Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Mi jó, és mi rossz?

2014. október 25. - Nívó blog

Szögezzünk le néhány nagyon fontos és alapvető dolgot! Az EU jó! Az EU tagságunk jó! Az EU-ból kilépni rossz! Az EU-val rosszban lenni rossz! Amerikával rosszban lenni rossz. A demokratikus világgal jóban lenni jó. A demokrácia jó! A diktatúra rossz! Amerika jó, de lehetne jobb. Az EU jó, de lehetne még jobb! Magyarország jó, de lehetne még jobb! Kína, Oroszország, a keleti világ nem túl jó, lehetne jobb. Mi a jobb hozzáállás velük kapcsolatban? A pragmatikusság, vagy az elvek elsősége? Hmmm. Ezt nem tudom.

De mégis! Ha az ember, a kormány (vagy éppen mondjuk Kövér László) tudja, hogy mi a jó, és mi a rossz, akkor könnyebb eldönteni, hogy mi a jobb, és mi a rosszabb!

Hogyan tanulja meg az ember, hogy mi a jó, és mi a rossz? Megtanulja egyáltalán?

És még néhány dolog: A korrupció rossz! A hazugság rossz! Ha nincs szabadság az rossz, ha van, az jó!

Hajrá EU! Hajrá magyarok! Hajrá jók!

Győzzük le a rosszat!

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr546832627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tass-tass 2014.10.25. 21:06:11

Nem értem ennek posztnak az értelmét. Demokrácia,emberi jogok,jogbiztonság,átláthatóság, stb. Ezek a jó dolgok. Ahol ezek általánosságban megkérdőjelezhetők, azok a rossz helyek. Magyarországon ma általánosságban megkérdőjelezhetők a jó dolgok.

anonymand 2014.10.26. 07:36:55

@tass-tass:

"Nem értem ennek posztnak az értelmét." - én pedig úgy vélem, hogy nem nehéz megérteni.
Korántsem biztos, hogy jól értelmezem, ennek ellenére mondatról mondatra (hál' Istennek elég rövid poszt) véleményezem.
A megjelentetés: jelzés. Egy olyan blog, olyan szerzőjének, vagy szerzőinek figyelmeztetése(?), ahol eddig a kormányt és annak intézkedéseit, olykor kritikátlanul támogató írások sokasága jelent meg. Ne firtassuk, hogy elvből, avagy érdekből, de határozottan kormánypárti a blog. Most a szerző, vagy szerzők határvonalhúzása történt meg. Eddig bármit, de ezt ne!
Gondolom én.

"Az EU jó! Az EU tagságunk jó!" - ezzel nincs mit vitatkozni, eddig nem is merült föl a kérdés.
"Az EU-ból kilépni rossz! Az EU-val rosszban lenni rossz!" - ua. más fogalmazásban. Azért persze fölmerül a kérdés, hogy akkor a permanens harcot hirdető s folytató Bonsai Duce ugyan mivel is érdemelte ki az eddigi vehemens támogatást?
"Amerikával rosszban lenni rossz." - pragmatikus gondolkodásra utal.
"A demokratikus világgal jóban lenni jó." - jó lenne!!! Ám mit látunk 2010 óta? Egyre több a kritika, egyre kevesebb a szimpatizáns hang, egyre jobban szembe kerülünk a demokratikus világgal. Hogy ez eddig nem tűnt föl? Hogy a trend jól érzékelhető volt eddig is?
Spongyát rá!

"A demokrácia jó!" - lenne!
"A diktatúra rossz!" - látható alakulása ellen ugyan mit is tettetek, mármint a poszt szerzője, vagy írói?
"Magyarország jó, de lehetne még jobb!" - hogy lehetne jobb az nem kérdés, de azt, hogy most jónak lehet tartani, erősen kétségbe vonom.

"Kína, Oroszország, a keleti világ nem túl jó, lehetne jobb. Mi a jobb hozzáállás velük kapcsolatban? A pragmatikusság, vagy az elvek elsősége? Hmmm. Ezt nem tudom." - pedig nem ártana tudni, hogy lehet az értékek, elvek megtartása mellett pragmatikus (mindkét fél számára gyümölcsöző) kapcsolatokat (nem pedig példaképnek) tartani.

"De mégis! Ha az ember, a kormány (vagy éppen mondjuk Kövér László) tudja, hogy mi a jó, és mi a rossz, akkor könnyebb eldönteni, hogy mi a jobb, és mi a rosszabb!" - vagy nem értem, vagy úgy hülyeség, ahogy van. Minden tiszteletem az államelnöki poszté, de Áder egy seggfej, a megnyilatkozása (nem csak ez ügyben) baromság. Viselkedjék Cincinnatus módjára, s hátráljon ki a politikából, mindannyiunk üdvére.

"Hogyan tanulja meg az ember, hogy mi a jó, és mi a rossz? Megtanulja egyáltalán?" - nos, ha ez valakinek kérdés ivarérett, (több)diplomás korában, akkor azt inkább a személyiségi jogok védelme okán inkább nem minősítem.

toportyánzsóti 2014.10.26. 09:06:03

Jelenlegi nívótok 1 illegitim puccsista hazaáruló tolvajgyülekezet szimpla bűnpártolása és soha nem ez a legalja,mindig van lejjebb.Ideje felébredni és kiállni abból a csapatból ami goebbelsi módszerekkel élteti ezt a kispályás börtönválogatottat.

vénkujon 2014.10.26. 09:19:05

tehát lászló ezt mondta, csak nem értette senki...fasza. akkor mindenki nyugodjon le a picsába

torró 2014.10.26. 09:41:16

Ha mindenki tisztában lenne azzal, hogy mi mindennel kellene számolni, ha a kilépés egyáltalán felmerülhetne, akkor nem kellene ilyen posztot sem írni.

anonymand 2014.10.26. 09:52:40

@torró:

Elég lenne, ha fél ország megírná a végrendeletét, mielőtt éhen döglik, vagy megfagy...

2014.10.26. 10:03:45

Hazug, korrupt, sarcoló banda: "ne a zemberek fizessék meg", mi?

vénkujon 2014.10.26. 10:03:49

amúgy is. lászló, peti, meg misi mondatait kifizetik a sváci frankosok, meg az eurósok.:D

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.26. 10:13:41

Namost a Harcsabajuszú meg máshogy gondolja. ÉS jelenleg az istenadta nép óhajából a Harcsabajuszú és a szobatársak mondják meg, hogy mi legyen. Ezt a gond. Nekik alapvetően nem jó az EU. Belepofázik a lopásba. Viszont sok lopnivalót ad, ami jó nekik. Viszont mihelyt a muszkák több lopnivalót adnak nekik személyesen (nem az országnak), akkor ez a képlet változik. Ha pedig ez bekövetkezik, akkor az EU-nak és a NATO-nak elemi érdeke lesz, hogy megszabaduljon mielőbb Magyarországtól. Szép kilátások.

midnight coder 2014.10.26. 10:49:43

Az EU haldoklik. A Showden botrány megmutatta, hogy az USA-ban a szövetségesei sem bízhstnak. A korrupció mértéke pedig úgy 1987 óta nem változott.

2014.10.26. 10:58:23

nem rossz, nem rossz egy fideszfantól, de mégis, hogy akarjátok " legyőzni a rosszat "' ?

♔bаtyu♔ 2014.10.26. 11:13:08

Semmi baj nem lenne az EU-val, ha a balliberális része nem akarna már évek óta megdönteni mindenféle indokkal egy szavazók által megválasztott kormányt.

"Hivatalosan" a kommunista rendszer is a munkások demokráciája volt, papír szerint a munkások kánaánja.

♔bаtyu♔ 2014.10.26. 11:15:20

@midnight coder: Pontosan így van, az EU-t egyszerűen tönkrevágta az USA és a zsoldjában álló balliberálisok. Csak nem bírták ki, hogy az EU ne formálódjon szép lassan egy vérliberális torz világképére. Nyilván nem fog ezzé alakulni, még előtte szétesik.

űrszelvény (törölt) 2014.10.26. 11:25:59

Szerencsére a valóság ennél kicsit komplexebb...

odamondó 2014.10.26. 11:39:25

@midnight coder: az eu nem szövetségese hanem csicskája az usanak. Elvesztett Európa egy háborút és akkor azok a politikusok kerültek hatalomra akik tudták kik a gazdáik azóta pedig csak olyan kerülhet előre a pártokban akik ezt ugyanúgy tudják. Ez nem is lesz máshogy.

Mi azért nyalunk 2 irányba mert még nem tudtuk eldönteni hova akarunk inkább tartozni.

oszt jónapot 2014.10.26. 12:20:14

@midnight coder: Jaja, Rakosi ota folyamatosan haldoklik a nyugat, tudjuk.

Krumpli Bogart 2014.10.26. 12:38:58

A hangsúlyokkal, társadalmi minimummal és egyebekkel mndik komoly gondja volt a komplett magyar politikai elitnek.
1. Szent István döntött, amikor Bizánc helyett Rómát választotta. PONT.
Tehát nem kérdés, hogy az EU-hoz tartozunk-e, vagy Ázsiához, mert az a Pityu már eldöntötte, baszki. (Nem a jobbját kellene körmeneten hurcibálni, hanem megérteni a gondolatait.)

2. Minthogy természetes állapotunk, hogy az EU-hoz tartozunk, nem kérdés, hogy jó-e az EU, vagy nem jó. A magyar politikában nem értelmezhetők olyan irányzatok, hogy "Euszkeptikus, meg EU-párti valaki. Csak az Eu-kritikus fogalom értelmezhető, aminek célja, hogy a mi EU-nk egyre jobb legyen.

Tehát tarthatatlan az az elvtelen és megalázó seggnyalás, amit a cuclib kormány produkált az EU felé.
Úgyszint tarthatatlan az az öngyilkos, idióta retorika, amit kibaszott jelenlegi elkurmányunk prominensei művelnek.

Ezért az egész tetves kurva fidesskeresztéky és Összefosás bandát el kell hajtani a tripperes anyjába és európai módon viselkedő, normális emberekre kell bízni a kormányzást.
SÜRGŐSEN!

Netuddki. 2014.10.26. 13:06:31

Most akkor ezzel mi a jó bánatos lófaszt akartál közölni?
EU tagság jó, kivéve ha a csordának a köteles azt mondja, hogy nem? Mert akkor nem jó az EU tagság? Hát nincs egy önálló gondolatotok, balfasz fideszes, 1 bites droidok???

Csuti Ördögüző 2014.10.26. 13:06:48

Az EU tagság azért jó, amiért a Fidesz kormány, mert nincs jobb.

De amikor túlzotteficiteljárással fenyegetik Mo-t, bár az EU deficitje és államadóssága is nagyobb mint az itthoni, akkor hánynom kell tőlük.

zobod 2014.10.26. 13:06:54

@oszt jónapot: tudom, szeretnénk mi úgy haldokolni, mint a Nyugat, de a trendek azért elég egyértelműek. Vásárlóerőparitáson mért GDP-ben Kína a hetekben előzte le az USA-t. Itt a forrás, az ft.com nem egy nyugatgyűlölő kiadvány:
blogs.ft.com/ftdata/2014/10/08/chinas-leap-forward-overtaking-the-us-as-worlds-biggest-economy/

Ha tovább keresel a neten, megtalálhatod az adatokat, hogy a XX.sz. közepén milyen volt a Nyugati világ részesedése a világ összesített GDP-jében, vagy kereskedelmében, és milyen most, akkor egészen világos tendencia a hegemónia elvesztése, a legfontosabb szereplőből a sok szereplő közül az egyikké sorvadás. Lehet persze a lakosság fogyasztással mért jóléte is a mérce, ebben leginkább Észak-Nyugat Európa és Kanada/Ausztrália toronymagasan vezet egyelőre. Ha a jólét mögötti kontraproduktív szociális rendszert és újraelosztást, az ezt finanszírozó közadósságokat, a háztartások eladósodottságát számításba veszed, akkor már nem túl rózsás a kép, mert nem az önálló reálteljesítmény, hanem a jövőfelélés a mostani fogyasztás egy nem kis részének a forrása. A Nyugati világban az '50-'70-es években születettek az első generáció sok-sok évtized óta, amelyiknek gyerekei, unokái alighanem rosszabbul fognak élni, mint ők, és a saját idős koruk sem olyan lesz, mint amit a nyolcvanas-kilencvenes években nagyszüleiknél láttak. Ezek tények. Nálunk persze szarabb a helyzet, de sovány vigasz ha leszálló ágban van a térség amihez fel akarunk zárkózni (és még így sem tudunk!).

Netuddki. 2014.10.26. 13:10:10

@♔bаtyu♔: @odamondó: A kitiltás óta nagyon rá vagytok izgulva erre a zusa rossz témára. Engem qrvára nem érdekel a zusa, az érdekel, hogy akiket kitiltottak még mindig miért nem jelentkeztek és tisztázták magukat a "nyilvánvalóan" "alaptalan" vádak alól? Hiszen semmi félnivalójuk nincsen az "alaptalan" vádaskodások miatt! Na erre mit mondatok bazmeg?

oszt jónapot 2014.10.26. 13:11:58

@zobod: Nezd, en lakossag vagyok. Szoval teljesen megelegednek azzal, ha olyan szarul elnek, mint csoro 90-es evekben szuletett nyugatiak. SAjnos valoszinuleg mar nem fogom eloben latni, ahogy a csodas Kinaban es Oroszorszagban elo tomegek duskalnak. Pedig szivesen irigykednek rajuk a szar nyugati eletszinvonalrol nezve.

oszt jónapot 2014.10.26. 13:15:57

@zobod: Tudod, az a baj, hogy mar a nem fiatal szuleim koraban is az volt a mondas, hogy most meg egy kicsit szar lesz, de aztan majd kurva jo lesz es addigra a nyugat sehol nem lesz. Azota eltelt 50 ev es szo szerint ugyanazt hallom. Szoval leszarom, hogy mikyen szar nyugaton, Kinaban meg milyen geci jo lesz nemsokara, ha lehet en megelegednek a mostani nyugati szarral.

Krumpli Bogart 2014.10.26. 13:19:09

@zobod: A nyugat valóban halódik, s ez a történelem rendje.Nincs örökösen topon lévő birodalom. Továbbá a haldoklást nem úgy kell érteni, hogy a szívéhez kap és felfordul az USA.

A Római birodalom sem egyik napról a másikra fordult fel, eltartott a folyamat kb. ezer évig
mult-kor.hu/20121011_mi_okozta_a_romai_birodalom_bukasat
"Sokak szerint már 410-ben, amikor a gótok Alarich vezetésével feldúlták az ezeréves várost, bekövetkezett a Nyugat-Római Birodalom bukása, de a birodalom csak Konstantinápoly 1453-as török elfoglalásával múlt ki. Róma összeomlásának okaira számtalan elmélet létezik, amelyek akár együttesen is okozhatták a birodalom végét."

USA-nak egyáltalán nincs még ezer éves múltja sem.

A kínaiak pedig olyan ősi kultúrát tudhatnak magukénak, hogy nem is ismerünk olyan történelmi adatokat, amely szerint a mai Kína területén a kínaiak előtt más nép élt volna.

Érdekes a világ.

Krumpli Bogart 2014.10.26. 13:24:50

@oszt jónapot: Meg is elégedhetsz vele, hiszen a nyugathoz tartozol uniós polgárként.

Az más kérdés, hogy már az EGK is azért jött létre, mert "egyedül nem megy", majd abővítés folyamata is azért vált szükségessé, mert nem tudott pörögni a gazdaság. S persze a bővítés ellenére beütött a 2008-as válság. Tehát a "Nyugat" folyamatosan küzd a fennmaradásért.... Szerény sikerrel. S majd egyszer elfogynak az eszközei....

tisztapista 2014.10.26. 13:58:31

Az EU-nak vannak előnyei és hátrányai is.

Kövér egy hülye balfék.

Én a Fideszre szavaztam.

Nesze neked fehér vagy fekete megközelítés. :)

zobod 2014.10.26. 13:58:39

@oszt jónapot: ez a nem igazán fenntartható jelen, és ez ráadásul nem is a mi jelenünk. Legfeljebb egyéni stratégiád lehet, arra aztán várhatsz, hogy majd valami általános és jelentős fejlődés révén neked is jut a jóból. Ami a perspektívát illeti, olyan folyamatokról beszélek, amik ellen szemmel láthatóan semmi intézkedés nem történik. A hírek szerint Juncker beiktatásán kijelentette, hogy a tagállamok pénzügyi AAA besorolásával azonosan fontosnak, ha nem fontosabbnak tartja a szociális AAA-t, a képviselők meg ahelyett hogy kifütyülték volna a demagógot, még hatalmas ovációval meg is jutalmazták. Ha ez van az EU legfelső csúcsain, akkor miben bízol?

tisztapista 2014.10.26. 14:04:36

"Kína, Oroszország, a keleti világ nem túl jó, lehetne jobb. Mi a jobb hozzáállás velük kapcsolatban? A pragmatikusság, vagy az elvek elsősége? Hmmm. Ezt nem tudom."

Segítek: Amerikai legnagyobb hitelezője kicsoda? Gugli a barátod. Az amerikai üzleti érdekeltségek az oroszoknál, és a keleti világban? Gugli a barátod. Meg fogod látni, hogy Amerika az elvek szerint, vagy a pragmatikusság szerint ciszonyul ezekhez a dolgokhoz.

Márpedig Amerikával rosszban lenni rossz...

tisztapista 2014.10.26. 14:15:36

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: "Engem qrvára nem érdekel a zusa, az érdekel, hogy akiket kitiltottak még mindig miért nem jelentkeztek és tisztázták magukat a "nyilvánvalóan" "alaptalan" vádak alól? Hiszen semmi félnivalójuk nincsen az "alaptalan" vádaskodások miatt! Na erre mit mondatok bazmeg?"

Azt rebesgetik rólad, hogy te loptad el Kádár fejét a sírjából. Az MSZMP bosszút esküszik. Légy szíves HALADÉKTALANUL jelentkezz Thürmer Gyulánál, hogy tisztázd magadat az "alaptalan" vádaskodások miatt. SEMMI félnivalód nincsen.

Gour (törölt) 2014.10.26. 15:38:18

Ööö, izè, tessék mondani ez ugyanaz a nívo blog ahol eddig a fidesz volt az atyaúristen? Jó napot kívánok! Ki tetszettek jönni a mátrixból végre? Ideje volt.

Krumpli Bogart 2014.10.26. 15:39:06

@tisztapista: Én pl. mindig fidesz szavazó voltam, csak az idei három választáson szavaztam az LMP-re.
De ha tét lett volna (esetleg visszajönnek a szoclibek), tuti, hogy befogott orral, de a Fidesskeresztényekre szavaztam volna.
Nem tétre ment így megengedhettem magamnak egy vállalhatóbb opciót.

Krumpli Bogart 2014.10.26. 15:40:37

@tisztapista: Azért egy tagadást a sajtó felé csak megengedtek volna, ha tehették volna.....
:))))

kvadrillio 2014.10.26. 16:15:57

24 október, 18:25
Putyin elnök a változásokról a világon és a lehető következményekről
Putyin elnök a változásokról a világon és a lehető következményekről

© Fotó: RIA Novosztyi/Vitalij Belouszov

Putyin elnök felszólalásban a Valdáj nemzetközi vitaklub szocsi ülésén arra szólított fel, hogy nem szabad elfelejteni a történelem tanulságait a világrend most végbemenő változásainak tükrében, amelyek lokális konfliktusokkal vagy háborúval fenyegetnek.

Olyan benyomás alakul ki, hogy a hidegháború „győztesei” a saját elképzeléseik szerin akarják átszabdalni a világot. Ezt Putyin orosz elnök jelentette ki, az USA politikáját kommentálva.

Meggyőződését fejezte ki, hogy nem volt szabad szétzúzni a „fékek és ellensúlyok” mechanizmusát, amely oly nehezen alakult ki, olykor kínlódva épült fel az előző évtizedek során.

Putyin szerint ésszerű rekonstrukciót kellett volna elvégezni, az új nemzetközi kapcsolatok rendszeréhez alakítani ki.

- Az USA azonban a hidegháború győztesének nevezte ki magát és véleményem szerint magabiztosan gondolta, hogy erre egyszerűen nincs szükség – fejtette ki az orosz vezető.

Nyugat, ha nem is támogatta, de szemet hunyt a nemzetközi terroristák oroszországi és közép-ázsiai behatolása felett. Ezt Putyin elnök jelentette ki felszólalásában a Valdáj nemzetközi vitaklub konferenciáján.

Szavai szerint az egyoldalú diktátum és a saját sablonjaik ráerőszakolása homlokegyenest ellenkező eredményekhez vezet.

- A konfliktusok rendezése helyett – kiszélesítésük. Szuverén szilárd államok helyén – a káosz növekvő térnyerése – mondotta.

Nyugat beavatkozása Líbiát a szétesés határához juttatta, ez az ország a terroristák gyakorló terepe lett.

A szankciók aláássák a világkereskedelem alapjait, a WTO szabályait, a magántulajdon sérthetetlenségének elvét és megingatják a globalizáció liberális modelljét. Ezt Putyin elnök jelentette ki.

- A szankciókkal az elszigeteltség felé próbálnak tolni minket, de nekünk nem áll szándékunkban elzárkózni a világtól – jegyezte meg a Valdáji fórumon.

Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország nem érzi sértve magát a politikailag motivált gazdasági szankciók miatt, és nem áll szándékában könnyítést kérni Nyugattól.

Az elnök azt is kijelentette, hogy Oroszország aktivizálódó együttműködése partnereivel az ázsiai országokból nem azt jelenti, hogy az ország elfordulna Európától.

Az USA-nak mindegy, ki foglalja el a Szovjetunió, mint a fő ellenfél, helyét.

Akár Irán lesz ez, mint a nukleáris technológiákra áhítozó ország, akár Kína, mint a világ első számú gazdasága, akár Oroszország, mint nukleáris szuperhatalom. Ezt Vlagyimir Putyin elnök jelentette ki.

Szavai szerint most újra megnyilvánulnak a világ szétdarabolásának, az ellenségkép kialakításának próbálkozásai, amint ez a hidegháború éveiben volt.

Oroszország prioritásai a demokrácia és a nyitott gazdaság intézményeinek tökéletesítése – ezt Vlagyimir Putyin elnök jelentette ki.

Szavai szerint Oroszország aktívan tevékenykedik kollegáival az Eurázsiai gazdasági szövetségen, a Sanghaji Együttműködési Szervezeten, a BRICS-en belül és más partnereivel.

- Ez az államok közötti kapcsolatok fejlesztésére irányul, és nem az elkülönülésre – mutatott rá Putyin.

Putyin azt is kijelentette, hogy Oroszország nem próbálja visszaállítani a birodalmat, nem tör szomszédjai szuverenitása ellen és nem tart igényt különleges helyzetre a világon.

- Tiszteletben tartva mások érdekeit egyszerűen azt akarjuk, hogy a mi érdekeinkkel is számoljanak és a mi állásfoglalásunkat is tartsák tiszteletben – mondotta az orosz vezető.

Csak zsákutcába vezet az a próbálkozás, hogy erőszakkal oldják meg a szituációt Ukrajna délkeleti részén. Ezt a véleményt Vlagyimir Putyin orosz elnök fejtette ki a Valdaj klub ülésén.

Szavai szerint csak a háború megszüntetése után lehet beszélni a párbeszéd felújításáról Kijev és a Donyecki medence között.

Az elnök aláhízta, hogy Oroszország a minszki megállapodás maradéktalan betartásáért száll síkra az összes fél – mind a felkelők, mind a kormányerők által.

Putyin megjegyezte, hogy az egyik kulcsprobléma Kijev vonakodása a probléma tárgyalásos úton való megoldásával szemben.
Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/2014_10_24/Putyin-elnok-a-valtozasokrol-a-vilagon-es-a-leheto-kovetkezmenyekrol-3107/

ÉS OBAMA MIT JELENT KI MA, HOLNAP ÉS HOLNAP UTÁN ????? ÉS AZ USA MIT CSINÁL JELENLEG ???

kvadrillio 2014.10.26. 16:33:20

Lavrov: a világban jelenleg a globális erőegyensúly újraelosztása folyik
Lavrov: a világban jelenleg a globális erőegyensúly újraelosztása folyik

© Fotó: RIA Novosztyi/Vitalij Belouszov

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Vardens Gang norvég lapnak úgy nyilatkozott, hogy a világban jelenleg a globális erőegyensúly újraelosztása folyik.

Elmondása szerint az új korszak új fenyegetéseket rejt magában.

„A világ egy átmeneti korszakba lépett, és nem csupán egy következő történelmi korszakról van szó, hanem korszakváltásról. A globális erőegyensúly újraelosztása folyik és egy új többközpontú világrend van kialakulóban” – mondta Szergej Lavrov.
Oroszország, Szergej Lavrov, Norvégia, Politika

Megosztom:

Kommentárok

# Sandor53Sandor53 Tegnap, 13:29
1990-ben az addigi kétpólusú világrend egypólusúvá vált. Ugyanakkor az nem lett totális, mert a másik pólus nem semmisült meg, csak elvesztette globális nagyhatalmi státuszát és regionális nagyhatalom maradt. Az eltelt 25 év újra változást hozott. Az egypólusú világrend többpólusúvá vált: az Egyesült Államok mellett megjelent a Kínai Népköztársaság és Oroszország is megszilárdította státuszát...
# Bereczki VilmosBereczki Vilmos Tegnap, 13:59
Ez mindig világháborúhoz vezetett - törvényszerűen. Jó kilátások.

Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_25/Lavrov-a-vilagban-jelenleg-a-globalis-eroegyensuly-ujraelosztasa-folyik-2063/

...NAHÁT!...NAHÁT !...KÖZBEN MEG JÖN AZ EBOLA IS...

kvadrillio 2014.10.26. 16:40:49

A NATO nem akar konfliktust Oroszországgal
A NATO nem akar konfliktust Oroszországgal

Fotó: RIA Novosztyi

A világhatalmak és a NATO nem érdekelt más országokkal való konfliktusban, beleértve Oroszországot is. Ezt a szervezet oroszországi információs irodájának vezetője, Robert Pszczel jelentette be.

Pszczel így reagált Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentésére, amely szerint jelentősen megnőtt annak esélye, hogy súlyos konfliktusok alakuljanak ki a legnagyobb államok részvételével. Ez különösen azokra az államokra nézve jelent veszélyt, amelyek a nagyhatalmak geopolitikai érdekeltségének találkozásánál vagy kulturális-történelmi, gazdasági határainál fekszenek. Putyin példaként Ukrajnát említette meg.
Oroszország, NATO, Vlagyimir Putyin, Politika

Megosztom:

Kommentárok

# Sandor53Sandor53 Tegnap, 15:23
Jugoszlávia, Koszovo, Afganisztán, Irak, Szíria, Omán, Szomália. Szudán, Egyiptom, Líbia, Tunézia, Grúzia és Ukrajna után el tudom képzelni mi lenne, ha a NATO és Amerika érdekelt lenne más országokkal való konfliktusban, mert ezekben szerintük érdekeltség nélkül csinálták.
# KBEELAKBEELA Tegnap, 19:07
Az a baj hogy az EU - t bábként mozgatja Washington! Nagyon szeretném tudni az okát hogy ezt miért teheti meg?

Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_25/A-NATO-nem-akar-konfliktust-Oroszorszaggal-1670/

.....JA...!!!... AZ MÁÁÁÁS ! :)

kvadrillio 2014.10.26. 16:45:54

Tegnap, 13:21
A Financial Times szerint Putyin Szocsiban elmondott beszéde volt az egyik legfontosabb
A Financial Times szerint Putyin Szocsiban elmondott beszéde volt az egyik legfontosabb

© Fotó: RIA Novosztyi/ Szergej Gunyejev

Vlagyimir Putyin orosz elnök október 24-én, pénteken elmondta az elmúlt 15 év leginkább Amerika ellenes beszédét – írja a The Financial Times.

A lap továbbá ezt a beszédet az egyik legfontosabbnak nevezi Putyin politikai pályafutásában az orosz vezető 2007-es müncheni beszéde mellett. Akkor Putyin megvádolta az USA-t határainak több irányból való megsértésével és új választóvonalak kialakításával Európában.

A politológusok véleménye szerint az USA ilyen mértékű kritizálása azzal lehet összefüggésben, hogy Barack Obama amerikai elnök az ENSZ Közgyűlésében az Oroszország irányából érkező veszélyt a második legsúlyosabbnak nyilvánította az ebola után.
Oroszország, Vlagyimir Putyin, Barack Obama, Politika

Megosztom:

Kommentárok

# Sandor53Sandor53 Tegnap, 13:36
Teljesen jogos és igaz Putyin beszéde: az Egyesült Államok partneri viszonyt színlelve lenyelte Észtországot, Lettországot, Litvániát, ugyanezt teszi Grúziában és Ukrajnában, erre törekszik Moldovában. Lenyelte Jugoszláviát, Koszovót amerikai támaszponttá tette, Polgárháborús és terrorista káoszt teremtett Afganisztánban, Pakisztánban, Jemenben, Irakban, Szíriában, Egyiptomban, Szudánban, Líbiában, Tunéziában, stb...

Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_25/A-Financial-Times-szerint-Putyin-Szocsiban-elmondott-beszede-volt-az-egyik-legfontosabb-3422/

...NA...MOST....TÉLLEG ILLEN FALÁNK LENNE ÁMERIKA ?????!
MINDENKIT BEKEBELEZNE, KÖZBEN A MÁSIKRA MUTOGAT, HOGY Ő A ZELLENSÉG ! :)))

kvadrillio 2014.10.26. 16:50:16

Lavrov: az USA tevékenysége kárt okoz a nemzetközi stabilitásnak
Lavrov: az USA tevékenysége kárt okoz a nemzetközi stabilitásnak

© Fotó: AP/Pavel Golovkin

Az USA beleavatkozva más államok belügyeibe kárt okoz a nemzetközi stabilitásnak – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

„Sajnos azt látjuk, hogy az USA és más nyugati államok megpróbálják ráerőltetni saját receptjeiket a többiekre beleavatkozva ezzel szuverén államok belügyeibe, hogy elérjék geopolitikai céljaikat” – mondta Lavrov a Verdens Gang norvég újságnak adott interjújában.

Elmondása szerint a problémára a nemzetközi közösség csak együttes erőfeszítéssel tud megoldást találni.
Oroszország, USA, Szergej Lavrov, Norvégia, Politika

Megosztom:

Kommentárok

# Sandor53Sandor53 Tegnap, 13:24
Norvégia pedig - sajnos - mint a NATO tagja asszisztál ehhez a latortevékenységhez.
# Bereczki VilmosBereczki Vilmos Tegnap, 14:01
Ebben nincs semmi új! Ez volt minden háború, keserv, válság oka az utóbbi száz évben a világon, az USA és csatlósai.

Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_25/Lavrov-az-USA-tevekenysege-kart-okoz-a-nemzetkozi-stabilitasnak-4174/

...HA MÉGIS KITÖRNE VALAMI, MINDENKIT LELÖVÖK, AKI BENNEVÓÓÓTTT ! ÉN SZÓÓÓÓÓLTAM ELŐREHHH.....

program készítő 2014.10.26. 16:59:35

A jó az EU-ban:-pár politikusnak nevezett egyed nincs itthon,a rossz benne :ezekből ítélik meg a lakosságot.Meg fogjuk várni amíg kidobnak vagy kilépünk ez itt a kérdés a maradás már nem,

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.26. 18:58:18

"Hogyan tanulja meg az ember, hogy mi a jó, és mi a rossz?"

Kérdezd meg a libsiket, fiam, majd ők megmondják!

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.26. 19:01:22

@anonymand:

"Elég lenne, ha fél ország megírná a végrendeletét, mielőtt éhen döglik, vagy megfagy..."

Mielőtt EU-tagok lettünk, azelőtt itt éhínség volt és fagyhalál?

♔bаtyu♔ 2014.10.26. 19:03:42

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Ki a faszt érdekel, hogy téged mi érdekel. Írjál akkor arról b+, ne a másikat kritizáld, hogy őt mi érdekli te ostoba.

♔bаtyu♔ 2014.10.26. 19:11:28

Már idegesít az általános ballibsi gondolkodás, hogy amikor valaki azt észrevételezi az EU "hiányosságait", kritizálja az EU-t, rögtön azzal jön, hogy miért akarunk kilépni. (Miközben továbbra is lelkes híve a szólásszabadságnak és akkora demokrata majd szétszakad).

Amikor az EU-t megszavaztuk nem volt arról szó, hogy kettős mércével mér, mert a magyar kormány nem tetszik az EU balliberálisainak.

Azzal együtt, hogy ha kedvenceinél a ballibsi kormányoknál lett volna ilyen következetes, ma valószinüleg Gyurcsány lenne a miniszterelnök.

Az pedig különösen idegesítő, hogy Mo kormányát kizárólag ideológiai okok miatt basztatják, szerintük nem elég ballibsi.

♔bаtyu♔ 2014.10.26. 19:13:31

@Krumpli Bogart: Én kb. hasonlók miatt Jobbik. Nekem az LMP túlságosan Izraelbarát:)

anonymand 2014.10.26. 19:16:42

@polyvinyl:

"Mielőtt EU-tagok lettünk, azelőtt itt éhínség volt és fagyhalál?" - nem.
Gondoltam, csak ennyit válaszolok, ám úgyis visszakérdeznél.

Legjobb emlékezetem szerint mielőtt beléptünk az EU-ba, elég komoly gondokkal küszködött az ország.
A keleti (szovjet-orosz) piac felszámolása meglehetősen nagy károkat okozott (ennek ellenére nem volt éhínség, csak hellyel közzel fagyhalál). Az EU-ban első pillanattól kezdve nettó pénzfelvevők vagyunk, ez mostanáig odáig fajult, hogy a gazdaságnak az EU a lélegeztető gépe. Ha csak kicsit is rálépnek, mindannyian megérezzük.
Nézz utána, hogy a most indult EU-s ciklus forrásai mit is jelentenek az országnak.
Ha a csövet elvágnák...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.26. 19:40:07

@anonymand:

"Legjobb emlékezetem szerint mielőtt beléptünk az EU-ba, elég komoly gondokkal küszködött az ország."

Rosszul emlékszel. Ráadásul csúsztatsz is, merthogy a belépés előtti gondjainkat a belépés nemhogy meg nem oldotta, de megsokszorozta, a mindenféle kvótákkal, és az ostoba agyonszabályozással.

*
"Az EU-ban első pillanattól kezdve nettó pénzfelvevők vagyunk, "

Hogyne. Már az utolsó szirszar faluban is van szép községháza, szökőkút, meg díszburkolat, mellette szépen kiplakátolva, hány milliárdot adott rá az EU.

Vannak nagyszerű felzárkóztató tanfolyamok is az iskolázatlanoknak. Igaz, hogy az erre adott pénz nagy része kézen-közön elfolyt a szervezők magánszámlájára, nade a pénzt akkor is az EU adta. Hogy hiába szerzi meg egy munkanélküli EU-s pénzen már az ötödik szakmáját? Nem tud elhelyezkedni vele? Hát istenem, nem várhatjuk el az EU-tól, hogy a tanfolyami pénz mellé állást is adjon.

Gazdaságélénkítés viszont sehol sincs a tagságunk jóvoltából, mert olyanra nem ad pénzt az EU. Hülye is lenne, csinálná vele a régi tagállamoknak a konkurenciát. Örüljünk annak, hogy bezáratta a cukorgyárakat, kivágatta a szőlőket és kiirttatta - EU-s támogatással (!) - a szarvasmarha állományokat.

odamondó 2014.10.26. 19:57:59

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: elsőre azt mondanám, hogy biztos nekem akartad ezt címezni?

Természetesen jó lenne ha a kitiltottak előkerülnének, de én erre nem számítok itthon. A kommentem annyira reflektált, hogy ha rendszert akarunk váltani akkor sokkal nagyobb dolgokat kéne megváltoztatni. Per pillanat a korrupció az USAnak csak addig korrupció amíg nem az ő szekerüket toljuk. Gyarmat vagyunk mint megannyi másik ország. Csak az a kérdés kié.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.10.26. 19:58:13

@polyvinyl:

Az EU ezermilliárdos támogatást nyújt Magyarországnak. Csak rajtunk múlik, hogy okosan fel tudjuk-e használni a pénzt.

anonymand 2014.10.27. 08:54:11

@polyvinyl:

"Rosszul emlékszel." - nyilván. Most, hogy jobban utánagondolok már tényleg emlékszem, hogy a mezőgazdasági termények, termékek, az élelmiszer-feldolgozó ipar szárnyalt.
Bocsi.
A ruszki piacok hiánya a kutyát nem érdekelte (azokon kívül, akik betörtek rögvest a helyünkre).

"Ráadásul csúsztatsz is, merthogy a belépés előtti gondjainkat a belépés nemhogy meg nem oldotta, de megsokszorozta, a mindenféle kvótákkal, és az ostoba agyonszabályozással." - az első pillanattól kezdve nettó pénzfelvevők voltunk. A kvóták és az EU-s szabályzók, viszont valóban csak tetézték a gondjainkat.
Ettől még a pénzhez jutás tény.

"Már az utolsó szirszar faluban is van szép községháza, szökőkút, meg díszburkolat, mellette szépen kiplakátolva, hány milliárdot adott rá az EU." - nekem sem igazán tűnik okos ötletnek minden pénzt térkövezésbe fektetni, de nem az EU írta elő, hogy ha köll, ha nem, akkor is főtereket szépítsenek. A pénz kisebbik része volt gazdaságélénkítésre fordítható.
Jelenleg, ha jól tudom 60%-a.

"Vannak nagyszerű felzárkóztató tanfolyamok is az iskolázatlanoknak. Igaz, hogy az erre adott pénz nagy része kézen-közön elfolyt a szervezők magánszámlájára, nade a pénzt akkor is az EU adta. Hogy hiába szerzi meg egy munkanélküli EU-s pénzen már az ötödik szakmáját?" - igazad köll legyen, a pénz helytelen, nem kellően hatékony költéséért nyilván az EU hibáztatható.
Logikus.

"Gazdaságélénkítés viszont sehol sincs a tagságunk jóvoltából, mert olyanra nem ad pénzt az EU." - ez egyszerűen nem igaz. Nézz utána, az előző EU-s pénzügyi ciklusban is lehetett élénkíteni, mostantól pedig még inkább.

Tisztelettel kérdem, hogy ha még térkövezés sem lett volna uniós pénzből, meg a többi (több, mint 75%) beruházás, akkor most hogyan is föstene a beruházási rátánk például?
15% lenne?
Vagy még kevesebb?
A GDP az évi átlag 0,7% helyett mennyivel is növekedett volna?
Pedig milyen büszke a kormány a "növekedésre"...

anonymand 2014.10.27. 18:07:25

@polyvinyl:

Elnézésedet kérem, de egy mondat miatt az egész cikket ide fogom másolni.
Okai: senki ne hivatkozzon arra, hogy szövegkörnyezetből kiragadott részlettel hülyítem a nagyérdeműt.
"A Költségvetési Tanács – ami három emberből áll: Matolcsy Györgyből, Domokos Lászlóból és Kovács Árpádból – véleményezte a jövő évi költségvetést, ami egyébként egyelőre még nem került ki a nyilvánosság elé.

Nincs alapvető ellenvetésük, ami indokolná az “egyet nem értés” jelzését.
– derült ki az MTI-nek elküldött véleményből. Viszont vannak apróbb problémák:

Nem mutatja be elég részletesen a törvényjavaslat indoklása az elmozgulásokat 2014-hez képest.
A várt 2,5 százalékos gazdasági növekedés csak akkor megvalósítható, ha nem lassul a világgazdaság, és jön elég EU-pénz.
Nem biztos, hogy olyan jól bejönnek majd a fogyasztáshoz kapcsolódó adóbevételek, mint tervezik.
Lesznek kiadáscsökkentések, amit a KT az intézkedések ismerete híján nem tud értékelni.
A tanács ellentmondást lát abban, hogy az önkormányzati alszektor adóssága a tervezet szerint 160 milliárd forinttal nő, miközben a tervezett hiánya mindössze 15 milliárd forint."

Ami miatt idéztem: "A várt 2,5 százalékos gazdasági növekedés csak akkor megvalósítható, ha nem lassul a világgazdaság, és jön elég EU-pénz." - "és jön elég pénz".
Tudod, vénségemre már nehezen változom, és az engem igazoló mondatokra "rácuppanok".
Cupppp.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2014.10.28. 01:37:34

@ccactus: "A szociáldemokrata politikus sajtónyilatkozatáról és későbbi előadásáról az MTI számolt be. Ezek szerint:
A német-magyar viszonyt különlegesnek és fontosnak, ugyanakkor "nem egyszerű" kapcsolatnak nevezte.
Emlékeztetett a 25 évvel ezelőtti német és európai újraegyesítésre és Magyarország ebben betöltött fontos szerepére.
Az akkori európai békés forradalom középpontjában a következő értékek álltak: szabadság, függetlenség, jogállamiság, sajtószabadság, a kisebbségek békés együttélése.
Ezek most is azok az értékek, amelyek "összetartják" Európát.
Szerinte "Európa nem elsősorban belső piac vagy valutaközösség, hanem az értékek uniója".
Ezzel összefüggésben "aggodalmának" adott hangot bizonyos magyarországi fejlemények miatt.
Szavai szerint a huszonöt évvel ezelőtti értékek - "amelyekért közösen harcoltunk" - Magyarország esetében "már nem érvényesülnek olyan mértékben, mint akkoriban".
"Sem a magyaroknak, sem a németeknek, sem Európának nem áll érdekében, hogy Magyarország politikailag és gazdaságilag is elszigetelődjön".
"Magyarország az Európai Unió közepén fekszik, és politikailag is a középhez kell tartoznia".
Az elmúlt években Magyarországon egy sor olyan döntés született, amelyek - ha elszigetelten szemlélik azokat - még nem adnak okot különösebb aggodalomra. "Ha azonban az egyes építőkövek egy mozaikká állnak össze, akkor arról beszélni kell".
Hangsúlyozta: nem arról van szó, hogy megkérdőjeleznék a magyar kormány "demokratikus legitimációját".
Hozzátette a legutóbbi magyarországi választási eredmények kapcsán: a nagy többség a kisebbséggel szembeni felelősséggel is jár, a nagy többség nagy felelősséget is jelent.
Emlékeztetett arra, hogy az EU egy sor magyar intézkedést bírálattal illetett.
Ezek között említette a médiaszabályozást, a magánmédiumok megadóztatását, az alkotmányozás körülményeit, a sarkalatos törvények meghozatalát, valamint az új földtörvényt, továbbá utalt az internethasználat megadóztatásának tervére.
A német államminiszter "aggodalomra okot adónak" nevezte Orbán Viktor miniszterelnök júliusi tusványosi beszédét.
Ebben a liberális demokráciát érte bírálat, és "félreérthető kijelentések" hangzottak el más politikai és társadalmi modellekkel kapcsolatban is.
"Az európai demokrácia liberális demokrácia volt, ma is az, és a jövőben is az marad" - mondta az államminiszter.
"Remélem, hogy az elkövetkező hetekben, illetve hónapokban sikerül tisztázni, hogy Magyarország természetesen szintén elkötelezett e liberális demokrácia mellett" - jelentette ki Michael Roth, hozzátéve, hogy erről nincs is mit tárgyalni."

Ki az aki idaig sodorta ezt az orszagot kaktusz?
Ki az aki eveken az osszes mocskot megvedte kaktusz?
Kinek az utja vezetet ide kaktusz?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.10.29. 20:37:25

@polyvinyl:

De ártani azért nem árt, ebben legalább egyetértünk?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.10.30. 10:09:13

@♔bаtyu♔: Ballibsi az a retardált szájbabaszott kurva anyád aki a világra szart téged te köcsög!

anonymand 2014.10.30. 17:29:58

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Te most a nemtetszésedet fejezted ki?
Vagy félreértettelek?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.11.02. 12:12:49

@Krumpli Bogart:
@♔bаtyu♔:
fideszre soha a büdös életbe
Jobbik,vagy Bokros.Illetve legutóbbb az egyik egy volt szicira ment listán meg a jobbikra.
süti beállítások módosítása