintalan.

2. a hollandok ellen képes volt 2 csatárral és 3 támadó középpályással kezdeni a meccset, aminek az lett a következménye, hogy átszaladtak rajtunk a hollandok és jétszi könnyedséggel alakították ki a helyzeteket, aztán meg se álltak 8 gólig (pedig ha Észtország és Andorra is "megúszta" egy 3:0-a vereséggel hollandiában, akkor megfelelő taktikával mi is képesek lettünk volna rá, hogy ne kapjunk többet 2 gólnál, aztán reménykedhettünk volna benne, hogy talán elöl is be tudunk találni egy szabadrúgásból, 11-esből, vagy valami csoda folytán egy kontrából)

daito 2013.10.18. 18:54:52

"A magyar szurkoló lelkiállapota már csak ilyen egy 1-8 után..."

A magyar szurkolók jelentős része a holland meccs előtt ezt kívánta. A kevésbé szurkoló honpolgárok többsége biztosan.

"Pedig tudjátok, mennyin múlott az...? Egy percen."

Ja persze. Akkor nem kapunk ki Bukarestben, meg a 8-1 sem lenne fájó.

"Bizony, azon a bizonyos magyar-román utolsó percén, ahol egy erősen véleményes tiltás miatt nem szurkolhattak a magyar szurkolók."

Azért nem szurkolhattak, mert egy tök felesleges bunkó performanszt mutattak be, ami kiderült.

"A 92. percig mi vezettünk 2-1-re, de a hosszabbításban a románok találtak egy gólt, és így lett pontosztozkodás a már-már biztosnak tűnő 3 pontból... Mondom, mindez egyetlen percen múlott."

Vagy történhetett volna az is, hogy döntetlen játszunk legalább egyszer a hollandokkal, vagy nem kapunk ki a románoktól. Ugyanis az a történet, hogy az első helyezettől 2x kaptunk ki, a második helyezettől egyszer és egy döntetlent játszottunk. Azaz az elsőtől 0 pontot szereztünk, a másodiktól 1-et, a lehetséges 6-6 pontból. Ha nagyon hegyezni akarom a dolgot - a Te szemszöged szerinti majdnem sikert: az az, hogy 4 meccsen szereztünk a lehetséges 12 pontból EGYET. Rúgtunk 4 gólt, kaptunk 17-et. Ööö elosszam meccsenként, vagy megy magadtól is?

"- A magyar válogatott így is bravúrt könyvelhetett el azzal, hogy csoportjában a harmadik helyen végzett, megelőzve a nálunk sokkal jegyzettebb Törökországot."

Ööö, erre jár egy pont. De lásd a következő pont.

"- A magyar válogatott szinte az utolsó pillanatig versenyben volt a pótselejtezőt jelentő 2. helyért - ilyenre már régen volt példa."

Erről az tehet, hogy a törökök alulmúlták magukat, és a románok ellenünk az első meccsen szarul játszottak. Igazából az a vicces, hogy miközben a törökök 2x megverték a románokat, addig minket nem tudtak 1x sem, sőt ki is kaptak; eközben a románok minket megcsaptak 1x. Ha csak az egyik török-román meccs döntetlen, akkor mi negyedikek vagyunk, az über rossz gólarányunk miatt.

"A magyar válogatott végre levetkőzte azt a rossz szokását, hogy nem hozza a kötelezőket..."

Hú, igen, végül is ez eredmény. Azért tegyük hozzá, hogy mindkettő ellen volt 1-1 meccs, ahol "éppen" nyertünk, 1-0-ra vagy 2-0-ra. A legutolsó meccs is, Andorra ellen, ahol nyertünk, gyk. füttykoncert és anyázás volt.

"Mindezen felül bravúrt is be tudtunk mutatni: a törökök ellen szerzett 4 pontra például nem sokan számítottak."

Ez igaz.

"Látható-e a fejlődés? A válasz határozottan IGEN. A válogatott ebben a selejtezőcsoportban picit várakozások felett teljesített, ami megsüvegelendő!"

Felette teljesített bizonyos esetekben, viszont a többi esetben alulteljesített. A 8-1 simán ez. A románok elleni utolsó gól szokásos, az 1-0, 2-0-as andorrai, észt meccs ugyancsak szokásos forma. Lehetne fejlődésnek mondani, ha nem a végén van a 8-1.

"És akkor az utolsó kérdés: látszik-e valamiféle kiugrási lehetőség válogatott szinten a jövőre nézve? A válasz határozottan IGEN!"

Kiugrási lehetőség? Az ablakon max.

"Ehhez képest mi megy most? Volt egy rosszul sikerült mérkőzés a világ egyik legjobbja ellen, aminek hatására éppen megpróbáljuk szétrombolni az eddig elért eredményeket, hogy ismét (kb. huszadjára) az alapoktól elkezdve kezdjünk el építkezni..."

Figyelj, a magyar válogatott pontosan jelzi a problémát. A 23-as keretből van 11 magyar klubcsapatnál játszó focistánk. Megvan még az az információ, hogy idén egyetlen magyar klubcsapat sem jutott tovább az európai kupatornákon? Érted annak a jelentését, hogy mindenféle nevesincs balkáni kiscsapat simán elpakolja a magyar bajnokság 1.-3. helyezettjét? Nem véletleneken, utolsó percekben kapott gólok miatt... Az van, hogy a magyar bajnokság bármelyik csapata egy kalap sz.r. Sz.r benne a magyar játékos, és az idehozott külföldi is.
Gyk. az onnan válogatott focista is az.

A maradék 12 válogatottunk a következő csapatokban játszik:
Bolton (angol 2. osztály), 1860 München (német 2. osztály), Olympiakos (görög első osztály, de ő a tartalék kapus), Greuther Fürth (német 2. osztály), Calcio Padova (olasz 2. osztály), Sion (svájci első osztály), Dinamo Moszkva (orosz első osztály), Ingolstadt (német 2. osztály), Ural Jekatyerinburg (orosz első osztály), Lech Poznan (lengyel első osztály), Middlesbrough (angol 2. osztály), Roda (holland első osztály), Schalke (német első osztály).

Azt kell látni, hogy a magyar válogatottból a Szalai a Schalke-val van olyan csapatnál, ami ér valamit, az Olympiakos, Roda, Poznan so-so. Félreértés ne essék, a fent említett csapatok bármelyike jó eséllyel rommá veri a magyar bajnokság bármelyik csapatát, de mindent elmond a magyar válogatottról, hogy az angol, német, olasz másodosztályból talál játékost, és az már jobb, mint a csapat fele, akik a magyar első osztályból vannak.

Ezekkel a játékosokkal ennyit lehet maximum elérni.
Van fejlődési lehetőség? Bőven.
Növelni kell az erőnlétet, a gyorsaságot, a technikai tudást, és a focisták és a csapatok taktikai "képzettségét". :)

Dubovánszky László 2013.10.18. 19:08:04

Abban meg Csányival értek egyet, hogy a magyar futball egészének állapotát, fejlődését, nem lehet kizárólag a válogatott produkciója alapján megítélni. (bár ha kizárólag a tényekhez ragaszkodunk, és a fentebb a T. blogger által is leírt dolgokat eredménynek tudjuk elfogadni, miszerint most már a nálunk alacsonyabban jegyzettek legyőzése nem akkora gond, mint pár éve továbbá mégiscsak bravúr a jobb erőkből álló török csapat megelőzése a csoportban, akkor a válogatott produkciója alapján is előrelépés van a magyar fociban)

Hanem ami szerintem a jövőre nézve igen biztató: egyre több gyerek focizik, egyre több jó minőségű pálya épül, már óvodás korúaknak is vannak foglalkozások, vannak akadémiák, az MLSZ szakmai előadásokat szervez többek között spanyol és portugál szakemberek meghívásával, végre elvették Mezeytől az UEFA-képzés vezetését (M. szinte csak a Pro licenszeket gyártotta, valószínűleg mert ott milliós tandíjak vannak ergo az adja a bevételt), egységbe lettek szervezve a megyei szövetségek.

Amikor én voltam gyerek a 90-es években, híre-hamva nem volt nemhogy óvodás focinak, de a legtöbb helyen a 11 éveseké volt a legalsó korosztály, iskolai foci nem volt, de még a tornaórákról is száműzték a focit, borzalmas pályákon edzettünk (és nem csak mi, sokszor játszottunk Pesten is hepehupás salakon), képzetlen edzők keze alatt ráadásul teljesen ad-hoc jellegű edzések voltak, egységes képzés mint olyan abszolút nem volt, a legtöbb edző hosszú távú futásokkal kínzott bennünket, ahelyett hogy labdás feladatokkal meg dinamikus koordinációs gyakorlatokkal szereztük volna meg a megfelelő kondíciót.

Nagyjából ennyi elég is ahhoz, hogy ide jusson a focink, sőt, szerintem a jelenlegi színvonal a fentebb leírt állapotokhoz képest kifejezetten magas...

De mint mondottam, rengeteg a biztató jel a magyar futballban, csak ugye ezzel is igencsak elkéstek: 3-4 éve kezdődtek meg ezek a fejlesztések, pedig ha már 1997-ben, az ominózus 1:7 után (amikor is szintén a mostanihoz hasonló felzúdulás volt az országban) elkezdik ezeket, annak mára meglenne az eredménye - így meg mire ez az egész eljut a profi fociig (ami ugye a kirakat, az emberek 99%-a mást nem is lát belőle), jó pár évnek el kellene tellenie minden pozitív folyamat szinten tartásával, a türelem meg már rég elfogyott...

Dubovánszky László 2013.10.18. 19:14:44

@daito: "Ja persze. Akkor nem kapunk ki Bukarestben, meg a 8-1 sem lenne fájó."

1. akkor Bukarestben nem győzelmi kényszerben játszik a csapat, nincs akkora nyomás a játékosokon (főleg a rutintalanabbakon), ugyanis ha kikapunk, akkor sincs nagy probléma

2. akkor valószínűleg Hollandiában nem 3 támadó kp- és 2 csatár felállásban állítja fel a csapatot Egervári (bár az szerintem ez az adott előzmények ismeretében is hiba volt), és szinte biztos hogy nem kapunk ki 8:1-re.

NYJetsTD 2013.10.18. 23:11:19

@droli: drolikám, eddig egy fokkal erkölcsösebbnek tartottalak ccactusnál, de most már látom, egy a szint.
Tudod, a teljesítmény nem csak egy kitalált szó. Vagy te elfogadod, hogy az autószerelő eggyel kevesebb kereket tesz vissza, közértben a kilós liszt csak 90 dkg, a busz két megállóval a célod előtt letesz? Majdnem siker? Viccelsz ugye?

27 éve a nagy semmi. Ez az igazság. Minden más csak a szokásos mellébeszélés.

shwarcz bácsi 2013.10.18. 23:17:40

se a szerző se a kommentelők többsége nem látja a fától az erdőt.

Bunny Munro 2013.10.18. 23:26:55

a magyar futball nem beteg, hanem halott

shwarcz bácsi 2013.10.19. 10:25:28

Pontosan, Bunny. a magyar futball 78'ban amikor Végh Antal megírta könyvét, már akkor is komolyan beteg volt. azóta szépen, lassan, tudatosan kivéreztették, és megölték.

Bloodscalp 2013.10.19. 15:59:22

@ccactus: nagyon szépen visszaböfögöd a vezéred hülyeségeit:) Mezőkövesden ekkora igény lett hirtelen a mennyei bajnokságra ezekszerint?

shwarcz bácsi 2013.10.19. 16:39:25

Amikor egy felcsút NB1 es lesz...
hahahaha micsoda véletlenek vannak minálunk.

Bloodscalp 2013.10.19. 17:06:07

" Én mindezt egy hazai, a mostani viszonyokat jól ismerő szövetségi kapitánnyal kezdeném, pl. Mészöly Gézával. Hátha ő szerencsésebb lesz abban a bizonyos egy percben."

MILYEN VISZONYOK te szerencsétlen???Persze majd egy mutyista magyar, aki tudja "kire tipszmikszextek a hétvégén a srácok hétvégén"az majd jól megedzi őket:) És persze feltétlen magyar legyen, hiszen ez egy nemzeti válogatott vagy mi, nehogy már úgy járjunk mint a görögök Rehhagel bácsival, nekünk mondják meg mi az a foci??? Hiszen Puskás is magyar volt! Az Aranycsapat tagja!

Bloodscalp 2013.10.19. 17:17:56

@daito: még az FFT-n se magyarázták ennyira a dolgot, pedig ott hivatalból tették.

kifordított nagyanyó 2013.10.21. 08:15:22

@NYJetsTD: Pedig csak egy Jets-es vagy!XD
Bocs nem tudtam kihagyni.:))

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.10.21. 11:42:27

@NYJetsTD: "Sporttörténelmi pillanat: a Ferencváros először állt fel tíz idegenlégióssal tétmeccsen. A Sopron elleni Ligakupa-találkozó kezdőcsapatában az összes mezőnyjátékos külföldi volt, a "magyar színeket" Kurucz Péter kapus képviselte."

A Győr - Fradin 4 magyar játékos játszott a 22-ből. Nem csak a szurkolók, az edzők szerint is halott a magyar foci.

Sosem gondoltam volna, h le tud ez a blog mégegyszer Schmitt páli szintre süllyedni, tévedtem.

Tényleg, ha holnap Orbán Viktor nyilvánosan csecsemőket mészárolna, itt másnap jelenne meg egy poszt, hogy ez egy magyar népszokás, és igenis jó dolog!

DIldiko 2013.10.21. 14:58:57

@ccactus: "Kis ország, mint mi pedig csak akkor rúghatunk labdába egy ilyen terepen az adottságainknál nagyobbat, ha az állam beszáll, ergó javunkra torzítjuk a piaci versenyt." Akkor miért működik ez a kosárlabdában, kézilabdában, vízilabdában, egyéb vizes sportokban? A német vagy angol vízilabdázók többet keresnek, mint a magyarok? Persze, hogy többet! Többet kapnának 1-.1 olimpia vagy világbajnoksági győzelemért? Hát persze, hogy többet! A kajakosok az USA-ban többet zsebelnek be 1-1 világ és olimpiai bajnoki címért? Még szép! Az úszók is? Az tuti!
Mégse jobbak, mint a magyarok? MIÉRT???
Egyszer valaki rájöhetne már erre! Lehet, hogy azért, mert ott nem a játékosok akarnak dirigálni az edzőnek vagy a szövetségi kapitánynak? Lehet, hogy ők tényleg MINDENT MEGTESZNEK A SIKERÉRT?
Amíg 1-1 edzőt vagy kapitányt ki lehet rúgatni azzal, hogy nem játszunk addig mindig is baj lesz a focival! A profi focisták mindenhol a világon naponta több órát edzenek és a lelküket is kiteszik - no ez hiányzik a magyar focistákból szerintem!

NYJetsTD 2013.10.21. 21:38:25

@kifordított nagyanyó:
"Pedig csak egy Jets-es vagy!XD"
Valakinek a minőséget is kell képviselnie!

Ti is, mi is 4-3-al állunk! Nehéz lesz...

@Tyson925: engem igazából szórakoztat amit képviselnek. Megjelenik benne minden problémája a magyaroknak. Jótékonyan elnéznek az ország totális gazdasági, mentális és jogi csődje felett, nyomi ellenzékhez próbálnak mérni sikereket, pezsgőt nyitnak ha 16 forinttal csökken az államadósság, de ha nő akkor persze a köcsög mókusok hibásak, egyszerűen azt képviselik, amitől soha nem lesz előrelépés az országban. A kisebbik rosszt ünneplik. Még mindig nem értik, hogy az az út is csak lefele vezet. Menthetetlenek. Akkor inkább jókat derülök rajtuk.

NYJetsTD 2013.10.21. 21:43:39

@Tyson925: Az is csemege volt, hogy a mindenkitől cumizó Akadémia és Mezőkövesd, szinte egyszerre táltosodott meg a Fradi és a Honvéd ellen...
De szerintem nem volt bunda egyik sem : )

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.10.21. 22:22:40

@NYJetsTD: ennyire azért nem érdekel a magyar foci, hogy ilyenekre figyeljek. Az akadémiákon magyarok játszanak, vagy oda is vettek pár 40 éves román focistát? :-D

kifordított nagyanyó 2013.10.22. 16:45:58

@NYJetsTD: Jó,hogy mondod,rá is nézek.
Nektek inkább a csoport második hely néz ki,mi talán megcsíphetjük az elsőt.
A csoporton belül eddig egyszer már mindenkit megvertünk.
És pont a Denvernek adtunk 48 pontot.Persze nem volt elég.:((
Bárcsak mindig így játszanánk!
Kansas is durva.
De ti is egész jók vagytok.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.23. 09:47:23

@NYJetsTD:

"A kisebbik rosszt ünneplik. Még mindig nem értik, hogy az az út is csak lefele vezet. Menthetetlenek."

Furcsa, hogy megint ide térsz vissza. Azt hittem, azt a múltkor már megbeszéltük. Lehet várni a fehér lovon érkező szőke hercegre az elefántcsonttoronyban, de a népnek addig is élnie kell. Az élet zajlik, az országot valakinek vezetni kell. Ha te nem szavazol, mert nem találod a szőke herceget, akkor a többiek döntenek helyetted is, hogy ki vezesse az országot. Így működik a demokrácia. És ha nincs jó, akkor az országnak igenis a legkisebb rossz a legjobb megoldás. (Jó nem egyenlő jobb, a gyengébbek kedvéért; Lásd legelső hozzászólást, aki úgy értelmezte a posztot, hogy arról ír, hogy a helyzet rózsás.)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.23. 09:57:57

@NYJetsTD:

A szőke hercegről jut eszembe! KEressük kicsit aktívabban! :)

Álláshirdetés:
Válságban lévő ország felvételt hirdet miniszterelnöki pozícióba.

Alapkövetelmények:
Tárgyalóképes angol, német, francia, kínai és japán nyelvismeret
Felsőfokú végzettség közgazdasági, jogi, matematikusi, és kommunikáció szakon.
Minimum 10 év miniszterelnöki gyakorlat, referenciákkal.
Minimum 15 év üzleti életben szerzett tapasztalat legalább három különböző cégbirodalom sikeres irányítása vezérigazgatói pozícióban, referenciákkal.
Terhelhetőség, nagy munkabírás, stressz- és kritikatűrő képesség.
Magas szociális érzékenység, nemzeti elkötelezettség, aktív római katolikus, református, vagy evangélikus vallásgyakorlás
Demokratikus elvek iránti elkötelezettség.
Jó kapcsolatok hasonló kvalitású emberekkel, akik a kormány tagjai lesznek.
Feddhetetlen erkölcsi bizonyítvány

Amit nyújtunk:
Havi 1 Ft fizetés
Változatos munkavégzés, hapi 14-16 órában, hétvégén is

Előnyt jelent:
előnyös külső, jó szónoki képességek

A pályázatokat "bolond vagyok" jeligére várjuk a kiadóba.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.10.23. 12:40:20

@ccactus: És mindezz, hogy függ össze azzal, hogy az egyértelmű rossz döntéseket szisztematikusan megvéded? Mert a kisebb rossz, akár jó is lehetne, ha a saját szavazók nemtetszésüket fejeznék ki... Ergó, sajnos nem sok értelme van annak amit mondasz, mert nem a legkisebb rosszat választod, hanem megvéded azt, kiállsz az egyértelműen rossz mellett (schmitt pál, magyar foci, felsőoktatás lerombolása, tranzakciós adó, traffik mutyi, föld mutyi stb).
Az érvelésed sajnos nem életképes.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.23. 14:16:09

@Tyson925:

Azokat a döntéseket védem, amelyek szerintem összességében jók. Fontos, hogy összességében, mert minden döntésnek van előnye és hátránya is.

Te azt mondod, vannak egyértelműen rossz döntések. Én azt mondom, ez nem ilyen egyértelmű.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.10.23. 15:33:43

@ccactus: "Én azt mondom, ez nem ilyen egyértelmű."
Igen, kitalálsz valami elképesztő elméletet, hogy az miért is jó. schmitt nem plagizált, te nem cigizel így nem gáz a trafik mutyi, földed nincs ezért nem baj a föld mutyi. Nem baj, ha éves szinten 100 milliárdod költünk a magyar focira (gondolkoztál már azon hány munkahelyet lehetne megmenteni létrehozni, ha ennyivel kevesebb adót szedne be az állam?). Szerinted nagyon helyes ha a felsőoktatásból 100 milliárdokat von ki az állam, amikor a felzárkózás egyértelmű záradéka az oktatás (és korábban szociális népszavazás eredményét köpöd le a fidesszel együtt), téged nem érint a tranakciós adó, pedig havi szinten több ezer forintot vesz ki az emberek zsebéből, nem baj a hatósági húsár, nem baj az ezer különadó...

Mi lesz a békemenettel nélküled? :-)

NYJetsTD 2013.10.23. 19:24:18

@Tyson925: Azt hiszem tökéletesen kórképet adtál.

@ccactus: "És ha nincs jó, akkor az országnak igenis a legkisebb rossz a legjobb megoldás."

Szerencsére ez nem így van, sajnálatomra kb. másfél millió állampolgár azonban mégis ebben a szemfényvesztő álomban tölti napjait. De azért nehéz veled vitatkozni, mert már a minimálbéres kísérletednél bizonyítottad, számodra a hit megelőzi a valóságot. Engem tényleg szórakoztat, de azt gondolom, többen vannak akiket bosszant a kritikai megközelítés és a tények teljes figyelmen kívül hagyása, a kozmetikázott adatok istenítése.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.10.23. 19:38:49

@NYJetsTD: "a kozmetikázott adatok istenítése. "

Az meg aztán igazán szomorú, amikor aztán kaktusz is nekiáll adatokat kozmetikázni... csak a hatás kedvéért. Lelke rajta...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.23. 21:56:21

@Tyson925: @NYJetsTD:

Igen, de: Azokat a döntéseket védem, amelyek szerintem összességében jók. Fontos, hogy összességében, mert minden döntésnek van előnye és hátránya is.

Te azt mondod, vannak egyértelműen rossz döntések. Én azt mondom, ez nem ilyen egyértelmű.

Ezt mintegy elméleti, általános alapelvként vetettem fel. Megvitatás helyett átmentetek személyeskedésbe.

"a kritikai megközelítés és a tények teljes figyelmen kívül hagyása, a kozmetikázott adatok istenítése."

A kritikai megközelítésről is szó volt már korábban. Leírtam, hogy napjában 20-30 ilyet olvasni a különböző blogokban. Miért kellene egy harmincegyedik? A témaválasztásom nem ilyen módszerrel történik, hanem olyan témákra fókuszálok, amelyeknél úgy érzem, hogy alaptalan támadások érték, avagy van egy csomó ellenérv, amelyeket a kritikusok nem vesznek figyelembe.

"a tények teljes figyelmen kívül hagyása, a kozmetikázott adatok istenítése"

A tények vs. hivatalos adatok szembeállítását mulatságosnak tartom.

Egyébként az is vicces, hogy már megint szólhatott volna a poszt akár a csillagközi sugárszünetről is, megint aktuálpolitikába torkolltunk.

Javaslom itt folytassuk:
nivo.blog.hu/2013/08/19/fidesz_vagy_mszp

NYJetsTD 2013.10.24. 09:48:34

@ccactus: Ne folyassuk ott. Ez a két párt nem választás. Ez a két párt csak a lassú, de biztos lecsúszás.
Bírálod, hogy már megint csak kritika. Ha nem így lenne, miből, mitől élne a blogod? Ide írogatna a sok ezer agymosott békemenetes, hogy minden szép, minden jó, csak az az átkozott EU és ellenzék? A huszadik ugyanolyan komment után mi lenne a téma? Ovi nyakkendője? Uncsi. Akkor már inkább legyen zrika, döngölés, beszólogatás. Lehet, hogy kurvára nem csípjük egymást, lehet, hogy hülyének is nézzük a másikat, de legalább te, mint blogger fogadd el, akit érdekel a politika, az itt le fogja írni a véleményét. Legfeljebb ha már unod a sok kritikát, nem válaszolsz. De ahogy látom, vagy olyan "perverz", hogy nem hagyod magad... : )

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.10.24. 12:35:24

@ccactus: "Egyébként az is vicces, hogy már megint szólhatott volna a poszt akár a csillagközi sugárszünetről is, megint aktuálpolitikába torkolltunk."

Már nem azért, de ha magyar focira lassa többet költ az ország mint felsőoktatásra, akkor ez nem aktuálpolitika?

"amelyeknél úgy érzem, hogy alaptalan támadások érték, avagy van egy csomó ellenérv, amelyeket a kritikusok nem vesznek figyelembe."

Válaszolnál pár kérdésre: szerinted ezekszerint szegény schmitt palit alaptalanul vádolták? Nem plagizált tán?
szerinted helyes és elfogadható az, ha focira annyit költ az ország mint felsőoktatásra?
Csak mert pl ezek is a témáválasztásaid...

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.10.25. 09:20:31

@ccactus:
Török Gábor is milyen szépen megfogalmazta:
torokgaborelemez.blog.hu/2013/10/25/501_apokalipszis_holnap

"Mi tehát a megoldás? Az, ha egyszer meglátjuk, hogy ez a logika, pontosabban ennek a logikának a mindenhatósága hová vezet. Tanulásnak nevezem ezt, de ma már azt hiszem, hogy ennek csak egy módja van: a tapasztalás. Jéghegy, pofon, szakadék, Apokalipszis, Armageddon kell ide. Hogy észhez térjünk, hogy belássuk, hová vezet az, amikor a politikát kizárólag a politikusokra bízzuk. Vagy azért, mert egyáltalán nem foglalkozunk vele, lemondóan kivonulunk belőle, vagy azért, mert megelégszünk a buta automata szerepével. Ha soha semmilyen kérdést nem teszünk fel saját politikai vezetőinknek, ha hagyjuk magunkat általuk jókra és rosszakra osztani, ha meg sem kíséreljük megérteni és elfogadni a másként gondolkodókat, ha elhisszük, hogy mindig és mindenben csak az egyik oldalnak lehet igaza, ha a politikai vezetőket isteneknek képzeljük, ha a gondolataikat sajátunkként szeretjük, s ha képesek vagyunk gyűlölködve tekinteni egy másik magyar emberre csak azért, mert máshová szavaz, vagy éppen mást gondol a helyesről és a kívánatosról. A politika csak akkor lehet más, bárki is a kormányfő és bármilyen nevű pártok ülnek is a parlamentben, ha észrevesszük, hogyan használnak ki minket saját céljaikra a munkájukat amúgy kétségtelenül egyre ügyesen végző politikusok. Akkor valami megváltozik, megváltozhat. Addig viszont egyre rosszabb lesz, ebben biztos vagyok. "

Aztán vagy felfogod, vagy nem...

anonymand 2013.10.25. 15:39:43

@NYJetsTD: @Tyson925:

Tisztelt NYJetsTD, Tyson925!

Elnézést kérek a belekottyért.

"a kozmetikázott adatok istenítése." - mint erre szemléletes példa az 1 millió munkahely, vagy a mennyit csökkentette (és milyen áron) a zállamadósságot ez a kormány témakörök.

"A tények vs. hivatalos adatok szembeállítását mulatságosnak tartom." - tény az, amit ccactus annak vesz (meg Lencsés Pisti által írottak), hivatalos adat pedig úgy tűnik, hogy kozmetikázottan tekintendő igaznak.
Sajátos logika, neki ilyenre tellett.
Példa: ..."és a helyes adatokkal dolgozó hazugságok, ahogy találóan írtad"...

"Engem tényleg szórakoztat,"...
Tulajdonképpen engem is.

Tisztelettel:
anonymand

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.25. 20:54:12

@Tyson925:

Én is akartam idézni az írásból, de megelőztél. :) Az írás minden szavát aranyba lehetne önteni, annyira igaz, és annyira egyetértek vele!

Most már nem hiteles, de kb. ugyanez a gondolat született meg bennem is tegnap két politikusi állítás kapcsán.

23-án előbb a rakparton hangzott el, hogy orbán egy őszülő despota, majd a Hősök terén, hogy a másik oldal ma is a nép közé lövetne, ha tehetné.

Miközben teljesen világos, hogy Orbán demokrata, és Bajnaiék sem lövetnének a nép közé.

Külön pikantéria, hogy Bajnai kikéri magának a nép közé lövetést, miközben a despotával egyetért..

"Aztán vagy felfogod, vagy nem..."

Odavetett mondatodból az derül ki számomra, hogy hatalmas kommunikációs szakadék, félreértés, félreismerés, előítélet áll közöttünk.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.25. 21:03:45

@NYJetsTD:

"Ez a két párt nem választás. Ez a két párt csak a lassú, de biztos lecsúszás."

Na ez az alapvető szemléletmódbeli különbség kettőnk között. Szerintem ez nem igaz. A múltban követtek el hibákat a pártok, de ezt kivetíteni a jövőre nagy hiba. Hiszem, hogy a pártok és a nép is képes tanulni a múltból. A demokráciát is tanulni kell és lehet.

Szerintem ez a szemléletmód amit te képviselsz, ez az előítéletesség a garanciája a lecsúszásnak. Ha kétségbe vonod a tanulás képességét bármely honfitársunknál vagy politikusunknál, az maga a reménytelenség. És kár várni a csodát, a messiást, a szőke herceget, mert nem fog jönni. Nincs könnyű út, nincs megmentő. Csak nehéz út van, a tanulás útja ezt kell végigjárnunk. Ezért is mottója a blogunknak, hogy Fórum - Vitassuk meg!

"Legfeljebb ha már unod a sok kritikát, nem válaszolsz. De ahogy látom, vagy olyan "perverz", hogy nem hagyod magad... : )"

Ez is színtiszta előítéletesség, a másik lenézése, hülyének nézése, személyeskedés, vádaskodás, érvek nélküli kritika. Na ez az, ami nem vezet sehova. Tipikus magyar hozzáállás amit előadsz itt, sajnos. Ezen kellene változtatnunk. Először magunkat kell legyőznünk, ahogy Gyurcsány mondta szerdán.

NYJetsTD 2013.10.25. 21:06:52

@ccactus: @Tyson925:
TG ne hiányoljon semmit. Ő is kussol, ő sem képviseli a civil kurázsit. Zseninek tartja a szemfényvesztőket, nap mint nap eljátssza a "nagy kívülálló" szerepét. Az ország értelmiségi köreinek nagy része szintén ezt a játékot űzi, mégis szánalmas fintorgással kérdezik, miért nem okosodik meg a nép...

NYJetsTD 2013.10.25. 21:17:31

@ccactus: egyben igazad van. A pártok tényleg tanulnak. Még undorítóbbra menni, még nagyobbat nyúlni, még erőteljesebben teret, felületet foglalni.
Amikor olvaslak, mindig jókat mosolygok azon az ál naivitáson amit képviselsz. Majd jó lesz, majd megoldódik, majd bölcsebbek leszünk... Magyarország alapjaiban szétesett, még csak halvány fogalma sincs senkinek, hogyan fogjuk megoldni tíz-tizenöt éven belül a nyugdíj kérdést, roma gondokat, a családok totális csődjét. Te mesékben hiszel, én meg azokat kritizálom. Ennyi.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.25. 21:29:51

@Tyson925:

"Válaszolnál pár kérdésre: szerinted ezekszerint szegény schmitt palit alaptalanul vádolták? Nem plagizált tán?
szerinted helyes és elfogadható az, ha focira annyit költ az ország mint felsőoktatásra?
Csak mert pl ezek is a témáválasztásaid..."

Ha röviden akarnék válaszolni, csak annyit írnék, hogy olvasd el még egyszer a citált posztokat, mert egyáltalán nem arról szól, amiket itt kérdezel belőle. Végzetesen félreértetted, avagy eleve előítéletesen olvastad azokat.

Scmhitt Pál: Véleményem lényege az, hogy egy olimpiáról írt doktori dolgozatban való plagizálás semmiben nem befolyásolja Schmitt államfői kvalitásait. Ugyanígy Gyurcsány borászatról írt szakdolgozata sem jelent semmit miniszterelnöki ténykedése szempontjából. Schmittről az arra felkent szervezet megállapította, hogy plagizált. Én ezt elfogadom, elhiszem, nem vonom kétségbe. Egy demokrata így tesz, bízik a demokratikus intézményekben.

Foci vs. felsőoktatás: Az én véleményem az, hogy az állami pénzügyekben nincs abszolút priorizálási sorrend. Nem lehet azt mondani, hogy amíg csak egyetlen ember is éhezik, addig egy fillért se költsön az állam kultúrára, szórakozásra vagy éppen sportra.

Való igaz, nekem meggyőződésem, hogy az önfinanszírozó felsőoktatás működőképes, ha a diákoknak minden feltételt biztosítunk a tanuláshoz. Az is igaz, hogy az ingyenes felsőoktatás is működőképes, csak hatékonytalanabb. Az ingyenesség pazarlásra ösztönöz, nincs meg az a felelősségérzet, hogy a hallgató tudja, hogy mibe kerül az ő oktatása, mit kell azért neki, vagy az adófizetőknek fizetnie.

A fociról a napokban írtam egy posztot. Lényege, hogy az is működőképes nálunk piaci, önfinanszírozó alapon, csak sokkal alacsonyabb színvonalon, mintha az állam az adófizetők pénzén beszáll. A magyar futballpiaci kereslet, vásárlóerő sokkal kisebb, mint az angol, vagy a német. Ezért ha labdába akarunk rúgni mellettük, az államnak be kell szállnia, ergó ezzel a piaci mechanizmusokat, versenyt a javunkra torzítania kell. Ez persze önmagában is felvet hatékonysági kérdéseket ugyanúgy mint a felsőoktatásban.

Épp ezért az adófizetőknek (egészen pontosan a választópolgároknak, mert a kettő nem ugyanaz) kell döntenie, hogy mire költsön az állam. És az emberek ezt meg is tették. Ingyenes felsőoktatást szeretnének, ez teljesen egyértelművé vált tüntetésekből, közvélemény-kutatásokból, stb. A focival kapcsolatban is lesz döntésük az embereknek. Legkésőbb 2014 tavaszán.. Döntenek majd arról, hogy az a költségvetési mix jó nekik, vagy sem. Avagy látnak-e jobbat, vagy sem.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.25. 21:50:19

@NYJetsTD:

"A pártok tényleg tanulnak. Még undorítóbbra menni, még nagyobbat nyúlni, még erőteljesebben teret, felületet foglalni.
Amikor olvaslak, mindig jókat mosolygok azon az ál naivitáson amit képviselsz."

Ebből a mondatból könnyen arra lehet következtetni, hogy te nem hiszel a tömegdemokráciában, mint legkisebb rossz, de azért előreviviő államformában. Avagy abban nem hiszel, hogy Magyarországon működőképes lehet a demokrácia, és ehelyett valamilyen más típusú államberendezkedésben bíznál? Avagy hiszel a magyar demokráciában, csak éppen egy kis csoda, egy szőke herceg, egy messiás kellene, aki működtesse? Aki meg hisz a demokráciában annak hibáival együtt is, az álnaív??

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.25. 21:52:47

@NYJetsTD:

"TG ne hiányoljon semmit. Ő is kussol, ő sem képviseli a civil kurázsit. "

Lehet, hogy képviseli, nem tudom. Egy biztos, hogy a blogja nem ezzel, hanem politikai elemzéssel foglalkozik. Szerintem azt hiányol, amit csak akar. Miért ne hiányolhatná függetlenül attól, hogy képviseli-e a civil kurázsit, vagy sem?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.25. 21:56:30

@NYJetsTD:

"www.szabadfold.hu/aktualis/katasztrofalis_a_csaladok_anyagi_helyzete

ezek az igazi gondok."

Ez a Generali által megrendelt felmérés eredménye. Tiszta szerencse, hogy a Generali kínál is pénzügyi megoldást erre a problémára. :)

anonymand 2013.10.25. 22:50:05

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

"Válaszolnál pár kérdésre: szerinted ezekszerint szegény schmitt palit alaptalanul vádolták? Nem plagizált tán?"... - szólott a kérdés.

A neked szegezett kérdésre sem vagy képes tisztességesen válaszolni. Elbújsz mások háta mögé?
Milyen írástudó vagy Te?
Te, aki ostorozol másokat.
Egy gondolatkör:
"Az írástudók árulása, felelőssége, kötelessége"
(ne keresd a neten, az Értelmező Szótárból van).
Miféle felelősség van benned?
Egy egyenes kérdésre a válaszod (nem a véleményed, amit kértek): "Schmittről az arra felkent szervezet megállapította, hogy plagizált. Én ezt elfogadom, elhiszem, nem vonom kétségbe. Egy demokrata így tesz, bízik a demokratikus intézményekben."

Ez vagy Te magad.

És még inkább, NYJetsTD-nek adott linked, amely valahol érinti azt a katasztrofális elszegényedést, ami zajlik.
Én kiegészítem vitabeli ellenfeled megadott linkjét, talán felébred benned akár a felelősség, akár a kötelesség.
fn.hir24.hu/gazdasag/2013/10/20/europa-legszegenyebbjei-kozt-vagyunk/
Ajánlom becses figyelmedbe az első grafikont.

fn.hir24.hu/gazdasag/2013/06/14/szegenysegben-utolertuk-europat/
Az előzőben leírt tanulmányból szemezget ez is.

Oszt, az általad hazugnak tartott Ténytár sorain is el lehet gondolkozni (ha fele igaz, az is sok):
tenytar.blog.hu/2013/10/18/bovulo_kozeposztaly_helyett_durva_szegenyseg

Tisztelt ccactus! Hol jön ehhez az általad válaszként küldött linkben leírt problémasor?
Hol?

Tisztelettel:
anonymand

rikitiki 2013.10.25. 23:02:49

@ccactus: Önmagában ez a reakciód gyakorlatilag feleslegessé tesz bármilyen minősítést részemről, ha te ezt komolyan gondolod...
(ha nem, akkor tegyél valami utalást, hogy humorizálni próbálsz, mert eddigi munkásságod alapján simán kinézem belőled, hogy komolyan gondolod)

Schmitt ügyről megjegyezném, az első reakciójától kezdve folyamatosan hazudott, és ez volt a lényegesebb probléma, az összeegyeztethető-e egy teféle demokrata szerint a köztársasági elnöki hivatallal, a legfőbb méltósággal?

NYJets-szel egyetértek teljesen, hogy akár mszp, akár fidesz, garantált az ország lecsúszása, amihez a hülye szövegeddel véleményformálóként te is hozzájárulsz - nem mellesleg a "kisebbik rossz" elvével legitimizálod a kisebbik rosszat, és azzal szemben semmilyen ellenerőt, érdekképviseletet nem fejtesz ki (sőt), így aztán eleve lehetetlen a rendszer bármilyen korrekciója, bárhogy is gondolnád ezt naivitásodban, munkásságoddal érdemben elősegíted azt a permanens polgárháborút, ami a két váltómaffia érdekein kívül semmilyen más érdeket nem szolgál.

Az őszülő despota tekintetében majd fogsz még lepődni meg, de már annyira mindegy lesz.

rikitiki 2013.10.25. 23:09:17

@anonymand: hogy nem lehet ezt érteni, kedves anonymand?
Ahogy az ingyenes felsőoktatás mellett letette a nép a voksát, erről ccactus meggyőződött mostanra, úgy a nép letette a voksát hogy legyünk focinagyhatalom, és ehhez a nép szerint a legjobb példa Argentína példája. Tehát ki az IMF-fel, és bővítsük a felsőosztály vagyonát s jogait, a szegények rovására. Ez a futballnagyság alapja, és a nép ezt akarja, erről is meggyőződtünk mostanra.
Teljesen jó úton haladunk, IMF már nincs, szűk oligarchia/maffia irányítja az országot, építjük a stadionokat végnélkül a rokkantaktól és az oktatástól elvett milliárdokból, és nő az olló a szegény és gazdag között soha nem látott mértékben. A gazdag egyre gazdagabb, a szegény egyre szegényebb.

Nem látod, hogy ezt akarja a nép? Nem látod, hogy ez a kisebbik rossz?

Csak mesteremberből lenne elég, szegény gazdagok alig találnak ha köll, ez aztán a legnagyobb probléma...

anonymand 2013.10.25. 23:22:41

@rikitiki:

Tisztelt rikitiki!

Meggyőztél!
Ha a nép, az Isten adta nép így kívánja, akkor így kell lennie.
Ha harc, hát legyen harc!
Az IMF ellen már nem köll ugyi, a zállamadósság ellen már győztünk ugyi, a munkanélküliséget is levertük ugyi, tehát most a harc az egy főre jutó stadionok számában való dobogós hely a tét.
Inkább stadionokat, mint egészséges fiatalokat (az elosztási arányok nekem legalábbis ezt jelzik).

És abban is igazad van, ha a csap elromlok, ugyan kire bízhatom az újraaranyozást?
Ez itt a gond.
A legnagyobb.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2013.10.25. 23:23:53

@anonymand:

Bocsi!
Elütés: elromlok helyett elromlik

anonymand

Ui.: én már réges régen elromlottam...

anonymand 2013.10.25. 23:33:16

@rikitiki:

Tisztelt rikitiki!

"Csak mesteremberből lenne elég, szegény gazdagok alig találnak ha köll, ez aztán a legnagyobb probléma..." - millen nagyon igaz!

Már nem is tűnik oly nyomasztónak, hogy "Döbbenetes felmérés: A szegények országa lettünk"
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=644875

Erre meg már oda se figyelek: "Uniós mérce: 4,6 millió magyar él szegénységben"
www.atv.hu/belfold/20130729-unios-merce-4-6-millio-magyar-el-szegenysegben

Viszont van egy igazán jó hírem.
Nem kell szakavatott mestert keresnem, hogy a nagy fogyasztású vízforgatómat a medencémben kicseréltessem, mert a rezsicsökkentés levette a(z összes) gondot a vállamról.

Tisztelettel:
anonymand

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.26. 10:40:07

@rikitiki:

"Schmitt ügyről megjegyezném, az első reakciójától kezdve folyamatosan hazudott, és ez volt a lényegesebb probléma"

Ez is egy vélemény, én a nekem szegezett kérdésre feleltem, miszerint: "szerinted ezekszerint szegény schmitt palit alaptalanul vádolták? Nem plagizált tán?" Erre mondtam, hogy de igen, szerintem is plagizált. Plagizálás és hazugság között van különbség? Ha valaki sajátsaként bead egy plagizált dolgozatot, az hazugság, hiszen azt állítja hogy saját munkája, pedig nem. Hogy méltó-e hozzá? Nem! Van összefüggés államfői munkájával? egy olimpiáról szóló hazugságnak? Szerintem nincs. Erről szólt a poszt.

"amihez a hülye szövegeddel véleményformálóként te is hozzájárulsz"

ezzel nem lehet vitatkozni

"a "kisebbik rossz" elvével legitimizálod a kisebbik rosszat"

Így van, és ezt vállalom is! Ha nincs jó, a legkisebb rossz a legjobb. Ez színtiszta logika. Ha ló nincs, a szamár is jó.

"és azzal szemben semmilyen ellenerőt, érdekképviseletet nem fejtesz ki (sőt)"

Általában ez is így van. Korábban már leírtam többször, miként választok témákat. Olyanokról írok, ahol úgy érzem, alaptalan a kritika, de legalábbis vannak ellenérvek. A blogger kritikusok hosszú sorába valóban nem szeretnék beállni. Egyedit szeretnék. Minek leírni 31-edszer, amit már 30-szor megírtak mások?

"így aztán eleve lehetetlen a rendszer bármilyen korrekciója"

Kicsit túlbecsülöd a blogunkat. Nincs rendszermegváltó küldetéstudatunk. Mottónk: Fórum - Vitassuk meg! Ergó gondolkodjunk, számoljunk, érveljünk, ellenérveljünk.

"bárhogy is gondolnád ezt naivitásodban, munkásságoddal érdemben elősegíted azt a permanens polgárháborút, ami a két váltómaffia érdekein kívül semmilyen más érdeket nem szolgál."

A demokráciát, a pártokat nem lehet leváltani. De legalábbis nem érdemes. Fentebb már leírtam, leírhatom újra: Ha kétségbe vonod a tanulás képességét bármely honfitársunknál vagy politikusunknál, az maga a reménytelenség. És kár várni a csodát, a messiást, a szőke herceget, mert nem fog jönni. Nincs könnyű út, nincs megmentő. Csak nehéz út van, a tanulás útja ezt kell végigjárnunk. Ezért is mottója a blogunknak, hogy Fórum - Vitassuk meg!

"Az őszülő despota tekintetében majd fogsz még lepődni meg, de már annyira mindegy lesz."

Előítéletesség! Félelemkeltés! Riogatás! Butaság!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.26. 10:43:38

@rikitiki:

"a nép letette a voksát hogy legyünk focinagyhatalom, és ehhez a nép szerint a legjobb példa Argentína példája. Tehát ki az IMF-fel, és bővítsük a felsőosztály vagyonát s jogait, a szegények rovására. Ez a futballnagyság alapja, és a nép ezt akarja, erről is meggyőződtünk mostanra..."

Szavak kiforgatása, félmondatok szándékos félreértelmezése! Múlt idejűként tálalod jövő időben írt mondataimat.

Helyreigazításom:A fociról a napokban írtam egy posztot. Lényege, hogy az is működőképes nálunk piaci, önfinanszírozó alapon, csak sokkal alacsonyabb színvonalon, mintha az állam az adófizetők pénzén beszáll. A magyar futballpiaci kereslet, vásárlóerő sokkal kisebb, mint az angol, vagy a német. Ezért ha labdába akarunk rúgni mellettük, az államnak be kell szállnia, ergó ezzel a piaci mechanizmusokat, versenyt a javunkra torzítania kell. Ez persze önmagában is felvet hatékonysági kérdéseket ugyanúgy mint a felsőoktatásban.

Épp ezért az adófizetőknek (egészen pontosan a választópolgároknak, mert a kettő nem ugyanaz) kell döntenie, hogy mire költsön az állam. És az emberek ezt meg is tették. Ingyenes felsőoktatást szeretnének, ez teljesen egyértelművé vált tüntetésekből, közvélemény-kutatásokból, stb. A focival kapcsolatban is lesz döntésük az embereknek. Legkésőbb 2014 tavaszán.. Döntenek majd arról, hogy az a költségvetési mix jó nekik, vagy sem. Avagy látnak-e jobbat, vagy sem.

NYJetsTD 2013.10.26. 11:35:37

@ccactus: "Így van, és ezt vállalom is! Ha nincs jó, a legkisebb rossz a legjobb. Ez színtiszta logika. Ha ló nincs, a szamár is jó."

Még mindig nem érted. Nincs jó? Miért is? Csak nem azért, mert pontosan az a gondolkodás mód, amit képviselsz, képviseltek, akadályozza meg hogy legyen?

Szégyen, ahogy félre néztek, nassit tömtök szátokba amikor a fidesz elképesztően szemérmetlen és rossz döntéseket hoz. Baltás ügy, trafik mutyi, földmutyi? Szinte sehol egy őszinte kritika. Nincs jobb? Hogy legyen, ha ti sem mertek, akartok, tudtok szembenézni a hatalom mocskosságával? Tudod mit képviselsz? Vissza a múltba.
Kádár alatt a szocialista érában pontosan ugyanazt csinálták, amit most ovi. Híradóban minden este a mezőgazdaság és az ipar fergeteges sikereitől zúgó termelési híradások, kritika nélküli elfogadása a döntéseknek, sérült külpolitikai és külgazdasági kapcsolatok, állandó ellenség keresés, nevetséges és képzetlen emberek kinevezése fontos posztokra, persze szigorúan családi vagy pártkapcsolatok miatt, ütni a világ pénzpiacát minden szavunkkal, de talpig érő nyelvvel, nyálat csorgatva felnyalni a pénzüket... semmi sem fog megváltozni...és igen, miattad, miattatok. Mert azt valljátok, ha vezéretek azt mondja nincs más út, akkor biztos úgy van. Gondolkodni luxus.
Az a baj, hogy a magyarok nagy része suttyó módra ugyanígy gondolkodik. Hogy nekünk még van valami nagy szerepünk a világtörténelemben, hogy mi a jelentős, fontos országok közé tartozunk. Pedig rossz hírem van, legfeljebb földrajzilag. Minden mást annak köszönhetünk, hogy a nyugat közelsége miatt annak fejlettségéből is bőven kapunk áldást.

anonymand 2013.10.26. 11:51:14

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

"Ez is egy vélemény, én a nekem szegezett kérdésre feleltem, miszerint: "szerinted ezekszerint szegény schmitt palit alaptalanul vádolták? Nem plagizált tán?" Erre mondtam, hogy de igen, szerintem is plagizált." - vesd össze: "Scmhitt Pál: Véleményem lényege az, hogy egy olimpiáról írt doktori dolgozatban való plagizálás semmiben nem befolyásolja Schmitt államfői kvalitásait. Ugyanígy Gyurcsány borászatról írt szakdolgozata sem jelent semmit miniszterelnöki ténykedése szempontjából. Schmittről az arra felkent szervezet megállapította, hogy plagizált. Én ezt elfogadom, elhiszem, nem vonom kétségbe. Egy demokrata így tesz, bízik a demokratikus intézményekben."

Vagy a szavak jelentésével nem vagy tisztában, mert az, hogy "Schmittről az arra felkent szervezet megállapította, hogy plagizált. Én ezt elfogadom, elhiszem, nem vonom kétségbe. Egy demokrata így tesz, bízik a demokratikus intézményekben.", nem azonos azzal az utóbb írt mondattal, hogy "Erre mondtam, hogy de igen, szerintem is plagizált."
A jelentés nem azonos.
Az egyik bejegyzésben tudomásul vettél egy mások által közölt véleményt (mert Te demokrata vagy (sic!), majd lazán csúsztatva korrigáltál.
ccactus, ccactus!

Akik idejárnak a blog egyik szerzőjének veretes mondatait értelmezni, nem mind hülyék.
A többiek biztosan nem...

Tisztelettel:
anonymand

NYJetsTD 2013.10.26. 11:51:27

@rikitiki: "Az őszülő despota tekintetében majd fogsz még lepődni meg, de már annyira mindegy lesz."

ccactus válasza: Előítéletesség! Félelemkeltés! Riogatás! Butaság!

Érzékeny részre tapintottál. Az emberek nagy része csak úgy tudja élni életét, ha valaki megmondja nekik mi az irány. Hogy ez a helyi vátesz éppen politikus miniszterelnök vagy püspök, polgármester vagy maffia főnök, az mindegy. Akár életük árán is megvédik. Négy felkiáltójelet kaptál, ami már már levágott lófej... : )

anonymand 2013.10.26. 11:55:26

@NYJetsTD:

Tisztelt NYJetsTD!

"Négy felkiáltójelet kaptál, ami már már levágott lófej... : )" - ez maga a tökély!

Tisztelettel:
anonymand

rikitiki 2013.10.26. 19:24:24

@NYJetsTD: Török Gabor írt egy posztot, Armageddon szükségességéről és hasonlókról, ez még valamennyire rímelne ccactusra, hogy bízhatunk a tanulásban...persze ccactusnak minden jó ahogy van, akkor minek is tanulni, de -

hasonlóképpen gondolkodtam sokáig, mint TG.
Például, jöjjön csak egy új fidesz kormány, sima többséggel. Majd meglátja a "nép", hogy mit is tudnak kétharmad nélkül, zivataros időkben (amekkora mázlija van Orbánnak, minden válságot előtte eltakarítottak más kormányok)

majd meglátják, és tanulnak, és soha többet ilyen maffia államot nem hagynak kiépülni.

Aztán megvilágosodtam, olvastam kutatásokat a magyar "néplélekről" a társadalom jellemzőiről. Valóban fél-ázsiai népség vagyunk, teljesen kilógunk mentálisan nemcsak közép-európából, de európából is.

Nekünk ez kell, nekünk így a jó, a vezető megmondja mi van, gondolkodni nem kell, menetelhetünk boldogan békementeken, útálhatjuk a sikeresebbeket, az ügyesebbeket, és szidhatjukőket minden nyomorunkért, vagy elvehetjük a luxusprofitjukat kéjes örömmel, taposhatunk még egyet az elesetteken, rokkantakon, mert addig sem minket taposnak.

Szóval nem fogunk tanulni, volt ezer évünk tanulni, és azalatt nekünk pont az a jó, ami most van, ami most less.

Ccactuséknak is pont az a jó, és pont úgy ahogy van.

Szorgalmasan bele is állnak a legválogatottabb morálisan legvédhetetlenebb ütközetekbe is, és elégedettek mert mindig a legkisebb rosszat támogatták (becsukva szemüket minden alternatívára)

Aztán egyszer majd kérdezi valaki, "miért hagytuk hogy így legyen?" és nem értik hogy mi a kérdés. Mindig ők lesznek a legnagyobb demokraták, vagy polgárok, vagy nemzetiek, vagy ami az éppen aktuális csoportképző szó, és mindig büszkék lesznek, a kétely szikrája nélkül. Hiszen miben és miért kellene kételkedni,nincsenek nekik "Nincs rendszermegváltó küldetéstudatunk."

Tehát gondolkodjunk, érveljünk itt nyugodtan, de szigorúan steril világmegváltó szándék nélkül. Csak úgy.

Nekem speciel nincs reményem, ez a nép azt kapta amit érdemel, amit szeret, amiben jól érzi magát.
Nem is fogja se leváltani, se tanulni, ugyan miből? Világégésekből sem tanult még eddig.

rikitiki 2013.10.26. 19:41:40

@rikitiki:
""Magyarországra a zárt (az önkifejezési értékek alapján) és a racionális (a világi-racionális értékek alapján) gondolkodásmód jellemző. Ezek a jellemzők a nyugati kultúra magjától távol, az ortodox kultúrájú országok közelébe helyezik a magyar gondolkodásmódot" - írja 2008-as tanulmányában Keller Tamás szociológus, a Tárki közvélemény-kutató intézet kutatója."

"Az Inglehart-féle World Values Survey (WVS) adatai alapján kisebb kritikai módosításokkal készített tanulmányban megállapították, a Magyarországra jellemző zárt gondolkodásmód "sem a kulturális jellemzőkből (nyugati kultúra), sem a gazdasági fejlettségből nem következik, de nincsen kapcsolatban az ország társadalomszerkezetével sem".

minden úgynevezett értéktérképen ábrázolt eredmény alátámasztotta a nyugati kultúrában megszokott gondolkodásmódtól, sőt gyakran közvetlen szomszédjainktól való távolság meglétét.

A kutatók a kommunista örökségben sem leltek magyarázatot az eredményekre, mivel a volt kommunista blokk országaitól is gyakran jelentősen távolra kerültek a magyar értékek.

A már említett zártságon, magába forduláson kívül ide tartozik a közbizalom (akár a másik emberrel szembeni, akár a politikai intézmények iránti bizalom) alacsony szintje, amelyet vizsgálva még a keleti blokk országai között is a sereghajtók közé tartozunk, illetve hogy a többi országnál megengedőbbek vagyunk a norma- és szabályszegésekkel szemben, miközben magunkról azt gondoljuk, hogy tisztességesek vagyunk, a többiekről már azt, hogy ők nem.

Különösen meglepő, hogy a demokrácia működéséről nemzetközi viszonylatban is mennyire lesújtó a magyarok véleménye. …

Lehetne folytatni, de sokkal inkább tartozunk ázsiához, mint európához...

pl. egy forrás itt
www.veniens.hu/vallalatepito/2010/11/13/magyarorszag-a-vilag-ertekterkepen-kutatasi-attekinto/

Érdekes néhányan megnézték rövidebb időtávokon is a változásokat:

vízszintes tengelyén a "túlélés-önmegvalósítás" érték, a függőlegesen a "tradicionális-racionális" érték adatait mérték.
A vizsgálatokat eddig öt alkalommal - 1981-ben, 1990-ben, 1995-ban, 2000-ben, és 2006-ban - végezték el. Az eredmények alapján kirajzolódott, miképpen mozdultak el az utóbbi harminc évben egyes társadalmak az érték-térképen.
Magyarország esetében az 1981-1990-1995-ös vizsgálatok trendje egyértelműen az Európa felé történő elmozdulást jelzi: a kérdőívek a "racionális" értékek és az "önmegvalósítás" értékeinek növekedését mutatták. Az ország egyértelműen a jobb felső sarok - vagyis Nyugat-Európa - felé mozdult el.
2000-ben azonban - a felmérés alapján - megtört a trend.
A társadalom nem egyszerűen megtorpant: "hátra arcot" csinált.

érdekes viszont a 2006-os felmérés, amely ismét fordulatot jelzett. A racionalitás értéke kismértékben, míg az önmegvalósításé jelentősebben újra nőtt. Vagyis társadalmunk ismét Európa felé vett irányt.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.27. 00:36:07

@NYJetsTD:

"Még mindig nem érted. Nincs jó? Miért is? Csak nem azért, mert pontosan az a gondolkodás mód, amit képviselsz, képviseltek, akadályozza meg hogy legyen?"

Nem, valóban nem értem! Borzasztóan kifordított logika ez. Majd így folytatod:

"Szégyen, ahogy félre néztek, nassit tömtök szátokba amikor a fidesz elképesztően szemérmetlen és rossz döntéseket hoz. Baltás ügy, trafik mutyi, földmutyi? Szinte sehol egy őszinte kritika."

Végképp nem értem! A baltás ügytől, a trafik mutyitól, a földmutyitól hangos az ország. Miről beszélsz? Méghogy nincs kritika?! Az már más kérdés, hogy őszinte-e?

Leírtam már sokszor, úgy látom még többször le kell írnom: Témaválasztásomban nem az általad hiányolt dolgokat favorizálom. Mert a kritika, ugyanaz a kritika ott van harminc másik blogon. Minek egy harmincegyedik? Nem állok be ebbe a sorba. De ha gondolod, millió linket tudok adni, ahol a baltás ügyet, a trafikmutyit vagy a földmutyit kritizálják. Én ott szólalok meg (ha időm engedi), ha ez a kritika nem őszinte.

A kádáros párhuzamod pedig annyira mókás, demagóg, és egyszerű gondolkodásra vall, hogy szóra sem méltatom. Ha tényleg így gondolod, hogy ilyesféle párhuzmosságok vélelmezéséből olyan nagyívű következtetéseket lehet levonni, mint amilyeneket megtettél, akkor felesleges minden szó. Úgy is elengeded a füled mellett minden mondatomat. Eddig sem reagáltál egy csomó mindenre amit eddig leírtam (többször leírtam), csak fújod a magadét.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.27. 00:38:04

@NYJetsTD:

Szóval elfogadom, hogy te így gondolod, de deklarálom, hogy én meg másként gondolom, és azt is leírtam, miért.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.27. 00:53:14

@NYJetsTD:

"Az emberek nagy része csak úgy tudja élni életét, ha valaki megmondja nekik mi az irány. Hogy ez a helyi vátesz éppen politikus miniszterelnök vagy püspök, polgármester vagy maffia főnök, az mindegy. Akár életük árán is megvédik."

"Az a baj, hogy a magyarok nagy része suttyó módra ugyanígy gondolkodik. Hogy nekünk még van valami nagy szerepünk a világtörténelemben, hogy mi a jelentős, fontos országok közé tartozunk. Pedig rossz hírem van"

Nem tudok ezekre a kemény kijelentéseidre mást mondani: Előítéletesség! Butaság! Leegyszerűsítés! Demagógia! Mások hülyének nézése! Valahol az emberi lét értelmét, az emberi értelmet vonod kétségbe, ha komolyan így gondolod.

Hozzáállásodat, itteni működésedet mindenesetre magyarázza szemléletmódod. Vissza kell hogy utasítsam ezt! A magam és mindazok nevében, akiket megbélyegeztél. Ha ezt álnaivitásnak, vagy naivitásnak tekinted, az a te dolgod. Ilyen alapfelállásban nincs értelme vitázni. Én itt gondolkodni, érvelni, ellenérvelni szeretnék. Nem kívánlak meggyőzni világszemléleted, emberszemléleted, magyarságszemléleted (szvsz) tévességéről. Elfogadom, tudomásul veszem, hogy ez a véleményed, de nem értek vele egyet. Ennyi.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.27. 01:03:59

@rikitiki:

"persze ccactusnak minden jó ahogy van, akkor minek is tanulni"

Előítéletesség! Ferdítés! Szavaim szándékos félremagyarázása!
Helyre kell igazítsalak: Én azt vallom, hogy mindig van jobb. Mindig lehet javulni, hatékonyabbá, gyorsabbá, nagyobbá, többé válni. Ez a fejlődés záloga. Ehhez pedig tanulni kell. Persze van akinek a hatékonyabbá válásról nem a tanulás, hanem a cigány böjtölő lova jut az eszébe.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.27. 01:11:05

@rikitiki:

"elégedettek mert mindig a legkisebb rosszat támogatták (becsukva szemüket minden alternatívára)"

Ha az alternatíva lenne a legkisebb rossz, én azt támogatnám.

Te meg ugyanúgy kritizálnál, hogy a legkisebb rosszat támogatom. :)

Egyáltalán nem csukom be a szemem az alternatívákra, sőt kifejezetten kutatom, keresem azokat. Dönteni ugyanis az egyes alternatívák értékelésével, előnyök és hátrányok mérlegelésével, rangsorolásával lehet.

Szóval ez egy újabb előítéletesség, félreértés csupán a részedről.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.27. 01:15:14

@rikitiki:

"ez a nép azt kapta amit érdemel, amit szeret, amiben jól érzi magát"

Ez a nép egy kivétellel mindig leváltotta a következő választáson az addig regnáló kormányt.

Általánosságban véve annyiban igazad van, hogy a hasznosságérzet egy relatív, illetve szubjektív dolog. Amit az egyik ember hasznosnak, jónak vél, azt a másik nyugodtan érezheti károsnak és rossznak.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.27. 01:21:53

@rikitiki:

"érdekes viszont a 2006-os felmérés, amely ismét fordulatot jelzett. A racionalitás értéke kismértékben, míg az önmegvalósításé jelentősebben újra nőtt. Vagyis társadalmunk ismét Európa felé vett irányt."

Ez valóban nagyon érdekes link, köszönöm! Kíváncsian várom a következő felmérés eredményét. Lassan esedékes, ha jól gondolom, mert korábban 5-6 évente végezték el, a legutolsó óta viszont már hét év telt el.

Mindenesetre a felmérésekből az tűnik ki, hogy a társadalom értékrendje viszonylag gyorsan változhat. Ez nem támasztja alá azt a világvége reménytelen hangulatot, ami véleményedből lerí.

rikitiki 2013.10.27. 17:33:21

@ccactus: Nem értesz, érzésem szerint szándékosan.

Mondhatod, hogy ez a nép mindig leváltotta az aktuális kormányt, de ez így eléggé információszegény összefoglalása annak a helyzetnek, hogy ugyanaz a két part váltogatja egymást. Ha a két pártot tekintem együttesen, a nép még sosem váltotta le őket. Így már érted-e?
Gondolom nem.

Ahogy nálad ezen a két párton kívül nem létezik alternatíva, éppen azért mert "nem rúgnak labdába" így nem érdemes számolni velük - valami hasonlót írtál korábban. De majd kijavítasz, te mint nagy demokrata.

Tehát, a te gondolatmenetedből következően, nem fog változni semmi, mindig a kormányképes két párt valamelyikét választod, illetve támogatod majd, ahogy eddig is.
És csúszunk tovább lefelé, és vissza a középkorba.

Az áloptimizmusodhoz, és álnaivitásodhoz,szóval tanulunk?
Az elmúlt 20 év tendenciáit tekintve a következők láthatók:
-folyamatosan durvul a közbeszéd, és média.
-folyamatosan nő a megosztottság mértéke és foka,egyre kevésbé lehet hit nélküli, racionális vitákat folytatni
-folyamatosan nő a korrupció mértéke
-folyamatosan csökken a kormányzat átláthatósága
-folyamatosan csökken a demokrácia formális intézményrendszere, a kormányzat elszámoltathatósága, a kormányzat ellensúlya
-folyamatosan nő az állami elvonás és újraelosztás súlya

ez az elmúlt 20 évben megfigyelhető állandó, lassú trend, ha tetszik, ezt tanultuk, ebben fejlődtünk, ebben teljesítünk jobban

A társadalomkutatásokhoz: ne keverd a különböző vizsgálatokat, bizonyos jellemzők gyorsabban változhatnak, bizonyos jellemzők nem.

Az optimizmusodhoz: én egy örök optimista alkat vagyok, nem szeretem a rosszat látni a dolgokban.
Ugyanakkor nem dugom a fejem a homokba, a tényeket nem fogom figyelmen kívül hagyni, azért hogy optimista lehessek egy kérdésben.
A fentiek alapján nincs az ország általános fejlődését, és a kétpárti maffiagazdálkodást tekintve optimistának lenni, nem látom, hogy bármiből is tanultunk volna.

A társadalomkutatás pedig érdekes, tudományos alaposságú tényeket, megfigyeléseket rögzít rólunk, ami alapján semi keresnivalónk Európában, demokráciában. Nekünk nem az való, nem értjük, nem szeretjük, következésképpen nem abba az irányba fogunk fejlődni.
Mindezt alá is támasztja az elmólt 20 év.

Neked sok optimizmust kívánok, támogasd tovább bizalommal azt az irányt, amire 20 éve ráléptünk, és amelyen töretlen haladunk.

Nincs ezzel semmi baj, csak a végeredményen nem kell meglepődni, ahogy én látom, az optimizmusod miatt nem érzékeled a valóságot, a realitást.

Néhány millió akinek nem tetszik az irány, vagy megélhetését kereső kitántorog 20-30 év alatt a többiek meg jól ellesznek úgy, ahogy valójában akarnak lenni. Optimistán.
Tudod, egyszer csak le lesz győzve az utolsó ellenség is, és népünk győzedelmeskedni fog.

Még egy utolsó bejegyzés:
néma gyereknek anyja sem érti a szavát.
A témaválasztásodnak van szerepe és súlya és van üzenete. Mondhatod azt, hogy te nem leszel 31-ik a sorban és nem beszélsz valamiről.
Egy véleményformálónál ez alapvető tévedés. Változás akkor lesz, ha egy vélemény kellő súllyal jelenik meg, és hatást, nyomást fejt ki.

Ha te egyféle véleménynek szándékosan nem adsz hangot, más véleményeknek igen, akkor ez hatást fog jelenteni. Ha kormánykritika nem jelenik meg részedről, az kormánytámogató hatást jelent.
Ahogy a kommentelők megfelelően azonosítanak is, te plágiumvédő, stadionépítés támogató, kormányzati intézkedéseket védő véleményformáló vagy, aki ilyen hatást fejt ki.

Az, hogy nem akarsz világot megváltani, az bullshit, és hazugság. Ha nem akarsz hatni, akkor ne írj. Ha írsz, akkor hatni akarsz.
Azzal hatsz, amit írsz, amit nem írsz le, azzal nem, ez pedig önbecsapás.

Na, de további sok sikert, teljesítsetek még jobban, és sok sikert kívánok majd az állami megrendelésekhez, pozíciókhoz.

Mi többiek meg, vagy elmegyünk, vagy kihalunk, vagy passzivitásba vonulva túlélni próbálunk. Ti meg élvezzétek amit építetek. És legyetek büszkék a "legkisebb rosszra", ami megvalósul.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.10.28. 09:38:30

@ccactus: "A péntek esti interjújában azt is sugallta, hogy kicsit meredek egyenlőségjelet tenni a plagizálás és a lopás közé. Hiszen lopás az, amikor valaki például ellopja más kertjéből az uborkát, így az eredeti tulajdonost kár éri, hiszen neki annyival kevesebb uborkája lesz. Nos, a plagizálás az nem ilyen. Mert az igaz, hogy elvesz valamit ami nem az övé, de az eredeti tulajdonost mégsem éri közvetlen kár. Olyan ez, mint mikor a bliccelő felugrik jegy nélkül egy buszra. Ebből a BKV-nak nem származik közvetlen kára, hiszen a busz mindenképpen jár a menetrend szerint, tehát közetlen plusz költséggel a bliccelő elszállítása nem jár ahhoz képest, mintha gyalog ment volna az illető. Ugyanilyen a zeneszámok másolása, internetről való letöltése.

Szóval szerintem jó esélye van a köztársasági elnöknek, hogy kikecmeregjen a csávából."

reakciód a schmitt ügyre, az ominózus interjú után. Te bizony még akkor is kiálltál mellette...

Amúgy a példád nagyon tükrözi azt, mennyire nem vagy jártas a tudományos világban (akkor miért írsz róla, merül fel a kérdés)
Hiszen van olyan, hogy impact factor ami egy elég fontos mutató, és bizony eléggé befolyásolja egy tudós ember megítélését, hány citációval rendelkezik. Ha én ellopom más eredményét, és utánna én leszek elismert, híres tudós más eredményivel, akkor bizony az eredeti szerzőt, igen komoly kár éri.
Itt is, belementél egy olyan témába amihez nagyon nem értesz, csak h védd a mundér becsületét.

Amúgy tegyük fel a szarházi Gyurcsány plagizált: csak olyan ember tesz ilyet, akinek az erkölcse nagyon mélyen van. Hajlamos a hazugságra, lopásra ha már egy ilyen egyszerű feladatot sem képes megoldani. Ha időben kiderül, tudják bizonyítani stb. akkor valszeg nem kerülhtett volna SOHA hatalomra.
Az, hogy neked palibá hazugsága elfogadható, ha az elfogadható, hogy az ország első embere kiáll, és belehazudik a képébe az egész országnak az elfogadható, és ezek után demokratának vallod magad az azért kicsit erős... max pártkatona.

" Az én véleményem az, hogy az állami pénzügyekben nincs abszolút priorizálási sorrend. Nem lehet azt mondani, hogy amíg csak egyetlen ember is éhezik, addig egy fillért se költsön az állam kultúrára, szórakozásra vagy éppen sportra."

Ez nemigaz, mert a 16%-s szja-t te mindennél fontosabbnak tartod, hiszen azzal jársz jól :-DDD
Amúgy pedig a PROFI foci fenntartása nem állami feladat, egy olyan országban ami kapitalista értékrend szerint próbál felépülni. Vagy talán tévedek?

"Ezért ha labdába akarunk rúgni mellettük, az államnak be kell szállnia, ergó ezzel a piaci mechanizmusokat, versenyt a javunkra torzítania kell."

Könyörgöm kaktusz, tényleg, könyörgöm, meséld el nekem, hogy lesz a magyar foci jobb attól, hogy Mezőkövesden meg Miskolcon milliárdokból stadiont épít az állam? Mert a tendencia most is látszik: egy meccsen 22 játékosból jó ha 4-5 magyar játszik, egy Győr Ferencváros meccsre 200 mentek ki. Ha új stadionok lesznek, majd kevesebb 40 éves román fog játszani a bajnokságban? Akkor lesz 3 passznál több egymás után, láthatunk egy olyan 10 méternél hosszabb paszt ami pontos? Ha már annyira benne vagy a sportban mint a tudományban, nézd meg, hogy áll a magyar hoki, vagy kézilabda: ezer éves stadionok, ellenben világraszoló teljesítmény, nem veszteséges klubbok... Jah, és ott az utánpótlás helyzete miatt aggódnak, és nem amiatt, hogy még 100 milliárdot kapjanak...

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.10.28. 09:48:01

@ccactus: "
Nem, valóban nem értem! Borzasztóan kifordított logika ez."

Nem, nagyon nem kifordított, én inkább demokrata logikának nevezném. Én csak ajánlani tudom, hogy legalább egy fél órára gondolkozz el ezeken... Hátha megérted, mit is akart pl Török Gábor is mondani.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.10.28. 10:15:05

@ccactus: "Való igaz, nekem meggyőződésem, hogy az önfinanszírozó felsőoktatás működőképes, ha a diákoknak minden feltételt biztosítunk a tanuláshoz."

Azt még elfeljted ám itt, hogy a világ legjobb rendszerét kitalálhatod, ha azt a társadalom nem fogadja el, soha nem fog működni. Ezt sem fogadta el a társadalom, mégis megpróbálják ránkhúzni, így sohasem fog jól működni.

Amúgy gondolom az önfenntartó közműcégek, a hatósági húsár is olyan ami számodra tökéletesen elfogadható, jól gondolom?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.29. 18:19:11

@Tyson925:

No! Itt csak a focira vonatkozó felvetésekre válaszolok, nem szeretném teljesen szétoffolni Droli posztját.

A többi felvetésre majd itt:
nivo.blog.hu/2013/08/19/fidesz_vagy_mszp

Tehát:
"Könyörgöm kaktusz, tényleg, könyörgöm, meséld el nekem, hogy lesz a magyar foci jobb attól, hogy Mezőkövesden meg Miskolcon milliárdokból stadiont épít az állam?"

Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci. :) Szvsz a stadion alapfeltétel a nagy focihoz. Persze egy két utánpótlás nevelő akadémia sem árt. Meg edzőképzés, meg ilyesmi. Mert knowhow-t sem hátrány bevonzani.

Miért? szerinted hogy lehet jobb focit csinálni?

"egy Győr Ferencváros meccsre 200 mentek ki. Ha új stadionok lesznek, majd kevesebb 40 éves román fog játszani a bajnokságban?"

Szvsz akkor fog kevesebb 40 éves román játszani, ha több lesz a jó magyar focista. Ugyanúgy akkor mennek ki többen a meccsre, ha jobb lesz a foci. A játék is, meg a körülmények, a kiegészítő szolgáltatások is.

"Ha már annyira benne vagy a sportban mint a tudományban, nézd meg, hogy áll a magyar hoki, vagy kézilabda: ezer éves stadionok, ellenben világraszoló teljesítmény, nem veszteséges klubbok..."

Annyira nem vagyok benne, de most egy kicsit utánanéztem. A kézilabdának két fellegvára van, a Szeged és a Veszprém. Ahogy nézem, ott elég komoly arénák, sportkomplexumok vannak.

"Jah, és ott az utánpótlás helyzete miatt aggódnak, és nem amiatt, hogy még 100 milliárdot kapjanak..."

De mit nevezel utánpótlás helyzetének?

anonymand 2013.10.29. 19:55:33

@Tyson925:

Tisztelt Tyson925!

Tökéletesen igaza van ccactusnak.
"Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci. :)" - :))
Talán elég, ha egy forrást adok:
sport365.hu/magyar-foci,nb1-labdarugas,debrecenben-1-millio-forint-a-legmagasabb-fizetes-a-videoton-tagad,19255
"Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci. :)"

Arról meg nem is beszélek, ha megépülnek majd a pompás stadionok, akkor az átlagos nézőszám legalább a duplájára fog nyőni 8"Tavaly májusban arról számoltunk be, hogy az NB I tavaszi átlagnézőszáma 3645 fő volt. Az őszi adatok ehhez képest mintegy 800 fővel voltak elmaradva. Szomorú az a tény, hogy a teljes 2012/13-as bajnokságot tekintve az élvonalbeli látogatottsága 2728 főre csökkent."), Felcsúton meg akár a háromszorosára.
Tudod?
"Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci. :)"

Tisztelettel:
anonymand

Ui.: az utóbbi idézet forrása:
www.nb1.hu/hirek/elkeszult-az-nb-i-es-szezon-nezoszam-elemzese

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.10.30. 16:34:17

@ccactus: "Ahogy nézem, ott elég komoly arénák, sportkomplexumok vannak."

Sikerült jól utánnanézned, gratulálok!!!! A szegedi igen komoly komplexum 1974-ben épült. Győr, Debrecen, Ferencváros _még_ az igazi fellegvárak. Győr úgy nyert BL-t, hogy a saját stadionjában nem tudott játszani, mivel jó ha 2000 elférnek benne...

"Szvsz akkor fog kevesebb 40 éves román játszani, ha több lesz a jó magyar focista. Ugyanúgy akkor mennek ki többen a meccsre, ha jobb lesz a foci. A játék is, meg a körülmények, a kiegészítő szolgáltatások is."

ergó, nem stadionokat kell építeni. Hanem előbb focit... Mert bizony a 40 éves szegedi csarnok is megtelik csordultig egy-egy rangadón, mivel a szurkolók nem azért járnak meccsre, mert párnázott fütött széken akarnak ülni, hanem azért mert szórakozni szeretnének...

De hát neked ezzel semmi bajod. Stadiont még ezret!

Egy érdekes bejegyzés. Ajánlom figyelmedbe Pálinkás szavait... Sajnos fölösleges.
www.delmagyar.hu/blog/tudosblog/825/56/3580/

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.10.30. 16:35:59

@ccactus: "Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci. :) Szvsz a stadion alapfeltétel a nagy focihoz. Persze egy két utánpótlás nevelő akadémia sem árt. Meg edzőképzés, meg ilyesmi. Mert knowhow-t sem hátrány bevonzani."

És persze mindez szerinted ÁLLAMI feladat megremteni, míg a továbbtanulás működjön piaci alapon? :-D

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.10.30. 16:46:29

@anonymand: Igen, az igazán szomorú az egészben, hogy pl leírja kaktusz ezeket az uborkás hülyeségeit, lerí róla, hogy életében nem hivatkozott még semmit, de határozottan állít valamit. Amivel az a baj, hogy aki meg az életét teszi fel erre a pályára, az meg a kaktusz félék miatt, nap mint nap, ilyen lenéző véleményekkel fog találkozni.

Az is elgondolkodtató, hogy a sportról is milyen határozott véleménye van, persze bevalja, hogy életében nem volt még egy sporteseményen sem. Aztán utánnanéz, és eljutunk egy az elözőhöz hasonló helyzethez...

Emberek életeinek munkája fölött mondanak ítéletet anélkül, hogy megismérnék az adott területet, mert csak egy cél van!

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.10.30. 17:24:09

@ccactus: "Szvsz a stadion alapfeltétel a nagy focihoz."

Még mindig nem értem, honnan lesznek jó magyar játékosok jövőre egy csapásra Debrecenben, Győrben, Újpesten, Pápán, Mezőkövesden, Pécsen csak, hogy néhány stadiont említsek...
Szal ott lesz a sok nagy-nagy stadion, és? 40 éves román játékosok unottan rohangálnak a pályán, amit megtekint 200 néző. Szal, részlteznéd azt az szvsz kedves kaktusz, engem komolyan érdekel!

anonymand 2013.10.30. 17:38:48

@Tyson925:

Tisztelt Tyson925!

"Az is elgondolkodtató, hogy a sportról is milyen határozott véleménye van, persze bevalja, hogy életében nem volt még egy sporteseményen sem. Aztán utánnanéz, és eljutunk egy az elözőhöz hasonló helyzethez...

Emberek életeinek munkája fölött mondanak ítéletet anélkül, hogy megismérnék az adott területet, mert csak egy cél van!" - igen, mert ő helyesen látja a dolgokat (míg a vele vitatkozók nem, sőt képesek "helyes adatokkal dolgozó hazugságok"(sic!) használatával operálni), ráadásul tévedhetetlen és nem utolsó sorban elfogulatlan.
Így könnyű!
És igen szomorú.
Mert sajnos sok tanult, diplomás, kétdiplomás, stb. nem akar, nem képes egyenes gerinccel, nem a hatalom ülepét nyalva gondolkodni, írni, tenni.
Se tükrük?
Se gyerekük?
Mert egyszer szembe kell nézni...

Tisztelettel:
anonymand

Imadom a trapistát 2013.10.31. 07:47:01

@Tyson925: Úúú bazmeg! Ez fájt! Valld már be, te hülyegyerek, csupán egy bajod van, hogy a fityesz kormányoz. Kaktuszt is azért utálod mint a szart, mert fideszes. És UTÁNNA (ahogy te írod) fejezd be ezt az átlátszó erőlködést te buzi!

Imadom a trapistát 2013.10.31. 07:50:53

@ccactus: Hagyd ezeket! Tudálékos csőlátású lúzer faszok! Kár rájuk egy percet is pazarolni. Annyit nem ér a hosszú acsarkodó ömlengésük, hogy elolvassuk őket, nemhogy tételesen válaszolgass a szurkálódó elfogult hülyeségeikre.

Imadom a trapistát 2013.10.31. 07:58:06

@ccactus: Amúgy csodálkozom a türelmeden, és ahogy tolerálod, eltűröd ezt az anyázást, gyalázkodást, amit rád zúdítanak a saját blogodon. Én már rég kibasztam volna őket a picsába innen.

anonymand 2013.10.31. 09:01:42

@Imadom a trapistát:

Tisztelt Imadom a trapistát!

"Amúgy csodálkozom a türelmeden, és ahogy tolerálod, eltűröd ezt az anyázást, gyalázkodást, amit rád zúdítanak a saját blogodon. Én már rég kibasztam volna őket a picsába innen." - ki is szokott itt anyázni, gyalázkodni?
Egyszerű kérdés, talán neked sem okoz nagy nehézséget megválaszolni. Ha nem sikerülne hosszas töprengés után sem, akkor ajánlom a telefonos segítség igénybevételét.

"Mink itt toneráljuk a butaságot, mert arról senki nem tehet, ha a Jóisten nem adott elég észt neki. Ha meg ettől aggresszív, az nem azért van, mert rossz ember, hanem mert küzd a saját démonaival, és ez bizony fájdalommal, idegeskedéssel, feszültséggel jár. Attól még, hogy hülyeséget beszél, vagy támadólag lép fel, mink meghallgatjuk, legfeljebb ha mi is idegesek leszünk tőle, elküldjük a halál rektes kurva faszára. Ahova aztán vagy elmegy, vagy nem!"
Ezt a kis gyöngyszemet azért idéztem, hogy legyen mihez tartani magad.
1. Tehát amíg máshol tolerálnak, itt lehetőleg ragaszkodj a saját blogján, saját szókinccsel író saját szavaihoz
2. Igaz ugyan, hogy én olyan szavakat nem szoktam használni, amelyeket Te rendszeresen megengedsz magadnak, de ha ettől neked jobb, mert így nincsenek démonjaid (ellentétben velem), akkor én, a magam részéről "tonerálni" tudom.
3. A blog egyik szerzője szerint a helyes megoldás az lenne: "elküldjük a halál rektes kurva faszára."
A Te verziód is egyfajta megoldás: "Én már rég kibasztam volna őket a picsába innen."
Döntsétek el, hogy melyik a kulturáltabb (én nem vagyok képes)...

Tisztelettel:
anonymand

Imadom a trapistát 2013.10.31. 09:17:00

@Tyson925: Mit vigyorogsz te kis nyominger! Érveljen neked a radai rosseb! A Fidesz úgyis szar, meg kaktusz is, nem? Milyen érvet akarsz?! Fröcsögjél csak tovább! Fáraszt magad!
@anonymand: Tisztelt tisztelettel tisztelt.. Kezeltesd magad tisztelettel! Tisztelt! Te agyhalott, te! Én ugyan nem tolerálom a butaságodat. De hirdesd csak fennhangon!

anonymand 2013.10.31. 16:08:59

@Imadom a trapistát:

Tisztelt Imadom a trapistát!

Csak óvatosan!
Még megüt a guta...

"Milyen érvet akarsz?!" - hozok néhány példát, hogy ne kelljen sokat magyaráznom:
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/epi/epi21306.pdf
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/epi/epi21308.pdf
Ezek a példák valóban felhasználhatók érv gyanánt.
Észérv (már ha érted, miről beszélek).
fn.hir24.hu/gazdasag/2013/06/14/szegenysegben-utolertuk-europat/
www.piacesprofit.hu/gazdasag/csak-a-kozmunka-noveli-a-foglalkoztatottsagot/
Ezek a példák is lehetnek ütőkártyák egy vitában (nem a zakóujjból kirángatott ászok).

"Fáraszt magad!" - :)))
"Kezeltesd magad tisztelettel!" - döntsd el végre, hogy "fárasztjam"-é magam, vagy kezeltessem.
Ha megírod, hogy Te kihez, hova jársz kezelésre, még az is lehet, hogy elgondolkozom rajta.

Tisztelettel:
anonymand

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.10.31. 20:02:39

@Imadom a trapistát:

Abban valószínűleg igazad van, hogy az a fő bajuk velem, hogy Fidesz-párti vagyok. De másban nincs igazad. Ez a stílus, amit nyomsz nem előrevivő.

Lásd: nivo.blog.hu/2010/08/24/moderalasi_alapelvek

Acsarkodásra, személyeskedésre nem lehet jó válasz acsarkodás és személyeskedés. Nehéz megállni, mert sokszor tényleg ez lehet egyedül eredményes, de akkor sem.

Sokszor személyemben támadnak, nem érvekkel. Ez van. Okos ember átlát ezen. Ebben bízom, legalábbis.

Anonymand meg külön szám. Én már kiszűrtem nickjét, nekem nem jelenik meg. De a válaszokból látom, hogy még mindig írogat. Nagyon sokat vitáztam vele korábban, de rá kellett jönnöm, hogy komoly szövegértelmezési problémái vannak. Azt hiszem erre mondják, hogy funkcionális analfabéta. Sokszor előfordult, hogy azt hittem ugyanarról beszélünk, de kiderült, hogy alapvető szavak alatt ért mást, mint amit azok valójában jelentenek. Tehát nála definíciós vitákkal kellene kezdeni, de arról is nagyon nehezen meggyőzhető. Mire esetleg véletlenül sikerül, addigra elsikkad az eredeti téma. Ráadásul másnapra ugyanúgy elfelejti. Felesleges időpocsékolás. Szóval őt se bántsd. Rendes ember ő, csak hát az ő korába vannak már kitörölhetetlen rögeszméi az embernek. Mi is oda jutunk egyszer.

anonymand 2013.11.01. 04:40:39

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

"Abban valószínűleg igazad van, hogy az a fő bajuk velem, hogy Fidesz-párti vagyok." - alapvető félreértés.
Az, hogy nem egyformán értékelünk tényeket, természetes.
Hogy különböző pártszimpátiák léteznek, normális. Többen megfogalmazták már ezen a blogon, hogy mit is tekintenek problémásnak a blog egyik szerzőjével kapcsolatban.
Az alapvető gond az objektivitás abszolút hiánya. Az, hogy az érvelések, hivatkozások során ccactus a neki nem tetsző tényeket, adatokat nem hajlandó figyelembe venni, azokat negligálja. Ha sokat csesztetik különböző, igazoló linkekkel, a válasz rendszeresen a terelés, avagy "felejtés".
Az elfogulatlanságára olykor büszke szerző képes Isten tudja milyen okoktól vezéreltetve (provokatív szándék például) olyasmiket leírni, amelyek vitabeli ellenfeleiből akár indulatokat is kiválthatnak, olyannyira ellenkeznek a józan ésszel, a logikus gondolkozással. Ilyenkor pedig sértődik.
Szíve joga.

"Acsarkodásra, személyeskedésre nem lehet jó válasz acsarkodás és személyeskedés." - ebben mi a valóság?
A mondat, amit a blog egyik szerzője bepötyögött igaz (is lehetne).
Egyrészt, a jelen helyzetet tekintve nem hiszem, hogy okot adtam bármilyen viszont"acsarkodásra".
Másrészt, azt hiszem kellő türelemmel kezelem ellenfeleim minősíthetetlen szavait.

"Sokszor személyemben támadnak, nem érvekkel. Ez van. Okos ember átlát ezen. Ebben bízom, legalábbis." - kiharcoltad magadnak.
Az egykulcsos adórendszer nyerteseként narancs ködben látsz mindent, és megpróbálod mással is úgy láttatni.
Azonkívül az, hogy időnként rendkívüli tájékozatlanságot és ismerethiányt árulsz el magadról, egészen normális módon magával hozza, hogy személyedben kritizáljanak.

"Anonymand meg külön szám." - ez igaz.

"Én már kiszűrtem nickjét, nekem nem jelenik meg." - azt hiszem ez természetes. Amikor valaki nem hajlandó elfeledni a meg nem válaszolt kérdések sokaságát, akkor két eset lehetséges.
Az egyik, hogy tabula rasa készítése után a feledni kívánt felvetésekre megíródik egy őszinte válasz.
A másik a szűrés.

..."de rá kellett jönnöm, hogy komoly szövegértelmezési problémái vannak." - ez is egy vélemény.
"Azt hiszem erre mondják, hogy funkcionális analfabéta." - meg ez is, ámbátor kicsit erősnek minősítem, akik meg veled ellentétben elolvassák, hogy miket írogatok, majd kialakítják saját véleményüket a dologról.

"Sokszor előfordult, hogy azt hittem ugyanarról beszélünk, de kiderült, hogy alapvető szavak alatt ért mást, mint amit azok valójában jelentenek." - ez is igaz. Én valóban nem értek igazán jól újfideszül.
De nem is kívánok perfekt lenni belőle...

Tisztelettel:
anonymand

Imadom a trapistát 2013.11.01. 07:39:33

@ccactus: Azért ezzel vigyázni kell. Sajnos olyan a világ, hogy annak van igaza, aki hangosabban, acsarkodva mondja. Ezt nem lehet hagyni. Anonymanddal kapcsolatban igazad van. Tysonnak megírtam, hogy fárassza csak magát, neki meg hogy kezeltesse magát. Teljesen egyértelmű, melyik kinek szólt. Majd ezután visszaír nekem, hogy akkor döntsem már el, hogy fárassza magát, vagy kezeltesse. De épp most is írt egy jó hosszút. Csak gyorsan olvastam, de ez is teljesen zavaros.
@anonymand: Jól van, jól van, kis barátocskám! Mindenben teljesen igazad van!

anonymand 2013.11.01. 07:44:16

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

Még nehány gondolat.

"Ez a stílus, amit nyomsz nem előrevivő." - a stílus maga az ember. Unásig ismételt igazság, de valójában nem ez a fontos.
Az igazán fontos az, hogy (ész)érv egy darab se.
Szóval, nem is a stílust kéne ostorozd, sokkalta inkább a tartalmatlanságot.

És akkor még egyszer arról, hogy..."Fidesz-párti vagyok."
Ez nem gond nekem, és gondolom azoknak sem, akik velem együtt vitába szálltak veled.
A gond az, amikor csúsztatsz, hazudsz, torzítasz, módszertanokat találsz ki, ráadásul olyan módszertanokat, hogy még a kormány kommunikációs gépezetének adatait is képes vagy űberelni.
Kivétel nélkül "tévedsz" az adatokkal, valószínűleg teljesen véletlenül egyszer sem a korábbi kormányzatok javára.
Egy saját véleményt kicsikarni tőled olyan esetben, amikor annak dehonesztáló jellege lenne, csak kínpadon lehet.
Erre az egyszerű s világosan megfogalmazott kérdésre: "szegény schmitt palit alaptalanul vádolták? Nem plagizált tán?", képtelen voltál első nekifutásra tisztességesen egyenesen válaszolni.
"Schmittről az arra felkent szervezet megállapította, hogy plagizált. Én ezt elfogadom, elhiszem, nem vonom kétségbe. Egy demokrata így tesz, bízik a demokratikus intézményekben." - vagy szerinted ez kimeríti a véleménynyilvánítás fogalmát?
"Erre mondtam, hogy de igen, szerintem is plagizált." - jött fél nap késéssel ugyan a Te véleményed, amelyben persze megint van egy kis hamisság, hiszen korábban nem mondtad azt, amit most állítasz.
Na ez az ami sokak szemét csípi, nem pedig az elkötelezettséged a Fidesz mellett.

Tisztelettel:
anonymand

Ui.: ne feledd időnként frissíteni a szűrés, nehogy válaszolnod kelljen a kellemetlen, kényelmetlen igazság olvastán...

anonymand 2013.11.01. 21:14:29

@Imadom a trapistát:

Tisztelt Imadom a trapistát!

"Mindenben teljesen igazad van!" - örülök, hogy sikerült meggyőznöm téged.

'Majd ezután visszaír nekem, hogy akkor döntsem már el, hogy fárassza magát, vagy kezeltesse." - teljesen igazad van, azt a kis mondatocskát feleslegesen vonatkoztattam magamra is (mivel a kollegához hasonlóan érvekkel szoktam fárasztani magam és vitabeli ellenfeleimet).
Marad tehát a kezelés, bár úgy látom, hogy rajtad nem sokat segített.
Ha valamit nem értesz, máskor is vágd rá, hogy zavaros, ne terheld magad feleslegesen, hogy újraolvasva megpróbálod értelmezni.
Oszt már megint pont Te(!) zagyválsz az acsarkodásról.
Legalább saját bejegyzéseidet olvasd vissza, hogy ki is acsarkodik (mert, hogy Tyson925 nem, az bizonyos).

Tisztelettel:
anonymand

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.03. 09:23:10

@Tyson925:

"Még mindig nem értem, honnan lesznek jó magyar játékosok jövőre egy csapásra Debrecenben, Győrben, Újpesten, Pápán, Mezőkövesden, Pécsen csak, hogy néhány stadiont említsek...
Szal ott lesz a sok nagy-nagy stadion, és? 40 éves román játékosok unottan rohangálnak a pályán, amit megtekint 200 néző."

"ezekszerint soha nem fogjuk megtudni, hogyan is lesz majd foci a stadionoktól..."

Hát idézhetek neked korábbi kommentemből:

"Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci. :) Szvsz a stadion alapfeltétel a nagy focihoz. Persze egy két utánpótlás nevelő akadémia sem árt. Meg edzőképzés, meg ilyesmi. Mert knowhow-t sem hátrány bevonzani."

Meg a posztból is tudok idézni:
"Hosszútávon kell a változás, és örvendetes, hogy végre elindult valami, pl. a szervezettebben folyó utánpótlásképzés (labdarúgó-akadémiák), illetve a javuló infrastruktúra miatt (új, európai szinten is jegyzett stadionok a mostani balkáni szint ALATTI stadionok helyett). De ezek eredményei nem azonnal fognak látszódni, bármennyire is szeretnénk, hanem inkább 5-10 év múlva."

Egyszerűen nem értem, mi a gondod ezzel.

Talán megérteném, hogy hol beszélünk el egymás mellett, ha te is válaszolnál az én kérdéseimre. Én sem kaptam választ tőled ezekre:
"Miért? Szerinted hogy lehet jobb focit csinálni?"
Vagy: "De mit nevezel utánpótlás helyzetének?"

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.21. 10:49:21

@ccactus: Látom, nagyon küzdesz, hogy megvédd a fideszt ezen a téren is! Egyszer kapsz még egy kitüntetést, lásd meg!

Mesélek akkor neked a magyar fociutánpótlásról, én hogyan éltem meg. Mivel szemmel láthatólag, nagyon képben vagy a magyar focival, hadd meséljek neked pl. Tisza Tibiről. Ötszörös magyar válogatott, a DVTK és az újpest sztárcsatára. Tisza Tibit a debreceni olasz focisuli színiben, én 14 éves koromig minden tavasszal láttam bőgve focizni a farsangkupákon, amikor egymás után kapták a gólokat. Én később vízilabdázni kezdtem, így elveszítettm szem elől Tibit. Nem kicsit röhögtem, amikor először nb1-ben játszott, az meg különösen vicces volt, amikor őt ünnepelték. 14 évesen még átlagosnak se volt mondható. A többi, nála jóval tehetségesebb társunk mind ott hagyta a focit, ami egyértelműen az utánpótlás helyzete magyaráz.
"De ezek eredményei nem azonnal fognak látszódni, bármennyire is szeretnénk, hanem inkább 5-10 év múlva."
Mivel ekkora sportrajongó vagy, bizonyára követted a cikkben is szereplő fiatal tehetségek utóbbi időben elért eredményeit. Az u21-s csapatot lassan mindenki kitömi 2-3 góllal, játék semmi, az eb selejtezőn egy árva győzelemmel állnak, szégyenteljes produkciót felmutatva. Jah igen, mindegyik játékos akadémián lett képezve, ami egyértelműen a jelenlegi akadémiai rendszer bukását mutatja. az, hogy az u21-k nem tudnak semmit elérni, az egyértelműen mutatja, hogy bizony 5-10 év múlva sem lesz itt normális foci. És még valami: jelenleg a 11-12 éves korosztálynak SINCS hazai bajnoksága. A gyerekek nem játszanak rendszeresen meccseket. Ilyen például nincs hokiban, kosárlabdában vagy kéziben: az utánpótlás csapatoknak van országos bajnoksága. Arról ne is beszéljünk, h elég sok régi játékos, Korsós György stb megemlítette, hogy a hazai játékosok nincsenek európai szinten. "Ne kábítsuk egymást!" Ugye. Elég egyértelmű jelzések ezek, hogy rohad az egész belülről, dehát ha te pártszemüvegen akarod nézni ezt is hát nosza, rajta. Sorolhatnám még napestig, miért rohad a magyar foci belülről, de az előbbi miatt úgy érzem fölösleges.

" Egyszerűen nem értem, mi a gondod ezzel."

Pl. hogy miért állami feladat a stadion építése? Miért nem építenek pl röplabda csarnokot minden városban? Néhány éve még eb-t VB-t nyertek a magyarok, mostmeg sehol nincs a magyar röplabda. Szal miért pont foci? Miért kell 100 milliárdokat elkölteni stadionokra? Miért nem épül minden városba jégkorongstadion, és kézilabdacsarnok?
Szal miért foci?
"Miért? Szerinted hogy lehet jobb focit csinálni?"
Talán első lépésként, korlátozni kéne a külföldi játékosokat. Amúgy a mostani rendszerben annyi látszik, hogy egyre több pénze van a klubboknak (az államtól) és ezekből portugál és román légiósokat szerződtetnek. Na ez biztosan nem szolgálja a magyar foci érdekeit... Bár gondolom szerinted igen...

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.21. 11:28:00

@ccactus: Ja és még egy kérdés, amire nagyon kíváncsi lennék. Ha a felsőoktatástól elvárjuk h önfenntartó legyen, akkor a focitól miért nem várhatjuk ezt el?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.21. 23:28:28

@Tyson925:

Elvárhatjuk! Ahogy egy másik posztunkban szerepel: "kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. A totál piaci viszonyok között is lehetnek persze meglepetések, mert a labda gömbölyű, de azért hosszú távon mégiscsak az lenne a tendencia, hogy ahol a legjobbak a piaci feltételek, ott lenne nagy foci. Kis ország, mint mi pedig csak akkor rúghatunk labdába egy ilyen terepen az adottságainknál nagyobbat, ha az állam beszáll, ergo javunkra torzítjuk a piaci versenyt. Ezt persze akkor lehet megtenni, ha erre adófizetői (szavazópolgári? - mert ugye a kettő nem tökéletes szinonimája egymásnak) igény mutatkozik, vagyis az emberek igényeinek megfelelően felvesszük a foci támogatását is az állam feladatai közé."

Link: nivo.blog.hu/2013/10/18/on_szeretne_jo_magyar_focit_aldozna_is_ra

Amint egyébként kiderült, a magyarok többsége nem szeretne önfenntartó felsőoktatást, hanem "ingyenes" felsőoktatást szeretne...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.21. 23:30:36

@Tyson925:

Erről meg az a véleményem, hogy ha valaki egy-egy konkrét esetből, példából, tapasztalatból von le következtetést, az könnyen juthat hibás következtetésre.

A nap nem azért kel fel reggelente, mert előtte a kakas kukorékol, hiába is figyeled ezt meg minden reggel.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.21. 23:31:37

@Tyson925:

Avagy kivétel erősíti a szabályt. Vs. nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.22. 10:14:18

@ccactus: "hogy ahol a legjobbak a piaci feltételek, ott lenne nagy foci. Kis ország, mint mi pedig csak akkor rúghatunk labdába egy ilyen terepen az adottságainknál nagyobbat, ha az állam beszáll, ergo javunkra torzítjuk a piaci versenyt."

Akkor vegyük a magyar jégkorongot. Nulla állami támogatással jutottak ki a VB-re. Olyan országok nemzeti együttesével játszottak tétmeccset, akiknek 160.000 igazolt játékosa, több tízezer fedett pályája van. Ezzel szemben hazánkban van 10 pálya, kétezer igazolt játékos. Vessük össze mindezt a fenti gonolatmenettel. Ha esetleg azzal jönnél, h a fociban több pénz van, nézd meg mennyit keres egy KHL vagy NHL játékos.
Elég szépen cáfolja ez a példa a kijelentésedet.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.22. 10:18:53

@ccactus: A 8:1 megvan? Milyen konkrét esetről beszélsz kaktusz? Hány magyar bajnokit láttál az utóbbi két évben. Meg tudnád mondani? Én tényleg kíváncsi vagyok. Szóval, kaktusz hány meccset láttál?
Az u21-s csapat azért kap ki lépten nyomon mert egyedi esetről beszélünk? Kaktusz, a magyar fociban nap mint nap dolgozó emberek mondják ezt. Az egyedi eset, h nincs az ifiknek bajnoksága? Kaktusz, átsíklottál pár tényen...
Mondok még egy esetet: tavaly voltam egy edzésen, egyik ismerősömet látogattam meg. Odahívtak, majd mondták ezt figyeld: új kapus gyerek, 18 éves. Kapusedzés, rúgják neki a labdád, nem vetődik. Kérdés, hogy miért nem vetődsz gyerek. Válasz: vizes a fű, nem akar felfázni. Na, ilyen mentalitása van a mostani utánpótlásnak...

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.22. 10:20:17

@ccactus: és akkor a kérdés, amire nem válaszoltál. Miért a foci, és miért nem röplabda? Miért nem kézilabda vagy jégkorong? Én kíváncsian várom a választ.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.22. 18:09:04

@Tyson925:

Nulla állami támogatás? Talán a hokipályákat a meccsbelépőkből építették? :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.22. 18:17:14

@Tyson925:

"Hány magyar bajnokit láttál az utóbbi két évben. Meg tudnád mondani? Én tényleg kíváncsi vagyok. Szóval, kaktusz hány meccset láttál?"

Elejétől a végéig, tájszon? Azt hiszem egyet sem. Még tévében sem. Mert rossz.

"Az u21-s csapat azért kap ki lépten nyomon mert egyedi esetről beszélünk? "

U21? Hány évesek ők? Mióta fociznak ők? Mire akarsz célozni?

"Kaktusz, átsíklottál pár tényen..."

Tájszon, nem arról van szó, hogy átsiklottam, csupán arról, hogy engem mérsékelten érdekelnek ezek a dolgok. Nem az ifimeccs érdekel, hanem a profi és jó magyar futball érdekelne. Nem rajongó vagyok, hanem a focit szeretem, és a szórakozást keresném a színvonalas környezetben megnézett színvonalas magyar fociban.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.22. 18:19:22

@Tyson925:

"Miért a foci, és miért nem röplabda? Miért nem kézilabda vagy jégkorong? Én kíváncsian várom a választ."

Magam részéről a focira szavazok. Egyéni érdeklődés kérdése, hogy kit melyik sportág fog meg.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.22. 22:41:26

@ccactus: És akkor a te egyéni érdeklődésedet miért támogatja jobban a kormány mint másokét?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.22. 22:54:45

@ccactus: " Nem rajongó vagyok, hanem a focit szeretem, és a szórakozást keresném a színvonalas környezetben megnézett színvonalas magyar fociban. "

Igen, állítottál valamit, hogy 5 10 év múlva lesz majd foci. Én elmondtam, hogy bizony nem, és jó játékosok nem attól lesznek, hogy a román légiósok milyen pályán nem futnak, és DVTK szurkolók, milyen stadionban verik szét a fradi szurkolókat.
Ha az U21 rendszeresen leég, az azt jelenti, 5-10 év múlva sem lesz válogatott, mert nem lesz ki vigye a csapatot. Ez elég egyszerű. Egy igazi tehetség már 18 évesen rangos meccseken játszik, mondjuk BL fordulókban.
A focihoz egy labda kell, és egy platz, és valaki aki tanít. Tehát a kérdés: minek erre a focira 100 milliárdos tételben költeni?

Jégkoronghoz annyit, hogy Kercsó Árpád, a gyergyói medencében, egy kis jégdarabon tanított hokizni nem akármilyen játékoskat, akik később a magyar hokit nézhetővé tették, és később sikert sikerre halmoztak. Nem stadionnal kezdtek, munkával.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.23. 09:26:50

@Tyson925:

"És akkor a te egyéni érdeklődésedet miért támogatja jobban a kormány mint másokét?"

Nem az én érdeklődésem számít, hanem a többség érdeklődése. Ennek arányában érdemes támogatásokat nyújtani. Feltéve, hogy lélegeztetőgép már sehol az országban nem hiányzik. :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.23. 09:31:01

@Tyson925:

"Igen, állítottál valamit, hogy 5 10 év múlva lesz majd foci. Én elmondtam, hogy bizony nem"

Meglátjuk 5-10 év múlva.

"Ez elég egyszerű. Egy igazi tehetség már 18 évesen rangos meccseken játszik, mondjuk BL fordulókban."

Így van. Aki most 8 éves, arra lehet esetleg számítani 10 év múlva. Aki most 21 éves, az tíz év múlva már lassan a levezetésen gondolkodik majd. Feltéve, hogy még akkor is a pályán lesz.

"A focihoz egy labda kell, és egy platz, és valaki aki tanít. Tehát a kérdés: minek erre a focira 100 milliárdos tételben költeni?"

Hja! A hokihoz meg egy befagyott Balaton. :)

"Jégkoronghoz annyit, hogy Kercsó Árpád, a gyergyói medencében, egy kis jégdarabon tanított hokizni nem akármilyen játékoskat, akik később a magyar hokit nézhetővé tették, és később sikert sikerre halmoztak. Nem stadionnal kezdtek, munkával."

A hőskorban a foci is így működött. De az a kor elmúlt.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.23. 11:15:35

@ccactus: " A hőskorban a foci is így működött. De az a kor elmúlt. "

Az a baj, hogy hozzánemértéseddel, csak magadat égeted. Talán nézz utánna Kercsó Árpádnak, h mennyire őskorban történtek ezek. Mert, hogy nem, nem az őskorban... Látom, te nem támogatod, a tudok valamit, arról beszélek hozzáállást, inkább a fideszt meg kell védeni mindenáron hozzáállás a menőbb. Lelked rajta!

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.23. 11:17:20

@ccactus: Meglátjuk 5-10 év múlva.

A kérdésre viszont nem válaszoltál. Nem drága múlatság ez. És ha 5-10 év múlva ugyanilyen szar lesz a magyar foci, akkor mit mondasz majd azoknak a fiatolaknok akik a foci miatt nem tudtak továbbtanulni? Hát, megpróbáltuk a ti jövőtök kárára magyarországon focit csinálni, bocsi nem jött össze? Vagy mi lesz?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.23. 11:33:56

@ccactus: A probléma az, h a mai 8 éves olyanannyira nem kap megfelelő képzést, hogy nem játszhat országos bajnokságban, mivel az nincs megszervezve. Látom, ennek megértése nehéz.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.23. 13:53:35

@Tyson925:

Talán nézz utánna Kercsó Árpádnak, h mennyire őskorban történtek ezek. Mert, hogy nem, nem az őskorban...

Nem őskor, hanem hőskor, Te!

"Látom, te nem támogatod, a tudok valamit, arról beszélek hozzáállást, inkább a fideszt meg kell védeni mindenáron hozzáállás a menőbb. Lelked rajta!"

Fura, mert én meg ezt gondolom rólad:
Látom, te nem támogatod, a tudok valamit, arról beszélek hozzáállást, inkább a fideszt kell támadni mindenáron hozzáállás a menőbb. Lelked rajta! Súlyosbítva azza, hogy engem azonosítasz a fejedben a Fidesszel, és tőlem várod a magyarázatot, védelmet minden lépésükre.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.23. 13:57:19

@Tyson925:

"A kérdésre viszont nem válaszoltál. Nem drága múlatság ez. És ha 5-10 év múlva ugyanilyen szar lesz a magyar foci, akkor mit mondasz majd azoknak a fiatolaknok akik a foci miatt nem tudtak továbbtanulni?"

De igen drága mulatság. Mint az ingyenes felsőoktatás. Mit mondasz majd annak a beteg gyereknek, akinek az ellátására azért nem jutott pénzt, mert mindenkit ingyen beengedtek felelőtlenül az egyetemekre sok pénzért fenntartják nekik az egyetemet, hogy aztán két félév után bemondja a delikvens az unalmast mindenféle felelősségrevonás nélkül: "Bocsika! Rámköltöttetek milliókat, de én meggondoltam magam, inkább mégsem ezt akarom tanulni." (Látod, én is tudok demagóg példákat hozni, de nincs ínyemre ez a stílus. Visszatérhetnénk a higgadt tárgyilagosságra kiragadott érzelemdús példák hangoztatása helyett, ha javasolhatnám.)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.23. 13:58:27

@Tyson925:

"A probléma az, h a mai 8 éves olyanannyira nem kap megfelelő képzést, hogy nem játszhat országos bajnokságban, mivel az nincs megszervezve. Látom, ennek megértése nehéz."

Igazad van, ezt is meg kellene szervezni. Már ha ezt akarjuk mi magyarok.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.23. 14:02:22

@ccactus: "és tőlem várod a magyarázatot, védelmet minden lépésükre. "

mondjuk úgy a schmitt pálos eset után, ezen min csodálkozol? Csak kérdem, mire kéne gondoljon az ember az után az eset után? Te mire gondolnál? "Nézd, a, milyen tárgyilagos a faszi! Megalázza a tudományos közösséget, csak h védje a mi palinkat! "
Végülis, én kérek elnézést!

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.23. 14:02:55

@ccactus: " Igazad van, ezt is meg kellene szervezni. Már ha ezt akarjuk mi magyarok. "

Akkor nem mondjuk ezzel kéne kezdeni stadionok helyett?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.23. 14:06:04

@ccactus: Azt, hogy látod kisfiam, inkább focira költöttük a pénzt helyetted.
Amúgy két év alatt is sok hasznos tudást szerez meg valaki, és dolgozhat magasabb fizetésért, ezáltal többet adózva. Arról nem beszélve, h mivel a világ egyre bonyolultabb lesz, egyre több képzett munkaerőre van szükség, így talán nem akadályozni, hanem elősegíteni kéne a tudás megszerzését... dehát mindegy is, majd tartanak órát valamelyik stadionban. :-D

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.23. 14:07:39

@ccactus: "és tőlem várod a magyarázatot, védelmet minden lépésükre. "

Várjál csak, nem te hamasítottál bevallottan grafikonokat a hatás kedvéért, hogy a fideszt hozd ki jobb színben. Mire is kéne gondolnom? tényleg csak kérdem.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.23. 14:39:22

@Tyson925:

Magamról nem szeretnék vitát nyitni. Vagy elfogadod, hogy az a véleményem ami, vagy nem. De tőlem ne várj magyarázatot, védelmet a kormány minden lépésére.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.23. 14:41:11

@Tyson925:

"Akkor nem mondjuk ezzel kéne kezdeni stadionok helyett?"

A kettő szerintem nem függ össze. A labdarúgóknak világpiaca van. Nálunk is játszanak külföldiek és magyarok is játszanak külföldön.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.23. 14:43:40

@Tyson925:

"talán nem akadályozni, hanem elősegíteni kéne a tudás megszerzését... "

Egyetértek. A véleménykülönbség szerintem ott van közöttünk, hogy mennyiben van akadályoztatva valaki a tudás megszerzésében.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.23. 14:45:32

@Tyson925:

"Várjál csak, nem te hamasítottál bevallottan grafikonokat a hatás kedvéért, hogy a fideszt hozd ki jobb színben. Mire is kéne gondolnom?"

A grafikonon szereplő számokat alátámasztottam. Ellenvéleménnyel rendelkező olvasónk javaslatát a poszt végén mejelenítettem. Utólag pedig kiderült, hogy az én számom volt közelebb az igazsághoz.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.24. 15:34:05

@ccactus: "Ez így van! Szándékos volt a provokatív megközelítés. Pár % ide vagy oda, korrigálva a manyuppal, vagy a privatizációval, vagy esetleg a pénzügyi tartalékkal, belefér, de a lényegen nem változtat. Pont azért nyitottam onnan, hogy Mszp: +32%, Fidesz -6%, hogy világossá váljon, hogy lehet ezt korrigálgatni ezzel-azzal, de a végeredményen nem változtat. Az Mszp kormány 50%-ról 80% fölé adósította el az országot, a Fidesz annyit ért el, hogy a költségvetés (néhol vitatott módszerekkel) rendbetételével az eladósodás megállt."

"A grafikonon szereplő számokat alátámasztottam. Ellenvéleménnyel rendelkező olvasónk javaslatát a poszt végén mejelenítettem. Utólag pedig kiderült, hogy az én számom volt közelebb az igazsághoz. "

Most akkor, hogy is van ez?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.24. 15:44:25

@ccactus: "Egyetértek. A véleménykülönbség szerintem ott van közöttünk, hogy mennyiben van akadályoztatva valaki a tudás megszerzésében."

Tudnál olyan nemzetközi példát mutatni ahol van önnfenntartó felsőoktatás? Tudnál olyan országot modani, ahol egyre kevesebbet költ az állam felsőoktatásra, és az egyre hatékonyabb lesz? Avagy kis pénz nulla felsőoktatás, nagy pénz sikeres ország. Vagy úgy véled, csak a foci az, ahol az államnak bele kell nyúlnia a piacba? Esetleg ennyire versenyképes a hazai felsőoktatás? Vagy erre nincs társadalmi igény? Ne feledjük, kb 20.000 ember jár hétvégente focimeccsre, egyetemre ennél egy hangyányit több. Nézzük a következő tanulmányt:

www.asz.hu/penzugyi-szemle-cikkek/2013/az-allamadossag-gazdasagi-novekedesre-es-gazdasagi-fejlettsegre-gyakorolt-hatasa-1

Meg tudnád, magyarázni, hogy az önfenntartó felsőoktatásba hogy fér bele az alapkutátás? Hogyan lesz az támogatva? Ez egy igen lényeges kérdés, és hát erre valahogy még nem adtál választ.
Nem mást állítasz, mint hogy még jobban éljük fel a következő generáció jövőjét...

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.24. 15:46:50

@ccactus:
"A kettő szerintem nem függ össze. A labdarúgóknak világpiaca van. Nálunk is játszanak külföldiek és magyarok is játszanak külföldön."

ezen már csak neveti tudok. Tehát nem függ össze az, hogy egy nagy nulla az utánpótlásképzés, a magyar foci egyetlen problémája az, hogy nincsenek stadionok. Az új stadionokban majd biztos tudnak kettőnél többet is passzolni a falábúak. :-D Hajaj

rikitiki 2013.11.25. 00:33:50

"Kettős Mérce

A felcsúti Puskás Akadémia ugye egyelőre Székesfehérváron játssza mérkőzéseit, mert nem épült meg a 3500 férőhelyes stadion az 1600 fős településen.

A hétvégén 97-en nézték meg a Puskás Akadémia meccsét, és ebben a vendégdrukkerek is benne vannak már.

Tegyünk fel kérdést, vagy értitek mit akarunk mondani a stadionépítésekről?"

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.25. 21:41:27

@Tyson925:

"Most akkor, hogy is van ez?"

Pontosan úgy, ahogy idézted. Mivel nem értesz egyet? Az elmúlt nyolc évben vdurván eladósodtunk, ami az elmúlt három és fél évben minimum megállt. A költségvetés rendbetéve, túlzottdeficit eljárás kipipálva, a gazdasági növekedés beindulásával az adósságráta szépen elkezd majd érdemben csökkenni.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.25. 21:52:34

@Tyson925:

"Tudnál olyan nemzetközi példát mutatni ahol van önnfenntartó felsőoktatás? Tudnál olyan országot modani, ahol egyre kevesebbet költ az állam felsőoktatásra, és az egyre hatékonyabb lesz? Avagy kis pénz nulla felsőoktatás, nagy pénz sikeres ország."

Igen, de: A véleménykülönbség szerintem ott van közöttünk, hogy mennyiben van akadályoztatva valaki a tudás megszerzésében. Ebben egyetértünk? Vagy mire véljem ezeket a kérdéseket? Úgy gondolod, hogy az önfenntartó felsőoktatás akadálya a továbbtanulásnak? Avagy úgy gondolod, hogy minél többet költ az állam a felsőoktatásra az annál hatékonyabb?

"Vagy úgy véled, csak a foci az, ahol az államnak bele kell nyúlnia a piacba?"

Mint már idéztem többször, meggyőződésem, hogy ha az adottságainknál nagyobbat akarunk rúgni a labdába, akkor az államnak be kell szállnia. Úgymond torzítania kell a piaci versenyt a javunkra. Hogy ez kell-e nekünk, azt az adófizetőknek (szavazópolgároknak?) kell eldöntenie.

"Meg tudnád, magyarázni, hogy az önfenntartó felsőoktatásba hogy fér bele az alapkutátás? Hogyan lesz az támogatva? Ez egy igen lényeges kérdés, és hát erre valahogy még nem adtál választ."

Miért térsz mindig erre vissza? Kis túlzással élve ha százszor nem magyaráztam már el neked, akkor egyszer sem. Nem emlékszel? Akkor minek írjam le százegyedszer is?

"Nem mást állítasz, mint hogy még jobban éljük fel a következő generáció jövőjét..."

Az a vicc, hogy kérdések tömkelege szerepel a kommentedben, érv nulla, majd a végén a csattanó ez a fajsúlyos állítás. Így nehéz vitatkozni, ha úgy kell kibarchobázni, hogy ugyan mire gondolsz.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.25. 22:02:23

@Tyson925:

"a magyar foci egyetlen problémája az, hogy nincsenek stadionok"

Nem értek egyet. Sok területen lenne tennivaló. És mindez sok pénzbe kerül.

"ezen már csak neveti tudok. Tehát nem függ össze az, hogy..."

Te tehetsz róla, hogy nem fogalmazol egyértelműen. Sok logikai láncszemet elmulasztasz leírni a gondolatmenetedből. Vagy sikerül eltalálnom, hogy milyen meggyőződésed/véleményed áll a kérdéseid mögött, vagy nem.

De most hogy végre leírtad, megpróbálok válaszolni még egyszer, bár már többször leírtam:
"Tehát nem függ össze az, hogy egy nagy nulla az utánpótlásképzés, a magyar foci egyetlen problémája az, hogy nincsenek stadionok. Az új stadionokban majd biztos tudnak kettőnél többet is passzolni a falábúak."

A jó magyar focihoz szükség van utánpótlásképzésre, edzőképzésre, nézőknek és játékosoknak egyaránt színvonalas stadionokra, a stadionokban rendre, némi marketingre és sok egyéb dologra is. Azt kérdezni, hogy mivel kellene kezdeni, nincs értelme. Sok területen párhuzamosan kellene előre lépni, már ha tényleg ezt akarjuk. Ez az én véleményem.

A tiéd meg az, ha jól értem, hogy elég lenne az utánpótlásra koncentrálni? Szerintem nem elég. A jó utánpótlás játékosainkat két perc alatt elcsábítják külföldre, és nekünk ugyanúgy csak a "40 éves románok" maradnának.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.27. 21:25:16

@ccactus: "
Pontosan úgy, ahogy idézted. Mivel nem értesz egyet? "

Volt két állítás, ami tőled származik és szöges ellentéte egymásnak. Szal, hogyis van?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.28. 18:07:09

@Tyson925:

Én nem látok szöges ellentétet. Persze rosszhiszeműen, a mondanivalót kiforgatva bele lehet magyarázni..

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.11.29. 23:44:31

@ccactus: "Miért térsz mindig erre vissza? Kis túlzással élve ha százszor nem magyaráztam már el neked, akkor egyszer sem. Nem emlékszel? Akkor minek írjam le százegyedszer is?"

Nos, akkor közelítsük meg a problémát máshogy. messzemenőkig támogatod a mostani rendszert, erre én megkérdem, hogy ok, de ez a rendszer hogyan oldja meg az alapkutatás problémáját. Mondasz valamit, ami a jelenlegi rendszerben viszont sehogy sincs benne. Akkor, hogy is van ez? Mert ugye az egész rendszert kéne nézni, amikor olyannyira kiállsz valami mellett. Ezért kérdem én meg újra és újra ezt, mert hogy a mosatni rendszerben az alapkutatás szisztematikus leépítése, elsorvasztása van megoldva. (Csak én 2-3 elég híres kutatóintézetről tudok, amiket hamarosan felszámolnak, és elég nagyhírű túdosok fognak külföldre menni, miközben az EU-s forrásokat részben arra költjük, hogy a kiment tudósokat hazacsábítsuk) A kérdés csupán az, hogy te mit támogatsz? A kutatás ellehetetlenítését, ezáltál az oktatás színvonálának, az ország potenciáljának drasztikus csökkentését önnfentartó felsőoktatással, vagy versenyképes felőoktatást. Ennyi, ez a kérdés. Tehát mégegyszer, a jelenlegi önfenntartó felsőoktatásban ami megvalósulni látszik és annyira támogatod, nincsenek benne azok az elemek amiket te válaszként adál nekem az alapkutatással kapcsolatban. Ha pedig így van, akkor ha az egész rendszert nézzük az nem lehet helyes, tehát egy olyan rendszer mellett kardoskodsz amivel magad sem értesz egyet. Világos?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.11.30. 07:49:12

@Tyson925:

Tévedsz már megint! Én a mostani rendszert nem támogatom. Az önfinanszírozó felsőoktatást támogatnám.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.12.01. 10:42:21

@ccactus: Jajaj, Kaktusz. Mesélj mi is az az önfinanszírozó felsőoktatás? Ezt hajtogatod folyton, pedig ugye ha az ember őszinte akarna lenni, akkor nem hazudnánk azt, hogy önfinanszírozó felsőoktatás, hanem kimondanánk azt, amit ez valójában jelent: tandíj. Azok az érvek amiket felsorolsz az önfenntartó felőoktatás mellett, az mind mind a tandíj mellett i érvek. Nem is volna baj a tandíj bevezetése, csak hát kísért a szociális népszavazás réme, ami alapján ezt a szót nem lehet használni a kormány berkein belül. Ezért inkább hazudjunk csak bele a következő generáció képébe! Ráadásul a diákhiteles megoldás azért is rossz, mert a diák nem érzi azonnal saját bőrén ha nem tanul, ráadásul ennek a rendszernek semmilyen ösztönző hatása nincs, míg a tandíjasnak lett volna. Sikerült egy tökéletesen torz rendszert kialakítani, amit te támogatsz, mert miért is? Igen, azt tudjuk...

"Én a mostani rendszert nem támogatom."
Nos, ez az amivel az ember nehezen tud mit kezdeni. Ehhez egy egész poszt, ami a mostani rendszert isteníti: nivo.blog.hu/2012/12/05/demagog_vita_a_felsooktatasrol

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.12.01. 17:59:28

@Tyson925:

"Jajaj, Kaktusz. Mesélj mi is az az önfinanszírozó felsőoktatás? "

Valahogy így képzelem, tájszon: nivo.blog.hu/2012/12/05/demagog_vita_a_felsooktatasrol

"ha az ember őszinte akarna lenni, akkor nem hazudnánk azt, hogy önfinanszírozó felsőoktatás, hanem kimondanánk azt, amit ez valójában jelent: tandíj"

Így van! Ki is mondtam a fent linkelt posztban! Ez teljesen egyértelmű! Az egyetemek az oktatással összefüggő költségeiket tandíjbevételeikből fedeznék, amit a hallgatók fizetnek.

"Azok az érvek amiket felsorolsz az önfenntartó felőoktatás mellett, az mind mind a tandíj melletti érvek."

Pontosan így van! A tandíjtól lehet önfinanszírozó a felsőoktatás. Mi mástól?

"Nem is volna baj a tandíj bevezetése, csak hát kísért a szociális népszavazás réme, ami alapján ezt a szót nem lehet használni a kormány berkein belül. "

Abban bízom, hogy a választások után újra előveszi a témát a fidesz.

"Ráadásul a diákhiteles megoldás azért is rossz, mert a diák nem érzi azonnal saját bőrén ha nem tanul"

Ó, dehogynem! Ha nem tanul, megbukik. Ha továbbra sem tanul kirúgják az egyetemről.

"ennek a rendszernek semmilyen ösztönző hatása nincs, míg a tandíjasnak lett volna."

Egyetértek! Abban bízom, hogy a választások után újra előveszi a témát a fidesz és megvalósítja a valóban önfinanszírozó rendszert! Ez a mostani nem jó! A jelenlegi szerkezetű rendszerbe még több pénzt beleönteni őrültség. Kevesebbet pedig összeomláshoz vezetne. A rendszeren kell változtatni, koncepcionálisan megvalósítani az önfinanszírozást.

"Sikerült egy tökéletesen torz rendszert kialakítani, amit te támogatsz, mert miért is? Igen, azt tudjuk..."

A jelenlegi rendszer torz és rossz! Én nem támogatom. Abban bízom, hogy a választások után újra előveszi a témát a fidesz és megvalósítja a valóban önfinanszírozó rendszert! Ez a mostani nem jó! A jelenlegi szerkezetű rendszerbe még több pénzt beleönteni őrültség. Kevesebbet pedig összeomláshoz vezetne. A rendszeren kell változtatni, koncepcionálisan megvalósítani az önfinanszírozást.

"Nos, ez az amivel az ember nehezen tud mit kezdeni. Ehhez egy egész poszt, ami a mostani rendszert isteníti:"

A linkelt poszt az önfinanszírozó felsőoktatás mellett érvel. A jelenlegi rendszer nem az. Ezért ellenzem. Torz és rossz! Abban bízom, hogy a választások után újra előveszi a témát a fidesz és megvalósítja a valóban önfinanszírozó rendszert! Ez a mostani nem jó! A jelenlegi szerkezetű rendszerbe még több pénzt beleönteni őrültség. Kevesebbet pedig összeomláshoz vezetne. A rendszeren kell változtatni, koncepcionálisan megvalósítani az önfinanszírozást.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.12.01. 19:30:05

@ccactus: Azt ugye vágod, hogy anno pont a fidesz fúrta meg a tandíjat, és ha jól rémlik nem is egyszer. A mostani elképesztően rossz rendszert pedig ők alakították ki. A felelősség történelmi...
A poszt címe ez: "Jó ez a felsőoktatási reform". Az EZ, pedig elég egyértelmű mire vonatkozik...

"A rendszeren kell változtatni, koncepcionálisan megvalósítani az önfinanszírozást"
Szerintem te még mindig nagyon sok mindennel nem vagy tisztába azért írsz ilyeneket. Az állam teljesen nem vonulhat ki a felsőoktatásból.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.12.02. 21:59:55

@Tyson925:

"anno pont a fidesz fúrta meg a tandíjat, és ha jól rémlik nem is egyszer"

Igen, így volt. De azt ugye vágod, hogy most nem pártokat szidunk, vagy dicsérünk, hanem azt próbáljuk megvitatni, hogy milyen a jó felsőoktatás. Az a tandíj egyébként súlyosan rontotta az esélyegyenlőséget, és kirekesztette a hátrányosabb helyzetűeket a felsőoktatásból. Ezért nem támogattam.

"A mostani elképesztően rossz rendszert pedig ők alakították ki."

A jelenlegi rendszer torz és rossz! Én nem támogatom. Abban bízom, hogy a választások után újra előveszi a témát a fidesz és megvalósítja a valóban önfinanszírozó rendszert! Ez a mostani nem jó! A jelenlegi szerkezetű rendszerbe még több pénzt beleönteni őrültség. Kevesebbet pedig összeomláshoz vezetne. A rendszeren kell változtatni, koncepcionálisan megvalósítani az önfinanszírozást.

"Az állam teljesen nem vonulhat ki a felsőoktatásból."

Én valahogy úgy képzelem, hogy a működtetésnek önfinanszírozónak kellene lennie, tehát maguk a hallgatók fizessék meg taníttatásuk költségeit (akár halasztva reálkamatmentes diákhitel formájában), és ne mások. A fejlesztő beruházásoknak pedig állami, EU-s, világbanki... stb. pályázati pénzekből kellene történnie.

És a te koncepciód micsoda?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.12.02. 22:10:01

@Tyson925:

"A poszt címe ez: "Jó ez a felsőoktatási reform". Az EZ, pedig elég egyértelmű mire vonatkozik..."

Talán te is tudod, hogy az a rendszer nem valósult meg. A kormány visszatáncolt belőle. Ez a feloldása az általad vélt ellentmondásnak.

Ezért mondom, hogy: A jelenlegi rendszer torz és rossz! Én nem támogatom. Abban bízom, hogy a választások után újra előveszi a témát a fidesz és megvalósítja a valóban önfinanszírozó rendszert! Ez a mostani nem jó! A jelenlegi szerkezetű rendszerbe még több pénzt beleönteni őrültség. Kevesebbet pedig összeomláshoz vezetne. A rendszeren kell változtatni, koncepcionálisan megvalósítani az önfinanszírozást.

rikitiki 2013.12.03. 01:35:19

Akkor összefoglalom :)

Ha fociban jól akarunk teljesíteni, akkor állami plusz pénzeket kell beletolni, méghozzá rengeteget. Stadiont, ezeret. Ez kell a teljesítményhez.

Az oktatásban nincs helye állami pénznek, mindenki vegye meg a saját belépőjegyét...vagy tandíját vagy mit. Az se baj, ha megfagynak, lerohadnak az egyetemek. Mert a jól teljesítő oktatáshoz meg ez kell. Teher alatt jobban nő a pálma :)

ccactus nagy mennyiségben tud szállítani linkeket, amik mutatják, hogy a focitól fog felemelkedni egy nemzet, hasítani a GDP. Az oktatás az csak kolonc, visszafogja a növekedést.

Mit nem lehet érteni? Ne akadékoskodjatok, a focibúza nagyvezír így akarja és kész. Ha holnaptól fordítva akarja, akkor majd fordítva vetik a betűt itt is :)

(Hú mi lenne ebből az országból, ha valami iskolaszerető Kúnó lenne a miniszterelnök és nem egy tahó focista...belegondolni is rossz, az a klebelsberg is hogy elszórta az állami pénzt a semmibe)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.12.03. 19:48:10

@rikitiki:

Annyit tennék csak hozzá, hogy amit te állami pénznek nevezel, az valójában az adófizetők pénze.

Az adófizetők pénzéről pedig döntsenek az adófizetők, ugyebár.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.12.03. 19:48:53

@Tyson925:

Hétvégén véletlenül elcsíptem a Diósgyőr-Győr meccset a TV-ben. Nem is volt olyan rossz, mint a híre..

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.12.04. 14:23:38

@ccactus: " A rendszeren kell változtatni, koncepcionálisan megvalósítani az önfinanszírozást"

Amit a fidesz már nemegyszer elszabotált, most pedig minden forrást kivon a felsőoktatásból.

Komolyan kérdem kaktusz, mennyire látod te helyesnek a @rikitiki: által felvázoltakat. Csak kérdem, egyszerűen kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy szerinted ez így teljesen jól van, megnyugtat a dolog, meg minden?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.12.04. 14:26:46

@ccactus: Én a DVTK Fradi meccsből néztem 10 percet, amikor is a Fradi lőtt két gólt. 10 éve fedeztem fel azt, hogy a magyar bajnokságban egyik csapat sem tud 3 jó pasznál többet egymás után. Ezt számolni szoktam, mert vicces. Az említett mérközésen 10 perc alatt ez a teóriám tökéletesen beigazolódott, kétszer mentek három jó passz fölé a csapatok, abból lett a két gól. Egy Arsenal van, hogy 2-3 percig tartja a labdát, 40-50 jó egymásutáni passzal, látványos játékkal. A magyar foci rettenetes.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.12.04. 19:00:46

@Tyson925:

Te figyelj ide! Hányszor írjam még le a véleményemet? Olvasd már vissza az elmúlt 20 kommentemet a témáról! Mi akadályozza, hogy átmenjen az üzenet?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.12.04. 19:01:45

@Tyson925:

Kétségtelen, az Arsenal jobb csapat a Fradinál.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.12.18. 23:24:38

@ccactus: esetleg tudnál olyan focimeccset mondani a közelmúltból, amikor a magyar válogatottéert, külföldön több mint 5000-n szurkoltak?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.12.31. 10:47:25

@NYJetsTD: Mi meg szokás szerint nem jutottunk be.
És már megint az utolsó meccsen (is) buktuk el.:((

NYJetsTD 2013.12.31. 14:23:41

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Jaja, gondoltam, most kaptok agyvérzést. De megint bebizonyosodott, nem elég 50% körül teljesíteni. Még ha kedvenceinkről van is szó.
Az Eagles óriásit húzott ezzel az edzővel, a Cowboys meg bármennyit fizethet, Romo nem elég jó nem hogy Super Bowl nyerésre, de még rájátszásra sem. Idén szegény Arizona drukkereket sajnáltam a legjobban, 10-6 sem volt elég. Aki meg hatalmas tapsot érdemel, az Luck, elképesztő a srác tehetsége, Colts fanok rohadt jó évek elé néznek...

kifordított nagyanyó 2014.01.08. 09:41:16

@NYJetsTD: A 10-6 ot én is néztem.Szerencsétlenek.
New Orleans-Denver döntő?
Seahawks is kemény dió.

NYJetsTD 2014.01.08. 11:53:37

@kifordított nagyanyó: áááá, én már nem merek tippelni. Mind a négy párharcban a vesztes csapat továbbjutására fogadtam volna. Elmebeteg, de ettől szuper a rájátszás. Luck megint óriásit nyomott, picskuba nincs a Jetsnek szerencséje az irányítókkal, egy hasonló karakterrel simán ott lenne a rájátszásban. Közben meg az egyetemi döntőket is nézem, ott is keresztbe akadnak néha a szemeim, amikor az utolsó öt percben négyszer változik a vezető... Eszméletlen.

Én Sea-Den döntőt várok, de már amikor leírom, sejtem, úgy sem ez lesz.

anonymand 2014.06.05. 13:12:21

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

Tudjuk!
Kis pénz, kis foci...

"A magyar válogatott két helyet rontva 47. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb, csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, amelyet változatlanul az Európa- és világbajnok spanyolok vezetnek."
hvg.hu/sport/20140605_Ket_helyet_rontott_a_magyar_csapat_a_FIFA#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_6_5

Tisztelettel:
anonymand

ui: a Puskás Akadémia hátulról a harmadik...

Imadom a trapistát 2014.06.14. 15:30:19

@anonymand: Újabb sakkmatt, öreg! 2010-ben még csak 62. helyen állt a válogatott. A mostani 47. hely ennél 25 helyezéssel jobb. Magyarország jobban teljesít.

anonymand 2014.09.08. 07:14:51

@Imadom a trapistát:

"Szörnyű játék, borzalmas „eredmény": a vendégként négy éve nyeretlen északír együttes 2-1-re legyőzte a szánalmasan futballozó magyar válogatottat az Üllői úti luxusarénában rendezett Eb-selejtezőn. Miként azt sejteni lehetett, a fényűző stadionok nem változtatnak a magyar futball nyomorán..."
nol.hu/sport/luxus-arenaban-teljes-nyomor-1484859?system=cachefrissit&ajax=1

Egyébként a futballban gólok vannak (többet kapunk, mint lövünk).
A sakk , más játék, ahhoz ész is kő, nem csak pénz.
"Kis pénz, kis foci"...

anonymand 2014.09.08. 13:21:53

@Tyson925:

Szerintem meg rosszul látod.
Érik a magyar futball, mint Magyarország felminősítése...

anonymand 2014.09.18. 11:28:26

@Imadom a trapistát:

"Újabb sakkmatt, öreg! 2010-ben még csak 62. helyen állt a válogatott. A mostani 47. hely ennél 25 helyezéssel jobb. Magyarország jobban teljesít." - a világ fejlődése meg nem áll.
A magyar focié sem.
Az első eredmények már körvonalazódni látszanak,:
"Húsz helyet rontva az 54. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb viilágranglistáján a magyar válogatott."
Mondom és, hogy érik a magyar futball, mint Magyarország felminősítése...
Minden esetre talán nem elhamarkodott kijelentés, hogy jó helyre mentek a milliárdok (inkább a focira, mint felsőoktatásba!!!):
"A Center for World University Rankings (CWUR) 2014. július 15-én hozta nyilvánosságra legfrissebb, a világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listáját. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem – a lista legjobb magyar intézményeként – az előkelő 371. helyen szerepel." - fociban ötvennegyedik!
Akkor talán mégsem sakk-matt?

anonymand 2017.10.15. 02:44:44

@ccactus:

Drolinak üzenem kedves ccactus, igen, beteg a magyar futball.

anonymand 2017.10.29. 17:46:13

@ccactus:

Szinte már alig emlékszem, hogyan is szólt a kérdés.
Miért? Beteg a magyar futball?
Vagy valahogy így.

Nos, kedves ccactus, jelentem nem a futball beteg.
Ezt nem ártana, ha Drolinak is elmagyaráznád.

"10675-en voltak "kiváncsiak" az NB1 hétvégi fordulójára, ez 1779 nézőt jelent meccsenként, ami újabb negatív csúcs a két héttel ezelőtti óta"
444.hu/2017/10/29/ujabb-hetvege-ujabb-negativ-nezocsucs-az-nb1-ben

Azt már csak félve teszem hozzá, hogy egyesek szerint a nézőszámot kozmetikázni szokás.

anonymand 2018.03.10. 20:26:13

@ccactus:

"Miért? Beteg a magyar futball?" - igen, beteg.
Nem is akármennyire.

Imadom a trapistát 2018.03.14. 21:09:54

@anonymand: Na és az EB csoportelsőség? Azt már elfelejtetted? Miféle divatdrukker vagy te?

anonymand 2018.03.15. 06:59:55

@Imadom a trapistát:

Amilyen öreg vagyok, én már mindent elfelejtek.
A drukkerséget pedig feladtam vagy 40 éve.
Úgy döntöttem, hogy jobb ellendrukkernek lenni.

anonymand 2018.03.15. 15:11:28

@Imadom a trapistát:

A drukkerség feladásában nem volt semmi jó, kényszerhelyzet volt, és sajnálom, hogy így esett.
Az ellendrukkerség pedig nem a sportra, hanem a politikai hatalomra értendő.
Amiben szintén semmi jó, kényszerhelyzet, és nagyon sajnálom, hogy így kell lennie.

Imadom a trapistát 2018.03.15. 15:33:07

@anonymand: Húbazmeg. Nem bírlak követni. Visszatérve a focira, a legutóbbi EB-n csoportelsők voltunk. És készülünk a következőre, amelyben hazánk társrendező lesz egy vadiúj stadionnal. Beteg futballunk ennyit tud jelenleg a tízmillió futballszakértő országában.

anonymand 2018.03.15. 17:14:03

@Imadom a trapistát:

Ne add fel!

A focival azóta nem foglalkozom, hogy
- a Népstadion VIP páholyát ott kellett hagynom a mérkőzés felénél, amit tiszteletjeggyel nézhettem volna, hogy látványosan bundáztak,
- Szepesi a bizonyított bundázások ellenére bajnoknak hozta ki a Honvéd csapatát.
Egyébként pedig nézz utána a ranglistának, hova küzdötte magát a magyar válogatott.

"Beteg futballunk ennyit tud jelenleg a tízmillió futballszakértő országában" - a zemútnyócévben mennyi is ment a betegre?
Azért, mert nem tudok tojást tojni, még meg tudom ítélni, hogy milyen egy jó omlett..
Mondotta volt valaki, valaha, nem szó szerint.
Nem a tízmillióval van baj, hanem a tízmilliárdokkal.

Imadom a trapistát 2018.03.15. 17:43:09

@anonymand: Senkit nem érdekel, mióta nem foglalkozol a focival. Azt mond meg, miről karattyolsz itt akkor a focitopikban!? Épülnek a stadionok, kulturált körülmények között folyik a játék. Kijutottunk a legutóbbi EB-re, és jól játszottunk, életre szóló élményt nyújtva a magyaroknak. Készülünk a következőre EB-re, amelynek a társrendezői jogát is elnyertük.

Imadom a trapistát 2018.03.15. 21:22:41

@anonymand: Majd ha nyerünk, örvendezek. Ha vesztünk szomorkodom, ha rosszul játszunk, bosszankodom. Ilyen a foci, ez a jó benne. Már aki szereti. De azon sopánkodni, hogy most éppen hanyadikok vagyunk a világranglistán és az hány forintot ér.... Szánalmas. Kicsinyes.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.16. 07:47:45

@anonymand: "kulturált körülmények között folyik a játék" JATEK, erted JATEK!?

Azon gondolkozom, vajh a sajt gyerek mikor volt utoljara meccsen. Pf... Kaktusz meddig tolod meg a sjatos nickeddel?

Imadom a trapistát 2018.03.16. 08:30:53

@Tyson925: Neked mi bajod van tulajdonképpen?

Imadom a trapistát 2018.03.17. 20:14:17

@Tyson925: Emlékeim szerint utoljára a Magyarország-Elefántcsontpart meccsen voltam, ha csak a focit nézzük. 0-0 lett a vége. A magyar-norvégra akartunk eredetileg menni, de már az első napon elkapkodták az összes jegyet... Így lett helyette ez.
Te jössz! Mi a bajod tulajdonképpen?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.17. 20:17:08

@Imadom a trapistát:

Hogy tobb nicket hasznalsz, es hogy hazudsz.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.17. 20:19:19

@Imadom a trapistát: Jo nagy drukker vagy te is. Evi egy meccs? nem semmi. Eleg sokba kerul NEKEM a te evi egyszeri "szorakozasod".

Imadom a trapistát 2018.03.17. 20:37:38

@Tyson925: Ez azért van, mert egy lúzer vagy. A bajaidon sem tudok segíteni. Csak te magad segíthetsz magadon.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.17. 21:33:51

@Imadom a trapistát: :DDD Meghajlok az erveid sulya alatt kaktuszka... :D Szemelyeskedsz, ennyire futatta elvtars? :DDD

Imadom a trapistát 2018.03.17. 22:51:58

@Tyson925: Arra akartam célozni, te fogalmatlan hülyegyerek, baromarc, hogy akinek semmi nem jó, mint neked, az örök háborúban fog állni az egész országgal, világgal. Annak mindenki hülye, csak te vagy az okos. Mindenki hazudik, csak te hangoztatod az igazságot. És akkor még a téveszméidről szót sem ejtettem. Olvasd vissza az első hozzászólásomat a politikusokról szóló humorosnak szánt eszmefuttatásról és azt a hisztit, amit azóta nyomoz itt. Hogy miért csinálod mindezt, elképzelni nem tudom. De csak csináld, egészségedre. Engem nem zavar, ereszd ki a gőzt. Hajrá magyarok! (ha már focitopik)

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.17. 22:54:31

@Imadom a trapistát: ennyire faj, h mocskos mod lebuktal a hazugsagaiddal? :DDD A stilus, tudod, kaktuszka, a stilus. Kereszteny, meg demokrata, igaz? :D

Imadom a trapistát 2018.03.18. 08:45:39

@Tyson925: Bevallom, én vagyok kaktuszka és nagyon fáj, hogy mocskos mód lebuktam a hazugságaimmal. Töredelmesen térden állva elnézésedet kérem. Meg tudsz nekem bocsátani, hogy a végveszedelembe sodortam az országot?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.18. 16:56:08

@Imadom a trapistát: Elobb elarulod a hazad, aztan bocsanatert esedezel. Szep.

anonymand 2018.03.24. 05:34:15

Má hogy lenne beteg?
Diadalt diadalra halmoz.

..."hazai pályán kaptunk ki a világ 136. válogatottjától."
Hol van már az a bizonyos 1:8?
444.hu/2018/03/23/es-vegul-sikerult-a-bravur-hazai-palyan-kaptunk-ki-a-vilag-136-valogatottjatol

Imadom a trapistát 2018.03.24. 14:42:36

@Tyson925: Tv-ben néztem. Mi bajod van még mindig?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.24. 19:36:54

@Imadom a trapistát: Kaktusz lesz meg? :D Vagy megmaradsz a nemethszilardi paraszt stilusnal? :DDD

Imadom a trapistát 2018.03.24. 23:27:31

@Tyson925: Nem tudom. Milyen stílust szeretnél???

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2018.03.28. 13:30:23

@Imadom a trapistát: hát, látom neked nem esett nehezedre a némethszilárdi stílus felvétele...
Aztán meccsen voltál-e?

Imadom a trapistát 2018.03.28. 21:02:38

@Tyson925: Na ne röhögtess!! Én még tanulok. Nem tőled, szerencsére.

anonymand 2018.05.16. 16:07:36

@ccactus:

"Közzétette a nemzeti labdarúgó ligák új rangsorát az UEFA. A magyar bajnokság az európai lista 36. helyén áll, az előző évadnál is 3 hellyel hátrébb. Ennél rosszabbul még egyszer sem álltunk, ugyanilyen helyezéssel egyedül csak a 2009/2010-es évadban, tehát 9 éve kellett beérnünk - írja a mfor.hu.

Hiába áramlik soha nem látott mennyiségű pénz a magyar fociba, a szomszédos országok bajnokságai közül mindegyik megelőzi az OTP Bank Ligát. Legelőrébb az osztrákok (11.) és az ukránok (8.) állnak az 55 tételes listán."
444.hu/2018/05/16/soha-nem-volt-melyebben-a-magyar-bajnoksag-mint-most
Véleményed változatlan, kedves ccactus?

www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/country/index.html

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.19. 22:25:46

@anonymand: Köszönjük a tájékoztatást. Ne feledjük ezt a hírt! Négy év múlva ezért le kell váltani a Fideszt! :) Sőt, legjobb, ha már az önkormányzati választáson ez lesz a fő szempont az ikszelésnél. :D

anonymand 2018.05.20. 07:47:19

@ccactus:

Örvendek, hogy humorodnál vagy.
Tényleg.
Arra azonban továbbra is várom válaszod, hogy még mindig az-é a véleményed, hogy a focit a sokmilliárdos támogatás, a felsőoktatás színvonalát pedig a forráskivonás javítja-é?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.20. 21:55:42

@anonymand:

Ja, hogy te várod erre a válaszomat? Valami borzasztó félreértés lehet itt köztünk. Én meg már azt hittem, hogy ez a te, vagy az ország legnagyobb problémája, hogy éppen hanyadik a fociválogatott. De te is félreértésben leledzel ám. Honnan veszed, hogy nekem az a véleményem, amit leírtál?

anonymand 2018.05.21. 04:17:30

@ccactus:

"Honnan veszed, hogy nekem az a véleményem, amit leírtál?" - romlik a memóriád?
Anno a foci kapcsán nem egy poszt jelent meg a Nívó-blogon.
Ott és akkor helyeselted azt, hogy a fociba áramlik a pénz, mert ettől tartottad várhatónak a színvonal javulását.
Emlékeim szerint.
Szóba került az akkori forráskivonás a felsőoktatásból ... is.
Nékem úgy rémlik, hogy az esetükben azt tartottad üdvösnek, hogy a pénzkivonással versenyre késztetik az intézményeket, és ez nyilvánvaló színvonal-emelkedéssel jár.
Majd.
Javíts ki ha tévedek!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.21. 07:56:33

@anonymand:

Igen, tévedsz!! Valóban írtam a fociról is, a felsőoktatásról is, de nem olyan összefüggésben, mint ami a te emlékeidben megmaradt...
Olyan leszel már, mint Tyson, aki mindig olyanokat kér rajtam számon, amiket sohasem mondtam..

anonymand 2018.05.21. 10:04:58

@ccactus:

Remember!

"ccactus · nivo.blog.hu/ 2013.01.01. 11:03:02
@anonymand:

De hiszen te magad linkelted feljebb, hogy az állami költségvetés hozzájárulása a felsőoktatáshoz hogyan csökkent az elmúlt 6 évben. Tehát állami forráskivonás és a tandíj révén magán forrásbevonás együttesen érvényesülne. Ez ország szinten nem feltétlenül jelent forráskivonást. De mint fentebb már tárgyaltuk, a reform lényege lehet az, hogy ugyanannyi outputot kevesebb forrásból állítunk elő. Ezt te vitattad, hozva a cigány lovát. Meg, hogy te nem teszel egyenlőségjelet a forráskivonás és a reform közé.

Feljebb meg azt írtad, hogy nem vitatkozol azzal, hogy a reform lényege lehet, hogy kevesebb erőforrásból azonos output állhasson elő. Csak épp az adott helyzetre ezt nem tartottad reálisnak.

Megkérdeztem, hogy azért-e, mert szerinted már annyira hatékony a rendszer, hogy az tovább nem javítható. Erre azt írtad: "Hogy a rendszer hatékonysága javítható, azt nem forráskivonással lehet bizonyítani. Lásd cigány lova.
Még mindig nem érted.
Nem állítottam, hogy nem kellenek reformok."

Igazad van, nem értem, mit akarsz közölni. Újra csak azt kell kérdeznem, hogy akkor hogy gondolod? És milyen reformokat szeretnél a felsőoktatásban? És szerinted mi a reform lényege, jelentése, definíciója?

Muszáj ezeket a kérdéseket feltennem, mert úgy érzem, hogy elbeszélünk egymás mellett. (Szerintem te is így érzed, mint írod, még mindig nem értem.)

"Valószínűleg még tart (nálad) a másnap, ha nem veszed a lapot az iróniára.
Sebaj!"

Elképzelhető. Épp ezért megkérlek, ha lehet, maradjunk tárgyilagosak a jobb érthetőség kedvéért."

És:
"ccactus · nivo.blog.hu/ 2013.02.02. 09:11:16
@Tyson925:

"Mi ebben a jó kedves Kaktusz? Gyerekeidnek már nem lesz hova egyetemre járnia..."

Nagyon drámai volt a kommented, majdnem meghatódtam.

Én a magam részéről azt követelem, hogy az adófizetői pénzemből igenis gazdálkodjanak takarékosan. Gondolják át a működést, és állítsanak elő több produktumot kevesebb pénzből. Folyamatosan javítsák a hatékonyságot, végezzék el a szükséges ésszerűsítéseket, nyúljanak hozzá a szent tehenekhez.

Persze, hogy emiatt panaszkodnak! Én sem lennék boldog a helyükben. Másrészről ez csak pozíciófogás mindkét részről a tárgyalások előtt, hogy legyen miből engedni a kompromisszum érdekében.

Szóval én nem aggódom az egyetemek jövője miatt. Biztosan megegyeznek, kompromisszumot kötnek.

Az ilyen típusú kijelentéseket, hogy nem lesz a gyerekednek hova járnia, erősen hangulatkeltőnek tartom.

De majd meglátjuk, kinek lesz igaza.

Éna magam részéről az óvodákra, általános és középiskolákra költenék többet, hogy 18 éves korra versenyképes erős alapképzéssel, és gyakorlati tudással tudjanak jelentkezni a felsőoktatásba.

A szükséges több pénz forrását pedig a felsőoktatás önfinanszírozóvá tételéből teremteném elő. Legyenek nagy tudású versenyképes 18 éves érettségizett fiataljaink állami pénzből, akik aztán jelentkezzenek az önfinanszírozó magas színvonalú felsőoktatásba 2%-os diákhitelből, majd pedig a közalkalmazottaknak vállalja azt át az állam, a versenyszférában pedig jó állásokba helyezkedjenek el, végessenek képességeiknek megfelelő magas hozzáadott értékű munkát, és magas fizetésükből fizessék vissza diákhitelüket egy egykulcsos alacsony adókörnyezetben, gyermek és lakásszerzési kedvezményekkel támogatott fiatalok.

Nekem ez a vízióm, amihez a Fidesz elképzelése áll a legközelebb."

"2013.02.15. 22:31:16
@Tyson925:

...

"4. Mi lesz a diákokkal akiknek a témavezetőjük, mentorkat elküldik?"

Nem tudom. Gondolom ezelőtt is előfordult ilyen. Azokkal mi lett?

"5. Hogyan várható el, 3 év alatt 100%-s teljesítményjavulás közintézmények esetén?"

Ez attól függ, hogy a kiinduló állapotban mekkora volt az esetleges hatékonytalanság. Ha eleve 100%-os hatékonysággal működtek, akkor sehogy.

"6. Hogyan várható el, egy egyetemi adjunktustól, hogy havi nettó 120-t dolgozzon, mikor a mávnál egy jegykezelő keres kb ennyit, egy mozdonyvezető pedig ennek jóval többet. A mávnál nem kell teljesítményt fokozni? Szegeden a nagyállomás 12-ig úgy ki van világítva mint a salamon töke, míg a könyvtár 6 kor bezár, a rektori épületben pedig fel sem kapcsolják a villanyt. 65 év felettiek természetesen ingyen utaznak..."

A magánegyetemeknél magasabb a bérszínvonal. Összefüggésében: Az önfinanszírozó felsőoktatásban lehet magasabb béreket fizetni, csak akkor emelkedni fog a tandíj. Az állami egyetemeken is lehet magasabb béreket fizetni, csak akkor emelni kell az adókat. Nincs ingyen kenyér."

Csak olvasd végig saját(?) korábbi szavaidat!
A fociról a korlátok miatt odébb.

anonymand 2018.05.21. 10:21:24

@ccactus:

A poszt (némi szerkesztéssel):

"2013. július 30. - Droli
Manapság nagy divat belerúgni a magyar fociba, különösen az NB1-es élcsapataink idei nemzetközi (le)szereplése miatt, azonban ezen írásokat rendkívül egyoldalúnak érzem. Szeretném, ha egy kicsit túllépnénk a "miért öntenek ennyi pénzt a magyar fociba" témakörön, és a mostani bukássorozat valódi okait tárnánk fel.

...

És mi hiányzott még? 3 dolog, de nem az olaj, hanem a pénz, pénz, pénz. Míg a Győr ellenfele, a Maccabi 1,1 millió euróért igazolt egy csatárt, addig a hazai csapatok ingyen igazolható játékosokból szemezgettek, ugyanis 1,1 millió euróból Magyarországon egy teljes NB1-es csapatot lehet fenntartani. Sokan mutogatnak a Videotonra, hogy ők milyen gazdagok, mert 2012-ben 2 milliárdos költségvetéssel dolgoztak, de ez a pénz (olyan 6-7 millió euró) Európában aprópénz; összehasonlításképp csak Dzsudzsákért 19 millió eurót fizetett a Dinamo Moszkva,.. Elgondolkoztató az is, hogy a tehetségesebb magyar játékosok valósággal menekülnek külföldre, hogy pénzt keressenek, hiszen egy nyugati kiesőjelölt jóval többet fizet, mint egy magyar élvonalbeli klub. Meg is látszik mindez a hazai bajnokságon - aki emelné a színvonalat, elmegy, így marad az, aki már külföldi másodosztályba sem kell.

Sokan nem értik, hogy miért költ a kormány milliárdokat stadionokra, itt van pl. a Debrecen, amelyik új stadiont kap, miközben hazai pályán 3-0-ra kikapott... álljunk csak meg, milyen hazai pálya? A Loki Nyíregyházán játszott, mert az UEFA már az első selejtezőkörre sem találta alkalmasnak a régi debreceni stadiont (nem az épülőt, hanem az Oláh Gábor utcait), így a Loki végig idegenben játszott volna! A dolog azért szomorú, mert míg a lesajnált albán, montenegrói, szerb, azeri, stb. csapatok saját stadionjukban játszhatnak, addig a többszörös magyar bajnok nem. Olyan ez, mintha a magyar országgyűlés egy roskadozó panelban tartaná üléseit, és oda hívná meg a külföldi diplomatákat - szegénységi bizonyítvány. Arról nem a jelenlegi vagy az előző kormány tehet, hogy a magyar stadionok fejlesztése évtizedekkel le van maradva (hozhatnám példának a Puskás stadiont is), és hát utol kell érni magunkat, mielőtt az a szégyen megesne, hogy a magyar válogatott vagy egy magyar kupacsapat csak külföldön játszhatná hazai meccseit. És itt visszautalnék a "pénzes" bekezdésre - amíg annyira nincs pénz a magyar labdarúgásban, hogy a csapatok hónapról hónapra tengődnek, ne számítsunk arra, hogy hazánkban majd magánbefektető épít stadionokat. Erre meglehetősen kevés példa akad.

Szóval a kudarc kódolva volt, és csak azt érhette meglepetésként, aki nem követi a hazai bajnokságot. Aztán persze lehet arról beszélni, hogy jó-e, hogy a Fidesz "házicsapatokat" épít állami pénzen (Videoton, Fradi, Mezőkövesd, Felcsút), de ennek hatásait majd a jövőbeni kupaszereplésekben lehet meglátni. Egyelőre annyit tudunk, hogy az elmúlt évek reménykeltő szereplései után (Debrecen BL, EL csoportkör, Videoton EL csoportkör) ez az év nem sikerült. De egyik népszerű csapatunk szurkolóit idézve: majd jövőre!" - úgy tudom, egy rugóra jártatok.

"ccactus · nivo.blog.hu/ 2014.03.08. 19:58:30
@NYJetsTD:

"A magyar foci pontosan attól szar, hogy nem üzleti alapon kezeljük. Csak a mutyi megy itt is, ne csodáljuk, ha nem jönnek az eredmények."

Na erről egy egész posztunk foglalkozik:
nivo.blog.hu/2013/10/18/on_szeretne_jo_magyar_focit_aldozna_is_ra

A lényeg:
Képzeljük el egy pillanatra, hogy a Manchester United egy magyar csapat, Magyarországon játszanának, mondjuk a Ferencvárosban, vagy Debrecenben, vagy Székesfehérváron. Adott lenne tehát a jó foci. És mégis! Vajon elérné ez a jó magyar csapat ugyanazt a bevételt, mint amit Angliában elér? Egészen biztosan nem. Mert ugyanis a verseny terepe ugyanaz, a focipálya, de a piaci vásárlóerő már közel sem ugyanaz. Következésképpen a csapat is gyorsan szétoszlana.

A verseny nemzetközi, a piac hazai.

Avagy kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. A totál piaci viszonyok között is lehetnek persze meglepetések, mert a labda gömbölyű, de azért hosszú távon mégiscsak az lenne a tendencia, hogy ahol a legjobbak a piaci feltételek, ott lenne nagy foci. Kis ország, mint mi pedig csak akkor rúghatunk labdába egy ilyen terepen az adottságainknál nagyobbat, ha az állam beszáll, ergo javunkra torzítjuk a piaci versenyt. Ezt persze akkor lehet megtenni, ha erre adófizetői (szavazópolgári? - mert ugye a kettő nem tökéletes szinonimája egymásnak) igény mutatkozik, vagyis az emberek igényeinek megfelelően felvesszük a foci támogatását is az állam feladatai közé."

Nem folytatom.
Nyugodtan visszakeresheted korábbi bejegyzéseidet, csak ne lepődj meg nagyon!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.21. 21:43:52

@anonymand:

Nem lepődtem meg. Csak a te következtetéseidet nem értem ezekből. Főként amikor az iróniáról, illetve annak félreértéséről idézel.

Tehát mi a gond? A foci állapota? Emlékeztetlek, hogy kijutottunk egy EB-re azóta, ahol csoportelsőként jutottunk tovább, és 3-3-at játszottunk a későbbi bajnok portugálokkal.
Vagy a felsőoktatás állapota? Mintha azóta sem omlott volna össze. Persze haldoklik, mint a kapitalizmus. :) - Hogy egy kis iróniát csempésszek én is a kommentembe.

anonymand 2018.05.22. 03:35:25

@ccactus:

"Tehát mi a gond? A foci állapota? Emlékeztetlek, hogy kijutottunk egy EB-re azóta, ahol csoportelsőként jutottunk tovább, és 3-3-at játszottunk a későbbi bajnok portugálokkal." - hogy mi a gond?
Nem is tudom.
Tán az, hogy a számtalan milliárdnak nyoma nem látszik, az új és felújított stadionokon kívül?
Tán a nézőszámok alakulása?
Tán a világranglistán történt besorolásunk?
Tán az, hogy a legtámogatottabb csapat szerepelteti a legkevesebb saját nevelésű játékost a bajnokságban?
Tán az, hogy (populista leszek) évről évre sokan halnak meg saját otthonukban kihűlésben?
Nem is értem, tényleg, mi a gond?

"Vagy a felsőoktatás állapota? Mintha azóta sem omlott volna össze." - igaz, nem.
Igaz van fizetős felsőoktatás, igaz nem javul az egyetemek besorolása (egy-egy siker azért akad), igaz nem tudnak az egyetemek nemzetközileg elismert előadókat fizetni, de valóban nem omlott össze.

"Persze haldoklik, mint a kapitalizmus. :)" - ez jó, csak nem tudok szívből jövően nevetni rajta.
Mert az állapotuk összehasonlíthatatlan.

"Hogy egy kis iróniát csempésszek én is a kommentembe." - jelentem sikerült.
Azért a kérdés csak válasz nélkül maradt: nem lett volna jobb helye ugyanezen milliárdoknak az egészségügyben, vagy az oktatásban (befektetés a jövőbe)?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.22. 20:46:58

@anonymand:

Befektetés a jövőbe. Igen, ez fontos. Meg az is, hogy nem csak vetni, aratni is kell olykor. Egyezzünk ki abban, hogy kellene jó oktatás és jó foci is.. No meg szép új kórházak meg stadionok. Meg színházak, meg főterek is. Meg okos, egészséges gyerekek. Meg kevés szegény ember. Meg ingyen sör. :)

anonymand 2018.05.23. 01:40:14

@ccactus:

..."kellene jó oktatás és jó foci is." - meg Unicum, ingyen, nekem.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.27. 21:43:09

@anonymand:

Kezdhetsz követni még egy ranglistát. És nézőszám statisztikát. :)
index.hu/sport/kezilabda/2017/11/22/kezilabda_tao_milliardok/

A focinál is több pénzt kap a kézilabda.

anonymand 2018.05.28. 20:30:24

@ccactus:

Sommás véleményed csúsztatás.
Nézem, meg az eredményességet ... is.
"Eddig összesen mintegy 81,8 milliárd forintot hívtak le az igényelt 154 milliárd és jóváhagyott 97,5 milliárd forintból. A tavalyi évet tekintve már több taótámogatást – 32,4 milliárd forintot – hagytak jóvá a kézilabda számára, mint a labdarúgásra."
"Ráadásul amíg a felnőttválogatottak mindkét nemnél a vártnál gyengébben szerepeltek a világversenyeken, addig a korosztályos csapataink közül a junior-férfiválogatott tavaly ötödik helyen végzett a világbajnokságon, az ifik 2016-ban megnyerték a divízió 1-es Európa-bajnokságot, a hölgyeknél pedig mindkét korosztály harmadik lett az Eb-n, a Győrben rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) az U17-esek megszerezték az aranyérmet."
mno.hu/gazdasag/a-sportag-amely-taopenzek-teren-megelozte-a-magyar-focit-2446454

Csúsztatás amit írsz, hiszen kiemeled az utolsó évet, mintha előtte semmi nem történt volna.
Ajánlom becses figyelmedbe:
g7.24.hu/allam/20171113/osszeszedtuk-az-osszes-tao-tamogatast-hat-eve-minden-kilencedik-adoforintrol-lemond-az-allam/

Labdarúgás: 127,8 milliárd
Kézilabda: 86,3 milliárd

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.28. 21:12:06

@anonymand:

Bocs. Igazad van, a foci még vezet. Nem olvastam el pontosan a cikket, csak felületesen. Nem mintha az egyes évek támogatását szimplán összeadva pontos összehasonlítást kapnánk, de kicsire nem adunk.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.28. 21:16:20

@anonymand:

És ehhez mit szólsz? Szoktad kérdezni, milyen áron rendezte a kormány a költségvetést.
index.hu/gazdasag/allas/2018/05/28/alacsony_vegzettsegu_fizetesek/
Csökkentek a bérkülönbségek, az alacsonyabb bérek gyorsabban nőttek, 62 százalékkal az elmúlt években.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.28. 21:20:23

@anonymand:

Ez is érdekes:
Szoktad kritizálni a jelenlegi kormányt a kivándorlás miatt. Most meg kiderül, hogy a régióban a csehek után Magyarországról vándoroltak a második legkevesebben nyugatra a boldogulás érdekében.
index.hu/gazdasag/allas/2018/05/28/eurostat/

anonymand 2018.05.29. 18:27:03

@ccactus:

"Nem mintha az egyes évek támogatását szimplán összeadva pontos összehasonlítást kapnánk, de kicsire nem adunk." - "A focinál is több pénzt kap a kézilabda."
Mert egyetlen évet (az utolsót) kiragadva pontosabb?
No comment.

anonymand 2018.05.29. 18:47:21

@ccactus:

"Csökkentek a bérkülönbségek, az alacsonyabb bérek gyorsabban nőttek, 62 százalékkal az elmúlt években." - soha nem állítottam, hogy semmiben nem történik pozitív változás.
Örök ellenzékiként viszont nem a dicséret a műfajom.
Véleményem az, ha valami jobban, netán jól megy, az a normális, az a természetes.

"Szoktad kérdezni, milyen áron rendezte a kormány a költségvetést." - inkább azt, hogy a rendezés megérte-e az árat, amit fizettünk érte?
Énnekem vannak kételyeim.
Nem árt a jó hírek mellett még olvasgatni mást ... is.
Például:
24.hu/belfold/2018/05/28/elelmiszerdoboz-szegenyek/
Nem felületesen, odafigyelősen.
("Nem olvastam el pontosan a cikket, csak felületesen.")

Vagy netán ezt (2017.dec.29.):
olkt.hu/szivszorito-interju-l-ritok-nora-egy-millioan-elnek-melyszegenysegben-nyomort-ujratermelve-kepek/

Esetleg arról meditálhatnál, hogy mennyien is haltak meg kihűlésben, saját otthonban.
És lenne még nehány tippem.
Mert az árban mindezek benne foglaltatnak.

anonymand 2018.05.29. 18:52:25

@ccactus:

"Szoktad kritizálni a jelenlegi kormányt a kivándorlás miatt. Most meg kiderül, hogy a régióban a csehek után Magyarországról vándoroltak a második legkevesebben nyugatra a boldogulás érdekében." - ez engem meg kőne vigasztaljon?
Amikor a magyar egészségügyben, ha jól tudom, 3400 idegen származású orvos helyettesíti (részben) az itthonról elmenteket (a lányom migrált).
Egy csöppet sem derít jobb kedvre, hogy ilyen jól teljesítünk.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.29. 19:30:52

@anonymand:

Amennyiben örök ellenzéki vagy, lesz még alkalom, hogy vállvetve küzdünk egy kormány ellen. Kivéve, ha én meg örök kormánypárti lennék. :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.29. 19:31:47

@anonymand:

100 nem számít! Egy számít! :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.05.29. 19:32:22

@anonymand:

Mondom, igazad van még vezet a foci.

anonymand 2018.05.30. 09:28:35

@ccactus:

Csak most ugrott be, hogy sehol nem vagy Vidéki nick-nevű kommentelőhöz (Disqus).
"100 nem számít! Egy számít!" - ő képes volt nem is oly rég 200 tudós véleményét összevetni egy "tudóséval".
Tehát igyekezned köl, már ha verni kívánod...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.02. 08:35:48

@anonymand:

Ezt csak kínodban raktár be, ugye? :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.02. 08:37:55

@anonymand:

"100 nem számít! Egy számít!" Ezt rád írtam! Te kezdesz felzárkózni Vidékihez, bárki is legyen ő.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.02. 08:38:52

No de ezt itt zárjuk le! Mélyen nívó alatti ez a párbeszéd. :(

anonymand 2018.06.03. 05:10:36

@ccactus:

Nem, nem kínomban adtam meg a linket.
Tudod, ha "eredményekről" van szó, hát nincs határ (kivéve a focit).
Hogy mire mennek el pénzek (fölöslegesen, hiábavalóan a focit is beleértve), az hétköznapi embernek eszébe sem jutna.
Ennek csodás példája az a kép (szimbólum), amit kínosnak lehet (igen helyesen) minősíteni, de nem az én kínom.
Sajnálom, hogy nem értetted (tán el sem olvastad a hozzá fűzött szöveget) a párhuzamot.
"Nos Örkény novellái egy korai diktatúra remek paródiái voltak, hogy az idiotizmus, hogy kap politikai felhatalmazást. S ki gondolta volna, hogy újra megelevenedik Örkény és az ő realitásokon túli világa." - onnan vett idézet.

Igen járatlan vagy a kommentelők világában, ha azt sem tudod, ki az a Vidéki.
Majdnem olyan jól csengő név, mint Lencsés István, vagy "maxval bircaman".

Ez itt zárva.

anonymand 2018.06.03. 05:42:46

"Kétszer annyiból gazdálkodott a Puskás Akadémia, mint amennyi tornatermekre jutott az egész országban"
g7.24.hu/penz/20180602/ketszer-annyibol-gazdalkodott-a-puskas-akademia-mint-amennyi-tornatermekre-jutott-az-egesz-orszagban/

"Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány" - most sírjak-é, avagy röhögjek?
"Akadémia" - ?
"Utánpótlás Neveléséért" -?
"Miért? Beteg a magyar futball?" - igen, beteg.
Miért beteg a magyar futball?
A kérdés költői.

anonymand 2018.06.03. 05:47:30

"Miért? Beteg a magyar futball?" - igen, beteg.
Miért beteg a magyar futball? - vajon miért?

444.hu/2018/06/02/a-puskas-akademia-a-magyar-bajnoksag-nagy-alulteljesitoje?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-puskas-akademia-a-magyar-bajnoksag-nagy-alulteljesitoje

"Azért nem lehet mégsem a felduzzasztott kasszák teljes győzelmének nevezni a mostani bajnokságot, mert a messze a harmadik legnagyobb költségvetésű Puskás Akadémia csak hatodik lett. Pintér Attila vezetőedző nem győzte hangsúlyozni, hogy feljutó csapatként a céljuk a bennmaradás, ilyen alacsonyra elég nevetséges tenni a lécet, ha a tavalyi mérlege szerint 2,5 milliárdos bevétele volt a csapatnak úgy, hogy egy fél évet az NBII-ben játszottak. És erre is rá tudtak tenni egy lapáttal, mert 2018 telén még szerződtettek négy idegenlégióst, akik közül volt, aki olyan mesteri igazolásnak bizonyult az uruguayi első osztályból, hogy egy percet sem játszott. Saját nevelésű fiatalok pedig azért nem játszanak, mert hozni kell az eredményeket. A Puskásban kapott messze-messze a legkevesebb lehetőséget utánpótláskorú saját nevelésű játékos, mindössze 26 percet, az a Sallai Roland, aki két külföldi szerződés között egy meccsre beállt. Még a semmiről sem döntő utolsó fordulóban sem rakta be Pintér a kispadon ülő saját nevelésű kapust, Tóth Balázst (a 27-es keretben lévő mindössze két egykori akadémista egyike), miközben a harmadik helyről döntő meccsen az Újpestben ismét lehetőséget kapott a 20 éves Gundel-Takács Bence, aki felcsúti nevelés, de ott nem kellett."
Akadémia, saját nevelés...

Miért, beteg a magyar futball?
Beteg.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.03. 08:29:29

@anonymand:

Szerintem kínodban raktad be. Semmi megerősítés nincs a hírről más oldalakon. De még a város honlapján sem, a nagy eseményről. Csak a hírhugón. Sem dátum, sem nevek. Sem semmi arról, hány embert jelent a város összegyűlő apraja-nagyja. Mi ez a hírhugó? Egy fake news oldal? Facebookon jól lehet megosztogatni, erre lett kitalálva, nem többre.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.03. 08:30:52

@anonymand:

Ki játszon, ki ne játszon? Úgy látom a te is a tízmillió futballszakértő közé tartozol... :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.03. 08:33:58

@anonymand:

Kérdem én, mi a gond azzal, hogy egy felcsúti nevelésű játékos befért a kupagyőztes Újpest keretébe, és megméretheti magát az európai kupákban? Nem pont ez a célja egy futballakadémiának?

anonymand 2018.06.03. 18:21:02

@ccactus:

Tudod, nem ér ennyit az egész, de jellemző.
Tudod, nem ér ennyit az egész, de én libsi vagyok, tehát igyekszem nem hazudni, keveset tévedni, állításaimat autentikus forrással igazolni (sokszor ez sem elég a meggyőzéshez).

"Szerintem kínodban raktad be. Semmi megerősítés nincs a hírről más oldalakon. De még a város honlapján sem, a nagy eseményről. Csak a hírhugón. Sem dátum, sem nevek." - szerintem pedig meg kőne ösmerkedj a Google-val.

"Dr. Puskás Tivadar
Ivókúttal gazdagodott a Gothard Jenő Általános Iskola

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Gothard Jenő Általános Iskolában elhelyezett ivókút átadó ünnepségén. Az eseményen jelen volt Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Kohuth Viktor a VASIVÍZ ZRt. vezérigazgatója is.

Fotó: Cseh Gábor"
Forrás:
www.szombathely.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-hirek/dr-puskas-tivadar/ivokuttal-gazdagodott-a-gothard-jeno-altalanos-iskola.13301/

Ui.: a legeredetibb forrást adtam csak meg, de másutt is elérhető.
Itt viszont minden általad fel nem lelt "hiányosság" jelen van.

anonymand 2018.06.03. 18:22:08

@ccactus:

M.országamutyisztánban a focihoz mindenki ért.
Ráadásul jobban! :)

anonymand 2018.06.03. 18:26:38

@ccactus:

"Kérdem én, mi a gond azzal, hogy egy felcsúti nevelésű játékos befért a kupagyőztes Újpest keretébe, és megméretheti magát az európai kupákban?" - fordítva ülsz a lovon, csak figyelmeztetlek.
Más kérdést kőne feltegyél.
Szerintem.

Ez már kicsit jobban sikerült:
"Nem pont ez a célja egy futballakadémiának?" - igen, fel kell tenni a kérdés(eke)t:
- mi a célja?
- mi valósult meg a cél(ok)ból?
- jó helyre megy-é az adófizetők pénze?
Persze ezek a kérdések, csak libsikben fogalmazód(hat)nak meg...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.03. 21:44:32

@anonymand:

No látod! Így már mindjárt több az információ. Mondtam én, hogy fake news ahogy hírhugó prezentálni a dolgot. Remélem most már te is belátod!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.03. 21:48:40

@anonymand:

Ezekre a kérdésekre megadták a választ az adófizetők. Lásd Fidesz 2/3-ad.
Mióta vagy te liberális? Én azt hittem szocialista vagy..

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.03. 21:49:18

@anonymand:

Én azt hittem, te nem szereted a focit..

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.03. 21:50:10

Sajnos továbbra sem tudjuk emelni a nívót... :(

anonymand 2018.06.04. 04:46:28

@ccactus:

Ez aztán nem semmi!
"Semmi megerősítés nincs a hírről más oldalakon. De még a város honlapján sem, a nagy eseményről. Csak a hírhugón. Sem dátum, sem nevek. Sem semmi arról, hány embert jelent a város összegyűlő apraja-nagyja." - hazudsz orrba-szájba, majd még ráteszel egy lapáttal:
"Mondtam én, hogy fake news ahogy hírhugó prezentálni a dolgot. Remélem most már te is belátod!"

"Mondtam én, hogy fake news"... - igen mondtad, de nem igaz.
Meg ezt is:
"Semmi megerősítés nincs a hírről más oldalakon" - ami nem igaz, mert van.
24.hu/belfold/2018/05/24/szombathelyen-harom-politikus-es-egy-vezerigazgato-adott-at-egy-ivokutat/

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/minden_rekord_megdolt_harom_politikus_es_egy_egy

"De még a város honlapján sem, a nagy eseményről." - ismét egy hazudság.
www.szombathely.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-hirek/dr-puskas-tivadar/ivokuttal-gazdagodott-a-gothard-jeno-altalanos-iskola.13301/

"Sem dátum, sem nevek" - hazudsz, mert a honlapon, amit te meglelni sem voltál képes, ott van.
"Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Gothard Jenő Általános Iskolában elhelyezett ivókút átadó ünnepségén. Az eseményen jelen volt Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Kohuth Viktor a VASIVÍZ ZRt. vezérigazgatója is."

"Mondtam én, hogy fake news ahogy hírhugó prezentálni a dolgot" - mondtad, s hazudtál.

"Sajnos továbbra sem tudjuk emelni a nívót... :(" - te beszélsz nívóról?
Oszt milyen alapon?
Gondolom teszerinted erkölcsin.
Mert a te erkölcsöd nem a hazudozást, hanem a bocsánatkérést tiltja?

"Mióta vagy te liberális? Én azt hittem szocialista vagy.." - tévedtél (nem először), én már a Kádár rendszerben is liberális felfogású voltam (ölég rég volt), és most már 71 évesen nem is igen akarok változtatni rajta.

"Én azt hittem, te nem szereted a focit.." - nem is azt írtam, hogy szeretem.
Tán vissza kőne nézzed...

"Sajnos továbbra sem tudjuk emelni a nívót... :(" - szerintem nem ildomos többesszámot használnod.
Beszélj csak magadról, arról, hogy a fejedre olvasott hazudságok okán nem bocsánatot kérsz, hanem még mellébeszélsz.
Nálatok ismeretlen a tükör fogalma?

anonymand 2018.06.04. 15:13:54

"Miért? Beteg a magyar futball?"
Beteg.

"A hétvégén kikapott a Szeged-Csanádi Egyházmegye focicsapata, így ősztől NB III.-as meccseket játszhatnak. Ha elkészül a nyolcezres lelátóval a tízmilliárdból megépített aréna, akkor majd ott."
hvg.hu/kkv/20180604_Kiesett_a_puspok_csapata_de_rovidesen_lesz_egy_csodaarenajuk?s=hk
Vagy a stadionmániásak betegek.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.04. 23:16:04

@anonymand:

Ez azért lehet, mert én a Szombathely csap átadás kulcsszót a kerestem rá, ami az első cikkben szerepelt. Tudod, amit siker siker hátán komment tel prezentáltál..

anonymand 2018.06.05. 07:34:04

"Miért? Beteg a magyar futball?"
Igen, beteg.

"A „stadion van, foci nincs” elvet azonban Szigetszentmiklóson vitték tökélyre idén. Ott egy utánpótlásközpontot kezdtek el 3,5 milliárd forintért felépíteni még a másodosztályú csapat mellé, csakhogy nem találtak elég céget, amely szívesen adott volna tao-támogatást, a klubnak pedig minden pénzét elvitte az építkezés, és kiestek az NB III.-ba."
hvg.hu/kkv/20180605_stadionok_NBI_NBII_kieso_csapatok_stadionepitesi_program#rss

Nagyon, nagyon beteg.

anonymand 2018.06.07. 07:46:38

"Miért? Beteg a magyar futball?"
Igen, beteg.

"1-1-es döntetlent játszott a magyar válogatott a fehéroroszországi Bresztben a FIFA világranglistájának 79. helyén álló belorusz csapattal. Hogy nem kaptunk egynél több gólt, az jórészt Gulácsi Péter kapusnak köszönhető."
444.hu/2018/06/06/1-1-et-jatszottunk-feheroroszorszaggal-de-minden-kiraly-leekens-szerint-volt-a-csapatnak-tartasa

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2018.06.08. 16:29:40

@anonymand:

Úgy látom be akadt a lemez. :) Minden vesztes meccsnél bemondod, hogy beteg, győztes meccsnél meg csendben vagy.

anonymand 2018.06.09. 05:53:17

@ccactus:

Ismét tévedsz!
Nem a lemez akadt be, hanem én akadtam ki.
Már anno.
Ígérem, most hogy végre reagáltál, abbahagyom.
Amúgy nem minden vesztes meccset hoztam.
Neked ugyan nem tűnik fel, de olyanokat szemelgettem, amelyek adekvát módon mutatják be, hogy igenis beteg a magyar futball, amelyek szerintem bizonyító értékkel bírnak, hogy a töméntelen stadionokba, futballba fektetett pénz nem volt, és most sem példa a jó befektetésre.
Te egyes győzelmeket, az EB-re való kijutást igazolásnak tekintetted, és tekinted.
De valamikor, még évekkel ezelőtt, azt javasoltad nekem, próbáljak rendszerszinten gondolkodni.
Nos, erről a jó tanácsról mintha megfeledkeznél, mintha csak rám, vagy másokra nézve látnád értelmét, hasznosságát.
Nem volt véletlen, hogy hoztam az ide nem valónak tűnő példát az ivókút átadásáról.
A rendszert tükrözi.
A rendszert tükrözik a bőséges pénzforrással rendelkező focicsapatok általam hozott vereségei ... is.
Szigetszentmiklós példája, a püspöki csapat, a Puskás Akadémia (az egyetlen általad hozott ellenpélda dacára), a FIFA világranglistán elfoglalt helyünk.
2010 óta dől a pénz a fociba.
Nyolc év után én kudarcnak értékelem a történteket (az EB-re való kijutás ellenére), neked más a véleményed.
Csak azt nem értem, hogy miért?
süti beállítások módosítása