Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Ez így már kontraproduktív lesz!

2012. március 31. - ccactus

Annyira túltámadják Schmitt Pált és olyan - sokak számára - unszimpatikus módon, hogy az már sokakban szimpátiát fog kelteni a köztársasági elnök iránt.

https://m.blog.hu/ni/nivo/schmittpal.jpg

Akárhogy is nézzük: Schmitt Pál olimpiai bajnok volt, valamint később hosszú éveken keresztül elnöke volt a Magyar Olimpiai Bizottságnak és tagja volt a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Igaz, hogy – állítása ellenére jogosan – elvették tőle a kisdoktori címét a szakdolgozata miatt, azért valljuk be, némi fogalma azért csak van az olimpiákról, tehát arról a témáról, amelyről az értekezése szólt. Ezt talán nem vonja kétségbe senki.

Továbbá érdekes akció, hogy le kíván phd-zni 70 éves fejjel, a mai kor követelményeinek megfelelően. Hivatkozik itt sportolói habitusára, vagyis arra, hogy nem szokása feladni semmit. Gondolom ezzel is az a cél, hogy aktív módon is fordítson a közhangulaton.

A péntek esti interjújában azt is sugallta, hogy kicsit meredek egyenlőségjelet tenni a plagizálás és a lopás közé. Hiszen lopás az, amikor valaki például ellopja más kertjéből az uborkát, így az eredeti tulajdonost kár éri, hiszen neki annyival kevesebb uborkája lesz. Nos, a plagizálás az nem ilyen. Mert az igaz, hogy elvesz valamit ami nem az övé, de az eredeti tulajdonost mégsem éri közvetlen kár. Olyan ez, mint mikor a bliccelő felugrik jegy nélkül egy buszra. Ebből a BKV-nak nem származik közvetlen kára, hiszen a busz mindenképpen jár a menetrend szerint, tehát közetlen plusz költséggel a bliccelő elszállítása nem jár ahhoz képest, mintha gyalog ment volna az illető. Ugyanilyen a zeneszámok másolása, internetről való letöltése.

Szóval szerintem jó esélye van a köztársasági elnöknek, hogy kikecmeregjen a csávából.

Ki mit gondol erről? Felteszem a kérdést szavazásra:

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr144351287

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 4 javaslatunk, hogy ki legyen a köztársasági elnök 2012.04.02. 18:36:19

Összegyűjtöttük ötleteinket, hogy kik lehetnek azok a jelöltek, akikkel a legjobban felidegesíthetnénk balliberális polgártársainkat.  1. Vona Gábor Tekintve, hogy parlamenti képviselőink több mint 80% jobboldali pártokat képvisel, nála jobban má...

Trackback: Tulassay összeomlott a lelkiismeret súlya alatt 2012.04.01. 20:27:57

Sokan nem lepődtünk meg a mai nap nagy hírén. Tulassay Tivadar, akire a balliberális sakálhorda a hóhér szerepét osztotta a Köztársasági Elnök ellen indított, minden képzeletet felülmúlóan aljas boszorkányüldözés során, alig két nap alatt összeomlott g...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rikitiki 2012.03.31. 01:49:23

Ne felejtsd el, hogy az ügyben három hónapon keresztül folyamatosan, rezzenéstelen arccal hazudott - ahogy természetesen most is.

Csodálom kitartásod, Palinál csak te égtél nagyobbat, de hozzá hasonlóan kitartasz a végsőkig. Nem csodálom, hogy számodra szimpatikus :)

Mit szólsz egy olyan szavazáshoz, hogy ki mit gondol arról, a témában nyújtott érdemeidre tekintettel, ki gondolja úgy hogy neked blogot kell írnod, és ki úgy hogy ne járasd le tovább a műfajt?

Golovics József · http://leviathan.blog.hu/ 2012.03.31. 01:58:19

Az tény, hogy a rágalomhadjáratok kontraproduktívvá tudnak válni, hiszen "az ellenségem ellensége a barátom". De szerintem ez most nem egy ilyen ügy. Itt én a magam részéről úgy látom, hogy nagy az egyetértés az emberek körében a plágiumüggyel kapcsolatban, itt nincs meg a bal-jobb, fideszes-nem fideszes kontraszt a véleményekben. Még a jobboldali média sem áll egyértelműen az elnök mögött, ami azért szerintem erős jelzés.

Mr. Acid 2012.03.31. 03:28:42

Hát, szar lehet egypólusú, Viktor-hívő világban élni. Remélem, tudod, hogy rengeteg embernek kifordul a bele a fajtádtól, ha Schmitt anyagyilkos lenne, akkor is mosdatnád.

rámenős 2012.03.31. 05:06:12

Hatalmas erő a média.Nekem is árnyalódott a véleményem egy kicsit. Mivel sohasem írtam kisdoktorit, így elhittem, hogy plagizált. Csak a körülményekre nem gondoltam. Itt van egy többszörös bajnok sportoló aki összeollózott egy kisdoktorit.Nyilván nem voltak vele olyan szigorúak mint a többivel. Pechjére köztársasági elnök lett. Ráadásul részrehajló. Na szabad a gazda.
Még azt is el tudom képzelni, hogy az támadja leghevesebben aki hasonló módon szerzett címet, vagyont, olimpiai arany nélkül.
Ez az egész hisztéria jól mutatja országunk állapotát. Az elhamarkodott vélemények, ez ellentmondó, etikátlan bizottságok, legfőképpen gusztustalan, köpönyegforgató párthívők mindkét oldalon.
Na jó marakodást az erkölcs jegyében.

jenőke 2012.03.31. 06:33:38

Schmitt Pál szerint:
"Ha egy magyar mondatban két feltétel van, és vaggyal van elválasztva, bármelyiket teljesítem, a feladatot teljesítettem"
(Egyetemi doktorátus megszerzésének követelményei, d.) pont: "A tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített önálló kutatáson alapuló, új tudományos eredményt tartalmazó értekezés VAGY a társadalom számára hasznos, új, és gyakorlatban hasznosított alkotás benyújtása")
Schmitt azt mondja, hogy a „vagy” utáni feltételt teljesítette.
CSAK az a probléma, hogy a „vagy” szó előtt is van valami apró követelmény: a doktorátus a tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített önálló kutatáson alapuljon.
Nem csak helyesen írni nem tud, de szöveget sem ért.

prkl 2012.03.31. 08:16:29

Nagyon szépen leírtad mi az egyik legnagyobb probléma a helyzet ilyen módon való kezelésével: ha már a köztársasági elnöknek is lehet bliccelnie, sőt amikor elkapják, akkor még ő sértődik meg, mert senki nem mondta neki hogy vegyen jegyet és még azt is rezzenéstelen arccal állítja hogy ez bevett szokás, akkor mit lehet elvárni a többi embertől?

Sajnos elképzelhető hogy kontraproduktív lesz a sok támadás, bár ahol ez jól jöhetne - a külföldi megítélésnél - ott inkább lesajnálás lesz a vége, nem megsajnálás.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.31. 08:47:36

@rámenős:

"Na jó marakodást az erkölcs jegyében."

Az alábbi hozzászólást az általam egyik leginkább elismert hazai blog szerzője szájából kölcsönzöm:

"Az erkölcs nem örök kategória. Valamikor erkölcsös volt leigázni Amerikát, kiirtani az indiánokat, terjeszteni az európai kultúrát. Egy ideje már szégyenli ezt Amerika, az Avatar óta pedig mainstream lett, hogy csúnya dolog volt az indiánirtás.

Látszik is a párhuzam, most még sokak szerint plagizálva nem szép doktorit szerezni, de ha előre nézünk pár évvel, akkor láthatjuk, hogy a Facebook megosztásoknak és a Google keresésnek hála a tudás közösségi tudássá válik, és mindenkinek jár a doktori, mert minden információ megosztott, ergó felhasználható egyéni célokra is."

Bár más szövegkörnyezetben hangzott el, de hasonlóan az erkölcs körül ment a purparlé.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.31. 08:53:51

@Golovics József:

"Itt én a magam részéről úgy látom, hogy nagy az egyetértés az emberek körében a plágiumüggyel kapcsolatban"

No én ebben nem vagyok olyan biztos. Bár még nem készült erről reprezentatív felmérés, de voltak már politikusi népszerűségeket firtató közvéleménykutatások, ott csak néhány %pontot esett Schmitt népszerűsége, igaz akkor még nem eszkalálódott el ennyire a helyzet.

Szerintem minél inkább napirenden tartják az ügyet, ahogy egyre durvább hangnemű (már már igaztalan) bírálatokat lehet hallani, úgy szerintem valósan fennáll az esélye, hogy egyrészt egyre többen megsajnálják Schmittet, másrészt előbb utóbb felmerül, hogy nehogy már ez legyen a legfontosabb problémája az országnak.

Ha a plágiumüggyel a Fidesz tartósan nem lesz hajlandó foglalkozni, hanem azt Schmittre bízza, helyette pedig kormányzati intézkedésekre alapozott kommunikációra szorítkozik, miközben az ellenzéknek meg a plágiumügy lesz a fő témája, akkor az érdekes eredményekre vezethet.

Meglátjuk. Ez csak egy érzés volt, amit most bedobtam a közösbe.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.31. 09:02:51

@rikitiki:

"Mit szólsz egy olyan szavazáshoz, hogy ki mit gondol arról, a témában nyújtott érdemeidre tekintettel, ki gondolja úgy hogy neked blogot kell írnod, és ki úgy hogy ne járasd le tovább a műfajt?"

Volt már ilyen jellegű szavazás tavaly novemberben, mikor elértük az egymillió kattintást.

nivo.blog.hu/2011/11/20/egymillio_3

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.31. 09:05:32

@Mr. Acid:

"Remélem, tudod, hogy rengeteg embernek kifordul a bele a fajtádtól"

Sohasem fogom megérteni az ilyen hangulatembereket, akik politikai témában képesek ehhez hasonló stílusú szélsőségesen indulatos, hiszterizált reakciókat megfogalmazni.

Don't worry, be happy! :)

Willy 2012.03.31. 09:13:51

Ccatus, kedves előző cikkedben hangoztatott tévedéseid elismerő post-ja hol marad?
Schmitt Pál már nem a köztársasági elnök. Jogilag az. Emberileg soha nem ért ilyen magasságokba. Csapatsportban lett olimpiai bajnok, azaz nem kimagasló egyéni teljesítménnyel! Ennek ellenére ezért köszönet jár. Viszont bebizonyosodott róla hogy csaló. Csaló pedig nemhogy köztársasági elnöknek vállalhatatlan de embernek is.
Te mosdatod, szavaid közt van igazság, mégpedig abban, hogy az ember az elesettet sajnálja. Ettől még te is szar ember vagy nem a véleményed miatt, hanem azért ahogy megpróbálod elferdíteni a valót a jelen esetben.

Követelem a Plágium - Mi a helyzet a királyainkkal? avagy Eldőlt ki itt a demokrata cikkedben tudatosan elkövetett csúsztatások miatt írj egy postot ahol elismered: ugyanabba a bűnbe estem mint Schmitt Pál: hazudtam érdekből.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.31. 09:19:27

@Willy:

nivo.blog.hu/2012/03/29/on_elfogadja_majd_a_szenatus_donteset

"írj egy postot ahol elismered: ugyanabba a bűnbe estem mint Schmitt Pál: hazudtam érdekből"

De milyen jellegű érdekre gondolsz? Ez egy blog. Leírom a véleményem az aktuális témákban, ami - elismerem - viszonylag gyakran eltér a neten mainstreamnak tekinthetőtől.

kzoltana 2012.03.31. 09:27:14

Hagyták a közszolgálati tévé emberei, hogy ez a – seggbenyalós, orálisan szexes, az aktus sajátosságaiból adódóan kölcsönös kielégülést nem nyújtó, de a tévében így mégis mosolygós – duma lemenjen a magyar népnek bele az arcába.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1979_schmitt_sajto
Holnap is hasonlóan koszos napra ébredünk, mint tegnap?

Willy 2012.03.31. 09:32:39

@ccactus: Oltári baromság. Olvasd el cikked megjelenése után a Doktori Tanács döntése előtt! Szenátust nem is számolva mit írtam.
Elsőre nyilvánvaló volt:
1, a bizottság feladata nem döntés hanem tényfeltárás.
2, a bizottság nem a dolgozatra, hanem az akkori doktori eljárásra mondta, hogy helyes, mivel csak a 4.§ - 21. § közt vizsgált
3, a döntés nem a Szenátus, hanem a Doktori Tanács hatásköre volt 23.§ (3) bek. Döntött is. Máshogy nem tehetett, mivel nem volt mérlegelési jogköre, a csalást a bizottság feltárta, de arról MANDÁTUM hiányában nem nyilatkozott, csak arról: az akkori doktori eljárás szabályos volt. (Emellett persze sok érdekes tényt is feltárt, pl hogy a dolgozat 1 hónap alatt készült, vagy hogy a stílus eltér a dolgozatban, de nem terhellek ilyen jellegű összefüggés megértésével)

Az érdek? Nos legutóbb két postod érdekpost: hogyan csökkentsem a látható, és szigorú tévedéseimet, és hogy palástoljam érzelmi tónussal.

Azt csinálsz amit akarsz egyébként, ez Palihoz hasonló szituáció, akinek megfelel a te tényszerű ferdítésekkel tarkított szöveggyalázmányod, az olvassa. Azonban te is láthatod: a sarat nehezebb lemosni ha megszárad.
Már rég új köztársasági elnökünk lehetne, ő pedig méltósággal emberként hallhatott volna meg remélhetően boldogan egy eredményes élet után.
Most lehetetlen helyzetben van. Még azt sem érti/ vagy azt láttatja (szintén hasonlóság veled) hogy nem érti hogy nem az a baj, hogy visszavették a doktoriját. Hanem az hogy csalt. A jelentés szerint tudatosan, és alattomos módon csalt. Ezt még tetézte azzal, hogy ordenáré mód hazudott róla az utóbbi 4 hónapban!
Ennek a csimborasszója, hogy még most is mentené magát. Fújj. Hányinger.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.31. 09:39:04

@Willy:

"1, a bizottság feladata nem döntés hanem tényfeltárás."

Félrevezető volt, hogy következtetéssel zárult a bizottsági jelentés.

Willy 2012.03.31. 09:48:45

@ccactus: Köszönöm. Felröhögtem! Ezért megérte!
"Nekem nem szóltak, hogy ki kell rakni az idézőjelet"
"Nem akartam másolni"
Az agy használata emberi képesség.

Segítek:
A bizottság feladata volt: Vizsgálja meg, az akkori doktori eljárás megfelelt e az akkori szabályoknak. Erre azt mondta igen! (és meg kellett tennie)
A bizottság feladata volt a vád (plágium vád megvizsgálása)
Amire kimondta: a dolgozat plágium, mivel tartalmaz nagy mértékű másolást (17 oldal) valamit 180 oldal részegyező másolást.
Joga másra nem volt.
Olvasni tudni kell.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.31. 10:03:11

@Willy:

"Olvasni tudni kell."

Döntéselőkészítő, döntéstámogató anyagot írni is tudni kell.

rikitiki 2012.03.31. 10:21:07

@ccactus: Rajtad már csak röhögni tudok. Az első Snittes posztodra még azt mondom, szimplán ostoba vagy és nem tudsz szöveget értelmezni, olvasni. Magadat égeted. Ez eddig rendben van.

A védhetetlen védése, az elnöki hazugságok továbbhazudása a szervilizmusnak az a foka, ami már csak nevetséges. Tudod, amikor rajtad kívül minden kedves olvasó már régen látja hogy szánalmas vagy, csak te nem.

Az is nevetséges, hogy a szavazás felvetésemre egy hónapokkal korábbi, más szerzőtársad által, teljesen más témában kiírt szavazást hozol.

Az biztos hogy ostoba vagy, és nem tudsz semmit értelmezni, hogy szándékosan-é az csupán a kérdés.

A te véleményedre a továbbiakban nem is vagyok kíváncsi semmilyen formában.

Drolit szólítanám meg, aki írt egy másik posztot a témában.

Kedves Droli, mi a véleményed erről a posztról?
Azért kérdezlek téged, mert szerzótársak vagytok, ezért ha közvetlenül nem is, de a blog tagjaként közvetve mégis a neved adod hozzá te is.

Kíváncsi vagyok, egyetértetek szerzőtársatokkal, vagy akartok adni egy esélyt még a blogotoknak és a normális emberi gondolkodásnak?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.03.31. 10:29:02

@rikitiki:

Mit tudok erre mondani? Elfogadom a véleményedet, bár nem örülök neki.

Nem vagyunk egyformák, másként vélekedünk dolgokról. Fogadjuk el ezt egymársól. Ennyi.

"A te véleményedre a továbbiakban nem is vagyok kíváncsi semmilyen formában."

Én speciel szeretek más szempontokat megismerni, amelyek eltérnek az enyéimtől.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2012.03.31. 10:58:23

@rikitiki: A "véleményem" a blog első posztjában benne van:

"Van itt két szerző, akik már a blog nevében sem értettek egyet... És van itt két szerző, akik annak ellenére, hogy sok mindenről ellentétes véleményen vannak, mégis jóbarátok."

nivo.blog.hu/2010/08/24/proba_1211#more2243040

Ez a legfőbb alapelve a blognak. A véleményem amúgy benne van az általam írt Schmitt posztokban, mely némiképp eltér ccactusétól, de hozzátenném, ccactus posztjai szerintem remek gondolatokat vetnek fel! Pl. ez is, vajon nem lesz-e mártír Schmittből a támadások hatására? Ott van a blog neve alatt: vitassuk meg! :-)

rikitiki 2012.03.31. 11:11:48

@Droli: Kösz. Gyors lett a poszt is :)

A gondolatfelvetéssel semmi gond, nem is ezzel a konkrét poszttal van gond, hanem az előző kettővel, és az azokban megfogalmazott vélemény nyílvánításokkal, azok tarthatatlanságával. A smitt esetben pedig két gond van, és egyik sem maga a doktori - köztársasági elnök, és január óta hazudik mint a vízfolyás. Tágabban pedig még kettő - nevetségessé vált az intézmény, másrészt ordít a beszari szervilizmus minden szereplő, beleértve a médiát, részéről.

Azért is téged kérdeztelek, mert a te véleményed vállalható.
Szerintem.

(A gondolatfelvetés egy dolog, de itt a gondolatokhoz kötődően vélemények, és azokban értékítéletek is megfogalmazódnak, nem olyan egyszerű ez, de nem is magyarázom tovább, mert szerintem mindketten értjük)

Ennél ostobábban kezelni egy ilyen helyzetet nehezen lehetett volna.

rikitiki 2012.03.31. 11:13:48

@rikitiki: Bocs, az ostoba helyzetkezelés Smittre vonatkozik, csak elfelejtettem a szövegemet ellenőrizni, mielőtt megopponálják.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.31. 13:22:17

Nem válnak a támadások kontraproduktívvá, azért nem, mert továbbra is pofátlanul, az ártatlant játszva belehazudik az emberek szemébe. Az meg csak a te véleményed, hogy nem szimpatikusak ezek a támadások, nekem meg az nem volt szimpatikus, amit még a címfosztás előtt írtál. Kicsit próbáld más szemszögből is látni a világot, elvonatkoztatva attól, hogy Fidesz szimpatizáns vagy!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.31. 13:24:02

"Hiszen lopás az, amikor valaki például ellopja más kertjéből az uborkát, így az eredeti tulajdonost kár éri, hiszen neki annyival kevesebb uborkája lesz. Nos, a plagizálás az nem ilyen. Mert az igaz, hogy elvesz valamit ami nem az övé, de az eredeti tulajdonost mégsem éri közvetlen kár. Olyan ez, mint mikor a bliccelő felugrik jegy nélkül egy buszra."

Ezek szerint ha kinyomtatom a blogotokat, és elrettentő példaként az utcán árulom jó pénzért, akkor az nem lopás, ugye? Szerzői jogokról hallottál már? Valamint jogosulatlan előnyhöz jutásról, mikor más tollával ékeskedve érsz el valamit?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.31. 13:25:30

"Ebből a BKV-nak nem származik közvetlen kára, hiszen a busz mindenképpen jár a menetrend szerint, tehát közetlen plusz költséggel a bliccelő elszállítása nem jár ahhoz képest, mintha gyalog ment volna az illető."

Remélem nem közgazdász vagy.

A cikked akármelyik mondatát kiemelhetném, vagy az egészet is, jól mutatja, hogy miért van ennyire szarban az ország, nem a Fidesz, nem az MSZP vagy akár a Jobbik miatt, hanem azért, mert túl sok ember így gondolkodik/nem gondolkodik.

m.gray 2012.03.31. 13:28:59

Én magyon remélem, hogy rántja magával Plagibá. Fideszt is! Aki elnézi h a fő közjogi méltóság egy hazug csaló, az bukjon meg!
Amúgy PhD, LOL! Nézd meg milyen követelményei vannak ma már a sotés phdnak. A szabályzatot sem fogja fel ez a funkcionális analfabéta, diszgráfiás ember, nem hogy megírja.
Szánalom az egész. Még ha tegnap kiáll, h emberek tévedtem, és lemond megússza. De így remélem darabokra szedik és "lassú kínhalált" hal. A kenyéradó gazdáit magával rántva.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.31. 13:32:14

@rámenős:
"Itt van egy többszörös bajnok sportoló aki összeollózott egy kisdoktorit."

Na mármost akkor ha valaki meg a tudományos életben elismert, annak jár legalább egy országos bajnoki cím sportban teljesítmény nélkül? Szerintem az a gondolkodásmód is fals, amikor egy élsportolónak más területen több jár, hát még egy sportdiplomatánál vagy politikusnál...

És milyen elhamarkodott véleményről beszélsz? Most már tiszta az ügy, plágizált, és továbbra is hazudik, nem hajlandó lemondani. Nehogy már szegény áldozatnak tekintsd. Ha lemond, és nem vállal a jövőben politikai szerepet, senki nem fogja támadni.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.31. 13:36:17

@ccactus:
Az indiánok leigázása sosem volt erkölcsös, csak akkor is megmagyarázták a bizonyítványt.

Ami az információs társadalmat illeti, az nem azt jelenti, hogy megszűntek volna a szerzői jogok, azt meg különösen nem jelenti, hogy tényleges hozzáadott érték nélkül valakinek a dolgozatát el kelljen fogadni.

MitTomÉn 2012.03.31. 14:02:37

"Mert az igaz, hogy elvesz valamit ami nem az övé, de az eredeti tulajdonost mégsem éri közvetlen kár. Olyan ez, mint mikor a bliccelő felugrik jegy nélkül egy buszra. Ebből a BKV-nak nem származik közvetlen kára, hiszen a busz mindenképpen jár a menetrend szerint, tehát közetlen plusz költséggel a bliccelő elszállítása nem jár ahhoz képest, mintha gyalog ment volna az illető."

Atya úr isten! És még ezt nevezed Nívó blog-nak? Ez a nívó ezekkel az érvekkel kb. a béka feneke alatt van..

Hogy érthetőbb legyen:

Kérlek most kapcsold ki a Wifi-Routered titkosítását, hogy az összes szomszédod használhassa a sávszélességedet. Elvégre nem lopnának ők sem, csak használják a rádiójeleket, amik egyébként is ott vannak körülöttük...

Emellett képzeld el, ha valaki indít egy blog-ot, és szépen egyenként bemásolja az általad írtakat, kicsit alakít rajta, és azt állítja, hogy ez az ő munkája.
Ha meg számon kéred, azt mondja majd, hogy
a) együtt írtátok
b) nem is tudta, hogy ez baj, hiszen csak azt akarta, hogy más is megismerhesse ezeket a véleményeket

Ugye rendben lennének mindezek?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.31. 15:15:27

no hogy megmondtam, hogy elkezdődik a mentegetése majd itt is a Palinak.

Most jön az, hogy nem is kell doktori egy elnöknek. Azt meg nagyvonalúan elfelejtjük, hogy néhány hónapon keresztül hogyan maszatolt - vagy azért mert fogalma sincs mi a probléma, vagy tudatos hazudozással.

pumukli 12 2012.03.31. 15:19:08

@ccactus:
Ha én lennék a baloldal meghatározó egyénisége, én hagynám ezt a plágium ügyet a francba és azzal foglalkoznék, hogy mi lesz, ha a Legfőbb Hadúr kötözködik az IMF-el és az Unióval, azok meg csak odázzák a tárgyalások elkezdését. Mert először megakarják tanítani Őkegyelmességét kesztyűbe dudálni.Aminek már most az a következmnye, hogy az állampapírokat 10-30 évere kínálják 7-8 %-os kamattal. Még az unokáink is nyögni fogják Orbán büszkeségét. Ezt kellene már az emberek fejébe betáplálni, nem a lényegtelen plagizálást.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.31. 15:22:53

@rámenős: "Mivel sohasem írtam kisdoktorit, így elhittem, hogy plagizált. "

???

Most már nem hiszed el? A média miatt hitted el? A bizottsági döntés kellett ahhoz, hogy ne hidd el? Nem hiszed el a szövegazonosság tényét? Nem hiszed el a bizottság szakvéleményét?

Nem értelek ám egyáltalán.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.31. 15:33:41

@ccactus: nem találom a bloggert, így nem tudom az ő blogjában kommentelni, hogy ez baromság.

A doktorit arra adják, hogy valaki olyasmit talál ki, ír le, és bizonyít be, amit más még nem tett meg.

Plagizálás doktoriban azt jelenti, hogy azt a részt, ami újdonság, valaki más csinálta. Hiába jelöli meg forrásként.

Schmitt ezt láthatóan máig nem érti egyébként. Az egésznek a leghalványabb köze sincs az információ megosztásához. Schmitt ebben a kérdésben is vagy dilettáns, vagy hazudik.

is 2012.03.31. 22:51:39

És a FIDESZbirka felveszi a "minket támadnak" alapállást, és megy Békemeneten megvédeni Schmitt Pált, mint januárban Orbánt...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.01. 01:39:16

@ccactus: dehát ez egy paródia, bakker.

Én meg azt hittem valaki ezt komolyan gondolja.

rámenős 2012.04.01. 05:53:27

@ccactus: Kedves tüskés.
Az indiánokat gyilkolni sohasem volt erkölcsös dolog. Legfeljebb az volt a szokás. Ugyanolyan mint amit a bankok és a multik csinálnak velünk ma. Lehet és nincsenek következményei. Ezért tették.

rámenős 2012.04.01. 06:05:02

@Zabalint: Félreértesz.
A körülményeket próbáltam vázolni. Ha én adtam volna be, úgy kivágnak vele mint a sz.rt. Azért egy olimpiai bajnokkal én is elnézőbb lettem volna a bírálatkor. Ennyi.
Nem csinált semmi rosszat csak kihasználta a lehetőségeket. Fusizott, hogy jellemezzem a 20 évvel ezelőtti állapotokat. Fusizni szabad? Nem. Mindenki fusizott? Igen. Ilyen alapon az ország 30 évnél öregebb lakója mind hibás.
Igaz, csak egy közülünk köztársasági elnök.
Nem mentem fel mint elnököt, de mint embert és sportolót igen.
A szenátus eljárása pedig ugyanolyan mint a politika. Minősíthetetlen.

rámenős 2012.04.01. 06:13:20

@flugi_: Tudsz olvasni? Akkor miért vonsz le olyan következtetéseket amik meg sem fordultak a fejemben?
Plagizált? Biztos? Láttad, vagy csak te is elhiszed amit írtak?
Mivel nem írtam doktorit, így nem tudom hogyan kell. Nem ismerem a metódust, így nekem is hagyatkoznom kell arra amit olvasok. Érted? Ezek pedig nem befolyásmentesek.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.04.01. 11:58:40

A bizalmat nehéz felépíteni, de nagyon könnyű elveszíteni. És utána még nehezebb visszaszerezni.
Schmitt más tollával ékeskedett: olyan ez mintha azt mondta volt, hogy ő nyerte meg az athéni olimpiát. Nem érte kár az eredeti győztes, de azért mégsem helyes, mert még a végén valaki elhiszi, és ezáltal olyan bizalmat kap, amit nem érdemel meg.

kepfeltoltes.hu/120401/sz_linap_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.04.01. 12:03:35

@rámenős: "Pechjére köztársasági elnök lett."
Meg volt a lehetősége nemet mondani. A legnagyobb hülyesége volt, hogy idős korára beleártotta magát a politikába. Most nyugodtan élhetne, megbecsülésben.

rámenős 2012.04.01. 13:13:20

Egyetértek.
Viszont engedjük meg neki azt a gyengeséget amit mi is elkövetnénk, ha lenne alkalmunk. A másik, hogy azt gondolta tehet még valami hasznosat. Természetesen ez csak feltételezés.

rikitiki 2012.04.01. 15:01:19

@rámenős: A doktorija miatt nem kell lemondania szerintem sem. De neked az nem tűnt fel, hogy 3 hónapja folyamatosan hazudik, köztük egy halott emberről, aki nem tudja már cáfolni sem?

Nagyon szépen beszélt 2006-ban a doppingról, és hogy a csalással szemben zéró tolerancia.

Mindezeken túlmenően pedig ő az elnökünk, akit mindenhol megvetés és gúny fogad mostantól.

Én megengedem a gyengeséget neki. A hazugságot, és az elnökség lejáratását nem engedem meg neki.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2012.04.01. 21:22:09

@rikitiki: Maximálisan egyetértek veled!
ccactus, pénteken írtam is nektek, hogy most kezdhetitek az olyan posztokat gyártani, hogy szegény Pali, jó köztársasági elnök ő... Látom gyorsak vagytok.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.01. 21:24:55

@flugi_:

Hát persze, hogy paródia. Hiszen úgyis mindenki olyan jól ud a sorok között olvasni. :)

Ettől függetlenül önmagában nézve is érdekes gondolat.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2012.04.01. 21:28:22

@ccactus:
"Az ellenzéki pártok reakcióiról meg csak annyit, hogy a Nívó blog szerint nem minősíthető demokratának az a párt, amely utólag, a döntés ismeretében nem fogadja el, vonja kétségbe egy független szakértői testület állásfoglalását. "

"És persze elvárnám, hogy a döntésből Schmitt Pál is a megfelelő konzekvenciákat vonja le. Tehát amennyiben a szenátusi döntés szerint jogos a doktori cím akkor kérjünk elnézést az elnök úrtól az elmúlt hetek cirkuszáért, ha viszont jogtalannak bizonyul a címre, akkor bizony mondjon le, nincs mese!"

"Szóval szerintem jó esélye van a köztársasági elnöknek, hogy kikecmeregjen a csávából."

"Ez egy Fidesz-blog!"

Amúgy mikor reggel a tükörbenézel mit látsz?
Van-é neked gerinced?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.01. 21:34:16

@rámenős: sajnos jobban tudok olvasni, mint te írni :D

Egyetlen következtetést sem írtam, csak kérdéseket, hogy mégis hogyan érted azt, hogy a sajtó hatására (múlt időben) elhitted, de most már kételkedsz, miután a bizottság nyilvánosságra hozta a bizonyítékokat. Én elolvastam a jelentést, és a Flock különvéleményt is. Te is megteheted, ha nem akarsz a sajtótól függni. Ténymegállapításokat tartalmaznak, amiknek egyértelmű következménye, hogy SP doktorija hulladék minőségű. Olyan ténymegállapításokat, amiket SP bármikor cáfolhatna, ha nem lennének tagadhatatlanul igazak.

Ma már a netnek hála mindennek utána lehet nézni. A tájékozatlanságot dicsőíteni azzal, hogy azért mentegessük SP-t, mert a köznép nem tudja mi a doktori - nos ez elég nagy marhaság. Ha neked nem elég megbízható a sajtó, hát nézz utána magad. Azt fogod látni, hogy a hvg minden állítása bebizonyosodott. Nekem sem kell elhinned, csak ne tedd a tehetetlent.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.01. 21:38:49

@ccactus: politikában és vallásban kellően rövid idézetről SOHA nem lehet tudni, hogy mi paródia-e. Minden baromsághoz tartozik egy olyan kör, amelyik képes komolyan venni.

Te is pont úgy néztél ki, mint aki ezt a baromságot érdekesnek tartja. Oké hogy április elseje, csak mondom, hogy ha valaki tényleg komolyan elgondolkodna ezen, pont azokat a szavakat használná, amiket te használtál. Ha legközelebb parodizálni akarok a hülyéket, akkor egy kicsit túlozz.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.01. 21:39:49

@Tyss:

Nem pontosan értem az összefüggést, az egyes kiemelt idézetek között.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2012.04.01. 21:46:24

@ccactus: Tudod én sem.
3 különböző poszt, három különböző vélemény. Először megvédted, mikor kiderült a nyilvánvaló, felszólítottad, hogy mondjon le. Mikor nem mondod végül le, megvédted.
Elkeserítő...
Viszont a két kérdésem válaszára tényleg kíváncsi volnék. Komolyan.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.01. 21:53:57

@Tyss:

Hát nem tudom, milyen válaszokra számítasz:

"Amúgy mikor reggel a tükörbenézel mit látsz?"

Magamat.

"Van-é neked gerinced?"

Igen.

"3 különböző poszt, három különböző vélemény."

Ha ez a problémád, felhívom a figyelmedet az idézett mondatok keletkezésének dátumára. Ahogy változik az informáltsági szint, úgy változik a véleményem. Nem szoktam ragaszkodni csakazértisből az eredeti véleményemhez, és nem tartom gerinctelen dolognak, ha változtatok rajta.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2012.04.01. 22:00:52

@ccactus: Értem. :-)

Akkor további jó véleményformálódást. Akövetkező hetekben valószínűleg, a teljese magyar tudományt totál le fogják járatni, ami jónéhány ember karrierjét töri ketté. Esetleg amikor Pali bát éltető posztokat gyártasz, néha emlékezz meg erről reggelente...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.01. 22:08:26

@ccactus: az biztos, hogy csak a hulla meg a hülye nem változtat véleményt. Ez még nem is lenne baj. Csak az problémás, ha ki tudom találni az aznapi véleményedet a magyarnemzetből :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.01. 22:15:28

@flugi_:

"Csak az problémás, ha ki tudom találni az aznapi véleményedet a magyarnemzetből :)"

Idáig gondolkodtam egy frappáns válaszon, de semmi jó nem jutott az eszembe. :)

rikitiki 2012.04.01. 23:52:58

@flugi_: Teljesen felesleges vele vitatkozni, ő pontosan az, aminek látszik.

Csak azt az egyet nem értem, a többi szerkesztő ezt miért hagyja?
Mert az egy dolog, hogy ccactus innentől minden gerinces, értelmes lény szemében láthatatlanná, áttetszővé vált, de - és hangsúlyoznám, hogy pl. Droli megfelel a gerinces, értelmes ember kritériumainak, és így olvasásra érdemes - az egész blogot sikerült súlytalanná tenni.

Az én véleményem ez.
Ennek megfelelően jóval ritkábban olvasom majd a blogot, mint korábban.
(Ettől persze nem kell senki szájának görbülnie, de lehet hogy mások is vannak ezzel így)

Post scriptum:
4 meghatározó konzervatív blog közösen szólítja fel lemondásra az elnököt, egyértelműen, határozottan.
Következetesen képviselve egyetlen elvi álláspontot.
Azokat a blogokat érdemes olvasni.
(Persze, azok konzervatív, jobboldali blogok, és nem 'Fidesz-blogok')

Ezen a blogon azt sem tudom, ma éppen hanyadik 180 fokos fordulatot hajtja végre a Schmittel szimpatizáló billentyűkoptató.

No, további egyre nagyobb olvasottságot.

Részemről -1.

PS#2 most jut eszembe. Példát lehet venni a tisztességes viselkedésről Szalma Botond KDNP-s képviselőről.
Ajánlom mindenki figyelmébe az ATV-s interjúját Kálmán Olgánál.
Politikatörténelem.
De olyanokat mond, ami tényleg meghallgatásra érdemes, az egész.

Már csak azért is, mert a KDNP kezdeményezte a pártból kizárását.
Jelenleg az állás:
Schmitt marad.
Tulassay lemondatott.
Szalma kizárás elé néz.
Tisztesség:Becstelenség eddig 0:3

rikitiki 2012.04.01. 23:54:28

Van, amikor egy dolog védhetetlen (és nem lehet eléggé támadni). A kényszeres makacs védelmezése kontraproduktív lesz. Ccactus figyelmébe.

Viszlát.

rámenős 2012.04.02. 19:17:36

@flugi_: Na akkor én is kérdezek. Szerinted a doktoriknak hány százaléka készült hasonlóan abban az időben? Mint írtad mindennek utána lehet nézni az interneten.
Tudod mivel az embernek más dolga is van mint a purparlékkal foglalkozni, hajlamos felületesen tájékozódni. Millió bocsánat.
Most, hogy lemondott, változik valami?
Szerintem semmi.
Sajnos Aqvinói Szent Tamás már meghalt, így nincs jelöltem a posztra.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.02. 21:02:56

@rikitiki:

Unalmas lenne a világ, ha mindig csak olyat olvasnánk, amivel egyetértünk. Nem igaz? :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.04.03. 21:17:14

"Annyira túltámadják Schmitt Pált és olyan - sokak számára - unszimpatikus módon, hogy az már sokakban szimpátiát fog kelteni a köztársasági elnök iránt."

Gyurcsány is ebben reménykedett, neki se jött be.

Ez a "plagizálás nem lopás" c. szerecsenmosdatás meg annyira szánalmas... Lopás, mert a szellemi tulajdon is tulajdon, és csalás, mert jogtalan előnyhöz jut vele.

Arról meg kérdezd meg a BKV-t, hogy mennyi, nagyon is forintosítható kárt okoz neki a bliccelők miatti bevételkiesés...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.03. 22:06:37

@rámenős: biztosan volt ilyen, de a felvetés irreleváns. Ez a kérdés legfeljebb arra jó, hogy egy párt kommunikációjában az arra fogékonyaknak adjon valamit. Mit számít Schmitt esetében, hogy ez mennyire volt anno általános? Ha sokan csinálták így, attól hirtelen igaza lesz Schmittnek? Nem. Ez csak hangulatkeltésre jó.

Schmittel egészen konkrétan az egész kisdoktoris ügyében az _egyetlen_ probléma az volt, hogy úgy hazudozott összevissza, hogy minden állítását másnapra tényszerűen bizonyítékkal megcáfolták. Ez nem csak szánalmas viselkedés, de annyira ostoba is, hogy magát a hivatalt alázta meg vele.

Engem egyáltalán nem zavart volna az egész ügy, ha a legelején azt mondja, hogy tényleg így történt, lemondok a doktori címemről, és visszafizetem az államnak az utána felvett extra pénzeket. Nincs szüksége egy köztársasági elnöknek kisdoktori címre.

Tökmindegy, hogy hány ember tudta még okosba elintézni a kisdoktoriját. Ha majd valamelyikre kerül a sor, meglátjuk benne lesz-e több tartás.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.04. 22:15:37

@Fedor:

"Arról meg kérdezd meg a BKV-t, hogy mennyi, nagyon is forintosítható kárt okoz neki a bliccelők miatti bevételkiesés..."

Engem inkább az érdekelne, hogy szegény Schmitt Pál kinek okozott forintosítható kárt a doktorijával..

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.04.06. 16:21:20

@ccactus: Azt pl. biztos lehet forintosítani, hogy hány befektetőnél volt ez a botrány az utolsó csepp, mielőtt úgy döntött volna, hogy na, ebben az országba nem érdemes befektetni/fejleszteni, bár tény, hogy ehhez azért kellett a kormány alapozása is...
süti beállítások módosítása