Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Hazudós a Ténytár blog!

2012. augusztus 22. - Nívó blog

Miért nem olyanért bírálják Orbán Viktort, amiért tényleg megérdemelné?

Aki internetes blogokat, fórumokat olvas, az előtt nem újdonság, mekkora zsigeri Orbán-gyűlölet alakult ki itt a neten az utóbbi hónapokban, vagy inkább a kormányváltás óta. Kétségtelen, hogy a két éve tartó kormányzás alatt számtalan ellenséget szerzett magának a miniszterelnök. Sok érdeket sértett, sokaknak a tyúkszemére lépett, sokan csalódtak benne, mert nem arra számítottak, mint ami bekövetkezett, sokaknak csökkent, vagy legalábbis nem növekedett a reálbére, sokakban félelmet ébresztett az új alkotmányos környezet kialakítása, valamint a demokráciát garantálni hivatott intézmények átalakítása, vagy éppen a magánnyugdíjrendszer módszeres és tudatos elsorvasztása, a nyugdíjeinstand, ahogy itt a neten mondani szokás. Csak olaj volt a tűzre, hogy számtalan korrupciógyanús ügy is napvilágot látott mind ez idő alatt. Mindezekért többnyire jogosan  és alappal bírálható a miniszterelnök.

Fenti lista ráadásul korántsem teljes, de sok embernek ennek a fele is elegendő ahhoz, hogy éktelen haragra gerjedjen, és haragjának, dühének nap mint nap hangot adjon. Mások türelmesebbek, vagy támogatóbbak. Vagy azért, mert jól jártak az elmúlt időszakban, vagy mert őket nem érintették közvetlenül és azonnal negatív hatások. Megint mások nagyon is egyetértettek számos intézkedéssel, sok bili kiborogatásával, amelyeket az Orbán-kormány megtett. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit tart legfontosabbnak, mit tart prioritásnak az életben, a politikában vagy éppen a gazdaságban, és ez alapján támogassa, vagy bírálja a kormányt.

Van azonban egy olyan jelenség, amely ellen egy igaz demokrata még akkor is fellép, ha a kormány legjobb meggyőződése szerint rendkívül rosszul végzi a munkáját. Ez pedig az igaztalan vád. Az ember legyen korrekt. A politika ne indulatokból, ne zsigerből jövő elvakult és alaptalan vádaskodásokból, hanem higgadt, nyugodt érvelésből, kulturált vitából kell, hogy álljon. Egy valódi demokrata, egy felelős ember ekként gondolkodik. Még akkor is, ha jogosan mondja bárki, hogy Orbánék is kritikán aluli módon bírálták a korábbi kormányokat.

Így tesz most a Nívó blog is. Fellépünk a hazugság, az alaptalan vádaskodás, az olcsó populizmus ellen. Hisszük, hogy nem szabad elfogadni azt a hozzáállást, hogy ha egy politikust nem szeretünk, akkor annak minden szava csakis hazugság lehet, bárki bármelyik mondatát gondolkodás nélkül nyugodt szívvel hazugságnak könyvelheti el. Legyen szó akár Orbánról, akár Gyurcsányról. Pedig erre a mentalitásra próbált ráerősíteni tegnap a Ténytár blog is, mely szinte egész nap előkelő helyen címlapon szerepelt feltehetően magas olvasottsággal ’Orbán Viktor levele: három mondat, három hazugság’ címmel.

A téma a legújabb Nemzeti Konzultációhoz csatolva kiküldött miniszterelnöki propagandalevél volt. Nyugodtan nevezhetjük így, hiszen a levél valóban a nehézségeket, a negatív tendenciákat és a kudarcokat elhallgatva, a pozitív tendenciákat, a meginduló kedvező folyamatokat és a sikereket emelte ki. A tájékoztatásnak ezt a módját – ha definíciószerűen nem is – de bizonyos értelemben hazugságnak is lehet nevezni, hiszen ha tisztán akar látni az ember, akkor a jó és a rossz dolgokat egyaránt mérlegelnie kell. Minderre önmagában a miniszterelnöki levél alapján senkinek sincs módja.

A Ténytár blog azonban nem ezt az útját választotta kritikájához. Bizonyos mondatokat ragadott ki, értelmezett szándékosan félre, és ez alapján vezette le, hogy ők bizony Orbán Viktort újabb hazugságokon érték, ahogy fogalmaztak: „A miniszterelnöki üzenet bár meglehetősen rövidke, mégis hemzseg a hazugságoktól.” A Ténytár cikke a továbbiakban idézi is ezeket a hazugságnak tartott mondatokat, rendre indokolva olykor elképesztő, bizonyos szemszögből nézve akár hazugnak is mondható módon, hogy melyik miért hazugság.

Nézzük sorban ezeket a Ténytár blog által idézett, hazugságnak titulált miniszterelnöki mondatokat:

„Az elmúlt két évben mi magyarok sikeresen szálltunk szembe az európai válsággal.”

„Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket…”

„...befagyasztottuk a rezsiköltségeket...”

„Ma már Európa is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam.”

Csupa olyan mondatok, vagy félmondatok ezek, amelyeket így is lehet érteni, meg úgy is. Nyilván, ha érzelmi alapon közelítünk, akkor bármelyikre gyorsan rámondhatjuk, hogy hazugság. Ha objektívek akarunk maradni, akkor azért árnyaltabb a helyzet. Az eredeti írásra kattintva a kommentekben sokan ki is fejtették ezeket az ellenérveket, képet árnyaló gondolatokat.

Szövegkörnyezetükből kiragadott, többféleképpen is értelmezhető félmondatokat kiforgatni és sima egyszerűséggel rávágni, hogy Magyarország miniszterelnökét hazugságon érte… Nem európai, hanem Európától leszakadó politizálás ez. Úgy is mondhatnánk, hogy Nívón aluli.

Persze lehet azzal takarózni, hogy az csak egy blog, az csak egy vélemény volt, és a szólásszabadságba beleférnek ilyen sarkos kijelentések, vádak is. Mégis nagy tisztelettel azt javasoljuk a Ténytár blognak, hogy olyan dolgokért bírálják és kritizálják Orbán Viktort, amiért tényleg megérdemli. Nagyon sok ilyen dolog van.

Mert az senkinek sem esik jól, ha főcímlapon lehet olvasni róla, hogy hazudik! Ugye, kedves Ténytár blog?!

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr244725065

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Paranoid téveszméket feltételez Orbánnál az ex-fideszes Fodor Gábor 2012.08.22. 09:57:37

Képzelt ellenségek, rettegő bizalmasok, gátlástalanság, az ellenállás megtorlása – a Fidesz alapítói közül nem Orbán az első, akin az elmebaj jeleit véli felfedezni a környezete. Fodor Gábor kijelentéseire azért érdemes odafigyelni, mert a Fidesz...

Trackback: Orbán Viktor ezer neve A-tól Z-ig összegyűjtve 2012.08.22. 09:55:06

Az Alcsúti Krisztustól a Zsugorított fideszjézusig. És te hogy nevezed Magyarország miniszterelnökét az internetes fórumokon? Összegyűjtöttem a közösségi portálokon, fórumokon, kommentlistákon előforduló 100 leggyakoribb ragadványnevet, amelyet Orbán V...

Trackback: Justice for Attila Pataky 2012.08.22. 09:54:17

Természetesen egyértelmű, hogy a politikai pártoknak szüksége van olyan hősökre, akik népszerűségükkel, az általuk támogatott pártokat is hitelesebb színben tüntethetik fel, akik vonzóvá tehetik az amúgy kevésbé vonzó gépezeteket. Akik feltűnnek a rend...

Trackback: Kádár vs. I. István király 2012.08.22. 09:32:46

A katolikus egyház "szent" címmel és érdemrenddel tüntette ki I.István királyt , de ha jobban belegondolunk, ez a "cím" többet jelent-e, mint mondjuk az 1956-os magyar forradalmat leverők szocialista hazáért érdemrendjei, amelyek azért végső soron ...

Trackback: Kádár vs. I. István király 2012.08.22. 09:32:42

A katolikus egyház "szent" címmel és érdemrenddel tüntette ki I.István királyt , de ha jobban belegondolunk, ez a "cím" többet jelent-e, mint mondjuk az 1956-os magyar forradalmat leverők szocialista hazáért érdemrendjei, amelyek azért végső soron ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 00:02:06

@NYJetsTD:

Miért? Szerinted nem tereltél?

Erről a mondatról van szó:

"Megérkeztek a második negyedéves gazdasági adatok. Sajnos arról tanúskodnak, hogy továbbra is recesszióban a magyar gazdaság."

Te meg jössz itt nekem Örményországgal.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 00:03:10

Így védve a védhetetlent..

NYJetsTD 2012.09.01. 00:09:47

@ccactus:
1. Nyilván azért, mert ez most fontosabb hír, mint a te szerencsétlenkedésed, hogyan mosd gazdáidat legalább világos szürkére.
2. Másrészt hívővel sosem vitatkozom hosszasan. Nincs sem értelme, sem lényege de főleg úgysem fogsz sohasem megvilágosodni... Jó így neked.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 00:15:31

@NYJetsTD:

1. De itt most ez a téma.
2. Mint a definíció adja, recesszióról akkor beszélünk, ha két negyedévben csökken a GDP. Tehát Magyarországon recesszió van, mivel két negyedévben csökkent a GDP. A Ténytár viszont azt mondja, hogy továbbra is recesszió van, ez pedig minimum három negyedév csökkenő GDP feltételez, ami nincs meg..

Ennyi. Nem olyan nagy dolog valóban, csakhát a Ténytár tette magasra a lécet, mikor hazugozott, és most maga verte le. Akik meg bizonygatták itt Orbán hazugságát, most meg védik a védhetetlent. :)

Na szevasz!

NYJetsTD 2012.09.01. 00:37:04

@ccactus: Még mielőtt komplett hülyét csinálsz magadból:
hvg.hu/gazdasag/20120814_GDP_recesszio

Kiemelem számodra:

Definíciószerűen a recesszió akkor kezdődik, amikor a gazdaság teljesítménye két egymást követő negyedévben csökken az előző negyedévhez képest.

Magyarországon a második negyedév már az ötödik, amikor nem volt gazdasági növekedés, mert az első negyedévi 1,2 százalékos visszaesést megelőzően a múlt év második felében, azaz a harmadik és a negyedik negyedévben is stagnált a gazdaság teljesítménye, 2011 második negyedévében pedig 0,2 százalékkal esett negyedéves összehasonlításban. Magyarország legutóbb 2009 végén lábalt ki egy teljes éven át tartó recesszióból.

Tehát, egy éven belüli értékelésnél maximum türelmetlenséggel, de semmiképpen sem hazugsággal lehet vádolni a Ténytárt, azonban ha az elmúlt év utolsó két negyedévét a folyó évvel szintetizáljuk, egyértelmű a RECESSZIÓ!

Na szevasz!

rikitiki 2012.09.01. 01:34:31

@NYJetsTD:
"Még mielőtt komplett hülyét csinálsz magadból"

Hát erről igencsak lekéstél :)

NYJetsTD 2012.09.01. 01:42:00

@rikitiki: jó-jó, csak túltengett bennem az együttérzés... : )

anonymand 2012.09.01. 06:41:57

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

"Szerintem ez már megint egy hazugság! Gondolkodom is, hogy posztot csinálok belőle. :-)" - egyetértek!

"KSH: 1,2 százalékkal csökkent a GDP a második negyedévben" - elég a KSH adatait nézni.
Téged igazol:
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/ber/ber21206.pdf
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/gde/gde21206.pdf
Írjál már egy jó kis posztot!
Már csak azért is, hogy én a tudatlan és elfogult , okulhassak.

Tisztelettel:
anonymand

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 07:52:56

@anonymand:

Hogy mi a recesszió, az definíciós kérdés. Hogy recesszióba kerültünk, az nem kérdés, mert definíció szerint két egymást követő negyedévben csökkent a gdp-nk negyedév/negyedév alapon.

Olyan forrást keressél, ahol azt írják, hogy TOVÁBBRA IS recesszióban vagyunk!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 07:57:54

@NYJetsTD:

Megáll az eszem rajtad!

Megmondom mi legyen. A Ténytár blognak van egy jó kis email címe, ahová a cikkel kapcsolatos észrevételeket lehet tenni annak érdekében, hogy korrigálhassák, ha valamit "benéztek", ahogy fogalmaztak.

Na én ide leírom az észrevételemet az első mondattal kapcsolatban és meglátjuk mi lesz. Ha korrigálják, akkor bizony csúnya cikiben vagy, hiszen oly elvakultan véded őket még olyan dolgokban is, amikben ők képesek korrigálni magukat.

Az ugyanis ténykérdés, hogy 2012. második negyedévében recesszióba kerültünk, nem pedig továbbra is recesszióban maradtunk.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 07:59:19

@NYJetsTD:

"Tehát, egy éven belüli értékelésnél maximum türelmetlenséggel, de semmiképpen sem hazugsággal lehet vádolni a Ténytárt, azonban ha az elmúlt év utolsó két negyedévét a folyó évvel szintetizáljuk, egyértelmű a RECESSZIÓ!"

Ez olyan Matolcsy-típusú magyarázkodás.. :)

anonymand 2012.09.01. 08:24:53

@ccactus:

"Olyan forrást keressél, ahol azt írják, hogy TOVÁBBRA IS recesszióban vagyunk!" - imádni való vagy! Te is jól tudod, hogy a második negyedévi KSH jelentés kiadásának időpontja augusztus 31. Ezek után kérésed több, mint furi.
Sebaj!
Te jövő időt kéred számon, amikor az egyeske múlt időt használt.
„Az elmúlt két évben mi magyarok sikeresen szálltunk szembe az európai válsággal.” - hazudott.
„Ma már Európa is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam.” - hazudott.
Te pedig még nem adtál mindeddig forrást, hogy hol és ki ismeri el...

Tisztelettel:
anonymand

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 10:07:02

@anonymand:

"imádni való vagy! Te is jól tudod, hogy a második negyedévi KSH jelentés kiadásának időpontja augusztus 31. Ezek után kérésed több, mint furi.
Sebaj!
Te jövő időt kéred számon"

Igen, ezen a mondaton:

"Megérkeztek a második negyedéves gazdasági adatok. Sajnos arról tanúskodnak, hogy továbbra is recesszióban a magyar gazdaság."

NYJetsTD 2012.09.01. 10:29:21

@ccactus:
Te most komolyan azt hiszed, őket védem?
Fogd már fel végre, én az agyatlan barmokat szívatom, mint te is, akik mindent bekajálnak az olyan politikusoktól, mint például ovi. Freud könnyen megoldaná ezt a szerelmi szálat, remélem otthon a párodat nem zavarja az ágy fölé akasztott Kedves Vezér portré... Persze alatta szigorúan a NER-rel...

Fogalmazásbeli, szórendi és egyéb helyesírási hibákat elemző blogot nem akarsz nyitni? Mert ha erre fogsz alapozni mostantól, még unalmasabb leszel...

anonymand 2012.09.01. 10:39:59

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

Az adatok valóban megérkeztek, dolgoznak is belőlük az elemzők szorgalmasan.
A KSH hivatalos gyorsjelentésének dátuma azonban aug. 31.
Mivel szívesen lovagolsz a szavakon, illetve a pontos jelentésükön, a hivatalos értékelés (ami majd megerősíti az elemzők által már jócskán pesszimista előrejelzését) a II. negyedévre vonatkozó adatokkal, még jövő idejű.
Az eddig megismert részadatokból a KSH sem fog szebbet gyorsjelenteni.

Tisztelettel:
anonymand

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 10:44:50

@anonymand:

A gyorsjelentés dátuma augusztus 15 volt.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 10:45:51

@NYJetsTD:

"Fogd már fel végre, én az agyatlan barmokat szívatom, mint te is, akik mindent bekajálnak az olyan politikusoktól, mint például ovi. "

Én is pont ezt csinálom. :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 10:46:47

@NYJetsTD:

"Fogalmazásbeli, szórendi és egyéb helyesírási hibákat elemző blogot nem akarsz nyitni? Mert ha erre fogsz alapozni mostantól, még unalmasabb leszel..."

Engem csak a kettős mérce zavar.

NYJetsTD 2012.09.01. 10:52:50

@ccactus: "Engem csak a kettős mérce zavar."

Kész vagyok teljesen : ))))

Ez a mondat a te szádból olyan mint matolcsyéból a tündérmese...

anonymand 2012.09.01. 10:58:39

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

Az csak előzetes.
"Közzététel: 2012. augusztus 14. Sorszám: 124.
Következik: 2012. augusztus 14., Fogyasztói árak, 2012. július"

Egyébként tévedtem, a gyorsjelentés majd szept. 7.-én:
"Bruttó hazai termék (GDP)

Tárgyidőszak:2012. II. negyedév
Megjelenés dátuma:2012.09.07"
www.ksh.hu/tajekoztatasi_naptar

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: hol van a forrás, hogy a többiek sem teljesítettek jobban?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 10:58:42

@NYJetsTD:

Hát akkor vedd úgy, hogy nem én mondom. A Ténytár mondatának kritizálásakor fogalmazásbeli, nyelvtani finomságokra hivatkozol, de ugyanez az Orbán-mondatoknál szentségtörés számodra.. ;)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 11:05:00

@anonymand:

"Az csak előzetes."

A Ténytár erre az előzetes adatra hivatkozott.

"hol van a forrás, hogy a többiek sem teljesítettek jobban?"

Akkor sokadjára:
m.cdn.blog.hu/ni/nivo/image/kozvelemeny_1204/gdp_n%C3%B6v.JPG

Forrás:
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/teina011.html

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 11:13:13

@NYJetsTD:

Melyik nem hazugság?

„Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket…”

"Megérkeztek a második negyedéves gazdasági adatok. Sajnos arról tanúskodnak, hogy továbbra is recesszióban a magyar gazdaság."

anonymand 2012.09.01. 11:20:02

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

Te tényleg komolyan vetted, hogy elfogadlak autentikus forrásnak?
A Ludas Matyi már nem is hiányzik annyira.

m.cdn.blog.hu/ni/nivo/image/kozvelemeny_1204/gdp_n%C3%B6v.JPG - 2012 I. negyedév az általad rajzolt grafikonon a görbe vége. Tehát a II. negyedév sem bogarászva, sem adattal alátámasztva nem van benne.

www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/teina011.html - az átlag kiszámításához, s összevetéséhez hiányoznak még a II. negyedév egyes adatai: Bulgária, Csehország, Dánia, stb.

Szóval, honnan veszed, hogy jobbak vagyunk az átlagnál?

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: majd elfelejtettem megkérdezni, én tudatlan, hogyan értelmezzem azt a kék vonalat a garafikonodon 2009.III.-2010.I. között, és mi legyen a véleményem ugyanazon kék vonal 2011.IV.-2012.I. közötti szakaszáról...

NYJetsTD 2012.09.01. 11:22:33

@ccactus: Bill Murray főszereplésével van egy film, az Idétlen időkig. Esküszöm, néha az az érzésem, mintha te is megélnéd ugyanezt a problémát...

De megint segítek.

Például próbálj meg nem az egyedülálló szóra, hanem a kimentettük-re koncentrálni és máris feleslegessé válik a kérdésed.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 11:28:10

@NYJetsTD:

Kimentettük - Nem mentettek ki mindenkit, tehát hazugság!

Nézzük a másik mondatot:

"Megérkeztek a második negyedéves gazdasági adatok. Sajnos arról tanúskodnak, hogy továbbra is recesszióban a magyar gazdaság."

Koncentrálj a 'továbbra is' és a 'recesszió' szavakra!

NYJetsTD 2012.09.01. 11:40:14

@ccactus: "Koncentrálj a 'továbbra is' és a 'recesszió' szavakra!"

Sajnos korlátozottak betúkészleteim újra meg újra leírni, ezért megelégszem ha visszanézed:
NYJetsTD 2012.09.01. 00:37:04

"Kimentettük - Nem mentettek ki mindenkit, tehát hazugság!"

Tehát jómagad is elismered, ovi hazudott, a Ténytár tehát jogosan cáfolt. Akkor mire is született ez a blogbejegyzés?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 11:42:59

@anonymand:

"2012 I. negyedév az általad rajzolt grafikonon a görbe vége. Tehát a II. negyedév sem bogarászva, sem adattal alátámasztva nem van benne."

Az elérhető 2. negyedéves EU27 adat Eurostat gyorsbecslés:

www.tranzitonline.eu/cikkek/az-euroovezet-gdp-je-02-szazalekkal-csokkent-a-masodik-negyedevben

-0,2%. Ugyanannyi, mint a Magyar előzetes adat ugyanerre az időszakra.

"az átlag kiszámításához, s összevetéséhez hiányoznak még a II. negyedév egyes adatai: Bulgária, Csehország, Dánia, stb."

Előzetes gyorsbecslések már minden EU országra vannak, azt nem tudom, hogy az Eurostat oldalon még miért hiányoznak. (Az oldal frissülése egyébként kritikán aluli, szokszor csak napokkal/hetekkel az adatok hivatalos közlése után kerülnek csak ki az adatok)

www.tradingeconomics.com/denmark/gdp-growth

Dániát kigugliztam, ott például -0,4% volt a második negyedév.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 11:44:42

@anonymand:

Csehország: -0,2% a második negyedévben az előző negyedévhez képest:

www.tradingeconomics.com/czech-republic/gdp-growth

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 11:46:14

@anonymand:

Bulgária: +0,2% a második negyedévben az első negyedévhez képest.

www.novinite.com/view_news.php?id=142285

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 11:47:49

@NYJetsTD:

Először én kérdeztem:

"Megérkeztek a második negyedéves gazdasági adatok. Sajnos arról tanúskodnak, hogy továbbra is recesszióban a magyar gazdaság."

Hazugság, vagy nem?
Megfogtalak, igaz?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 11:56:03

@anonymand:

"2012 I. negyedév az általad rajzolt grafikonon a görbe vége. Tehát a II. negyedév sem bogarászva, sem adattal alátámasztva nem van benne."

Kiegészítettem a grafikont a második negyedévvel:

m.blog.hu/ni/nivo/image/gdp_n%C3%B6v_2.JPG

anonymand 2012.09.01. 12:07:38

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

Azért segíthettél volna!
"majd elfelejtettem megkérdezni, én tudatlan, hogyan értelmezzem azt a kék vonalat a garafikonodon 2009.III.-2010.I. között, és mi legyen a véleményem ugyanazon kék vonal 2011.IV.-2012.I. közötti szakaszáról... "

Várom megtisztelő válaszod.

Tisztelettel:
anonymand

NYJetsTD 2012.09.01. 12:16:48

@ccactus: tényleg megfogtál. Aki sem értelmezni, sem olvasni nem tud, azzal szemben fegyvertelen vagyok...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 12:48:38

@anonymand:

"hogyan értelmezzem azt a kék vonalat a garafikonodon 2009.III.-2010.I. között, és mi legyen a véleményem ugyanazon kék vonal 2011.IV.-2012.I. közötti szakaszáról... "

Az első időszakban a 3,6%-os növekedési hátrányunk az EU27-hez viszonyítva sikerült ledolgozni 1%-os lemaradásra.

A második időszakban 2011. IV. negyedévében már 0,8%-kal gyorsabban növekedtünk az EU-nál. Ez 2012. első negyedévében nem folytatódott, ismét -1,2%-os elmaradásba kerültünk.

(A 2012. II. negyedéves adatokat elrontottam a grafikonon, mert a grafikon mindig az előző év azonos negyedévéhez viszonyított éves növekedést mutatja, az utolsó időszak adata viszont negyedév/negyedév alapú. Mindjárt javítom, elnézést!)

NYJetsTD 2012.09.01. 12:50:49

@ccactus: akkor ebben megegyeztünk. : )

Szerintem zárjuk is le a vitát. Várom holnap a kabarét, hétfőn pedig az új posztodat-
" miért is szeretem jobban az azeriek pénzét, mint az imf-ét..." mert kétségem sincs, így leszel vele.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2012.09.01. 13:17:03

woow, a nivón már cenzúráznak is...

rikitiki 2012.09.01. 14:32:15

@ccactus: A kettős mércét én sem szeretem.
A Ténytár hazudott, hogy "továbbra" is recesszióban vagyunk, hiszen most teljesült a definíció. Nem tévedett, hazudott.

Ahogy te is hazudtál az ábráddal, az utolsó negyedéves adatokat "elrontottad".
Tehát hazudtál.

Egészen hihetetlen az a hadjárat, amit a ténytár ellen folytatsz görcsösen próbálva beléjók kötni.
Rettentő alacsony emberi minőséget mutatsz be ezzel.

Nem is hagyod abba, folytatod tovább.

Érvek nélkül lehazugoztad őket, úgy, hogy elejétől fogva elismerted, hogy "bizonyos szempontból" az egész Orbán levél hazugságnak is tekinthető.

Most "érvek" szintjén ott tartasz, hogy 3 mondatról elismered hogy tényleg hazugság, a 4.-et vitatod.
De mindez azt jelenti, hogy a Ténytár "hazudós".

Majd görcsösen részletekbe belekötve vered a nyálad, hogy a Ténytár "hazudik", mert nem igaz hogy továbbra is recesszióban vagyunk, csak az igaz, hogy recesszióban vagyunk.

Az elmúlt pár nap termését összefoglalnám:
Ténytár - lehozott egy posztot, amiben érvel Orbán hazugságai mellett, és ebből szerinted is legalább 75%-ban igaza van (bár szerinted bizonyos szempontból a teljes levél is akár hazugságnak értékelhető).

Nívó - lehozott egy posztot, amivel teljesen lejáratta a Nívó blogot, hazugságon akarta kapni a Ténytárat, de ehelyett ő hazudott folyamatosan, és tudatosan, "nívótlanul" a saját szavai szerint, és csupán azért hogy a Ténytárat besározhassa - és mindezt el is ismeri.

Ezekután nem adja fel, nem szégyelli el magát, ahogy azt bármely más hazug, sehonnai "nívótlan" ember tenné, cinikus módon tréfával üti el a dolgot, és tovább keresi a Ténytáron a fogást, és görcsösen, erőlködik, hogy egyszer talán hátha rá tudja húzni, hogy hazudtak.

Miközben ő az elmúlt pár napban gyakorlatilag ezen mérce alapján folyamatosan hazudik.

Mindezt azért, mert a Ténytár vette a bátorságot, és lehazugozta Orbán Viktort. Aki ugye sose hazudik.

Olyan mélyen van a nyelved a seggében, hogy észre sem veszed, hogy totálisan megsemmisültél erkölcsileg, hitelességet tekintve.
Egy szavadnak sincs semmi hitele a továbbiakban.

Hogyne vetted volna észre, még le is írtad, ezt is tudatosan vállalod.
A következő posztban nem is bukkan fel ccactus, valószínűleg újabb nick jelentkezik majd helyetted. Ahogy eltűnt bogáncs és jött helyette ccactus. Egy nick feláldozható, van másik.

A nívó blognál, és ccactusnál gyengébb emberi nívót ritkán látni. A blog címe teljesen találó. Nívó. A jobboldali bérfirkász nívója, aki minden hitelát eladja, a saját nevét besározza, mindezt teljesen tudatosan, azért hogy az Orbánt hazugozó blogon, nemtelen múdon bosszót állhasson.

És van olyan hülye, hogy mindezt feketén fehéren elismeri és bevallja.

Ez a jobboldali bérblog nívója.

Kérdezem, miért áll le vele vitatkozni, ráadásul egy lezárt vitát újranyitva?

Messze több tapasztalata van a semmi nem számít csak a szerecsenmosdatás típusú vitában, legfeljebb lehúzza a vitapartnerét az ő szintjére, ha hagyják.

Ja, ez persze ugyanúgy igaz a pótnickre, ami majd a jövőben felbukkan.

Nem vitapartner. Egy hazug, "nívótlan" felszopója a rezsimnek. Aki ezt büszkén vállalja is.

anonymand 2012.09.01. 14:35:13

@NYJetsTD:

Tisztelt NYJetsTD!

El kell keserítselek.
Az új poszt címe:
"Miért mentenénk mi meg az Uniót?",
"Miért jó az, ha csökkenek a beruházások?",
"Milyen haszonnal jár a magas infláció a kispénzűeknek?",
"Mi a francnak annyi vállalkozás?",
"Mi a bánatnak kiművelt emberfők sokasága?",
stb. valamelyike lehet.

Tisztelettel:
anonymand

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 16:05:47

@Tyson925:

"woow, a nivón már cenzúráznak is..."

Kizárt!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 16:13:09

@rikitiki:

"A kettős mércét én sem szeretem.
A Ténytár hazudott, hogy "továbbra" is recesszióban vagyunk, hiszen most teljesült a definíció. Nem tévedett, hazudott."

:)

"Ahogy te is hazudtál az ábráddal, az utolsó negyedéves adatokat "elrontottad".
Tehát hazudtál."

Magam vettem észre, és korrigálom is. Nem tudok eléggé elnézést kérni, valóban elnéztem. q/q adattal egészítettem ki a y/y adatokat mind az EU mind a magyar esetben.

"Most "érvek" szintjén ott tartasz, hogy 3 mondatról elismered hogy tényleg hazugság, a 4.-et vitatod."

Ácsika! Én kérdeztem, hogy vállalod-e a vitát a másik három kérdésben, de személyemet kizáró oknak tekintetted vitára. Legalábis mintha valami szélsőséges fajgyűlölő, vagy kirekesztő elveket vallanék.

A többit már gyorsan olvastam. Leírtad már feljebb párszor ugyanazt.

Mindenesetre örülök, hogy egy konkrét kérdésben zöld ágra vergődtünk. Csak tudnám, miért ment ilyen nehezen? Fárasztó és unalmas így vitázni. Mint ahogy egyre jobban nehezemre esik nem reagálni a folyamatos személyeskedésedre és személyem mélyelemzésére, becsmérlésére.

rikitiki 2012.09.01. 16:23:49

@ccactus: A vitát felesleges tartom veled. Minősíteni a viselkedésedet, viszont minősíthetem.
A kettős mércét nem szeretem.
Fenntartod, hogy a Ténytár hazudott. Ergo: Hazudtál az ábrával kapcsolatban, a helyreigazítás ezen nem változtat.
Mert nincs kettős mérce.

Továbbá: a te mércéd szerint nem lehet hazugságnak nevezni azt, ha a hazugság ténye ellen szólnak ellenérvek.
Miután Orbán hazugsága mellett szólnak érvek - te is leírod, hogy szerinted is, sőt,4-ből 3 állítás bizonyosan hazugság a következőket lehet levonni. A ténytár nem hazudott.
Tehazugnak minősítetted a ténytárat, ami a te mércéd szerint nem igaz, hiszen szólnak a ténytár mellett érvek.
Így tehát folyamatosan végighazudtad az elmúlt pár napot, és rágalmaztad a ténytárat, holott a saját mércéd szerint sem hazudtak.

Ne aggódj, elég sok muníciót adtál a hazugságaidhoz, felesleges errúl is a "vita".

Hazudtál, rágalmaztál.
És mindezt te is tudtad, nem tévedés volt, TUDTAD hogy hazudsz.
A te mércéd szerint.

Kettős mérce pedig nincs nálad, nem igaz?
Te kis hazug.

rikitiki 2012.09.01. 16:30:18

Miről szeretnél vitázni? 3 kérdés szerinted is hazugság. Azt a 4-iket akarod vitatni? Szerinted ha 4-ből csak háromszor hazudott Orbán, akkor aki hazugnak nevezte Orbánt az már tévedett? Nem mondott igazat?

Ilyen szánalmas mosakodást még életemben nem olvastam, pedig elég sok szar blogot olvastam már.

A Nívó nemcsak szar, de még hazug is. Tudatosan, szándékosan. Gratulálok. Nyomjad még, ne hagyd abba, szeretném látni milyen is az igazi jobboldali blogolás, ahol nem olcsó kormánykritikával keresik a népszerűséget.
Helyette rágalmazással, hazug propagandával védve a kormányt, pénzt keresnek.

Orbánék egy marék olajért eladták az ország becsületét.
Te mennyiért adtad el a te becsületedet Orbánéknak?
Mert a becsületedet eljátszottad ez biztos.
A kérdés csak az, hogy önként és dalolva lettél rezsimszolga, vagy pénzért?

Egy baltás gyilkos 3 milliárd eurót ér.
Mennyit ér egy hazug rágalomhadjárat egy rezsimkritikus blog ellen?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 16:37:19

@rikitiki:

Összefoglallak:

Ha valaki lehazugoz mást csak azért mert van néhány érve, holott tudvalévőek az ellenérvek is, az szerinted rendben van.

Ha valaki lehazugozza az előző hazugozó személyt, mondván, hogy ellenérvek is léteznek a hazugságos érveivel szemben, az nincs rendben.

Ha valaki hibázik, az hazugság.

Fura egy értékrend ez. Nehéz neked megfelelni.

Folytatódó személyeskedésedből annyi már lejött számomra rólad, hogy amolyan lelkizős alkat vagy, a pragmatizmus távol áll tőled. (Csak, hogy én is személyeskedjek picit. :)

No mindegy. Szerencse, hogy bírom a kritikát. Azt viszont elutasítom, hogy ne azt nézzük, hogy mit mond, hanem azt, hogy ki mondja!

Te szar embernek tartasz engem, bizonyos általad tapasztalt jellemvonásaim, reakcióim, stílusom miatt, akivel nem érdemes érdemben vitatkozni.

Rendben van, elfogadom ezt. Azonban felhívnám a figyelmedet, hogy ez alapvetően egy politikai blog. A cél az lenne, ami a fejlécben is szerepel: 'Fórum - Vitassuk meg!' Azaz: Ne azt nézzük, hogy ki mondja, hanem azt, hogy mit mond. A kettős mérce nem személyenként más-más értelemben értendő, hanem abszolúte.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 16:38:22

@rikitiki:

"Miről szeretnél vitázni? 3 kérdés szerinted is hazugság."

Arról a háromról. Illetve csak egyesével, hogy ne legyen túl sok párhuzamosság.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 16:42:19

@rikitiki:

"Orbánék egy marék olajért eladták az ország becsületét.
Te mennyiért adtad el a te becsületedet Orbánéknak?
Mert a becsületedet eljátszottad ez biztos.
A kérdés csak az, hogy önként és dalolva lettél rezsimszolga, vagy pénzért?"

Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért szentelsz ekkora teret idődből és energiádból az én személyemnek.

rikitiki 2012.09.01. 17:02:23

@ccactus: A három kérdésről általában a véleményed:
“A tájékoztatásnak ezt a módját – ha definíciószerűen nem is – de bizonyos értelemben hazugságnak is lehet nevezni,”

“Nyilván, ha érzelmi alapon közelítünk, akkor bármelyikre gyorsan rámondhatjuk, hogy hazugság. Ha objektívek akarunk maradni, akkor azért árnyaltabb a helyzet.”

A három kérdésről konkrétan a véleményed:-
devizahitel

ccactus • nivo.blog.hu/2012.08.25. 00:02:31
De ha szó szerint vesszük, akkor igazad van! Orbán Viktor hazudott, amikor nem fejtette ki, hogy tulajdonképpen azokat nem mentették ki, akik nem akarták, hogy kimentsék őket. Ehelyett azt hazudta, hogy kimentették a devizahiteleseket.

ccactus · nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 11:28:10
@NYJetsTD:

Kimentettük - Nem mentettek ki mindenkit, tehát hazugság!

Az első, valamint negyedik kérdés konkrétan:

ccactus • nivo.blog.hu/2012.08.26. 18:06:39
@anonymand:

"Most akkor megeyezhetnénk végre abban is, hogy Bonsai Duce hazudott!"

Igen! Amennyiben a 2004-2011 közötti gdp növekedésre értjük a két állítását.

Miről kellene vitáznunk? Egy kérdés maradt, amiről nem ismerted el hogy hazugság, a rezsibefagyasztás.
Ami elég egyszerű kérdés, ha emelkedett a rezsi, akkor ez is hazugság. Szerinted?

A többségről általánosságban is, és konkrétan is elismerted hogy hazugság, elismerted hogy szándékosan próbálod lejáratni a Ténytárat, elismered hogy nívótlan amit művelsz, nem volt "elegáns" és tudtad, hogy az lesz az ára, hogy ti is sérültök. Elismered, hogy a "Nívó blogon pedig ment a blog gyalázása ezerrel. Jogosan, hiszen a posztban nem voltak érvek".

Te miről szeretnél mégis vitatkozni?
Egy kérdés maradt nyitva csak, amiről vitázni lehet. Pénzért vagy rongyember, vagy önként?

Azt lehet, hogy te nem érted, hogy miért szentelek ennyi energiát a személyednek.
Ahogy már kifejtettem, másként viselkedik az akinek van gerince, és az akinek nincs.
Te még itt tovább vitáznál meg beszélgetnél a a hazugságokról. Én meg nem. A hazugság az hazugság, mit kell róla beszélni?
Ugyanakkor te nagyvonalúan továbblépnél, és elfelejtenéd hogy mást rágalmazol, hazugnak nevezel, miközben éppen azt csinálod amivel a másikat - hamisan - vádolod.
Én meg nem.

Leírtad magad.
Én pedig leírom többször is, ha kell, hogy leírtad magad. Csak idéznem kell, ahogy a saját viselkedésedet minősíted.

Milyen alapon kérsz bármit számon a ténytáron? Vagy bárkin? Tudatosan hazudtál és rágalmaztál. Ezekután kit érdekel a te véleéményed, hogy a ténytár hazudik vagy sem?
Ráadásul a te véleményed az, hogy nem.
:D

Nézz magadba.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 17:09:46

@rikitiki:

"amiről nem ismerted el hogy hazugság, a rezsibefagyasztás.
Ami elég egyszerű kérdés, ha emelkedett a rezsi, akkor ez is hazugság. Szerinted?"

A befagyasztás értelmezhető abszolút értelemben és reálértelemben is. Sőt, hosszabb távon csak az utóbbi értelmezhető befagyasztásként, hiszen az abszolút befagyasztás az idő múlásával gyakorlatilag árcsökkentést jelent. Sarkos példa: Képzeld, ha befagyasztották volna a kenyér árát 3,60-on. 30 éve még volt értéke 3 forint 60 fillérnek, ma ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy ingyen adják a kenyeret.

A másik három kérdéshez: ha szövegkörnyezetükből kiragadunk mondatokat, akkor azzal más értelmet lehet annak adni. Ezzel egyetértesz azért?

Csak azért kérdezem, mert folyamatosan azt hangsúlyozod, hogy itt meg ott ellentmondásba keveredtem magammal, holott nem arról van szó.

rikitiki 2012.09.01. 17:24:42

@ccactus: "Ha ellenérvek is vannak, akkor már nem lehet kinyilatkoztatni, hogy hazudott. "

Ezzel egyetértesz? Te írtad.

Az a gond, ha ezzel egyetértesz, akkor az hogy hazugnak nevezted a Ténytárat, a te részedről hazugság volt. Ugyanis te magad írtál le számtalan ellenérvet.

Miről szeretnél vitázni? Mert itt tartottunk éppen egy napja. Azóta tovább vitáztál másokkal, és annyi történt, hpgy újból leírtad, hogy hát tényleg lehet hazugságként is értelmezni a mondatokat.

Hülyének nézel?
Azt hiszed, hogy amit egyszer a fejedre olvastam, azt később nem tudom? Azt hiszed, ha tovább vitázunk ugyanarról, amiről leírod te is, hogy hazugság, akkor egy nap múlva más eredménye lesz?

Hány Orbán mondatnak kell hazugnak lennie, hogy a Ténytár ne hazudjon?
Fogsz-e bármikor bocsánatot kérni a ténytártól?

Tudod, mert a véleményed ez, csak emlékeztetlek:
"A hazugság egy nagyon súlyos vád. Az én értékrendem szerint csak akkor mondható rá valakire, ha az minden kétséget kizáróan bebizonyosodott. "

"A végeredmény: A Ténytár blog átvitte százezreknek a fő üzenetet: Orbán hazudott.
Cserébe mi is átvittük a fő üzenetet: A Ténytár blog hazudott."

Ha végülis a Ténytár nem biztos, hogy hazudott, akkor igaz-e hogy te igen? Igaz-e, hogy hamisan vádoltál?
Tudod, a hazugság súlyos vád, ami csak akkor igaz, ha kétséget kizáró...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 17:37:20

@rikitiki:

"Megérkeztek a második negyedéves gazdasági adatok. Sajnos arról tanúskodnak, hogy továbbra is recesszióban a magyar gazdaság."

Ez ténykérdés. Nem lehet róla vitatkozni. Fekete, vagy fehér.

„Az elmúlt két évben mi magyarok sikeresen szálltunk szembe az európai válsággal.”

„Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket…”

„...befagyasztottuk a rezsiköltségeket...”

„Ma már Európa is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam.”

Ezek viszont gumimondatok. Millió érvvel lehet támogatni, illetve cáfolni. Tehát szürke. Aki azt mondja rá, hogy fekete, vagy fehér, az tulajdonképpen hazudik.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 17:45:58

@rikitiki:

["Ha ellenérvek is vannak, akkor már nem lehet kinyilatkoztatni, hogy hazudott. "

Ezzel egyetértesz? Te írtad.]

Igen, egyetértek. Te is egyetértesz?

[Az a gond, ha ezzel egyetértesz, akkor az hogy hazugnak nevezted a Ténytárat, a te részedről hazugság volt. Ugyanis te magad írtál le számtalan ellenérvet.]

A Ténytár hazugsága abban lelhető fel, hogy a szürkére rámondta, hogy fehér. Nem látok ellentmondást az előzővel.

1+1 az kettő. Ez ténykérdés. Aki mást mond, az hazudik.

A 20 fok az hideg. Ez már relatív dolog. Nem lehet valakit hazugnak titulálni azért, mert a húsz fokra azt mondja, hogy hideg, vagy meleg. Mert bizonyos szempontok szerint hideg, bizonyos szempontok szerint meg meleg.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 18:07:57

@rikitiki:

"kimentettük a devizahiteleseket"

Namost erre azt mondani, hogy hazugság, amikor 15% végtörleszthetett, további 70% beléphet az árfolyamgátba, és a maradék sincs ejtve, hiszen kirívó eseteken kívül mindenki birtokon belül van. A piac dzsungeltörvényei szerint már rég ki kellett volna őket lakoltatni, a házukat meg elárverezni. Nos? Ki vannak mentve?

"befagyasztottuk a rezsiköltségeket"

Namost erre azt mondani, hogy hazugság, mert az áram 3,4%-kal, vagy a víz 4,3%-kal drágult, amikor az infláció 5% feletti (lásd fentebb: reálértéken történő befagyasztás avagy 3,60-as kenyér)

Ennyi erővel: Mik ezek a %-ok? Az én szolgáltatómnál nem is ennyivel nőtt az ár! Hazugság? :)

"sikeresen szálltunk szembe az európai válsággal"

Csődbe mentünk? Nem! IMF nélkül is talpon vagyunk? Igen. És Görögország? És Írország? És Magyarország 2008-ban?

„Ma már Európa is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam.”

Mutató kérdése. Illetve annak kérdése, hogy mely mutatót tartjuk perdöntőnek.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 18:15:43

@rikitiki:

Ugyanakkor:

"kimentettük a devizahiteleseket"

Van aki nem vette igénybe az árfolyamrögzítést, ergó nincs kimentve

"befagyasztottuk a rezsiköltségeket"

forintban drágult, reálértéket nem nézve...

"sikeresen szálltunk szembe az európai válsággal"

sokaknak csökkent a jövedelme

„Ma már Európa is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam.”

recesszióban vagyunk, meg különben is a szlovákok és lengyelek gyorsan növekednek.

marcus addicus 2012.09.01. 18:29:49

@ccactus: nyomorult hazug állat, telehazudod a blogodat, tegyed te áruló bértapsoló.

Árfolyamgát: Öt hónapja indult az árfolyamgát rendszere, összesen 43 186 darab gyűjtőszámlahitel-szerződést kötöttek. A Portfolio.hu becslései szerint ez az árfolyamrögzítésre jogosultak mindössze 7,0%-át jelenti.

Ócsa: Pályázat eredménytelenül zárult. A jelenlegi állás szerint az is kérdéses, jövő tavaszig egyáltalán elkezdődik-e a munka.

Eközben a legfrissebb adatok szerint a fizetési gondokkal küzdő devizahitelesek aránya 55 /!/ százalékra nőtt, minden hatodik pedig több mint 90 napja nem törleszt, és számuk napról napra nő.

Ki vannak mentve??????

Mutató kérdése?????

Hogy mit tartasz perdöntőnek?????

Igaza van rikitikinek, teljesen felesleges az ilyen rohadékkal vitába szállni. Azt is megmagyarázod, hogy nem a saját anyád szült téged, ha kell.

Akinek van gerince, az el tudja dönteni, hogy igaz a devizahitelesek kimentése vagy nem - 15% ot mentettek, aki nem szorult rá, a maradék 7%!-a kapott segítséget, 55%! meg elmerül.

Rohadt hazug mocsok vagy, ha erre rámondod, hogy ki vannak mentve.

Jobban teljesítünk mint Európa nagy része? És erre te egy olyan mutatószámot tekintesz perdöntőnek, ami azt mutatja, hogy lassul a lemaradásunk????

Megvetlek, egy hazug mocsok vagy és az egész blogod is. Képes vagy leírni és szembeköpni minden devizahitelest és büszkén feszítesz hogy mijen revansot vettél a ténytáron? Rohadt gyűlölködő mocsok, aki csak oldalakban tud gondolkodni, és Orbánt minden szarból mosni akarja

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 18:40:29

@marcus addicus:

"Öt hónapja indult az árfolyamgát rendszere, összesen 43 186 darab gyűjtőszámlahitel-szerződést kötöttek. A Portfolio.hu becslései szerint ez az árfolyamrögzítésre jogosultak mindössze 7,0%-át jelenti."

"Eközben a legfrissebb adatok szerint a fizetési gondokkal küzdő devizahitelesek aránya 55 /!/ százalékra nőtt"

És akkor miért nem veszi igénybe az árfolyamgátat, vagy miért nem siet jobban? A Portfolio.hu azt is kimutatta, hogy szinte mind a 70%-nyi jogosult devizahitelesnek megéri igénybe venni.

"Ócsa: Pályázat eredménytelenül zárult. A jelenlegi állás szerint az is kérdéses, jövő tavaszig egyáltalán elkezdődik-e a munka."

Az oda beköltözők addig sincsenek kilakoltatva, ugyebár.

"minden hatodik pedig több mint 90 napja nem törleszt, és számuk napról napra nő."

Ők sincsenek kilakoltatva, házuk elárverezve. A bankok jófejsége ez, vagy a kormány hozott olyan szabályokat, hogy ezt nem tehetik meg?

"15% ot mentettek, aki nem szorult rá, a maradék 7%!-a kapott segítséget"

A maradék 7% kapott segítséget. Mert ennyien kérték. További 63% is kérhetné, és akkor kapna. Tippem szerint a 63% is kérni fogja, csak majd az utolsó pillanatban. Erre majd visszatérünk év végén. Megjegyzem nem tudom mennyire elmerülő az, akinek ennyire nem sürgős a dolog.

"Jobban teljesítünk mint Európa nagy része? És erre te egy olyan mutatószámot tekintesz perdöntőnek, ami azt mutatja, hogy lassul a lemaradásunk?"

Igen. Szerintem ez az egyik legjobb mutató. Mi kifogásod van? 5%-os növekedés is gyenge, ha az EU 10%-kal növekszik. 5%-os csökkenés is kiváló, ha az EU 10%-kal csökken. Esetleg van alternatív javaslatod?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 18:42:50

@marcus addicus:

"Ócsa: Pályázat eredménytelenül zárult. A jelenlegi állás szerint az is kérdéses, jövő tavaszig egyáltalán elkezdődik-e a munka."

Egyébként pedig marginális a történet, hiszen %-ban ki sem fejezhető azok száma, akit érint az Ócsa dolog.

Mellesleg meg van rajta sapka/nincs rajta sapka, Orbánt ütjük esete ez..

marcus addicus 2012.09.01. 19:18:26

@ccactus: Többet nem szólok hozzád te fíreg, nem érdemes.

"Erre majd visszatérünk év végén. "

A mondat múltidő volt, te aki a szavakon lovagolsz ezt bizonyára érted, hogy a jövő nem számít.

Szerinted a válsággal szembeszállás az, hogy nem mentünk csődbe. Recesszió van, de csőd nincs, legyőztük a válságot.

A devizahitelesek nincsenek kilakoltatva, tehát ki vannak mentve. 55%-uk anyagilag tönkrement, de nincsenek elárverezve. =kimentés

Rohadt egy féreg vagy, tudod-e?
Rohadt nagy arccal osztod az észt és mosdatod a többi rohadékot, mert neked jól megy ebben a rezsimben. Örüljél júdás. Legyél büszke magadra júdás. Húzd ki magad júdás.

Örvendjél.
Minden szép, Európát lehagytuk, a devizahitelesek megmenekültek.
Az Orbán major meg a Közgép zavartalanul gyarapodik, az éhenhaló devizahitelest úgy hívjuk a kimentett, a magánnyugdíjpénztár kizsarolását úgy hívjuk a nyugdíjak megmentése.

Ezek nem hazugságok, ezek gumimondatok.

Farizeus júdás.
Rohadj meg.

marcus addicus 2012.09.01. 19:30:04

@ccactus: Az a legjobb mutatód azt mutatja, hogy összességében lemaradtunk Európától a Fidesz 2 évében. Legfeljebb kevésbé, mint korábban, de a különbség nőtt, lemaradtunk.

De mindez szerinted azt jelenti, sikeresebbek vagyunk Európánál.

El is hiszed amit írsz, igaz-e? Tényleg így is gondolod igaz-e?

Szerinted tényleg ki lettek mentve a devizahitelesek, és megmenekültek. Szerinted tényleg lehagytuk Európát az elmúlt két évben igaz-e? Már elhiszed te is.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 19:46:27

@marcus addicus:

"A mondat múltidő volt, te aki a szavakon lovagolsz ezt bizonyára érted, hogy a jövő nem számít."

Szerintem számít. Az év végéig lehet igényelni az árfolyamgátat. A kormány megteremtette a lehetőséget (múlt időben), az embereken múlik, hogy mikor veszik igénybe.

"Szerinted a válsággal szembeszállás az, hogy nem mentünk csődbe. "

Miért? Szerinted mi lett volna a válsággal való sikeres szembeszállás?

"A devizahitelesek nincsenek kilakoltatva, tehát ki vannak mentve. 55%-uk anyagilag tönkrement, de nincsenek elárverezve. =kimentés"

De ha egyszer anyagilag tönkre vannak menve, akkor miért nem igényelték az árfolyamgátat rögtön az első napon? Mire várnak? Jó kérdés, nem?

"Rohadt nagy arccal osztod az észt és mosdatod a többi rohadékot, mert neked jól megy ebben a rezsimben. Örüljél júdás."

Nekem az előző rezsimben is jól ment. Az, hogy most is jól meg nem a kormány érdemeként tekintem, hanem a sajátoménak és a feleségemének.

"az éhenhaló devizahitelest úgy hívjuk a kimentett"

:) micsoda groteszk humorod van! :-))

"a magánnyugdíjpénztár kizsarolását úgy hívjuk a nyugdíjak megmentése"

Na, ennek én sem örültem. :(

"Az a legjobb mutatód azt mutatja, hogy összességében lemaradtunk Európától a Fidesz 2 évében. Legfeljebb kevésbé, mint korábban, de a különbség nőtt, lemaradtunk."

Igen! Legjobb tudásom szerint ez. Javasolj jobbat!

"Szerinted tényleg ki lettek mentve a devizahitelesek, és megmenekültek. "

A kormány megtette a magáét. Ahogy mondani szokás, ki lehet tölteni valakinek egy pohár vizet, de arra nem lehet kényszeríteni, hogy meg is igya.

Én mindenkinek javaslom, hogy vegye igénybe az árfolyamgátat, mert anyagilag jól jár vele.

"Szerinted tényleg lehagytuk Európát az elmúlt két évben igaz-e? Már elhiszed te is."

Dehogyis hagytuk le! Kicsit fentebb linkeltem egy grafikont, amely negyedévről negyedévre mutatja a növekedésbeli különbséget az EU átlaga és Magyarország között. Az látszik, hogy 2011. első, harmadik és negyedik negyedévében növekedtünk csak gyorsabban mint az EU átlag, a többi negyedévben a mi növekedésünk volt lassabb.

marcus addicus 2012.09.01. 19:55:18

@ccactus: Te rohadt nyomorult szemét állat!!!!

Kiforgatod a szavaimat, és csűröd-csavarod!!!!

Mocsok hazug rohadt nyomorult geci féreg!!!!

""Szerinted a válsággal szembeszállás az, hogy nem mentünk csődbe. "

Miért? Szerinted mi lett volna a válsággal való sikeres szembeszállás?
"

Ott írtam a recessziót te buzi!
Szerinted sikeres szembeszállás a recesszió?????
Szerinted mit jelent a recesszió????
RECESSZIÓ!!!!!!

""Az a legjobb mutatód azt mutatja, hogy összességében lemaradtunk Európától a Fidesz 2 évében. Legfeljebb kevésbé, mint korábban, de a különbség nőtt, lemaradtunk."

Igen! Legjobb tudásom szerint ez. Javasolj jobbat!
"

Te bicskanyitogató nyomorult gané!!!

Én leírom, hogy a te legjobb mutatód azt mutatja, hogy Európa LEHAGY minket.
Szerinted ez a legjobb mutató arra hogy LEHAGYJUK Európát.
És én javasoljak neked jobbatt???? Te rohadt állat!!
Olyan mutatót hozol, ami semmiben nem igazol téged, és még van pofád azt kérni hogy én hozzak jobbat???
Mégis miért??? Dolgozz meg a judáspénzedért te magad te áruló buzi!!!

marcus addicus 2012.09.01. 20:00:01

@ccactus: idegen szavak jelentése-
recesszió szó jelentése:
hanyatlás, válság, változás, újrakezdés

Kurvára sikeres a válsággal szembeszállás recesszió esetén.

Hülye buzi, legalább a szavak értelmét tudnád.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 20:10:16

@marcus addicus:

Tehát szerinted az a válsággal való sikeres szembenállás, ha nem estünk volna recesszióba. Én viszont figyelembe veszem az értékelésnél azt, hogy menet közben milyen teljesítményt nyújt az EU, mert ugye gazdaságunk ezer szállal kötődik hozzá. Én ezért nézem a relatív növekedési mutatót, vagyis azt, hogy hogyan alakul a mi növekedésünk az EU-éhoz képest. Szerintem 5%-os növekedés is kudarc, ha az EU közben 10%-kal növekszik. És az 5%-os visszaesés is siker, ha akkora válság tombol, hogy közben az EU 10%-kal esik vissza.

Szerintem az igenis eredmény, az, hogy míg a Bajnai kormány alatt az átlagos növekedési elmaradásunk az EU-hoz képest 2,15% volt, addig a Fidesz kormányzás óta az átlagos növekedési elmaradásunk 0,2%-ra csökkent.

"Én leírom, hogy a te legjobb mutatód azt mutatja, hogy Európa LEHAGY minket.
Szerinted ez a legjobb mutató arra hogy LEHAGYJUK Európát."

Nem! Ez a mutató azt mutatja, hogy az EU lehagy minket, ahogy te is írtad. Én is ugyanezt mondom, nem azt, hogy lehagyjuk az EU-t, mert sajnos nem. Egyelőre csak a lemaradásunk üteme csökken a korábbiakhoz képest. Ez is valami.

Gondolom ez, és ehhez hasonló félreértések okozzák azt az erős érzelmi töltetet, amit közvetítesz felém..

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 20:13:56

@marcus addicus:

"Kurvára sikeres a válsággal szembeszállás recesszió esetén."

A válság nem a kirobbanó növekedésről szól, hanem államcsődökről. Ha valaki a csődöt elkerüli, sőt saját relatív helyzetén javítani is tud, az válság esetén nevezhető kisebb sikernek még akkor is, ha enyhe recessziót élünk éppen.

Persze a legjobb egy robusztus növekedés lenne, ebben egyetértünk, csak hát ennek realitása nulla, akármilyen kormányunk lenne is. A kérdés inkább az, hogy lehet-e jobban csinálni a dolgokat a jelenleginél, és mely párt képviseli ezt a jobbat?

marcus addicus 2012.09.01. 20:15:22

@ccactus: Az erős érzelmin töltetet az okozza, hogy folyamatosan a képembe hazudsz nyomorult!!!

"Nem! Ez a mutató azt mutatja, hogy az EU lehagy minket, ahogy te is írtad. "

Azt mondod ez a legjobb mutatód arra, hogy miért igaz az, hogy "Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam"

döntsd már el hogy mit hazudsz és hazudd végig azt, most menet közben ne váltsál
Akkor szerinted Európa lehagy minket?
Mégis szerinted az van, hogy jobban teljesítünk, mint Európa????

Hülye fasz. Tudd, hogy mit hazudsz. Őgy könnyebb érvelned mellette.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 20:16:35

@marcus addicus:

Hehe! Kicsit visszaolvastam a vitánkat, eléggé viccesek lehetünk kívülről.

Te erős érzelmi töltetet viszel a vitánkba, én meg maradok egy higgadt hangnemből. Mókás kombináció lett a végeredmény! :-))))))

marcus addicus 2012.09.01. 20:22:03

@ccactus: Vicces meg mókás persze, az hogy azt sem tudod mit hazudjál?

Most akkor Európa lehagy minket a sikeresség megítéléséhez legjobb mutatód szerint, vagy sikeresebbek vagyunk Európánál? Mi van?
Röhögés helyett koncentrálj arra hogy mit is kell hazudnod. Így nem lesz meg a hóvégi jutalom.

Más néven júdáspénz.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 20:22:53

@marcus addicus:

Szerintem konzisztens a két mondat. Mint említettem a mutató azt mutatja, hogy a lemaradásunk üteme csökken.

Mondok egy példát:

Tegyük fel, hogy az USA egy főre jutó GDP-je 1000$, Magyarországé pedig 50$.

Tegyük fel azt is, hogy az USA 2%-kal növekszik, mi pedig 10%-kal növekszünk, miközben a lakosság száma nem változik.

Így a következő évben az USA egy főre jutó GDP-je 1020$ lesz, míg Magyarországé 55$. Azaz az USA állampolgárai fejenként 20$-ral gazdagabbak, a magyarok meg csak 5$-ral.

Tehát lemaradtunk, pedig mi 10%-kal növekedtünk, az USA meg csak 2%-kal. Akkor most ki csinálta jobban?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 20:26:02

@marcus addicus:

"Most akkor Európa lehagy minket a sikeresség megítéléséhez legjobb mutatód szerint, vagy sikeresebbek vagyunk Európánál?"

Szerintem nem kell olyan nagy matek annak megértéséhez, hogy ha az EU és a magyar növekedés üteme közötti különbség csökken, akkor az jó!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 20:27:07

@ccactus:

Persze abban az esetben ha az EU gyorsabban növekszik, és sajnos az elmúlt 6 évben ez volt a helyzet.

marcus addicus 2012.09.01. 20:32:54

@ccactus: Magyarázz meg nekem valamit: az európával szembeni sikerességet mutatja ez a mutatód, szerinted ez a legjobb. És e szerint lemaradunk.
És szerinted nem hazugság Orbán mondata, hogy sikeresebbek vagyunk Európánál.

Ezt azért rakd össze, mert ez alapján vagy síkhülye vagy, vagy teljesen skizofrén. Vagy kurva sokat fizetnek hogy védjed a fideszt. Mi a tarifa?

Holnaptól beállok a nívóhoz és én is szajkózom, hogy hazudik a ténytár, ki vannak mentve a devizahitelesek és legyőztük a válságot és lehagyjuk európát.
Szeretnék olyan sikeres lenni, mint te és a feleséged. Gerincem nekem sajnos van, de valamit majd kitalálunk, majd csak felszívódik az enyém is idővel úgy ahogy a tied. Csak eleget kell pofátlanul hazudni ilyen blogokon hozzá. Nem igaz?
Júdás.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 20:39:05

@marcus addicus:

De figyelj ide! A legjobbat módszertanilag értettem, nem pedig a mutatott értéke alapján!

marcus addicus 2012.09.01. 20:48:09

@ccactus: Aha. Tehát most hogy rájöttél, hogy bebuktad, nem jó érték jött ki, így már módszertanilag sem jó, igaz?

Vagy mivel módszertanilag jó, ezért az érték is nyilván jó lesz. Ez esetben még tartozol a válasszal - skizofrén vagy-e, vagy kurvára megfizetnek, hogy szembehazudd és letagadd a saját véleményedet is?
Júdás.
Mi a helyzet?
Mondj valamit, ki kellene keveredned a hazugságból valahogy.

Most az értéke szar? De módszertanilag jó? Mi van?
Esetleg várjunk az érték vizsgálatával év végéig, mert az árfolyamgát viszont addig él? Nézzük a GDP-t is akkor, igaz? Addigra érik be végülis a gazdaságpolitika, most ne nézzük, mert rossz értéket mutat. A jó módszertan.
Jajjajj, júdás. Buktad.
Te kis fideszfíreg, csússzál másszál ki ebből.

rikitiki 2012.09.01. 20:53:30

@marcus addicus: Azért agyvérzést ne kapj, annyit nem ér :)

Csak jelzem, ha visszaolvasol megtalálod ahol ccactus leírja, hogy miről is szólt ez a poszt valójában.

Annak fényében nem meglepő, ahol most tartotok, illetve talán rájössz, hogy teljesen felesleges érveket tartalmazó vitába belemenni vele. Érdekes véleménye van a vitáról, és a vitapartnerekről is :))

Időt szánni rá szerintem nem érdemes. De jó szórakozást.

marcus addicus 2012.09.01. 20:55:40

@rikitiki: Egy hülye kis hazug fideszbérenc, aki a saját hazugságait sem tudja követni.

Én vagyok a hülye, hogy felhúztam magam a senkiházin.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 21:09:51

@marcus addicus:

Szerintem is kár volt!

Mindig mondom: Just take it easy! :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 21:12:38

@marcus addicus:

"Tehát most hogy rájöttél, hogy bebuktad, nem jó érték jött ki, így már módszertanilag sem jó, igaz?"

De igen, jó! Egy mutató módszertani jóságfokát nem annak az számértéke határozza meg.

"Vagy mivel módszertanilag jó, ezért az érték is nyilván jó lesz. Ez esetben még tartozol a válasszal - skizofrén vagy-e, vagy kurvára megfizetnek, hogy szembehazudd és letagadd a saját véleményedet is?"

Szerintem saját magaddal vitázol csak. :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 21:13:47

@marcus addicus:

"Most az értéke szar? De módszertanilag jó? Mi van?
Esetleg várjunk az érték vizsgálatával év végéig, mert az árfolyamgát viszont addig él? Nézzük a GDP-t is akkor, igaz? Addigra érik be végülis a gazdaságpolitika, most ne nézzük, mert rossz értéket mutat. A jó módszertan."

Kigondoltam! Te részeg vagy! :))

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.09.01. 21:14:55

@ccactus: Valóban?
Szerintem inkább próbálod (nem sok sikerrel) bemagyarázni Nálad sokkal tájékozottabbaknak, hogy nyugodtan elhihetik, amit az olyan agyatlan politikusok mondanak nekik, mint OV.
Viszont közben vannak egész értelmes posztjaid is (persze ott is odavágsz mindenkinek, aki nem FIDEZS, de ennek nyilván oka van).

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 21:23:59

@Kuviklacz:

Nem egészen! Én azt próbálom magyarázni mindenkinek, hogy általában nincsenek fekete-fehér dolgok.

Ha valaki nagyon határozottan leteszi a garast egyik vagy másik vélemény mellett, akkor annak a szavában kételkedni kell.

Ez igaz rám is. Sarkos posztokat írok sokszor, csak éppen a kormánypárti végletet. De ez szándékos. No nem azért, mert megfizetnek érte (bár így lenne :), hanem azért, hogy gondolkodásra serkentsen sokakat. Ellenzéki blogokból úgy is Dunát lehet rekeszteni az index címlapon.

Ahogy a fejlécben is meg vagyon írva: Vannak blogok, amelyek kormányellenességgel olcsó népszerűséget keresnek. Ez nem az.

Vannak is "rajongóink" szép számmal, akik küldetésüknek érzik a blog lezúzását.
De ez nekünk tetszik! Lehet próbálkozni.

Jól fejleszti az ember vitakészségét, aminek a való életben is nagy hasznát vesszük. Így van összekötve a kellemes a hasznossal. A hobbi az egyéni fejlesztéssel.

Szóval ha olvasol minket rendszeresen, ezen a szemüvegen keresztül olvass. (És ne vegyél mindent olyan véresen komolyan, mint mondjuk @marcus addicus: )

Üdv!

rikitiki 2012.09.01. 21:30:00

@ccactus: Akkor viszont sajnos hazudtál. Ugyanis a szerinted európával szembeni sikerességünk megítéléséhez a módszertanilag legjobb mutató alapján - európa lehagy minket továbbra is. Európával szemben sikeresnek lenni nem lehet úgy, hogy lehagy minket.

Ebből következik, hogy szerinted nem vagyunk sikeresek Európához képest. De bőszen állítod, hogy Orbán nem hazudott, amikor ezt állította.

Mindez szerinted nem ellentmondás magadnak, ez a legteljesebb rendben van. Na, ne kímélj, fejleszd a vitakészségem kicsi szívem, vitatkozzál tovább.

marcus addicus 2012.09.01. 21:32:42

@ccactus: Döntsd már el, hogy lehagyjuk európát vagy lemaradunk?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 21:58:07

@marcus addicus:

Az én véleményem mit sem számít. Mindenesetre köszönöm az építő szellemű együtt gondolkodást. Egy élmény volt!

marcus addicus 2012.09.01. 22:07:09

@ccactus: Veszem észre hogy nem számít a te véleményed. Hiszen a te véleményed ugyanaz, mint a Ténytár véleménye.
Nem teljesítünk jobban, mint Európa.

Orbán azt mondja, hogy igen. A Ténytár azt mondja hogy ez hazugság.
Szerinted nem hazugság, bár a te véleményed szerint nem igaz Orbán állítása, és a legjobb mutató, amit ismersz szintén cáfolja.

Sőt!!! Bár egyetértesz a Ténytár véleményével, szerinted a Ténytár HAZUDIK. Kezd bonyolódni a dolog, igaz-e?

Ilyen fos ganét, mint te vagy...
Júdás. Még saját magad is elárulod és szembeköpöd ha az kell.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.01. 22:12:03

@marcus addicus:

"Orbán azt mondja, hogy igen. A Ténytár azt mondja hogy ez hazugság.
...
Kezd bonyolódni a dolog, igaz-e?"

Még a végén kiderül, hogy az igazság - szokás szerint - a kettő között van félúton. :)

marcus addicus 2012.09.01. 22:23:50

@ccactus: Eddig az derült ki, hogy a te véleményed is az, hogy nem teljesítünk jobban, mint Európa.
Az igazság az, hogy úgy vádolod hazugsággal a Ténytártot hogy igazából te is egyetértesz velük.
Az pedig nem félút, az teljesen szemét dolog.

Mosakodjál még, Júdás, én befejeztem veled, további nincs mit "együttgondolkodni" együtt kitaláltuk a végére hogy mi is a te véleményed, ami "nem számít" Hát ezzel egyetértek Júdás, nem számít, mert hazug a véleményed.

Nem irigyellek, nem tetszik neked a magánnyugdíjállamosítás, nem értesz egyet azzal, hogy Európánál jobban teljesítünk, mégis itt hazudozol. Tövig a seggben benne.
Megdolgozol azért a pénzedért. Nem nagyon, nem is jól, lebuksz sőt bevallasz mindent, de megdolgozol.
Júdás.

NYJetsTD 2012.09.02. 01:31:52

@marcus addicus: esküszöm nem értelek miért húzod fel magad...
Az egész blogszféra tudja, hogy ccactus hova tartozik, jómaga sem titkolja.
Biztosan észrevetted te is, narancséknál most az a módi, hogy mindenre csúsztatásokkal, cinizmussal, félrebeszéléssel válaszolnak. Ez a blog is ilyen.

Ettől függetlenül ccactus nem hülye. Nagyon is helyén van az esze. Akarom mondani nem jó helyen, de legalább van. Csak sajnos magasabb benne a szervilizmus, a hit és a látens homoszexualitás. Neki ovi az igazi férfi, példakép. Lehetetlen megértetni vele, hogy át van verve, mert a politikusok, de főként a demagóg és diktátori erényekkel rendelkezők, mindig, mindenkit átbasznak. Azt hiszi, hogy a szaros kis élete rendben van és sebezhetetlen. De majd amikor koppanunk a falon és nem kívánom, de fogunk, akkor fog csak tágra nyílt szemekkel nézni, hogy az ő jó kis egzisztenciája ugyanúgy megy a levesbe, mint a többieké. Csak akkor már késő lesz a mea culpára.

Szóval inkább csak szórakoztassanak a bejegyzései, mert idegeskedni rajtuk felesleges. Én (biztosan perverz vagyok) de tényleg röhögve kommentelgetek, ezek a fideszeseknek nevezett új kommunisták meg csak erőlködjenek magyarázatokkal a teljes kormányzati csődhöz. Novemberben amikor 500 forint lesz a benzin, majd úgyis elmondják, hogy az jó, mert akkor legalább nem kell aprópénzzel bajlódni...
Ráadásul amíg ilyen kibaszott hülye ellenzék van, akik két év alatt a fizetés felvételén kívül szinte szart sem csináltak, addig itt legalább kapnak egy kis jelzést az eddigi munkájukról ők is.

Azért azt megnéztem volna ha gyurcsány engedi ki az azerit, vagy bajnai veszi el a magánnyugdíjakat, micsoda óbégatás lett volna fityeszéknél. Meg persze mennyi focidrukkernek nevezett iq harcos zúzott volna az utakon. Akkor már nem csak stadionokat kapnának fizetségül, hanem lakóparkokat...

A politika már csak ilyen. Hülye vezetőket csak hülye nép tud megválasztani. Hülye politikusok pedig körbeveszik magukat apróért megvehető bloggerekkel. De szerencsére egy idő után ennyi barom már túl sok a földre.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.09.03. 21:36:07

@ccactus: Rossz hírem van: egy kormány kritikátlan védelmezése mindig is gondolkodáshiányra vallott, a mostani Magyarországon azonban a gondolkodás és a kormánypártiság egyáltalán nem fér össze.
Ami ugyanis esetleg pozitív irányú változás lenne, azt is úgy lépik meg, hogy ártson, ráadásul rosszkor.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.09.03. 21:37:19

@NYJetsTD: "Akkor már nem csak stadionokat kapnának fizetségül, hanem lakóparkokat..."
Na ez lenne a jó hír...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.05. 21:14:27

@Kuviklacz:

"egy kormány kritikátlan védelmezése mindig is gondolkodáshiányra vallott"

Ez az egyik véglet. A másik meg:

"a mostani Magyarországon azonban a gondolkodás és a kormánypártiság egyáltalán nem fér össze"

anonymand 2012.09.07. 06:21:29

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

Téged, mint a kormány elfogulatlan és abszolút tárgyilagos kritikusát megkérlek, hogy segíts.

"„A frakcióülésen számos fontos döntés született, de a legfontosabb, hogy az IMF és az Európai Unió Magyarországnak felkínált kölcsönével szemben támasztott feltételeit is végigvehettük [...] a lista hosszú, a sajtóban olvasható, a nyugdíjak csökkentésétől kezdve a bürokrácia csökkentésén át a bankadó megszüntetésén keresztül a bankoknak jutattandó pénzösszegig minden szerepel benne, ami nem érdeke Magyarországnak”" - kérlek, hogy elemezd.
Nem nyelvtanilag.
Van-é igazságtartalma?
Ha van, mennyi?
Ha nem igaz egy része, akkor az hazugság-é?
Ha teljes egészében hamis a mondat, akkor azt minek kell minősítenem?
A későbbiekben megírom elfogult válaszom.

Tisztelettel:
anonymand

marcus addicus 2012.09.07. 11:16:25

@ccactus: Sok éven át tanultam magyarul édesanyámtól, gondolkodni édesapámtól.

Nem tudom két eltérő végletként értelmezni, amit írsz, mivel a kettő ugyanaz. De legalábbis közel áll egymáshoz, ezen a blogon meg teljesen egy és ugyanaz.
Szerinted a kormánypártiság, és kormány kritikátlan védelmezése az két ellentétes véglet?
WTF?

Mondjuk, édesapám és édesanyám nemcsak magyar nyelvre és logikára tanítottak, hanem becsületre, hazaszeretetre, és a hazugság felismerésére, elítélésére is.

Itt viszont nem olcsó népszerűséget keresnek a blogírók hanem drága népszerűtlenséget...

Hogy áll egyébként Európa sikeres lehagyása a legfrissebb ipari növekedés fényében, hogy áll a devizahitelesek kimentése 300Ft körüli árfolyamnál, amikor 275-nél 55% volt 90 napnál hosszabb fizetési elmaradásban?
Hogy áll Európa elismerése, egy baltás gyilkos szabadon engedése után?

Hogy nem sül le a pofádról a bőr?

anonymand 2012.09.10. 11:31:08

@ccactus: Tisztelt ccactus!

Ütős cím volt: "Hazudós a Ténytár blog!" nemtelen célodat már részletezted, anélkül is sejtettük, hogy nem tisztességes szándék vezérelt.
Sebaj!

Sokkal nagyobb baj az, hogy Te igen nagy rendszerességgel hazudsz.
"Ezt kikerülendő, kísérletet teszek arra, hogy havi rendszerességgel összeszedem a különböző makrogazdasági adatokat, és abból valamifajta indexet képzek, így próbálván objektív képet kapni az aktuális gazdasági helyzetről, illetve az előző időszakokhoz képesti eltérésről, tehát arról, hogy jó, vagy rossz irányba haladnak-e a dolgok." - büntiből százszor írd le a mondatot, hogy "Ígérem többet nem hazudok."

Oszt megint nem mondtál igazat:
"Meglesz!
A héten számolom az indexet az első két hónapról, utána kiteszem majd a linket a jobb hasábba." - bogancs · nivo.blog.hu 2012.03.29. 19:15:01
- büntiből százszor, hogy: "Ígérem többet nem hazudok."

Az igazmondás keskeny, ámde annál rögösebb útját itt is elvétetted: "Nyugi! Nincs elfelejtve! Csak bevárjuk az első három hónap adatát." - ccactus · nivo.blog.hu/ 2012.04.11. 22:09:40 - százszor leírod, hogy: "Ígérem többet nem hazudok."

Ez már csak hab a tortán: "Köszönjük az érdeklődést, már majdnem kész. Már csak egy kis türelmedet kérjük." - ccactus · nivo.blog.hu/ 2012.05.19. 10:09:20 - kétszázszor írd le, hogy "Nem ígérek többet semmit."

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: tudod az az anonymand, akinek a neve 2001 óta nem változott...

anonymand 2012.09.12. 03:51:13

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

Adást vettem, stop.
Válaszoltam, stop.

Tisztelettel:
anonymand
süti beállítások módosítása