Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Melyik pártra szavazzunk vasárnap? - A múlt tanulságai

2014. április 01. - Nívó blog

Kétrészes választási elmélkedésünk első részében a rendszerváltás óta eltelt kormányok teljesítményéről emlékezünk tanulságképpen, néhány mondatban.

1990-1994-ig MDF-FKGP-KDNP kormány: A rendszerváltás utáni első kormány, óriási kihívásokkal és örökölt problémákkal.

Eredmények: A demokráciába való átmenet levezénylése, jogi alapok lefektetése. A piacgazdaságba való átmenet levezénylése, piacgazdasági alapok lefektetése

Kudarcok: A gazdaság átalakítása nem a várt, gyorsan felemelkedő úton valósult meg, hanem súlyos visszaesés árán. Világnézeti szempontból is túl gyors volt a váltás 40 év szocializmus után.

A gazdasági bajokon nem sikerült a kormánynak úrrá lennie, ennek ellenére 1994-ben választási költségvetést alkottak, ami tovább rontott a helyzeten, súlyos gazdasági örökséget hátrahagyva.

1994-1998-ig MSZP-SZDSZ kormány: Kétharmados kormánytöbbség, súlyos örökölt gazdasági és pénzügyi problémákkal.

Eredmények: Piacgazdaság építésének, privatizációnak a befejezése, gazdasági stabilizáció, államadósság csökkentés a Bokros-csomagnak és a privatizációs bevételeknek köszönhetően. A ciklus felétől egyensúlyi gazdasági növekedés indult meg.

Kudarcok: A Bokros-csomag újabb súlyos életszínvonal csökkenéshez vezetett.

Az 1997-ben megindult gazdasági növekedés eredményeiből még nem volt elegendő idő érezhető életszínvonal emelésre, az 1998-as választási költségvetés ellenére sem.

1998-2002-ig Fidesz-MDF-FKGP kormány: Egyensúlyi növekedésben lévő gazdaságot és 60% alatti államadósságot örököltek.

Eredmények: Az 1998-as választási költségvetést gyorsan, sikeresen és hatékonyan korrigálták, a ciklus során végig fennmaradt az egyensúlyi és viszonylag gyors GDP növekedés, tovább csökkenő államadósság mellett.

Kudarcok:Nagy kérdés, hogy miért választottak új kormányt az emberek 2002-ben. Legvalószínűbb, hogy a 2002-es választási költségvetés és a még gálánsabb jóléti ígéretek ellenére a baloldali ellenzék tudott még nagyobbakat ígérni.

2002-2010-ig MSZP-SZDSZ kormányok: Egyensúlyi növekedésben lévő gazdaságot, és 50% körüli államadósságot örököltek.

Eredmények: Leginkább az első ciklusból számolhatunk be eredményekről a tovább növekvő gazdaság, és a bevezetett választási jóléti intézkedések következtében. Az első Orbán-kormánnyal közös eredmény az EU-s csatlakozási tárgyalások lefolytatása és a 2004. május 1-i tényleges EU taggá válás.

Kudarcok: A 2002-es választási költségvetést nem korrigálták, épp ellenkezőleg, még nagyobb költekezésbe kezdtek. Ugyanígy a további évek költségvetéseit is súlyos hiányokkal valósították meg. Ennek következtében először lassan, majd egyre gyorsabban növekedni kezdett az államadósság, ami 2008-ban államcsőd közeli helyzethez és IMF programhoz vezetett.

Összességében az első négy éves szocialista kormányzást erőn felüli költekezés jellemezte, ami a 2006-os választások után átváltott folyamatos költségvetési kiigazításokba, amit a válság 2008-as kitörése csak tetézett. A korábbi hitelekből finanszírozott jóléti intézkedéseket jórészt visszavonták, a társadalom eladósodott és az elszegényedés útjára lépett.

2010-2014-ig Fidesz-KDNP kormány: Stagnáló gazdaságot, minden határidőn túljutott túlzottdeficit eljárást és 80% feletti államadósságot, azon belül magas deviza adósságot örökölt, folytatódó világgazdasági problémák közepette.

Eredmények: A kétharmados többség lehetővé tett számos olyan lépés megtételét, amelyeket a korábbi kompromisszum-képtelen parlamenti összetétel mellett nem lehetett meglépni: alkotmányos berendezkedés, nyugdíjrendszer, adórendszer és közteherviselés átalakítása. Fontos eredmény a költségvetés kiegyensúlyozása, a túlzott deficit eljárás alól való kikerülés.

Kudarcok: A ciklus első fele megszorításokkal telt, a gazdasági növekedés beindulása várat magára, a gazdaság csak a kormányzati ciklus legvégére mutat élénkülést, de még mindig a válság előtti szint alatt teljesít. A lanyha gazdasági teljesítmény nem tett lehetővé életszínvonal növelést, sőt jelentős rétegek további elszegényedéséhez vezetett.

2014-től ????: Az új kormány továbbra is magas államadósságot örököl, de immár egyensúlyi költségvetés és élénkülő gazdaság társul mellé. Fő feladat a költségvetési egyensúly megtartása mellett a gazdasági növekedés elősegítése. Kiegyezés a gazdasági szereplőkkel, stabilitás biztosítása a gazdasági környezetben és az adórendszerben, hazai tulajdonú vállalkozások és a a mezőgazdaság fejlesztése, támogatása. Megoldásra vár a devizahitelek végleges rendezése, és a nyugdíjrendszer véglegesítése, átláthatóvá, kiszámíthatóvá tétele. Ugyanehhez elengedhetetlen a demográfiai folyamatok kezelése, illetve az ahhoz való alkalmazkodás.

Távolabbi célok amennyiben a gazdasági teljesítmény lehetővé teszi: Egyféle egészségügyi Marshall program, az egészségügyi infrastruktúra megújítása, egészségügyi pálya vonzóvá tétele. Hasonlóra van szükség az oktatás területén is, bár ott az EU támogatásoknak köszönhetően jelentős fejlesztések valósultak meg az elmúlt 10 évben is, de még mindig bőven van min javítani. Ezek persze távlati célok, mert főként az egészségügybe, de az oktatási rendszerbe is óriási pénzösszegek, beruházások kellenének. A 2014 és 2018 között regnáló kormány ezeket a programokat maximum csak elkezdeni, előkészíteni tudja majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr475889695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NyMark 2014.04.02. 14:27:19

Ez nem igaz, leírtam egy csomó mindent, miért látom úgy hogy a Fidesz több jó dolgot tett mint a MSZP. 8 év alatt. Sok pontot írtam. Reagálás 1-2 pontra volt amire leírtam a viszont véleményen, amire megkaptam a személyes támadást nem pedig a témára vonatkozót. Ha ez a jó , és ettől TROLL valaki legyen. De fordítva látom. Tudom neked pont ez bizonyítja. Legyen.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.04.02. 14:30:46

@ob.szerver: Meglepetést fog okozni az lmp. A környezetemben sokan támogatják. Lehet, hogy több lesz neki 5%-nál. ;-)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.04.02. 14:31:18

@shwarcz bácsi: "Teszem hozzá, ha ezt annak idején gyurcsány v bajnai köti meg, a fél ország állt volna lángokban. ma pedig a világ legtermészetesebb dolga."
Ebből is látszik, hogy a baloldali szavazók birkák. Bármit le lehet tolni a torkukon, legfeljebb bégetnek a blogokon... :)

Lovag Mihály 2014.04.02. 14:33:52

@DIldiko: 2014.04.02. 14:23:58

ez volt az eddigi legbutább, leglogikátlanabb érvelés az egykulcsos ellen, amit olvastam. ráadásul nem igaz.

ob.szerver 2014.04.02. 14:35:47

@Ramón:
@Gamma Leonis:

Nem akarok beleszólni, de nem kéne @NyMark:-ot basztatni.

Borzasztó amiket mond meg leírt a FB-on, de ő így érzi. Meggyőzhetetlen, beyond repair, de hát ez van. Nem trollkodik, nem hazudozik (úgy gondolom, hogy szándékosan nem), nem mocskolódik. Neki ez a véleménye. Nincs ezzel semmi gond.

Ramón 2014.04.02. 14:37:09

@NyMark: sok pontot? Visszaolvastam. Volt egy facebookos valamid, meg a Standard & Poor's. A többi üres puffogtatás, mint az MSZP hazudott, meg lopott, most meg gyárak épülnek, meg családod van, és látod, hogy jobb. Ezek aztán marhára kézzelfogható dolgok.
Viszont ide figyelj, de fogadjunk, hogy az MSZP idejében is épültek gyárak, sőt le merem fogadni, hogy a Fidesz is lop, meg hazudik, és biztosan találok olyan családot, aki úgy gondolja, hogy 2010-ben a választás előtt jobb volt neki, mint most.
Érvelni akarj, akkor érvelj normálisan, de ne ilyen megfoghatatlan dolgokkal, mert ezek nem érvek, hanem semmik. Ezek mondatok, amik az általad elképzelt szivárványos világot vetítik olvasható formába.

Nem fogod megérteni, ugye? Nem, én sem hiszem...

Ramón 2014.04.02. 14:38:48

@ob.szerver: igazad van, csak az ember munka közben elveszti a fonalat, és akkor jön ez.

DIldiko 2014.04.02. 14:40:24

@Lovag Mihály: Miért nem igaz? Mondj egy olyan zsíros állást, ahol nem valakinek a valakije vagy pártkatona ül!
Még egy egyszerű takarítónői álláshoz se lehet erre jutni, ha nem vagy valaki valakije, sőt még közmunkát se kapsz!

Lovag Mihály 2014.04.02. 14:55:35

@DIldiko: 2014.04.02. 14:40:24

én az érvelésre gondoltam: azért nem jó az egykulcsos mert csak ismeretséggel lehet jó munkát kapni. tapasztalatom szerint már az sem állja meg a helyét, h csak ismeretség útján lehet jó munkát kapni, vannak olyan beosztások, ahol ez igaz, de az eddig is így volt (főleg a politika terén, de ez érthető, nem tudom melyik MSZP-s politikus fogadna fel gyakornoknak, titkárnak egy Jobbikost pl).

Globetrotter2014 2014.04.02. 15:03:30

Korrekt összefoglaló. ÉN mintha valami 10%-os hiányra emlékeztem volna 98ból.

Érdekes ezekre a választásokra visszagondolni és hogy miként látta az ember a dolgok kellős közepén.

"miért választottak új kormányt az emberek 2002-ben?"
Szerintem sok bizonytalan szavazót tántorított el a túlzott beavatkozás, és akár tetszik akár nem a túlzott magyarkodás sok magyarnak igenis kultúridegen. Van ahol a néptánc 100 éve sem volt hagyomány. Persze 2002-2008 között erősen megemelték az emberek ingerküszöbét...

Amadeus62 2014.04.02. 15:09:10

@ZF2:

"és akár tetszik akár nem a túlzott magyarkodás sok magyarnak igenis kultúridegen."

Ne haragudj de ez olyan beszólás volt mint ha valaki azt mondaná, hogy Budapesten azért ér el mindig gyengébb eredményt a fityesz mert kevesebb arányban élnek ott hagyománytisztelő emberek mint Bács-Kiskunban!

Amadeus62 2014.04.02. 15:14:07

@maxval a gondolkodó birca:

Lesz írásod ami a fideszt fogja támadni?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.02. 15:14:41

@Gamma Leonis:

Mert a ballib agytröszt ezt mondta. Ezt megkérdőjelezni meg azt jelenti: fideszes bérkommentelő vagy, vagy - rosszabb esetben - fasiszta-antiszemita gazember.

Eleve nem lehet demokráciának azt a rendszert nevezni, ahol nem a ballibek nyernek!

Ezek alapvető dolgok, magold be őket!

:-)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.02. 15:16:41

@Amadeus62:

Minek támadjam őket? Fel se merült, hogy rájuk szavazzak. Pár pozitív lépés nem elég ahhoz, hogy egy pártra szavazzak.

Nem célom hamis ide is, oda is ütések osztogatása.

Amikor szóba került, elmondtam a Fidesz hülyeségeit.

Globetrotter2014 2014.04.02. 15:17:08

@Amadeus62: nézd, Budapesten 60 éve sem néptáncot táncoltak. A "boldog békebeléi idők vagy a II VH közötti időkben sem. A 50es években is Luise Armstrong volt menő.

Mi az a hagyomány? Kinek a hagyománya?

Mert közben ha visszaemlékezel, ebben a 98 körüli időkben kezdett el brutálisan megújulni Budapest, sok új vársorész, rengeteg felújítás a belkerületekben, a Budapestet ma meghatárózó díszkivilágítás ekkortájt alakult ki, és nagyjából a Fidesz kormány idejére tehető.

Mégis gyengén szerepeltek sok kerületben, még ott is ahol sok volt a felújítás.

Amadeus62 2014.04.02. 15:18:27

@ZF2:

Biztos a sok liberális kozmopolita miatt ér el gyengébb eredményt a fityesz mint vidéken, nem?

Amadeus62 2014.04.02. 15:18:59

@maxval a gondolkodó birca:

Mi az ami miatt NEM rájuk szavazol? Tényleg érdekel.

DIldiko 2014.04.02. 15:19:29

@Lovag Mihály: Hát attól függ. Én mindig mondom a két fiamnak, hogy egyik jobbra, a másik balra lépjen be egy pártba, aztán majd egymásnak jó zsíros állásokat biztosítsanak. A megélhetésük megoldott lesz, még az dédunokáiknak is.

DIldiko 2014.04.02. 15:22:24

@DIldiko: Viccet félretéve mindig cégvezető aki bármilyen oknál fogva is az lett a saját emberit veszi fel a jó állásokra, míg a melósoknak max. minimálbért ad, de mostanában már az is divat, hogy bejelenti igényét közmunkásra. Így megoldja a munkaerőt és szinte pénzébe se kerül.

Amadeus62 2014.04.02. 15:24:16

@ZF2:

Mert vannak olyan hülye fideszesek, akik mindig "hülye pestieznek", hogy mennyi liberális él ott, bezzeg a polgári vidéken...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.02. 15:42:30

@Amadeus62:

A fő okok, ami miatt nem szavazok a Fideszre:
- utálom ezt az ájtatos orbános népvezéri stílust,
- adók emelése az adók csökkentése helyett,
- nacionalista szövegelés,
- álkeresztény hülyeségek, melyek miatt nekem kereszténykény szégyellnem kell magamat,
- jelképes politizálás valódi tettek helyett (pl. feleslegesen új alkotmány, mely 95 %-ban egyezik a régivel).

Minden nem jelenti, hogy ne ismerném el pozitív lépéseiket, mint pl. egykulcsos adó, parlament létszámának csökkentése, állampolgárság megadása, keleti nyitás.

BKV reszelő 2014.04.02. 15:45:06

Orbán szólt lázárnak, hogy kéne valami nívós írás az elmúlt négy év vélt teljesítményéről és lázár titket kért fel, mert így nívós is miközben nem az, mert nem volt a lopáson kívül teljesítmény? :D

BKV reszelő 2014.04.02. 15:46:44

@Amadeus62: A polgári vidéken analfabéta alkoholisták élnek, zömük jobbikos kis suttyó. :) Csak tudom, 14 éve költöztem közéjük, két év alatt kiismertem őket.

Gyorgy Nagy 2014.04.02. 15:47:35

Szavazni szavazni ! És RÉSEN LENNI ! Mind ahogy a cserkészek mondták.LÉGY RÉSEN, mert nehogy csalàsal gyözenek ha már mindent MEGVÀLTOZTATTAK az emberek megkérdezése nélkül .

Balt 2014.04.02. 15:47:51

@István Tamasi:

1. 8 éve volt a korrekcióra az akkori (és jelen) ellenzéknek, ez jött ki belőle...
2. Nem maradt ki.
3. A súlyos 2009-es recesszió után.

Tudom, rossz hír, de:
www.portfolio.hu/gazdasag/megerkezett_a_legszebb_londoni_prognozis_magyarorszagrol.3.197353.html

Balt 2014.04.02. 15:51:19

@Modor Tibi: :))) Erről poszt kellene, de blogketreces, mert amúgy sajna nem olvasom.

Balt 2014.04.02. 15:55:56

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: "IQ szegény, elfogult, szervilis majmoknak pl esélye sem lenne."

Na, ezért felesleges egy betűt is írnod. :)

Balt 2014.04.02. 15:57:14

@abc: "Most nem fog nyerni a baloldal, mert töketlen."

Ez a "bal"oldal később sem, Fletó maga a személyes garancia erre.

Balt 2014.04.02. 16:04:24

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: "IQ szegény, elfogult, szervilis majmoknak pl esélye sem lenne."

Melyikben ismersz magadra? En bloc?

Narancskommunista (törölt) 2014.04.02. 16:04:29

Annyira bírom az ilyen objektivitás látszatát keltő cikkeket, ahol aztán a cikkíró kedvenceinél még a kontra is valójában vélt pozitívumokat taglal, a másik oldalnál még a pro is negatívumokat.

Balt 2014.04.02. 16:06:22

@shwarcz bácsi: A kérdést közelítsük meg innen:
velemenyvezer.444.hu/2013/10/24/kik-is-azok-a-kommunistak

(Elég maliciózus cikk, de ebbe alighanem beletrafált.)

Globetrotter2014 2014.04.02. 16:40:27

@Amadeus62: hát ha valami akkor a vidékre nem merném mondani hogy "polgári". Ez valami valóságtorzulás lehet...

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.04.02. 16:45:53

"Legvalószínűbb, hogy a 2002-es választási költségvetés és a még gálánsabb jóléti ígéretek ellenére a baloldali ellenzék tudott még nagyobbakat ígérni."

A francokat. Akkor még sugárban hánytak az emberek az árokásástól, az arroganciától. A vidék-főváros ellentét mesterséges gerjesztésétől.

♔batyu♔ 2014.04.02. 16:52:09

Ballibsik, szerintem hallgassatok az értelemre.

Mi jobb? Gyurcsány, Bajnai, komcsik, libsik, vagy pedig a fellendülés? Az, hogy lesz munkátok, külföldre pedig max. nyaralni mentek?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.04.02. 16:56:55

"Stagnáló gazdaságot, minden határidőn túljutott túlzottdeficit eljárást és 80% feletti államadósságot,"

Bajnaitól alacsony költségvetési hiányt vettek át.

Amit hirtelen egykulcsosítottak, és az összes szar, ami ezután jött ennek a baklövésnek a következménye. Mivel a régió többi országának nem volt ilyen barom miniszterelnöke, ők jobban teljesítettek, mint mi.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.04.02. 16:58:53

@♔batyu♔: "Ballibsik, szerintem hallgassatok az értelemre."

A telibekúrt anyádat becézgesd ballibsiknek te agyhalott fasz.

angyalföldi partizán 2014.04.02. 16:59:56

az összefo..nem, a kormányvál...,hát a faszom tudja most hogy hívjákra fogok szavazni.nekem szimpi a Feri meg az Ati,meg mindenki a baloldalon,de én teljesen hülye vagyok és papírom is van róla.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.04.02. 17:01:32

Az objektivitás látszata a blog összefoglalója a ciklusokról.

♔batyu♔ 2014.04.02. 17:03:40

Most már nem csak az elvtársat nem vállalják, a ballibsit sem.

BKV reszelő 2014.04.02. 17:11:28

@♔batyu♔: Te meg a telibe kúrt cigány kurva anyádat nem vállalod. :D 1-1

Parajpuding 2014.04.02. 17:11:33

A nem szavazás és minden, nem a kormányváltókra leadott szavazat a fidesznek jó. Ezért lett így kitalálva a választási rendszer. Talán a jobbikos szavazatok némileg a kivétel, mert azok egyúttal a fidesz ellen is dolgoznak (ugyanis a legtöbb jobbikos a fidesztől pártolt át). Baloldali szavazóból ritkán lesz szélsőjobbos náci.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.04.02. 17:11:37

@Balt: "(Elég maliciózus cikk, de ebbe alighanem beletrafált.)"

Szerintem meg egy baromi nagy faszság.

Egy mondatban összetudom foglalni, hogy miért komcsizik a jobboldal.

Mert műveletlen és ostoba faszok, és fapinák adják a bázisuk magját. Lásd, a birkamenet szintjét! Valójában nem is jobboldaliak ezek.

♔batyu♔ 2014.04.02. 17:14:12

@BKV reszelő: Éppen ezért nem vállaltam a tiédet.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.04.02. 17:14:37

@♔batyu♔: "A te anyádat ballibsi."

Mondom, a telibekúrt anyádat ballibsizzed te agyhalott fasz!

ParaZita2 2014.04.02. 17:15:03

Melyik pártra szavazzunk?
Hát az elveidnek megfelelően.
Ha elvtelen lennél, akkor fej-vagy-írás, és kész.
(ha szent meggyőződésed az, hogy végtelen sok csápú pióca állam-uralomban érzed jól magad, akkor Fity vagy Jobb, ha úgy gondolod, porhintések és mellébeszélések is közel állnak hozzád, akkor KorVált-brancs. De ne feledd, aki hatalmat akar, az valójában a közpénzeket akarja lenyúlni.
Ennek ellenkezőjéről még senki nem tett tanúbizonyságot.
Találkoztál már becsületes nepperrel? Találkoztál már gerinces, önzetlen és közügyekért felelősséget érző ügyvéddel? Találkoztál már olyan miniszterrel, aki ismeri a szó etimológiáját?
Nem szavazunk, VÁLASZTUNK!

♔batyu♔ 2014.04.02. 17:16:14

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: A jobboldal azért komcsizik, mert a balliben komcsik vannak. De miért vagy ezen kiakadva? Demokratáknak csak ti nevezitek magatokat nem vetted észre?

A többiek Lendvait és a többit még a TV-ből ismerik, az MSZMP akárhányadik kongresszusáról.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.04.02. 17:19:35

@♔batyu♔: "Most már nem csak az elvtársat nem vállalják, a ballibsit sem."

Te szenilis szerencsétlen világmajma. Te agyhúgyköves fasztarisznya. Nálam nagyobb antikommunistát nehezen találsz. Ezért is sírom könnyesre magam a félhülye fajtádon. Ömlik belőletek a szélsőbalos retorika, de ti komcsiztok.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.04.02. 17:21:09

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Mennyi is volt az az alacsony költségvetési hiány Bajnainál? Mennyi volt tavaly a hiány?

@♔batyu♔: A felsorolt ballibsiknek a rténelem tosüllyesztőjében a helye, de a "fellendülés" helyett írd melléjük kedvenc politikusod nevét is...

@Amadeus62: Melyik fideszes parlamenti képviselőnek nincs 12. kerületi ingatlanja? Az a vicc, hogy egész Budapesten a rózsadombi volt MSZMP-s nagykutyák lakta városrészekben szerepel legjobban a Fidesz. Vajon miért rejtegetik még mindig az ügynököket?

@shwarcz bácsi: Utálta a kommunistákat 89-ben, amikor megkötött egyezséget felrúgva úgy tett, mintha az ő beszédének hatására történt volna bármi, nem a korábbi tárgyalások hatására... Ugyanígy utálta a keresztényeket is (térdre csuhások), aztán rájött, hogy az SZDSZ ifjúsági tagozatánál kifizetődőbb az MDF helyére lépni és régi sz...

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.04.02. 17:23:15

@ParaZita2: "Melyik pártra szavazzunk?
Hát az elveidnek megfelelően."

Na ez a baj. Az ország azért tart itt, ahol most, mert a legtöbb ember félhülye rajongó, aki szerelmes a kiválasztott pártjába.

Talán a racionalitás talaján kellene mozogni.

♔batyu♔ 2014.04.02. 17:25:09

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: A komcsi az komcsi és punktum. Ha te antikommunista vagy, akkor mit problémázol?

Amikor azt kiabálják, hogy hülyék sorakozó, odamész kikérni magadnak?

Gyorgy Nagy 2014.04.02. 17:37:37

Miért foglalkoztok batyuval? Az apja masziv pàrtag volt! Ő meg egy TÖMÖR CSONTFEJÚ PRIMITIV FASZ !

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.04.02. 17:38:27

@Online Távmunkás: "Mennyi is volt az az alacsony költségvetési hiány Bajnainál? Mennyi volt tavaly a hiány?"

Ezzel a visszakérdezéssel nem tudsz engem sarokba szorítani.

Főleg, hogy akkor a Bajnait a jelenlegi kabinet tagjai brutális megszorítónak nevezték. Az elmúlt négy év az eltékozolt idő. Az egész kormányzás eredménye egy stagnáló, leszakadó ország, ami uram-bátyám dzsentry-mutyi világot épít.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.04.02. 17:45:14

@♔batyu♔: "A komcsi az komcsi és punktum. Ha te antikommunista vagy, akkor mit problémázol?

Amikor azt kiabálják, hogy hülyék sorakozó, odamész kikérni magadnak?"

Na látod, ezért vagy te agyhúgyköves fasztarisznya, mert lekomcsizod azokat, akik nem azok.

Például az MSZP, E2014-PM szavazóit.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.04.02. 17:55:10

@Gyorgy Nagy: Biztos forrásból van ez az info, hogy a Batyu faterja egy igazi véresszájú kommunista hazaáruló volt?

Akkor már érthető, hogy mire föl ez a nagy komcsizás a részéről. Alaposan bemagolt sunyi terelés, ami félig genetikailag örökölt, félig a szennyben szocializálódott erkölcsi avulás természetessége.

kosztarovics bácsi 2014.04.02. 17:59:03

Édes drága libsi-bibsi-bolsi barátaim!Pofára fogtok esni vasárnap.Ugye utána eltűntök végre a büdös francba?

ParaZita2 2014.04.02. 18:00:39

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:
"... a racionalitás talaján kellene mozogni. "
Tökéletesen igazad van, de ez igen sok magyarnak nem fog menni.
Az ésszerűség azt diktálná -vélelmezem-, hogy sokkal kisebb államra van szükségünk, s ebben az irányban semmiféle szándékot nem sikerült felfedeznem. Tehát, félő, továbbra is vegetálás lehet a legjobb kimenet is.
Radikális (igéretű) választási lehetőség nem látszik.
(a jobbik is csak a húsos fazékhoz húz) Mint mondtam, csak törvényessé tenni a közpénz-lenyúlást, a népet tovább birkásítani, s növelni a "kisgömböcöt", ez a meghatározóan jellemző és felismerhető politikai szándék. Szomorú. Igazi, nemes "államférfi(nő)" nem látható (legalábbis sokaknak nem).

ParaZita2 2014.04.02. 18:01:56

@kosztarovics bácsi: :) Hát te öcsém, ki vagy?
A bolsi mit jelent? (mármint magyarul?)

King Arthur 2014.04.02. 18:05:54

@NyMark:

Bruttó államadósság:
MSZP egyenleg 8 év alatt:
2002-ben 9200 Mrd Ft-n volt
2010 május 19330 Mrd Ft (EUR/HUF=~265!!!)
mínusz MNB devizatartalék növekmény (10Mrd Eur->31Mrd Eur) 20MrdEur=kb.6000Mrd Ft
Ez összesn 4000Mrd Forint 8 év alatt!!!!!

FIDESZ egyenlege 4év! alatt:
2010 május 19330 Mrd Ft
2014 január 22800 Mrd Ft (EUR/HUF= ~310!!!!!!!!)
plusz MANYUP 3000 Mrd Ft
plusz Paks2 még 3000Mrd Ft
plusz a mostani 670Mrd Ft
Ez kb. 6-7000MrdFt 4 év alatt plusz Paks, amit már jövőre törleszteni kell!

Ki adósította el jobban az országot?

A GDP alakulása:
MSZP: 2002-2010 között kb. 17%-s volt a növekedés 8 év alatt (2010 évi növekedést már a FIDESZhez számoltam! 2008-2009-ben közben világgazdasági válság volt!)
FIDESZ: 2010-2013 között 3%

Melyik időszakban teljesített jobban Magyarország?

NyMark 2014.04.02. 18:12:07

@King Arthur: A Fidesz időszakban , eddig mindig. :)

NyMark 2014.04.02. 18:14:07

@King Arthur: Tudom, náci vagyok és ostoba.

NyMark 2014.04.02. 18:15:37

@NyMark: Ja és Troll, de ettől még jó irányba mennek most a dolgok, és én erre fogok menni.

NyMark 2014.04.02. 18:16:54

Hvg voks monitor is megmondta, meg is lepődtem, hogy nem a MSZP-t hozta ki a provokatív, kérdéseivel.
Többet nem írok :), még válaszok sem kellenek... innen.....

BKV reszelő 2014.04.02. 18:17:48

@♔batyu♔: Hát...tőled ez is valami...ezt hozta össze a cigány asszony és a falu.

ParaZita2 2014.04.02. 18:19:42

@King Arthur: AZ emberek nem látják. Mellesleg a FIDESZ igazat mond, MO tényleg jobban teljesít, csak azt nem teszik hozzá, hogy MO az (szerintük) FIDESZ, más nincs.
(korábban kijelenthető volt: egy MO van, úgy hívják Budapest, a vidék csak valami kis kolonc. Most azt lehet mondani, egy MO van, a FIDESZ és körei, mindenki más csak kolonc, elhanyagolható.) Sajnos az emberek többsége agymosott birka, nem értően lát/olvas.
CSAK A FIDESZ-t NE! Ha netán ismét ők, akkor vízumot fogok kérni tőlük, hogy MO-on maradhassak, magyarként.

King Arthur 2014.04.02. 19:41:07

@NyMark: Tudom, náci vagyok és ostoba.

Semmi ilyesmit nem mondtam. Nem szoktam embereket minősíteni, mindenkit minősítenek a szavai, a leírt mondatai.
Én szeretek a tények mentén beszélgetni, vitatkozni. Sőt nyitott vagyok az új ismeretekre, infókra is, adott esetben meggyőzhető vagyok. De ezért el is várom, hogy aki gazdasági téren a Fidesz mellett érvel az számokkal is támassza azokat alá.
Az MSZP valóban elcseszte az "elmúlt 8 évet", főleg a végét, de a Fidesz összességében a 2/3 birtokában még ezt is alulmúlta! Nincs növekedés, és több hitelt vettek fel, mint a szocik 8 év alatt. Erre utaltam az adatokkal.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.04.02. 20:04:10

@King Arthur:

"Az MSZP valóban elcseszte az "elmúlt 8 évet", főleg a végét"

Szerintem inkább az elejét. Lásd poszt.

NyMark 2014.04.02. 20:07:56

@King Arthur: Bocsi, és valóban nem is neked szólt a "minősítés"-ek jelző, hanem a másnak, a blognak. A Ezekkel a számokkal meg nem tudok vitatkozni mert nincs Forrássom sem az ellenőrzésre sem az ellenkezőjére.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.04.02. 23:24:38

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Mindegy, hogy minek nevezik egymást és egymás cselekedeteit a politikusok.
Nem az elmúlt 4 év, hanem az elmúlt 12-13 év volt eltékozolt idő, ezért szakadt le az ország.

DIldiko 2014.04.03. 08:03:59

@NyMark: Természetesen vannak olyanok, akiknek jó irányba mennek a dolgok. Azoknak, akik közel vannak a tűzhöz, vagyis max.a legfelső 5-8%-nak. Azok persze, hogy örülnek az egésznek. A maradékból kb. 20% az akinek talán egy kicsit jobb lett vagy nem lett rosszabb. A 52-55% pedig lényegesen rosszabbul él. De ők azok akiket meg lehet vezetni, félemlíteni és a széthúzás is nagyon jól működik.
Az ország jobban teljesít: Ma már nem 3 millió koldus országa vagyunk, hanem 4 millióé.
4 millióan élnek a létminimum alatt, pedig ezen embereknek legalább a háromnegyede dolgozik, hiszen a munkanélküliség kevesebb, mint 10%. Akkor hogy is van ez?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.04.03. 09:02:05

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Ott a pont!

@♔batyu♔: Én is a te anyádra szavazok te elvtelen hazaáruló szarházi féreg!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.04.03. 09:05:54

@King Arthur: Láttam pár összehasonlítást de ez a legdurvább!
Köszönöm.
Vagy nem?:((
Nagyon durva.

Joooe 2014.04.03. 11:31:47

@King Arthur: próbáld újra a számítást úgy, hogy gdp arányosan számolsz, hiszen úgy jelent is valamit, és nem adsz hozzá fiktív összegeket (paks még sehol, manyupot sem világos miért kéne egy az egyben az államadóssághoz adni, a 670 meg gőzöm sincs mi)
Akkor máris látszani fog: korábbi 8 év brutális emelkedés
utóbbi 4 év max stagnálás, esetleg kisebb csökkenés

DIldiko 2014.04.03. 14:57:11

@Joooe: Paks már van - aláírták a szerződést, tehát felvettük a hitelt. A manyup pénzeket hitelt visszafizetésre fordítottuk - azt mondták legalábbis. Vagy eltűntek a süllyesztőben.

Joooe 2014.04.03. 17:44:53

@DIldiko: paksi hitelt úgy törlesztjük, hogy közben az adósságszabály marad, tehát nem növelheti az államadósságot, ez csak úgy lehet, hogy kifutó hitelek helyett lép be. Tehát 2010-2014 közé beszámítani hiba, 2014-után meg meglátjuk, hogy mennyivel lassítja az adósságcsökkenését.
A manyup pénzekből pedig 1700 milliárd a hitel nullázás.

DIldiko 2014.04.03. 17:51:15

@Joooe: Hol van az 1700 milliárd?
Paksot nem 2010-2014-be kell számolni, hanem a 2014-ben felvett hitelhez. Érdekes módon nem nyilvános a szerződés? Miért? Talán van benne valami csavar, ami nem lenne jó, ha a választás előtt kiderülne?
Engem még nagyon zavart pl. az IMF hitel visszafizetése és helyette a piaci, jóval magasabb kamatozású hitel felvétele is. Én biztos nem cserélném az olcsó hitelem drágábbra.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.04.03. 19:47:23

@DIldiko:

"Engem még nagyon zavart pl. az IMF hitel visszafizetése és helyette a piaci, jóval magasabb kamatozású hitel felvétele is. Én biztos nem cserélném az olcsó hitelem drágábbra."

Ne higgy el mindent elsőre!
A valóságban:
"A kamatkiadások 2014. február végéig 288,4 milliárd forintot tettek ki, 48,5 milliárd forinttal kevesebbet, mint az előző év megfelelő időszakában"

hvg.hu/gazdasag/20140320_A_kormany_ezt_varta_4833_milliard_forint

Joooe 2014.04.04. 06:58:45

@DIldiko: "Hol van az 1700 milliárd? "
Ott ahol volt: sehol. Sosem létezett, csak papíron, és mi adófizetők fizettük a kamatait. (Igaz, legalább országon belül maradt) Azzal, hogy papíron visszakerült az államhoz, lenullázódott és évi 150 milliárd Ft-ot spórolt az adófizetőknek.

Joooe 2014.04.04. 07:17:09

@DIldiko: "A 52-55% pedig lényegesen rosszabbul él."
Most a konkrét számtól kímélj meg hogy jött ki, biztos mondták a klubrádióba' :)
De az, hogy ilyen jóléti hiányosságok vannak, az kinek a hibája? Örökölt a fidesz cseszett nagy államadósságot, romokban heverő gazdaságot és társadalmat (40-50 éves nyugdíjasok, uborkás kerítésen átpattanó rokkantak), tarthatatlan államháztartást, megfejelve egy újabb válsághullámmal. Ilyen körülmények közök csettintésre jólétet várni hülyeség, természetes, hogy összességében nehezebb az országnak (tehát nehezebb az állampolgároknak, a te lózungodat újrahasznosítva: rosszabbul élnek) gazdasági válság idején hitelt törleszteni nem túl kellemes, bezzeg amikor bőven forog a pénz még hitelt is felvenni annak megvan a feelingje, ezek szerint szerinted az utóbbi a helyes irányítás...

DIldiko 2014.04.04. 07:24:42

@Joooe: Mennyi lesz a plusz kiadás pár év múlva. Már 2015-ben kezdtek volna nyugdíjba menni azok, akiknek magánnyugdíjpénztári tagságuk volt. A nyugdíjukra kevesebbet kellett volna költeni az államnak. De így most a teljes nyugdíjat az államnak kell adni. A kiadás sokkal több lesz, de a bevétel kevesebb. Ugyanis a gazdaság nem működik, max. vegetál. De ha elmennek a dolgozni és normálisan élni vágyó fiatalok és nem itt fognak dolgozni, adózni, gyereket szülni, nevelni nem lesz bevétel. Agyonadóztathatják azt a pár millió embert, aki itt marad akkor se tudják majd kifizetni a nyugdíjakat. pont ezért alakították meg a pénztárakat, mert a korfa állás miatt ez már előre látható volt 20 éve is. pedig akkor még nem látszódott a világválság, nem látszódott a gazdaságunk visszaesése és a fiatalok elvándorlási szándéka sem.

Joooe 2014.04.04. 07:37:27

@DIldiko: "A kiadás sokkal több lesz, de a bevétel kevesebb."
Na itt az óriási tévedésed. A manyupra átállás úgy működik, hogy először a bevétel lesz kevesebb, és majd csak valamikor a távoli jövőben lesz kevesebb a kiadás. Nincs az a várva várt haszon amit a te illúziód szerint csak ki kell várni és majd ez a türelmünk jutalma... csak azt adja vissza a jövőben, amit már a jelenben elvesz. Az a megtérülés amit attól vársz, hogy majd "2015" után kevesebb nyugdíjat kell fizetni azonnal megtérült amikor megszűnt a manyup. A nem veszettünk semmit, csak korábban megkaptuk. Az állam pont ugyanannyira jár jól ha 100% járulékból 100% nyugdíjat, mint ha 70% járulékból 70%-ot. Az igazi szopás az átállási szakasz, ami addig volt amíg a fidesz be nem szüntette: ilyenkor 70% járulékból fizetne az állam 100% járulékot, de mivel nem tud, pluszban sarcolja az adófizetőket. A demográfiát meg ne keverjük ide, sokkal hosszabb vita.
(2015-ben meg nem lettek volna jelentős számban manyup nyugdíjasok, sokkal elhúzódóbb dolog ez)
" De ha elmennek a dolgozni és normálisan élni vágyó fiatalok és nem itt fognak dolgozni, adózni, gyereket szülni, nevelni nem lesz bevétel."
Szerintem hülyeség, ha az ország nehezen élehetőségének problémáját úgy akarod megoldani, hogy sarcoljunk ki még több pénzt az emberektől, hogy a maynupokat fenntarthassuk.

DIldiko 2014.04.04. 07:38:15

@Joooe: 40-50 éves nyugdíjasok - amikor ezek a főleg fegyvere testületi dolgozók nyugdíjasok lettek, nem maguk kérték a nyugdíjazásukat, hanem nyugdíjba KÜLDTÉK őket. Ekkor a munkáltató egy összegben befizette a hivatalos nyugdíjkorhatárig várható járulékot a kasszába. Vagyis nekik a 60 éves korukig a nyugdíjjárulék előre ki lett fizetve.
Az uborkáskerítésen átugrók most is rokkantak, sőt mindegyik fogyatékos is, mert így több kedvezményt kapnak. Sokan az iskolapadból szülnek, majd mikor már nem tudnak többet szülni akkor rokkantak lesznek - belerokkannak a sok szülésbe és gyereknevelésbe. A férfiak is azonnal rokkantak lesznek, ők a tanulásba rokkannak bele. Tőlük nem vették el a rokkantnyugdíjat! Elvették viszont a daganatos betegek tömegeitől - elég sokan bele is haltak abba, hogy gyógyultnak nyilvánították őket.
Felénk az emberek kb. 80%-a él sokkal rosszabbul! Sokakat elküldtek a munkahelyükről, nincs csak közmunka, de az se sokaknak. Egy 6 órás takarítónői állásra legalább 10 ember jelentkezett, köztük több érettségizett, sőt egy diplomás is volt.
Örököltek egy nagy adósságot, amit még nagyobbá tettek, úgy, hogy közben eltűnt 3000 milliárd forint és felvették a paksi hitelt is, amit úgy írtak alá, hogy senki nem tudott róla. Az oroszok árulták el a múlt héten - teljesen felesleges cirkuszt csináltak a parlamentbe a vitáról. Nem csak az egyszerű embereket, de még a parlamenti képviselőket is hülyének nézték. Ráadásul titkos a szerződés. Remélem, az oroszok ezt is elárulják.
Tudod nem lenne baj, ha mindenki rosszabbul élne. De jó páran piszkosul meggazdagodtak a semmiből. Aki eddig keveset keresett, még kevesebbet keres, aki eddig jobban keresett még jobban keres. Miközben a 4 millió koldus országa lettünk. A 4 évvel ezelőttihez képest kb. dupla annyi ember él a létminimum alatt. A felső tízezernek a vagyona meg legalább megötszöröződött. Jövedelem átcsoportosítás történt a szegényektől a gazdagokhoz. Pedig egy normális társadalom ennek pont az ellenkezőjét teszi, főleg válság idején.

DIldiko 2014.04.04. 07:43:48

@Joooe: A bevétel kevesebb volt kb. 15 évig. Jövőre kezdődött volna az, hogy a kiadás is kevesebb lesz.
A bevétel meg egyre kevesebb lesz, mert nincs munka. A közmunka nem termel hasznot - a fenntartása többe kerül, mint ha rendes munkavállaló lenne a közmunkás, legalább minimálbérrel - igaz akkor egy pár munkahely megszűnne, mert nem lenne szükség a közmunkások nyilvántartására.
Az állam nem jár jobban, mert egyre kevesebben dolgoznak és nem lesz miből fizetni a nyugdíjakat. Sőt már nincs is jogom arra, hogy nyugdíjat kapjak. Ugyanis nem nyugdíjjárulékot fizetek, hanem adót - amit bármire fordíthatnak és nem képez jogalapot a nyugdíjra.
Az emberek azért mennek el, mert itthon nincs lehetőségük a normális életre. Ha lenne, és tisztességes munkáért tisztességes bért kapnának nem mennének el. Havi 10-20-50 ezer Ft-ért nem hagynák itt a családjukat, rokonokat, barátokat. Főleg akkor nem, ha azt látnák, hogy talán tényleg egyre jobb lesz. De most ennek az ellenkezője látható csak. Aki nem valakinek a valakije annak esélye sincs normális állást találni.

Joooe 2014.04.04. 08:21:09

@DIldiko: "A bevétel kevesebb volt kb. 15 évig. Jövőre kezdődött volna az, hogy a kiadás is kevesebb lesz."
Több évtizedes átmenettel.
Ehelyett már tavalyelőtt egycsapásra egyensúlyba került a rendszer.

"A bevétel meg egyre kevesebb lesz, mert nincs munka. [...] Az emberek azért mennek el, mert itthon nincs lehetőségük a normális életre. Ha lenne, és tisztességes munkáért tisztességes bért kapnának nem mennének el."
És ugye felfogod hogy ezekre a problémákra nem a manyup a megoldás? Sőt, a társadalomra rótt plusz teherrel ezek megoldásának hátráltatója.

"nem maguk kérték a nyugdíjazásukat, hanem nyugdíjba KÜLDTÉK őket."
Igen persze :D Mondjuk úgy, küldették magukat.

"Ekkor a munkáltató egy összegben befizette a hivatalos nyugdíjkorhatárig várható járulékot a kasszába"
Egyrészt nem a kieső nyugdíjjárulékot ÉS a nekik kifizetett nyugdíjat fizette be, csak az előbbit, másrészt meg ki is fizette be? Ja hogy az adófizetők, tehát pl te, én, meg az aki 60 évesen még nem mehet nyugdíjba.

Iszonyúan erőltetett életszerűtlen érveket hozol, ez azért van, mert amit védeni akarsz is erőltetett és életszerűtlen, az hogy védeni akarod nem is érvelés következménye, hanem érzelmi, politikai vagy anyagi indíttatásból már előre megvan az ítélet, és keresed hozzá az indoklást, csak sosem fogod tudni észérvekkel megindokolni, hogy miért a 60 éves, fizikailag, lelkileg megterhelő munkát végző adófizető fizesse a 45 éves, egészséges ember nyugdíját.

"De jó páran piszkosul meggazdagodtak a semmiből."
A politika már csak ilyen, a fidesz előtt is ilyen volt. Tényleg nem jó hogy ilyen, de ne kezdjem most el sorolni az mszp-s mutyikat... ez alapján nem lehet a fidesz leváltását követelni, mert aki leválthatná, az se jobb.

DIldiko 2014.04.04. 11:07:59

@Joooe: "Igen persze :D Mondjuk úgy, küldették magukat." Nem küldették. Kaptak lehetőséget: vagy kirúgják őket és munkanélkülik lesznek vagy nyugdíj. Te melyiket választottad volna?
Az, hogy egyik zsebből a másikba tettek pénz nem számít, főleg nem ők tehetnek róla. A lényeg, hogy a költségvetésbe hirtelen belekerült több milliárd nyugdíjjárulék.
Szóval a közalkalmazottak senkik, ingyenélők? Tehetnek ők arról, hogy a törvények ilyenek? Ők hozták? El tudsz képzelni egy 60 éves börtönőrt a 20 éves kigyúrt rabok között vagy tűzoltót menetfelszerelésben a tizedikre szaladni? Sőt én ácsot vagy kőművest se tudok elképzelni. A törvényeket olyanok hozzák, akiknek fogalmuk sincs az emberekről, teherbírásukról. Aki egész életében dolgozik az bizony 65 évesen már örül, hogy egyedül el tudja látni magát és nem szorul segítségre. A politikában nagyon sokan meggazdagodtak, de talán soha nem ennyien és nem ennyire. Ma semmi nem számít, csak valaki valakije legyél. Mindenhol voltak mutyik, de nem ennyire pofátlanok.
Miért baj az, hogy több évtizedes átmenet lett volna az egyensúlyhoz? Most több százéves lesz, vagy soha nem lesz egyensúly. A világon mindenhol azt mondják, hogy az állami nyugdíj kevés lesz - ezt hozza magával a gazdasági, informatikai, ipari fejlődés. Aki teheti takarékoskodik. Csak itt nem lehet, mert nincs rá anyagi fedezet. Minden második család el van adósodva a lakáshitele miatt. Ők örülnek, hogy ha nem viszi a bank a fejük fölül a házukat. A másik fele szinte hónapról-hónapra él. Miből takarékoskodjanak hát?

paprika. 2014.04.04. 15:26:52

sajnos itt americaban most nincs valasztas
otthonra meg nem szavazok minek
egyekent arra szavaznek amelyik csökkenti a joghurt afa-jat

most jo ido van
se hideg se tul meleg
leguritok harom joghurtot is
most akcios volt a boltban vettem is ot kartonnal

kelly is issza pedig nem szereti
emlekszem mikor megismertem undorodott tole
elrontottam biztos

eloszor az elso kocsimban itattam le
egy 59-es eldorado volt
200-ert vettem tartozas fejeben meg odafent texasban
akkor eppen epitkezesen nyomtam utana jott a pizzas
6$ oraber nekem ez is megteszi
odahaza a csepelben feleert esztergaltam szoval boven OK ez most
nem vagyom mar sokra csak a napi joghurt meglegyen

Zsolt Zsolti BAZ 2014.04.05. 09:23:46

Mindenki figyelmet felhívnám, hogy az FKgP egy szélhámos banda !!!!!!!
Hitelből csinálnak lakossági fórumot es persze a magyar szokás szerint nem fizetik ki. Ezek akarnak itt rendet tenni ???????

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.04.05. 09:27:59

@Zsolt Zsolti BAZ:

Ez nagy csalódás, mert jó lenne egy, a gazdák és a vidék érdekeit első helyen képviselő párt a parlamentben! Tudsz esetleg valami hírforrást, linket adni erre? Köszi.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.04.05. 23:03:51

Csak tudnám miért van az, hogy a pártpreferenciákat firtató online felméréseket valahogy mindig meghekkelik valahogy ráérő baloldali informatikai vénájú honfitársaink. Százával érkeznek szavazatok a baloldali közös listára oldalletöltések nélkül...

Meghekkelés előtt valahol 27%-on állt a Fidesz és 28%-on a baloldal. Azóta valós szavazat nem nagyon érkezik, csak futószalagon a baloldalra...

Ez van! :(

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2014.04.06. 10:27:30

@ccactus: Akartam is írni, hogy elég naív dolog ez a szavazósdi, ugyanis úgyis manipulálni fogják. De vicces, h milyen lassan reagálnak :-DDD

" ráérő baloldali informatikai vénájú honfitársaink."

hát, én kötve hiszem, hogy bármi informatikai vénájuk lenne, és gondolom fizetésért baloldaliak...

Joooe 2014.04.06. 11:36:06

@ccactus: remélem a végeredmény azért nem az lesz :)

Amúgy meg CAPTCHA-s szavazás kéne. Azt csak droidsággal lehet hekkelni... akkor is lenne többszörözött szavazat, de talán kevesebb.

@Tyson925: nem hiszem, hogy bárki fizetne ezért, akkora jelentőssége nincs, ezek lelkesedésből hülyék szvsz

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2014.04.06. 12:20:29

@Joooe: Minden ilyen szavazást megvan bundázva. A módszer mindig ugyanaz: napokkal később kezdenek "dolgozni". SZVSZ van a kampánystábban egy tag aki ezért felelős, de persze segg hülye az egészhez. Mire eljut hozzá egy-egy ilyen szavazás addig órák/napok telnek el, ő aztán kiadja a "parancsot" és manipulálják a szavazást, mikor már szinte senki nem olvassa az adott cikket.
Az egészről süt a hozzánemértés, olyan magyarosan elfuserált és baloldalian gyenge...
süti beállítások módosítása