Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Ki fog regisztrálni a választásokra?

2012. szeptember 19. - Nívó blog

Egy nagyon fontos dologról kevés szó esik az új választási törvény kapcsán: vajon ki fog előre regisztrálni? Én tartok tőle, hogy nem csak a politikai elemzők által várt pár százezer ember esik ki a választásokból, sokkal inkább milliók. Fogalmazzunk úgy: nagyon kevés ember fog dönteni az ország elkövetkezendő éveiről.

Van egy alaptétel, amit az eddigi tapasztalatok nem cáfoltak: magyar ember nem mozdul. Jó példa erre a magánnyugdíjpénztári mizéria, ahol összesen kb. 100.000 ember nyilatkozott a maradásról - a 3.100.000-ből -, tehát az érintettek 3%-a vette a fáradságot, hogy kitöltsön egy egyszerű nyilatkozatot. Jó, persze, minden bizonnyal nagyon sokan voltak, akik át akartak lépni az állami rendszerbe, de abban is biztos vagyok, hogy a 100.000 embernél is jóval többen maradtak volna a magánnyugdíjpénztárukban. Mégsem tették.

Vagy itt van külföldre vándorlók példája. "Szájban" minden ötödik felnőtt külföldön akar munkát vállalni, és ez alapján a külföldre migrálásnak milliós nagyságrendűnek kellene lennie, ehhez képest nem az. Itt is szépen megfigyelhető a "tenni akarás" és a "valós cselekvés" közötti különbség - akarja, tudja, hogy kellene, de nem teszi. De említhetném még a különböző Facebook-csoportokat, ahol sokkal többen ígérik egy tüntetésen való részvételüket, mint ahányan valójában megteszik.

Miért pont a parlamenti választással lenne másképp? Tartok tőle, hogy a rengeteg bizonytalan amúgy is "szarok bele az egészbe" hozzáállással fog indulni, és el sem megy feliratkozni, de a pártválasztók jó része is úgy lesz ezzel, hogy nem áldoz pár percet (oda- és visszajutással fél-egy órát) erre a procedúrára. Mi lesz ennek a vége? Csak az igazán keményvonalasok és ráérők fognak regisztrálni (meg a rossz nyelvek szerint a "megvásároltak"), így a szavazók bázisa szerintem jó, ha párszázezres lesz. Pár százezer ember fog dönteni hazánk jövőjéről. Lehetne jövője egy ilyen feliratkozós rendszernek, de nem a jelenkori Magyarországban.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr934787394

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Köszönjük Orbán, elég a kommunikációs trükkökből, a forradalmi hevületből és a barokkos túlzásokból! 2012.09.19. 12:23:26

Élni akarjuk az életünket, jókedvvel, bőségben, és annak, hogy ezt megtehessük, jelen pillanatban te és a slepped vagytok a legnagyobb akadálya. * Nézd meg, már megint mit csináltál! * Úgy tűnik, hazudtál, és két órán belül rajtakaptak! Már megint rajt...

Trackback: Túl lehet-e harsogni az agresszív, rosszindulatú fideszes kommunikációt? 2012.09.19. 12:08:37

Lehet, de nem érdemes ezzel tölteni az időt. Megkerülni egyszerűbb. Nyilván észrevetted már, hogy bár a nyáron sem szűnt a szorítás, pár napja a Fidesz-közeli média az első vonalba tolta a szimpatizáns jobboldali bloggereket, hogy össztűz alá vegyék az...

Trackback: A fogyatékosok még kétharmadot sem érnek 2012.09.19. 11:07:09

Ez is kimondatott végre! A fogyatékkal élők kevesebbet érnek ép társaiknál. Nincs több köntörfalazás, nincs több political correctness. A fogyatékkal élők örüljenek, hogy élnek, a paralimpikonok pedig annak, hogy végre nem hangszórót kapnak jutalmul ol...

Trackback: Előzetes regisztráció: felesleges, drága, manipulatív 2012.09.19. 10:47:46

Ígéretéhez híven Lázár János egyéni képviselői indítvány formájában nyújtotta be a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot 2012. szeptember 18-án.  Az időzítés talán nem véletlen: miközben továbbra is borzolja a kedélyeket az ál IMF-lista, az aze...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2012.09.19. 09:42:06

Néháy adatot rakjunk rendbe, és aztán becsüljünk újra:
- Budapesten, nagyobb városokbanlegalább 70% fog regisztrálni. Itt lakik az ország 40%-a, tehát 28% regisztrál biztosan.
- Kisváros, illetve ahol helyben van jegyző: 55-60% regisztráló. Itt lakik még 40%-a Magyarországnak, akkor ez 23%
- Olyan falu, tanya, ahol nincs helyben jegyző (Se internet. se ügyfélkapu). Itt lakik a maradék 20%, és itt 20% lesz a regisztráció, azaz még 4%.

Összesen 55%. Ha ez az 55% el is megy szavazni, akkor nem lesz kirívóan alacsony a részvétel. Ha meg 60%lesz, akkor teljesen átlagos.

A FIDESZ ott számítja el magát, hogy Budapest, és még a nagyobb városok is jobban elmozdulnak az ellenzékhez, mint az átlag (és ők most már még jobban felül lesznek reprezentálva a választók között), tehát listán nagyon kikapnak, és Budapesten egyéni helyeket is veszíteni fognak, ahol meg vidéken nyerik az egyéni körzeteket, ott olyan alacsony részvétel mellett, hogy alig lesz nyertes töredékszavazatuk.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2012.09.19. 09:43:01

Egyszerű. Nem lesz legitim kormánya Magyarországnak.
Érdekes, ez ügyben valahogy nem mész felvonulgatni, mint ahogy januárban...
Fonotsabb neked az a hatalom aki kedvezményeket ad neked kedves kaktusz, mint a demokrácia leépítése, és at ország gazdasági rombadöntése. Van erre egy szó, inkább nem írom le...

Etniez 2012.09.19. 10:13:57

"Vagy itt van külföldre vándorlók példája. "Szájban" minden ötödik felnőtt külföldön akar munkát vállalni, és ez alapján a külföldre migrálásnak milliós nagyságrendűnek kellene lennie, ehhez képest nem az."

Gyorsuló ütemben hagyják el a negyven alattiak az országot, legalább is Londonban sokkal több a magyar, mint egy-két éve. És jellemzően a fiatalok.
És tudod, ha megszokja azt, hogy van pénze mindenre, az utána nem fog egyszerűen haza menni.

Otthon nagy a munkanélküliség, akiknek van munkája, az sem keres eleget. De megy az állami propaganda, hogy szüljé' csak. Minek, kell több munkanélküli?

Egyébként, hogy ne csak off legyek, az országnak annyira elege van a Fideszből, hogy akármilyen rendszert is szerveznek, el lesznek picsázva. Kár erőlködni, elkúrták. Nem kicsit, nagyon. Az egykulcsos adó miatt az egész gazdaságot hazavágták (mnyp lóvé, ilyen-olyan rendkívüli adók). Aztán ennek a hozománya lett a befektetések elmaradása, annak a munkanélküliség és a csökkenő gdp. Azt' most van egy évük még, kellene osztogatni a lóvét, de nincs miből.
Szerintem ha újra kezdhetnék, nem lenne egykulcsos szja.

2012.09.19. 10:44:14

@is: A te számaid honnan vannak? Mert a nélkül - sajnos - azt kell mondjam, hogy ez csak wishful thinking.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.09.19. 10:45:12

Részlet az új választási törvényből:
89.§
(1) A feliratkozási időszakban a névjegyzékbe vétel iránti kérelem személyesen MUNKANAPON, közös önkormányzati hivatalhoz tartozó településen — a székhely település kivételével — legalább HETI KÉT MUNKANAPON nyújtható be.

Erről ennyit.

anonymand 2012.09.19. 10:48:14

Tisztelt Nívó blog!

Könyörgöm, miért nem vagy képes leszokni a hazudozásról?
"Van egy alaptétel, amit az eddigi tapasztalatok nem cáfoltak: magyar ember nem mozdul. Jó példa erre a magánnyugdíjpénztári mizéria, ahol összesen kb. 100.000 ember nyilatkozott a maradásról - a 3.100.000-ből -, tehát az érintettek 3%-a vette a fáradságot, hogy kitöltsön egy egyszerű nyilatkozatot. Jó, persze, minden bizonnyal nagyon sokan voltak, akik át akartak lépni az állami rendszerbe, de abban is biztos vagyok, hogy a 100.000 embernél is jóval többen maradtak volna a magánnyugdíjpénztárukban. Mégsem tették." - mégsem.
Mert a "magyar ember nem mozdul", állítod Te.
"Ahogy Matolcsy György korábban fogalmazott, kiírja magát a szolidaritáson alapuló állami nyugdíjrendszerből: "Ha így dönt, akkor már nem része a szolidaritáson alapuló állami nyugdíjrendszer-közösségnek….kiszerződik az állami nyugdíjrendszerből". - ezt meg Maximus Balfus állította.
Ki hazudott, hazudik?
Mert a "magyar ember nem mozdul" - magadat ámítod, vagy csak megszokásból hazudsz?
"A kormányszóvivői tájékoztatón Matolcsy azt is bejelentette: „Aki a kötelező magánnyugdíjpénztári rendszerben marad, s erről nyilatkozik, az a jövőben a munkaadója által befizetett 24 százalékos nyugdíj-járulék utáni összegből, azaz a 70 százalékot kitevő szolidaritási nyugdíjból már nem részesedik, csak az önmaga, azaz a munkavállalók által fizetendő 10 százalékos járulék lesz a számláján”." - Maximus Balfus cizellált fogalmazása.

Tisztelettel:
anonymand

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 10:54:36

Eddig elment szavazni 55-60 %, most meg el fog menni 40-45 %. Ez belföldön. Külföldön meg aligha fog 15 %-nál több szavazni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 10:56:40

@is:

Igen, előbb-utóbb a regisztráció vissza fog ütni a Fideszre pont amiatt, amit vázolsz. Kérdés, hogy még 2014-ben vagy csak 2018-ban.

Kutchek (törölt) 2012.09.19. 10:56:57

@is: " Ha ez az 55% el is megy szavazni, akkor nem lesz kirívóan alacsony a részvétel. Ha meg 60%lesz, akkor teljesen átlagos."

Az eddig választásokon a 60% is jónak tűnt. Ebből mennyi az, aki tényleg az utolsó perceben döntötte el, hogy szavaz??? /Jellemzően az ebédi utáni, délutáni séták idején lódultak meg az emberek./
-Anyjuk, puffaszt ez a töltött képoszta, sétáljunk egyet!
-Ja-ja, apjuk, meg akár be is mehetnénk szavazni!

A fasz fog itt foglalkozni a regisztrációval, meg ki akar egy fideszes listára feliratkozni???

Jó, ha lesz 1,5 millió voks összesen.

2012.09.19. 10:58:50

És mi ezzel a probléma? Nem értem. Jobb az, ha sokan döntenek? Én minőség és nem mennyiségpárti vagyok.

2012.09.19. 11:00:10

@anonymand: Így van, el lett felejtve annak megemlítése, hogy ez egy zsarolásos helyzet volt.

Félázsiai Baltás Orbán 2012.09.19. 11:00:36

@Tyson925:

"Egyszerű. Nem lesz legitim kormánya Magyarországnak."

Ott a pont! Ennek nagyon súlyos következményei lesznek 2014-től kezdődően.

Egyértelműen érezhető, hogy a magyarok többsége le akarja váltani a Fideszt, csak azt nem tudja még senki, hogy kire. Nekem személy szerint egyetlen Fideszes ismerősöm sem maradt, még távoli ismeretségi körömben sem, mindenki aki 2010-ben a Fideszre szavazott egytől-egyig átkozza magát és értetlenül áll azelőtt ami az országban történik! Szó szerint mindenki, olyanok is, akik világéletükben megrögöztt Fideszesek voltak! Ha a Fidesz összecsalja magának a 2014-es választást, azzal csak azt éri el, hogy ezek a tömegek egyre elkeseredettebek és dühösebbek lesznek, ilyen körülmények között pedig erősen kétséges, hogy 2018-ig ki tudnák húzni, hiszen már most is teljesen egyértelmű, hogy a Fidesz kormányzása egy szűk oligarcha rétegen kívűl igazából senkinek nem kedvez.

Belagezapista (törölt) 2012.09.19. 11:00:39

A legrosszabb az, hogy a pártfanatikusok közül fognak legtöbben regisztrálni, nem a megfontolt, gondolkodó emberek. Ebből pedig a fityisznek van a legtöbb.

tarackos 2012.09.19. 11:01:02

Ez lehet az egyik véglet, pár százezer ember. Viszont naív aki azt gondolja ők fognak dönteni. A többinek azért le fog esni, hogy ez így nem kóser és majd jön amit Sólyom mondott: az alkotmányos válság. Ráadásul teljes joggal hiszen dokumentált, hogy a kormány egyedül törvénykezett és ezt nemzetközi szakmai szervezetek is szóvá tették.

Az alkotmányos válság az egész 2/3 építménybe bele van kódolva: gondold el mi lesz ha viktor bábjai mindent megfúrnak politikai motivációból. Vagyis lesz egy legitim kormány ami guzsba van kötve.

A regisztráció az alapokat kérdőjelezi meg, a választások tisztaságát.

don padre 2012.09.19. 11:01:09

Az egészben az a szomorú,hogy a blogírónak abszolúte igaza van!Sajnos a Magyar ember igenis hangember,tisztelet a néhány/sajnos csak néhány/kivételnek!
Jogos a kérdés
Ki fog itt választani?

is 2012.09.19. 11:02:03

@Lrdx: a lakosság eloszlását nagyobb város, kisebb város és nagyobb falu, kisebb faluk és tanyák tekintetében lásd KSH. a regisztrációs hajlandóságot ún. "educated guess" módszerrel állítottam elő, és szerintem te is látod, hogy eléggé reálisak. ettől függetlenül azt kell mondjál, amit akarsz.

Belagezapista (törölt) 2012.09.19. 11:02:23

@is:
Falun a vasárnapi misén fogja a plébános emlékeztetni a népet, hogy regisztráljanak, és szavazzanak a Fideszre (utóbbira csak burkoltan célozva).

Quentin, Montargis-ból (törölt) 2012.09.19. 11:02:54

Azért nem biztos, hogy ennyire egyszerű a helyzet. Ami kiverte a biztosítékot ebben az írásban:
Biztos, hogy a nem mozdulás miatt lett annyi állami pénztárba visszatérő? Nem véletlenül azért mert a "pár gomb a nyugdíjam" vs "ló*** lesz, nem nyugdíj" harcban a pár gombot választották az emberek?

Csak kérdezem...

2012.09.19. 11:03:03

@Félázsiai Baltás Orbán: az, hogy egy pár százalékos párt is hatalmat kaphat (koalíció), az ugyanúgy illegitim, sőt.

VT Man 2012.09.19. 11:03:54

Teljesen irreális a posztoló.
De ha igaza van, és tényleg párszázezer dönt, akkor mi van?

A többiek is dönthetnének. Ha nem teszik, és nem hajlandóak regisztrálni, akkor kuss van nekik.

VT Man 2012.09.19. 11:04:49

@Belagezapista:
"Falun a vasárnapi misén fogja a plébános emlékeztetni a népet, hogy regisztráljanak, és szavazzanak a Fideszre (utóbbira csak burkoltan célozva)."

Budapesten meg az SZDSZ nácizó plakátjai. 1-1.

Joooe 2012.09.19. 11:05:24

"tehát az érintettek 3%-a vette a fáradságot, hogy kitöltsön egy egyszerű nyilatkozatot"
Én úgy gondolom ez nem helyes megközelítés, miután a magánnyugdíjpénztár pozitív diszkriminációja megszűnt, legalábbis kétségbe vonható lett, hogy jó lépés-e bennmaradni (Egyenlőbb feltételekkel már nem csillog olyan szépen, mint amikor az állam=adófizetők ajándékba tolta bele a pénzt). Tehát abban aki nem nyilatkozott nem csak az van benne aki nem vette a fáradtságot, hanem az is aki racionálisan döntött.
Épp ellenkező a helyzet, ez a 100ezer ember jóval több, mint aki gazdasági ésszerűség alapján manyupban maradhatott volna, sokan annak ellenére vették a fáradtságot, hogy ez számukra káros, pusztán dacból. Épp ellenkező következtetést látok ebben mint a cikkben szerepel: az ellenzék dacból úgyis regisztrálni fog, még ha nem is menne el szavazni, a kormánypártiak körében viszont visszaesik a részvétel.

És ettől tartok az előregisztráció kapcsán, hogy tovább erősíti azt a káros társadalmi trendet, hogy mindig kormányt kell váltani, mindig az a rossz ami van, és mindegy hogy mi az alternatíva, csak ez ne legyen ami most van, mert ez szar, így sosem tud egy érdemi irányvonal kibontakozni. Hagyományosan sokkal aktívabb, indulatosabb az ellenzék, míg az épp aktuális kormányt csak "jobb híján", bizonytalanul szokás támogatni. Így a fidesz maga alatt vágja a fát az új rendszerrel, hiszen az aktívabb ellenzék nagyobb arányban fog regisztrálni. Persze a fideszben biztos vannak ezzel ellentétes számítások, és nagyon bíznak saját szavazóik aktivitásában, különben nem csinálnák az egészet, de azt gondolom tévednek.

ciccaful 2012.09.19. 11:06:27

@Emanuel Goldstein: és ez miben is garancia a minőségre?

2012.09.19. 11:07:58

@ciccaful: Nem garancia, de a mostani rendszer viszont garancia a mennyiség hatalmára a minőség felett.

ciccaful 2012.09.19. 11:09:10

@VT Man: de miért kell regelni? mondd már meg kérlek. felesleges, drága.

racionális érvet mondj. könyörgök. bárki.

az nem racionális érv, hogy miért is ne.
és az sem, hogy majd a tudatos szavazók döntenek.

room_101 2012.09.19. 11:10:41

@Schindler Pistája:
Miért, a mélymagyar tűzfalkonfig miatt onnan nem működne az ügyfélkapu?
Legfeljebb majd proxy-n keresztül regisztrálnak.

Félretéve a zsidóviccet, nem ez a fő kérdés, hanem hogy - akár fidesz, akár ellenzék - mi a fenét fog kezdeni a gazdasággal, mert akárhogy csűrik-csavarják a paragrafusokat, a zemútthuszév addigra zemútthuszonnégy lesz.
Ja és külön vicces lesz majd, ha mégis a fidesz nyerne, hogy kire fognak visszafelé mutogatni, még mindíg a fletóra, mert a már most is uncsi.

ciccaful 2012.09.19. 11:11:05

@Emanuel Goldstein: és??

akkor töröljük már el az egész választósdit, döntsön a mai parlament, az lesz az igazi minőségi győzelem a mennyiségi felett!!!!

jézusom. ne vicceljetek már.

Pan Modry 2012.09.19. 11:11:08

neten nem lehet regisztralni?

zgabi 2012.09.19. 11:11:31

Fenntartva azt a nézetemet, hogy teljességgel értelmetlen ez a regisztrációsdi mégis azt mondom: nem jár ezzel jól a Fidesz. Vidéken ugye, ahol mindenki ismeri egymást, kénytelen lesz elballagni Juli néni a polgármesteri hivatalba, mert ha nem, megszólják, illetve távolmaradása visszaüthet rokonaira, ismerőseire. De ettől még egyáltalán nem biztos, hogy a Fideszre fog szavazni. A nagyobb városokban ( s különösképpen a fővárosban) viszont már csakazértis nagyon sokan fognak regisztrálni, s ha már regisztráltak, el is mennek szavazni. Itt még inkább valószínűsíthető, hogy a herce-hurca és a létbizonytalanság ( meg még sok egyéb más dolog miatt) nem a Fideszre vagy jelöltjeire adják voksukat. Úgyhogy ez a teljességgel fölösleges, értelmetlen, pénzpazarló regisztráció még nagyon visszaüthet a Fideszre. Vagyis, csak visszaüthetne. Mert ugyan az ő kormányzásuk tragikomédia ( csak az a bak, hogy ennek mi isszuk meg a levét), de az ellenzék közül sincs egyetlen olyan párt sem, amelyikre jó szívvel adná az ember a szavazatát. Mivel 2014-ben a egyéniben győztesek fognak dominánsan jelen lenni a parlamentben, ezért még csak megjósolni is képtelenség, kik és milyen összetétellel alakíthatnak majd kormányt. 2/2 biztosan nem lesz, de még sima győzelem sem igen, annál inkább koalíciós kényszer. Mindenesetre én eldöntöttem: aki megkér, hogy írjam alá a jelölését, annak én alá fogom írni. Érdekes helyzet fog kialakulni sok helyütt, mert ezzel vissza lehet élni. Adott pl. egy 1200 lelkes, szinte csupa roma lakosból álló falu, s nem lepődnék meg, ha ott 1200 képviselőjelölt lenne ( na jó a gyerekeket le kell vonni ebből a számból). Aztán ömölhet az állami támogatás. De miből? Mikor jövőre, most már deklaráltan 400-600 milliárdos lyuk van a költségvetésben. Jól meggondoltátok ezt fiúk? Honnan a fenéből dotáltok majd államilag 1.000.000 képviselőjelöltet? Vagy többet. Mert én is indulni fogok az biztos. Kétszáz aláírást nem olyan nagy dolog összegyűjteni a mai internetes világban.

bgp 2012.09.19. 11:11:40

@VT Man: A nem létező SZDSZ vagy a létező, pokol kénköves leheletével fenyegető pap. 0-666

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2012.09.19. 11:12:12

A jegyzőkönyv kedvéért jegyezzük azért meg, hogy a manyup feliratkozáskor nem azért volt 3% mert a magyar ember lusta, hanem még meg is lettek zsarolva. Persze nyilván nem lett volna 100% zsarolás nélkül, de azért lényegesen több lett volna mint így..

2012.09.19. 11:14:12

@ciccaful: Hát a parlamentben van a legalacsonyabb minőségi arány, ez nem jó példa. Amúgy különösebben nem érdekel hogy lesznek-e választások, meg hogy ki nyer az se. Úgyis mindig ugyanaz történik, nem csinálnak semmit, és mindent az előző X évre kennek, hogy miért nem. Ezt csinálják 22 éve.

bgp 2012.09.19. 11:14:18

@ciccaful: mert a buszok száma korlátos. Így elég lesz 10-et indítani Erdélybe.

Belagezapista (törölt) 2012.09.19. 11:14:35

@Joooe:
"Én úgy gondolom ez nem helyes megközelítés, miután a magánnyugdíjpénztár pozitív diszkriminációja megszűnt, legalábbis kétségbe vonható lett, hogy jó lépés-e bennmaradni (Egyenlőbb feltételekkel már nem csillog olyan szépen, mint amikor az állam=adófizetők ajándékba tolta bele a pénzt). "

Szerinted egyenlőbb feltétel az, hogy csak 1/3-ad befizetésük alapján kaptak volna nyugdíjat a manyuposok? Mert az akkori feltétel az volt. Ez sokkal egyenlőtlenebb, mint az eredeti, csak a másik irányba. Így persze halmozottan igazad van ebben a kérdésben, csak nem tudom miért érzel olyan kényszert, hogy folyton a Fidesz propagandát nyomjad.

"Épp ellenkező következtetést látok ebben mint a cikkben szerepel: az ellenzék dacból úgyis regisztrálni fog, még ha nem is menne el szavazni, a kormánypártiak körében viszont visszaesik a részvétel."

Én meg azt gondolom, hogy a hozzád hasonló fideszfanok, akiknek amúgy fingja sincsen a politikáról, mind regisztrálni fognak. Ellenben a megfontoltabb emberek nagy része nem fog, mert úgy érzi, nem tud jó döntést hozni, oké, hogy a Fidesz kormányzása szar, de a többit sem szeretné, nyilván ha nem lenne előzetes regisztráció, akkor lehet mégis elmenne, miután újabb hülyeséget csinálna a kormány a regisztráció és a választás között. Szóval szerintem ezzel a rendszerrel igenis, győzni fogtok, ügyesen csinálja a vezéred.

Chigavera · http://pezsma.blog.hu/ 2012.09.19. 11:14:38

A registztráció kifejezetten a célzott szűkítésre van kitalálva, ez benne a pláne, éppen ettől cinikus és alattomos. Kicsit bővebben:

pezsma.blog.hu/2012/09/19/listasag_fel_egeszseg

VT Man 2012.09.19. 11:15:29

@bgp:
"A nem létező SZDSZ vagy a létező, pokol kénköves leheletével fenyegető pap. 0-666 "

Már hogyne létezne az SZDSZ! Csak épp most LMP-nek hívják.

Heremóka 2012.09.19. 11:15:44

Az ellenzők is pont azt hangoztatják, amit a regisztráció "megálmodói": rengetegen esetlegesen mennek el szavazni, sokuk nem is tudja, mire szavaz mondjuk két perc múlva. Például egy idióta mosolyra, amit útközben egy plakáton látott. Hát köszi! Ennél azért több felelősség kéne. Az ilyen NE szavazzon!!!

(((Én sokkal tovább mennék: betiltanám a politikai reklámot. A PRnak amúgy sincs semmi keresnivalója a politikában. Minden választónak választás előtt vizsgáznia kellene az első tíz politikai párt x karakterben maximált, közzétett programjából a tíz párt területi képviselői előtt, írásban. Aki átmegy, szavazhat. Erősst csökkenne a demagógia. Igaz, hegyekben állna a lejárt tészta és a konzerv.)))

2012.09.19. 11:16:23

@anonymand: Kedves Anonymand. Az embereket azzal zsarolták, fenyegették, ha nem lépnek át, nem kapnak állami nyugdíjat. Itt nem a tenni akarásról volt szó.

kifordított nagyanyó 2012.09.19. 11:17:11

A fideszbirkák biztosan elmennek regisztrálni.
Meg a nép nagy része is,mert addigra tele lesz a tökük a fidesszel.

VT Man 2012.09.19. 11:17:44

@ciccaful:
"de miért kell regelni? mondd már meg kérlek. felesleges, drága."

Az egy jó kérdés, hogy mire jó a regisztráció...

Arra talán jó, hogy az utolsó nap megvett szavazókat kiszűrje (egy kis gulyáslevesért buszoztatott szavazók). Esetleg arra, hogy aki annyira barom, hogy 15 nappal a szavazás előtt azt nem tudja, hogy el akar-e menni esetleg szavazni vagy sem, az inkább ne szavazzon.

Belagezapista (törölt) 2012.09.19. 11:18:14

Egyébként meg sok tényező együtt fog a Fidesz győzelméhez vezetni:

- Előzetes regisztráció.
- Ügyesen újrarajzolt körzetek.
- Szétaprózott ellenzék. Ha tényleg egyfordulós választás lesz, ez tovább nehezíti a kormányváltást.
- Fideszes média túlsúly.
- Egyre több hivatali pozícióba kerül fidesz seggnyaló, ez a réteg nyilván nem szavazhat másra, mert félti az állását.

És még sorolhatnám. Én nem vagyok bizakodó, hogy ez a tolvajbanda elkotródna.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.09.19. 11:18:19

A Tonga szigeteki, Pápuai és izlandi, Semjén által magyarrá tett nem magyaroknak miért kell szavazniuk és beleszólniuk a mi életünkbe. Mi itt dolgozunk, itt adózunk joggal tesszük, de nemzetegyesítési nagy szar jegyében lasszóval fogott a "magyarok" ne szóljanak már bele a fontos dolgokba.

Az ellenzék megosztása, szétforgácsolása a célja a bóvlistáknak , ezért lehet 200 aláírással indítani valakit.

A fideszes szarháziságnak nincs határa!

Magyar nép! Legyél végre bölcs és okos, ezt a komcsikon szocializálódott bandát le kell váltani!

2012.09.19. 11:18:38

@Heremóka: Minden választási kampányra elköltött forint kidobott pénz az ablakon.

2012.09.19. 11:22:26

@Lázár te igazi szarjankó vagy, de szorul a hurok!: Ezzel a ki hol mennyit adózik dologgal azért vigyázni kell. Ha idejön egy külföldi és vásárol egy terméket netto 50 000 forint értékben, akkor a 25% ÁFA miatt (ami 12500 forint ugye), máris többet adózik mint a minimálbéres magyar (SZJA: 12480ft). Persze ez nyilván csalóka, mert a minimálbéres magyar is adózik még a fogyasztásai után pl, de azért érzékelteti, hogy ez nem ilyen egyszerű, hogy jajj én itt dolgozom, akkor itt adózom sokat, ezért én döntök.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.09.19. 11:25:19

Engem nem zavar ha párszázezer cigó nem szavaz, mert arra is lusták.

Brix 2012.09.19. 11:25:41

Az előzetes választási regisztráció célja egyértelmű: távol akarja tartani, a bizonytalan, apátiában lévő, politikai pártokban csalódott tömegeket, akik a legnagyobb tábort adják ma Magyarországon. A fidesz üzen azoknak az embereknek ,akik eddig sem nagyon hittek abban, hogy változtatni lehet sorsukon: " Jobb, ha otthon maradtok, mert egy csomó időt és fáradságot igényel majd tőletek , ha élni akartok az alkotmányos jogaitokkal!" 2010-ben növelték a kopogtató cédulák számát, és csökkentették a begyűjtésükre szánt időt
Mindíg úgy hozzák a döntéseiket, ahogy a pillanatnyi politikai érdekeik megkívánják, de ebben az eszetlen kapkodásban a hiba lehetősége is benne van. Azzal kalkulálnak, hogy az előzetesen leszűkitett, szavazásra jogosult tömeget már jobban tudják manipulálni, és előre számítani a választási eredményeket.
A fideszesnek nagy tét, hiszen olyan társadalmi rendszert építettek ki, ahol a minden kedvezmény a már nyugati szinten élő felső-középrétegnek és az oligarcháknak kedvez. Ebbe beletartoznak a fideszes politikusok, és az összes taplnyalójuk akiknek. leosztották a jól fizető állami állásokat és állami megrendeléseket.
Csak az egykulcsos adó következtében, négy év alatt 1 milliárd forinttal lesz több pénze a fideszes képviselőknek! Válságban az ország és mindenki horror adókat kénytelen fizetni, hogy mentesítsék az elitet, a gazdasági problémák alól
Az elit megadóztatása tabu téma Magyarországon, se több kulcsos SZJA nincs , se a nagy értékű ingatlanokat nem adóztatják
A következő választás tétje , hogy marad-e a nyíltan deklarált osztályelnyomás és a kiépülő feudális struktúra, vagy valami mást akarunk?

lógós versenyszférás és állami dolgozó adócsaló 2012.09.19. 11:26:17

ha marha kevés szavazó lesz, akkor legalább a magyarok szembenéznek azzal hogy mekkora gáz van VELÜK

2012.09.19. 11:26:36

Mi a baj, nincs elég járókeret a maszop szavazóknak?

Félázsiai Baltás Orbán 2012.09.19. 11:27:42

@Emanuel Goldstein:

Ezzel a választási rendszerrel minden eredmény illegitim lesz. De azért te is tudod, hogy alapvetően melyik párt érdekét szolgálja mindez (segítek: azét, aki bevezeti).

Kutchek (törölt) 2012.09.19. 11:29:12

A Zalaptörvényről azért nem volt népszavazás, mert szerintük hülyék vagyunk.
Teljes joggal folytatják a minőség forradalmát! Ne holmi semmit mondó ellenzéki szarrágás döntsön már a nemzet jövőjéről!
A tudatos választó tisztában van a tényekkel, kiforrott érvrendszere van: "Csak a Viktor!", "Hajrá Fidesz!" és "Hajrá Magyarország!" vagy "Mocskos Komcsik!" tételek hangoztatásával intelektuálisan felé nő azon tömegeknek, aki szerint most sem igazán a jó irányba halad az ország.

Félázsiai Baltás Orbán 2012.09.19. 11:31:49

@Belagezapista:

Kennedy mondott egyszer egy olyat, hogy "Akik a békés forradalmat lehetetlenné teszik, azok miatt válik a véres forradalom elkerülhetetlenné."

Ideig-óráig ki lehet így húzni, de látjuk mi megy Szíriában, Líbiában, egyszer mindenkinél elszakad a kötél. Ha Orbán azt gondolja, hogy tartós diktatúrát építhet ki európa közepén, akkor nagyon el van tévedve.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.09.19. 11:33:50

@Brix: szerintem meg a választás ne legyen állampolgári jog, hanem kössük valamiféle általános műveltséghez, írni-olvasni tudáshoz. Persze ez a mai liberális világban lehetetlen, de nagyon igazságtalannak érzem hogy ugyanannyit ér egy sosem dolgozó szarban fetrengő az én adómból segélyeken mulatozó "állampolgár" szavazata, mint az enyém, aki rendesen fizet mindent.

IPetya 2012.09.19. 11:36:14

@is: Szerintem az új törvény legnagyobb nyertese az LMP lehet.
Kis párt, kevés aktivistával.Nem kell ajánlószelvényeket gyűjteni, ami lehetőséget adott a Fidesznek a közvetlen agitációhoz. A szavazótábora tudatos választó, tehát nagy arányban fog regisztrálni. Választóinak túlnyomó része városi, ami előny. Azért a falusi népeséget nem írnám le könnyelműen, mert

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.09.19. 11:36:59

@Félázsiai Baltás Orbán: Ha azt hiszed hogy itt diktatúra van, akkor mit gondoltál 2006-ban? Vagy téged miben korlátoz itt most valaki, mesélj?

rókafogta 2012.09.19. 11:38:09

@Emanuel Goldstein: A minimál béres adója 17.280x12=207.360/Ftév az Áfa pedig 27% 12.610 Ftx12=151.320Ft/12 csak a pontosítás kedvéért.(feltéve ha nem a szakma nélküli minimál bért számoljuk,vagy a közmunka bért.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.09.19. 11:38:42

Szerintem a legnagyobb probléma, hogy nincs kire szavazni. A narancs, vörös, barna, zöld, kék szocialistákra nem!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.09.19. 11:39:03

az szdsz létezik, csak lmp-nek hívják, és így próbálták kikerülni az adótartozás befizetését...

munkanelkuli 2012.09.19. 11:39:50

@is: Ezek a számok miből is erednek?

IPetya 2012.09.19. 11:39:54

@IPetya: Bocsánat, lemaradt a mondat vége.
A falusi népességet nem írnám le könnyelműen, mert kötelezettségérzése nagyobb az átlagnál.

Gerilgfx 2012.09.19. 11:40:57

4 nappal ezelőtt, még biztos voltam benne, hogy el fogok menni regisztrálni, és a jobbikra fogok szavazni.

közben azonban eyhén kiábrándultam belőlük is.

azt hiszem, regisztrálni fogok, hogy a választások napján hatalmas faszokat rajzolhassak a szavazólapokra.

rókafogta 2012.09.19. 11:42:11

@enpera: Ja, de te más téren többet érsz (vicc nélkül!)aztán amikor munkanélküli leszel(rokkant, vagy akármi) akkor elvesszük a szavazati jogod, mert akkor már nem érsz többet!(Nem kívánom, de mint tudjuk minden előfordul, főleg ha sok van vissza az életből) Akkor is ezt mondod?

Belagezapista (törölt) 2012.09.19. 11:42:22

@Félázsiai Baltás Orbán:
De nem épít ki diktatúrát, a demokrácia és a diktatúra között szeretne lavírozni.

zgabi 2012.09.19. 11:42:53

@enpera: A cigók biztosan regisztrálnak és szavaznak, hiszen egyéniben is indulni akar majd mindegyikük. Mert az állam támogatni fogja az egyéniben indulókat. Lehet, csak tízezer forinttal, de 1.000.000 önjelölt esetén az is tízmilliárd forint plusz kiadás. Ha úgy fogunk szavazni 2014-ben ahogyan most tervezik, akkor tényleg a legostobább nemzetnek fognak tekinteni bennünket a világon. Nem alaptalanul.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.09.19. 11:44:04

@rókafogta: kiforgatod a szavaimat. Én letettem valamit az asztalra, sok éve befizetek mindent

zgabi 2012.09.19. 11:44:25

@Belagezapista: A demokrácia és a diktatúra között a féldiktatúra van, azt pedig másképpen úgy hívják: autokrácia. Jó ez nekünk? Nekem ugyan nem tetszik.

rókafogta 2012.09.19. 11:45:14

@Gerilgfx: Én meg regisztrálni fogok és ráírom a regisztrációs lapra ,hogy Fidesz ,aztán a nagy lószerszámot szavazok rájuk!A Jobbikból csak most? Már nagyon régóta!

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.09.19. 11:46:15

@Gerilgfx: 4 nap alatt mitől ábrándultál ki a jobbikból? nem is történt semmi a házuk táján az utóbbi napokban, vagy igen?

Pale 2012.09.19. 11:46:16

@is: Ezek nagyon optimista számok. Szvsz ennek a negyede fog elmenni...

dr. Balta$ár 2012.09.19. 11:46:24

most szólok... a fides azt tervezi, hogy
a választás előtt egy héttel...
a regisztráció lezárása után...

megváltoztatya az alap és a választási tv-t....
csak az választhat aki NEM regisztrál...

Joooe 2012.09.19. 11:47:15

@Belagezapista: Nem fogok újra manyup vitába kezdeni, lerágott csont. Csak olyan tényeken kéne elgondolkodni, hogy amikor beléptél annak idején manyupba, mennyivel lett kevesebb a nettó fizetésed? Vagy mennyivel lett magasabb a munkáltatód terhe? És miközben már kevesebb pénz folyt be tőled a nyugdíjkasszába, mennyivel lett kevesebb nagyanyád nyugdíja? Mindre egyértelmű a válasz: semennyivel. És ha sehonnan nem jött ez a mágikusan megjelent "magán" pénz amit a számládon sajátodnak hittél, akkor honnan van? Egyszerű: az adófizetőktől, és az adófizetők terhére felvett hitelből.
Ezt folytatni így nem lehetett, gondolom azt még elvakult orbánfóbok is láthatják, hogy a fidesz nem azért dühítette fel a manyup tagokat azzal, hogy elveszi tőlük az ingyenpénzt, mert az alacsony népszerűségre hajt, hanem mert ezt az agyrémet nem lehetett így hagyni. Ha nem lett volna muszáj, biztosan nem csinálták volna (mint ahogy eredetileg nem is akarták), nem önmaguk ellenségei, de van egy gazdasági/pénzügyi kényszerhelyzet.
A fidesz első javaslata is korrektebb volt mint a korábbi rendszer (ingyenpénz megszűnik - aki manyupban marad az "hitelt" kap az államtól, most nem kell befizetnie a teljes összeget ami szülei, nagyszülei eltartásához kell (34%) és amit befizetni kötelessége függetlenül attól hogy mi a víziója a jövő nyugdíjrendszeréről, hanem az összeg egy részét (10%) visszatarthatja saját számláján, de ezt a hitelt törlesztenie kell majd ha nyugdíjas lesz, azzal, hogy nem kapja meg a részbefizetések után járó résznyugdíjat) és a második javaslat is korrektebb (köteles vagy ugyanannyi nyugdíjjárulékot fizetni mint bárki más, és ezután nyugdíjat is kapsz mint bárki más... ha az így már valóban magánná váló számládra pénzt akarsz utalni, megteheted, a saját nettódból, de a jövőben ne számíts arra, hogy az adófizetők tejelnek neked).
Na de tényleg nem a manyupokról akarok vitázni, csak irritál az olcsó propaganda, hogy "eeeevötték deaza enyim vóót".

VT22 2012.09.19. 11:47:32

"Pár százezer ember fog dönteni hazánk jövőjéről."

Na és? 70%-nyi szavazó jobb döntést hozna mint 40%?

Gerilgfx 2012.09.19. 11:47:35

@rókafogta: mindig a legkisebb rosszat próbálom választani. csak mostmár egyre kevésbé érzem úgy, lenne számomra legkisebb rossz. nem igazán érzem már úgy, hogy már bármelyik párt is képviselne. a jobbikról úgy érzem, hogy képvisel, de attól tartok, hogy ezúttal ők is faszt kapnak, és nem X-et.

Gerilgfx 2012.09.19. 11:48:48

@Disintegrator Rising: beálltak az új CSBE törvények mögé ők is. számomra nyilvánvaló, hogy ezek a férfiellenes propaganda keretein belül népszerűsített, szélsőségesen feminista törvények mire lesznek használva.

zgabi 2012.09.19. 11:49:25

@IPetya: Meg a hatalomtól való félelem is a regisztrációra és a szavazásra fogja predesztinálni őket. Mert könnyen baja lehet annak, aki nem regisztrál és nem szavaz. Reméljük, azt már nem lesik majd " figyelő szemek", hogy kire adják a voksukat.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.09.19. 11:50:08

Már megint hazudsz.
Magyar ember nyugdíjügyben azért maradt otthon, mert MEGZSAROLTÁK!

unionista (törölt) 2012.09.19. 11:50:27

@enpera:
látom te is beszoptad a hülyeséget. szegények és iskolázatlanok mindig lesznek. ezek aránya mindig konstans. nagyjából ugyanennyi csavargó volt a kádár rendszerben, mint a horthy rendszerben. ferenc józsef, vagy mária terézia alatt.

sokkal fontosabb lenne, hogy ne válasszunk olyan politikusokat, akiknek sohasem volt munkahelyük, vagy felelős módon soha nem dolgoztak, sehol sem bizonyították, hogy van szakértelmük, stb. mert őket ugye meg lehet választani. de a társadalom tagjait nem lehet. legfeljebb el lehet költözni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.09.19. 11:51:27

@Félázsiai Baltás Orbán: te ezt honnan érzed ilyen "egyértelműen"? Csak azért kérdezem, mert míg józan ésszel nézve néhány fanatikustól eltekintve ember nem szavazhatna a fideszre, valójában sorra nyerik az időközi választásokat.

Tényleg ki kéne szedni a posztból a manyupos hivatkozást, mert az egy baromság. Százezer ember mert ellenállni a nyílt kormányzati fenyegetőzésnek és zsarolásnak. Ez marhára nem egy szimpla nyilatkozat kitöltésével egyenrangú dolog.

Jack Torrance 2012.09.19. 11:54:14

@Emanuel Goldstein: akkor eleg, ha csak en szavazok, igerem, nagyon megfontolt es alapos leszek, premium minosegu szavazat.

marcus addicus 2012.09.19. 11:55:21

Én sem vagyok bizakodó, hogy a Fidesz elbukja a választást.
2/3-ot kaptak, 51% szavazott rájuk - holott ismert volt előző, pökhendi, ne mi nyerjünk a legtöbbet, Schlecht Csaba, Kaya Ibrahim féle kormányzásuk. Ismert volt amit ellenzékben műveltek, ígértek.
Rájuk szavazott 51%.
Sőt, most az ámokfutások közepette, recesszióban, reálbércsökkenés mellett is jelentős a szavazótáboruk.

Szerencsétlent meghurcolták, amiért le merte írni, hogy a magyar genetikailag alattvaló. Pedig tényleg az. Esetleg menthetetlenül hülye.
Mindegy.
Azt kapja a mit megérdemel a magyar nép. (Széchenyitől loptam e gondolatot)

Fideszt akart? Megkapta.

Én meg jól vagyok itt külföldön, hogy elmegyek szavazni, még nem tudom. Minek?
A sok marha Fidesz szavazó, gyúlöletkeltő és gyűlölködő idióta rohadjon meg otthon nyugodtan, szarok rájuk.
A többieket meg sajnálom, őszintén és nagyon. Szüleim is otthon betegednek bele a szituba.
Ez van, ilyen a magyar.
Szar.

A nívó meg hozza a legszebb magyar tulajdonságokat. A hívő hülyét, aki hazudik mindenről ha a vezér seggének nyalása azt követeli meg.
Mert csak egy biztos: magyar ember nem érzi jól magát, ha nem szaros a szája.
Ilyen a félázsiai származék. Genetikailag alattvaló, aki hagyja hogy trükkökkel lenyúlják a mnyp pénzt, hagyja hogy trükkökkel elvegyék szavazati jogát.

Aki hagyja,az meg is érdemli.
Rég agyon kellett volna verni az összes fideszes mocskot, a talpnyaló hazugjaikkal együtt.

unionista (törölt) 2012.09.19. 11:56:44

@Joooe:
csak azt nem értem, hogy a bajnai kormány hogy fizette a nyugdíjakat, miből tartotta szinten az adósságot, és miből csökkentette a hiányt.

a nyilvánvaló megoldás az lett volna ha
1. az állampapírokat egy tollvonással kivonják a portfoliókból. ez a statisztikában jól mutatott volna. mert ezzel csökken a bruttó (!) államadósság. valójában persze ugyanannyi marad.
2. kifizettetik a reálhozamokat. mert kötelező, vagy kvázi kötelező volt belépni. tehát a pénztárak nyeljék be ezt.
3. megszüntetik a kötelező tagságot.
4. a részvénypaketteket ott hagyják a pénztárban. így minden tagnak maradt volna egy induló portfoliója.
5. ezek után mindenki eldönti, hogy ezt akarja gyarapítani, vagy sem. és ha igen, akkor milyen módon.

ha ezt valaki átgondolta volna a "forradalomban", akkor ez lett volna nyilvánvaló (!) megoldás.

Jack Torrance 2012.09.19. 11:57:02

@Emanuel Goldstein: amugy mi a franc az a "minosegi szavazat"? A valasztas nem erdekkepviseletrol szol?

2012.09.19. 11:57:16

@rókafogta: Az adójóváírást is beleszámoltad?

2012.09.19. 11:57:58

@Jack Torrance: Ne nevettess. Ki képviseli az érdekedet? Fogalmad sincs. Ugyanis a választási program teljesen eltér a kormányprogramtól.

unionista (törölt) 2012.09.19. 11:58:36

@dr. Balta$ár:
vagy a választási bizottság előtt megforgatja a szerencsekereket. és ezek után egy cinkelt dobókockával dönthet. sokkal érdekesebb lenne. és demokratikusabb.

rókafogta 2012.09.19. 11:58:51

@enpera: Nem kiforgatom a szavaidat, hanem felhívtam az elmélet fonákságaira figyelmed.(Nem vonom kétségbe, hogy le tettél az asztalra , magam is azt teszem 40 éve.)de semmilyen korlátozással nem értek egyet.(Van korlátozás, nem szavazat korú, nem beszámítható vagy büntetve van stb.)ez épp elég.

2012.09.19. 11:58:52

@Jack Torrance: Főlem. Engem csak az érdekel, hogy hagyjon az állam minél inkább békén.

Jack Torrance 2012.09.19. 11:58:58

@VT Man: "15 nappal a szavazás előtt azt nem tudja, hogy el akar-e menni esetleg szavazni vagy sem, az inkább ne szavazzon"

mert?

drummertom 2012.09.19. 11:59:17

Ezzel az előzetes regisztrációval nekem csak annyi bajom van,hogy:(személyes észrevétel következik)
- Véleményem szerint ma Magyarországon, a választásra jogosult állampolgárok 30-40%-ának halvány lila gőze sincs és nem is lesz, hogy mi ez a regisztráció és mi a jelentősége: ez egy 'lista'(de meg mernék kockáztatni magasabb százalékokat is)
- TKérdezem Én, hogy a kis tanyákon, slum-ös lakónegyedekben, hajléktalan telepeken, stb. élő - szavazásra jogosult - honfitársaink, miként tekintenek ennek a rendszernek működésére, az egészére (sztem sehogy, se rálátásuk, se érdekeltségük, érdektelenségük)
A visszaélés lehetőségét abban látom:
- Honnan és hogyan fogja azt megtudni bárki is, hogy - a fenn említett honfitársaink helyett - VALAKI, VALAMIKOR, VALAHOGYAN BEREGISZTRÁL ÉS LEADJA A SZAVAZATOT A SZÜKSÉGES JELÖLTRE!!!!!!
Röviden: Mari néni (82) és Józsi bácsi (84) - akik nem fognak utánanézni és tudomást sem fognak róla szerezni - hogy helyettük majd VALAKI BEREGISZTÁRÁL ÉS SZÉPEN LEADJA HELYETTÜK A SZÜKSÉGES JELÖLTRE, JELÖLTEKRE A VOKSOKAT.
ÉN nem fogom meg tudni, Te sem és Önök sem.........ÉS MARI NÉNI ÉS JÓZSI BÁCSI SEM FOGJA MEGTUDNI SOHA, HOGY VALAKIK, VALAHOGYAN, VALAMIKOR REGISZTRÁLTAK ÉS SZAVAZTAK HELYETTÜK......
VISZONT A VALAKIK ezzel véleményem szerint rengeteg szavazatot tudnak majd szerezni......(a választásra jogosult, de közömbös választópolgárok helyett szépen lehet majd leadni a szavazatokat, még akkor is ha lészen majd egyszer valamilyen lista, hogy kik regisztráltak.)
Mert MARI NÉNI ÉS JÓZSI BÁCSI nem fognak utánanézni, hogy ŐK vajon szereplnek azon a bizonyos listán.....és hogy valóban Ők szavaztak-e.....
Továbbá a regisztráció lezárása után és szerintem ez a nagy fegyver - aki az a adatbázist kézben tartja - pontosan tudja, hogy hány szavazat maradt még a talonban, amit esetlegesen lehet utólag a megfelelő helyen, megfelelő darabszámban aktiválni......
De úgy vélem, hogy ezek a gondolatok nem csupán csak nekem juttottak az eszembe.......és remélem, hogy minderre a Törvényalkotók majd szépen rácáfolnak.

Jack Torrance 2012.09.19. 11:59:47

@Emanuel Goldstein: ezzel persze nem magyaraztad meg, mi az a "minosegi szavazat"

dr kíváncsivagyok 2012.09.19. 12:00:10

@Etniez: " "Vagy itt van külföldre vándorlók példája. "Szájban" minden ötödik felnőtt külföldön akar munkát vállalni, és ez alapján a külföldre migrálásnak milliós nagyságrendűnek kellene lennie, ehhez képest nem az."
Mennek azért szépen , ne fossál ! ( A két Fiam már elment...)

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.09.19. 12:00:24

@unionista: bajnai kapcsiból elvett egy havi nyugdíjat, kezdjük ott. ráadásul csak egy röpke ideig volt kormányon. de nagyon okos vagy, azt is látom :D

dr kíváncsivagyok 2012.09.19. 12:01:56

...és a távolabb külföldön dolgozók ?
ha pont arra a fél évre nincs szabadsága és nem tud hazajönni regisztrálni ??

IPetya 2012.09.19. 12:02:46

@zgabi: Na azt a baromságot nem hiszem el, hogy az emberek a félelem miatt regisztrálnának.

dr kíváncsivagyok 2012.09.19. 12:03:08

@Disintegrator Rising:
" bajnai kapcsiból elvett egy havi nyugdíjat,"

Óh , a boldog szép idők... ő csak annyit vett el ! Orvbán a levegőt is....

gigacherry 2012.09.19. 12:03:54

@Joooe: Én racionálisan döntöttem: Nyilatkoztam. Magaménak éreztem az ott gyűlő pénzt (mivel az én jövedelmem termelte ki) és nem akartam lemondani róla. Később kiderült, mégis fogok kapni állami nyugdíjat a befizetéseim után (amelyek szintén az én jövedelmemből származnak). Úgy érzem, jól döntöttem.

2012.09.19. 12:03:58

@Jack Torrance: Olyan szavazat, ami felelősségteljes. Pl indokolni is képes a szavazó normálisan, hogy miért adta le stb. Én nem tudom, csak remélem, hogy ez a regisztráció csökkenti a romlott konzerves szavazókat. Mert azok az emberek, akik miatt ezek a nagy demagóg tömörülések mint pl a Fidesz nyerni tud.

rókafogta 2012.09.19. 12:04:21

@Emanuel Goldstein: Milyen "színű" adójóváírást? Tudtommal egy se létezik,ill. ekkora jövedelemre mit veszel igénybe már ha a gyerekekre gondolsz. (és mi van azzal aki már felnevelte adófizetővé)Alkalmazotti kedvezmény volt az utolsó az is megszűnt.

SpaceboyDesign · http://www.honlapkeszites-webgrafika.hu/ 2012.09.19. 12:04:44

Megkaptuk a gumicsontunkat, rágjuk is. Elterelik a figyelmet a botrányos IMF tárgyalásról és a körötte keringő hazugság-halmazról, a gazdasági helyzetről, Safarov ügyről, akármi aktuális dologról.

Mert nem teljesen mindegy, hogy a most bevezetni kívánt rendszerben hányan mennek esetleg regisztrálni? De, teljesen. Nincs jelentősége, felesleges számolgatni.

Még két év van a választásig. A Fidesz majd felméri 2014 tavaszán, hogy az éppen aktuális helyzetben ez kedvező e neki, és ha nem,

MAJD EGY ÉJFÉLKOR BENYÚJTOTT MÓDOSÍTÓ JAVASLATTAL MEGVÁLTOZTATJA AZ EGÉSZET.

Ennyi.

2012.09.19. 12:04:51

@dr kíváncsivagyok: Erre jön az, hogy aki ahol adózik...

Brix 2012.09.19. 12:06:07

@enpera: "szerintem meg a választás ne legyen állampolgári jog, hanem kössük valamiféle általános műveltséghez" Ezt komolyan gondolod? Akkor mi legyen azokkal a 80 éven felüli emberekkel, akik gyakran csak 1-2 osztályt végeztek, és írni-olvasni alig tudnak? Lehet sokkal többet tettek az ország építéséért, mint az általad említett segélyesek! A műveltségi alapú cenzus netto hülyeség! Lehet , hogy egy egyszerű juhász ember bölcsebb döntést hoz, mint a több egyetemet végzett. A műveltség nem garancia semmire, sőt, sok esetben a legszélsőségesebb politikai gondolkodást hozza magával! A történelem legnagyobb tömeggyilkosai mind átlagon felüli intelligenciával és műveltséggel rendelkeztek!
A határontúli magyaroknak, viszont NEN kellett volna szavazati jogot adni, csak abban az esetben ha van Magyarországi lakcíme. Egyébként, kibicnek semmi sem drága...

Joooe 2012.09.19. 12:06:26

@unionista:
1. A bajnai kormány is megkezdte a visszafordulást a manyupokból azzal, hogy lehetővé tette a visszalépést az állami rendszerbe, ez komoly kozmetikázás volt az akkori költségvetésen, akárcsak az IMF hitel
2. a bajnai kormánynak jóval magasabb hiánycélt kellett még csak tartania, még azt sem sikerült, pont bajnai meg oszkó írta annak idején, hogy a 2010-es költségvetés tartásához milyen megszorítások kellettek volna, tehát (bár ők nyilván nem erre tették a hangsúlyt :D) ahogy ők megcsinálták nem volt tartható.
3. Bajnaiék végül nem csináltak semmit, csak legdurvább gyurcsányi elkúrásokat csinálták vissza az IMF vezényletével, érdemi lépésre sem idejük sem felhatalmazásuk nem volt, így a bajnaiék "érdemeinek" méltatása finoman szólva érdekes gondolkodásmódra vall.

rókafogta 2012.09.19. 12:06:29

@Gerilgfx: Értem , de persze valakit majd muszáj támogatni(sajnos van még rá idő az eldöntésére)persze ha egyáltalán nem torkolódik csalásba az egész.

marcus addicus 2012.09.19. 12:08:05

@marcus addicus: A Haza és Haladás rendkívül összeszedett elemzése - mint az összes elemzésük. Ha ők indulnak, vagy akár csak hallgatólagosan támogatnak majd egy pártot akkor arra szavazok. Egyébként meg nem.

Ja,várjunk. Ahhoz is regisztrálnom kell, hogy a jövőben dönthessek erről a kérdésről.

A kurva anyátok valagát, rohadt fideszes gecik.
A Nívó, meg az összes aki hallgatólagosan vagysimán naponta hazudva támogatja őket, az olcsó népszerűséget tőlem nem fog kapni, csak egy a ti kurva anyátokkal szórakozzatok, meg az békemeneteljen a fideszért rohadtak.

Szerencsétek, hogy nem élek otthon, mert egy holland fapapuccsal verném az összes békemenetelőt amíg mozog

Scagnetti 2012.09.19. 12:08:23

A többség már most is az "egyik sem" mezőt választaná. A következő kormány, jöjjön bármelyik oldalról is, az összes szavazásra jogosult negyedét sem tudhatja majd maga mögött. Ez lesz ám a legitimáció.

És akkor a regisztráció miatt még ez is lehet kevesebb.

teglagyar3 2012.09.19. 12:10:32

Emberek!

FELHIVAS!!

Az orszagra ujabb hatalmas veszely leselkedik!!!!
ROZSA MIHALY A MUNKANELKULI SZABADSZAJU LIBERALIS BLOGGER UJRA A HATALOMBA KESZUL!!!!!
AZ ELLENSEG ARCA:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg

EZT MEG KELL AKADALYOZNI, EZ MINDEN MAGYAR KOTELESSEGE!!!!

SEGITENETEK KELL!!!

Ime a bizonyitek:
kuruc.info/galeriaN/hir/ehesdk02.JPG
MEGJELENT A KOSSUTH TEREN EZ A HAZAARULO FEREG!!! SEGITENETEK KELL, HOGY NE JUSSON UJRA A HATALOMBA!!! KONYORGOM SEGITSETEK!!!!!!!!!!!!

rókafogta 2012.09.19. 12:10:47

@Emanuel Goldstein: Oké, de tavalyra is csökkent(alk. kedvezm. és idén fizetjük az adót amivel majd jövőre számolunk el) és persze nem csak SZJA van (csak pontosítottam , mert régebben is mindenféle félreértésre adott okot)

QQCS 2012.09.19. 12:11:25

"Ki fog regisztrálni a választásokra?"

Például én!

Talicska Lajoska 2012.09.19. 12:12:16

Két rivális maffiacsoport között választhattok. Bárhová teszitek az x-et, nem lesz jobb az életetek!

Terézágyú 2012.09.19. 12:13:06

VTMan minden megnyilatkozásából süt, hogy vérfideszes, mindent véd ami tőlük jön, a regisztrációt is marhára védi.

rókafogta 2012.09.19. 12:13:09

@Brix:" A határontúli magyaroknak, viszont NEN kellett volna szavazati jogot adni, csak abban az esetben ha van Magyarországi lakcíme. Egyébként, kibicnek semmi sem drága... " Amit írtál előtte azzal is egyetértek, meg az idézettel is.

marcus addicus 2012.09.19. 12:14:50

@Joooe: Bajnaiék - sőt előtte Gyurcsány több éven át - sok százalékkal csökkentette a ktvetés hiányát. Te hülye fasz.
Igen, elvett egy havi nyugdíjat, meg volt más megszorítás, ÉS adócsökkentést tervezett, ami a középosztálynak kedvezett volna, a gazdagoknak nem.

Ehelyett a Fidesz csökkentette a gazdagok adóját, a többinek reálbércsökkenést adott, és miután ellopta a mnypt ami a GDP 11%-a!!!!!
még sorban ontja amegszorításokat hogy tartani tudj a aktvetés hiányát. Nem csökkenteni!!! csak tartani.
Úgy hogy ellopott többezer milliárdot.

Hülye fasz.
Verném agyon az összes hülye faszt, aki a tényeket meg a számokat sem ismeri, de veri a nyálát, hogy a "tudatos"szavazók szavazzanak.

Hát bazd meg, az nem te vagy. Fingod sincs a valós folyamatokról.

rókafogta 2012.09.19. 12:14:51

@SpaceboyDesign: Kitelik tőlük!!!!!!!!!!!!!!!!

dr. Balta$ár 2012.09.19. 12:15:25

@Scagnetti: nem kell pártokban gondolkodni...

sokkal egészségesebb lesz 200 FÜGGETLEN

ertelmetlensegi 2012.09.19. 12:16:23

Rossz példa a Magánnyugdíj-pénztári mizéria. Nekem sincs havi milliós bevételem, tehát nem volt érdemes maradni benne. A kis pénz is jól jött, nem csak nekem.
Az a kérdés, hogy kire érdemes szavazni a Fidesz-KDNP ellen? Szerintem a 2014-es választáson, úgy mint a 2010-n a jobboldali szavazók elmennek.
Szerintem azért az ingerküszöb 2013. szeptemberében nagyobb lesz, és a Fidesz-KDNP-nek csak egyszerűbb többsége lesz. A JOBBIK tovább erősödik, így a kétharmad talán ismét összejön a szavazásokon.
A határontúliakról, még nem derült ki, hogy mind a Fidesz-KDNP-re, ill. a JOBBIK-ra szavaz.

QQCS 2012.09.19. 12:17:53

@marcus addicus:

A Fidesz nagy valószínűséggel megnyeri a 2014-es választásokat is.
Téged akkor fog szétbaszni az ideg igazán. :)

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.09.19. 12:18:35

leszarom! aki nem képes reigsztrálni az beszopta! ennyi

Scagnetti 2012.09.19. 12:19:44

@dr. Balta$ár: Én szinte biztos, hogy függetlenre fogok szavazni, de a többség szerintem nem tenne ilyet. Inkább el sem megy.

elwood 2012.09.19. 12:20:00

a fidesz abban bízik, hogy kubatov összehordja a mozgósítási listán lévőket, a többi pártnak pedig sem nyilvántartása, sem anyagi erőforrása ezt követni

ez egy bizonyos szintig működhet, csak remélni lehet, hogy elég nagy elégedetlenség esetén már ez sem segít

Scagnetti 2012.09.19. 12:24:27

@elwood: Ez mondjuk hülyeség, mert listája mindnek van, amelyik egyszer is gyűjtött már kopogtatót. Aktivisták terén a nagyobb pártok állnak jobban, ez tény, de ez eddig is így volt.

Terézágyú 2012.09.19. 12:24:38

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt):
"eszarom! aki nem képes reigsztrálni az beszopta! ennyi"

mert te és a fityesztársaid marhára biztosak vagytok abban, hogy elmentek és a fityeszre szavaztok. ez a párthűség.

marcus addicus 2012.09.19. 12:26:02

@QQCS: Nem otthon vagyok már, magam miatt egy percig nem aggódok, az angol bérskála felső 10%-ába tartozom. Hidd el , semmi gondom nincs.

Nem magamért haragszom, hanem értetek, aki nem tud elmenekülni, és nem hajlandó küzdeni sem. A magyar lakosság túlnyomó többsége. Értetek aggódom és haragszom.
Mert magyar vagyok bassza meg, és sajnos rá kell jöjjöm, hogy hitvány néphez tartozom. Ez bassza az idegeimet, mert azon nem tudok változtatni, hogy magyar vagyok.

SpaceboyDesign · http://www.honlapkeszites-webgrafika.hu/ 2012.09.19. 12:26:35

@rókafogta:

Persze, hogy kitelik tőlük. A törvények egy éjszaka alatt módosíthatóak, egy sima képviselői módosító javaslat elfogadásával. Miért gondolja bárki is, hogy ez a választási/regisztrációs szabályozás végleges lesz? Majd amikor egyértelműen kedvezőtlenné válik a számukra, megváltoztatják.

Az Alkotmányba „bebetonozott” gazdasági szabályokhoz kapcsolódó törvények is most változnak, mert tarthatatlanná váltak. Pedig mekkora reklámja volt, hogy „az Alkotmányba rögzítjük a kormányok gazdasági kötelezettségeit”.

nincs1itt 2012.09.19. 12:26:52

Valaki írta, hogy tök mindegy, hogy szavaz-e bárki is, mivel az is mindegy melyik párt "nyer"... Mindegyik a zemútt x évre fogta, amiért nem lett jobb, sőt rosszabb...
Szóval, aki reménykedik 24 évnyi hülyítés után is, az menjen csak regisztrálni, majd x-et húzogatni, utána meg ordibáljon, hogy átvertek!!!Igen átverték, de az "ilyen" mi mást érdemelne?? Tényleg, a sok okosnak van már ötlete, hogy kir FOG szavazni, az nem érdekel, hogy kire nem!! Mongyuk a Fletóra, vagy kituggya melyik elempésre?? Ne adj Isten, a jobbikra??

QQCS 2012.09.19. 12:28:39

@marcus addicus:
"Nem magamért haragszom, hanem értetek,.."

Értem pl.egy pillanatig se.. bejártam a fél világot,de Magyarországon érzem magam a legjobban.
Egy nagyszerű néphez tartozom...!

safranek 2012.09.19. 12:29:36

Egyáltalán nem értem, miért van szükség a regisztrációra. Nálunk van jól működő lakossági nyilvántartás. Felesleges a regisztráció.
Hacsak:
- Munkát akarnak generálni vkinek. Regisztrációs szoftver, nyomtatás, stb.
- Csökkenteni a részvételt.

Az is kérdés, hogy a választás végeredményénél a regisztráltak számából számolják az érvényességet, meg a pártok százalékait?

IPetya 2012.09.19. 12:29:51

A gyűlölet rossz tanácsadó!

marcus addicus 2012.09.19. 12:29:53

@nincs_itt: Gordonkára, egyébként meg kapnak egy nagy faszt, az összes a részemről.

Nézd meg a Haza és Haladás alapítvány elemzéseit, az Gordonka. Ha lesz. Ha nem , akkor úgyis Fidesz nyer.

marcus addicus 2012.09.19. 12:30:56

@QQCS: Akkor hajrá, nyald föl magad még jobban a szamárlétrán. Mutasd meg, milyen az igazi magyar virtus.

Joooe 2012.09.19. 12:31:15

@marcus addicus: Van-e bármi fogalmad arról hogy mi a konvergencia program lényege? :) Egyre kisebb hiányt kell tartani, tehát a hiány tartása nem stagnáló állapotot jelent, hanem folyamatos javulást. Könnyű volt a mostaninál jóval magasabb szintre "csökkenteni" a hiányt ha előtte fölkúrták ezek a jógyerekek 10%-ra...
Ha pofán vág valaki és utána ad egy ragtapaszt akkor igazából nem jófej. És utána az orvos sem gonosz csak mert fáj amikor összevarrja. De ne hagyd hogy a tények összezavarjanak, faszozni egyszerűbb, jöhet még, ilyen emberek utálata azt hiszem kifejezetten kitüntető. :)
Egyszerű menekülési útvonal a gondolkodás fájó kényszeréből hogy az szja csökkentés technikai részleteire fogod az ország minden problémáját, a számok közötti nagyságrendi különbséggel (mennyi hiányzik a költségvetésből és mennyit "vett el" ez a vesszőparipád) jobb ha nem foglalkozol, egyszerűbb az élet ha az ember nem hagyja hogy a tények összezavarják.

Terézágyú 2012.09.19. 12:31:36

@QQCS:
"Egy nagyszerű néphez tartozom...!"
a fidesznéphez? mert ahogy látom az érdekel a következő választással kapcsolatban is, hogy a fidesznek jobb lesz-e... nem az országnak.

Joooe 2012.09.19. 12:32:11

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): egyébként tényleg ennyi, szerintem sem kéne ezen görcsölni.

rókafogta 2012.09.19. 12:32:37

@SpaceboyDesign: Tartok tőle amit mondasz, az egész regisztráció azért kell,hogy összevessék a listájukkal és azután módosíthassanak.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.19. 12:33:12

"nagyon kevés ember fog dönteni az ország elkövetkezendő éveiről."
Ennek semmi köze a regisztrációhoz!

2010-ben a választók 64,20%-a vett részt. Tehát közel 35% nem. Mostani állás szerint 2014-ben kb. 40% fog részt venni és 60% nem.

QQCS 2012.09.19. 12:33:14

@Terézágyú:

Butaságot írsz. (Már megint.)

Scagnetti 2012.09.19. 12:33:26

@nincs_itt: Ez így van. Jó választási lehetőség nincs. Mind vissza fog mutogatni, és a sikertelenségéért a másikat hibáztatja majd.

nincs1itt 2012.09.19. 12:33:48

@marcus addicus: Na ja!!!De ha jól rémlik, akkor Gordon eftársra annó decibell a lőtéri blöki sem szavazott, ahogy Fletó eftásra se nem... Egyébként meg, magasról teszek, arra, hogy ki "nyeri" a szavazósdit... Ugyanis jobb nem lesz, viszont sokan ugathanak, hogy őőőők aztán mindent megtettek, hogy...
Nem érdekel kb. 20 éve, amióta az MSZ(M)P-t visszaszavazták 1994-ben...

Bruscha Lajos 2012.09.19. 12:34:18

Madárkáim !

Ne azon agyaljatok , hogy mi a hátsó szándék ebben a z új fideszes baromságban , hanem emeljétek fel szavatokat a szavazati jog bármilyen korlátozása ellen. Miközben rágjátok a csontot a fidesz megszavazza az újabb korlátozását a jogainknak.A SZAVAZATI JOG SZENT ÉS SÉRTHETETLEN ! Magánvéleményként : kötelezővé tenném a szavazást mindenkinek egy szerdai napra ( mert a nép vasárnap inkább elmegy pihenni vagy wellnessezni és tesz nagyban a szavazásra )

QQCS 2012.09.19. 12:34:42

@marcus addicus:
"Mutasd meg, milyen az igazi magyar virtus."

Rendben!

QQCS 2012.09.19. 12:35:36

@Bruscha Lajos:
Ki bántja a te szavazati jogodat ekecsavar!?

nincs1itt 2012.09.19. 12:35:43

@Scagnetti: rossz hirem van, ez nem választás, hanem szavazás... a választás az amikor két- vagy több személyből, tárgyból, eszméből, etc választhatok, mert van különbség, ami alapján dönteni tudok. De a politikusok között van különbség??

elwood 2012.09.19. 12:35:48

@Scagnetti: kispolgári körei nem mindnek

kubatov dicsekedett vele, hogy mindenkiről tudja kire szavaz

Mérges 1234 2012.09.19. 12:36:31

@QQCS:

Mitől olyan nagyszerű ez a nép??? Mit értünk el az elmúlt évszázadban??

És az elmúlt két éveben???

Ja nálunk lassan visszafelé forog a történelem kereke, mi ebben a nagyszerű????

VT22 2012.09.19. 12:36:41

@Terézágyú: Képzeld, nem csak fideszfóbiás libsitrollok vannak a világon.

Terézágyú 2012.09.19. 12:36:43

@QQCS:
te meg fityeszes vagy. Mindenben.
:P

QQCS 2012.09.19. 12:37:25

@Bruscha Lajos:
"Magánvéleményként : kötelezővé tenném a szavazást mindenkinek egy szerdai napra."

Szerencse, hogy nem te döntesz! :)

nincs1itt 2012.09.19. 12:37:45

@Bruscha Lajos: Ugyan, barátom! Ha köteleznének a szavazásra, sem mennék el... minek? válasszak a kisebb vagy a nagyobb darab xar közül?? ez nem Svájc...

Félázsiai Baltás Orbán 2012.09.19. 12:37:56

@Joooe:

Egyszer nyissál ki egy gazdasági szaklapot, mondjuk a Portfoliót vagy a Napi Gazdaságot és ne a Magyar Nemzetből meg kuruc.infóból akarj tájékozódni gazdasági kérdésekről.

Orbitális baromságokat beszélsz.

Scagnetti 2012.09.19. 12:39:16

@elwood: Mert nem tudta befogni a pofáját. De ettől még van a többinek is. Valamiért mindig tudják, hova kell mindenképpen bemenniük, és hol nem érdemes egy kopogásnál többször próbálkozni, akkor sem, ha nem volt otthon az illető.

Mindnek van listája, legfeljebb nem ismeri be. Ha nem lenne, az aktivistáikkal sem érnének semmit, akik a választás napján járják végig a körzeteket, hogy emlékeztessék a pógárt, szavaznia kell. Ezt nem csak a Fidesz csinálja, a szocik és a Jobbik is.

Netuddki. 2012.09.19. 12:39:59

"Miért pont a parlamenti választással lenne másképp? Tartok tőle, hogy a rengeteg bizonytalan amúgy is "szarok bele az egészbe" hozzáállással fog indulni"

Az a nagy büdös helyzet, hogy nem "tartotok tőle" hanem pont emiatt csináltátok ezt a regisztrációs baromságot. Ha fideszes biztos szavazók regisztrálnak, a többiek meg nem akkor biztos a győzelem. Nemde?

Aztán ugyanezen okból csináltátok a kopogtatócédulák eltörlését is. Legyen csak jó sok jelölt. A lényeg, hogy a biztos fideszes szavazók a fidesz jelöltjére voksoljanak. Aztán ha a fidesz jelöltje kap mondjuk 20%-ot, a többi 80% pedig megoszlik 100db jelölt között szintén a fidesz jelöltje nyer. A legszebb az egészben pedig az, hogy a végösszesítésnél még a töredék szavazatokat is besöpri. Így lesz meg a fidesz logika szerint újra a 2/3 B+! Gratulálok "kedves" viktor!

QQCS 2012.09.19. 12:40:00

@Mérges 1234:
"Mitől olyan nagyszerű ez a nép???"

Ha nem tetszik keress egy jobbat!
Mondjuk egy olyant aki létszámarányához képest több aranyérmet nyert az idei olimpián.

Scagnetti 2012.09.19. 12:40:38

@nincs_itt: Nem sok. Mind abból él, hogy a többi ellen úszítja a saját szavazóit. Nem csoda, hogy (regisztráció nélkül is) 40% körül várható azok aránya, akik el akarnak menni szavazni.

QQCS 2012.09.19. 12:41:40

@Terézágyú:

Még durvább a helyzet mint gondolod. Fideszes és Jobbikos.:)

Joooe 2012.09.19. 12:41:58

@Bruscha Lajos: ténybeli tévedésben vagy, ez nem jelenti a szavazati jog tartalmi korlátozását, továbbra is bárkinek joga és lehetősége van szavazni, csak a technikai lebonyolítás változott annyiban, hogy most nem kétszer kell elmenni szavazni, hanem egyszer elmész regisztrálni, egyszer meg szavazni.
Nem tökmindegy?
Akinek meg ez nehézséget jelent birkózzon meg vele, vagy ne akarjon már beledumálni az ország dolgaiba...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 12:43:35

@SpaceboyDesign:

Igen, ez nagyon vicces. Állítólag azért kellett új alkotmány, mert a régi agyonfoltozott, ezerszer módosított volt. Helyette kellett egy stabil, hosszú évekre szóló, letisztult szövegű új. Aztán most az újat toldozzák-foltozzák.

nincs1itt 2012.09.19. 12:44:29

@Joooe: arany virágszálam, Te komolyan azt hiszed, hogy egymást keresztező vonalak rajzolgatásával beleszólásod van a zország sorsába??? Na, neeee...

Joooe 2012.09.19. 12:44:33

@Félázsiai Baltás Orbán: szerinted az általad említett lapoknak nincs politikai elfogultsága?
(Nem valódi kérdés ez, csak gúnyolódás, pontosan tudom a választ, hiszen a magyar nemzettel vagy kuruc.info-val ellentétben szoktam olvasni őket)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 12:45:33

@Brix:

"A határontúli magyaroknak, viszont NEN kellett volna szavazati jogot adni, csak abban az esetben ha van Magyarországi lakcíme."

Viccelsz? Ha van magyarországi lakcíme, akkor már NEM határontúli magyar!

Egyébként a szavazati jog együtt jár az állampolgársággal, kifejezetten alkotmányellenes lett volna kétféle állampolgárság.

hardw 2012.09.19. 12:45:54

ha kevesen szavaznak, kurvára nem lesz legitim a választás eredménye.

hétvégén volt egy remek film hitler birodalmának épüléséről a natgeo-n. döbbenet, mekkora durva párhuzamok vannak orbánnal.

QQCS 2012.09.19. 12:45:55

@nincs_itt:
"egymást keresztező vonalak rajzolgatásával.."

Mégis miből lett a 2/3 okostojás?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.19. 12:46:28

eddig is pár százezer szavazat döntött, csak őket bizonytalanoknak hívták. Hol többen, hol kevesebben voltak.

De eddig sem a törzsszavazók döntöttek, illetve az, hogy kinek van több törzsszavazója, hanem, hogy ki hogy tudja megszólítani a bizonytalanokat.

marcus addicus 2012.09.19. 12:46:36

@Joooe: Értem, tehát szerinted 10%-ról lehozni a ktvetési hiányt 4%-ra, az könnyebb,
mint 3%-on tartani a hiányt úgy, hogy közben elloptam 10%-ot a manyuptól?
Úgy, hogy közben emeltem ÁFÁ-t mellé, 26 féle másik adót, a bankokat meg telekomágat szarrá adóztattam.

És azt tudod-e, hogy a hiány tartása az nem konvergencia? Ja, persze hogy nem , hiszen te a tudatos szavazó vagy.
A konvergencia az, ha a növekedés és a hiány különbsége kisebb, mint az EU átlag. Érted-e, vagy tudatosulnod kell még?

Szerinted 1%-os recesszióval, 3-4%-os hiánnyal milyen konvergenciát csinálunk? Unortodoxot te fasz, mert a negatív konvergencia is konvergencia.

Úgy bazd meg, hogy a GDP 10%-át elloptuk és elfüstöltük.
Hajrá, tapsoljál a konvergenciához, és szidjad Gordonkát, aki 10% ellopása nélkül CSÖKKENTETTE a hiányt, nem tartotta, és növekedett az ország, nem recesszióban volt, és a gazdagok adóztak, nem pedig offshore vitték a zsét.

Tudatoskám, nem azért faszozlak, mert faszozni könnyű. Azért faszozlak, mert azí vagy, mert mint írtam, fingod nincs a folyamatokról, hol látsz te konvergenciát ugyan mondd már meg, tudatoskám?
Kurvára örülök, hogy olyanok szavaznak az országról, akik olyan tudatosak, mint te, vagy még annyira se.

nincs1itt 2012.09.19. 12:46:55

@Joooe: az előbb lemaradt a legfontosabb kérdés: Kire fogsz szavazni?? Nem akarok exitpollkodni, csak érdekel, hogy van-e kialakult képed, vagy csak a protest beszél belőled...

Scagnetti 2012.09.19. 12:48:55

@hardw: Az már sehogy sem lesz legitim. Nincs olyan tábor, melyben másfélmilliónál több szavazó lenne. Az az összes szavazó ötöde sincs. A kampányban erősíthetnek még egy kicsit, de sokat már nem. Bármelyik is fut be a végén, a támogatottsága nagyon alacsony lesz.

QQCS 2012.09.19. 12:49:05

@hardw: "hétvégén volt egy remek film hitler birodalmának épüléséről a natgeo-n. döbbenet, mekkora durva párhuzamok vannak orbánnal."

Ja, mindketten férfiak voltak, oszt itt véget is ér a párhuzam.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2012.09.19. 12:49:30

A regisztráció lényege:
Nem a szűrés, és a szűkítés. Nem arról van szó, hogy kinek a fanjai aktiválhatóak gombnyomásra.

Pontosan tudják, hogy az ellenzék (mind) most gyűjti az anyagot róluk. Rendszerezik érthetőre fogalmazzak, és a választások előtt a nyakukba öntik a szart. Ez a rendszer meggátolja azt, hogy az utolsó pillanatban borítsák a bilit, hogy aztán a feldühödött ember az utolsó pillanatban azt mondja, hogy "mik derülnek ki, mégiscsak elmegyek szavazni, rohadjanak meg".
Az ellenzéknek korábbra kell hozni a bili felrúgását, hogy rámozduljanak az emberek a regisztrációra. De ugye a regisztráció még nem szavazás. Tehát még mindig lesz bőven idő a mosakodásra, ellentámadásra, stb. Ja, és ugye a választások előtt nehéz még egyszer mobilizálni ugyanazt a tömeget.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2012.09.19. 12:49:42

@hardw: "hétvégén volt egy remek film hitler birodalmának épüléséről a natgeo-n. döbbenet, mekkora durva párhuzamok vannak orbánnal."
- Nono! Hitler nem váltott politikai karrierje alatt 3-4 alkalommal világnézetet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.19. 12:49:43

A MANYUP példa azért hamis, mert ott volt egy erőteljes zsarolás is azzal, hogy nem kapod meg az állami nyugdíjrészedet, ha maradsz a magánnyugdíj-rendszerben.

De ettől még a félelemnek van némi alapja.

nincs1itt 2012.09.19. 12:51:53

@QQCS: az olyanokból, akik elhiszik... de azoknak sincs belszólásuk, mivel a kampányban elhangzottak, köszönő viszonyban sincsenek a valósággal... magyarul, hogy Te is értsd: Mondunk amit nem szégyellünk, majd meg is csináljuk, amit nem szégyellünk, márpedig semmit nem szégyellünk!!
@Joooe: ez meg nem az én problémám... de azért nem baj, ha empirikus tényeket is szembe állítasz a "hiteddel".pl. az elmúlt 22 év...

Mérges 1234 2012.09.19. 12:53:03

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Eleve szerintem a szavazati jogot befizetéshez kellene kötni.

A határon túli magyarok szavazatával csak az egy baj, hogy őket nem érinti a szavazásuk eredményeként hatalomra került kormány intézkedése.

Más faszával verni a csalánt tipikus esete. De azt nem vitatom, hogy ők is elsőrendű álampolgárok.

Inkább azaz undorító, hogy szavzógépnek akarják őket használni, igen akkor is az lenne, ha az MSZP használná őket szavazógépnek.

Elég siralmas a helyzet kis országunkban. Mert az is igaz, hogy a Fideszen kivül sincs egyetlen értelemes arc sem a parlamentben. Alternatíva nincs, és hát ezek is jócskán hülyék.

Az egészben az a vicc, ha a Viktor kicsit is hitelesebb politikát folytat, ha nem MAtolcsy a minisztere, akor az emberek dalolva szavaztak volna rájuk, ehelyet elég trükkös lesz a dolog.

Ha nem azzal lettek volna elfoglalva, hogy hozzábetonozzák magukat egy sülyedő hajóhoz, hanem előbb kiszivatyúzzák a vizet a gépházból, most nem itt tartanánk.

Kár, hogy a Viktort a szavazat maximáláson kivül, kb. semmi nem érdekli.

hardw 2012.09.19. 12:53:24

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: az volt a döbbenet, hogy hitler milyen hosszú ideig mennyi minden változtatásával, átalakításával mennyire mereven ragaszkodott ahhoz, hogy demokratikusnak tűnjön a hatalomra jutása.

pedig, már évekkel korábban mondhatta volna, hogy leszarok mindent, én vagyok a teljhatalmú kancellár, és mehet mindenki a búsba.

ahogy egyébként most megtehetné orbán is. 2/3-a van, hamarosan minden rendőrkapitány a zsebében lesz a cserék után, a közigazgatás nagy részének felső szintje a zsebében van, a multiknak be lett keményítve, a haveron keresztül többszázmilliárd ki lett lopva.

csak arra vár, ami hitler szerencséje is volt. egy válságra, amiben aztán jöhet a katasztrófahelyzet, lehet azonnal bármit tenni, és jöhet a teljes hatalomátvétel.

Emmett Brown 2012.09.19. 12:54:40

@QQCS: 3 ilyen is van, csak szólok.

QQCS 2012.09.19. 12:55:13

@nincs_itt:

Úgy látom savanyú a szőlő számodra, pedig valószínűleg 2014-től is Fidesz "elnyomás" alatt kell senyvedned. :)

dzsugasvili 2012.09.19. 12:58:47

Én eddig a hosszú regelési lehetőség miatt úgy gondoltam, hogy olyan 50-60% regelhet, ha mondjuk az értesítő levélben lesz egy formalevél meg egy címzett boríték a visszaküldéshez. Ok, ezt is sokan széttépnék, de nyugodtan lehetne 50-60% visszaküldő. Viszont így, hogy a jegyzőnek kell két héten belül küldeni a levelet (a másik két lehetőséget nem minősíteném) alig hinném, hogy meglesz az 50%. Ha ezt tényleg így vezetik be, akkor (még a mainál is nagyobb) bajok lesznek.

Emmett Brown 2012.09.19. 13:00:00

@QQCS: akkor megérte felhoznod a témát.
tipikus: besültél, és inkább nem akarod tudomásulvenni.

elwood 2012.09.19. 13:00:01

@hardw: óriási szerencsénk hogy eu tagok vagyunk

QQCS 2012.09.19. 13:00:04

@dzsugasvili:
Ha ezt tényleg így vezetik be, akkor (még a mainál is nagyobb) bajok lesznek.

Például?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 13:00:45

@Mérges 1234:

"Eleve szerintem a szavazati jogot befizetéshez kellene kötni."

Abszurdum. A vagyoni vagy adócenzus megszűnt Magyarországon már 1920-ban! Vissza akarod állítani?

"A határon túli magyarok szavazatával csak az egy baj, hogy őket nem érinti a szavazásuk eredményeként hatalomra került kormány intézkedése."

Minden állampolgárt érint a magyar állam intézkedése.

"Más faszával verni a csalánt tipikus esete."

Ezen az alapon aki szavazott, annak nem lenne joga a következő 4 évben külfökldre mennnie. Sőt a súlyos betegektől is kellene venni a szavazati jogot, mert esetleg meghalnak és nem érinti őket szavazatuk eredménye.

Komolytalan tehát. Minden állampolgár szavaz - ez a normális.

"Inkább azaz undorító, hogy szavzógépnek akarják őket használni, igen akkor is az lenne, ha az MSZP használná őket szavazógépnek."

Pont ezért kell abbahagyni a demagógiát és kampányolni külföldön is.

marcus addicus 2012.09.19. 13:01:05

@QQCS: Ez a nagyszerűség fokmérője? Értve.

Én engedelmeddel maradok ott, ahol az egy főre jutó GDP-t, és a várható élettartamot tekintik fokmérőnek, valamint az egyik legjobban működő demokrácia van, és ahol úton-útfélen segítenek nekem az emberek, nem pedig elküldenek a picsába gyűlölködve, ha kérek valamit.

Örülök, hogy jól érzed magad otthon, sokan vannak így, mind a 12 ezer pártszolga. Nekik jól megy. A többi megrohadhat, amíg érmet hoznak, addig nincs nagy baj. Értve.

QQCS 2012.09.19. 13:01:52

@Emmett Brown:

Fel kellene fognod, hogy senki sem állította, hogy nincs ilyen.
talán segít, ha elolvasod amire válaszolsz. :)

nincs1itt 2012.09.19. 13:02:41

@QQCS: húúúú,de megijedtem... egy baj van, most sem a fidesz elnyomás alatt sínylődöm... hanem működő!!!! demokráciában "kínlódom"...
tudod, olyan okos vagy, hogy az már nekem is fáj.

QQCS 2012.09.19. 13:04:19

@marcus addicus:
Én engedelmeddel maradok ott, ahol az egy főre jutó GDP-t,

Ez a te dolgod. Maradj is ott szvsz.
A Fidesznek pedig jelenleg nincs ellenfele.

sanyix 2012.09.19. 13:05:48

a szavazati jogot egy teszthez kéne kötni (intelligencia(nem áltudományos íkú teszt, hanem normális teszt), és politikai, gazdasági naprakészség alapon).

Emmett Brown 2012.09.19. 13:06:34

@QQCS: ha ez a mutatószám neked mérvadó, akkor gondolkodj el egy Kuba/Olaszország, illetve egy Észak korea/Németország összevetésen is.

QQCS 2012.09.19. 13:07:25

@sanyix:

Nem rossz ötlet.

Jogosítványt sem szerezhet az akinek nincs meg a 8 általános.

Emmett Brown 2012.09.19. 13:08:07

@QQCS: ez sajnos igaz, de ez nem az ő nagyszerűségükből fakad, hanem a többiek gyökérségéből.

Luzercica 2012.09.19. 13:08:29

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): Én megtenném regisztráció nélkül is, de aki igazán vesztes lesz, az a legszegényebb réteg és regisztrációban tudatlan nagyanyáink.

Blogger Géza 2012.09.19. 13:08:48

@marcus addicus: "és növekedett az ország,"

Ja -6%-kal tudott "növekedni"... Te melyik filmet nézted az elmúlt pár évben? Mert ami az agyadban van, az marha messze esik a valóságtól...

"a gazdagok adóztak, nem pedig offshore vitték a zsét." No persze... :D És még a madarak is biztos szebben csiripeltek!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.09.19. 13:08:58

@unionista: nem tudom mit szoptam be szerinted, de fasság. Abban meg egyetértek hogy ilyen politikusokra lehessen szavazni. De aki szavaz, az is érjen valamit.

nincs1itt 2012.09.19. 13:09:45

@QQCS: savanyú a szőlő?? ne aggódj, nem tervezem a fidesz hatalmának megdöntését,mivel azt látom, hogy ha egyetlen ember sem maradna az országban, akkor is érvényes lenne a szavazás, a parlamenti pártok meg vadul működnének.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.09.19. 13:10:00

@Brix: Már bocs, de aki nem tud írni olvasni, nem tudja felfogni a híreket, az ne szavazzon. Tudom szemét kirekesztő állat vagyok akkor.

Emmett Brown 2012.09.19. 13:10:12

@QQCS: olimpiai aranyak/népesség. ezt hoztad fel a nemzetek nagyszerűségére.

marcus addicus 2012.09.19. 13:10:17

@QQCS: A Fideszesek mindig is szerették úgy összeválogatni a szempontokat, hogy csak azt nézik, ami nekik kedvez. Azok a szempontok, amit a világ összes többi országa figyel, az meg valami ballib kitaláció.

Akkor ha jól sejtem, nemsokára nagyban hasonlítani fog Magyarország sportpolitikája Észak-Koreához.
Meg minden más politikában is, de a lényeg, hogy az olimpiákon teljesítsünk.

Gratulálok, olyan sok a tudatos választó, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Csak kezdené már valaki.

s 2012.09.19. 13:10:30

"Jó példa erre a magánnyugdíjpénztári mizéria, ahol összesen kb. 100.000 ember nyilatkozott a maradásról - a 3.100.000-ből -, tehát az érintettek 3%-a vette a fáradságot, hogy kitöltsön egy egyszerű nyilatkozatot. Jó, persze, minden bizonnyal nagyon sokan voltak, akik át akartak lépni az állami rendszerbe, de abban is biztos vagyok, hogy a 100.000 embernél is jóval többen maradtak volna a magánnyugdíjpénztárukban. Mégsem tették."

Nem teljesen igaz. Sokan maradtak volna a magánnyugdíjpénztárukban, de felmérték, hogy azt a pénzt MÁR NEM LEHET MEGMENTENI. Hogy egy orbáni szófordulattal éljek "ilyen áron nem kell". Ugyanis kb. húsz év alatt bármikor, bárki hozhat olyan rendelkezést, ami felülírja ennek a döntésnek az ésszerűségét. (Jelzem, a szabályok megváltoztatásával egy törvényt helyeztek hatályon kívül. Ezzel kapcsolatban azóta is össze-vissza beszélnek, és a szolgáltatók sem lelkesek, hogy a piacon maradhatnak ezekkel a feltételekkel.)

A regisztrációt illetően pedig, regisztráljon mindenki. Ezzel ugyan elismer egy jogtalan intézkedést, de nem zárja ki magát a véleménynyilvánítás lehetőségéből, és ez a legfontosabb. Aztán, ha nem tud értelmes pártot választani, - aminek egyre nagyobb az esélye - rajzoljon egy mívesen kidolgozott lófaszt a szavazólapra. Ezzel lehet jelezni a hatalomra kerülő politikai formáció alacsony legitimitását.

QQCS 2012.09.19. 13:10:59

@nincs_itt: ne aggódj, nem tervezem a fidesz hatalmának megdöntését

Megnyugodtam. Biztos a Fidesz is.. :::)))

nincs1itt 2012.09.19. 13:13:20

@QQCS: akkor jó!! ez volt a célom, hogy a hozzád hasonló fidióták zavartalanul lehessenek okosak...

index.hu/gazdasag/vilag/2012/09/19/hatalmasak_a_berkulonbsegek/

csak olvasgass és gondolkodj.
én meg majd nyugodtan és biztonságban élek!

QQCS 2012.09.19. 13:13:37

@Emmett Brown:

Igen, lehetséges példaként. Nem rangsorként.
"Ha nem tetszik keress egy jobbat!" volt az a mondat amihez kapcsoltam.

Etniez 2012.09.19. 13:14:36

@Mérges 1234: Nem kell aggódni, nagyon sok határon túli magyar van itt Londonban is és hidd el, sokan fognak szavazni. És nem azokra, akik miatt ide kellett jönniük...

Én elmegyek és tuti, hogy nem ezekre a pöcsökre adom a voksom, ez 100%. Ha nem lehet ügyfélkapunk vagy követségen, akkor egyik hazautam alkalmával regisztrálok. Még négy évet ezekből nem bír ki az ország.

unionista (törölt) 2012.09.19. 13:15:02

@enpera:
te azt gondolod, hogy a lakosságban egyébként permanensen mindig meglévő 5% körüli iskolázatlan és szegény réteg a hibás. szerintem meg az az elit, akiket a többség megválaszt. ha csak az értelmesek szavazhatnának, akkor neked se nagyon lehetne szavazati jogod.

QQCS 2012.09.19. 13:15:23

@nincs_itt:

Recskázz nyugodtan a táblázataidra, engem nem érdekelnek és a választók nagy többségét sem.
Ami lényeges, hogy kiben hisznek ill. bíznak az emberek.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2012.09.19. 13:16:10

@Gondolkodni Próbáló Birca: Én nem szavazhatok Debrecen polgármesterére, egy debreceni nem szavazhat Kecskemét polgármesterére, és a kecskeméti se szavazhat a pécsire. Miért? Mind magyar, mind állampolgár!
A határon túli magyar állampolgár se szavazzon Magyarországon! Nem azért, mert másodrendű állampolgár, hanem azért, mert ebben a játszmában ő csak kibic.

QQCS 2012.09.19. 13:16:41

@Etniez:
Még négy évet ezekből nem bír ki az ország.

Az én nevemben ne beszélj. Megkérlek! :)

Rókakígyó 2012.09.19. 13:17:15

Mindig van még lejjebb, a mélységeket most kezdjük megismerni.

A külföldre menős kérdéshez: 1956-ban 181 ezren mentek el az országból 2010-2011-ben több mint 200 ezren. Amire lehet mondani, hogy ez nincs alátámasztva, de nem is sietnek felmérni. A szám becslés.

Emmett Brown 2012.09.19. 13:18:23

@QQCS: aztakurva. ez a hozzászólás a legjobb amit valaha életemben olvastam.

mojszipupi 2012.09.19. 13:18:48

Már látom ahogy a polgármesterek tömött buszokban szállítják a cigányokat regisztrálni, majd egy kis ingyen kaja pia és máris szép az élet. A fidesznek egyáltalán nem célja ezeket kizárni, épp ellenkezőleg így fogja totálisan bebiztosítani a hatalmát ezeken keresztül

QQCS 2012.09.19. 13:18:56

@marcus addicus:
"Gratulálok, olyan sok a tudatos választó, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Csak kezdené már valaki"

Nehezen bírod kezelni a demokráciát! :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 13:19:29

@Ahmet:

"Én nem szavazhatok Debrecen polgármesterére, egy debreceni nem szavazhat Kecskemét polgármesterére, és a kecskeméti se szavazhat a pécsire. Miért? Mind magyar, mind állampolgár!"

Mert az ember vagy debreceni lakos vagy kecskeméti, egyszerre a kettő nem lehet.

"A határon túli magyar állampolgár se szavazzon Magyarországon! Nem azért, mert másodrendű állampolgár, hanem azért, mert ebben a játszmában ő csak kibic."

Rossz párhuzam. A magyarországi szavazás nem a magyarországi lakosoknak van, hanem a politikai joggal rendelkezőknek, azaz az ÁLLAMPOLGÁROKnak. Ha neked lenne igazad, nem lennének kizárva a Magyarországon élő külföldi állampolgárok a parlamenti szavazásból. Magyarországon élnek, dolgoznak, adóznak - miért nem szavazhatnak?

QQCS 2012.09.19. 13:19:53

@Emmett Brown:
aztakurva. ez a hozzászólás a legjobb amit valaha életemben olvastam.

Már megérte felkelned... :)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.19. 13:20:06

@Ahmet:
Amiről írsz az az önkoris választás, amin nem szavazhat hazaira egy erdélyi.
Tehát egy kolozsvári sem szavazhat majd egy debrecenire. De ez most országgyűlési.
Mellesleg én sem értek egyet, hogy egy olyan szavazzon be itt bármilyen pártot, aki sosem élt itt, és nem is tervezi, hogy itt éljen.

nincs1itt 2012.09.19. 13:20:19

@QQCS: na ja, ezek az erotikus táblázatok, az UBS-től valók , tudod a Duce-bonsaiodnak qrva sok pénztet adtak az ilyen bugyuta műintézetek...
Az meg már a vicc kategóriáját is többszörösen kimeríti, hogy a zemberek kiben hisznek, bíznak... Szerintem egy telejós komolyabb hitelességgel bír, mint akármelyik "magyar" politikus...
Próbálj meg viselkedni, ez most nem "TF esték", vagy leütésre fizet a gazdi??

Bogyó 2 2012.09.19. 13:21:01

@Etniez: És ezek a határon túli londoniak meg is szüntették a lakcímüket Magyarországon?

Emmett Brown 2012.09.19. 13:21:11

@QQCS: ez tényleg teljes kultúrsokként ért. hit>tények.

QQCS 2012.09.19. 13:23:29

@nincs_itt: na ja, ezek az erotikus táblázatok, az UBS-től valók

Állítom, hogy se az utcánkból, se a településünkről nem olvasta senki.
Választásokra meg kb. 60%-a az említett csoportoknak eljár. Magyarul szarnak a táblázatokra. :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 13:23:47

@Bogyó 2:

Nem jellemző a lakcímmegszüntetés.

De ha meg is szüntette, az új szabályok értelmében akkor is szavazhat.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2012.09.19. 13:24:47

@Gondolkodni Próbáló Birca: Mert a kettőnek egyszerre kell(ene) teljesülnie. Aki nem Magyarországon él, annak tét nélküli a dolog. Nem arra szavaz, amitől szerinte jobb lesz, hanem arra, aki nemzetiszínebb repianyagot dobott be.

QQCS 2012.09.19. 13:24:48

@Emmett Brown:

A hit tényeket teremt. Nem tudtad?

apanna 2012.09.19. 13:26:38

@safranek: "álunk van jól működő lakossági nyilvántartás."

Azért jön ide az összes levél, behajtás, meg személyes keresés, amikben a volt tulajt keresik.
Hiába van kényszerkijelentés, ha a személyiben a mi címünk szerepel.Semmit nem tehetünk.

Marha jó nyilvántartás.....

Etniez 2012.09.19. 13:26:59

@QQCS: Te nem az ország vagy, hanem vmi Közgép alkalmazott. Szerepzavarod van.

LallyPop 2012.09.19. 13:27:12

Jé, eddig azon ment a nyálverés hogy a fidesz mennyi szavazót vesztett.

Most meg úgy tünik hogy a bizonytalanok 'szarnak bele' és ezzel a fideszt támogatják? Jé.

Etniez 2012.09.19. 13:27:33

@Bogyó 2: Irreleváns, mivel az erdélyi magyarnak meg sosem volt, mégis szavazhat.

marcus addicus 2012.09.19. 13:27:50

@Blogger Géza: A világgazdasági válságról meg nem hallottál, mi? A válságkezelés azt jelenti, hogy mit kezdesz a válsággal, amiben 6%-kal csökken a GDP-d. A folyó fizetési mérleg a GDP 8%-ával javult, a kormányátadáskor stabilan növekedett a gazdaság.

Szerinted a gazdagok adóterhelése nem csökkent a Fidesz kormány alatt?

Ilyen sok fasz honnan születik a világra?

Legalább olvasnád a nagyvezíred szavait Bajnairól:

"A válságra adott megkésett válaszként Magyarország két egymást követő kormánya egy éven belül az alábbi határozatokat hajtotta végre: a nyugdíjasok elveszítettek egy havi járandóságot, az áfa 20-ról 25 százalékra emelkedett, a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre nőtt, az államháztartás kiadási oldalát pedig erőteljesen lefaragták. Ezek a lépések összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott - mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül. „Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen" - fogalmazott Orbán Viktor."

Tényleg sokkal könnyebb a hiányt csökkenteni, mint a hiányt tartani. A hiánytartáshoz a kezedre kell ülni, és beadni az előző költségvetést újra.
Az meg milyen hiánytartás, amit a GDP 10%-ának elverésével tudok megoldani?

Sok fasz fog még hozzászólni? Mert én már elfáradtam. Menjetek tudatosan szavazni, ha a magyarok nem vernek agyon mind egy szálig, akkor meg is érdemlik, amit a következő években majd elszenvednek miattatok.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2012.09.19. 13:27:55

@Nyekenyóka.: Érezd a párhuzamot! Polgármester // miniszterelnök, önkormányzat // kormány, város // ország...

Bogyó 2 2012.09.19. 13:30:00

@Nyekenyóka.: Így van, országgyűlési, ezért van igaza.
Miért nem szavaz a debreceni a pécsire? Mert nem ott lakik. Miért ne szavazzon a határontúli?
Mert nem ebben az ORSZÁGBAN lakik. Nem magyarsággyűlés, hanem Országgyűlés. Nem véletlenül ez a neve. Hiszen az alapeset az, hogy a legtöbb állampolgár az adott állam területén él. Ha nem, akkor egyre kevésbé tisztességes beleszólnia az ott folyó dolgokba, ha a következmények nem érintik. Nem véletlenül volt korábban feltétel a magyarországi lakóhely. Az pedig marhaság, hogy az állampolgárságnak együtt kell járnia a szavazati joggal. Eddig se volt így, most mitől vált ez kötelezővé? Csak azért mert a fiúk így akarják.
A külföldön élő nem csak adót nem fizet, hanem nem fog háborúban védeni, nem fog segíteni árvíznél, atom-erőműrobbanásnál se, max. önkéntesen. Jogok, kötelességek nélkül. Alapvető jogelveket sért a dolog, szerencsére közülük is sokan belátják.

apanna 2012.09.19. 13:30:03

Én biztos regisztrálok, van rá időm bőven.
Egyébként nem értem. Ha valaki nem akart idáig szavazni, akkor az ilyen egyedre szomjazó párt önkéntesei odamentek, kocsiba tették, és elvitték szavazni. Kapott egy kis zsét, vagy száraztésztát akármit.
Most majd 2 szer fáradnak...

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2012.09.19. 13:30:35

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Most dolgoznak ezen is. Aki lakcímmel rendelkezik, az köteles elmenni tüdőszűrésre, vagy megbüntetik, köteles mindenféle lófaszt fizetni, vagy megbüntetik. És most erre határozottan rá is mozdult a NAV. Mondjuk bennem felmerül a kérdés, hogy miért is kell nekem TB-t fizetni egy olyan országban, ahol nem élek? Nem a lakcímem lesz beteg...

nincs1itt 2012.09.19. 13:30:53

@QQCS: arról én nem tehetek, hogy a tények nem zavarják a hozzád hasonlókat.
De azért azok nevében, akik olvassák, sőt komolyan veszik, mert nem valamelyik politikus közeli - értsd: azt irod, vazze, amiért fizettünk - "elemzőtől" származik, kikérem magamnak, hogy az ország 60%-át lehülyézd! Ez olyan fidesz tempó...

Etniez 2012.09.19. 13:30:54

@Bogyó 2: Ja és a lakcímet nem kell leadni, csak a taj-t jegelni.

unionista (törölt) 2012.09.19. 13:31:23

@Gondolkodni Próbáló Birca:
azért ez nem teljesen így van. elvben lehetne a személy, vagy a háztartás jövedelem adójáról akár teljes egészében rendelkezni. így a polgárság a beleszólhatna a közberuházások menetébe. úgy, hogy nem lennének óriási különbségek. mert a legfelső elitnek nem bérmunkából vagy munkabérből képződik a vagyona. a társasági adóról döthetne a képviselet.

ezzel az egyenlő választójog sérülne. mert a polgárok az adóforintjaik egy jelentősebb részével közvetlenül szavaznának. gátolná a politikai korrupciót és elősegítené a polgárosodást.

van abban igazság, hogy nem kell teljes egyenlősdi. a probléma, hogy akik ezt hirdetik azok a feudalizmusba akarnak visszaváltani.

VT Man 2012.09.19. 13:31:32

@Rókakígyó:
"A külföldre menős kérdéshez: 1956-ban 181 ezren mentek el az országból 2010-2011-ben több mint 200 ezren. Amire lehet mondani, hogy ez nincs alátámasztva, de nem is sietnek felmérni. A szám becslés. "

Romániából meg 3 millióan mentek el. 23 millióból

Az annyi, mintha magyarországról 1-1,5 millióan mentek volna el.

Bruscha Lajos 2012.09.19. 13:32:09

@enpera: Az Ön érvelése alapvetően hibás. Ami visszaüthet Önre is. Ugyanis ha holnaptól csak akadémiai tagsághoz kötik a szavazati jogot akkor Ön is egyből másodrangú polgárrá válik. Amúgy minden ember egyenlő ez a demokrácia egyik alap pillére. Az Ön javaslata egy diktatúra első lépése lehet

Bogyó 2 2012.09.19. 13:33:10

@Gondolkodni Próbáló Birca: Éppen ezért ők a Trianonban elszakítottakra gazsulálnak, ott pedig felülreprezentáltak a jobboldaliak, bár már egyre kevésbé. Az erdélyi választások rákoppintottak a Fidesz orrára. De az ellenzék kebelébe se borultak, valószínűleg ott is kevesen szavaznak, de a fanatikus jobbosok, Orbán-hívők biztosan, ezért ez is számításból történik és jól számítanak.

IPetya 2012.09.19. 13:33:16

Nem értem az elvtársakat. Ha ilyen fontos a kormány leváltása nem ér meg egy kis többletmunkát?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.19. 13:33:22

" Van egy alaptétel, amit az eddigi tapasztalatok nem cáfoltak: magyar ember nem mozdul. "

A 2006-os mozgalmár-gyujtogatók mind a főcigány rokonnyai voltak...?

Nagy a család.

Etniez 2012.09.19. 13:34:39

@VT Man: A 200.000 azért sok, mert ezek nagy része fiatal. Ha csak a fele kint marad, hamar 9 millió alá megyünk. A románok meg haza mennek, mivel ott már jelentősen javult a helyzet. Nálunk 2010 óta csak rosszabbodik.

Bogyó 2 2012.09.19. 13:34:53

@Etniez: De azért mondom, mert korábban ez volt a feltétele a szavazásnak, s ebből látható, ki azok, akiket újként vonnak be a szavazók közé.
Úgy tűnik, nem a londoni magyarok, mert ők a régi szabályok szerint is szavazhatnának.

Sátán meg a Jocó 2012.09.19. 13:36:06

"Fogalmazzunk úgy: nagyon kevés ember fog dönteni az ország elkövetkezendő éveiről."

Helyes! Épp ideje valamiféle cenzusnak. Akit ennyire sem érdekel, hogy ezt a lépést megtegye, az valszeg szarik a politikai történésekre, az országa (nem hazája) sorsára, ügyeire, az jobb is, ha otthon marad.

kiváló döntés!

QQCS 2012.09.19. 13:36:11

@nincs_itt:

Megint tévedsz. Nem az ország 60%-át hülyézem le, csak téged. :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.19. 13:36:29

@Bogyó 2:

Az erdélyi ajándék-állampolgárok mind nagyon mozgósak.

Átjönnek eskütételekre is ünneplőben.

Pont jó fidesznyik fülketöltelékek.

QQCS 2012.09.19. 13:38:04

@Dr. simonmondja.:
Pont jó fidesznyik fülketöltelékek.

Sírni fogsz 2014-ben is! ::))

unionista (törölt) 2012.09.19. 13:38:19

@apanna:
a fidesz nyilván úgy kalkulás, hogy erre több pénze van. mert tulajdonképpen bármennyi lehet. a közgép kap egy akármilyen megrendelést és kész. a másik, hogy lesz kormányzati ígéretek. nyilván lesz a választás előtt szociális konzultáció. felmérik, hogy kik küldik vissza a kérdőívet. kiket lehet behülyíteni. szóval ez egy klasszikus multilevel direkt marketing kampányt akarnak. igérgetéssekkel. aztán majd kiderül, hogy a nép hagyja-e n+1. alkalommal átverjék. könnyen lehet, hogy igen.

apanna 2012.09.19. 13:38:36

@IPetya: Lehetőleg megmozdulni s kelljen érte...

Bogyó 2 2012.09.19. 13:39:53

@Nyekenyóka.: "Mellesleg én sem értek egyet, hogy egy olyan szavazzon be itt bármilyen pártot, aki sosem élt itt, és nem is tervezi, hogy itt éljen."

És ugye megválaszt egy olyan szervezetet, amely olyan jogszabályokat alkot, amelyek rá nem vonatkoznak.

nincs1itt 2012.09.19. 13:40:01

@QQCS: látom, komoly gondjaid vannak a szövegértéssel, szerénytelenséged azt merte állítani, hogy a 60% xarik magasról a tényekre. Vagyis, ez most nem biztos, hogy világos lesz számodra, fogalmad sincs, hogy mennyien érdeklődnek a valóság iránt. Ergo lehülyézted azokat.
Mellesleg, nem én vagyok a hülye, ha érdekel, hogyan is látják mások, amit én látok...

nincs1itt 2012.09.19. 13:42:19

@QQCS: erre azért ne alapozd a karrieredet! mármint a 2014-es szavazásra... csak jótanács!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 13:42:20

@Ahmet:

Az emberek 99 %-a nem szünteti meg belföldi lakcímét külföldre költözés esetében, mert az ügyintézés később bonyolult lakcím nélkül. 99 %-os jogszabálysértés ellen az állam tehetetlen, sőt: kénytelen ezt tudomásul venni. A büntetés meg nem old meg semmit, mert a legtöbb esetben ez behajthatatlan marad.

QQCS 2012.09.19. 13:42:55

@nincs_itt:

Az a Fidesz szerencséje, hogy ennyire impotens, ötlettelen ellenzéke van. Mint pl. te is.

Valamint, hogy szemben az általános vélekedéssel a választók mégsem felejtették el azt a bizonyos nyolc évet. Hiába sugallta, reménykedett ebben az egész balhibbant média, megmondó falka. Ezt a helyzetet tovább javítja (a Fidesz szempontjából) a futóbolond hízókúrája, a Vadai, Szanyi nyilvános szereplése, a Meseházi szokásos napi elmebaja.

QQCS 2012.09.19. 13:43:48

@nincs_itt:
csak jótanács!

Kértem?

Bogyó 2 2012.09.19. 13:45:51

@Dr. simonmondja.: Az nem igaz, hogy mind. S nekem azzal sincs bajom, hogy átjönnek, ünnepelnek. Ha éltél volna ott, talán te is ünnepelnél, el se tudjuk képzelni innen milyen nehézségeik vannak még ma is néhol. Én nem vagyok olyan vadliberális, aki szarik rájuk, s románozza őket, szívem-lelkem az övéké, de ők a szomszédban laknak, nem itt, ez ténykérdés, nem érzelmi. Trianon megtörtént, ez is tény, muszáj elfogadni, mert nincs másra esély egy 8 millió romános Erdélynél. Nekem vannak erdélyi (magyar) barátaim, ők szerencsére normálisan állnak a dologhoz, még az állampolgárságot se tartották fontosnak. Ellenben az ottani nemzetiségi jogaikat nagyon is, ezt tudom én is támogatni. Maradjanak ott, legyenek ott boldogok és magyarok, ahol születtek, ahova tartoznak.

apanna 2012.09.19. 13:46:18

@QQCS: Azért remény még mindig van. Hívják Ron Werbert..

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 13:47:52

@Bogyó 2:

A szavazati jog elszakítás az állampolgárságtól alkotmányellenes. Eddig is az volt.

Ez az oka annak, hogy jogilag eddig is minden állampolgárnak volt szavazati joga. Az eredeti 1989-es jogszabály úgy fogalmazott, hogy "szavazásban akadályozott" az, akinek nincs belföldi lakcíme és/vagy nem tartózkodik a szavazás napján az országban. Az ÉLETVITELSZERŰ belföldön élés eddig sem volt feltétele a szavazásnak.

Annak idején egy kanadai-magyar ismerősöm fel volt háborodva, hogy nem szavazhat. ELmondtam neki, hogy fél óra alatt megoldhatja Budapesten. Nem hitte el, de megcsinálta, s persze meg is oldotta. A módszer: bejelenti budapesti tartózkodása során, hogy hazatelepül, s kivált személyit, majd bárki rokon címére bejentkezik. Aztán mehet vissza Kanadába, már rajta lesz a választói névjegyzéken, hiszen van bejelentett belföldi címe. A belföldi életvitel SOSEM volt feltétel.

nincs1itt 2012.09.19. 13:49:51

@QQCS: ha figyelnél, akkor elmondtam korábban, hogy le se xarom a politikai életet, jó régen! De Te csak osztod itt a fidesz szóróanyagot, mint bolond pék a lisztet. Nem kérte senki! A jelenleg ellenzéknek nevezett politikusok, a fidesz prominenseivel egyetemben, ugyanabból az MSZMP-s, KISZ-es alomból valók. Nem beszélhetünk valódi ellenzékről, ahogy politikáról és demokráciáról sem... Maradjunk annyiban, hogy gondolom, neked most haver,cimbi, jóbarát kormányotok idején fut a szekér. Er go mindenki más, akinek nem tetszik kussoljon, mert még végén, neked és hasonszőrű politikai farvizezőknek nem esik le valami kis cupákos közbeszerzés. Ezért gondoltam szólni, hogy ott Madjaristanban, a demokráciának nevezett szabadrablás, 4 éves diktatúrák sorozata(esetenként 8 év). Ha nem érted, hogy nem látok különbséget a "magyar" politikusok között...

is 2012.09.19. 13:50:32

@Gondolkodni Próbáló Birca: "Ha neked lenne igazad, nem lennének kizárva a Magyarországon élő külföldi állampolgárok a parlamenti szavazásból. Magyarországon élnek, dolgoznak, adóznak - miért nem szavazhatnak? "

Szavazhatnak is az EUs külföldiek. 5 év itttartózkodás kell, és már szavazhatnak is. Ez az EU-sjog, ugyanis az EU-ban EU-s állampolgár mindenki.

@QQCS: a közvéleménykutatások látom nem zavarnak. akkor más adattal sem tömnénk piciny agyacskádat, higgyed csak bátran, amit leírtál.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 13:51:25

@Bogyó 2:

Az MSZP hülyesége, hogy hagyta a Fideszet szabadon garázdálkodni pl. Erdélyben. Gyurcsány demagóg, idegellenes népszavazási kampánya óriási hiba volt, ezzel a Fidesznek ajándékozott szavazatokat. De egyre inkább felejtődik ez el.

Bármennyire is hihetetlen: a határontúli magyarok között nem mindenki fideszes, hanem minden politikai árnyalat megvan.

QQCS 2012.09.19. 13:51:47

@nincs_itt:

Tán nem írogatnod kéne hanem regisztrálni.. :)

Jack Torrance 2012.09.19. 13:52:23

@Emanuel Goldstein: a "csak" is egy indok. Amugy megertelek, de szerintem senkinek nincs joga minositeni egy szavazatot se. Illetve minositheti, csak ennek alapjan szurni nem lehet.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 13:52:43

@is:

"Szavazhatnak is az EUs külföldiek. 5 év itttartózkodás kell, és már szavazhatnak is. Ez az EU-sjog, ugyanis az EU-ban EU-s állampolgár mindenki."

Csak az EP-választáson szavazhatnak. A magyar országgyűlésin nem.

QQCS 2012.09.19. 13:53:29

@is: "a közvéleménykutatások látom nem zavarnak"

Hódmezővásárhely .... :)))

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 13:54:08

@Ahmet:

A belföldön élők 90 %-a sem racionális alapon szavaz, hanem érzelmi alapon, azaz ez nem érv.

QQCS 2012.09.19. 13:56:58

@Gondolkodni Próbáló Birca:
"A belföldön élők 90 %-a sem racionális alapon szavaz, hanem érzelmi alapon"

Kb.én is így gondolom!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.19. 13:57:47

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Az, hogy - alkotmányellenes - vagy - alkotmányos -,
már nem jelent semmit.

Jön egy paraszt Lázárhelyről, és ír az alkotmányba
egy újabb hülye sort.

Újállampolgárok - ti csak Orbán bérszavazói vagytok.
A ti státuszotok - fideszcsicska.

Silent Bob 2012.09.19. 13:59:51

@Gondolkodni Próbáló Birca: A bejelentett lakcím feltétele viszont az életszerű tartózkodás, ellenkező esetben okirat hamisítás.

QQCS 2012.09.19. 14:00:20

@Dr. simonmondja.:

Amerikában van regisztráció.
Akkor most ott nincs demokrácia?
A te státuszod - ekecsavar. :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 14:00:32

@Dr. simonmondja.:

Az új állampolgárok és a régiek között semmilyen különbség nincs. Te biztosan valami fideszes provokátor lehetsz, hogy ilyen abszurd szövegeket nyomsz.

nincs1itt 2012.09.19. 14:01:09

@QQCS: Szegény... tényleg sajnállak! Regisztrálj, de te már biztosan megtetted...

graycivil 2012.09.19. 14:02:26

@mojszipupi: És a FIDESZ által 9 évre kinevezett választási bizottság és egyéb szervezetei pontosan tudják, melyik választási körzetekben (és kiket) kell "noszogatni", és melyekben "altatni". És persze így csak "balos választási csalások" lesznek. Jobbosokkal szembeni bejelentések zsigerből elutasítva.

Wonderful word!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 14:02:51

@Silent Bob:

99 % nem tartja be, azaz ez egy halott jogszabály.

Arról nem is beszélve, hogy nincs is jogilag meghatározva mit jelent az "életvitelszerűség".

NEKEM is van budapesti bejelentett címem, s 2007 augusztusa óta egy napot sem éltem Magyarországon, még turistaként sem utaztam be.

nincs1itt 2012.09.19. 14:03:09

@QQCS: ott mi történt?? Hódmezővásárhelyen.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.09.19. 14:04:27

@unionista: neked meg legyen cigány a szomszédod, ha ennyire elbagatellizálod eme problémát :)

QQCS 2012.09.19. 14:05:29

@nincs_itt:

77% jobboldali többség (2012. szeptember 2.)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.09.19. 14:05:43

@Bruscha Lajos: A demokrácia nem működőképes sajnos, számtalanszor bebizonyosodott. Tákolgatják, de sosem lesz az igazi. Mert az emberek sosem lesznek egyenlőek. A görög demokráciában is mindenki egyenlő volt, kivéve a rabszolgákat pl, ugye :)

graycivil 2012.09.19. 14:05:49

@QQCS: Ott nincs népességnyilvántartás, és így választási névjegyzék, szavazás napjáig lehet bármikor és bárhogy (levél, net. személyes) regisztrálni. Szánalmasan rossz példa.

QQCS 2012.09.19. 14:07:01

@graycivil:

Regisztráljatok, aztán ha meglesz a 2/3 akkor jól megváltoztatjátok. Szerencsétlenek.

Ilyen egyszerű és demokratikus is.

Csak nem féltek? :)

QQCS 2012.09.19. 14:07:49

@graycivil:

Regisztráljatok, aztán ha meglesz a 2/3 akkor jól megváltoztatjátok. Szerencsétlenek.

Ilyen egyszerű és demokratikus is.

Csak nem féltek? :)

Kopi3.14 2012.09.19. 14:08:08

@enpera: te nem kevered a szocializmussal?

Kopi3.14 2012.09.19. 14:10:44

@Gondolkodni Próbáló Birca: a magyar meghatározást nem tudom, németeknél volt, hogy kaptam helyi népszavazásra invitálást. Mivel akkor pont huzamosabban voltam Magyarországon így már csak utólag értesültem róla, jogosult voltam rá.

Silent Bob 2012.09.19. 14:11:32

@Gondolkodni Próbáló Birca: " 99 % nem tartja be, azaz ez egy halott jogszabály."
Annyira nem halott, a sukorói Blumot is ez alapján akarták elmeszelni, csak valahogy rá nem volt érvényes, hogy a jogszabály nem ismerete nem mentesít.
segitseg.magyarorszag.hu/segitseg/ugyintezes/okmanyiroda/ugyintezesiutmutato/lakcimigazolvany/lakcimbejelentes/lakcim_fogalma.html

biobender 2012.09.19. 14:12:56

@Etniez: Nyugi, minden londoni jut jo tiz erdelyi aki erre a bandara fog szavazni. Nekik ugyanis eleg a nemzeti maszlag.

Joooe 2012.09.19. 14:13:17

@marcus addicus: "Értem, tehát szerinted 10%-ról lehozni a ktvetési hiányt 4%-ra, az könnyebb,
mint 3%-on tartani a hiányt úgy, hogy közben elloptam 10%-ot a manyuptól?"
Egyértelmű, igen, könnyebb levágni egy szeletet a kenyérből míg az asztalon van, mint utána a morzsákból bundás kenyeret csinálni.
Könnyebb a "világgazdaság bőkezűsége" idején magas hiányt csinálni, mint válságban alacsonyat. Hát nem hihetetlen? Nem :) Hiába maszatolsz, nem az a lényeg hogy mennyiről, mennyire csökkentjük, hanem hogy mennyi ténylegesen. A válság első hullámában az IMF hitel mentette meg az országot (szégyen hogy idáig jutottunk, pedig hol volt még matolcsy...), most, a második hullámban úgy-ahogy állunk a lábunkon.

Hogy a magyar gazdaság visszaesett csakúgy mint a német és minden európai gazdaság? Igen. És ezt szerinted matolcsy hozta a zsebében? Kicsit magasabbról indultak, magasabbra estek, de miután a magyar gazdaság a gyurcsányista "világgazdaság bőkezűsége" idején már stagnált, utána 6% alatti recesszióba süllyedt, akkor már hogy most meg "csak" 1 % körüli recesszió fenyeget az nem annyira rossz. És hogy a németek 4-5%-ról visszaestek fél százalékra azt melyik intézte el szerinted, matolcsy vagy orbán? (Mert ha jól értem szerinted ezt ők csinálják).

Én sem azt rovom fel gyurcsánynak hogy 7%-ot zuhantunk, amikor európában mindenkivel hasonló történt, hanem azt, hogy már előtte a béka segge alá vitte az országot, és onnan kellett zuhannunk. Mint ahogy bajnainak sem érdeme utána a visszaemelkedés, hiszen az is megtörtént minden más országban is.

Azért érteni kéne, hogy nem így működik a gazdaság, nem az számít hogy hívják a miniszterelnököt. Ami most történik abban még mindig kevés szerepe van a jelenlegi kormánynak, bér valamennyi van jó és rossz értelemben is.

Nem tudom miért vagy ekkora bajnai fan, ő tényleg egy senki volt, arra való, hogy ne kelljen választásokat tartani, és egy szerencsés időszakban volt ott.

Az hogy matolcsyék új adók bevezetésére kényszerülnek az nem azért van mert nekik perverz örömöt okoz ha utálják őket, hanem mert romló gazdasági környezetben kell egyre kisebb hiányt produkálni. És ez mindkettő legnagyobb részt külső tényező. Ha ezt nem érted akkor tényleg menj a picsába, nincs miről beszélnünk :) Amiben matolcsyék rátermettségét mérni lehet, az nem az hogy rákényszerülnek a kiigazításra, hanem hogy
- nem rúgják fel a hiányra vonatkozó egyre szigorúbb célokat mint fletóék
- elsősorban az országból kiáramló pénzeket akarják megfogni, hogy minél kevésbé fogja vissza ez a gazdaságot (bankok, multik...)
- elsősorban azoktól igyekeznek elvenni akik kevésbé érdemesek az állami támogatásra (álrokkantak, álminimálbéresek, 40 éves feketén dolgozó nyugdíjasok, segélyért kuncsorgó cigányok, stb)
- Elősorban ott igyekeznek pénzt hagyni, akik érdemesek rá (gyermeket [= jövőbeli adózó] nevelők, legálisan bejelentetten jól kereső középosztály, munkahelyet teremtő vállalkozások...)

Pusztán azon hőbörögni hogy többet vesz el a kormány ugyanolyan primitív dolog mint a hangnemed, összeillik a forma és a tartalom, szerintem azt kell nézni hogy miért kell elvenni (elsősorban országon kívüli és "elmúltnyócévbeli" okok) és hogy kitől vesz el, kinek ad.

nincs1itt 2012.09.19. 14:13:39

@QQCS: 33%-os részvétel mellett, aha, értem én a viccet...

77% és az 52,3 között van különbség??

www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/almasi_istvan_hodmezovasarhely_polgarmestere/2295818/

teglagyar3 2012.09.19. 14:14:32

Emberek!

FELHIVAS!!

Az orszagra ujabb hatalmas veszely leselkedik!!!!
ROZSA MIHALY A MUNKANELKULI SZABADSZAJU LIEBERALIS BLOGGER UJRA A HATALOMBA KESZUL!!!!!
AZ ELLENSEG ARCA:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg

EZT MEG KELL AKADALYOZNI, EZ MINDEN MAGYAR KOTELESSEGE!!!!

SEGITENETEK KELL!!!

Ime a bizonyitek:
kuruc.info/galeriaN/hir/ehesdk02.JPG
MEGJELENT A KOSSUTH TEREN EZ A HAZAARULO!!! SEGITENETEK KELL, HOGY NE JUSSON UJRA A HATALOMBA!!! KONYORGOM SEGITSETEK!!!!!!!!!!!!

biobender 2012.09.19. 14:15:06

@QQCS: Az fel aki mar most probalja a szavazokat kizarni, nem godolod? Es ez bizony a paszomanyos vezired.

QQCS 2012.09.19. 14:17:45

@nincs_itt:

Nem vicc, hanem egy közvélemény kutatásnál reálisabb kép, ami azt mutatja, hogy a jobboldali szavazók többszörös fölényben vannak.
Pont.

regress 2012.09.19. 14:18:39

@QQCS: ez nem amerika.majd ha itt is lőni lehet,

QQCS 2012.09.19. 14:18:53

@biobender:

utána kell járni a dolgoknak, regisztrálni kell és "bummm" szavazhatsz!
Persze az utána járás az nyüg! (Nekem is az, de ha ez az új törvény, na bumm! elmegyek, regisztrálok, aztán pedig szavazok!)
Oszt meglátjuk...

biobender 2012.09.19. 14:20:31

@QQCS: Figyi, meg sehol denki nem tudott a kov. Egyszeru kerdesre valaszolni: MIERT VAN ERRE SZUKSEG?
Szerinted?

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 14:21:10

@Emanuel Goldstein: "a mostani rendszer viszont garancia a mennyiség hatalmára a minőség felett. "

Az új viszont garancia a mindent elfogadó béközép/béközepek eredőjének érvényesülésére.

nincs1itt 2012.09.19. 14:21:21

@QQCS: ideje lenne elolvasni amit hivatkozok, ugyanis, ez NEM közvélemény-kutatás, hanem EREDMÉNY. Szóval illene NEM hazudni!
idézem:
"A szavazásra jogosult hódmezővásárhelyi választópolgárok 33,06 százaléka járult az urnákhoz vasárnap az időközi polgármester-választáson. A 12 ezer 291 érvényes szavazat 52,31 százalékát, 6430 voksot Almási István, a Fidesz–KDNP jelöltje, a város eddigi alpolgármestere kapta meg. Kis Andrea, az MSZP aspiránsa 2793 szavazatot kapott (22,72 százalék), Kovács Sándor (Jobbik) 1722-t (14,01 százalék), Nagy László (független) 1346-ot (10,95 százalék)."

QQCS 2012.09.19. 14:22:50

@biobender:Egyszeru kerdesre valaszolni: MIERT VAN ERRE SZUKSEG?
Szerinted?

Nagyon egyszerű!
Azért, hogy többe kerüljön a szociknak a szavazatvásárlás. :)

QQCS 2012.09.19. 14:24:33

@nincs_itt:

Pont engem igazolsz. Elsöprő jobboldali többség. én is ezt írtam ha visszaolvasol. :)

nincs1itt 2012.09.19. 14:24:56

Ha a teljes, kb 37 ezres szavazásra jogosulthoz mérem az elért 6000 voksot, akkor alig több mint 6%, jól látod, hat azaz 6 százalék... Ha ez eredmény...

Kopi3.14 2012.09.19. 14:25:00

@QQCS: nem a te nevedben beszélt, hanem az országéban. Te lehet kibírod, meg másik pár ezer ember- sokan mások meg nem. S hogy az ország gazdaságával, oktatásával, stb. együtt kibírja-e?

Napkutya 2012.09.19. 14:25:07

Én úgy gondolom, két cél van.

Az első egyszerű: KIZÁRNI a kiszámíthatatlanokat.

Nem elírás. NEM a bizonytalanokat, HANEM a kiszámíthatatlanokat. Mindet. (Akár, még azokat is akik TALÁN a FIDESZ-re szavaznának).
Nem kellenek. Veszélyesek.

Mára, igen jól tudja a kormány, hogy a szimpatizánsok nagy részét már elvesztette, -csak a kedvezményezettek és a fanatikusok maradtak.
A többiek? Akkor jobb, ha nincsenek is.

A másik ok még egyszerűbb. Demonstratív.

Megmutatja mindenkinek: MI vagyunk a hatalom, MI mondjuk meg hogyan kell szavazni, MI látjuk hol, hányan akarnak élni a jogukkal. Sőt! AZT is fel tudjuk majd mérni, kell-e félnünk. Akkor oda majd mennek a buszok, zászlóval, szendviccsel, pálinkával. Hajrá Magyarok!

Van az a mondás, Szolnok felé: Ügyes gazdának, a leghasznosabb állat a birka. Ha él nyírod, ha döglött, eszed.

Nem dakota mondás, -de tanulságos.

kamill77 2012.09.19. 14:25:14

igaza van a blogírónak, én is úgy gondolom, hogy kizárólag a biztos pártválasztók fognak elmenni regisztrálni. és mérleg nyelveként még esetleg azok, akiket megfizetnek.

ami pedig ezt a mondatot illeti...:

"Pár százezer ember fog dönteni hazánk jövőjéről. Lehetne jövője egy ilyen feliratkozós rendszernek, de nem a jelenkori Magyarországban."

nem ismerős egy kicsit az aránytalanság, ha ugyanezt lebontjuk a parlamenti képviselői létszámra... látszólag sok, tízmilliós országunk arányát tekintve azonban elképesztő belegondolni, hogy ennyi ember dönt mindnyájunk sorsáról...2014-től persze már csak feleennyi.

de ehhez a mennyiségű parlamenti képviselőhöz nem szavazatmennyiség kell, ELÉG CSUPÁN AZ ARÁNY...

ez az, ami félelmetes...

és mit jelent majd a kifejezés, hogy érvénytelen, és mit jelent majd az, hogy eredménytelen???? MELYIK VÁLASZTÓRÉTEGET VESZI FIGYELEMBE EZUTÁN A TÖRVÉNY? CSAK A REGISZTRÁLTAKON BELÜLIEK ARÁNYÁT VONATKOZTATJA MAJD ÉRVÉNYTELENSÉG ÉS EREDMÉNYTELENSÉG KÉRDÉSÉBEN?

nincs1itt 2012.09.19. 14:26:28

@QQCS: olvasd csak vissza magad!! 77 azaz hetvenhét, mint a népmese, százalékot írtál!
Utána pedig a valóságot irtam oda, az "eredmény" a szavazók 6%-a. Hát tényleg elsöprő!! De röhögéstől!!
Na pá!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 14:26:57

@Kopi3.14:

Helyi szaváson Mo-n is szavazhat minden helyi lakos, az is, akinek nincs magyar állampolgársága. De nem erről beszéltünk, hanem a parlamenti választásokról.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 14:27:29

@Silent Bob: "A bejelentett lakcím feltétele viszont az életszerű tartózkodás,"

Sajnos a jogszabályoknak viszont nem feltétele az életszerűség.
Nem vagyok egyedül ui. azzal a kényszer szülte helyzettel, hogy bejelentett lakcímem csak azért van, mert úton és útfélen kérik a lakcímkártyát - miközben az azon szereplő címen sem szándékom, sem lehetőségem nincs tartózkodni, a tartózkodási helyemet viszont bejelentkezni nincs lehetőségem.
Ebből a szempontból a SzU időtálló örökséget hagyott itt, éppen csak a komisszár hiányzik, aki eldönti, hogy ki költözhet... persze ismerem én a kétharmad lehetőségeit.

teglagyar3 2012.09.19. 14:27:40

Emberek!

FELHIVAS!!

Az orszagra ujabb hatalmas veszely leselkedik!!!!
ROZSA MIHALY A MUNKANELKULI SZABADSZAJU LIEBERALIS BLOGGER UJRA A HATALOMBA KESZUL!!!!!
AZ ELLENSEG ARCA:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg

EZT MEG KELL AKADALYOZNI, EZ MINDEN MAGYAR KOTELESSEGE!!!!

SEGITENETEK KELL!!!

Ime a bizonyitek:
kuruc.info/galeriaN/hir/ehesdk02.JPG
MEGJELENT A KOSSUTH TEREN EZ A HAZAARULO!!! SEGITENETEK KELL, HOGY NE JUSSON UJRA A HATALOMBA!!! KONYORGOM SEGITSETEK!!!!!!!!!!!!

Kopi3.14 2012.09.19. 14:27:51

@enpera: a demokrácia már a görööknél sem a midnenkit jelentette, hanem a nép uralmát- az nem votl sehol benne, hogy a nép egyenlö minden téren, s a népbe sem tartozott bele midnenki. Ergo te kevered a fogalmakat.

SpaceboyDesign · http://www.honlapkeszites-webgrafika.hu/ 2012.09.19. 14:27:57

@rókafogta:

Pontosan.
A befutott adatok kiértékelése, listázása és az aktuális politikai viszonyok felmérése után a jövőben bármikor léphetnek majd a választási győzelem érdekében.
Mindenki ezt csinálja/csinálta? Persze. Minden párt dolgozik a listáiból, a statisztikákból és a felmérésekből.

Mi a különbség?

Egy átlagos párt azt teheti meg, hogy mondjuk, egy bizonyos településre átcsoportosítja a kampányerőket arról a területről, ahol biztosabban áll.

A Fidesz pedig egy sokkal tutibb adatbázis ismeretében azt is megteheti, hogy:

Akár megváltoztatja a választási törvényt
Ha akarja, átrajzolja a választási térképet
Gondol egyet, és kizár bizonyos köröket a választási névsorból
Ha szükséges, bevesz bizonyos csoportokat a szavazásra jogosultak körébe
De extrém esetbe, eltörli a választásokat

BÁRMIT megtehet a jövőben, és ez a félelmetes.

Tök mindegy, hogy melyik oldalon állunk politikailag, ezen mindenkinek el kellene gondolkodni.

A 2/3 –os parlamenti többséget fel lehet használni jól. Pl. egy szuper gazdaságpolitikai elgondolás véghezvitelére az ellenzék kekeckedése nélkül.

És fel lehet használni arra is, hogy bármit, bármikor percek alatt úgy módosítani, ahogy nekik tetszik, és lesz*rni, hogy ki mit szól hozzá.

Joooe 2012.09.19. 14:28:21

@nincs_itt: azt se tudom még milyen pártok lesznek :D
De pillanatnyilag elég könnyű a választás
MSZP+DK: a legutóbbi választásokat megelőző 8 évből 8-at, 20 évből 12-t, 60 évből 52-t hatalmon töltött és meg kell nézni hol tart az ország... ilyeneknek a parlamentben sincs semmi keresnivalójuk, nem hogy hatalmon
SZDSZ, MDF: rövidebb a múltjuk, de hasonlóan csillog
KDNP: kik azok?
LMP: populista senki párt, arra épít hogy a kiábrándult baloldali szavazókat megszerezze, de nincs arca, értékrendje, így róluk sem lehet sokat beszélni
Jobbik: a szélsőliberális korszakokban még lett volna értelme protest jelleggel rájuk szavazni, de ami értelmes volt a programjukban azt a fidesz átvette, ami maradt az meg többnyire szalonképtelen
Fidesz: Elvileg jó irányba mutatnak az intézkedéseik, de a mutyi és az emberi hibák ugyanúgy jelen vannak mint bármely más pártban. Érdemesek lehetnek a folytatásra, ha valami számokban is mérhető eredmény beérik a választásokig.
Egyéb leendő protest párt: alapvetően nem vagyok az ilyeneknek a híve, de a fidesz még kiprovokálhatja

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 14:28:30

@Silent Bob:

Ez a lényegen nem változtat. Az, hogy 10 év alatt 1 embernél ebbe belekötöttek nem változtat azon, hogy több százezer ember nem tartja be ugyanazt a jogszabályt.

QQCS 2012.09.19. 14:28:54

@nincs_itt:

A választási eredmény leképezi a Fidesz kétharmad-egyharmados fölényét az MSZP-vel szemben.
Akárhogy visítasz, akárhogy fáj. :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.09.19. 14:29:29

VÁLASZTÓI REGISZTRÁCIÓ

Ez a rendszer tündérálom,
Tenmagamat regisztrálom.
Végül bátorodom is tán
S indulok a Has Párt listán.
Aki szeret, engem jelöl,
S én leszek a célban elöl.
Győzök s beszélyt villantok én:
"Népem, érezd magad okén!"
Benn leszek a tévében és
Has Párt vonul: lesz Has Menés!

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.nolblog.hu/archives/2012/09/19/Valasztoi_regisztracio/
:)

Silent Bob 2012.09.19. 14:29:40

@dr. mesterseges szinezek: Csak érdekességképpen jegyeztem meg, én gyakorlatilag 20 éve nem a bejelentett lakcímemen lakom. :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.19. 14:30:11

@QQCS:

A fidesz vásárolt szavazókat - a 300 forintosokat.

3 millió ember ikszelgetett az ingyenminden-viktorra.

nincs1itt 2012.09.19. 14:31:01

@Joooe: Köszönöm, szépen összefoglaltad!

Joooe 2012.09.19. 14:31:16

@teglagyar3: ő mikor volt hatalmon és melyik országban? :D És hogyan kézül hatalomba, szerez egy fehér lovat vagy mi?
Azt se tudja senki, hogy ki ez, valahogy nem érzem át a veszélyt :D

komplikato 2012.09.19. 14:31:17

"és el sem megy feliratkozni, de a pártválasztók jó része is úgy lesz ezzel, hogy nem áldoz pár percet (oda- és visszajutással fél-egy órát) erre a procedúrára."

Most vizualizáltam, ahogy a sok százezernyi nem bejelentett budapesti lakos pár perc vagy másfél óra alatt hazaugrik Mucsaröcsöge alsóra ami 6 óra vonattal minimum és vissza haza. Aham. Tök reális.

teglagyar3 2012.09.19. 14:31:24

NE MODERALJ KI!!!!!!!!!!!!
ROZSAT MEG KELL ALLITANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

QQCS 2012.09.19. 14:32:20

@Dr. simonmondja.:

A hódmezővásárhelyi (feliratkozás nélkül), 2006 óta a nem tom hanyadik buktájuk, már nem számolom. A szocik már nem is választásokra járnak.. hanem szopni. :)

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 14:33:04

@Frady Endre: Sokadszor is ámulok a naprakészségeden. :)

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2012.09.19. 14:33:08

@Gondolkodni Próbáló Birca: Miért maradna behajthatatlan? Ott a bankszámlám.

Abban igazad van, hogy a határon innen is érzelmi alapon szavaznak az emberek, de a két érzelem nem ugyanaz.
Pl. milyen jó, hogy elküldték az IMF-et az anyjába! Nem? Végre egy tökös csapat. Ja, ha otthon élsz, akkor lehet, hogy azért érintett téged az árfolyam kedvezőtlen ingadozása és kicsit árnyaltabbak a szavazó érzelmeid.

nincs1itt 2012.09.19. 14:33:37

@QQCS: Nem figyelsz, kicsi rigó!! Mindkét alakulatot magasról lexarom! De azt is remekül mutatja, hogy a lkaosság 6%-át érdekli a fidesz 2%-át a mszp, a többi pedig mérhetetlen, vagyis a rokonok szavaztak rájuk. Mi következik ebből? Ez legyen a lecke... Ajánlom "joooe" válaszát!

marcus addicus 2012.09.19. 14:33:53

@Joooe: Gondolom a nagy tudatosságban azt sem vetted észre, hogy Orbán annyira nem akarta felrúgni a lefektetett hiánycélokat, hogy Barrosohoz ment kuncsorogni, jaj, lécci hagy legyen már 6-7%-os a hiányunk, mert úgy szeretjük az alacsony hiányt. Barroso meg felrúgta
Orbánt :)

És a gyöngyszem:
"elsősorban az országból kiáramló pénzeket akarják megfogni, hogy minél kevésbé fogja vissza ez a gazdaságot (bankok, multik...)"

Tehát a bankadó, az nem fogja vissza a gazdaságot? Ezért van világrekord beruházási ráta nálunk?
Tudatosan szavazzál kis hülye, ringasd magad álomba.

Fárasztó olyanokkal társalogni, akik alapvető dolgokkal nincsenek tisztában. Azért olvasd el Orbán szövegét Bajnairól, az mégiscsak egy isteni kinyilatkoztatás, azt ugye el kell fogadnia egy hívőnek csont nélkül. A tények összefüggések úgysem mennek, talán a vezér szava még befér a buksidba.

biobender 2012.09.19. 14:34:42

@QQCS: Es akiket kizartok azok majd kussolni fognak, ugye? Mar most be vagytok szarva, mi lesz ha a kizartak mas modszereket keresnek majd, mondjuk meg ket ev recesszio utan? Regisztraciohoz kotitek majd a tunteteseket is?

Hogy ez Mubaraknak, Ceausescunak nem jutott eszebe!

Silent Bob 2012.09.19. 14:34:55

@komplikato: Vagy leül a gép elé és regisztrál az Ügyfélkapun keresztül, ahogy én is fogok.

teglagyar3 2012.09.19. 14:36:07

@Joooe: mikor volt hatalmon?!?!?!?!?!?!??!?! 2002-2010 nem remlik???? SZDSZ POKOLI 8 EVES REMURALMA!!!!!!! O MOZGATOTT MINDENT A HATTERBOL!!! ES MOST HOGY KERUL UJRA ODA???

TAVASSZAL SZDSZ ZASZLOVAL VONULT KI AZ UTCARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 14:36:13

@Dr. simonmondja.: "3 millió ember ikszelgetett az ingyenminden-viktorra."

Matolcsy éppen most számolgatja ennek egy főre eső költségeit annak jövőre esedékes kamataival együtt.

QQCS 2012.09.19. 14:36:28

@nincs_itt:

Jobboldal-baloldal 77-23%. Ennyi. Az MSZP-n kívül más baloldali nem indult.

Talán kevés örmény lakhat Vásárhelyen:-)

Napkutya 2012.09.19. 14:36:48

@QQCS: És ettől jobb a Hódmezővásárhelyieknek?

Mi a náthás fütyköst nyertek eddig a Fidesszel? Még több adósságot?

EGYSZER biztos fizetniük kell. Akár a Mikulásra szavaznak, akár a Húsvéti nyúlra.

Na, EZT kellene belátni arrafelé.

QQCS 2012.09.19. 14:37:25

@biobender:

Pedig még regisztrálni sem kellett..

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 14:38:39

@teglagyar3: Kitartásod bámulatos. Ennyi energiával akár értelmes tevékenységbe is foghatnál. Anyukád illetve az ápolók biztosan segítenének.

QQCS 2012.09.19. 14:39:10

@Napkutya:És ettől jobb a Hódmezővásárhelyieknek?

Ne te döntsd el mi jó nekik, hiszen ezért szavaztak. Okostojás! :)
Na ezt kéne belátnod.

nincs1itt 2012.09.19. 14:39:46

@QQCS: milyen 77??? a 23 stimmel, de a fidesz 52,3%!! a teljes számra vetitve 6 ás 2 %. Ennyi...

teglagyar3 2012.09.19. 14:41:49

@dr. mesterseges szinezek: tennem en...
De jo is lenne.
DE EZ A LEGFONTOSABB!!!! SZDSZ ZASZLOVAL vonult fel tavasszal ez a fereg!!!!!! A kek veszedelem ujra felutotte a fejet!!!!!!! TENNI KELL VALAMIT!

QQCS 2012.09.19. 14:42:27

@nincs_itt:
1. Almási István (Fidesz-KDNP), 6.430 szavazat (52,31%)
2. Kis Andrea (MSZP), 2.793 szavazat (22,72%)
3. Kovács Sándor (Jobbik), 1.722 szavazat (14,01%)
4. Nagy László (független), 1.345 szavazat (10,95%)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.09.19. 14:42:45

@dr. mesterseges szinezek: Kösszy! :)
Amúgy szinte minden napra kell valami készség, mert annyi az űbertéboly... ;-)
A blogom nyugodtabb hely, azt érdemes inkább olvasgatni. A mottója: "A vidám szív a legjobb orvosság" /Példabeszédek 17:22/
fradyendre.blogspot.hu/
:)

biobender 2012.09.19. 14:43:01

@QQCS: Hat ezt a baromsagot honnan veszed okostojas? Persze, hogy regisztralva volt mindenki es 99'9 szazalek szavazott az allampartra. Sokat hasznalt amikor a sarga Daciaban kellett menteni az irhat. Erre nem gondolnak a fiuk.

QQCS 2012.09.19. 14:44:25

@biobender:

Az a Fidesz szerencséje, hogy ennyire impotens, ötlettelen ellenzéke van. Mint pl. te is.

Valamint, hogy szemben az általános vélekedéssel a választók mégsem felejtették el azt a bizonyos nyolc évet. Hiába sugallta, reménykedett ebben az egész balhibbant média, megmondó falka. Ezt a helyzetet tovább javítja (a Fidesz szempontjából) a futóbolond hízókúrája, a Vadai, Szanyi nyilvános szereplése, a Meseházi szokásos napi elmebaja.

komplikato 2012.09.19. 14:44:53

@Silent Bob: Ügyfélkapura való regisztrálás ezek szerint csak nekem nem sikerül két éve?

Napkutya 2012.09.19. 14:45:27

@QQCS: Látod cimbora, EZT nem tudom belátni. Szavaztak. Igen.

Mondd, TE tényleg azt hiszed, hogy egytől-egyig azért szavaztak a FIDESZRE, hogy EZ történjen a városukkal?

Ma, ott nem tudsz úgy gyereket szülni, hogy az anyakönyvezése pillanatában ne legyen adóssága.

Bravó!

QQCS 2012.09.19. 14:46:57

@komplikato:

Nekem pár percet vett igénybe... müxik! :)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.09.19. 14:47:01

@Kopi3.14: ergo ez marhaság, a demokrácia az nem a nép uralma.

SpaceboyDesign · http://www.honlapkeszites-webgrafika.hu/ 2012.09.19. 14:47:02

@QQCS:

A választási eredmény csupán azt bizonyítja, hogy a választásokra jogosultaknak az a hányada, aki elment szavazni, akkor és abban a pillanatban milyen arányban miként szavazott.

Nem feltétlenül azt bizonyítva, hogy a teljes lakosság körében mi egy párt támogatottsága. Még akkor sem ezt bizonyítaná, ha mindenki elmenne szavazni.

Nem vitatom, jelenleg a Fidesz 2/3 –os parlamenti többsége egy demokratikus és jogszerű választás eredménye.

Más kérdés, hogy jelenleg mi a helyzet az emberek fejében.

Silent Bob 2012.09.19. 14:48:11

@komplikato: Elképzelhető. Nekem muszáj volt, mert vállalkozó vagyok, de nem okozott különösebb gondot. Regisztráltam online egy ideiglenest, majd kértem egy időpontot az okmányirodába (immár a szép új ügyfélkapumon keresztül) ott bruttó 10 perc alatt véglegesítették, pont.
Ebből a leghosszabb időt az okmányiroda megtalálása jelentette a panelházak közt. :)

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 14:48:32

@Silent Bob: "Vagy leül a gép elé és regisztrál az Ügyfélkapun keresztül, "

Az ügyfélkapu a minden évben visszatérő adóbevallás tekintetében is max. a kötelezettek harmadának esetében játszik. Okkal feltételezhető, hogy az ilyen regisztrációhoz regisztrációval rendelkező (hehe) inaktívak aránya ezt meg sem közelíti.

Szóval aki ügyfélkapni akar, akkor az az ezt szentesítő sorba állhat.

Mindezt egy olyan országban, ahol személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya, adókártya nélkül az utcára lépni csak kalandvágyból lehet.

QQCS 2012.09.19. 14:49:13

@Napkutya: "azért szavaztak a FIDESZRE, hogy EZ történjen a városukkal?"

Vegyél mán vissza a demokrácialeckédből és ne nézd hülyének a szavazókat.
Igy szavaztak és pont. Akkor is ha neked fáj!

Bruscha Lajos 2012.09.19. 14:49:37

@QQCS: Minden kormány halálra fényezi magát ,hogy csökkenti a bürokráciát. És mindig hazudik. A jelenlegi esetben is fölösleges utánjárást akar megkövetelni tőlünk. Persze normálisan akkor tudnának emberek egymással beszélgetni ha a mindenkori miniszterelnököt nem istenként imádnák.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.19. 14:50:31

@QQCS:

És mióta a szocik szopnak, azóta szop az egész ország.

Ez a viktorozás egyszerű eredménye.

QQCS 2012.09.19. 14:51:04

@SpaceboyDesign: Más kérdés, hogy jelenleg mi a helyzet az emberek fejében...

Na pont erről kaptál képet a választási eredmények segítségével. Mi a probléma? Tán nem tetszik a kép?

teglagyar3 2012.09.19. 14:51:06

es aki szerint csak a levegobe beszelek:

galeria.index.hu/belfold/2011/11/12/az_szdsz_orszagos_tanacsanak_szombati_ulese/

EZ IS TALAN A FANTAZIAM MUVE????? ORSZAGOS TANACS!!!!! AAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napkutya 2012.09.19. 14:52:01

@QQCS: Nem fáj. Olyan helyen élek, ahol messze-messze jobb a helyzet.
De, egy jó tanács: a demokrácialeckéket forgatnod kellene, nem fikáznod.

Ha akarod megfogadod, ha akarod nem. Így megy ez...

QQCS 2012.09.19. 14:52:40

@Dr. simonmondja.: És mióta a szocik szopnak, azóta szop az egész ország.

Te és a szocik nem vagytok az ország!
Már ha érted miről beszélek. :)

QQCS 2012.09.19. 14:54:08

@Napkutya: De, egy jó tanács

Kértem?

Silent Bob 2012.09.19. 14:54:09

@dr. mesterseges szinezek: Erre azt tudom mondani, hogy sírni is lehet, de vagy a saját szabályaik szerint vered meg ezt a hülyék gyülekezetét, vagy kimész kukákat gyújtogatni, vagy sehogy.
Kicsit kampányolni kell, hogy aki nem akar hazavergődni vidékre, az megúszhatja egy ügyfélkapu regisztrációval. Amúgy is hasznos dolog.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 14:55:10

@komplikato: Ma már valószínűleg, sőt biztosan simábban megy - viszont én is belefutottam abba, nem 2, hanem 3-4 éve, hogy a portál is közmondásosan ótvaros volt, az erről és az átvétel időpontjáról megkérdezett ügyintézők is inkább válaszokat vártak tőlem ezzel kapcsolatban, mint kérdéseket, inkább hagytam lógva az egészet.

QQCS 2012.09.19. 14:56:41

@Silent Bob: De, egy jó tanács:..vered meg ezt a hülyék gyülekezetét..

Őket már megvertük 2010-ben. Nem emlékszel.2/3.:)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.19. 14:56:50

Regisztráljunk, és szavazzunk a fideszre!!!

Hadd duplázzanak a fiúk!!

Kétharmad után négyharmados kormányt!!

QQCS 2012.09.19. 14:57:45

@Silent Bob: ..vered meg ezt a hülyék gyülekezetét..

Őket már megvertük 2010-ben. Nem emlékszel.2/3.:)

Silent Bob 2012.09.19. 14:58:55

@QQCS: Akkor én is azt hittem. De már elmúlt.

QQCS 2012.09.19. 14:59:16

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Hadd duplázzanak a fiúk!!
Kétharmad után négyharmados kormányt!!

Hányas voltál matekból? :)

SpaceboyDesign · http://www.honlapkeszites-webgrafika.hu/ 2012.09.19. 15:00:03

@QQCS:

A jelenlegi helyzetről miért is kapnék képet egy lassan két éves eredmény ismeretében?

Egyébként nekem AKKOR nem volt bajom vele. Örültem, hogy végre jön valaki, aki tudja, hogy mit akar és csont nélkül végig tudja majd vinni az ötleteit, mert nem kell állandóan az ellenzékkel harcolnia egy fontosabb törvény szavazásakor.

QQCS 2012.09.19. 15:01:03

@Silent Bob:

Gondold át még egyszer! :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.19. 15:01:27

@QQCS:
Zsidózni próbálsz - te cigány.

Mennyél vissza ürgét önteni a vajdáddal.

Silent Bob 2012.09.19. 15:04:08

@QQCS: Meglátjuk. Lehet rádobom a dzsobbikra próba cseresznye alapon aztán elhúzok a faszba. :)

play_off 2012.09.19. 15:04:13

és ez teljesen rendben is van így. aki nem veszi a fáradtságot még erre sem, az ne is szavazzon!

én még szigorítanék is rajta.

QQCS 2012.09.19. 15:04:13

@SpaceboyDesign: A jelenlegi helyzetről miért is kapnék képet egy lassan két éves eredmény ismeretében?

Erről volt szó, és ez friss eredmény:
1. Almási István (Fidesz-KDNP), 6.430 szavazat (52,31%)
2. Kis Andrea (MSZP), 2.793 szavazat (22,72%)
3. Kovács Sándor (Jobbik), 1.722 szavazat (14,01%)
4. Nagy László (független), 1.345 szavazat (10,95%)

Csak, hogy értsd! :)

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 15:04:32

@Silent Bob: "vagy a saját szabályaik szerint vered meg ezt a hülyék gyülekezetét,"

Még elnézem, mit csinálnak, és talán adok ennek egy esélyt, de egyre kevésbé gondolom, hogy szentesítenének egy választási bukást. Concorde-szindróma: baromi sokat áldoztak és áldoznak arra, hogy ezt így összekalapálják, és innen csak előre vezet nekik út. Ha megállnak, budaigyulább vádlókkal kerülnek szembe, mint amilyen Budai valaha volt.

"vagy kimész kukákat gyújtogatni,"

Meglátjuk, hová jutunk, de momentán kizárólag ezt a leváltási verziót látszanak meghagyni.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 15:05:57

@QQCS: "Kétharmad után négyharmados kormányt!!

Hányas voltál matekból? :) "

Matolcsy kihozza 3/2-re is, ha rábízzák.

QQCS 2012.09.19. 15:06:04

@Silent Bob:

2010-ben az egyik szavazatom a Fideszé másik a Jobbiké volt. :)

Joooe 2012.09.19. 15:06:13

@marcus addicus: na ne fárasszuk egymást tovább, téged nagyon erős vak düh hajt, nehéz ezzel vitatkozni. Amúgy is offtopic az egész

QQCS 2012.09.19. 15:06:52

@dr. mesterseges szinezek:

Ezt a hülyeségedet nálam nem tudod elpoénkodni! :)

Mariann19 2012.09.19. 15:07:23

@Emanuel Goldstein: A 11.22 órai kommentedre reagálnék.Az, hogy egy külföldi az ittléte alatt Áfa-t is fizet az általa vásárolt termékben, az nem jelenti azt, hogy hazai adófizető polgár.Egyéb adónemek befizetéseit nem teljesítheti, kivéve a jövedéki adót, amennyiben az ezt tartalmazó terméket vásárol. A magyar turistát sem tekintik külhonban adózó állampolgáruknak.Az egész egy kölcsönösségi tényezőn alapuló adó megfizetése.
Azonban van még egy pár adónem, melyet a magyar állampolgár megfizet, a külföldi nem. Vannak költség és ráfordítás tipusú adók, melyeket a társaságok fizetnek, de az állampolgárok termelik ki. Ezek az adók nemigen ismertek a köztudatban.
Vedd még hozzá azt a tényt, hogy egy magyar állampolgár a tevékenységével az új, a hozzáadott érték megteremtésével jövedelemként ennek csupán a töredékében részesül, rájössz, hogy nemcsak az adózásnál volt sommás a véleményed, hanem a teljeskörüség vizsgálatát is kihagytad.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 15:08:38

@play_off: "fáradtságot"

Tökömbe már, hogy ma ez a negyedik nemzeti öntudatos, aki ezt leírja, és egyik se jut el addig, hogy esetleg feltegye, hogy ebben a nyelvben létezik egy olyan szó, hogy "fáradság".

Silent Bob 2012.09.19. 15:08:58

@QQCS: Szerencsére pont külföldön voltam, így nem tudtam rájuk szavazni, így annyira nem terhel a lelkiismeret. :)

wowerman 2012.09.19. 15:08:59

Pont ezt akarja a Fidesz. Ugyanis szerintük a 2002-es és a 2006-os választásokat is a billegők miatt veszítették el. Ha tehát őket kivonják az egyenletből, az biztosabb Fidesz sikert eredményez. Mármint szerintük.

SpaceboyDesign · http://www.honlapkeszites-webgrafika.hu/ 2012.09.19. 15:10:12

@QQCS:

Igen, igen. Ezt értem. Ez így jogos.

Csak én továbbgondoltam az országos mintára és parlamenti állásra.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 15:10:21

@QQCS: Egyrészt összekeversz valakivel.
Másrészt olyan buta vagy, hogy az iróniát is irániára javíttatnád.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 15:12:05

@Joooe: Azért vakdühében a lózungoddal szembe tényeket állított - persze azok makacs, komonista dolgok.

QQCS 2012.09.19. 15:12:17

@dr. mesterseges szinezek:..iróniát is irániára javíttatnád

Uhhhh... Ütős mondat... ::::))))
Ekecsavar!

Napkutya 2012.09.19. 15:12:42

@QQCS: Nekem úgy tűnik, te az a fajta ember vagy akinek megmondják mit gondoljon. Azután HISZ benne. Vakon. Egyetlen észérvvel sem találkoztam a kettőnk diskurzusában az oldaladról.

(Vagy, esetleg az Index fizet, hogy legyen elég reakció egy-egy posztra. Akkor, be kell látnom, zseniálisan jól csinálod a dolgod!)

Gondoltam, árnyalom egy kicsit a világképedet...

Bár, ezt sem kérted.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 15:14:25

@QQCS: Tán nem véletlenül szerepelt ott az az irónia szó, de többet nem segítek. Szótárazz, elemezz!

QQCS 2012.09.19. 15:19:40

@Napkutya:....te az a fajta ember vagy

Személyeskedés, lélekelemzés érdemi mondanivaló nélkül? Minek?

QQCS 2012.09.19. 15:21:08

@dr. mesterseges szinezek: ...Szótárazz, elemezz!

Ne adj nekem feladatot!
Én sem adtam neked... :)

Joooe 2012.09.19. 15:21:15

@dr. mesterseges szinezek: becsúsztak tények is, csak nem igazán témába vágóak és nem helyes kontextusban, és a neki kellemetlen, témába vágó tényeket viszont gondosan kerüli, és óriási indulattal fogalmaz: ez vak düh. Már így is túl sok energiát fordítottam rá.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 15:22:57

S eddig, korábban miért mentek el szavazni annyian, amennyien?
Miért nem "szartak bele"?

(Valami ilyen gagyi duma kell a cikkbe, mert akkor több esélye van az index címlapra, mivel ott imádják a primitív trágárságot.)

A regisztráció célja valóban az, hogy jobban távol tartsa a választásra jogosultakat a választásoktól.

Kérdés. hogy mekkora az a réteg, akik szavazni még hajlandóak elmenni, de regisztrálni már nem.

A szavazás eddig sem ért annyit, hogy az miatt sokat utazzon az ember pénzért, illetve sok időt szánjon rá. A regisztrációval ezt megszorozzák kettővel.

Azaz a cikkben szereplő féle sok ember, akik szeretnék, de nem teszik eddig sem mentek el szavazni. A fanatikus párthíveket, politika mániásokat pedig úgysem tudja semmi sem eltántorítani a szavazástól. A kettő között volt az a széles réteg, akik szavazni még elmentek, mert azért mégis biztos fontos, de nem a politika teszi ki a mindennapjaikat.
Nehéz megbecsülni, hogy közülük mekkora réteg a szavazni még igen, de regisztrálni már nem rész.

Nem tudom mások, hogyan vannak vele, de én nem érzem, hogy a szavazatom bármit is számítana.

Ha nem úgy szavazok, hanem máshogy, vagy nem szavazok a végeredmény akkor is szinte egészen pontosan ugyanaz lesz, kimutathatatlan a különbség, azaz az én egy szavazatomon a világon semmi nem múlik.

A tiedén sem.

Ráadásul nem dönthetünk ország dolgairól, csak arról, hogy kik dönthessenek helyettünk, rólunk, arról is többségében csak nagyon közvetve, azaz köze nincsen demokráciához, csupán szemfényvesztés.

Tök mindegy melyik párt nyer, a rendszer marad, s vele a hibák is.

Napkutya 2012.09.19. 15:23:12

@QQCS: Érdemi mondanivaló?

Látva a kommentjeidet, értékes élmény lenne számomra, ha kifejtenéd, TE mit értesz ez alatt.

Azután, a leírtak tükrében vizsgáld meg, miket írtál eddig...

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 15:25:46

@QQCS: Igazad van, ne akard megérteni azt, amire reagálsz.
Lám, a Fidesszel is milyen jól elvagy ezzel a hozzáállással.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 15:28:56

@Akitlosz: "Kérdés. hogy mekkora az a réteg, akik szavazni még hajlandóak elmenni, de regisztrálni már nem."

Olyanra sem emlékszem, hogy a Fidesz arra kérte volna a szavazókat, hogy "csak az menjen, aki nagyonnagyonnagyon komolyan gondolja, és olyan ne, aki csak úgy éppen arra jár!" -- arra emlékszem, hogy az SZDSZ szemére hányta, hogy az annak kedvező kis részvétel érdekében távol akarja tartani a zembereket.

QQCS 2012.09.19. 15:31:06

A témával kapcsolatos mondanivalóm végére értem.
Ha az idő eljön menjetek, regisztráljatok (és szavazzatok).

Miért jó a regisztráció?
Nagyon egyszerű!
Azért, hogy többe kerüljön a szociknak a szavazatvásárlás. :)

További szép napot!

laci0011 2012.09.19. 15:31:26

@QQCS: Na végre egy felkészült trollocska!Mostanában fogyóeszköz vagytok.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.19. 15:32:56

@Akitlosz:
Igen, ez sajnos így igaz.
Van ugyebár a Nemzeti Konzultáció, amit legutóbb nem küldtek vissza 700 ezren sem. És többnyire fidesz szimpatizánsok azok, akik visszaküldték. Orbánék arra építenek, hogy hasonló lesz a regisztráció is. Tulajdonképpen több hónap áll rendelkezésre feliratkozni, (és?) a konzultációra is egy nyár volt, hogy aki akarja az visszaküldje.
A helyzet tényleg az, hogy mindenkinek joga van lustának lenni, vagyis még aznap este 6-kor beesni a fülkébe előregisztrációs lófaszok nélkül.
Tudják ezek jól, hogy a magyar ember ki nem állhatja a bürokráciát és a sorbanállást.
Majd a pártemberek beregisztrálnak, oszt jó napot!

Mert ők biztosan tudatos szavazók. Akik már most tudják kire szavaznak, és, hogy regisztrálnak- azok aztán tudatos szavazók ám, hát hogyne!

Napkutya 2012.09.19. 15:36:26

@QQCS: "Miért jó a regisztráció?
Nagyon egyszerű!
Azért, hogy többe kerüljön a szociknak a szavazatvásárlás. :)"

Gondolom, ez az aktuális FIDESZ mantra, gondolkodás ellen. Félelmetes.

Tényleg vannak, akik ezt elhiszik?

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 15:37:08

@Nyekenyóka.: Orbán Viktor sose hazudott a zembereknek, és most se tenne olyat.
Osztjónapot.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 15:37:19

@Etniez:

"Otthon nagy a munkanélküliség, akiknek van munkája, az sem keres eleget. De megy az állami propaganda, hogy szüljé' csak. Minek, kell több munkanélküli?"

Ez igaz, csak nem magyar specifikus jelenség.
A világon mindenhol nagy a munkanélküliség, és sehol sincsen munkaerőhiány.
(Amelyik cég azt állítja, hogy nem talál elegendő megfelelő munkaerőt, az csupán annyit jelent, hogy annyiért nem talál, amennyit fizetni akar, hajlandó, de amúgy létezik az az összeg, amennyiért találna, azaz munkaerő van.)

A szüljél többet dolognak pedig nem gazdasági okai vannak elsősorban. Ha sokkal többen lennénk, akkor valóban inkább csak a munkanélküliek lennének többen, és a nyomor lenne nagyobb.

Azért ajánlott a nagy munkanélküliség ellenére, ami marad a jövőben is, amíg kapitalizmus van, más rendszer pedig sokkal kevésbé hatékony, hogy ha már úgy is ennyi sok az ember, akkor ők legalább magyarok legyenek. Azaz nemzeti okból.
Amelyik nép nem ezt teszi, vagy elköltözik, asszimilálódik az eltűnik.

Bizonyára lesznek leszármazottaik a ma Angliába települőknek is, de hogy az utódaik pár generáció múlva már nem magyarok lesznek az igen nagy valószínűséggel egészen bizonyos, úgyhogy elvesznek Magyarország számára.

Magyarországot, a magyar nemzetet, a magyar nyelvet a magyaroknak kell megőrizniük, mert más ugyan nem fogja helyettünk.

Na persze ezért senkinek nem adnak kenyeret a boltban, azt pénzért adják.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 15:39:13

@Napkutya: Vannak, akik simán elhiszik, és vannak, akik megakadályozandó, hogy belepusztuljanak a kognitív disszonanciába, inkább elhiszik.
Így megússzák egy agyhalállal, ami náluk amúgy is járulékos veszteség.

teglagyar3 2012.09.19. 15:39:31

A GONOSZ ERROL ISMERSZIK MEG:

upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/6/66/SZDSZ_logo.png

EZ AZ ORDOG JELE, OVAKODJATOK TOLE EMBEREK, MERT EZ AZ ORDOG JELE!!!!!!!!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 15:40:51

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Ez a választási rendszer csak 2014-re szól.

Minden parlament olyan választási törvényt hoz, amilyent csak akar.

Ha ez a mostani nem válik be, vagy csupán nem tetszik a következő országgyűlésnek, akkor 2018-ra más szabályok lesznek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 15:47:03

@Félázsiai Baltás Orbán:

Választani csak a választékból lehet.
A Fidesz legnagyobb előnye és mázlija, hogy a többiek egy része már sokszorosan bizonyította, hogy náluk is jóval rosszabb, azaz őket visszahozni még rosszabb döntés lenne, mint a Fidesz, a többiek pedig nem túl meggyőzőek. Csak azért hatalomra emelni őket, mert ők még nem voltak reményt keltő, de egyben elég kockázatos is. Járt utat járatlanért ...

A legfontosabb kérdésekben, a gazdasági, pénzügyi területen úgysem tud, mer, akar tenni egyik párt sem semmit, így a következő 22 évben sem várható más, mint amit az elmúlt 22 évben tapasztaltunk, így maradnak döntési szempontnak a társadalmi kérdések, ami ízlés dolga.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.19. 15:48:38

@Akitlosz:

"Csak azért hatalomra emelni őket, mert ők még nem voltak reményt keltő, de egyben elég kockázatos is. Járt utat járatlanért ..."
Hát tényleg annyira szar lenne az a 2 "még nem volt", le lehet őket puccsolni, nem kell 4 évet várni.

Napkutya 2012.09.19. 15:50:24

@dr. mesterseges szinezek: Van egy harmadik kategória, a külföldi magyar, akinek lényegében MINDEGY, csak menjen a dolog!

Sőt! Bécsi "pletykák" szerint, mára már több száz magyarul is beszélő, román roma jár magyar állampolgársággal nyugatra koldulni, vagy lomizni.

Szavazni is kell? Nekik, ez semmi gondot sem okoz majd. Csak adózni ne itt kelljen...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 15:50:27

@VT Man:

"Budapesten meg az SZDSZ nácizó plakátjai. 1-1."

Azokkal a plakátokkal inkább 0-2 lett az eredmény
Az az öngól kategóriába esett.

Csuporka2 2012.09.19. 15:53:49

@Nyekenyóka.:
Mindenki tudja, hogy csak az a tudatos szavazó, aki visszaküldi a Nemzeti Konzit és részt vesz a békemeneten! Tehát 700 ezernél nincs több, hahaha! :))

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 15:54:13

@ciccaful:

Azért kell regisztrálni, mert a pártfanatikusok azt biztosan megteszik, így ez a rendszer előnyösebbnek tűnik a nagyobb létszámú stabilabb elvakult rajongótáborral rendelkező párt(ok) számára.

Tényleg nem érted?

rókafogta 2012.09.19. 15:55:34

@SpaceboyDesign: "És fel lehet használni arra is, hogy bármit, bármikor percek alatt úgy módosítani, ahogy nekik tetszik, és lesz*rni, hogy ki mit szól hozzá." _ Hát ez az én nem ilyen országban akarom leélni az életem hátralévő részét,éltem már ilyenben de úgy látszik sokan nem, és nekik "ez" kell.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.19. 15:56:18

@Akitlosz:
Én viszont félek, hogy a szociknak több fanatikusa van mint a fidesznek, de ne legyen igazam.
A fidesz protestekkel nyert legutóbb, de több 100 ezerrel.

12fa 2012.09.19. 15:57:53

szerintem fain. aki változtatni akar, vagy épp elégedett ezzel, az lépjen ki, és menjen szavazni. aki meg csak birkaként kullog, az inkább ne is szavazzon. ha egyetlen ember van az országban aki (azt hiszi) tudja, mit akar, akkor az az egy döntsön mindenről.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 15:58:45

@Napkutya: Tkp. nem tudom, minek van szükség ebben az országban adózóra, amikor a fradi-újpest béközéppel, a nyugdíjasokkal, a HT magyarokkal és a politkusokkal el lehet intézni az egész választást... meg ami előtte és utána megy.

ciccaful 2012.09.19. 16:00:04

@Akitlosz: persze, h értem. csak azt nem, miért kell akkor tök hülyének nézni?

ekat 2012.09.19. 16:01:03

Nem hiszem, hogy én lennék egyedül, aki nem tudja ugyan, hogy elmegy-e szavazni (mert mégis kire????), de regisztrálni mindenképpen fog, mert 1., a lehetőségem azért legyen meg a szavazásra, 2., ellenkezésből, amiért tudatosan ki akarnak zárni
Van regisztrált ügyfélkapum, úgyhogy nem lesz eegy nagy etwas, de sorbanállni is elmennék. Csakazértis. :-)

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 16:04:10

@rókafogta: 'nekik "ez" kell.'

Dehogy kell... csak a permanens forradalom harci hevében tök jólesik nekik a frusztrált életükben valahol, valami vagy valaki ellen győzni - még ha azt a valamit/valakit csak Orbán Viktor festi is.
Amikor az ellenség elfogy, és csak a szopóálarc marad, dehogy lesznek ők boldogok... és máris meglesz a következő ellenség, akik miatt az egész élhetetlen miliő kialakult - zsidó, sváb, tanár, kalauz, fogorvos, zöldpulóveres, mindegy.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 16:07:54

@12fa: "aki meg csak birkaként kullog, az inkább ne is szavazzon."

Úgy elviekben mennyivel ér kevesebbet az, aki az utolsó pillanatig se biztos abban, hogy érdemes-e letenni bárhová az X-et, mint az, aki már 2010. júniusában tudta, hogy neki 2014=Fidesz, ha beledöglik is?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 16:09:31

@enpera:

A választási jogot nem műveltséghez, nem iskolai végzettséghez lenne célszerű kötni, hanem SZJA
adófizetéshez.
Az államot ugyanis az adófizetők tartják el, nem a műveltek.

Azok szavazhassanak, akik a szavazást megelőző adóévben legalább a minimálbér után fizetendő mértékű SZJA-t fizettek.
Rajtuk kívül csak és kizárólag a saját jogú öregségi nyugdíjasok.

Egy ilyen rendszer arra serkentené a pártokat, hogy felelősebben gazdálkodjanak, az adófizetők kedvében járjanak, s ne a segélyek szórásával akarjanak választást nyerni, azaz sokat nyerne vele ország.

Ráadásul nem diszkriminatív, mert bárki bekerülhet a szavazói körbe és ki is kerülhet onnan, akár egy élet alatt többször is.

Azonkívül kapna valamit az adójáért a polgár, beleszólási jogot az ország dolgaiba.

Természetesen nem csak SZJA van, hanem sok más adó is, de azért csak a SZJA-t célszerű nézni, mert az a legkönnyebben a válaszpolgárhoz köthető, extra költséget nem igazán jelent.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 16:10:46

@ekat: Azért túl hamar ne regisztrálj, mert lesz még egy két ülésszak a törvényalkotásra túljegyzés esetére.
Persze azt ne kérdezd, hogy itt mi a "túl hamar", hiszen kétharmaddal a 2014. májusa visszamenőleg január is lehet és viszont.

Silent Bob 2012.09.19. 16:14:03

@dr. mesterseges szinezek: Ezzel azért alapvetően nem értek egyet. Igenis az embereket érdekelje annyira a választás, hogy hónapokkal előtte el tudja dönteni, hogy AKAR-E részt venni benne. Azt hogy kire szavaz, ráér eldönteni. Sőt azt is, ha mégsem szavaz. (a dolgok jelen állása szerint) Utálom a fidesz sok faszságát, de ez ellen nem tudok 100%-ig kiállni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 16:27:11

@marcus addicus:

A Fidesz nem a "gazdagok" adóját csökkentette, hanem a fehéren foglalkoztatott és még magyar viszonylatban meg is fizetett alkalmazottakét, hogy a munkának legyen értelme, s hogy ne a szürkegazdaság erősödjön.

Tudod ízlések és pofonok, sokak számára inkább az volt a felháborító, hogy a szocialisták és a hozzád hasonlóak minden átlag alattitól felfelé keresőt már "gazdagnak" tekintetek, akiket jól meg kell adóztatni, hogy csupán kicsivel kevesebbet keresők adómentességet kaphassanak, meg családi pótlékot, amit a "gazdagok" már nem.

Az elmúlt 22 év leghasznosabb intézkedése társadalmilag az egy kulcsos jövedelemadó.

A "kiesett bevételeket" pedig az adókulcs emelésével is lehetne pótolni, ha szükséges, de az ellen ugyanazok tiltakoznának a legjobban, akik ma folyton a kiesett 500 milliárdért "aggódnak". :-)

rókafogta 2012.09.19. 16:27:40

@dr. mesterseges szinezek: Sajnos egyet kell értenem, én is így gondolom,és ezt is egy ember hibájának gondolom.

2llkedő 2012.09.19. 16:33:33

@Akitlosz: "Tudod ízlések és pofonok, sokak számára inkább az volt a felháborító, hogy a szocialisták és a hozzád hasonlóak minden átlag alattitól felfelé keresőt már "gazdagnak" tekintetek,"

Orbán 1.0 is ezek közé tartozott, ne felejtsd.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 16:34:20

@Bruscha Lajos:
+Magánvéleményként : kötelezővé tenném a szavazást mindenkinek egy szerdai napra ( mert a nép vasárnap inkább elmegy pihenni vagy wellnessezni és tesz nagyban a szavazásra ) +

Szerdánként meg inkább dolgozik. Nem sokan vennének ki szabadságot, csak azért, hogy szavazhassanak.

A kötelező szavazás pedig csak még meggondolatlanabb szavazatokat hozna.
Miért akarsz olyanokat szavazásra kényszeríteni erőszakkal, akik nem akarnak szavazni?

Silent Bob 2012.09.19. 16:39:42

@Akitlosz: Ez egy faszság. A több kulcs nem ördögtől való, a világ összes normális országában létezik, csak nem mindegy hol húzod meg a határt. Én speciel nem jártam rosszabbul (az más kérdés, hogy minden másfélszer annyiba kerül) de az alacsony keresetűek az adójóváírás kivezetésével rettenetesen beszopták.

teglagyar3 2012.09.19. 16:39:53

Emberek!

FELHIVAS!!

Az orszagra ujabb hatalmas veszely leselkedik!!!!
ROZSA MIHALY A MUNKANELKULI SZABADSZAJU LIBERALIS BLOGGER UJRA A HATALOMBA KESZUL!!!!!
AZ ELLENSEG ARCA:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg

EZT MEG KELL AKADALYOZNI, EZ MINDEN MAGYAR KOTELESSEGE!!!!

SEGITENETEK KELL!!!

Ime a bizonyitek:
kuruc.info/galeriaN/hir/ehesdk02.JPG
MEGJELENT A KOSSUTH TEREN EZ A HAZAARULO FEREG!!! SEGITENETEK KELL, HOGY NE JUSSON UJRA A HATALOMBA!!! KONYORGOM SEGITSETEK!!!!!!!!!!!!

EZ MINDENNEL FONTOSABB! A SAKKFIGURAK MAR KESZEN ALLNAK!!! A FLOTTA A PERZSA OBOLBEN, A JAPAN KINAI FORRONGAS, ESZAK KOREA, AZ EURO VALSAG!!!! EZ MIND MIND RA VEZETHETO VISSZA!!!!!!!!!

Ezert kell megallitani, hogy ne keruljon hatalomra mert ki fog torni a harmadik vilageges!!!! Mindez annak erdekeben tortenik, hogy a liberalizmus utana teljes fenyeben egethesse fel a bolygot minden jot elpusztitva!!!!!

Hogy hogyan tudtok segiteni?
PUSZTITSATOK A LIEBRALIZMUST A MINDENNAPJAITOKBAN, MINDENKIT FIGYELMEZTESSETEK RA, HOGY AZ SZDSZ VESZELYES!!!!!! NE FELEDJETEK EL MENGELICAT ES MAGYAR BALINTOT!!!!!! ENGEDJETEK A DUHOTOKET DEMSZKYRE, ES HAGYJATOK SZARNYALNI A HARAGOTOKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rókafogta 2012.09.19. 16:44:25

@Akitlosz: Ha így gondolod akkor tanulmányozzad az egykulcsos adó kinek mennyit" hozott" azok akik Magyarországon aránylag meg vannak fizetve azoknak jó esetben 40-80 ezret hozott A "gazdagoknak" milliókat plusz kedvezményeket- nem látom a befektetéseket tőlük a munkahelyeket a fogyasztás felpörgetését - ezzel szemben mást látok (fehérített gazdaság egy baromság ,így-ma még többen vannak a fekete gazdaságban )tudomásul kéne venni ,hogy nálunk nem minden vállalkozás termel annyit ,hogy ..... és még valami a kiesett 500 milliárdért nem nekünk kell aggódni(a kormánynak) aggódni max. majd azért, hogyan szedik be. Én 23 éve vagyok a gazdaság napi szereplője, és egy két dolgot megértem (bele értve 2006-2008 is) de ekkora szart még nem.Tehát beszélhet nekem itt gyorsnaszádról,felemelkedésről,unortodoxiáról meg Matolcsi tündérországáról, Orbán óriási tehetségéről a számok és a napi gazdaság nem ezt mutatja. És ezzel nem azt mondtam , hogy ezelőtt oké volt, hanem azt ,hogy a szarra lett rakva egy nagyobb rakás szar, és aki ezt nem látja(lehet per pillanat úgymond nyertese de hosszú távon ugyan úgy vesztese lesz)-lelke rajta.Ezt az adó rendszert nálunk sokkal gazdagabbak , nem engedhetik meg maguknak-talán egyszer(válság végén stb. de most nem és nem is vezeti ki az országot a válságból, hanem még jobban belenyomja. De, ne így legyen csak nem úgy néz ki.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 16:47:39

@Silent Bob: Vegyük a 2002-es évet!
Teszem azt vagyok egy szingli!
Regisztráltatom magam, mert buzog bennem az öntudat, és Szijjártó érvelési kultúrája mindig is tetszett, aszondom, voksom a Fideszé.
Már szinte a fülkébe téréshez sminkelem magam, amikor Mikola a lelkembe tapos - így Szijjártóból is kiszeretek, és juszt se adom rájuk a voksomat.
De jön a kellemetlen felismerés: Mesterházy bajusza sose tetszett, de bajusz nélkül még randább, Vona meg nős, Shciffernek meg még a nevét se tudom leírni: nincs kire voksolnom - de muszáj, mert kilátásba van helyezve a szankció.

Silent Bob 2012.09.19. 16:50:38

@dr. mesterseges szinezek: "mert kilátásba van helyezve a szankció. "
Volt róla szó, de tudtommal a mostani javaslatban nem így van. Továbbá megteheted még, hogy elmész és faszt rajzolsz a szavazólapra.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 16:51:12

@Mérges 1234:

"A határon túli magyarok szavazatával csak az egy baj, hogy őket nem érinti a szavazásuk eredményeként hatalomra került kormány intézkedése."

Ez így igaz. De ki tehet erről?
Sem nem a határon túliak nem tehetnek róla, hogy már nem Magyarországon élnek, sem Magyarország nem tehet róla, hogy elveszítette állampolgárait.

Szóval úgy általában igazad van, de Magyarország speciális helyzetben van, amiről nem tehet, és az állampolgárai sem.
Így viszont a mindenkori magyar kormány kötelessége a nemzet egyben tartása, Trianon következményeinek az enyhítése.

Úgyhogy nagy hiba lenne ez a határon inneni, határon túli magyar veszekedés és szemben állás.

Azért ők nem disszidensek, nem gazdasági menekültek, akik Angliából szidják hazánkat.

Igazából az kellene, hogy a határon túli magyarok a saját képviselőiket választhassák meg a budapesti parlamentbe.
Az, hogy magyarországi pártokra szavazhatnak amelyek őket nem képviselik csupán magyarországi belpolitikai mesterkedés.

Én minden szomszédos ország magyarságának adnék 1-3, esetleg 1-5 képviselői helyet a budapesti országgyűlésben.

Így lenne haszna a határon túliak szavazatainak a magyar nemzet szempontjából, jelen formájában csak szemfényvesztés, amelyik magyarországi pártok belpolitikai érdekeit szolgálja elsősorban.

Silent Bob 2012.09.19. 17:01:42

@Akitlosz: Szerintem ezt rosszul tudod. Minden magyar állampolgár választásra jogosult, és választható. Mondjuk ezzel nem értek egyet, de tudtommal így van.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 17:06:16

@Ahmet:
"Mondjuk bennem felmerül a kérdés, hogy miért is kell nekem TB-t fizetni egy olyan országban, ahol nem élek? Nem a lakcímem lesz beteg... "

Amíg bejelentett magyarországi lakcímed van, addig a magyar hatóságoktól és az adóktól nem tudsz megszabadulni, hiába élsz külföldön. Ezeket akkor is fizetni kell a magyar adóhatóságnak, ha valaki semmit sem csinál Magyarországon.

A megoldás minden magyarországi kapcsolat felmondása, a lakcímé mindenképpen. Különben még a külföldi rendszámos autód miatt is megbüntethetnek.

teglagyar3 2012.09.19. 17:08:52

Emberek!

FELHIVAS!!

Az orszagra ujabb hatalmas veszely leselkedik!!!!
ROZSA MIHALY A MUNKANELKULI SZABADSZAJU LIBERALIS BLOGGER UJRA A HATALOMBA KESZUL!!!!!
AZ ELLENSEG ARCA:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg

EZT MEG KELL AKADALYOZNI, EZ MINDEN MAGYAR KOTELESSEGE!!!!

SEGITENETEK KELL!!!

Ime a bizonyitek:
kuruc.info/galeriaN/hir/ehesdk02.JPG
MEGJELENT A KOSSUTH TEREN EZ A HAZAARULO FEREG!!! SEGITENETEK KELL, HOGY NE JUSSON UJRA A HATALOMBA!!! KONYORGOM SEGITSETEK!!!!!!!!!!!!

EZ MINDENNEL FONTOSABB! A SAKKFIGURAK MAR KESZEN ALLNAK!!! A FLOTTA A PERZSA OBOLBEN, A JAPAN KINAI FORRONGAS, ESZAK KOREA, AZ EURO VALSAG!!!! EZ MIND MIND RA VEZETHETO VISSZA!!!!!!!!!

Ezert kell megallitani, hogy ne keruljon hatalomra mert ki fog torni a harmadik vilageges!!!! Mindez annak erdekeben tortenik, hogy a liberalizmus utana teljes fenyeben egethesse fel a bolygot minden jot elpusztitva!!!!!

Hogy hogyan tudtok segiteni?
PUSZTITSATOK A LIEBRALIZMUST A MINDENNAPJAITOKBAN, MINDENKIT FIGYELMEZTESSETEK RA, HOGY AZ SZDSZ VESZELYES!!!!!! NE FELEDJETEK EL MENGELICAT ES MAGYAR BALINTOT!!!!!! ENGEDJETEK A DUHOTOKET DEMSZKYRE, ES HAGYJATOK SZARNYALNI A HARAGOTOKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Silent Bob 2012.09.19. 17:12:33

@Akitlosz: Ez sem így van. Bocs, hogy mindig kijavítalak, de hülyeségeket írsz. Ha külföldön adózol, itthon nem kell, nincs kettős adózás. TB-t is csak akkor kell fizetned, ha nem EU-s, vagy olyan országban dolgozol, akivel nincs erről külön megállapodás. Pl. USA. Ellenkező esetben csak be kell jelenteni a NAV-nál és a TB-nél, hogy nem vagy itthon.

Joooe 2012.09.19. 17:17:33

@Silent Bob: Mihez képest szopták be? A legnagyobb hülyeség volt az adójóváírás, ami a legszélesebb rétegeket vonta ki az adózásból. 16% nagyon kevés, főleg kevésnek a 16%-a kevés, nem ennek az adónak a bevezetése a hiba, hanem hogy korábban olyan keveset adóztak !dolgozó! emberek, hogy ez soknak tűnhet.
Szerintem az adójóváírás kivezetése vitathatatlanul helyes lépés, hogy kellene-e a középosztály feletti jövedelmekre egy második adókulcs az már nyitott kérdés.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 17:18:13

@Silent Bob: "Volt róla szó, de tudtommal a mostani javaslatban nem így van."

Meglehet, azt nem állítom, hogy mindig aptudét vagyok a mocsokságban

"Továbbá megteheted még, hogy elmész és faszt rajzolsz a szavazólapra."

Ennyit az öntudatosságról és komolyságról.
Ezt nem azért mondom, mert nehezemre esne (2002-ben az X-em a lap sarkait nyalta), hanem mert itt jól látszik, hogy ilyen egyáltalán nem az élettől elrugaszkodott esettanulmányt is csak komolytalansággal él túl az öntudatos polgárt kinevelni illetve például állítani hivatott nyúorder.

dr. mesterséges színezék 2012.09.19. 17:35:58

@enpera: Volt ennél tetszetősebb is nem is olyan régen: minden választásra jogosult az urnához juthat, és ott választ, a szavazóívet kéri, vagy 5000 forintot.
Aki az előbbit, az mehet a fülkébe, aki az utóbbit, az a fülke kivételével ahová csak akar.

Ha valakit az öntudat érdekelne...

Silent Bob 2012.09.19. 18:18:16

@Joooe: nem a 16%-ról van szó, hanem ha elveszel valakitől aki mondjuk 80 rongyot keres 15-öt, az nagy szopás. Aki keres két misit, annak meg adsz pluszba 5 kilót egy gazdasági válság közepén. Mindezt úgy, hogy tudod, hogy ezt még a leggazdagabb országok sem teszik ilyen formában.

Silent Bob 2012.09.19. 18:19:41

@dr. mesterseges szinezek: Hagyjuk ezt a nyúordert nyilván faszok, de nem tudsz mást csinálni, mert ha bojkottálod leszarják és a képedbe röhögnek, hogy megvolt a lehetőséged.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 18:57:03

@Bruscha Lajos:

"Amúgy minden ember egyenlő ez a demokrácia egyik alap pillére."

Te még hiszel a mesékben?

Remélem még 14 év alatti vagy és felnőtt fejjel vagy ennyire nagyon naiv!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 19:13:14

@Bogyó 2:

"Én nem vagyok olyan vadliberális, aki szarik rájuk, s románozza őket, szívem-lelkem az övéké, de ők a szomszédban laknak, nem itt, ez ténykérdés, nem érzelmi. Trianon megtörtént, ez is tény, muszáj elfogadni, mert nincs másra esély egy 8 millió romános Erdélynél. Nekem vannak erdélyi (magyar) barátaim, ők szerencsére normálisan állnak a dologhoz, még az állampolgárságot se tartották fontosnak. Ellenben az ottani nemzetiségi jogaikat nagyon is, ezt tudom én is támogatni. Maradjanak ott, legyenek ott boldogok és magyarok, ahol születtek, ahova tartoznak."

Ezzel akad pár probléma, mindet fel sem sorolom.
1. Trianon megtörtént, de a történelemnek nincsen vége, azóta is tart, és ez így lesz a jövőben is.
Európa utolsó 30 évének történései sem azt mutatják, hogy ahogyan most van úgy lesz most már "örökké".

Szóval nem beletörődni kell a "megmásíthatatlanba", hanem mindig megtenni a megtehetőt, a telhetőt a helyzet javításáért.

Jó duma ez, hogy legyenek ott magyarok, ahol születtek, csak az élet nem így működik, az idő nem a magyaroknak dolgozik.
Mennyi magyar élt az elszakított területeken 100 éve és mennyi él ma?
Honnan, kikből lett az a rengeteg szlovák száz év alatt? Alig voltak többen másfél milliónál száz éve, ma meg többször annyian vannak. No nem a szaporaságuk miatt.
Még száz év és nem lesz kikért aggódni, mert nem lesznek a szomszéd országokban magyarok.

Úgyhogy ez a törődjünk bele Trianonba hozzáállás nem igazán segít abban, hogy a jelenleg határon túli magyarok "problémája" létezzen száz éve múlva is.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 19:19:21

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Életvitelszerű tartózkodás az, ahol az ember egy évben fél évnél többet tölt.

Ez sokszor nem az állandó lakcím, hanem az ideiglenes, azaz a "tartózkodási hely".

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 19:27:50

@Akitlosz:

Ez a te meghatározásod vagy jogszabályi meghatározás?

Az eddigi magyar választási szabélyozás nem írt elő életvitelszerűséget.

Kezdetben belföldi állandó lakcímet és a választás napján az országban tartózkodást írt elő.

Aztán állandó lakcím helyett elegendő lett bejelentett tartozkodási hely is.

Aztán megszűnt a választás napján az országban tartózkodás követelménye is, lehetett már külképviseleten is szavazni előzetes regisztráció után.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 19:34:30

@dr. mesterseges szinezek:

Sok helyen elhiszik bemondásra, hogy hol laksz, nem kérnek feltétlenül lakcímkártyát. Például orvosnál.

Az általad is leírt probléma sajnos eléggé valós és tömeges.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 19:34:47

@Akitlosz:

"Amíg bejelentett magyarországi lakcímed van, addig a magyar hatóságoktól és az adóktól nem tudsz megszabadulni, hiába élsz külföldön. Ezeket akkor is fizetni kell a magyar adóhatóságnak, ha valaki semmit sem csinál Magyarországon."

Nem igaz. Az adózásnak nincs semmi köze Magyarországon az állampolgársághoz.

"A megoldás minden magyarországi kapcsolat felmondása, a lakcímé mindenképpen. Különben még a külföldi rendszámos autód miatt is megbüntethetnek."

Azt hiszem, ezt most rendezték. Egyébként azokra akiknek egynél több állampolgárságuk van, ez a rendszámos hülyeség eleve nem is vontakozott. Ez csak azokat érintette, akik csak magyar állampolgárok és külföldön élnek.

Blogger Géza 2012.09.19. 19:42:34

@marcus addicus:

"A válságkezelés azt jelenti, hogy mit kezdesz a válsággal, amiben 6%-kal csökken a GDP-d. "

Max a te hígagyú kobakodban. A sikeres válságkezelés azt (is) jelenti, hogy el tudod-e kerülni, hogy egy év alatt 6%-kal csökkenjen a GDP-d,a mi elég tragikus. Lásd Lengyelországot, Szlovákiát, ők simán elkerülték. Persze ott nem bajnainak meg Oszkónak hívták a vezetőket, és nem nyaltak be csontig az IMF-nek.

"Az meg milyen hiánytartás, amit a GDP 10%-ának elverésével tudok megoldani?" Mi a frász az az "elverés"? Marhaságokat írsz, semmi nem lett "elverve", pláne nem a GDP 10%-a. Gondolom, annyira sötét vagy, hogy fogalmad sincs az államdósság csökkentése meg a folyó kiadások között. A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról meg azt se tudod, eszik-e vagy isszák. Mint ahogy elfeledkezel arról is, hogy bizony Bajnaiék is az állami rendszerbe visszalépést erőltették, és még azzal együtt sem sikerült a kívánt 3%-ra csökkenteniük a hiányt.

Végezetül a legérdekesebb kérdés:

"Ilyen sok fasz honnan születik a világra?" Nem tudom, kérdezd meg anyádat.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.19. 19:51:13

Látom van új fideszbirka a láthatáron.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 20:00:15

@Nyekenyóka.:

Nem csupán lustaság kérdése, ebben téved a cikkíró is.

Az emberek jó része - nem tudom mennyien, talán a népszámlálás adataiból kiderül, mert ott okosan a lakásokban lakókat számolták - nem az állandó, sőt nem a bejelentett lakcímén él, így nekik valóban igen nagy extra macerát jelent ez az előzetes regisztráció munkanapon.

Ennyit egyszerűen nem érnek meg a "demokratikus jogok", a szavazásosdi.

Szabadság, utazás, költség, idő.

Szóval ezeket a nemzeti konzultációkat elve meg sem kapja az emberek nagy része, mert az az állandó lakcímükre megy.

Azt meg leírták mások is, hogy a lakcímnyilvántartás nagyon nem életszerű, az ember nem ott él, ahol bejelentett lakcíme van, ahol él, ott meg nem tud lakcímet bejelenteni, s a kör bezárul.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.19. 20:00:55

"Van egy alaptétel, amit az eddigi tapasztalatok nem cáfoltak: magyar ember nem mozdul. "

Ott van például a devizahitel árfolyamgát esete. Csak be kellene menni a pénzért a bankba, de nem.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.19. 20:07:59

@Akitlosz:
Ettől még az emberek több mint 90% leszarja a Nemzeti Konzultációt és az lmp-s népszavazásosdit, ezt ugye nem tagadod?
Tehát tényleg semmi garancia nincs arra, hogy hasonlóképp leszarják a regisztrációt is, vagy élnek vele.
Legalábbis senki nem szeretne akár 15-20 kilómétereket, vagy többet utazni azért, hogy feliratkozzon, holott szavazni lehet, hogy a szomszéd utcában is tud.
És ez a kulcsmondat. Aki nem nyomorék, ahhoz nem visznek mozgóurnát, pedig lehet, hogy csak 30 kilóméterre arrébb tud majd feliratkozni. Nem lesz minden picsányi faluban feliratkozás, meg internet. A levél pedig 2 hetes, ezt is le fogja szarni a lakosság 80-90%, azt garantálom.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.19. 20:09:17

@Nyekenyóka.:
Bivalybasznádból szépen be kell utazni a városba, hogy feliratkozz, viszont szavazni Bivalybasznádon is tudsz.
Röviden, tömören.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 20:11:37

@Nyekenyóka.:

Az idő a szocialisták ellen dolgozik.
Szerveztek egy tüntetést Budapesten, ahol persze az égvilágon semmiből nem derült ki, hogy a szervezéshez bármi köze lenne a pártjuknak, de mégis a tüntetésen részt vevő legfiatalabbak maguk a megjelent MSZP-s politikusok voltak.
Úgyhogy a Jobbiknak inkább van jövője, ha nem szúrja el, az MSZP szavazótábora jobban fogy a szavazói élet egyik végén, mint ahogyan a fiatalokat meg tudják nyerni a másikon, azaz inkább nem tudják, az a Jobbiknak jobban megy.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.19. 20:15:41

@Akitlosz:
Félő, hogy a Szegedi Csanád ügy sokat rontott a Jobbiknak.
Nagyon úgy tűnik nekem, hogy a fidesz és az mszp látja, hogy erősödik a jobbik, ezért minél többször le akarják majd járatni őket.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 20:33:55

@Silent Bob:

Az egy kulcsos adós nem az ördögtől való és még határokat sem kell húzni.
Aki többet keres arányosan többet adózik. Arányosan és nem eszement rabló módon többet.

Aki átlag alatti fizetésű pár éve mondjuk túlórázott és ezzel keresett +40 000 forintot bruttóban, ebből megkapott 15 000-t nettóban, az akkori adótábla szerint, mert átkerült magasabb kulcs alá, és elvesztette az adójóváírást ugyan nem igazán volt motiválva a több, jobb, legális munkára.

Ezt a szocialisták nem értik, de az ő céljuk nem is a fehér, hatékony gazdaság, hanem a tökkelütött szociális piacgazdaságuk, ahol eszement módon szívatják a csekély számú bejelentett és viszonylag megfizetett alkalmazotti réteget, ők a "gazdagok", miközben a minimálbéres tömegeknek adómentességet adnak.

Rendkívül káros az országnak a társadalomnak.
Pedig a Fidesz is eléggé szocialista párt, de mégis balról támadja őket az összes ellenzéki párt.

Ma Magyarország nem éri meg úgy sem pénzt keresni, sem pénzt költeni, mint máshol. Ezzel a gazdaságpolitikával a következő 22 évben sem viszi az ország sokkal többre, mint az elmúlt 22 évben vitte.

A Fidesz mellett az egyik komoly érv az, hogy az összes többi párt ellenzi az egy kulcsos adót, pedig az nagyon ráfért a magyar társadalomra az óriási szocialista szürkegazdaság tenyésztési projekt után.

Aki nem tudná az adómentes minimálbért a szocialisták vezették be bosszúból a Fidesz minimálbér emelése után, amivel egy bizonyos vállalkozói réteg érdekinek igencsak keresztbe tett. A szocialisták nem csökkenthették vissza a hatalomra jutásuk után, mert az nagyon népszerűtlen lépés lett volna, így egyrészt elinflálták a minimálbért, másrészt pedig adómentességet adtak rá, hogy egyes vállalkozóknak a kedvében járjanak.

Érdekes, hogy a "szegénységpárti" szocialisták sohasem emelik reálértéken a minimálbért, olyat csak a Fidesz tesz.

Nem adómentes minimálbérre, meg nem mindenféle segélyekre van szükség a szerencsétlen fehéren foglalkoztatott "gazdagok" adójából, hanem olyan (minimál)bérre, amelyikből a megélhetés mellett még adóra is telik.

A szocialista filozófia, gazdaságpolitika abszolút nem ez, hanem a minél alacsonyabb bérek és a segélyosztás, miközben álságosan magukat akarják eladni a szegényebb rétegek érdekeinek a képviselőiként, holott nagy részben éppen miattuk ilyen rossz az élet, és alacsony az életszínvonal.

Megint várható, hogy a választások felé közeledve a Fidesz újra emeli a minimálbért, ami bizony jó lépés, s az valóban segít az alacsony keresetűeken.

Ellentétben a szocialista módszerekkel ugye.

Silent Bob 2012.09.19. 20:38:55

@Akitlosz: penzcsinalok.transindex.ro/hir/4257
Bizonyára Európa összes többi országa szocialista, kivéve Románia, Bulgária, Csehország, Szlovákia, Észtország, Lettország és Litvánia...
Tuti, hogy a németek, hollandok, svédek stb. a hülyék és Romániában van az okosság.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.19. 20:40:53

@Akitlosz:
De a fasz ki van, hogy állandóan azok járnak szarul, akik amúgy is keveset visznek haza. Ez így akkor sem igazságos. Mondd, hány ember keres ma Magyarországon 200 ezer bruttó fölött? Kurva kevesen... :/
Ráadásul ha jól tudom, emiatt (1kulcsos) van valami 500 milliárdos lyuk vagy mi a fasz.
Tehát írhat bármit a magyar nemzet, nem jött be az egykulcsos módszer.
Viva Matolcsy!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 20:46:15

@rókafogta:

Ha kevés az adóbevétel akkor nyugodtan lehet emelni azt az egy kulcsot.

Ugyanazok tiltakoznának ellene a legjobban, akik ma aggódnak mert "nem engedheti meg az ország2 magának.

Tessék már felsorolni azokat a hatalmas gazdasági eredményeket, amelyeket a több kulcsos személyi jövedelem adó bevezetésének következtében ért el az ország 1988-2010 között?

Ja, hogy semmi ilyen nem létezik!

Az adó feladata nem az, hogy segítse a gazdaságot - éppen ellenkezőleg, az adó kivonja a pénzt a gazdaságból - az adó feladata nem a szociálpolitika, de még csak nem is az egészséges életmódra nevelés.

Az adó célja és értelme az, hogy az állam számára a megélhetéséhez szükséges jövedelmet biztosítsa.
Pont.
Ha egyéb haszna is van az csak bónusz.

Arról, hogy melyik adórendszer az "igazságos(abb)" pedig homlokegyenest eltérnek a vélemények.

Szerintem az egy kulcsos az igazságosabb és a több kulcsos az igazságtalanabb, de ez csupán ízlés dolga, nem másé.

Hasznosság/kevesebb kár szempontjából pedig az egy kulcsos a hatékonyabb, mert sokkal kevésbé veszi el az EGÉSZ társadalom motivációját a több, jobb munkára, mint a több kulcsos.

De érveltek már nekem a több kulcsos mellett az 1905-ös SZJA bevezetése melletti indokokkal is.

Hja csak akkor 0-5% közötti kulcsokkal volt a SZJA!
Ilyen keretek között ma is nyugodtan lehetne progresszív adózás.

De amit a szocialisták kitaláltak 0-44% illetve volt efeletti kulcs is, az egészen másról szól már.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 21:01:02

@Silent Bob:

Szerintem meg te írsz hülyeséget, de ne zavarjon!

A magyar állam

EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSI JÁRULÉKot

(adót) vet ki mindenkire, akiről más adót nem tud lehúzni és van magyarországi bejelentett lakcíme.

Azokra is akiknek semmiféle jövedelmük nincsen, és azokra is, akik külföldön vannak.

Ez az adó fixen 6390 forint jelenleg havonta.

Szóval előbb tájékozódj, mielőtt minősítgetnél!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 21:10:18

@Silent Bob:

"Két misit" nagyon kevesen keresnek Magyarországon.
Az ő adójukból ugyan nem él meg az ország, akkor sem, ha mindenüket elrabolod adó címén.

A korábbi bolsevik adórendszer nem is őket célozta meg, hanem az átlag alatti jövedelműeket havi 100-120 ezer (akkori) forinttól és tőlük felfelé mindenkit.

A nyomorult szerencsétlen fehéren foglalkoztatott nem minimálbéres alkalmazottakat.
Nem csak gyakorlatilag elsősorban nekik kell(ett) eltartaniuk ezt az országot, de ők mivel nem szürkén foglalkoztatták őket így az állami juttatásoktól, például családi pótlék is elestek, mert ha éppenhogy hatszámjegyű keresetük volt, akkor a szocialista logika szerint már szemét "gazdagok".

Demagóg szöveg ez a havi kétmillió, nem annál kezdődött a magasabb kulcs és a kedvezmények megvonása hanem ÁTLAG ALATTI jövedelemnél.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 21:11:43

Miközben ugye a (papíron) minimálbéreseket irritálóan nagy mértékben előnyben részesítette az állam, erőteljesen ösztönözve ezzel a szürkegazdaságot.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 21:16:19

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Tudtommal jogszabályi, de nem keresem meg.

Valahol definiálták, hogy mi az az életvitelszerű tartózkodás.

A gyakorlatban nem tudom hol vannak ennek jelentősége, és úgysem ellenőrzi senki, hogy ki hol él életvitelszerűen, de vitás esetekben esetleg kellhet bizonyítani.

anonymand 2012.09.19. 21:26:35

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

A manyup tagokra hivatkozás nem jött be.
Most jössz egy újabbal.
""Van egy alaptétel, amit az eddigi tapasztalatok nem cáfoltak: magyar ember nem mozdul. "

Ott van például a devizahitel árfolyamgát esete. Csak be kellene menni a pénzért a bankba, de nem."

Csak be kellene menni a pénzért a bankba, de nem.
Ez egy ilyen barom nép.
Oszt, szoroz, kételkedik, oszt nem megy be.
A Te figyelmedet elkerülte, hogy mintha lettek volna elemzések arról, hogy mivel jár(hat) az árfolyamgát igénybevétele?
Gondolom Te csupa jót, szépet hallottál róla.
Mások meg esetleg utánajártak, oszt azért "de nem".

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: csak nehogy előző példád mintájára egy ordas hazugsággal gyere elő...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 21:29:14

@Gondolkodni Próbáló Birca:

De igaz. Minek vitatkozol, ha valamihez ennyire nem értesz?

Aki nem fizet TB.-t és magyarországi ÁLLANDÓ lakcímmel rendelkezik, valamint magyar állampolgár, akkor Egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

Akkor is, ha külföldön van.

Az adózó kötelessége és felelőssége, hogy ha külföldön munkát vállal, akkor ezt 15 napon bejelentse az OEP-nek.
Ha ezt nem teszi meg, akkor adót kell fizetnie.

Persze életszerű, hogy ha valaki külföldön munkát vállal, akkor utána rögtön hazautazik az OEP-nek bejelenteni. De ez is csak bizonyos európai országok esetében van így, más országok esetében ez a mentség sincsen.

Akkor még egyszer a gyengébbek kedvéért, magyarországi állandó lakcímmel rendelkező magyar állampolgároknak adót KELL fizetniük Magyarországnak. Automatikus mentség a világon semmi nincsen.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.19. 21:36:36

@anonymand:

"Oszt, szoroz, kételkedik, oszt nem megy be.
A Te figyelmedet elkerülte, hogy mintha lettek volna elemzések arról, hogy mivel jár(hat) az árfolyamgát igénybevétele?
Gondolom Te csupa jót, szépet hallottál róla.
Mások meg esetleg utánajártak, oszt azért "de nem". "

Biztos vagy benne, hogy erről van szó?

Silent Bob 2012.09.19. 21:37:16

@Akitlosz: Járulék nem egyenlő adó. Plusz ha eus országban vagy és ezt bejelented a tb-nél akkor nem kell csengetni, trust me. ;)

Silent Bob 2012.09.19. 21:38:29

@Akitlosz: És szerinted én mit mondtam, mikor azt mondtam, hogy értelmesen kell meghúzni a határokat?

Silent Bob 2012.09.19. 21:40:20

@Akitlosz: Ki mondta, hogy automatikus "mentség"? Tanulj meg olvasni, mielőtt osztod az észt.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 21:47:32

@Silent Bob:

Az egész EU szocialista, egyebek mellett ezért is versenyképtelen a világ többi részével.

Barroso beszédet az álmairól hallottad?
Igen, bizony, az általad felsorolt államok is szocialisták. Azért is áramlik oda hozzájuk annyi menekült.

Silent Bob 2012.09.19. 21:48:35

@Akitlosz: :D Nyilván. Én azért inkább az EU-ban élnék, mint a világ többi részén. ;)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 21:54:56

@Nyekenyóka.:

Kevesen bizony. Mindig mindenhol sokkal kevesebben keresnek az átlag felett, mint alatta.

Az egész szocialista adórendszer amúgy sem a valóban gazdagokat akarta megadóztatni. A valóban gazdagok nagyon nagy többsége eleve nem bérjövedelemből él.

Az pedig, hogy a szocialista gondolkodás már a havi 120 000 forintot keresőket és ettől felfelé mindenkit is szemét gazdagnak tekinti az adórendszerükben eléggé vérlázító.

A valódi segítség a keveset keresőknek természetesen a bér emelés, amit csak a Fidesz csinált és remélhetőleg még fog is.

Amúgy éppen emiatt, a Fidesz 2001-2002-es minimálbér emelései miatt, a szegény vállalkozók tehernövekedésének az ellensúlyozására találták ki a szocialisták az adómentes minimálbért, ugyan nem "szociális érzékenységből".

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 21:55:44

@Akitlosz:

"Aki nem fizet TB.-t és magyarországi ÁLLANDÓ lakcímmel rendelkezik, valamint magyar állampolgár, akkor Egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie."

Kár, hogy ez nem igaz.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 21:56:16

@Akitlosz:

"Akkor még egyszer a gyengébbek kedvéért, magyarországi állandó lakcímmel rendelkező magyar állampolgároknak adót KELL fizetniük Magyarországnak."

Ez sem.

anonymand 2012.09.19. 22:01:56

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

Legalább annyira biztos vagyok, mint Te abban, hogy a zemberek nem hajlandók saját jól felfogott (anyagi) érdekükben kettőt lépni.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: azért egy bocsit elejthettél volna a manyuppal kapcsolatban...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 22:06:28

@Silent Bob:

Hát gyakorlatilag semmi különbség nincsen járulék és adó között, mindegyik állami sarc.
Az alkotmányjogászoknak érdekes lehet a téma, de a sarcokat fizető állampolgároknak tök mindegy, hogy hogyan nevezik az állami elvonásokat.

A többit pedig én is írtam, örülök, hogy egyet értesz.

Amúgy csak elvi lehetőség, ugyanis a legcsekélyebb mértékben sem életszerű, hogy aki Eu országba megy az ezt az OEP-nél siet 15 napon belül bejelenteni.

Szóval nyugodjál meg, az EU-ban tartózkodó magyar állampolgárok jó része után is szedi az adójárulékot az APEH a mai nevén!

Semmiféle automatikus mentesség nincsen, s ha Európán kívülre megy valaki, akkor meg az égvilágon semmilyen sincsen.

Aki máshol képzeli el az életét az ne tartson magyarországi állandó lakcímet, mert különben a magyar állam bizony zaklatni fogja!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 22:07:48

@Silent Bob:

Vagy azért, mert egyszerűen ide születtél.

Vagy te a "világ többi részéről" menekültél ide?

Nem hinném.

Silent Bob 2012.09.19. 22:08:22

@Akitlosz: Ne haragudj, de ha én elmegyek külföldre dolgozni, akkor az nem ott fog eszembe jutni, hanem indulás előtt bejelentem, ahol kell.
Aki annyira fogyatékos, hogy erre nem képes, az fizessen két helyre.

Silent Bob 2012.09.19. 22:09:39

@Akitlosz: Nem, de a világ összes többi részén is élhetnék, egyelőre nyitva vannak a határok. De ha szerinted nem az uniós országok a követendő példa, mert komcsik, akkor ki?

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.19. 22:10:33

@Akitlosz:
Engem már a hányinger kerülget Orbán hazudozásaitól IS !
"Jelentősen emeltük a minimálbért.
Ja, bazmeg, csak közben eltörölték az adójóváírást,
a bruttó 94 ezerrel pedig ugyanott, vagy szarabbul jártak a nettóval, mint ezelőtt! És a kézhez kapott pénz számít, nem a bruttó. Ki nem szarja le mennyi a bruttó fizetés??!!
Legalább annyi vér legyen a pucájában, hogy azt mondaná: "bocsi, de muszáj volt csökkenteni a bért..."
De nem, ez hazudik mint a vízfolyás!

(előre leszögezem, én nem vagyok érintett ebben), csak zavar a gusztustalan demagóg hazudozásai.
És ez csak 1 a sok hazugság mellett.
Gyurcsánnyal kezet foghat, BARÁTILAG! (ja, hogy már megtörtént, akkor semmi probléma!)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 22:11:38

@Gondolkodni Próbáló Birca:

De igaz.

"Egészségügyi szolgáltatási járulékot annak a belföldi személynek kell fizetnie, aki nem biztosított és egészségügyi szolgáltatása sem jogosult. Belföldi személynek minősül az a magyar állampolgár, aki belföldön állandó lakóhellyel rendelkezik, illetve a bevándorolt és a letelepedett jogállású valamint a menekültként elismert személy, továbbá még az a személy is, aki a szabad mozgás és tartózkodás jogát 3 hónapot meghaladóan Magyarországon gyakorolja és állandó belföldi lakóhellyel rendelkezik, hangsúlyozta Nagy Péter, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóság módszertani szakreferense."

A lényeg:
magyar állampolgár+állandó magyarországi lakcím.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.19. 22:12:16

@Nyekenyóka.:
Én meg erre a majomra adtam a voksom 2 éve, hát soha többé! Még a Jobbikra is előbb szavaznék ezután.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.19. 22:13:46

@Nyekenyóka.:
Ja, hát nem vagyok tudatos szavazó, tudom!
Majd ha nem basz át egy párt sem, akkor nem fogok "1X ide, 1X oda" szavazni. Addig lehet engem le protestszavazózni!

Silent Bob 2012.09.19. 22:15:19

@Akitlosz: "A külföldön munkát vállaló helyzete attól függ, hogy milyen országban dolgoznak. Ha EGT tagállamban (az uniós országok, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc), vagy olyan országban, amellyel a kérdést rendező nemzetközi egyezményt kötött Magyarország, akkor nem kell egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetniük még akkor sem, ha belföldi állandó lakóhelyüket nem szüntetik meg."

A folytatást elegánsan elfelejtetted beidézni. :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 22:20:01

@Silent Bob:

Hehe. :-)
És hogyan bizonyítod előre, hogy te külföldön fogsz dolgozni?

Te vagy a fogyatékos. Bemondásra senki hatóság sem hiszi el neked, hogy te külföldön FOGSZ dolgozni.

Aki pedig már kiment, munkát talált és kint maradt nem fog rögtön hazasietni ezt a magyar hatóságoknak bejelenteni.

Ezek a dolgok jól ki vannak találva, csak te nem ebben a való világban élsz.

Az nem úgy működik, hogy valaki besétál a hivatalba bemondja, hogy külföldön él és dolgozik, aztán akkor máris nem szednek tőle pénzt a két szép szeméért.

Magyarországról pedig még ki sem lépve meg nem egyszerű külföldi életvitelt igazolni, de örülök, hogy neked ez is könnyedén megy.

Silent Bob 2012.09.19. 22:24:18

@Akitlosz: Pedig ez kurvára így van, hidd el nekem, én már éltem külföldön.;) Már csak azért is elhiszik, ha kijelentkezel, mivel akkor nem vagy jogosult orvosi ellátásra, tehát nem nagyon áll érdekedben átbaszni őket.
Egyébként pedig ha nagyon akarod, akkor letöltöd a nyomtatványt (képzeld, külföldön is van internet) aztán beküldöd postán.
De jobbat mondok. Regisztrálsz az ügyfélkapun, mielőtt lelépsz, majd benyújtod elektronikusan külföldről. 2012 van. :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 22:25:23

@Silent Bob:

Akik nem pénzrontásból és nem hitelből élnek.

Ez a módszer, a semmiből vigéckedés már nem fog tudni sokáig ilyen gazdagságot biztosítani Európának és az Amerikai Egyesült Államoknak.

Hamarosan, pár évtized legfeljebb és más világ lesz.
Vagy háború, ami még rosszabb lenne.

Egy tisztességes állam az adóbevételeiből él meg, ilyet viszont a "fejlett világban" nem igen találsz. Máshol sem nagyon.

Silent Bob 2012.09.19. 22:27:48

wtf eltűnnek a kommentek?

Silent Bob 2012.09.19. 22:28:41

@Akitlosz: " Akik nem pénzrontásból és nem hitelből élnek." Na mondj egy ilyet, csak kíváncsi vagyok szerinted ki a fasza gyerek. :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 22:39:47

@Nyekenyóka.:

Persze a nettó bér számít.
Az egyénnek.
Az országnak, a társadalomnak azonban nagyon nem mindegy, hogy hogyan jön ki az a nettó bér.

Minél nagyobb a nettó bér aránya a teljes bérköltségben annál jobb.

Magyarországon hatalmas volt a különbség, ezért volt az, hogy miközben a magyar dolgozók roppant alacsonynak érzik a fizetésüket a külföldiekhez képest ez a bruttó bérköltségben már kevésbé akkora különbség.

A teljes bruttó bérköltség (nem bruttó bér, arra még rájönnek a munkáltatói járulékok, amelyeket ugyanúgy szintén a dolgozónak kell megtermelnie) a harmadát kapta csak meg a munkavállaló nettó bérként, és ebből még fizethette a maradék 50 féle adót, úgyhogy a teljes adóterhelése a 80%-ot is elérhette, sőt meghaladhatta, attól függően mire költötte a nettó bérét.

A több kulcsos adó azért nem jó, mert
1. Nem motiválja az embereket a több, jobb munkára, mert aki kicsit többet, jobban dolgozik, máris nagyon sokkal jobban kell adóznia.
2. Éppen emiatt ösztönzi a szürke gazdaságot. Ha a minimálbér adómentes, míg az átlagbér már horrorisztikusan adózik, akkor persze, hogy legalábbis papíron aki teheti minimálbéres lesz.
3. A fentiek miatt a maradékot, a fehéren foglalkoztatott nem minimálbéres alkalmazottak szűk rétegét, akik nem tehették kellett még jobban megadóztatni.

Az egy kulcsos adó ezeket a hatásokat a lehető legkisebbre mérsékli, és sokkal kevésbé bünteti a tisztességes többletmunkát.

Akkora bérekre van szükség, amelyekből telik adóra is, nem adómentes éhbérre.

Az államilag meghatározott minimálbér optimális mértéke pedig körülbelül a létminimum környékén van.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.19. 22:41:33

@anonymand:

"Legalább annyira biztos vagyok, mint Te abban, hogy a zemberek nem hajlandók saját jól felfogott (anyagi) érdekükben kettőt lépni."

Úgy érted, az emberek racionálisan cselekednek, mikor nem veszik igénybe az árfolyamrögzítést?

"Ps.: azért egy bocsit elejthettél volna a manyuppal kapcsolatban..."

Nem érzem, hogy kellene. Ha arról kellett volna annó nyilatkozni, hogy vissza szeretnék-e lépni az állami rendszerbe, nem pedig arról, hogy szeretnék-e maradni a magán rendszerben, akkor a fejemet teszem rá, hogy több tagja maradt volna a manyupoknak.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 22:52:45

@Silent Bob:
Ez nem automatikus.
A gyakorlat az az életben, hogy a külföldön élőkre is kivetik ezt a járulékot, és nekik is fizetniük kell.
Aztán meg nem minden külföldön tartózkodó magyar állampolgár dolgozik éppen. Tőlük is ugyanúgy szedik ezt a pénzt, mint az éppen Magyarországon nem dolgozóktól.

Aki pedig külföldön munkát kap elég ritkán az a legfontosabb dolga, hogy 15 napon belül erről a magyarországi hatóságokat hivatalosan az ő formanyomtatványukon tájékoztassa itthon.

De tudom, te előre is meg tudod oldani, olyan ügyes vagy.

Aztán meg ez is csak pár európai országra lehet igaz, ha maga kéri és bejelenti az állampolgár itt Magyarországon. Ha máshova megy az ember, akkor hiába dolgozik és adózik külföldön, itthon is kell.

De mindegy, aki nem Magyarországon él hosszabb ideig életvitelszerűen, esetleg már nem is fog itt, az bizony jobban teszi, ha nem tart fent magyarországi állandó lakcímet. sokat spórolhat vele, és sok kellemetlenségtől kímélheti meg magát.
De mindenki maga tudja, mit akar, ha nem, majd rájön.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.09.19. 22:53:04

@Akitlosz:
És? Akkor sem növelték Orbánék a minimálbért! Amit el lehet költeni Pick szalámira, meg sörre...
Tehát hazudtak (akkor is)
Gondolom a következő NK-ban is ugyanez lesz a bevezető szöveg. Megy a kukába az is.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 22:59:58

@Silent Bob:

Mi jelent a te nyelveden az, hogy "kijelentkezel"?

Éppen arról az esetről van szó, amikor NEM jelentkezik ki a magyarországi címéről, csupán külföldön él.

Magyarországi állandó lakcímmel rendelkező magyar állampolgárokról volt szó, nem a kijelentkezettekről.

Éppen azt magyarázom már mióta, hogy a problémákat és a sarc fizetéseket a magyarországi hatóságoknak, adó, tb, önkormányzat úgy lehet minimalizálni, ha nem tart fent magyarországi állandó lakcímet az ember.

A magyarországi TB. nem bejelentkezés meg kijelentkezés elven működik, hanem mindenkinek (magyar állampolgár+állandó magyarországi lakcíme van) kötelező fizetni valamilyen járulékot, ha tetszik, ha nem.

Silent Bob 2012.09.19. 23:04:30

@Akitlosz: Jól van bazdmeg fogyatékosokkal nem vitatkozom. Kijelentkezés=bejelented a TB-nek mg a NAV-nak hogy lelépsz.
Feljebb beidéztem (ugyanonnan, ahonnan te nem) hogy ha az EU-ban meg még jópár országban dolgozol, akkor NEM kell fizetni. De itt van még egyszer:
"A külföldön munkát vállaló helyzete attól függ, hogy milyen országban dolgoznak. Ha EGT tagállamban (az uniós országok, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc), vagy olyan országban, amellyel a kérdést rendező nemzetközi egyezményt kötött Magyarország, akkor nem kell egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetniük még akkor sem, ha belföldi állandó lakóhelyüket nem szüntetik meg."

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 23:12:49

@Silent Bob:

Kína például. Kína szemben Európával a lehetőségei alatt él, míg Európa felette.
Kína tartalékol és hitelez, Európa mindent felél és hitelekért könyörög.

Európa, Amerika a "harmadik világ" rovására él jobban, mint ahogyan azt a valós teljesítményék megalapozná.

Mert természetesen a semmiből jól élni csak látszólag lehet, illetve mások rovására, valakik megszívják a másik végén, az egyenlet Föld szinten zéró.

A FED szokásos maffia döntése, hogy mostantól havonta 40 milliárd öntenek az amerikai gazdaságba. Havonta. 40 milliárdot. Ez a pénz természetesen a semmiből keletkezik, semmiféle munka, semmiféle érték, semmiféle fedezet nem áll mögötte.

Az árát mindenki megfizeti, akinek dollárja van, tehát az egész világ.

De ez a módszer nem fog már sokáig működni.

Sem ott, sem itt. Azt is mindenki tudja és látja, hogy az államadósságok is visszafizethetetlenek, ráadásul nem is akarja őket visszafizetni senki, sőt tovább szeretnék növelni azokat.

Valójában sokkal hasznosabb lenne a gazdaságnak mindenhol az egyensúlyi költségvetés, és a stabil romlásmentes pénz.

Európa fényesen bizonyította, hogy a hitel- és pénzügyi válságra a még több hitel, és a még gigászibb mentőcsomagok a semmiből nem jelentenek gyógyírt.

Csak elodázzák a mai kisebb problémák a jövőbe, későbbi, de nagyobb problémákért cserében.

A politikusnak végtére is csak a saját mandátuma végéig kell kihúznia bukás nélkül.
A hosszú távú, 4 éven túli következmények nem érdekesek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.19. 23:25:36

@Silent Bob:

Figyelj te "fogyatékos", előre nem jelentheted be, hogy "lelépsz", csak MIUTÁN létrejött külföldön a jogviszonyod az ottani TB-vel, és ezt igazolni is tudod!
EZUTÁN kell 15 napon bejelenteni a magyarországi OEP-nak.

Silent Bob 2012.09.20. 00:29:39

@Akitlosz: Tegyük fel, hogy így van. És ezzel mi a probléma? küldesz egy kibaszott levelet és nem fizetsz.
Kína.. :D nincs több kérdésem.

Silent Bob 2012.09.20. 00:31:51

@Akitlosz: Megjegyzem, Kínában progresszív adórendszer van. :D

anonymand 2012.09.20. 03:41:15

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

"Úgy érted, az emberek racionálisan cselekednek, mikor nem veszik igénybe az árfolyamrögzítést?" - igen, úgy.
Felmérték, hogy milyen következményei vannak-lesznek, oszt döntöttek.
Véleményem szerint.

"Nem érzem, hogy kellene." - pedig ildomos lenne.
"Ha arról kellett volna annó nyilatkozni"... - semmi ha!
A zsarolás tipikus esetét Te a magyar ember lustaságának állítottad be. Csak emlékeztetőül:
"Van egy alaptétel, amit az eddigi tapasztalatok nem cáfoltak: magyar ember nem mozdul. Jó példa erre a magánnyugdíjpénztári mizéria, ahol összesen kb. 100.000 ember nyilatkozott a maradásról - a 3.100.000-ből -, tehát az érintettek 3%-a vette a fáradságot, hogy kitöltsön egy egyszerű nyilatkozatot." - írod Te.
"Elveszíti jogosultságát az állami nyugdíjra az, aki úgy dönt, hogy magánnyugdíjpénztári tag marad. Ezt a kormányülés után mondta a nemzetgazdasági miniszter. Matolcsy György hozzátette: ebben az esetben az érintett 2012. január 1-jén visszakapja a 14 hónapnyi, jelenleg visszatartott tagdíjbefizetését, de a magánpénztárban gyűjtött pénzét az állam a továbbiakban nem garantálja. Emellett szabadon rendelkezhet munkavállalói nyugdíjjárulékáról, az a 24 százalék viszont, amit a munkaadója fizet utána, nem kerül a számlájára." - hangzott a zsarolás.
Úgyhogy kijár a bocsánatkérés.

Tisztelettel:
anonymand

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.20. 08:12:47

@Akitlosz:

A valóság nem ez. Ha igazad lenne, több százezer ember ellen indult volna eddig végrehajtás, legalábbis APEH-eljárás.

Ismétlem: a külföldre menők 99 %-a NEM szünteti meg magyarországi lakcímét.

A valóság: ha nem fizetsz, nem veheted igénybe a szolgáltatást ingyenesen. Ennyi.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.20. 08:16:47

@Akitlosz:

"Éppen azt magyarázom már mióta, hogy a problémákat és a sarc fizetéseket a magyarországi hatóságoknak, adó, tb, önkormányzat úgy lehet minimalizálni, ha nem tart fent magyarországi állandó lakcímet az ember."

Elméletileg igazad van. De gyakorlatlag nem. A belföldi lakcím megszüntetése nagy bonyodalmakhoz vezet későbbi ügyintézés során. S mivel a valóságban senki sem követel sem adót, sem járulékot, így szinte mindenki megtartja belföldi lakcímét.

Önkormányzat felé eleve nem is kell adózni személyi alapon, hanem csak ingatlan alapon. Az ingatlan adózása meg teljesen független attól, hogy a tulaj milyen állampolgár, hol él és hol van bejelentett lakcíme.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.20. 08:22:44

@Akitlosz:

Jelenleg - adócsökkentés után! - egy átlag magyar jövedelmének 63 %-át elveszi az állam közvetlen adókkal és még 13 %-ot közvetett adókkal. Azaz a dolgozó által megtermelt összegből átlag 76 %-ot elvesz az állam.

Ilyen mértékű elvonás az EU-ban csak még Dániában és Svédországban van.

Máshol a 60 % az átlagos, de a kelet-európai régióban inkább a 45-50 %.

Magyarul: Magyarországon az adóteher az egyik legnagyobb az EU-ban, míg az életszínvonalban az ország az utolsó 5 hely egyikén van.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.20. 08:26:53

@Nyekenyóka.:

Én személyesen utálom a Fideszt, azonban az egykulcsos szja a kevés értelmes intézkedések egyike. Ezt meg kellett volna csinálni 15 éve már. Eredetileg az egykulcsos adó egyébként az SZDSZ programja volt az 1998-as és 2002-es választásokon.

A gond az, hogy így is túl sok az adó. Amíg az állam nem csökkenti radikálisan saját költségeit, nem lesz változás. Viszont ezt egyetlen kormány sme hajlandó megtenni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.20. 08:29:22

@Silent Bob:

Magyarország nem Németország szintjén van, hanem Románia szintjén. Német adórendszer nem jó Magyarországon.

Silent Bob 2012.09.20. 09:54:11

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ja nyilván, nekünk olyan jól megy, hogy megtehetjük, hogy lemondunk a gazdagok magasabb adójáról, értem.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.20. 09:56:10

@Silent Bob:

Gazdagok? Viccelsz? Gazdag, akinek a bruttója 250 ezer Ft?

Silent Bob 2012.09.20. 09:58:56

@Gondolkodni Próbáló Birca: Nem. Nem is róluk beszéltem. Korábban írtam már, hogy értelmesen meghúzott sávokkal és adókulcsokkal működik a dolog. Abban a formában, ahogy korábban működött a többkulcsos, valóban felháborító volt.
Ez a baj a fidesszel, hogy alapvetően jól látja meg a problémákat, de baltával áll neki megoldani őket.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.20. 11:03:22

@Nyekenyóka.:

Ez az összeg maximum alsó középosztály, de inkább még az sem.

A szegény rétegeknek nem lesz jobb attól, hogy a picit jobban élőket letoljuk az ő szintjükre. A marxista adópolitika nem működik, csak egyenlő nyomort termel.

Azaz a helyes politika nem az alsó középosztály elszegényítése, hanem éppen ellenkezőleg. Az egykulcsos adó ezért nemcsak igazságos, hanem hasznos is.

anonymand 2012.09.20. 12:22:17

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

"
"Legalább annyira biztos vagyok, mint Te abban, hogy a zemberek nem hajlandók saját jól felfogott (anyagi) érdekükben kettőt lépni."

Úgy érted, az emberek racionálisan cselekednek, mikor nem veszik igénybe az árfolyamrögzítést?"

Ha a szomszédasszony szárítókötelén soha nem látsz bugyit száradni, nem helyes azt a következtetést levonni, hogy vagy nem hord bugyit, vagy hord ugyan, de soha nem mossa.
Úgy értem, hogy egy kis utánajárással magad is megtudhatod, hogy mivel jár s járhat az árfolyamrögzítés. Nem egyértelmű az előny az adósnak (erről anno számtalan elemzés született).
És akkor finoman fogalmaztam.
Aki egyszer megégette magát...

Tisztelettel:
anonymand

Münci66 2012.09.20. 17:07:25

@anonymand:
Möszjő Anonymand!

Sajna lusta és buta vagyok utánajárni, csak vázlatosan írj valamit.
Az tiszta, hogy jelentős Forint erősödés esetén nem túl jó bolt az árfolyamrögzítés, de ilyen erősödéstől nem tartok :-(

Más:
Szerintem regisztrálni kell annak is, aki nem ért egyet a törvénnyel. Miért? Csak akkor van reális esélye az ellenvéleménye kifejtésére. Az valós probléma, hogy ezzel szinte legitimálja a törvényt, de azzal, hogy nem regisztrál, csak nehezíti a saját végcéljának elérését.
Aki egyet ért a törvénnyel, evidens hogy regisztrál.

Tisztelettel, Münci

Tisztelettel, Münci

Studiosus 2012.09.20. 19:56:58

itt az ideje befejezni ezt a hülye bizonytalanozást, és tudomásul venni, hogy az emberek nagy része teljes biztos abban, hogy amíg minden műveletlen idióta szavazhat, és amíg ezek a pártok vannak, addig nem fog elmenni szavazni. utódpárti komonistára nem szavazok, konzervatívnak álcázott komonistára nem szavazok, nemzetvédőnek álcázott komonistára nem szavazok, és magát liberálisnak hazudó komonistára sem szavazok. más meg ugye nem nagyon van. ha bárki szavazhat, anélkül, hogy venné a fáradságot megismerni a pártok programjait, és összevetni a gazdasági valósággal, illetve ha a pártoknak nem tiltják meg az ordas nagy populista-komonista hazugságokat, akkor ez a demokráciának nevezett szar csak egy paródia, akkor inkább nem pazarolom rá az időmet, hanem a saját boldogulásomra fordítom. egyébként minél többen lesznek ilyenek, annál kevésbé tudnak majd lopni a politikusok, és egyszer csak az egyéni öngondoskodásból az ország is fog tudni profitálni. addig is csak az maradjon magyarországon, aki időmilliomos, és van további 40 éve a trutymóban dagonyázni, vagy aki kalandvágyó mazochista.

anonymand 2012.09.20. 20:49:22

@Münci66:

Tisztelt Münci666!

"Szijjártó Péter szerint ez a legjobb megoldás, amit ma egy bajba jutott adós tehet. Azt azonban elfelejti hozzátenni, hogy ennek igen nagy ára van, ráadásul átmeneti segítség. Sokan élnek azzal az illúzióval, hogy egy vagy négy év múlva jobban fog menni, ezért kérnek fizetéskönnyítést. De azt nem szabad elfelejteni, hogy évekkel később sokkal többet kell fizetniük. Tehát csak annak érdemes megfontolnia az árfolyamgátat, akit a tényleges bedőléstől csak az ment meg, ha három évig pár tízezer forinttal kevesebbet fizet. Vagy annak, aki biztosan tudja, hogy három év múlva jobban fog állni. „Mint például egy olyan házaspárnak, ahol az anya most gyesen van, de a védelmi időszak után visszamegy dolgozni” – mondta a hvg.hu-nak Kovács Zoltán, a Benks.hu vezetője."
www.jokortv.hu/hirek/bukjon_esszel_nyolc_megoldas_frankhiteleseknek

"Az alacsonyabb törlesztőrészlet legfeljebb 2017 közepéig tart ki, utána viszont fizetni kell a piaci árfolyamon számolt havi részleteket és a gyűjtőszámlán felhalmozott adósságot is. Hogy pontosan mennyivel nőnek ekkortól a részletek azt ma még megbecsülni sem lehet, nagyon sok múlik ugyanis a svájci frank/forint keresztárfolyam addigi alakulásán és a bankközi kamatokon is."
www.vg.hu/penzugy/hitel/arfolyamgat-fel-kell-keszulni-a-reszletek-emelkedesere-372151

"Az árfolyamgát igénybevételét az kezdeményezheti, akinek devizakölcsönből származó fizetési késedelme nem haladja meg a 90 napot, aki nem része fizetéskönnyítő programnak (a futamidő meghosszabbítása nem számít ilyennek), illetve az e programban való részvételét legkésőbb a rögzített árfolyam alkalmazásának kezdő időpontjáig megszünteti. További feltétel, hogy nem áll fenn 90 napot meghaladó késedelem a zálogjog által biztosított egyik követelés esetében sem, s sincs folyamatban végrehajtás a devizakölcsön fedezetéül szolgáló ingatlanra."
hvg.hu/gazdasag/20120319_arfolyamgat_elfogadtak
Hányan is vannak akiknek 90 napot meghaladó fizetési hátraléka van?

"A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete adatai szerint 2011. június végén 1.225.419 lakossági jelzálogfedezetű szerződés volt, ezek negyedénél már van valamilyen késedelmi probléma, több mint egytizedüknél (kb. 142 ezer) pedig 90 napon túli az elmaradás. A PSZÁF becslései szerint a több mint 301 ezer késedelmes tartozás közül mintegy 262 ezer, a mintegy 142 ezer 90 napon túl tartozóból pedig 123 ezer devizaalapú hiteltartozás."
www.kormany.hu/hu/gyik/kormanyzati-intezkedesek-a-lakashitelesek-erdekeben

Rakd össze a fentieket, s kialakíthatod a véleményed.

"Szerintem regisztrálni kell annak is, aki nem ért egyet a törvénnyel. Miért? Csak akkor van reális esélye az ellenvéleménye kifejtésére." - mondataiddal teljesen egyetértek.
Eddig a témához csak azért szóltam hozzá, mert olyan kiindulási alapot választott a posztoló, amely hazugságon alapul. A továbbiakban sem kívánom latolgatni a ki megy, ki nem megy gondolatkört, mert nem érdekel, mert érdemtelen vele foglalkozni.
A tőled idézett mondatokban minden benne van.

Tisztelettel:
anonymand

DIldiko 2012.09.21. 12:25:35

@Joooe: Egy baj van ezzel az egésszel. A bérek messze nem tükrözik a munka értékét.
A dolgozók nagy része minimálbért vagy kötelező bérminimumot keres. Nekem ne mondja senki, hogy valakinek a munkája kezdőként ugyanannyit ér, mint aki esetleg már 20-40 éve dolgozik.
Nézd a közalkalmazotti bértáblát - azért azt, mert ott az ÁLLAM dönt a bérekről. Itt nincs semmi piac, kereslet-kínálat! A1-B13 - 93000 Ft, C1-E7 108000 Ft. Tehát érettségivel mindenki annyit keres - még akkor is, ha emelt vagy felsőfokú OKJ-s végzettsége van és 20 éve dolgozik is.
Hol van megbecsülve a tanulás, a hozzáértés?
Ha egy kezdőnek ugyanannyi a fizetése mint annak aki éppen betanítja, ellenőrzi, a felelősséget vállalja érte akkor ez nem OK!
Másrészt a világon szinte mindenhol több kulcsos adórendszer van - érdekes máshol nem hal éhen egy milliomos vagy milliárdos se, mert az ő (legalább bejelentett) jövedelmének nagyobb hányada megy el adóba, mint annak akit éhbérért dolgoztat!
Arról ne is beszéljünk, hogy a nagy vagyonokat általában nem munkával, nem szja alá tartozó bérrel szerezték!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.21. 14:30:26

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Látom közöd nincsen a magyar valósághoz.
Semmi nem igaz abból, amit írsz.

A valóság az, hogy:

1. Az adóhatóság nem indít eljárást minden adótartozás esetén, hanem számolja az elmaradást kamatostul és küldözgeti a leveleket. Sok-sok ÉVIG!

2. Az egészségügyi ellátás valójában - nem jogilag, hanem gyakorlatilag - nem függ a járulékfizetéstől. Akinek tartozása van is ellátják. Pénzt nem szednek, az az adóhatóság dolga.

Szerintem hagyjuk a témát, mert csupán tapasztalat nélkül okoskodsz buta létedre!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.21. 14:37:04

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Kevered az álmaidat a valósággal.
A valóságban elvárnának járulékot.
Ennek tényleges beszedése egy másik kérdés.
Aztán meg nem a "magyarországi lakcím"-ről van szó, hanem az állandó lakcímről.
Akinek szüksége van magyarországi lakcímre ahhoz bőven elég az ideiglenes is. Attól nem lesz járulékalany, de az állandó lakcímtől ÉS a magyar állampolgárságtól már igen.

Jelenleg 280 000 embernek kellene fizetnie ezt a sarcot és a szám növekszik. Egy részük külföldön van, ráadásul EU-n belül.

A bejelentett lakcímek és az ingatlanok tulajdonosa az megint kettő külön kategória, semmi törvényszerű összefüggés nincsen közöttük.

Úgyhogy feleslegesen kevered bele.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.21. 14:42:32

@Akitlosz:

Miért nincs akkor egy ember sem, aki ilyen levelet kapott?

1997-2007 között Magyarországon éltem. Miért nem keresett meg a APEH e 10 év alatt, hogy hol vannak 1997 előtti befizetéseim? Pedig ebből 9 évig a bejelentett címemen éltem, nem rejtőzködtem.

Valójában az APEH (NAV, stb.) azt feltételezi, hogy ha nem fizetsz, akkor joggal teszed ezt.

Csak a sürgősségi alapellátást kapod meg, ha nincs érvényes TB-jogviszonyod!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.21. 14:43:50

@Akitlosz:

Nekem van jelenleg is magyarországi ÁLLANDÓ lakcímem. S másik országban is van ÁLLANDÓ lakcímem. S nem egyedi eset vagyok.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.21. 14:45:57

@Gondolkodni Próbáló Birca:

"adócsökkentés után!"

Milyen adócsökkentés után?

Ennyire hülye nem lehetsz, hogy beszopod az állami propagandaszövegeket.

Nem volt összességében semmiféle adócsökkentés.
Egy adófajtánál csökkentettek és megszüntettek tíz féle apró adót, de a többi adót jól megemelték, például a jövedéki adót, világrekord mértékű ÁFÁ-t vezettek be, és új adófajtákat találták ki. Például bankadót, csipszadót, telefonadót.

A hozzászólásaidból az derül ki, hogy te valami a valóságtól nagyon elrugaszkodott mesevilágban élsz.

Még hogy adócsökkentés után! :-)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.21. 14:55:35

@Gondolkodni Próbáló Birca:

"Miért nincs akkor egy ember sem, aki ilyen levelet kapott?"

Mondom 280 000 ember van.
Örülj, hogy nem vagy köztük!
A világ nem úgy működik, hogy csak az van, amiről te is tudsz. :-)

"1997-2007 között Magyarországon éltem. Miért nem keresett meg a APEH e 10 év alatt, hogy hol vannak 1997 előtti befizetéseim?"

Mert 2007. áprilisában vezették be ezt a sarcot..

Örülök, hogy segíthettem a megvilágosodásodban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.21. 15:03:43

@Akitlosz:

"Milyen adócsökkentés után?"

SZJA.

"Nem volt összességében semmiféle adócsökkentés."

Ezt nem is állítottam.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.21. 15:05:06

@Akitlosz:

Oké. Akkor várjuk meg, míg embereket elkezdenek felszólítani tömegesen ez ügyben.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.21. 15:22:26

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Felszólítani már most is felszólítanak.

Nem az adóhatóság találta ki ezt az adót, s azt azért ők is tudják, hogy akiknek nincsen semmilyen jövedelmük, sőt vagyonuk sem, tőlük azért elég nehéz lesz bevasalni. Inkább megvárják hátha lesz egyszer (újra) TB.-jük és akkor ... mozgásba lendül a gépezet.

Sok értelme nem lenne nagy energiákat mozgósítani ennek a sarcnak a behajtására. Az adóhatóság minél eredményesebb akar lenni pénzbeszedésben, nem minél több pénzt elkölteni adóbehajtásra.

Többet nyernek vele, ha inkább a vállalkozókat vegzálják jobban számlaadás elmulasztásáért.

Havi 6390 forint ez a sarc, sok év kell hozzá, hogy az adóhatóságnak megérje végrehajtatni, s akkor is csak korlátozott eredményeik lesznek, ez borítékolható.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.21. 15:36:37

@Akitlosz:

Ismerős történet...

Pillanatnyilag Bulgáriában élek. Itt az emigráció nagyságrenddel nagyobb, mint Mo-n. Itt is kitalálták évekkel ezelőtt, hogy mindenki köteles minimálbér után fizetni egészségbiztosítási járulékot.

Eredetileg MINDENKIRE vonatkozott. Aztán folyamatosan puhították a gyakorlat alapján. Mentességet kapott:
- minden öregségi nyugdíjas és rokkantnyugdíjas,
- minden 18 éven aluli,
- mindenki aki nappali tagozaton egyetemi hallgató,
- aki hivatalosan bejelentette, hogy külföldön él.

Mivel semmi eredménye nem lett az egésznek. Pár ezer balek fizetett önként, 1,5 millió ember meg nem.

S most már úgy van, hogy az adóhatóság nem is foglalkozik az üggyel. Egyszerűen az új szabály értelmében csak akkor jogosult valaki ellátásra, ha a megelőző 5 évben legalább 36 hónapon keresztül volt tb-befizetése. Magyarul: ha valaki most jön, hiába fizet, nem jogosult ellátásra az első 36 hónap alatt! (Persze be lehet menni az adóhatósághoz és önként kifizetni egy összegben 36 hónapot minimálbér alapján.)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.21. 15:39:32

@Akitlosz:

"Sok értelme nem lenne nagy energiákat mozgósítani ennek a sarcnak a behajtására."

Azért sem, mert a legtöbb befizető valójában külföldön fizet ilyen járulékot más EU-tagállamban, s az EU-szabály értelmében emiatt eleve mentesül a magyar járulék alól. Nem jelentette be a mentességét, de ez nem szabálysértés.

DIldiko 2012.09.21. 16:47:46

@Gondolkodni Próbáló Birca: "Csak a sürgősségi alapellátást kapod meg, ha nincs érvényes TB-jogviszonyod!" - ez nem igaz. Minden magyar állampolgár jogosult egészségügyi ellátásra. Aki fizet annak ZÖLD a TAJ száma, aki nem fizet, annak PIROS. Aki bejelentetten külföldön dolgozik KÉK.
Vagyis piros és zöld TAJ számmal el kell látni, mindent meg kell kapjál - max. a NAV egyszer csak bevasalja tőled az ellátásod költségét. Bár én ilyenről még nem hallottam.

DIldiko 2012.09.21. 16:49:43

@Gondolkodni Próbáló Birca: SZJA csökkentés csak annak volt, akinek nem járt az adókedvezmény - vagyis a dolgozók kb. 30%-nál. Annak aki az adókedvezmény miatt nem fizetett eddig SZJA-t, annak a 16% bevezetése pontosan 16% emelést hozott!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.21. 16:51:42

@DIldiko:

Jogilag tévedsz. A gyakorlatban persze teljesen igazad van. A valóságban pontosan az történik amit írsz.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.21. 16:53:00

@DIldiko:

Ez nyilvánvaló, de a lényeg: csökkent az adókulcs. Az adókedvezmény megszűnése külön téma.

rókafogta 2012.09.22. 14:29:41

@Akitlosz: Az , hogy te mivel értesz egyet (és mit látsz helyesnek) az a te dolgod és az ,hogy én az meg az én véleményem .Az ,hogy az egykulcsos adó mennyire hatékon a gazdaságban az látszik az eredményeken és továbbra is látszani fog.Az adó soha sem igazságos (főleg nem annak aki többet fizet)És ,hogy ki mit tekint bónusznak (szociális juttatás stb.)az is mindenki saját maga döntse el.Én biztos ,hogy nem tekintem 40 év fizetés után bónusznak (ha te annak akarod tekinteni az a te dolgod-de mások akik fizetnek azok nevében ne nyilatkozz, mert némi beleszólásuk nekik is van.Nem kell a szocialisták gazdasági teljesítményét (annak ellenére ,hogy szar volt) annyira lehúzni mert egy évben sem produkáltak GDP visszaesést még ha rossz eszközökkel,módszerekkel tették,és ki mondta ,hogy ezek jók-mondani nem elég eredmény?Egyébként az adókulcs csökkenést(ilyen mértékű) az ország gazdasági helyzete egyáltalán nem indokolt, sokkal inkább egy átgondolt sáv és százalékos csökkentést .Egyszer valamikor talán lehetett volna beszélni(válság elmúltával ) és a magyar gazdaság növekedésének eredményei után. De jelenleg visszaesés ,és egyre nagyobb visszaesés tapasztalgató. Pont.Részemről lezárva.

DIldiko 2012.09.22. 14:53:39

@Gondolkodni Próbáló Birca: Az adó akkor csökken, ha kevesebbet kell fizetni. Mivel többet kell sokaknak, sőt az ÁFA emelése miatt mindenkinek, meg még van legalább 20 új adónem ezért inkább adóemelésről beszélhetünk.
süti beállítások módosítása