Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Hogyan zárkóztassuk fel a cigányokat?

2012. július 25. - Nívó blog

Annak idején írtunk már arról itt a Nívó blogon, hogy a magyar EU-elnökség legnagyobb sikereinek a Roma stratégia és a Duna stratégia megalkotását és így európai szintre emelését tartják.

Mi már annak idején is hiányoltuk, hogy a hangzatos név mögött megfoghatatlan, mit is takarnak-e stratégiák, mit lehet róla tudni, mi várható tőle?

Az elérhető kevés riportból és nyilatkozatból szerzőtársunk valahogy így tudta összefoglalni az Roma stratégia lényegét:

A tagállamoknak kézzelfogható és számszerűsített kötelezettségeket kell vállalniuk a roma népesség felzárkóztatása érdekében. Az EU csak célzott programokra adhat ezentúl pénzt, és szigorúbban kell ellenőriznie a felhasználását.

Alapvetően négy kulcsterületen kell programokat kidolgozni: oktatás, foglalkoztatás, egészségügy, lakhatás.

Meg még azt is lehet tudni, hogy mindez csupán egy keretstratégia, konkrét programokkal a tagállamoknak kell feltölteniük. A programokhoz persze jó ötletek és sok pénz kell. Pénzt sajnos nem áll módunkban adni, viszont egy minapi beszélgetésünk a témáról igen termékenynek bizonyult, így most itt egy-két ötlettel, javaslattal állunk elő megvitatásra. Ajánlva az illetékes személyeknek a részletek kidolgozása céljából, illetve talán hátha ők is ötletet merítenek belőlünk, illetve a poszt alatt várható hozzászólásokból, tapasztalatokból.

Ha az embereket kérdezzük itt a neten a problémáról, akkor igen változatos képet kapunk. Könyvet lehetne írni az egyéni történetekről, esetekről, pedagógus ismerősöktől hallott rémtörténetekről, városi legendákról… stb.

Alapvetően azonban két csoportba sorolhatók a problémák és a megoldási javaslatok is. Ebből az egyik mindkét esetben a szalonképtelen, szélsőséges álláspont.

A radikális (nevezzük most így) nézőpont szerint a romák genetikailag avagy kulturálisan képtelenek a civilizációs fejlődésre. A felzárkóztatásukra hozott eddigi intézkedések hatástalanok, sőt például a pozitív diszkriminációra építő programok visszafelé sültek el, hiszen a romák ahelyett, hogy élnének a nekik nyújtott „lehetőségekkel” – itt az idézőjel nemhiába – inkább visszaélnek azokkal. Ezek után a szélsőséges javaslat fő elemei az alábbiak: a roma gyerekeket szakítsuk ki a családjukból, hiszen az nem képes nevelő funkcióját ellátni, illetve éljünk a büntetések és a szankciók fegyverével az eddigieknél keményebben, szüntessünk meg mindenféle pozitív diszkriminációt, úgymond esélyegyenlőséget teremtve.

Ezzel szemben a mérsékelt álláspont elutasítja a genetikai különbözőséget, nagyon helyesen, és az oktatásra, a nevelő oktatásra, az oktatáson keresztüli felemelésre összpontosítana. Aztán sajnos ennél konkrétabb, kidolgozottabb, bevált és országosan alkalmazott programok nemigen vannak. Hogy miért? Hiányzik az ötlet az új programokhoz, a tehetség a megvalósításhoz, és természetesen a pénz. Vagy legalábbis mindezek megfelelő mixtúrája.

A napokban már ostoroztuk azt a gyakorlatot, miszerint az EU-s támogatásokat, felzárkóztatási pénzeket vidéki kistelepülések főterének térkővel való burkolására, és szökőkutak kialakítására használjuk fel, miközben meg kilóg a seggünk a gatyából, a főtér szélén álló iskola összedőlő félben, benne pedig a tanárok egyre inkább öregszenek, az utánpótlás egy jó része meg tudjuk, hogy milyen. Hosszú évek óta a tanári szakok többségére alsó ponthatáron is be lehet jutni, a legelhivatottabbakon kívül egyre kevesebben választják a tanári életpályát, a fizetések alacsonyak, sok a pályaelhagyó, a szakma tekintélye, presztízse mélyponton, a munkakörülmények sem a legjobbak. A kihívások meg egyre szaporodnak, a XXI-dik század követelményeinek megfelelő tudással rendelkező nebulókat kellene útjukra bocsátaniuk úgy, hogy egyre több a hátrányos helyzetű, roma gyerek.

Ennyi bevezető után lássuk hát a Nívó blog javaslatát. Előrebocsátjuk, sok pénz kell hozzá:

Első lépésként a tanárok alapfizetését minimum a háromszorosára kellene emelni, és aztán ezt az összeget a továbbiakban is az inflációnak megfelelő mértékben emelni. Ugyanakkor az életpályamodellt, mint olyat el kell felejteni. Legalábbis azt a részét, amelyik a pályán eltöltött idő függvényében emeli egyre magasabbra a fizetést. Ugyanazon pozícióban egy tanárnak pályája első évében is ugyanazt a teljesítményt kell nyújtania, mint a harmincötödikben. Ugyanazért a teljesítményért pedig ugyanakkora bér dukál.

Amire mi plusz pénzt adnánk, az nem a pályán eltöltött évek száma, hanem valamilyen elismert többletteljesítmény. Ki kellene alakítani egy mentori rendszert (valami ilyesmi most is működik, de nagyon nagyon vérszegény), vagyishogy a hátrányos helyzetű gyerekeket egy-egy tanárhoz (mentorhoz) kellene rendelni, és ezek a mentorok fokozottan felügyelnék védencük fejlődését, tanulmányi eredményeit, képességeit, rendszeres kapcsolatot tartana a gyermek szüleivel. Így a mentor tanár első kézből tudná megállapítani, hogy az adott gyermeknek miképpen lehetne segíteni a leghatékonyabban. A havi 50ezer forint mentori pótlékból 10ezer amolyan költségtérítésként funkcionálna, vagyis a tanárnak havi 10ezer forintot mindig az adott gyerekre kellene költenie. Esetleg indokolt esetben az állam által fizetett iskoláztatási támogatást is csak a mentor tanár felügyeletével lehetne elkölteni.

Ez persze már jelentős többletmunka, már ha a tanár szívvel-lélekkel csinálja, és nagyon értékes munka is, amihez épp ezért nagyon jelentős anyagi ösztönzőnek is társulnia kell, mondjuk havi 50ezer forint/gyerek. De úgy, hogy öt gyereknél többnek nem lehet mentora egy-egy tanár, hiszen lelkiismeretes munka mellett az már nem férne bele az idejébe. Ennyi pénzért kis elhivatottsággal már sokaknak vonzó lenne a lehetőség, hiszen alapbérrel együtt akár bruttó 500ezer forint fölé is benézhet egy-egy tanári fizetés ami így nagyon nagyon jó állásnak számítana és önmagában is növelné a tanárok, a tanári szakma tekintélyét. A mentori pozíció is sokat érne, azokra külön pályázni kellene a tanároknak. A mentorált diákok fejlődését pedig objektíven elbírált felmérőkkel rendszeresen vizsgálni kell, és előrehaladás függvényében tovább premizálni mind a tanárt, mind a diákot. Tehát büntetések és szankciók, negatív ösztönzők helyett pozitív ösztönzőkkel kell élni.

És ha egy diák nem fejlődik kellőképpen, annak okát vizsgálni kell. Ha az derül ki, hogy a tanár is okolható, akkor pedig el kell tőle venni a diákot, aki mellé másik mentort kell kinevezni. Ily módon a rosszul teljesítő tanárnak ugrik az 50ezres bérpótléka.

Nos, nagy vonalakban ennyi az ötletünk. Lehet, hogy nagy hülyeség, de talán ötletindítónak jó lesz. Persze a megvalósításhoz nagyon sok pénzre van szükség. Az induláshoz fedezetként javasoljuk például a térkövezésre és szökőkútépítésre igénybe vehető EU-s pénzeket és hozzá társított önerőt. A folytatáshoz pedig dolgozhatna azon a kormány, hogy az egyéves születésnapját ünneplő roma stratégiát végre feltöltsék tartalommal, és a programhoz az EU támogatását is megnyerné.

Ezen felül egy értelmes programhoz talán a magyar adófizetőket is meg lehetne győzni arról, hogy adóforintjaikkal támogassák a tervet. Mindenki jobban járna, ha főtéri szökőkutak helyett először a hátrányos helyzetűek felzárkóztatására költenénk. Nem segélyként, hanem oktatásként.

 

Frissítés: egy jellemző epizód a kommentekben zajló vitából:

- Kár a cigányokra egy fillért is költeni. Azért nem zárkóznak fel, mert nem akarnak

- Hát persze! Nyilván a magyarok is azért nem tudnak felzárkózni a nyugathoz, mert nem akarnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr354677349

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hol van ma Lázár Péter? 2012.07.29. 13:12:12

A Népszabadság 1998-ban írt cikket "Hol vannak a Lázár Péterek?" címmel.  Évekkel előtte Nyírteleken Lázár Péter roma származású pedagógus létrehozta cigány kisiskolásoknak a "Kedvesházat", és a szülők szívesen engedték oda a lurkóikat.  Ez a Kedvesház...

Trackback: Pécs: sérülékeny civil társadalom 2012.07.25. 22:57:13

   Magyarország szép szokása szerint ha tűz van, akkor az illetékesek azonnal vizet és vízrendészeti intézkedéseket ígérnek, ha víz van, akkor tüzes szavakkal ígérnek ménkű nagy gátakat és így tovább.Most, a közismert, brutális gyilkosság után ugyanerr...

Trackback: Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok? 2012.07.25. 22:42:43

Nemrég olvastam egy érdekes cikket a tényleges életfogytigra ítéltekről. Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon ezek közül a legveszélyesebb bűnözők közül mennyi lehet a cigány származású? Lehet-e bármi is a szélsőjobb által hörgött elrettentő, halálos ...

Trackback: A közmunkásokat meglopja az állam 2012.07.25. 21:30:31

Ami ma Magyarországon a közmunkásokkal történik, az a munkaképes korú, dolgozni akaró, ám állást nem találó emberek tudatos megalázása és kifosztása. Ma egy közmunkás 47.000 Ft-ért dolgozik havonta. Egy minimálbéres alkalmazott 60.600 forintért dolgozi...

Trackback: A házi nácipálinka receptje 2012.07.25. 21:24:09

Egyszerű, olcsó, az alapanyagok minden nemzetállam háztartásában megtalálhatók. A recept a boldog békeidőkből származik, egyenesen a dédi vaníliaillatú konyhájából, ám kis találékonysággal ma is használható. Nem kell hozzá más, mint egy csipetnyi kilát...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cogito.t 2012.07.25. 17:44:03

Édesanyám - ma már nyugdíjas - pedagógus, 42 évet húzott le a tanári pályán.
A 42 év többségét 2 olyan iskolában, ahol igen jelentős volt a "kisebbség" jelenléte.
Szívvel lélekkel tanító igazi pedagógusként foglalkozott minden diákjával.
Ja! és nem "háromszoros fizetésért"!
És nem "putris" környéki iskoláról beszélünk, hanem lakótelepiről, ahol minden második lépcsőházban szinte csak romák kaptak lakást. Tehát az anyagi háttér nem tekinthető teljesen leszakadtnak.
Édesanyámnak volt pozitív példája is (némelyik diákja a mai napig előre köszön neki az utcán), meg negatív is.
Tetszik nem teszik tényszerűen/statisztikákban egyértelműen kimutatható, hogy a negatív példák többszörös nagyságrenddel többen voltak!
Ezt mindenki magyarázza úgy, ahogy akarja, de tény! És ez nem a pénzen, pláne nem az akkori/ottani pedagógusok fizetésén múlott!
Ehhez képest a valóság ismeretétől totálisan elrugaszkodott, rózsaszínű baba ábránd, hogy ezt a kérdést háromszoros pedagógus fizetéssel meg lehet oldani!
És még egy! Én nagyon nem értek egyet a milliók/milliárdok szökőkutasításra költésével, de - ha már ezt hozzuk fel - annak is utána kéne járni, hogy hány program keretében, mennyit költöttek a felzárkóztatásra mondjuk csak az elmúlt 20 évben! Ott is százmilliós, milliárdos számokhoz jutnánk!

Imadom a trapistát 2012.07.25. 18:02:09

@Cogito.t:

Ennek ellenére én sem látok más utat, lehetőséget, mint hogy az iskolán és a tanáron keresztül küzdeni a kisgyerekekért az elkallódás ellen. Küzdeni, hogy minél több legyen a jó példa és minél kevesebb a rossz. Ezeket az egyéni erőfeszítéseket, amelyeket édesanyád is csinált valahogy koordinálni kellene. Eszközöket és pénzt mellérendelni, tapasztalatokat cserélni, fórumokat tartani a témában a tanátoknak, sőt kifejezetten erre tréningezni őket ott, ahol erre szükség van.

Egy 3-6 éves óvodásra vagy egy 6-10 éves kisiskolásra még simán lehet hatni, bevésni bizonyos információkat, normákat. Fel lehet kelteni az érdeklődését bizonyos témák iránt, ami iránt lelkesedhet.

anonymand 2012.07.25. 19:19:07

Tisztelt ?!

Helytelen szemlélet, rossz cím, nem megfelelő megközelítés.
A cím azért rossz, mert helytelen szemlélet alapján született.
Nem felzárkóztatni kell a cigányokat, hanem segíteni őket a felzárkózásban.
Mecsoda különbség!
A megközelítést azért tartom helytelennek, mert nagyon egyoldalúan közelíti meg a kérdést, csak és kizárólag az oktatás (igen-igen fontos) szempontjából.
Kimarad sajnos az egyik legfontosabb probléma, hogy akarnak-e felzárkózni, tesznek-e saját felzárkózásukért?
Meglehetősen régen megjelent Járóka Lívia 60 pontos javaslata.
www.magyarszemle.hu/cikk/hatvan_javaslat_a_romak_valos_integracioja_erdekeben
Mit ne mondjak?
Nem keltett valami nagy figyelmet.
Anno az egyetlen hozzászóló én voltam.
Mára már bejegyzésem sem találom.
Na, ennyit arról, hogyan is állnak ők a kérdéshez...

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: én szívesen megszólítottam volna a poszt íróját...

hackbard.celine 2012.07.25. 19:23:57

"Első lépésként a tanárok alapfizetését minimum a háromszorosára kellene emelni"
Hát persze, lehetőleg 100 napos programban. Meg előtte az ápolókét. Meg a mentősökét. Meg a tűzoltókét. Meg az orvosokét. Meg a...
Ilyen agyatlan posztokat minek kitenni?
Nem inkább a mélyszegénység felszámolására lenne célszerű lépéseket tenni első lépésként? 4 millióan élnek létminimum alatt, többszázezer lakásban nincs csatorna (ezek jelentős részében még csak vécé sincs).
Komolyan kezditek alulmúlni a romkocsmás büfészakos bölcsészek színvonalát.

anonymand 2012.07.25. 19:30:31

@anonymand:

Kiegészítés, az akkori hozzászólásom:
"Tisztelt Hölgyem!

Elnézését kérem, hogy 60 pontos dolgozatát némileg szerkesztve és véleményemmel kiegészítve visszaküldöm. Ha jól tudom, megjelenési helyén más nem reagált rá. Szeretném, ha a roma kérdéssel foglalkozva, kiegészítené eddigi hatvan pontját. Vannak a kérdésnek olyan aspektusai, amelyekkel ugyanis nem foglalkozott, bár szerintem kellett volna.

Szépen felsorakoztatja a teendőket az állam, az önkormányzat, az oktatási intézmények, stb. részéről, és csak periférikusan érinti a legfontosabb kérdést: és mit kéne tegyenek a romák, hogy több, mint 500 év együttélés után, az integrációért?

1. Nem hangsúlyozza eléggé a már meglévő roma értelmiségiek és vezetők szerepét és kötelességét saját etnikumuk helyzetének javítása érdekében.

2. Szóba sem kerül, hogy mennyi baj és feszültség forrása az, hogy a többségtől eltérően értelmezik a romák az enyém, tiéd, övé fogalmát.

3. Hogy a gyermek felelősség, nem megélhetés forrása kell legyen.

4. Hogy a vélt, vagy valós sérelmek okán nem a hangjukat, hanem a szavukat kell felemeljék, ami ugyebár nem mindegy.

5. Hogy milliós kripták helyett iskoláztatni kéne inkább azon a pénzen.

6. Hogy nem a vajda, hanem a törvény szava szabályozza az ő életüket is.

7. Hogy a földet meg is lehet művelni (bár ezt érinti), nem csak a termést learatni.....

Folytathatnám, de minek?
Ön is tudja, hogy miről van szó, hogy mi minden hiányzik a Magyar Szemle Online oldalán közzétett 60 pontjából.

Tisztelettel:
anonymand "

Ps.: csak azért, hogy vállalom...

anonymand 2012.07.25. 19:37:04

@Droli:

Tisztelt Droli!

Én megértő vagyok.
Én még levelet, ha mégoly antipatikus, vulgáris, vagy rasszista, stb. számára írtam is, aláírás nélkül el nem küldtem.
Nem vagyunk egyformák...

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: olyankor az oly nagyon utált keretet szoktam elhagyni.

Imadom a trapistát 2012.07.25. 19:54:17

@hackbard.celine: "Nem inkább a mélyszegénység felszámolására lenne célszerű lépéseket tenni első lépésként?"

Mi lehetne erre jobb eszköz, mint az oktatás? Csak nem a segélyre gondoltál, te szellemarcú!

Imadom a trapistát 2012.07.25. 20:12:17

@anonymand:

T. Törpszakáll!

Adhatok egy jótanácsot? Talán ha kissé konstruktívabb stílusban adná elő kend az érveit, akkor talán reménykedhetne szép cuki kis válaszokban!

A hét pontodról süt, hogy hülyének nézed a vitapartnered. Gyakorlatilag lehülyézted a tisztelt hölgyedet.

Csácsumi: Imádom a sajtot!

Ps.: Bazmeg!

hackbard.celine 2012.07.25. 20:17:05

@Imadom a trapistát: az eddigi jobber kormányok az alábbiakat érték el:
- Antallék az inkompetens Kisgazdapárttal a TSZ-ek módszeres felszámolásával 400 ezer munkahelyet szüntettek meg
- fideszék az első regnálásuk alatt a minimálbér ad-hoc emelésével 2,4-4% között csökkentették a munkahelyek számát
Ma Shenzenben 3-8 dollár az órabér, itt volna a történelmi lehetőség egy vonzó gazdasági környezettel az alacsony képzettséget igénylő (betanított munka) ide vonzására, ahogy az USÁ-ba is igyekeznek visszatéríteni az ipart.
Ezzel szemben a fidesz kormány a kiszámíthatatlan intézkedéseivel a padlóra küldte a beruházási hajlandóságot, Magyarország a GDP arányos 16,2%-os befektetési rátával sereghajtó.
Nem a segélyezésben van a megoldás, hanem a tőke és technológia idevonzásában, mert abból nő ki a tudás alapú társadalom.
Ezzel szemben innen menekül a Nokia, menekül a mezőkövesdi autóipari beszállító, gyárakat zárnak be, tovább nő a szegénység.
Ezt tetézi a bravúros egykulcsos fairytale, ami pont a legszegényebbektől vett el és osztogatott a jómódúaknak százmilliárdokat.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.07.25. 20:18:09

a pozitív diszkrimináció ugyanolyan rossz mint a negatív

ha az állam csinálja akkor még nagyobb gáz van

rosszal nem lehet rossz ellen harcolni

Imadom a trapistát 2012.07.25. 20:22:30

@hackbard.celine:

Ki kell ábrándítsalak! A Nokia rábaszott, mert a kutya sem veszi a szar telefonjait.

Amúgy meg jó kis mi volt előbb a tyúk, vagy a tojás dilemma ez. Előbb legyen külföldi beruházás, aztán majd kitanítjuk a sok hülyét, hogy tudjanak is dolgozni a sok új munkahelyen, vagy esetleg először képezzük ki a munkaerőt, hogy aztán a készbe jöhessen ide a külföldi beruházó?

Mindfield 2012.07.25. 20:23:28

Index cím:
"Mindenki jobban járna, ha főtéri szökőkutak helyett először a hátrányos helyzetűek felzárkóztatására költenénk."

Valaki linkelje már ide, hogy mennyi pénzt is dobálunk bele abba a fekete lyukba, amit "feltartóztatásnak" hívunk, és hogy mi az eredménye!

Gregbíró 2012.07.25. 20:24:42

A leglenyegesebb a felzarkozasuk erdekeben hogy ne kaphasson semmifele segelyt akinek egytol tobb gyereke van.
Ezek utan szukseguk lessz egy piackepes szakmara
komuves
asztalos
heggeszto
+angol alapfok aztan irany europa boldogabbik fele, ott ugy is tombol a multkulti.

nigma08 2012.07.25. 20:25:00

A cigányok számára az állam lehetővé teszi az ingyen tankönyvekhez jutást, az oktatásban való ingyenes részvételt, és és még sorolhatnánk...Valamiért mégis mindig felmerül, hogy azért nem tanulnak és integrálódnak, mert nem kapnak rá elég pénzt! KI a fene gondolja komolyan, hogy az integráció pénz kérdése? Ez kultúra kérdése, és ők soha a büdös életben nem akartak integrálódni, de nem baj, öljünk bele még egy vagon pénzt, mert az eddig is olyan remekül működött.

Jövőnk a Tét · http://issuu.com/hirlevel/docs/j_v_nk_9.sz_m_v_gleges 2012.07.25. 20:25:22

Igen tanitani kell őket! Fel kell rakni egy Indiába tartó repülőgépre őket s a munkaügyi központ által támogatni kell a külföldi képzésüket!
Mérgeskigyó befogó tanfolyam Indiában lehetne akár ez is a TÁMOP program neve.
Amig kinn dolgoznak itthon nem lenne betörés rablás, erőszakos cselekedet idős emberek kárára, s cigánybűnözés sem lenne itthon. Indiában próbálkozzanak az ottani hatóságok biztos nagyon megértőek lesznek velük szemben.

Jövőnk a Tét · http://issuu.com/hirlevel/docs/j_v_nk_9.sz_m_v_gleges 2012.07.25. 20:29:18

Ezeket nem lehet sem integrálni sem felzárkóztatni, mert nem akarnak. Egyszerűbb nekik a strandon elemelni egy táskát benne telefonnal pénzzel hiszen úgysem kapnak érte semmit mert hát nagy a család.

tlvajferi 2012.07.25. 20:29:44

nem értek egyet a cikk íróval, szerintem inkább el kellene vinni őket dolgozni, de nem úgy mint fidesz kormány teszi, és úgysem, mint a szocionist akormányok tetteék
pl. a fővárosi rpmákat kötelezném, hogy m,inden nap reggel 5-kor keljenek, én is akkor kelek, 6-ra jelenjenek meg a munkahelyükön, ahol nem egésznapos lügás lenne azért a "kis pénzért", hanem nomában kellene dolgozni, mint ahogy amultiknál is kell
újjáépítteném velük a belső kerületeket, amiket tönkretettek, utána jöhetnek a turisták, meg az ingatlanbefeketetők!

K3rnel 2012.07.25. 20:29:47

@hackbard.celine: Igen, ez a gond, idióta. Itt a cigányság felzárkóztatásának segítéséről volt szó, pont nem ők lesznek azok akik ezen gyárakban fognak dolgozni, tudod ott tudni kell számolni, olvasni és írni is. Erre pedig az igazán problémás réteg nem képes.

Mindig mosolygok amikor valaki a tanárok bérét akarja megemelni, így, elsőre. Azokét akiknek van évi 3 hosszabb szünetük, a hétvégéik szabadok, a munkaszüneti napokon nem dolgoznak. Heti 30 órát dolgoznak. Nyáron 2 hónapos a szünetük. Nem azt mondom, hogy nem érdemelnének több pénzt, nem. Én azt mondom, hogy egyáltalán nem náluk kellene kezdeni. A közalkalmazottak között még a tanároknak vannak a legjobb munkakörülményei. Az orvos, ápoló, tűzoltó, rendőr, hogy csak pár példát említsek, összehasonlíthatatlanul többet dolgozik ugyanazért a pénzért, mint amit most a tanárok kapnak.

A pénzt nem a cigányság felzárkóztatására kellene költeni, rasszizmus az is, hogy kiemelünk egy csoportot amelyiknek segítünk miközben vannak szakmák amik nagyobb segítségre szorulnának. És ezekbe a szakmákba bárki belefoghat, cigány és nem cigány ugyanúgy. 20 éve több tíz milliárd elment már arra, hogy segítsen a mindenkori hatalom a cigányság felzárkóztatásában és ennyi idő után a többségük még kevésbé akar beilleszkedni. Nem az lenne a legfontosabb, hogy pusztán jóindulatból kiöntsük a pénzt a lefolyóba...

tmolni 2012.07.25. 20:31:04

leginkább börtönökre kéne költeni, utána a köztéri szökőkutakra... a "felzárkóztatásra" már irdatlan összegeket költöttek pontosan nulla eredménnyel.
az hogy évente van 100 cigány akik kivakarják magukat a mocsokból és beilleszkednek, az csak a saját akaratuknak és emberfeletti kitartásuknak köszönhető nem pedig valami milliós-milliárdos programnak

fingerbangs 2012.07.25. 20:31:29

minden forint amit a cigányok felzárkóztatására költünk kidobott pénz

jobb lenne egy országot alapítani nekik, éljenek ott, boldogan

hackbard.celine 2012.07.25. 20:31:37

@Imadom a trapistát: látom, nehéz a szövegértés, de nem kárhoztatom a tanáraidat.
Betanított munka. Mond valamit? Nem igényel szakképzettséget.

sóhajó 2012.07.25. 20:36:15

És a magyarokat ki fogja és hogyan felzárkóztatni? Szerintem az legalább annyira nehéz probléma mint a cigányság felzárkóztatása... No persze, ez nem igaz, hogy is írhattam ilyesmit. De szerintem kötelezővé kellene tenni egy kormányrendelettel a Nívó blog olvasását és attól mindenki felemelkedne és felzárkózna :D

Imadom a trapistát 2012.07.25. 20:36:20

@hackbard.celine: "Betanított munka. Mond valamit? Nem igényel szakképzettséget."

Jól értem, te most diktatórikusan meg akarod mondani, hogy mit dolgozzanak a cigányok?

Elmész a picsába! Arra nem gondoltál, hogy mi van, ha ők zenészek akarnak inkább lenni?

hackbard.celine 2012.07.25. 20:36:52

@K3rnel: "Itt a cigányság felzárkóztatásának segítéséről volt szó, pont nem ők lesznek azok akik ezen gyárakban fognak dolgozni, tudod ott tudni kell számolni, olvasni és írni is."
Az idiótázással eleve megtisztelsz, mert innentől szellemi szegényként azt írok, amit akarok, nem vagyok beszámítható. :)
Vietnám (de akár Dél-Korea) miből nőtte ki magát gazdaságilag?
Ja hogy a szomszéd segglyukánál nem látsz tovább? Azért kicsit cizelláltabb a valós világ.

Imadom a trapistát 2012.07.25. 20:37:34

@sóhajó: "És a magyarokat ki fogja és hogyan felzárkóztatni?"

Csak szólj, ha hátrányos hejzetűnek érzed magad és segítünk.

moszkvicssluszkulcs 2012.07.25. 20:38:14

Csak egy út járható. 1-2 éves korukban elvenni Őket a szüleiktől és bentlakásos iskolában óvodáztatni, iskoláztatni a cigány gyerekeket. Az ország tele van kihasználatlan laktanyákkal, kastélyokkal. Itt felnevelni Őket cigány és magyar pedagógusokkal, akik vállalják ezt a nehéz feladatot. A gyerekekért a szülőknek NEM kifizetett milliárdokból futná fizetésre, épületfelújításra. Ott aztán tanulhatnának verseket, dalokat, mondókákat kicsi korukban, játszhatnának játékokkal, tanulhatnának, szakmát szerezhetnének.És megkapnának mindent, mert a pénzüket kólára, chipsre, alkoholra, cigire költik jelenleg. És innentől kezdve a szülőknek sem lenne érdekük 5-7 gyereket csinálni, mert nem lenne belőlük pénz.
Lenne persze a jogvédők részéről kiabálás, de ki nem xarja le.
Mert ami most megy az nem járható út. A végtelenségig alul szocializált gyereke, már az iskolába lépés pillanatában szinte behozhatatlan hátrányba vannak, és amit délelőtt esetleg sikerül a fejükbe belepréselni, az délután otthon 2 perc alatt a semmibe foszlik.

Krisz11 2012.07.25. 20:38:29

A cím akár az is lehetne, hogy hogyan találjuk meg a Szent Grált. Nyilván mind a kettő legenda, max filozofálni lehet róla, mint évek óta. Egyes cigányokat fel lehet zárkóztatni, de mint társadalmi csoportot nem. A Finneknél sem sikerült, holott a költségvetési forrásuk a magyarhoz képest ilyesmire is korlátlan. Milliárdokat költöttek. A négereket se lehetett felzárkóztatni Amerikában (csak kis részüket), nagy rész meg élelmiszerjegyen, segélyen.

Szerintem nem is ezzel kellene foglalkozni, hanem hogy hogyan biztosítsuk a Magyarság életfeltételeit, hogy függetlenül a cigányoktól nyugalomban, biztonságban élhessünk. Mindegy milyen módszerrel, a többi nem érdekel. Az én adómat ne rájuk szórják el, hanem rendőrre, hóhérra, tömlöcre.

hackbard.celine 2012.07.25. 20:38:52

@Imadom a trapistát: 10 óra céltalan közmunka 47e Ft-ért pont segít a zenészi ambíciókban. Szólj ha meglesz az első koncert a Royal Albert Hallban.

2012.07.25. 20:39:11

@fingerbangs: én odaadnék egy vidéki megyét nekik saját országnak, lehetőleg romániával határosan hogy tudjanak bizniszelni a maguk fajtával
de ha átlépnek ide, kitör a háború és robban alattuk az előre telepített atom

kov_vacs 2012.07.25. 20:39:49

Például ÍGY zárkóztassuk fel, gyakorlatban _megvalósult_ példa:
nyomorszeleblog.hvg.hu/2012/07/23/313-a-jovo-remenysegei/

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.25. 20:40:25

A kulturális különbségek figyelembe vétele nélkül hiába tömöd pénzzel a tanárokat, a dzsipók attól nem fognak felzárkózni.

Csipyke 2012.07.25. 20:41:03

Akarmennyi penzt bele lehet olni, amig nem akarnak valtoztatni, addig nem valtozik semmi. Sajat magukat diszkriminaljak azzal, hogy nem is akarnak beilleszkedni a tobbsegi tarsadalomba. Attol, hogy valaki szegeny, tarthat rendet maga korul, es igy tovabb.

Imadom a trapistát 2012.07.25. 20:42:42

@Csipyke: "Akarmennyi penzt bele lehet olni, amig nem akarnak valtoztatni, addig nem valtozik semmi."

Egy 6 éves gyerek még csak játszani akar. Ember vagy te?

4tuna · http://veletlenek.blog.hu/ 2012.07.25. 20:44:19

Már bocsánat, de 700 év alatt SEMMIT sem változott a hozzáállásuk, akkor miért pont most lenne másképpen?
Örökre nomád nép marad, sehová sem tudnak beilleszkedni.

Csipyke 2012.07.25. 20:45:36

@Imadom a trapistát: Baszdmeg, mar a 15 honapos fiam is engem utanoz, teszi a mosogepbe a ruhat, szemetet a szemetesbe. Hatevesen keso.
Anonymanddal nagyon egyetertek.

ö...mikó? 2012.07.25. 20:45:49

@nigma08: Ott a pont.

A sok blogíró okostóni ott ferdít (vagy tudatlanságból, vagy aljasságból), hogy az általuk rasszistának kikiáltott emberek nagy többségének NEM a BŐRSZÍNNEL VAN BAJA. Hanem a "kultúrájukkal". Azzal, ami lenézi a magyar, dolgozó embert, csicskának és parasztnak tekinti, akiknek kötelező összedobni a segélyre és eltűrni az erőszakot. Nem a terménylopással van a baj (bár az is gond), hanem az értelmetlen erőszakkal. Nézzük csak meg az elmúlt napok híreit, Bándy Kata, a német házaspár (akiktől MI Magyarok kértünk bocsánatot!!), szombathelyi hölgy vascsővel ütlegelése és megerőszakolási kísérlete, etc. sorolhatnám még.
Nem tudnak és nem is akarnak beilleszkedni, ez a baj. Elég sokat járom az országot, szegény falvakon, kisvárosokon is megállok, vagy visz át az utam. Mindig lehet látni melyik szegény porta magyaroké, s melyik a cigányoké. Az értékrend, kultúra, egymás tisztelete ugyanis NEM pénzkérdés. Persze könnyű úgy, hogy nem neked elviselni a mindennapi terrort, te (gyk. kedves szerző), ti azt bagatellizáljátok. Mi lesz a mindennapi terrorban élők jogaival? Ő értük mikor emelitek fel egyszer a szavatok?

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.25. 20:47:03

Tipikus "középosztálybeli" ötletelős poszt.

Ahogy a focihoz, úgy a roma integrációhoz is mindenki ért ebben az országban.

Tessék bepakolni a hátizsákot és elhúzni fél évre önkéntesnek valamelyik borsodi város családsegítőjébe. Utána lehet ötletelni.

Előtte nem érdemes.

anonymand 2012.07.25. 20:47:21

@Imadom a trapistát:

Tisztelt Imadom a trapistát!

T. Törpszakáll!

A poszt írójának adok igazat, hogy valahol az oktatás az, ahol kezdeni kellene.
"Mindenki jobban járna, ha főtéri szökőkutak helyett először a hátrányos helyzetűek felzárkóztatására költenénk. Nem segélyként, hanem oktatásként." - kiemelném a "hátrányos helyzetűek" felzárkóztatásának szükségességét. Roma s nem roma hátrányos helyzetűről beszélek, mert nincs különbség.

"Adhatok egy jótanácsot?" - attól függ, mennyiért?

"Nem felzárkóztatni kell a cigányokat, hanem segíteni őket a felzárkózásban." írtam, mert a leghatározottabb véleményem, támogatni kell a felzárkózni kívánót. A fő kérdés az, hogy akarnak-e felzárkózni, tesznek-e érte valamit?

"A hét pontodról süt, hogy hülyének nézed a vitapartnered. Gyakorlatilag lehülyézted a tisztelt hölgyedet." - olvasd el a 60 pontot. Mutass rá hol van abban szó a cigányok, az értelmiségük szerepéről a felzárkóztatásban. Szinte kizárólag arról szól, hogy mit adjon a társadalom, mit kell(ene) tennie másnak. Szerintem pedig Járóka nézi hülyének a társadalmat. Adtak már esélyt nekik a társadalom többi szereplőjének rovására, oszt mégsem éltek vele.

"Csácsumi: Imádom a sajtot!" - jó is az.

Tisztelettel:
anonymand

"Ps.: Bazmeg!" - kérlekalássan...

christophe 2012.07.25. 20:47:51

@tlvajferi: ja ès ha màr itt tartunk a gettot ne nyissàk meg ujra?Ha felujitottàk a belvàrost mi a terved veluk?!

SzaszaG1 (törölt) 2012.07.25. 20:49:13

Évi 100Mrd-ot költenek rá. Aki nem akar felzárkózni azt felzárkoztatni nem lehet.

anonymand 2012.07.25. 20:49:41

@Imadom a trapistát:

Tisztelt Imadom a trapistát!

"Csak szólj, ha hátrányos hejzetűnek érzed magad és segítünk." - magyar nyelvből korrepetálást ingyen vállalok.
Már ha ezt segítségnek tartod...

Tisztelettel:
anonymand

Failer 2012.07.25. 20:49:54

Nem a többségi társadalom feladata felzárkóztatni a cigókat hanem a cigók feladata felzárkózni a többségi társadalomhoz. Nem mindegy. Az egyik feltételez egy szándékot, egy motivációt a háttérben míg a másik csak az élősködést támogatja. A Jobbiknak egy jól átgondolt és reális programja van a cigánykérdés kezelésére amire jó példa Gyöngyöspata esete.. Persze a libsi média ingerküszöbét nem üti ez meg, hisz ez azt bizonyítaná, hogy a mocskos nácik még jól is csinálhatják..

Előzmény: www.youtube.com/watch?v=wWqXlmIdlrc

1 év után: www.youtube.com/watch?v=zXtYpUChZLM

Imadom a trapistát 2012.07.25. 20:51:22

@anonymand:

Mit vartyogsz? Egy kukkot sem értek belőle, csak fújod itt a hülyeséget!

Szeretettel!

Imadom a trapistát 2012.07.25. 20:52:51

@anonymand:

"magyar nyelvből korrepetálást ingyen vállalok"

hehe! Észrevetted a pontos jét mi? Egy lángész vagy!

Csipyke 2012.07.25. 20:56:02

@Imadom a trapistát: Be kellene koltoztetni ket 10 gyerekes cigo csaladot a legaljarol a szomszedodba, mindjart mashogy gondolnad a dolgokat...

Muzsikok közt 2012.07.25. 20:57:36

Miért a magyarok felzárkóztatásáért fizetnek valahol? Mer igény az vóna rá...

Miért kellene bárkit is felzárkóztatni, aki fel azkar zárkózni felzárkózik, aki nem akar azt nem lehet felzárkóztatni.

Imadom a trapistát 2012.07.25. 20:57:53

@Csipyke:

Miért? Nektek cigányok a szomszédotok, azért vagy ilyen szélsőséges gondolkodású?

Csipyke 2012.07.25. 20:58:50

@Imadom a trapistát: Hala az egnek Svajcban azt se tudjak, kik azok :)

Imadom a trapistát 2012.07.25. 20:58:51

@Zuckerbrot:

Különben nagyon igazad van! Nyilván a magyarok is azért nem tudnak felzárkózni Nyugat Európához, mert nem akarnak.

Joe84 2012.07.25. 21:00:45

Miért is kell a cigányokat felzárkóztatni? Ugyan azok a jogok illetik meg őket, mint bárki mást, ingyen tanulhatnak, kapják a segélyeket, még többet is, mint egy tisztességesen dolgozó magyar ember, mégis mi kell még nekik?

A cigányokat nem felzárkóztatni kell, hanem megtanítani viselkedni, nem folyamatosan mentegetni őket, hanem lecsapni rájuk, ha nem tartják be a szabályokat, mert csak ebből értenek.

kyncza 2012.07.25. 21:00:53

@Imadom a trapistát: láttál te már cigány közelről, élőben te szerencsétlen? Vagy fizetnek a gyökér fajvédő szövegedért?

nyulanka 2012.07.25. 21:01:17

olyanokat nem lehet felzárkóztatni akik nem akarnak. cigányék 95% semmirekellő, az a maradék 5% van aki próbál kulturáltan élni. Nekem speciel q.....a elegem van belőlük meg a velük foglalkozó témákkal is.Volt egy pár hónap,hogy munkanélküli voltam,kispesti központba jártam.Na ott mindig voltak és nagy mellénnyel mondta a műkörmös, kiló festékes "kislány",hogy 5éve nem dolgozik semmit.Namost akkor miből is élnek, miből van telefonjuk, műkörmük?!Te meg max. kapod 3 hónapig a legmagasabb járulékot ami 70ezer.Nem akartam és nem is akarok nyugdíjamig munkanélküli lenni ellentétben velük akik nagyívben tesznek erre és éldegélnek pénzünkből.Meg a kisebbségi jogaikra is sz.... mert ők is ezt teszik mindennel..

Muzsikok közt 2012.07.25. 21:02:24

@Imadom a trapistát: Egyetértünk, bár csak annyi a külünbség, hogy análuk 50%-70%nyi középosztály nálunk csak 10%. De ez a 10% lényegében felzárkózott, hasonló életszínvonalon él mint bárhol nyugaton, mert amennyivel kisebb a jövedelme annyival olcsóbb Mo-n minden.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.07.25. 21:04:59

"Mindenki jobban járna, ha főtéri szökőkutak helyett először a hátrányos helyzetűek felzárkóztatására költenénk."

Egyáltalán nincs gond a főtéri szökőkutakkal. Egy monori barátom mesélte, hogy mióta felújították a teret és van szökőkút, nyáron heti 1-2x legalább abban pancsol a kisebbségi família. Tehát ez is a hasznukra van. Mondtam neki, ne fizessen be ő se vízszámlát, járjon a közkútra vízért meg nyáron fürdeni a szökőkútba.

kverti 2012.07.25. 21:06:25

Integrálódjon az összes szutykos ingyenélő dögevőbe egy 7.62-es acélmagvas.

tkgabor 2012.07.25. 21:06:38

Idiotizmus azt hinni, hogy a pénz majd megoldja a problémát. A tanár nem azért fog jobban teljesíteni, mert 3x annyi a fizetése. Az után kell megemelni neki, ha tényleg többet teljesít, nem alapból.

A klasszikus jut eszembe:
-Tudsz úszni?
-Nem.
-És pénzért?

Hát így van ez a felzárkóztatással is. Ha a felzárkóztatás alanya maga nem akar/képes felzárkózni, akkor bizony minden rá költött forint kidobott pénz. Tájékoztatás kell ide, nevelés, oktatás meg vasszigor!

A tanároknak meg hogy be is tudjanak tartatni mindent mondjuk 1-1 testőr se lenne rossz... Nincs az a pénz, ami a testi épség veszélyeztetését kompenzálná...

kyncza 2012.07.25. 21:06:45

@Imadom a trapistát: "Különben nagyon igazad van! Nyilván a magyarok is azért nem tudnak felzárkózni Nyugat Európához, mert nem akarnak. "

Úgy írsz a magyarokról, mint valami idegen népről, te melyik nemzethez sorolod magad?

cukorrépa 2012.07.25. 21:07:50

@Csipyke:

igaz, igaz, ahol nincs normális szülői minta, ahol a család mocsokban hentereg és lopni jár, meg falkában grasszál és óbégat az utcán, ott már a kétéves gyerek is ezt akarja csinálni. a gyerekek ilyenek, utánoznak. ettől lesz viselkedésük és végső soron a kultúrájuk is nagyrészt olyan, mint a szüleiké. HACSAK nem kapnak egy szép nagy pozitív löketet máshonnan, hacsak nem látnak nagyon pozitív másféle példát.

jelen pillanatban senki nem tudja, mi a fenét kellene a cigányok elé tenni példának, hogy a szülők és a gyerekek is azt mondják vagy úgy érezzék, hogy "ezt akarom, ilyen akarok lenni, ezért érdemes küzdeni".

bármilyen borzasztóan hangzik, lehet, hogy tényleg egy rezervátumot kellene nekik adni és rengeteg EU-s pénzt, hadd építsék fel, amit fel tudnak. lenne nagy meglepetés az EU-ban, hogy mire mennek vele.

moszkvicssluszkulcs 2012.07.25. 21:08:37

Azért a cimre még nem sok ember válaszolt:)))

2012.07.25. 21:08:41

az a roma pedellus program az hol tart? mert szvsz az egy nagyon jó ötlet

anonymand 2012.07.25. 21:09:24

@Imadom a trapistát:

Tisztelt Imadom a trapistát!

"Mit vartyogsz? Egy kukkot sem értek belőle, csak fújod itt a hülyeséget!" - nyilván pártfeladat bejegyzéseimet olvasnod. Előírhatták volna a hejesirást is...

Tisztelettel:
anonymand

kapitalista 2012.07.25. 21:09:31

A realitas a nepszaporulatban keresendo.20-30 even belul a problema megoldodik, hiszen a magyar csaladoknal a nepszaporulat 1 korul van, a ciganyoknal 3-4 .Ha majd megnezitek a blogokat 30 ev mulva (ha lesznek),a ciganysag tobbsegben lesz,es majd ok dontenek a magyarsag felemeleserol.Ugyanez a folyamat az europai orszagokban,ahol a betelepult muzulmanok kerulnek tobbsegi pozicioba.Ez a realitas, akar szembenezunk a tenyekkel , akar nem.

cukorrépa 2012.07.25. 21:10:52

@cukorrépa:

ja, és a nagy cigánybarát liberális dogmatistákat küldeném be kápónak avagy mentornak ebbe a rezervátumba. de bentlakásra! nem ám a kényelmes budapesti lakásokból lejárásra.

talán számukra is kiderülne, hogy az átlagcigány nem egészen olyan, mint a liberális holdudvarban dolgozó értelmes roma fiúk és lányok.

lavór 2012.07.25. 21:11:39

Kár erőltetni. Amíg ők nem akarnak felzárkózni, addig nem pénz kérdés. Amelyikük akart, már fel is zárkózott.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.25. 21:13:21

A cigányok felzárkóztatására lehet megfizetni a pedagógust, de a cigánygyerek a különórákra sem fog eljárni.

Tapasztalat.

rxtr 2012.07.25. 21:13:34

nevetséges ez az egész. szerintem arra kellene inkább költeni, hogy a középosztály ne "cigányosodjon" el. mert a még mindig dolgozó réteg terhei a legsúlyosabbak.

cukorrépa 2012.07.25. 21:14:55

@moszkvicssluszkulcs:
"Azért a cimre még nem sok ember válaszolt:)))"

mert senki nem ismeri a megoldást. 700-800e embert nem olyan egyszerű kirántani vagy kimászni segíteni a sz*rból.

Bali01 2012.07.25. 21:15:01

Ja,fel kell őket zárkóztatni.
szerintem is.
Hosszú,tömött sorokba a pályaudvarra,aztán irány a vagon.
A folytatást szerintem ismeritek.
Egyszerűen nincs más megoldás,megeszik a népek húsát idővel,ami már nagyon közel van.

SzaszaG1 (törölt) 2012.07.25. 21:15:47

@Failer:
Ezt nem is láttam. Lehet ebben az országban, csak hagyni kell érvényesülni őket. Fityesz sajnos akadályoz inkább.

kyncza 2012.07.25. 21:16:21

@kapitalista: igen, a cigányok olyanok, h más népeket emelnek fel. Ha ez a szaporulat megmarad, akkor Mo. vége, mert nem lesz, aki elég segélyt keressen. Akkor remélem azért nyugat EU felé veszik az irányt, meg arra, ahol a sok liberális balfasz él.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.07.25. 21:16:35

Egy frászt! A cigány vándor nép volt világ életében. Nem lehet őket integrálni, meg röghöz kötni. Lakás és segély helyett adjunk nekik lakókocsit, aztán menjenek amerre látnak.

(mondjuk azt nem tudom, h benzinre honnan lesz pénzük, de a lényeg, h jó messze menjenek el és soha ne is jöjjenek vissza)

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.07.25. 21:18:06

Marha jó ötlet nyomni az oktatásba nekik a milliókat, milliárdokat. Az iskolában szerencsétlen tanár megpróbálja rendre tanítani őket, több kevesebb sikerrel, általában a szülők tanítják rendre a pedellust némi fizikai ráhatással. Aztán hazamegy a gyerek a törzsi világba délutánra meg éjjelre és format C:\ - annyit ért az előző napi oktatás.

NIL7 2012.07.25. 21:19:26

A javaslattal kapcsolatban annyit csak, hogy tobb ciganygyerek van mint penz. Sokkal tobb. Innen kezdve parttalan a dolog. A magam reszerol pedig inkabb elkoltozok nehany idozonaval arrebb, minthogy egy vasat is koltsek ezekre. Talan huzzak ki magukat a szarbol.

Tita nick 2012.07.25. 21:20:37

Ami nem megy, azt ne erőltessük. Egyszerűen nem lehet és kész. Ez van.

kapitalista 2012.07.25. 21:21:48

@Bali01: Te leszel a mozdonyvezeto?

öt görög 2012.07.25. 21:22:01

Magyarországot milyen módon zárkóztatták fel a megmondó EU-s tagállamok, kérdem én? Legyen elég jó ugyanúgy ez is.

Tier Nan G 2012.07.25. 21:22:45

Addig, amíg egy 150 milliós támogatási csomagból az xy politikus ismerősének a cége végig "koordinál" egy programot, és ezért a 150 millióból 120 milliót zsebre rak, majd a maradék 30 milliót kapja az a cég, aki ténylegesen a programot szervezi, és ebből a 30 millióból kap 2 milliót 1-5-10 egyéni vállalkozó, aki vagy szívvel lélekkel, vagy anélkül elvégzi a tényleges munkát, addig itt nem lesznek hatásos programok....

Failer 2012.07.25. 21:22:50

@klarky: Egy havi fizetésemet felajánlom, éhezek egy hónapon át, ha kell, ha abból lakókocsit meg benyát veszünk nekik és elhatjuk őket a picsába

Imadom a trapistát 2012.07.25. 21:24:00

@Bali01: "Ja,fel kell őket zárkóztatni.
szerintem is.
Hosszú,tömött sorokba a pályaudvarra,aztán irány a vagon.
A folytatást szerintem ismeritek."

A gyerekeket is?? Meg a nőket is???

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.07.25. 21:25:52

Én nagyon tudnám támogatni a javaslatot! De itt megint nem roma/cigány kérdésről van szó, hanem minden szegénységben élő gyerekről.

Másrészt én az biztos, hogy meg kellene emelni a tanítók/tanárok (+ovó nénik) fizuját, de ettől csak 10 év múlva fog bármi is változni! Hirtelen nem lesznek jobbak a tanárok, csak mert több pénzt kapnak!

De az biztos, hogy minden olyan ország, ami látványos fejlődést tudott elérni, először az oktatásba fektetett be! Azután 20 év múlva jött is az eredmény.

Van olyan politikus, akik nálunk 1 évnél előrébb lát??? (költői kérdés volt :( )

ö...mikó? 2012.07.25. 21:27:12

Tényleg az agyam eldobom ettől az ámokfutástól... Tényleg ennyire aljasok, vagy tényleg ennyire tájékozatlanok vagytok? Aki elítéli a radikális megoldást, az költöztessen be magához egy cigány családot. Az úgyis annyira trendi meg humánus. Járjatok elől jó példával! Más f@szával könnyű verni a csalánt! Úgy okoskodni, meg lerasszistázni másokat, hogy ők viselik el a mindennapi terrort.

Tita nick 2012.07.25. 21:29:53

Görögországban be sem engedik őket a várososzba, se a faluszba. Sokosz rassisztosz görögosz. Szlo9vákiában falakkal veszik őket körbe. Az EU egy szavát sem emeli fel ez ellen. Franciaországból, Kanadából kibasszák őket, mint macskát szarni. Az EU egy szót sem szól. Csak akkor van óbégatás, ha nálunk bántják szegényeket. Ok. Kapjanak 10000 eurót fejenként és ÖRÖKRE húzzanak el az EU bármely más országába. És nincs visszaút.

Csillagszemű Juhász 2012.07.25. 21:30:18

Imádom az ilyen posztokat. A szerző megmondja a tutit, ami az elmúlt néhány száz év alatt egy országnak, társadalomnak sem sikerült. Integráció meg oktatás!!! Elárulok egy titkot. A cigányok önszántukból élnek így. Nulla forint ráfordítással is pont itt tartanánk.

Tita nick 2012.07.25. 21:30:50

És 7000000 magyar boldogan éli tovább az életét.

AbuBakr 2012.07.25. 21:30:53

borzasztó, hogy milyen náczi itt mindenki!

el vagyok képedve, vajon mitől náczul meg ez a sok polgár ha a szegény romákokról van szó?

nova76 2012.07.25. 21:31:10

Én nem gondolom hogy az oktatás elég arra, hogy felzárkoztassuk őket. Ugyanazok a lehetőségeik, mint nekünk magyaroknak. Egyszerűen élni kell vele, vagy ha nincsenek lehetőségeik, akkor nem kéne kihagyni az új lehetőségekből a magyarokat sem.

Az új lehetőség meg nem lehetőség lenne, hanem kötelező lenne vele élni. Nem csak segélyeket osztogatni, hanem elvárni cserébe hogy mind a gyerek, mind a szülő tanuljon. Ahelyett hogy a napot lopják, és még ki tudja mi mindent. Ha iskolában van és azalatt nem lop, már annyival is beljebb vagyunk. De rengeteg hiányszakma van, amiket nem támogatnak, ellenben mindenkit ingyen képzünk diplomás munkanélkülinek. Ezen kívül még lehet virágkötő bárkiből. Nincs szükség egymillió diplomás munkanélkülire és egymillió virágkötőre se. Tehát nem lesz egymillió új munkahely. Ha nincs pénz arra hogy mindenki iskolába járjon, akkor ki kell találni valamit, például hogy akinek 2 gyereknél több gyereke van. Vagy aki elmúlt 30, de még nincs 50 éves. Valahol el kéne kezdeni, mert ez már nem mehet túl sokáig.

kyncza 2012.07.25. 21:31:56

@ö...mikó?: hagyjad...kár idegeskedni. Ezek sem hülyék, csak ki van adva, h ezt kell mondani és kész. Kizárt, h olyan ember él Mo.-n, aki őszintén, szívére tett kézzel állíthatná, h szerinte nincs cigánybűnözés, valamint a magyarok a hibásak a felzárkóztatás sikertelenségében. Tudják nagyon jól, h milyen a cigány, csak ők elszigetelten élnek, nagy fizetéssel, a gyerekeik biztonságos iskolába járnak, stb..stb.

Tita nick 2012.07.25. 21:33:11

Csak semmi náczulás. Mégiscsak emberek. Vagy voltak? Vagy lesznek?

ö...mikó? 2012.07.25. 21:33:30

@Imadom a trapistát: Emlékszel még a kis 12 éves cigány gyerekre a blahán? Aki megkéselt egy 15 éves srácot az mp3 lejátszójáért, aki kis híján belehalt? Sajnos nem ő a kivétel... Akkor szerinted a kérdésed érdemi?

Ramones1965 2012.07.25. 21:34:54

Vajon hány szökőkút ára ment veszendőbe az elmúlt évtizedekben, ezeknek a felzárkóztatása címén...

Ugocsa 2012.07.25. 21:35:54

A pénzt a gyermekvédelmi hatóságnak és nevelőintézeteknek adnám. Éhező és kényszerbűnöző családokban nevelkedő gyermekek csak újratermelik a szegénységet. Ez nem faji kérdés, de látva a tobzódó nácikat és a megélhetési, szájjaljogvédőket, úgyis az lenne belőle. Szóval hagyjuk a francba, majd lesz, ami lesz.

Tita nick 2012.07.25. 21:36:04

@Ramones1965: és mennyi lélegeztető gépé?

2012.07.25. 21:37:14

Az ilyen seggfejek mikor fogják fel, hogy a cigányok számára ugyanúgy adottak a tanulás feltételei, mint mások számára? Mégis mi a bús büdös picsáért kellene még ezért is külön fizetni nekik? Esetleg pelenkázzuk is őket?

ö...mikó? 2012.07.25. 21:37:27

Az értelmetlen és brutális erőszak áldozatainak miért nincsenek jogaik???

Tita nick 2012.07.25. 21:38:31

@ö...mikó?: Mert vannak jogvédők,. :-)))))))))

HgGina 2012.07.25. 21:41:29

Talán a generációk óta fejlődésképtelen családoknál a kényszerkasztrálás, mellette a bűnözők felakasztása, és az általános iskolát nem elvégzők kivándorlásának elősegítése mondjuk kiutasítással, na ezek segítenének a felzárkóztatásban. Mert az átlagszintjük emelkedne.
De igazából végső megoldást csak a világ másik felére történő kitelepítésük hozna.

Muzsikok közt 2012.07.25. 21:42:05

@imperial: Szlovákiában külön is fizetnek a cigánygyerekek után ha azok bejárnak az iskolába. A fehér gyerekek után persze nem. De ezek a dolgok ne segítenek.

Shopping 2012.07.25. 21:42:10

Hogyan:
Hàt sehogy bazdmeg!!!!
50 ève erre költik a pènzt, ők meg szarnak bele.
Ha ők nem akarjàk, szerintem ne erõlködjünk tovàbb.
Akkor inkàbb szökőkút.

nincsésnemislessz 2012.07.25. 21:42:17

@ö...mikó?:
Van romák között is aki felzárkozott vagy fel akar, ez szerintem nem kérdés bár az igaz más mentalitásuak, van olyan réteg ami tényleg trehány és agressziv. A posthoz annyit füznék a tanárok fizetését alapból meg kellene emelni, hogy evvel jár e egy szocializálodott roma társadalom az már kérdéses.

scsaba1 2012.07.25. 21:42:40

@hackbard.celine:

Tessék, hogy fognál hozzá? Honnan szerzel rá pénzt, hogy támogatod meg törvényileg stb...stb... Mert így a 4 millió mélyszegény blabal csak nettó bullshit

Másrészt a következő kommentedben milyen nagyvonalúan megfeledkezel 4+8 év baller kormányzásról (bár már ez a címke is hülyeség, hogy baller meg jobber.)

HgGina 2012.07.25. 21:43:03

@Imadom a trapistát: igen. És a burai transzvesztiket is.

vakapad 2012.07.25. 21:45:21

A hozzászólásokból látható, hogy milyen érzelmekkel viszonyul derék magyarságunk nagy többsége a cigányokhoz. A javaslatok változatosak, az Endlösungig még nem jutottunk el, de már nem sok hiányzik hozzá.

Azt persze a derék cigányrühellő többség nem is sejti persze (nem merném azt mondani, hogy annyi esze nincs ... bár ...), hogy a cigányok beilleszkedését az ő (a hozzászólásokból nem csak sejthető, hanem fixen tudható) viselkedése oly mértékben gátolja, hogy semmiféle pénz ezt a gátat nem törheti át. Ha elképzeljük, hogy napéldául a szomszédjába költözik egy beilleszkedni akaró cigány család, körülbelül azt is el tudjuk képzelni, hogy mit kapnak tőle lenézésben, gúnyolódásban, valószínűsíthetően tettekben is, pláne, hogy ha a környéken nem a cigányok vannak többségben. Ez a velük szembeni viselkedés juttatta el a cigányokat oda, hogy a nem cigányokban ne bízzanak, sőt. Sőt nagyon sőt.

Magyarán: nem csak a cigányokat nem lehet megnevelni, hanem a magyarokat se. Ezért tartunk ott, ahol.

K3rnel 2012.07.25. 21:46:30

@AbuBakr: Az évek meg a tapasztalat, sajnos.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2012.07.25. 21:47:16

@vakapad: Hazudsz. A blogger meg szimplán trollkodik.

kyncza 2012.07.25. 21:48:21

@vakapad: hát te hülye vagy bmeg. Gondoltam, h az lesz a vége, h a magyarok a hibásak, és emiatt nem tudnak beilleszkedni. Az cseppet se zavarjon, amit már fentebb megírtak, h más országoknak SEM sikerült, valamint itthon is 300-500-700 éve sikertelen a "nevelés".

Kiváncsi vagyok, ha a te szomszédodba költözne egy jóravaló Péntek féle család és a te kislányod nem jönne haza, akkor mit mondanál...

scsaba1 2012.07.25. 21:50:46

@imperial:

Azért, mert ha ezt a törzsi-ősközösségi szinten élő mémcsoportot (nem, nem írtam el) nem tanítod meg a 21. századi európai normákra (kezdve attól, hogy kell használni az angolvécét egészen a magántulajdon tiszteletéig), akkor kurva nagy gondoknak nézünk elébe az elkövetkezendő húsz évben,

2012.07.25. 21:51:28

@vakapad:

Sőt az egész világ hibás, mert szegény ártatlan cigányok sehol sem tudnak beilleszkedni.
A hozzád hasonló bohócok igazán kitalálhatnának már valami eredetibb szöveget is.

K3rnel 2012.07.25. 21:51:59

@vakapad: Lakótelepi házban lakom, 28 éve még csak egy cigány család volt a lépcsőházban, albérlőként jöttek 3 éve. Itt laktak fél évig egy emelettel alattunk. Semmi gond nem volt velük, néha hangoskodtak, de azt ki lehetett bírni, nem is akart velük senki rossz viszonyt kialakítani. Aztán egyszer csak hirtelen eltűntek, elköltöztek, mint később kiderült. 2 héttel a költözés után becsöngetett minden lakásba két rendőrnyomozó és róluk kérdeztek, láttuk-e őket, hogy néztek ki, kik jöttek hozzájuk, mi beszéltünk-e velük stb... 28 év alatt egyszer beszéltem a lépcsőházban rendőrökkel, akkor is azt az egy szem cigány családot keresték. Ezen kívül még, ha már az egyszeri dolgokról van szó, eddig egyszer raboltak ki életemben, hála Istennek, csak egyszer, két cigány volt késekkel. Elvettek mindent ami nálam volt.

Nem rasszizmus, nem kirekesztés. Tapasztalat!

ob.szerver 2012.07.25. 21:52:55

A cigányok agyonkényeztetése előtt inkább neki kellene állni a pirézek felzárkóztatásának, hogy legalább egy kissé csillapodjon népünk irántuk érzett gyűlölete.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.07.25. 21:55:02

Sajnos nem lehet felzárkóztatni őket. Ez van. Eleve ki sem mondhatjuk hogy vannak ők meg mi, mert akkor körbe vagyunk rasszistázva, nem? Sokmilliárdban van a téma eddig is, és lett bármi eredménye? Az erre szánt pénz jobban kidobott, mintha 10 000 szökőkutat építenénk belőle.

dennisthemenace 2012.07.25. 21:55:16

@Imadom a trapistát: Annyit tennék ehhez hozzá, hogy a magyarok nagyon nagy hányadának nem igazán megy a beilleszkedés idegen országban. Orokké panaszkodnak, sírnak, semmi sem jó nekik..
Ez egy ilyen nép...

2012.07.25. 21:55:23

@scsaba1:

Csakhogy a vadak kizárólag az erő nyelvén értenek. Ha tutujgatod őket és még több pénzt adsz nekik, akkor még jobban felbátorodnak. Kurva nagy gondoknak akkor fogunk elébe nézni, ha a pozitív diszkriminációt ill. jogvédő picsogást nem váltja fel a zéró tolerancia.

scsaba1 2012.07.25. 21:55:50

@vakapad:

Bullshit. Csak a közvetlen környezetemből egy rahedli ellenpéldát tudok hozni. (13000 város kb. 3000 cigány)

A lenézés azoknak szól, akik nem tudnak ill. leginkább nem is akarnak beilleszkedni. Igaz, az a magyar családoknak is kijár.

Behajtó70 2012.07.25. 21:55:53

Bármennyire is nehéz kimondani, itt bizony a génekről van szó. De nem a hagyományos értelemben, hanem abban, hogy egy népcsoport képes-e a fejlődésre, akar-e fejlődni egyáltalán. Képes-e belátni, hogy a fejlődės útja a tanulás. Mert ezeknek a cigányoknak mindösszesen csak tanulni kéne, semmi mást. De ezek sem Britanniában, sem Franciaországban, sem keleteurópában nem akarnak tanulni.

Egy példa: ha egy hangos helyre mész, nem fogd vissza a hangod. Ha egy könyvtárba, reflexből suttogsz.

De a cigányok nem. Őket nem hatja meg a közeg, amiben vannak. Nem alkalmazkodnak 5 percre sem.

És még egy fontos dolog: rasszistát kiált mindenki, ha valaki ki meri mondani az igazságot. Emellett ezerrel megy a pozitív diszkrimináció, ami persze a többi - nem cigány - rászorulót bosszant. "én is nyomorgok, én miért nem kapok több támogatást"...világos nem? Ez nem is kérdés. Tehát ha megszűnik a pozitív diszkrimináció, akkor megszűnik a gyűlölet, utálkozás is. Legalábbis annak egy része.

Gének.

A betelepített svábok miért tudtak asszimilálódni? Miért fejlődtek? Hát a zsidók? Az amerikai magyarok? Az Olasz kolóniák? A Kínaiak?

Mi ez, ha nem a gének?

skipy 2012.07.25. 21:56:12

Helló!

A rasszista kommentek valahol igazat állítanak. Csak nem ott ahol ők azt gondolják. Van egy másod/harmad (fene tudja) unokaöcsém. Szerencsétlen kölyök elsőben színötös volt. Harmadikra már színhármas. És halad tovább ezen az úton. Ennyivel nehezebb lenne a harmadik osztály? Útközben elhülyült? Sajnos egyik sem.

A probléma magját az adja, hogy a gyereket senki és semmi nem ösztönzi a tanulásra. Emellett amit nektek apu/anyu megadott pl. állatkert, LEGO, könyv, nos ő ezt nem kapja meg. A lemaradásának ez is egy fontos része.

Az a gondolat, hogy a tanár bérezését emeljük meg, alapvetően helyes. (aki most elkezd picsogni, hogy deakkor másra is kell pénz, annak ld. kultúrfölény-politika.) A jó teljesítményt azonban a diák részéről is vonzóvá kell tenni. Be lehet vezetni egy ösztöndíj rendszert, ami mondjuk egy 4,5-nél jobb átlagot egy segélyszintű havi pénzzel honorál. Ez persze baromi sok pénz. De nem hinném, hogy lenne olyan (szegény)gyerek, aki ezek után merne nem jól tanulni. Ez persze azt eredményezné, hogy a gyerekek az otthoni retorzióktól tartva lennének mintatanulók, de a cél szentesíti az eszközt nemde?

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.07.25. 21:56:37

@dumdidum42: "én odaadnék egy vidéki megyét nekik saját országnak"

Én egy nem vidéki megyét adnék nekik (ebből ugye egyetlen van) és akkor az ország centralizáltsága is rögtön megszűnne.

Tita nick 2012.07.25. 21:59:09

Nem is oly rég olvastam, hogy a ma élő emberek nem egy közös őstől származnak. A Cro-magnoni emberről azt hitték, hogy kihalt, erre DNS-vizsgálatok kiderítették, hogy nem halt ki. Na most akkor hoppárézimi. Én speciel a mormotától származom.

ob.szerver 2012.07.25. 21:59:11

@Tita nick:

"A 3,14Cu-k jó emberek."

Azt nem kétlem, de attól még gyűlöljük őket.

Zebugatta 2012.07.25. 22:01:00

Az a szomorú, hogy nem csak a cigányság félzárkóztatását kellene megoldani.

Kb. 1,5 millió ember az akit érint ez a kérdés MO-n

Cigányság,
alacsony végzettségű ember (főleg vidéken) megváltozott munkaképességű emberek (szellemi, fizikai)
55 év felettiek akiket a munkaerő piac "öregnek" tart
pályakezdő fiatalok, akiket a munkaerő piac képzetlennek tart (némi igazság van benne)

Véleményem szerint egy fenntartható gazdaság úgy épül fel mint a táplálék lánc.

A füvet megeszi a zebra, a zebrát az oroszlán, az oroszlánt meg előbb utóbb a fene eszi meg.

Ez a 1,5 millió ember a fűszál. először ennek a rétegnek kellene munkát biztosítana a kormánynak. Ez főleg a mezőgazdaság és a hozzá kötődő feldolgozó ipar lehetne.

Ez az a réteg akinek semmije nincs. Ha lenne jövedelme akkor költekezne. Elmenne fodrászhoz, vásárolna az ABC-ben, venne új TV-t, mosőgépet, stb.

Minderre ráépülhetne a KKV azaz a zebrák, akik már nem csak költekeznének, hanem befektetnének is.

Amiből a termelő gazdaság (oroszlánok)az ipar kezdene el növekedni.

Egy ház megépítését nem a tetővel, hanem az alapok elkészítésével kezdik.

A kormány egykulcsos adópolitikájával a gazdaság eme a képzeletbeli épületének a tetőzetét hozta létre, ami alatt sem egy erős falazat, sem egy stabil alapzat nincs.

Tita nick 2012.07.25. 22:02:08

@ob.szerver: Én szeretem őket. Ők egyébként az irokézel távoli rokonai, akik a majonézekkel keveredtek. Kína is tele van sárgarézekkel.

Findzsa 2012.07.25. 22:03:16

@vakapad: az ilyenek, mint te, miért nem fogadnak be egy cigány családot és bizonyítják be, hogy mennyire be tudnak illeszkedni? Fogadj magadhoz egy 4-5 gyerekeset mondjuk egy évre.

Ramones1965 2012.07.25. 22:03:49

@skipy: Nem rasszista, realista...

Tita nick 2012.07.25. 22:04:32

@Findzsa: Akkor halottapad lenne a neve.

Szádbafingok 2012.07.25. 22:06:17

@Findzsa: Ezt az érvelést ti szájról szájra adjátok valami önképzőkörben? Fogadj be te egy TBC-s hajléktalan magyarcsaládot, ha ilyen kurvára magyarvédő vagy.

svega 2012.07.25. 22:06:46

Kíváncsi vagyok, mikor szakad el a cérna a liberális cigányvédőknél:
Ha megölnek fehér nőt? Megvolt.
Ha halálra rugdosnak öregasszony? Megvolt.
Ha meglincselnek valakit? Megvolt.
Ha megölnek egy sportolót? Megvolt.
Ha megostromolnak egy rendőrséget? Megvolt.
Ha összevernek védtelen házaspárokat? Megvolt.
Ha többszáz cigány hivalkodóan végigvonul egy vidéki város főutcáján fegyverekkel? Megvolt.
Ha egymás között szaporodnak, tekintet nélkül a rokonsági fokra? Megvolt. Megvan.
Ha gagyiznak, rabolnak, lopnak, kultúr környezetben kábelt lopnak, égetnek? Megvan.
Amíg egy prominens személy, politikus, vagy családtagja nem esik áldozatul, addig nem lesz retorzió.
Cigányok, ne bízzatok. Egyszer, még véletlenül is kormányra kerülhet a Jobbik. Akkor végetek, ugye tudjátok? Na nem az életeteknek, hanem a dőzsölésnek, a nyaralóbörtönöknek. Már várom.
Utolsó kérdés, ha itt van most köztünk cigány kommentelő.
Mit utáltok rajtunk, magyarokon? Hogy belőlünk éltek, mi tartunk és tűrünk el titeket? És ha sikerül a nagy terv és kiirtotok minket, akkor következő elsején ki adja a segélykét? Konkrét választ kérek most.

kov_vacs 2012.07.25. 22:07:59

@skipy: Van ilyen, az Igazgyöngy Alapítvány szervezi Békésben. Ösztöndíj. A legjobban tanuló halmozottan hátrányos helyzetűek (nem feltétel, hogy cigány legyen) közül a legjobb tanulók havonta kapnak tízezer forint támogatást, speciális módon: a hónap utolsó hetében, amikorra az ilyen családokban teljesen kiürül a kassza, akkor az alapítvány munkatársával és a gyerekkel közösen megbeszélik, hogy a család mire költheti ezt a tízezer forintot, élelelmre, ruhára, villanyszámlára, amire kell. Ezáltal a gyerek beszáll a család eltartásába azzal, hogy JÓL TANUL, a család pedig ösztönözve van arra, hogy segítse a gyereket a tanulásban, biztassa, ne akadályozza, próbáljon a lehetőségekhez képest segíteni, hogy a gyerek megírja a leckét stb.
A nyomor széle blogon olvasható a beszámoló az első tanév tapasztalatáról A jövő reménységei címmel.
Az ösztöndíjat magánadományokból biztosítják, bárki támogathatja őket, a kis összeg is fontos nekik.

hackbard.celine 2012.07.25. 22:08:05

@scsaba1: ott kezdődik, hogy minden heti 36 órás munka után járjon rendes minimálbér! Nem közmunkás 47 ezer, hanem legalább a korábbi (azóta csökkentett) ~62 ezer.
Aztán a t. kormánynak nem a járulékbevétel maximalizálásán (minimálbér emelés) kellene munkálkodni, hanem a valódi új munkahelyek létrehozásán. A teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma negyedévről negyedévre csökken (legutóbb 21 ezerrel).
A mezőgazdaság mostani gépesítettsége mellett a képzetlen tömegeket a betanított munkán keresztül lehetne foglalkoztatni amíg az építőipar nem képes felszívni magát, de ehhez okosan, tudatosan kellene hozzáálni. Albánia is meg fogja előzni Magyarországot ha így megy tovább!!!

gargantua9 2012.07.25. 22:09:28

Pár éve kopogtattam az akkor épp aktuális cigányvezetésnél néhány javaslattal. Bólogattak, aztán megkérdezték, mi ebből az ő személyes hasznuk. Kösz, ebből nem kérek. De azért pár szóban leírnám:
1. először a cigányságot attól a saját rétegétől kell megszabadítani, aki uzsorára adja nekik a pénzt, megfélemlíti őket (tévedés ne essék: cigány a cigányt), szándékosan tartja őket tudatlanságban, ismervén azt, hogy a tudatlan ember könnyebben manipulálható, hiszterizálható (nagyon jellemző volt erre Olaszliszka, ahol egyetlen hangadó tudta felhergelni az embereket)
2. Felejtsük el azt a szót, hogy szegregáció - a cigány cigánnyal jobban tanul, csak erre kéne egy külön tanterv, tanmenet, meg talán intézményesen lehetne a cigány nyelvet már az általánosban tanítani
3. Ki kellene találni cigány termékeket, ezekre értékesítési rendszert kialakítani (lehet, hogy a NAV agyonlövésével kezdeném, aki szívesen ellenőriz és birságol ott, ahol kicsi a kockázat, hogy a fejére ütnek)
4. csak ki kellene találni egy hiteles cigányvezetést, ami nem karrieristákból és leginkább megélhetési cigányokból áll
5. egy néptanítói rendszer megszervezése kellene, ami a cigány hagyományokat ismeri, tanítja a többi táry mellett - ma ott tartunk, hogy a nevelt (cigány) lányom írja a soron a leveleket, mert a többség funkcionális analfabéta!
És végül, csak néhány elszánt ember kellene, aki mindehhez még hozzátenne, segítene...
Mert a cigányság soha nem lesz olyan, mint egy sváb, egy magyar... de egy osztrák, egy amerikai sem.... mindig az marad, aki. És ez nem baj, csak meg kell érteni és a mai helyzetből ki kell lépni mert tíz év múlva itt polgárháború lesz..

Behajtó70 2012.07.25. 22:09:37

@Zebugatta: Butaság! Az egykulcsos a legjobb dolog, ami 20 év alatt történt velünk! Persze együtt a gyermektámogatási kedvezményekkel. Ezt nem belátni....pfff

Mr. Rustical 2012.07.25. 22:09:44

Biztos jó lenne a módszer, ha felzárkóztatásra nem is, de legalább az oktatási rendszer jobbításának az első lépése benne van.

A felzárkóztatásra egy olcsóbb mód is kínálkozik: el kell venni az összes segélyt, meg kell adóztatni a nyugdíjakat, be kell vezetni az egyéni számlás nyugdíjrendszert, meg kell szüntetni a segélyosztással foglalkozó bürokráciát, az így megspórolt pénzből ki kell vezetni a szolidaritási járulékot.

Akkor a segílyesek elkezdenek dolgozni, oszt felzárkóznak.

Persze ezzel párhuzmosan a szavazati jogot az adófizetéshez kell kötni, mert különben nemcsak a kormány bukik rögtön, hanem a következő kormány mindent vissza is csinál. :)

admin1221 2012.07.25. 22:11:58

Nincs az a pénz és nincs az a szándék, ami ezen segíteni tudna. Olyan ez, mintha egy oroszlánt akarna az ember házi cicussá szelídíteni. Hiába neveled kiskorától kezesbáránynak, egyszer felnő és akkor megesz.
A cigányok vérében van a "cigány élet", több általános iskolás osztálytársam is volt. Már akkor viszketett a seggük az iskola padban, kicsiben "bűnöztek". Tisztelet a kivitelnek, akiből nagyon kevés van és akik erősítik a szabályt. Nem értem miért nyaljuk a seggüket annyira, ők meg jót röhögnek a hátunk mögött és a befizetett adónkból vígan élik életüket.

Tita nick 2012.07.25. 22:12:08

Most ment el gazsi az ablakunk alatt a BMW-jével, cigányzenét üvöltetve. 22 12-kor. Ment bodzát szedni, mert éjszaka jól terem.

ob.szerver 2012.07.25. 22:14:10

Amerikában 50 éve még olyan volt a helyzet a feketékkel, mint ma nálunk a cigányokkal. Vagy még olyanabb. Ma sincs minden rendben (finoman fogalmazva) de azért eljutottak valameddig. Többek közt fekete elnökig.

A megoldás pedig oktatás és munkahelyek lennének (és nem csak a cigányoknak), amihez viszont pénz kellene, ráadásul töménytelen mennyiségben, akár tetszik a rasszistáknak, akár nem. Amerikában volt, itt nincs, tehát a cigánykérdés itt még generációkig probléma marad.

hackbard.celine 2012.07.25. 22:15:40

@Mr. Rustical: ja b@zmeg, a gyesen/gyeden lévő 3+ évig csak héderelő adónemfizetőket is gyorsan ki kell zárni a szavazásból
(főleg ha több kölköt okád ki a kloákájából a gecc vérmagyar)
Más ötlet?

radikalisviccek 2012.07.25. 22:16:50

Elég már a százmilliárdok elherdálásából!
Hány kórházat, iskolát lehetne ebből építeni, felújítani, hány ezer munkahelyet lehetne létrehozni?
A cigányproblémát nem az oktatásügyben kell megfogni, mert ez kizárólag bűnügyi kategória.

Rohadjon rá a lakat mindegyikre, amelyik bűnöző életvitelt folytat! Varrjon szépen melóskesztyűt, meg fejtse a követ. Arra jó.

Tita nick 2012.07.25. 22:17:02

@ob.szerver: Szólni kell a cigányoknak, hogy menjenek nyugatra pénzt lopni az integrációjukhoz.

lobaszopiatej 2012.07.25. 22:17:19

Oktatásnál kezdődik óvodától az egész: akinél meglátják hogy nem járatják rendszeresen az iskolába gyerekeiket, alultápláltak, gyengén teljesítenek az iskolában => elvenni a gyerekeket, ország másik felébe árvaházba adni (de ott tisztességes ellátást és nevelést adni), a "szülőket" meg eltiltani a további gyerekszüléstől. Ennyi, és akkor 30 év távlatában változni fog a helyzet.
Egyébként nem.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.25. 22:18:03

@hackbard.celine: mi különbség van _valójában_ 43k forint, és 62k forint között, ha van két (három, öt) gyereked?

A probléma gyökere a következő: Magyarországon nem érdemes dolgozni, mert ha kap az ember a kezébe mondjuk 400 eurot, akkor falun hudejól keresett, viszont 400 euróból kb vegetálni lehet.
Erre nem hajlandó a cigány, és egyre több magyar sem.

A munkának, a munkahelynek nincs értéke.
Aminek nincs értéke, arra meg nem fog vágyakozni senki.

Szóval, amíg ilyen alacsony a minimálbér, addig nem lesz itt semmi, nem ám cigányintegráció.

Imadom a trapistát 2012.07.25. 22:19:07

@radikalisviccek: "Rohadjon rá a lakat mindegyikre, amelyik bűnöző életvitelt folytat! Varrjon szépen melóskesztyűt, meg fejtse a követ."

Szerintem félreértettél valamit! Itt most nem a "cigánybűnözés" megoldásáról megy a polémia, hanem a cigányok felzárkózásáról.

moszkvicssluszkulcs 2012.07.25. 22:19:45

@lobaszopiatej: Erről írtam korábban...

Csak egy út járható. 1-2 éves korukban elvenni Őket a szüleiktől és bentlakásos iskolában óvodáztatni, iskoláztatni a cigány gyerekeket. Az ország tele van kihasználatlan laktanyákkal, kastélyokkal. Itt felnevelni Őket cigány és magyar pedagógusokkal, akik vállalják ezt a nehéz feladatot. A gyerekekért a szülőknek NEM kifizetett milliárdokból futná fizetésre, épületfelújításra. Ott aztán tanulhatnának verseket, dalokat, mondókákat kicsi korukban, játszhatnának játékokkal, tanulhatnának, szakmát szerezhetnének.És megkapnának mindent, mert a pénzüket kólára, chipsre, alkoholra, cigire költik jelenleg. És innentől kezdve a szülőknek sem lenne érdekük 5-7 gyereket csinálni, mert nem lenne belőlük pénz.
Lenne persze a jogvédők részéről kiabálás, de ki nem xarja le.
Mert ami most megy az nem járható út. A végtelenségig alul szocializált gyereke, már az iskolába lépés pillanatában szinte behozhatatlan hátrányba vannak, és amit délelőtt esetleg sikerül a fejükbe belepréselni, az délután otthon 2 perc alatt a semmibe foszlik.

skipy 2012.07.25. 22:20:06

@kov_vacs: Akkor ha már működő példa is van, miért nem megy ez állami szinten? (a kérdés nagyrészt költői)

Pilóta78 2012.07.25. 22:20:06

"Amerikában 50 éve még olyan volt a helyzet a feketékkel, mint ma nálunk a cigányokkal. Vagy még olyanabb. Ma sincs minden rendben (finoman fogalmazva) de azért eljutottak valameddig. Többek közt fekete elnökig. "

Nálunk is dzsipó a miniszterelnök.

Imadom a trapistát 2012.07.25. 22:20:46

@Mr. Rustical: "A felzárkóztatásra egy olcsóbb mód is kínálkozik: el kell venni az összes segélyt, meg kell adóztatni a nyugdíjakat, be kell vezetni az egyéni számlás nyugdíjrendszert, meg kell szüntetni a segélyosztással foglalkozó bürokráciát, az így megspórolt pénzből ki kell vezetni a szolidaritási járulékot."

Hihi! Nekem tetszik a terved! A cigánykártya kijátszásával el lehetne fogadtatni egy csomó népszerűtlen reformintézkedést a többséggel.

Hogy erre még egyik kormány sem jött rá eddig!

Csak Norris 2012.07.25. 22:22:33

"- Kár a cigányokra egy fillért is költeni. Azért nem zárkóznak fel, mert nem akarnak

- Hát persze! Nyilván a magyarok is azért nem tudnak felzárkózni a nyugathoz, mert nem akarnak."

Ez így van. Sokan leléptünk, akik otthonmaradtak, olyan mesékkel áltatták magukat hogy máshol sem jobb, meg jobb is ha megyünk nem fogunk hiányozni senkinek.

Míg ez a mentalitás uralkodik az emberek 70%-ában, igen azt kell mondanom hogy az a 70% nem akar felzárkózni. Egyszerűtt trianon sírni meg hasonlók.

ob.szerver 2012.07.25. 22:23:09

@lobaszopiatej:

"elvenni a gyerekeket, ország másik felébe árvaházba adni"

Ausztráliában a múlt század első felében pont ezt csinálták az aboriginekkel. Ma nagyon szégyellik magukat miatta. A korábbi miniszterelnök a beiktatási beszédében is fontosnak tartotta, hogy bocsánatot kérjen ezért.

Imadom a trapistát 2012.07.25. 22:23:28

@hackbard.celine: "ja b@zmeg, a gyesen/gyeden lévő 3+ évig csak héderelő adónemfizetőket is gyorsan ki kell zárni a szavazásból
(főleg ha több kölköt okád ki a kloákájából a gecc vérmagyar)
Más ötlet?"

Megrémítesz!

Behajtó70 2012.07.25. 22:24:40

1 ötlet, ha még nem volt: tessenek beszüntetni a családi pótlékot! Ellensúlyozásként: legyen reggeli, tízórai és ebéd, valamint tankönyv.

Ez lehet a megoldás.

Imadom a trapistát 2012.07.25. 22:26:29

@Behajtó70:

Most csak viccelsz, ugye! A kormány csak egy kis lájtos Erzsébet-utalványos verzióval próbálkozott, máris fasisztának kiáltották ki baloldalon.

Persze minden intézkedés megítélése kontextusfüggő..

Guillotine 2012.07.25. 22:26:42

@svega: : IGEEEN!!! @svega-t Magyarország királyának!!!

vakapad 2012.07.25. 22:28:35

Na, már meg is volt az illusztráció, mégpedig bőséggel. Nem kell hozzátennem semmit.

a halál kamionja mindenkit elgázol 2012.07.25. 22:28:39

szerintem a felzárkóztatásra szánt pénzből adjanak minden MAGYAR családnak egy repülőjegyet Új-Zélandra és 3 hónapnyi megélhetésre elegendő pénzt, a cigányok meg maradjanak itt és DÖGÖLJENEK MEG DE ELŐBB ZABÁLJÁK FEL A POLITIKUSOKAT MEG A TÖBBI ÉLŐSKÖDŐ LIBERÁLIS AGYHALOTT ROMKOCSMÁBAN MERENGŐ IDIÓTÁT !!!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.25. 22:28:54

@gargantua9: A nyelvet kivenni az oktatásból, nem tanítani a nyelvet, a nyelvükön nem tanítani.
Harminc éve majdnem kihalt az a nyelv, ma meg az öntudatuk és önérzetük egyik alapja.
A cigányságot nem integrálni kell, hanem asszimilálni.
A cigányság egyetlen problémája a kultúrájuk, azt viszont nem szabad erősíteni.
A cigány kultúra ugyanis nem az, hogy virágmintás leopárdcicanadrágban flangálunk a piros papucsban, hanem azon problémák sokasága, ami miatt cigányellenesség van az országban.
Jászellenességgel pl. még nem találkoztam, sőt svábellenességgel sem, Magyarországon élő szlovákokat sem ér inzultus, pedig a tótokkal állítólag nem túl jó a kapcsolatunk.
Egyszerűen az a helyzet, hogy a cigány kultúra egy olyan kultúra, aminek a jelen formájában nincs létjogosultsága a civilizált világban.

hackbard.celine 2012.07.25. 22:30:02

@Imadom a trapistát: ezt írta aki felvetette a baromságot:
"a szavazati jogot az adófizetéshez kell kötni"
arra válaszoltam

Guillotine 2012.07.25. 22:30:11

Igaza van a blog körmölőjének. A köztereink amúgy is gyönyörűek,mert többek között a maszályok vigyáznak rájuk, a cigók felzárkóztatására meg ugye egy fillér sem jutott az elmúlt néhány emberöltőben.

2012.07.25. 22:30:14

A leírt ötlet nem hülyeség, annál is rosszabb. Miért? Mert közvetetten "elveszi" a gyerekeket a szüleiktől, a tanár és a mentor a szülő fölé kerül. A szöveg írója ezek szerint úgy véli, a tanárok, mentorok felsőbbrendűek, jobban ismerik a gyereket, jobban tudják, mi lenne számára a jó. A szülő egyenlő a nullávál, nem számít. Az írás valóban azt sugallja, amit lobaszopiatej nyersen leírt, ezt a módszert kipróbálták a fasiszta diktatúrában... Szépen becsomagolt, jó szándék mögé rejtett rasszizmus, kiterjesztve a hátrányos helyzetű nem cigány emberekre is. Az ötlet alkalmas lenne beszélő papagájok, táncoló kutyák és majmok idomítására, de nem lehet alkalmazni emberi közösségben.

Behajtó70 2012.07.25. 22:31:16

@Imadom a trapistát: A szociális kiadások csökkentése IMF igény is lehet. Vagy az igény következménye.

Egyébként meg ténylef marhaság kb-ben kifizetni. És ez a gyerekenkénti iskolai támogatássá alakult összeg egyből mehet is a közétkeztetésre, a helyi termelőkhöz...sokmindent megoldana. És biztosan a gyerekere lenne költve.

ob.szerver 2012.07.25. 22:31:24

@Pilóta78:

"Nálunk is dzsipó a miniszterelnök."

Egy mindenható omnipotens istennek, fideszvallás szakrális vezetőjének nincs nemzetisége.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.25. 22:32:32

@hackbard.celine: Egyik sem elég, így az a plusz ötven százalék, pont semmi.
Nincs értelme annyi pénzért dolgozni.
Ezt, aki nem élt még kevés pénzből, kevesebből, mint amennyire a létfenntartáshoz szükség van, nem látja. :(
A 43k forinttal még a lecsúszás sem lassabb, mint a 63k-rel, mert nincs felélhető tartalék.

Csillagszemű Juhász 2012.07.25. 22:33:07

@vakapad: igen, és az egész világon azért tartanak ott, mert a csúnya magyarok lenézik őket. Kanadától-Olaszországig. És ez a lenézés a magyarok színérzékenységéből fakad. Nem szeretik a barnát. A cigányság abszolúte nem tehet róla. Pffffffffff....

Csillagszemű Juhász 2012.07.25. 22:37:09

@svega: a cigányság nem gondolkodik előre egy napot sem. Carpe Diem van meg Dolce Vita.

Csillagszemű Juhász 2012.07.25. 22:41:03

@kolbászoszsömle: "Egyszerűen az a helyzet, hogy a cigány kultúra egy olyan kultúra, aminek a jelen formájában nincs létjogosultsága a civilizált világban." - hibátlan mondat.

sírjatok 2012.07.25. 22:41:15

basszus én azt nem tudom, hogy ha azt ki lehet mondani, hogy a rasszok közt jelentős eltérések vannak bőrszín, hajszín, jellemző vécsoport, fehérjefelépítés, laktóztolerancia meg ezer más tekintetben, akkor hogy lesz hirtelen náci az, aki felveti, hogy esetleg iq vagy eq eltérés is lehet?

És ha valaki jön azzat, hogy mert az egy mentális képesség és nem testi, hülyét kapok azonnal, mert az agy ugyanúgy egy szerv, mint a többi. Ha az agy vagy egyes részei nem olyan fejlettek/máshogy fejlettek, akkor más lesz az egyén gondolkodása.

moncayo 2012.07.25. 22:41:25

Egy megoldás lehet. El l kell venni 4-5 éves korban a gyerekeket a szülőktől! Nem örökre, nem másnak adni, hanem távolra, kollégiumba vinni. A szülök meglátogathatják és majd 18-24 évesen " tanultan (munkára készen és szocializálva) visszakapják". Ki kell egy teljes nemzedéket vonni a láncból és megszakitani ezt az ördögi kört amiben vannak. Ha az angol királyfiak lakhatnak bentlakásos iskolában, talán a cigánygyerek is megteheti. Persze tudom, ez megvalósíthatatlan, ehhez 20 év következetes kormánypolitikája kellene, no meg irdatlan pénz. Így marad minden, ahogy van, a 2-3-szoros szaporulat miatt pedig csak romlik a helyzet. A megoldás egy "szolid" diktatúra lenne, de olyan nincs, mert a "szolid diktatúrából" nagyon gyorsan lesz "nem szolid" és már csak azt látod, hogy téged is visznek. Nem azért mert cigány vagy, hanem mert pl. nem illően köszöntötted a nagyfőnököt névnapján. Megállt a tudomány. Legalábbis nálam.

huarenbi 2012.07.25. 22:44:16

1) Először is munkahely kell. Nem irodai, nem diplomás, nem érettségizetteknek, hanem hóóótegyszerű lelkeknek. Ha a fehér nem kap munkát, mert nincs, akkor a cigányt pont nem fogják alkalmazni.
2) Az emberek a szüleiktől kapott értékek alapján lesznek valamilyenek - leginkább. Ha a szülő iszik, nyerőgépezik, hangosan kiabál akkor is, hagy nincs körülötte senki, fürdeni nem akar, fogat nem mos, füle zsíros, vagy csak szimplán rokonszenvezik egy börtöntöltelékkel, mert az Porsche Cayennal jár, miután kijött, akkor azt a gyereket el kell venni a szülőtől. Akkor is, ha cigány és akkor is ha FEHÉR.

Mérges 1234 2012.07.25. 22:46:36

Egy apró kérdésem lehetne?

A cigányok, illetve minden hátrányos helyzetű gyerek ingyenes tankönyvet és iskolai étkezést kap. Egyéb segélyeken keresztül sokat költünk rájuk.

Az, az az álam nemcsak biztosítja a lehetőséget, hanem pozitívan diszkriminálja őket.

MIt kellene még tennünk, hogy ezzel képsek legyenek élni???

Ha a magyar álam erőn felül probál rajtuk seígteni, felemelni őket, akkor ők miért nem emelkednek???

Ki akadályozza a felemelkedésüket????

Véleményem szerint a saját kultúrájuk, hozzállásuk, és a saját szüleik.

Tehát nem nekünk kellene változni, hanem nekik, de nagyon, nagyon gyorsan. Viszont ezt rájuk erőltetni csak akkor van értelme, ha minimális szhinten megvan bennük az akarás.

Tudom sokukban megvan, de van akiben semmi, nos ezeket külön kell választani és elengedni a kezüket.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.25. 22:46:58

@sírjatok: A cigány egy rassz veled, hacsak nem vagy sárganégerausztrál.

Frizuravarjú 2012.07.25. 22:48:32

"Mindenki jobban járna, ha főtéri szökőkutak helyett először a hátrányos helyzetűek felzárkóztatására költenénk."

Te hülye vagy, vagy csak csecsemő?

Mária Terézia óta erre költünk wazze!!

Az eredményt láthatod.

Költsünk inkább pingvinek felzárkóztatására, azok értelmesebbek.

Yasashi Tanuki 2012.07.25. 22:49:49

Első lépésként a szegénységet kell kezelni, amire pofonegyszerű a megoldás, jó hír, hogy már ki is próbálták és nagyszerűen bevált - Kínában. A cigányok azért esnek a szegénységi küszöb alá mert az átlagos gyerekszám 4-9 között mozog háztartásonként. Ha csak 1-2 gyerek lenne akkor több pénz jutna egy főre, ráadásul a gyereknek adva lennének a körülmények ami az iskolai felkészüléshez kell. Hogyan lenne képes tanulni otthon egy gyerek akinek 8 testvére él még 50 négyzetméteren? Aki 2 gyereknél többet szeretne az fizessen adót, aki nem engedheti meg, magának az ne neveljen gyereket, ennyire egyszerű a megoldás!

Imadom a trapistát 2012.07.25. 22:51:57

@sírjatok:

Lehengerlő a logikád. Biztosan magas az íq-d is..

Imadom a trapistát 2012.07.25. 22:53:07

@moncayo:

"Egy megoldás lehet. El l kell venni 4-5 éves korban a gyerekeket a szülőktől! Nem örökre, nem másnak adni, hanem távolra, kollégiumba vinni."

Tudod te mibe kerül egy gyerek egyhavi kollégiumi ellátása?? A többiről nem is beszélve...

ö...mikó? 2012.07.25. 22:53:44

@Imadom a trapistát: Így, hosszú í-vel. A tiéd mennyivel magasabb? :D

ö...mikó? 2012.07.25. 22:54:32

@Imadom a trapistát: Lehet kijönne a családi pótlékból + segélyből

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2012.07.25. 22:55:04

Saját tapasztalat, hétfő, Csörög nevű település. Ülünk a kocsiban, beszélgetünk. Négy cigánygyerek érkezik, nem vesznek észre minket. Egynél van egy három méter hosszú bot. Másik kettő besegíti a legkisebbet egy kerítés tetején. Úgy 8 éves lehet. Gyerek be. Kutya rohan, kicsi, fekete. Ugat mint állat.
Nagyobb gyerek a hosszú bottal (aha, erre kellett!) bökdösi a kutyát, hogy a kisebb gyereket ne bántsa. Kutya nem tágít. Gyerek megijed, rimánkodik, hogy vegyék ki. Nem tud kimászni. Kettő elszalad, kivéve a kutyát bökdöső. Nagy nehezen visszamegy a másik kettő és kiráncigálják a gyereket bentről.
Ez a lopás most fail (pedig telefon kézben, ha kihoznak bármit akkor megyünk utánuk meg hívjuk a rendőrt). Talán majd legközelebb...

ö...mikó? 2012.07.25. 22:55:24

@ö...mikó?: + felzárkoztatás árából

lobaszopiatej 2012.07.25. 22:56:24

@ob.szerver:
"
"elvenni a gyerekeket, ország másik felébe árvaházba adni"

Ausztráliában a múlt század első felében pont ezt csinálták az aboriginekkel. Ma nagyon szégyellik magukat miatta. A korábbi miniszterelnök a beiktatási beszédében is fontosnak tartotta, hogy bocsánatot kérjen ezért.
"

Nem ismerem az aborigineket, részleteken pedig sok múlik.
Ronda viselkedésű - netán 18 év alatti - dajdajozó részeges verekedős szűlőktől márpedig el kell venni (és eltiltani szüléstől), ezek nem alkalkmasak semmilyen szinten nevelésre, így soha nem fognak integrálódni, költhetsz rájuk akármennyit.

Imadom a trapistát 2012.07.25. 22:56:39

@ö...mikó?:

Most kötözködsz velem csak, mert az előbb alulmaradtál velem szemben a vitában.

ayatollah 2012.07.25. 22:56:47

A cigányság NOMÁD népség, azért nem tudtak asszimilálódni a letelepedett életmódot folytató népek közé, tisztelet a kivételnek.

Hogy ez a nomád jelleg mennyiben öröklött és mennyiben kulturális, annak eldöntését meghagyom az okosabbaknak. Nem ismerek sok fehér ember által felnevelt cigánygyereket, ez nyilván döntő szempont ennek eldöntésében.

ö...mikó? 2012.07.25. 22:56:55

@ErtelmetlenSzajkarate: nem telefon kellett volna a kézbe, hanem egy .45-ös... :)

ö...mikó? 2012.07.25. 22:57:30

@Imadom a trapistát: HAHAHA..., így csupa nagy betűvel. Miben is maradtam alul?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.25. 22:59:14

@ö...mikó?: A segély egy "hadisarc", amit azért fizetsz a segélyezettnek, hogy ne kelljen megölnöd.
A segély egyetlen alternatívája, hogy megölöd a segélyezettet.
Arra ne számolj, mint kollégiumi pénz!

lobaszopiatej 2012.07.25. 22:59:34

@Imadom a trapistát:

"Tudod te mibe kerül egy gyerek egyhavi kollégiumi ellátása?? A többiről nem is beszélve..."

Inkább minthogy betörni menjen és fizetni a szocpolt + segilyt/mondvacsinált közmunkát (falu széli gaz lekaszálásért) egész életében.

tamareaf 2012.07.25. 22:59:39

@Yasashi Tanuki: általánosan megfigyelhető, hogy minél iskolázottabb valaki, és minél rosszabb körülmények között él, annál több gyereke van. Ugyanis minél szegényebb vagy, annál kevesebbet változtat az életszínvonaladon a gyermekek száma, sőt, még támogat is az állam a több gyerekért. Olcsóbban kijössz, mintha védekeznél.
Ahogy csúszik le a magyar, úgy lesz majd egyre több magyar gyerek is. Még egy-két dolog van, ami jól tudja növelni a gyermekek számát: ha gyenge lábakon áll az egészségügy és a nyugdíjrendszer. Ez irányban pedig igen jó úton vagyunk.

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2012.07.25. 22:59:45

@moncayo: Ezt megpróbálták Ausztráliában a hatvanas években az aboriginálokkal. Nem működött.

Gazdaságot kell csinálni, munkát, hogy legyen elég és mindenkinek jusson legalább annyi, hogy kenyérre meg fűtésre teljen. Nyaralni nem muszáj, enni, fűteni igen.

Nem baj ha látszatmunka, de legyen rendszeres elfoglaltság mindenkinek. KMK ismét (fiatalabbaknak: közveszélyes munkakerülés, ember vagy megy dolgozni vagy iskolába vagy dutyiba). Ez működik, más nem.

kov_vacs 2012.07.25. 23:00:24

@skipy: Erre elég hosszan kellene válaszolnom, de próbálom röviden.
Mert 1, a szocializmus már nincs, az állam nem old meg mindent helyettünk és nincs mindenre pénze (akkor sem volt egyébként.) 2, a kapitalizmusnak olyan korszakát éljük, amikor a dolgok rosszabbodnak és rosszul mennek, tehát nincs pénz.

Tudomásul kell vennünk, hogy az állam nem fog (tudni) mindent megoldani, és nekünk magunknak kell megtenni. Kinek-kinek választania kell a társadalmi problémák közül és támogatnia munkával, tudással, pénzzel, amivel rendelkezik, azzal.

Nem kell állami szintre emelni, már 22 gyerek ösztöndíját ki tudják fizetni magánemberek adományából, és ők példát mutatnak a közösségnek, felfelé húzzák a többieket is.

Mindig másra várunk, az államra várunk, a szomszédra várunk, az ájemefre várunk, a külföldi jogvédőkre várunk - ennek így semmi értelme. Saját magunknak kell tenni a dolgok jobbra fordulásáért.

moncayo 2012.07.25. 23:00:59

@Imadom a trapistát: Tudom, ezért is írtam, hogy irdatlan pénz. Ami nincs.

De, tekintsük ezt befektetésnék. Az amcsik is irdatlan pénzt öltek a feketék sulijaiba.

Ha nem lesz munkája, ennivalója lopni fog, rabolni. A lakosság 10, majd 20-25%-át nem zárhatod sittre, mert akkor a másik 20% kell hogy a sittet épitse és további 15%, aki őrzi őket, 5% aki temeti. Ki fog jövedelmet termelni akkor?

Csucsundra 2012.07.25. 23:03:35

"rendszeres kapcsolatot tartana a gyermek szüleivel"
Ez mostanában is megvan. Néha a hírekben is megemlítik. Csak ott a mentornak kissé be van verve a szeme tája.

Na de komolyra fordítva a szót: persze, akar felzárkózni a cigányság is,hogyne...mint ahogy a magyarok a nyugathoz(??)...mondjuk qrvára sántít a hasonlat,mert a magyarok nem verik a nyugatiakat, és általában nem lopják ki a szemüket,viszont elég jelentős a magyar diplomás, aki kivándorol. Ehhez képest egész Európában, a qrvanagy demokráciájukkal meg emberi jogaikkal együtt, régesrég rájöttek,hogy állhatnak a fejük tetejére, lett volna rá pénz is,mármint a cigányok beillesztésére,de a cigányokkal nehéz közösségileg zöld ágra vergődni. És max addig lehet eljutni a többséggel,hogy ha bármit adsz neki ingyen bérmentve, azt a végletekig kihasználja,visszaél vele, lelakja,szétveri és elkölti, utána jön,hogy aggyá még... És közben(nota bene:nácizmus,rasszizmus,miegymás) a nem cigány emberekre egy szavuk van:a gádzsó...ami konkrétan azt jelenti:paraszt.Miközben a "rroma" meg "ember"t jelent. Magyarul: a roma az ember,mindenki más csak paraszt,aki azért van,hogy az "embrt" eltartsa. lehet ezen vitatkozni, a cigánság jelentős része így látja. És a jogvédők jótékonyságát meg idiotizmusnak,ami újfent bizonyítja,mennyivel életrevalóbb a "rroma"(ember),mint a gádzsó paraszt. Aki ezt nem látja(be) az elég naiv. Az a baj,hogy ez egy középkori,vagy törzsközösségi szintű gondolkodásmód,és mint olyan,ezzel nincs mit kezdeni, főleg XXI. századi demokratikus liberális hozzáállással.
Na és itt jön be a nyugatiak demagógiája, akik tanítanak minket az emberségre meg elfogadásra: a portugáloknál teljesen számkivetettek a cigányok, nem is hagyják letelepedni őket. A spanyoloknál KRESZ táblák vannak,hogy "Vigyázat, vándorcigányok". A franciák nemes egyszerűséggel összeszedték a "román állampolgárokat"(pont mint Kanada a "magyarokat",és még a vízumkényszert is visszaállítanák),és kitoloncolták őket. Olaszország táborokba gyűjtötte őket,mikor már nagyon kiborult a bili egy olasz nő sérelmére elkövetett késelés kapcsán, ujjlenyomatgyűjtés volt,meg bűnözői fénykép MINDENKIRŐL,akit lekapcsoltak. Cigányokat,of course. És lehetne sorolni. Na és ezután jön ugyanez a Nyugat,és megfenyít minket,hogy basszus, mekkora nácik a magyarok,miért nem szeretik szegény üldözött romákat...?
Nem baj, hálistennek fliegauf megmutatta a magyar valóságot,nyeri is díjakat vele...

moncayo 2012.07.25. 23:06:00

@ErtelmetlenSzajkarate: Amit mondasz, abban is sok igazság van. Tán kellene egy jó mix.
De. Gazdagságot nem tudunk csinálni, mert mi sem vagyunk különbek. Persze, tudunk írni, olvasni, öltönybe járni, késsel-villával enni, értünk mindenhez.

Csak éppen a legaljább közünkvalókat tesszük meg vezetőinknek, képviselőinknek, hogy csak 20 évet menjek vissza. Így nem lesz gazdagság soha. Max a pártpénztáraknak.

ö...mikó? 2012.07.25. 23:07:56

@moncayo: Azért azt tegyük hozzá, hogy a feketéket behurcolták, nem önszántukból mentek. Meg azt is, hogy ott a polgárjogi mozgalmak azért küzdöttek, hogy járhassanak egyetemre, pl. Nálunk hány olyan cigány tüntetést láttál, ahol azért tüntettek, hogy ne zárják ki őket a felsőoktatásból? Ők a negatív diszkrimináció ellen tüntettek, nálunk meg a pozitív diszkrimináció ellenére sem akarnak beilleszkedni. Ez óriási különbség!

ö...mikó? 2012.07.25. 23:12:17

@Csucsundra: Nekik addig jó, amíg itt tartják őket. Más faszával verik a csalánt. Mint az itthoni "jogvédők". Akik csak a terrorban élő magyarok, meg a megcsonkított, megfélemlített, megölt, nyomorékká vert áldozatok jogairól feledkeznek el.

ayatollah 2012.07.25. 23:14:48

@Yasashi Tanuki: Nem így függ össze a gyerek a vagyonnal. Minél több tulajdonod, vagyonod van, annál kevesebb gyereked lesz, ez inkább így igaz, mert a sok tárgy (ingatlanok, műszaki cikkek stb.) elveszi az energiádat a gyerekektől. Minél nincstelenebb valaki, annál jobb perspektíva a gyerek az életminőség jobbítása szempontjából, még akkor is ha nem jár érte semmi támogatás vagy segély, ha meg jár is akkor duplán az.

És az meg hülyeség, hogy a gyereknevelés önmagában drága dolog lenne. Csak a fogyasztói társadalom teszi azzá. Ez egy másik fontos összefüggés, és átfedésben van az előzővel. Minél inkább van valaki a fogyasztói társadalom hatása alatt, annál kevesebb gyereke lesz.

Muzsikok közt 2012.07.25. 23:15:18

@moncayo: De, tekintsük ezt befektetésnék. Az amcsik is irdatlan pénzt öltek a feketék sulijaiba.

- Ne tekintsünk el attól a lényegtelen ténytől, hogy a feketék dolgoztak amerikába érkezésük óta, a cigányok meg soha. Úgyhogy a 'felzárkóztatás' kicsit más lesz, mondjuk tábor kerítéssel.

Karinthy-paradoxon · http://www.alltrials.net/ 2012.07.25. 23:15:32

"A csodamódszer, ami segíthet a romák oktatásában"

"Utánajártunk egy legendának. Állítólag van egy módszer, ami a siker titkát jelentheti a hátrányos helyzetű, reményvesztett gyerekeknek, köztük rengeteg roma fiatalnak is. A stanfordi módszert már tizenegy éve alkalmazza és népszerűsíti a hejőkeresztúri iskola igazgatója, Kovácsné dr. Nagy Emese."

www.sosinet.hu/2012/04/06/a-csodamodszer-ami-segithet-a-romak-oktatasaban/

Arslab 2012.07.25. 23:16:48

@Crescence:

A posztoló feltalálta a spanyolviaszt! A mentorálás intézménye ma is létezik. És igen van, hogy a tanár-mentor a "szülő" fölé helyezhető, illetve utóbbi helyezi magát túl mélyre.
Van tanár ismerős, aki megfenyegette a "szülőt" ha a mentorált pénzből (mert a mentorált is kap pénzt) nem vesz a gyerekének pl. ruhát, akkor ugrik a mani...

dr Smittpálelnökúr 2012.07.25. 23:22:51

Annak idején írtunk már arról itt a Nívó blogon, hogy a magyar EU-elnökség legnagyobb sikerei között szerepel a Roma stratégia és a Duna stratégia megalkotása és így európai szintre emelése.

Mi már annak idején is hiányoltuk, hogy a hangzatos név mögött megfoghatatlan, mit is takarnak-e stratégiák, mit lehet róla tudni, mi várható tőle?

Lefordítom a blog indító mondatait:

Olyasmit tartott a blog az imádott felcsúti bugris uniós kiskirálysága legnagyobb sikerének, amiról fogalma sem volt, hogy micsoda.

Gratulálok, az újabb mélységnek, ahová ez a seggnyaló blog süllyedt!

Egyébként én inkább a felújított főtereknek örülök, mert én személy szerint szeretek emberi környezetben élni most, mint további milliárdokat költeni, hogy majd valamikor talán, esetleg mások is hajlandóak lesznek ember módra viselkedni.

rohadjmegARCgeci 2012.07.25. 23:23:15

Ez olyan,mint ha majmokkal kellene együtt élnünk.
Bár a majmokkal lehet hogy könnyebb lenne.

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2012.07.25. 23:24:41

A cikk demagóg marhaságait inkább hagyjuk.

1. Felzárkóztatni azt lehet, aki akar is...
2. Évszázadok óta nem sikerült semmilyen módszerrel a felzárkóztatás...biztos a módszerekkel van gond?
3. Nincs történelmi példa, A Farkas Flóri féléket nem tekinthetjük annak. Aki példaértékű az szakított a cigányságra jellemző kultúrával és szokásokkal.
4. Elszakítani a gyerekeket egyrészt megoldhatatlan ilyen létszámban, másrészt annyi időre, h értelme is legyen.
5. Ha meg munka és motiváció sincs amivel meg lehetne mozgatni ekkora tömeget, nincs miről beszélni.

dr Smittpálelnökúr 2012.07.25. 23:25:16

@vakapad: Sajnos pont fordítva van, beköltözik valahová egy beilleszkedésre képtelen cigánycsalád és elérik, hogy meggyűlöljék őket a szomszédok. Közben pedig elviselik a zajongást, gajdolást, szemetelést, a beszólásokat és a zaklatást, a nyugalom megszűnését, stb.

Közepes 2012.07.25. 23:25:56

Elegem van már ebből a liberális dumából, hogy igy meg ugy a magyarok. meg a rendszerváltás baszott be nekik mert megszüntek a gyárak..

Nézzük már meg, hogy pl. Lengyelországban vagy egy északi jóléti államban milyen az ott élő cigányok megitélése????
KÖszönöm.

Amundsen73 2012.07.25. 23:27:28

A 8. kerületben nőttem fel. Végignéztem az elmúlt 30 évet. Ott. Ez a vonat elment. SZomorú hír, de elment. Már nem bámészkodó szemű ábrándos kis butuskák, hanem nagyon figyelő, a joggal jobban tisztábban levő mint te, magabiztos tömeg lett. Elnéztem a fal mellett osonó régi helyieket. Nénikéket akik szemlesütve kerülnek ki 3-4 romalányt, mert ha nem elég gyorsak leköpdösik őket. Az a normális roma srác aki festő lett és mi "genya" magyarok kézről kézre adtuk, mert mintaként szolgált, eltűnt. Helyette van roma zöldséges aki szarik a parkolási szabályokra, a közteresek nem is néznek a szemébe, de nagy haraggal büntetnek ha 30 ! cm-el kilógsz a festett parkolóvonalból. Valószínű frusztráltságuk miatt van bizonyítási vágyuk. Most már bármikor visszaszólnak, sőt beszólnak ha netán nemtetszésed fejezed ki a legpiszlicsárébb dolog miatt is. Nagy részük nem is akar itt vergődni a minimálbér árnyékában. Megvannak az útjaik amiből kurv@ jól élnek. Szarnak mindenre. Ezzel senki sem tud vitatkozni. Magasról tesznek ránk, mert már nem vagyunk tényezők a szemükben. Tudják, hogy ez a "europeer" gondolkozás csak nekik segít. Ne legyen kétségünk, kihalunk a saját hazánkból. Másra várunk majd? Aki segít? Körülöttünk csak felzabáló országok vannak....! Ha elfogytunk, majd bevonulnak. Másnak mérik a földjeink. Na akkor lesz vége a cigányvilágnak. Mert az új urak akik most nekünk írják a szabályokat, majd felülbírálják a régit és könnyes szemmel vetnek véget a romakirályságnak. Bizony meg lesznek dádázva, persze rajtunk már nem segít. Mi Árpáddal a felhők felett alig várjuk a RESTARTOT....

ayatollah 2012.07.25. 23:29:40

egyébként gratulálok, végre nem egy Orbánékkal foglalkozó poszt

lobaszopiatej 2012.07.25. 23:29:42

@ErtelmetlenSzajkarate:
"Nem baj ha látszatmunka, de legyen rendszeres elfoglaltság mindenkinek. KMK ismét (fiatalabbaknak: közveszélyes munkakerülés, ember vagy megy dolgozni vagy iskolába vagy dutyiba). Ez működik, más nem."

Felnőttkorban már késő: ilyenkor az alapvető szabadsági jogokkal kerülsz szembe, ráadásul felnőttet nem is lehet már nevelni, tanítani pedig hatványozottan nehéz.
Bűnözni meg elmegy közmunka után, ha azt letudta valahogy.

ö...mikó? 2012.07.25. 23:29:57

@Amundsen73: Szomorú, de sajnos igaz...

Imadom a trapistát 2012.07.25. 23:30:23

@Amundsen73:

Gondolkodtál már rajta, hogy írónak állj?

Amundsen73 2012.07.25. 23:34:00

@Imadom a trapistát: .....köszi...:)
Még nem. Néha ábrándozom, de lehűtenek...

rohadjmegARCgeci 2012.07.25. 23:36:38

Kanadába kéne küldeni mindet.
A kormány adhatna nekik ingyen repjegyet de csak oda.

ayatollah 2012.07.25. 23:37:02

@Amundsen73: Tegyük hozzá hogy mindezt fel fogja gyorsítani egy nagy halom hasonló mentalitású bevándorló a XXI. században. Tényleg az utolsó utáni pillanatban vagyunk...

Csucsundra 2012.07.25. 23:40:39

@Imadom a trapistát: de jó lenne,ha mindez csak fantázia szüleménye lenne,meg regény-téma.... Pechünkre, nem az....

HaNa 2012.07.25. 23:44:36

A főtér legalább maradandó.
A cigányok felzárkóztatására költött pénz haszna erősen kétséges.
Egyébként jó úton vagyunk az egyenlőség felé...lassan mindenki ugyanolyan megvezetett barom lesz.

Lajosforras 2012.07.25. 23:44:49

20 éve számolatlanul öntik a milliárdokat az integrációba. akkor inkább szökőkút.

WhyCantITouchIt? 2012.07.25. 23:45:07

Sajnos már ott tartunk hogy a cigány problémát humánus berkeken belül nem lehet megoldani...
Próbálkozni persze még lehet évekig, kísérletezgetni, az tényleg marha izgi, csak hogy egyszer eljutunk oda, hogy vagy mi, vagy ők. Nem kéne ezt megvárni.
Azt gondolom az oktatás csak egy részmegoldás, és egy teljesen elhibázott megoldás mindaddig, amíg nem szakítjuk ki őket már 1-2 évesen abból a környezetből amiben vannak. 6 éves putriban nevelkedő cigány gyereknél már baszhatjuk az oktatást.
Ki kell építeni egy 1 éves kortól egészen 16-18 éves korig terjedő nevelési rendszert, erre specializálódott embereket kiképezni.
Maga ez a rendszer sem lenne tökéletes, hisz a családokból kiszakítottak lelkileg elég deformáltak lesznek, de hát most mit lehet tenni...tud vki jobbat? A világon valahol van arra példa hogy a cigányságot sikeresen integrálták?
Bár sztem itt a büdös életben nem lesz megoldás, szóval majd szépen leöljük egymást, sajnos az európai ember 45 óta egy álomban szendereg, fél a cselekvéstől és közben csodálja önnön nagyszerűségét, hogy micsoda egy humánum, na nembaj, majd az arabok jól pofán basznak minket.

átlátó 2012.07.25. 23:56:01

Miután addig eljutottam, hogy "ha a tanár is okolható", hát ugyan már édes egy gyerekem, te nagy ötletelő...a gyerek szüleiről elfeledkeztél.

Amundsen73 2012.07.26. 00:00:49

Írtak egy nagyon szép álmot nyugat európában, ami a maga nemében tényleg emberi. Ez a minden ember egyenlő és érték. Ez annyira szép, mint anyáméknak a szocializmus. Mindenki dolgozik és megél belőle, mindenkinek van lakása és lesz nyugdíja és örgecskén a kis telken eléldegél. Na az álomnak vége... Láttuk mennyit tartottak be a szoci urak ebből.
Az eszme diadala a józan ész felett...
Ennyi a valóságtartalma az első soromnak is. Szomorú, hogy ezt írom, de így van. Nagyon hiányzik a kiegészítés az első soromhoz. Tehát... minden ember egyenlő és érték, ha annyira tiszteli, becsüli önnmagát is mint másokat. Egy kisebbségnek nagyon kellen törekedni arra, hogy befogadja a többség. Sőt, néha még jobban is kell viselkedjen, mert mindig előtérban van a kisebbsége miatt. Mi magyarok mindig is büszkék vvoltunk azokra akik itt képesek voltak talajt ereszteni. Sosem felejtem el nagyim büszke mondatait... A soroksári svábok gyünyürű kertjet már némediben is látni... Azaz a nekünk tetszőt mi is átvettük. A svábok remek mesterek voltak. A roma társadalomnak egy szó nélkül kellene törnie magát. Igenis megmutatni, hogy nem szar alakok. Ezen a képen csak ŐK változtathatnak. Nagyon nehéz persze lemosni a lumpen jelzőt, de nincs más út. Ennek csíráját sem látom. Másra várnak, főleg pénzre amit arra költenek amire akarnak. A többit tudjuk sokan leírták már.
A fiaimmal sokszor voltunk Halász Judit koncerten. Az egész mondanivaló örök. Érdekes egyetlen egy roma családot sem láttam, pedig sokan vannak és sok a gyerek is. Miért? Nem trendi? Nem csilli fitti lakodalmas? Óriási igénybeli szakadék van közöttünk. Rossz vége lesz.

ö...mikó? 2012.07.26. 00:04:04

@Amundsen73: Meg az értékrend más. Ennyi, nem kell homokba dugni a fejünket. Be kell látni, nekik nem példa, ahogy mi élünk, mi szánalmasak vagyunk, parasztok, értéktelen áldozatok.

G. Wolf 2012.07.26. 00:04:11

Nem tudom írták-e már, de én szerintem a legegyszerűbb megoldás egy szigorú oktatási rendszer MAGAS összöndjíhoz kötve, magyarán aki tanul az kap sok sok pénzt, mindezt általánostól elejétől kezdve, és akkor a szülő szépen kiveri a gyerekből hogy tanuljon ha meg már tanul akkor felveszik jó szakmára/középiskolába/egyetemre, sőt mindezt progresszívvá tenném, egy színötös felőlem nyugodtan kaphanta havi akár 150e-et is, szerintem pár év alat simán megtérülne (ugye nem kell később segélyezni, sőt adófizető lesz...) persze ez csak vélemény...

rohadjmegARCgeci 2012.07.26. 00:13:17

@kolbászoszsömle: Én nem így érzem.Kicsit félelemből eltúlzott,de nagyon érzelemdús és lírai.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.26. 00:15:20

@G. Wolf: Az az ösztöndíj csak akkor kerülne a cigánygyerekhez, ha elvenné a jól tanuló fehértől.

Nincs az az általános ösztöndíjrendszer, ami segítene a dzsipókon, mert olyan versenyhátránnyal indulnak, hogy azzal csak frusztrálni lehetne őket.

Szóval, köldöknézegetve, a saját kultúrádból, a saját hátteredből könnyű ilyen frappáns ötleteket előszedni, csak az a gond velük, hogy a valóságban nem működnének.
Ez ugyanaz, mint a liberális elv, csak pepitában.
Ahogy a vegyük el a gyereket és neveljük külön, akkor majd jobb lesz hozzáállás is.

istenvagyok 2012.07.26. 00:15:39

a megoldás hihetetlenül egyszerü, minden segéjt el kel veni tőlük és a legkiseb vétségért is büntetni kel őket, ha csunyán mernek szólni azonal börtön és rá küldeni a hadsereget, amig nem ez lesz adig ugyanugy baj lesz velük mint az utóbi 100 ezer évben

istenvagyok 2012.07.26. 00:20:12

természetesen eleve meg kelene tiltani azt is hogy gyereket szüljenek

istenvagyok 2012.07.26. 00:24:52

a vége mondjuk ugy is az lesz hogy kiirtom az egész emberiséget

sírjatok 2012.07.26. 00:24:54

@Imadom a trapistát: az íq-m, igen, az íntéllígéncíá qűőcíénsém, te sügér

másrészről meg LOL bazmeg, hogy csak személyeskedni tudsz, érvelni nem...

rcfan 2012.07.26. 00:25:50

Jól képzett, elhivatott tanárjelölteket kell a pályára dédelgetni, és azokat megfizetni.
A nem odavaló pedig ne megélhetési tanárként rontsa az utókor teljesítményét.

Továbbá nyáron, iskolaszezonon kívül, illetve 4-5 évente akár 1 évre is gyárba küldeni dolgozni a tanárokat, hogy át tudják adni azt is, mit vár az ipar a jövő generációjától.

Életszagú és nívós oktatást!

gertan 2012.07.26. 00:26:57

Minek felzárkóztatni a szegényeket, köztük a cigányokat?

Inkább tanuljunk tőlük, ők az okosabbak: nincs munkájuk, mégis megélnek. Minek hát szétgürizzünk magunkat, ha úgy is el lehet lenni?

Majd eltart Európa!

Ha meg nem, rájuk fogjuk, hogy xenofóbok...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.26. 00:27:19

@Dr. Furia: "Most már bármikor visszaszólnak, sőt beszólnak ha netán nemtetszésed fejezed ki a legpiszlicsárébb dolog miatt is."
tehát, ha nemtetszésedet fejezed ki a legpiszlicsárébb dolog miatt, akkor visszaszólnak.
Ez egy teljesen normális felfogás.
Nem tetszésedet fejezed ki, hogy piros színű a cipőfűzőm, én is visszaszólok.
Önérzetnek hívják ezt a dolgot, és az egy pozitív dolog, hogy van önérzete az ottlakóknak.
Szóval belekevert az alkotó egy fullpozitív dolgot, amit sikerült megszereznie annak az alázatos népnek, aki eddig ott volt, holott azt akarta leírni, hogy milyen arrogáns egy binibűnöző népség lett az addig bociszemű népségből.

Ez mind dramaturgiailag, mind értelmileg zavarossá teszi az egészet.

" Nagy részük nem is akar itt vergődni a minimálbér árnyékában."

Mé, ki akar a magyar minimálbér árnyékában vergődni? Ez sem egy felróható dolog. Mellesleg pont rávilágít a problémára, miszerint a munkából nem lehet megélni...
Ha nem lehet megélni a munkából, miért dolgozzon?
Ez is dramaturgiai hiba.

De mindegy, mindenki a saját szerencséjének a pogácsa, és mindenki a saját igényszintjén találja meg a szórakozást.
Van akinek zene a lakodalmas, van, aki írásnak tartja a fenti szösszenetet, én meg ki vagyok, hogy ezt a fejére olvassam bárkinek... :)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.26. 00:30:58

@rcfan: Milyen gyárba, te istenbarma?
Termelésből nem lehet eltartani egy társadalmat, mert a termelés nem foglalkoztat tömegeket.
Ezt a hagymázas faszságot, hogy termeljünk, mert abban van a jövő, kár volt átvenni Kádártól.
Ebben pont nem volt igaza se neki, se a többi kommunistának.

ö...mikó? 2012.07.26. 00:38:07

@sírjatok: Téged is lenyomott vitában... :)

Anyátok picsája! 2012.07.26. 00:54:14

"Hogyan zárkóztassuk fel a cigányokat?":
Hosszú, tömött sorokban a Duna parton.
Aztán egy sor cigány - egy sor ...

radikalisviccek 2012.07.26. 00:55:47

@Imadom a trapistát: igen, erre írtam, hogy elég a százmilliárdok elherdálásából. :) értelmetlenül szétszórt pénz a mi adónkból egy eleve felzárkóztathatatlan népcsoportra, akik soha semmilyen többletértéket nem termeltek az országnak.

Első mohikán 2012.07.26. 00:58:33

"Hogyan zárkóztassuk fel a cigányokat?"
Sehogy. Le kell rázni őket.

cö-cö-cö 2012.07.26. 01:01:24

Bazmeg, ezeknek házat építetettek, miközben az én esélyem egy saját lakóingatlanra - anélkül, hogy eladósítsam magam ötszázezer évre - gyakorlatilag nulla. Kapjál már a fejedhez ember! Ja, és az ajándékba kapott házak egy igen nagy része lakhatatlan/széthordták/kertibudi-állapotban van

cö-cö-cö 2012.07.26. 01:04:34

@cö-cö-cö: *eladósítanám + egyéb elütések

bocs, késő van

baliquez 2012.07.26. 01:07:32

Évtizedek óta fegyverkezünk. Észak-Koreának EMP-je, Izraelnek atombombája, nekünk meg cigányunk van. A mi EU-s pénzből és rengeteg adóból tenyésző csodafegyverünk jobban letarol városokat, tesz tönkre társadalmakat, okoz keserű kétségbeesést és állati dühöt mint bármi fegyver amit ember alkotott.

Ideje volna célpontot keresni és belengetni a cigánybomba bevetését zsarolás céljából, nagyon elpofátlanodott a világ körülöttünk, fizessenek a békéjükért!

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.26. 01:17:41

Hát, a cigányság felzárkóztatására eddig közel 2000 milliárdot költöttünk el, és láthatóan nem sok haszna van.
Feneketlen kút érzésem van, az a helyzet.

Anders Behring Breivik 2012.07.26. 01:19:55

Nekem egy regi CPG nota jutott eszembe.

"Lángszoró az egyetlen fegyver mivel nyerhetek"

Kar hogy mostanaban ritkan jatszak a radiok.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.26. 01:46:18

De hát miért változtatnának,változnának ezek a tetvek?Mindenki fél tőlük ez a királyság ők a rajok.
Tehát először vasszigor és pofáncsapás kellene.Ez az első utána jöhet a többi.És itt jön a politikusok felelőssége is.Mehetnek melléjük a börtönbe.Sajnos nem csak a cigányokkal kell megküzdenünk,hanem a töketlen korrupt hatalommal is.

Rajmundd 2012.07.26. 01:53:01

Kedves Nívó Blog!

>Ez az ötlet talán Ausztriában működhetne. Fele ennyi kisebbségi családdal, gyerekkel, oktatási szükségességgel talán még meg tudnának birkózni ezzel. Mert ez ugye így kezdődik:
"a tanárok alapfizetését minimum a háromszorosára kellene emelni"
>>Kérjük Meg a sógorokat, hogy segítsenek nekünk ebben! Higgyétek el, Svájc meg Ausztria segítenének, csak valahogy szép szóval rá kéne bírni őket, hogy majd mondjuk promózzuk őket az EU-ban! :D vagy valamit! :))

>EU-s pénzeket nem lehet csak úgy máshol felhasználni! Azokat DIREKT CSAK városrehab.ra igen, szökőkútra, térkőre stb stb. adják! Tudtommal Nem engedik hogy másra költsük. (Amúgy értelmesebb lenne, tényleg!!!)

>Integrálni kell őket mindenképpen, felszámolni a telepeket, vallásos tanítást biztosítani nekik, (ez a feketéknél is bejött az USA-ban) mindenféle szakképzést nem igénylő munkát velük kellene megcsináltatni, közmunka program jó ötlet volt, bár nem vezet gazd.növ. de társadalmilag jó!

>Integrálni, tanítani őket, állami munkát nekik
>Társadalomban erősíteni a c. pozitív mintákat. (zene, tánc, cirkusz, stb. stb.)

tbb 2012.07.26. 01:54:48

Már több helyütt megröptettem, hogy szerintem miképp lehetne a cigányságot felzárkóztatni. De visszhangtalan maradt. Leírom hát itt is.

Hát úgy ahogy bennünket is konszolidáltak, amikor idevetődtünk Európa peremére. És kedves jó szokásunk szerint menetrendszerűen végigraboltuk Európát. Amíg meg nem unták és jól ki nem picsáztak minket. Majd értésünkre adták, hogy vagy európai módon élünk (aminek kialakításában segítenek), vagy megyünk a levesbe.

Hát valahogy így. Élhetőbb lehetőségeket felkínálni, támogatni és segíteni a konszolidálódásra törekvőket, a devianciát viszont megtorolni. E három eszközt így együtt csomagban. Mivel önmagukban nagyon gyenge hatékonyságúak.

yoji22 2012.07.26. 02:04:27

Írok ide valamit, bár tudnám minek. Ez a kis szösszenet ha valaha olvasni fogja valaki, akkor igazából a liberálisoknak szól. Szélsőjobb gondolkodású vagyok, "értelmiségi" (tudom manapság semmit nem ér) vagyok. A lényeg a lényeg. Néhány költői kérdésem felétek. Miért van az, hogy Magyarországon, rengeteg népcsoport él, de kizárólag a cigányság nem tud, tudott felzárkózni? Miért van az, hogy a környező országokban is ez a helyzet? Miért nem tudtok egy aprócskát másképpen gondolkodni?

Szélsőjobb létemre sose mondtam, hogy minden cigány szar. De egy egyszerű matematikai példával élve: a magyarság közül kiválasztva 1 embert, majd a cigányok közül is 1-et, biztos vagyok abban, hogy annak a valószínűsége, hogy a magyar a tisztességesebb jóval valószínűbb.

Kipróbálnék veletek egy játékot. Egy pulzusmérőt kötnék a csuklótokra és elhaladna mellettetek egy mondjuk 10 fős roma társaság. Illetve etalon céljából egy 10 fős magyar társaság. Ezzel nagyon egyszerűen be lehetne látni, amit tagadtok. A testetek rasszista. Minden ember eredendően rasszista. Egy egyszerű példa: ha látod, hogy beborul az ég úgy gondolod esni fog. Előítéleted van a felhőkkel szemben. Miért? Tapasztalat. Ugyanez van a cigányokkal. Általános iskolába jársz. Megverik barátod/téged. Elveszik pénzed. (Persze tehetik ezt magyarok is, sőt teszik minden bizonnyal, de az arány a nem mindegy). Középiskola dettó és így tovább. Látjátok?

Én értem azt, amit ti akartok mondani. Nem is tartom teljesen hülyeségnek, van benne logika. Nem mondhatjuk egy emberre látatlanba, hogy hiába született. De azt lássátok be, hogy több cigány született hiába, mint japán nemzetiségű.

Visszatérve a fő témára. Doktorandusz vagyok. Havi 85 ezer forintot kapok. Úgy hiszem sokkal, de sokkal értelmesebb dolgokra lehetne ezen pénzeket költeni. Tanáraim akiket Istenként tisztelek, és becsülök 140-220 ezer forintokat keresnek. Ha van pénzünk költeni költsük bármi másra, de ne a cigányokra. Remélem legalább egy liberálist elgondolkodtattam egy aprócskát.

Üdv.

bucbuc 2012.07.26. 02:04:27

A magyarok nem akarnak és tudnak felzárkózni a nyugathoz?

Mi ez az ótvaras baromság?

Minket ki támogat seggfejek?

Miben vagyunk lemaradva?

Idióták.

A cigányság az egyetlen népcsoport amely hosszú évszázadok alatt képtelen erre. A 2. vh utáni cselédség hasonlóan szar helyzetben volt, amint kaptak lehetőséget a 2. generációra már orvosok lettek a fiaikból, nagyszerűen éltek a lehetőséggel.

Muzsikok közt 2012.07.26. 02:15:16

@yoji22: Tanáraim akiket Istenként tisztelek, és becsülök 140-220 ezer forintokat keresnek.

- Talán keress új Isteneket. Én ismerek elég sok max. középiskolát végzett vállalkozót, akinek olyan emberek tucatjai dolgoznak, mint akiket istenítesz. Na ők kb. naponta keresik meg a fenti összegeket.

yoji22 2012.07.26. 02:19:09

@Zuckerbrot: Egyetemi tanári fizetések ezek. Azokat akikre felnézek nem a béruk alapján választom.

Muzsikok közt 2012.07.26. 02:23:14

@yoji22: Az egyetemi tanárok tudása pont annyit ér amennyit kapnak. Egy MLM cégben annak az előadására mennek be aki sokat keres, mert a tudásukra kíváncsiak, még fizetnek is érte. Az egyetemi tanár is csak tanár, olyasmit tanít amiből nem tud megélni a piacon, és nem az alapján fizetik hogy kíváncsi-e rá valaki.

Nash vs. Keynes 2012.07.26. 02:24:28

Egyébként egyetértek a tanárok fizujának a drasztikus emelésével. A tanári pályának a versenyszférával kell konkurálnia, ehhez sok pénz kell. Másrészt volt egyszer egy vadnyugat. Nemes eleink bevállaltak egy drasztikus hiánycélt az eu felé (hála a maratoni túlzott deficit eljárásoknak) cserébe felvettek egy halom hitelt. Komoly bűvészmutatván yilyen körülmények között százmilliárdokat előhúzni a kalapból. A szegény bankokat ne adóztassuk, a multikat se, és csináljuk vissza a többkulcsos adót és a családi adókedvezményt, mintha az a 400milliárd hiányozna abból a kasszából ahol 500-700 milliárd körüli összegekkel törlesztjük csak a gyurcsány-bajnai féle IMF hitelt. És akkor jön a nivós blog író és megint kezdünk mindent átszámolni lélegeztetőgépre. Az a sok "kötsög" robotoló vidéki adófizető meg előbb a cigányságot zárkóztassa fel, és amíg nem zárkóztak fel addig nuku szökőkút.

És valóban. Mindenről az orbánista szökőkút tehet. Ha nem lenne lenne pénz mindenre. Éljen a demagógia.

Muzsikok közt 2012.07.26. 02:29:23

@Nash vs. Keynes: A tanári szféra béreinek akkor kell a versenyszférával konkurálnia, ha a tanár a versenyszférában dolgozik, ami most is nagyszerüen fizet. Ennyi.

yoji22 2012.07.26. 02:30:12

@Zuckerbrot: Túl buta vagy, hogy itt vitatkozzak Veled. Bizony a mérnöktanárok vannak olyan hülyék, hogy a jó keresetet beáldozzák annak érdekében, hogy kutassanak olyan területeken, amely őket érdekli, amelyben a világ néhány legjobb agya van Magyarországon, de ezt az országimázst nem fizetik meg. Lakatos Flórián is baromi jól keresett, gondolom az ő előadását is meghallgatnád, meg a győzikéét is. Vicces vagy.

Muzsikok közt 2012.07.26. 02:32:43

@yoji22: Nekem rendben van ha a tudománynak szentelik az életüket, csak akkor ne sírjanak a pénz miatt. A tanári szakma mindenhol szarul fizetett, a gyakorlati szféra béreihez képest.

yoji22 2012.07.26. 02:34:45

@Zuckerbrot: Ebben igazad van. De mivel ér többet a bűnöző általában roma származású ember boldogulása az életben, mint egy olyané, akinek "van is valami értelme ", "büszkék lehetünk rá". Erre mondtam azt, hogy lenne másra költeni azt a pénzt.

Muzsikok közt 2012.07.26. 02:38:09

@yoji22: Elmondom egy egyszerü példával:

Ma egy egyetemi tanár kapjon 200at. Ezt csak úgy a semmiért, mert semmi számon kérhető vagy mérhető eredmény ehhez nem köthető. X diák diplomázik/doktorál + Y publikáció. A minőség nem mérhető és nem is érdekelt benne a tanár.

Egy céges tréner, mentor akkor kap %-ot a padavam teljesítményéből, ha az teljesít tehát érdekelt a sikerben. Sok ilyen milliomos van, Magyarországon is, a saját területükön nagyon jók és a tudásukat fejlesztik és átadják.

Persze nyilván alap-szinten /ált+középisk./ ez nem müködhet így, de a felsőoktatának így kéne müködnie.

Muzsikok közt 2012.07.26. 02:42:46

@yoji22: Nem igazán tudom eldönteni hogy a cigányintegráció tisztán mutyi-okok miatt ilyen népszerü, vagy ennyire naiv politikusaink vannak. Én nem hiszek benne, ebben a formában. Alapítványok legyenek erre a célra, akik pénzelik az arra érdemeseket. Én személyesen ismerek pár rende cigányt de magát a problémát illetően borúlátó vagyok: 1)nincs rá pénz 2)nincs rá idő, elkéstünk

Laci A Lakli 2012.07.26. 02:56:57

Magyarorszagon egy valami hianyzik a cigany felzarkoztatasbol. Es az a motivacios kornyezet. Segelyekkel es egyebekkel nem lehet oket motivalni. Az mar nagyjabol bebizonyosodott, hogy a "hagyomanyos" cigany csalad model erre nem alkalmas. Hiszen sokan hallottuk, mar "Miert dolgozzak, ha a farkam eltart..." szovegeket. Emiatt kell oket kiszakitani a csaladi kornyezetukbol. Es meg mielott valaki rasszizmussal vadolna. Ez nem rasszizmus, ugyanis en a kis cigany gyerekeket aldozatnak tekintem, egy olyan szubkulturaet ami megakadt a fejlodesben es igy a jelenlegi formajaban nem eletkepes.

kiani dynasty 2012.07.26. 04:20:18

a támogatások struktúrája nem engedi a megfelelő helyre áramlani a pénzt, az infrastrukturális beruházásokra komoly keret van , ezért épül a 4es metró stb , viszont a HR.re nagyon korlátozott javarészt kis és középvállalkozások, tehát a magánszféra számára léteznek.

És mivel támogatás nincs, a kérdés marad miből , pontosabban Kitől vegyük el , hogy odaadjuk másnak, igy már nehezebb okosnak lenni...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 04:48:03

Háromszorosára emelt tanári fizetések mi?

Miből is?
A szökőkutak árából?
Annak legalább van látszatja, szebb lesz tőlük az ország.
Amúgy is eleve életképtelen ötlet, hogy az adófizetők pénzéből élő foglalkozásokat fizessen az ország messze jobban, mint a piacról élőket. Ha a piaci bérek növekednének, több adó folyna be, akkor lehetne emelni a közalkalmazottak, tanárok, orvosok fizetését is.

A cigányok felzárkózása viszont 700 év alatt sem sikerült, úgyhogy valóban kár rá pénzt költeni.
S nem csak azért, mert haszontalan, ablakon kidobott pénz, de azért is, mert káros a társadalomra, irritálja a magyarokat, hogy másodrendű állampolgárok a saját hazájukban, mert az állam "pozitívan megkülönböztet" egyes kisebbségeket a magyarok rovására.
Mivel nincsen pozitív meg negatív megkülönböztetés. Minden megkülönböztetés az egyiknek előnyös, a másiknak hátrányos.

Amelyik párt ezt az álláspontot képviseli az ezzel szavazatokat nyer, míg a cigány felzárkóztatók ezzel inkább csak a cigányoktól várhatnak jobban szavazatokat.

Nem gondolom, hogy a szökőkút vagy a cigányok felzárkóztatása kérdés ilyen formában létezne, szerintem nem csereszabatos e kettő, de ez utóbbi valóban értelmetlenebbnek tűnik.

Mitől sikerülne pontosan most az, ami 700 év alatt sem? Valószínűbb sokkal szerintem, hogy a következő 700 év alatt sem lesz sikertörténet.

Az a népcsoport önállóan nem jut semmire, nem akar saját országot, mert azt nekik kellene eltartani, fenntartani.

Sokkal jobban járnak, ha más népek pénzére, szociális ellátórendszerére alapoznak.

Kanadában havi 200 000 forintnak megfelelő segélyt kapnak, kaptak, s ehhez csak annyi kellett, hogy a repülőtéren azt mondják menekültek. Ezzel nem versenyképes a szökőkutak helyetti felzárkóztatás.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 04:56:53

@hackbard.celine:

Hát pedig jobb élet a magasabb fizetésektől lenne.

Attól nem, ha le akarod nyomni a fizetéseket, de cserében attól a pár szerencséstől/ szerencsétlentől szednél csak adót, akiket magyar viszonylatban megfizetnek és még fehéren is foglalkoztatnak.

Éppen az általad javasolt módszer konzerválja a nyomort, bünteti a munkát, erősíti a szürkegazdaságot.

Azaz a helyes módszer a magasabb, de adóköteles minimálbér, s nem a semmire sem elég, adómentes alacsony minimálbér, ami a szürkegazdaságot ösztönzi.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 04:59:52

@Jövőnk a Tét:

Indiában is olyanok a cigányok, mint itt. Ott sem örülnek nekik, és ott is örülnek neki, ha megszabadulhatnak tőlük. Nekik sem hiányoznak.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 05:07:54

@fingerbangs:

"jobb lenne egy országot alapítani nekik, éljenek ott, boldogan"

Nekünk jobb lenne, nekik nem.
Másoknak alapított ország nem lett még sikeres.

Az Amerikai Egyesült Államok is alapított országot Afrikában a négerjeiknek Libéria néven, de persze a többségnek esze ágában sincsen visszatérni Afrikába.

Ugyanez lenne egy nem a cigányok által alapított országgal is.

Egy saját országban miből, kiknek a pénzéből tartanának fent egy olyan szociális ellátó rendszert, amelyből úgy élhetnek, mint most Magyarországon, sőt Kanadában?

Ha lenne saját országuk, akkor elvándorolnának onnan. Például Magyarországra.

Nem véletlenül nincsenek ilyen kezdeményezéseik.
Nincsen tele a történelem cigány szabadságharcokkal.

KaPé 2012.07.26. 05:14:21

"- Kár a cigányokra egy fillért is költeni. Azért nem zárkóznak fel, mert nem akarnak

- Hát persze! Nyilván a magyarok is azért nem tudnak felzárkózni a nyugathoz, mert nem akarnak."

Mindkét állítással egyetértek. A magyarok nagy része nem akar úgy gondolkodni, úgy élni, mint a nyugat. És itt nem az anyagi jólétre gondolok, hanem arra a felfogásra, életszemléletre, ami tőlünk nyugatabbra van. Nézzük csak meg akár az adófizetési morált, akár a közlekedést, stb. Pedig az életszemlélet váltás nélkül az anyagi jólét sem fog eljutni hozzánk.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 05:15:07

@hackbard.celine:

A betanított munka nem igényel szakképzettséget, de képzettséget igen.

Betanítani csak olyat lehet, aki egy bizonyos értelmi szint felett van, beszéd- és szövegértésben nincsenek gondjai.

Lényeg, hogy a betanított munkára sem alkalmas mindenki.

Ráadásul Magyarország kitörési pontja nem a betanított munka.

Az Magyarországon sokkal drágább, mint Kínában, Vietnamban, Bangladesben.

A bérekkel nem lehet versenyezni, s hiba lenne ezt akarni. Magyarországon kínai bérekből nem lehet megélni, mert itt annyiba kerül minden, mint máshol Európában, illetve jóval többe.

A minimálbérnek van egy optimális szintje, ez a szint pedig kb. a létminimum.

Nincsen értelme olyan munkákat piaci alapon végeztetni, amelyek a létminimumot sem képesek kitermelni.

Ha már a teljes állásban foglalkoztatottakat is segélyezni kell ahelyett, hogy fizessék az adót az már régen rossz.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 05:18:14

@dumdidum42:

Az a probléma, hogy hiába adnál nekik saját országot, nekik nem kell, mert saját országban nem tudnának úgy élni, mint Magyarországon, Kanadában, de akár csak Indiában.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 05:26:16

@kapitalista:

Ráadásul a magyar állam még szándékosan erősíti is ezt a tendenciát ahelyett, hogy lassítani igyekezne.

De bármilyen a magyarok érdekében tett lépés "rasszista" és "hátrányosan megkülönböztető", így marad a "pozitív diszkrimináció", ami ugyanaz, csak másoknak kedvez.

Azt megfigyelted, hogy a hátrányos megkülönböztetést inkább magyarul mondják, a pozitív diszkriminációt pedig inkább nem?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 05:38:59

@vakapad:

Példádból említett "beilleszkedni akaró" családot nem sokan ismernek.

Olyat többen, hogy ha a szomszédba beköltözik egy ilyen család, akkor az ingatlanuk értéke jelentősen esik a szomszédok életmódja miatt.

A magyarok véleménye nem rasszizmus, és nem előítélet, hanem az élettapasztalataikból leszűrt következtetés, utóítélet, a túlélési ösztön megnyilvánulása.

Ha Neked nincsenek ilyen tapasztalataid, akkor én irigyellek téged, és szerintem sokan mások is.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 05:43:13

@dennisthemenace:

A magyarok nagyon nagy hányada, többsége nem idegen országban akar élni, hanem Magyarországon.

Ha nem ismered a honvágy nevű ritka ronda betegséget, akkor vagy nem éltél még külföldön, vagy te magad vagy az élő cáfolat arra, amit állítasz.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 05:46:46

@Tita nick:

"Na most akkor hoppárézimi."

Tessék, íme egy kis hoppáré!

www.youtube.com/watch?v=z6eIFYJwoWc

webnazi 2012.07.26. 05:47:59

Már túlontúl sok pénzt költöttünk el zárkózásra és felzárkóztatásra. Teljesen értelmetlenül és teljesen feleslegesen.
EZEK IGAZÁBÓL NEM IS AKARNAK SOHA MEGVÁLTOZNI, ezért a zárkóztatást és elzárást mielőbb, de csak náluk maguknál és mielőbb de meg kell kezdeni! Önfenntartó börtönök mielőbbi építése, vagy a Recskhez, Hortobágyhoz hasonló fegyelmező-táborok telepítése. A régi elvtársak majd segítenek mindebben a szakértelmükkel, hisz ők istenítették és üzemeltették a gulágokat annyira egy időben. Csak a fegyveres táborőrség lenne színmagyar, de akkor minden gyanus mozdulatra - tűűűűz!.
Nem kell itt sokat foglalkozni alapvető emberi jogokkal, a bűnöző a bűnözésével már alapból kizárja magát ebből a demokratikus megkülönböztetésből. Attól kezdve pedig csupán egy rabszám a ruhán.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 05:51:40

@Zebugatta:

Attól még senkinek nem lesz jövedelme, ha megszüntetjük az adót.

Nem adómentes bérekre van szükség, hanem akkora bérekre, amelyekből telik egyebek mellett még adóra is.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 05:56:51

@svega:

Szerintem sokat vársz egy Jobbik kormánytól.
Ha azaz HA lesz olyan, akkor akkora ellenszélben lesz része úgy a belföldi ellenzéke, mint a külföldi hatalmak részéről, hogy nagyon nehéz dolga lesz bármiféle nem "eukonform" intézkedés végigvitelében.

Nézd meg mit kap a mostani Fidesz kormány, pedig bennük azért van nem kicsi megfelelési kényszer idegen érdekeknek, s mégis.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 06:01:18

@Behajtó70:

Érdekből ostorozzák az egykulcsos adót.

"Demokrácia" van, egy ember egy szavazat.
S sokkal többen vannak a minimálbéresek, mint a magyar viszonylatban jól fizetett fehéren foglalkoztatottak.

Ezért kampányol az összes ellenzéki párt a több kulcsos adó mellett, nem azért, mert az hasznos lenne az országnak, gazdaságnak. Az utóbbinak az egy kulcsos használ, mert nem bünteti a több, jobb munkát, s kevésbé ösztönöz adócsalásra.

webnazi 2012.07.26. 06:02:36

@Yasashi Tanuki:

"a szélsőséges javaslat fő elemei az alábbiak: a roma gyerekeket szakítsuk ki a családjukból"

Való igaz, ez egy igen jó módszer lenne.
De utána természetesen mindet sterilizálni!
Mint tették azt a szlovákok, amíg le nem buktak. Ha jól sikerül a sterilizálás, Európa békéje néhány év elteltével de minden bizonnyal elég hosszú távra biztosítva van, ám akkor minden országban ezt KELL tenni kötelező érvénnyel!
Ha a romák erősen tiltakoznának, alaposan pofán vágni őket, vagy az "el lehet innen menni kérem" - van. Mehetnek a Holdra, vagy ahová akarnak ... ám Auschwitz, Buchenwald vagy Mauthausen ismételt beüzemelése sokat segítene ezen alapvető társadalmi problémákon ... és sokkal olcsóbb, mint ma az űrutaztatás.

webnazi 2012.07.26. 06:05:11

@ayatollah:

egy nomád népségnek, ha már annyira vándorolgatós fajta - egyenesen a SIVATAGBAN lenne a helye!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 06:10:20

@admin1221:

"Olyan ez, mintha egy oroszlánt akarna az ember házi cicussá szelídíteni. Hiába neveled kiskorától kezesbáránynak, egyszer felnő és akkor megesz."

Akkor nézzed, hogyan viselkedik a szabadon élő felnőtt oroszlán ÉVEK MÚLVA azokkal, akik felnevelték!

www.youtube.com/watch?v=GtWefjPNsf4

biohouse 2012.07.26. 06:13:04

Pozitív diszkriminációt!
1. Az a cigányleány, aki 14 éves korára még nem anya, és elvégezte az általánost, kap 1 millió forintot. (Mikzben a család semmilyen más segélyt nem kap.)
Tienhat évesen: Kétéves szakmai tanfolyam + nincs gyerek: 1 millió.
Tizennyolc: Nincs gyerek, tovább tanult: 1 millió.
Húsz éves : 2 év munkaviszony, nincs gyerek: 1 millió
Innentől négy évente 36 ig: 2 millió, ha nincs gyerek és van munkaviszony. Ezután megszűnik a támogatás.
Fiúk ugyanez, csak fegyelmi problémát helyettesíteni a szülés helyére.
Érett, polgárosodott cigányok alapítsanak családot.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 06:13:19

@ob.szerver:

Magyarországon sem tilos a cigányoknak pártot alapítaniuk és arra szavazni.

Ha ezt tennék biztos és önálló parlamenti képviseletük lenne, mivel olyan sokan vannak.

De még erre is képtelenek, inkább pár díszpinty más pártokban.

webnazi 2012.07.26. 06:22:37

@ö...mikó?:

Tényleg nem kellene homokba dugnunk a fejünket. Inkább a romákét kellene sokáig de úgy, hogy közben ne kapjanak levegőt.
Ha már nem mozog, akkor az egészet lehet majd a homokba dugni, a többit a természet úgyis lerendezi.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 06:31:16

@tbb:

Nem kellene beszopni a keresztény történelemírást.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 06:35:11

@Nash vs. Keynes:

"Egyébként egyetértek a tanárok fizujának a drasztikus emelésével. A tanári pályának a versenyszférával kell konkurálnia, ehhez sok pénz kell."

A versenyszférában is alacsonyak a fizetések.

Amúgy nem tilos a tanároknak sem vállalkozást indítaniuk, magániskolát üzemeltetniük és akkor lesz piaci bérük. Hát kétlem, hogy tömegesen ilyen versenyszférába vágynának.

Eleve nem véletlenül lettek tanárok.

Nash vs. Keynes 2012.07.26. 06:37:47

@Akitlosz: nem arról beszélek, hogy a tanárok vállalkozzanak, hanem arról, hogy tehetséges emberek, akiknek jelenleg nem karrier tanárnak menni (még akkor se ha egyébként lenne hozzá kedvük) érezzék vonzónak a tanári pályát.

Behajtó70 2012.07.26. 06:39:23

@KaPé: "A magyarok nagy része nem akar úgy gondolkodni, úgy élni, mint a nyugat....Nézzük csak meg akár az adófizetési morált, akár a közlekedést, stb."

Jó, nézzük:
Adózás: spanyol, belga, brit és főleg francia!
Közlekedés: olasz, spanyol, francia

De még várjuk a többi kiváló, bár teljesen alaptalan "bezzeg a nyugat", és "hülye magyarok" postot, mert a fentiek kifejezetten öngólnak tűnnek.

Behajtó70 2012.07.26. 06:45:40

@Akitlosz: Hanem melyiket kéne beszopni? Akkoriban más nem is tudott írni! Milyen van még a keresztényn kívül?

Ha ez a bandányi cigó legalább templomba járna, már előrébb lennénk!

Deres · http://textura.blog.hu 2012.07.26. 06:51:26

Engem nem érdekel hogy felzárkóznak-e vagy sem. Lényeg, hogy bűnözni ne merjenek. Felőlem nyugodtan lakhat bárki putriban és megfagyhat télen.

dennisthemenace 2012.07.26. 07:00:37

@webnazi: Ez esetben nem lenne tábororség. Ugyanis nem létezik "színmagyar" ember. Ez a szaros ország minden korban csatamezo volt, számtalanszor kihalt egy-egy vidéke és idegen bevándorlókat telepítettek le a pótlásukra. Mindenki keveredett mindenkivel, hogy jobban értsd.

dennisthemenace 2012.07.26. 07:02:50

@Akitlosz: Kulfoldon élek és nincs honvágyam. Nem vagyok egyedul vele: az évek óta kinn élok tobbsége, ha hazalátogat, pár nap után alig várja, hogy visszaindulhasson.Nem véletlenul..

Wagem 2012.07.26. 07:09:33

Kettős sorba,majd sortűz...

midnight coder 2012.07.26. 07:19:13

A cigányság elsősorban kulturális probléma. Ahhoz, hogy bármi változzon, magát a cigány kultúrát kellene felszámolni. És itt nem a nyelvükre, zenéjükre, stb. gondolok, hanem Pl. a klánszemléletre, a nők jogaira, a fehérekkel szembeni rasszizmusra, a 14 éves korban történő gyerekvállalás elfogadottságára. Ez azonban nem olyan egyszerű történet, hogy odanyomunk nekik némi segílykét.

tede 2012.07.26. 07:20:04

Egyébként tényleg az van, hogy térköveznek mint állat és szökőkutat építenek a főtérre. Itt a környéken 3 település is ezt csinálta. Meg a temető köré akkora falat húznak, hogy tényleg impozáns látvány, meg a havernak is jó üzlet, de hogy ezek a beruházások a kivitelező haver, meg az érdekelt és egyáltalán nem korrupt megbízó :) anyagi felvirágoztatásán kívül másre nem jók, az biztos.

Már azt pedzegetik, hogy amint lesz rá pénz kicserélik a térkövezést, mert nem sikerült túl jól, feljön itt ott meg nem tetszik a népeknek az egyhangú szürkeség (meg gondolom kell a havernak a munka :) )

manes 2012.07.26. 07:32:07

Nekem volna ötletem de akkor meg lenáciznának...

Környezettudatos 2012.07.26. 07:41:37

Szerintem alapvető tévedés, hogy fel KELL zárkóztatni bárkit is. Nem kell. Akarjon ő. Be kell csukni kapukat az ún. megélhetési és életvitelszerű lopkodás, lomizás előtt.

virgo 2012.07.26. 07:46:01

" A felzárkóztatásukra hozott eddigi intézkedések hatástalanok, sőt például a pozitív diszkriminációra építő programok visszafelé sültek el, hiszen a romák ahelyett, hogy élnének a nekik nyújtott „lehetőségekkel” – itt az idézőjel nemhiába – inkább visszaélnek azokkal."

Mondj egy példát, amikor a pozitív diszkrimináció eredményre vezetett. Fából vaskarika.

Dour ® 2012.07.26. 07:47:21

Hmmm....
"vagy szökőkút"
Benne van a nevében.
Inkább szökik.

politologus · http://politologus.blog.hu 2012.07.26. 07:48:18

A roma gyerekek integrációjának kulcsa inkább az óvoda, és csak utána az iskola.
Egy oktatási szakértő mondta a tévében a múltkor, hogy annak idején az állam 18 évre emelte a tankötelezettséget, ezzel kibővítette az iskolákra zúduló problémahalmazt, de már szakembert, eszközöket, pénzt nem adott hozzá. A tanárokat, az iskolát és egyáltalán az oktatást ez eléggé leamortizálta.

nextexit 2012.07.26. 07:50:42

Egyáltalán nincs pozitív diszkrimináció a romákkal kapcsolatban! Hogy is lehet ekkora ostobaságot leírni? Gusztustalan ez az álszent hozzáállás az egyértelműen rasszista kommentelők részéről. És ez jellemző az összes netes felületre Magyarországon!

Mindenhonnan kinézik a cigányokat. Az élet bármely területéről is legyen szó. Egészségügy, oktatás, munka világa. Mindenhol leküzdhetetlen és nyílt diszkriminációval találkozunk.

tede 2012.07.26. 07:52:46

Pont nemrégen olvastam az indexen, hogy egy angol ember nyert a lottón és eltitkolta azért, hogy továbbra is felvegye a segélyt. 9 hónapot kapott.

Persze az anglia, nálunk nácifasiszta lenne, aki ilyent csak megemlít, hogy az azért már nem frankó, mikor merdzsóval meg agyonékszerezve mennek a polgi hivatalba segélyt kérni (követelni?), mert az jár.

A haver gyereke ovódába jár és fizet, mint a katonatiszt mindenért, de a minimálbérre bejelentett vállalkozó, aki a biztonság kedvéért még papíron el is vált mindent ingyen kap, mert hátrányos helyzetű.

Hát nem tudom, de először az alapértékeket kéne rendbe tenni, hogy kinek mi jár és mikor és utána lehetne csak azon gondolkodni, hogy kinek és mennyit osztogassanak

G_P 2012.07.26. 07:53:33

Hogyan zárkóztassuk fel a cigányokat?

Adjunk nekik lakást, hogy aztán jól lelakják, és folytassák a többezer éve változatlan életformájukat .

2012.07.26. 07:54:41

Nem programok kellenek: akiben erre igény van, az iskolába járatja a gyerekét, akire meg nincs, azt börtönnel sem lehet erre kányszeríteni.

És ez igy volt régen is, most is, a világ nem változott.

A romák inteligens népek, nagyon jól alkalmazkodnak a világhoz, a környezethez, ha megéri dolgozni, kosarat fonni, vályogot vetni, kereskedni, akkor azt fogják csinálni, ha jobban megéri segélyből 9 gyereket "nevelni" akkor ezt.

Bolondok is lennének nem élni a lehetőséggel - már pedig most erre szeretnék őket rá venni a politikusaink, hát ez nem fog menni, ettől a romáknak sokkal több eszük van.

Mondhatnám azt is, hogy "míg erénye sajátja, bűne a koré mely szülte őt."

G_P 2012.07.26. 07:55:49

Ja és posztoló menjen egy kört a XX. kerületben szombat este, gyalog. Úgy felzárkóztatják a helyi lakosok, hogy gipszben megy haza.

merde 2012.07.26. 07:59:52

Kedves Mindenki !
A Cigányok "felzárkóztatására" témát felvető bejegyzés a Tanárok felzárkóztatását javasolja. Nem a Cigány Tanárokét - mert olyan nincs és ha a többségi társadalmon múlik: nem is lesz. A cigányság társadalmi elfogadásához vezető út elsősorban miattunk, az előítéletes , idegenekkel szemben tartózkodó, nem befogadó kultúránk miatt járhatatlan. Tisztában vagyok azzal: véleményemmel nagyon kevesen értenek majd egyet. Súlyosan frusztrált többségi társadalmunkban elfogadhatatlan ötleteim sora:
1./ kirekesztő közfelfogásunk átnevelése. Lassú és áldozatos munka. A politikai elitünk sem maradhat ki belőle. A média alkalmas lehetne erre, de profitérdeke megakadályozza.
2./ közalkalmazotti státusz biztosítása a Cigányoknak, népességük arányában. Legyenek Cigány származású bírók, tanárok, rendőrök számára biztosított státuszok. ( Kitalálták ezt már tőlünk nyugatabbra ) Hja! Hallom a hurrogást: NINCSENEK, mert nem tanulnak. Igaz. De vajon a jelenlegi hatalmi elit befogadná őket ? A válasz egyértelmű: NEM!
3./ Ösztöndíj az alapfokú oktatástól kezdve a legszegényebb emberek családjának. A legszegényebbek között nem Cigányok is vannak.
4./ Cigánynak fizetett munkabért lehetne kevesebb közteherrel "jutalmazni" Felmerül a kérdés: ki a Cigány? Mert ismerve a nálunk szokásos morált, minden munkavállaló Cigányként jegyeztetné önmagát.

Fentiekről pontosan tudom: heveny illúzió ezt a mai Magyarországon elfogadottá tenni, bevezetni. A legnagyobb baj velünk, magyarokkal van.Ráadásul a jelenlegi hatalmi kurzus az emberek legrosszabb tulajdonságait erősíti. A bosszúvágyat, a részvétlenséget. Egyébként sem híres tulajdonságunk a szolidaritás, hírből sem ismerjük. A Cigány kultúra alkalmazkodóbb, elfogadóbb. Szolidárisabb. A véleményemre várhatóan acsarkodással reagálók nem tudják: a legszegényebb Roma közösség sem hagyja sorsára az elesetteket. Befogadják a csóró gádzsót is, ha látják a segítségre szorulását. Ezért nincsenek Cigány csövesek, példának okáért.
Mikor változunk meg ? Talán 1-2 generáció múlva. Addig marad a hárítás.
merde

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.07.26. 08:01:52

"A radikális (nevezzük most így) nézőpont szerint a romák genetikailag avagy kulturálisan képtelenek a civilizációs fejlődésre."

ne haragudj. Ez nem egy nézőpont. Ez A TAPASZTALAT.

Csucsundra 2012.07.26. 08:17:15

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):Így igaz. A cigányság egy olyan közösség, amely a világ elég sok táján fellelhető, több száz éve. Sehol nem volt képes beilleszkedni.SEHOL. Igen valószínű,hogy nem a többségi nemzetekkel van a gond. Illetve igen valószínű ,hogy (akár genetikai,akár kulturális a be nem illeszkedés oka)a cigányság ennek az oka.

Ha valaki azt mondja, szamár vagy,ne törődj vele. Ha ketten mondják, kezdj gondolkodni. Ha hárman, vegyél egy nyerget,és költözz istállóba.

nyulaspista 2012.07.26. 08:18:45

Érdekes, hogy a szegény magyarokat nem kell felzárkóztatni, erre nincs program, pláne nem ennyi pénzzel.
Továbbá az is érdekes, hogy Erdélyben még szegényebb rétegek élnek, magyarok. Náluk a szegénység nem indok arra, hogy koszosak, rendetlenek legyenek és lopjanak, raboljanak öljenek. Érdekes...
Valamint az is érdekes, hogy az én nagyszüleim még nagyobb nyomorban éltek, mint ezek a cigányok és mindig ápoltak voltak, nem siránkoztak, örültek, ha kaptak és nem vettek el semmit, ami a másé, csupa érdekes adat...

sivatagi n. 2012.07.26. 08:19:46

@svega:

Ott a pont, jogos kérdések.
A cigányokkal tényleg csak a liberális jogvédők versenyezhetnek kártékonyságban.

lone 2012.07.26. 08:20:31

Totálisan félresikerült ötletelés a posztban. Ami biztos, hogy a felzárkóztatási fejeseknek semmiféle valós tapasztalata NINCS a cigányokkal kapcsolatban. Nem ismerik őket, nem tudják csoportokra bontani őket, hanem egy kalap alatt kezelik mindet. Nagy hiba. Ebből sosem lesz semmi így, csak egy feneketlen kút. Az meg, hogy emeljük háromszorosára a tanárok bérét önmagában egy vicc. Ha az összes közszolgálat körülötte (rendőr, orvos) bére két-háromszorosa lesz, majd akkor esetleg.

A szomszédaim cigányok. Kaptak 4 éve egy vadonatúj társasházat. Ma már minden el van zárva benne, se víz, se villany, a gázcsövet maguk tépkedték ki a fal mellől, a parkettát eltüzelték, egy romban élnek, de már az eredeti 2 család helyett kb 6 család van ott - éktelen igénytelenségben, mocsokban. Most a város új lakásokat ad nekik.

nyulaspista 2012.07.26. 08:20:35

@merde: ajánlom, hogy egyszer gyere lakni hozzánk, garantálom, hogy egy hónap múlva máshogy fogod gondolni. Láttál már cigányt, nem csak képről, éltél már mellettük ? :-)

Csucsundra 2012.07.26. 08:23:17

@merde:" A cigányság társadalmi elfogadásához vezető út elsősorban miattunk, az előítéletes , idegenekkel szemben tartózkodó, nem befogadó kultúránk miatt járhatatlan"

Azon azért gondolkozz el,miért van,hogy senki sehol nem fogadja el szegény cigányokat,és mindenkinek gondja van velük.(Vázoltam egy tegnapi HSZ-omban,hogy az emberbarát nyugat hogy viszonyul hozzájuk...Portugáliában teljesen számkivetettek, spanyoloknál KRESZ táblák figyelmeztetnek rájuk, franciák tömegesen toloncolták ki a "román állampolgárokat",csakúgy mint Kanada,Olaszországban volt rá preceden,hogy gyüjtőtábort csináltak nekik, DNS mintát meg ujjlenyomatot gyűjtöttek,és szemből-profilból fényképek után toloncolták ki őket.És lehet még sorolni)...
Ja hogy az egész emberiség kultúrája kirekesztésen és megkülönböztetésen alapszik, és kizárólag a cigányokra irányul? Biztos ez?
Szerintem ennek fuss neki még egyszer...

Amatőr 2012.07.26. 08:25:52

@Akitlosz: ""Példádból említett "beilleszkedni akaró" családot nem sokan ismernek.""

Én - szerencsére - többet is ismerek.

""Olyat többen, hogy ha a szomszédba beköltözik egy ilyen család, akkor az ingatlanuk értéke jelentősen esik a szomszédok életmódja miatt.""

Ez sajna igaz, magam is tapasztalhattam.

""A magyarok véleménye nem rasszizmus, és nem előítélet, hanem az élettapasztalataikból leszűrt következtetés, utóítélet, a túlélési ösztön megnyilvánulása.""

Szerintem pedig erre a legjobb szó az "előítélet", ami egy normális emberi reakció. Aki erre nem képes, illetve nem alkalmazza, az életképtelen.

nextexit 2012.07.26. 08:26:09

Rendesen gyűlnek (mint a patkányok) "vidék Magyarországának" komplexusos, vidéki létüket kompenzálandó cigánygyűlölő "magyar emberek".

Nem értelek benneteket. Genetika, "több ezer éve" gyilkos, tolvaj nép, reménytelen a felzárkóztatás ésatöbbi.

Mondjátok csak, ilyen hozzáállással mégis milyen megoldási javaslatot szeretnétek sugallni? Újabb Projamos? A cigány nők sterilizálása? Vagy mi a búbánat? Tessék gerinccel vállalni a rasszista kijelentések utáni gondolatkísérleteket.

Csucsundra 2012.07.26. 08:27:05

@lone: A szomszédaim cigányok. Kaptak 4 éve egy vadonatúj társasházat. Ma már minden el van zárva benne, se víz, se villany, a gázcsövet maguk tépkedték ki a fal mellől, a parkettát eltüzelték, egy romban élnek, de már az eredeti 2 család helyett kb 6 család van ott - éktelen igénytelenségben, mocsokban. Most a város új lakásokat ad nekik. "

Áááá, ezt csak azért írod,mert a magyarok ilyen kirekesztőek, és xenofób idegengyűlölők. Szegények mindezt azért csinálták, mivel frusztráltak az elnyomás miatt, csak te félreérted őket, csakúgy mint minden normális emberi társadalom... :D

Jucuska 2012.07.26. 08:27:52

Hát nem tudom. A főtéri szökőkutakban legalább nyáron megfürdenek. Már ez is valamilyen felzárkóztatás, nem?

Kivlov 2012.07.26. 08:29:39

Hogyan?

Sehogy. Mivel ők nem akarnak felzárkózni.
El kell zárni a gyerekgyártást finanszírozó pénzcsapokat, a szociális címszó alatt osztogatott transzferek nagy részét. A bűnözőket kíméletlenül megbüntetni. Aztán ha nem akar éhenhalni, majd dolgozik. vagy éhenhalni sem tilos...

K.Tomoceusz 2012.07.26. 08:30:05

A tanárok 500 ezret keressenek a kisfalvakban azzal, hogy nyomorgó gyerkeket mentorálnak ?

Ebből sok elvágott torkú tanár lenne.

Semmi más.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.07.26. 08:33:27

Abból a pénzből,amit a kátrányos helyzetűekre költenek (és ide veszem a "segílykét" is), inkább építsenek belőle szökőkutakat. Az legalább jól néz ki, és emellett nem ver agyon, nem erőszkol meg,nem darabol fel, nem szarik a saját udvarába stb stb

K.Tomoceusz 2012.07.26. 08:33:45

@K.Tomoceusz:
Javagy a poszt inkább valami olyat javasol, hogy a fideszes nejek ezzel a kis mellékessel szintén jólkeresők lehetnének az iskolákban, ahová benyomják őket,
miután kirúgták a régi tanítónénit.

Na, így már van benne ráció.

lone 2012.07.26. 08:33:56

Tudom, hogy lerágott csont, meg általánosítás meg satöbbi, de amíg valaki nem ismerte meg őket alaposan, nem élt velük szűkebb/tágabb közösségben, addig SENKI ne vádolja meg a másikat rasszizmussal a rohadt életbe már.. Itt szó nincsen rasszizmusról.
Van az ismeretségi körömben amatőr színész, aki cigány és jól ismerik a környezetében, szeretik. De nem ez az átlag.
Nem, én sem tudom a megoldást, a mai jogszabályi keretek között nincs megoldás a problémára.

Szabályozni olyan embert különben sem lehet, akinek nincs semmi vesztenivalója az életén kívül.

unknown_blogger · http://www.tulajdonkeppen.blog.hu 2012.07.26. 08:33:57

Szerintem a poszt értelmes, használható ötleteket hoz. Arról nem is beszélve, hogy legalább VALAMILYEN ötleteket hoz, nem csak kritizálni tud, ugye, kedves kommentelők?

A legnagyobb butaság ilyenekkel jönni, hogy felesleges a cigányokra költeni, mert ők "nem akarnak integrálódni". Ez aztán jó érv, bármire rá lehet fogni. Az USÁ-ban sem akartak a feketék integrálódni, mégis megtörtént. És abban is igaza van a posztolónak, hogy ezt lentről, a legfiatalabbaktól kell elkezdeni. Ennek eszköze pedig az oktatás. Amíg pedig a tanárok fizetésén nem emelnek, addig senki ne várjon eredményt. Ezért helyes a posztoló látásmódja.

Kalmár 2012.07.26. 08:37:19

Micsoda egy szemét demagóg iromány.
Ne költsünk többet utakra, sportra, kultúrára semmit, amíg van éhes ember......szégyen, hogy csak ilyen mocskot tudtok szülni.

A felzárkóztatás nem pénzkérdés!!!!!
40 év alatt sem tanultátok meg?
Az szellemi nyomorról árulkodik.
Összadnád, hogy ezidő alatt hány forint ment programokra?
Mellé tennéd az eredményt?
Bocsánatot kérnél után ezért a fosért amit idefirkáltál?

Végre az egyetlen úton indultak el, aminek esélye lehet.
Megszüntetni a gyerekből élés lehetőségét. (Családi pótlék emelés helyett adókedvezmény.)
Megszüntetni a munka nélküli mindennapokat.
(Segélyért közmunka, baromi fontos, hogy a cigánygyerek azt lássa, hogy az apja reggel elmegy dolgozni. 20éve nem ezt látja)
Kötelezni őkat az iskolára.
(suli kerülés esetén megvont segély)

Aki pénzt akar pumpálni még a cigányságba, az egy barom. Nem kell a rizsa. Akárhogy tolták beléjük a pénzt csak elégett. Rá kell őket szorítani a munkára, tanulásra.

Ezt összekeverni egy köztéri beruházással, nyomorult demagógia.

emzéperiksz 2012.07.26. 08:37:29

Szerintem nem a tanárok fizetésével van a gond, nem emiatt nem zárkóznak fel a romák, hanem amiatt, hogy azt látják, hiába is próbálkoznak, semmi értelme. Fizetősek az egyetemek, oda egy mélyszegénységben élő roma család gyerekének bejutni lehetetlen. Az odáig vezető út meg hosszú amúgy is.
Láttam cigány gyereket érettségizni, a ballagása akkora ünnepség volt a családban, mint máshol egy lagzi, annyira büszkék voltak rá, mert náluk már az is nagy szó, ha odáig eljut. Egy érettségivel sincs azonban semmi garancia arra, hogy a fiatal munkát kap, az életben boldogul, főleg ha a munkáltató már a bőrszíne alapján nehezebben akarja felvenni.
Az én javaslatom az lenne, hogy luxusstadionok helyett költsön a kormány a roma gyerekek sporoltatására. Nemzetközi tapasztalat, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek az élsporttal tudtak kitörni, a saját fajtájukból az élsportoló és a zenész az, aki példakép tud lenni. Amerikában is a feketék közül a sportolók és a zenészek a híresek, példaértékűek, itt is ezt kellene elérni. Legyenek jó cigány focistáink, ahogy az amerikaiaknak vannak jó színes bőrű kosarasaik. Ez sokat segítene abban, hogy a cigány gyerek iskolába, edzésre járjon, rendszeres kemény munkára szokjon rá, küzdeni akarjon a felemelkedésért.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.07.26. 08:37:55

Azért ne felejtsük el egy térkőburkolásnak van eredménye.

Amatőr 2012.07.26. 08:38:27

@midnight coder: ""A cigányság elsősorban kulturális probléma.""

Sajnos szerintem is. Mivel másként szocializálódnak, évszázadok bizonyítják szerte Európában, hogy ez nem is áll szándékukban. Hiába a tenger pénz, a tehetős társadalmak sem képesek kezelni a cigányság jelentette kóros kinövést.

sikertelen kiégett frusztált (törölt) 2012.07.26. 08:39:01

a cigánygyereket zárkóztassák fel a cigánytanárok!

Tita nick 2012.07.26. 08:40:40

Hihetetlen, hogy mennyi fehérje megy veszendőbe Magyarországon.

párnalárva 2012.07.26. 08:41:05

Hogyan?

Gázkamrával az orruk elött, géppuskával a hátuk mögött...

emzéperiksz 2012.07.26. 08:41:22

Ja, és a TF-en nem a fideszes káderek gyerekeinek a diplomáját kéne elintézni, meg Schmitt Pál kopipésztes doktorijának vizsgálatát elmismásolni, hanem roma származású edzőket képezni, olyanokat, akik képesek a roma gyerekek tanítására, motiválására, fejlesztésére.

Szalahadin 2012.07.26. 08:43:20

@nextexit:
Szerintem mielőtt kioktatsz minden nem Budapesten lakót, azon kellene elgondolkoznod, hogy hová is jutottunk a liberális politikával. A polgárháború szélére. Ez van, ha valakik folyamatosan liberális dogmákból indulnak ki és ennek kudarcai esetén nem a dogmákon változtatnak, hanem a valóságot próbálják lecserélni. Milyen dogmákra gondolok? Ezekre:
1. bűncselekmény esetén csak áldozati minőségben számít a cigány mivolt, elkövetői minőségben nem lehet jelentősége,
2. a cigányok közül mindenki fel akar zárkózni, annak, hogy nem sikerül, kizárólag az lehet az oka, hogy mindenki rasszistafasisztabüdösnáci
3. ha más országokban sem sikerül a felzárkózás, akkor a más országok teljes lakossága is rasszista
4. ha egy mélyszegénységben élő cigány ki akar emelkedni, akkor azt a cigány környezete örömmel veszi, támogatja, kizárólag a rasszista többségi társadalom, aki ezt minden eszközzel megakadályozza (lásd ezzel szemben Solt Ágnes kutatásait)
5. ha egy bűncselekményben cigány az áldozat, akkor amögött MINDIG és KIZÁRÓLAG rasszista indíték lehet, akkor is, ha az elkövető is cigány (lásd Mortimer-ügy, pécsi eset, nem a mostani, hanem egy cigányközi leszámolás, ahol rasszizmust kiáltottak)
5.
6.
7.
.
.
.
9.123.456 körülbelül idáig lehetne folytatni az aljas jogvédő hazugságok felsorolását, de minek? Aki nem akarja érteni a valóságot, az ettől sem fogja.

Wagem 2012.07.26. 08:46:43

A cigó védőknek szívből kívánom,hogy legyen dögevő szomszédjuk elölről,hátulról,és mid két oldalról.
A gyerekeik járjanak olyan iskolába ahol a cigány magyar arány 70-30%.
És barátkozzanak Péntek J.szerű amőbákkal.
Bocs = amőbáktól.

Amatőr 2012.07.26. 08:47:20

@politologus:""" A roma gyerekek integrációjának kulcsa inkább az óvoda, és csak utána az iskola.""

Talán a heti BENTLAKÁSOS óvoda és iskola megoldást jelentene. Teljes és ingyenes ellátással, szegregációmentesen, jó és elkötelezett pedagógusokkal. Hogy ez utópia? Az.

SZDSZPistike 2012.07.26. 08:48:08

P. László, Bándy Kata gyilkosa többször kijelentette, hogy "Soha nem fogok dolgozni".

Miért is tenné,ha 'alanyi jogon' jár a segély?

130 ezer Forintot iskolai végzettség nélkül, valaha ledolgozott NULLA nap után kézhez, miközben az egészségügyben 80-90 ezer Forintot visz haza egy képzett ápoló. Ehhez jön még a lomtalanításokból származó seftelés, vasazás, rablás, tolvajlás.

Hogyan fordítsunk a nevelésükre különösebben figyelmet, ha nem is járnak iskolákba, mert a szüleik csak akkor lesznek gyermekféltőkké, ha úgy érzik sérelem érte gyermeküket, mint tették azt Olaszliszkán? Akkor hol voltak azok a gyermekszerető cigány szülők, és vajon mit tettek, amikor a kis gyermekük kiszaladt az úttestre?

Vajon kitermeli-e maguknak a segély összegét a jelenleg rá szorulónak tartottak, vagy azzal, hogy egyedüli szórakozásnak a szex marad, és erre van gyakorlatilag 24 órában ideje, nem bővíti-e ezáltal a későbbiekben ugyanígy m termelő munka nélkül, közpénzből tengődők létszámát.

Egyszer el kellene jutni arra szintre, hogy SENKI NE KAPJON alanyi jogon semmit, csak amiért hajlandó is tenni, dolgozni!
Senki.
Ennek az első lépcsőfoka, hogy járjon iskolába, sajátítsa el az életben maradáshoz szükséges minimumot.

A hozzászólás kitiltás miatt törölve. 2012.07.26. 08:49:49

Dolgozzanak meg a segélyért. Ennyi.
Ne mi fizessük nekik a napi 24 órás szabd járatot, szex-pauzát.

leindlar 2012.07.26. 08:52:36

A fenti cikk jó, de a mai problémákat nem oldja meg egy esetleges 15 év múlva felnövő generáció 15 év múlva felnövő gyerekei akik már talán civilizáltabbak lesznek, talán. De talán nem. Nekünk most vannak primitív többek által nagyon jól jellemzett - elkanászodott, pofátlan - "embereink" akik mellett mi magyarok félünk.
Ezt nem valami 20-30 éves programmal kellene kezelni, hanem MOST. Míg a többség építi a civilizációt addig a "kisebbség" széthordja azt, lassan már semmi nem szent, szétszedik az utcai szobrokat és még a megállókat és néha még a hidakat is, gyakran csak a hecc kedvéért rombolnak. Ezeket az embereket mi tenyésztjük, mi adjuk meg a forrást ahhoz, hogy egyre nagyobb számban itt randalírozzanak és tegyék ezt egyre pofátlanabbul.

Nemrég meghirdette "Nagy Vezérünk" a "Zéró toleranciát" amin megint sírni támadt kedvem, mert nem lenne itt rasszizmus meg antimindenféle ha mindenki jól élne és nem egymást kellene nyírni ahhoz hogy valahogy megéljünk és azok akik dolgoznak nem azt kellene, hogy nézzék, hogy azok akik nem dolgoznak (fent és lent) vígan élnek, kiröhögik és néha leköpdösik őket és a sok szabadidejükben pedig árgus szemekkel figyelik, hogy mikor nincsenek otthon... na ERRE KELLENE ZÉRÓ TOLERANCIA, hogy a "többség" nyugodtan élhessen és amikor hazamegy a munkából és aludna, akkor ne kelljen a szomszéd nemdolgozó dajdajozását hallgatnia hajnalig, ne kelljen olyan híreket olvasni, hogy megint elvittek egy köztéri szobrot és megint megvertek egy nyugdíjast és hogy ha valaki lop (akármilyen kicsit) akkor azt úgy büntessék meg, hogy abból értsen. Mert szemmel láthatóan most nem értenek belőle.

Büntetés: a primitív embert "ostorral" lehet tanítani, a fenti módszer a "simogatás". Igen, azt aki jól viselkedik azt simogatni kell, de aki nem arra rá kell verni. De mit ér a mostani ráverés? Jelenleg elküldik a "rosszcsontokat" egy börtönbe ahol sok szempontból sokkal jobb életkörülmények vannak mint "otthon" - hol van itt a büntetés? Persze ne legyen halálbüntetés, de aki nagyon rosszcsontkodik azt küldjük Szibériába börtönbe, vagy zárjuk egy két napra kalodába ... abból talán már megértené, hogy azt várják tőle a többiek, hogy tényleg hagyja abba amit csinál. Ez is egyfajta nevelés.

MOST azon kellene gondolkozni, hogy a felnőtt populáció deviáns részét hogyan kellene "ránevelni" arra, hogy úgy viselkedjen, ahogy azt a "többség" elvárja tőle. Nem arra, hogy adja fel a "kultúráját" hanem arra, hogy tartsa be a többségi normákat. A mai módszerek nem jók, mert nem értenek belőle de szemmel láthatóan a kormányzat szánt szándékkal szemet huny efölött és "zéró toleranciát" hirdet azokkal szemben akik kimondják a problémákat még ha torzítva is. Nagy hiba a rasszizmus, de még nagyobb hiba nem kezelni a problémát, csak hogy ne tűnjünk "rasszistának" :(

emzéperiksz 2012.07.26. 08:53:29

@Amatőr: Bentlakásos óvoda? Normális vagy? A gyereknek a családban a helye, nem egy tömegintézményben. Az ilyen intézmény arra való, hogy segítsen neki beilleszkedni a többi gyerek közé, a nem romák közé, de nem arra, hogy pótolja a szülőket, testvéreket.

Tita nick 2012.07.26. 08:54:17

Mikor jönnek már rá az emberek, hogy az evolúciót nem lehet megerőszakolni?

nextexit 2012.07.26. 08:56:01

@Szalahadin: Szerintem fogalmad sincs a liberalizmusról (mellesleg nem vagyok liberális). A Magyar Nemzet és a Hírt Tv az elmúlt évtizedben sikeresen "átdolgozta" a fogalmat. Szitokszó lett, ami csak azt mutatja, hogy a többségnek igazából fogalma sincs arról, hogy mit jelent ez a szó.

A pontjaidat pedig ezer érvvel lehet cáfolni! Az elmúlt években kifejezett hecckampány folyik a mainstream médiában is a cigány bűnelkövetők hajhászása után, ugyanis ez generál látogatottságot és példányszám eladást. Gyakran a személyiségi jogokra is magasról tesznek, amikor kitakarás nélkül közlik a cigány elkövető képét. Megjegyzem, a kitakarás nélküli közléssel semmi bajom nem lenne, ha következetesen a nem cigány elkövetők arcát is mutatnák. Egyenes arányosság áll egyébként fenn az elkövető pigmentszámának számossága és az eladott példányszámok között.

Egyik liberális, sohasem mondta, hogy MINDEN cigány fel akarna zárkózni, így a újabb "axiómád" már a legelején megdől.

Ami a "rasszista indítékot" illeti: legutóbb ennek kapcsán cigányokat ítélt el a magyar bíróság, meglehetősen furcsa körülmények között. A provokáló nem cigányokat felmentették.

Amatőr 2012.07.26. 09:00:32

@nextexit: ""Mindenhonnan kinézik a cigányokat. Az élet bármely területéről is legyen szó. Egészségügy, oktatás, munka világa. Mindenhol leküzdhetetlen és nyílt diszkriminációval találkozunk. ""

Így igaz. Ha pedig az okokat keressük, akkor az elsősorban az idegenkedés a másságtól, a félelem a kiszámíthatatlan reakciótól, vagyis óvakodás az ismeretlentől. Mert inkább a rokonomat, mint egy ismerőst, inkább egy ismerőst, mint egy idegent és inkább egy saját rasszomhoz tartozót, mint egy mést. Miért? Mert az az ésszerű, ha a választottamat minél jobban ismerem, kiismerem. Természetes önvédelmi reakció.

Karinthy-paradoxon · http://www.alltrials.net/ 2012.07.26. 09:00:37

le kell másolni a legjobb modellt.
Helyőkeresztúri Általános iskolát.
(" A csemeték 70%-a hátrányos helyzetű, 58%-uk halmozottan hátrányos helyzetű, s számuk fokozatosan növekszik. Sajátos nevelési igényű gyerekek is tanulnak itt, arányuk 7%, melynek egyik fele integrált nevelésben részesül, másik felüket pedig szegregáltan tanítják. A diákok 5%-a állami gondozott." )

forditok: most a roma a "hátrányos helyzetű" -be van sorolva.

"Ugyanis létezik ott egy iskola, ahol a hiányzások száma gyakorlatilag nulla. Ahol a gyerekeket tanítás után alig lehet hazaküldeni. Ahol a matematika a kedvenc tantárgyak egyike, s még matekversenyeket is nyernek a nebulók. Imádnak itt tanulni és tanáraikért is rajonganak. Sokan átszállással járnak be, csak hogy itt lehessenek diákok. Olyan is előfordult már, hogy gyerekek kérték, hadd üljenek be a tanítási órára, az órát követően pedig megkérdezték, hogy szeptembertől járhatnak-e ide. Igen, van ilyen, mégpedig Hejőkeresztúron, ahol együtt tanulnak az ép, a hátrányos helyzetű és a sajátos nevelési igényű gyerekek."

hirmagazin.sulinet.hu/hu/oktatas/egy-iskola-ahonnan-nem-lognak-a-gyerekek

Szalahadin 2012.07.26. 09:00:49

"Frissítés: egy jellemző epizód a kommentekben zajló vitából:
- Kár a cigányokra egy fillért is költeni. Azért nem zárkóznak fel, mert nem akarnak
- Hát persze! Nyilván a magyarok is azért nem tudnak felzárkózni a nyugathoz, mert nem akarnak."

Attól, hogy a cikkíró gúnyolódik ezen az észrevételen, nos attól a valóság nem fog lecserélődni. Ebben a neki nagyon nem tetsző valóságban pedig az a nagy büdös helyzet, hogy a cigányság nagy részének teljesen jó az áldozat szerep, NEM AKAR KIEMELKEDNI.
Itt kell szólni a segélycsapdaként ismert jelenségről is. Alaphelyzet, hogy a cigánynak max. 8 általános végzettsége van, érteni semmihez nem ért, tehát csak a munkamegosztásban legalul álló, legszarabb, legnehezebb és legrosszabbul fizetett munkát lehet rábízni, mondjuk az útépítés segédmunkáit.
Ekkor a cigány nem azt tekinti alapnak, hogy ezért a munkáért mennyi pénzt kap, hanem elérhető munkabér mínusz faszvakarás esetén is járó segély. Ha ez különbség kicsi, márpedig törvényszerű, hogy kicsi, hiszen a vélt létfenntartás költségeit a segély is eléri, a totál szakképzetlen munka ára pedig a liberálisok által istenített nagyszerű piacon így határozódik meg. Mit mond erre a cigány? Hogy ezért a pár ezer forintért nem fogok 60 fokos bitumengőzben rohadni, inkább csinálok még 2-3 gyereket és akkor MUNKA NÉLKÜL is hozzájutok ugyanennyi lóvéhoz.

Ha valaki tényleg megoldani és nem élezni akarja a problémát (ahogyan a legtöbb jogvédő,ők lennének legnagyobb szarban, ha a probléma elindulna a megoldás útján...), akkor az ilyen dilemmákra találjon ki valami okosat, hiszen a cigány egyéni optimális megoldása társadalmi szinten súlyos károkat, újabb három, nagy valószínűséggel GDP-pusztító és nem GDP előállító purdé megszületését okozza. Ha pedig megszületik, így vagy úgy, de biztosan a te adódból fogják eltartani. Akár segélyesként, akár a börtönben tölti az idejét, mindenképpen te fizetsz.

Legalább munkahipotézisként gondolja egyszer úgy a posztíró, hogy az, hogy a BEILLESZKEDNI AKARÓ cigányokat pontosan hogyan fogjuk beilleszteni, háromszoros tanári fizetéssel vagy máshogyan, az már csak az utolsó kör a 10 km-es futásban. A 10 km-es táv maga pedig azt elérni, hogy BE AKARJANAK ILLESZKEDNI A TÁRSADALOMBA. Felejtsék el az élősködést, bűnözést, áldozatszerepet, azt, hogy sanyarú helyzetükért mindig mást okolnak, hanem akkor hajrá, álljunk neki, mutassuk meg, hogy pakolni is tudunk arra a bizonyos asztalra, nem csak elvenni onnan!

2012.07.26. 09:01:23

@Rajmundd: az USA-ban a feketék és az európai cigányság nem hasonlítható össze. Főleg, hogy az egyik népcsoportot erőszakkal vitték oda, a másik meg jókedvéből jött ide. Spanyolország, Franciaország, Olaszország... a kormányzat által a cigánytelepek felszámolása, cigányok kitoloncolása Romániába. Senki nem szól semmit. Magyarország: Lehozzák, hogy egy gyilkosságnál az elkövető cigány és ajvékol az összeurópai liberális tömeg, hogy mekkora rasszizmus is van itt, szegény szerencsétlen, halmozottan hátrányos helyzetű, faktoriálisan pigmentált, megélhetési bűnözőink ellen. A támogatást be kell fejezni. Alanyi jogon a sváboknak sem jár semmi, a görögöknek sem. Segély stop. Ha nem tudnak felnevelni egy gyereket (nincs keresetük), kínai mintára meg kell tiltani a gyerekvállalást, akár kényszerabortusszal (Szlovákiában sterilizálták őket, falakat építettek a cigánynegyedek köré). Ha nem alkalmazkodnak értékrendben a többséghez, a legutolsó igazolt országukba ki kell őket toloncolni.

Vagy ha semmi sem segít, Szlovákokkal, Ukránokkal összeállni, mindenki ad pár ezer négyzetmétert és kapnak egy flancos országot maguknak, de aknazárral a határon és géppuskás őrtornyokkal.

Karinthy-paradoxon · http://www.alltrials.net/ 2012.07.26. 09:03:59

Hejőkeresztúr folytatva...

"A komplex instrukciós program
-----------
A komplex instrukciós program feltételezi a heterogén tanulói összetételt. Ez egy csoportmunkán, kooperatív tanuláson alapuló módszer, de nem a kooperatív technikának bevésése a lényeg, hanem az együttműködés a gyerekek között. Mindig egy új, kreatív dolgot kell csinálniuk. Vannak szabályok és vannak szerepek. A szabályok a csoportszellem és a szocializáció kialakulását segítik, ezeket be kell tartani. Például lehet segítséget kérni, s segíteni kell annak, aki kéri. Mindig be kell fejezni a feladatot, együtt kell dolgozni, a csoportoknak el kell pakolniuk maguk után. Tehát szokások alakulnak ki a tanítási órán. Olyan szokásrendszer, amire a diák fel tud készülni, tudja, hogy mit kell teljesítenie."

"Egy tanítási óra
-------------------
Egy tanítási óra úgy épül fel, hogy van egy pár perces ráhangolás a pedagógus részéről, ami egy érdeklődést felkeltő dolog. Ezt csoportmunka követi, mely adott témára épül, de minden csoport más feladatot kap, így nincs versengés. A státuszkezelésre alkalmas csoportmunka az óra kb. 1/3 részét veszi igénybe. A gyerekek nyitott végű feladatokat kapnak, melyek vitát generálnak. A lurkóknak meg kell állapodniuk, mindig megegyezésre kell jutniuk. Ez a megegyezés nagyon fontos. Ez az egész iskolának a viselkedésén, szellemiségén megmutatkozik. Az is fontos a csoportfeladatnál, hogy egyetlenegy gyerek ne tudja egyedül megcsinálni a feladatot, hogy a többiek segítségére is szüksége legyen. Ez az együttműködés lényege, a szocializáció, a csoportszellem erősítése, a kölcsönös bizalom. A jó tanuló hagyja a gyengébbet, mert megbízik az ő munkájában. Ezek kreativitást igénylő feladatok. A sort a csoportok beszámolója követi. Minden csoport bemutatja, hogy ő mit alkotott, így a gyerekek tudják egymásról, ki mivel dolgozott. A differenciált egyéni feladatok a csoportmunka eredményeit használják fel, ezek nagyon differenciáltak, névre szólóak. A nehézség abban van a pedagógus részéről, hogy úgy kell összeállítania egy egyéni feladatot, hogy nem tudja, mi lesz a vita eredménye a csoportfeladatban. Rettenetesen nehéz ilyen óravázlatot összeállítani és nagyon nagy kreativitást igényel, a pedagógus részéről az összeállítása, a gyerek részéről pedig a végrehajtása. Van továbbá egyéni beszámoló is, végül az óra mindig egy dicsérettel, értékeléssel zárul.

Nagyszerű dolog a komplex instrukciós program. Egyszerre szocializál és fejleszt kompetenciát. Minden 5. óra ilyen, tehát a tanítás 20%-a. A pedagógus gyakrabban nem is tudna felkészülni rá, ez a jó mérték."

hirmagazin.sulinet.hu/hu/oktatas/egy-iskola-ahonnan-nem-lognak-a-gyerekek

Wagem 2012.07.26. 09:04:41

Hátsó sor felzárkózni....!!
Tűűűűz.....!!

Opinion 2012.07.26. 09:08:20

Igazad van! Ahelyett, hogy szökőkutatak építenénk és fejlesztenénk a környezetünket (az adónkból), ehelyett még több milliárdot költsünk ezekre a szarháziakra, férgekre, állatokra, csótányokra, hogy még jobban szaporodjanak és kb 30 év múlva már ők lehessenek többségben! Remek ötlet!

Hadd tegyek fel egy naív kérdést barátom: Van neked agyad????

Karinthy-paradoxon · http://www.alltrials.net/ 2012.07.26. 09:08:36

Hejőkeresztúr folytatva...
( A gyerekek nagy része Roma )

"Az Országos Kompetenciamérés adatai szerint 2001-ben még az országos átlag alatt volt a hejőkeresztúri diákok teljesítménye, 2006-ban az átlag körül mozgott, felzárkóztak, a mostani legutolsó mérés pedig egyértelműen azt mutatja, hogy a szövegértés az országos átlag környékén van, a matematikai képességeik pedig jobbak, mint az országos átlag. Az iskola országos aranyérmesekkel is büszkélkedhet! Azt is mérték, mi járul hozzá ahhoz, hogy a gyerekek sikeresen sajátítják el az ismeretet, megvizsgálták, milyen viselkedési attitűdöt mutat a pedagógus. A Stanford Egyetem megfigyelő lapjainak segítségével zajló mérés azt mutatta, hogy minél inkább háttérbe szorult a tanár, annál inkább együtt dolgoztak a gyerekek.

De beszéljenek a számok. A továbbtanulások aránya 100%, ami az összetételhez képest pláne jelentős eredmény. Innen a sajátos nevelési igényű gyerekek is továbbtanulnak. A hiányzások száma gyakorlatilag nulla. Matematikából hetedik osztályban sokszor jobb eredményt produkálnak, mint a fővárosi és a megyeszékhelyi iskolák hetedikesei."

____
mégegyszer kiemelve:
Egy iskola, ahol a gyerekek nagy része Roma és:
" a matematikai képességeik pedig jobbak, mint az országos átlag. Az iskola országos aranyérmesekkel is büszkélkedhet!"

szóval az oktatáson múlik!
Jó oktatással a Roma gyerekek jobbak lehetnek mint a magyar átlag!

hirmagazin.sulinet.hu/hu/oktatas/egy-iskola-ahonnan-nem-lognak-a-gyerekek

Karinthy-paradoxon · http://www.alltrials.net/ 2012.07.26. 09:09:46

Hejőkeresztúr folytatva...

"S hogy mit gondolnak a gyerekek az iskolájukról, pedagógusaikról?
--------------------
„Szeretek ide járni, mert kedvesek a tanárok. Most van ugye továbbtanulás. Arra biztatnak, hogy mindenki azt az iskolát írja be elsőnek, ami lenni akar. Nagyon törődnek velünk. Szóval nemcsak leadják az anyagot. Szeretnek minket.”

„Itt sokkal jobb tanulni, mint máshol, mert itt játékosan tanulunk. A tanárok kedvesek, nagyon sokat segítenek.”

„Amikor csoportban vagyunk, nem izgulok, mert tudom, hogy nem jegyre megy, hanem dicséret jár érte.”

„Mindenki jó valamiben. Én tesiből. Mindenki képessége szerint kap egyéni feladatot. Minél nagyobbodunk, annál több megy a fejünkbe bele.”

„Azért jó ez az iskola, mert mindenkivel egyenként foglalkoznak, képesség szerint adnak a gyerekeknek feladatot.”

„A generációs órákat szeretem, mert itt vannak a szülők, velük izgalmas. Az osztálytársaimmal szeretek együtt dolgozni. Az órákon szabadon fantáziálhatok.”

„Nem vagyok jó a tanulásban, de próbálok jól haladni.”

„Az órák érdekesek, óra végén sosem marad kérdésem. Jó ebben az iskolában tanulni ezekkel a módszerekkel és a lelkes tanárokkal. Az évek során megtaláltuk ki miben jó, mert mindenkinek volt kiemelkedő képessége.”

„Akartam okos lenni, de lusta voltam tanulni. Szeretek okosnak lenni, mert jó okosnak lenni. A sok tanár bácsi és néni sokat dolgozott vele, hogy okosok legyünk.”

„Van kitől segítséget kérni és nincs kitől félni.”

hirmagazin.sulinet.hu/hu/oktatas/egy-iskola-ahonnan-nem-lognak-a-gyerekek

belekotty 2012.07.26. 09:09:46

@endike: Hitel, értelmiség, hajrá matyar? Ellopták a jelszavad?

Kalmár 2012.07.26. 09:10:22

@emzéperiksz: "A gyereknek a családban a helye, nem egy tömegintézményben."

....
Ez vicc. Család az ahol egész nap isznak kora reggeltől? Ahol senki nem dolgozik? Ahol mindennaposak a verések? Ahol nem kell suliba járni, mert nem költenek könyvre, ruhára, mert elmegy játékgépre és piára? Ahol nem segítenek a leckében, mert senki nem tud rendesen írni sem?
Ahol a gyerek számár az a minta, hogy várják a segélyt, nem dolgounak, sok gyerek van akik retkesen, éhesen, betegen bandáznak, stb....

A fenti példa sajnos nem kirívó. Tömegesen élnek így. Ebből nincs kitörés, mert a gyerek ezt tanulja. Meg kellene fontolni azt a bentlakást.

virgo 2012.07.26. 09:10:28

@nextexit: Nem a hírTv meg az MN járatta le a liberalizmust Mo.-n, hanem azok az emberek, akik itt liberálisnak hazudják magukat, az ún. "megélhetési jogvédők"

Ezek durván elárulták a liberalizmust is, a cigányokat is, és minden egyéb csoportot, amit állítólag védenek.

Fordítva ülsz a lovon.

Kengyelfutó Gyalogkakukk 2012.07.26. 09:11:05

@nextexit:
a korábbi hsz-ed kapcsán kéredezem:

NEKED személy szerint MI A MEGOLDÁSI JAVASLATOD a cigánysággal összefüggő problémákra?
Mert azt nem láttam még sehol leírva, csak hogy mennyi rasszista f*sz van itt (sarkítva).

Azokra a problémákra koncentrálj válaszodban, amik a deviáns viselkedésük normális, európai értékrendhez történő gyors közeledését eredményezik - minden téren.

Mellesleg jegyzem meg, hogy a cigány, amint valaki rászól (ha mer), rögtön rasszistázik, de érdekes módon ez a szó nem jut eszébe, amikor g*cibüdösmagyarozik...

Tehát szeretettel várom a megoldási javaslataidat, hogy a cigányság hogyan tud hozzájárulni a róla kialakított kép gyors pozitív megváltozásában.

Szalahadin 2012.07.26. 09:11:11

@nextexit:
Néhány lényeges apróság:
1. Nem nézek Hír Tv-t, nem olvasok Magyar Nemzetet
2. A liberalizmus csak nálunk és csak mostanában szitokszó, köszönhetően annak, hogy nálunk egy belterjes liberálnáci szubkultúra kezdte el ezt az egyébként jobb sorsra érdemes ideológiát kihasználni. Szlovákiának Richard Sulik jutott, nekünk körmösbauer és horngábor, ezen nincs mit ragozni...

Amúgy meg:
"Az elmúlt években kifejezett hecckampány folyik a mainstream médiában is a cigány bűnelkövetők hajhászása után, ugyanis ez generál látogatottságot és példányszám eladást."
Hát ez csak akkor igaz, ha a kuruc.info a mainstream média, a kereskedelmi tévékben például kifejezetten undorító cigánymosdatás folyik. Egy példa a sok közül: a retekklub kifejezetten azért, hogy a Cozma-gyilkosság bandavezérét, a teljesen majomszerű sztojka ivánt pozitívabb színben tüntesse fel, csinált egy műsort. Még bodzaügyi szagértőt is hívtak, aki lelkesen bizonygatta, hogy ezek a derék bodzaszedő fiatalemberek bűncselekmények elkövetése nélkül is tudhattak venni a bodzázás hasznából ML Mercedest, BMW X5 terepjárót, egyebeket. Akkor most ki néz kit hülyének?

"Egyik liberális, sohasem mondta, hogy MINDEN cigány fel akarna zárkózni, így a újabb "axiómád" már a legelején megdől."
Hazudsz, az szdsz idejében mondtak ilyet, meg még ennél cifrábbakat is, amikről most elárultad, hogy fogalmad sincs.

Mielőtt vitatkozol, kicsit nézz körül a témában, mert ilyen csúnya lebukás is lehet a vége, mint most....

AzHofi 2012.07.26. 09:11:12

Ehhez tényleg sok pénz kell, nincs is annyi az ország vászontarisznyájában, ha kiszámolod... én kiszámoltam. Neked mennyi jött ki?

Karinthy-paradoxon · http://www.alltrials.net/ 2012.07.26. 09:11:13

Hejőkeresztúr folytatva...
Vélemények roma szülőktől, akik az iskolában dolgoznak

"„Kivételezés nincs, a tanárok egyformán bánnak a gyerekekkel.”

„A szülők nem elhúzóak, társasági emberek. Mivel a gyerekek egy osztályba járnak, mindenki nagyon nyitott egymás felé, senki nem érzi magasabbnak magát.”

„Laci tanár-bácsi – aki a kisfiam osztályfőnöke lesz – már ismeri az összes gyereket. Elment az óvodába, megnézte őket, az évzárón is ott volt. Nagyon örültek neki a gyerekek, örömmel köszöntek neki az évzárón, integettek neki. Nagyon jó dolog, mert a gyerekeknek nem lesz idegen, jobban fognak hozzá kötődni. Nekem ez nagyon tetszik. A kisfiam is nagyon várja már az iskolát.”

„Ha az iskolában részt kell venni valamilyen szülői közösségi programban, mi a férjemmel nagyon szívesen állunk elébe.”

„Családias a légkör, a tanárok segítőkészek és nagyon kedvesek. Azonnal szólnak, ha gond van a gyerekkel, így nem is tudnak félresiklani.”

„Nagyon erős iskola, a középiskolában is megállták a gyerekeim a helyüket.”

„Nem hiányoznak az iskolából, nem lógnak. A szakköröket maguk választják és imádják.”"

hirmagazin.sulinet.hu/hu/oktatas/egy-iskola-ahonnan-nem-lognak-a-gyerekek

belekotty 2012.07.26. 09:11:34

@4tuna: "Már bocsánat, de 700 év alatt SEMMIT sem változott a hozzáállásuk, akkor miért pont most lenne másképpen?" - Ez így van. Nem is fog változni. A következő száz évben semmiképp.

HgGina 2012.07.26. 09:13:03

@emzéperiksz: roma származás nincs. Cigány van. Ha már cigányokról értekezel, a minimum, hogy megtanulod a cigány szavak értelmét.

A magam részéről Szibériába telepíteném ki őket, aztán a területet bérbe adnám Iránnak és Észak-Koreának kísérleti atomrobbantásokhoz. Mindenkinek örömet szerezne a lehetőség.

belekotty 2012.07.26. 09:13:20

@emzéperiksz: "A gyereknek a családban a helye, nem egy tömegintézményben." - Aha. Olyanban ahol sok esetben egy bűnöző a családfenntartó és abból élnek? Akkor mire is képződnek ezek a gyerekek? Mi lesz abból a cigány gyerekből, aki azt látja az apjától csak hogy lehúzza, vagy kifosztja a magyarokat?

nagysuhi 2012.07.26. 09:14:56

A főtéri szökőkutak nagyon fontosak! Menjetek ki Győrbe a Széchenyi térre vagy Mosonba az Erzsébet térre! A szökőkutak tele vannak strandoló cigányokkal!

Sultan 2012.07.26. 09:17:14

Nagyon fontos a pozitív példa, Caramell, Radics Gigi. Ha a Jóban-Rosszban vagy a BK-ban a rendőrfőnök, sportoló, igazgató cigány származású , akkor az tud hatni. Mint Amerikában.

Amatőr 2012.07.26. 09:17:54

@nextexit: """Ami a "rasszista indítékot" illeti: legutóbb ennek kapcsán cigányokat ítélt el a magyar bíróság, meglehetősen furcsa körülmények között. A provokáló nem cigányokat felmentették. ""

A magyar jogszolgáltatás - amely messze nem azonos az igazságszolgáltatással - már közel évszázada nem mérvadó. Olyan. mint az államgépezet többi része; korrupt, ostoba, jellemtelen, azaz velejéig romlott.

Az persze más kérdés, hogy mi a társadalom ítélete. Mert hosszú távon mindig igazolódik; ez az ítélet ugyan megkérdőjelezhető, de alapos.

imres 2012.07.26. 09:19:15

Aha.
Valami tévedés van, hogy ennek a blognak Nívó a neve.
Amúgy, bármennyire is furcsa, a témaválasztás szerencsétlen, ha nem tudsz hozzátenni semmi érdemlegeset.
A cigánykérdés elsősorban nem pénzkérdés.
Másodsorban sem.

emzéperiksz 2012.07.26. 09:19:31

@Kalmár: Ha a gyerek olyan kornyezetben el, amit leirtal, es veszelyes a nevelesere nezve, onnan ki kell emelni, es intezetbe vinni. Amugy a csaladban a helye.

ö...mikó? 2012.07.26. 09:20:58

@Rajmundd: "Integrálni kell őket mindenképpen, felszámolni a telepeket, vallásos tanítást biztosítani nekik, (ez a feketéknél is bejött az USA-ban) mindenféle szakképzést nem igénylő munkát velük kellene megcsináltatni, közmunka program jó ötlet volt, bár nem vezet gazd.növ. de társadalmilag jó!"

Ezt az USA, meg feketék párhuzamot felejtsétek már el, ugyanolyan aljas (vagy tudatlan) hozzáállást sugall.

Már leírtam, de még egyszer:

Azért azt tegyük hozzá, hogy a feketéket behurcolták, nem önszántukból mentek az USA-ba. Meg azt is, hogy ott a polgárjogi mozgalmak azért küzdöttek, hogy járhassanak egyetemre, pl. Nálunk hány olyan cigány tüntetést láttál, ahol azért tüntettek, hogy ne zárják ki őket a felsőoktatásból? Ők (a feketék) a negatív diszkrimináció ellen tüntettek, nálunk meg a pozitív diszkrimináció ellenére sem akarnak beilleszkedni. Ez óriási különbség!

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.26. 09:24:56

"- Kár a cigányokra egy fillért is költeni. Azért nem zárkóznak fel, mert nem akarnak

- Hát persze! Nyilván a magyarok is azért nem tudnak felzárkózni a nyugathoz, mert nem akarnak."

ez milyen fasza csúsztatás, majdnem megettem.

Kalmár 2012.07.26. 09:25:15

@emzéperiksz: Sajnos ez kb 100 ezer gyerek.

Amatőr 2012.07.26. 09:28:24

@Sultan: ""Nagyon fontos a pozitív példa..""

Így igaz. Snétberger Ferenchez hasonló jóravaló ember nem sok tapossa e sárgolyót. Ha valaki, akkor ő az, aki a legtöbbet teszi a népe felemelkedéséért, elismeréséért. Minden tiszteletem az övé.

monyon le 2012.07.26. 09:28:36

@Kalmár:
Egyetértek - ami még kimaradt az írásodból, hogy a "roma vezetők" negédes simulékony megszólalásaiból elég! Igenis mondják oda romáknak, hogy a 20 éves semmittevésből elég, nincs tovább.

Mint minden társadalmi csoportban a romáknál is szükség van példaképekre, amit követni tudnak. Ma ez nem mint a médiából ömlő szutyokceleb élet, mely azt sugallja ne dolgozz, légy média sztár...

Vegyünk egy példát, melyet tiszta szívemből ajánlok, az Bodnár Zsolt látássérült roma fiatalember, ki a Győri egyetemre jelentkezett joghangatólak (ma már Dr. Bodnár Zsolt), látássérült is roma is, azaz halmozottan hátrányos helyzetű, de megcsinálta! Készült róla egy igazán érdekes doku. film, mely minden befáradt és okoskodó fotelkommentelő megnézhetne, mi is az a pozitív hozzá állás:
www.youtube.com/watch?v=2O3horCIO6A

istvan_h (törölt) 2012.07.26. 09:31:07

"Frissítés: egy jellemző epizód a kommentekben zajló vitából:

- Kár a cigányokra egy fillért is költeni. Azért nem zárkóznak fel, mert nem akarnak

- Hát persze! Nyilván a magyarok is azért nem tudnak felzárkózni a nyugathoz, mert nem akarnak."

Kevered a szezont a fazonnal, itt nem arról van szó, hogy mindenki ugyanolyan gazdagságban éljen, hanem arról, hogy az egyes népcsoport tagjai tanuljanak meg egyeltalán emberi módon élni! A cigányok felzárkóztatása, meg nem csak abból áll hogy babusgatjuk őket, hanem esetükben abból, hogy az eddigieknél sokkat radikálisabb és keményebb módszerekkel kellene rábirni őket a normális életre. Mig Magyarországon minden ember számára jó lenne az ha a cigányok problémás része tudnának emberi módon élni, addig az általad nagyrabecsült nyugatnak nem érdeke, hogy Magyarország (vagy akármelyik másik ország) felzárkózzon hozzájuk, mert akkor nem jönne az olcsó munkaerő, nem lehetne kiszorítani a hazai gazdaságot olyan könnyen. És nem véletlen többnyire szökőkutak meg kikövezett járdák épülnek Magyarországon Eu-s pénzből, azért mert erre ad az Eu pénzt. Remélem látod az összefüggést, úgyhogy ne a magyarok hülyeségének állitsd be ezt is!

nextexit 2012.07.26. 09:31:18

@ö...mikó?: A párhuzam nem teljesen alaptalan. Az Egyesült Államok ugyan egy évszázaddal korábban felszabadította saját rabszolgáit, de a rabszolgaság megszűnése csak az első lépés volt. Az igazi szabadság csak az egyenlőség elismerésével jön el. Az Egyesült Államokban egyelőre folyamatban van az afroamerikaiak egyenlőségének megteremtése, bármennyire is idilli innen Mo.-ról a kép.

A párhuzam már csak azért is helytálló, mert korábban az USA-ban is hasonló indulatokkal felvértezve hangoztatták, hogy a "négereknek a vérükben van a bűnözés". Ajánlom figyelmedbe az 1950-es években játszódó, "Ne bántsátok a fekete rigót" című, megtörtént esetet feldolgozó klasszikus történetet. Ugyanez a genetikai alapú, nyílt megbélyegzés illeti ma (is) a cigányokat. Ugyanúgy, mint korábban az USA-ban az afroameriakat. Persze a korábban kifejezés nem teljesen fedi a mai valóságot az USA kapcsán, hiszen ma is van ott rasszizmus. A kérdés annak mérete és kiterjedése.

Tintás Bárnsz 2012.07.26. 09:35:20

Aha. Ennyi erővel akkor már tanítsuk meg a kutyát beszélni, vagy a vízilovat repülni. Kb hasonlóak az esélyei. A cigányok beteg, degenerált világában az emberek által fontosnak, követendőnek tartott értékek egyszerűen nem is léteznek. Tehát nem az a baj, hogy nem akarnak „felzárkózni”, hanem, hogy nem is értik, hogy erre miért lenne szükség. És itt jön képbe a témával kapcsolatos legnagyobb probléma, hogy tulajdonképpen igazuk van. Olyan rendszert hoztunk létre és tartunk fent, amiben nekik az égvilágon semmi feladatuk nincsen, csak és kizárólag a szaporodás. Hála nekünk, ezek nem munkával, hanem pusztán szaporodással képesek fenntartani magukat, a munkát Mi végezzük el helyettük. Amire pedig ezen felül szükségük van, azt lopással, rablással, erőszakolással, lincseléssel, gyilkolással szerzik meg tőlünk. Mára már ott tartunk, hogy minden napra jut egy élet, testi épség és/vagy vagyon elleni brutálisan erőszakos bűncselekmény, aminek az elkövetési módja alapján, bárki teljes biztonsággal meg tudja mondani, hogy cigány volt az elkövető. A büntetés és büntetés-végrehajtási jogunk pedig teljességgel alkalmatlan még a megfelelő szankcionálásra is, nemhogy a prevencióra. Az életvitelszerűen bűnözésből élő cigányok jó része lényegesen jobb körülmények közé kerül a börtönben, mint amilyenek között egyébként él. Emellett pedig ezeknél kb olyan a börtön, mint az emberek világában a felső iskola. Minél többet, minél keményebb helyen ül, annál nagyobb „raj” lesz a fajtársai körében. Ezeknél bűnözőnek, „sittesnek” lenni menő dolog, sokuknak ez a kimondott életcélja.
Mi pedig azon túl, hogy minden változtatás nélkül továbbra is fenntartjuk és működtetjük ezt a rendszert ott tartunk, hogy még csak ki sem szabad ejteni a szánkon azt a szót, hogy pl „cigánybűnözés”, holott a tomboló cigányterror iszonyatát szó szerint tömegek tapasztalják meg nap mint nap a saját bőrükön.
Így tehát mindenekelőtt ezt a rendszert kellene drasztikusan és radikálisan megváltoztatni, hogy létjogosultsága lehessen pl az ilyen, a posztban szereplő javaslatoknak.
Addig pedig sok sikert, kitartást és türelmet minden „felzárkóztatás párti” honfitársamnak, de én inkább megpróbálok felkészülni a védekezésre (lévén mást nem tehetek), hogy a következő áldozatuk lehetőleg ne én legyek.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.07.26. 09:36:38

minden tiszteletem mellett a blogger javaslata hülyeség. Mindjárt az első ponton vérzik el, hiszen nem fogják megháromszorozni a tanárok fizetését, egyrészt nem akarják, másrészt nincs miből.
Szerintema cigány családokat kötelezni kéne (akármilyen módon, jutalmazva és/vagy büntetve) hogy a gyerekeiket normálisan neveljék. A kisgyerek megszületik és ABBA születik bele, hogy adott setben putriban lakik, a hétköznapi élet része hogy kamaszon terhesek, hogy mindenki veszekszik mindenkivel, és ezekből a nyugalmat egyáltalán nem sugárzó körülményekből vajon milyen felnőtt lesz? Tehát szrencsétlen gyereknek nincs más választása, mint hogy olyan legyen, amilyenek az elődjei. Kivételek persze mindig vannak.

És nem csak a cigányoknál, hanem máshol is ugyanez van, nézz szét a haveri körödben: ahol a szülők kapcsolata normális, kiegyensúlyozott, ott a gyerekek is normálisak. És ahol feszkó van a mindennapokban, ott a szülő hiába próbála gyerekkel szigorú lenni vagy magántanárt fogadni vele, az alapprobléma fennáll és hülyegyerekük lesz.

Amatőr 2012.07.26. 09:43:43

@nextexit: ""Az Egyesült Államok ugyan egy évszázaddal korábban felszabadította saját rabszolgáit, de a rabszolgaság megszűnése csak az első lépés volt. Az igazi szabadság csak az egyenlőség elismerésével jön el.""

Azért az USA a rasszizmus és az emberi jogok semmibevétele terén jócskán megelőzte és megelőzi Európát. E század közepén a nyílt szegregáció elfogadott, a törvény teljes támogatásával létező gyakorlat volt arrafelé. Ma meg látens.
Szóval kissé pofátlanság, ha onnan osztják az erkölcsöt és az észt...

Nikorene 2012.07.26. 09:47:02

"Frissítés: egy jellemző epizód a kommentekben zajló vitából:

- Kár a cigányokra egy fillért is költeni. Azért nem zárkóznak fel, mert nem akarnak

- Hát persze! Nyilván a magyarok is azért nem tudnak felzárkózni a nyugathoz, mert nem akarnak."

Ez elég nagy öngól, ha azt nézzük ki mennyi ideje próbálkozik (vagy éppen nem teszi)...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.26. 09:49:51

@midnight coder: Pedig az ősbűn a nyelvük elfogadása volt.
Harminc éve alig beszélte pár öreg, ma meg anyanyelvként használják.
A kulturális kohézió legfőbb formája,

emzéperiksz 2012.07.26. 09:51:24

@Kalmár: Ezek között sajnos nagyon sok magyar is van. A szőke, kék szemű általános iskolai osztálytársnőm volt az egyetlen olyan gyerek az osztályban, aki tele volt kék-zöld foltokkal mindig. A roma osztálytársaimat pl. sosem verték a szülők.
Az tény, hogy a magyarországi gyerekvédelem, családvédelem egy kalap szar. Sokkal szigorúbban kellene felügyelni a gyerekek nevelésének minőségét. Ettől függetlenül úgy gondolom, a gyerek egészséges szociális, pszichés fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy családban nőjön fel, óvodás korú gyereknek szüksége van az anyjára, apjára, testvéreire, ezeket semmilyen nevelőtanár nem tudja pótolni. A bentlakásos óvoda, általános iskola borzalmas megoldás szerintem, még egy középiskolásnak sem könnyű a kollégiumi létet megszokni 15 éves korban, nem hogy egy pici gyereknek. Semmiképpen nem írnék elő ilyesmit kötelező jelleggel, mert nagyon sokat árthat a gyerek személyiségfejlődésének.

Kengyelfutó Gyalogkakukk 2012.07.26. 09:51:47

@nextexit:

ennyire sok javaslatod van, vagy megfutamodtál? :)

ö...mikó? 2012.07.26. 09:55:47

@nextexit: Akkor nem érted, vagy el se olvasod. A négereket behurcolták, jogos a felháborodásuk. A cigányokat nem hívta senki.
A négerek azért küzdöttek a polgárjogi mozgalmaik alatt, hogy részt vehessenek a felsőoktatásban, ne kelljen külön ülniük a buszon, stb.. Be akartak illeszkedni, és ezért küzdöttek. A cigányok nem akarnak beilleszkedni, csak pénzt akarnak, rajosak lenni, a magyarok csicska parasztok számukra, akiknek legyilkolása nem bűn.
És nem, nem a genetika, nem a bőrszín. A kultúra a baj. Az a kultúra, amelyben a bűnözés - főleg a parasztok (ezek lennénk mi, te is) ellen elkövetett - dicsőség, a munka alávaló. Az a kultúra, amiben a gádzsók terrorban tartása, kifosztása, értelmetlen erőszakkal megverése, megölése dicsőség.
Vannak olyan barna bőrű embertársaink, akik nem e szerint élnek. Én őket nem is hívom cigányoknak. Csak sajnos elenyésző a létszámuk.

És még valami. Lehet szidni az ún. rasszistákat, de ők is emberek. Akkor te mitől leszel jobb? Mitől leszel jobb, ha konzekvensen figyelmen kívül hagyod azon emberek jogait és sirámait, akiket megvertek, terrorban tartanak, megöltek, kínoztak? És ezek mindennapos esetek, ha nem törődsz velük, akkor homokba dugod a fejed, vagy aljasul nem törődsz vele.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2012.07.26. 09:57:15

Nem kivanok nagyon beszallni a vitaba, mert rogton naci lennek.

De. Hazat szerettunk volna venni Pest megyeben (ketten vagyunk, 32 evesek, most szeretnenk csaladot alapitani). A legolcsobb ajanlatokat Ercsiben lattuk, olyan szep hazakat is 10-14 millio kozott, amik Godon vagy Vacon 20-25 kozott mennek el.

Sok jot nem hallottunk a helyi "kisebbseg" miatt, de egy probat megert. Az, hogy vasarnap delben Ercsi belvarosaban kettesevel jarnak a rendorautok (kombi Focus, mogotte egy Transit tele rendorrel), vagy amikor a Duna parton setalo ciganycsoport mogott lepesben ment egy masik rendorauto (gondolom hogy ne csinaljanak bajt).. szoval ezek utan eszmeltunk ra, hogy Budapest bizonyos keruleteit leszamitva a jogvedoknek lovesuk sincs, milyen jo helyen elnek.

Sajnos ezekre barmennyi penzt ra lehet kolteni, erdemi valtozas nem lesz. A politikusoknak jo igy, mert van egy lassan 800e fos reteg, akik szavazatait 2kg rizzsel es hussal meg lehet venni. Az, hogy a normalis, dolgozni akaro emberekkel mi lesz, senkit sem erdekel. 1-2 "extra" gyilkossag nem rontja a statisztikakat, sot, szerintem ez csak indok arra, hogyan lehet meg tobb penzt kimutyizni a felzarkoztatasra.

s3pooler 2012.07.26. 09:59:56

Romaintegrációra több mint tízmilliárd forint lett elköltve az utóbbi időkben.
Ezzel a pénzzel senki sem számolt el, és senki sem mutatta fel. hogy ,milyen eredményeket értek el belőle.

A romaintegráció az egyik legjobban működő pénzszivattyú, pénzmosoda.

s3pooler 2012.07.26. 10:03:25

@Amatőr: Csak azt tessék mondani: a szászoktól vajon miért nem idegenkednek annyira a "magyarok"?

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2012.07.26. 10:09:05

Az EU forrásokat értelmesen csak korlátozott mértékben tudja fölhsználni az ország. Ez világos volt az elejétől fogva, figyelmeztettek is erre minket, de a magyar politikai elit erről nem akart tudomást venni, és azóta is arról hadoválnak, hogy a nekünk "járó" pénzből egy fillért sem akarunk ott hagyni. Ebből a kényszerből adódott, hogy nem csak értelmes dolgokra költöttek, hanem bármire, amire könnyűnek tűnő pénzt lehetett szerezni.

A romák felzárkóztatására EU forrásoktól függetlenül kell költeni. Az emberiességi szempontokat figyelmen kívül hagyva is muszáj ezt tenni, ahogy a lyukas tetőszigetelést is meg kell javítani, ha nem akarunk beázásra ébredni. Relatív, hogy sok vagy kevés pénz ment erre, de a korábbinál kevesebbet biztos nem lehet erre fordítani.

A mentorálási javaslattal így kapásból nekem egy problémám van: ez működhet ott, ahol a cigány gyerekek aránya 5-10 % egy iskolán belül. Ahol 30-40-50 %, ott egyszerűen nincs annyi tanár, hogy a megadott feltételekkel (max 5 gyerek/tanár) minden rászorulónak jusson mentor. Mentor egyébként nem csak tanár lehetne, mert itt nem tantárgyi korrepetálásról, hanem az életre való felkészítésről lenne szó. Az ideális mentor egy sikeres roma "civil" (nem tanár)lenne, aki a saját élete példájával, hitelesen tudna a gyereknek segíteni.

s3pooler 2012.07.26. 10:09:07

@nextexit: Esetleg azt kéne vizsgálnod pár héten keresztül, hogy a netes közösségi oldalakon hány cigány szapulja ill fenyegeti a magyarságot, (képaláírás: "Megyek magyart ölni")
és hány magyar teszi ezt a cigánysággal.
Utána töprengeni kicsit azon, hogy mi is a rszzizmus.
Estleg vegyél ki egy albérletet a 8-9. kerület "színesebb" részén 2-3 hónapra. Nem drágák !!!

nextexit 2012.07.26. 10:09:29

@ö...mikó?: Pontosan értem hogy miért hangoztatod az USA-ban lezajlott afroamerikai polgárjogi mozgalom megtörténtét. Csak azt nem értem, hogy ez miért bizonyítja azt, hogy a cigányokat és az afroameriakat ért, erő kirekesztő, rasszista cselekedetek nem függnek össze.

Nézd, a polgájogi mozgalom a '60-as években zajlott le. A feketék impulzívabb betagozódása az amerikai társadalomba nem ennek volt köszönhető, hanem az utána évtizedekkel következő szövetségi politika paradigmaváltásának. Annak, hogy minden erővel, akár diktatórikus eszközökkel igyekeztek az afroameriakat pozitív diszkriminációval "helyzetbe hozni". Ez az a fontos lépés, ami Mo.-on még várat magára, ám meggyőződésem, hogy ez a megoldás kulcsa. Szisztematikus, erőteljes lépésekre van szükség főként a média eszközével.

A feketék jelenleg is ugyanolyan kitaszítottságban és nyílt diszkriminációban élnének ma is, ha ez a központi, kormányzati intézkedéssorozat nem történik meg az USA-ban a '80-as, '90-es években. Talán a társadalmi támogatottság sem volt meg ehhez, de az ottani felelős és professzionális poltikusok rájöttek, hogy ez az egyetlen út a békés együttélés felé vezető rögös úton.

christophe 2012.07.26. 10:12:44

@dennisthemenace: Csatlakozom,màr 2ève nem voltunk....

Amatőr 2012.07.26. 10:14:49

@emzéperiksz: ""Semmiképpen nem írnék elő ilyesmit kötelező jelleggel, mert nagyon sokat árthat a gyerek személyiségfejlődésének.""

Ühüm. És ugye ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a rengeteg egészséges lelkű fiatal, aki napjainkra felnőtt gettókban?

Szarkazmust félretéve, szerintem mindent az alapokról kellene kezdeni. A beilleszkedés alapja a többségi társadalom viselkedési mintájának elfogadása, megtanulni beszélni, tisztálkodni,stb.
( bár ez a többségi társadalom jelentős részének is a javára válna.)

Napjainkban jelentős az idegen bevándorlók száma kishazánkban. Érdeklődéssel várom, hogy lesznek e újcigányok, azaz beilleszkedni nem akaró, vagy tudó népcsoport, avagy kultúrájuk tolerálható részét megtartva mindannyian beilleszkednek, mint annyi mások, a magyar társadalomba.

kertesz 2012.07.26. 10:16:31

Hm. Szerintem a családi pótlék megszűntetése a kulcs. A pénzt pedig költsük ingyenes bölcsődékre, óvodákra és iskolára.

A cigányok csak a környezetükhöz alkalmazkodnak, amíg azt látják abból van pénz, hogy gyereket csinálnak, akkor azt fogják tenni.

Ahogy apámnak mondta tiszteletteljesen egy munkanélküli cigány, amikor hívta, hogy fát hasogasson, napszámért: ÓÓ, drága F. úr, nem megyek én annyiért. Megélek én a faszom után. (utalt a gyerekek után kapott pénzre :)))

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.26. 10:21:19

@nextexit:

Három ember ül felvételi elbeszélgetésre várva.

Az egyik megszólal:

-Engem kell felvenniük, mert én cigány vagyok. Ha nem vesznek fel feljelentem őket rasszizmusért!
-Én zsidó! -mondja a másik- éss ha nem engem vesznek fel, feljelentem őket antiszemitizmusért!
A harmadik ember csak pislog, pislog, majd ezt mondja:

-Van itt van egy cigány, és itt van egy zsidó, akkor nekem az esélyegyenlőség jegyében melegnek kell lennem!

ö...mikó? 2012.07.26. 10:23:14

@nextexit: Nem érted. Ők BE AKARTAK ILLESZKEDNI. A cigányok NEM. A pozitív diszkrimináció megvan, ingyen lakhatás, segélyek tömkelege, ingyen oktatás, közművek. Származás előny felsőoktatásban (több plusz pont mint egy nyelvvizsga). Sorolhatnám még. Nem a többségi társadalomban van a bibi, hanem náluk. Nem véletlenül paterolják ki őket Kanadából, Franciaországból, Olaszországból, stb... Mindenki rasszista szemét, csak ők ártatlanok??? Akkor a sváb, szlovén, szlovák, stb. kisebbségre miért nem haragszik ez a sok szemét rasszista? Ennyire vak vagy, vagy érzéketlen mások nyomorára? Azokéra, akiknek tönkre tették az életét? Sokan vannak...

Amatőr 2012.07.26. 10:24:05

@s3pooler: ""Csak azt tessék mondani: a szászoktól vajon miért nem idegenkednek annyira a "magyarok"?"

Mint azt már többen is megfogalmazták; Európában a cigányság az egyetlen népcsoport, amely az elmúlt évszázadok alatt nem tudott, nem akart beilleszkedni. Minden más bevándorló, betelepült népcsoport képes volt beilleszkedni a többségi társadalmakba.

ö...mikó? 2012.07.26. 10:24:41

A bírósági pozitív diszkriminációról nem is beszélve. Kozák Rajmund emberölésért 1,5 év FELFÜGGESZTETT börtönbüntetés????

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.26. 10:26:54

@ob.szerver: jó, majd mi is bocsánatot kérünk:P

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.26. 10:29:23

@Babette_: Azért kértek bocsánatot, mert szar ötlet volt, semmi haszna nem volt, de legalább tönkretett embereket.

nextexit 2012.07.26. 10:31:23

@ö...mikó?: Válaszodban több ponton is hazugságot (félretájékozottságot?) tapasztaltam. Például a felsőoktatás kapcsán. Tudtommal ma nem kap senki plusz pontszámot a felvételin azért, mert cigány. Én sem kaptam. Mellesleg ha ilyen létezne, nagy valószínűséggel a campusok lakóinak 99,99%-a cigány lenne. Tudjuk ugyanis, hogy "rátermett" nemzet a magyar. (Lásd még a Kanadában menedéket kérő nem cigányok etnikai hovatartozásukra vonatkozó válaszait.) :)

Részemről itt be is fejezném Vele a "vitát". Béke Veled!

hopptarisznya 2012.07.26. 10:31:46

@nextexit: provokáló magyarok? És a Baross utcai eset, amikor egy egyetemistát kergettek késsel, és azt üvöltözték, hogy ez a mi utcánk? Ott is rasszista támadás volt a vád a cigók ellen, hisz az üldözésbe beszálltak a rokonok, sőt még sima utcalakók is, akik azt sem tudták mi volt előzmény!

És a postások, mentősök, akiket folyton megtámadnak? Egy fontos kérdés: van olyan terület Magyarországon, ahová egy cigány nem teheti be a lábát? Ahol nem csak a rasszista skinhead-ek támadnak nekik, hanem családtagok, egyéb utcában lakó magyarok?
Mert cigányok miatt sok ilyen hely van az országban! Ahonnan TÖMEGÉVEL költöznek/menekülnek a magyarok. Ahová nem csak a fehér járókelők, hanem a cigókért dolgozó mentősök sem mennek be szívesen. Érdekes, mi?

A cigókkal egyet lehet tenni: kurvagyorsan gátat venni a szaporodásuknak! És a maradékot valahogy elviselni. Ugyanis most MESTERSÉGESEN gyerekcsinálásra vannak ösztönözve. Ezt a rendszert meg kell szüntetni, mert ez csak a fehérember beavatkozása volt a természetbe. Helyette azért kéne fizetni, ha két gyerek után ivartalaníttatja magát a nőnemű egyed.

Ha ez nem történik meg, és a cigányság Közép-Európában átlépi az elviselhetőség határát, akkor iszonyat pusztításban lesz részük. (a háború is észjáték, és sok melóval jár, amiben nem jeleskednek a cigók)
A kezdeti jelek jól láthatók: betonfal a szlovákoknál, lincselés a románoknál. A nyugat pedig már tömegével deportálja a cigókat, vagy táborokba zárják (az olaszok) Simán el tudom képzelni, hogy ha ott is betelik a pohár, akkor a dolog rendezését rábízzák a "gonosz" közép-európára, és addig félrefordítják a fejüket.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.26. 10:36:33

@biohouse:
annyi gyerekből csak ki tudnak választani egyet, akit nem csinálnak fel, vagy nem küldenek bűnözni,
hogy megkapják a pénzt.
ne nézd már hülyének őket.

Kivlov 2012.07.26. 10:40:32

@kertesz:
Ennyi.
Régóta mondom, hogy a CSP-t meg kell szüntetni. Max adóból leírhatóan, természetben adni valamit.

ö...mikó? 2012.07.26. 10:40:47

@nextexit: "Előnyben részesítés – max. 40 pont

Hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetért, fogyatékosságért és gyermekgondozásért összesen maximum 40 többletpontot lehet kapni. A hátrányos helyzetű diákok legfeljebb 20, a halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők pedig 40 pluszponttal kalkulálhatnak. Ugyanennyi többletpont jár a fogyatékossággal élő és a gyermeket gondozó jelentkezőknek is."

Nézz utána, mielőtt okoskodsz. Konzekvensen kikerülöd a válaszadást a kínos kérdések elől, pl:

-Nem véletlenül paterolják ki őket Kanadából, Franciaországból, Olaszországból, stb... Mindenki rasszista szemét, csak ők ártatlanok??? Akkor a sváb, szlovén, szlovák, stb. kisebbségre miért nem haragszik ez a sok szemét rasszista? Ennyire vak vagy, vagy érzéketlen mások nyomorára? Azokéra, akiknek tönkre tették az életét? Sokan vannak...

-És még valami. Lehet szidni az ún. rasszistákat, de ők is emberek. Akkor te mitől leszel jobb? Mitől leszel jobb, ha konzekvensen figyelmen kívül hagyod azon emberek jogait és sirámait, akiket megvertek, terrorban tartanak, megöltek, kínoztak? És ezek mindennapos esetek, ha nem törődsz velük, akkor homokba dugod a fejed, vagy aljasul nem törődsz vele.

Többiektől nem idézek, de páran felvetettek itt érdekes kérdéseket, amire a "jogvédők" nem tudnak, vagy nem is akarnak válaszolni...

filburt 2012.07.26. 10:41:53

Közeli családtag próbál HHH-s gyerekeket tanítani, gyakorlatilag alig eredménnyel, ami nem rajta múlik, viszont ő még mindig hisz benne, hogy talán néhányból lehet ember.
A kölköket tényleg ki kellene szakítani a családi körből, mert amit otthonról hoznak, az 100%-ban nem kompatibilis a XXI. századdal és Európával.
Példák:
- ha a gyerek bejár órára, akkor is csak úgy ott van, nem vesz részt semmiben, nem érdekli semmi
- ha lány, tizenévesen szül (19-20 évesen már van 3 gyerek)
- ezért kimarad az iskolából, 8 általános sincs meg (csak mint a viccben, 2 első és 6 második)
- lop mint a gép (tanárt 5 percre kihívták óráról, a kb. 10 éves kölkök meg azonnal lelopták a falról a projektort és a drótjánál fogva lógatták ki az ablakon a járdán várakozó társuknak)
- házi feladat "Mit csináltál a hétvégén" címmel. A gyerek teljes nyugalommal leírja, hogy átmentek a falu másik végére tyúkot lopni, amit éjjel levágtak, megfőztek, jó volt. És nem érti, mi ezzel az egésszel a gond.
- kiscsávó boxerrel fenyegette a tesitanárt, mert azt hitte, otthon van. Az lenyomott neki két akkorát, hogy a bordásfal adta a másikat, azóta a tesitanár a kölkök szemében félisten, mert erősebb náluk.

Ezeket a jelenségeket nem lehet pénzzel megszűntetni.

Muzsikok közt 2012.07.26. 10:41:54

@hopptarisznya: Nincs olyan szerencsénk. Nyugaton kimutathatatlanul alacsony a cigánypopuláció, tehát leszarják, nem is értik a problémát. KKEben durván 10%, ami azt vetíti előre hogy 15 év múlva 30-40%. És mi az a 15 év? Semmi, már itt is van.

nextexit 2012.07.26. 10:43:02

@ö...mikó?: És itt hol van megnevezve a cigány etnikum? Azért a pofátlanságnak is van határa ám...

Hátrányos helyzetűek között sajnos nem kizárólag cigányok vannak. Sőt...!

Kengyelfutó Gyalogkakukk 2012.07.26. 10:44:02

@nextexit:

megismételném a posztomat:
NEKED személy szerint MI A MEGOLDÁSI JAVASLATOD a cigánysággal összefüggő problémákra?

Azokra a problémákra koncentrálj válaszodban, amik a deviáns viselkedésük normális, európai értékrendhez történő gyors közeledését eredményezik - minden téren.

Mellesleg jegyzem meg, hogy a cigány, amint valaki rászól (ha mer), rögtön rasszistázik, de érdekes módon ez a szó nem jut eszébe, amikor g*cibüdösmagyarozik...

Tehát szeretettel várom a megoldási javaslataidat, hogy a cigányság hogyan tud hozzájárulni a róla kialakított kép gyors pozitív megváltozásához.

hozzáteszem: nem kifejezetten vagyok rasszistának nevezhető, de vannak szituációk, amikor feléled bennem ez a dolog - nem tagadom. Különösen, mióta testközelből tapasztalom az életüket nap mint nap, bár ha nehezen is, de képesek viselkedni...
De azt sem titkolom, hogy általam nyert már többmillió forintnyi pályázati támogatást olyan cigány vállalkozó (nem is egy), aki dolgozni akart és dolgozott, sőt dolgoztatott is. Úgy vélem, ha rasszista lennék, kidobtam volna őket... (egyébként nem gazdagodtam meg a honoráriumból, de ha kell, számíthatok rájuk - valamilyen szinten)

ö...mikó? 2012.07.26. 10:44:45

@nextexit: És? Ad 1. többségben ők vannak. Ad 2. Ez csak egy pont, a többiről miért nem beszélsz? Ad 3. Mint mondtam, nem a bőrszín, meg a genetika számít, hanem a viselkedés, a kultúra.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.26. 10:47:38

@nextexit: Szerinted, mint cigány ember, kompatibilis a néped kultúrája az általunk megélt civilizációval?

Minden rasszizmustól mentes kérdés, a véleményedre vagyok kíváncsi.

nookedli 2012.07.26. 10:47:56

Véleményem szerint lépjünk ki az eu-ból és hagyjuk ott nekik a cigányokat! Zárkóztassák fel őket ők!

nextexit 2012.07.26. 10:48:04

@ö...mikó?: A "kipaterolás" meg nem teljesen fedi a valóságot. Az állítólagos "táborok" pedig nem a sokak által hőn áhított koncentrációs táborokhoz mérhető, sokkal inkább például a Magyarországon is lévő, illegális bevándorlók számára fenntartott menekülttáborokhoz. Ezekben tiszta ivóvíz, élelem és kijárási lehetőség adott az emberek számára.

Az általad felsorolt országok pedig nem a már évszázadok óta ott lévő cigányokat (travellers, gitanos stb.) utasítja ki, hanem román -, bolgár -, albán állampolgárokat. Így azért árnyaltabb a kép, ugye?

ö...mikó? 2012.07.26. 10:51:55

@nextexit: Nem, nem árnyaltabb, mert nem az a gond, hogy mikor jöttek, vagy milyen a bőrszínük. Hanem, hogy hogy viselkednek! Hogy nem fogadják el azt az értékrendet, ami a civilizált Európában elfogadott. Hogy mások tisztelete, mások életének és tulajdonának tisztelete alapvető.
Te vagy az igazi kirekesztő, már ne haragudj, amikor konzekvensen figyelmen kívül hagyod azon emberek jogait, akiket nap mint nap megölnek, megnyomorítanak, terrorban tartanak.

ö...mikó? 2012.07.26. 10:54:26

Olaszországban sem azért számolták fel a cigány táborokat, mert észrevették, hogy nem "őshonos" cigányok. Hanem azért, mert betelt a pohár, amikor a sok erőszakos bűncselekmény után, amit elkövettek, megkínoztak, megerőszakoltak, majd megöltek egy családanyát. A híres családszerető cigányok. Deviánsak. Ez a baj, és ezért nem valók Európába.

random guy 2012.07.26. 10:56:00

- Kár a cigányokra egy fillért is költeni. Azért nem zárkóznak fel, mert nem akarnak

- Hát persze! Nyilván a magyarok is azért nem tudnak felzárkózni a nyugathoz, mert nem akarnak.

Ahogy más is megjegyezte... pofátlan csúsztatás, innentől kezdve nincs is értelme vitatkozni a szerző szándékosan provokatív cikkével. Annyira könnyű leírni hosszútávú terveket, és romavédő kisregényeket egy kényelmes fotelből.

Hogyha komolyan akarod vetetni magad az olvasókkal, javaslom, hogy a következő bejegyzésedet éjjel 1kor írd meg a 8.ker egyik eldugott pontjában egy padon.

Amúgy igenis kulturális tényezők miatt tartanak itt a cigányok (ami NEM genetika), és undorító egybemosásnak tartom ezt a ferdítést is, ugyanis a genetika és a kultúra két teljesen eltérő dolog). Egy roma gyerek teljesen elszakítva a roma társadalomtól normálisan nevelkedne, és viselkedne, viszont ilyen nem igazán létezik, viszont ha a sajátjai közt nevelkedik, nem fog soha megváltozni. Ők ilyenek, és ez nem pénzkérdés.

Frizuravarjú 2012.07.26. 10:56:03

A liberális USA-ban működnek a rezervátumok, pedig ők az őslakosokat zárták oda a saját földjükről.
Aki be akar illeszkedni a civilizációba az kijöhet, a többi meg tartsa fenn magát ahogy tudja.
Ez egy humánus és kedves gesztus lenne a cigányok felé az Indiába hazavonatoztatásuk helyett, ami a másik kitűnő alternatíva.

Szelid sunmalac 2012.07.26. 10:57:48

@nextexit: Ne probalkozz. Annyira nem erdekli oket a dolog, hogy reszleteket tudjanak. Gyulolni egyszerubb azt, amit nem ismerunk, te pedig faradtsagos munkara, nevezetesen gondolkodasra akarod oket kenyszeriteni! Kulonben is kilogsz a sorbol, nem fersz bele a vilagkepukbe es ezzel teljesen osszezavarod oket, a sajat korlatoltsagukbol fakado frusztraltsagukat pedig egyszerubb agresszioval, illetve betanult frazisok mantrazasaval elfedni. De mondom megegyszer, haszontalan, amit te muvelsz. Nekem az is eleg, ha te magad mar tudod magadrol, amit kell. A tobbieket meg hagyd meg maguknak.

nextexit 2012.07.26. 10:57:49

@ö...mikó?: Nézd, én nem állítom, hogy nálam az igazság, viszont megpróbálom higgadtan és tényszerűen kifejteni a véleményemet.

Nem védem a bűnöző, velem azonos etnokulturális csoport tagjait, de nem is szeretném, ha az esetleges megoldás irányába úgy indulnánk el "össztársadalmilag", hogy ilyen nyíltan és ostoba módon kollektivizálunk. Szerinted ez vezet eredményre? A gyűlölködés? Az igazságot ki kell mondani, igazad van. De nem lehetne ezt a fránya általánosítást kikerülni? Miért nem a bűnözők ellen hirdetsz harcot? Miért a cigányok ellen?

Szelid sunmalac 2012.07.26. 10:58:47

@Frizuravarjú: Ahol egyebkent kulonleges jogaik vannak az allmokon belul is, es igen jol jovedelmezo kaszinoik vannak ott, ahol masnak nem lehet, sajat torvenykezessel stb. Igen szar peldat hoztal baratom...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.26. 10:59:50

@Frizuravarjú: A rezervátumban olcsó a cigi.
Támogatom a rezervátumos ötletet.

warp 2012.07.26. 11:04:22

@nextexit:

Egyetlen országot mond, ahol örülnek a cigányoknak és ezzel az összes érveid előtt meghajlok!
Ha már ennyire ismered a történelmeteket ismerheted az ok-okozati összefüggést is, hogy miért kellett vándorolnotok! De azt a kérdést soha nem teszitek fel magatokban, hogy miért is így történnek az események, egyszerűbb mindig okolni valakit.

interflug 2012.07.26. 11:05:06

Na, az is egy kérdés, hogy milyen szintre zárkózzanak föl, mi az a szint, ami már elfogadható? Ezt ki húzza meg? Dögevés nem komilfó, közlekedésben ordítva átkozódni, fenyegetőzni még elmegy?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.26. 11:05:36

@nextexit: etnokulturális egység.
A cigányok nem azzal zargatják a többségi társadalmat, hogy ölnek, lopnak fosztogatnak, ezzel a problémával tulajdonképpen csak az újságokban találkozik az átlag polgár, hanem azzal, ahogy élnek.
Hogy az utcán léteznek, hangosak, zajosak, koszosak (igen, koszt csinálnak maguk körül), hogy intimszférának tekintik az utcát, ahol laknak.

Ez az az kulturális különbség, ami meghatározza azt, hogy ki cigány, ki nem.
Ez a cigány kultúra, nem a zene, meg a nyomi mesék.

Lurian 2012.07.26. 11:06:47

@K3rnel: Azt hiszem a tanárok munkáját kissé felszínesen értékeled. Amiket írtál, azok valóban vannak, de a tanár ha hazamegy, dolgozatot javít, készül a következő napra stb. Jóanyám vagy 35 évig tanított, és hidd el, nem csak a hesszölés megy, mint ahogy azt oly sokan gondolják. Manapság a helyzet még szarabb. A tanárok kezéből kivettek minden fegyelmezési eszközt (ált. vitás kérdésekben a tanár repül), a fizetésük szar, a bürokratikus baromságok nagy részét a nyakukba varrták (pl minden gyerekről a tanárnak írnia kell minden év végén egy min. 1 oldalas értékelést. Az egy 30 fős osztálynál majdnem egy szakdoga/ év.), a munkakörlményeik szintén szarok (csak említsük a saját pénzből kell krétát, fénymásoló papírt meg hasonlókat venni, hogy egyáltalán elláthassák a feladataikat című műsort). Ha annyira habzsidőzsi van, mint írod, vajon miért nem lett itthon sikerszakma? Aki csak teheti, menekül a pályáról, mert annyira rosszak a körülmények és a lehetőségek. Persze, a többi helyen is ótvar a helyzet, de korántsem a tanáré a legirígylésre méltóbb szakma a felsoroltak közül, az biztos. Sajnos mindenhonnan csak a rosszat lehet hallani, és biztos vagyok benne, hogy nem csak sírnak az illetők, hanem hogy a szar már tényleg a szájukig ér.

ö...mikó? 2012.07.26. 11:08:16

@nextexit: Én a bűnözők ellen "hirdetek harcot". Semmi bajom a normális, beilleszkedni alkalmas roma emberekkel. Sőt, ha ismernél, tudnád, minden embernek, bárhogy is néz ki, elsőre bizalmat és kedvességet szavazok.
De. Az a problémám, hogy a felsorolt problémák a cigányoknál tömeges jelenség, s nem látom, hogy bárki közülük próbálna ez ellen küzdeni. Hogy példát mutatna. Hogy a közösségek nem bújtatnák és dicsőítenék a bűnözőiket, vagy még inkább kirekesztenék. Hogy tömegben (csordában) ne gyűlölködnének faji alapon ezerszer jobban, mint bármelyik kuruc.info kisokos (öld meg a magyart, megyek magyart ölni, utálom az összes parasztot, stb...). Hogy legalább a vezetőik ne (burkoltan) buzdítanák őket arra, hogy helyes az amit tesznek, éljenek csak tovább így, a többségi társadalom a hibás.

Igen, ez nemcsak rendészeti kérdés, mert ezt a káros mentalitást, kultúrát kell felszámolni. És ezt más nem teheti meg a cigányok helyett.

Frizuravarjú 2012.07.26. 11:08:28

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Mert? Kaszinózzanak bátran egymással. Szerintem nincs olyan barom aki bemegy közéjük! :)

Szelid sunmalac 2012.07.26. 11:09:09

@warp: Fura egy dolog ez a vandorlas. Meg furabb, hogy magukat osi magyaroknak kepzelok probalnak a hajdani hunok borebe bujni es reszeit adaptalni a mai eletukre (tarsoly, meg nyilazas, meg samanok, meg rantotthusmatrica az auton stb.), kozben meg egyesek felhozzak, hogy a ciganyok biztos azert vandoroltak, mert....

Csak hogy erezzuk a sulyat, a magyarorszagon elo cigany csaladok joresze bizony el itt annyi ideje, mint az "osmagyar" holgyek es urak.

jubilu 2012.07.26. 11:09:57

Hogyan zárkóztassuk fel őket? Sehogy. Aki akarja, megoldja. Egy cigány barátom van. Elköltözött otthonról, mert megelégelte, hogy a szüleivel, testvéreivel évek óta nézi a TV-t, és várja a postást. Keresett munkát, ahol szállás is járt az álláshoz. Dolgozott, spórolt, levelezőn diplomázott, és nem arra figyel, hogy milyen új jogcímen vehet fel pénzt az önkormányzattól, hanem arra, hogy a gyerekei szépen, rendesen fel legyenek öltöztetve az óvodában. Soha senki egy büdös forintot nem költött az ő felzárkóztatására. A családja pedig azóta is otthon "integrálódik". Mindezt úgy, hogy igyekezett a testvéreinek is munkát szerezni, de esélytelen. Szarnak az egészre, egyszerűen nekik nem követendő példa a barátom, aki rendesen, tisztességesen él, mert úgy nem lehetne ülni otthon, rosszabb esetben csavarogni.

Frizuravarjú 2012.07.26. 11:10:01

@nextexit: Szerinted nem konganának a börtönök, ha elzavarnánk hazánkból a cigányokat??

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2012.07.26. 11:11:48

Ritka ócska, demagóg egy cikk!

A III. kerület egy csendes utcájában lévő önkormányzati (korábban lebontásra itélt) putijába Bus Balázs polgármester úr jóvoltából beköltözött pár (kb. 15) felzárkózni kívánó cigány.

Azóta az utcában már volt késelés (idén húsvétkor).
Betörés az elmúlt évben az utcában összesen 1db volt, idén minden hónapban volt 2db.
A cigányok nappal az utcán kvaterkáznak (az úttesten) leszarva azt, hogy más közlekedni szeretne.
A fák tövébe végzik a dolgukat aztán fel vannak háborodva ha valaki elmondja nekik, hogy ez nem nyilvános wc.
Az egyirányú utcába éjszaka padló gázzal közlekednek szemben a menetiránnyal.
Reggel este nyomják az okádék mulatós zenét, minimum 90dB feletti hangerővel.

Kedves Posztíró!

Igazad van! Nem tér szökőkutakat kell építeni!
E helyett minden utcasarokra rendőrt kell állítani! 2 méter magas, 110 kilós nagydarab, lapáttenyerű, nyugodt embereket, akik a második kérés után már nem kérik meg harmadszor a cigányt, hogy ne szarjon a fa alá, ne parkolja le az utca közepén az autóját, ne bömböltesse hajnalban a zenét, ne törjön be, ne késeljen, hanem higgadtan, nyugodtan, érzelmek nélkül addig verik amíg a cigány be nem látja, hogy neki KELL alkalmazkodnia a többséghez nem pedig a töbségnek hozzá. Ha már egyszer a többség fizeti a segilykét!

Lurian 2012.07.26. 11:11:56

@nextexit: Te roma vagy? (Bocs, nem olvastam minden hozzászólást, csak érdeklődöm.)

Muzsikok közt 2012.07.26. 11:13:05

@Lurian: Mondd el lécci hogy hol sikerszakma tanárnak lenni széles-e világon? Mert az USA-ban pont így sírnak a tanárok. És azt is leírhatod hogy e hazában mikor volt sikerszakma tanárnak lenni. Köszi.

Szelid sunmalac 2012.07.26. 11:13:15

@kolbászoszsömle: Tudod, jartam mar par helyen a vilagban, ahol egyutt kellett dolgoznom az ottani emberekkel. Barmilyen meglepo, mindenhol mas kulturalis szokasok voltak, amiket egy szuklatokoru es rogzult vilagkeppel rendelkezo embernek igen nehez elfogadnia. De tudod mit? Barhol mashol TE vagy az idegen, TE vagy a cigany. Igen. Bizony, te! Azt hiszed a te megszokott es tanult kulturad az egyetlen es a helyes, de az igazsag az, hogy egesz egyszeruen nincs ilyen. Mindenkinek a sajatja az, es pl. Angliaban, vagy az osztrakoknal bizony a cigok helyett a magyarral bannak ugy, ahogy te bansz mas nepcsoportokkal.

warp 2012.07.26. 11:13:22

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Tahát akkor felvetésed szerint a cigányok már szinte jóval az első honfoglalás idején itt voltak. Tehát a 3-4 szazadban már cigány vándorlók lepték el a Kárpát-medencét ?
Érdekes érvelés ... :)

ö...mikó? 2012.07.26. 11:14:04

@jubilu: Szerencsére vannak ilyen példák, csak arányaiban is elenyészően kevés. Jó példa kedves "jogvédők": nem a bőrszínnel van a baj! A viselkedéssel, s azzal, hogy a viselkedésük elfogadásának kényszerét a bőrszínük miatt erőltetitek!

kertesz 2012.07.26. 11:15:33

@hopptarisznya:
Én mentőztem. Néhányszor a faluvégi villasorra volt a hívás, akkor ki se szálltam a mentőből. Lehúztam ujjnyira az ablakot és kikiabáltam, hogy ki a beteg? A kb. 50 fős, vészjóslóan bámuló tömegbe, amelyik szoros gyűrűbe fogott minket, valahogy nem esett jól kiszállni. Valaki benyújtotta a beutalót az ablakon, rögtön feltekertem az ablakot utána.

Aztán hátramásztam a betegtérbe, és ott a tolóajtót megintcsak résnyire nyitottam, a lábamat beleakasztottam az ajtóba, hogy fel ne tudják rántani azt. Kiáltottam azt a nevet, ami a beutalón volt. Ha beszállt, becsaptam az ajtót, és megkérdeztem, ki lesz a kisérője. EGY embert hozhat. Megmondta a nevet, és ugyanúgy jártam el mint előbb.

Néhány évvel később láttam egy dél-afrikai mentősökről szóló filmet a Discovery-n. Tutira átéreztem, azt leszámítva, hogy szerencsétleneknek még golyóálló mellényt is kellett viselni... :)

Szóval, szívesen felírnék bárkinek receptre egy kis valóságkúrát, aki a romastratégia szót mégegyszer kiejti a száján :))

jubilu 2012.07.26. 11:16:14

@ö...mikó?: Ja, és azt még hozzá tenném, hogy érdekes módon itt a faluban, senki nem tartja őt cigánynak, pedig nyilvánvalóan az. Mert nem viselkedik úgy. Ő sem érzi, hogy bárki is kirekesztené.

barata 2012.07.26. 11:17:05

Megkérdezte már valaki a romákat, hogy Ők akarnak-e felzárkózni? Egyáltalán definiálta bárki is, mit jelent az, hogy felzárkózni? A felzárkóztatók tábora szerint éljen mindenki úgy, ahogy nekik tetszik, és akkor nem lesz baj. És most nem arról van szó, hogy pl. én cigány párti vagyok, vagy ellenes, hanem hogy jól közelítünk-e egy problémához?
Valamelyik hozzászóló a honfoglaló időket idézte. Miért van az, hogy egy nép fennmaradásának feltétele a stabil állam alapítása volt. Akik nem szervezték magukat országgá, elolvadtak másokban. Kivétel ez alól a cigányság. Sem nem szervezték magukat nemzetté, sem nem olvadtak be sehová. Most majd nekünk sikerül a roma integráció keretén belül akármekkora eredményt is elérni? És megint kérdezem: mit tekintünk eredménynek? Csökken a bűnözés, a munkanélküliség, a nyomorgó gyerekek száma, nő az iskolalátogatottság, javul a lakhatás minősége. Ezt érjük el úgy, hogy néhány szökőkúuttal kevesebbet építünk?
A roma felzárkóztatás (?!) egy újabb honfoglalás szintű és léptékű probléma.

Frizuravarjú 2012.07.26. 11:17:28

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Ez természetes. Mindenkinek van otthona, amit véd és elzavar minden idegent. Ez a természet rendje nálunk embereknél. Ti sünök befogadtok minden szemetet?

hopptarisznya 2012.07.26. 11:17:53

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: akkor tudhatod, hogy a cigók ott is jobban szúrják a többség szemét, mint az egyéb bevándorlók. A franciáknál eszméletlen mennyiségű néger muszlim van, mégis a cigókat deportálják módszeresen. Az olaszok teli vannak négerrel, mégis a cigóknak kell táborba vonulni éjszakára. (hivatalosan "az ő érdekükben")

nookedli 2012.07.26. 11:19:47

Kérnék mindenkit, tartózkodjanak az ilyen rasszista kijelentésektől, mint: a magyarok kirekesztők, előítéletesek stb... A magyar nép az egyik legvendégszeretőbb nép és nincsenek előítéleteink, csak utóítéleteink és tapasztalatok alapján itélkezünk. Egy rossz tulajdonságunk van, hogy naívak vagyunk. Mi már mindent megtettünk, amit sehol a világon, hogy beintegráljuk a romákat. Az államadósságunkat kifizethettük volna belőle, az ország gazdasága virágozna, ha ők nem élnének és tennék tönkre a környezetüket és vele együtt a mi országunkat. Persze, mindemellett ha nem lopnak a politikusok annyit... Rasszizmusról itt nincs szó, maximum ha egy roma leöl egy magyart, vagy meglop, mert akkor ő úgy érzi, neki az jár és a magyar erre való. Most makróban gondoljuk végig! A romák meglopnak minket az államon keresztül is, mert úgy érzik, ez nekik jár, hiszen a magyar arra való, hogy eltartsa őket.
A másik, hogy kerültek ide? A törökök után jöttek, hogy kifosszák azokat, akiket szulejmán seregei megöltek. Tolvaj, hullarabló nép!

énisfélek 2012.07.26. 11:20:00

@barata: "Kivétel ez alól a cigányság. Sem nem szervezték magukat nemzetté, sem nem olvadtak be sehová."

Én tudok még egy ilyen népcsoportot - de arról nem szabad beszélni.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.26. 11:20:40

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Az én kultúrámban ismerik ezt: Si fueris Romae, Romano vivite more!

Persze, lehet, igazad van, az a normális, ha intimszféra az utca, ha bömböl a zene, és én vagyok a szemét intoleráns, hiszen az én csendem is átszűrődik hozzájuk, és azzal, hogy közösségi térnek tekintem az utcát, belegyalogolok az ő intmszférájukba, amihez, már az intimszférához, mindenkinek joga van, még szerintem is.

Belagezapista (törölt) 2012.07.26. 11:21:01

@kolbászoszsömle:
Nem véletlenül lett "cigányhifi" a neve annak, amikor valaki mobiltelefonról bömbölteti a zenét nyilvános helyen. Mert ugyan ez a pofátlanság, mármint hogy nem hajlandóak fülest használni, nagyrészt cigányokra jellemző, persze vannak nem cigányok is, akik csinálják ezt még nagy tömegben is, de ők kulturálisan olyanok, mint sötétebb bőrű társaik.

Egyébként engem az idegesít az egészben, hogy pont a gyilkosságokat emelik ki egyesek. Anno néztem, szélsőjobbos oldalak összeszedték 1-1 évben hány gyilkosságot követtek el cigányok. Az a helyzet, hogy olyan 150-200 közötti gyilkosság van évente Magyarországon, és olyan 10-20-at lehet évente összeszedni hivatalos és félhivatalos forrásokból, ahol cigány volt az elkövető. Ez kb. a cigányok lakossági arányával azonos. Természetesen tudom, hogy ennél magasabb a cigányok által elkövetett gyilkosságok aránya, szóval ebben is felül vannak reprezentálva, de 50%-ot biztosan nem éri el. Ellenben rablásban, zsebelésben, színesfém lopásban bőven 90% fölött van a cigányok aránya. Szóval pont nem a gyilkosság az, ahol durván felül vannak reprezentálva, ott is, de nem annyira.

Frizuravarjú 2012.07.26. 11:21:58

Ezzel a gusztustalan liberális agymosással öltétek meg Bándy Katát is:

www.jovonk.info/2012/07/17/kata-megmenekulhetett-volna

A legalapvetőbb önvédelemtől is megfosztjátok gyermekeinket és aki nem tesz ellenetek, annak halálra van ítélve a családja!

Lurian 2012.07.26. 11:22:31

@Zuckerbrot: Hmm, az írországi tanár ismerősöm olyan 3000 Euró körül keresett. Az igaz, hogy a nyárra nem volt szerződése, de ott max a hülye kölkök miatt nem megy valaki tanárnak, mivelhogy maga a tanítóság megbecsült szakmának számit. Csak egy közeli példa. Az USA azért nem jó összevetési alap, mert nagyon nagy különbségek vannak egy vidéki, meg pl egy harlemi suli között, ahol minden reggel 120 kilós biztonságiak ellenőrzik a srácok csomagját, és veszik el a lőfegyvereket. Teljesen más kultúra, teljesen más szokásokkal. Ennyi erővel írhattad volna Irakot is...
A tanári pálya pedig az átkosban igenis vonzó volt. Sok, képzett tanárunk volt (többek között nekik is volt köszönhető, hogy a magyar oktatást világszínvonalúnak tartották), az iskolák általában nem küzdöttek anyagi gondokkal, nem jött ki minden évben egy új NAT és új szabályozás, a fizuból meg lehetett élni, és még sorolhatnám. Egy mai átlagos melóhelyhez képest a tanári szakma anno igenis sikerszakmának volt nevezhető.

Muzsikok közt 2012.07.26. 11:24:03

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Fasz vagy. Az angol és osztrák általános erölcs tizedannyira sem tér el a magyartól, mint a cigány. Ezért gondolják pl. a cigányokról ugyanazt.

nookedli 2012.07.26. 11:24:29

Aki még nem jött volna rá, megsúgom a kedves franciák és a többi nyugati állam azért köpköd ránk, ha a romákkal való problémáinkat tényfeltárjuk, mert félnek attól, ami ténylegesen megoldást jelentene Magyarországnak, ha kitoloncálnánk mi is őket. Mert akkor nyugatra vonulnának és mint a sáskák ott is lerágnának mindent. Ha jól tudom még pénzt is kapunk az EU-tól, nehogy nekik kelljen face to face találkozni a problémával. Tehát inkább fizetnek, csak nehogy odamenjenek a romák.

ö...mikó? 2012.07.26. 11:25:23

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Aha, csak abban ferdítesz, hogy ezeknek a különböző kultúráknak (ahol fehér ember él), azért van pár közös pontja:

- Nem ölünk meg másokat.
- Nem terrorizálunk másokat.
- Tiszteljük más tulajdonát.
- Nem félemlítünk meg másokat fizikai és/vagy számbeli fölénnyel.
- Tiszteletben tartjuk mások nyugodt élethez való jogát.

És még sorolhatnám tovább. Ne ferdíts, nem az apró különbségekkel van a baj, hanem az értelmetlen undorító állatias erőszakos viselkedéssel.

Pl:

"A 42 éves nőt 17-én délután 17 és 18 óra között kapta el és tuszkolta be autójába a cigány a szombathelyi buszpályaudvaron. A gépkocsiban meg akarta erőszakolni, de a nő védekezett. Erre egy vascsővel brutálisan megverte, azzal a szándékkal, hogy megöli. Miután azt hitte, hogy végzett vele, egy földúton kidobta áldozatát. A nő 150 métert mászott négykézláb, hogy kiérjen az útra, ahol segítséget kért. Egy idegen férfi állt meg személyautójával, és a segítségére sietett. A nő azóta súlyos koponyasérülésekkel és egyéb testi zúzódásokkal fekszik a szombathelyi kórházban - meséli lánya"

Fényes nappal vertek vascsővel békés járókelőket Kőszegen a cigányok

Leszámolásra emlékeztető módszerrel támadtak kőszegi cigányok két békésen sétáló fiatal férfira tegnap fényes nappal a Petőfi téren található benzinkút előtt.

Kegyetlen rablók támadtak egy Jánoshalmán élő német házaspárra. A férfit megverték, a nőt meg is erőszakolta az egyik férfi.
Csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt indult eljárás három jánoshalmi férfi ellen. A brutális elkövetők közül ketten őrizetbe kerültek, harmadik társukat még keresik

Csak kiragadtam párat az elmúlt napokból. Bándy Katát bele se vettem. Se a mindennapi betöréseket, rablásokat, idős emberek megkínzását, megerőszakolását (!!!), megölését.

hopptarisznya 2012.07.26. 11:26:09

@nextexit: miért nem csak a bűnözőket utáljuk? Mert a cigány életvitel nem csak a bűnözés miatt elviselhetetlen. Az nem bűncselekmény, ha nem hagyják tanulni az iskolásokat. (és miattuk kell másik faluba buszoztatni a gyereket --miközben a magyarok adójából tartja el a faluközösség az iskolát) Az nem bűncselekmény, ha az ablakom alatt szotyiznak, és nyáron emiatt nem lehet ablakot nyitni ebben a dögrohasztó kánikulában. Az nem bűncselekmény, ha az utcán beszólnak.

Kérdés: kinek hiányoznának a cigányok? Senkinek.

istvan_h (törölt) 2012.07.26. 11:26:40

@nextexit: Igenis kapnak plusz pontokat felsőoktatási felvételin, illetve kollégiumi jelentkezéskor csak azért mert cigányok, ugyanis ez hátrányos helyzetnek minősül. Az hogy te erről nem tudsz az annak tudható be, hogy nem értesz hozzá és mégis okoskodsz, ha meg cigány vagy és nem kaptál akkor annak, hogy nem jelölted ezt meg a megfelelő helyeken. Csak úgy, hogy rádnéznek és cigánynak tünsz nem fogsz kapni sehol plusz pontot!

Szelid sunmalac 2012.07.26. 11:27:13

@hopptarisznya: Svajc - albanok, Nemetorszag - torokok, USA - feketek es mexikoiak, a deleuropai orszagokat nem is emlitem.

@warp: Te nagyon suta vagy. A vandorlasrol beszeltem. Megfogalmazom egyszerubben a te kedvedert is: az hunok vandornep voltak. Naluk jo dolog a vandorlas, masnal nem. Nem erted, ugye?
A masik pont: az itteni (es legtobb europai orszagbeli) ciganyok evszazadok ota nem vandorolnak sehova.

Muzsikok közt 2012.07.26. 11:27:39

@Lurian: Igen, éreztem én hogy az átkost hozod példának...:)

3000 euró lószar, bruttó v. nettó? A versenyszféra béreihez képest pont olyan szarul keresnek ott mint nálunk és mindenhol. Mit csinál a 3000 eurójával ha félmilla egy lakás?

warp 2012.07.26. 11:27:54

@nookedli: A másik, hogy kerültek ide? A törökök után jöttek, hogy kifosszák azokat, akiket szulejmán seregei megöltek. Tolvaj, hullarabló nép!

Milyen erdekes, "szelidített sün" barátunk véleménye szerint már évszázadokkal a magyarok első honfoglalása előtt itt voltak! :)
Érdekes, de az ankarai egyetemen a magyar szakon (ahol a valós és nem finnugor:) történelmünket oktatják), ott is megemlítik a cigányságot mint rabló, fosztogató népséget.

12fa 2012.07.26. 11:29:34

sansztalan.

el kell lehetetleníteni a rablásból és segélyből élést. figyeld meg, alkalmazkodni fognak.

nookedli 2012.07.26. 11:29:43

Még egy kérdés? Hol van az egyenlő esélyek elve? Már évtizedek óta hátrányos megkülönböztetés éri a magyarokat. A romák ki vannak emelve, sehol ennyi támogatást nem kap senki, mint ők itt és hol tartanak? Ugyanott. Mert erre van igényük, beilleszkedni nem akarnak. Akarata ellenére nem lehet senkivel sem jót tenni. Inkább költötték volna azt a sokszáz milliárd Forintot a magyar bérek felzárkóztatására az európai országokhoz. Ezután tudtunk volna mi is segíteni, mert lenne fizetésünk amiből tudnánk jótékonykodni.

AAdam27 2012.07.26. 11:29:47

"...a magyar EU-elnökség legnagyobb sikereinek a Roma stratégia és a Duna stratégia megalkotását és így európai szintre emelését tartják."
És mi lenne ha összekötnénk ezt a két sikeres stratégiát? Romákat a Dunába...

Szelid sunmalac 2012.07.26. 11:30:07

@Zuckerbrot: Ne szemelyeskedjunk, kerem! Nehezen viselem a bokokat! Az osztrakok es angolok nem a cigokrol gondoljak azt, amit te roluk, hanem rolad, magyarrol!

@ö...mikó?: Kerlek valogasd ossze a fobb gyilkossagi cikkeket az elmult ket honapbol es MINDET linkeld be, majd nezd meg mennyi brutalis buncselekmeny elkovetoje volt szinmagyar.

Belagezapista (törölt) 2012.07.26. 11:30:17

@Frizuravarjú:
És te el is hiszed az ilyen bemondásra mondott sztorikat?

Szelid sunmalac 2012.07.26. 11:31:15

@warp: Milyen erdekes, hogy a hunok egesz Azsian atvonultak es mindenhol ugy ismertek meg oket, hogy kegyetlen, rablo, fosztogato nepseg, akik senkinek nem kegyelmeztek.

DR. INKVIZITOR 2012.07.26. 11:32:35

Kedveseim!
A sok lélekemelő tanácstól és elvi szintű tennivágyástól úgy meghatódtam, hogy még most is a könnyeimmel küszködöm.
Akinek van némi élettapasztalata az tudja, hogy csak AZ EGYIK KÉZBEN KOLBÁSZ, A MÁSIK KÉZBEN KORBÁCS szisztéma működik. Nem több és nem kevesebb!

Muzsikok közt 2012.07.26. 11:32:47

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: az itteni (es legtobb europai orszagbeli) ciganyok evszazadok ota nem vandorolnak sehova.

- Ezért élnek lakókocsiban...:))

- Emlékszel a Blöff c. filmben Brad Pitt alakítására? A rasszista rendező a cigókat/travellers/ erőszakos dögevőknek mutatta be, akikkel a tásadalom csak a maffián és a rendőségen keresztül érizntkezik.

ö...mikó? 2012.07.26. 11:32:58

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Elenyésző, főleg arányaiban. Majd menj be egy börtönbe. Kb. 70% cigány. Miről beszélünk?

Szelid sunmalac 2012.07.26. 11:33:47

@Zuckerbrot: Gratulalok! Aki filmekrol ismeri oket, azzal nem lehet vitatkozni. Elismerem igazad van. Ha egy moziban is benne volt, akkor az mar mindjart mas.

Szelid sunmalac 2012.07.26. 11:34:21

@ö...mikó?: 40%. Vagyon elleni buncselekmenyekert. Nezd meg a gyilkosok aranyat.

nextexit 2012.07.26. 11:34:22

Ajjaj, jön a gyűlölet cunami! :)

"hullarabló, tolvaj nép" :D
"romákat a Dunába" és társaik.

Magyarország, 2012.

Igazán figyelemreméltó a helyzet.

Muzsikok közt 2012.07.26. 11:35:00

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: osztrakok es angolok nem a cigokrol gondoljak azt, amit te roluk, hanem rolad, magyarrol!

Hülyeség. Olyanok akik sosem utaztak és akikkel mosogatás közben beszélgetsz, lehet. Az osztrák kép pont a burgenlandi lomizók miatt alakult ki akik többnyire cigányok. De sok külföldi járt már errefelé.

kifordított nagyanyó 2012.07.26. 11:35:03

Ja,és a normális cigókat is kéne támogatni nem csak a segílyeseket.De hát azok nem fognak pénzért hisztizni a polgármesteri hivatalban.

warp 2012.07.26. 11:35:20

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: ha egy kis torténelmi rálátásod lenne a dolgokra le sem irtad volna ezeket a dolgokat.
Előhozakodtál azzal, hogy a ma itt élő cigányok legalább annyi ideje itt élnek mint az ősmagyar urak/hölgyek...
Nos,valóban?
A vándorlás kérdése: a hunok hódító népség volt, aki vándorolt ugyan, de nem élősködőként foglalt el területet. Itt a hatalmas különbség a a hun és a cigány vándorlás között.
Ha ismersz szanszkrit írásokat tudhatod, hogy a hinduk egy jó része megelégelte a tücskök életmódját és olyan helyzetet teremtett, hogy kénytelenek voltak elhúzni onnan.
Természetes ez rasszista, náci stb. kijelentés, nem is polkorrekt felemlegetni...

getva 2012.07.26. 11:35:42

"A kihívások meg egyre szaporodnak, a XXI-dik század követelményeinek megfelelő tudással rendelkező nebulókat kellene útjukra bocsátaniuk úgy, hogy egyre több a hátrányos helyzetű, roma gyerek."
Magyarországon a négy éven aluli gyermekek 70 százaléka cigány... Iszonyú perspektíva.

Amúgy meg "XXI-dik", mi? :)
Nívó...

Frizuravarjú 2012.07.26. 11:35:56

@Belagezapista: Szerinted mi történt? Hiszen már a lakása elől sétált el több száz métert vissza.

A rendőrég miért hallgat, mint a sír?

www.jovonk.info/2012/07/17/kata-megmenekulhetett-volna

Bizony, elhiszem. Mert megesett hasonló történet velem is:

Kérdezte egy lány, hogy hol kap cigit a környéken. Mondtam neki, hogy sehol, hacsak nem az egyik kocsmában, de oda nem javaslom a betérést, mert sok a cigány arra. Áhh, sebaj, ért ő az emberekhez. Hajnalban hazafelé jövet a kocsik közt találtuk meg félholtra verve, megerőszakolva és kirabolva.

Ő megúszta.

kifordított nagyanyó 2012.07.26. 11:36:00

Örülök hogy még mindig van egy pár rajvédő.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2012.07.26. 11:36:20

eredményes roma integráció = erkölcsi asszimiláció a többségi társadalomhoz, vegyes házasságok, piacképes szakma megszerzésére kényszerítés

AAdam27 2012.07.26. 11:36:57

@nextexit:
" "A 42 éves nőt 17-én délután 17 és 18 óra között kapta el és tuszkolta be autójába a cigány a szombathelyi buszpályaudvaron. A gépkocsiban meg akarta erőszakolni, de a nő védekezett. Erre egy vascsővel brutálisan megverte, azzal a szándékkal, hogy megöli. Miután azt hitte, hogy végzett vele, egy földúton kidobta áldozatát. A nő 150 métert mászott négykézláb, hogy kiérjen az útra, ahol segítséget kért. Egy idegen férfi állt meg személyautójával, és a segítségére sietett. A nő azóta súlyos koponyasérülésekkel és egyéb testi zúzódásokkal fekszik a szombathelyi kórházban - meséli lánya"

Fényes nappal vertek vascsővel békés járókelőket Kőszegen a cigányok

Leszámolásra emlékeztető módszerrel támadtak kőszegi cigányok két békésen sétáló fiatal férfira tegnap fényes nappal a Petőfi téren található benzinkút előtt.

Kegyetlen rablók támadtak egy Jánoshalmán élő német házaspárra. A férfit megverték, a nőt meg is erőszakolta az egyik férfi.
Csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt indult eljárás három jánoshalmi férfi ellen. A brutális elkövetők közül ketten őrizetbe kerültek, harmadik társukat még keresik

Csak kiragadtam párat az elmúlt napokból. Bándy Katát bele se vettem. Se a mindennapi betöréseket, rablásokat, idős emberek megkínzását, megerőszakolását (!!!), megölését."

Magyarország, 2012.

Igazán figyelemreméltó a helyzet.

ö...mikó? 2012.07.26. 11:37:28

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Akkor te még nem jártál börtönben. Nem véletlenül mondják, hogy ott te vagy (gyk fehérként) a cigány. A 40% nagyon durva csúsztatás.

warp 2012.07.26. 11:37:52

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Milyen erdekes, hogy a hunok egesz Azsian atvonultak es mindenhol ugy ismertek meg oket, hogy kegyetlen, rablo, fosztogato nepseg, akik senkinek nem kegyelmeztek.

Ja, a Római birodalom is ilyen volt... Sőt a vikingek, az esztékok és lehet még sorolni. A mondandó lényege nem ez, hanem mint leírtam másik hozzászólásomban, a cigányság vándorlásának oka nem a hódítás volt...

nookedli 2012.07.26. 11:38:04

@warp: Jól beszélsz. A nyugati kultúra elhiteti velünk ezt a hazugságot, hogy beletörődjünk abba, hogy európa szemetesgödre vagyunk. Pedig a magyar őseink történelme teljesen más, mint amit tanítanak az iskolákban, ezt alátámasztják a legújabb leletek is, amiket igyekeznek elhallgatni, vagy el nem fogadni.
Itt találhatóak érdekes cikkek, amiket én szívesebben olvasok:
www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4824&rovat=
A magyarok hiteles történelme:
www.magyarhon.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=239&Itemid=250

Szelid sunmalac 2012.07.26. 11:38:35

@Zuckerbrot: Te nekem akarod mondani, hogy mennyit utaztam? :) Nagyon rossz helyre lottel!

@warp: Olvasd el kerlek megint a kommentem! Azt mondtam, hogy a ciganyok joresze is itt el annyi ideje, mint azok, akik most osmagyarost jatszanak. Van fogalmad rola, hogy a Nagymagyarorszag teruleten mekkora volt a valoban magyar lakossag aranya az osszenepesseghez viszonyitva?

ö...mikó? 2012.07.26. 11:38:45

@nextexit: A sok otromba ember mellett van néhány, aki elkeseredett. Sőt, az otrombák nagy része is igazából elkeseredett, negatív tapasztalat érte.

Frizuravarjú 2012.07.26. 11:39:36

@Frizuravarjú: Mindezt a rendőrségtől 100 méterre a Budapesten a belvárosban. Kb 15 évvel ezelőtt.

kifordított nagyanyó 2012.07.26. 11:39:50

@Frizuravarjú: Azért én lehet ilyen esetben utánuk mennék....

Lurian 2012.07.26. 11:40:59

@Zuckerbrot: Hát, azunk volt, más példám nincs. Mátyás kora kicsit túlzás lett volna. :-)

Látod azt nem tudom. :-) Én 1700 körül kaptam kézbe, és abból azért el lehet evickélni. Ha bérled a házad (Mert hogy minek vennéd meg?), akkor bőven kijössz. (Mellesleg a ház árak rohadtul lezuhantak. 150-200 ezerért már vehetsz házat gond nélkül. Amit te írsz az 2007 környékén volt.)
A versenyszféra béreivel összevetni meg egyébként is hülyeség. Azt sohasem fogják behozni. (Nem mellesleg melyik versenyszféráról beszélünk? Ha Magyarország, akkor vidéki v. pesti cégből indulunk ki?)

jubilu 2012.07.26. 11:42:14

Valahogy meg sem lepődöm rajta, hogy a hozzászólásomra egyetlen jogvédő sem reagált. Amint kiderül, hogy igenis képes egy cigány magától felzárkózni úgy, hogy nem kerül egy fillérbe sem, azonnal nagy a csend. Pedig igény kérdése az egész. Akinek nem jövőkép a cigány életforma, tud tenni ellene. Persze készpénzre, segílykére mindig nagyobb igény lesz, mint azért tenni, hogy ne legyenek rászorulva.

kifordított nagyanyó 2012.07.26. 11:42:39

És képzeljétek.Az a 30 millió rasszista Kanadai haza akar zavarni 15 ezer cigányt.Akkor mi hogy boldoguljunk 1 millióval.Mi a másik csóró 9 millió?
Na mentem játszani.

hopptarisznya 2012.07.26. 11:42:48

a témához mégegyszer:
A cigókkal egyet lehet tenni: kurvagyorsan gátat venni a szaporodásuknak! És a maradékot valahogy elviselni. Ugyanis most MESTERSÉGESEN gyerekcsinálásra vannak ösztönözve. Ezt a rendszert meg kell szüntetni, mert ez csak a fehérember beavatkozása volt a természetbe. Helyette azért kéne fizetni több CSP-t, ha két gyerek után ivartalaníttatja magát a nőnemű egyed.

Frizuravarjú 2012.07.26. 11:43:17

@kifordított nagyanyó: Sajnos sok idő telt el, mert nem ismertük a nőt aki érdeklődött és elmentünk közben szórakozni.
Be is zárták akkor azt a kocsmát.

barata 2012.07.26. 11:44:22

@énisfélek: Igen. A zsidókra is vonatkozik. Nem tudom, miért ne lehetne erről beszélni. Azért kellene ezt megértenünk, hogy ne költsünk elfecserélt időt, pénzt olyanra, aminek semmi értelme.

Tintás Bárnsz 2012.07.26. 11:45:56

@nextexit: "Miért nem a bűnözők ellen hirdetsz harcot? Miért a cigányok ellen?"
Azért, mert Magyarországon a cigányok nagy része bűnöző és a bűnözők nagy része cigány. Pusztán csak ezért...
Nem melleseleg ezek Neked és a hozzád hasonló 10%-nyi normális, emberszabású cigánynak még többet ártanak, mint Nekünk magyaroknak.

Netuddki. 2012.07.26. 11:46:11

Magyarországnak roma származású miniszterelnöke van. Még hogy a romák nem vihetik itt sokra...

Ettől függetlenül a poszt nagyon is rávilágít a fidesz problémájára. Az égadta világon halvány lila fingjuk nincs mit is kéne tenni roma ügyben. Mint ahogy a gazdasággal kapcsolatban sincs. Pedig a megoldást csakis a gazdaság felől lehet megközelíteni. De felesleges is bármit mondanom, már 2 évetek sincsen hátra. Ez alatt pedig már nem sok mindent lehet se tenni se elkezdeni. Majd az utánatok jövők megoldják. Vagy nem...

christophe 2012.07.26. 11:46:36

@AAdam27: Forgalmas buszpàlyaudvaron? A joravalo derèk magyar emberek meg vègignèztèk?

Muzsikok közt 2012.07.26. 11:47:05

Guy Ritchie is egy cigánygyülölő fasiszta:

www.youtube.com/watch?v=CBmdYRyuN28

AAdam27 2012.07.26. 11:48:33

@christophe: Sajnos ha valaki odamegy hogy te Gazsi, ezt mégse kellene, leütik őt is. Ha meg odamegy és lelövi mint egy kutyát akkor meg őt ültetik le...
Mert a bűnözőnek több joga van...

istvan_h (törölt) 2012.07.26. 11:49:53

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: "Ne probalkozz. Annyira nem erdekli oket a dolog, hogy reszleteket tudjanak. Gyulolni egyszerubb azt, amit nem ismerunk, te pedig faradtsagos munkara, nevezetesen gondolkodasra akarod oket kenyszeriteni! Kulonben is kilogsz a sorbol, nem fersz bele a vilagkepukbe es ezzel teljesen osszezavarod oket, a sajat korlatoltsagukbol fakado frusztraltsagukat pedig egyszerubb agresszioval, illetve betanult frazisok mantrazasaval elfedni."
Ez pont magatokra igaz, annyi hogy nálatok ez az agresszió nácizás/antiszemitázás/fasisztázás/rasszistázás formályában jön elő!:)

Frizuravarjú 2012.07.26. 11:50:10

Mivel sokan nem szeretnek linkre kattintgatni, így inkább bemásolom Bándy Katával kapcsolatos érdekességet:

Publicisztika

Nagyon kevésen múlott Bándy Kata élete.

Amint arra korábban utalást tettünk, a lányt egy fiatalember láthatta a kérdéses időpontban a cigánnyal. A vallomások és az elkövetőről bemutatott fényképek alapján nagyon valószínű, hogy őket látta. A fiatalember történetesen a Magyar Nemzeti Arcvonal tagja.
Bajtársunk a zaklatást látva a lány segítségére akart sietni, mire a cigány vissza is kapcsolt. A lány azonban nem kért segítséget, sőt a cigánygyerekkel ment tovább. A megtett bejelentéssel a rendőrség sem foglalkozott érdemben, mondván, hogy a lány biztos tiltakozott volna. Az elkövető vallomása szerint azonban valóban beszélgetett vele, és kísérte a lányt.
Bándy Kata egy intelligens hölgy volt, azonban a tudás mellett mást is kapott az egyetemen. Méghozzá a liberális szemléletet, ami pulpitusról, tévéből, sajtóból, parlamentből ömlik a társadalomra. Sajnos elképzelhető, hogy ennek hatására a lány legyűrte magában az elővigyázatossági félelmeket, és nem talált kivetnivalót abban, ahogy egy-két cigány „nyomul”.
Valószínűleg ez lett a veszte. „Segíts!” Vagy csak egy segélykérő pillantás… Ezen múlt volna az élete, és a cigány stricinek lett volna egy meglehetősen rossz napja. Bándy Katát a liberalizmus ölte meg!
Tálas András - Jövőnk.info

Lurian 2012.07.26. 11:51:22

@AAdam27: A példák jók, mert sokkolóak, de csak kiragadott példák. Hasonlóan brutális bűneseteket találhatsz a magyar oldalon is. A gond éppen az, hogy a roma elkövető kijátszhatja a faji kártyát (vagy ki sem kell játszania, mert a bíró megteszi helyette), a magyar nem. Illetve ez nem gond, sokkal inkább amolyan állapot. Amit egységesíteni és emelni kellene az a büntetési tétel. (Amcsiban lazán kaphatsz 2 évet, ha ittasan vezetsz, itthon 3 év, ha megölöd anyádat.) Egy börtönviselt embert (bőrszíntől függetlenül) az itthoni büntetések nem nagyon hatnak meg. Igenis kell a halálbüntetés, a valós életfogytiglan, a bizonyított, de kevésbé súlyos bűneseteknél pedig a jóval szigorúbb szankciók. Hogy Mattis nagypapát idézzem: "Kípíjja aszta két-háom évet! Hámia? Há leüli a wétén!" Na kábé ennyit is ér a magyar rendszer. Vicc az egész.
És mindezek után hozzátenném, hogy általánosítani egy-egy népcsoportra viszont óriási hiba.

warp 2012.07.26. 11:53:55

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
"Olvasd el kerlek megint a kommentem! Azt mondtam, hogy a ciganyok joresze is itt el annyi ideje, mint azok, akik most osmagyarost jatszanak. Van fogalmad rola, hogy a Nagymagyarorszag teruleten mekkora volt a valoban magyar lakossag aranya az osszenepesseghez viszonyitva? "

Bocs, de ez már kicsit ködölés...
Azért az ősmagyarok egy része mint irtam a 3-4 században bejött, a cigányság viszont a 1400-as években kért Zsigmond királytól oltalomlevelet aminek a hitelessége a mai napig kérdéses. Az ősmagyarok száma valóban kevés volt, de ne feledd abban az időben a Kárpát-medence sem volt sűrün lakott. Ez az időrendiség viszont sajnos nem téged igazol. Az, hogy ki mennyire magyarkodik a mai világban a történelmi tényeket semmiben nem változtatja meg. Ettől függetlenül elfogadom érveid, valóban vannak régóta itt élő cigány családok... De azért a két dátumot vessük már össze...

AAdam27 2012.07.26. 11:55:41

@Lurian: Ne érts félre, én azt mondom hogy az összes ilyen szemét bűnözőt a mostaninál sokkal durvábban kell büntetni, hogy legyen visszatartó ereje (minősített eseteknél akár halálbüntetés). És ide tartozik a kulcsi srác, a móri bankrablók(már aki életben van), stb., bőrszíntől függetlenül.
Csak a cigányok sokszor tesznek olyat (idős emberek halálra verése 2 szál kolbászért, stb.) ami az igazán értelmetlen erőszak kategóriába tartozik.

Kengyelfutó Gyalogkakukk 2012.07.26. 11:56:04

@nextexit:

ne haragudj a személyeskedésért, de te ritka nagy faszkalap vagy...
csak arra reagálsz, ahol "fikázni" lehet a másikat.
kerülöd azokat a válaszokat, ahol a mikéntről kellene szólni...

azért, mert te cigány létedre kitörtél, egy dicséretes dolog. de még mindig nem látom a választ arra a kérdésre, hogy a többi cigány hogy fog kitörni? hogy válik hasznos és elfogadott tagjává a társadalomnak?

neeem, nem a számolatlanul beleöntött milliárdokkal, ez biztos - mert ha így lenne, már rég marginális kérdés lenne a cigánykérdés és a rasszizmus Magyarországon

warp 2012.07.26. 11:57:13

@nookedli: Mert a nyugat számára a valóság tényleges megismerése nem lenne jó dolog, ezért is van, hogy az ősi népcsoportok mindig is tűz alatt álltak. Elég sok fejtörést okoz a hayományos történészeknek a történelmi folyamatok foghíjainak betömése hülyeségekkel.
Genetikailag hozzánk hasonlóan a másik legegységesebb népcsoport a baszk, látjuk mi történik velük... ugyanez velünk...

warp 2012.07.26. 11:57:46

Mennem kell, köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!

hopptarisznya 2012.07.26. 11:59:03

@christophe: csodálkozol? A 4-6-os villamos is csak meghunyászkodva fordulnak el a magyarok, és bámulnak ki az ablakon, miközben tizenéves cigánysuhancok randalíroznak. Ez lett a magyarból a kommunizmus alatt. Hála az égnek hogy manapság nagyon sok fiatal áll be a "széljobbhoz", vagy valamilyen gárdába, mert ott megtanulnak összetartani az emberek az ilyen söpredékkel szemben.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2012.07.26. 11:59:30

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
"a hunok vándornépek voltak"

Igen! ...és az utánuk jövő magyarok is, akiket Augsburgnál úgy elpicsáztak, hogy rögtön letelepedtek, elfogadták a kontinensen uralkodó értékrendet, államot alapítottak és a kurvára fejlett nyugatot védték az életük árán a tatártól, töröktől és legutóbb a ruszkiktól!

ezt a cigányság tekintetében is el tudod mondani?
mármint őnekik miért is nem kell letelepedni és elfogadni a befogadó nép sztenderdjeit immáron több száz éve?

Más. Azt írod (nem szó szerint idézem), hogy ha mi magyarok megyünk külföldre akkor ott mi vagyunk a cigányok.
Érdekes ha én eddig mindig külföldre mentem élveztem, hogy má kulturákat szokásokat megismerhetek, igyekeztem felvenni a szokásaikat, beleélni magam az "életükbe", pedig nem is akartam letelepedni.
Ezzel szemben nem szartam a fa alá, nem loptam, nem csaltam, nem erőszakoltam meg senki, nem kuncsorogtam, nem lestem a baksist.

az az integrálódni való cigány család ugye megvan akit a legnagyobb embercsempész hálózatként kapcsoltak le Kanadában?! Tudod akiket rabszolgatartásért sitteltek le, akik a nyomozást vezető ügyészt bérgyilkossal akarták elteteni láb alól, akiket a börtön után szivességből vissza fogunk kapni!

Ja és ezek miatt szigorítják majd a beutazást és azoknak az elbírálását akik tisztességes szándékkal dolgozni szeretnének kimenni Kanadába.

Lurian 2012.07.26. 12:01:22

@AAdam27: Igen, ebben nincs is vita. Egyébként lehet, hogy náluk ez sűrűbben fordul elő, de pont az a lényeg, hogy az egyenlő bánásmód mindenre és mindenkire vonatkozzon. Ha felakasztom a magyar bűnözőt, akkor felakasztom a cigányt is. (A tett a meghatározó, nem a hovatartozás.) Ha több ott az ilyen típusú bűneset, akkor többet akasztok fel közülük. Ha kevesebb, akkor kevesebbet. A törvény mindenkire ugyanúgy vonatkozik.
Azt hiszem mindketten ugyanazt mondjuk. :-)

Belagezapista (törölt) 2012.07.26. 12:01:32

@Frizuravarjú:
Mesélni én is tudok.

Ellenben ha jobban belegondolsz, ha igaz is, ennek semmi köze a liberális szemlélethez. Normális esetben éjszaka egyedül egy lány semmilyen ismeretlen férfival nem áll le beszélgetni, függetlenül attól, hogy cigány-e az illető. Vagy legfeljebb beszélget, de próbálja lerázni. Semmi realitása nincsen annak, hogy még a lakásától visszafelé is sétálgatott a gyilkossal, hacsak nem kényszerből tette.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.07.26. 12:02:44

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Azért tudsz jó nagy baromságokat írni,csak,hogy védd kedvenceidet!
Mivel én is sokfelé jártam,nem ez az első ország ahol dolgozom(bár ez az "utolsó",mert itt letelepedtem),de még soha sehol sem voltam cigány!! Idegen az igen,természetesen,de még az ilyen elfogadó és liberális társadalmak is mint az itteniek(sőt a többi skandináv ország is)nagyon élesen elkülöníti a két dolgot. Itt,ha véletlenül ide téved egy cigó banda és jó szokás szerint a parkolókban csöveznek két koldulás között,biztos lehetsz benn,hogy a pár tízméterrel arrébb álló civil autóban állig felfegyverzett rendőrök állnak és a harmadik napon,ha amúgy nem tennék,szépen kikisérik őket az országból--én hat éve élek itt! Bizony bemondták a televizióban,hogy az ország déli részén az autópályán segítséget kérő terhes cigány nőknek ne álljon meg senki--aztán bemondták,hogy el lettek takarítva az országból,de ez a fajta bűnözés tovább él Németországban,ezért mindenki figyeljen!
Ami nagyon meglepett,hogy még az afrikaiak is utálják őket--személyes tapasztalat!
Tehát ordas nagy baromságokat írkálsz! Minden csak azon múlik,hogy képes vagy e az európai értékrend szerint élni,ha igen,bárhol "otthonra" találsz,ha nem,úgy kezelnek mint a cigányokat--ennyi.

AAdam27 2012.07.26. 12:03:28

@Lurian: Pontosan. Nevetséges hogy napi 8000 Ft-ot költünk egy ilyen semmirekellő hulladék börtönellátására 30 éven keresztül. Számold csak ki...
A börtönök nagy része pedig jobb állapotban van mint egy egyetemi koli...(tv, konditerem, stb,stb...)

christophe 2012.07.26. 12:05:36

@AAdam27: "A 42 éves nőt 17-én délután 17 és 18 óra között kapta el és tuszkolta be autójába a cigány a szombathelyi buszpályaudvaron.''

1db cigàny egy vascsovel,nem 10 db ès nem gèpfegyverrel.Az a fajta kozony ami ma Magyarorszàgra jellemzo, szàzszor kàrosabb,mint a cigànybunozès.

hopptarisznya 2012.07.26. 12:09:13

@Frizuravarjú: szerencsétlen Kata. Egy öregasszony is így járt, aki az UTOLSÓ magyar volt (ez is jól mutatja, hogy ki menekül ki elől) a Miskolc melletti Hétes telepen. Az újságírók leírták a rombolás képeit a hegyoldalon (hétvégi házak feltörve, szőlők megrongálva), és rátaláltak erre a fehér nénire (92 éves volt), és ott még azt nyilatkozta, hogy nem fél, mert őt nem bántják. Egy évre rá a fiatalok összeverték, kirabolták, és később meghalt a kórházán. Az utolsó magyart is megölték maguk mellől. És még ők pofáznak félelemről.

@nextexit:
vastagbőr cikk az esetről: vastagbor.blog.hu/2010/02/27/es_hetesen_felsirt_az_utolso_magyar

AAdam27 2012.07.26. 12:10:37

@christophe: Igazad van, nagy a közöny. Ami lehet nem is közöny, hanem az a rossz beidegződés hogy inkább elfordulok, így nem lehet bajom belőle. Mert mi van ha engem is pofán vág a vascsővel? Ha meg esetleg te ütöd le, akkor meg járkálhatsz a bíróságra. Rosszabb esetben megtalál az elkövető, hiszen tudni fogja a nevedet, és nem fog sok időt börtönben tölteni az tuti, vagy ha igen akkor nagy a család...
A konkrét esetről nyilván ennyit tudok, amit olvastam, nem világos minden részlet. Eldugott helyen történt-e, milyen gyorsan, lett volna-e idő érdemben reagálni, stb...

Belagezapista (törölt) 2012.07.26. 12:11:17

@hopptarisznya:
Családtalansági pótlék kellene. Ha valaki 0 jövedelemmel rendelkezik, az kaphatná, ha vállalja, hogy sosem lesz gyereke. Ha mégis lesz, visszafizeti, vagy kényszermunka és a gyerek állami gondozása. Szvsz ez lenne a leghumánusabb megoldás, így nem kell majd a jövőben 5-ször annyi ingyenélőt eltartani, mert a munkához való hozzáállást a szüleitől látja az ember.

Lurian 2012.07.26. 12:12:00

@AAdam27: Első körben a börtönöket teljesen önellátóra tervezném. Pl termeljék meg az elítéltek a kajájukat, az áramot, mindent. A testmozgást biztosító lehetőségek számát drasztikusan leredukálnám, illetve lecserélném az intellektuális fejlesztést elősegítőkre. (Mert ugye az tény, hogy a bicepsz gyorsabban fejlődik, mint az agy.) Az amcsiknál ott van még a kőtörés, meg a hasonlók, na azt bevezetném itt is. És még naphosszat lehetne sorolni. Ezekkel a dolgokkal pénzt lehetne spórolni, és nem újabb kigyúrt, agyatlan halálbrigádokat rászabadítani az országra minden évben ezrével.

AAdam27 2012.07.26. 12:13:02

@christophe: Ja, és azt nem gondolhatod komolyan hogy a közöny károsabb mint a cigánybűnözés (vagy bármilyen bűnözés).

nextexit 2012.07.26. 12:13:58

Sajnálom a magyar újságírókat és bloggereket, mert a trend ma Mo.-on az, hogy aki nem elég cigány-, és zsidógyűlölő cikkeket ír, az mehet a levesbe, mert a kommentelőknek nem fog tetszeni az igazság.

AAdam27 2012.07.26. 12:16:20

@Lurian: Pontosan, ott a kiváló adottságokkal rendelkező Recsk például. Aki nem dolgozik, ne is egyék. Régi igazság, de tényleg felháborító hogy a becsületes munkával megkeresett fizetésünkből levont adóból ezek a semmirekellők napi 3x esznek (néha "sztárséf" állítja össze a karácsonyi menüt, lásd Csillag tavaly), fűtenek rájuk, sportolnak, stb. Fizikai munka, fizetség a "szállás" és a koszt.

Belagezapista (törölt) 2012.07.26. 12:18:15

@AAdam27:
"A börtönök nagy része pedig jobb állapotban van mint egy egyetemi koli...(tv, konditerem, stb,stb...) "

Ausztriában igen. De nem nálunk. Ajánlom nézzél meg egy hazai börtönt, pl. a kőhidaiban van szervezett látogatás.

Egyébként meg az őrzés kerül rohadt sokba.

ayatollah 2012.07.26. 12:21:01

@webnazi: nem mondasz hülyeséget :D szép avatar :p

Belagezapista (törölt) 2012.07.26. 12:21:20

@AAdam27:
Az égvilágon semmi baj nem lenne hosszútávon, ha csak annyi történne, hogy aki nem dolgozik, az nem szaporodhatna. Jobb megoldás nincs, egy munkatábor fenntartása többe kerülne, mint amennyi eredménye lenne az ott végzett munkának.

AAdam27 2012.07.26. 12:22:01

@Belagezapista: Szerencsére még nem voltam börtönben, saját tapasztalat nincs. De nem egy helyen láttam képeket és riportokat magyar börtönökről, és volt közöttük olyan ami igen csak jó állapotban volt. Nagy részük sokkal jobb állapotban mint az ide bekerülő bűnözők otthoni körülményei, akkor hogy beszélhetnénk elrettentő erőről?? Ok, neked meg nekem tuti az, de nekik nem, sőt...

AAdam27 2012.07.26. 12:24:53

@Belagezapista: Nyilván a börtön és munkatábor megoldás az a jelen bűnözőinek van. A jövő valóban az lenne hogy minél kevesebb potenciális bűnözőt neveljünk ki. Erre lenne megoldás, ha a segélyezési rendszerrel nem az esztelen szaporodásra késztetnénk ezt a réteget, hanem arra hogy 1 max 2 gyerek után nagyon ne érje meg még 5 másikat csinálni...

jubilu 2012.07.26. 12:27:43

@nextexit: Nemnem. Tévedsz. Elmondom én neked, mi nem tetszik. Nem tetszik, hogy egy gyerekem van, és nem merek vállalni másodikat, mert ugye fel is kell nevelnem - nem segílyből. Nem tetszik, hogy ha két cigány cigit kér tőlem, akkor nem tudhatom, hogy mikor veszik elő a kést, hogy igazából minden kell, ami nálam van. Nem tetszik, hogy a cigány mindent ingyen kap, amiért nekem fizetnem kell: százféle támogatás, étkeztetés, tankönyv, tűzifa, vetőmag, állatok. A börtönben is: konditerem, könyvtár. Ezek nekem súlyos pénzembe kerülnek, amit abból kell kifizetnem, ami nálam marad azután, hogy a cigányok segélyére - is - levonják a fizetésem jó részét. Na látod, ez mind nem tetszik. Persze sorolhatnám, de minek. Leírták sokan sokszor.

christophe 2012.07.26. 12:31:15

@AAdam27: 3 sajàt pèlda ès utàna nem zaklatlak(2èvvel ezelott)
1.Bp hajlèktalanok nappal bkv buszon koccintost vedelik,ràjuk szoltam nem lehet buszon vedelni.Tobbi utas nèz kifele az ablakon.Buszvezetotol kèrdem leszàllitja Oket vagy èn szàlljak le?èn szàlltam le,volt min.10felnott fèrfi 3csovesre,ha tobbiek is mellèm àllnak biztos leszàlltak volna!
2.47 s villamos vègàllomàs kèso este,2suhanc(fehèr)felszàllo villamosvezetot elkezdi utni,csakugy.Mindenki rohan le a vilirol èn orditva rohanok elore(110kg 180cm)szerencsère gorènyek el.Nehogy azt hidd hogy bàrki jott volna velem.
3.Inkàbb szomoru,vakember Nagytètènyi ut,a màsik oldalon,zebràn.nekem kellett àtmenni a tuloldalra segiteni àtkelni,pedig elment mellette jonèhàny ember.
Ennyi :-(((

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.07.26. 12:36:58

@Belagezapista: ki tudja, mit gondol egy "szakember", valószínűleg nem elenyésző mennyiségű alkohol elfogyasztása után arról, miként tudja kezelni a helyzetet...
Sajnos ez már nem fog kiderülni, de még akár az is igaz lehet, amit az elkövető állít.

AAdam27 2012.07.26. 12:37:42

@christophe: Igazad van, ez szomorú és felháborító is egyben.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.26. 12:42:13

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: mondj már egy olyan kulturális szokás(oma)t, ami más (fejlett) nemzetekével ellenkezik, és nem tudnék tőle integrálódni, ha akarok? mert most nem jut eszembe egy sem.

AAdam27 2012.07.26. 12:46:16

@jubilu: Egyetértek, ezek nekem sem tetszenek. És az sem ha egy cigány származású elkövet egy bűntényt akkor azt nem mondják, írják hogy cigány volt az elkövető. Ellenben ha egy cigány sérelemére követnek el bűncselekményt, az főcímben van, pirossal kiemelve csupa nagybetűvel, rasszistának kikiáltva, Strasbourg-ig elrohanva, jogvédők kárálása mellett, filmet forgatva belőle...
Na ez az egyenlő bánásmód ma Magyarországon.

Belagezapista (törölt) 2012.07.26. 12:46:39

@AAdam27:
Mondom, van csoportos látogatás a legtöbb börtönben, menj el egyszer egy ilyenre. Én a sopronkőhidai börtönt láttam belülről, épp fel lett újítva, de ettől még baromira nem volt luxus. Szépen le volt festve minden, de nagyon szűk cellák voltak, ráadásul ehhez képest is telítettség van.

Riportot pedig a veszprémi várbörtönről láttam, na az viszont nagyon durva volt, de már olyan 5-10 éve bezárt.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2012.07.26. 12:48:05

Jellemző beszélgetés a III. kerületi szociális osztályon:
Integrálódni Vágyó: - Jó napot kívánok!
Dolgozó: - Jó napot! Miben segíthetünk:
IV: - Háát jöttünk a segélyért!
D: - Milyen segélyért tetszettek jönni?
IV: - Háát mert megszületett a Leoncio-ka.
D (elkéri az igazolványokat, matat a dossziékban): - Tetszene többet mondani Lencio-káról? Mert nálunk nem szerepel semmilyen formában!? Meg tetszene tudni mondani mikor született?
IV: - Mikor született? Hát ha jól tudom akkor 7 éve tavasszal!!!!!!!

Lurian 2012.07.26. 12:48:59

@AAdam27: Így-így. Nem mellesleg nyernének a rabok is, mert esetleg kitanulhatnának valami szakmát, értelmet nyerhetne a tyúkszaros életük. Szavazzunk! :-)

Amatőr 2012.07.26. 12:49:54

@nextexit: """
Hátrányos helyzetűek között sajnos nem kizárólag cigányok vannak. Sőt...! """

Így igaz! A magyar társadalom része az esetleg lecsúszott román, szerb, szlovák, "vérmagyar", stb.Ők is jó sokan vannak. De őket azért viseli könnyebben a társadalom jelentős része, mert magához hasonlónak látja, nyelvét, gesztusait megérti, viselkedését kiszámíthatja.
A cigányok másként szocializálódtak, másként viselkednek, a többségi társadalom számára kiszámíthatatlanok, azaz félelemkeltők, nemkívánatosak.

Tudomásul kellene végre venni azt, hogy a többségi társadalomhoz ALKALMAZKODNIA KELL a kisebbségnek, hogy a többség elfogadja őket. Minden más csak szemfényvesztés, rizsa.

Ebben a nagy népvándorlásban előbb-utóbb megérkezhet néhány borneoi dayak fejvadász. Ugye nem lesz udvariatlanság részükre betiltani az emberevést? Akkor is, ha ez a kultúrájuk szerves része volt egykoron. Bár állítólag ma már csak egyes helyeken...

jubilu 2012.07.26. 12:51:36

@AAdam27: + az is gyönyörű egyenlő bánásmód, hogy ha cigány követ el bűncselekményt, akkor enyhítő körülmény, hogy ő félelemből tette, mert azt hitte, hogy akit tízen ütnek vascsővel az rasszista, ha pedig cigányt ér inzultus, akkor súlyosbító körülmény, hogy biztosan rasszista indíttatásból történt. Eszem megáll. Ha nem ebben az országban élnék, és elmesélné valaki, hogy itt ilyenek vannak, tuti körbe röhögném, hogy mást hülyítsen.

AAdam27 2012.07.26. 12:55:43

@Lurian: Sajnos manapság a sok idióta túl-liberális miatt nem mennénk semmire. Mert a bűnözőknek JOGUK van a mostani ellátási rendszerhez. Csak a kötelességeket nem akarja tudni manapság senki...

jubilu 2012.07.26. 12:55:59

@Amatőr: Jaja, nem tudom hol olvastam, ezért elnézést, hogy más tollával ékeskedek. Amennyiben betelepülne az országba egy kannibál kisebbség, és az lenne a kultúrájuk, hogy néha megesznek néhány embert, akkor is utálnánk az összeset, ha történetesen van köztük 2 vegetáriánus.

AAdam27 2012.07.26. 12:58:30

@jubilu: Meg hogy bennük félelmet kelt ha esténként fekete ruhás bakancsos polgárok járőröznek ezért hogy ne történhessenek bűntények...vicc. Ezt se maguktól találták ám ki, a sok idióta fajvédő adta a szájukba hogy ezt kell mondani. Bennem meg az kelt félelmet ha 2-3 kancigány megállít az utcán az "aggyámáegyszálcigit" kezdetű -mindenki tudja mire megy ki a játék- szöveggel.Meg kellene szavaztatni kiben melyik kelt inkább félelmet.

Amatőr 2012.07.26. 13:01:41

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: ""Csak hogy erezzuk a sulyat, a magyarorszagon elo cigany csaladok joresze bizony el itt annyi ideje, mint az "osmagyar" holgyek es urak. ""

Így igaz. De a magyarokat néhány alapos veréssel (Augsburg, Merseburg) jó útra lehetett téríteni, mára jól-rosszul, de betagozódtak Európába. Ugyanez a cigányokról nem mondható el. Ütik-verik őket, de nem változnak.

Belagezapista (törölt) 2012.07.26. 13:23:17

@AAdam27:
"Nyilván a börtön és munkatábor megoldás az a jelen bűnözőinek van."

Így teljesen jogos.

Azonban a nem bűnöző, de ingyenélő cigányokkal nem nagyon lehet mit kezdeni, csak egyet, nem engedni őket szaporodni. Ha szaporodni akarnak, akkor dolgozzanak. Úgy látom alapvetően mindenben egyetértünk.

Stohl András 2012.07.26. 13:27:28

A jo megoldás az lenne, hogy emelni kell a cigányoknak adott segélyeket. Mert a cigányok azért bünöznek, mert a rohadt magyarok nem adnak elég segélyt nekik. Addig kell emelni a segélyek összegét, amig abba nem hagyjak a bünözést, legyen az bármekkora összeg. Ha szükséges, akkor külön adot kell bevezetni a magyar munkaválalokra, meg a nyugdijasokra.

Lurian 2012.07.26. 13:35:13

@AAdam27: A hülyeség az, hogy én is liberálisnak vallom magam, de azért birka nem vagyok. Úgy visszaállítanám a halálbüntetést, hogy csak úgy zörög. Nem mellesleg ahogy a MUNKA után jön a BÉR, úgy a KÖTELESSÉGEK után jönnek a JOGOK.

frankyf*ckin4fingers 2012.07.26. 14:02:40

@vakapad: érdekes, amit mondasz, elgondolkodtató. egy olyan kisvárosban élünk, ahol egy százalék alatti a roma lakosság aránya, és nem állítom, hogy ez a tényező nem játszott szerepet a lakhely kiválasztásakor. ettől függetlenül nem gondolom, hogy zsigeri gyűlölködő rasszisták lennénk, csak hát, hmm. szeretjük a nyugalmat. a feleségem mesélte, hogy a múltkor egy cigány anyuka ült le a kislányával a homokozóban. kislány játszik, senki semmit nem reagál, anyuka látványosan feszeng, mereven bámulja a földet. többször megkérdeztem, semmi nem történt, ami miatt feszengenie kellett volna, legalábbis ott, akkor nem. én nem erre vágyom. éljenek, dolgozzanak köztünk, a gyerekem játsszon cigánygyerekkel, mintha ez semmit nem számítana. de nem ez történik. és utána azon gondolkodtam, hogy a mittudomén saccra 800 ezres (mindegy hogy pontosan mennyi) cigányság elnyomása azért nem lenne egyszerű feladat, iszonyatos erőfeszítés ám az. biztos, hogy van előítélet, biztos, hogy nehéz, de tényleg olyan leküzdhetetlen falakat emel eléjük évszázadok óta a magyar társadalom? képes lehet erre, mikor minden más náció gond nélkül integrálódott, és tökmindegy, hogy valakinek horvát, ruszin, német, vagy nepáli a nagyanyja?

amúgy meg a bejegyzésben kiemelt gondolat: nem azért nem zárkózunk a nyugathoz, mert nem akarunk, de van benne sara a magyar társadalomnak bőven. és persze hülye a politikus, az eu, meg a világ, de mennyivel előrébb tartanánk, ha azt néznék, hogy egyénileg mit tehetünk ezért. persze ez csak úgy működik, ha mindenki, vagy legalábbis nagyon sokan felvállalják.

Amatőr 2012.07.26. 14:23:40

@frankyf*ckin4fingers: "amúgy meg a bejegyzésben kiemelt gondolat: nem azért nem zárkózunk a nyugathoz, mert...."

Hidd el, Társadalom Pistike már mindent megpróbált. Legtöbbünk - talán a fasisztoidokat kivéve - elmondhatja, hogy van jóravaló cigány (nem roma) kollégája, szomszédja, ismerőse, üzletfele, alkalmazottja, stb. Akiket ismer, akikben megbízik.

De a többiben nem bízik, fél tőlük, szeretné elkerülni őket. És erről nem a társadalom nemcigány része tehet. Ezt az itt élő többség nem képes kezelni, csak eltűrni tudja.

A politikai elitünk visszataszító. Na és a kolompár orbánok, farkas flóriánok? Megérdemlik egymást. Ők is a népük eleje.

Kivlov 2012.07.26. 14:25:11

"...el szeretnék oda is jutni, hogy azt tudjam mondani, hogy aki fizikailag képes dolgozni, annak nem adunk segélyt. Szeretném, ha az összes szociális segélyt a munka rendszerén keresztül juttatnánk el az emberekhez..."

Nem csak szövegelni kéne, hanem meg is csinálni...

Kivlov 2012.07.26. 14:27:11

@nextexit:
"mert a trend ma Mo.-on az, hogy aki nem elég cigány-, és zsidógyűlölő cikkeket ír"

te melyik filmeket szoktad nézni, barátom? ZS-s*ggnyaló förmedvényekkel van tele a média 3/4-e...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 14:31:10

@Behajtó70:

Hát éppen ez az, hogy a keresztények írták a történelmet!

Csak nem az igazat.
A saját nézőpontjukból.
Leszólták a magyarokat, vikingeket, szaracénokat, mert ők nem voltak keresztények és féltek tőlük.
Hát legalább írásban visszavágtak.

Hogy egy konkrét magyar vonatkozású példát mondják a keresztény történetírók a magyarok lovait kis termetű ázsiai lovaknak írják le. Sokáig ezt a magyarok is elhitték, így oktatták az iskolákban.

Aztán valaki régésznek eszébe jutott, hogy ha már annyi honfoglalás kori sírt találnak és vizsgálnak, akkor talán bölcs dolog lenne az akkoriban elhunyt és eltemetett magyar lovakat is megvizsgálni. S lőn! Mi derült ki? Az, hogy a magyarok többféle lovat használtak, a fő lovuk katonai célokra azonban az Akhal Teke fajta volt. Ez a lóvilág elitje, ma is. Ezt a fajtát a tadzsik teke törzs tenyésztette ki az ókorban. Az első ismert nevű ló Nagy Sándor Bukefálosza is Akhal Teke volt.

Itt egy akhal teke:
www.theequinest.com/images/akhal-teke-4.jpg

Következtetés: a keresztény történetírók hazudnak, hogy a magyarokat ellenszenvük okán lekicsinyeljék.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 14:36:13

@dennisthemenace:

Csak nem mindegy kikkel keveredünk.

Kettő kisebbség kivételével a többivel - lengyelekkel, szlovákokkal, szerbekkel, németekkel, horvátokkal, szlovénekkel stb. - semmi gond nincsen.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 14:40:30

@dennisthemenace:

Jó neked, mázlista vagy.
Mondom, ritka ronda egy betegség. Szétmarja az embert belülről.

Magyarországból csak egy van, csak itt lehetünk otthon a saját országunkban.

Külföldön csak egy Where are you come from? Ausländer gyüttment lehet a magyar. Is.

frankyf*ckin4fingers 2012.07.26. 14:49:45

@Amatőr: ilyen fanatikus hülye vagyok. először mindig magamban keresem a hibát. másodszor is. ha nem engednek át a zebrán, először arra gondolok, hogy biztos nem egyértelmű a szándékom.

nem szeretem a politikusokat különválasztani. ez az ország nevelte ki azokat is. meg a hülye autósokat, meg a hülye gyalogosokat, meg mindenkit. ha a politikus lop, csal, hazudik, akkor ezt egy lopó, csaló hazudó társadalomból kinevelődve teszi. minden mindennel összefügg. biztos, hogy a cigányokkal sem bánunk jól, hiszen ami most van, az nekik sem jó. csináljuk mi máshogy, ne ők. látjuk, a segély nem megoldás. dolgozzanak, az jó lesz. akinek büdös, az vándoroljon tovább. vándorló nép, nem lehet akkora probléma. aki trógerkedik, az itt ne éljen meg. de erre fölösleges milliárdokat kidobni ilyen mentoros baromságokkal. agyrém a poszt amúgy.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 14:53:19

@emzéperiksz:

Az élsport az élen lévőknek megoldás, de a tömegnek soha nem az.

Jó, adsz kitörési pontot néhánynak, ami jó, de ettől még a probléma változatlanul megmarad, legfeljebb majd lehet ujjal mutogatni az élsportolókra, hogy lám-lám bárkinek sikerülhet.

Bárkinek igen, mindenkinek nem.

Szóval az élsportból nem él meg egy ország.

Az a jó megoldás, ami tömegek számára is elérhető és megvalósítható.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 15:12:42

@nextexit:

Valóban nem teljesen alaptalan a párhuzam.
Meg kell nézni a kisebbségek arányát a teljes népességben és a börtönlakó népességben.

Mintha nem passzolnának az arányok.

Persze nyilván a gonosz náci többség börtönözi be a jobb sorsra érdemes kisebbségieket.

Valami kvótarendszert kellene bevezetni, hogy a börtönlakó kisebbségiek aránya ne haladhassa meg a teljes népességben mért részarányukat.

Ez jó kis pozitív diszkrimináció lenne, amolyan liberális módra.

Abba meg inkább ne is gondoljunk bele milyen hatással lenne ez a társadalomra és a bűnözésre!

is 2012.07.26. 15:17:45

"Nyilván a magyarok is azért nem tudnak felzárkózni a nyugathoz, mert nem akarnak."

Egyébként pontosan. Az utolsó 5 évben a magyarok kétszer is arra szavaztak, hogy nehogy átvegyünk európai megoldásokat (egyetemi tandíj, vizitdíj, kórházi napidíj), vagy európai politikai pártokat. A magyarok a mucsára szavaztak Európa helyett. Persze verik a mellüket, hogy nem, de valójában meg igen. A magyar is egy elég érdekes állatfajta, nemcsak a cigány.

is 2012.07.26. 15:21:14

@poszt: a kormány át fogja venni az ötleteid majdnem egészét. konkrétan 50eFt-tal fogják csökkenteni a tanárok fizetését (szó szerinti idézet: "tanárnak ugrik az 50ezres bér"). ez a lényeg, a javaslatod többi részét is elemzik, és majd értesítenek, ha abban is találnak valami hasznosat.

:D

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 15:32:37

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Az indián rezervátumok az Amerikai Egyesült Államok legszegényebb helyei.

www.youtube.com/watch?v=GVHKtV9LR1U
www.youtube.com/watch?v=_hLhVREA6zo

Emellett a mai napig sem tartja be az Amerikai Egyesült Államok kormánya azokat a szerződéseket, amelyeket a korábbi kormányok kötöttek az indiánokkal.

Fegyveres erővel, helikopterekkel figyelek az indiánokat, s elnyomják a függetlenségi törekvéseiket, azon a földön, amelyik az Amerikai Egyesült Államok kormányának a szerződésben vállalt kötelezettsége szerint mindig is az indiánoké, "ameddig a folyók folynak".

Hát a valóság valahogyan nagyon nem ez.

Az USA elnyomó hatalomként viselkedik az indiánokkal szemben. Tesz bizonyos engedményeket, hogy nyugton maradjanak az indiánok, de az indiánok földjét nem adja vissza.

Az USA akkora jogállam, hogy az indiánokkal kötött szerződéseknek nincsen jogi erejük. Az indiánok szabadon átverhetőek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 15:48:31

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Van egy olyan nem elhanyagolható különbség az ősmagyarok vándorlása, és a cigányok vándorlása között, hogy a magyarok saját államot alapítottak itt 896-ban, ami ma is létezik.

A cigányoknak viszont soha nem volt ilyen céljuk. Ők azért vándorolnak, hogy kihasználják más területek népeit, ahol még nem ismerik őket.

Lásd manapság a Kanadába vándorlást.

Sok nép él(t) valóban Magyarországon, de a magyarság volt az államalkotó elit, amelyiknek a nyelvét, kultúráját átvették a többi népek.

A cigányok társadalmába soha sehol semmilyen nép nem akar beilleszkedni, sehol nem tartják követendőnek.

Még szülőföldjükön Indiában sem. Azért is jöttek el onnan.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 16:01:13

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

A hunok is letelepedtek és saját királyságot alapítottak.

Attiláról csak hallottál már.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 16:12:10

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe:

Tömény hazugság amit írsz.

A magyarok 895-900 között telepedtek le itt és alapítottak államot.

Mégpedig szervezett, jól működő államot, amit az ország 907-es dicsőséges megvédése is fényesen bizonyít.

A Szent Istváni államalapítás csak egy keresztény mese. Vajk semmiféle új, addig nem létező államot nem alapított. Ő Magyarországnak már a hatodik államfője volt, és nem az első. Átalakította az országot, amit reformoknak szokás nevezni, de semmiféleképpen nem államalapítás.
Minden állam állam, a "pogány", az ókori is, a kommunista állam is állam, ugyan nem csak a keresztény.

Az, hogy a magyarok hamisítják a saját történelmüket a Szent Istváni államalapítás valótlan meséjével a keresztény történetírásnak és befolyásnak köszönhető.

Nekik áll(t) érdekükben Vajk szerepét felnagyítani, és a korábbi magyarokat lekicsinyelni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 16:22:22

@frankyf*ckin4fingers:

Nem a társadalom a hibás a politikusok tetteiért sem.
Hanem ők maguk.
Szerinted a társadalom hat inkább a politikusokra.
Szerintem fordítva a politikusok hatnak inkább a társadalomra.
Egyszerűen azért, mert ők vannak ott fent, nekik van több hatalmuk, ők hozhatják a törvényeket, nekik engedelmeskednek a fegyveres erők..

A forradalmak rövid és ideiglenes idején kívül MINDIG fentről lefelé hat jobban az állam.

Szóval inkább nem a társadalom tehet róla, hogy ilyen politikusaink vannak, hanem inkább a politikusok tehetnek róla, hogy ilyen országban élünk.

Természetesen van kölcsönhatás, oda-vissza működik a dolog, de messze nem arányosan. Nagyon nem.

Amatőr 2012.07.26. 16:50:38

@Akitlosz: Fejétől bűzlik a hal.

tbb 2012.07.26. 17:22:04

@Akitlosz:

Nem mondod? Ezek szerint Augsburgban mi picsáztuk ki a bajorokat? Hogy mi mindent tanul itt az ember.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.26. 17:43:43

@tbb: Nem, de az augsburgi vereség után nem szűnt meg a magyar katonai jelenlét nyugaton.

A letelepedés pedig nem történt egyik pillanatról a másikra.
Nem úgy ment az, hogy kipicsáztak minket augsburgnál, erre nekiláttunk házakat építeni.
A magyar szállásterületek előtte kb ugyanakkorák voltak, mint az akkori Magyarország, és évszázadokon keresztül használták őket.
A nomádia nem folyamatos vándorlást jelentett akkoriban sem, és nem jókedvükből, vagy azért jöttek nyugat fel, mert nem tetszett Etelköz vagy Levédia...

dennisthemenace 2012.07.26. 17:58:10

@hopptarisznya: A baj csak az, hogy az ugyanolyan sopredék.

bazseydoktor 2012.07.26. 18:09:22

Nemtom ez volt-e már?

www.napiszar.com/mi-szarunk/2012/07/25/kemeny-borsodi-ciganyrap

Meg azt se, hogy lehet-e linkelgetni, de mindegy is. Kazincbarcika ifjú reménységei. Arra lennék kíváncsi volt-e engedélyük elzárt területen forgatni? Mert akkor sztem mehet a feljelentés. Egybként Borsod maga a halál, sok pesti okosnak üzenem jöjjön fel valamelyik vidéki faluba ahol a lakosság 30!% százaléka cigány- és nem a normális fajtából. Akkor rájönnek ,hogy itt Borsodban miért utálják őket. Na nem a magyar cigányt, az még el is dolgozgat, hanem az igazi oláh cigányokat, a helyi nehézfiúkat meg a kis p*csöket akik éjfélkor járnak lopni. Nagyanyámhoz bementek lopni (Alberttelep) kijöttek a rendőrök kutyával, kutyuli szagot fog, elmegy 500 méterrel arréb, leül a ház kapuja elé. Rendőrök meg nem hajlandók bemenni, mert a lopás értéke nem akkora, hogy 20 kancigánnyal ordibáljanak. Azt hittem mentem beájulok. Egyébként az a baj velük, hogy amíg nem fogja valaki rákényszeríteni őket a munkára, addig csak segélyke, pujáró gyártás lesz meg vasazás. És ha te valamit szóvá teszel akkor rasszista vagy. Egyszer szóltam egynek, hogy viselkedni kéne (vendéglátó helyen) gyorsan körbekaptak vagy tízen, hogy én rasszista vagyok meg egyebek, odahívtam az egyik karbantartót aki cigány, (normális tag és jól dolgozik) rögtön lett is kuss. Utána még ment a pampogás hogy a vallás meg egyebek, hogy kihívjál a rendőrséget, mondom itt az alezredes úr tőlük 20 méterre, menjünk oda hozzá, erre megint kuss. De borzalmasak, és a nagy baj hogy a magyarok meg csak néznek. A múltkor a Hámánon mentem muszájból kocsival(a cigánysor, valaki talán emléxik, voltunk a tévébe mert a panelba a másodikon lovat tartottak)három cigány játszik, az egyik odaszalad a kukához, kikap egy fénycsövet és kidobja elém az útra..
Neveltetés lószar, mindig csak a rasszizmus meg a kirekesztés. Igen muszáj rasszistának lenni mert nem kínálnak ms megoldást. Én a közterület karbantartás (Arborétum) helyében fognám magam, kocsiba be, megnézném közmunkások hol dolgoznak, ki az aki csak a seggét vakarja, 3.-ik alkalom után kicseszni, segély el, munkanélküli támogatásról eltiltás, oszt szopjanak. A pestieknek még üzenem, hogy egy segélyosztást nézzenek végig, amikor késsel fenyegetnek, részegen kötekednek, ja és 5-ös bömmerrel jönnek felvenni a segílykét. Volt olyan cigány tanuló lány a Don Boscoba, aki pék szeretett volna lenni, de a szüle egyszerűen nem engedték.

bazseydoktor 2012.07.26. 18:16:07

Egyszerűen az a baj, hogy nem akarnak változni, a jelenlegi rendszer nekik dolgozik, annak van igaza,aki szerint ki kell emelni a kicsiket a putriból és intézetben felnevelni, vagy normális családokhoz betenni. Ez meg sajnos erkölcsi és jogi aggályokat vet fel, bár le kéne ezeket szarni. Meg el kéne törölni a puják utáni segélyt, három után stop, meg érdemi! (nem seggvakarás felügyelet nélkül) oszt ha szaporodnak akkor max. kevesebb pénz jut egyre. Tizenhét éves cigány csaj, mellete a kétéves gyerek, karjában a pár hónapos, és már megint terhes. Ezen a hozzáálláson kéne változtatni.

tbb 2012.07.26. 18:28:08

@kolbászoszsömle:

Így igaz ahogy mondod. De egyértelműen jelezte, hogy mi lesz, ha nem váltunk irányt. Ami aztán 2-300 év alatt végbement. A cigányság konszolidálásához nem kellene ennyi idő. cc. 100 évre saccolom.

tbb 2012.07.26. 18:33:14

@Amatőr:

Te tényleg amatőr vagy :))) (Bocs)

Ha profi lennél, tudnád, hogy nem elég ütni verni. Lehetőséget is kell biztosítani, és dijazni a törekvőket.

tbb 2012.07.26. 18:53:17

@kifordított nagyanyó:

Bizony bizony. És őket reklámozni, példának felmutatni, hogy normálisan élve jóval többre lehet menni.

tbb 2012.07.26. 19:02:41

@kifordított nagyanyó:

Bizony-bizony. Őket kellene támogatni, hogy a többi is belássa, hogy normálisan érdemesebb.

tbb 2012.07.26. 19:06:03

@tbb:

Elnézést ismétlésért, de úgy nézett ki, hogy a szerver elkutyulta az első kommentet.

emzéperiksz 2012.07.26. 20:09:51

@Akitlosz: Az államalapító magyarok igazán kiváló emberek voltak, ha jól emlékszem, ők sem szorgos földművelésből, hanem leginkább fegyveres rablásból éltek, amit persze finomkodva "kalandozásoknak" nevezünk.

emzéperiksz 2012.07.26. 20:12:35

@bazseydoktor: Én a sportot javaslom. Ha lenne elég cigány edző, aki elvinné a gyerekeket focizni, futni, kiemelné a tehetségeket, akkor lenne esélyük a felemelkedésre legalább néhányuknak. Ha egy 17 éves cigány kiscsaj pl. azon törné magát, hogy szertornaversenyeken szerezzen érmeket, nem valószínű, hogy felcsináltatná magát.

emzéperiksz 2012.07.26. 20:16:35

@Akitlosz: Nem kell, hogy élsportoló legyen, de aki a rendszeres edzésre rászokik, az a rendszeres munkára is rá tud szokni, megtanul küzdeni egy célért. Ha meg lesz néhány szerencsés, akinek sikerül sztárrá válni, az csak jó.
Abból nem lesz baj, ha a gyerekeket iskola után elviszik egy kicsit sportolni akár magyar gyerekek közé is.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.26. 21:05:01

@emzéperiksz:

Akkor rosszul emlékszel.

Szerintem nem vagy e annyira öreg, hogy emlékezhess a X. századra.

Luighi 2012.07.26. 21:21:42

Felzárkóztatni? Talán inkább LE!
Az előjogaik azonnali elvételével, mindezt szóban mindegyikkel tudatva, hogy ingyen lakás a "tönkrement" (vajon mitől, méginkább kitől) helyett nincs és nem is lesz. Aki írástudatlan és nem járatja iskolába a gyerekét, az sznkciókra számíthat, stb
Írástudatlanként 2 gyerekig jár a pótlék, utána büntetésre számíthat, stb

sajna NAGYON el vannak kapatva, a helyzet meg ezáltal baxva.

Ha bárki "csak úgy" kapna pénzt megélhetésre akarna erőlködni? Adjanak többet... -->zsákutca!
stb

Luighi 2012.07.26. 21:25:33

jah a cigányzene létezik a cigány kultúra kamu.
Az a csőcselék "mulatása" mindössze.

tbb 2012.07.26. 21:47:43

@tbb:

Bár egy kicsit alaposabban végiggondolva, csak látszólag. A kolbász és korbács technikából ugyanis valami hiányzik. Jószerivel az, amin a sikere múlhatna.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.26. 23:53:45

@tbb: A kalandozásokkor elszenvedett vereség semmit nem mutatott.
Azok a jó keresztények, akik példát akartak nekünk mutatni, keresztényi szeretetből, azután, miután a kereszténység miatt legitimációs defektusa lett a magyar uralkodónak, inváziós hadsereget küldtek az ország elfoglalására.
Ezt az inváziós hadsereget megsemmisítette a magyar hadsereg.
Nyugat szánalmas volt magyar szemszögből nézve, és csak azért nem foglalták el, mert nem volt értelme.
Ami érték volt ott, (kincsek, rabszolgák) azt el lehetett hozni, a többi, mint a hegyek, völgyek, zúgó fenyvesek, meg nem volt érték, lévén a ló nem eszi meg.
Magyarország nem azért élte túl a középkort, mert megkeresztényült, hanem annak ellenére.
Az az iszonyú katonai erő (nyugatról, a fenti esetet leszámítva, nem jött senki elfoglalni az országot), ami megvolt, az tartotta vissza a kor hatalmait, nem az, hogy integrálódtunk.

A kalandozások leállítása is inkább azért történt, mert már nem volt mit elhozni, plusz valódi fenyegetés jelent meg az ország határainál, keletről.

tbb 2012.07.27. 03:09:48

@kolbászoszsömle:

Élvezettel olvastam a történelmi fejtegetéseid. Határozottan eredeti gondolatok. De a lényeget nem érintik. Hogy a kalandozásaink befejeződtek. Mert a továbbiakban a nem lehetett belőle megélni. Váltanunk kellett. A cigányságot is rá kéne végre ébreszteni erre.

rámenős 2012.07.27. 05:30:05

Huh. Van itt minden.
Nem is érdemes idegesíteni magam.
A cikkíróhoz:
Nagyobb baromságot kitalálni sem lehetne, már csak a " sok pénz kell hozzá " miatt is. Ezt nyilván te is tudod. Az egész csak arra jó, hogy borzolja a kedélyeket.
Nem véletlen, hogy megoldásokat senki nem ír. Számtalan helyen megírták már a teendőket. Úgy vagyunk vele mint a Btk-val. Nesze semmi fogd meg jól.
Ez az egész helyzet mesterségesen lett kialakítva hosszú, kemény munkával. Visszacsinálni ugyanúgy lehet.
1. Rend.
2. Segélyek beszüntetése. Közmunka.
3. Tankötelezettség.
4. Közegészségügyi ellenőrzés.
5. Rendőrségi törvény.
6. Bíróság, ügyészség.
7. Börtönfokozatok.

Ja, hogy ezek mind megvannak? Akkor mi a baj?
Talán normálisan, a józan ész szabályainak megfelelően kellene alkalmazni őket?
Lásd csendőrség-rendőrség. Felderítési arány 90%- 6%.
Nem érdemes tipródni olyanokon amit nem akarunk, akarnak megváltoztatni.
Kedves miniszterelnökünk olyan gyönyörűeket mond, hogy elsírom magam. Aztán tesz egy ilyen nesze semmi Btk-t. Közben meg minden ellen megy az ajvékolás.
Csak arra lennék kíváncsi kinek jó ez?
Na visz lát.

rámenős 2012.07.27. 05:49:12

Ajánlom figyelmetekbe a FUSZ-on a rendőrverés című cikket.
A legliberálisabb állam rendőreinek fegyverhasználatát tárgyalja. Hát még liberalizálódhatnánk egy kicsit.

DIldiko 2012.07.27. 10:26:42

@Belagezapista: "Egyébként meg az őrzés kerül rohadt sokba." Akkor miért keresnekn piszok keveset a börtönőrök? (Havi 190E Ft bruttó 15 év után - heti 6-8 túlórával)

tibapó 2012.07.29. 12:18:18

Hogyan zárkóztassuk fel a cigányokat?
Nagyon egyszerű pármilliárd Ft elég lenne rá.
A nyírteleki KEDVESHÁZ-ból kéne néhány tucat. Annak lebonyolítását az ötletgazdára, Lázár Péter roma származású pedagógusra bízni.

www.coopoktato.hu

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.29. 22:08:00

@AAdam27: És ha egy nem cigány követ el egy bűncselekményt, akkor sem írják, hogy ezt egy nem-cigány követte el. Felháborító!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.29. 22:14:43

Hát ez a poszt idegyűjtött mindenkit, aki csak köpködni tud. Az nem jut eszükbe, hogy tényleg meg kellene oldani a kérdést? Nyomják a sok babonát, amire semmi ténybeli alapjuk nincs.
Szerintem a poszt kiindulása jó (azon lehet vitatkozni, hogy mekkora pedagógusbéremelés kell, tényleg háromszoros-e).
Azt is biztosítani kell azonban, hogy a gyerekek tényleg iskolába járjanak. És ehhez az is kell, hogy a szülők is kapjanak valami perspektívát.
Voltak sikeres részprogramok, aztán két-három év múlva elfogyott a pénz, vagy kellett kezdeni másik faluban. Rengeteg pénz kell hozzá, de végiggondolt program is.

tibapó 2012.07.29. 22:35:34

@Kuviklacz: Mondom:
Hogyan zárkóztassuk fel a cigányokat?
Nagyon egyszerű pármilliárd Ft elég lenne rá.
A nyírteleki KEDVESHÁZ-ból kéne néhány tucat. Annak lebonyolítását az ötletgazdára, Lázár Péter roma származású pedagógusra bízni.

www.coopoktato.hu

rámenős 2012.07.30. 05:13:18

@Kuviklacz: Ott lóg ki a lóláb, hogy "rengeteg pénz kell hozzá".
Maradjunk a lehetőségeknél:Már korábban is írtam, hogy mindenünk megvan hozzá, csak az akarat hiányzik.
Az akarat abban, hogy aki rendőrre mer támadni az számoljon azzal, hogy gondolkodás és következmények nélkül lelövik.
Ugyanígy a lopás, betörés esetében is.
Elkerülhetetlen. A visszatartó erő. 90-6% felderítés. Ez sem kerül pénzbe. Legalábbis nem százmilliárdokba, mint az eddigi sikertelen programok.
Ezek a REND alapjai.
A továbbiakban közmunka. A segélyekre fordított ajándékpénzekért meg kelljen dolgozni.
Az értékteremtő MUNKA és a REND. EZ minden prosperáló állam létének alapja.
Az álliberalizmusba bújtatott rombolás senkinek sem jó hosszú távon.
Oktatás. Csak alkalmazni kell a törvényeket.

rámenős 2012.07.30. 05:14:36

@tibapó: Nem ismerem ezt a programot.

tibapó 2012.07.30. 09:20:50

@rámenős: Hát ismerkedj meg vele! Vedd a fáradságot!

Íme még egy kis adalék:
reszvetem.blog.hu/2012/07/29/hol_van_ma_lazar_peter

merde 2012.07.30. 09:32:05

Kedves Náci Honfitársaim !
Egyetlen bajom van veletek: nem tanultatok meg félni. Pedig bőven lett volna rá módotok. A modern civilizáció története a hőbörgéseitekre, téveszméitekre, gyilkosságaitokra adott hathatós válaszokról szól. Miért felejtitek el? Mitől ez a tömeges amnézia? Felmelegíthetitek magatokban a Cigány Holokauszt iránti ábrándjaitokat, börtönbe álmodhatjátok a Cigány Embereket, de a világ átlép rajtatok. Kies Szittya Hunniában és általában itt a Balkánon időnként felerősödik az acsarkodásotok, de amikor túl nagy lesz a hangotok, akkor a józan többség többnyire felülkerekedik. Az a megnyugtató , hogy nem kell tőletek félni, mert buták vagytok. Semmiből nem tanultok és mindent elfelejtetek amiből okulhatnátok. Indulataitok elhomályosítják az ítélőképességeteket. A jelenlegi hazai hatalmi passzátszél sunyi módon táplálja a bennetek izzó gyűlölet parazsát. Hagymázas - vérgőzös álmaitokat összekeveritek a valósággal. A realitásokkal való szembenézés számotokra túl nagy szellemi kihívás. Nincs bennetek semmi, amiért érdemes volt lejönnötök a fáról. Nincs bennetek semmi abból, amiért érdemes volt megszerkeszteni a Bibliát az emberiség legnagyobb értékeiből. Nincs bennetek megértés és szeretet embertársaitok iránt, ha azok nem saját törzsből valók. Nem hat rátok más: csak az erő. Nyugodjatok bele: a liberális eszméket követő emberek értékrendje nem ellenetek jött létre. Értetek is. Számotokra, Kedves Náci Honfitársaim: kicsit nehéz eligazodnotok az általatok megvetett globalizált világban. Ahol a Cigánynak éppúgy helye van, mint egy Dakota vicceket mesélő Törzsfőnöknek. A humanizmus eszmevilága, a Francia Forradalom kulturális öröksége az emberi szabadságról és méltóságról: számotokra felfoghatatlan hablaty. Időnként képesek vagytok elrontani az ember hangulatát, de többre nem futja tőletek. Mindezek ellenére nem kívánok semmi rosszat számotokra. Ilyenek vagytok és még sokáig így is maradtok. Cigányék pedig szép lassan asszimilálódnak, csak ez a folyamat ebben az általatok is ellenségessé tett közegben lassabban megy.
merde

Frizuravarjú 2012.07.30. 09:54:13

@merde: Te a zsidókhoz beszélsz amikor "nácizol", ugye.

A cigányok pedig szép lassan asszimilálódnak? Kihez is? Mária Terézia óta nem sikerült nekik, valóban szép lassan.

rámenős 2012.07.30. 21:09:23

@tibapó: Gratulálok.
Megerősítettél abbeli meggyöződésemben, hogy csak szöveg a felzárkóztatás. Sem a cigányok, sem a kormányzati politika nem akarja. Csak látszatintézkedésekkel és egyéb blődségekkel operálnak, hogy még jobban ellehetetlenítsék az oktatást.

tibapó 2012.07.30. 21:23:26

Mivel is győztelek meg?
Lázár Péter akarja a változást, a felzárkóztatást, és tudja is hogyan. Sőt, be is bizonyította. És én őróla szóltam. Nem pedig a kormányzatról, a cigányokról. Csak is Lázár Péterről.

rámenős 2012.07.30. 21:25:57

@merde: Kedves /szaros?/
Igazán választhatnál valami kevésbé büdös álnevet.
Értékelem és becsülöm az idealizmusodat. Én is így viszonyultam a kérdéshez addig amíg nem tapasztaltam áldásait.
A fiamat leütötték. Két év alatt nyolcszor törtek be hozzám. Stb. Elkövetők nincsenek. Biztos a Jóisten szált le a földre.
Ajánlom neked is ezt a leckét. Majd utána leülhetünk eszmét cserélni a RENDről. Tudod mi az? Diktatúra. A rendszerető és azt betartók diktatúrája egy élhetőbb világért. Azért, hogy ne kelljen rácsokat, riasztót és egyéb önvédelmi eszközöket beszerezni.
Minden elismerésem a felzárkóztatni akarók lelkesedésének. A cigányokat is megkérdezték? Hátha nem is akarnak? Jó nekik így is.
roka, egy leendő újnáci.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.30. 22:15:46

@rámenős: És ha egy rendőr megharagszik Rád, lelő, és azt mondja, hogy rátámadtál (volt már ilyen ott, ahol ilyen a rend).
A büntetéstől, az erőszaktól csak megnő a kölcsönös erőszak.
Amíg Magyarországon többmillió embernek (akik között messze nem mind cigány) nem biztosított a megélhetése, addig hiába bünteted őket. Azt kell megmutatni, hogy mit csináljanak. Egy ötvenéves betanított vagy segédmunkást (mert a romák úgy dolgoztak, amíg volt igény rá) nem fogsz elhelyezni anélkül, hogy át ne képezd. A munkanélküli gyerekét nem fogd attól munkára alkalmassá tenni, hogy bezárod vagy pláne lelöveted a szüleit.
Igen, kell a kényszer is, de csak akkor vezet valamire, ha van mire kényszeríteni. Egyébként egy Magyar Fórum-olvasó ismerősöm volt sikeres programvezető egy faluban, a másik ilyen sikeres program meg a IX. kerületben folyt, amíg el nem vették a pénzt.
No meg: nol.hu/belfold/kitoresi_lehetoseg_a_melyszegenysegbol_ozdon
És akkor a tibapó által hivatkozott kezdeményezés is itt van.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.30. 22:20:01

@tibapó: hogy éred el, hogy a gyerekeket el is küldjék az iskolába? (láttam, hogy a szülők örömmel küldik ide a gyerekeket, de én tamás vagyok, hogy ez mindenütt működik-e)
Várom a választ a blogodon felvetett kérdésre, hogy mire jutottak ezek a gyerekek.
Szóval ez egy nagyon jó dolog, csak nem minden.

tibapó 2012.07.30. 22:31:01

@Kuviklacz: Kérdésedre a válasz (részlet a készülő interjúból):

"... -AZ ELSŐ KEDVESHÁZ-LAKÓK MÁR FELNŐTTEK. LETT-E BELŐLÜK LÁZÁR PÉTER?
-A Kedvesház az onnan kikerült több mint száz gyerekeknek-családjaiknak valódi esélyt jelentett. Öt éve van középiskolai része is, melynek lakói Nyíregyházára járnak középiskolába. Az eredmények jól mérhetők: megszűnt az általános iskolai lemorzsolódás, több mint 20-an végeztek középfokú intézményben, többen érettségiztek is, (velük szülők is), és érezhetően csökkent a településen az előítéletesség. És egy tanítványunk Hollandiában szerzett egészségügyi szakképesítő diplomát. Amire igazán büszkék vagyunk, hogy „küzdővé” váltak. Nekik már érték a tanultság, tudják magukat képviselni, vannak céljaik. Akarnak és tudnak küzdeni érte, és a gyerekeiket is ebben a szellemben nevelik. Egy háromgyerekes anyuka mondta nemrég: „Nagyon sokat kaptam a Kedvesháztól. De én már nem adom a gyerekeimet oda, én akarom a Peti bácsitól tanultakat átadni nekik. Látni akarom a fejlődést, azt akarom, hogy többre vigyék nálam.” A Kedvesháznak az lenne a végső sikere majd néhány évtized múlva, ha már nem is lenne rá szükség. Ehhez viszont nagyon sok Kedvesházra volna MOST szükség..."

rámenős 2012.07.31. 04:37:50

@Kuviklacz: Kedves kuvik.
Mint ahogy láthattad a korábbi hsz-eimet, nem a felzárkóztatás ellen vagyok. Csak a hiábavaló, névleges pénzkidobást ellenzem.
Válaszod jellemző a mai világra. Rád hivatkozhatnak akik nem akarnak csinálni semmit. Lám-lám, írták, hogy vissza lehet élni az erőszakkal.
Valahogy édesanyám elbeszéléséből soha nem tűnt ki, hogy a csendőrök indokolatlanul vertek meg, lőttek agyon valakit. A nagy liberalizmus hazájában is próbáld megverni a rendőrt. Azt hiszem az lesz az utolsó napod.
Mindennek vannak korlátai. Ezért vannak beépítve ellensúlyok. Tökéletes világot emberek nem tudnak megalkotni. Legalább próbáljuk meg. Ez a mai szabadosság nem az.
Munkalehetőség: Vidéken parlagon vannak a földek. Legalább a járadék helyett dolgoznának meg a betevő falatért. Már hallom is a visítozást. Azután gondolod, hogy akiknek a kezében van a termőföld 80 %-a, azok örülnének a kezdeményezésnek?

rámenős 2012.07.31. 04:45:10

@tibapó: Kedves apó.
Nagyon felemelő a leírásod.A pénzre nem most /a válság közepén/ van szükség. 600 évvel ezelőtt kellett volna. Jó, most sem ártana értelmes célra fordítani.
Hát akkor miért nem erre fordítjuk a milliárdokat?
Változatlanul kérdezem: Mindenki fel akar zárkózni?
Aki nem, azzal mit csináljunk?

rámenős 2012.07.31. 04:49:36

@Kuviklacz: Még egy különbség.
Igen, volt már olyan, hogy visszaéltek a hatalommal.
Most viszont tömegesen élnek vissza a lehetőséggel. Ez jobb?
Én inkább vállalnám, hogy egyszer érjen atrocitás, mint nyolcszor.
Ennyire egyszerű.

tibapó 2012.07.31. 09:08:30

@rámenős:
Mit gondolsz, miért nem támogatja a kormányzat Lázár Péter kedveház-programját?

rámenős 2012.07.31. 15:21:26

@tibapó: Azzal, hogy nem kap pénzt ahhoz ami működik.

tibapó 2012.07.31. 16:27:54

@rámenős:
Hát lépjünk fel Lázár Péter mellett, a Kedvesházakért!
At kérdeztétek, mi lehet a megoldás? Tessék, itt egy megoldás, vagy A MEGOLDÁS! Ne ejtsük el azzal, hogy: "Mégse jó, mert a kormányzat nem ad rá pénzt." :(

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.08.02. 23:33:37

@rámenős: Rám nem hivatkozhatnak, akik nem akarnak csinálni semmit. Egyrészt hivatkoztam sikeres példákra, másrészt ki vagyok én, hogy rám hivatkozhatnak? A törvényeket kellene betartani (most a rendőrség presztízsének rombolásáról nem írnék, mert aktuálpolitizálni kellene, de egyetérthetünk abban, hogy nem kéne) először. Egyébként van itt "három csapás", TEK, fegyverhasználati jog mindenféle szervezeteknek, jogos védelem szabályainak kiterjesztése...
A csendőrségről meg társadalmi helyzettől függött a tapasztalat.

rámenős 2012.08.03. 04:30:09

Kedves kuvik.
De, rád fognak hivatkozni azok akiknek ez kapóra jön. Jellemző a mai helyzetre, hogy a legjóravalóbb változtatás sem megfelelő valakinek. Képzeld el ha Orbán legutóbbi kijelentése igaz lenne." Segély helyett munka." Természetesen ezt sem kell komolyan venni, mint a többit. Nem lesz belőle semmi.
Pedig valahol el kellene kezdeni.
Nem úgy mint az említett intézkedéseket. Nesze semmi fogd meg jól. Megvédhetem magam? Minden körülmények között?
Látod, a csendőrségről írottak is kívánnivalót hagynak maguk után.
Kijelentőmódban írsz, mintha tudnád. Az elképzelésed viszont hamis. Édesanyám és a szülei a legszegényebb parasztok voltak, csak soha nem vétettek a törvények ellen. Ezért nem volt bajuk a csendőrökkel. A báli késelőnek, lopósoknak annál több. Mindig meglettek. Az igaz, hogy nem bántak velük kesztyűs kézzel.
Ez volt a bűnük is. Betartatták a törvényeket.

rámenős 2012.08.03. 04:35:30

@Kuviklacz: Még egy apró megjegyzés írásodhoz.
Az erőszak erőszakot szül. Ez így igaz.
Amikor a fiamat fejbe verte a cigány, engem is úgy kellett lefogni, hogy ne gyújtsam fel a családtanyát. Csak ezeket az erőszakokat valahogy nem emlegetik a liberális jogvédők. Ezt kötelesek tűrni a sértettek.

tibapó 2012.08.04. 12:01:58

Most kaptam a hírt Lázár Pétertől, hogy nem nyert a pályázatuk, amit a Kedvesház fenntartására adtak be. Lehet, hogy 17 sikeres működés év után szeptembertől nem tudnak kinyitni.
Mentsük meg a nyírteleki Kedvesházat!
Nem tudtok valami megoldást? Valami alapítványt, vagy gyűjtést, vagy akármit? Éves szinten néhány tízmillió, havi pármillió kellene mindössze a kollégiumi normatíva mellé.

Hangsúlyozom, a Kedvesház-kollégium egy főre jutó költsége sokkal olcsóbb, mint bármilyen állami gondozotti megoldás, csak a kollégiumi normatíva sokkal kevesebb, mint az állami gondozásé.
Pedig a Kedvesház sokkal hatékonyabb a felzárkóztatásban, az integrációban, mint az állami gondozás.

Frizuravarjú 2012.08.04. 20:19:58

@tibapó: Majd ha kutyákat zárkóztatnak fel, akkor fizetek szívesen. Azok legalább értelmes és hasznos élőlények, szemben a kártevő cigányokkal.

2012.08.04. 23:46:53

www.blikk.hu/blikk_aktualis/luxusovoda-fohivatalnokoknak-2100351

no comment
ki kéne próbálni, ha cigánygyerkövöt is ilyenbe járatnának, érdekes kisérlet lenne

Frizuravarjú 2012.08.05. 20:56:19

@Belpo: Így van. Vagy valamelyik külvilágtól teljesen elszeparált zsidó iskolába.

Persze ez csak álom, hiszen ők felsőbbrendű nácik, velük nem vegyülhet csak az ő vérvonaluk.
süti beállítások módosítása