Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Még mindig verhetetlen a Fidesz!

2012. április 21. - ccactus

Köszönhetően Török Gábor politológus blogjának, bárki könnyen hozzáférhet a legnagyobb hazai közvélemény kutatók (Medián, Ipsos, Tárki, Századvég) pártpreferencia eredményeihez egy helyről.

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt 2011 áprilisban jelent meg egy cikk itt a Nívó blogon Zuhan a Fidesz? Frászt! címmel. Az akkori cikk legfőbb megállapítása az volt, hogy a Fidesz népszerűség csökkenésről szóló hírek, amelyekkel hónapról-hónapra tömegével cikkeztek már akkor is az ellenzéki sajtóorgánumok illetve blogok, alapvetően hangulatkeltésnek minősíthetők, hiszen 2011 áprilisában az összes nagy közvélemény kutató szerint nagyjából ugyanott állt a párt, mint a 2010-es választásokon.

Az akkor még stabilan magas népszerűség okát az alábbi tényezőkkel próbáltuk magyarázni:

1. A kormányváltás utáni szimbolikus döntések (pl. kettős állampolgárság) nem voltak hatással a népszerűségre.

2. A nyugdíjrendszer állami irányba történő terelése inkább csak a felső százezernek fájt, a döntő többség nem siratta meg.

3. A nagy botrányt kavart és sokáig porondon lévő (mára nagyjából elfelejtett) médiatörvény megint csak semleges téma volt a többségnek.

4. Népszerűség csökkentő hatást egyedül a személyi jövedelemadó változtatásának tulajdonítottunk. 2011-ben ugyanis havi 3000 forinttal csökkent az adójóváírás, melynek a jogosultsági jövedelemhatárát is lejjebb szállították. Cserébe azonban minimálbér emelésről határoztak, illetve béremelési megállapodást kötöttek a munkaadói szervezetekkel.

Összességében azt állapítottuk meg, hogy a magyar választók elsősorban pénztárcájuk állapota szerint ítélkeznek a mindenkori kormánypártok felett, és az első évben megtett intézkedések valójában nem jelentettek súlyos megszorítást a döntő többségnek. Voltak ugyan elbizonytalanodók, de alapvetően még tartott a bizalom a Fidesz irányában.

Az egy évvel ezelőtti cikkben előrejelzésre is vállalkoztunk, megjelölve jövőbeli népszerűség csökkentő és növelő hatásokat egyaránt:

1. Gyógyszerkassza tervezett csökkentése – elsősorban a nyugdíjasokat érinti, akik többségükben sohasem voltak a Fidesz törzsszavazói közé sorolhatók

2. Munkanélküli segélyezés rendszerének átalakítása – összességében semleges hatású, hiszen bár a jogosultsági időtartam csökkent, az első három hónap juttatása növekedett, és kibővült a közmunkaprogram is.

3. Kifizethető maximális táppénz csökkentése – elsősorban a magasabb jövedelműeket érinti, akik egyébként jól jártak az egykulcsos adóval.

Összefoglalóan azt jósoltuk, hogy „2012 áprilisára amikorra már túl lesz a nehéz intézkedések javán a kormány, kisebb fölénnyel ugyan, de még mindig a Fidesz fog majd az élen állni. Sőt, az is lehet, hogy akkor már növekvő népszerűségről beszélhetünk.”

Úgy gondolom, hogy ez az előrejelzés alapvetően bejött. A legfrissebb közvélemény kutatások alapján a Fidesz 5-13% körüli mértékben vezet a négy nagy közvélemény kutatóknál a második legerősebb Mszp előtt. Egyelőre az a jóslat is bejönni látszik, hogy akár meg is fordulhat a tendencia. Az alábbi grafikonokon és a közvélemény kutatók eredményeinek átlagát véve az látszik, hogy 2011 novembere óta nem csökken tovább a Fidesz népszerűsége, sőt mintha kicsit növekedett volna is az elmúlt 2-3 hónapban. Ez persze egyelőre még nem nevezhető tendenciának, csak leghamarabb 2-3 hónap múlva. Ami most biztos, hogy 2010 áprilisban a Fideszre az összes szavazókorú választópolgár 33,9%-a, az Mszp-LMP párosra együttesen 17,2%-a szavazott. 2011 áprilisában ugyanez a szám a négy nagy közvéleménykutató átlaga alapján a Fidesznél 31,3% volt, míg az Mszp-LMP-nél 17%. Jelenleg pedig A Fidesz átlagosan 23,8%-on, az Mszp-LMP-DK hármas együttesen pedig 20,8%-on áll. Tehát a Fidesznek még mindig több szavazója van, mint az Mszp-nek az LMP-nek és a DK-nak együttesen.

Közben azért történt egy s más az elmúlt egy évben. A kormány a korábbiakhoz képest még jobban összerúgta a port az EU-val és a nemzetközi pénzügyi körökkel. Volt itt benzinár szárnyalás, áfaemelés, járulékemelés, jövedelemadó csökkentés, adójóváírás teljes kivezetése, végtörlesztés, új alkotmány, 180 forintos svájci frankhitel árfolyamgát, rokkantnyugdíjasok felülvizsgálata, gyógyszerkassza további csökkentése, ingyenes felsőoktatási keretszámok csökkentése, nyugdíjrendszer további „alakítása”, igazságszolgáltatás átalakítása, új jegybanktörvény, új választási törvény, új munka törvénykönyve és a legújabbak: pénzügyi tranzakciós adó valamint telefon forgalmi adó.

Valamennyi intézkedés totális össztűz alatt volt az ellenzék részéről és a blogoszférában is. Pedig ezek közül vajmi kevés volt igazán húsbavágó a többség számára. Legelső helyen talán az egykulcsos adó kialakításával párhuzamosan az adójóváírás teljes megszüntetése áll. Itt ugyanis a kormány minden igyekezete ellenére (minimálbér emelés, bérkompenzáció, béremelési megállapodások) sokan lehettek olyanok, akiknek csökkent valamelyest a nettó fizetésük.

Az összes többi dolog azonban nem igazán bántotta az emberek pénztárcáját. Bármennyire is bizonygatták sokan, a bankadót és az ágazati különadókat az érintett cégeknek nem sikerült, vagy csak nagyon kis részben sikerült áthárítani a lakosságra. A döntő többség nem, vagy csak minimális, párszáz forintos többletterhet észlelhetett. A végtörlesztők egyértelműen jól jártak, a többieknek az árfolyamrögzítés ad hosszú távú (5 év) biztonságot és védelmet. A magas benzinárakhoz a többség alkalmazkodni tudott, 2007-hez képest a benzinfogyasztás 2011-ben 30%-kal csökkent. A felsőoktatásban történő megszorításokat ellensúlyozza a 2%-os kamatra felvehető diákhitel rendszer, az igazságszolgáltatás és a jegybanktörvény közvetlenül nem érinti az átlagembert, és az új munka törvénykönyve sem jelentett a riogatásokkal ellentétben a nagy többségnek semmilyen változást a munka világában.

Közben pedig a gazdaság 1,7%-kal nőtt, 2007 óta a leggyorsabb ütemben. A munkanélküliség nem nőtt, viszont a foglalkoztatottak száma igen, bár elmaradva a sokat emlegetett egymillió új munkahely időarányos mértékétől.

Számomra kicsit meglepő módon alakult az ellenzéki térfél élete. Volt egy pártszakadás, az Mszp-ből kivált Gyurcsány Ferenc vezetésével a Demokratikus Koalíció (DK), e azonban a korábbi tapasztalatoktól eltérően nem csökkentette, hanem inkább nagyon kicsit növelte a két párt együttes támogatottságát. Más említésre méltó nemigen történt az ellenzéki oldalon. Valamennyi párt egész évben stagnáló, esetleg nagyon kicsit emelkedő népszerűséget mutatott fel. A DK-n kívül más ellenzéki pártalakulat nem jött létre, és nem is látszik úgy, hogy a 2014-es választásokig történne valami ezen a téren. Mindenesetre érdekes lehet a három baloldali párt népszerűségének összeadása, együttesen ugyanis az utóbbi hónapokban megközelítették szavazószámban a Fideszt. Az alábbi grafikonok így készültek:

No persze kérdéses, hogy összejöhet-e egy ilyen ellenzéki összefogás, ahol a pártok és azok szavazói egy az egyben támogatni tudják egymás jelöltjeit úgy, hogy semmiféle szavazatvesztés ne történjen. A DK és az Mszp szavazatai szerintem minden további nélkül összeadhatók, nagy kérdés azonban, hogy miként viselkednének az LMP szimpatizánsai. Tudnák-e támogatni az Mszp-vezette ellenzéki összefogást a Fidesz ellenében? Szerintem itt lenne lemorzsolódás, sőt akár átszavazás is a Fideszhez. Egy dolog azonban eldőlni látszik, az Mszp nem tűnik el a süllyesztőben, 2014-ben is a baloldal vezető ereje lesz.

Visszatérve a Fidesz népszerűségére, ismét megpróbálkozok egy jóslással a következő egy évre vonatkozóan. A kormányzati kommunikációnak megfelelően konszolidációra számítok. Az látszik, hogy a kormány minden erejével azon dolgozik, hogy a már bejelentett intézkedéseken túl ne kelljen további terheket raknia a lakosságra. A költségvetés további szükséges kiigazítását újfent némileg unortodox módszerekkel kívánja elvégezni. Ez sikerülhet is, a pénzügyi tranzakciós adóból és a telefon forgalmi adóból a kormány úgy juthat jelentős bevételekhez, hogy azt a lakosság a bankadóhoz és a különadókhoz hasonlóan csak minimálisan fogja megérezni, ha egyáltalán.

Arra számítok, hogy az EU-val is normalizálódni fog valamelyest a viszonyunk, és az IMF-fel is meg tudunk majd állapodni. Fontosnak tarom, hogy a kormány elkötelezett a konvergencia program mellett, a költségvetés egyensúlyát továbbra is őrizni fogják. Az alacsony hiány és egy IMF megállapodás a befektetők bizalmát is visszaállítja majd, csökkenhet a kamatteher, ami automatikusan tovább javítja majd a költségvetést.

Népszerűség tekintetében a következő évben is Fidesz fölényre számítok. Nem látom reálisnak, hogy akár az Mszp, akár a Jobbik beelőzzön. Nem várok, nem látok olyan új körülményt ami a Fidesz népszerűségét tovább erodálná. Ellenzéki összefogás sem valószínű a baloldalon a következő egy évben, valószínűleg egyelőre mindegyik párt tovább viszi eddigi stratégiáját. Felmerül még Bajnai Gordon neve, aki az internetezők körében messze a legnépszerűbbnek számít mostanában. Gyakorlatilag az ő visszatérésére is egyetlen lehetőség maradt, mégpedig az, hogy a Mesterházy Attila vezette Mszp őt jelöli miniszterelnöknek, aki mögé felsorakozhat a DK és az LMP. Ilyen aktusra leghamarabb 2013 második felében kerülhet sor, bár én jelenleg 1/3-adnál nem adok több esélyt egy ilyen forgatókönyvnek.

Lehet, hogy Bajnai Gordon népszerű az internetezők többsége számára, de ez már nem mondható el a teljes népességre nézve. Elvégre ő vette el a 13. havi nyugdíjat és a 13. havi fizetést a közalkalmazottaktól, ő csökkentette le a GYED-et 1 évre, ő szüntette meg a szocpolt, ő akart ingatlanadót bevezetni. Ezek olyan aduk a Fidesz kezében, amelyeket simán ki tud játszani egy kampányban. Ráadásul Bajnai tevékenyen, miniszterként részt vett a Gyurcsány kormányban is, így részlegesen felelősséget kell vállalnia minden akkoriban elkövetett hibáért. Összességében úgy gondolom, hogy kevésbé támadható miniszterelnök jelöltet fog majd állítani az Mszp.

Egy éve ezzel a mondattal zárult a cikkünk: „Egyelőre úgy gondolom, hogy az ellenzéknek korai még pezsgőt bontani. Kíváncsi vagyok, igazam lesz-e?”

Úgy gondolom, igazunk lett. Kíváncsi vagyok, továbbra is az lesz-e? Mindenesetre felteszem a kérdést szavazásra is:

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr924465656

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Earth Day: Rombold te is a Kossuth teret! 2012.04.22. 10:32:40

Letölthető reality társasjáték 2 percben Még mindig nem kaptál elfogadható választ arra, hogy miért kellett egy teljes parkot elpusztítani? Nem érted, miért villognak a Föld napi rendezvényeken, akik erre utasítást adtak? Úgy érzed, hogy valami lé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 08:41:57

A szavazás jelen állása szerint 25% szerint a Fidesz, 32% szerint az Mszp és 43%!! szerint más párt lesz a legerősebb egy év múlva.

Kicsit hezitálok, hogy vajon a vágyaikat jelenítik meg szavazataikban az olvasók, (itt a neten magasan felülreprezentáltak az ellenzékiek, legalábbis a mi blogunkon) vagy tényleg ezt gondolják reálisnak.

Haverka 2012.04.22. 09:24:28

Micsoda okádék post megint!
Kivehetnéd a fejed orbán seggéből és körülnézhetnél az országban.

2012.04.22. 10:07:15

"Az látszik, hogy a kormány minden erejével azon dolgozik, hogy a már bejelentett intézkedéseken túl ne kelljen további terheket raknia a lakosságra"

Ez megis mibol latszik? Minden heten bejelentenek egy uj agyament adot. Kiadascsokkentesrol szo sincs, csak koki meg saller.

spontan · http://erdekessegek.info 2012.04.22. 10:08:36

Ahogy mondani szokták, nem közvéleménykutatást kell nyerni, hanem választást.

A fidesz kiemelkedően jól csak akkor fog szerepelni a következő választáson, ha rendbe tudja rakni a gazdaságot, és abbahagyja a mostani össze-vissza eszetlenkedést.

A politikai arroganciát a választók csak akkor bocsátják meg, ha az életszínvonaluk javul. Ellenkező esetben sokan fognak protestszavazni Jobbikra vagy másra, ahogy az MSZP esetében is tették az előző választáson.

Ha az mszp nem lett volna teljesen inkompetens a gazdaságpolitikában, és el tudnak volna érni érdemi eredményeket, akkor még mindig ők lennének kormányon. A nép sok mindent elnéz a politikusoknak, kivéve azt, ha rosszabbul él miattuk.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.22. 10:12:05

:0

az ilyen közvélemény kutatók, miért nem mérik Dopeman, az értelmiségi/liberális index olvasók példaképének népszerűségét???

hiszen ő egy vállalható alternatíva, kiváló programmal

a szemét jobbos media biztos nem meri megmutatni, de majd 2014-ben mi megmutatjuk!!!! hallleluja!

noreg 2012.04.22. 10:12:09

Seggnyaló köcsög!

Brix 2012.04.22. 10:19:21

@Haverka: Valóban okádék egy poszt! De, a nívon a fidesz seggnyalás megy mindíg, ezerrel...
Az, hogy a többi párt nem elég népszerű, nem jelenti autómatikusan azt, hogy a fidesz népszerű lenne! Sőt, tele a gatya , Orbánéknak! Nem véletlenül szabták át a választókerületeket pofátéan módon, és nem véletlenül akarják bevezetni az előzetes regisztrációt a választás előtt. Tudják, hogy főként az agymosott, békemenetes, nagypolgári jobberek fognak előzetesen regisztrálni egy választás előtt, a prolinak nem lesz rá ideje. Ezzel is szűkítenék a választójogot.
A választási rendszer úgy lesz kialakítva, hogy a győztes pártot sokszorosan kompenzálja, mert abból indulnak ki, hogy a fidesz vezető párt marad, bár gyengülni fog a következő választáson
Ha meg véletleül mégis az ellenzék nyerne, akkor Orbánék érvénytelenítik a választást. Orbán egy paranoiás, hatalommániás ember, akit demokratikus választások útján szinte lehetetlen leváltani.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2012.04.22. 10:19:37

Nyugalom! Ez egy fideszdroid blog.
Kéretik ezt figyelembe venni kommentelés előtt!

Sonka Nery 2012.04.22. 10:22:40

"There are lies, damn lies – and statistics"

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.22. 10:30:12

Más Párt alatt Dopeman, és az LMP nagykoalíciót kell érteni, amikor demokratikusan szavazunk a blogon?

Mert akkor többségben vannak az értelmiségiek, itt is!!!

zw007 2012.04.22. 10:32:09

Igen a Fidesz a legnépszerűbb. Pontosan a legkevésbé népszerűtlen! SAJNOS....
Egy olyan országból, ahol egy pszichopata ámokfutó vezette párt ezt meg tudja tenni, onnan meneküljön az aki még megteheti!

Haloperidol 2012.04.22. 10:32:34

1. A blog tényleg fideszes, van ilyen.

2. A közvélemény-kutatók eredményei eléggé hasonlítanak egymáshoz.

3. Akármennyire "okádékposztoznak" egyes kommentelők, a realitás az, hogy jelenleg a kanyarban sincsen olyan ellenzéki erő, ami versenyképes alternatívát tudna felmutatni a fidesszel szemben.

4. És igen, jelenleg van annyi fideszdroid az országban, hogy simán beszavazza őket a parlamentbe 2014-ben, ha nem is 2/3-al.

5. Szerintem ettől függetlenül jó ötlet az előzetes regisztráció bevezetése a szavazás előtt - nehezebb a tál bablevesért szavazatot vásárolni - nme csak a fidesznek, más pártnak is.

6. Nem tervezek szavazni 2014-ben jelenleg senkire, külföldön élek. A fidesz sem és más párt sem nyerte meg annyira a tetszésemet, hogy vegyem a fáradságot és elmenjek a londoni nagykövetségre szavazni.

Démonmac1 2012.04.22. 10:35:36

Mert még mindig az a gond, hogy:

#1, az ellenzék: képtelen egy emblematikus figurát összekaparni.

#2 az ellenzék képtelen összefogni.

Nincs olyan arc akire szavazni lehetne :(
Itt (lmp, mszp kizárva, a dk-t ti nem szeretitek) - milyen alternatíva marad?

Elijah_Baley 2012.04.22. 10:35:47

monnyuk azzal a résszel nem tok egyetérteni h a nyugdíjasok nem tartoznak a fidesz klasszikus szavazótáborába, ismerettségi körömben minden idősebb arc vikikirályékra voksolt legutóbb.
azt hallottam, idehaza sokan lottóznak is, asse jön be még senkinek
:)

kzoltana 2012.04.22. 10:36:31

Pedig a végsőknél tartanak.

Orbán Viktor és Kósa Lajos elmentek a falig – ez látszik az itt található képen. Orbán kézrátétellel próbálkozik, Kósa arcán látszik a nagy ijedtség:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2117_biotechnologia_avatott_a_miniszterelnok
Nem photoshop, magyar valóság!

Démonmac1 2012.04.22. 10:37:59

Fideszre természetesen eddig sem szavaztam, egy esetben vagyok csak hajlandó rájuk ixelni - ha esetleg a jobbikos majmok kezdenének sokasodni - akkor.

magyar ember teli szájjal 2012.04.22. 10:38:59

Egy viszonylag értelmes cikk ezen az idiótablogon, nahát.

hower 2012.04.22. 10:39:02

Lehet, hogy a blog fideszes, de azt leszarom, ha olyat mond, amin el kell gondolkodni. És most sajnos ez a helyzet. A nagytekintetű ellenzék mégis mikor fog már felébredni??! Az itt is látható okádékolás meg az előbb-utóbb előkerülő tökéletesen improduktív felcsútitörpézés mocskosul kevés lesz 2014-ben (már most is az), nem kéne már az ellenzék értelmesebb részének ráébredni arra, hogy nagyobb a baj, mint gondoltuk?

morbodoktor 2012.04.22. 10:41:42

@Brix: LOL és a komment végébe még bele írod, hogy orbán a paranoiás. nézzél már tükörbe...

@LION_heart: azt se felejtsd el, hogy ciklus közepe van, és a fideszt támogatók csökkenése + az ellenzék stagnálása azzal is magyarázható, hogy az emberek épp elméjű hányada (tehát most nem az átlagos index címlapos kommentelőkről beszélünk) leszarja a politikát és nem foglalkozik ilyesmivel. Ha hozzám oda jönne valaki megkérdezné kire szavaznék akkor én is passzolnék.

sisszi 2012.04.22. 10:42:41

a poszt csak leírja a valóságágot. nem értem miért fideszes ettől? lehet ellene "hányni": ezért fog nyernia fidesz 2014-ben,, mert mindnki csak fröcsögni és hányni tud. köszi.
különben én továbbmennék: fidesz népszavazásra bocsátja "lépjünk-e ki az eu-ból" kérdést.
és baszki, szerintem megzavazná a nép.
a bunkóság és a sötétség már lyan dimenziókat ért el hazánkban, hogy nem találni rá szavakat. és a legdurvább az, hogy az oktatás "reformjával": 15 évesek legyenek inkább tanulatlan rabszolgák! minek kezelhetetlen gyerekekkel törődni? stb álságos támadások a követekező generáci ellen, nagyon hosszú időre lekapcsolják az országban a villanyt.

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.22. 10:42:42

@hower: az a baj, hogy ez nem is fideszes blog. Néhány buta alak írja az ostobaságait, posztnak álcázva a hülyeséget.

Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy igaz a fenti állítás. Az ilyen agymosottak elég gyakran hazudoznak a propaganda megtámogatására...
Pl. nem kizárt, hogy valami "fidesz közeli" kutató intézmény, kormány által (tehát az adófizetők pénzéből) támogatott "felmérésének" az eredményét láthatjuk.

Elijah_Baley 2012.04.22. 10:43:59

@Démonmac1: szerintem is pont ez lesz a forgatókönyv, meg a határontúliak lojalitása, jó eséllyel megint a fideszt fogjuk mexavazni...

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.22. 10:44:31

@sisszi: ennek egyszerű az okat (népszavazás). Az agymosott, fideszes aljanép robotként megy szavazni A Vezér parancsolattyára. A többség meg már leszarja a politikát, mert annyi gazember fordult már meg a különböző kormányokban, hogy teli a tökük az egésszel. Nincs hiteles politikus az országban.

EMU 2012.04.22. 10:46:23

A szarra is tömegével szállnak a legyek, a fideszt is töretlenül komálja a magyar, mi ezzel a baj? Ennyi esze van ennek a népnek, inkább népség. Ki kell menni az utcára, a világesze magyar ott érhető tetten, büdös, ápolatlan, rohadt fogú, kötözködő, okoskodó, irigy, kulturálatlan beszűkült bunkó, imádja a fideszt. Tök kerek ez így.

Kalmár 2012.04.22. 10:54:29

Az LMP nem kérdés, hogy beáll a szocik és a DK mögé. A Fletó ellenesség, csak a parlamentbe jutáshoz kellett. Hazug csövesek mind. Jellemző, hogy Schiffernek a Fletó ellenessége miatt le is kellett mondania. Szép levél jött a kuzintól. Hiába a Szakasits család kötelez.

Szerencsére a Jobbik sosem fog összebútorozni velük, így a logikus kormányzás 2014-től úgy fog kinézni szerintem, hogy a Fidesz vagy egyedül kormányoz vagy a Jobbik külső támogatásával.
Elképzelhetetlen, hogy ha a Jobbik választás elé kerül, akkor ne a jobboldalt segítse.
Szóval 2014 még a Fidesz éve lesz.
Szerintem.

sisszi 2012.04.22. 10:55:59

@szócska elvt. a cukorbetegek kiirtására készül: hát ne szarja le! vétkesek közt bűnös aki néma. erre csak ezt lehet mondani. különben OV zseniáisan játszik rá erre az érzésre: ő is mintha 2010-ben bújt volna elő a felcsúti parasztházából. "én eddig itt sem voltam" szlogennel. pluszba a mások hibáztatása és a felelőség másra hárítása. na ebben is nagy mester OV, hogyan hívja elő ezeket az érzelmeket a zemberekből

komplikato 2012.04.22. 10:57:01

@Démonmac1: Legyünk kicsit őszintébbek, nincs is ellenzék.

Van két mutyizós pár, akiből az egyik most süllyesztőben van, akik pont ugyan annak a pár pénzes embernek ugrálnak ahogy azok fütyülnek, maximum átnevezgetik a pénznyelő cégeiket.

Megfigyelo 2012.04.22. 11:01:57

Azért nem árt arra emlékezni, hogy 2002-ben a közvéleménykutatók fölényes Fidesz győzelmet jósoltak, de nem jött be. Nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy vagy 20-25% nem válaszolt, ill. nem nevezett meg pártot. Az történt ugyanis, hogy az emberek FÉLTEK megmondani, hogy nem a Fideszre fognak szavazni. Most 50% felett van a nem válaszolók aránya: ezek jórésze valójában fog valakire szavazni, és nem hiszem, hogy a Fodeszre -- azt nem tartaná bölcsnek eltitkolni...

Sieg 2012.04.22. 11:04:14

Bár érdekes majdnem győzelmi jelentésnek beállítani azt, hogy a Fidesz választáskori 2,5-3-szoros előnye majdnem teljesen elveszett, a magyarázattal van a nagyobb gond.

Nem arról van szó, hogy mindenki örül a Fidesz tevékenységének, azért "csak" ennyi a visszaesés, hanem arról, hogy balfasz az ellenzék, nincs valós alternatíva. Elsősorban egy valódi mérsékelt jobboldali vagy centrista párt hiányzik.

A teljesítmény körbemagyarázgatása meg már olyan erőltetett (bár ezen a blogon szinte elvárt), hogy csak mosolyogni tud az ember.

A támogatottság meg még csökkenhet, amint látszik az adatokon a Schmitt ügy és az újabb bürokratikus, hivatalnok jellegű, dilettáns adófajták pedzegetése.

TrollEmber 2012.04.22. 11:05:01

Minden azon fog eldőlni, hogy az a hihetetlenül sok kiábrándult szavazó végül elmegy-e, és az utolsó pillanatban hogyan dönt. "Érdemes még itt bárkire szavazni? Inkább megyek permetezni a szőlőt." Ha maradnak rezignáltak, akkor bizony marad a Fidesz

morbodoktor 2012.04.22. 11:06:09

@Megfigyelo: féltek?
hahaha
inkább csak az történt, hogy az mszp/szdsz a kampányban rákapcsolt a szokásos szociális demagógiára és leígérte a csillagot az égről, nézd meg mivel kampányoltak anno. szörnyű.

morbodoktor 2012.04.22. 11:09:26

@Sieg: na ja az lmp meg a jobbik pl. még simán megerősödhet ha bevezetik az internet adót meg bezárnak pár egyetemet. a fiatalok nem hülyék és nem fognak az mszpre szavazni.

dr Smittpálelnökúr 2012.04.22. 11:10:19

Olyan jót tudok röhögni ezen a blogon.

Bármi is történik, itt kihozzák belőle, hogy a fidesz mennyire frankó párt és mennyire szereti őket mindenki.

A grafikonokat látva az én szememet az ütötte meg, hogy felére csökkent a fidesz népeszerűsége.

A poszt viszont azt elemezgeti, hogy mennyire nem érezték az emberek a fidesz politikájának hátrányait.

A posztoló vak. Vagy hülye. Vagy a feje benne van orbán viktor seggében.

Én még emlékszem 2002-re, amikor 4 év dicső orbán uralkodás után akkorát zakózott a szeretett vezér, hogy megborult az amúgy sem ép elméje és nem győzték kúrálni.

Pedigg akkor sem lehetett mást olvasni, mint mennyire szeretik a pártot és a vezért a polgárok. Apropó, miért szoktatok le erről a szóról, viktornak nem tetszik, akkor ti sem használjátok???

Wahula Jakab 2012.04.22. 11:12:16

@zw007: Igyekezned kell.Kanada a menekültstátusz szigorúbb elbírálására készül.

Sieg 2012.04.22. 11:12:45

@morbodoktor: Hm, és ez hogy jön ahhoz, amit írtam? Egy szóval sem említettem az MSZP-t, a Fidesz népszerűségének csökkenéséről írtam.

Mellesleg az általános vélekedésekkel ellentétben nem a fiatalok adják a Fidesz bázisát, az idősebbeknél magasabb a támogatottságuk csakúgy, mint az MSZP-nek, még ha azt a szintet egyelőre nem is érték el.

dr Smittpálelnökúr 2012.04.22. 11:12:51

@ccactus: az első, saját kommentedre:

te magad sem teszel mást, mint a saját vágyaidat írod meg, a posztjaidnak a valósághoz semmi köze.
Ezek után a szavazókat minősíteni elég gáz.

dr Smittpálelnökúr 2012.04.22. 11:14:57

@morbodoktor: kb azzal, amivel a fidesz.

Én emlékszem a 14. havi nyugdíjra, amit ki is ígért? Na, mindjárt.. ja megvan, a fidesz!

morbodoktor 2012.04.22. 11:16:02

@Sieg: azt írtad h még csökkenhet, és meg azt hogy szerintem is:) és akkor az lmp meg a jobbik fog erősödni.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.04.22. 11:18:22

tök bírom, hogy a kommentelők "agymosott fideszdroidok" és mindenféle egyéb idiótáknak elmondják a fidesz szavazókat. de mikor ők szavaztak az mszp-re, akkor ők bizony nagyon okosak voltak :)

morbodoktor 2012.04.22. 11:23:23

@dr Kangörény: az 2006 volt...
2002ben épp az mszp nyomta a 13. havi nyugdíj, családi pótlék, szociális juttatások emelése faszságot. kb azzal is nyertek, hogy hülyére vettek mindenkit. aztán összes is hoztak egy tbb mint 9%os hiányt...

Netuddki. 2012.04.22. 11:23:34

Álmodozzatok csak fidesznyikek, hogy 2 év múlva nem kell elszámolni azzal amit loptatok a zemberektől...

Netuddki. 2012.04.22. 11:25:01

@Disintegrator Rising: Tök bírom amikor a fideszdroidok szembesítve vannak a hülyeségükkel mindig másra mutogatnak...

"Disintegrator Rising 0 bejegyzést írt és 461 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

blah 2012.04.22. 11:25:46

ez mondjuk a legkeményebb kritika az országnak, hogy a még mindig ennyire népszerű... aztán persze nem kell csodálkozni, hogy itt tartunk

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.04.22. 11:26:41

@kovi1970: "Álmodozzatok csak fidesznyikek, hogy 2 év múlva nem kell elszámolni azzal amit loptatok a zemberektől..."

remélem 2 év múlva is ezen a néven fogsz kommentelni, mert szeretnék röhögni majd rajtad mikor megnyerjük újra a választást.

gombost 2012.04.22. 11:29:14

1. De hatassal voltak es bizony tobb ember mar emiatt elpartolt toluk; ha ez nem is tetszik nektek akkor is.

2. Ezt honnan veszed? Ki mondta ezt a baromsagot?

3. Lehet, hogy a hazai media mar elfelejtette, de nemzetkozi szinten meg mindig foglalkoznak vele...talan nem veletlenul.

4. Ezt gondolom csak helykitoltesnek szantad.

Feltetelezem, ha van egy blogod, akkor van otthon interneted is. Csak nezz korul kerlek, hogy mennyire elegedettek az emberek. Nehany szamot magyarazhatsz, ahogy akarsz.

nemecsek ernő áruló 2012.04.22. 11:45:00

Akárhogy is nézem:
- A Fidesznek felére csökkent a támogatottsága 2 év alatt, és csökkenő tendenciát mutat.
- Az MSZP és a Jobbik enyhén nőtt - az MSZP a DK kiválása ellenére, vagy épp azért.
- Az LMP stagnál, aki akkor rájuk szavazott, most is rájuk szavazna, de új köröket nem nagyon sikerül meggyőzniük.
- A DK pedig önálló frakciót tudna alakítani egy választás után - tehát az MSZP-hez képest új szavazókat nyert meg.

Mindez egy olyan tapasztalat után, amikor a közvélemény-kutatások 2002-ben magabiztos Fidesz 2/3-ot mutattak, mert sokan fideszesnek vallották magukat félve a retorziótól, nem merve vállalni baloldali kötődésüket, és aztán mégis az "útelágazódást" választották.

Sonka Nery 2012.04.22. 11:51:26

@Disintegrator Rising: és az elmúlt két év szépen be is bizonyította hogy ez bizony így van...

Megfigyelo 2012.04.22. 11:51:54

@morbodoktor: A Galupnak a két forduló között kiadott magyarázkodásából is következik, hogy féltek az emberek -- már 2002-ben is, hát még most...

Kormányvédő Agyhalott Akciócsoport 2012.04.22. 11:53:41

Megnyugodtam hogy a közvéleménykutatás is kimutatja amit a polgárok már látnak, sőt, saját bőrükön is érzik:
1. A nagyarányú adócsökkentések több pénzt hagynak az embereknél
2. A több pénzből beindult a fogyasztás
3. Ebből a foglalkoztatás is az egymillió új munkahely felé mozdult el
4. Sőt! A gazdasági fejlődés megfordítja a negatív demográfiai folyamatokat, egyre több gyerek születik. Lehet 20 év múlva Matolcsy korszak gyerekeinek fogják nevezni ezt a kiugróan sok gyereket (na majd akkor lehet leszünk bajban, nem lesz elég a tanár!!)
5. Hogy a jövőről is mondjunk valami jót: meg lettek mentve a nyudíjpénzek a tőzsdei spekulációktól, mostantól mindenkinek államilag garantált, egyéni számlavezetésen alapuló a nyugdíja. Szóval mindenki nyugodtan alhat.

Ilyen milliőben nem is csoda, hogy a Fidesz népszerűsége szárnyal. Az lenne csoda, ha a választók nem díjaznák a világ legkorszerűbb adórendszerét és politikai berendezkedését: a magyar sikert, a magyar álmot!

wanekus 2012.04.22. 11:56:42

ez egy Polgári Öntevékeny CSoport "nívós" blogja :-)

ob.szerver 2012.04.22. 12:00:34

A Fidesz átalakította a választási rendszert, azért, hogy hosszú időre bebetonozza a hatalmát.

A választásokon 3 nagy blokk lesz, a Fidesz, a demokratikus ellenzék és a Jobbik. A legtöbb szavazatot a DE fogja szerezni (ez akkor igaz, ha közös min.elnök jelöltjük lesz, ha mégsem, magukra vessenek.) Az egyfordulós rendszerben a győztes (majdnem) mindent visz. Nem lesz lehetőság második fordulóbeli virtuális és a választások utáni tényleges Fidesz-Jobbik koalára. A DE 40%-kal többséget tud majd szerezni, szemben a Fidesz-Jobbik 60-jával.

Fideszék tehát a választási rendszer reformját elkúrták. Nem kicsit, nagyon.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.04.22. 12:03:07

@nemecsek ernő áruló: "a közvélemény-kutatások 2002-ben magabiztos Fidesz 2/3-ot mutattak, mert sokan fideszesnek vallották magukat félve a retorziótól, nem merve vállalni baloldali kötődésüket"

ez a legnagyobb gyökérség amit hallottam. mondjuk egy gyökértől nem is vártam mást :)

nemecsek ernő áruló 2012.04.22. 12:06:27

@Disintegrator Rising: NA pont ezért fog az MSZP-DK-LMP nyerni 2014-ben! Még Bajnai sem kell hozzá, a magad fajták tesznek róla. Meg Kövér Laca bácsi.

nigara 2012.04.22. 12:10:37

Az miért nem merül fel opcióként, hogy nem 2014-ben lesz választás, mert a fideszt elzavarja a nép nagyon hamar?
Mert a grafikonokból ezt is előre lehet vetíteni...
Ja, ahhoz persze valami összefogás kéne végre...

Megfigyelo 2012.04.22. 12:10:58

@ob.szerver: És akkor még szerencséjük lesz, mert ha nem lehet őket választással elávolítani, akkor előbb-utóbb a lámpavas is jöhet -- elvégre épp az a választások értelme, hogy a kormányt erőszak nélkül is el lehessen zavarni...

campobaszo 2012.04.22. 12:11:19

A Fidesz még mindig az élen áll,de az összehasonlító táblázatból egyértelműen az látszik,hogy minden közvélemény-kutatónál elvesztette az egy évvel ezelőtti szavazóinak ötödét,negyedét.Az elvesztett szavazatok pedig most már nem az "éterbe",hanem az ellenzékhez vándoroltak.
Kétéves csúcson a munkanélküliség,majd' 6 százalékos az infláció.Száz milliárdokat dobunk ki az IMF megállapodás nélkül drágán finanszírozott államadóssággal.Ismét növekszik az államcsőd esélye.Csekkadó,telefonadó.20 százalékkal kevesebben tanul(hat)nak tovább."Minden nagyon jó,minden nagyon szép,mindennel meg vagyok elégedve."

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 12:11:30

NBéhány észrevétel:
1.Baszdki!Téged direkt raknak címlapra az indexnél,hogy lássák az emberek mekkora fideszdroidok vannak.Nem azért ,mert szeretnek.Tudod,nem veled nevetnek hanem rajtad.
2.A lakosság kb. fele nem akar senkire sem szavazni.A fideszre a szavazók harmada szavazna,tehát ez a lakosságnak csak a hatoda.
3A bőrön az egyik kommentelő írta,hogy ha nyolc tételben szedik be a dolgokat az sem változtat azon hogy mennyi az elvonás.Te írod hogy az adók nem sokat nyomnak a latban merthogy kicsik.
Egy kis adó nem de huszonöt?
4Bajnai nekem is hiteltelen.
De azért látom ki kellett emelni az ő húzásait is.De nekem nem ezekkel van bajom.
5 A gazdaságnövekedést nem Simicska cégein keresztül kellene nézni...
6.Nem a fidesz ilyen kurva népszerű.Hanem az egész ploitika népszerűtlen,de a fidesznek vannak a leginkább mozgósítható droidjai.
(ez még a 2. kiegészítése is lehetne.
7 Neked ezért vagy fizetnek vagy meggyőződéses vagy de nagyon.
8 Amit már mások is javasoltak:Van élet a viktor fenekén kívül is.
9Szerinted a távolmaradóknak jó így mert ha nem tetszene a dolog akkor mennének szavazni.
Lófaszt.A távolmaradók a fideszt is utálják de nincs kire szavazni szerintük.

Megfigyelo 2012.04.22. 12:12:36

@Disintegrator Rising: Pedig bizony ez következik abból is, ahogy a Gallup magyarázta az előrejelzések kudarcát...

Idefyt · https://www.facebook.com/ElegAPolitikaiAmokfutasbol 2012.04.22. 12:14:26

Addig semmi jóra nem számíthatunk, amíg az elmúlt 22 év összes politikusát el nem zavarják a választópolgárok.
Ideje végre felébredni és azt mondani: Elég a politikai és gazdasági ámokfutásból!
Tisztességes, becsületes képviselőket, vezetőket akarunk, olyanokat, akik nem hazudnak a szemünkben a választási kampányban, aztán teszik minden ígéretük ellenkezőjét, mikor hatalomra juttatjuk őket.

Ha egyetértesz, csatlakozz hozzánk a facebookon.

nemecsek ernő áruló 2012.04.22. 12:14:34

@Disintegrator Rising: Egy magad fajta majomtól ezt dicséretnek veszem! :)

Kormányvédő Agyhalott Akciócsoport 2012.04.22. 12:19:22

@Megfigyelo:

Hagyjad békén szegényt. Én csak mostanában értettem meg hogy tulajdonképpen kétsebességessé vált Magyarország.

Aki fel tudja fogni értelemmel a Fidesz cselekedetei mögötti koherens filozófiát (ez nevezhető a gyors sávnak), az hiába magyarázza a liberálbolsevik értetlen kisebbségnek, mert azok az intellektuális lassú sávban közlekednek.

Sosem fogják megérteni hogy mi zajlik itt és hogy miért mindennél népszerűbb a Fidesz és hogy tud sikert sikerre halmozni.

A lassúsávban lévő nemzetietlenek ahhoz hasonlíthatók mint aki lekéste a vonatot: csak nézi ahogy vígan távolodik a nemzeti oldal és a frusztrációjából olyan tévképzetek születnek minthogy majd 2014-ben választást nyerhetnek...

na__most__akkor 2012.04.22. 12:20:06

Namo stakkor elképzeltem magam a Titanicon. (Mostanában nagyon ment, hát akkor nosza! A feleségem is szereti a filmet...)

- A hajó ferde! Nem!! A hajó nagyon ferde. És dől, csak dől.
- A hajóstisztek összevissza kiabálnak, többnyire hülyeségeket. A kapitány meg sehol sincs.
- Most megy éppen el az utolsó mentőcsónak, tele van gazdagékkal.
- Van rajtam mentőmellény, de még életemben nem úsztam négyfokos vízben. Állítólag lehet, állítólag még öt percig is. Állítólag volt olyan is, aki túlélte.

Van egypár kérdésem:
- Meddig dőlhet egy hajó, ahonnan még vissza lehet egyenesíteni?
- Ki lehet kapitány?
- Ki lehet hajóstiszt?
- Hol volt a kapitány, a hajóstisztek, (meg hol voltak gazdagék), amikor még csak a jeges reccsenés jelezte, hogy válámi ván?
- A négy fok az több.. bb.. bbb... bugy bugy... bugybugybugy

Pan Modry 2012.04.22. 12:36:26

Nem kell ezen nagyon csodalkozni, Magyarorszag a Balkan kapuja.

Fejlettsegben a magyar mentalitas valahol a szlovak alatt es a roman felett van. Ezt tukrozi a gazdasagi teljesitmeny, az allami intezmenyrendszer transzparenciaja stb...

Ilyen szemponbol meg a Fidesz is a helyen van. Elvegre Orban talan kisebb taho mint 1-2 kelet-balkani miniszterelnok, de egyertelmuen nagyobb taho mint Robert Fico.

Matolcsy annyiban log ki a sorbol, hogy o kepes volt alulmulni kelet-balkani kollegait, pedig anno Veres Jani idejen azt hittem hogy annal mar nincs lejjebb.
Igy utolag Draskovitsot nagyon sokat kkritizaltam, de ebben a Matolcsys kontextusban nem is volt annyira szar penzugyminiszter mint amilyennek tartottam.

gébics · http://www.geebics.blog.hu 2012.04.22. 12:39:43

Hogy a Fidesz még ma is népszerű, az semmi mást nem bizonyít, minthogy kertész Ákosnak igaza volt a magyar néppel kapcsolatban. Minden értelmesebb, magasabb politikai kultúrájú nép már régen elzavarta volta Orbánékat.
Egyébként ritkán olvasni ilyen téves helyzetmegítélést. A kormány legnagyobb, mondhatni történelmi bűnét, a magán-nyugdíjpénztári vagyon elrablását apró bolhacsípésnek beállítani... Nézd meg majd 10-15 év múlva a nyugdíjrendszerünket.
Abban persze igazad van, hogy ez ma még nem sokaknak fájt. csak éppen azoknak, akik leginkább képviselik a polgári erényeket: hogy ne az államtól várjuk a sült galambot, hanem tegyünk valamit saját erőnkből a jövőnkért. Na, ennek a gondolkodásnak tett be a Fidesz.
Vona Gábor egyszer azt mondta: a magyarok háromnegyede jobbik szimpatizáns, csak még nem tud róla. Én azt mondom, háromnegyede komcsi, amit nemzeti maszlaggal és a múlton való búslakodással takar el. No ennek a népnek a vezető ereje a Fidesz!
geebics.blogter.hu/490781/keseru_tortenelmi_lecke

geebics.blog.hu/2012/03/15/csasztuskak_neg

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.04.22. 12:42:37

Szerintem sajnos igaza van a blognak--nyerni fognak és meg is érdemlitek őket!

Orbán a magyar nép ópiuma! 2012.04.22. 12:47:33

MIelőtt a nívótlan blog végleg elmerül az orbanokrácia gyönyörűségében, felhívom rá a figyelmét, hogy választás csak két év múlva lesz!
A Török Gábor-féle seggnyaloncok meg maguktól fognak eltűnni. A fidesz veszített másfél millió szavazót! Mi ez, ha nem bukás?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 12:51:52

Azt kifelejtetted,hogy az egykulcsos adó óriási siker!
:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 12:57:49

Sajnos szerintem ha létrejön az IMF egyezség akkor nem kell megszorítás(mmmicsodaa?hát eddeig se vóót!)valahogy kihúzzák 2014 ig és ha csak sima többséggel de nyernek.
Vagy kétharmados többséggel megszavazzák:minden fideszre leadott szavazat kettőt ér a szabadságharc jegyében.Vagy a kormányalakításhoz elég ha a szavazatok 30 % -át megszerzi egy párt.
Feltéve ha az a fidesz.
Az a kurva nagy probléma,hogy a van egy tisztán civil kezdeményezés és odapofátlankodik fecó/mesterházi/ valamelyik elempés esetleg egy jobbikos,az sok embernek elveszi a kedvét a csatlakozástól.:((

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.04.22. 12:58:17

@ccactus: Szia! Tegnap már próbáltam válaszokat kapni a kérdéseimre egy másik blogon, de minden érintett csak hárított. Te tényleg úgy gondolod, hogy amit az elmúlt évben tett a kormány abból senkinek nem származott különösebb anyagi hátránya, max. pár száz forint?

Én tiszteletben tartom, hogy ki kinek a pártján áll. Azt szeretném, hogy engem, mint politikusgyűlölőt próbáljatok meggyőzni arról, hogy miért jó a gazdaságpolitikájuk, és, hogy később nekem mint állampolgárnak milyen hasznom lesz belőle.
Tényleg nagyon érdekelne, hogy mit válaszoltok. Nekem van egy álláspontom és szeretném megérteni a tietekét is. Előre is nagyon köszönöm.

Mr. Waszabi 2012.04.22. 12:58:42

A nyomor addig fokozódik, amíg a saját szavazói ellene nem fordulnak. 2014-ig nagyon sok idő van. 2 év alatt sikerült a béka segge alá tornászni az orzság lehetőségeit is, nem csak a gazdasági helyzetét. Nagyon kiváncsi vagyok, mi fér még bele a következő kettőbe. Hogy a Guiness rekordok könyvébe másodjára is bekerül az ország, az tuti - a negatív rekordjaival, persze.

2012.04.22. 12:59:01

No no, azért ne igyunk előre a medve bőrére!
Annál is inkább, mert én csak azt a statisztikát, kimutátust hiszem el, amit én hamisitok.

Azonkivül, szerintem a fidesznek 2014-ben meszeltek, azaz megy a ganajra, mint ahogy vidéken mondják.

Ugyanis, a vidék elszegényedő sokasága, nem felejti el Viktornak és Matolcsynak, hogy miközben ök és barátai munka nélkül meggazdagodnak, addig a csórótól még az utolsó fillért is ellopják!

Ha kihuzzák 2014-ig, akkor térdre és imádkozzanak.Bár ugyis elzavarják őket.

Ha nem-- mert erre is van esély--akkor sajnos mind a politikusokat, mind a családtagjaikat üldözni fogják.
Bár ezt nem kivánom, de ez is megtörténhet.
Ugyanis az iróasztal mögül, nem látni a problémákat és a sok seggnyaló képviselő nem mer beszélni a bajokról.

Igy aztán minden szép és jó, mindenki boldog--aki munka nélkül szerezte vagyonát!
A többi meg nem érdekes!

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.04.22. 13:00:05

Ez a post most azt bizonygatja, hogy tényleg bírkák a magyarok?

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2012.04.22. 13:01:23

Van esély rá, hogy a következő választást is a Fidesz nyerje meg, az ellenzéknek nincs egy vezéregyénisége, aki mögé felsorakozhatna.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2012.04.22. 13:04:42

Mondjuk a mostani közvéleménykutatások alapján azért mérget nem vennék semmire és senkire. Biztos, hogy napjainkban mindenki őszintén bemondja egy kedvesen érdeklődő idegennek,hogy ő melyik párthoz húz?

Kalmár 2012.04.22. 13:13:37

@EdinaEdina: Segít az most futó 5 időközi választás. Meglátjuk hány helyen veri meg pártjelölt a Fidesz jelöltjét.

2012.04.22. 13:14:17

@ob.szerver:

Éhesek vagytok biboldók, de aztán majd belelóg a kezetek a bilibe. A judeonáci ellenzéknek ugyanis akkor se lesz többsége, ha megint izraelből hozzák a szavazókat.

LMP-s népszavazás rémlik?
Ennyit tudtok :)

pikkbubi 2012.04.22. 13:15:12

"Volt itt benzinár szárnyalás, végtörlesztés, új alkotmány, 180 forintos svájci frankhitel árfolyamgát, adójóváírás teljes kivezetése....
Valamennyi intézkedés totális össztűz alatt volt az ellenzék részéről és a blogoszférában is. Pedig ezek közül vajmi kevés volt igazán húsbavágó a többség számára. "

ha neked nem "húsbavágó" a jelenlegi benzinár akkor gondolom nyugodtan kifizetheted az én benzin költségeimet, mert nekem sajna az. ha jelentkezel megadom a bankszámlámat ahova havonta küldheted a pénzt.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.04.22. 13:18:38

Imádom a nívós kommenteket; a felháborodást, hogy valaki esetleg nem ellenzéki (az meg hogy lehet..?) és még írni is mer :))

A kérdés amúgy az, hogy lesz-e újabb Werber. Akkor aztán Kötél + Kiflicsücsök + Annyit is ér + Mikola II-t csinálhatnak bármiből. De sejtésem szerint nem lesz Werber, a Jobbik tisza-mintaváros-vasvári projektje meg nem tudom, mennyire sikeres, de szerintem semennyire sem. A világgazdaság pénzbőségének vége, az ígérgetés ingoványos talajjá vált.

Az ellenzéknek és bloggereinek meg kell tanulnia valami mellett kiállni a sok éve unalmas orbánozás helyett. Az, hogy a stadionok helyett adjunk minden esete meleg ételt a csöveseknek és védjük roma polgártársainkat a náciktól, az nem fogja a többséget elszipkázni senkihez.

bruhahahahihihi 2012.04.22. 13:18:54

Századvég az a FIDESZ PROPAGANDA IRODÁJA a sok "kiképzett" seggnyalóval feltöltve!!!
A NÉZŐPONT se közvélemény kutató, hanem SEGGNYALÓJA A HAZUG ORBÁN REZSIMNEK....
a medián MEG LE VAN FIZETVE....S HAZUDIK!!!!
A Fidesznek már egy milla szavazója sincs...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p0wer 2012.04.22. 13:19:05

@sisszi: Buta vagy mint a faszom végén száradó gecicsepp

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 13:21:49

Még mindig verhetetlen?A barca sem az de talán a Klicskók sem..!:))
Lehetett volna a poszt címe,hogy:Még mindig rózsaszínben/narancsszínben látom a világot!:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 13:31:08

Látom idecsöppentek a fideszdroidok is.
Meg kell védeni a mundér becsületét.
Hajrá fiúk?röhögtessétek ki magatokat!:))

2012.04.22. 13:33:16

@Modor Tibi: "Az, hogy a stadionok helyett adjunk minden esete meleg ételt a csöveseknek és védjük roma polgártársainkat a náciktól, az nem fogja a többséget elszipkázni senkihez."

Pedig ennyi van a tarsolyukban.
Na jó, meg néhány holokauszt és buzi felvonulás :)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.22. 13:34:42

A posztíró vélhetően nem is kiszolgáltatott közalkalmazott és nem is a minimum minimuma alatt élő, akit elküldtek bozótot ritkítani éhbérért, különben ekkora ökörséget nem mondana. Ismerőseim, legyenek bolti eladók, tanárok vagy éppen hajléktalanok, idősek vagy fiatalok, úgy szidják ezt a mocskos csürhét, hogy nem igaz.

És míg az elején volt egy apró érzésem, hogy valami arisztokrata politológus palánta firkálhatta eztet itt, az MSZP-DK-LMP összeborulásnál ez a hazugságkép is leborult. Olyan sebességgel húznék el az LMPből, ha választási együttműködést írnánk alá a kommunista csűrhével, hogy az új irodánk is lángolna.

Wahula Jakab 2012.04.22. 13:44:13

@Mr. Waszabi: Tehát még két évig kell drukkolnod hogy romoljon ahelyzet.Kitartás,az idő nem áll meg.

alamfo 2012.04.22. 13:44:14

lesz idén esetleg általános választás, vagy mi a fene?
kit érdekel, hogy hány szavazója van a Fidesznek, amikor nincsenek választások

hogy egy átlag fideszes is értse: a meccsen kell gólt rúgni, nem a edzésen

s.e.c 2012.04.22. 13:59:54

Érdekes írás. Amit én tapasztaltam:

- Elvettek tőlem 600 ezer forintot amit én raktam össze a nyugdíjra, illetve gyakorlatilag kényszerítettek hogy adjam nekik. Azóta se világos hogy mennyi nyugdíjra számíthatok, de az biztos hogy nem annyira mint eddig.

- A fizetésem megnőtt 30 ezer forinttal, ennek örültem, viszont egy közeli rokonom aki 36 éve a koraszülött osztályon, majd a gyermeksebészeten nővér, kevesebbet keres 20 ezerrel, ezt így nagyon nem érzem igazságosnak. Főleg hogy nekem a 250 lett 280 nettó, neki meg a 110 lett 90...

- Nemrég született gyerekem, sok vizsgálat lett fizetős ami eddig nem volt. (Pl. a Dawn-kór, ami miatt több ilyen kisbaba is fog születni, igénytelenebb embertársaink inkább nem kérik a vizsgálatot pénzért.)

- Anyám devizahitele majdnem a duplájára nőtt a fidesz alatt, bár így is tudja fizetni, de az ő hülyeségeik és elszólásaik miatt jó pár tízezret elvettek tőle.

- Schmitt Pál elnöksége nagyon nagy szégyen volt, aki tudja objektíven nézni a dolgokat az látja. Egyik eddigi köztársasági elnökünk sem volt ennyire pártkatona. Mondhat Kövér akármit, Göncz hiába jött az SZDSZ-ből, meg lehet nézni hány törvényjavaslat ellen emelt kifogást, és ez az összes volt elnökünkre vonatkozik. A helyesírási hibákról és a többi égő dologról nem is beszélve.

Szóval szerintem az előny azért van még mindig a Fidesznél, mert nekik sokkal nagyobb a biztos szavazó táboruk, és ellentétben a többi párt szavazóival, ők akkor is kitartanak ha rosszul csinálják dolgukat. Ráadásul az ellenzék is egy rakás szar, nem is számítok javulásra, legalább egy ciklus még a Fideszé lesz.

P.S: Komcsizást, libsizést nem kérek, az előző kormányokról is tudnék ennyi rosszat mondani. Aki nem látja hogy ezek is ugyanolyan hülyék az elfogult.

Fatal Error! System Halted! 2012.04.22. 14:03:20

Ez csak azt mutatja, hogy a fidesz keménymag szavazóbázis, még akkor is rájuk adná a szavazatot, ha azt kérnék, hogy a nemzet megújhodása érdekében áldozzák fel a gyerekeiket Orbán lelki üdvéért. Ez pedig az a 200-300k ember, aki részt vett a hepajon.

A normálisabbja átértékelte, hogy mit tett az országgal, amikor rájuk adta a szavazatát.
Az ellenzék töketlen, ez az egy tény.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 14:05:37

@s.e.c: Na mi van libsikomcsi,nem tetszik a rendszer?:))
Pedig még egy darabig szopni fogsz!:))

Amúgy egyetértek veled.
A smittes rész is jó.Szerintem ő egy annyira súlytalan semmilyen ember,hogy csak na!
Erre találnak a helyére egy ádert bazdmeg!
Ő még súlytalanabb,semmilyenebb!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 14:10:57

@Fatal Error! System Halted!: Milyen jó ötletet adtál!Ezeket mindenre rá lehet venni!
-Te figyelj!Szüleid most lettek nyugdíjasok!Öld meg őket,nehogymár pénzbe kerüljenek az államnak!
-Igenis!
-Hallom súlyos beteg vagy/rokkantnyugdíjas lettél.Legyél öngyilkos,nehogy pébzbe kerülj az eü kasszának!
-Oké rendben!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 14:12:32

@Fatal Error! System Halted!: Az amúgy alsó hangon is 400 ezer volt.
De nem elképzelhetetlen az 1-1,5 milliós szám sem.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 14:13:55

Nem tudom hol élnek az itteni fideszdroidok de én ismerek egykori nagy fideszest aki most csúnyán beszél a viktorról.

pizzaboy 2012.04.22. 14:15:40

A DK-nak nem lehet szavazója, maximum Gyurcsánnak...

dolgozni kék 2012.04.22. 14:25:34

figyeljetek ide.. a lakosság megtakarításai rohamosan csökkennek, a reálbérek 2-3%-kal csökkentek, az infláció felpörgött, és még adókat kell behajtani valahonnan, mert a költségvetésünk nem fenntartható. A banki hitelezés lefagyott, a gazdaság folyamatosan épül le.

IMF-fel baszakodunk, pedig már látszik, hogy az EU-ban újabb pánikhullám formálódik.

és már látszódnak az első társadalmi jelek: hetente hallhatsz arról, hogy lekaszabolnak, agyonlőnek, kirabolnak, halálra vernek. Rendszerint piti dolgok miatt.

Matolcsy szerint meg totális siker a haza gazdaságpolitika. Jó az irány.

Lehet, hogy paranoiás vagyok, de ha ezeket mérlegre teszem, akkor ezek már az összeomlás jelei. (Kapaszkodj.)

Magyarország mentálisan, fizikálisan szétesett.

A Fideszt pedig maga alá fogja temetni a sok szar. Örüljenek, ha megússzák élve.

VT22 2012.04.22. 14:33:13

Mi van gyerekek, nem a szokásos futtatott libsiblogokat olvassátok az indexen és már egyből ki vagytok akadva?

dolgozni kék 2012.04.22. 14:35:42

@VT22: speciel liberális vagyok és nem vagyok kiakadva. csak megállapítottam, hogy a Fidesz nem fog nyerni 2014-ben.

Cartman (ex Cartman) 2012.04.22. 14:43:20

@Pan Modry:
Maximálisan egyetértek! Bár talán mi lehet, hogy mégis valahol a románok után következünk mentalitásban. Jól lemaradva...

És még annyit a poszthoz: ha engem mostanában megkérdezne egy közvéleménykutató, hogy, "ha mostvasárnap...", bizony én is a fideszt böfögném vissza. Pedig nálam már egy kalapban vannak az mszp-vel (a nem, nem, soha kalapban), de az a jó, ha egyrészt sikerül mozgósítani az ellentábort, másrészt a nem túl elkötelezett fideszesek (van ilyen? - számomra mind beszűkült, elvakult hívőnek tűnik) megnyugodva otthon maradnak.

prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.04.22. 14:51:02

Súlyos tévedés, hogy a fidesz "párt".

Nem párt, hanem az, aminek látszik és ahogy viselkedik:
szekta és maffia-szerű gazdasági társaság.

Innen a sok félre értett statisztika már '93 óta.

Nem lehet mérni, nincs mit.

gerdo 2012.04.22. 14:58:13

Ez egy tipikusan olyan pillanat, amikor nem nagyon lehet joslatokba bocsajtkozni. A kozvetkezo egy ev sokkal inkabb nehany ember szemelyes dontesen, semmint folyamatokon mulik: Orban, Barroso es Bajnai. A kepet arnyalja, hogy Barroso nem egy szemlyben dont a strategiarol, illetve Bajnai belepesenek a lehetosegei is korlatozottak es nem fuggetlenek az aktualis folyamatoktol, de ettol ok meg kulcsszereplok maradnak. Csak a talalgatas szintjen lehet itt barmit is mondani.

Egy biztos pont van: a 2014es valasztast a ma meg bizonytalanok massziv tomege fogja eldonteni, de ok 2013ban meg nem feltetlenul fognak szint vallani.

prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.04.22. 14:58:44

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Nem lehet mindenre rávenni őket, ez tévedés!

Olyan ez mint a hipnotizálás.

Hitvány embereket csak hitványságra lehet rávenni.

Pl. menj és dolgozz - nem működik.
Menj és verd a nyálad - működik.
Alkoss szobrot - nem működik
Dönts le egy szobrot - működik.
Tarts el valkit - nem működik.
Tartasd el magad másokkal - működik.
Spórolj pénzt a közösségnek - nem működik.
Verd el a közösség vagyonát - működik.
Segítsd felebarátodat - nem működik.
Gáncsold el - működik.
Ne lopj - nem működik.
Amit meglátsz az a tiéd - működik.

stb stb.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.04.22. 15:05:54

@Brix:
" az agymosott, (...), nagypolgári jobberek "

Most agymosott vagy nagypolgári ? A kettö hangyabokányit ellentétben áll egymással.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:21:06

@Haverka:

"körülnézhetnél az országban."

Volt a mainál jobb valaha?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:24:35

@Brix:

"Nem véletlenül szabták át a választókerületeket pofátéan módon"

Mire gondolsz pontosan?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:25:28

@Madnezz:

"Nyugalom! Ez egy fideszdroid blog."

Miért? Te milyen vagy?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:26:51

@zw007:

"Igen a Fidesz a legnépszerűbb. Pontosan a legkevésbé népszerűtlen! SAJNOS."

Miért? Szerinted kinek kellene a legnépszerűbbnek, illetve a legkevésbé népszerűtlennek lennie?

gerdo 2012.04.22. 15:27:19

@s.e.c: "A fizetésem megnőtt 30 ezer forinttal, ennek örültem, viszont egy közeli rokonom aki 36 éve a koraszülött osztályon, majd a gyermeksebészeten nővér, kevesebbet keres 20 ezerrel, ezt így nagyon nem érzem igazságosnak. Főleg hogy nekem a 250 lett 280 nettó, neki meg a 110 lett 90..."
Az egykulcsos kompenzacio volt a lenyult nyugdijakrert. A felsobb retegek kemenyen buktak azon.

Egy megjegyzesem lenne azert a posztolohoz: alapvetoen nem ertek egyet azzal, hogy a fidesznek csak a zsebeket erinto intezkedesi hoztak nepszerusegcsokkenest. Az igaz, hogy a magyar tarsadalom meg minidg a szocializmusban el es szeles retegek keptelenek ertekelni az orszagot a piac, a versenykepesseg es az itteni cegek teljesitmenyen keresztul, de latok feljodest a 90es evekhez viszonyitva. A demokraciat csorbito torvenyek igenis hozzajarultak a fidesz melyrepulesehez. A valasztok tisztaban vannak vele, hogy nem azert kapott a fidesz 2/3adot, hogy bebetonozzak a sajat hatalmukat es rendszert valtsanak.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 15:29:59

Sajnos ma ilyen Magyarország. A post írójának felhívnám a figyelmét pár dologra.
Butaság, hogy 3 ezerrel csökkent a jövedelem az adójóváírás eltörlése miatt. Az meg végképp parasztvakítás, hogy emelték a minimálbért. Ugyanis a minimálbéres dolgozó egy fillérrel sem visz haza többet. a kb. 28 ezer Ft-ot az állam nyúlja le. Ma, egy minimálbéres dolgozó 30 ezerrel kerül többe a munkáltatónak.
Hogy a Fidesz nyer, vagy sem, ki tudja. Én csodálkozom, hogy az emberek bírka módjára tűrnek. Ha ezeket az intézkedéseket az előző kormány vezette volna be, ma már nem lenne Budapest. Kérdés, hogy az inaktívak mikor válnak aktív szavazókká.
Nincsenek pozitív eredmények. Az életszínvonal egyre romlik, az infláció emelkedik, egyre többen esnek ki az ellátásokból. Ma kb. 400 ezer ember semmiféle ellátásban nem részesül. Mégis Viktor a király..... Érthetetlen.

shwarcz bácsi 2012.04.22. 15:30:06

@ccactus: kérlek fogalmazd meg pontosan, és részletesen, hogy mitől jó ill mitől jobb a fidesz.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:31:22

@sisszi:

"én továbbmennék: fidesz népszavazásra bocsátja "lépjünk-e ki az eu-ból" kérdést.
és baszki, szerintem megzavazná a nép."

Ez hülyeség! Én egészen biztosan az EU mellett szavaznék, és mellette kampányolnék itt a blogon is minden erőmmel.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:32:09

@shwarcz bácsi:

"kérlek fogalmazd meg pontosan, és részletesen, hogy mitől jó ill mitől jobb a fidesz."

Mihez képest?

Mariann19 2012.04.22. 15:33:19

A poszt a választók pártszimpátiájának alakulását mikroökonómiai összefüggésekben taglalja, nevezetesen a pénztárcákra való kormányzati döntések hatásaiként.Látszólag valóban nem lelhető fel egy-egy fejbekólintó megszorítási mód, azonban áttételesen sorozatos döntések sokasága okoz egyre romló életszínvonalra való hatást. Áfa, fogyasztási tipusú adók, illetékek, minimálbér emelés stb. melyek az árakba beépülve legalább 20%-kal növelik a családi kiadásokat.A másik tényező a Fidesz megitélésénél - erről a poszt nem szól - a gazdaság makro szintű elemzésének hiánya. A közéletben aktívabban informálódó választók kb: 5o %-a a lakosságnak élénk figyelemmel kiséri az IMF és az Eu-val való viszonyok alakulását, valamint az ebből következő tárgyalások kimenetelét. Ez a réteg tisztában van azzal, hogy az ország gazdasági veszélyeztetettsége jelen van, és ezt perspektívában is képes elemezni.Amennyiben nem tapasztalja a kormány határozott intézkedéseit a válság átvészelésére, a megállapodás mielőbbi létrehozására, nem érzékeli a prioritást az ország helyzetének stabilizálására, ezesetben vagy a politikai passzivitást választja, vagy az ellenzéki pártokat.Ezt az értő, elemző választói csoportot a közéleti részvétel miatt meg kell tartani, mivel tájékozottsága, értelme birtokában képes hatni arra a passzív rétegre, mely a politikai folyamatokból egyenlőre távol tartja magát.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:34:04

@szócska elvt. a cukorbetegek kiirtására készül:

"Az agymosott, fideszes aljanép robotként megy szavazni A Vezér parancsolattyára."

Ez hülyeség! Senki sem ellensége önmagának.

shwarcz bácsi 2012.04.22. 15:36:07

@ccactus: Volt a mainál jobb valaha?

ehhez képest.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:37:08

@Mariann19:

"Áfa, fogyasztási tipusú adók, illetékek, minimálbér emelés stb. melyek az árakba beépülve legalább 20%-kal növelik a családi kiadásokat."

Nézd meg az inflációt. Hol a 20%?

"A másik tényező a Fidesz megitélésénél - erről a poszt nem szól - a gazdaság makro szintű elemzésének hiánya."

Én napi szinten figyelemmel kísérem. Az "alternatíva" idején sokkal rosszabb mutatók voltak.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:38:21

@shwarcz bácsi:

"Volt a mainál jobb valaha?

ehhez képest."

Szerintem nemigen volt jobb. Amikor úy éreztük, hogy jobb volt, arról kiderült, hogy hitelből ment..

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:43:28

@TrollEmber:

"Minden azon fog eldőlni, hogy az a hihetetlenül sok kiábrándult szavazó végül elmegy-e, és az utolsó pillanatban hogyan dönt. "Érdemes még itt bárkire szavazni? Inkább megyek permetezni a szőlőt." Ha maradnak rezignáltak, akkor bizony marad a Fidesz"

Én azt gondolom, hogy a Fidesz legalább olyan mértékben meg tudja majd szólítani a belőle kiábrándultakat, mint az Mszp vagy a DK. Ne feledjük, hogy 2010-ben ellenük szavaztak. Nem fogják egytől egyig azt mondani, hogy legyen mégis inkább Mszp..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 15:44:53

@ccactus: Miért,a mostani miből megy? Ráadásul egyre szarabbul.
És drágább hitelekből a szabadságharc miatt.
Persze tudom gyurcsánybajnaioszkó....

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:50:30

@dr Kangörény:

"Olyan jót tudok röhögni ezen a blogon.

Bármi is történik, itt kihozzák belőle, hogy a fidesz mennyire frankó párt és mennyire szereti őket mindenki."

Nem ez volt a cél. A posztban pont azt állítottam, és alátámasztottam a közvéleménykutatók számaival, hogy az utóbbi egy évben csökkent a Fidesz támogatottsága. Nem tudom, te mit olvastál.

"A grafikonokat látva az én szememet az ütötte meg, hogy felére csökkent a fidesz népeszerűsége."

Ne feledd, hogy a Fideszre a teljes népesség 33,9%-a szavazott, a közvéleménykutatások meg 50%-ról indulnak, a minden választások után jellemző győzteshez húzás miatt. Tehát a veszteség nagy része csak annyi, ami soha nem volt igazán a Fideszé.

"A poszt viszont azt elemezgeti, hogy mennyire nem érezték az emberek a fidesz politikájának hátrányait.

A posztoló vak. Vagy hülye. Vagy a feje benne van orbán viktor seggében."

Én spec jól jártam mind az egykulcsossal, mind a családi kedvezménnyel, mind az árfolyamgáttal. Nem vagyok a magam ellensége, ugye megérted.

"Én még emlékszem 2002-re, amikor 4 év dicső orbán uralkodás után akkorát zakózott a szeretett vezér, hogy megborult az amúgy sem ép elméje és nem győzték kúrálni."

Én úgy emlékszem, hogy hajszállal kaptak ki. Pedig nem itt tartanánk, ha 2002-ben folytathatták volna. (pl. államadósság)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 15:51:08

@morbodoktor: Meg az embereknek tele lett a tökük vityával.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:52:37

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Miért,a mostani miből megy? Ráadásul egyre szarabbul.
És drágább hitelekből a szabadságharc miatt."

Csak nézd meg, milyen kamattal mentek a kötvénykibocsátások 2002 és 2010 között..

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:53:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Persze tudom gyurcsánybajnaioszkó...."

Meg leginkább Medgyessy!!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:54:20

@dr Kangörény:

"te magad sem teszel mást, mint a saját vágyaidat írod meg, a posztjaidnak a valósághoz semmi köze."

Linkeltem a tényadatok forrását rögtön az első mondatban.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 15:55:15

@dr Kangörény:

"Én emlékszem a 14. havi nyugdíjra, amit ki is ígért? Na, mindjárt.. ja megvan, a fidesz!"

Ezzel mire célzol?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 15:55:40

@ccactus: Pedig nem itt tartanánk ha 98-ban folytathatták volna.

Egy igaz ember 2012.04.22. 15:59:16

Ha nem számoljuk az MSZP elődpártjainak 40 évét, akkor volt a 22 év alatt 12 (+4) MSZP és 6 év Fideszes kormányzás. Csak 2 olyan párt van a Parlamentben, amely támogatottságot élvez és ez a Jobbik és az LMP.
Egyik sem fog összebútorozni sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, hiszen akkor az a társadalmi harag, amely ezen pártok ellen irányul, ugyanúgy rájuk is vetül, ld. az SZDSZ vagy az MDF sorsát. Úgyhogy hibásnak tartom összeszámolni az LMP-t az MSZP-DK brigáddal.
Amúgy is kíváncsi leszek, hogy a DK egyáltalán MER-e majd kopogtatócédulákat gyűjteni 2014-ben vagy - láss csudát - közös koalícióban próbál majd indulni az MSZP-vel, elkerülve a nagy leégést és zsarolgatva őket a pár ezer Gyurcsány-fan-jukkal.
A Jobbik viszont csendben, szépen erősödik, sokkal inkább baloldali és a bérből-fizetésből élők pártja, mint a két korábbi kormányzó párt, amelyek nemzetinek és demokratáknak nevezik magukat, holott csak a hataloméhes oligarchák táborai.
Lássuk csak a legutóbbi ügyüket - vihar egy kanál vízben - a gyöngyöspatai polgármester ittas szövegelését. De valahogy nem hallom emlegetni Balázs József fideszes képviselő nevét, aki ugyanezt a jóembert zsarolgatta néhány hónappal később.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 16:00:39

ccactus! Elhiszem, hogy Te jól járátl az egykulcsos adóval, a kedvezményekkel..... De a többség?
Szerinted az normális, hogy a jogalkotás jogbizonytalanságot okoz? Az erőpolitizálás? A demokratikus intézmények lebontása?
Nekem nem kell ilyen kormány. Remélem, hogy minden mesterkedése (sunyisága) ellenére sem nyer a következő választáson a Fidesz. Mert becsapta a választókat, mert nagy a sara abban, hogy ellenzékiként ártottak az országnak, a gazdaságnak. Lehet ezen vitatkozni, de a tények attól még tények maradnak.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:01:06

@gombost:

"2. Ezt honnan veszed? Ki mondta ezt a baromsagot?"

Egy minimálbéresnek mindössze százezrei gyűltek csak össze tizenegynehány év alatt a manyupban. Ha végig dolgoztak egyáltalán. Csak gondolj bele mennyi az aktivitási ráta, aki egyáltalán fizetett manyup tagdíjat. És a többségnél, az idősebbeknél és a kiskeresetűeknél soha nem volt egyértelmű a manyup nyugdíj előnye az államihoz képest. NEm hiába volt az idősebb generációk több lépcsőben történő visszaléptetése még a szocik alatt.

shwarcz bácsi 2012.04.22. 16:01:40

@ccactus: pusztán csak ennyi lenne létünk meghatározása?
hogy amikor úgy éreztük, hogy jó, az hitelből ment?
most mitől jó?
ezt vezesd már le akkor kérlek.

mement 2012.04.22. 16:02:44

@ccactus: `Én spec jól jártam mind az egykulcsossal, mind a családi kedvezménnyel, mind az árfolyamgáttal. Nem vagyok a magam ellensége, ugye megérted.`

Az orszag egy jelentos resze viszont rendesen torokraszopta, penzt vesztett, viszonylag sokat.
Nyilvan ha elkezdunk szamolni, azzal hogy jol jartal azt jelenti a jovedelmed az atlag hatar felett mozog rendesen, es mozgott mar a Kedves Vezeto hatalomatvetele elott is.

Ugye megerted ha ezek utan a megvetendo szolgalalku lojalitas koze soroldsz es a kevesbe gerinctelen nepek sem a barat kategoriaba helyznek el.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:08:33

@szabodenesnk:

"Elhiszem, hogy Te jól járátl az egykulcsos adóval, a kedvezményekkel..... De a többség?"

Szerintem nagyjából ezt mutatják a közvélemény kutatások, hogy a többség hogy érzi. Olcsó duma fideszdroid aljanépről írni, és azzal magyarázni ahogy sokan itt megtették...

Hát nem! A saját pénzét mindenki meg tudja számolni.

"Szerinted az normális, hogy a jogalkotás jogbizonytalanságot okoz? Az erőpolitizálás? A demokratikus intézmények lebontása?"

EU tagok vagyunk. Nekem ez elég garancia, arra, hogy jogállamban élek. Meccseljék le! Ezek olyan dolgok, amelyek a gyakorlatban abszolút nem érinti azokat az embereket, akik reggel bemennek dolgozni, este pedig hazamennek, hó elején meg megkapják a fizetésüket.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 16:08:50

@ccactus: @szabodenesnk: @mement:
Nem tudom kaktusz hol és milyen munkakörben van.De ha olyan helyen dolgozik ahol itthonra termelnek valamit a kisembereknek akkor lehet szívni fog.
Ha az egyre csóróbb emberek kevesebbet vásárolnak lehet pont őt fogják elküldeni egy leépítésnél.És akkor ő sem járt jól ,mert máshol fizeti meg az árát annak,hogy jól járt.
Ha csak nem egy bérblogger!:))

Mariann19 2012.04.22. 16:09:25

@ccactus: Amennyiben a hivatalos inflációs rátára gondolsz, az idei évre 5% körüli alakulást prognosztizálnak.Én a családi kiadásokat fogalmaztam meg, melyek nem egyenlőek az inflációs ráta számításainak tényezőivel.Válaszod második részére reflektálva: erről szóltam. Igen, Te folymatosan figyeled a folyamatokat, ez látható a hozzászólásaidból, mely szerint Te abba az 5o%-ba tartozol, akik szemlélődve értékelik a politikai és gazdasági történéseket."Az "alternatíva" idején sokkal rosszabb mutatók voltak." Itt mire gondoltál, ezt a kérdésedet sajnos nem tudtam értelmezni, de szívesen veszem, ha megtárgyaljuk.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:09:52

@shwarcz bácsi:

"pusztán csak ennyi lenne létünk meghatározása?
hogy amikor úgy éreztük, hogy jó, az hitelből ment?
most mitől jó?
ezt vezesd már le akkor kérlek."

Sajnos nem jobb. Akváriumból könnyebb volt a szociknak halászlét csinálni, mint most a Fidesznek halászléből akváriumot.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:11:23

@mement:

"Az orszag egy jelentos resze viszont rendesen torokraszopta, penzt vesztett, viszonylag sokat."

Hogy a többség ezt hogy érzi, és kitől mit vár, azt mutatják a közvélemény kutatások, és hangot is adnak neki majd 2014-ben a választáson. Ne akard már helyettük jobban tudni!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:13:19

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Nem tudom kaktusz hol és milyen munkakörben van.De ha olyan helyen dolgozik ahol itthonra termelnek valamit a kisembereknek akkor lehet szívni fog.
Ha az egyre csóróbb emberek kevesebbet vásárolnak lehet pont őt fogják elküldeni egy leépítésnél.És akkor ő sem járt jól ,mert máshol fizeti meg az árát annak,hogy jól járt."

Nem tudlak követni. Én azt látom, hogy reggelente ugyanúgy zsúfoltak a buszok, vonatok, metrók. Mindenki megy dolgozni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 16:14:07

@ccactus: Végülis az összes munkatársam kevesebbet keres,de biztos ők a hülyék,hogy így érzik ugye?
Merthát a számok azok olyan komcsi,ortodox dolgok.
Meg aztán,nem a zsömle kicsi.... ugye?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:15:15

@Mariann19:

"a hivatalos inflációs rátára gondolsz, az idei évre 5% körüli alakulást prognosztizálnak.Én a családi kiadásokat fogalmaztam meg, melyek nem egyenlőek az inflációs ráta számításainak tényezőivel."

Nem-nem! Te általánosítottál. Pedig általánosítani a hivatalos inflációs ráta alapján lehet, nem pedig a te családi kiadásaiddal.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:16:10

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Végülis az összes munkatársam kevesebbet keres,de biztos ők a hülyék,hogy így érzik ugye?"

És mégis fidesz szavazók?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 16:18:26

@ccactus: Ha kevesebbet vásárolnak abból amit gyártotok,lehet kevesebb órád lesz vagy leépítések lesznek.De nem tudom mit dolgozol.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:18:37

@nigara:

"Az miért nem merül fel opcióként, hogy nem 2014-ben lesz választás, mert a fideszt elzavarja a nép nagyon hamar?
Mert a grafikonokból ezt is előre lehet vetíteni..."

Békemenet? Március 15?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:19:56

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Már nem!:))"

Nalátod! Aki megszívta, az elpártolt a Fidesztől. A Fidesz mégis vezet.

shwarcz bácsi 2012.04.22. 16:21:10

@ccactus: nehéz ezekkel a tényekkel vitatkozni amiket irsz.
és közel sem gondolnám, hogy pusztán anyagi oldalról kell ezt megközeliteni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 16:22:11

@ccactus: Erre írta a Nagy Bandó (fúúj rohadtköcsög ugye ),hogy hiába menetelnek többszázezren ha mégtöbben vannak akik rosszul érzik magukat.
A másik,hogy egy békemenet után még a fideszesek komcsiznak.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:24:05

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"A távolmaradók a fideszt is utálják de nincs kire szavazni szerintük."

Aki nem szavaznak, az a választási matematika alapján elfogadja a szavazók döntését, tehát a Fideszre szavaz.

Ha én ilyen helyzetbe kerülnék, nemszavazás helyett a legkisebb rosszra szavaznék. Annak is több értelme van, mint a nem szavazásnak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 16:24:06

@ccactus: ez azért van,mert a fidesz tényleg inkább vallás vagy szekta,mint párt.
De ha esetleg 2014 ben is nyernek akkor még pár tíz vagy pár százezer ember el fog innen menni.

Dr. GGG77 2012.04.22. 16:25:52

Én csak annyit tudok, hogy a baráti körömből, akik 2010-ben a Fideszre szavaztak, ma nem tennék.

Ha pedig a blog szerzője a 4 db grafikán meredeken zuhanó sárga vonalnak is tud örülni, ám tegye, csak ne csodálkozzon, ha még a Lendvay utcában is hülyének nézik néhányan.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:25:53

@shwarcz bácsi:

"közel sem gondolnám, hogy pusztán anyagi oldalról kell ezt megközeliteni."

Pedig a politika erről szól. Más megközelítéseket nem a politikában kell keresni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 16:27:08

@ccactus: Nem.Aki távolmarad nem szavaz senkire.A fideszre sem ,hiába próbálod ezt megmagyarázni.
Az hogy ez a legnagyobbat erősíti más dolog.
És mondom,nem a fidesz népszerű hanem a politika népszerűtlen.
De a fideszbirkák meg mozgósíthatók.
De hogy mi lesz 2014-ben az a fidesz további húzásaitól függ.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:27:26

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"hiába menetelnek többszázezren ha mégtöbben vannak akik rosszul érzik magukat."

Már megint ezzel jössz! Akkor ismétlek én is: Nézd meg a közvélemény kutatásokat, egyértelműen mutatja, hogy ki hogy érzi a helyzetét, és ki kitől mire számít!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 16:28:45

@ccactus: Szerintem meg viktorod nem az anyagi dolgok miatt bukott,hanem a saját pökhendisége,hülyesége miatt.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:28:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"ez azért van,mert a fidesz tényleg inkább vallás vagy szekta,mint párt."

Szerintem meg az a vallás, akik ezt mantrázzák, ahelyett, hogy a valós okokat keresnék. Becsapják magukat, akik így gondolkodnak.

mement 2012.04.22. 16:31:00

@ccactus: `Nem reg hallgatam vegig a Kedves Vezeto ket ifjusagugyi nagykovetet Stumpfot meg Rajcsanyit a Tilos radioban.

Hasonlo felvetesre hasonlo valaszuk volt: majd 2014 ben a valasztasok majd eldontik.`

Ugy latszik ugyanazon a kormanyzati agitprop kevelezo listan vagytok, (lehet onnan a jo jovelemi helyzet, hogy csorog a 800 millios kommunikacios osszegbol) tisztan latszik abbol hogy a kenyes kerdesekre, felvetesekre, az elmult idoszak igereteinek szamonkeresere ugyanaz a gyava, aljas, jellemtelen valaszt adjatok.
Remelem 2014-ig a hozzad hasonlo propaganda gepezetek, es burzsuj szardarabok, a birosagi padon fogjak a bunetojogi feleoseguk merteket latolgatni.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:31:23

@Dr. GGG77:

"Én csak annyit tudok, hogy a baráti körömből, akik 2010-ben a Fideszre szavaztak, ma nem tennék."

Pont ilyen jellegű adatok országos reprezentatív mintára épülő összesítése adja ki a közvélemény kutatási eredményeket. Hozzászólásodból csak annyi derül ki, hogy nem reprezentatív körökben barátkozol. Persze levonhatsz a baráti körödből országos következtetéseket, csak lehet, hogy az nem a valós képet fogja mutatni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 16:31:27

@ccactus: Ja,tényleg.Hiszek nekik!
És még valami.A blogszférában is kurva sokan ellenzékiek lettek,akik az elmúlt években is ellenzékiek voltak.
Pl. az örök elégedetlen vastagbőr.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:32:43

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"De hogy mi lesz 2014-ben az a fidesz további húzásaitól függ."

Na, ebben egyetértünk! :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.04.22. 16:33:31

Sajnos lassan haza kell mennem.
Viszlát.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:33:53

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Szerintem meg viktorod nem az anyagi dolgok miatt bukott,hanem a saját pökhendisége,hülyesége miatt."

Mondhatni "jódolgunkban" leszavaztuk. Meg is bántuk, mint a 9-et kölykedző kutya. :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:35:25

@mement:

"Nem reg hallgatam vegig a Kedves Vezeto ket ifjusagugyi nagykovetet Stumpfot meg Rajcsanyit a Tilos radioban.

Hasonlo felvetesre hasonlo valaszuk volt: majd 2014 ben a valasztasok majd eldontik.`

Ugy latszik ugyanazon a kormanyzati agitprop kevelezo listan vagytok"

Egy lángelme vagy, hogy ezt így kiszúrtad! :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:38:15

@mement:

"Remelem 2014-ig a hozzad hasonlo propaganda gepezetek, es burzsuj szardarabok, a birosagi padon fogjak a bunetojogi feleoseguk merteket latolgatni."

Te figyu! Szerintem mi ismerjük egymást élőben! Kommentjeid stílusa nagyon emlékeztet engem valakire. Meg a mailcímed is ismerős. Hmmm..

mement 2012.04.22. 16:39:51

@ccactus: Nem langelme, csalodott hogy mara a jobboldalon nem maradtak masok, csak a hozzad meg rajcsanyihoz hasonlo, dorolodzo szardarabok, nemzetellenes arulok, akik nem restek azt unnepelni, hogy az orszag jelentos resze mar a napi megelhetesi problemaknal is lejjeb van, de nektek miyen jol jon a havi 200+ hoz a par ezres amit toluk elvettek.

mement 2012.04.22. 16:40:57

@ccactus: Konnyen lehet, sok arcot ismerek, keres egy hozzam kotheto elerhetoseget, es probald megerositeni, ha ismersz, szemelyesen is elkuldelek a retkes faszba azert mert prostitualod magadat a fideszek.

2012.04.22. 16:47:44

@ccactus: "Én egészen biztosan az EU mellett szavaznék, és mellette kampányolnék itt a blogon is minden erőmmel"

Még jó hogy nem vagy focista, mert rekordok könyvébe kerülnél a sok öngóllal amit lőnél. Ha valaki megkérdezné, miért vagy ilyen önhitten EU párti, egész biztosan nem tudnád megfogalmazni miért. Mert csak, mert ma ez a trend, valami belső késztetés, és a hangok mondják, hogy így helyes, kábé ennyi racionális válasz jönne. Merthogy szegény kis hazánk minden téren vesztett, és hanyatlott az elmúlt 8 évben. És nem különösebben érdekelnek a behazudott számok, meg a sok baromság, ami ömlik a tévéből, hogy elkenje a tényeket. Én sokkal inkább hiszek annak, amit a saját bőrömön tapasztalok, ill. saját szememmel látok. És ebből egyértelműen látszik: az eu nem pálya. Sose volt az, ezután mégúgysem.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 16:50:26

@Jankove:

Az EU-nak több az előnye mint a hátránya. Maradjunk ennyiben.

sztd 2012.04.22. 16:51:08

Szerintem ezekben a számokban van egy csalás. Nem a posztíró csalt, hanem a mérések pontatlanok.
A Fideszt emlékeim szerint eddig mindig túlmérték (a 2010-es Nézőpont közvetlenül választások előtti közvélemény-kutatását leszámítva).
A túlmérés az utóbbi időben a Jobbik kárára történt. Ez alapján én arra gondolok, hogy a Jobbik szavazók jelentős része Fidesz szavazónak mondja magát, vagyis a méréseknél én levonnék kb. 6-7%-ot (a biztos szavazó pártválasztók számát tekintve) a Fidesztől, és hozzáadnám a Jobbikhoz. (A konkrét számokat egyeztetném a 2010-es választások előtti felmérésekkel.) Ezek után érdekelnének az eredmények.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 16:57:58

@ccactus: Neked elég garancia a jogállamisághoz, hogy az EU tagja vagyunk? Mintha éppen emiatt húzódna a IMF megállapodás. Ott nem beszélhetünk jogbiztonságról, ahol visszamenőleges törvényeket alkotnak. Ahol látványosan megakadályozzák, hogy a DK frakciót alakitson. (nem tartozom közéjük, csak az elvekről beszélek). Ez a baj a Fidesz-fanokkal (is), hogy az elfogultság oly nagy mértékű, hogy az Istenért be nem vallanák, ha valami nem jó. Ezt a jelenséget pszichológia kognitív disszonancia redukcióként írja le. Az érveléseid mind ezt támasztják alá, hiszen szerinted minden rendben van. Hogy 11.6% a munkanélküliség, hogy egyre többen kerülnek a létminimum alá, az nem számít. Elképesztő.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 17:03:20

@szabodenesnk:

Zöldségeket beszélsz! És kiforgatod a szavaimat.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 17:04:27

@ccactus: "Zöldségeket beszélsz! És kiforgatod a szavaimat."
Konkrétumot is írnál?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 17:21:57

@szabodenesnk:

"Konkrétumot is írnál?"

"Neked elég garancia a jogállamisághoz, hogy az EU tagja vagyunk? Mintha éppen emiatt húzódna a IMF megállapodás."

Erre írtam, hogy majd lemeccselik úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Legkésőbb az Európai Bíróságon. Addig maximum jogvitáról beszélhetünk. Ha meg tudnak egyezni, akkor OK! Ha meg nem, kerül az Európai Bíróságra. Ha azt nem fogadná el valaki, az már nem demokrata.

"Ott nem beszélhetünk jogbiztonságról, ahol visszamenőleges törvényeket alkotnak."

Konkrétumokat is írnál?

"Ahol látványosan megakadályozzák, hogy a DK frakciót alakitson."

Nem hinném, hogy ez az ügy a demokrácia kérdésében akár csak egy fikarcnyit is számítana. Vannak demokráciák, ahol ugyanígy, és vannak ahol épp ellenkezőleg működik ez.

"Ez a baj a Fidesz-fanokkal (is), hogy az elfogultság oly nagy mértékű, hogy az Istenért be nem vallanák, ha valami nem jó. Ezt a jelenséget pszichológia kognitív disszonancia redukcióként írja le."

Bagoly mondja. Az antifideszesek sem látják be az istenért sem, ha valami történetesen jó.

Avagy a diliházból nézve a kintiek tűnnek bolondnak. :)

"Az érveléseid mind ezt támasztják alá, hiszen szerinted minden rendben van. Hogy 11.6% a munkanélküliség, hogy egyre többen kerülnek a létminimum alá, az nem számít. Elképesztő."

Szerintem nincs minden rendben, sok tenni való van még. A munkanélküliség rossz! Hogy egyre többen kerülnének létminimum alá? Erre van linked? Vagy ez csak a kognitív disszonancia redukciója nálad? :) Egyébiránt ha így van, az sem jó, és igenis számít, de szerintem a Fidesz által megtett lépések nagy része abba az irányba terelik majd a dolgokat, hogy ez a helyzet akár átmeneti romlás ellenére is, de hosszabb távon javuljon. Ezt hívják reformnak.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 17:30:18

@ccactus: Látom, az értelmes vitának itt nincs helye. Én nem köpködök, nem vagyok ordenáré, csak tényket írok. Te, meg elbagatelizálod a dolgokat. Mi az, hogy egy fikarcnyit sem számít a demokrácia szempontjából, ha visszamenőleges jogalkotással hátrányba hozunk másokat, vagy éppen előnybe részesítik? LEX Borkai, stb.stb....
Nem akarlak bántani, de nagy a baj nálad. Illetve nem is veled van a baj, hanem velünk, akik olvassuk a nívósnak éppen nem mondható "nivo" blogot.
Egy vita, az az érvek ütköztetéséről szól. De lózungokat, általánosságokat puffogtatni, az nem vita. "a Fidesz által megtett lépések nagy része abba az irányba terelik majd a dolgokat, hogy ez a helyzet akár átmeneti romlás ellenére is, de hosszabb távon javuljon. Ezt hívják reformnak."
Én nem mondtam, hogy nem vagyok elfogult, láthattad az "(is)" szót.
A munkanélküliségről találsz adatokat a KSH oldalán.

mindig igazamva 2012.04.22. 17:33:09

Ha van csöpp esze és elég vér a pucájában az ellenzéknek, rámászik a Simicska féle maffiára. Mikor megbukott a fideSS, akkor is a kaya ibrahim-josip tot-ezüsthajó ügyek miatt buktak. A magyarok sok minden baromságot beszopnak, de ha megtudják, hogy vannak emberek, akik lenyúlják a pénzüket, gazdagodnak, azt már csak irigységből is megutálják. Na, erre felé kellene mozdulni az ellenzéknek. A fosagyú vakbuzgóknak csak így fog leesni a hályog a szemükről.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 17:41:14

@szabodenesnk:

"Látom, az értelmes vitának itt nincs helye. Én nem köpködök, nem vagyok ordenáré, csak tényket írok."

Én sem köpködök, én is tényekre támaszkodom. Értelmes vitának én a tények ütköztetését tartom.

"Te, meg elbagatelizálod a dolgokat. Mi az, hogy egy fikarcnyit sem számít a demokrácia szempontjából, ha visszamenőleges jogalkotással hátrányba hozunk másokat, vagy éppen előnybe részesítik? LEX Borkai, stb.stb...."

Már megint a számba adsz valamit, amit nem mondtam. Annyit kértem, hogy mondjál konkrétumokat, amivel lehet vitatkozni.

"Nem akarlak bántani, de nagy a baj nálad."

Most írtad, hogy nem köpködsz! Akkor most mégis?

"Egy vita, az az érvek ütköztetéséről szól. De lózungokat, általánosságokat puffogtatni, az nem vita. "a Fidesz által megtett lépések nagy része abba az irányba terelik majd a dolgokat, hogy ez a helyzet akár átmeneti romlás ellenére is, de hosszabb távon javuljon. Ezt hívják reformnak."

Az értelmes vita mibenlétéről egyetértek. a reformokról azonban nem tudok most teljeskörű infót írni egy komment keretében. Azt hittem, ez alap, nem kell magyarázni.

"A munkanélküliségről találsz adatokat a KSH oldalán."

Én is onnan nézem. Mint írtam, a munkanélküliség rossz. Ebben szerintem nincs vita közöttünk.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 17:43:21

@mindig igazamva:

kaya ibrahim és josip tot még működött 2002-ben, ma már nem ütik meg ilyenek az ingerküszöböt. A magyarok egyre jobban megtanulják a demokráciát, és helyén tudják kezelni az ilyen típusú kommunikációt. Megjegyzem az internetes ellenzék folyamatosan ilyen ügyeket fúj.

gerdo 2012.04.22. 17:46:41

@ccactus: "A másik tényező a Fidesz megitélésénél - erről a poszt nem szól - a gazdaság makro szintű elemzésének hiánya."

Én napi szinten figyelemmel kísérem. Az "alternatíva" idején sokkal rosszabb mutatók voltak.

Lol? Talan meg is kene erteni azokat a mutatokat mikozben "kisered" oket. Teny: Magyarorszag sokkal rosszabb helyzetben van ma, mint ket eve. Amin vitatkozni lehet, hogy ez a ket ev vagy a feri tevekenykedese volt brutalisabb csapas, amibe nem megyek bele mert kurvara nem erdekel: mind a ketto megrendito volt.

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 17:48:01

ccactus,én teljesen azt hittem hogy végre normális ember lesz belőled.tévedtem. mea culpa.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 17:50:46

@ccactus: A nagy a baj nálad, nem a képeségeidnek szól, hanem a látókörödnek.
Azt írtad, a DK esete nem befolyásolja a demokráciát. Ezt nehéz megmagyarázni.
Vagy maradjunk a Fidesz stílusánál. Kövér a Péntek8 műsorában, minket, akik mertünk írni Scmitt Plágium Pálról, terroristának, senkiházinak..... nevezett. Ezzel a szemlélettel azonosulni egy demokráciában több, mint ciki.
Én konkrét dolgokat írok neked. Nyugodtan írd csak le, hogy mit is jelent a reform Fidesz módra. Hidd el, elolvasom.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 17:59:13

@NewBornLOver:

"Szia! Tegnap már próbáltam válaszokat kapni a kérdéseimre egy másik blogon, de minden érintett csak hárított. Te tényleg úgy gondolod, hogy amit az elmúlt évben tett a kormány abból senkinek nem származott különösebb anyagi hátránya, max. pár száz forint?"

A párszáz forintot a bankadó áthárítására írtam, nem összességében. Egyébként úgy gondolom, hogy voltak, akik sokkal rosszabbul jártak. Ugyanakkor ne felejtsük, hogy költségvetés egyensúlyba hozási kényszer van. Értsd: a korábban felvett hiteleket törleszteni kell, de legalábbis nem lehet tovább növelni az adósságállományt.

"Én tiszteletben tartom, hogy ki kinek a pártján áll. Azt szeretném, hogy engem, mint politikusgyűlölőt próbáljatok meggyőzni arról, hogy miért jó a gazdaságpolitikájuk, és, hogy később nekem mint állampolgárnak milyen hasznom lesz belőle."

A kérdés az, hogy elismeri-e a többség, hogy azokhoz a területekhez hozzá kell nyúlni, amelyek úgymond kiváltságnak számítanak: adómentes minimálbér, rendkívül kedvezményes korai nyugdíjazások, "pofátlan" végkielégítések, utazási kedvezmények... stb.

"Tényleg nagyon érdekelne, hogy mit válaszoltok. Nekem van egy álláspontom és szeretném megérteni a tietekét is. Előre is nagyon köszönöm."

Ennél konkrétabb az általános kérdésed miatt nem tudok lenni, de szívesen eszmét cserélek veled konkrétabb dolgokról is.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:01:16

@gerdo:

"Teny: Magyarorszag sokkal rosszabb helyzetben van ma, mint ket eve. Amin vitatkozni lehet, hogy ez a ket ev vagy a feri tevekenykedese volt brutalisabb csapas, amibe nem megyek bele mert kurvara nem erdekel: mind a ketto megrendito volt."

Aha! Mondd ki nyíltan, hogy Bajnai-fan vagy. Ne köntörfalazz itt! :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:02:15

@dr.kakaósbögre:

"én teljesen azt hittem hogy végre normális ember lesz belőled.tévedtem. mea culpa."

Ahh, személyeskedsz! Egy percig sem tárgyalok veled tovább! :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:06:28

@szabodenesnk:

"Én konkrét dolgokat írok neked. Nyugodtan írd csak le, hogy mit is jelent a reform Fidesz módra. Hidd el, elolvasom."

Mielőtt ebbe belemerülnénk: Sikerült valamennyire elmozdítanom téged a 16:57-es és a 17:30-as kommentedben leírt álláspontodtól, véleményedről? Mert amíg nem, addig légvárakra ne építsünk további vitákat.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:09:47

@EdinaEdina:

"Mondjuk a mostani közvéleménykutatások alapján azért mérget nem vennék semmire és senkire. Biztos, hogy napjainkban mindenki őszintén bemondja egy kedvesen érdeklődő idegennek,hogy ő melyik párthoz húz?"

Szerintem nem. Annyira támadják a Fideszt, és olyan vehemenciával, amivel sikerülhet sokakban olyan érzést kelteni, hogy bizony ciki lett fideszesnek lenni. Úgyhogy lehet még meglepetés.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:12:10

@Schindler Pistája:

"Éhesek vagytok biboldók, de aztán majd belelóg a kezetek a bilibe. A judeonáci ellenzéknek ugyanis akkor se lesz többsége, ha megint izraelből hozzák a szavazókat."

??? Ha ezt szó szerint érted, az nagy hülyeség. Ha valami irónia, vagy csipkelődés, annak meg durva.

"LMP-s népszavazás rémlik?
Ennyit tudtok :)"

nivo.blog.hu/2012/03/11/nem_ert_egyet_a_nep_az_lmp_kerdeseivel

:-)))

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:15:07

@pikkbubi:

"ha neked nem "húsbavágó" a jelenlegi benzinár akkor gondolom nyugodtan kifizetheted az én benzin költségeimet, mert nekem sajna az. ha jelentkezel megadom a bankszámlámat ahova havonta küldheted a pénzt."

Néhány kérdés azért felmerül:
Mekkora hatást tulajdonítasz a kormánynak az áremelkedésben?
És mekkorát az olaj áremelkedésének?
És mekkorát az eurógyengülésnek?

És a legfontosabb kérdés:
Mekkora benzinárral lennél elégedett?

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 18:15:12

Ne haragudj, de komolytalan vagy, mint a Szíjjártó Peti. Kerülöd a választ, de megértelek. Vannak dolgok, amit nehéz megmagyarázni.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:19:41

@Modor Tibi:

"Az ellenzéknek és bloggereinek meg kell tanulnia valami mellett kiállni"

Ugyan már! Aki valami mellett kiáll, az droid! Aki meg mindent csak fikáz, az művelt értelmes értelmiségi és tökéletes demokrata.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:22:44

@szabodenesnk:

"Ne haragudj, de komolytalan vagy, mint a Szíjjártó Peti. Kerülöd a választ, de megértelek. Vannak dolgok, amit nehéz megmagyarázni."

Én ígérem, hogy nem kerülöm el egyetlen kérdésedre sem a választ, csak azt kérem, hogy mielőtt továbblépünk, azelőtt az eddig általad felvetett dolgokról egyezzünk meg valamiben. Mert ha ez még nem sikerült, akkor addig miért kezdenénk újabb vitákat?

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.04.22. 18:23:50

Hát nekem úgy tűnik, hogy az Összes Párt Menjen A Fenébe Párt a legnépszerűbb.

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 18:24:28

@ccactus: nem személyeskedés.ténymegállapítás.:)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:26:21

@Member:

"Ismerőseim, legyenek bolti eladók, tanárok vagy éppen hajléktalanok, idősek vagy fiatalok, úgy szidják ezt a mocskos csürhét, hogy nem igaz."

Na az ilyen típusú megnyilatkozások össznépességre vonatkoztatva jelennek meg elvileg a közvélemény kutatásokban. Fenti mondatod csak arról győz meg, hogy nem mozogsz "reprezentatív" körökben.

"És míg az elején volt egy apró érzésem, hogy valami arisztokrata politológus palánta firkálhatta eztet itt, az MSZP-DK-LMP összeborulásnál ez a hazugságkép is leborult. Olyan sebességgel húznék el az LMPből, ha választási együttműködést írnánk alá a kommunista csűrhével, hogy az új irodánk is lángolna."

Erről már volt szó a kommentekben, hogy valószínűleg egy ellenzéki összefogás esetén nem lehet csak simán összeadni a 3 párt támogatottságát és azt összevetni a Fideszével, mert valószínűleg lesz lemorzsolódás is az ellenzéki ellentétek miatt.

dr. pretender 2012.04.22. 18:26:35

a járulékemésekről, áfa-emelésről miért nincs egy szó sem?

Mariann19 2012.04.22. 18:27:25

@ccactus: Nem kívánok a továbbiakban eszmét cserélni Veled, mert a hozzászólásaidból számomra az derül ki, hogy itt éled ki kompenzációként a kisebbségi érzetedet. Aki nem képes a minimális európai kultúrának megfelelően véleményt cserélni, azzal számomra rangon aluli a disputa. Kevés vagy!Pont!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:28:22

@dr.kakaósbögre:

Kigondoltam, hogy csakis amolyan filozófusalkat lehetsz? :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:34:01

@dr. pretender:

Az áfa való igaz, kimaradt. Pótolom.

Járulékemelés nem volt az elmúlt egy évben.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:35:52

@Mariann19:

Számomra beletartozik az európai kultúrába, hogy a fogyasztói árindexet elfogadjuk objektív adatként, nem pedig kétségbe vonjuk azt, még szubjektív tapasztalataink alapján sem.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 18:36:21

@ccactus: "Én ígérem, hogy nem kerülöm el egyetlen kérdésedre sem a választ, csak azt kérem, hogy mielőtt továbblépünk, azelőtt az eddig általad felvetett dolgokról egyezzünk meg valamiben. Mert ha ez még nem sikerült, akkor addig miért kezdenénk újabb vitákat?"
Mire gondolsz? Megnéztem a bejegyzéseimet amit jeleztél. Ha segítenél....
Maradjunk konkrét dolgoknál. Te jól jártál, hiszen jól keresel, így az egykulcsos adót neked találták ki. Gondolom van három gyereked, mert a családi kedvezmény is jó neked. De ki fizeti meg azt, ami neked előny? Tudod vannak területek az országban, ahol valóban csak a minimálbért kapják a munkavállalók. Ők már fizetnek 16% adót. Pusztán az igazságosság nevében. Akinek nincs kiskorú gyermeke, (20 évesek és az ötven felettiek) nem kapnak kedvezményt. A szociális problémákat nem az adótörvénykkel kell megoldani. Mielőtt leírod, hogy arányos az adózás, megjegyzem, hogy a fogyasztásra maradt összeg nem arányos, tehát roppant igazságtalan. Igazságtalan, az is, hogy az így kieső pénzt különböző jogcímeken hajtják be mindenkin. Vagyis azoktól is, akiket alapvetően hátrányosan érintettek az adójogszabályok. (27%ÁFA,....)
Visszamenőleges jogalkotás. (Egy jogszabály hatálya a kihirdetéssel lép életbe, hacsak a záró rész másképpen nem rendelkezik. A jogszabály visszamenőlegesen nem állapíthat meg jogokat, kötelességeket)
Szóval ezekről beszélhetnél, mert erről írtam.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:42:04

@szabodenesnk:

"Mire gondolsz? Megnéztem a bejegyzéseimet amit jeleztél. Ha segítenél...."

Hát ezekre:

"Konkrétumot is írnál?"

"Neked elég garancia a jogállamisághoz, hogy az EU tagja vagyunk? Mintha éppen emiatt húzódna a IMF megállapodás."

Erre írtam, hogy majd lemeccselik úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Legkésőbb az Európai Bíróságon. Addig maximum jogvitáról beszélhetünk. Ha meg tudnak egyezni, akkor OK! Ha meg nem, kerül az Európai Bíróságra. Ha azt nem fogadná el valaki, az már nem demokrata.

"Ott nem beszélhetünk jogbiztonságról, ahol visszamenőleges törvényeket alkotnak."

Konkrétumokat is írnál?

"Ahol látványosan megakadályozzák, hogy a DK frakciót alakitson."

Nem hinném, hogy ez az ügy a demokrácia kérdésében akár csak egy fikarcnyit is számítana. Vannak demokráciák, ahol ugyanígy, és vannak ahol épp ellenkezőleg működik ez.

"Ez a baj a Fidesz-fanokkal (is), hogy az elfogultság oly nagy mértékű, hogy az Istenért be nem vallanák, ha valami nem jó. Ezt a jelenséget pszichológia kognitív disszonancia redukcióként írja le."

Bagoly mondja. Az antifideszesek sem látják be az istenért sem, ha valami történetesen jó.

Avagy a diliházból nézve a kintiek tűnnek bolondnak. :)

"Az érveléseid mind ezt támasztják alá, hiszen szerinted minden rendben van. Hogy 11.6% a munkanélküliség, hogy egyre többen kerülnek a létminimum alá, az nem számít. Elképesztő."

Szerintem nincs minden rendben, sok tenni való van még. A munkanélküliség rossz! Hogy egyre többen kerülnének létminimum alá? Erre van linked? Vagy ez csak a kognitív disszonancia redukciója nálad? :) Egyébiránt ha így van, az sem jó, és igenis számít, de szerintem a Fidesz által megtett lépések nagy része abba az irányba terelik majd a dolgokat, hogy ez a helyzet akár átmeneti romlás ellenére is, de hosszabb távon javuljon. Ezt hívják reformnak.

"Látom, az értelmes vitának itt nincs helye. Én nem köpködök, nem vagyok ordenáré, csak tényket írok."

Én sem köpködök, én is tényekre támaszkodom. Értelmes vitának én a tények ütköztetését tartom.

"Te, meg elbagatelizálod a dolgokat. Mi az, hogy egy fikarcnyit sem számít a demokrácia szempontjából, ha visszamenőleges jogalkotással hátrányba hozunk másokat, vagy éppen előnybe részesítik? LEX Borkai, stb.stb...."

Már megint a számba adsz valamit, amit nem mondtam. Annyit kértem, hogy mondjál konkrétumokat, amivel lehet vitatkozni.

"Nem akarlak bántani, de nagy a baj nálad."

Most írtad, hogy nem köpködsz! Akkor most mégis?

"Egy vita, az az érvek ütköztetéséről szól. De lózungokat, általánosságokat puffogtatni, az nem vita. "a Fidesz által megtett lépések nagy része abba az irányba terelik majd a dolgokat, hogy ez a helyzet akár átmeneti romlás ellenére is, de hosszabb távon javuljon. Ezt hívják reformnak."

Az értelmes vita mibenlétéről egyetértek. a reformokról azonban nem tudok most teljeskörű infót írni egy komment keretében. Azt hittem, ez alap, nem kell magyarázni.

"A munkanélküliségről találsz adatokat a KSH oldalán."

Én is onnan nézem. Mint írtam, a munkanélküliség rossz. Ebben szerintem nincs vita közöttünk.

Ezekre még nem reagáltál érdemben. Így is hosszú a lista, javaslom hogy ezeket zárjuk le, mielőbb újabb vitát nyitnánk.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:46:14

@szabodenesnk:

"Visszamenőleges jogalkotás. (Egy jogszabály hatálya a kihirdetéssel lép életbe, hacsak a záró rész másképpen nem rendelkezik. A jogszabály visszamenőlegesen nem állapíthat meg jogokat, kötelességeket)"

Konkrétan mikor fordult ilyen elő?

teve1976 2012.04.22. 18:46:40

Amig a gyurcsanyi ott van a porondon, garanciat jelent arra, hogy a fidesz fog nyerni. Mindig.
Remelem ezert jo sokaig lathatjuk meg a pofajat. :)

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 18:47:43

Nem értelek, de biztosan bennem van a hiba. Hallottál a LEX Borkairól? Vélemény? Visszamenőleges hatályú jogszabály, pld. most a DK esete. Vélemény? Évközbeni adókötelezettség megállapítása. Bankadó, Telcom adó,....Vélemény?
Mi az amit nem értesz?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.22. 18:49:46

@ccactus: Úgy tapasztalom, azon ismerőseim támogatói a kormánynak, akik 20 éve ugyanott dolgoznak és viszonylagos biztonságban érzik magukat, illetve akiknek munkahelyét nem érintették a drasztikus költséglefaragások.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 18:52:34

@ccactus: Ekkora faszságot!
Nem,nem azért ciki fideszesnek lenni mert síkhülye a kormány,hanem azért ,mert támadják szegényeket.
Pedig ők mindent,de mindent olyan jól csinálnak.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:52:50

@szabodenesnk:

"Hallottál a LEX Borkairól? Vélemény? "

Ez visszamenőleges volt?

"Visszamenőleges hatályú jogszabály, pld. most a DK esete. Vélemény?"

Ebben mi a visszamenőleges?

"Évközbeni adókötelezettség megállapítása. Bankadó, Telcom adó,....Vélemény?"

Ebben mi a visszamenőleges?

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 18:53:52

@ccactus: Nem.De az aki bármi áron védi a védhetetlent,na az már az!

dr. pretender 2012.04.22. 18:54:05

@ccactus: de volt, az eü. járulékot emelték!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:54:27

@kifordított nagyanyó:

"Nem,nem azért ciki fideszesnek lenni mert síkhülye a kormány,hanem azért ,mert támadják szegényeket.
Pedig ők mindent,de mindent olyan jól csinálnak."

Túlságosan szélsőségekben gondolkodsz! Gondolom Munkáspárti vagy Jobbikos szavazó lehetsz. :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 18:55:47

@kifordított nagyanyó:

"Nem.De az aki bármi áron védi a védhetetlent,na az már az!"

Egy ironikus felvetésre reagáltam ironikusan. Olvasd vissza!

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 18:56:32

@ccactus: Ja meg az ilyen bagatell közgépeseket meg ilyeneket.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 18:59:53

@ccactus: Neem nem az egykulcsos adó,gazdasági szabadságharc és a lopások folytatódása miatt tartunk itt neem!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:00:28

@kifordított nagyanyó:

Tudom. Hetekkel ezelőtt már írtad, hogy mindkettő te vagy. Meg néha kevered is a két nicket.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 19:01:05

A frakció alakításnak feltétele, hogy a képviselőknek fél évet függetlenek között kell eltölteni. A frakció alakításhoz már csak pár nap hiányzott a DK-nak, amikor új jogszabállyal megakadályozták, jelezve, hogy folyamatban lévő ügyekre is érvényes. Ez bizony visszamenőleges hatály. Borkai. Az akkor hatályos jogszabály szerint Borkai nem lehetett volna polgármester, hát változtattak a jogszabályon és három évre csökkentették a várakozási időt. A rendvédelmi nyugdíjak elvétele is visszamenőleges hatályú. Soroljam még? Szapári esete szintén.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:02:00

@ccactus: De te azt csinálod!Minden szarra azt mondod,hogy jó.
És nem tudom emlékszel e a vastagbőrön volt derelyegrádi szellem nevű kommentelő aki sokra tartotta a viktort.
Egyszer írtam neki,hogy így látatlanba ő sokkal többet ér mint viktor.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:02:32

@kifordított nagyanyó:

"Neem nem az egykulcsos adó,gazdasági szabadságharc és a lopások folytatódása miatt tartunk itt neem!"

Kérdés, hogy az az "itt tartunk" az hol van? Az okokról csak utána érdemes beszélni.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:02:33

@ccactus: Ide még nem ,te figyelsz engem.:))

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:05:22

@szabodenesnk:

Hajlok arra, hogy igazad van! Ezeket simán el lehetett volna engedni. A kenyér nem lenne volna olcsóbb ugyan tőle, de legalább kihúzhatnánk a dolog méregfogát.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:06:24

@ccactus: Max. a rendszerváltás környékén kedveltem a fideszt akkor még liberálisok voltak.
De aztán én felnőttem.:))
Azt is párszor leírtam-talán itt még nem-hogy maszoposból lettem jobbik szavazó.
És kurvára nem tudom miért néztek fel egy félhülye kisebbségi komplexusos elmebetegre?
Volt 4 jó éve bokros után de ehhez is hülye volt,elbaszta.
Ti meg felnéztek rá,mintha félisten lenne.
Mondom,kolléga is ilyen volt,most meg már rohadjon meg a viktor.
Mekkorát fordult a világ.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:06:36

@kifordított nagyanyó:

De-de! Ide! Többször előfordult, hogy az egyik nickeddel teszed fel a kérdést, de a válaszomra már a másikkal reagáltál folytatólag..

Nehéz dolog a multinickezés. Néha én is elrontom... :))

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:07:55

@kifordított nagyanyó:

"Mekkorát fordult a világ."

De itt a neten is nagyot fordult, nem igaz?

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:09:11

Egyébként ezért hitelesebb nekem pl.a Vastagbőr,mert ők azért mindenkiről írnak ha hülye vagy pofátlan.
Ott is van egy -két droid:Enrico,vidéki.
Pártközpontban nem találkoztál velük?:))
De ott is eltűnt egy két fideszes.

is 2012.04.22. 19:09:43

@ccactus: Álmodik a nyomor - lásd 2002-es választások előtti adatok. És ugye csupa-csupa FIDESZest rúgtak ki az állásából, azért fél mindegyik?

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:10:13

@ccactus: Nem a netezők hibája.
Volt aki csodát várt de nem mindenki.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:10:16

Arra lennék kíváncsi, hogy az a 36% aki a más pártot jelölte be a szavazáson mint legerősebb pártot egy év múlva, azok kire gondolhattak? A Jobbikra?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:12:33

@kifordított nagyanyó:

"Egyébként ezért hitelesebb nekem pl.a Vastagbőr,mert ők azért mindenkiről írnak ha hülye vagy pofátlan."

Mondom, az ilyen fikázós blogoknak mindig könnyebb azokhoz képest, akik felvállalnak valamit, esetleg javaslatokat is tesznek problémák megoldására.

Mert aki valami mellett foglal állást, arra gyorsan rásütik, hogy droid, vagy fan.

is 2012.04.22. 19:13:41

@ccactus: "Ebben mi a visszamenőleges?"

A választás, amire hivatkozik. az ugyanis 2010-ben már megvolt. Ha a képviselői fizetést lehetett 2014-től bevezetni, akkor a frakciószabályokat miért nem? Van annyi erkölcsi érzéked, hogy ezt a kettősséget észreveszed?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:15:42

@is:

Engem egyébként abszolút nem zavart volna egy DK frakció a parlamentben.

Nem is értem azt akit zavart volna. Mert miért zavarna bárkit is?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:16:54

@is:

"Van annyi erkölcsi érzéked, hogy ezt a kettősséget észreveszed?"

Van. Szerintem sem volt szép dolog.

Gogol 2012.04.22. 19:22:18

Megláttam a poszt címét és csaknem elhánytam magam.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:23:30

@Gogol:

És ezt muszáj volt itt vacsoraidőben közzétenned? :)

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 19:25:23

@ccactus: olyas.tudom a főnököd nem szereti a magamfajtákat mert igyekezünk az eszünket használni.:)

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:25:40

@ccactus: Az ilyen fikázós blogok érdekes módon 2-3 éve még kurva jó fejek voltak.
Mára azonban kikerültek a nemzeti együttböfögés rendszeréből.

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 19:27:09

‎851 790 793 165 Ft, azaz nyolcszázötvenegy milliárd forint „elköltésérol tájékoztat a beírás feladója, és részletezi a felhasználást is. A társadalom nagy része fel sem tudja fogni, hogy ez milyen temérdek pénz!

A Fidesz holdudvara szórakoztatja a köztévé nézoit 5 milliárd forintért. 2012. március 17. Hung-Ister Zrt. (Simicska Lajos); Show & Game Kft. (Závodszky Zoltán); Trisó Produkció Kft. (Fárbry Sándor); Megafilm Kft. (Kálomista Gábor); Strat-Comm Kft. (Borbás Mária); Spirit One Kft. (Pocsai Alex) Média.

Vitézy Dávid jóléte: a BKK költségvetése 10 milliárd 2012. március 9. BKK Irodabérlés, költségvetés.

Debreceni Stadion építése tervpályázat nélkül 12 milliárd forintért. 2012. március 7. Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. Sport

Köztársasági elnök díszorsége: 55 millió 2012. március 6. Nemzeti Honvéd Díszegység, személyvédelem.

Budepest Szíve program szabálytalan közbeszerzési eljárásai 1,8 milliárd forintért. Büntetés EB-tol. 2012. március 6. Budapest Szíve Konzorcium (Reneszánsz Kofaragó Zrt. És Bau Holding 2000 Zrt.).

Sukoró-ügyben állami ügyvédi megbízás 1,4 milliárd 2012. március 3. Réczicza White & Case LLP Ügyvédi Iroda. Jogvédelem.

Nyolcszáz milliós bulvárkampány. 2012. március I.M.G. Inter Media Group Kft.

A Századvég kormányzati megbízásai I.: Közvélemény kutatások és tanulmányok a posta- és a MÁV-stratégiájáról, Budapest fejlesztésérol és a határon túli magyarok ügyérol. 2012 Csaknem bruttó 1 milliárd 2012. február 28. Századvég Alapítvány Közvélemény-kutatás, tanácsadás.

A Századvég kormányzati megbízásai II. Közvélemény kutatások és tanulmányok a posta- és a MÁV-stratégiájáról, Budapest fejlesztésérol és a határon túli magyarok ügyérol 2013 413 millió + 173 millió Ft 2012. február 28. Századvég Alapítvány Közvélemény-kutatás, tanácsadás

A Századvég kormányzati megbízásai III.: Közvélemény kutatások és tanulmányok a posta- és a MÁV-stratégiájáról, Budapest fejlesztésérol és a határon túli magyarok ügyérol 2014 323 millió + 188 millió Ft 2012. február 28. Századvég Alapítvány Közvélemény-kutatás, tanácsadás

Milliárdokkal tömi a Nemzetfejlesztési Minisztérium (Németh Lászlóné miniszter) a Századvág Alapítvány egyik cégét. 2,18 milliárd 2012. február 28. Strategopolis Kft. szakpolitikai kutatás és tanácsadás.

Zugló Önkormányzata a Bencsik András Demokratáját támogatja 10,5 millió forinttal. 2012. február 28. Artamondo Kft. Kommunikáció.

Giró-Szász András kormányszóvivo cégeinek milliárdos megbízás 1,06 milliárd 2012. február 1. Századvég Gazdaságkutató és a Strategopolis Stratégiai Elemzo és Kommunikációs Tanácsadó Kommunikáció, tanácsadás.

A Fidesz gazdasági hátországának egyik központi vállalata egymás után nyeri, (mind a nagyobb, mind a kisebb tendereken) a milliárdos értéku közbeszerzési pályázatokat 200 milliárd Ft 2012. január KÖZGÉP és társai Építoipar

Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, Felcsút: 3 milliárd 2011. december 15. Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány Sport.

Vörös iszap adományok lenyúlása: 1,3 milliárd 2011. november 30.

Rába részvények felvásárlása 13,4 milliárd 2011. november 11. MNV Nehézipar

Új Albert Stadion építése 12 milliárd 2011. november 7. Sport

Orbánék 13 millióért értékeltették egyéves „teljesítményüket”. 2011. november

Balatoni Mónika (a tárca háttérintézményeként muködo rendezvényszervezo cég, a Hungarofest kreatív és stratégiai igazgatója) Tanácsadás. Külön rákerestem, miért kapja a nagy pénzeket? www.origo.hu/itthon/20120319-balatoni-monika-tanacsadoi-szerzodese-a-kozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszteriumban.html

Külön érdekesség, hogy a saját teljesítményének értékeléséért is kapott hatmillió forintot a Forsense Kft.

Puskás Ferenc Stadion átépítése 30-35 milliárd 2011. november ??? Építoipar

Simicska szerencsejátéka: Szerencsejáték Zrt. Köztéri reklám (óriásplakát, stb.) 513 millió Ft 2011. november MAHIR Csoport: Publimont Kft. Reklám

Simicska szerencsejátéka: Szerencsejáték Zrt. Köztéri reklám (óriásplakát, stb.) egymilliárd Ft 2011. november MAHIR Csoport: Publimont Kft. Reklám

Festmények a kormányfényezésére 20 millió Ft 2011. november Fidesz közeli festomuvészek Kultúra

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a cégnek: a vasúti szállítás népszerusítéséért, MÁV PR kampányának szervezéséért 24,9 millió Ft 2011. október Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a Fidesz közeli cégnek: több, mint fél milliárd a jó állam megteremtését célzó kormányzati intézkedéseket közvetítéséért az emberek felé. (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) lakossági tájékoztató kampánya) 600 millió Ft 2011. október Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Fovárosi Önkormányzat által nyújtott támogatás a Vitézy-klán által kiadott Helyi Témájának 94 millió Ft 2011. október Helyi Téma

Erzsébetvárosi képviselotestület által megszavazott támogatás a Vitézy-klán Helyi Témájának 10 millió Ft 2011. október Helyi Téma

Milliárdok a Fidesz közeli céghálónak Taninform nevu ügyviteli rendszer fejlesztéséért 24 milliárd Ft 2011. szeptember Commitment Zrt.; Ekler Gergely; Guller Zoltán; Taninform; Eduware Kft.; Uni-Veritas Consulting Kft Oktatás

KSH munkájához kapcsolódó médiakommunikációs és pr-feladatok ellátásáért százmilliók az elso Orbán-kormány alatti MFB vezér cégének 177 millió Ft 2011. augusztus I.M.G. Inter Media Group Kft Kommunikáció

Budaörsi óvoda napelemes beruházás kivitelezése 21 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport)

A Fidesz cégbirodalma rámozdult az évszázad üzletére: Csongrád Megyei Önkormányzathoz tartozó több oktatási intézmény energetikai korszerusítése 259 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport) Energetika

A Nyerges-birodalma nyerte el Szolnok városának köz- és díszvilágítási berendezések üzemeltetését (éves szerzodés) 21 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport) Energetika

A Fidesz cégbirodalma rámozdult az évszázad üzletére: Lázár János városában helyi közvilágítás korszerusítése több százmillióért. 749,5 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport)

Mol részvények vásárlása 500 milliárd 2011. június 20. Mol Koolaj

Andy Vajna filmalapjának másfél milliárd a nemzeti filmipar megújításáért 1,625 milliárd 2011. június Magyar Nemzeti Filmalap Kultúra

Hazai filmipar jogi feltételrendszerének felmérése 9 millió Ft 2011. június Loványi és Nagy ügyvédi Iroda Jog

Egymilliárd fogászati turizmusra. 2011. május Magyar Fogászati Turizmus Programiroda Egészségügy

A Fidesz volt kabinettitkárának cége több milliót kap az OEP kommunikációs stratégiájának kidolgozásáért 19,75 millió Ft 2011. április Young and Partners Kft., Kuna Tibor Kommunikáció

A Fidesz volt kabinettitkárának cége több százmillió forintot kap a kormánytól a Hungarofest által kiírt komplex tenderre 550 millió Ft 2011. április Young and Partners Kft., Bell and Partners Kft. Kommunikáció

Újabb Fidesz közeli cég, mely a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kiadványainak és marketing eszközeinek tervezését, eloállítását végzi el. 150,9 millió Ft 2011. április Young and Partners Kft., Sprint Nyomdaipari Kft., Kuna Tibor Kommunikáció

Több, mint másfél milliárd a Fidesz holdudvarának gyorsforgalmi és közutak, illetve vasúti nyomvonalszakaszok terület-elokészítési feladatainak irányításáért 1,63 milliárd Ft 2011. április Z. I. B. Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztés

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a Fidesz közeli cégnek: Új Széchenyi Tervvel kapcsolatos banki hiteltermékek bevezetési kampányának megszervezésére kiírt közbeszerzés 24,9 millió Ft 2011. március Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Százmilliós üzlet Orbánnak tanácsot adni. 2011. március Vármegye Média és Kiadó Kft., Fókusz Pókusz Kft., Qualiton Alkotó, Muvészetszolgáltató Kft., Gyori Tibor, Benko Szilárd, Kérdo Zsuzsa Jolán, Szapáry György, Balogh Gábor, Tellér Gyula, Hegedus Zsuzsa, Félegyházy-Megyesy Jeno József, Völgyesi Miklós, Balsai István Tanácsadás

Marcaltoi Rába-híd felújítását is az udvari beszállító, Nyerges-birodalom végezheti 632 millió Ft 2011. január KÖZGÉP, Hídépíto-csoportba tartozó A-Híd Zrt Építoipar

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a cégnek: Állami Autópálya Kezelo Zrt. három hónapos közlekedésbiztonsági társadalmi célú kampány és egy ÁAK szolgáltatásait népszerusíto imázskampány 25 millió Ft 2011. január Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a cégnek: Pilis Parkerdo tendere: „Parkerdo természetesen 2010-2012” címu pályázathoz kapcsolódó tájékoztatási feladatok elvégzése 15 millió Ft 2011. január Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Nemzeti Infrastruktúra-fejleszto Zrt. és a MÁV Zrt. keretmegállapodás az udvari beszállító Nyerges-birodalomnak 4,56 milliárd Ft 2011. január KÖZGÉP, Hídépíto-csoportba tartozó A-Híd Zrt Építoipar

Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Tisza-híd átépítés az udvari beszállító Nyerges- birodalomnak 4,2 milliárd Ft 2011. január KÖZGÉP, Hídépíto-csoportba tartozó A-Híd Zrt Építoipar

Simicska népszeru cége nyerte a Magyar Turizmus Zrt. 2011-es tenderét 246,5 millió Ft 2010. december Mahir Magyar Hirdeto Zrt. Reklám

Simicska szerencsejátéka: Szerencsejáték Zrt. „PR gyártása és közzétételért” 2010. október-november-decemberében több száz millió Ft 145 millió Ft 2010. december Mahir Magyar Hirdeto Zrt. Reklám

Hipergyors közbeszerzésen ismét Simicska a gyoztes: az európai és ázsiai szakkiállítások komplett kivitelezéséért több százmillió (Agrármarketing Centrum) 750 millió Ft 2010. december Mahir Kiállítás- és Rendezvényszervezo Kft. + 2 cég Reklám

Terror-elhárítási Központ fenntartása: 10 milliárd 2010. aug. 27. TEK Védelem

A Facebookon közzétevo sajnos nem írt rá dátumot, így nem tudjuk, mikor állította össze ezt az anyagot. Idoközben valószínuleg szépen gyarapodhatott a lista… A jelszó a régi: Haverok, Buli, Hanta! A mindenkori kormányok nagyon vigyáznak arra, hogy az, aki jól jár, soha ne a kisember legyen, aki már a mindennapi létfenntartásáért vív küzdelmet.

A Sukoró-ügybol vagy lesz valami, vagy nem, de 1,4 milliárd forint (tovább növelve az eddigi kiadásokat) már kimegy ügyvédi költségre. Az elszámoltatási kormánybiztos és hivatala is emészti a milliárdokat. Jó néhány sajtótájékoztatón kívül eredményrol még nem tud a közvélemény. Aki azt hitte, hogy életminosége javulni fog a nemzeti kormány idején, az nagyot csalódott, mert csak azok részesülnek a jóból, akik közel ülnek a tuzhöz.

Honnan van ennyi pénz, amikor a sajtó azzal van tele, hogy erre sincs, meg arra sincs pénz? Van itt mindenre, csak épp arra nincs, amire kell! e

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:29:47

@ccactus: Még egyszer!Aki védi a védhetetlent,na azzal van a baj.
Én el tudtam fordulni a szociktól.Te mikor fordulnál el a fidesztől?
Azonkívül pár helyen leírtam,hogy nagyon nem értettem egyet a jobbik eu ellenes tüntetésével.
Az egyik az,hogy hogy kérjünk így segítséget tőlük,a másik az hogy ez egy kicsit fideszsegg-nyalásnak tűnt.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 19:29:48

ccactus, annak, hogy szerinted sem volt szép dolog, örülök. Az a baj, hogy az egész rendszer így működik. A hatalom a mindenható, ahogyan Kövér is fogalmazott: A kisebbség véleménye nem számít. Ez a demokrácia Fidesz módra. Én nem vagyok egyik pártnak sem tagja, nem is leszek. Viszont vannak dolgok, amik nagyon zavarnak a mai politikában. Orbán autokrata stílusa messze áll tőlem és szerintem mindenkitől, aki valamennyire "liberális" érzelmű. Nem az SZDSZ-re gondolok a liberális szó alatt, hanem az emberi jogokra. Most, hogy Kövér senkiházinak nevezett engem és mindazokat, akik nem értettek egyet azzal, hogy egy csaló legyen a köztársasági elnök, csak megerősített abban, hogy minden eszközzel a Fidesz uralom végét akarjam.

dr. pretender 2012.04.22. 19:31:32

@ccactus: kösz. talán kicsit kevés a tárgyi ismereted egy ilyen magabiztos hangvételű poszt megírásához :))
a grafikonokhoz csak annyit, hogy gusztustalan alakulatnak tartom az mszp-t, sosem szavaztam rájuk, most minden bizonnyal bármilyen kutatásban én lennék a "bizonytalan szavazó", de 2014-ben ha fintorogva is, de rájuk ikszelek, ha ez kell, hogy a fidesz eltakarodjon. "bárki, csak ők ne" alapon fogok szavazni, és szerintem jópáran vagyunk így, szóval csak nehogy nagyon meglepődjetek :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:32:31

@kifordított nagyanyó:

"Az ilyen fikázós blogok érdekes módon 2-3 éve még kurva jó fejek voltak.
Mára azonban kikerültek a nemzeti együttböfögés rendszeréből."

Az lehet. De nekem személy szerint akkor sem tetszettek. Nem aszerint választom ki kedvenc blogjaimat, hogy egyetértek-e azzal, amit írnak.

Van aki szeret jókat bólogatni, én rendszerint inkább az ÉRTELMES ellenérveket keresem mások írásaiban.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:33:43

@ccactus: Olyan lehetőség nincs,hogy sajnos a fidesz,mert a többit se szeretik.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:36:48

@dr.kakaósbögre:

Sorbaszednéd nekem légyszíves, az elköltött összeg nagysága szerint, kezdve a legnagyobbal? Csak a TOP 5-ön szeretném most látni.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:37:59

@ccactus: Én index címlapon találtam bejött tetszett a stílus és hogy nem elvakult egyik irányban sem.És persze az ott kommentelőket is bírtam.
És baromi sok értelmes kommentet is olvastam ott javaslatokkal a megtakarításokra.Csakhát mint a szocik úgy a fidesz sem tudja a ne lopj részt betartani.
Viszont mikor a mandineren jártam egy párszor gyanúsak lettek és így is van,hogy elfogultak a fidesz irányába.
Ezért sokkal hitelesebb a bőr.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:41:05

@szabodenesnk:

"A hatalom a mindenható, ahogyan Kövér is fogalmazott: A kisebbség véleménye nem számít. Ez a demokrácia Fidesz módra."

Ez nem Fidesz mód. Demokráciája válogatja, hogy mekkora a hatalma a mindenkori kormányoknak, ki mit szabályoz minősített többséggel, hol mekkorák a fékek és ellensúlyok.

Ettől még egy demokrácia nem válik diktatúrává.

Ráadásul a Fidesz szerintem nem árult zsákbamacskát. Megmondták előre: Kis többség kis változás, nagy többség nagy változás. Erre lehetett szavazni a második fordulóban 2012-ben.

Ettől függetlenül én is ott lennék egy demokráciaféltő tüntetésen, mihelyt úgy látnám, hogy a Fidesz túllépi a határt.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:41:56

@ccactus: Mondom 2- 3 éve még egyetértettél velük ,ne tagadd!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:42:07

@kifordított nagyanyó:

"Én el tudtam fordulni a szociktól.Te mikor fordulnál el a fidesztől?"

Köszi a kérdést, megjegyeztem. Idő hiányában majd egy külön posztban fejteném ezt ki.

dr. pretender 2012.04.22. 19:42:19

@kifordított nagyanyó: a mandiner az vérfideszes, ne finomkodjunk már :D

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:43:06

@ccactus: De mikor látnád úgy?Ez itt a kérdés.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:44:01

@dr. pretender:

"gusztustalan alakulatnak tartom az mszp-t, sosem szavaztam rájuk"

Most nevetni fogsz, én 2002-ben a második fordulóban rájuk szavaztam.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:44:11

@dr. pretender: Oké,oké!Épp,hogy nem bégetnek!:))
Habár ki tudja?:))

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 19:45:19

Grat az elemzéshez, ccactus!
Ritkán olvasni egyik vagy másik irányba elfogulatlan írást manapság.
Ez ilyen lett!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:46:05

@kifordított nagyanyó:

"Olyan lehetőség nincs,hogy sajnos a fidesz,mert a többit se szeretik."

Nem pártpreferenciára kérdeztem rá, hanem egy tippet kértem, hogy mi a reális egy év múlva.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:49:16

@ccactus: Sokan utálták a szocikat de a fidesz nem csak velük baszott ki.
A másik,hogy az emberek gondolták,hogy a fidesz tanul a szocik,és saját hibáiból.
Hát nem sikerült!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:49:26

@kifordított nagyanyó:

"Mondom 2- 3 éve még egyetértettél velük ,ne tagadd!"

Majd visszaolvasom őket. 3 éve még azt sem tudtam, mi az a blog.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:49:51

@ccactus: Még mindig a fidesz csak hogy hízzon a májad!:))

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:51:35

@ccactus: Akkor a szocikat szidták Tudod bajnaioszkógyurcsány na meg a medgyesi.
Úgyhogy biztos!Esetleg libás.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 19:51:42

@ccactus: "Ez nem Fidesz mód. Demokráciája válogatja, hogy mekkora a hatalma a mindenkori kormányoknak, ki mit szabályoz minősített többséggel, hol mekkorák a fékek és ellensúlyok."
Rátapintottál a lényegre. Montesquieu féle hatalommegosztás nálunk nem létezik. A fékek és ellensúlyok már csak a jogi ismeretekkel rendelkezőknek mond valamit, az egyszerű szavazópolgár nem is tudja felfogni a lényegét. (ez nem pejoratív megjegyzés volt) Szerinted hol van nálunk fék és ellensúly? A hatalmi ágak vezetői a Fidesz holdudvarából kerültek ki. Az AB, már a Fideszé, akárcsak a köztársasági elnök. A Bíróság, az ügyészség szintén. Nem véletlen, hogy ez a hatlmi berendezkedés zavarja az Eu-t. Nyugodtan cáfolj meg, ha rosszul írtam! A hatalmi ágak szétválasztása és függetlensége biztosítja a demokráciát Montesquieu szerint. Orbán Viktor, Kövér László, Áder János, Polt Péter, Handó Tünde, Domokos László, az AB-ban Strumpf István, Balsai,.... Hol látod Te a féket és ellensúlyt?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:51:45

@kifordított nagyanyó:

"Olvasd el mégegyszer!"

Egyébként te mit tartasz elfogultnak ebben a posztban?

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 19:53:32

@ccactus: nem.dolgozz meg a pénzedért.:)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:53:37

@szabodenesnk:

"Montesquieu féle hatalommegosztás nálunk nem létezik."

Sosem létezett. A törvényhozó és a végrehajtó hatalom mindig is egy és ugyanaz volt.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 19:55:13

@ccactus: Na ne csináld!
Az egész megfogalmzás.
A "nemmegszorítások" hatásainak elbagatellizálása.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:57:07

@szabodenesnk:

"Orbán Viktor, Kövér László, Áder János, Polt Péter, Handó Tünde, Domokos László, az AB-ban Strumpf István, Balsai,.... Hol látod Te a féket és ellensúlyt?"

Ehhez hasonló névsort a korábbi kormányok idején is lehetett volna összeírni. (Persze akkor meg a Fidesz aggódott a demokráciáért. :)

Egyedül Handó Tündén csodálkozom, hogy a listádra került. Ő Fidesz tag?

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 19:57:28

@kifordított nagyanyó: nanehogymár egy percig is jólérezze magát.:)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 19:59:36

@dr.kakaósbögre:

Fizetek neked érte egy ötöst!

Avagy vendégem vagy érte itt egy posztra. Lassan kétmillióegyszázezren olvassák a blogot.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 20:01:42

@kifordított nagyanyó:

"Na ne csináld!
Az egész megfogalmzás.
A "nemmegszorítások" hatásainak elbagatellizálása."

Na de konkrétan! Mit kellett volna másképp írni, hogy a másik oldalról is elfogulatlannak tűnjön? Nehéz ezt megfogalmazni mi? Olyan ez, mint ahogy a kormány sem akarja tudni, hogy mi az IMF feltétele a hitelhez? Az IMF meg nem tudja konkrétan megfogalmazni. :))

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 20:03:15

@ccactus: ""Montesquieu féle hatalommegosztás nálunk nem létezik."

Sosem létezett. A törvényhozó és a végrehajtó hatalom mindig is egy és ugyanaz volt."

Ne haragudj, de ez nagyfokú tudatlanságra utal, vagy szándékos félreveztés a részedről.

A törvényhozásra egyedül az Országgyűlés jogosult. A végrahajtó hatalom a kormány. Egyik sincs alárendelve a másiknak, egymás feladatát nem vehetik át. A KE jogköre, hogy a jogszabályokat aláírja, vagy visszaküldi, esetleg előzetes normakontrollt kér. Az AB megsemmisíthet jogsértő törvényeket, rendeleteket. Nem tudom miről beszélsz.
A szocik idején a KE Solyóm László volt, a legfőbb ügyész jó darabig Polt Péter, a Jegybank elnöke Járai Zsigmond. Ilyen tipusú hatalomkoncentráció csak a "szocializmus" építésének időszakában volt.

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 20:03:47

@ccactus: azt a számot kétlem.bár lehet hogy egy entitásnak 10 nickje van.:)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 20:06:52

@szabodenesnk:

"A törvényhozásra egyedül az Országgyűlés jogosult. A végrahajtó hatalom a kormány. Egyik sincs alárendelve a másiknak"

Na ne röhögtess! Akkor a kinevezett, megválasztott közjogi méltóságok sincsenek alárendelve senkinek. 4-5-6-9 évig sérthetetlen a helyük, bárhogy tegyenek keresztbe az éppen aktuális hatalomnak.

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 20:07:37

@ccactus: ez is csak kétharmad kérdése.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 20:07:47

@ccactus: Van benne valami,de aki ismer az tudja hogy fideszes vagy így egyből megvan a véleménye.
Ha egyszer kétszer írnál olyat,hogy ezt most miért?,gyerekek ez szar volt! egyből más lenne a kép.
Ezért kedvelem az elfogulatlan blogokat.
Amin kiakadok még a TASZ-os blog ahol meg akarják magyarázni,hogy szegény cigányoknak miért kell bűnözniük és hogy miért kell agyonverniük valakit.

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 20:09:04

@ccactus: Helyesen teszed, ha a lózungokat puffogtató "vitapartnereiden" konkrétumokat kérsz számon.
Azokkal hadilábon állnak... :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 20:09:08

@kifordított nagyanyó:

"Van benne valami,de aki ismer az tudja hogy fideszes vagy így egyből megvan a véleménye."

Ezt hívják előítéletnek?

RowiwClub (törölt) 2012.04.22. 20:09:31

Jogos megállapítások. Egy mondatra reagálnék: "totális össztűz alatt volt ... a blogoszférában is".
A blogoszféra le van szarva (elnézést a bloggertől), nem számottevő. Amíg egy főoldalon egész hétvégén kinn lévő Varánuszt elolvasnak 5-10000 körül, kb. 20-an összehoznak 500 személyeskedő/gyűlölködő kommentet, addig az érdeklődés/mozgósítási hatékonyság elhanyagolhatónak tekinthető. Lásd a Milla egymillió, izé 100.000, 20000 (ez már dollár) lájkolóját.

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 20:10:16

@kifordított nagyanyó: igen.ezt az egyenlőségjelet már én is meghúztam. az elfogultság az elfogultság legyen az bármely oldal elfogultsága.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 20:10:25

@ccactus: Pontosan.Ezért lettek ilyen sokáig kinevezve fideszes emberkék.
Ha nem ők lesznek a következő kormány akkor meg lesznek szopatva.

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 20:11:03

@szabodenesnk:

"Ilyen tipusú hatalomkoncentráció csak a "szocializmus" építésének időszakában volt. "

Meg az SZDSZ-nek kampányoló, Bokrost támogató Göncz Árpi bácsi idején...

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 20:11:33

@ccactus: nem.azt hívják előítéletnek amikor felénk a hazug szinonímájaként használják azt a szót hogy fideszes.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 20:11:34

@ccactus: Látom az első mondatig eljutottál!
Olvasd most el a másodikat is!

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 20:13:19

@ccactus: "Na ne röhögtess! Akkor a kinevezett, megválasztott közjogi méltóságok sincsenek alárendelve senkinek. 4-5-6-9 évig sérthetetlen a helyük, bárhogy tegyenek keresztbe az éppen aktuális hatalomnak."
Pontosan így van, ahogyan írod. Nem véletlen, hogy a kinevezések átnyúlnak a választási cikluson. Most, pofátlan módon két cikluson át tart a megbízásuk. Ez a bebetonozás elmélete. Jól írtad, nincsenek alárendelve senkinek. Keresztbe tehet a következő kormánynak, ha akar. Mind addig, amíg törvényt nem sért. Gondolj bele, hogy a KE felosztlathatja (nem kötelezően) az Országgyűlést, ha a költségvetést nem készül el időben.
Amúgy mit akartál ezzel a válasszal cáfolni?

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 20:15:26

@szabodenesnk: kétharmaddal ez is felülbírálható.

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 20:16:54

@irreverzibilista: Igazad van.Mindent én sem tudhatok.Sőt elég keveset.
Azt viszont látom,hogy egyre elégedetlenebbek az emberek.
Mondjuk szerintem ha a bőrről idejönne egy két felkészültebb,olvasottabb,jogi dolgokkal inkább tisztában lévő kommentelő szét szednék ezt a posztot.
(tudom ez olyan,hogy hívom a nagytesómat.:)) )

kifordított nagyanyó 2012.04.22. 20:18:50

Na jóéjt,megyek kajáért meg meccset nézni!

hattyú 2012.04.22. 20:19:40

Nívó :D Jaj, mindig olyan jókat nevetek ennek a blognak a nevén.

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 20:20:44

@dr.kakaósbögre: Kinek lesz itt kétharmados többsége az elkövetkező években? Ezt is nehezményezi az EU.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 20:20:57

@kifordított nagyanyó:

"Pontosan.Ezért lettek ilyen sokáig kinevezve fideszes emberkék.
Ha nem ők lesznek a következő kormány akkor meg lesznek szopatva."

Pont ez jelenti a féket és az ellensúlyt, nem igaz?

Felül kell emelkedni az aktuálpolitikán, ha ezeket objektíven akarod vizsgálni.

morbodoktor 2012.04.22. 20:23:25

@dr.kakaósbögre: rába részvények, mol részvények meg híd felújítások? "Vörös iszap adományok lenyúlása" "Egymilliárd fogászati turizmusra"
Are You Fucking Kidding Me?

ennyi erővel összeadhatnád, hogy mire költött eddig az összes előző kormány és egy sokkal nagyobb összeg jönne ki...
Szörnyen dilettáns egy gyűjtemény kíváncsi lennék ki állította össze.

penelope garcia 2012.04.22. 20:23:35

Te valami más közvélemény-kutatást láttál, mint amit én.
A biztos szavazók között a Fidesz 17%, a maszop 14, a jobbik 12, az lmp 7, a DK 2.
Akkor most számolj újra.

A Fidesz HALOTT, csak még nem vette észre.
Lássuk csak, akkor vagy zombi, vagy vámpír. A zombik gusztustalanok, és felzabálják az agyad. A vámpírok csillognak a napfényben(? tvájlájt-féle újítás, nem én találtam ki), és szívják a véredet.
Jelen esetben mindkettő igaz, akkor tehát a Fidesz zombi vámpír.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 20:24:56

@kifordított nagyanyó:

"Mondjuk szerintem ha a bőrről idejönne egy két felkészültebb,olvasottabb,jogi dolgokkal inkább tisztában lévő kommentelő szét szednék ezt a posztot."

Szeretettel várjuk. Mondjuk a jogászokat sosem szerettem annyira. Ez még az egyetem óta így van, amolyan jogász-közgazdász ősi ellenségeskedés.. :)

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2012.04.22. 20:25:05

Tehát, minden nagyon szep, minden nagyon jó, mindennel meg vagytok elégedve!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 20:26:15

@hattyú:

"Nívó :D Jaj, mindig olyan jókat nevetek ennek a blognak a nevén."

Te amolyan nívópálca akarsz lenni? Mert annak ám - ne sértődj meg - de kurvára rövid vagy ide!

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 20:27:16

@morbodoktor: ezt csak úgy érintőlegesen,és csak azok amelyek-véleményem szerint-a teljesen felesleges kategóriába esnek.
a vörös iszappal nem látom át hogy mi a problémád.elvették és eltűnt.ennyi. ezen nem lehet mit magyarázni.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 20:27:51

@morbodoktor: @dr.kakaósbögre:

Hehe! Ez komolyan végigolvasta azt a hosszút! :)

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 20:28:49

@ccactus: vannak még olyanok akik olvasnak.én magát a posztot sem olvastam végig.:)

Bmw 2012.04.22. 20:29:32

A szavazó fülke magányában majd döntünk :)
ha eljutunk odáig :(

lima31 2012.04.22. 20:29:37

egyetlen fidesz szavazót nem ismerek (kb 4000 emberből)

Ez meg az ÉN felmérésem......

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 20:29:53

@kifordított nagyanyó:
"Mondjuk szerintem ha a bőrről idejönne egy két felkészültebb,olvasottabb,jogi dolgokkal inkább tisztában lévő kommentelő szét szednék ezt a posztot."

Az ilyen felkészült kommentelők miért nem írnak blogot?
Hogy aztán azt cincálja szét néhány ellenvéleményen lévő?
Vagy írnak, csak nem elég olvasottak?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 20:30:08

@penelope garcia:

"Te valami más közvélemény-kutatást láttál, mint amit én.
A biztos szavazók között a Fidesz 17%, a maszop 14, a jobbik 12, az lmp 7, a DK 2.
Akkor most számolj újra."

Linket légyszi! Az Ipsos áprilisra valóban 17%-ot hozott ki a Fideszre, (ezt bele is vettem az átlagba, de a többi számod nem stimmel.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 20:30:50

@bigfater:

"Tehát, minden nagyon szep, minden nagyon jó, mindennel meg vagytok elégedve!"

Javaslom, légy egy kicsit nagyobb igényű!

morbodoktor 2012.04.22. 20:32:07

@dr.kakaósbögre: @ccactus:
itt a forrás köhömm:

fizess.demokratikuskoalicio.hu/

ennél még a kurucz is hitelesebb lenne.
amúgy vannak közte valóban faszságok de abból nem jön ki a 850 milliárd..

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 20:32:20

@Bmw:

"A szavazó fülke magányában majd döntünk :)
ha eljutunk odáig :("

Micsoda hirtelen hangulatváltozásaid vannak. Te amolyan hangulatember vagy? :)

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 20:32:50

@lima31:
"egyetlen fidesz szavazót nem ismerek (kb 4000 emberből)
Ez meg az ÉN felmérésem...... "

A 4000 ember elég jó mintavétel lenne.
Következtetés:
A Fideszre most nem szavazna senki.
Értem?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 20:33:03

@dr.kakaósbögre:

És mondd? Téged a Mackó nem baszogatott még a sok szmájliért?

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.22. 20:35:29

Szép álmokat mindenkinek! Remélem nem új adókra ébredünk reggel!

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 20:36:24

@penelope garcia:

A Fidesz halott, hát persze.
A kognitív disszonancia mire nem képes...
Ez a néhány száz lelkes fideszfób kommentelő munkásságának az eredménye.

Belenézel egy baráti blogba, és őket látod, százszámra, hát elmehetnek a közvéleménykutatók a fenébe, ugye?

:)))

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 20:37:33

@ccactus: ott nem használom. de nem is mutat jól a "kurvaanyád" után.:)
egyébként meghalt.

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 20:38:30

@morbodoktor: és?ha a fele jön ki az is sok.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 20:43:57

@RowiwClub:

"A blogoszféra le van szarva (elnézést a bloggertől), nem számottevő. Amíg egy főoldalon egész hétvégén kinn lévő Varánuszt elolvasnak 5-10000 körül, kb. 20-an összehoznak 500 személyeskedő/gyűlölködő kommentet"

Nehogy azt hidd! Simán lehet 40000 fölötti olvasószám is egy-egy posztnál.

dr. pretender 2012.04.22. 20:45:35

@ccactus: na ezen tényleg felröhögtem :DD
És szerinted miben különbözik a fidesz mostani kormányzása attól, ami 1998-2002 között folyt? Mi az, ami miatt most vállalhatóak neked, akkor viszont nem voltak azok? Ez tök érdekes. Mondjuk én 2002-ben még nem szavazhattam, de emlékeim szerint akkoriban is pont ugyanez ment (talán még kissé amatőrebb módon), számomra döbbenet, hogy semmit nem tanultak a saját hibáikból!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 20:45:42

@dr.kakaósbögre:

"meghalt"

Kb. egy fél éve meghekkeltem azt a blogot. Akkor még nagyon lelkes volt. Mi történt?

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 20:46:20

@ccactus: ebben igazad van.sokan egyébként azért nem kommentelnek mert méltóságukon alulinak tartják. főleg ha olyanokkal keveredsz vitába mint a Lencsés,
Neel Armstrong,wagem....

dr. pretender 2012.04.22. 20:48:52

@irreverzibilista: a minta nem attól lesz jó, hogy sokan vannak benne, hanem hogy reprezentatív...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 20:50:46

@dr. pretender:

Hát ez az! Én tanultam az akkori hibámból. Rájöttem, hogy van náluk sokkal rosszabb is. Tulajdonképpen csak jómódunkban szavaztuk le őket 2002-ben. A gazdaság rendben volt, de akkor is voltak ilyen demokráciaféltő momentumok, meg orbán-diktátor-akar-lenni hangok, és akkor még sokan bevették ezt, mert új lemez volt. Mint ahogy akkoriban Tocsik Márta, kaya ibrahim vagy josif tot nevének emlegetésével is választásokat lehetett nyerni.

Ma már magasabb az emberek ingerküszöbe. Mondhatni azóta sokat tanultunk demokráciából és propagandából, és már @dr.kakaósbögre: 800 milliárdos listájára is csak legyint a többség.

dr. pretender 2012.04.22. 20:51:01

@morbodoktor: miért, a vörösiszap adományokkal tényleg nem számoltak el azóta sem, márpedig az milliárdon felüli állampolgári befizetés volt, vagy te tudsz valamit, amit mi nem?

dr.kakaósbögre 2012.04.22. 20:54:16

@ccactus: az sem rossz.bár,a troll fogalma pártállás függvénye.

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2012.04.22. 20:54:27

@Haverka: Olvasgasd az indexet. Ott a legtöbb politikai blog mind a baloldaliak vágyainak kedveznek. De azért betesznek egy-egy ilyen blogot is, hogy ne Népszabadság és stop.hu feelingje legyen a dolgoknak.

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 20:55:06

@dr. pretender:
Hát erről beszélek, a számból vetted ki.

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 20:56:23

@Kozmokrator:
Az index blogketrecben kb. 8:1 az arány a ballib (közte szélsőséges nyelvezetű, uszító oldal) és a mérsékelt jobb blogok között.

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2012.04.22. 20:58:41

@irreverzibilista: Igen. Érdekes ez 2 éve nem egészen így volt... Az a pénz...

dr. pretender 2012.04.22. 21:01:02

@ccactus: azért ez a fásultság nagyon szomorú, nem?
mondjuk a demokrácia leépítésében az kismiska volt a mostani időszakhoz képest, de azért voltak finomságok már akkor is: kétéves költségvetés, ritkábban ülésező parlament...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 21:13:56

@dr. pretender:

"azért ez a fásultság nagyon szomorú, nem?"

Ez nem fásultság, egyszerűen csak mindenki tudja már, hogy így működik a politika. Lásd annó Demcsák Zsuzsa kormányszóvivő akart lenni, aztán azzal támadták be, hogy valami netes fórumon arról írt, hogy nem szeretné a gyerekét cigányokkal teli óvodába adni. Erre épült egy többnapos lejárató kampány, amiben minden volt, végül visszalépett szegény.

Nagyjából ugyanez a Schmitt plágiumügy is.

"mondjuk a demokrácia leépítésében az kismiska volt a mostani időszakhoz képest, de azért voltak finomságok már akkor is: kétéves költségvetés, ritkábban ülésező parlament..."

Ez mind baromság. A demokráciához semmi de semmi köze. Sokkal nagyobb volt a füstje mint a lángja. Nem kell itt pillangó-kisasszonyt játszani.

Kubatov listák, meg ilyesmi. Hülyeség. Békés tüntetőkre uszított rendőrség - hagyjuk már!

Nagyjából ez megy a rendszerváltás óta. Még emlékszem annó egy Havas Henrik-Torgyán interjúra, amikor az volt a téma, hogy micsoda diktatúra van, hogy a lovas rendőrök szakszerűtlenül törtek rá a randalírozó Fradi-szurkolókra.

Egy-szó-mint-száz, persze mindig vannak újszülöttek, akiknek minden vicc új, de szerintem ezzel a demokráciaféltéssel most, 2012-ben, az EU tagjaként semmire nem lehet menni. Nagyon melléfog az az ellenzéki párt, amelyik erre építi a stratégiáját. A fidesznek is volt ilyen irányzata 2006 és 2010 között, de az lószart nem ért volna, ha nincs mellette a gazdasági bukdácsolás.

Én leginkább az LMP-n csodálkozom egyébként. Ahelyett, hogy karakteres-trendi-fiatal-modern ökopárt lennének, folyamatosan ilyen kis demokráciaféltő apró hülyeségekkel vannak elfoglalva. Az erre vevő szavazótábor pedig erősen korlátos felülről.

Bmw 2012.04.22. 21:14:18

@ccactus:
Még nem gurult el a gyógyszerem :)

Nándo 2012.04.22. 21:24:01

Hmm... most tekintsünk el attól a kis apróságtól, hogy ez a post megint igen messze áll a valóságtól (legalábbis attól, amit én látok, biztosan a blogger más közegben mozog.), de azért az már egy eléggé látható tendencia, hogy a FIDESZ-nek több, mint valószínű nem lesz abszolút többsége. Kedves bloggernek felhívnám a szíves figyelmét arra, hogy az ELLENZÉK nem az MSZP-LMP-DK, hanem ott van a Jobbik is, s mint látható ennek a négy pártnak már nagyobb a támogatottsága, mint a FIDESZ-nek, s ebből logikusan következik, hogy nem is alakíthat kormányt egyedül.

ccactus, ezzel a lényegtelen aprósággal ne is foglalkozz, kár ilyen bagatell dolgokkal foglalkozni. :(

Szóval, ez a tétel már felvet pár aprócska kérdést, s nekem nagyon nem tetszik az a válasz, amit én sejtek.
A lehető legjobb opció az, hogy az LMP nagy szerencsével bejit a parlamentbe, s a FIDESZ őket választja koalíciós partnernek a Jobbikkal szemben... de ebben inkább hinni szeretnék, minthogy a valóság lenne.
Szóval ccactul, te milyen koalícióra tippelsz?
FIDESZ-MSZP
FIDESZ-DK
FIDESZ-LMP
FIDESZ-Jobbik

???

Big-B 2012.04.22. 21:30:40

Ha a tendencia így folytatódik, akkor a fidesz-nek 2014-ben tényleg külföldről kell szavazókat szereznie.

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 21:31:41

@Nándo: A választás 2014-ben lesz. 2 év még. Várd ki, hogy alakul a pártok támogatása...

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2012.04.22. 21:32:02

@ccactus: Igazad van, de mentségemül szóljon, véletlen olvastam bele a postba!. :)

béla a görög (törölt) 2012.04.22. 21:32:18

Nem az érdekel, hogy mit mérnek a közvéleménykutatok meg mit próbálsz magyarázni hanem az hogy a választásokon elzavarják őket.

1 azon emberek közül akiket érintett a manyup államosítás szerinted felső 100ezer szerintem meg adófizető állampolgár aki számol.

Kalmár 2012.04.22. 21:35:03

A II.kerület jó példa.
Az MSZP-LMP-DK simán összebútorozott.
Nem meglepő a Fletó ellenességgel bejutott lmp-től. Ugyanolyan hazug köpönyegforgatók, mint az szdsz volt. Schiffert kirugták, mert nem volt hajlandó betörni fletónak.
Mindenesetre a koalíció 32% ért el, a Jobbik 10% a Fidesz pedig 57%
Ez legalább nem közvéleménykutatás, hanem a valóság. Mintha nem csengene egybe az eredmény, a ballib média henger szövegeivel.

Szóval a FIdesz még mindig verhetetlen.

morbodoktor 2012.04.22. 21:36:50

@Nándo: ez nettó hülyeség simán alakíthat kormányt egyedül ha az egyéni választó kerületek többségét megnyeri. ott meg a legnépszerűbb nyer. tehát még 2/3-a is lehet.

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 21:37:02

@béla a görög:
Hát persze.
"Jobban hiszek a szememnek, mint a közvéleménykutatóknak".

Működik a kognitív disszonancia rendesen...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 21:39:48

@Nándo:

Igen, jelen állás szerint könnyen lehet egy Fidesz kontra Mszp-LMP-DK döntetlen, ahol a Jobbik lehet a mérleg nyelve.

Ha ugyanis az LMP első körben az Mszp-DK-val szövetkezett, akkor nagy arcvesztés lenne, ha végül mégis a Fidesszel kötne koalíciót.

Márcsak ezért is valószínű, hogy az LMP előzetesen szövetségre lép az Mszp-DK-val. Ez viszont nagyban növeli a Fidesz abszolút győzelem esélyét.

Ne feledd, hogy 2014-ben egyfordulós választás lesz, tehát ha a baloldal nem fog össze még a választások előtt, akkor a Fidesz könnyen elviheti az egyéni kerületek többségét, ami valószínűleg elég lehet az 51%-os parlamenti többség eléréséhez.

A Fidesz-Jobbik koalíciót kizartnak tartom mindkét párt részéről. Nézz csak meg néhány Orbán-Vona szócsatát a parlamentben. Kölcsönösen hülyének nézik egymást.

Egy Fidesz-LMP koalíció számomra nagyon kívánatos lenne. De ennek is minimális esélyt adok.

Nándo 2012.04.22. 21:41:13

@morbodoktor: ebben igazad van, szép is ez a választási-rendszer. :) de szerintem még így is sanszos, hogy nem lesz többsége a FIDESZ-nek '14-ben.

Szpókember · http://szpokember.blog.hu 2012.04.22. 21:41:27

Ha ezentúl nem kéne egyáltalán adót fizetni az sem lenne húsbavágó a többségnek, sőt az emberek örülnének neki, még népszerűbb lenne a Fidesz. De ez nem jelenti azt, hogy ez a jó, mert 2 év után rakás szar maradna az országból. Most pont ez a helyzet, az, hogy egyelőre nem érzi a bőrén az emberek nagy része, még nem jelenti azt, hogy nincs elbaszva. Az emberek hülyék és azt kapják, amit megérdemelnek, csak ennyi a tanúlság a közvéleménykutatások eredményeiből. Hát akinek ez kell az fizessen érte...

Nándo 2012.04.22. 21:44:02

@ccactus: Te meg emlékezz '98-ra. :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 21:47:28

@Szpókember:

"Az emberek hülyék és azt kapják, amit megérdemelnek, csak ennyi a tanúlság a közvéleménykutatások eredményeiből."

Megjegyzem valahol vicces, hogy az ellenzékiek egyfelől habzó szájjal támadják Fideszt demokráciarombolásért, másfelől meg hülyének, fideszdroidoknak, agyhalottaknak... stb. nevezik az embereket, amiért úgy szavaznak ahogy.

Miről is szól akkor a demokrácia?

morbodoktor 2012.04.22. 21:51:30

@Nándo: ja ha össze áll a 3 párt ami kizárt. Egyéni választó kerület megyerése szerintem:
mszp+lmp még kevés, a dk meg nem jutna be
mszp+dk még kevesebb
mszp+lmp+dk, hiteltelen lenne, lmp szavazók inkább otthon maradnak

többségi fidesz nyerés elkerülhetetlen. olyan ez mint a terminátor 3 vége:)

dr kíváncsivagyok 2012.04.22. 21:54:29

@irreverzibilista: "Grat az elemzéshez, ccactus!
Ritkán olvasni egyik vagy másik irányba elfogulatlan írást manapság.
Ez ilyen lett! "

Ja...ilyen.... már nem is bánom , hogy idejöttem a Comedy Central nézése helyett !

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 21:55:15

@ccactus:
"Megjegyzem valahol vicces, hogy az ellenzékiek egyfelől habzó szájjal támadják Fideszt demokráciarombolásért, másfelől meg hülyének, fideszdroidoknak, agyhalottaknak... stb. nevezik az embereket, amiért úgy szavaznak ahogy."

Az ellenzék alja viselkedik így.
Igaz, hogy ők a leghangosabbak, ők látszanak a legnagyobb felületen.

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 21:56:01

@dr kíváncsivagyok:
A Comedy Central is elfogulatlan?
Nem nézem.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 21:56:58

@dr kíváncsivagyok:

Konkrétan miért tartod elfogultnak a posztot?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 21:57:43

@irreverzibilista:

"Az ellenzék alja viselkedik így.
Igaz, hogy ők a leghangosabbak, ők látszanak a legnagyobb felületen."

És ők képzelik magukat felülre..

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 21:58:34

@irreverzibilista:

Egyébként szerintem ez baromi kontraproduktív és taszító nagyon sok ember számára, amit és ahogy művelnek.

pandacsökiboborján 2012.04.22. 22:01:59

hát ez pont a lényeget kerülte el. Szerintem még 2 év ilyen zseniális kormányzás és a Jobbik beelőzi a Fideszt...

Nándo 2012.04.22. 22:02:24

@morbodoktor: hmm, akkor egy atombomba robbant nem? azért egy fokkal jobb a helyzet.:)

azt is vedd figyelembe, a FIDESZ szinte biztosan bukni fog egy rakat szavazatot idén-jövőre, miután az eu-imf nyakára tette a kötelet, így folyamatosan adóemelés / kiadáscsökkentésre lesz kényszerítve, talán még 2014-ben is, gazdasági növekedés jó ha 1.5-2%-os lehet, világgazdasági bővülés láthatáron sincsen, a hangulat egyre depressziósabb még a fidesz-szavazók között is, az ellenzék folyamatosan azzal fogja vádolni Orbánt, hogy egy szó sem igaz abból, amit 2010-ben ígért.
Az én tippem akkor is az, hogy a FIDESZ lesz a legerősebb párt, de nem fog tudni egyedül kormányt alakítani.

Hümmögő 2012.04.22. 22:04:30

Fidesz fölény?
Emberek, ideje lenne önkritikát gyakorolni! A hülyeség köztudottan ragadós, főleg ha mézesmadzaggal van átkötve, de nem lenne még itt az ideje az eszünket is használni nekünk magyaroknak a választásainkban? Mielőtt még jéghegynek ütközik a gyorsnaszád?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 22:07:45

@Hümmögő:

Miért? Te melyik pártot javaslod? Hová kellene tenni az ikszet?

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 22:08:28

@pandacsökiboborján:
Barátom nézd meg mit művel a Jobbik Borsodban pl. a saját szervezetével, a legerősebbel.
Szegedi Csanád maffiaként működteti a borsodi pártszervet.
A tagok megpróbáltak Vonával beszélni, aki nem fogadta őket... lemondott a teljes borsodi vezetőség, az elnök is (az alelnök miatt!).
Vicc ez a párt.

index.hu/belfold/2012/04/18/lemondott_a_jobbik_borsodi_elnoksege/

A Jobbik teljes Borsod megyei elnöksége lemondott a hétvégén

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 22:09:24

@pandacsökiboborján:

"hát ez pont a lényeget kerülte el. Szerintem még 2 év ilyen zseniális kormányzás és a Jobbik beelőzi a Fideszt..."

Én nem hiszek ebben. A Jobbik potenciális szavazótábra a jelenlegi politikájával erősen korlátos.

Úgyhogy nem tudnék erről a lehetőségről meggyőzően írni. De ha te megírod, szívesen kiteszem egy külön posztban..

pandacsökiboborján 2012.04.22. 22:16:46

@ccactus: késő van ehhez,de egyrészt a szavazók-ismerősök pl- egyre jobbra tolódnak. Szeveztek mSZP-re , később Fideszre,mostmár egyre többen a Jobbikot támogatják,nem feltétlenül azért,mert birtokukban van a bölcsek köve,de elegük van a sok ingyenélő,tolvaj cigányból,abból hogy nekünk el kell menni külfödre,ha nem akarunk éhenhalni, a sok mocskos hazug,korrupt politikusból...szóval protestszavazokt lesznek. A sok bizonytalan szavazó nem is fogja megmondani,hogy a Jobbikra szavazna a felmérések meg szart se érnek abban az értelemben,hogy a kereskedelmi felmérésekhez hasonlóan sztem mindig ugyanazokat az embereket kérdezgetik....

Hegseztő Hegesztő 2012.04.22. 22:23:09

Hogy egy párt toronymagasan vezet? És több a támogatottsága, mint többi kis hülye pártocskának zusammen? Na és! Tetszettek volna jól dolgozni és nem lopni, csalni hazudni..(Ezt Fecó maga állította Őszödön. Hát, ő már csak tudja, mit csinált, mit mondott és miért mondta! Fecó bölcs és okos!!

Végre , nem tökölődés van. A sok kis hülye pártocskában lévők úgyis a saját pecsenyéit sütögetnék, alkudoznának magukért, a megélhetésükért. A nép meg le van ....magasról.

Persze, azért jelenlegi vezető pártnak igyekezni kell, mert kapitalizmusban vagyunk , vagyis piacgazdaságban élünk. A mai világban pártoknak is harcolni kell a nép kegyeiért!
Ahogy most van, az úgy jó...Ki kell, ezt a formátumot is próbálni!!!!

Hümmögő 2012.04.22. 22:25:03

@ccactus: Ebben persze igazad van, mert nincs kire szavazni. és ha ez így megy tovább, nem is lesz. A pénz, hatatom és a sajtó mind egy kézben (fog?) öszpontosulni. De nekem is ez a hazám, szeretnék itt élni, és szeretném, ha a gyerekeim is itt akarnának élni. Pillanatnyilag csak a növekvő tanácstalanságot, kétségbeesést és dilettantizmust látom minden területen :-(

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 22:25:32

@pandacsökiboborján:
A Jobbiknak milyen programja van a felemelkedésre? (gazdasági)
Te ezt a programot jónak tartod?
Milyen a Jobbik külpolitikai stratégiája?
Tényleg bevállalnád a következményeit, ha kormányra kerülne?

diesel12 2012.04.22. 22:25:33

Vicces ahogy elvitatkoztok itt arról, hogy ki lesz a legerősebb. Szerintetek jobb most a helyzet? Azon kívül, hogy körülbelül a politika pártválasztás kezd kicsit hasonlítani a szurkolók csapatválasztásával. Semmivel sem jobb jelenleg mint volt ezelőtt. Vagy szerintetek hol történt pozitív változás? Hol indult el valami igazán reményteljes dolog az országban? Azon kívül, hogy nyer a pártotok (akármelyik is az), ez okozhat örömöt, azonban a végeredmény egy rakás szemét. A korrupció csökkent? Az átláthatóság javult? A pályázatokat már korrekten bírálják el? Már egyenlő eséllyel indul mindenki mindenhol? Mégis mi a változás azon kívül, hogy most az ő embereiknek kedveznek? A hétköznapokban mit eredményez az, hogy nyer a fidesz? Semmit. Jobb a kórházi ellátás? Az iskolai? A közlekedés? Épülnek az utak? Karbantartják az infrastruktúrát? Javítják az ország imázsát? Élhetőbb lett Magyarország? Tudnak valami jövőképet, biztosat is nem csak ígérni, de megvalósítani? Ezekből mi sikerült?
Ennek tükrében semmi sem változik, azon kívül, hogy ők nyerték a választást. Nyerjék meg a következőt is, és örüljetek neki, de a ti örömötök is csak ennyi. A fizetésetek ettől nem lesz több. Attól mert volt egy rosszabb, ők még nem jók. Két rossz közül az egyik. Ugyanolyan romlott politikusok mint a másik oldalon, pártokban - kevés kivétellel. Hatalom, hatalom és hatalom, ez érdekli mindet, de, hogy nektek jobb legyen azt nem tudom. Nem meggyőzni kell a bizonytalanokat, hanem bizonyítani. De ez a teljesítmény is harmatgyenge. Az egyetlen ok amiért nyer és lehet fog is a fidesz, hogy jobban mozgósít, fanatizál, a szavazóik mindig biztosan mennek szavazni. Néha sajnos gondolkodás nélkül is.

pjm 2012.04.22. 22:27:22

Gyerekek! egy év múlva, amikor már minden telefonban benne lesz a tek, na akkor a fidesz népszerűsége az egekbe fog szökni. Már ost is úgy van, hogy nem mernek emberek válaszolni a közvélemény kutatóknak, mert uyge kubatov elvtárs nem a mostani rendszerben szocializálódott és pontosan fogja tudni, hogy mit mondtál. Aztán jön a mondat: Érted jöttünk elvtárs nem ellened. Hogyan is volt az a kék cédula? Kék, vagy nem kék? Szóval 1984 ha valakinek ez mond valamit...

pandacsökiboborján 2012.04.22. 22:29:03

@irreverzibilista: nem tudom mi a programja,de remélem nem a Fideszéről másolták. A narancsos hülyéknek SEMMILYEN programjuk nem volt és most sincs,mint látható,hogy naponta rángatják és ötletelnek...komolyan ezektől egy lelkes középiskolás csapat is jobb lenne...

pjm 2012.04.22. 22:30:46

@diesel12: egyet értek Veled! Nem lett jobb és ezt a totális állammal tovább is lehet vinni. Csak arra leszek kíváncsi, hogy mikor kezdik építeni a járási pártbizottságokat? Mikor lesz végre egy Hazafias Népfront? Vagy már most is az van?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 22:32:01

@diesel12:

"Nyerjék meg a következőt is, és örüljetek neki, de a ti örömötök is csak ennyi. A fizetésetek ettől nem lesz több."

Ki kell, hogy ábrándítsalak: Ahhoz, hogy több legyen a fizetésed, többet és/vagy jobban, hatékonyabban kell dolgoznod. Az aktuális kormánytól tök függetlenül.

"a politika pártválasztás kezd kicsit hasonlítani a szurkolók csapatválasztásával"

Ez hülyeség! A többség elsősorban a pénztárcája alapján szavaz. Persze van egy fiatal felülreprezentált diákréteg itt a neten, akik még valamilyen elvek alapján döntenek, én is ilyen voltam, de aztán beállnak majd ők is dolgozni, családot alapítani...stb. Amikor majd fontos lesz hirtelen a családtámogatások mértéke, a családbarát politika és adókedvezmények, vagy éppen a gyerekek létéhez kapcsolódó szocpol lakástámogatás..

kitiltottakmindenhonnan 2012.04.22. 22:32:36

Hamarosan látványosan fog darabjaira hullani ez a velejéig romlott, ócska, alantas, nívótlan, demokráciának nevezett kártyavár és akkor jövünk.
De akkor már nem lesz sem fidesz, sem mszp, sem lmp sem jobbik, sem a többi judeokrata irányítás alatt lévő förmedvény sem fog létezni.
Így a kutyát sem érdekli az, hogy most a marieonettbábu melyik karja van fent, melyik lent, hisz a mozgató démoni akarat egy és ugyanaz. És ezt a világdémont legyőzni csak az abszolút tisztasággal lehet, amelytől menekül, sivalkodva, gyáván és féreg módjára a
Kakodémon!

ruszkaszov 2012.04.22. 22:33:10

@ccactus: 39%==50%... duplagondol, 39%==50%==33%... duplagondol...

"2011 áprilisában az összes nagy közvélemény kutató szerint nagyjából ugyanott állt a párt, mint a 2010-es választásokon".

Még jó hogy, a közvélemény kutatók nem számolnak mandátumot, még a végén ennek a mondatnak egyes értelmezései igazak lehettek volna.

pandacsökiboborján 2012.04.22. 22:33:42

@diesel12: vannak emberek,akik a világot csak egyszerűen képesek látni és értelmezni: fekete/fehér ,Jó/rossz. Ezért is van szarban az ország és vannak ilyen politikai pártok...

irreverzibilista (törölt) 2012.04.22. 22:34:32

@pjm:
"Már ost is úgy van, hogy nem mernek emberek válaszolni a közvélemény kutatóknak"

Sőt.
Nincs sajtószabadság sem, igaz? :)))

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.22. 22:35:08

@kitiltottakmindenhonnan:

Köszönjük, hogy érdekes szempontjaiddal színesítetted a poszthoz kapcsolódó beszélgetést!

Megjegyzem nem hinném, hogy így történne majd. :)

pandacsökiboborján 2012.04.22. 22:37:26

@ccactus: majd 2014-ben az osztrák pszichiáterek megtalálják Piciviktor fejében azt a démont:)))

diesel12 2012.04.22. 22:52:22

@ccactus: "Ahhoz, hogy több legyen a fizetésed, többet és/vagy jobban, hatékonyabban kell dolgoznod. Az aktuális kormánytól tök függetlenül."

Szerencsére nem érint, de a lehetőségek sajnos igen-igen korlátozottak. Nem az aktuális kormány miatt feltétlenül, de nagyon sok esetben nincs lehetőség a fejlődésre a munkában, azt kell szeretni ami van. Ez lehet családi, földrajzi, végzettségtől függő ok is. De nem hiszem, hogy a családok azért élnek úgy ahogy, mert nem dolgoznak eleget, vagy elég hatékonyan az emberek. Ez úgy gondolom a politikusokra a legjellemzőbb, mármint, hogy nem fejlődnek. Persze nyilván rászorulva sincsenek.
A szurkolós hasonlatom én az érzelmi elhivatottságra gondoltam, amit nem a programok vagy elvek ismerete határoz meg, hanem valamilyen okból, vagy ellenérzésből ragaszkodik egy párthoz.
De sokan vannak úgy ahogy írod, hogy megélhetésük befolyásolja a szavazataikat, azonban e nagyarányú győzelmet is inkább az "mszp-t tüntessük el" érzelem is eredményezne - nyilvánvalóan indokoltan.
Habár ellenszenves párt nagyon a fidesz, reménykedtem a nagyarányú győzelem alkotta lehetőségük miatt. Azonban kiábrándító, hogy mennyire nem - elsősorban, és szerintem - arra használják ezt a fölényt amire kellene.

diesel12 2012.04.22. 22:59:28

@diesel12: annyit még hozzátennék, hogy nem az tenne boldoggá ha bukna a fidesz. Sokkal inkább, ha a fontossága bizonyos dolgoknak változna, az ország állapota nagyobb hangsúlyt kapna a hatalmi játékaikhoz. Ami mellesleg a kutyát sem érdekelné, ha nem az lenne az elsődleges szempont. És akkor még szavaznék is rájuk(persze nem mintha ez számítana valamit is). Mert kapja az a szavazatokat aki tesz az országért, ne az aki a leghangosabb a baromfiudvarban.

DIldiko 2012.04.23. 08:52:17

@Kalmár: "A II.kerület jó példa.
Az MSZP-LMP-DK simán összebútorozott.
Mindenesetre a koalíció 32% ért el, a Jobbik 10% a Fidesz pedig 57%
Szóval a FIdesz még mindig verhetetlen."
A II. kerületben könnyű - ott élnek azok akik a legtöbbet nyerték a 16%-s adóval! Majd ha BAZ megyében a szegények között is nyernek - no az lesz valami!

pjm 2012.04.23. 10:21:27

@irreverzibilista: Igen, sajtószabadság van. Az újságírók azt mondják, amit szabad...(tisztelet a kevés kivételnek) Vagy az MTI hírgyárát minek lehet venni?

kifordított nagyanyó 2012.04.23. 10:45:03

@irreverzibilista: Írni írnak:Oda is jön néha egy egy fideszbirka,de tátott szájjal futnak bele a faszerdőbe!:))

kifordított nagyanyó 2012.04.23. 10:49:09

@ccactus: Ne csináld!A következőknek lesz ellensúly maximum.Nem a fidesznek.

kifordított nagyanyó 2012.04.23. 10:53:24

@ccactus: Te maximum olyan közgazdász lehetsz,mint matolcsy.
A te viktorod is egy jogász,meg a bandája is.

kifordított nagyanyó 2012.04.23. 11:13:23

@ccactus: Te moost a kormányról beszélsz?

kifordított nagyanyó 2012.04.23. 11:29:30

@Kalmár: @irreverzibilista: @ccactus:
Azért azt vegyétek figyelembe ezeken az időközi választásokon,hogy a szavazók hány százaléka ment el.A fidesznek vannak jelenleg a legelvakultabb hívei,ti könnyen mozgósíthatók vagytok.
Az emberek legalább fele eljutott odáig hogy nincs kire szavazni.
Az lmp hiteltelen nekik a jobbik meg még csúnya náczi.De ezek még változhatnak.

Elég volt! Takarodjatok! 2012.04.23. 17:08:39

@Kalmár: @irreverzibilista: @ccactus:

Remélem nektek is csurran-cseppen majd szépen a telefonadóból meg a tranzakciós adóból, amik természetesen továbbra sem megsozrítások, hanem valójában adócsökkentések.

Mennyit fizet most a Fidesz kommentenként? Megéri?

dr. pretender 2012.04.23. 18:14:23

@ccactus: hát szerintem azért a Demcsák-ügy rohadtul nem egy kategória Schmitt-tel. egy kormányszóvivő meg a legfőbb közjogi méltóság azért nem éppen egy súlycsoport... ahogy a konkrét lopás és a vállalhatatlan blogbejegyzés sem.
bocs, de ez a hozzáállás a tipikus (kádári?) proli mentalitás, amíg sör van meg szotyi, addig leszarom, hogy mi van "odafent". hát ne már!! a transzparencia hiányának igenis nagyon sok köze van a demokráciához.
amúgy a mai hírek fényében mit gondolsz arról a posztbeli mondatról, hogy a kormány nem növeli tovább a lakossági terheket? :DDD

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.23. 22:51:33

@kifordított nagyanyó:

"Mondjuk szerintem ha a bőrről idejönne egy két felkészültebb,olvasottabb,jogi dolgokkal inkább tisztában lévő kommentelő szét szednék ezt a posztot."

Na átruccantam ma a Vastagbőrre kommentelgetni egy kicsit, de csupa buta, csőlátású emberrel találkoztam.

Ellenben jókora felfordulást okoztam, úgyhogy azt hiszem, egy darabig megint nem járok oda.. :)))

Birkesz 2012.04.24. 11:16:17

@ccactus: Te CCactus, vazze, hol és mivel okoztál a Vastagbőrön felfordulást? Ki volt az a rengeteg buta, csőlátású ember, akikkel találkoztál?

Hozzászólásaid alapján te állítottad ki magadról a buta, csőlátású ember kórképét:

ccactus: "Csak nyugi! Amit nyertem az egykulcsoson, azt mind teszem félre nyugdíjra."

Ja, más meg dögöljön meg, csak a te kis pénzecskéd számít.

fzs.1933: "nem biztos, hogy mindenre adót kell kivetni."

ccactus: "A szükség nagy úr! Lehetne helyette megszorítani is.. Válassz!"

Basszus, az utóbbi napok bejelentéseit minek nevezed, ha nem megszorításnak?
- telefonadó
- tranzakciós adó
- biztosítási adó szinte mindenre
Attól, hogy nem mondják ki a szót, ez még megszorítás.

"Ezt nem hiszem el! Hagyjál már békén, az adóforintjaimmal együtt. Mi közöd hozzá?! "

Épp te hoztad fel pár hozzászólással korábban:
"Amit nyertem az egykulcsoson, azt mind teszem félre nyugdíjra."
"Nézd! Én évente többmilliót adózok..."

Rendszeresen olvasom mindkét blogot, én is évente több milliót adózom, mégis úgy láttam, hogy te a vastagbőrre helybe mentél a f*szért. Úgy viselkedtél mint egy rossz troll, értelmes, érvekkel támogatott párbeszédet nem folytattál, csak nyomattad a pártközpontban kiadott egymondatos mantrákat, amiket teljesen sajátodénak érzel, megfűszerezve az egyetlen pozitív tapasztalatoddal, hogy a kvázi-egykulcsos adóval te látszólag jobban jártál. (figyelem, nem azt mondtam most, hogy bérkommentelő vagy, hanem hogy elvakult)

Mondjuk érdekes lenne kiszámolni, hogy az utóbbi két év adóváltozása hogyan hatott a fizetésed egészére: többet kaptál az szja csökkenéssel, de többet is fizetsz be a magasabb áfával, az új adókkal, ...

kifordított nagyanyó 2012.04.24. 12:05:23

@ccactus: Hát megnéztem mit műveltél ott.
Hát az lófasz volt nem érdemi vita.
Átmentél csúnyán beszélni meg jópofizni.
Nem igazán tudtad megmagyarázni,hogy ez az egész miért is jó nekünk.
@Birkesz: Nagyon jó észrevételek,köszönöm!

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2012.04.24. 12:06:51

@Birkesz: szerinte az adóemelés nem megszorítás. Végülis az adóemelés az adóemelés.

Érdekes, hogy még büszke is tettére.
Amúgy kaktusz. Nekem megmagyaráznád ezt a hírt:
A kiskereskedelmi forgalom csökkenése összhangban van a csökkenő reálbérekkel, és az év elején jelentősen visszaeső fogyasztói bizalommal - mondja Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője. Az év hátralevő részében sem vár jelentős változást, átlagosan 1 százalék körüli visszaesésre számít az elemző.

Én tényleg nem értem, hiszen az adócsökkentéssel mindenki nyert? Akkor miért csökken a reálbér, és kiskereskedelmi forgalom. Lehet elszámolták? Mi lehet itt?

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2012.04.24. 12:08:27

@kifordított nagyanyó: Én már pedig nagyon várom kaktusztól, hogy leírja miért is jó nekünk ez sok sok új adó!

Birkesz 2012.04.24. 12:57:10

@Tyss: Mondjuk a tranzakció adóról már leírta, miért jó.

Én inkább arra lennék kíváncsi, be tudja-e magyarázni magának, hogy az a jó, ahogy a kormány gondolta, nem pedig, ahogyan ő. Konkrétan:
"Kell egy értékhatár, amely alatt nulla, vagy nagyon alacsony legyen a kulcs, afelett meg mehet az 1%"

Ehhez képest a jelenlegi terv:
A pénzügyi tranzakciós illeték általános kulcsa 0,1%, de bizonyos értékhatár fölött 0,01%-os kulccsal kerülhet bevezetésre (ha még növelni akarják a bevételt)

Ccactus, hogyan tudod ezt magadban letisztázni? Szeretett kormányod nem, hogy növelné a nagy értékű pénzmozgások adóját, de pont, hogy csökkenti? Ezzel biza nem a szegényeket támogatják!

"Ezzel a módosítással ki is húztuk a tervezett adó méregfogát, és még a látszata is elkerülhető annak, hogy az új adóteher nagy részét a kisembereknek kell majd megfizetni. A cél ugyanis pont az, hogy ne a kisemberek vállát nyomja újabb megszorítás. Mert ugye senki nem gondolja komolyan, hogy jelenleg Magyarországon a minimálbéres és alacsony jövedelmű, megtakarításokkal nem rendelkező kisemberek generálják a banki tranzakciók és a pénzforgalom zömét azzal, hogy Mari néni befizeti a 3000 forintos villanyszámlát csekken.

Aki meg vagyonos, milliókat-milliárdokat mozgat, az meg fizessen be belőle 1%-ot."

Vagy beveted a VB-n is használt érvedet: "Én sokat keresek, úgyis csökkentett tranzakciós díjam lesz, a többi meg dögöljön meg" ?

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2012.04.24. 13:13:26

@Birkesz: Gondolom valami olyasmi lesz a válasz, h EU miatt kellenek az új adók. Hát, ilyen ez.

Tudod tényleg az az igazán szomorú ezekben az "én sokat nyertem az egykulcsos adóval" hozzáállással, hogy a számok azt mutatják, h a reálkereset csökkent, vagyis a többség nagyon nagyon megszívta az egykulcsos adót. És ezek az emberek egyszerűen leszarják a többséget. Amiben igazuk is lehetne, csak akkor ne volna ez a szánalmas maszlag, hogy milyen jól megy itt minden, és milyen jól csinál mindent a kormány. Nekem ez a hazugság az ami fáj, és bánt...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.24. 22:22:48

@Tyss: @Birkesz:

"Én már pedig nagyon várom kaktusztól, hogy leírja miért is jó nekünk ez sok sok új adó!"

Megírtuk:

nivo.blog.hu/2012/04/24/tenyleg_megszoritas_a_szell_kalman_terv_2_0

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.24. 22:23:49

@kifordított nagyanyó:

"Nem igazán tudtad megmagyarázni,hogy ez az egész miért is jó nekünk."

Nem is akartam megmagyarázni. Pusztán a nyilvánvalóan képtelen vádak ellen léptem fel.

kifordított nagyanyó 2012.04.25. 10:52:23

@ccactus: Aha képtelen vádak.
Inkább így "képtelen" "vádak" ha értesz engem...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2012.04.25. 16:55:06

@ccactus: megbocsáss, nem írtátok meg!
Megírtad, hogy szerinted ez nem megszorítás (muhaha), meg számolgattál valami életszerűtlen dolgokat.

Én arra lennék kíváncsi, hogy miért jó az, ha mégegy újabb bőrt lehúznak rólunk a semmiért. Másrészről én tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy mivel magyarázod a 2%-s reálbér csökkenést? Persze beledughatod a fejed a homokba, és megteheted, hogy nem válaszolsz erre. Viszont akkor tisztelettel megkérlek, hogy ne oszd az észt másoknak, hogy ők miért nem látják, hogy milyen faszán mennek a dolgok, mert egyre többen, egyre gyorsabban szegényednek el.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2012.04.25. 20:27:15

@kifordított nagyanyó: tényleg kíváncsi vagyok a válaszára...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.04.25. 20:50:00

@Tyss:

Nem értem, milyen választ vársz erre tőlem.

Tanulni kell, piacképes szakmát szerezni, igyekezni kell, utána kell menni a munkának, dolgozni kell, jól kell dolgozni, még jobban kell dolgozni, fejlődni kell, aztán még annál is jobban kell dolgozni, hátadon kell vinned a céget, ahol dolgozol, és akkor halad az ember anyagilag is. Ha így teszel, megbecsülnek a munkahelyeden is, mert tudják, hogy nélküled bedőlne a cég. Igen, Borsodban is, meg Békésben is! Aztán

Azt kérdezed, miért csökkent 2%-kal a reálkereset? Szerinted mire fel kellene nőnie a béreknek, ha mindenki ugyanazt csinálja, mint tavaly? Meg még annyit sem? Persze lehet várni a kormánytól a sültgalambot, de aki ezt teszi az nagyot fog csalódni. Még nagyobbat, mint eddig. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.

kifordított nagyanyó 2012.04.26. 10:17:44

@ccactus: Először is,mi az a piacképs szakma?
Én nem várom a viktorodéktól a sültgalambot de legalább ne tegyenek keresztbe nekünk!

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2012.04.26. 14:11:48

@ccactus: Ahan. Értem. Akkor pl az a te érved, a 60 éves nagybátyámnak, aki mérnők, hogy szerezzen piacképes szakmát, merthát bizony a nyáron lehúzza a rolót a cég ahol dolgozott, ugyanis nem bírták tovább a sok "adócsökkentést". Vagy mit mondanál édesanyámnak? Választottál volna anno versenyképes szakmát, minek mentél tanárnak amikor a családba már akkoris generációk óta mindenki tanár volt?
A sort folytathatnám. De kíváncsi vagyok mit tudsz ezekre mondani?

"Ha így teszel, megbecsülnek a munkahelyeden is, mert tudják, hogy nélküled bedőlne a cég."

Ne haragudj, de előbújt belőled a szocialista! Tudod, a világ jobbik felén a fiatalok 20-50% vállalkozik, vállalkozna. Nálunk ez, kis hazánkban 3-5%. Ajánlom figyelmedbe az ezzel kapcsolatos FIVOSZ közleményeket, tanulmányokat. De kérdem én, hogy vállkozzon az ember, amikor 100 ft nyerségből 20Ft marad nálam, a többi megy az államnak. Persze kényelmesen el lehet lenni egy-egy cégnél, mint anno a szocializmusban, lehet hajtani valami multinál, de ne haragudj, én ezt nem tartom célnak. Bennem valami elcseszett módon szorult némi kreativitás, és saját ötleteim megvalósítását valahogy fontosabbnak tartom. Viszont, annak meg értelmét nem nagyon látom, hogy a munkám egytlen gyümölcse annyi legyen, hogy a nyereségem 80%-t az államnak fizessem, hogy legyen mint Kuszaszem Matolcsynak mit elszórnia...

"Igen, Borsodban is, meg Békésben is!"

Tehát, az aki Borsodban él, meg Békésben az naplopó senkiházi szar ember, értem. A fent említett nagybátyám Békésben mérnők, nincs 200 a bruttója, pedig dolgozik rendesen. Dehát, mint tudjuk csak egy békési semmirekellő...

"Azt kérdezed, miért csökkent 2%-kal a reálkereset? Szerinted mire fel kellene nőnie a béreknek, ha mindenki ugyanazt csinálja, mint tavaly? Meg még annyit sem?"

Értem. Tehát amit te nyertél az adócsökkentéssel, másnap egyből 20%-l jobban, hatékonyabban dolgoztál, igaz?
Miért csinálná mindenki ugyanazt mint tavaly? És miaz, hogy még annyit sem?

"Persze lehet várni a kormánytól a sültgalambot, de aki ezt teszi az nagyot fog csalódni. Még nagyobbat, mint eddig. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. "

Igen, pont ez a baj. Hogy ebben a mosmtár elcseszett országban, nem lehet mindenki a saját szerencséjének a kovácsa! Mert megfolytanak minket, újabb és újabb adók, jogszabályok jönnek-mennek. Pont ez a probléma, hogy azok akik tenni is akarnak valamit, azoknak sincs meg a lehetősége, kivéve ha persze valaki kellően elhívatott szeretett pártunk iránt. Jól mutatja ezt a reálbérek csökkenése is. Gyakorlatilag a szegényebb emberekkel fizettetik meg a te szeretett adócsökkentésed. Tehát akkor a kérdés, amire továbbra is várom a választ: mire jó ez az 5 új adó?

És mégegy kérdés: anno a Fidesz kigyót békát kiabált, az adóemelések miatt, és az IMF miatt. Mi változott, mi a különbség a két párt közt?

kifordított nagyanyó 2012.04.26. 20:25:30

@Tyss: Te!Szerintem ezt a Borsod,Békés dolgot félreértetted.Nem azért,mert lenézi őket.Hanem,hogy mindenhol így van az országban.
Amúgy semmi különbség a kettő között.
Mindkettő szar.

kifordított nagyanyó 2012.04.26. 20:26:08

Mármint a szocik meg a fidesz között.
süti beállítások módosítása